Bakvänt på kvällen

Elmer har varit vaken här en timme nu och sitter på golvet och leker :-/ han var såå gnällig på eftermiddagen, eller hela dagen men det blev värre och värre. Så till slut fick han Alvedon och blev lugn och somnade för natten redan vid 18-tiden men ja, det fick ju sina konsekvenser som sagt så nu är han vaken.

Vet inte riktigt vad som gjorde ont men jag misstänker öronen :-/ han har ju varit subfebril i 1,5 vecka och vi vet ju redan att han var lite småröd i öronen så om han har en liten virusinfektion nu så kanske han fått ont i öronen? Nä jag vet inte men han har tagit sig för öronen mycket idag iallafall. Annars skulle det kunna vara tänder för han har ju haft väldigt ont av tandsprickning innan men nu ser jag inget på G.

Imorgon ska Bellen vara hos min syster S igen och jag ska till psykologen för andra delen på mitt WAIS. Imorgon är också M's födelsedag :-) och han ska ha barnen på kvällen. JUNI börjar, då känns det som sommar på riktigt äntligen :-)

Nu ska jag ta med mig Elmer och gå och sova :-)

Godnatt <3

Ship to Gaza stormat!

11 svenskar befann sig på fartygen som idag attackerades av Israelisk militär! Obekräftade källor menar att 19 personer dödats och ett 60 tal skadats i attacken mot Ship to Gaza!

Attacken ska dessutom ha skett på internationellt vatten...


Från Aftonbladet:
"Ship to Gaza är en internationell oberoende biståndsinsats med mål att transportera förnödenheter till befolkningen i Gaza.

Med ombord på konvojen finns bland andra författaren Henning Mankell, konstnären Dror Feiler, Ulf Carmesund, ordförande internationella broderskapsrörelsen och riksdagsledamoten Mehmet Kaplan (MP). "

Kolla detta på Facebook: "I replace my avatar in support to Ship to Gaza"Artiklar om detta:

http://dn.se/nyheter/varlden/ship-to-gaza-stoppade-1.1114217
http://aftonbladet.se/nyheter/article7215954.ab
http://dn.se/nyheter/varlden/viktigt-att-det-blir-kraftiga-motreaktioner-1.1114239
http://dn.se/nyheter/varlden/turkiets-utrikesminister-israels-agerande-oacceptabelt-1.1114242
http://aftonbladet.se/nyheter/article7216412.ab

Måndagslista 31 maj

Japp! Nu hakar jag på detta underbara initiativ jag också. Jag tror att jag behöver det så detta är för min skull! Jennys måndagslista! Jag har bestämt mig för att jag måste skriva 10 grejer varje vecka.


Idag är jag glad för att:

♥ Elmers provsvar var toppen
♥ Solen skiner
♥ Det är städat hemma
♥ Sommaren är på väg
♥ Jag har en massa underbara vänner
♥ Jag har så fina systrar
♥ Allt känns lite gladare för stunden
♥ Jag har pratat i telefon med någon jag tycker väldigt mycket om
♥ Det är roast på Berns på TV ikväll
♥ Jag har världens bästa stöd och mentor i en klok och underbar människa på nätet, massor av fina PM på fejjan varje dag :-) Tack fina du <3 Du vet vem du är...Snart inga bebisar längre ;-)

Vi var hemma hos min syster S i förmiddags jag och Elmer. Där träffade vi Elmers bästis Alexander och även sötisen Filomena som är en dag äldre än Alex. GOUNGAR! Filomena har precis lärt sig gå. De är ju för söta när de börjar tölta omkring  <3 Elmer vägrar, han var ju på G för en månad sen men nope - vill icke. Han vill inte att man ställer honom upp heller men ställer sig själv någon gång ibland. Alex är betydligt stadigare och går hur bra som helst men behöver en hand som moraliskt stöd hehe precis som när barn lär sig cykla och de cyklar bra medan de tror att man springer bakom och håller i ;-)

Vi passade på att buzza lite med Nestlé Drikki vete/persika. Alex blev lika såld på den som Elmer tror jag. Han bara slöt ögonen och njöt! Huuuur sött som helst :-D

Lite bilder också:


Familjen Korb

Åh! en av mina favoritbloggar: Familjen Korb är nominerade i den här bloggtävlingen!

Missa inte att rösta på familjen Korb :-)


Rösta HÄR INNE! :-)
Svaret har kommit

Åh lilla bubben varför gör du så här?

Det var bara Elmer som ville skoja lite som vanligt. Hans ALP har visserligen stigit till 103 µkat/l (wow!) men när de tittat närmre på det hela kunde de konstatera att det är ett ganska solklart fall av en sån där "knashöjning" som ibland bara händer utan att det betyder något. Nu har jag nog ett namn på tillståndet också: Benign övergående hyperfosfatasemi/Benign transient hyperphosphatasemia. Det fick jag veta idag, för att jag pratade med RÄTT läkare. Appropå rätt vs fel läkare som jag skrev om häromdagen. BETYDLIGT lättare att Googla med ett namn...

FÖRSTÅR NI VILKEN LÄTTNAD ELLER?! Jag är helt skakis och gråtig.

Någon vill verkligen testa mina gränser, se hur mycket jag pallar, det måste vara så. Jag är rätt seg, ett hårt liv ger en inre styrka av sällan skådat slag. Det är som en förbannelse, för inte fasen väljer man att vara stark - det är något man tvingas till. Gång på gång kommer det där knytnävsslaget och lappar till en rakt i ansiktet och gång på gång reser man sig. Inte för att man har ett val utan för att man måste.

Jag säger aldrig till folk "Åh du är så stark" och jag ogillar att höra det själv. Som om det var en personlig egenskap lixom. Man gör det man måste. Alla kan plocka fram det där inom sig, skillnaden är bara att de flesta slipper göra det. Men vi som tvingas vara de där starka människorna - vi behöver också få tillåtas vara små och svaga! Att ständigt få höra hur stark man är gör att man inte vågar släppa efter för känslorna. Man stänger det inom sig för att bekräfta för alla hur stark man är. För att inte göra folk besvikna.

Jag är inte stark, jag är jävligt liten, klen och instabil! Jag fick alltid höra hur stark jag var under senare delen av uppväxten, i tonåren - DU ÄR SÅ STARK! Så jag vågade inte vara något annat. När jag pratade om mitt liv och min barndom så gjorde jag det med ett skratt. Ett leende, oberörd. När jag var 19 år blev jag tillsammans med en kille som äntligen lyckades ta sig innanför mitt skal. Han lyfte på locket innan jag kvävdes <3.

Han fick mig att släppa fram mina känslor, ta av den där skrattande masken. Han visade mig att jag, precis som alla andra får lov att vara liten och svag. Jag måste inte alls palla vad som helst. Jag måste inte vara stark. Utan honom hade jag inte överlevt. Sen dess är jag ganska noga med att påpeka för andra så kallade "starka" människor att de också får lov att vara svaga. I 99% av fallen så är det enda man gjort att överlevt - för att man måste.

Jag har varit stark och tagit mig igenom all skit för att jag var tvungen. Jag blev tilldelad detta liv och jag har bara hängt med. Det hade du också klarat. Skillnaden är bara att du inte behövde testa din styrka.

Nu blev det babbligt och off topic, jag vet det, men det blev så mycket nu. Allt bara brast av lättnaden.

Nu är det "bara" allt annat kvar då. Men snälla Elmer, sluta skrämmas med låtsasgrejer nu, det räcker med en hel hög riktiga grejer <3


Hemma hos syster S

foto0630 (MMS)

Hemma hos syster S


Grubblar inför provsvaret...

Känns helt skumt att helgen är över redan. Underbart! Om bara några timmar är det måndag igen *längta*. Måndag och vardag. Imorgon ska läkaren på NÄL kolla Elmers prov och kontakta Borås. Fast kanske inte förrän på eftermiddagen, så jag kanske inte får veta förrän på tisdag :-/ hoppas inte det blir så. Väntan är plågsam.

Men jag vet ju att det såklart ser bra ut. Provet visar att det handlar om den där konstiga superförhöjningen som barn får ibland helt oförklarligt, visst? Så kommer det vara, va? Men jag kom på det att jag vet inte vad annat som provet visar? Om det nu mot förmodan inte skulle vara den där knasförhöjningen, vad ser läkaren då? Vad syns på ett sådant prov? Jag antar att man kan se var förhöjningen sitter. Asså om det handlar om lever eller skelett eller så där. Alltså att man kan se källan, men det ger ju inget svar på vad som står på tok.

Då får man kolla vidare med röntgen eller vad det nu blir. Fast det behöver jag ju inte fundera på för det ÄR ju en sån där knashöjning såklart, annars hade det inte blivit SÅ högt. Om det varit något på riktigt hade det väl legat under 60...eller?

Jag frågade kvinnan på lab rakt ut fredags om hon ofta ser en så grotesk förhöjning. Hon gjorde ett försök att ge samma förklaring som alla andra som ska försöka sopa bort oron och sa "Ja, alltså ibland ser man ju en förhöjning hos barn för att de är i en tillväxtperiod" men så hörde hon själv hur löjligt det lät och la till "...fast näe, SÅ högt blir det ju inte". Det var allt hon hade att säga om saken.

Nåja, imorgon eller på tisdag får jag veta och då kan jag ÄNTLIGEN släppa detta med Alkaliska fosfataser! Ska bli skönt. Räcker ju med de andra grejerna med Elmer.


men STOR SUCK!!!

Hittade en bloggtävling hos en medelstor bloggare :-/ vinsten var jättefin. Vad skulle man göra för att vara med? Rösta på hennes unge i Vi Föräldrar-omslagstävlingen!

Är det så folk gör? Då kan man ju lägga ner direkt och sluta att ens hoppas :-(

Usch! jag tänker minsann INTE köpa några röster! Ni får inte ett skit faktiskt för att rösta på Elmer :-P det enda jag bjuder på är min djupa tacksamhet och att ni får hänga med oss på ett hörn till Stockholm när jag tar bilder och bloggar och så där om vi går till final ;-)

Blääää jag ville ju så gärna :-( men tydligen är det kört...

Nåja. Hoppet är det sista som lämnar människan så här kommer länken till att rösta på Elmer igen:

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28557

Nu är det verkligen NÄRA SLUTET på den här låååååångsamma tävlingen :-)


Buzzador - Nestlé Drikki Vete/Persika

Vi är ju med i Nestlés Buzzadorkampanj och håller på att testa Drikki Vete/Persika och är väldigt nöjda med den! Smaken är supergod och konsistensen krämig och lagomt lös/tjock. Det jag saknar är möjligheten att (på ett smidigt sätt) kunna dricka direkt ur förpackningen men i övrigt är den verkligen kanon!

Elmer skulle nog gärna dricka hur många sådana här som helst ;-)

Här på bild har han haklapp och pipmugg från Bambino! Superbra pipmugg, man bara fäller upp pipen så är det fritt flyt och sen när man fäller ner pipen så sluter muggen helt tätt. Smart! vanligtvis dricker ju Elmer oftast direkt ur glas men till Drikki är pipmuggen suverän! Haklapparna säljs i 2-pack i fina färger :-)

***

Vad är Buzzador?

Så här står det om Buzzador på hemsidan:
 


"Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det."


Om du använder den här länken så blir det jag som rekryterar dig och det skulle göra mig glad såklart :-)  https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Beckah82

Morsdag och lite sånt...

Jaha, vad ska man göra av denna dag då? :-)

Helt barnledig är jag just nu och hela dagen. jag ska dammsuga och hänga en tvätt vet jag men sen vill jag ju inte sitta klistrad här hela dagen - urtrist.

Kanske uppsöka ett solarium? Det var väl i runda slängar tusen år sen sist :-P Egentligen älskar jag att sola men det blir ju aldrig av förstås, nu har jag inte gjort det sen innan jag blev gravid - nästan. Jag ska faktiskt erkänna att när vi kom hem från Gran Canaria så gick vi och solade redan samma kväll HAHAHAHA vi tyckte att vi var så pinsamt bleka för att ha varit utomlands ;-) ja och då var jag ju redan gravid utan att jag visste det.

Nåja vi får väl se vad jag hittar på idag men nu ska jag ta den där trista dammsugningen först.

Firar ni morsdag?

Jag har inte mycket till mamma att fira men jag tog och svalde det och skickade ett SMS iallafall "Kram på morsdag" till min lilla mamma. Hpon svarade inte, hoppas det är okej med henne.

Mina små barn är lite för små för att kunna fira morsdag utan hjälp från sin pappa och han i sin tur tycker sånt här är supertöntigt. Victor är inte hemma förrän ikväll men han gav mig sin morsdagspresent i fredags kväll <3 han plockade i ordning Elmers leksaker och bakade muffins till mig! Gulligt va? :-)

Nej nu ska jag sätta fart här...


Svar på en kommentar...

Jag har fått en morsdagspresent :-) Jo men visst, i form av en kommentar här i bloggen. Signaturen "Nelly" låter hälsa:


"Oj jäklar i min själ, jag trodde mitt liv var trist patetiskt och jävligt ensamt. Tills jag trilla in på din underliga tafatta blogg. Haha det var fan det värsta jag läst (jag har lusläst din blogg till ett försök att roa mig) Du vet väl att man får det man förtjänar karma. Du klarar av att sära på fläskläggen men inte klarar du av att behålla dina karlar.
Din äldsta son misshandlar du psykist genom att hänga ut honom hans problem förmodligen orsakade av dina egna jävla aspergerdrag. Din mellersta unge klär du i klänningar och torrammar han för att DU saknar det inte för att han är i behov av din mjölk. Och sista lilla knubbisen lilla Jabba the hut klart folk tror han är en tjej när du själv innerst inne önskar att han var det. Bra Rebeckah du har nu skapat och präglat dina barns framtid.
Viktor blir tidig pundare och rebell. Alven blir en killtjusare och Elmer han blir en matmissbrukare. Alla barnen kommer vända sig emot dig. You made my day girl"Otroligt vänligt, vackert, välformulerat, genomtänkt, moget och bra skrivet. Tummen upp - känn dig stolt :-)

Ett varmt och innerligt tack till dig för detta. Du hade iallafall rätt i en sak i den där ihopfantiserade texten; den allra första meningen. Ditt liv är nog både patetiskt och ensamt med tanke på att du behöver få avreagera dig på det här sättet för att få må bättre själv. Jag bjuder dig på det eftersom du uppenbarligen både är trasig och svårt psykiskt störd. Jag önskar dig all lycka och välgång men vill samtidigt uppmana dig till att kanske sätta ett larm i mobilen eller så där så att du i fortsättningen kommer ihåg att ta dina mediciner.

Kram på dig tjejen (?) :-)

GRATTIS TYSKLAND!

Stort grattis till Tyskland - Vinnare av Eurovision Song Contest 2010!

Det var verkligen inte igår Tyskland vann sist, nä det är ASLÄNGE sen ;-) ändra sen 1982 - mitt födelseår :-)

Tyskland kammade hem vinsten genom denna fantastiska 19-åriga tjej; Lena Meyer-Landrut! Så jäkla gullig! På darriga ben, chockad av glädje stapplade hon upp på scenen efter vinnaren annonserats för att ta emot glasstatyetten av Rybak som lurade av henne en PUSS minsann =)

Vilken underbar tjej! Så himla sprudlande, skämtsam och glad!

Detta gillar vi!!!

GRATTIS LENA!

Vill såklart även passa på att tacka Norge för ett fint arrangemang!Ska berätta vad jag tyckte i alla bidrag:Azerbajdzjan - När de nu ändå köpte det bästa av allt - makeup-artister, koreografer osv. Hur kunde de glömma det viktigaste: att skaffa en bra sångerska? Snacka om miss.
Spanien  - Tråkigt att Al Fakir inte fick vara med från oss i Sverige men kul att de tog med hans frisyr iallafall ;-)
Norge - Norge har inte råd att ha tävlingen två år irad så därför skaffade de en garanti för att inte vinna.
Moldavien - LOVE IT! Jag blev trollbunden av saxen redan första gången jag hörde den och min spotify har redan hunnit utveckla allergi för den här låten ;-)
Cypern - Söt att titta på om man gillar småpojkar (ta inte åt dig A*** hehe) och fin pojkbandsröst. Rätt trevlig låt. Helt okej.
Bosnien-Herzegovina - Nej, inget att ha alls. Bara tråkig. Kisspaus någon?
Belgien - Jag gillar verkligen låten och hans röst men tycker att det är lite fel forum, alldeles för mesig och tråkig låt för ESC.
Serbien - Jag vill inte, jag kämpar emot men det GÅR inte jag bara MÅSTE älska den här! Hahaha någon konstig hatkärlek till den här låten. Men jag ska nog rota fram sångarens adress och skicka en flaska volymschampo.
Vitryssland - Lägg av! Jag somnar!
Irland- Pampigt och fint men kanske lite too much..?!
Grekland - Jajemen detta funkar för mig :-) Inte det bästa ikväll men går att lyssna på.
Storbritannien - Ja, är man garanterad en plats i finalen räcker det med sån här skit...
Georgien - Helt okej hela paketet, snyggt uppträdande, söt tjej.
Turkiet - Jovars, helt okej.
Albanien - Jo, det duger väl...
Island - Ännu en helt okej låt, inte jättespeciell men bra ändå.
Ukraina - Jag tycker om låten. En skön ballad men den hör inte hemma i ESC alls.
Frankrike - Lite för mycket hopp och hets i numret.
Rumänien - Gillar inte alls.
Ryssland - Låten är rätt skön även om man inte vet att det är humor men lägger man till humorn blir den riktigt bra faktiskt.
Armenien - LOVE IT! Jag älskar sån här typ av musik. Väldigt svag för refrängen.
Tyskland - Underbart! Störtskön röst och härlig låt.
Portugal - Söt tjej, söt röst, söt låt
Israel - LOVE IT! Låten är underbar!
Danmark - Välkommen tillbaka till mitten av 90-talet eller något...


Hemma hos syster k och har blivit bjudna p...

foto0628 (MMS)

Hemma hos syster k och har blivit bjudna på grillat :-) Mums


Varför forska? Låt de sjuka barnen dö!

Vilken sjuk jävla syn! Fick den här kommentarern till inlägget där jag uppmanar alla att skänka till Barncancerfonden:


"tanken är väl fin men jag är mer inne på survival of the fittest så jag skänker bara till djurrätt och till svältande stackare..."


JAAA! Strålande! Underbart! 

Lägg ner sjukhusen! Döda alla prematurer - skrota kuvöserna! Elda upp all medicin - Låt alla klena sjuklingar dö! Det som inte dödar härdar och dör du så... ja då har vi andra helt enkelt bara fått en starkare och friskare art. Grejt!

Klart vi ska acceptera att barn dör! Det var ju något fel på ungen - bort med den. Precis som det blir med djuren i det vilda. Är man inte stark, snabb och frisk är man inte värd något.

Varför ska vi forska på dödliga sjukdomar? Låt de sjuka dö istället. Sluta operera skador och bota sjukdomar, Herregud, vi kan ju inte hjälpa de dåliga exemplaren! Det är ju inget att spara på!

Varför inte gå ett steg längre? Bestämma vilka som får yngla av sig. Ingen med ärftliga sjukdomar, ingen med allergier, synfel osv. Bara de friska, starka, perfekta får skaffa barn.

Vilken otäck, vidrig och skruvad syn på medmänniskorna! Jag äcklas verkligen av den där kommentaren. Jag blir förbannad och djupt sårad å alla änglamammors vägnar. Sen har jag ju faktiskt ett barn själv som fötts sjukt. Jag är JÄVLIGT glad att det finns människor som forskar kring hans sjukdomar! Om Elmer får ett återfall av en farligare variant så finns det en klar och färdig plan för hur det behandlas. Det finns riktlinjer och metoder. Gissa varför? FORSKNING!

Tre av fyra barn överlever cancer idag, tack vare forskningen. För inte allt för länge sedan var siffrorna det omvända. Tack vare forskningen kommer vi kunna rädda det fjärde barnet i framtiden. HUR FAN KAN DET VARA FEL?! det är BARN, människor!

Min äldste pojke hade ett ljumskbråck när han var 13 månader gammal. Världens enklaste rutinoperation. Utan den hade bråcket blivit inklämt och till slut dödat honom i svåra smärtor. Det är vad som hade hänt i naturen, om vi hade levt som djuren och accepterat "det naturliga urvalet".

Bara någon generation uppåt i mina småkillars släkt finns kroniska sjukdomar som kräver daglig medicinering - annars hade den personen DÖTT. Jag känner många många som lever som helt vanliga människor - med medicin. utan medicin hade de inte funnits. Jag känner många många som likt min Victor fått genomgå en operation och kan leva som helt friska människor efter det. Eller varför inte; alla med allergier, astma, diabetes och andra vanliga sjukdomar som med hjälp av medicin kan leva relativt vanliga liv trots att de hade dött utan sina mediciner.

Men det ALLRA ROLIGASTE i detta är ju din dumhet! Du vill inte stödja forskning som räddar liv eftersom du tror på "survival of the fittest". GISSA varför just människan står högst upp i naturen, kommit längst? Inte fasen är det för att vi är snabbast, har vassast klor, kraftigaste käkarna, varmaste pälsen eller tåligaste kropparna! NEJ det är för att vi INTE lever som djuren. Vi låter inte våra barn dö - vi gör något åt saken. Vi har känslor, empati och kärlek - DÄR har du nyckeln till vår framgång!

Därför är vi ALLA människor "the fittest" - VI som grupp!Som mamma till den här ädelstenen är jag väldigt glad och tacksam att det finns forskare, vårdpersonal, medicinsk utrustning, mediciner som trotsar naturens försök att döda människan.


**

Edit: kikade in i din blogg och insåg att du ligger inlagd på psyket och knaprar tabletter. DET förklarar en HEL DEL. Stanna där, är du snäll. Survival of the fittest? -Gäller alla utom dig själv då, eller?

Näe, det är ingen flicka...

Jag hävdar starkt att man inte kan avgöra om en bebis har snopp eller snippa genom att titta på barnets ansikte. Faktiskt. För hur fasen skulle det gå till?

Det finns INGA skillnader på bebisar utöver just själva snoppen och snippan, men det brukar eventuellt gå att gissa sig till genom att titta på kläder, accessoarer osv. Men tack och lov går inte det heller alltid. Jag och många med mig struntar ju i färger och köper de kläder vi gillar till våra barn, oavsett om de hänger på pojk- eller flickavdelningen.

Men jag tycker ändå att det är väldigt väldigt märkligt att ALLA som träffar min Elmer tar för givet att han är en flicka. Inte så där så de frågar "är det en pojke eller flicka?" Nej, de tar för givet: "Vad heter hon?" eller "Hur gammal är hon?".

Detta även när han är klädd i ordentligt klassiska pojkkläder från topp till tå. Hur kommer det sig? De som tagit fel brukar ursäkta sig med att han är så söt. Jaha, kan inte pojkar vara söta? Det är ungefär den mest idiotiska förklaringen man kan ge.

Det gör mig verkligen ingenting, jag svarar bara "Han heter Elmer" eller "Han är si och så gammal". Kunde inte bry mig mindre. Personen som frågat brukar däremot bli lite generad. Ibland låtsas jag som ingenting och svarar bara "x månader gammal" så får frågaren fortsätta tro att det är en tjej om hen vill.

Hett tips till er som inte vågar fråga och inte vill gissa: Vänd er till bebisen och säg "Hej sötis! Vad heter du då?" med lite tur kommer bebisens medföljande vuxne att svara ;-) oftast har barnet ett namn som avslöjar könet, om inte så får man fortsätta ställa kluriga frågor tills den vuxne säger han eller hon :-)

Inte för att jag kan förstå varför det är så viktigt att veta kön?

Är det för att man inte vet hur man ska förhålla sig till barnet? Hur man ska se på barnet? för det ÄR så att man har olika syn på flickor och pojkar och det finns olika förväntingar på hur flickor och pojkar ska vara. Kom inte och påstå annat. Jag säger inte att det är bra, TVÄRT OM är det ju rent förjävlingt men det ÄR så.

Så är det även för mig som faktiskt tänker mycket på sånt här och verkligen försöker anstränga mig att låta barn vara just BARN och inte söta flickor/tuffa pojkar. Jag är uppfostrad och uppvuxen i ett samhälle som gör skillnad mellan könen så självklart är jag färgad av detta men jag försöker ändra mig och jag försöker skapa en annan bild hos mina barn. Jag uppfostrar inte pojkar. Jag uppfostrar tre barn som ska bli trygga, självständiga, jämställda och respektfulla vuxna.


Fråga till er föräldrar som läser: Uppfostrar du pojkar, flickor eller BARN?Ett barn. Utan snippa.

Min prickigkorv

Nä hörrni nu ska jag ta och hoppa ner i sängen bredvid världens finaste Elmer <3

Jag hade rätt förrut, tempade och precis som jag visste så hade han 37,7 nu igen. Himla skumt det dära. En vecka nu som han varit "subfebril". Men han är ju inte sjuk. Han hade diarré för en vecka sen men det var bara en dag. Han är lite smågnällig, trött och så men jag skulle inte säga att han är förkyld eller något sådant.

Kanske det äntligen kommer fler tänder? Borde vara dags snart.


Mitt lillhjärta. När han föddes så kallade jag honom för min prickigkorv. Träffade en vän från MVC:s föräldragrupp på BB när vi både precis fött och vi berättade om våra ädelstenar. Man brukar ju säga typ att det blev en pojke och så men jag sa något i stil med "det blev ingen bebis, det blev en prickigkorv". På skämt såklart :-)

På något sätt så kändes det ganska skönt att kunna koppla bort rädslan så pass att det gick att skämta. Vid den tiden så hade vi ingen aning om vad han led av, det enda vi visste var att han såg rätt illa ut med alla prickar. Läkarna sa förstås att de inte alls visste men jag vet ju att hudläkaren som kom och tog provet var rätt så säker redan när hon såg bilderna på Elmer, innan hon kom dit.

Så vitt vi visste kunde det vara vad som helst. Vi fattade ju att det var något extremt ovanligt iallafall men hur farligt? Vi visste inte om vi skulle få behålla honom eller om han var dödssjuk.

Där och då kändes det skönt att kunna skoja, försöka leva, vara som vanligt.

Nu har han ju fått en vit prick så snart förvandlas han väl till en äkta prickigkorv :-)

Är det förresten NÅGON som skulle förvånas om han skaffade sig ännu fler vita prickar? (Vitiligo) hahaha INTE jag iallafall! Det är en ofarlig hudsjukdom som är autoimmun. Låter ganska klockrent som något Elmer skulle få för sig att testa... tokfransen med sin knasiga hudkostym <3

Testa och FÅ en CANON EOS 550D genom smartson!

Det här är så himla bra att jag måste köra en repris på det här inlägget som jag skrev för några dagar sen :-)


*****

Det här är helt fantastiskt, en verklig chans till att en av mina stora drömmar ska slå in!

Jag är anmäld hos Smartson sen några månader tillbaka och får därför mail med erbjudanden om att vara testpilot för olika produkter. Häromdagen trillade det mest fantastiska av erbjudanden in! Bli TESTPILOT FÖR CANON EOS 550D!!!

Under 1 månads tid ska testpiloterna prova denna läckra digitala systemkamera och sedan rapportera om sina testresultat. Därefter får testpersonerna BEHÅLLA sina kameror! Så SJUKT BRA!!!

Trillade nästan av stolen när jag läste mailet och sen surfade jag dregglandes in på sidan och anmälde mig att JA jag vill JÄTTEGÄRNA bli testpilot! Man anmäler sig som lag så det var ett självklart val för mig att välja min kompis Johanna eftersom vi bor nära varandra, båda ÄLSKAR att fota, båda trånar efter en systemkamera och vi tycker om att umgås och fota en massa :-)

Vårt team heter (naturligtvis):
Smartson kommer att välja ut fyra team med två personer i varje team så jag och Johanna håller alla tummar och blundar och ÖNSKAR HETT att vi blir utvalda!!!

Vill du också anmäla ett team och kanske få bli testpilot för den här grymma kameran?

Anmäl dig här:
http://www.smartson.se/testpilot-550D.html

Sista ansökningsdag är: 30 maj

http://banman.smartson.se/ads/1/EOS-550D-300x250.jpg

Hämtat ut paket

Lugnt här hemma :-)

M var hit och skjutsade mig till affären + hämta ut paket (tackar) och sen så tog han med sig Alvin hem till sig för övernattning. Elmer har precis tryckt i sig kvällsgröt + macka och ska snart ner i badet. Lille palt. Han har varit himla gnällig och mammig idag. Känts varm också men jag har inte tempat. Kollade i morse och då hade han sin normaltemp men blev varmare senare.

Jag har en massa jobb ikväll :-/ hänga tvätt och diska - urtrist verkligen.

Just ja, paketen. Jag fick bland annat min vinst från Apotekettävlingen så för den som undrar hur mycket en årsförbrukning våtservetter är så kan jag avslöja att det är 36 paket med 80 servetter i varje ;-) jag dumpade av ett gäng paket i M:s bil, får ta och dela med mig till några fler. Jag hade föreställt mig att de skulle lösa det på ett annat sätt. Typ värdekuponger eller liknande men nepp de skickade tre kartoner som jag fick hämta ut.

Var lite annat jag hämtade ut också. Visar sig nog i bloggen framöver ;-)

Nej nu ska jag dricka upp kaffet och sen natta Bellen (jag vill skriva Belle men det gååår ju inte när barnens kusin heter Belle så det får bli Bellen).


Lova har fått sällskap inatt :-(

Har du råd med en påse godis? Ett paket cigg? Köper du skvallertidningar? Skickar du en massa flamsiga SMS? Har du köpt hem en flaska vin till helgen?

Hade du kunnat avstå från något av detta om du kunnat rädda ett barn från att dö? Självklart hade du det. Men varför gör du inte det då?

Lovas spargris till förmån för barncancerfonden växer - men på tok för sakta!

Jag är VERKLIGEN inte rik - ALLS! Tvärt om men självklart kan jag avstå från något strunt för att istället bidra till forskningen, jag har skänkt många många gånger. Nu senast 500 kr till Lovas spargris. Nästa barn som dör i Lovas ovanliga cancerform kan vara mitt barn - ett DITT! För ett år sedan var Lova en sprudlande, glad och frisk femåring. Nu är hon en ängel. Vad gör ditt barn om ett år?

I natt fick Lova sällskap :-( jämngamla vännen Wera tog på sig sina änglavingar, fattade Lovas hand och flög iväg klockan 00:20 - exakt samma tid som Lova tog sitt sista andetag för några dagar sedan.

Idag vill jag att du gör ett val, ett viktigt och vettigt val! Skippa kvällens chipspåse och skänk istället 20 kronor till Barncancerfonden. kan du ge mer - BRA! Men även 20 kronor är bra. ALLA som har råd att sitta på nätet kan också ge 20 kr och klarar man inte det får man fan sluta röka eller vad det nu är som gör att man är så överdrivet fattig.

Gå även med i gruppen LOVAS SPARGRIS på Facebook och sprid länken vidare genom att dela.Är jag kall, hård och obehaglig som lägger press på folk och får deras samvete att svida? Japp, absolut och inte skäms jag för det heller! Det är inte jag som behöver skämmas...


Min grötgris <3

Asså ...förstår ni hur KÄR jag är i den här lilla grötgrisen eller? :-)

<3 älskade unge! <3Elmer igår kväll :-)

Nu händer det grejer! Både plus och minus!

Först kan jag berätta att jag nu pratat med NÄL och jagat på dem lite :-P haha nä men jag måste bara säga att de har underbar personal på Lab på NÄL! Jag ringde bara för att höra hur lång tid ALP isoenzymer tar och fick veta att det kan ta TID, upp emot två veckor ibland för det ska inte bara göras (görs 1 gång i veckan) utan sen ska det vara läkarutlåtande på det också.

STOR suck. Jag berättade om Elmers ALP på 74 respektive 87 och då tog det lite fart ;-) fick prata med en annan som genast kollade upp Elmer och sa att de kommer att göra hans prov IDAG :-) sen kommer läkaren på måndag och då lägger hon en lapp att han ska kolla Elmers prov först och meddela Borås.

<3 Vissa människor alltså... <3

Nu hänger det alltså bara på läkaren på NÄL så senast tisdag SKA det ju finnas ett svar till mig :-) Vilken otrolig lättnad att ha något konkret, något att ta på.

Men ja, allt kan ju inte vara kalas såklart. Måste ju komma lite minus också... Elmer nöjer sig inte med röda prickar ;-) nu har han skaffat sig en VIT också! Eller ja, antagligen är det ju ett ärr som plötsligt bestämt sig för att bli synligt men ändå tråkigt.

Förrutom fläcken under ögat så fanns det ett till märke som satt länge och det var fläcken på kinden, precis bredvid skrattgropen. Men den försvann helt när han var drygt 3 månader och har inte synts till sen dess, förrän häromdagen då jag noterade att han hade en blek fläck på kinden. Den syntes inte så tydligt så jag brydde mig inte om det men så idag! POFF en kritvit fläck bara sådär! SNYGGT! Men å andra sidan så har ju den bruna fläcken under ögat blivit grymt fin nu i jämförelse. Alltid nå't...


Jag har ringat in på sista bilden så att även halvblinda kan hitta den vita fläcken ;-)

Så här såg Elmers kind ut när han var 4 dagar respektive 2,5 månad:


LÄS och förstå mig är du snäll

Nu ska jag en gång för alla förklara detta för er, hur det är att vara mamma till ett barn som fötts med Langerhans cellhistiocytos! Vilken fruktansvärd psykisk press det är att vara Elmers mamma och allra helst just i nuläget.

Oro dygnet runt - så har vi levt med hans LCH hela hans liv. Det har bara varit en enda lång väntan. Väntan på att se om det är något ofarligt som går tillbaka av sig själv ELLER något riktigt farligt och agressivt som bara när som helst plötsligt slår till.

Så funkar det med medfödd LCH i huden. Elmer har visat sig ha CSHLCH vilket helt enkelt betyder medfödd, självläkande Langerhans cellhistiocytos (även kallad Hashimoto Pritzker). Det finns ingen sådan diagnos satt för det finns inga garantier att ett barn med den här varianten stannar i det läget. Barnet kan när som helst istället hoppa över till den allra farligaste av LCH-typer: Letterer-Siwe som sätter sig i många organ och även riskorgan som levern tex. Det är den LCH-typ som faktiskt har en relativt hög dödlighet jämfört med de andra typerna av LCH. Ett barn som föds med vad som ser ut att vara Hashimoto-Pritzker har en 50/50 risk att när som helst trilla över i Letterer-Siwe och stå med döden flåsandes i nacken.

Det är därför man inte delar upp så här för LCH-patienter kan byta grupp. Det gäller alla LCH-patienter men det är extra tydligt med de här ovanliga bebisarna som föds med sjukdomen.

När barn hoppar från Hashimoto-Pritzker till Letterer-Siwe så brukar de göra detta relativt tidigt. Inom första halvåret gäller i de allra flesta fall och i alla händelser inom första 2 åren. Men för all framtid egentligen så finns alltid en risk för återfall av LCH. Det är därför man är som en HÖK som förälder och letar konstiga prickar, bulor, smärta, feber, diarré - you name it - det KAN vara LCH! Jag har läst folk berättat om återfall 10-15 ÅR efter senaste cellgiftsbehandlingen!

Det här har vi vetat ändå från start - vårt liv med Elmer kommer att vara kantat av en förbannad jävla oro som ständigt kommer att vara närvarande. I min dumhet så trodde jag verkligen att halvårsdagen skulle komma som en slags slutstation - DÅ skulle jag kunna slappna av men jag kunde inte ha mer fel.

Det GÅR inte vänja sig, det GÅR inte slappna av! Det blir inte lättare! Nä visst, svårt att veta för ännu så är han ju faktiskt bara knappt 9 månader men ändå.

Det är fortfarande denna ständiga väntan och oron. Han har mått utmärkt, inte ens behövt behandling men det spelar ingen roll för vi har levt med vetskapen om att det där kan ändras på ett ögonblick. När som helst kan LCH vända och slå till med en käftsmäll. Varje liten bula, varje temphöjning, varje prick...FATTAR ni hur mycket grejer som kommer HELA tiden som KAN vara LCH? GISSA hur många dagar per vecka det INTE är något som uppstått som man går och undrar om det är LCH ...NOLL. Inte en enda!

Försök sätta dig in i den situationen - du i princip går och väntar på att ditt barn ska bli dödssjukt och det finns en 50/50 risk att det händer - NÄR SOM HELST! Inte så som alla känner med sina barn och så som jag såklart känner med mina andra två - en helt normal och sund oro - utan något HELT annat, en VERKLIG och påtaglig risk att det faktiskt på riktigt KOMMER att hända något förbannat otrevligt.  Detta levde vi med under första halvåret och sen ska risken avta markant för att just den riktigt elaka LCH-typen som gäller spädbarn ska slå till men LCH i sig finns ju alltid kvar och den kan fortfarande sätta sig som multisjukdom och i riskorgan.

Det är ju bara själva sjukdomen i sig. Sen finns ju alla följdsjukdomar som KAN komma. DI (vattendiabetes) tex är ju en väldigt stor risk egentligen och även barn med den allra mildaste LCH alltså CSHLCH har en risk att utveckla DI. Bara att VÄNTA och se. Antingen får han det, eller så får han det inte. Det finns massor av andra grejer som kan komma efter LCH, kanske inte vanligen när det gäller CSHLCH men det KAN hända.

ELLER så händer ingenting! Han föddes prickig och det är allt. Aldrig mer kommer LCH tillbaka. Ingen vet. Vi får helt enkelt fortsätta oroa oss, aldrig någonsin kunna slappna av och bara låta åren gå.

Då var det bra där, eller?

NEJ, naturligtvis inte! För ska det vara, så ska det ju vara ordentligt, eller hur?! Det räcker ju inte med den enorma psykiska pressen jag beskrivit här ovan. Naturligtvis måste man kasta in ännu en ovanlig sjukdom mitt i det här.

När Elmer var 1 månad gammal fick han ett stort märke på låret. Hm...vad är detta? ganska snart stod det klart att det var en sjukdom som heter Mastocytos och detta var den allra allra mildaste sorten. Egenligen helt obetydlig och knappt att den räknas utan heter bara Solitärt mastocytom. Dvs EN enda fläck, som är helt ofarlig och växer bort före barnet når vuxen ålder (oftast). Inget att bry sig om med andra ord. Vi behöver inte ens kolla upp om det ÄR ett Mastocytom.

Sen går det några månader och det kommer en ny prick - på axeln denna gång. Hm...? vad är detta nu då? Hur kan hans ensamma Mastocytom ha en kompis? De ska ju vara just ensamma.

Kanske dags att ta ett vävnadsprov och kolla upp den där luringen på benet. ÄR det verkligen ett Mastocytom ens? Kan det vara LCH som är och spökar? Låtsas vara något annat och klär sig i mastcellskostym? Ingen vet, för det går inte svara på utan en Biopsi.

Biopsin görs och Elmers hud fortsätter göra mig nervös och börjar skapa den ena konstiga fläcken efter den andra och inte nog med det, nej kasta in ett par allergiska reaktioner här och var också. Det enda som KAN bli farligt med (kutan) Mastocytos är just de allergiska reaktionerna som utan förvaring kan slå över i en allergisk chock. Det är ett potetiellt dödligt läge. Men vi fick utskrivet antihistamin och kortison för att kunna häva kraftiga allergiska reaktioner. Men mitt i denna fläck-och-allergi-cirkus vet vi alltså inte ens om det ÄR Mastocytos!

Det är F-R-U-K-T-A-N-S-V-Ä-R-T påfrestande att inte ha några svar, att inte kunna slappna av. Jo men allt ser bra ut nu. Han börjar bli stor, snart 9 månader. Vi tar och glesar ut läkarbesöken (samtidigt som Elmer alltså utvecklar allt fler små konstigheter hela tiden). Men vi gör ett försök, låter Elmer vara ett vanligt barn över sommaren.

Eller ja, vanligt och vanligt.... det beror ju på om det inte uppstår några allvarligare konstiga symptom, och så beror det på biopsisvaret förstås ...och hur öronen ser ut ...och om specialisttandläkaren tycker att det ser bra ut i munnen men iallafall, vi FÖRSÖKER glesa ut till tre månader nu, det måste ju bli av någon gång, han kan ju inte fortsätta gå en gång i månaden i all evighet.

Slappna av? jag? Hahahaha näää. ORON har ju varit mer närvarande EFTER halvårsdagen än före eftersom det bara blir fler loch fler konstiga symptom. Men visst, säger läkarna att det är lugnt så är det lugnt. Vi glesar ut till var tredje månad.

Det går 3 dagar. Så kommer samtalet.

"Nu vill inte jag göra dig orolig men... vi vill ha tillbaka Elmer för ett nytt prov"

*Mörker*

Vi åker tillbaka och gör provet som antagligen bara blivit fel men nej det var inte fel. TYVÄRR det ser ännu värre ut idag. Vi fattar ingenting, har ingen förklaring, ni kan åka hem så ringer vi sen.

Vad HÄNDER?! Inga svar, får inte ens prata med läkaren. Får prata med sköterskan efter att JAG SJÄLV ringt upp. Vi ska komma tillbaka om 2 dagar för ytterligare ett prov...

Jahopp. Utglesningen gick ju JÄVLIGT bra måste jag säga!

Vänta. Vänta och se. Kanske, vi vet inte, hoppas inte, senare, vänta, vänta, VÄNTA! Det enda jag vet är att Elmer haft ett ALP på 74 respektive 87 och normalt är mellan 0-7. Jag vet att det antingen är riktigt illa eller så är det ingenting. Allt eller inget.

Är det inte lite ironiskt ändå, detta med Elmers prov. Det speglar verkligen hela Elmers liv!

Det här provet kan antingen vara "ingenting", det bara SER konstigt ut men är helt ofarligt och kommer gå över av sig själv inom en snar framtid. All oro i "onödan".

ELLER så är det riktigt riktigt illa och farligt, potentiellt dödligt, kanske ytterligare en sjukdom. Bara att vänta och se vad svaret blir. Svart eller vitt. Upp eller ner, skräck eller lättnad. Enda skillnaden mot LCH är att vi kommer att få ett slutgiltigt besked här, vi kommer snart att få veta om hans groteskt höga ALP är allt eller inget.  När det gäller LCH får vi fortsätta att bara vänta och se, hela livet.

ALLTSÅ för att sammanfatta. JUST NU:

...Väntar vi på biopsisvaret. Har han en aktiv LCH eller har han även Mastocytos och i så fall vilken sort? För så som den yttrar sig nu beter den sig "fel".

...Väntar jag på att sommaren med alla insekter och skit ska ge Elmer den där allergiska reaktionen som resulterar i en allergisk chock. kommer det hända? Kommer jag reda ut det? Kommer han sluta andas? Kommer jag att ha medicin tillgängligt?

...Väntar vi på svaret på senaste blodprovet. Är hans höga Alkaliska fosfataser en tillfällighet, bara naturen som spelar oss ett spratt och lägger på en massa onödig extra oro? eller är det så att det är på riktigt så att det faktiskt är något allvarligt på tok? LCH-återfall, Cancer osv...

...Väntar vi på att se om hans LCH tänker komma tillbaka. Det här får vi fortsätta vänta på. Svaret kommer inte komma förrän han antingen har fått ett återfall eller min oro helt magiskt går över (as if!).

...Försöker jag tackla alla smågrejer som finns hela tiden; höjd temp, bulor, prickar, alleriska reaktioner, rinnigt öga, röda öron, skorv osv osv. Allt som bara dyker upp HELA tiden som jag sedan ska sortera in vart det hör hemma. Om det hör till normala grejer som alla barn får, eller om det kan ha att göra med Mastocytosdiagnosen han inte ens har än, eller om det kan ha att göra med hans LCH eller nu också om det kan ha att göra med något helt annat som är förknippat med hans höga ALP.


Psykiskt påfrestande? hahaha näääärå INTE alls. Jag är ju en så psykiskt stabil människa också så jag är väl rustad för att palla sånt här *fett med ironi*. På MÅNGA många sätt hade det varit betydligt mer skonsamt att då i höstas istället serveras med ett riktigt besked. En helt vanlig sjukdom eller syndrom, som alla vet vad det är. Något man tilldelas en massa information om, får broschyrer, kan slå upp i barnläkarboken och läsa om, Googla och få en miljard träffar och hitta tusentals andra svenska föräldrar som har ett barn med samma sak.

Jag har hittat två svenska föräldrar med LCH-barn. Deras barns LCH har inte yttrat sig på samma sätt som Elmers. Deras barn har fått en diagnos som sedan efterföljts av en behandling (de har inte haft samma milda och medfödda form som Elmer hittills haft). Enda likheten är egentligen den här jobbiga oron, de kommer också för all framtid att få leva med hotet om ett återfall och hotet om följdsjukdomar.


Vinn en barnvagn

Vill bara tipsa er om att ni kan vinna en barnvagn på My Start :-)

In med er och tävla!Underbart paket

Som jag nämnde tidigare så kom det ett helt fantastiskt paket med posten idag <3 jag blev så himla glad och framförallt rörd! Paketet kom från en läsare <3 och kom direkt från hjärtat och jag tog till mig det i mitt hjärta också <3


Jag ska visa er vad paketet innehöll:
Kaffe, ljuvliga chokladpraliner, en skitsnygg linnehandduk, en vacker tändsticksask med orden "Änglar finns, du är en", 4 trisslotter, bodylotion, bodymist och så det allra finaste av allt;  <3 brevet <3 så fint så fint.


Handduken är en Norrlandsparlör :-D


Luktar jättegott!


Handduken :-D I LOVE IT!

Trisslotterna då? Var det någon vinst? jajemen! :-D 75 kronor rikare blev jag heheheVet inte riktigt vad jag ska skriva mer än STORT STORT TACK till "C" i Umeå!
Så otrooooligvt vackert! <3 ditt brev - åh! <3

2-åring som röker 40 cigg/dag!

Såg en länk till DENNA artikel hos MansonDust och bara måste skriva om det jag också. FY SATAN SÅ JÄVLA VIDRIGT SJUKT! (edit: Aftonbladet har snappat upp "nyheten" också: http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article7201230.ab )

Ardi Rizal är 2 år och röker 40 cigg om dagen! Mamman ursäktar det hela med att pojken är så beroende att han blir helt galen om han inte får sina cigg så därför tar de inte ifrån honom dem. Pappan ser inget problem alls "Jag tycker han ser rätt frisk ut, vad är problemet" tycker pappan (!)

URK! Sanningen är att pojken mår riktigt dåligt, ja jag tycker faktiskt det syns på hans hud också hur bra hans kropp mår!


Men å andra sidan känner jag barn som "rökt" lika många cigg per dag medan de låg i sin mammas mage också så...
Klarhet, frustration och ilska!

Nu har jag översatt Elmers ALP 87 µkat/L till U/L och om jag gjort rätt blir det en bra bit över 5000 (!). Googlar man på det så är det ganska lugnande faktiskt. Grejen är att det är så sjukt högt att det inte finns. Äkta förhöjningar är inte SÅ höga, det går inte hitta knappt. Eller jo, det går att hitta någon enstaka (jag har hittat EN) luddig källa som menar att barn ibland utan anledning kan få så här EXTREMT höga värden på ända uppåt 7000 U/L (typ 115-120 µkat) utan att man kan förklara det, men efter ett halvår brukar värdet se bra ut igen. Man kan bestämma detta genom att titta på isoenzymerna för det var något speciellt mönster blabla (fattar halv sju) och ja, det är ju det provet man tog på Elmer nu igår så det är ju det man nu ska kolla i hans blod.

Det låter väl ganska troligt att det är detta som hänt med Elmer.

Men jag bara måste gnälla för vet ni vad? Jag tycker det är helt JÄVLA SJUKT att detta skulle hända precis just Elmer som faktiskt har en stor risk att utveckla sjukdom i just lever, skelett och tarmar (som är de tre grejerna man tänker på när det gäller ALP).

Dessutom att det händer precis just nu när utglesningen av läkarbesöken till var tredje månad äntligen skulle bli av. DÅ händer detta. Så orättvist och så ONÖDIGT och så ...OSANNOLIKT, faktiskt! Vad är ODDSEN lixom?! Av alla barn så skulle detta hända Elmer?! Han som redan har en, mest troligt TVÅ väldigt väldigt ovanliga sjukdomar.

Okej för att det är trevligt att vara speciell och unik men för fan ...inte på det här sättet!

VARFÖR just Elmer? Det är så sjukt osannolikt så man tror ju inte det är möjligt! Men å andra sidan så var det ju redan sjukt osannolikt att ett och samma barn skulle ha både Langerhans cellhistiocytos och Mastocytos men ändå verkar han ha det. Det är så osannolikt så han inte kan ha det - ändå har han det. Han föddes med en MINST sagt märkvärdig hudkostym!

Ett värde på tex 20-60 hade egentligen känts läskigare för då hade det talat för någon malignitet men ett så här jättehögt värde som 87 är lite FÖR högt. Så där så att det nästan måste handla om det där ofarliga, märkliga som ibland inträffar utan förklaring hos en del barn.

Jag hoppas och tror på det nu, men är samtidigt väldigt förbannad över att detta händer. Det är ju trots allt så osannolikt att det inte ens kan hända - och ändå händer det ...min Elmer!Väääärldens sötaste Elmer!

Fantastiskt fin post!

Jag fick ett så FANTASTISKT paket med posten idag så ni fattar inte! *rörd*

Har inte tid att visa just nu men det kommer senare idag, var bara tvungen att skvallra :-) <3

TACK du fina människa!


Världens bästa bloggläsare!

Vem har det?

JAG förstås! :-)


Häromdagen ställde jag några frågor till er och hoppades på att få många svar men jag hade ju aldrig kunnat DRÖMMA om att få så här galet många svar! Herregud va gulliga ni är :-) Hittills har jag fått NITTIO kommentarer till det inlägget! NITTIO! Som orkat bemöda sig med att svara på mina frågor. Otroligt rörande.

Väldigt intressanta svar från er alla, givande!

Jag har fått väldigt många frågor också förstås så jag kommer senare att sammanställa dem med svar i ett eget inlägg.

FORTSÄTT gärna svara på mina frågor om det finns någon där ute som missat inlägget men vill svara :-)

STORT TACK! :-)

***

Nu till dagens stora glädjehändelse: Jag lyckades pressa på mig mina nyaste jeans som jag väääntat och väääntat på att växa i! När jag fick hem dem från Nelly för ett par månader sedan så fick jag dem bara till låren (ehm...) men nu fick jag på mig dem och kunde stänga. Fantastiskt skoj! Man får passa glädjas åt de små positiva sakerna som bjuds ;-)

Faaast... tjock är jag fortfarande (även om vissa vill påstå motsatsen - JAG tycker att jag är tjock och bara min åsikt räknas ;-)).

Men det är klart...jag vill ju inte bli FÖR smal heller. Som för ett antal år sedan när jag försökte mig på att medicinera för depression och tappade typ 10 kilo och såg ut som ett spökskelett. Det var när Victor var drygt 3 år. Här är en bild från Luciafirandet på dagis. Victor var alltså 3 år och jag 19:


Kolla in den armen...Här är 3-4 månader senare när jag hade slutat med medicinen och ätit upp mig. Tror jag vägde typ 53 kg eller något här. Ignorera den töntiga posen ;-) jag och syrran fjantade bara.

Semi 1 - min favorit

Det här är min favorit från semifinal 1. Jag gillar fiolen och är helt fängslad av saxen (eh, det ÄR en sax va?) måste jag säga. Stycket sitter som klistrat i hjärnan. I love it!

Vilken var din favorit? Har du någon favorit inför semi 2?


http://www.eurovision.tv

Korkade spam-kommentarer

Jag satt just och undrade var all spam kom ifrån? Har fått en massa "hej-fin-blogg-kommentarer" idag från puckon som inte ens läser inlägget de kommenterar och så lägger de med reklam för sin egen blogg...?! Väldigt respektfullt och fint att klistra sådana kommentarer till ett inlägg som handlar om en mammas oro för sitt sjuka barn!

Men nu har jag iallafall fått en förklaring. BeckaHBitcH.se har halkat in på topplistan över mest aktiva på blogg.se så det var inte så konstigt :-)Måste älta... hjälp mig...

Oron och ovissheten äter upp mig inifrån och ut :-(

VAD HÄNDER?!


Allt detta bara sker och jag fattar inte någonting för ingen säger något. Söka information själv är värdelöst när det gäller den här biten för ett ALP på 87 µkat FINNS inte, det tycks vara groteskt högt när man söker på det. Jag frågade en person som är läkarstudent utan att berätta vem provsvaret gällde och fick svaret att "nä men 87 kan man inte ha, jag kan inte komma på ett enda tillfälle, vaddå är det någon med en helt brutal gallstas?".

Hur orkar man med ovisshet? Jag har aldrig hört talas om att barn kan få så här bara. Först ett värde på 74 som borde ligga under 7 och sen en vecka senare är det höjt till 87. Enda källan till att det "blir så här ibland utan att det är något" är att vi fick höra det i måndags i Borås. det här är information som inte går att hitta någonstans. Man kan hitta att barns ALP kan vara förhöjt ibland utan att man kan se någon orsak. mmm JA FÖRHÖJD alltså ligga över 7. Högsta siffran jag hittat är runt 60 µkat och detta skulle vara när det är något riktigt riktigt galet, allvarliga sjukdomar...

Jag fattar ingenting vad som händer, vad det här betyder, vad som är fel eller hur god chansen är att det inte är något konstigt alls. Jag hatar att ha så här dålig koll och verkligen INGEN kontroll alls. Det här bara händer och jag kan inte ta på det, kan inte greppa, kan inte förstå. Inte göra ett SKIT!

Att VETA hade varit så himla mycket bättre. Även om det är något otrevligt som ett återfall eller kanske värre än så. Då vet man iallafall, det finns en diagnos och då kan man göra något åt saken om något behövs göras.

Jag vill inte bli serverad falsk trygghet, jag vill ha fakta och siffror, procent och statistik. Jag behöver ha något som går att greppa. Jag behöver veta att när det blir så här att ett ALP ligger så högt och sen stiger ytterligare så är chansen si och så stor att det bara är en konstig tillfällighet att det blivit så och att det inte är något och detta händer si och så ofta. Jag vill veta vad det betyder i Elmers fall om det INTE är en tillfällighet utan faktiskt är något. VAD är det då? Vad blir i såfall nästa steg? Röntgen, eller vad? Vanlig röntgen eller något mer tillförlitligt?

För läkarna som jobbar med Elmer så är allt detta alldeles säkert helt lugnt och alla i hela världen tycker säkert det är onödigt att ens tänka ett steg vidare innan detta provsvar kommit men för MIG är det viktigt. Jag kan inte kontrollera allt men med mitt kontrollbehov är det viktigt att åtminstone ha NÅGOT som är greppbart.

Jag är inte gjord för att klara att leva så här, jag funkar inte så här.

Många har ställt frågan hur Elmers pappa finns som stöd nu med Elmers sjukdom? Ja alltså nu råkar ju vi ha gjort slut så vi ses inte mer än när han hämtar och lämnar pojkarna. Vi pratar inte speciellt mycket. Jag meddelar honom provresultat osv men han är lite mer lugn, lite mer rationell än vad jag är.

Han är mer typen som säger "Ja men OM det är något så får vi ju veta det sen och då tar vi det DÅ, varför ta ut något i förskott som kanske inte finns". Jag är tvärt om! Jag är typen som tänker "Ta ut ALLT i förskott, förbered dig på allt, precis allt som det kan vara och vad som händer i så fall så att du är beredd". Det här är inget jag väljer, jag bara ÄR sådan.


Så alla som känner sig manade, utbildade eller inte; hjälp mig, prata med mig. VAD HÄNDER med Elmer??!


Blodprovet ivägskickat...

Nu är vi hemma från Borås. Blodprovet (ALP isoenzymer) gick snabbt och smidigt, bara ett stick i fingret så det var ingen fara. Nu ska provet skickas till NÄL så det är bara att vänta :-/ vänta och vänta. Jag ska ringa på måndag för då kan jag nog få svar på hur lång väntan kommer att bli. För 8 dagar sen hade Elmer en ALP på 74, för 2 dagar sen låg den på 87. Normalt är 0-7.

Jag vet inte vad jag ska tänka, känna, tycka och tro. Jag försöker koppla bort det helt men det är jobbigt att samtidigt vänta på biopsisvaret och dessutom så har han ju ständigt en massa små konstigheter. Förhöjd temp, rinnigt öga, prickar, små allergiska reaktioner, konstig i magen, tycks höra dåligt, är röd i öronen osv osv. Hela tiden är det en massa med Elmer som gör att det inte går att slappna av.

Om jag bara visste precis vad han har och vad han INTE har, vad man gör åt det. Diagnos och ev. behandling. Då hade allt känts lugnare. Det här är skit!

Retsam brorsa! :-D hahaha

Det finns vissa nackdelar med att samsova... tex om man är den som somnar först :-P det händer inte ofta men ibland somnar Alvin före Elmer och då finns det inget roligare än att klättra och kliva på storebror tycker Elmer. Han ÄLSKAR verkligen att retas!

Vissa gånger händer det att Alvin till slut vaknar och är lite ...tja ..."småirriterad" Hahaha kolla sista bilden! Alvins min och Elmers min :-D Underbart - syskonkärlek på hög nivå.


En minut senare sov Alvin igen och sen somnade även lillebror gott några minuter senare :-)

Mina frågor till ER läsare!

Jag är nyfiken på er så jag hoppas ni är många som vill svara :-) går ju svara anonymt, bara att hoppa över de frågor som inte känns intressanta ;-)


1. Vad heter du?
2. Hur gammal är du?
3. Hur hittade du hit?
4. Brukar du läsa min blogg och sen hur länge i så fall?
5. Är du prenumerant genom bloglovin?
6. Varför läser du min blogg?
7. Vad är det sämsta och bästa med min blogg?
8. Vad skulle du vilja ändra här?
9. Har du något övrigt du skulle vilja säga till mig?
10. Har du någon fråga till mig som du funderat över? (max 2 frågor om du vill ha svar)
11. Vilken är din favoritblogg?
12. Tipsa mig om 3 bloggar du gillar
13. Vilken är din favoritkategori här hos mig?
14. Är du ett BeckaHBitcH-fan på Facebook?
15. Har du röstat på Elmer?

Tack på förhand :-DTävlingssugna? + babbel

Nu är det gjort. Första WAIS-delen. Det var helt okej :-) mycket enklare grejer än jag hade räknat med men det är säkert i sin ordning. Om en vecka ska jag göra sista delen. Någon här som gjort WAIS? Det hade gått utmärkt med Bellen hos syrran också eller syrrorna rättare sagt eftersom både A och S var där.

Timmarna går. Morgondagen är snart här tack och lov. Då blir det blodprov och ett steg närmre ett (förhoppningsvis lugnande) besked. Ikväll är det barnledigt en stund igen när M ska ha barnen. Jag har tänkt ägna tiden åt att städa faktiskt.

Just ja, jag skrev ju i helgen om att jag skulle hålla en tävling, jag var utvald att hålla i en av de tävlingarna Bloglovin kör nu men jag mailade igår om att jag tyvärr inte orkar med det just nu, så är det. Jag behöver ägna mina tankar på annat nu i dagarna, Elmer upptar allt för tillfället.

Men min vän Carolina är också utvald att hålla en tävling så om ni vill vinna ett fett presentkort från Guldfynd tycker jag att ni ska ta och besöka henne istället :-)

Som vanligt så tävlar bloggarna mot varandra också och jag hade såklart tyckt att det var kul om Carolina vann :-) så IN MED ER Å TÄVLA! :-)

Lycka till <3


Avslutas 10-05-30.Test hos psykologen idag.

Idag känns det som att allt från igår "landat" lite. Nu ska jag försöka koppla bort detta idag och bara låta timmarna gå. Imorgon åker vi till Borås för en snabbvisit med blodprov. Hur lång tid det tar sen innan vi får svar? Ingen aning. Eftersom vi träffade FEL läkare och sen fick jag dessutom inte prata med honom när vi fick veta att detta test skulle göras så har jag inte fått någon sådan info.

Idag då? Ja snart ska jag iväg och lämna Bellen till min syster S och så ska jag gå till psykologen för första delen av mitt WAIS-test. Särskilt lämpligt att göra när man mår dåligt och har en massa annat att tänka på, men men det blir säkert okej.

Jag inser att min blogg är rätt trist och deppig när det är som det är men som jag skrivit många gånger förr; jag har den här bloggen för MIN skull, ni får gärna ta del av den men jag skriver det jag känner för.

Oerhört tacksam för alla fina kommentarer och ert stöd! Kram <3


Tog dessa bilder igår morse. Tänkte lägga upp dagens outfit när vi kommit hem men sen blev det som det blev :-/


Men iaf... tröjan är från Älsklingsfrö, byxan från Plastisock, skinntossor från Bobux och dreggelscarf från Pippi. kalsonger och strumpor syns inte. Orkar inte skriva utförligare än så.

Om att träffa rätt, respektive fel läkare

Ja det här var en tung dag.

Jag ville så himla gärna att det skulle visa ett normalt värde idag men i vart fall att det skulle vara slutgiltigt vilket svar det än var. Men det här var ju allt annat än positivt eller ens slutgiltigt. Det här är ju bara ett steg rakt ner i mörkret.

Samma läge som innan; dvs OVISSHET men med massvis av ny information, nya frågetecken och ett allvarligare läge. Det här kan vara på riktigt. Nivån har inte sänkts, den står inte stilla utan den har höjts. Så fick det bara inte vara.

I fredags fick vi en tid på måndagen, trots att det inte var så akut, anledningen var att det under ons, tors, fre skulle vara lite körigt så därför fick det bli i början av veckan. Nu har de klämt in honom på onsdag iallafall och utan en betryggande förklaring från RÄTT läkare så som det var i fredags. Av alla besök i Borås så har det här varit det med värst information som framkommit. Av alla tillfällen så var det just idag vi fick träffa FEL läkare av de två han har.

Egentligen är det skit samma för det viktiga är att Elmer får den vård han behöver så det ska inte spela någon roll vilken av hans läkare som han får träffa men för mig är det rätt viktigt när den ena säger allt rätt och den andra gör allt fel. Vilken vill man ha av dessa?

Vi kom dit, såg en skymt av läkaren och han kände inte ens igen Elmer, det kändes ju SÅDÄR ...sen fick Elmer lämna sina bloddroppar till sköterskan och sen åkte vi iväg för att vänta på resultatet. Vi skulle komma tillbaka efter en timme och det gjorde vi. Ytterligare en timme senare gick jag och sa till att vi hade lite brått pga parkeringstiden...

Då fick vi komma in, det hade tagit lite tid i slutet för han (läkaren) var tvungen att läsa in sig på Elmer först (nej, man kan inte ha alla sina patienter i huvudet, jag inser det men ändå). Det första han gör när han kommer in i rummet till oss är att INTE berätta provresultatet vilket är samma sak som att berätta att provet var dåligt, men utan att förklara något om det.

Han gick igenom allt annat, jag fick berätta om Elmer, hur han mår nu, sen klämde han och kände lite på pojken och sen i slutet hostade han fram resultatet och berättade att han inte har någon förklaring men att han ska rådgöra med Göteborg. Jag bad att få veta den exakta siffran och det fick jag, men han sa aldrig normalvärdet. Han sa att han skulle ringa så snart han pratat med Göteborg.

Sen skickades vi hem.

Timmarna gick och gick, jag blev mer och mer galen av väntan! Till slut ringde jag upp och sköterskan svarade. Läkaren satt i bakgrunden och meddelade att han pratat med Gbg (jaha?! Varför hade han inte ringt då?) Jag frågade också om normalvärdet och fick veta detta av sköterskan. Hon gav mig en tid på onsdag. Jag pratade alltså inte ens med läkaren, han bara hälsade sina grejer i bakgrunden så sköterskan fick återberätta...!

Är det här något att gnälla om? Nej, kanske inte egentligen men jag har det redan extremt svårt med min oro sen innan och att lägga på den här extra oron och göra det på ett så okänsligt sätt blev väldigt väldigt mycket för mig. Överbelastning. FÖR tungt. När jag vet hur mycket bättre det här hade kunnat bli med rätt läkare på plats.

Jag vet inte hur jag ska orka med det här? Ovissheten äter upp mig. Jag går ju redan och väntar på biopsin och så detta uppå det plus att Ellebellen inte mår riktigt bra heller. Vad har han? En, två eller är det nu tre sjukdomar? Har han rent av något farligare än de två han redan har?

Det här förhöjda värdet kan betyda att han har allt ifrån absolut INGENTING (någon tillfällig konstig falsk förhöjning) till ett återfall av LCH eller något ännu värre ...cancer *viskar ordet och håller andan för säkerhets skull*.

Han kollade iaf Elmers öron idag och ja, det var båda öronen som var röda så jag mindes rätt. Men han hade ingen koll på att LCH kan sätta sig som en öi? Han trodde tydligen att det enbart kan sitta som eksemliknande utslag i hörselgångarna. Jag vet bättre.

Samma sak så försökte han lura i mig att det alltid blir ömma svullnader av LCH i skelettet. Tack men jag är faktiskt GANSKA insatt vid det här laget. Det brukar bli en öm svullnad men kan lika väl bli en oöm svullnad, eller bara ont eller INGET synligt tecken alls förrutom att det syns på röntgen. Det behöver inte heller alltid synas på vanlig röntgen utan kan kräva andra undersökningsmetoder.

Men ja, försök gärna berätta för mig som levt med detta i 8 månader och ägnat en väldigt stor del av den tiden åt att skaffa mig kunskap om den här sjukdomen. Jag kan inte allt, absolut inte, för då behöver man ha både intresset och engagemanget som jag har PLUS en utbildning och kunskaper om hur allt i kroppen funkar runt omkring sjukdomen i sig.

Som läkare kan man inte bli expert på varenda sjukdom såklart men som förälder kan man absolut bli hobbyexpert på just sitt barns sjukdom. Den här läkaren känns väldigt ointresserad av LCH ärligt talat, det är känslan jag får. De andra läkarna Elmer träffat har tvärt om varit intresserade. tex en väldigt engagerad och intresserad hudläkare i Gbg. Så har hon varit sen Elmer var några timmar gammal. Det har såklart inget med Elmer att göra utan hans väldigt väldigt ovanliga sjukdom som just i hans fall satte sig i huden. Men spela roll motivet bakom engagemanget, det gagnar ju ändå Elmer.

Nej, det här var verkligen en tung dag. Jag hoppas att det är det värsta vi får uppleva kring Elmers sjukdom, att nästa prov visar att det var en obetydlig, tillfällig höjning och sen kommer inga mer sådana här jobbiga grejer. Men OM det nu skulle bli mer av det här jobbiga eller (Gud förbjude) komma ännu värre besked så hoppas jag verkligen att vi får träffa rätt person.

Nu ska jag snart försöka sova, känns som om den här dagen varit 100 år lång.

Blir Borås IGEN!!!


När jag googlade verkade ju ett ALP på 87 vansinnigt högt för det här är referensintervallet:


Barn <6 månader 1,0 - 4,0 µkat/L
  6 mån – 7 år 1,8 - 7,2 µkat/L
  7 – 18 år 0,90-7,2 µkat/L

Vuxna

 
0,60-1,8 µkat/L


Nu har jag pratat med Borås och fått det bekräftat att normalvärdet är mellan 0-7. Så Elmer har "bara" 80 för högt...! Notera också att han hade 70-någonting för 6 dagar sen!

De har iallafall bestämt nu att Elmer ska komma tillbaka på onsdag och göra ett annat blodprov som ska berätta om det är en falsk eller äkta förhöjning av värdet (typ så). Det här blodprovet ska sen skickas till ett annat sjukhus för analys.

Jag bara ÄLSKAR orolig väntan!!!

Jag orkar faktiskt inte det här. Det bara måste vara ett dåligt skämt. En kass komedi? Någon som jävlas? Nä, jag orkar verkligen inte. Jag vill inte. Det räcker nu ...NU!!!

Elmer hos Bloggkommentatorerna

Bloggkommentatorerna har uppmärksammat likheten mellan Elmer och Henrik Dorsin ;-) så nu dröjer det väl inte länge innan nyheten om den hemlige sonen når herr Dorsin ;-)

Hahahaha :-D

Så här ligger det till...

Precis som jag misstänkt så handlade det om Alkaliska fosfataser (ALP). Jag har ingen 100%-ig koll på var normalvärdet ligger för 8-månadersbebisar men Elmer hade iallafall förra veckan ett värde på 70-nånting och idag hade det stigit ytterligare och ligger på 87.

Vad betyder det här då?

Ja, det är kopplat till leversjukdomar och skelettsjukdomar och båda dessa finns starkt kopplade till LCH. Värdet kan också vara förhöjt under stark tillväxt eller när kroppen läker en fraktur osv. Ibland ser man en förhöjning hos helt friska barn utan att det betyder något alls. Men har man ett barn som fötts med Langerhans cellhistiocytos så släpper man inte en sån här grej bara.

Att han skulle ha engagemang i levern är inte speciellt troligt eftersom övriga levervärden är okej utan det är väl främst skelettet man tänker på. De ska diskutera idag hur de ska gå vidare, de undviker ju helst röntgen om det är möjligt för att slippa utsätta honom för strålning annat än om det är tvunget.

Det är alltså inte på något vis säkert att det betyder att han fått ett återfall men det är otroligt tungt och jobbigt att ta detta. Jag är inte bra på sånt här, jag är för klen. Jag ville så gärna att provet skulle vara normalt idag.

Läkaren vi träffade idag ska prata med Göteborg så fort det går (han försökte när vi var där också) och rådgöra hur de ska göra nu, om det går att ta något ytterligare blodprov eller om man måste röntga. Sen ska han ringa mig här i eftermiddag.

Detta är vad jag vet nu...


Tack för att ni finns <3


***

Tillägg:

En förhöjd ALP kan man även hitta vid en del riktigt trista sjukdomar men det tänker jag inte ens fundera på för SÅ jävla orättvist kan det inte vara att han har ÄNNU en sjukdom och ännu farligare! Räcker la med dem han redan har...

Nu är vi på väg hem. Tyvärr så var värdet ...

foto0612 (MMS)

Nu är vi på väg hem. Tyvärr så var värdet ännu högre idag. Hans läkare ska diskutera med Gbg och ringa i eftermiddag...


Borås imorgon igen då

Han är inte helt 100 min lille palt <3

Jag skrev ju häromdagen att han hade diarré och lite höjd temp (strax under 38 grader). Han är fortsatt konstig i magen men inte diarré och så har han fortfarande en lätt förhöjd temperatur. TRÖTT har han varit också. Både igår och idag. Idag har han sovit 5 timmar sa M men ändå var han så trött så trött när han kom hem ikväll. Ja han somnade faktiskt medan vi badade. DÅ är man trött! men när han väl är vaken så är han glad och han äter lika mycket som vanligt (dvs jättemycket).

Imorgon ska vi till Borås, skönt att få provet överstökat. Det känns som att det kommer att vara fint nu, att det dåliga värdet på förra provet var något tillfälligt som bara blev. Varför tror jag det? Jo av den enkla anledningen att det känns så otroligt overkligt att det skulle vara dåligt. Det får bara inte vara dåligt. Om det är det provet jag tror så är det inte alls bra om det är dåligt och det är väldigt starkt förknippat med LCH. Inte bra.

Men imorgon får jag veta, imorgon ser provet fint ut och så kan jag slappna av lite igen (tills nästa grej uppstår *suck*). Vill så himla gärna ha biopsisvaret också! Känns jobbigt att vänta i flera veckor till. Sen ska han till specialisttandläkaren i sommar och så ska han få kolla upp sina öron igen. Om provet imorgon är dåligt vet jag inte hur de väljer att gå vidare men jag har ju mina misstankar. Försöker att inte tänka på det alls eftersom provet såklart kommer vara toppen imorgon, visst?


Rejält trött liten kille som somnade i badet <3

Hjälp - vad ska jag göra?

Jahapp...

Nu har jag ätit, slösurfat, grejat i photoshop, fyllt i ett formulär till psykologen, plockat i ordning, dammsugit och ja bara slappat hela dagen helt enkelt :-)

Jag är UTTRÅKAD! *GÄSP*

Ut och hoppa på barnens studsmatta? hänga tvätt? rensa bort en massa skor i hallen? ta ett bad? rita? Fixa med räkningar och brev som ska skickas? gå och hämta ut ett paket?

Vad ska jag göra av mina sista två timmar?

Trallalaa...***

Uppdatering:

SKIT SAMMA! tog exakt 5 minuter så ringde telefonen, min lediga tid är slut, kidsen kommer hem redan nu.

Mitt mellanhjärta <3


Mitt lilla mellanhjärta


♥ ALVIN ♥Mitt lilla hjärta <3


Mitt minsta lilla hjärta

♥ ELMER ♥


Undrar hur länge det dröjer innan media får nys om att Henrik Dorsin har en hemlig son? ;-)

Yey! Barnledig!

FRIHET!


;-) Alvin åkte till sin pappa igår redan men det hjälpte ju inte mig så mhycket för han blev utbytt mot en Tiger :-P så jag har haft Tiger och Elmer iallafall men NU på förmiddagen kom M och min syster och hämtade sina ungar! :-D

Så Tiger har åkt hem och M har båda pojkarna! För första gången ska han ha Elmer heeeela dagen! och jag ska således vara barnfri hela dan för första gången :-) första gången på snart 9 månader + 9 månaders graviditet. Nåja, det är ju bara över dagen så jag kan inte göra så himla mycket mer än att vila öronen ;-)

M kommer att få mata Elmer för första gången (okej, han har gett honom gröt 2 gånger i vintras) och byta allra första blöjan! (nästan, han har bytt EN kissblöja tidigare).

GÖTT GÖTT GÖTT :-D


Här är en sötisbild från igår av bilderna Lena tog. Men samma sak här; jag har tagit den från fejjan så kvalitén är försämrad.


Så sött så hjärtat värker!

Ja jag träffade som sagt en vän idag som fotade mina barn utomhus <3 Nu har jag sett bilderna på Facebook och är sååå himla nöjd! Ska visa dem här vid ett senare tillfälle ;-) annars går de ju leta upp på fejjan. jag har delat albumet till min logg tex ;-)

Fotografen, som förresten heter Lena, tog även dessa tre sockersöta bilder på min Alvin och hennes lilla Fanny som är ca 5 månader äldre än Alvin :-) URGULLIGT! Bara måste visa upp dessa tre bilder!

Facebook har dragit ner kvalitén lite (jag har snott dem där) men jag försökte lägga på lite skärpa iaf men ja, ni får fantisera ihop lite högre kvalité helt enkelt ;-)

<3 <3 <3


Testa och FÅ en CANON EOS 550D genom smartson!

Det här är helt fantastiskt, en verklig chans till att en av mina stora drömmar ska slå in!

Jag är anmäld hos Smartson sen några månader tillbaka och får därför mail med erbjudanden om att vara testpilot för olika produkter. Häromdagen trillade det mest fantastiska av erbjudanden in! Bli TESTPILOT FÖR CANON EOS 550D!!!

Under 1 månads tid ska testpiloterna prova denna läckra digitala systemkamera och sedan rapportera om sina testresultat. Därefter får testpersonerna BEHÅLLA sina kameror! Så SJUKT BRA!!!

Trillade nästan av stolen när jag läste mailet och sen surfade jag dregglandes in på sidan och anmälde mig att JA jag vill JÄTTEGÄRNA bli testpilot! Man anmäler sig som lag så det var ett självklart val för mig att välja min kompis Johanna eftersom vi bor nära varandra, båda ÄLSKAR att fota, båda trånar efter en systemkamera och vi tycker om att umgås och fota en massa :-)

Vårt team heter (naturligtvis):
Smartson kommer att välja ut fyra team med två personer i varje team så jag och Johanna håller alla tummar och blundar och ÖNSKAR HETT att vi blir utvalda!!!

Vill du också anmäla ett team och kanske få bli testpilot för den här grymma kameran?

Anmäl dig här:
http://www.smartson.se/testpilot-550D.html

Sista ansökningsdag är: 30 maj

http://banman.smartson.se/ads/1/EOS-550D-300x250.jpg

Lägg detta på din status

Kopiera detta och klistra in på din Facebook-status:


Lilla Lova, 6 år gammal, har fått sina vingar idag 22/5. Tänk på Lova ikväll och alla andra barn som lämnat oss alldeles för tidigt. Kom ihåg barncancerfonden. 3 av 4 barn överlever cancer. Rädda det fjärde barnet! Stöd forskningen med ditt bidrag! Sätt detta på din status och skicka vidare <3 LOVA <3

Jag har gjort det och en ganska stor del av mina vänner på FB också.

LOVA - finaste Lova :-( *gråter*

Nu har världens finaste Lova farit vidare till en bättre plats <3

Vi är många som följt hennes kamp genom mamma Anna-Marias blogg: http://bambinidolce.blogg.se/

 

Man kan välja att hålla distans, skydda sig själv. Det gjorde inte jag. Jag tog till mig Lova och hennes historia och släppte in henne i mitt hjärta. Det är inget jag ångrar, trots den smärtan jag nu känner. Lova är värd varje liten tår. Det enda jag kan tänka är att om det känns så här smärtsamt för någon som inte ens träffat detta underbara flickebarn, hur måste det då inte kännas för alla som har det? Alla Lovas vänner och bekanta och framförallt; familj! Alla mina tankar går till er ikväll! <3 <3 <3

 

Lova har lämnat ett stort tomrum efter sig men hon skänkte väldigt mycket till världen på sina 6 år. Förrutom kärlek och lycka i den egna familjen så har Lova skänkt oss alla ett viktigt budskap om att vara rädda om varandra och ömt vårda den tid vi har tillsammans. Hon har även skänkt massvis av kunskap genom sin sjukdom. Kunskap som kanske kan vara till nytta för andra barn i framtiden. Lova hade en extremt ovanlig Cancer.


Nu ikväll har jag skänkt ytterligare 500 kronor till Lovas spargris till förmån för Barncancerfonden och jag vill uppmana ALLA både privatpersoner och företag att göra det samma. Ge det din plånblok klarar av, varje liten gåva är betydelsefull.


<3 <3 <3 LOVA du lever och finns för alltid i minnet hos många hundratals, tusentals människor. Du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Tack för allt du gett oss alla <3 <3 <3

 

 

Bilden är lånad med tillstånd från Lovas mamma, ta den INTE
^^LOVA^^ 2003-12-04 - 2010-05-22LOVA! Du fattas världen!

http://bambinidolce.blogg.se/

 


UNDERBARA BILDER!

Nej jag har inte fått dem än hehe för de är nyss tagna men jag såg medan de togs att de blir underbara ;-) Fotografen är så himla bra på den här typen av bilder så det kan inte bli dåligt :-) plus att det är mina söta ungar som modellar då ;-)

*Längtar* efter bilderna! :-)

Jag tog några själv på Elmer som gungade. Kass kvalité men unge av högsta kvalité ;-)
Min systerson. Eller är det...?

Det här är min systerson Oliver när han var bebis :-) Vem är han lik?
Finns bättre bilder men jag hade bara den här hemma hos mig.

13 år och packad...

Någon bad om att få se gamla bilder från jag var barn. Jag satte mig för att kolla i lite album men hittade inga direkta från jag var liten, däremot några från tonåren.

I september 1995 så fyllde jag 13 år. Månaden efter åkte jag, mamma, lillasyster (då 16 månader) och min då 15-åriga storasyster till Grekland en vecka. Första halvan av veckan passade jag min lillasyster (hängde ute på nattklubb med henne i en Babybjörnsele) medan morsan söp och skämde ut sig och andra halvan av veckan så var mamma på hotellet med lillasyster om kvällen medan jag och storasyrran var ute och festade själva (!).

Idag känns det heeeelt absurt! VICTOR är så här gammal om drygt ett år och hans klasskompisar ÄR så här gamla!

Fast bilderna på min syrra, då 10 år gammal, sitta hemma i köket med morsan och röka är sjukare, men de bilderna har jag inte hemma för dem har syrran. Hon fick cigg i julklapp när hon var 10 år. Behöver jag säga mer? Julen efter fotona här ovanför, när jag var 13 år fick jag och syrran tobak, hylsor och rullmaskin i julklapp. Fint värre.

Den feta sanningen...

-Men jag tycker inte du ser så tjock ut på bilderna...?
-Nä just det. Det är för att jag klipper av bilderna på rätt ställe ;-)

-Varför visar du aldrig helfigur?
-För att jag är TJOCK :-)

Men här kommer den, folk! Den feta sanningen :-)

This is me.Vikt idag: 67 kg (-21,5 kg sen 4/9 -09)

Slutvikt innan förlossningen: 88,5 kg
Inskrivningsvikt: 65 kg
Före-gravid-vikt: 62 kg

Målvikt: 58 kg (9 kg kvar)Fast om du kikar längre bak i kategorin "operation återställning" kommer du inse vilken fantastiskt platt mage jag har nu i jämförelse med i höstas *LOL* :-D Jag hade den vidrigaste tänkbara efter-gravid-magen. Kanske för att jag hade en groteskt stor och putig mage under graviditeten ;-)

Att skrämma upp sig själv...

Jag borde blockera Google på min dator! Nu har jag GOOGLAT i vanlig ordning och byggt upp världens läskigaste bild om Elmers blodprov :-( Om det inte är fel på provet utan det verkligen stämmer så vet jag nu precis hur farligt det kan betyda att det är :-( hua...

Nu vill jag att det bli måndag!

***

En kul grej då ;-) ;-) jag har blivit utvald att hålla i en speciell tävling :-P hehehe en annan kul grej: jag har anmält mig och en kompis till en superskoj tävling wiiiiie! Båda dessa grejer ska jag berätta om senare :-)

Jag har även fått en hel massa trevlig post sista tiden som jag inte tagit mig tiden att visa upp men det kommer det kommer :-)

Nu ska jag bada med barnen!

Snart blir det kul...

Hej och välkommen till min sjukblogg!

Sorry, jag inser att det varit lite mycket sånt nu det sista och kanske främst idag men jag lovar att det kommer lite roliga inlägg under helgen också :-)

Tack för att ni orkar med mig <3


Mamma är lite sjuk

Hur var det nu med mammas mage?

Ja, allt är inte helt klart ännu men hon har fått veta en hel del idag på sitt läkarbesök. Dels är ju levern helt fucked up. Inte så konstigt kanske. Full av ärrvävnad och fungerar inte som den ska. Läkaren hade sagt att "om du helt låter bli alkohol kan du leva i flera år till, annars är det fara och färde" ja eller något annat sånt där gammaldags töntigt uttryck. "flera år" WOOOW! Hon är lixom 53, fyller 54 år i november. Hon hade kanske hoppats på lite mer med tanke på att min mormor lever och är 94 år.

Förrutom levern så har hon något bråck i buken som blött och det är därför hon spytt gammalt blod en tid. Hon fick lämna nya blodprover idag och ska snarast möjligt få komma tillbaka för en Gastroskopi och även lite fler blodprover. Det ser alltså inte toppen ut men hon verkar inte vara döende iallafall. Hoppas vi.

Detta med bråcket var inte bra, alls. Det var lite brått tyckte läkaren. Lustigt med tanke på att det tagit flera månader att hosta fram provsvaren! Nåja, vi får väl hoppas att det går snabbare framöver när det gäller undersökningar.

Vi får åka till Borås igen...

Elmers läkare ringde och meddelade lite försiktigt att blodproverna han tog i tisdags ser bra ut, alla utom ett.
Värdet är förhöjt på ett av proverna så det måste tas om. Med lite tur så är det helt enkelt så att det är fel på provet så när han tar ett nytt kommer det visa ett normalt värde.

Jag är ju löjligt hypokondrisk och har svårt för sånt här, det vet alla som läser min blogg och det vet även Elmers läkare så hon är ganska bra på att förmedla sånt här på ett så tryggt sätt som det bara är möjligt. Hon gav Elmer en tid på måndag för att ta ett nytt prov men sa samtidigt att anledningen till att det blir på måndag är för att det såg bäst ut med tider, inte för att det är så akut att det måste tas så fort. Sånt gillar jag med henne, hon säger alltid rätt saker, det man behöver höra. Speciellt sådana som jag som alltid övertolkar allting annars.

Så på måndag ska Elmer till Borås igen och ta om provet och vi får svar direkt samma dag. Tyvärr får han träffa fel läkare (han har ju två). Den andra har jag aldrig förstått och vi kan inte prata. Men det går säkert bra, Elmer ska ju inte dit för läkarbesöket utan för provtagningen och den sköter sköterskorna och de är jättebra båda två som han brukar träffa :-)

Så roligt att jag fick ÄNNU mer att lägga på min lista över nojigheter kring Elmer som varit senaste dagarna...

Vad det var för prov? ja, jag frågade men jag var lite för upprörd för att ta till mig exakt vad hon sa men det var något med tillväxt. Något värde som man normalt sätt kan se en förhöjning på när barn växer som mest typ i puberteten. Ja, jag minns inte precis men något sådant var det.

Allt är säkert helt lugnt, men det dröjer till måndag innan jag får det bekräftat och kan släppa det helt.

Jag har även mailat Elmers hudläkare idag som tog biopsin för att fråga hur lång tid det kan ta och har fått veta att det kommer ta minst 4 veckor (2 har gått nu).

Dessutom fick jag nyss ett samtal från mamma angående hennes provsvar.

Det blev lite mycket nu på en gång, lite jobbigt, men jag återkommer om mamma i ett nytt inlägg.


Neeej

Pallar inte......................!

*gah*

När ens barns läkare ringer och säger

"Hej, det är *** ***, nu vill inte jag göra dig orolig, men..."


Godnatt!

Bajsig dag idag - bokstavligen!

Asså vilken jäkla morgon då!

Började med att Elmer sket ner sig med diarré. Överkissiga nattblöjor är inte speciellt bra på att hantera diarré kan jag meddela! Hela ungen bajsig och pyjamasen och även golvet där han satt.

Fick ta hand om det och duscha honom och så satte jag honom inlindad i handduk i matstolen och gav honom och Alvin frukostmacka. Medan de åt så dammsög jag och skurade golvet. Alvin passade på att "spilla" ett glas mjölk över bordet och det nystädade golvet. KUL!

Fick göra rent det och sen skulle Elmer ha sin yoghurtgröt så jag satte mig för att mata honom. Direkt när han ätit klart så sprakade det till och så hade ungen skitit ner sig igen. Nu utan blöja, inlindad i handduk! NAJS!

Städade rent honom och stolen medan Alvin fick gå och klä på sig. Kom iväg till dagis så vi var där strax före 10! Jag hade god lust att fråga om de ville ha båda ungarna :-P det ska de ju faktiskt få sen, idag kom erbjudande om dagisplats med posten! Den 16 augusti är Elmer välkommen att börja på Alvins avdelning :-)

Vet inte riktigt vad som står på med Elmers mage? Måste fråga M om Elmer fick i sig något konstigt hos honom igår. Han har bajsat ner sig en gång till idag efter det också (ja, jag skriver bajsa ner sig fast han har blöja för han brukar ju bajsa i potta inte blöja). Jag har tagit tempen och han har en aning förhöjd temperatur men inte feber. Det ligger strax under 38 grader.

...och JA självklart väcker även detta mina LCH-tankar till liv. De där tankarna lämnar mig aldrig ifred. Känns som att jag aldrig kommer lära mig leva med det här utan att oroa mig för minsta lilla.


*suck*


Hahahaha :-D

Privatmeddelande på Facebook:


"heyy...my name is Nisan and I from Turkey...!!! I saw you in the facebook and you are appearing very nice ;)...if you want , I want to recognize you ;);) I hope we will talk soon :) nice days..."


Love it! :-D SÅÅÅ jäkla BÄST på engelska! :-D

Jag fick en rödhårig bebis!

JA! Han är rödhårig ;-)Min söta sokkisCa 10 minuter sen.

REGN och ÅSKA!

STÖRTSKUR! med ÅSKA! :-D

Häääärligt! :-D

Fast det får gärna gå över innan kl 15 när jag ska hämta på dagis ;-) men SHIIIT vilket väder
Ett riktigt varmt (20 grader) sommarregn! :-o

I LOVE IT! :-)Vår gård NU

Kan själv!

Ibland överdriver Alvin det dära  med "kan själv" ;-)


- Hejdå mamma! Jag gå dagis nu!
- Vänta lite, jag och Elmer ska följa med.
- Nä, jag kan själv!
- hahaha nja, jag vill nog hänga med ;-)

Tre intressanta saker

Intressant i detta fallet betyder inte positivt, bara ...intressant helt enkelt.
Förklaringar står på bilderna.


Grej 1:
Grej 2:Grej 3:

Jag vill ha provsvaren från biopsin NU. När jag får dem ska jag passa på att berätta om de här grejerna för Borås också. Vill inte ringa själv med det här. Vi var ju där IGÅR lixom. Inte är det akut heller för den delen så det känns inte som att jag behöver höra av mig extra för att berätta.


Tillägg: alla barn kan ha så bakom öronen ja. Men precis som med det mesta annat kan det också vara LCH. Elmer hade LCH-relaterade hudproblem i ögonbryn och hårbotten som såg ut precis så där, i höstas.

Ungjävlar

Verkar krylla av ungjävlar idag ;-)FÖRBANNADE kamera!

Min  kamera ska tacka sin lyckliga stjärna att den överlevde dagens fotografering för jag hade lust att döda den. Lite orättvist för det är ju inte kamerans fel att den är kass ;-)

Ja, jag har bestämt med en vän att hon ska fota mina ungar, fina utomhusbilder för hon är GRYM på det. GRYM på barnbilder, GRYM på porträtt och GRYM på utomhusbilder. Dessutom har hon en grym kamera ;-)

Jag ska göra en speciell grej och det börjar bli brått så jag tänkte att jag skulle testa att fota själv idag. Men guuud vilken värdelös kamera jag har. OTROLIGT frustrerande! Missar alla bra ögonblick då båda barnen ser fina ut, missar alla leenden osv och när man ÄNTLIGEN lyckas fånga något fint så är bildkvalitén så kass att man ändå inte kan skicka in till förstoring :-( MEN förhoppningsvis kommer min vän senare idag eller i dagarna och fotar istället :-)

Well well, jag fick till några som duger att visa upp iallafall men av dessa är det bara den sista, den på bara Alvin, som jag själv tycker blev riktigt bra och den är för dålig i bildkvalitén :-(

Men söta är de ju åtminstone de små liven :-)

Slänger in en bonusbild från igår:


Sötisarna i köket igår kväll <3


JA! Som synes har jag klippt Alvin idag på förmiddagen ja :-) Som man ser om man jämför igår och idag ;-)

LCH i öronen

Nej det gick inte koppla bort... hans sjukdom alltså...

Elmers öron, att de var röda igår (eller var det bara ett? minns inte, tror det var båda). Jag hade hoppats på att jag kunde ta det för vad det är; en av de vanligaste sjukdomarna som barn drabbas av. Alvin har tex behandlats för det 3 gånger och så även Victor. Eller ja, Victor har haft antibiotika 2 ggr men haft det 3 ggr som jag vet.

Elmer måste ju också kunna vara som vanliga barn och få öi, eller hur? Men nej, för mig funkar inte det. Jag har kämpat emot men det går inte jag kan inte koppla bort Langerhans cellhistiocytos. Det kan ju faktiskt vara därför, det kan ju faktiskt vara LCH. Inte alls orimligt, tvärt om är det med i varenda beskrivning som ett möjligt symptom. Iofs sätter sig LCH oftast inte som en öi om det sitter i örat men det kan göra det.

Nedsatt hörsel är också ett symptom då. Om Elmer hör dåligt eller inte har jag ingen aning om. Jag vet att han kan höra men jag vet också att BVC-sköterskan fick kämpa sig blå för att få till ett godkänt BOEL-test för 3 veckor sen. Han verkade ointresserad ....eller hörde han inte?

Höra illa kan man göra efter en vanlig öi också, det gör ju Alvin nu efter sin öi. Därför ska han kolla sina öron om någon månad. Elmer bör ju bli kollad ungefär samtidigt för har han haft en öi så var det DÅ. Nåja, det blir väl bra med detta också antar jag. Elmers öron ska kollas upp ordentligt, inte så där lättvindigt som de brukar göra på VC med andra ord.

Men vem vet hur länge han haft så här i öronen? Han är väldigt tyst av sig. Är det därför? När kollade någon i hans öron senast? Jag har ingen aning. Jag kan inte minnas att det är gjort det här året iallafall. Gjordes det innan dess? har det gjorts alls? Antar det, men jag minns inte.

Gillar inte detta.Liiiten Elmer :-) ca 3 veckor gammal :-)

Den finaste gåvan...

Syskon! är bland det finaste man kan ge sitt barn <3 Min mamma må ha gett mig en jävla massa skit men hon har också gett mig de fyra bästa systrarna i världen. Jordens finaste lillasyster tex. Min lillasyster är 16 år. inte ens det för det är en månad kvar dit... (hon är precis lika gammal som jag var när jag fick Victor med andra ord).

Så liten, så klok, så varm. Sexton.Älskar dig <3


Appropå att förstöra barn...

Appropå det jag skrev igår om hur mycket man kan förstöra barn de första åren:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/kerstinweigl/article7147804.ab

Jag vet inte ens vad jag ska skriva, så jag citerar bara från artikeln:

"Trots att Elin bad om att placeras med sin dotter tvingades de skiljas åt efter fem månader. Då stal hon tillbaka sitt barn – två gånger. Nu har beslutet om omhändertagande enligt LVU (Lagen om vård av unga) hävts och Elin ska få återförenas med baby D"


Hoppsan, det blev visst fel, förlåt för de förstörda första 2 åren i bebisens liv.

Elmers läkarbesök

Då var månadens läkarbesök avklarat och nu satsar vi på en utglesning till var tredje månad. Därför blev det hela raddan med blodprover idag och en ordentlig genomgång av lilleman från topp till tå. Fick verkligen gott om tid att prata igenom allt jag funderat på kring honom och alla smågrejer som uppstått sista tiden.

Vi väntar ju ännu på provsvaret från Göteborg men i övrigt ser ju allt bra ut. Det här med bulan på huvudet togs upp. Hon tycker att det känns normalt och det är det alldeles säkert också men jag ska fortsätta hålla lika noggrann koll på honom i fortsättningen också för det är bra och viktigt. Att han blir blå är inte så alarmerande men samma där - hålla koll.

Hon kollade även i hans öron, jag kan inte minnas att någon gjort det innan? Iallafall inte sen han var pytteliten. Han var lite röd, som resterna av en öroninflammation ungefär så han ska gå och kolla öronen om någon månad för säkerhets skull. Jag har inte märkt av någon öi? Visserligen hade jag tanken på det när Alvin hade sin öi för en dryg månad sen men vi kollade aldrig upp det. Han verkade inte så pass bekymrad att jag kände att det behövdes :-/ kan jag ha missat? nåja, det gick ju bra ändå i så fall.

Alvin ska ju förresten också kolla sina öron igen efter sin öi, han hade vätska kvar och hör illa sa den barnläkaren som han träffade för en tid sedan. Bra öron mina pojkar har ;-)

Just ja, vi kollade vikten idag! Unge herr fetknopp har fortsatt att öka stadigt ;-) Nu väger han 10355 gram ;-) 8 månader + 14 dagar gammal. För 3 veckor sedan vägde han 9,88 kg. När Alvin var 13 månader vägde han 10,02 kg och vid 15 månader 10,8 kg. Victor vägde 9925 gram när han var precis 1 år.

Nästa läkarkontroll för Elmer blir alltså om 3 månader, jag får ringa om det är något innan dess och samma sak om blodproverna idag eller biopsisvaret från Gbg visar ngt konstigt så får det väl bli en tidigare tid.

Blodprovet ja... SUCK. En massa rör som skulle tas och han började skrika redan av att bli fasthållen och sen skrek han ännu mer av sticket (fasty han var förstås Emlad) och sen fick han panik av att det tog sin lilla stund då han blev fasthållen så länge. Han var skitledsen efteråt också men det gick ju bota med lite amning :-)

Tack Johanna och Alex för skjuts och sällskap, hoppas ni inte blev ihjältråkade i väntrummet ;-)

Hehehe hon som jobbar i lekterapin tyckte att Elmer och Alex var lika varandra :-P Någon som håller med?Grabbarna röjer i väntrummet.

foto0603 (MMS)

Grabbarna röjer i väntrummet.


Mot Borås

Jahapps. Nu är Alleballen på dagis, men han ville verkligen INTE gå dit idag så jag fick typ släpa dit honom. Jobbigt när de inte vill. Inte så att han grinade men han SURADE som sjutton och ställde sig i ett hörn med armarna i kors och vägrade allting.

Märks det att jag har ett trotsbarn? ;-)

Nu ska jag klä på mig och Elmer så kommer Johanna & Alexander snart och hämtar oss för att åka till Borås och sjukhuset. Det har gått typ 12 dagar sen provtagningen i Göteborg så den lär jag väl inte få veta något om än, men man kan ju hoppas.

Nepp nu får jag greja Elmer :-)

13-åring slog ner rektorn

Nej det var INTE min pojk ;-)

Tackar som frågar eller vad man ska säga?!


Ja det är så att en pojke i sexan i en skola här i Marks kommun slagit ner sin rektor, knockat henne till marken helt enkelt. Rektorn är min sons förra rektor och pojken är min sons nya klasskompis till hösten. Grattis!

HERREGUD! vad är det med barn nu för tiden? :-o *rysa*


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7107165.ab


Min Victor är för övrigt bara 11 år och fyller 12 år i augusti (han har hoppat upp en klass).

Åh neeej vad hände med sömnen?!

Katastrof!

Skulle bara amma Elmer lite och få honom att somna en liten skvätt vid 15:30 eftersom han sov så lite tidigare idag + att jag väckt honom. KANON! Alvin gjorde oss sällskap i sängen och låg bredvid och tittade på TV. Tror det tog 5 sekuner typ så sov alla ...tre!

Nu vaknade jag för en kvart sen men ungarna sover som stockar! Vilken katastrof! Elmer kan jag nog väcka rätt smidigt nu men sen kommer han ju vara vaken till midnatt eller något. Alvin däremot vet jag inte alls vad jag ska göra med?! (alla som känner Alvin nära vet att väcka honom är som att väcka en sovande björn - inget man gärna gör).

Vad gör jag nu då?! Smyga i Alvin välling och låta han sova? Han har inte ätit middag än. Eller låta honom vakna av sig själv om några timmar och sen vara vaken och äta mitt i natten? Väcka honom så han blir rasande och bara ligger och skriker och vägrar äta?

Hm...mja jag tror jag kör på vällingen faktiskt! Om vi ens har någon kvar, han slutade med välling för några månader sen. Elmer väcker jag och matar så får vi hoppas att han somnar i någorlunda bra tid senare. Jobbigt!

Men tur att vi skulle äta biff och potatis från igår så det finns färdigt, annars hade det blivit ännu mer jobb nu.

DUMT DUMT att somna!!!

Dags för UV-samtal och läkarbesök

Lilleplutt ligger och sover men jag måste väcka honom om han ska hinna äta - DRYGT! Vi ska nämligen iväg på Victors Utvecklingssamtal i skolan. Ska åka om typ 40 minuter så det är en anings brått. Han äter dock väääldigt fort! På några minuter slukar han en 8-månadersburk och sen en fruktbägare eller bananhalva på det.

Han somnade innan maten för jag var tvungen att gå och posta ett brev till FK och hämta ut mitt Buzzadorpaket :-) så vi tog den omvägen när vi gick hem från Johanna och Alex.

Sötungar! de gillar verkligen varandra, så kul! Elmer gillar Alexanders hund Bamse också *s* och ska jaga honom hela tiden som om han på allvar hade en chans att fånga ;-)

Imorgon ses vi igen för Johanna skjutsar oss till Borås. Elmer ska på sitt vanliga läkarbesök. Jag gissar att det är sista månadstäta besöket så nästa gång blir om 3 månader. Vi får väl se, det känns såklart bra att han fått vara frisk så att det går att glesa ut, men samtidigt så är det så mycket grejer som får mig nojig hela tiden med prickar och sånt. Men det kanske blir bättre när jag fått provsvaren, dem ser jag fram emot.

Nej HÖG tid att väcka bebisen nu...

Hälsar på hos johanna och alex :-)

foto0600 (MMS)

Hälsar på hos johanna och alex :-)


Här händer grejer :-P

Jahaja :-)

Igår efter mina syrror gått hem så lyckades jag:


Plocka i ordning
Bära upp en del grejer på vinden
Dammsuga
Skura golv
Laga mat (biff, potatis blabla)
Mata barn (och mig - yey)
Städa undan middag
Mata Elmer med gröt
Bada Alvin och Elmer
Natta Alvin och Elmer
Se en halv film
Sy upp 2 par byxor och sy in 1 par byxor
Städa rent diskbänken och diska efter middagen
Rensa ur mitt skåp med plastbyttor (HERREGUUUD va många! jättemånga lådor utan lock och lock utan lådor att kasta)
Diska rent alla Tupperwaresaker jag fick av syrran för länge sen som inte fått plats i plastlådeskåpet
Städa toaletten (okej då, inte jättenoga men hyfsat)
Hänga 2 tvättar
Plocka fram kläder inför idag
Jobba lite på mitt projekt i datorn
Ta en dusch

+ natta om barnen 3 gånger för de vaknade och gnällde hela tiden *SUCK*

Tänka sig vad mycket man KAN hinna om man bara får en spark i ändan först :-) ...det och så att man är vaken alldeles för länge förstås ;-)

Asså överkåta killar på nätet!

Igår gick jag med i en Facebookgrupp som heter "Hellre hamna i en bra trekant än i en ond cirkel". Jag var inne och läste lite i loggen och det var ju bara en massa folk som skrev typ "yeah :-D" och "aaa håller med ;-)" och sån skit. Aslöjligt eftersom de flesta inte ens testat ;-)

Så jag skrev "Undrar hur många av oss här inne det är som verkligen vet vad vi pratar om" och VIPS! Så fick jag 10 vänförfrågningar och privata meddelanden från överkåta killar. Herregud! vad tror folk? hahahahahaha. Men JAA jag är säääkert JÄTTEINTRESSERAD av er! *LOL*

Men soooov unge!

STOR SUCK!

Först tar det 100 år att natta ynglen och sen efter 1 timme så vaknar Alvin och gnäller om vatten fast han redan hällt i sig vatten 25 gånger medan jag nattade. Med sitt gnäll väckte han såklart också Elmer som nu ligger och gnölar. FAN vad jag hatar sånt här! Soooooooooooooov!

Tänk om man bara kunde blunda, önska och knäppa med fingrarna...

Nä han tänker inte somna så jag får väl gå och natta i en timme till!!!

Alvins feta morsa

KOLLA NU vad som händer bara för att man äter middag och ser fetare ut än vanligt!
Alvin kommer fram och ger mig en kram....


-Du é min mamma! :-)
-aa och du é min Alvin :-)
-Där ä din mage! Du har en STOOR mage mamma!
-mmm ja, mamma har en stor mage, Alvin har en liten mage.
-mamma du har en bebis i magen!
-Hahaha neej bebisen sitter ju där på golvet. Det var ju Elmer!
-*fniss* nääää mamma ha en bebis i magen!


Tackar tackar :-) nu tänker jag fan fortsätta hoppa över ätandet :-P

Ni missar väl inte? ;-)

TVÅ KLICK är allt jag behöver!

Elmer är med i en tävling för att bli omslagsbebis på Vi Föräldrars septembernummer. Först tas 5 finaliser ut och sedan blir det en ny omgång med röstning. Finaliserna får åka till Stockholm och göra ett repotage och sen får vinnaren åka igen i augusti och plåta själva omslagsbilden.

De har gjort så att man bara kan rösta EN gång per IP-nummer på ett barn (men däremot kan man lägga rösten på flera olika barn). Rösta gärna både på hemmadatorn, jobbdatorn och tipsa vänner (ye ye jag vet att det är väldigt mycket begärt hehe)

Här är länken: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28557

Tänk på att det bara är TVÅ klick bort. Ett klick för att öppna sidan och ett klick för att rösta. När Elmers stjärna blir grön har du röstat. TACK på förhand.

JAG VIIIIIILLLLLL!!!!! :-) Det blir lagom till Elmers ettårsdag! Tänk så sött med en liten Ellebelle med röda lockar och Dorsin-leende hahaha :-D
Elmer testar: sandlåda!

Elmer var ute med pappa och testade den fina kattlådan sandlådan :-) Det var spännande ;-)


***

Uppdaterar


Elin skrev:
Ja för sanden är ju bara människans? alla uteplatser TILLHÖR ju människan? Nä precis!!! Blir galen på sånna som håller på med sånt här. Fan här har vi en hel del katter som får vara ute och det händer i princip aldrig kanske NÅN GÅNG att man hittar kattbajs. Vet du vad jag tycker? Att dem med småbarn ska kolla sina småttingar och kolla vad dem stoppar i munnen vilket oxå kan vara stenar....katter måste oxå få vara ute, lägg över en presenning över sandlådan så slipper ni problemet. Ursäkta mig men jag var tvungen att avreagera mig på ditt löjliga påstående att det skulle vara en kattlåda :D


Svar till Elins kommentar:
Eh... JA sandlådan är BARA till för människorna och JA de TILLHÖR människan, ja! Trodde du den var till för katter också eller? :-D Uppenbarligen bor inte du HÄR för HÄR får man vara glad om man råkar hitta lite sand mellan kattbajsarna snarare!!! Täcka över? :-D hahahahaha kom hit och kolla mitt bostadsområde och räkna GÄRNA ut hur många kvadratmeter sandlåda det finns här ;-)

...och nej det är inte bara när de stoppar i munnen det är äckligt! Det är rätt äckligt när händer och kläder och skor stinker kattskit också...

Någon hörde av sig... <3

En för mig väldigt speciell person hörde av sig i natt på Facebook. Vi har inte hörts av på evigheters evigheter men hen ville bara visa att hen finns och att hen bryr sig om mig. Det här är en person som upptar en stor del av mitt hjärta och ALLTID kommer göra det i resten av mitt liv <3 Tack <3 jag skulle kunna skriva att du inte anar hur mycket det betyder men det tror jag visst att du vet, utan dig hade jag gått under för många år sedan, utan dig hade jag inte kunnat sitta och skriva så här, öppna mitt hjärta. Utan dig hade jag fortfarande varit helt inbunden i ett mycket tjockt och hårt skal.


Ja jag var alltså uppe mitt i natten för det var som så att jag somnade när jag nattade Ellebelle :-) sen ville han INTE sova hela natten två nätter i rad så jag blev väckt för amning strax efter 2 i natt och då satt jag uppe några timmar sen.


Var är alla?

Det är tokigt dött på nätet idag, jag känner mig ensam :-P Inga på facebook och inga som bloggar och ingen som besöker min blogg. Kollade min statistik och fick det bekräftat också. Okej, klockan är bara knappt 15 men ändå, kolla vilket fall rakt ner!Charlie bit me! eh... Elmer menar jag!

Alvin ÄLSKAR youtube-klippet "Charlie bit me" som är så poppis :-) flera gånger om dagen vill han se det helst. Självklart måste detta även testas ;-) dessa test mellan Alvin och Elmer resulterade i den här filmen :-D

Mycket nöje go vänner :-)Självklart ska ni få se originalet också:
Det underbara originalet har i skrivandes stund haft smått otroliga 189 201 523 st visningar ;-)

Han sov hela natten!

Elmer måste ha läst min blogg igår om att han egentligen inte behöver nattamningen :-P


YES yes yes och YES!!!!


Ammade vid 19:30 igår och sen när han somnade så sov han som en stock, även när jag gick och la mig vid 01:30. Normalt sett brukar han vakna där mitt i natten antingen strax före jag lägger mig eller i samband med att jag lägger mig. Ibland har jag till och med väckt han för att slippa vakna igen efter en halvtimme, urlöjligt.

Men igår så visade han inte minsta tecken på att vakna när jag la mig så jag somnade och vaknade 06:05 av att Elmer ville amma! Helt otroligt! Sen klarade han sig till frukost som vi tog sent idag, 09:00 ungefär. Tvärt emot mig så gillar han frukost ;-) en macka får han först att äta själv och sen matar jag honom med pulvergröt på 1-1,5 dl vatten.

Hoppas hoppas hoppas detta håller i sig nu! Ingen mera nattamning!!! Alvin  slutade när han var 10 månader. Victor som var flaskbarn slutade äta på natten när han var 3 månader :-P


Detta åker in i "mina första år"-boken ;-) han har sovit första hela natten!

Va fan hände?

Kollade in några gamla foton. Var fan är denna människa nu?
Ge mig min kropp tillbaks!

Jag borde visa jämförelsebilder med fettot som sitter här idag men jag mår illa av det...

Jag är ju gammal gymnast! Jag kan inte va fet! :-P

Så här såg jag ut för bara något år sen:


FEEEEET

Nu har jag ätit! :-D

Två av varje "färg" ur Pollys sommarpåse :-) Petra lurade mig och frestade mig hehehe så jag blev tvungen att köpa. Normalt sett skulle jag hivat i mig hela påsen men nu är jag glad över den näven bara :-)

Urk jag vill inte äta, fast jag är hungrig egentligen, tanken på att äta är olustig och rysligt obehaglig. Sen kollar jag spegel och får verkligen vatten på kvarn och vill definitivt inte äta! Blä! men jag kan ju lova er att så här kommer jag INTE se ut länge till, USCH! Hur har jag kunnat gå omkring och vara så tjock så länge? Det har jag svårt att förstå!

Jag har sagt att jag inte bryr mig så mycket men va fan tänkte jag på?! Det gör jag VISST! Nu stör det mig, jag vill inte vara fet! jag vill ha tillbaka mina kläder!

Nej, det var nog bra att må lite dåligt för då fick jag äntligen upp ögonen.


Barnen sover nu iallafall, det tog sin lilla tid. Jag tröttnade på att natta och gick upp och Elmer lekte runt i sängen och kvittrade som en liten solig fågel *s* men sen bara slocknade han POFF. Gött! Någon fest blev det inte som synes. Synd, verkligen synd. Nästa helg ska jag vara barnvakt...

Ge mig ett party!

Men! Om man skulle ta och gå ut/gå på fest? :-D satan vad jag blev sugen nu när jag såg den gamla bilden! Den är tagen en av de få gångerna jag partajade lite mellan Alvin och Elmer.

Elmer ska klara att vara med sin pappa på natten! han vräker i sig fast föda hela dagarna så att han ammar på natten tror jag inte har speciellt mycket med hunger att göra och i så fall finns det välling. Jag har testat att ge honom majsvälling 3 gånger. Första gången vägrade han, andra åt han en halv dl och tredje gången för typ 2 veckor sen drack han säkert 1,5 dl så det gick jättebra.

Hmmmmz.... party kanske vore något med andra ord? :-) det var INTE IGÅR! Det var snarare i december 2008 på kanarieöarna ;-)

Synd att inga syrror ska ut bara, jag brukar hänga på dem för det är ju smidigt :-P

En bra grej när man inte festat på 100 år är att man kan häva i sig 2 folköl och bli packad hahahaha billigt och enkelt att få tag på ;-)

...och JA! Det är en toppenbra idé att supa när man mår dåligt! Allra helst när BÅDA ens föräldrar är alkoholister, eller ena iallafall. Den andra har ju redan supit ihjäl sig. Men skit samma, ibland kan det vara okej ändå.

Vill bli smal igen! ...och pigg och glad ;-)

Om det kunde bli kväll kanske så man fick sova? Fast jag vet ju att när kvällen väl kommer så vill jag inte alls sova längre, märkligt nog. Sov inte många timmar i natt. Skönt att jag iallafall KAN sova, bara jag lägger mig. Jag ligger ju inte vaken eller så. Man får vara glad för det lilla ;-)

Hungrig är jag också, det svider lite men jag kan inte äta. Usch. Igår åt jag en apelsin och en banan, gjorde korv och makaroner till Alvin men själv kunde jag knappt smaka. Alvin åt inte heller för precis som Elmer somnade han medan jag stekte korv ;-) men han hade ju ätit både lunch och middag hos sin pappa och farmor men han sa att han var hungrig...

Idag har jag inte ätit något alls ännu. Jag har varit till affären med barnens farmor när hon kom för att lämna Alvin så jag försökte köpa några "lätt-ätna" saker, mer frukt tex men usch jag vill inte ha. Men men får väl försöka fixa något till Alvin och Elmer nu iallafall. Jag ska försöka peta i mig ett äpple själv sen med.

Mja, asså det går ju ingen nöd på mig direkt... jag är 167 cm och väger drygt 67 kg så det finns en hel del att ta av men det är lite jobbigare att skapa energi från fett som sitter på tex höfterna än fett som sitter på en pizza ;-) eller drygt 67 kg förresten... det var igår det. Idag vet jag inte, är nog mindre.

Mina systerärvda jeans som satt så himla bra när jag fick dem för några veckor sedan sitter illa nu. Men å andra sidan har jag växt i några andra istället som jag var för fet för innan.

Jag vill se ut så här igen, som för 1,5 år sen:
Mitt hååår! Jag vill ha tillbaka min kropp och mitt hår!

Zhu Zhu Pets

Familjen  har utökats med tre små lurviga djur!
Jag vill egentligen inte ha husdjur så det här var ju KANON!


De behöver ingen mat, de skräpar inte ner, de luktar inte osv ;-)

Men de är ändå söta, springer omkring på äventyr, gillar att bli klappade och har en massa söta ljud för sig. Hihihi. Vilken LYCKTRÄFF det blev! jag trodde inte att detta skulle passa mina grabbar så bra som det gjorde! Alla tre blev stormförtjusta trots att ingen av dem ligger i den tänkta målgruppen på ca 4-10 år.

Första natten skulle både Alvin och Victor ha med sig sina små djur i sängen och när Alvin åkte till pappa så skulle ha promt ta med sin hamster. Så man kan verkligen säga att barnen blev väldigt förtjusta!

Jag hämtade ut paketet för några dagar sen och så fick alla killarna öppna paketet på kvällen efter Alvins och Elmers bad (därav nakenbilderna hahaha).

ZhuZhu pets har tagit världen med storm, vunnit flera utmärkelser och skapat hysteri i leksaksaffärerna. Ja, jag är liiite stolt över att vi fått äran att ta emot dessa små sötisar här hemma! Med i paketet kom även en båt och lite andra tillbehör. Alvin älskar båten och vill att hamstern ska köra båt hela tiden ;-)

Det finns massor av tillbehör att köpa till hamstrarna!

Zhu Zhu Pets finns här: http://www.zhuzhupets.com


Här kommer lite bilder:Barnen i jämförelse

Alla mina tre hjärtan i ungefär samma ålder :-)Skruttungar <3

I förrgår lät Alvin lite hes innan han åkte till sin pappa. Så där som kan kan låta om man skrikit en massa, typ på konsert :-P när han kom hem igår lät han ännu mer hes och hade fått någon konstig skrällig hosta. Men han är inte sjuk och det verkar inte störa honom så värst.

Inatt hostade han då och då, ganska sparsamt men det låter ju förjäkligt illa. Han är fortfarande frisk idag, ingen feber och han bryr sig inte nämnvärt trots att han inte kan röra sig ens utan att väsa när han andas. Skumt! men men, han är ju pigg och feberfri så jag får väl räkna honom som frisk. Han ska iväg på roligheter med farmor, faster och kusinerna om en stund här så vi får hoppas det funkar bra :-)

Elmer däremot har snorat i flera månader i streck utan minsta uppehåll, ena ögat är liiiite lite rinnigt också och rött emellanåt. samma öga som var rinnigt när han föddes men då berodde det på bölden under ögat  (osannolikt att det var trånga tårkanaler för det gick över när bölden försvann). Dregglar som en galning också, så hela ansiktet rinner med andra ord :-P Men Victor dregglade och hade rinnig näsa OAVBRUTET tills han var runt 2 år. Riktiga snorungar har jag :-)


Lille Ellebellen gav mig en skrämselattack igår hahaha egentligen är det lite kul, nu i efterhand iallafall ;-)

Jag skulle steka korv och han satt bredvid i sin matstol. Han fick en bit knäckebröd som underhållning men han bara satte i halsen hela tiden och fick kväljningar och hostade så jag fick ta bort det och byta mot en korvskiva. Sen fortsätter jag med mitt och nästa gång, en minut senare, när jag vänder blicken mot Elmer så hänger han "livlös" över kanten! Jag trodde såklart han satt i halsen och kvävts till döds som första tanke så jag tjoar till "ELMER!!!" och ryckte tag i ungen (fick bara tag i tröjan) och då vaknade han ;-) han hade ju bara somnat så där POFF som småbarn kan göra.

Han hoppade till och spärrade förskräckt upp sina blå ögon och mötte min blick och då fick jag världens leende av honom haha det där tyckte han var skitkul tydligen ;-) en annan hade kanske inte blivit fullt lika glad över en sådan väckning ;-)


Vila tryggt!

Hur fina vänner har inte jag då?

Den här fick jag skickat till mig igår i en länk!
Tror ni man blir rörd då eller? <3
En text kunde inte bli mer klockren och träffande än så här.


Tack :'-(  <3
Sonja Aldén - Vila Tryggt

Vila tryggt som ett barn vid mitt bröst
Jag ska ge all min kraft och min tröst
Jag kan känna ditt bultande hjärta
Jag kan höra dess skälvande röst

Jag ska vagga din oro till lugn
Jag kan se att din börda är tung
För dina ögon bär skuggan av sorger
Alltför stora för någon så ung

Låt mig torka din tårade kind
Jag ska stå där vid trygghetens grind
Tills du vågar att åter gå genom
Tills du ser där din tro blivit blind

Vila tryggt som ett barn vid mitt bröst
Jag ska ge all min kraft och min tröst
Jag kan känna ditt bultande hjärta
Jag kan höra dess skälvande röst

Jag kan höra dess skälvande röst


Röda dagar =döda dagar

Uttråkning deluxe....

Det finns MASSOR att göra hemma (belive me...) men det är motigt. Har tvättat och diskat men det är ju inte nog såklart för det ligger en massa leksaker på golvet som måste dammsugas och köksbordet har drivor med all möjlig skit och i Alvins rum finns det huuur mycket ovikt rentvätt som helst osv osv osv. Borde anställa någon ;-)

INTE blir det bättre när man mår kasst psykiskt heller, jag lovar. Om det är motigt vanligtvis är det ju ingenting motför när man mår så här. Då prioriterar man bara det allra viktigaste: mat, kläder, hygien och uppmärksamhet till barnen och allt utöver det är skit samma.

Mat till Elmer nu då...

Vikt

Min våg hemma tycker att Elmer har gått upp över ett halvkilo på 2 veckor... 16 dagar.

Det skiftar mellan 10,4 och 10,6 ungefär och för 2 veckor sen vägde han 9,88. Rimligt? Nej!

Men det konstiga är ju att samma våg anser att jag gått ner 6 kilo på en månad ungefär - utan att göra NÅGOT alls. Jag ammar lite mindre iofs för ungen vräker ju i sig fast föda istället.

Störd våg? Den tycks stämma bra på Victor och Alvin dock :-/Ungefär min målvikt. DIT är det dock en bit kvar ;-)

Håll mitt hjärta

Av en massa anledningar de senaste dagarna så känner jag väldigt starkt för att lyssna på denna...

Lyssna, LYSSNA på låten. TACK! Så förbannat vacker.

Vill du hålla mitt hjärta? <3

HÅLL MITT HJÄRTA
Björn Skifs


Håll mitt hjärta Håll min själ
Lägg mitt huvud i ditt knä
Säg att du menar
och vill mig väl
Håll mitt hjärta Håll min själ

Som jag väntat alla år
Du kan läka mina sår
Ta mina händer och gör mig hel
Ta mitt hjärta
Ta min själ

Håll mitt hjärta Håll min själ
Låt mig bara stanna här
Så allt jag ber dig allt jag begär
Håll mitt hjärta Håll min själ
Håll min själOm man är lite udda av sig och föredrar Carola (ööh?) så finns denna variant:


Alvin är INTE lik mig

Fick några kommentarer idag om att Alvin är så lik mig men NEJ det är han INTE :-)

han är lik sin pappa och sin faster :-) dessa jämförelsebilder gjorde jag för länge sen så Alvin är liten på bilderna men idag är han ju till och med ÄNNU MER lik pappa och faster :-)Alvin och hans pappa


Alvin och pappa


Alvin och faster


Alvin och faster
ELMER däremot är lik mig och framförallt min systerson Oliver. På min sida alltså ;-) men allra mest är han nog lik sin farmor. Men jag kan visa Oliver nån gång vissa kort från Oliver var liten är en exakt kopia. Syrran har en sån bild på kylskåpet, ska fota av den nästa gång jag är där.

Lova gror vingar...

Det blir inget mirakel :-( fina fina Lova avslutade sin strålning idag,
man gör inget mer nu.Det gör så ONT! Underbara Lova! Dagar, kanske veckor. Det känns så vidrigt att föreställa sig att vara Lovas föräldrar just nu. Att vara mamma till en fantastisk liten tjej som är redo att flyga iväg...

Bilden är lånad med tillstånd från Lovas mamma, ta den INTE
Lova - före mardrömmen började

DJÄVULSKA SJUKDOM! Jag hatar den så hett så hett!

Ge ditt bidrag till forskning! Hjälp forskarna hitta sätt att rädda barn som Lova i framtiden!


Underbara fina Lova, jag kommer ALLTID bära med mig minnet av dig och jag önskar dig en fin och lugn sista tid, fylld av kärlek och värme <3 Det finns inga ord...

http://bambinidolce.blogg.se/


Om Alvin ...mest

Om någon var nyfiken på hur det gick förrut idag så fick jag både svar och har svarat igen och just nu känns det faktiskt ganska bra. Jag mådde dåligt och ångrade mig först men efter att jag svarat igen känns det lugnt. Jag lämnar det så nu.

**


Gulliga lilla hjärtat Alvin! Han har ganska jobbigt med att inte få träffa M lika mycket längre. Han gråter efter pappa varje dag! Fast de ändå träffas ganska mycket alltså. Idag är det inte M's dag att ha barnen men Alvin grät så mycket efter pappa på eftermiddagen här att jag var tvungen att ringa upp så M fick prata med Alvin. Då blev lille palten nöjd och pratade med pappa en stund.

-Åka pappa istället!
-Jasså, ska du komma till pappa?
-aaa åka huset!
-mmm okej ...vad har du gjort idag då Alvin?
-Bajsat och kissat!

*LOL* :-) småbarn!

I vilket fall så kom M hit och hämtade Alleballen nu eller "balleballe" som Alvin själv säger ;-)

Men han har inte bara blivit pappig utan även mammig som vill vara i famnen hela tiden och få bekräftelse "Du är MIN mamma, INTE Elmers" och liknande. Om och om igen, 100 gånger om dagen. Mitt lilla hjärta! <3 En känslig liten själ, precis som sin mamma tror jag.

Hahaha sååå jäkla kul - hans nya favoritfilm på Youtube är "Charlie bit me" (ni vet väl vilken det är?) så den vill han se om och om igen. Naturligtvis var han tvungen att testa så han stoppade in fingret i Elmers mun och Elmer högg till - REJÄLT! Varpå Alvin vrålar "AAAA CHARLIE BIT ME" på klockren engelska :-D


Balleballe ;-)

Använd kondom!

Som blivande barnmorska (ehm... nåja, drömmer om det iaf) så måste jag ju tycka att det här är viktigt så självklart delar jag med mig av denna info: 

Visste du att nästan 40000 personer får klamydia varje år, och att nästan 500 får hiv? Nationella Hivrådet vill få svenskar att förstå vikten av att använda kondom!

Testa Knullträdet!
Det är en sida där man kan få reda på hur många man har haft sex med – egentligen! Om man tänker att den man haft sex med i sin tur har haft sex med flera andra, så blir det ganska många… Testet är helt anonymt och ingen kommer få reda på dina resultat. Hur många har du haft sex med?

http://www.knulltradet.se/

 


Om att få ett annorlunda barn

Det här är en både gammal och välkänd text men det hindrar inte mig från att lägga upp den iallafall :-)

Grundtanken och andemeningen med texten passar in på lite av varje; att få ett prematurbarn, barn med handikapp, sjukdomar eller diverse syndrom.VÄLKOMMEN TILL HOLLAND

När du väntar barn är det som att planera en fantastisk semester – till Italien. Du köper en packe resehandböcker och sätter igång med att planera vad man skall uppleva och se. Colosseum, Michelangelos staty David, Venedigs gondoler. Du kanske lär dig några användbara fraser på italienska. Allt är väldigt spännande. Efter några månader av otålig väntan kommer slutligen den stora dagen. Du packar väskan och ger dig iväg. Efter några timmar landar planet. Flygvärdinnan kommer in och säger: ”Välkommen till Holland!”

”HOLLAND?” säger du. ”Vad menar du med Holland? Jag är bokad till Italien! Det är meningen att jag skall vara i Italien. Jag har hela mitt liv drömt om att resa till Italien.” Men det har skett en ändring i resvägen. De har landat i Holland och du måste stanna där.

Det är viktigt att förstå, att du inte har kommit till ett förskräckligt, motbjudande, smutsigt ställe, fyllt av fattigdom, svält och sjukdomar. Det är bara till en annorlunda plats. Så du måste ge dig ut och köpa nya resehandböcker. Och du måste lära dig ett helt nytt språk. Och du kommer att träffa en helt ny grupp med människor, som du aldrig annars skulle mött.

Det rör sig bara om en annorlunda plats. Det går lite saktare än i Italien. Men då du varit där ett tag och hämtat andan, ser du dig omkring och börjar märka, att Holland har väderkvarnar. Holland har tulpaner. Holland har till och med Rembrandt. Men alla du känner reser fram och tillbaka till Italien och alla skryter om hur fantastiskt underbart de haft där. Och under resten av ditt liv kommer du att säga: ”Ja, det var meningen att jag också skulle dit. Jag hade planerat det.”

Och denna smärta kommer aldrig, aldrig försvinna, därför att saknaden av drömmen är en väldigt betydelsefull saknad. Men om du tillbringar resten av ditt liv med att sörja att du inte kom till Italien, kommer du aldrig att bli fri så du kan njuta av de fantastiska, underbara upplevelser, som Holland har att erbjuda.

Originaltext skriven av: Emily Pearl Kingsley

Uppdatering:

Efter ett tips från min syster A så måste jag uppdatera med den här vackra texten som jag hade glömt. Den handlar om när man drabbas av något mycket svårare än att "bara" få ett annorlunda barn. Den handlar om när man faktiskt till och med förlorar ett barn....

Den gamla själen

Det var en gång en gammal, gammal själ som hade levt många, många människoliv på jorden och nu var nästan färdig med sin tillvaro som själ också.

Ja, snart skulle den smälta samman med och bli en del av den Stora Andligheten som uppfyller Evigheten.

För tillfället kände den gamla själen sig lite ensam där den satt i tomrummet mellan det senaste männsikolivet och den kommande Sammansmältningen. De bästa vännerna hade redan gett sig av, den gamla själen kunde se dem där nere på jorden, hur de uppfyllde varsin männsika med iver, förundran och tankar av alla de slag.

-Jag vill dit, sa den gamla själen. Jag har fortfarande en god portion glädje kvar. Jag vill dit och ge dem den.

-Men din tid till sammansmältningen är så kort, varnade Vakten. Visst kan du ge dem glädje, men om du är hos dem så kort tid, ger du dem också en väldig sorg när du lämnar dem.

-Jag vet, sa den gamla själen. Men jag vill ändå. Jag vill ge dem så mycket glädje att den hjälper dem över sorgen sedan.

-Så låt det bli som du vill, sa Vakten och släppte iväg den gamla, gamla själen.

Då fick ett människopar på Jorden ett barn som de så länge önskat. Det var den raraste unge som strödde glädje över den från den dag han föddes, den ogrumlade glädje som människorna känner när deras själar träffas och med förtjusning känner igen varandra från evigheten.

-Men har du inte väldigt kort tid kvar? viskade mammans själ till den gamla själen i den lille pojken.

-Tiden är kort, men glädjen är stor, svarade den gamla, gamla själen.

Och fastän mamman inte hörde deras samtal, väckte viskningarna en anande oro hos henne, en fläkt av kunskapen att vi inte äger något på jorden, inte varandra, inte oss själva ens. Allt kommer till slut att tas ifrån oss, allt vi bär på, alla kära omkring oss, slutligen även vårt liv och vår kropp.

Men gossen växte och fick med sin glädje mamman att glömma sådana tankar. Och pappan var hos dem och gladdes, han också.

Ja, den gamla, gamla själen fick leva sin sista tid precis som den hade önskat. Men tiden var kort, även med människors mått var den kort, och stunden kom då sammansmältningen skulle ske.

Den gamla, gamla själen fick kallelse att utan dröjsmål infinna sign till ceremonin, och måste lyda. För människorna såg det ut som att pojken fick en plötslig död.

Deras sorg var oerhörd, just som Vakten hade förutsagt. Men eftersom allt de kunde minnas av sitt barn var glädje och endast glädje, kunde de uthärda sin sorg, just som den gamla, gamla själen hade förutsagt.

Och därför, istället för att låta de gamla, gamla själarna bara sitta av sin sista lilla skvätt tid i tomrummet, blev det i fortsättningen sed i Evigheten att skicka dem att skänka sin sista stora glädje till människor som behöver den.

Sorgen, sedan, ja den oundvikliga sorgen, den har människorna genom glädjen fått kraft att uthärda och så småningom vända till något gott.

Ur boken "Jag saknar dig, jag saknar dig" av Peter Pohl & Kinna Gieth


Hur känns depression?

För er som inte vet hur det känns så kan jag visa dessa två gamla dikter jag skrivit för ett antal år sen. Den första handlar om när man är på botten och den andra handlar om när man är på väg uppåt igen, den gillar jag bäst :-)


Levande död
Beckah 2004

Vad ska man göra när det gör för ont för att leva men man inte vill dö?

När det känns som om man redan är död och det enda som vittnar om att man lever är smärtan inuti?

En smärta så stark och rivande så luften pressas ur lungorna och lämnar ett vakum efter sig och får en att kvävas och sakta sakta tyna bort.
När det river och sliter inuti och själen håller på att smulas sönder i smådelar och tankarna vimlar omkring och samtidigt står stilla.

När det känns som om man håller på att förblöda i det stackars hjärtat som pumpar i panik för att hålla en vid liv när resten av ens kropp och ande vill ta livet av en.
När man vill skrika så fönsterrutorna spricker men inte får fram ett ljud. När det brinner inuti för att man vill gråta men det inte finns några tårar kvar. När det enda som finns är tomhet och smärta och panik.

När inget känns glatt och inget spelar någon roll. När allt kvittar för inget kommer någonsin bli till glädje igen.
När man bara vill lägga sig ner och somna men man inte kan och inte vill somna och man inte kan och inte vill vara vaken. När man känner att man behöver äta men man inte kan äta, när man inte kan dricka för det inte får plats ens en droppe vatten eftersom man redan är så överbelastad av all smärta.

När man bara vill sitta där på en stol fast man inte alls vill sitta där för man vill resa sig upp för det är för jobbigt i själen att bara sitta där men man inte vill resa sig upp för man har ändå ingenstans att ta vägen.
När man vill springa till jordens ände fast man vet att jorden inte har någon ände och det ändå inte spelar någon roll och man ändå inte har någonstans att ta vägen medan man samtidigt inte kan vara kvar där man är.

När man bara vill upphöra att existera men man ändå inte vill dö. När allt utöver att försöka komma ihåg att andas känns övermäktigt ansträngande.
När hela kroppen darrar och man fryser och ändå svettas. När varje liten atom av kroppen känns som ren smärta. När det gör så ont psykiskt så det till och med känns fysiskt.
Vad gör man när allt känns förbi och att man redan är död.... levande död.


Skymningstankar

Beckah 2004

Tankarna tränger sig
upp på ytan
allt eftersom jag slappnar av
och vandrar in i mig själv
Utanför fönstret rullar Sverige förbi
likt en film.
Sakta
har det börjat skymma
och den regnduggande
sommarkvällen för med sig
en behaglig känsla av lugn till mitt inre
Tågets taktfulla buller dövar mitt öra och sänker mig
djupare in i mitt rum av tankeverksamhet.
"Jag är fri nu" hör jag en röst säga
långt bortom tågbrus
och regndroppar på den immiga fönsterrutan.
Bortom alla ängar som böljar fram likt vågor i vinden
och bortom de frodigt grönskande träden
som vackra och stillsamma passerar mig på min färd.
Bortom allt detta hör jag rösten
Jag känner igen den.
Den har talat till mig i en svunnen tid.
"Jag har sökt dig" viskar jag,
tar försiktigt ett tyst andetag och frågar
"Vem är du?"
Jag blundar och håller andan inför svaret
Jag blir alldeles kall och tiden stannar
när det sakta går upp för mig.
Det är jag
Det är JAG som är fri.
Utan att jag märkt det har mina läppar format ett leende.
Mörkret har nu fallit utanför och jag viskar i en lättnad
"Välkommen tillbaka...jag har saknat dig"

Rädsla och panikångest

Blev SÅ himla rädd idag!

Upptäckte en bula på Elmers huvud och allt började snurra. Blev så rädd att jag blev helt skakis och illamående. Många tankar hann fara genom huvudet.

Om du tänker dig fontanellen...framför den, mot pannan går det en "mittsöm" i skallen. Den här "sömmen" har en bula på Elmer, en bula och en brant kant. Säkerligen normalt men jag blev ändå rädd för jag har inte känt detta på honom innan (och då klämmer jag ju ändå ganska ofta just för att leta efter konstigheter).

Jag ville inte ringa Borås för det kändes ju samtidigt oerhört fjantigt! Jag kan ju inte fortsätta oroa mig över ALLT precis minsta lilla grej! På barndagvården i Borås går sjuka barn, varje månad när vi är där träffar vi en massa sjuka barn på riktigt i väntrummet, barn med cancer tex. Så kommer jag med min "fullt friska" men prickiga bebis och upptar en massa tid med obetydliga löjliga grejer! Snacka om att känna sig ...i vägen!

Så det kunde jag inte göra men jag skulle ju ändå ner till byn så jag gick förbi BVC. Våran distriktssköterska har semester men jag bad en annan känna på Elmers huvud. Jag sa såklart inget om LCH eftersom jag ville ha en helt neutral och uppriktig bedömning.

Sköterskan sa att hon tyckte det kändes normalt. Att en del barn har en väldigt skarp kant men hon reagerade liiite på att hans fontanell var så liten...? men ordade inte så mycket om saken. Sen fick jag ju lov att förklara min nojighet och berätta om Langerhans cellhistiocytos och varför jag nojade över bulor. Då blev hon lite obekväm och var inte alls lika lugn och betryggande i sin bedömning om att det var "heeeelt normalt". Men strunt samma, jag litar mer på hennes neutrala bedömning som var opåverkad av vetskapen om LCH.

Så antagligen är det inga konstigheter...

Jag försökte fota bulan men det gick så där... har även kikat på gamla bilder men där syns ingen bula alls. Men men huvudet växer ju hela tiden och fontanellen växer ihop osv så de olika "plattorna" i skallbenet rör ju på sig och "sömmarna" mellan bitarna borde ju då kunna ändras antar jag...?

Jag har iallafall meddelat Elmers läkare om detta och även berättat om BVC:s bedömning men med tanke på alla små märkligheter som varit sista tiden med Elmer så ska de sätta upp en ny tid snart åt honom. Det har ju gått en månad sen senaste besöket i Borås.

Varför går det inte över? Varför vänjer jag mig inte? Varför fortsätter jag noja över ALLT fast han är 8 månader nu och jag borde ha vant mig med LCH och våga släppa det och slappna av lite?! Jag mådde ju inte direkt prima psykiskt heller idag efter gårdagen (det jag skrev om) och var dessutom på väg till psykologen när jag upptäckte detta med bulan så det blev ju total överbelastning och panikångest. Eller ja, jag är ju så van vid panikångest att jag kan hantera den och hejda en attack på egen hand men ändå! Det är inte kul när det kommer.


SÅÅÅÅ SÖÖÖT! *vill äta upp* ;-) kolla lilla fläcken på axeln - den gillar inte att bada :-P

Låt barn vara BARN och ha BARNkläder!

Nina Ruthström har startat en namninsamling mot den könsspecifika indelningen av barnkläder. Listan ska skickas till butikskedjor som till exempel HM, kappahl, lindex med flera. 

Maila länken, blogga om det, facebook'a, låna gärna bild och text. Ju fler ju bättre. Tänk på att inte hitta på namn och skriva under flera gånger, för den räknar unika ip-adresser så det ser bara oseriöst ut, men flera vuxna i samma hushåll kan givetvis skriva under!
Jag snodde detta rakt av hos Lady Dahmer :-)

http://ladydahmer.blogg.se


TÄVLING för alla bloggare!!!
Butik Stylish har en tävling riktad till alla bloggare!

http://butikstylish.se


Detta är Langerhans cellhistiocytos

Fick frågan vad LCH är för något och jag tänkte förklara lite grann. TYVÄRR kan jag inte förklara kort och ändå göra det bra för det är alldeles för invecklat för att göra det kortfattat om man vill ha med allt viktigt (men längst ner i inlägget finns ändå en sammanfattning för den som ABSOLUT hellre vill ha det).

Observera att jag inte är någon läkare eller så utan bara en helt vanlig hobbyexpert/förälder till ett LCH-barn som skaffat mig kunskap genom månader av informationssökande, prat med utbildad vårdpersonal, mailkonversationer med andra LCH-föräldrar och egna erfarenheter med min Elmer. Texten nedan är alltså INTE faktagranskad av någon expert. Det känns ju som att jag har en ganska god uppfattning och kunskap om sjukdomen men jag vill ändå ha detta sagt först.


Vad är LCH - Langerhans cellhistiocytos.

Väldigt kortfattat: Namnets historia
Namnet Langerhans cellhistiocytos är relativt nytt. Innan dess kallade man sjukdomen för Histiocytosis-X eftersom man inte visste riktigt att det var Langerhanska cellerna som var den röda tråden. Men innan detta så var LCH uppdelat i flera olika sjukdomar och det är egentligen inte speciellt länge sedan man insåg att alla dessa olika sjukdomar egentligen var en och samma sjukdom och det var då man la dem alla under namnet Histiocytosis-X Innan dess var det uppdelat i Eosinophilic Granuloma, Letterer-Siwe disease, Hand-Schuller-Christian Syndrome och Hashimoto-Pritzker. Dessa namn används inte idag men man kan stöta på dem ibland ändå eftersom det tar tid att få alla att släppa de gamla benämningarna. Jag kan tex själv lite slarvigt använda mig av "Hashimoto-Pritzker" fast jag vet att det egentligen är lite onödigt.

Hur funkar det?
LCH är en ovanlig sjukdom som är kopplat till immunförsvaret. När kroppen "attackeras" så aktiveras en rad grejer i kroppen, immunförsvaret, för att skydda. Det som händer i den här sjukdomen är att cellerna beter sig märkligt, de tycks vara aktiverade men omogna och vet inte riktigt vad de ska ta sig till. Det blir till ansamlingar, bildar granulom, och dessa kan sätta sig lite vart som helst. Vanligast är att skelettet drabbas. På en röntgenbild ser det ut som stora hål i skelettet. Näst vanligast är att ansamlingarna sätter sig i huden och orsakar diverse utslag. LCH i huden kan se ut som PRECIS VAD SOM HELST men vanligast är att det sätter sig i hårbottnen och ser ut som en allvarlig skorv, eller i blöjområdet och ser ut som blöjutslag. Även halsveck, armveck och liknande kan drabbas. Vanliga salvor och krämer hjälper inte och med tiden brukar det sluta med en remiss för vävnadsprov och på den vägen får man diagnosen LCH.

Förrutom skelett och hud så kan även andra organ drabbas så som lever, lungor, mjälte med mera. Alla har sina egna olika symptom. Det finns även en del mer allmänna symptom som vissa patienter kan uppvisa: dålig viktuppgång, feber osv.

Vem får LCH?
LCH drabbar människor i alla åldrar men de allra flesta som får diagnosen är barn under 10 år och absolut vanligast är barn mellan 2-5 år. Vilka som får sjukdomen går inte att förutspå för den smittar inte och är i sig inte ärftlig vad man vet, däremot tycks det finnas en viss ärftlig benägenhet för autoimmuna sjukdomar och LCH är som en autoimmun sjukdom enligt vissa (och som en cancer enligt andra) och lär även kunna vara en sällsynt reaktion på vissa av de kända autoimmuna sjukdomarna (eftersom den har med immunförsvaret att göra). Nu är jag ute på lite osäker mark för allt sånt här ligger ännu på forskningsnivå. Sånt här tar ju tid att få fram, allra helst när det gäller ovanliga sjukdomar dels pga brist på forskningsunderlag och dels pga brist på resurser. LCH skulle eventuellt även kunna vara en onormal reaktion på något vanligt förekommande i vår miljö. Man vet tillexempel att rökning kan vara en utlösande faktor för LCH i lungorna och LCH i lungorna är över huvudtaget vanligare hos vuxna patienter.

Eftersom Elmer är född med LCH så kan det teoretiskt sett för alltid finnas en viss risk för återfall, även om sjukdomen drar sig undan. Att börja röka är alltså till och med en sämre idé än vanligt när det gäller Elmer jämfört med andra personer. Detta finns inte bevisat utan är mer logiskt tänkande att det självklart är så.

En sjukdom - många indelningar
Man delar in LCH i lite olika grupper. Den första indelningen är SINGEL- och MULTISYSTEM, dvs om patienten har sjukdomen i enbart ett eller flera organ. Om patienten har sjukdomen på flera ställen så delar man in i riskorgan och icke riskorgan. En person som har LCH i hud + skelett är en icke risk medan en person med tex skelett+lever räknas som riskorgan. Singel-LCH kan också sätta sig i riskorgan.

Så man kan alltså säga att det finns 4 grupper. Men sen är det väldigt väldigt varierande. Det är svårt att få en klar bild, en enkel prognos. Dels kan en och samma patient hoppa mellan dessa 4 grupper och dels beror det alldeles på vilka organ som är involverade, hur patienten mår i övrigt, patientens ålder och mycket mer. Varje fall är nästan helt unikt och det går inte att titta på andra fall av sjukdomen för att säkert veta hur det ska bli för en själv.

Om vi tar skin-only-LCH som exempel:
En patient kan ha en mild hudvariant med ett enda märke som självläker och sen kommer aldrig sjukdomen tillbaka medan en annan patient kan ha hudlesioner över hela kroppen som ger en massa besvär och inte vill försvinna och då kan man behöva behandla med tex cellgifter.

En patient kanske har sjukdomen i huden någon månad för att aldrig senare ha besvär mer medan en annan får återfall gång på gång, kanske utvecklar sjukdomen i andra organ efter något år.

När det gäller nyfödda som föds med skin-only eller att den uppstår under allra första veckorna så kommer ca hälften att självläka ganska snart och sedan för alltid vara friska medan den andra hälften efter en tid insjuknar med en multisystem sjukdom, ofta med riskorgan involverade. De flesta dödsfall som inträffar pga LCH ryms inom just den gruppen: små barn med multi-risk-organ. Det verkar vara avgörande hur väl de svarar på behandlingen i första skedet.

Det finns även ovanliga medfödda hudvarianter där barnet varken tillfrisknar helt eller insjuknar i multisjukdom. Det är alltså barn som föds med skin-only och fortsätter att ha det i huden. Jag har kontakt med en mamma med ett sådant barn i USA. Hennes lille pojk började precis som Elmer med en snäll variant av Skin-only men den ville inte försvinna. Han är idag 4 år gammal och han har dragits med sin LCH of the Skin hela livet. Ibland är utslagen så jobbiga för honom att han måste behandlas med cellgifter i ett antal månader. Han är ett MYCKET ovanligt fall. Det finns även enstaka barn som fötts med LCH som självläkt men som senare fått ett tillfälligt återfall i antingen hud eller skelett.

Men som sagt. Det är ju så få patienter att statistiken inte är så mycket att hänga upp sig på för vart fall är unikt och kan bli precis hur som helst nästan. Statistiken som säger att hälften av barnen med medfödd skin-only kommer självläka och hälften insjukna i en farlig multisjukdom är baserat på en handfull ungar. Jag har läst någon studie där det alltså handlade om drygt 20 barn och där kunde man se denna procentsats på 40-60% risk för antingen eller. Det känns lite som "Jag har kört bil utan bälte och jag dog inte och alltså är det ofarligt". Inte riktigt så men ni fattar...

Poängen jag vill ha fram är alltså att även om man kan läsa sig till hur det varit för andra med sjukdomen och till och med andra med precis samma variant av sjukdomen så kan man tyvärr ändå INTE få svar på hur det kommer att bli för en själv, ens eget barn. Därför ska man inte ta andra fall som facit för en själv så som man gör med vanliga sjukdomar.

Nu tog jag ju huden som exempel men samma sak är det ju med alla andra organ - samma sjukdom, samma variant men variationer på individnivå. Det finns ju dessutom hur många olika kombinationer som helst. Hud+lungor eller skelett+hud+lever eller centrala nervsystemet+skelett osv osv osv ni fattar var jag vill komma.

Behandling och återfall
Ofta behöver man inte behandla alls men ibland beter sig sjukdomen lite mer som en Cancer och då brukar man även behandla som en Cancer. Det är därför barn med LCH hör till Onkologiska avdelningen (Cancer). Vuxna med LCH brukar däremot skickas till den specialistenhet som har hand om den drabbade kroppsdelen. Om det sitter i huden går man till dermatologen osv. Barn får också träffa olika experter såklart men som regel brukar de höra till barnonkologiska avdelningen. Elmer gick till barnonkologen i början medan man utredde hur utbredd hans sjukdom var och sedan när det visade sig att han har en självläkande skin-only-variant så började han gå till vår närmsta vanliga barnklinik istället. Men han har ju ändå träffat olika specialister, dels en hudspecialist och dels en barnspecialisttandläkare (pedodonti). Men som sagt, Elmer har inte haft någon behandling.

I de fall där man måste behandla så finns det speciella protokoll att följa men det rör sig om liknande behandling som för vissa cancerformer. Cellgifter är en vanlig behandling. Det brukar vara under en ganska lång period och med ganska mild cytostatika. I vissa svårare, livshotande fall förekommer mer agressiv behandling med starkare medel och andra metoder.

Återfall verkar vara väldigt vanligt. Mer regel än undantag vad jag kunnat se när jag surfat runt på nätet. Det verkar även vanligt att man utvecklar nya varianter. Tex ett barn med en skelettlesion kan mycket väl få nya senare och då samtidigt få problem i tex huden. Men det här är min uppfattning alltså av vad jag läst.

Följdsjukdomar
Det finns en del följdsjukdomar som kan komma senare i livet. Vissa hänger såklart ihop med var man haft sin LCH och i vilken utsträckning osv men jag kan nämna några komplikationer som kan komma; tillväxthämningar, problem med tänderna, ADHD, inlärningssvårigheter och så den vanligaste; "Vattendiabetes", DI (Diabetes Insipidus). DI i sig kan också ge komplikationer och samma sak om man haft någon behandling för LCH så kan själva behandligen ge olika besvär som följd. Så följdsjukdomar förekommer både indirekt och direkt kopplat till Langerhans cell histiocytos.

LCH för min Elmer
Elmer föddes med massor av LCH-prickar i huden. Blandad storlek och utseende. Från små obetydliga prickar som läkte på någon dag till den värsta som var en ganska stor tumörliknande fast böld under ögat som än idag syns som ett ljusbrunt litet ärr.

Han kontrollerades med röntgen och massvis av blodprover och man konstaterade då att sjukdomen enbart satt i huden. Han har mått bra allmänt hela tiden och de medfödda prickarna försvann och när han var ett par månader slutade det att uppstå nya.

En gång i månaden har han kontrollerats genom läkarbesök + blodprov. Var tredje månad har dessa blodprov varit lite mer omfattande. Allt har sett bra ut hela tiden så i maj -10, när han var nästan 9 månader gammal började vi glesa ut läkarbesöken till var tredje månad.

Men nu är ju Elmer lite speciell så han har fått några andra hudbesvär, en helt annan sjukdom som heter Mastocytos uppstod när han var ca 1 månad och har legat snäll där och bara visat sig som ett solitärt mastocytom på benet ...fram tills i början av 2010 då det började poppa upp en del märkliga ting och småbesvär. I maj -10 togs ett vävnadsprov för att kolla om det verkligen är ett Mastocytom (annars kan LCH och Mastocytos ibland likna varandra). Så vi har det svart på vitt nu att han faktiskt har lyckats få båda dessa mycket ovanliga sjukdomar. Det är så osannolikt att det inte ens borde kunna ske, men Elmer gillar att vara annorlunda.

Längre bak i den här kategorin finns många bilder på hur Elmer sett ut under hela sitt liv med olika hudbesvär.
Som nyfödd på BB såg han ut så här:

Försöker mig på en sammanfattning
LCH är en mycket ovanlig sjukdom (1 på 200.000 barn ca - som en jämförelse kan jag ju nämna att det föds runt 100.000 barn i Sverige per år) där de Langerhanska cellerna klumpar ihop sig på ett onormalt sätt. Kan drabba vem som helst men vanligen barn under 10 år och vanligast barn mellan 2-5 år när diagnos ställs. LCH kan sätta sig i princip vart som helst i kroppen men vanligast är skelett och hud. Sjukdomen kan vara allt från mild och självläkande och sitta i ett enda organ till utbredd och livshotande och sitta i många olika organ och kräva behandling i form av bland annat cellgifter. Det händer att barn dör i sällsynta fall. Det går inte att förutspå hur det ska gå i varje enskilt fall för vart fall är unikt och kan dessutom ändras plötsligt. Men man kan få en viss uppfattning om  hur det kommer att gå genom att titta på andra, tidigare fall, även om det är väldigt osäkert. Återfall verkar vara ganska vanligt. Det finns en viss risk för följdsjukdomar senare i livet varav "Vattendiabetes", DI (Diabetes Insipidus) är den vanligaste.


Länkar
Vissa handlar om alla former av Histiocytoser, varav LCH är den vanligaste. Länkarna öppnas inte i nytt fönster för jag orkade inte ändra alla just nu, så du får högerklicka och välja - öppna i nytt fönster ;-)

Svenska
Min egen sida för Histiocytossjudomar: http://histiocytos.blogg.se
Socialstyrelsen, ovanliga sjukdomar, LCH: http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/langerhanscellhistiocytos
Föräldraföreningen för barn med histiocytos: http://histiocytos.se/
Omfattande beskrivning av sjukdomens historia, tidigare benämningar av sjukdomen mm: http://www.lakartidningen.se/includes/07printArticle.php?articleId=11016
LCH-broschyr utgiven av Barncancerfonden (detta är en PDF): http://histiocytos.se/lch_bcf_pdf.pdf

Engelska
Histiocytosis Association of America (HAA): http://histio.org
Bilder på LCH: http://dermatlas.med.jhmi.edu/derm/result.cfm?Diagnosis=-734226746
Bra sida som beskriver olika symptom och olika varianter: http://nci.nih.gov/cancertopics/pdq/treatment/lchistio/HealthProfessional/page5/print
Del 1 (av 7) i en serie filmer om LCH på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=KkBRqZS8nfM
Sheila Weitzman berättar om LCH hos nyfödda. Del 1 av 2 på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=YVtTJtqvaBA
Sheila berättar om LCH i skelettet. Del 1 av 3 på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=b4ZH5ZuNnQU

Mer fläckar...

Vad än det är han har så gillar "det" inte varmvatten iallafall, det känns som att jag kan säga det rätt säkert nu. Idag i badet kunde jag se bleka röda fläckar över hela ryggen (helt släta). Jag har sett dem många gånger innan i badet men då har de varit så svaga att jag trott att jag inbillat mig typ. Nu kunde jag tydligt se dem (syntes bättre i verkligheten än här på bild). Ropade på Victor som fick komma med kameran.

Så nu fick jag äntligen bild på dessa fläckar! ...och varför var det så viktigt? Jo jag ville jämföra med gamla bilder på hans prickiga rygg från i höstas. Ryggen var den del som läkte sämst när det gäller hans medfödda LCH-prickar så jag ville jämföra och kolla så det inte var ärr från de prickarna som på något vis syns tydligare när han är varm i badet.

Det var inga ärr, prickarna sitter inte på samma ställen.

Värt att nämna är att medan han var fläckig på ryggen så var hans prick på axeln aktiverad och knallröd medan fläcken på benet var vilande. Detta trots varmvatten som den normalt sett inte brukar gilla. Jag vet inte om det beror på att det är gjort ett hål i fläcken nu eller vad det kan vara.

På bilden syns också en liten rund, ljusbrun ring - det är ärret från hans prov som togs när han föddes. Så kommer hans två provtagningshål i benet bli sen, om någon undrade.

Här kommer bilder på de bleka röda fläckarna:


Som sagt, man ser inte jättebra på bilderna eftersom blixten förstörde men jag tror att de flesta kan ana de röda fläckarna jag pratar om även om några kanske inte ser något alls?

BUSUNGE!

Elmer försöker smyga sig upp i fönstret...? Världens leende när han upptäckte att han var iakttagen ;-) *s* skitunge!


Barn dör av LCH...

Urk! Trötter idag! Fastnade vid datorn inatt och grävde ner mig i sorgligheter. Lätt hänt. Satt och tittade på allt jag kunde hitta om Langerhans cellhistiocytos (LCH) och Mastocytos. Barn som faktiskt har väldigt ont av sina sjukdomar eller till och med dör. Det gör mig så jävla ledsen! Men även tacksam såklart, tacksam för att Elmer fått ha turen att ha så milda former av sina sjukdomar.

LCH är ju bara en form av Histiocytos. Det finns flera men LCH är den vanligaste (1 på 200.000 ca). Den näst vanligaste är HLH (1 på miljonen typ) och den är oftast mycket farligare och mer svårbotad. sen finns några till men de är så ovanliga att det inte finns några direkta siffror.

Här är en film om Histiocytos, se den:En bit in i filmen visar man upp några av alla de barn som inte finns med oss längre, de som förlorade kampen mot LCH och HLH.


<3 Vila i frid små hjältar <3


Ett av barnen, Aamari, fick sina vingar i början av det här året.
Jag följde hans kamp medan han ännu levde, genom föräldraforumet som finns på Histio.org. Aamari föddes precis som Elmer med LCH-prickar i huden som först läkte så fint och allt såg jättebra ut men till skillnad från Elmer så fick Aamari inte fortsätta att vara frisk. När han var några månader gammal kom sjukdomen tillbaka i full kraft och hotade hans liv. Sen levde han i en enda lång kamp i ungefär 1,5 år tills han slutligen somnade in. Tänker på dig Aamari! <3 

Elmer känns inte speciellt tidig

Även om jag såklart vet att det inte är det vanliga att barn börjar gå i Elmers ålder så blir det för mig personligen lite förvånande att det kommer kommentarer som de igår på hans film. Han går ju bara med enhandsstöd. Visserligen har han tagit några steg själv men det är knappt att det räknas.

Alvin däremot kunde ju gå flera meter i den här åldern. Idag är Elmer 8 mån och 5 dagar. Victor tog sina första två steg när han var 8 månader och 5 dagar. Två dagar senare tog han 4 steg och ytterligare 6 dagar efter det gick han "ganska bra" enligt Mina-första-år-boken. Elmer kommer inte gå "ganska bra" om en vecka ;-) han kommer inte att gå alls antagligen.

Men visst håller jag med er om att Elmer är duktig, självklart! Det hade han ju varit oavsett han var 6 månader, 8 månader eller 14 månader när han lärde sig gå med enhandshjälp och jag är absolut i allra högsta grad stolt över honom men för mig personligen känns det inte speciellt tidigt, även om det säkert är det.


Här är Alvin ute och strosar lite. 8 månader och 1 dag gammal:
Har rätt mycket filmer på barnen här: http://www.youtube.com/beckah82

Elmer-filmklipp enhandshjälp

Ett litet kort klipp på världens sötaste Elmer som reser sig upp lite smidigare nu, leker lite tittut och går själv men får hålla mamma i en hand såklart ;-) 8 månader och 4 dagar. Idag skulle han blivit 8 mån enligt BF <3 min lille gofis.


SHOPPING i Ullared 8/5 -10

Här kommer mina GeKås-fynd :-)Gigantiska gatukritor: - 19:95 kr
Glödlampor: - 6:95 kr
Lantchips: - 9:95 kr
Färgade ritpapper: - 24:95 kr
Film, Emma: - 69:95 kr
3 fotoramar 30x40: - 29:95 kr/st
Kaffefilter: - 8:95 kr
Film, Mamma Mia: - 79:95 kr
Bebiskritor: - 19:95 kr
2 paket tvättmedel: - 9:95 kr/st
Finger-skateboard, Victor: - 12:95 kr
Ambulans, Alvin: - 16:95 kr
Mjukisdinodaurie: - 9:95 kr
FisherPrice telefon, Elmer: - 49:95 kr
Duschtvål, Victor: - 13:95 kr
Schampo: - 29:95 kr
2 st Pepsi: - 7:95 kr/st + pant
5 paket batterier (4 i varje): - 9:95 kr/paket
2 påsar Tom & Jerry: - 10:95 kr/stSimpsons-badshorts, Alvin, strl 98/104: - 69:95 kr
Linne, Alvin, strl 110: - 19:95 kr
Simpsons-keps, Alvin, strl 52/54: - 39:95 kr
Jeansshorts, Alvin, strl 98: - 89:95 kr
Jeansleggings, Alvin, strl 104: - 69:95 kr
3-pack strumpor, Alvin, strl 25/27: - 22:95 kr
7-pack strumpor, Alvin, strl 25/27: - 39:95 kr
Svarta mjukisbyxor, Alvin, strl 104: - 39:95 kr
Två st 2-pack boxers, Alvin, strl 98/104: - 34:95/2-packStjärnbody, Elmer, strl 86: - 39:95 kr
2 st BH, Mamman, en nätt och jämnt lagom och en förliten :-P (så går det när man inte provar) - 69:95 kr/st
7-pack strumpor; Victor, strl 34/36: - 39:95 kr
Boxers, Victor, strl 134/140: - 19:95 kr
3-pack strumpor, Elmer, strl 22/24: - 22:95 kr
2 st Busig-T-shirt, Elmer, strl 74 (jättestora i strl): - 24:95 kr
Solhatt, Elmer, strl 46/48: - 49:95 kr
Regnhatt (sydväst), Elmer, strl 46/48: - 34:95 kr
Svart + röd bandana, Elmer, strl 46/48: - 29:95 kr/st3-delsset, Elmer, strl 86 (huvtröja, marinblå byxor och T-shirt med tryck): - 139 kr
Svart mjukisbyxa, Elmer, strl 86: - 29:95 kr
Jeans, Elmer, strl 86: - 59:95 kr
Blöjbadbyxa i boxermodell, Elmer, strl 86/92: - 39;95 kr*LOL* skratta inte åt min nya lampa med för kort sladd ;-) den är till för att man ska ha uttaget bredvid kroken tror jag ;-) Men så är det inte i min mupplägenhet. Anyway....priser:

Upphägning, lampgrej: - 24:95 kr
Lampskärm: - 129 kr

****

EDIT: När Mathias lämnade Alvin så hjälpte han mig med lampan och skarvade med sladd och sockerbit :-)

****


Sötisen testar sin nya bandana:

Avundsjuk på andra bloggare!

Innan  jag lägger upp mitt shoppinginlägg måste jag sticka emellan med detta fantastiskt roliga inlägg av Spiderchick där hon har listat de olika avundsjukorna i bloggvärlden :-D *LOL* Helt klockrent såklart ;-)

Hihihihi

GeKås-besök :-)

Hemma från GeKås :-) det var regnigt idag. Smågrabbarna höll på att frysa ihjäl mellan affären och bilen (kan ha att göra med att vi stannade till och tog en korv med) men annars var det okej. Massa folk! Har varit med om värre iofs men det var inte så himla kul måste jag säga. Jag föredrar såklart när det är typ folktomt ;-)

Jag och Johanna lyckades spana en annan bloggare. Intressant. Lustigt för vi kom dit exakt samtidigt (såg henne på parkeringen) och så skymtade vi henne några gånger inne i varuhuset. Märkligt det känns att se någon IRL som man bara sett på nätet innan och följt så lång tid.

Ni är väl inte sugna på att se vad jag köpt? jasså det är ni :-) ja håll utkik då för det kommer ett inlägg snart med bilder och priser.


Underbart väder...

foto0578 (MMS)

Underbart väder...


Det är EN DEL folk på GeKås idag...

foto0576 (MMS)

Det är EN DEL folk på GeKås idag...


Elmers hål i benetEn glad bild på sötisen innan provet togs. Vill ha en bra bild först så att jag inte riskerar att få de andra två bilderna med på Bloglovin som visningsbild.

Utfärdar en VARNING för känsliga. Öppna inte bilderna här nedan!

Med "hål i benet" menar jag alltså verkligen "hål i benet"...eller ja, det är ju såklart enbart huden så det är inte djupt.


 
Om du inte är känslig kan du klicka på bilderna för att se dem i större format.

VINNARE - Göteborgspass!

Det här har varit OTROLIGT svårt! Om ni kikar in och läser alla motiveringar så kommer ni förstå hur jobbigt det här varit för mig att sitta och välja ut två vinnare. Nästan omöjligt!Men så började jag tänka efter ...det skulle inte vara en tävling i vem som har det mest jävligt eller vems berättelse som gjorde ondast i hjärtat att läsa. Mitt hjärta BLÖDER verkligen för vissa av er och jag skulle vilja ge er sååå himla mycket! Långt mer än två Göteborgspass! men ni har fått mina tårar och jag skickar er mina varmaste tankar och kramar. 

Men istället för att gräva ner mig i det sorgliga har jag fokuserat på själva vinsten - vad är det jag ska ge bort och till vem passar PRISET bäst. Jag har alltså inte valt utifrån vilka som förtjänar att vinna något allra mest utan gått på i vilkens hand Göteborgspassen skulle ligga bäst.

Det var naturligtvis fortfarande väldigt väldigt svårt och det finns ett tiotal motiveringar som känns klockrena men ja, jag var tvungen att välja två och dessa två har jag valt:


1. Bodil
"Jag har en lillasyster, H, som är 12 år i år. Vi har länge pratat om att försöka komma iväg och göra någonting, bara jag och hon. Hon har haft det lite trassligt med byte av skola, kompisar och psykisk ohälsa inom familjen. Jag försöker som storasyster att ta hand om henne lite extra, men tiden räcker inte riktigt till.

Vi pratade redan förra sommaren om att åka till Göteborg över dagen för att gå på Liseberg, äta sockervadd och bara umgås. Tyvärr blev det inte av.

I år skulle jag så gärna vilja bjuda henne på en tripp till Göteborg. Åka karuseller på Liseberg, åka Paddan och titta på alla fåglar på Universeum. Som deltidsarbetande, studerande och ensamstående så är det dock svårt för mig att bjuda henne på det.

Din vinst skulle vara toppen för mig och min syster! ♥"


Hoppas du och din syrra får en fantastiskt rolig Göteborgstur!2.  Malin
"Jag skulle vilja vinna passen till mig och min pojkvän. Vi lever i distansförhållande (130 mil mellan oss). I sommar ska jag jobba i närheten av där han bor, men inte tillräckligt nära utan jag kommer att behöva veckopendla. Så helgerna kommer att vara dyrbara ;) Det skulle vara roligt att kunna hitta på något speciellt under en av dessa helger, och att fara till Göteborg skulle vara riktigt bra!

Jag har ingen större förhoppning om att vinna, men det är ändå värt att ge det ett försök =)"


Låter tufft att vara ifrån sin älskade så mycket, smärtsamt att sakna hela tiden. Hoppas ni får mysa till det ordentligt i Götet!


Grattis till båda vinnarna och deras sällskap! :-)

STORT tack till alla deltagare! Ni var mååånga som borde få Göteborgspass!


Då vare helg igen...

Lite halvbarnledig ;-) Alvin sover hos sin pappa.

Lustigt det där hur man vänjer sig! Har man ett barn så är det jobbigt. Har man två barn och har barnvakt en natt till ena barnet så känns det väldigt lugnt och skönt hemma. Tomt. Kan tänka mig att det är samma sak om man har tio barn och bara har fem barn hemma en helg - väldigt lugnt och skönt hehehehe. Fast jag kanske har fel?

Hur som helst! HÄR är det iallafall så ;-) om ett barn är borta så känns det väldigt tyst och lugnt. Jag har till och med chans till sovmorgon imorgon om Elmer skulle somna om - MEN nu kommer jag hoppa över den chansen för jag och Johanna sticker iväg till GeKås istället :-D yey! Vi åker på morgonen och har med oss våra små bebisar ;-)

Johanna och Alex var förresten här en sväng idag så grabbarna kunde leka. De uppskattar verkligen varandras sällskap måste jag säga. Sötisarna. Tur det eftersom jag och Johanna uppskattar varandras sällskap också :-P

Vad mer vad mer...? Jo just ja, jag har ju en samtalskontakt (inte psykolog utan ngt annat, vet inte vad hon har för titel) och nu senast när vi träffades så bad jag henne ta upp i teamet att jag gärna vill göra en ordentlig utredning så hon har tagit upp det nu och den som gör utredningar på det stället har idag ringt och gett mig en tid! redan på tisdag nästa vecka! fantastiskt. Ja alltså det blir ju ingen utredning då, utan vi ska gå igenom vad det egetligen är jag vill ha utrett osv osv.

Jag har gjort en utredning utifrån Bipolärt för många år sedan men fick aldrig resultatet, sen är jag väl själv lite inne på att kolla upp både ADHD och Asperger. Vi får väl se vad hon tycker. Jag har träffat henne förrut, när Alvin var bebis påbörjade jag terapi för att rota i allt gammalt från jag var liten och sådär men sen rann det ut i sanden.

Någon som blev förvånad nu, ang alla utredningar? hahaha nä, jag tänkte väl inte det heller :-)

Nej nu ska jag återgå till TV-tittandet tror jag - om det finns ngt att se. Ellebellen sover och Victor är väl på G att lägga sig om en halvtimme. Alleballen är som sagt hos M. Han var här och hämtade honom efter middagen och var snäll och skjutsade mig en sväng till affären också - Gött!

Nepp TV var det ju. Hej hej :-)

Ny & gammal Buzzadorkampanj!

Jag har blivit utvald till ännu en kampanj hos Buzzador!

Vi ska få prova Nestlés Vete/persika Drikki! Paketet är skickat till oss idag.
Jag har nyligen även skickat in slutrapporten på senaste testet. Min allra första kampanj blev Sensodyne tandkräm, vilket kändes rätt skönt eftersom den faktiskt var en bra produkt. Hade varit trist att låta gnällig redan på första kampanjen. Men som sagt, nu slapp jag det.

Sensodyne hade lovat att hjälpa mot ilningar i tänderna efter några dagar. Jag har mest haft problem med ilningar medan jag borstar tänderna och kände även av detta när jag provade Sensodyne första dagen, MEN redan andra dagen var ilningarna som bortblåsta.Så JA jag är helnöjd och kommer fortsätta med Sensodyne.

Ska bli spännande att testa Drikki, då slipper jag tycka så mycket, det får Elmer och hans kompisar göra istället ;-)

***

Vad är Buzzador?

Så här står det om Buzzador på hemsidan:
 


"Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det."


Om du använder den här länken så blir det jag som rekryterar dig och det skulle göra mig glad såklart :-)  https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Beckah82

Lekbesök :-)

foto0572 (MMS)

Lekbesök :-)


Bebiiiis :-)

Efter sjukhusbesöket idag åkte vi förbi hos barnens faster Therese för att träffa nya lilla kusin Belle! Så himla liten och söt. När man tittar på foton så ser man inte riktigt hur små de faktiskt är nyfödingar! De ser mycket större ut på bild ju :-)

Lääänge sen jag höll i en sån liten bebis, flera år sen faktiskt. Jag tror att det är typ 5 år sen eller så. Jisses! För alla barn jag hållt därefter har varit större när de fötts ju. Träffat små bebisar har jag gjort men inte hållit vad jag minns? Belles storebror träffade jag när han var 3 dagar gammal och han var en riktigt liten plutt! 2,8 i födelsevikt och när jag träffade honom hade han ju tappat lite också men jag höll honom aldrig.

Livsfarligt att träffa sådana här sötisar ;-) man blir heeelt bebissjuk och får sug i bebistarmen ;-) Elmer är en rejäl klump bredvid Belle ;-) Han ville gärna klappa också ;-) men han var inte så duktig på det hahaha. Alvin var lite bättre, väldigt öm och mjuk och go mot Belle men så har han också tjaaatat om Belle ända sen samma dag hon föddes och han fick se kort och veta att han fått en kosin ;-) "MIN kosin" ;-)

Lilla söta Belle! Mörkt hår och hyfsad mängd Gaaah! Jag ÄLSKAR håriga bebisar! Hon har sin storebrors mun EXAKT och i övrigt är hon en blandning i utseendet av sin pappa och sin morfar. Mest sin morfar ;-) hihi fast söt ;-) lite kul eftersom Ellebellen är så himla lik Belles mormor (som alltså är Ellebellens farmor).

Men det coolaste på hela ungen var ju ändå FÖTTERNA my God, vilka låååånga fötter :-o Hon måste MINST ha lika långa fötter som Elmer hade när han föddes och då vägde han ändå 1,2 kg mer och var 4 cm längre. Pyttesmala men lååånga fötter har hon och dessutom toklånga tår och precis på PRICKEN likadan form och likadana tår som  både Elmer och Alvin har. Lilla Belle har alltså ärvt morbrors fötter, mina barns pappas fötter! :-D Så sjukt sött! Tyvärr blev inga av mina fotbilder speciellt bra. Det framgår inte riktigt på bilderna hur väldigt morbrorlika fötter hon har men jag lovar att det var extremt sött.

Massa snack om dessa fötter ;-) men jag blev såklart lite kär i fötterna eftersom jag är så förälskad i Alvins och Elmers fötter som är de coolaste fötterna jag vet. Jag tycker det är skithäftigt att båda mina grabbar fått varsina kopior av sin pappas fötter fast i miniatyr. M har 45:or och att se dessa 45:or exakt likadana fast i typ storlek 15 istället ÄR väldigt gulligt ;-) alla i min närhet minns nog hur förbannat mycket jag tjatade om Alvins fötter när han föddes hehehe inte ALLS besatt. Sen kom Elmer med likadana och nu har lilla kusin också join:at skaran :-) okej jag är liiite besatt. Kanske därför jag har ett sådant fotavtryck i silver från LifeStone dinglandes kring min handled nu också? ;-)

HUR SOM HELST ;-) så var Belle så jättesöt så man ville stoppa henne i fickan och ta med hem ;-) Lilla nyblivne storebror Jonathan var också sååå himla gullig. Liten och söt storebror <3 det är så jäkla jobbigt att se honom nu för det påminner om den sorgen som Alvin gav uttryck för när Elmer just fötts. Det kan vara hårt att få sitt första småsyskon. Alvin var väldigt ledsen och uppmärksamhetssökande och jag höll på bli galen emellanåt samtidigt som mitt hjärta värkte för hans skull. Ja många minns nog hur jobbigt vi hade det här hemma då i september...

Blev påmind om det idag med Jonathan <3 Lille bubben <3

Tog ju såklart en massa bilder med ;-) de flesta ligger på Facebook men jag lägger några av dem här också:

Just ja, här är presenten jag shoppade till Belle förra veckan :-) har inte velat visa upp den i bloggen förrän den var överlämnad :-)

Ett klockrent citat

Hörde världens bästa citat på Criminal Minds:

"Experience is a brutal teacher, but you learn. My God, do you learn."
— C.S. Lewis


Så jävla bra, passar mig på pricken.


Ska förövrigt gå och lägga mig stax, är dödens trött kan jag lova! Jag vet att många väntar på att jag ska presentera vinnarna i Göteborgspasstävlingen men ni får vänta lite till. Hade det varit en lottning så visst men nu ska jag läsa igenom alla och välja vinnare - vilket blir extremt svårt, ja har gluttat lite och det är såå många som jag vill skicka på äventyr i Götet.

Innan sängdags kommer ett litet inlägg med bara BEBISBILDER! Så håll utkik strax.

Elmers provtagning 6 maj

Strålande fint väder har vi haft idag iallafall :-) Vi åkte vid 9-tiden till Östra Sjukhuset. Vi åkte med barnens farmor och jag anmälde Alvin ledig på dagis så vi skulle slippa tänka på dagishämtning och sådant.

När vi kom till Östra så fick Elmer först visa upp sig för "sin" hudläkare + ett antal till personer som ville kika. Fick veta att ensamma Mastocytom inte "ska" ha några kompisar ;-) alltså lilla fläcken på axeln är rätt förbryllande med andra ord. Andra former av Mastocytos ger en massa prickar men knasfläcken ser ju ut som ett klassiskt solitärt Mastocytom.

Pratade lite om hans förra prov (det för Langerhans cellhistiocytos som togs när han var några timmar gammal) och att det är ganska så noggrannt gjort så den diagnosen ska verkligen inte kunna vara fel men som sagt, båda dessa prover ska ses över ordentligt och även jämföras.

Det finns varianter av Mastocytos som kan se ut exakt som LCH och hudförändringar pga LCH kan i sin tur se ut som precis VAD SOM HELST (för att citera Skin-LCH-experten Sheila Weitzman) så det återstår ännu att se om han har LCH eller Mastocytos eller både och.

Men har han båda (vilket det verkligen verkligen ser ut som) så är han ganska så unik kan man säga. Jag har letat och letat men hittar inget på nätet och varken Sheila eller vår svenske LCH-expert Jan-Inge Henter har hört talas om något sådant fall vad jag förstod det som. Henter tyckte ju till och med att det var så anmärkningsvärt att Elmer skulle ha båda att det var han som föreslog att det skulle göras en jämförelse mellan nya och gamla provet. Även om han inte skrev det rakt ut till mig så insinuerade han att Elmers LCH-diagnos skulle vara felaktig ...fast det var innan jag mailade bilder på hur Elmer såg ut som nyfödd iofs ;-)

Hur som haver så fick Elmer sedan Emla på sin knasfläck på låret och sen fick vi gå iväg och vänta ett tag. Vi fyllde på parkeringspengar och så. Alvin tjatade om HAMBURGARE! Tror han sa hamburgare 625489236 gånger idag ;-)

Sen var det dags för provtagning men först amning som "lugnande medel" och så var det dags. Farmor fick hålla Elmer så stod jag en bit bort med Alvin och kameran istället. Jag har lite ont av att sitta och trösta när man inte kan ta bort det onda ...känns så falskt. De stirrar på en och undrar varför man tillåter att det onda fortsätter typ. Nej usch det klarar jag inte så det fick farmor ta :-P

Två runda hål har Elmer i sitt lår nu och kommer att ha det resten av livet och så sitter de precis så tätt att han ser vampyrbiten ut *s* :-) Han har redan ett sånt märke på ryggen så jag vet ju precis hur det kommer att bli efter det läkt. Inte så snyggt men det är ju viktigt att göra dessa prover.

Skrik och gråt. Dels för att bedövningssprutan gjorde ont, dels för att han blev fasthållen. Men jobbigt var det och han ropade på mamma :-( dock blev han glad igen direkt efteråt och log så det var ingen fara.

Alvin tog det bra han med och brydde sig inte alls utan fortsatte tjata om sin hamburgare ;-)

Så efteråt åkte vi såklart och åt hamburgare och sen bar det av hemåt Mark igen. Vi åkte hem till barnens nya lilla kusin BELLE! 6 dagar gammal idag. Liiiiten, söööt och världens gulligaste fötter hahaha MINA BARNS fötter har hon hehehe exakt likadana så jag blev lite kär i fossingarna såklart för jag har ju haft två par sådana också att pussa på förrut. Berättar mer om Belle-besöket i ett eget inlägg.

Här kommer Elmers sjukhusbesök i bilder:


Den här grejen ställde han sig upp mot hela tiden :-P inte så samarbetsvillig när alla skulle komma och titta på honom ;-)


Med farmor precis innan de fotade och sen tog provet.


Fördelen att ta prover och få sprutor när man är bebis: NOLL nervositet innan och bortglömt direkt efter.


Hm...undrar vad som är på gång?


Aj aj ooont


Här skärs en hudbit ut. Två sådana provers togs av huden. En frisk bit och en bit av knasfläcken.Pust! Äntligen klart! Bara några veckors väntan på provsvaret nu då....**********************************

UPPDATERING:

Jag borde ha lärt mig vid detta laget att man måste vara övertydlig å det grövsta för att alla med Nalle Puh-hjärna ska fatta men jag får väl försöka förklara lite bättre:Jag har inte påstått att det är falskt att trösta! Jag tycker INTE det är flaskt att trösta ett barn som tex slagit sig.

Jag tröstade även Elmer - EFTERÅT! Hans farmor fick trösta så gott det gick under provtagningen och direkt när det var över så fick han komma till mamma och bli tröstad på riktigt.

Det är ju för fasen inte trösten i sig som känns falsk! Men att trösta MEDAN man samtidigt tillåter att någon sticker upprepade gånger med bedövningsspruta och sprutar in svidande vätska och sedan karvar loss hudbitar (det hela tog lixom sin lilla stund) det känns falskt!

Jämför att trösta ett barn som klämt fingrarna i dörren med att stå och trösta ett barn medan fingrarna fortfarande sitter i kläm, inte göra något åt fingrarna, låta dem fortsätta klämmas och samtidigt trösta - SÅ KÄNNS DET att trösta ett barn MEDAN provtagningen pågår!

Hur kan man misstolka detta?Glory haleluja!

Prisa Gud!

GISSA vad Elmer har på sina fötter precis just nu?!

...ett par BOBUX i strl MEDIUM!

Äntligen nelly.com! Tack! :-)

Precis innan provtagning. Intet ont anande...

foto0569 (MMS)

Precis innan provtagning. Intet ont anandes...


På väg till Göteborg...

foto0568 (MMS)

På väg till Göteborg...


SISTA CHANSEN! MISSA INTE

Nu är det absolut sista chansen att delta i tävlingen om Göteborgspass!

Observera att jag VÄLJER vinnare utifrån vad jag anserr är bästa motiveringarna ;-)


Klicka på bilden för att komma till tävlingen:VINN GÖTEBORGSPASS!


Dyrt på Apoteket

Huuu det gick åt en del pengar på Apoteket (eller rättare sagt Kronans droghandel). Först Alvins nässpray som kostade 179 kr :-o och sen har Elmers läkare skrivit ut lite mediciner till honom som vi ska ha hemma om-i-fall-att. Mest som en trygghetsgrej men om han får fler allergiska reaktioner som den häromdagen kan de mycket väl tänkas bli ännu kraftigare. Tydligen så är det så att om de fått en reaktion så är risken mycket högre att det ska hända igen och då kraftigare när det gäller Mastocytos.

Förhoppningsvis händer det aldrig något men det känns ändå bättre att ha hemma. Tavegyl och Betapred har han fått. Alvins nässpray är Lomudal Nasal.

Imorgon är det dags för provtagning, hoppas det går bra! Dvs att fläcken inte reagerar eller något. Sen ser jag verkligen fram emot att få provsvaret men det dröjer ju lite. Det är samma hudspecialist som tar provet imorgon som tog provet när han var splitternyfödd. Är ju bäst så eftersom de båda proverna ska jämföras sen. Dessutom känns det bra och tryggt tycker jag när jag känner till henne sen innan och litar på att hon är bra på det hon gör.

Nepp nu ska jag utfodra barnen :-) hej hej

Tips: ONETEX

Köpte en hel hög med ImseVimses formsydda blöjor av en tjej på sjalbarn :-) var ju tvungen att ha några fina blöjbyxor till dessa också och hittade ImseVimses blöjbyxor i den här Webshopen http://www.onetex.se/

 


De hade en massa trevliga och smarta grejer och så kunde jag ju inte motstå att välja dem eftersom de finns HÄR i min kommun!!! :-)

Så nu har jag två splitternya fina blöjbyxor från dem! Av bästa märket! :-)


Vår nya vagn!

Många är nyfikna så jag tänkte presentera vagnen lite bättre!

Det är en Joovy Caboose och finns inte att köpa i Sverige. Sorry ;-)


Lättkörd, smidig, liten och enkel. LÄTT - väger inget samtidigt som den är himla stabil. Men det är ju trots allt en sulky så det skulle bli löjligt att jämföra med en vanlig barnvagn.

På två sekunder kan man fälla ihop den och stoppa den i fickan - nästan ;-) Den blir iallafall liten nog att få plats i en helt vanlig liten bil vilket nog är rätt jobbigt med många andra syskonvagnar.

Jag har den amerikanska modellen så det finns inte fullt liggläge men ryggstödet är ställbart. Det är sele på BÅDA platserna. Storasyskonet åker bakåtvänt (eller står upp och åker framåtvänd om hen vill). Det yngre barnet sitter framåtvänd.

Brickan fram går att ta bort med ett litet klick (okej, inte så enkelt att barnet klarar det men ändå enkelt) så den är lätt att rengöra.

Vad ska jag säga mer? Hm... jo det finns ju mjuka förvaringsfack uppe vid handtaget kan jag nämna också.

Men en bild säger ju mer än 1000 ord så här kommer över 4000 ord:

Det kom en kommentar!

Det här var ju lite ballt!

Så jag måste visa upp! LifeStone hittade in och har besvarat en fråga i inlägget om Smycket!

Katinka skrev:

"Hej på er, roligt med nöjda kunder! :-) Jodå, vi gör ofta smycken från gipsavgjutningar som kunder har gjort själva, t ex på dagis eller öppna förskolan. Oftast är de avgjutningarna inte så perfekta precis, men vi gör kopior som vi fixar till och använder som gjutmodell. Maila [email protected] så får du hjälp att beställa. Ha en fin dag!"


Kul att ni kom in och svarade :-)

Nämen! Nelly.com kan de också!

Jag trillade nästan av stolen ....men det var ju lika så bra eftersom jag ändå var tvungen att krypa ner på golvet och leta efter hakan...


Nelly.com KAN faktiskt vara riktigt trevliga, tillmötesgående och intresserade av att vara serviceinriktade. Efter många turer kom detta mail:


"Jag kan hålla med dig om att poängen med att handla på nätet är att man skall slippa gå ut eller åka iväg för att göra sina inköp. Vi ber som sagt verkligen om ursäkt för att vi skickat fel.

Vi löser det så här denna gången.
Vi har lagt upp ett nytt par skor i storlek M på ditt kundnummer och den ordern kommer att behandlas under morgondagen och kommer då att skickas ut till dig kostnadsfritt!
Vi har även lagt in 500:- i nellypengar (utöver de 39:- som du tidigare fått) Dessa kan du handla för framöver på vår sida!

Hoppas att vi kunnat få dig på lite bättre humör :)

Hör av dig igen om det är något mer.
Ha en fin eftermiddag!

Mvh *****"Erkänn att ni är sugna på att läsa allt JAG skrivit till DEM också? ;-) men det får ni inte! Hah!

Jag mailade tillbaka och skrev att det naturligtvis är oerhört generöst men att jag absolut inte behöver ha några 500 kronor. Det enda jag velat ha hela tiden är ett par Bobux i storlek Medium.

Men visst är det helt fantastiskt snällt ändå?


Tack så mycket Nelly.com :-)

GRATTIS ELMER 8 MÅNADER

Älskade prinsen har blivit 8 månader <3

Stort grattis hjärtat!


Passar på att påminna om att ni gärna får rösta på Elmer som omslagsbebis om ni vill :-)

Klicka på länken så öppnas ett fönster, klicka en gång till för att rösta - KLART! Två små klick <3

Tack snälla söta i förhand <3 och Tack till alla som redan HAR röstat förstås!

Här är länken: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28557


Elmers fot i silver!

Jag berättade ju igår att mitt armband från LifeStone äntligen kommit nu. Känner att jag ju bara MÅSTE visa upp detta underbara smycke också!

Jag har fått frågan varför jag köpte två avtryckskasetter och anledningen är helt enkelt för att jag ville kunna göra både en hand och en fot. Man får alltid tillbaka avtrycket i form av en gipsgjutning och den här avgjutningen kan man sen skicka in om man vill göra framtida beställningar. Jag är ju sugen på att göra ett kristallhjärta i framtiden så därför gjorde jag ett handavtryck också, även fast jag bara använde fotavtrycket i den här beställningen.

Hur som helst. Som sagt, foten valde jag till slut. Hade svårt att välja men hans fot är ju verkligen speciell med den lilla lilltån som alltid gömmer sig bakom den andra tån hihi. Ett arv från hans pappa som har exakt likadana fötter och det har även Alvin.

Jag är såååå JÄKLA NÖJD! Mini mini mini såååå sööööt! Hihihihi blev lite rörd och tårögd när jag öppnade och fick se resultatet <3 jaja ni ska få se också. Här kommer det:Alvins läkarbesök

Det gick jättebra på barnmottagningen med Alvin.

Han har förvisso fortfarande kvar besvären med lös mage och ont i magen så som han haft i flera månader men jag fick välja och valde att avvakta eftersom han mår prima i övrigt. Känns onödigt att plåga honom med en massa blodprover och sådant. Men eftersom det finns Crohns så nära så erbjöd barnläkaren att vi kan börja med att ta ett bajsprov och sedan göra ett specifikt prov för Crohns om jag känner att jag vill men som sagt, han mår alldeles för bra tyckte hon så jag tycker att vi avvaktar.

Han växer växt bra på längden! Han är 96 cm lång nu jämfört med 93,5 i januari. Vikten ligger på 14,2 kg (mot 13,7 kg i januari och ca 13 kg när han var som sjukast).

Örat däremot var inte så fint än. Han hade ju öroninflammation och har vätska kvar. Det var ingen nyhet för mig eftersom  han hör väldigt illa och säger VA? heeeela tiden nu ända sen han hade ÖI. Han blev ordinerad nässpray 2 ggr/dag i en månad och 4 ggr/dag om han skulle bli förkyld och sen blir han kallad för att kolla öronen igen om ett par månader.

Ett klistermärke fick lilla duktige killen och nu är han på dagis i vanlig ordning :-)

Nu är vi på Alvins inbokade tid på barnmot...

foto0560 (MMS)

Nu är vi på Alvins inbokade tid på barnmottagningen för magen.


Fy fan vilken skräckupplevelse

Bakgrund: Elmer har en fläck på benet, "knasfläcken" som vi tror är ett mastocytom, han ska till Gbg på torsdag för att göra en biopsi och få svar på vad det är. Han har även några andra prickar som tycks vara samma sak, bland annat en liten på axeln. Knasfläcken kan aktiveras, dvs bli röd och bubblig eller vara nästan platt och nära hudfärgad. Läs allt om detta i kategorin "Elmers sjukdom".


Till kvällens händelse...


Det började med att Alvin och Elmer skulle ta ett snabbt bad så jag tappade upp lite vatten i botten av badkaret. BAD är just en sådan sak som varit en "trigger" på Elmers knasfläck. Den brukar bli röd när han badar. Antagligen pga värmen för just värme (eller kyla) är en vanlig trigger - OM det nu är ett Mactocytom (som hör till en sjukdom dom heter Mastocytos).

Precis innan badet rispade Elmer i knasfläcken eftersom han var naken och for och klättrade och var ÖVERALLT! Inget märkvärdig, han sa inget men jag såg att han gjorde det. Sen satte jag ner honom i vattnet, Alvin också. Det är dåligt ljus i badrummet men direkt tycker jag att Elmer ser väldigt röd ut i ansiktet. Vad fasen...? tänker jag och hjärtat hoppar till för jag tror att vattnet är för hett (men varför sa inte barnen något i så fall?) så jag känner på vattnet som visar sig vara lagomt, vilket jag ju redan kollat innan jag satte ner honom såklart, men ändå. Jag stirrar på Elmer som blir allt rödare och rödare nästan lilaröd, det ser ut som huvudet ska sprängas och framförallt är kinderna mörkt vinröda (Allt detta sker på några sekunder) det röda området sprider sig i fläckliga blaffor ner på ryggen och bröstet upptäcker jag och den lilla pricken på axeln lyser röd som ett stoppljus och då fattar jag vad det är som händer - en reaktion på "Mastocytomet". Jag sliter upp ungen och får med en handduk och sen in i vardagsrummet (bättre ljus i det fönstret, i badrummet såg jag inte alls bra). Jag tror knappt jag andades under den här skräckminuten.

I Bakhuvudet mindes jag att jag läst om att man med Mastocytos måste vara försiktig på kraftiga allergiska reaktioner pga risken för allergisk chock. Jag var skiträdd att det skulle sätta sig på luftvägarna och att han skulle sluta andas! Det var ju i det området lixom...

Men så på några sekunder så vände det, lika plötsligt som det kom. Det enda som fanns kvar lite grann längre var reaktionen på märket på benet. Knasfläcken var svullen med en vit knuta i mitten, illrött runt om och den ett stort område över låret som var rött/fläckigt.

Det är först nu i efterhand som jag fattat att det var kombinationen av rispan och vattnet som skapat den här reaktionen. Om man läser på hemsidan: http://www.mastocytos.se så står det att det kan bli sådana här kraftiga reaktioner när det gäller allergier ...men vatten? Han är väl inte allergisk mot vatten? Jag fattar inte riktigt faktiskt. Det här har aldrig hänt förrut, inte ens i närheten, inte alls.

Nu är jag ju såklart skitnojig att det ska hända igen, eller vad hade hänt om han stannat kvar i vattnet? Det vände ju när jag tog upp honom, om jag inte hade gjort det då? ...och varför i hela friden reagerar han på VATTEN?! Det har han ju alltså gjort hela tiden, dvs märket blir rött men det har ju då bara varit märket.

I vilket fall så har jag haft kontakt med Barnmottagningen i flera omgångar i kväll (de var tvungen att läsa på och ringa upp igen två gånger....) det är ju inte den vanligaste sjukdomen precis! Tvärt om en väldigt väldigt ovanlig sjukdom, nästan lika ovanlig som hans andra sjukdom som vi redan har diagnos på. Men nu verkar det ju ganska klockrent vara så att det faktiskt ÄR mastocytos han har OCKSÅ... men Biopsin på torsdag får ju svara på det. Barnmottagningen kunde inte ge några svar men tycker att jag ska ringa dagvården direkt imorgon eftersom de har hand om Elmer och kan lite mer. Fast saken är ju att de inte heller vet! Ingen vet ju - det är därför biopsin ska göras på torsdag.

Men nu då inför torsdagen så måste jag ju undra ....om knasfläcken reagerar så här på en liten retning, hur sjutton kommer reaktionen bli när man karvar bort en bit hud?!! Dessutom läste jag något ganska viktigt på hemsidan vad gäller narkos och lokalbedövning; det kan vara livsfarligt i kombination med den här sjukdomen! Nu vet jag iofs inte vad han får för bedövning och jag borde lita på att de vet om allt sånt här men jag törs inte lita på någon eftersom det rör sig om så ovanliga sjukdomar som han har så ingen sitter på svaren på någonting.


Nä fy fasen, det här var inte kul ALLS!


Efter en stund när allt lugnat ner sig och ansiktet var normalfärgat igen så såg han ut så här på benet:Reaktionen syns inte så jättemycket här men man kan ändå förstå om man kollar bakåt i den här kategorin på hur han brukar se ut.

Japp vi har blivit stolt testfamilj av Joo...

foto0544 (MMS)

Japp vi har blivit stolt testfamilj av Joovy åt Willvin. Kunde inte kommit mer lägligt nu när Elmers vagn pajade. Så underbar! :-) tack Willvin.


Tittut :-)

foto0535 (MMS)

Tittut :-)


Underbara postbitar!

ÄNTLIGEN kom posten! Inte en sekund för tidigt! :-) den hade med sig något ljuuuuvligt gaaaaah!!!! En paketavi från..... LIFESTONE!!!! Wiiiiiiiie!!!! Minns ni att jag beställde Elmers avtryck på ett silverhjärta?! det har KOMMIT NU! Längtar efter att hämta ut det :-)

Men nu ska jag hoppa i duschen, sen hämta Alleballen. Sen ska vi tillbaka till dagis lite senare och då ska jag premiärtesta det där fanmtastiska jag fick i ett paket förra veckan. det där otroliga som gjorde mig avis på mig själv ;-)

Varför tillbaka till dagis? Jo för en dag varje vår har de fixardag på dagis och då får man komma dit och städa gården, fixa trasiga staket, rensa, måla, sopa osv osv göra gården fin helt enkelt :-) och så bjuds det på korvgrillning. En myseftermiddag med jobb ;-)

Jag lovar att jag alltså ska lägga upp på det där underbara senare idag. Kanske kommer en MMS-bloggning ;-) Det är något RÖTT kan jag avslöja ;-) ...med lite svart. Hårt och lite mjukt ;-) Stort och litet.

Får man dra nya vinnare?

En fråga om tävlingsvinnare;

Är det för mycket begärt att en vinnare i en bloggtävling själv håller koll på om hen vunnit eller inte?

Jag tycker personligen det är ganska rimligt. Jag tycker att det ska räcka att jag annonserar vinnaren i ett inlägg här i bloggen och skriver att hen ska maila mig. Sen kan jag vänta en vecka MAX.

Jag har aldrig behövt fundera för mina vinnare brukar då höra av sig (utom i ett fall men jag kollade såklart upp var hon tagit vägen genom att besöka hennes blogg och hon var iväg och födde barn :-P).

Men som nu... vinnaren i min senaste tävling. Jag kollade hennes blogg och hon har bloggat aktivt senaste dagarna (läs: deltagit i en massa nya tävlingar) men hon har inte orkat bemöda sig med att besöka min blogg för att se om hon vunnit.

Jag är inte speciellt sugen att maila henne faktiskt. Jag tycker att hon ska hålla reda. Det är det MINSTA man kan begära tycker jag. Är jag hård? Är jag dum om jag väntar en vecka och sen drar en ny vinnare om hon inte hört av sig?

Jag kollar alltid om jag vunnit, ibland tar det några dagar men skulle det gå en vecka så skulle jag tycka själv att jag får skylla mig själv om jag går miste om priset.


Vad tycker ni?

Hoppsan, somnade visst...

Tjooo :-) jag somnade visst när jag nattade de små gulliga pojkarna ;-) ja, så kan det gå när man sover för lite natt efter natt ;-)

Nu ska jag äta GLASS, titta på TV och sen sova igen ;-)

Fortsätt diskutera aborter, intressant att läsa åsikter, jag har svarat många och lagt in mer i kommentarsfältet än bara det i inlägget.

Nattinatti <3

Svar på era frågor

Äntligen kommer svaren på alla era frågor. Nåja, nästan alla iallafall ;-) några har jag hoppat över :-)

Barnen

F: Hur många barn vill du ha?
S: Tre just nu. Egentligen vill jag ha iallafall 2 till men i dagsläget är det ganska svårt att se det hända. Har så mycket annat också med utbildning mm.

F: Kommer Elmer börja förskolan till hösten?
S: Ja han står i kö till att börja på Alvins dagis. Förhoppningsvi får vi dispens så han får börja i augusti (han fyller 1 i september).

F: Vilket barn är roligast att köpa kläder till nu av dina 3?
S: Alvin och Elmer är nog jämnroliga eftersom jag bestämmer vad de ska ha på sig. Victor är ganska kul också men det är tråkigt eftersom hans kläder tappas bort eller förstörs direkt. Han växer ju dessutom så himla sakta att han byter klädstorlek oerhört sällan.

F: Tycker du att M tar sitt ansvar gentemot barnen ni har gemensamt?
S: Japp, jag tycker att han är en bra pappa, lite mindre noga än mig med vissa grejer (socker i tid och otid, tvätta mun och händer på barnen, rena kläder osv osv osv) men det får jag acceptera.

F: Tror du någon gång att du får en dotter
S: Nej, det är lite svårt att föreställa sig.

F: Vill du ha en dotter
S: Vill och vill. Får jag en så vill jag ju ha henne naturligtvis men det är inget jag går och drömmer om, nej.

F: Tänker du amma Elmer lika länge som du ammade Alvin om han vill?
S: Ja, självklart.

F: Tror du att du kommer att skaffa fler barn i framtiden? Hoppas du då att det blir med Mathias?
S: Jag och Mathias är inte tillsammans längre.

F: Skulle du kunna tänka dig att skaffa ett fjärde barn med en tredje pappa om det kändes rätt?
S: Frågan besvarar ju sig själv - om det känns RÄTT så känns det ju rätt så; ja.

F: Hur kommer det sig att Victor bor hos dig och inte hos sin pappa?
S: Första 2 åren hade han inte ens någon pappa på papperet. Hans pappa begärde faderskapstest som togs vid förlossningen men sen skrev han ändå inte på papprena förrän Victor var 2 år gammal. Han har aldrig någonsin funnits där och tagit något föräldraansvar så det har lixom aldrig varit aktuellt. den mesta av tiden dessa 12 år har de inte haft kontakt alls. Pappans val.

F: Skulle du vilja att han bodde hos sin pappa?
S: Nej.

F: Vad är det jobbigaste med att vara ensamstående förälder?
S: Jag tycker inte det är någon direkt skillnad jämfört med att bo med någon. Båda har fördelar och nackdelar.

F: Vad tycker du, FÅR man barn, eller SKAFFAR man barn? Och är det skillnad, i så fall vad?
S: Man gör både och. Skaffa barn är själva knullandet eller IVF-behandlingen eller att genomgå adoptionsprocessen eller what ever. Sen när barnet föds (eller man får hem barnet) så FÅR man barn. Ja, det är en jäkla skillnad. Det ena är en aktiv handling, det andra är en välsignelse och gåva.

F: Hur kommer vårdnaden om Alvin och Elmer se ut?
S: Vi har gemensam vårdnad.

F: Kommer Mathias träffa Victor nånting nu?
S: Mathias är Victors tränare i brottning (sommaruppehåll nu).

F: Skulle du kunna tänka dig att bo ihop med någon som har barn sen tidigare?
S: Ja om vi delar samma tankar och värderingar när det gäller barnuppfostran, annars skulle det aldrig funka.


Personligt

F: Inför de kommande valet i september, vad har du för tankar kring det? Vad står du själv för? Rösta eller inte rösta?
S: SJÄLVKLART SKA man rösta, det är inte bara en rättighet utan nästan en skyldighet, tycker jag. Jag är Folkpartist skulle jag säga, men Miljöpartiet ligger mig ganska nära också.

F: Vilka ska du rösta på i valet i år? och varför?
S: Jag är inte helt 100 men självklart känns det ju ganska nära till hands att rösta på Folkpartiet även i detta val. Anledningarna är många men främst handlar det om skolfrågor faktiskt.

F: Dricker du alkohol? om ja när var du senast full?
S: Full var jag av och till hela veckan på Kanarieholmarna så det var senast eftersom jag varit gravid och sen haft en för liten bebis för att gå ut och supa. Han är ju bara 8 månader knappt. Men druckit en öl eller så har jag gjort några gånger sen Elmer föddes.

F: Det bästa som hänt dig i livet?
S: Jag tar för givet att du menar utöver barnen så jag svarar året jag bodde på ungdomshemmet Meby. Det är det enda året i hela min barndom som jag minns som något glatt och ljust. Det var det enda året jag fick vara barn och må bra.

F: Vad gillar du bäst utseendemässigt på dig själv?
S: Jag vet faktiskt inte. Jag bryr mig inte så mycket om sånt längre.

F: Vad gillar du minst utseendemässigt på dig själv?
S: Samma sak här, jag bryr mig inte nämnvärt. Jag är väl medveten om min fläskiga degmage, breda rumpa och alla bristningar men jag kan inte påstå att det stör mig. Ska jag säga någon grej så är det väl finnar i såfall. Jag får alltid en massa finnar om jag inte är gravid eller inte går regelbundet och solar solarium - det är lite trist när man är så gammal.

F: Vad tror du andra tycker om dig som person?
S: Envis, stark, påstridig, rolig, lat, hjälpsam, udda, syns mycket, hörs mycket, tycker mycket, lägger sig i, påläst, kunnig, ska alltid ha rätt, generös, jobbig osv osv... finns nog ganska många olika uppfattningar ;-)

F: Vad är det sjukaste du gjort någon gång?
S: Ärligt så kommer jag inte på men jag har nog gjort en hel del sjuka grejer.

F: Vad är det elakaste du gjort någon gång?
S: Elakaste vet jag inte men en elak grej var att jag tog en dansmus i svansen och snurrade runt så svansen gick av. Det var när jag var 4 år. Det är ett väldigt starkt minne som får mig att må illa fortfarande. Minns hur skräckslagen jag blev där och då också.

F: Varför ogillar du helger egentligen
S: Jag är ledig hela tiden så för mig är helger bara annorlunda på det viset att en massa affärer och liknande stänger. Hela världen pausas i flera dagar - aptråkigt!

F: Tror du att du blir en bm eller att det bara e en att det stannar som en dröm.
S: Jag är helt övertygad! det kanske tar längre tid än tänkt men en dag kommer jag definitivt bli barnmorska.

F: E det inte liiite skönt att slippa ha en svärmor/svärfar som tycker och tänker en massa om en?
S: Nej, tvärt om tycker jag jättemycket om att ha M's föräldrar i mitt liv eftersom jag inte har några egna.

F: Vem ifrån M's släkt saknar du allra mest?
S: Ingen. Jag behöver inte sakna någon för alla finns kvar.

F: Vad sysslar du med när du inte är föräldraledig egentligen? har aldrig riktigt fattat om du har ett jobb, vad du jobbar med, om du pluggar och isåfall vad?
S: Jag gick 3 terminer komvux, sen blev jag sjukskriven när jag var gravid och väntade Alvin. Sen fick jag Alvin och var mammaledig. Därefter var jag arbetssökande från augusti -08 till maj -09 då jag blev sjukskriven igen pga graviditeten med Elmer. Sen kom Elmer och ja, nu är jag då mammaledig igen. I augusti börjar jag på komvux för att göra färdigt. 2 terminer till sen är jag klar och kan gå vidare till sjuksköterskeutbildningen.

F: Vad frågar/undrar folk mest men som du aldrig tänker svara på?
S: Frågor som har med ekonomi att göra tex.

F:Vad har du i din handväska just nu?
S: Min handväska är helt enkelt en av mina underbara väskor från Willvin och just precis NU har jag: 4 blöjor, skötunderlägg, våtservetter, en rulle toapapper, en liten bit plastad frotté, en liten handduk, nycklar, plånbok, en reflexväst, en vattenflaska, mobiltelefon, pappersnäsdukar, en liten nylonpåse med tallrik, sked och haklapp till Elmer, byxa, body, strumpor och dreggellapp i ombyte till Elmer, en liten flaska handdesinfektion, godis, tuggummi, en genomskinlig zip-bag med en binda, några tamponger, tops, spegel. JAPP det är HELT sant. Allt detta får utan problem plats i min Willvin Magnificent och det finns plats kvar :-) jag kan tex stoppa ner hela min kameraväska.

F: Vilka är dina favoritprogram på TV?
S: Jag har massor, men följer inte direkt något sådär slaviskt. Just för tillfället kollar jag ofta på TV seeent på kvällen och då blir det NCIS, Law & Order - SVU, Criminal Minds.

F: Vad gick du för linje på gymnasiet?
S: Jag gick inte gymnasiet, det är därför jag pluggar på Komvux.

F: Hur stor e din lägenhet?
S: En 3:a på typ 74 kvadrat har jag för mig.

F: Hur kommer det sig att du lägger så otroligt mycket pengar på kläder till barnen(garderoben överfull !!) och inte prioterar hemmet istället?Tänker snarast på att du skrev att köksbordet nästan rasade ihop,v-rumsbordet osv.?
S: Jag lägger inte en massa pengar på kläder. Det är något du fått för dig.

F: Vart bor ni?
S: Marks kommun

F: Trivs du där du bor?
S: Nej det kan jag väl inte påstå.

F: Har du någon hemlighet som du inte säger/kommer säga här?
S: Ja.

F: Håller planerna fortfarande i sig, ska du börja studera inkommande höst?
S: Absolut

F: Hur länge har du bott där du bor nu?
S: 10 år i Marks kommun i år men bara 3,5 år i den här lägenheten

F: Vad har du för synfel och hur många glasögon har du?
S: 1 par (hela) glasögon. Jag är närsynt, skelar en liiiten aning och har brytningsfel.

F: Hur ofta köper du kläder till dig själv och vilka är dina bästa klädmärken? (favoritaffärer)
S: Inte speciellt ofta och har inga favoritmärken alls.

F: Har ni gott om garderoben i lägenheten?
S: 7 st tror jag + 4 byråer med kläder.

F: Vad betalar du i hyra?
S: trax under 5 tusen.

F: Vi låtsas att du är färdig barnmorska och jag kommer till dig och ska föda barn... Varför ska jag välja DIG som barnmorska? Vad har du för "kännetecken" för just du som barnmorska? Alla i en yrkesroll har ju något bra och dåligt.
S: Jag är rätt säker på att det kommer att vara så här: Jag är den väldigt kunniga och pålästa barnmorskan som har alla fakta. Jag är också bra människokännare och kan läsa av hur du är som person och hur du trivs bäst med hur jag bemöter dig (om jag ska vara rak och pushig eller mjuk och lugn - olika passar olika personer).

F: Vad skulle göra dig riktigt irriterad under en förlossning?
S: Irriterad vet jag inte men jag skulle tex bli ganska provocerad och frustrerad av röknande kvinnor som måste springa ut och röka i latensfasen eller direkt efter barnet ploppat. Jag kan även tänka mig att jag skulle kunna bli ganska irriterad på en del läkare ibland över vissa beslut och ja, allt annat sådant man tycker är FEL men som bara är att hålla käft och svälja för man inte kan eller får göra något åt saken.

F: Varför har du en samtalskontakt?
S: För att prata med.

F: Ringer din mamma även till dina systrar?
S: Syster A har hon en del kontakt med.

F: Har du "kompisrelation" med dina systrar? (Menar om ni stöttar/hjälper varandra och kan prata om ALLT!)
S: Japp, exakt så.

F: Kläd-skor-BH storlek?
S: Upptill har jag egentligen small men pga fläskmagen blir det större. Rumpan är tjock men framförallt har jag breeeeda höfter 8alltså själva skelettet så det hjälper inte att banta) så nertill har jag STOOORA kläder. Typ 42-44 eller något fast jag har smala ben. BH - ja det undrar jag också. Jag borde kolla upp det för ingen av de BH:ar jag har är rätt iallafall. Innan Alvin hade jag 65 A :-) Nu är det väl typ 70 D men som sagt jag vet ärligt talat inte.

F: Vad skulle du unna dig själv om du fick 1000:-
S: Klippa mig och noppa och färga brynen!

F: Vad är lycka för dig?
S: Att få upp ett nyfött barn på bröstet, höra första skriket, känna känslan av "yes, han är här nu" det är HÖJDEN av lycka. Vackrare ögonblick kan man inte uppleva.

F: Har du varit med i Viktväktarna eller liknande någon gång?
S: Nej.

F: Vad är din trivselvikt och hur långt har du dit?
S: Sen Victor föddes har jag vägt 58 kg den mesta av tiden, ibland ner lite mer och ibland upp lite mer. Innan jag blev gravid med Elmer var jag uppe i 62 kilo och sen gick jag upp nästan 27 kilo! Idag väger jag 68-69 kg så drygt 10 kilo vill jag ner. Jag har gått ner ca 20 kg sen precis innan Elmer föddes.

F: Är du sockerberoende?
S: I allra högsta grad.

F: Annat beroende eller laster?
S: Jag är svårt beroende av Nikotin men röker inte längre. Suget är kvar dock. Väldigt starkt.

F: Vilken personlighetstyp går du verkligen inte ihop med?
S: Korkade människor. Sådana riktigt blåsta som inte fattar själv hur tröga de är utan sitter och säger pinsamma grejer för att de är så dumma. Det är ETT exempel på folk jag inte trivs med.

F: Musiksmak?
S: ALLT! Oftast är det lösa låtar jag gillar men det finns vissa artister/grupper som alltid är bra. Eminem, Michael Jackson och Abba är några exempel (hahaha vilken blandning!)

F: Favoritgodis?
S: Äter det mesta.

F: Hur har din "trasiga" barndom påverkat dig?
S: Det har format hela mig.

F: Har du rädsla/fobi över något?
S: Djupt okänt vatten, höga höjder, spindlar, getingar, nålstick (ta blodprov i armvecket tex) och så är jag hypokondriker

F: Skriver du något på din kommande bok?
S: Nej, tyvärr inte.

F: Gillar du scrapbooking, undrar för att jag såg ett julkort som såg scrappat ut, och för att du har samtliga intressen som ligger till grund för det.. fotografering, photoshop och ja, "grafikseende" har du ju uppenbarligen. (ser vad som passar bra ihop osv)
S: Det är väl hyfsat skoj (har bara testat lite med julkort) men jag har inte tid.

F: Vet inte om du läser så mycket utöver nätet, men har du läst Janet Evanovich:s böcker om Stephanie Plum? Om ja, vad tycker du om dem? (rekommenderas annars)
S: Nej, den har jag inte läst.

F:Bästa stunden på dagen är...?
S: Sen kväll/tidig natt. Det är MIN tid. Jag är rakt igenom nattmänniska vilket kan passa bra nu när jag väljer vårdinriktning.

F: Är du mer pedantiskt lagd eller mer slarvig?
S: Båda. jag är egentligen pedant men jag lyckas inte hålla något pedantiskt pga ork, lathet osv så jag mår dåligt över allt slarv och stök istället.

F: Kommer du och barnens farmor hålla sams?
S: Ja, i samma utsträckning som alltid :-) Vi trivs rätt bra tillsammans men är väldigt lika i sättet så med två starka personligheter och viljor blir det gnabb ibland men vi är båda oerhört kortsinta så det går snabbt över.

F: Kommer du att fira högtider hos barnens farmor och farfar i framtiden trots att ni gjort slut?
S: Det kan jag inte svara på. det beror ju på en massa saker. Om jag och Mathias hittar nya partners tex, annars känns det väldigt naturligt för min del, precis som jag har firat jul och sånt hos Victors farmor en massa gånger.

F: Lider du av bps? (anledningen till att jag frågar är att jag har för mig att du skrivit det nångång??)
S: Vet inte. Jag skulle själv kunna misstänka typ 2 men är inte utredd.

F: Skulle du kunna tänka dig att vika ut dig i te.x Slitz? Motivera ;-)
S: Nej. Motivera? Jag har inget att vika ut och så tycker jag att det är ganska löjligt och ett hån mot sig själv.

F: Vilken tid går du upp på morgonen och när går du och lägger dig?
S: Oftast sover jag mellan 01:30-07:00. Ibland kortare och någon sällsynt gång lyckas jag lägga mig tidigare ;-)

F: Tycker du det är viktigt att köpa ekologiska produkter?
S: Ja om man har möjlighet.

F: Är du med och stödjer någon förening?
S: Förening och förening. Bland annat skänker jag pengar till Barncancerfonden regelbundet för att stötta.

F: Tycker du att du fick en bra uppväxt när du kom till fosterhem?
S: Det heter familjehem, men nej, inget av mina familjehem kunde ge mig en bra uppväxt.


Rökning

F: Feströker du?
S: Jag gjorde det efter Alvin, när han närmade sig året och uppåt men jag är väldigt beroende av Nikotin så jag klarade inte av det. Jag rökte på vår semester i dec 2008 och hade det inte varit för att jag plussade i början av januari vette sjutton hur det hade gått. Den här gången ska jag verkligen försöka stå emot att feströka eftersom jag vet att jag inte klarar av att hantera det. Jag har inte rökt ett bloss sen jag blev gravid alltså.

F: Kommer du börja röka nu tror du?
S: Jag har lovat mig själv att jag får röka igen när jag är gammal ;-) typ 70+ eller något hahaha

F: Umgås du med rökare?
S: Ja massor.

F: Du skrev att du rökte på din och Mathias semesterresa, varför finns det inget bildbevis på det? är det en slump eller skämdes du
S: Finns det inte? Jag har för mig att det syntes cigg på en massa bilder. Skäms? Nej verkligen inte, borde jag det?

F: Hur skulle du som bm bemöta en rökande gravid kvinna?
S: På samma sätt som jag bemöter alla andra blivande mammor. Vet inte riktigt vad du är ute efter? Hon skulle få mer information och stöd men BEMÖTANDET är det ju ingen skillnad på.

F: Har du lagt ner antirök-trådarna på familjeliv?
S: Jag har lagt ner Familjeliv.se (har inte tid och ork)


Kärlek & förhållanden

F: Varför tog det slut mellan dig och M och ångrar du det?
S: Anledningen är privat. Det är inget jag ångrar men jag tycker att det är tråkigt att det inte funkade.

F: Tror du att du och Mathias kommer att hitta tillbaka till varandra igen?
S: Jag tror vi är ganska överens om att tre försök var tillräckligt många.

F: Vill Mathias att ni fortfarande ska vara tilssamnans eller är han på samma linje som du?
S: Vi är överens om att det är tråkigt att det inte funkar men att vi vet att det inte funkar.

F: Hur ser du på framtiden - som ensamstående singel mamma eller vill du träffa någon snart eller om några år?
S: Har precis lämnat mitt förra förhållande så jag har lite svårt att tänka på en framtid med någon annan ännu, tanken känns helt SJUK. Jag hade knappt kommit över mitt gamla ex när jag träffade Mathias och det var ändå typ 3 år efter vi gjort slut (han gjort slut). Sånt här tar tid för mig. Men springer jag på rätt person så visst...

F: Vad tänder du på hos en kille? Och vad är avtändande för dig?
S: När det gäller utseende så är armarna viktigt - ett par rejäla armar som kan hålla om en. Jag gillar INTE spinkiga killar - det går fetbort, då tar jag hellre en med mage och sådär men helst mitt emellan. Jag gillar INTE killar som ser ut som bebisar - jag vill ha hår på bröstet och gärna skägg ;-) Blonda killar är egenligen inte min grej heller men M blev ett undantag, han har ju en massa andra fördelar rent utseendemässigt. En tight sexig rumpa, rejäla armar. Ända sen vi blev ihop har han även haft skägg ;-)

Men utseende är ju inte allt. Jag tycker det är jävligt sexigt med killar som är bra på att köra bil. Varför vette sjutton, har ingen aning om varför det är så men ja, det är hett. Jag tänder också på intelligens - givande samtal på en lite högre nivå, humor på en högre nivå, riktigt avancerade och urtöntiga ordvitsar och liknande nördiga saker. Killar som behärskar att skriva ordentligt utan särskrivningar, använder sig av ett lite mer avancerat språk osv. Hett hett. Killar som är så där riktigt riktigt bra med barn, bra pappor. Men alla omogna småbarnsfasoner är avtändande, allt som gör att man undrar om han är 5 år eller så är riktigt avtändande. Även pruttar, svettfötter, oborstade tänder och dålig hygien såklart - USCH! Snåla killar är avtändande som FAN och tvärt om är det sexigt med generositet. Japp ...det var väl en del :-)

F: Har STORLEKEN någon betydelse? Ja, SNOPPEN alltså!
S: Ja, självklart. En groteskt stor kuk begränsar sexlivet rätt mycket, samma sak med en miniatyrsnopp. Allt där emellan är ganska okej oavsett storlek man får anpassa sig. Men jag tycker över huvudtaget att det alltid är för mycket snack om killens snoppstorlek - Vad fan ska han göra åt saken? Prata om tjejens storlek inuti istället, hon kanske är för slapp? Hon kan ju iallafall göra något åt saken i så fall.

Bloggen

F: Hur många besökare har du haft sammanlagt om du kollar din susnet?
S: 289 396 st på jag vet inte hur länge. 29205 st under april månad 986 st igår Ett IP räknas bara 1 gång/dygn.

F: Är du helt nöjd med din nya design?
S: Japp! Helt nöjd!

F: Vilka människor tror du hänger i din blogg mest, de som ogillar dig eller de som gillar dig?
S: Gillar! Det är jag helt övertygad om, sen finns det en hel hög som inte gillar mig också men de får gärna slösa sin tid på att läsa en blogg som tillhör någon de ogillar om de vill, inte min tid de slösar med ;-)

F: Finns din dagbok du skrev på busig.sida någonstans att läsa? (Annat än på din hårdskiva :P )
S: Ja på blogtown där den är skriven ligger den fortfarande kvar.

F: På vilket sätt tycker du att du har ändrat dig som bloggare sen du började? (tänker inte bara på den här bloggen, utan också busig..)
S: Bloggen är mer utåtriktad.

F: Ser du var jag sitter o skriver det här åt dig? I vilken del av världen alltså?
S: Ja, om jag vill.

F: Läser Mathias din blogg?
S: Ibland, när han har tid och ork. Han är inte så jätteintresserad. han känner inget behov av att spring och ha koll/snoka.

F: Vad är ditt bästa tips för att BEHÅLLA läsare, inte bara locka dit dem någon enstaka gång? BORTSETT från att skriva "provocerande" eller "öppet", vad tror du att dina besökare återvänder för?
S: Jag har ingen aning faktiskt...? Varför återkommer du hit tex? :-)

F: Vad krävs för att du ska återkomma till en blogg? Jag har ju förstått att du då och då hälsat på mig, så jag undrar vad jag gjort "rätt" ler.
S: Jag har olika anledningar hos alla bloggar jag följer. Det kan vara för att jag väntar på något, för att bloggaren är rolig, för att jag gillar att titta på bilder, för att jag känner personen osv osv. varje blogg har sin anledning till att jag kommer tillbaka.


Kolla Alex hahaha :-D

Kolla in Elmers bästis Alexander, Johannas bebis :-D

Bättre än PLING-skratt-bebisen som är så poppis på youtube :-D


Hahahahahaha
Nu fattar ni varför jag är kär i den här lille killen va? :-)
Så här kan han sitta och skratta åt Elmer också när Elmer rör sig eller gör något ljud hahaha :-D


Just ja, minns ni att jag tipsade om Johannas novell för ett tag sen? Nu finns andra och sista delen! Skitbra!

Läs: Del 1
Läs: Del 2


Att abortera ett litet barn

Abort är ett känsligt ämne som väcker starka känslor.

Jag vill klargöra från början att jag inte är emot abort. Jag tycker att abort är en rättighet som ska finnas kvar, så det är inte aborten som sådan jag sätter mig emot utan hur lättvindigt och sent man kan göra en abort i Sverige idag. Det görs 35.000 aborter i Sverige varje år, medan det föds ca 100.000 barn.


Vi kan väl börja med att gå igenom faktan om hur det är.

Idag har vi fri abort till och med vecka 18.  Efter vecka 18 får man fortfarande göra abort i några veckor till, upp till och med vecka 22. Men under dessa veckor måste man ha Socialstyrelsens godkännande. Det kan handla om allt från enkla sociala skäl (jag vill inte vara ensamstående och pappan har dragit) till allvarliga fysiska fel hos barnet (Akrani - barnet saknar skallben) eller hos mamman (hon dör om graviditeten fortsätter) ja och allt däremellan. Man kan få lite vad som helst godkänt som giltigt skäl faktiskt. Det förs statistik över detta. Lagen säger att det ska finnas synnerliga skäl men ändå så godkänns 99% av alla ansökningar som handlar om medicinska skäl och 70% av alla ansökningar som handlar om sociala skäl.

Hur tidigt kan man då å andra sidan rädda ett barn? Ja i Sverige brukar man säga från vecka 23. De flesta sjukhus har en gräns för när de försöker rädda och när de låter naturen ha sin gång om det skulle hända något som gör att förlossningen sätter igång, inte går att stoppa och barnet kommer ut.

Det finns alltså i princip ingen som helst marginal mellan den vecka man får göra abort och den vecka man räddar ett barn.

Där till måste vi dessutom komma ihåg att det finns en felmarginal på +/- 2 veckor ungefär, en graviditetslängd går oftast inte att säga exakt. Jag tror att de flesta kan räkna ut hur sjukt lång överlappning det alltså kan bli mellan abortgräns och räddningsgräns. Totalt orimligt. Lagen säger att man inte får abortera livsdugliga foster, dvs barn som skulle kunna leva utanför livmodern men ändå gör man ju faktiskt i praktiken just det.

Sena aborter, såkallade två-stegs-aborter går till så att man först får medicin som ska avliva barnet, därefter får man komma tillbaka till sjukhuset för att genomgå en förlossning. Förlossningen sätts igång med ett slidpiller och sedan blir det helt enkelt som en helt vanlig förlossning men med en minibebis. Man kan såklart även få annan och starkare smärtlindrig än vid en vanlig förlossning eftersom man inte behöver ta hänsyn till barnet.

Ut kommer ett dött foster - i bästa fall. I värsta fall kommer det ut ett levande barn. Groteskt och sorgligt men tyvärr helt sant. Det finns mängder av stackars sköterskor som genom åren vittnat om sådana upplevelser. Där de tagit emot små barn som kippat efter andan, försökt kämpa för livet, gnytt. Vissa har levt i timmar innan deras små kroppar slutligen gett upp.

Små friska barn, barn som VILL leva, barn som KÄMPAR. Barn som, om de hade fötts av en annan mamma en vecka senare, hade räddats med alla resurser.

Är det inte vidrigt så säg?!

Gränsen för att rädda ett barn i Sverige ligger som sagt i vecka 23 ungefär men "världsrekordet" är tidigare än så. Det finns en handfull exempel som fötts och överlevt i ännu tidigare veckor; ända från vecka 21. Barn som alltså hade varit unga nog att tillåtas aborteras bort.

Se bara på mamman i danska serien Unge mødre, Nadia. Hon födde en son redan i vecka 19. Eftersom han var en 19-veckorsbebis gjordes inga räddningsförsök men detta lilla mirakel till pojk, Elias, levde helt på egen hand utan några maskiner - i TRE OCH EN HALV TIMME! Ett 19-veckor gammalt foster (som naturligtvis räknas som ett barn och inte ett foster eftersom han föddes levande). Visst får man ont i magen när man tänker på abortgränsen i vecka 22?

Lite statistik...
2009 gjordes 38 053 aborter i Sverige, vilket var en ökning från de 37 205 aborter som utfördes året före. Antalet tonårsaborter var 7561. 333 aborter utfördes den 18 graviditetsveckan eller senare. En av fyra graviditeter slutar i en abort, bland tonåringarna fyra av fem. Det är den högsta abortfrekvensen bland tonåringar i EU.

Under 2005 beviljades 335 aborter efter den artonde veckan. Skälen var fosterskada (54,3 procent), fysisk eller psykisk sjukdom (4,5 procent) och psykosociala skäl (41,2 procent).

Översättning av siffrorna ovan:

Fosterskada:
allt från små skönhetsfel till småfel som downs syndrom upp till grava missbildningar som barnet inte kan leva med ryms inom denna.
Fysisk/psykisk sjukdom: allt från att mamman känner sig deprimerad till att mamman riskerar att dö om hon fullföljer graviditeten.
Psykosociala skäl: allt från att mamman och pappan gjort slut eller att mamman "bara" är 18 år gammal till att mamman har 10 barn redan och en man som misshandlar henne.
Vad är rimligt då?

Ja det är ju jättesvårt att säga men jag har min personliga åsikt och det är att gränsen för fri abort ska sänkas från vecka 18 till vecka 12. Detta skulle innebära att inga sena aborter var fria ( Sverige är det enda landet i Europa med fria aborter efter vecka 12). Mellan vecka 12-18 skulle det ändå finnas kvar en möjlighet att få göra abort, men då med socialstyrelsens godkännande, så som det idag är mellan vecka 18-22.

Jag skulle också vilja att det blev obligatoriskt med ett kuratorsbesök innan aborten och inte bara vid sena aborter (efter vecka 12) så som det är idag. I dessa kuratorssamtal måste alternativ presenteras tycker jag.

Det måste dessutom läggas mycket mer resurser på alternativa lösningar än vad som finns idag. Ta tex en tonårstjej på 15 år. Blir hon gravid så erbjuds hon inte speciellt många valmöjligheter, iallafall inte stöd och stöttning i några andra val än just abort. Att behålla ett barn i den åldern är skitjobbigt. Inte själva barnet - utan samhället gör det jobbigt Medan en abort är oerhört enkelt och lättvindigt. Det finns tjejer som gör 4-5-6 stycken aborter eller ännu fler. Detta är inte okej! Abort ska vara en nödlösning, inte användas som ett preventivmedel.

Det är inte rimligt att man ska kunna göra abort ända upp till vecka 22, utvecklingen har kommit för långt! Vi kan rädda barn tidigare och tidigare och vi har bättre och bättre utrustning för fosterdiagnostik så idag kan vi hitta allvarliga fel och sjukdomar hos fostret långt tidigare och mycket snabbare.

Vad tycker du?

MEEEER!

Minitävlingen jag har här: http://beckahbitch.blogg.se/2010/april/minitavling-bloggtips.html

Där ni ska tipsa om bloggar är förlängd till och med söndag. Anledning: ALLDELES för få tips :-)

Meeer tips! danska föräldrabloggar då? Finns det inga? :-P

Kom igen nu ;-)


Att bearbeta förlossningen

Just ja, jag har fått frågan vad som blev med min mamma så jag måste glömt skriva det? Det var den 27 maj, inte den 27 april hon hade läkartid. Det hela är så jäkla SJUKT! Alla prover är lixom klara hon ska bara få provsvaren men de vägrar skriva brev eller berätta per telefon för hon måste komma dit så de kan berätta peronligen och ja, då blir det istället en jäkla lång väntetid.

Men lille Bellenbus ska iallafall till läkaren nu på torsdag :-/ uscha jag vet inte riktigt vad jag helst vill att de ska få fram; att han har båda sjukdomarna, att hans LCH är aktiv eller något annat resultat (vad?). Hoppas det går fort att analysera provet sen iallafall så man slipper vänta.

Tänker då och då på hans förlossning och inser att jag inte alls för fem öre bearbetat det färdigt. Hur jäkla hemskt det var i mammahjärtat att få ett barn som inte var friskt och som ingen kunde förklara vad som var fel med.

Blev påmind nu när jag läste Thereses förlossningsberättelse som hon lagt upp i bloggen. Mina barns kusin Belle som föddes igår ville inte riktigt vara med precis i början så det blev lite dramatik och personalen på förlossningen sprang i väg med henne innan Therese ens hunnit se sitt barn, fått veta kön, höra första skriket osv *rysa*.

Man förbereder sig ju inte innan för sånt egentligen för man vill inte räkna med att något kan hända men visst snuddar tanken vid det nån gång, man vet ju att det KAN hända något. Att få en prickig bebis med sår och bölder däremot - nej, den tanken hade aldrig slagit mig över huvudtaget, det var en helt sjuk upplevelse. Jag mår lite illa när jag ser slutet av filmen - mitt ansiktsuttryck när jag, efter många minuter, äntligen upptäcker att något är galet. Mathias såg detta och stängde av kameran precis då men jag vet ändå känslan - svindlande. De där första sekunderna, en total skräckupplevelse och när till och med personalen reagerade med nervositet, darriga röster och ett akutlarm på barnläkaren - ingen kunde förklara något, ingen sa något.

Hua, vågar inte ta tag i det, bara lägga bakom sig för allt har ju faktiskt gått bra hittills trots att han föddes sjuk men ja, jag är nog extra känslig tror jag. Har svårt för sånt här. Jag har inte ens helt lyckats bearbeta Alvins förlossning som var helt normal typ.Nåja. Nu blev det babbligt. Ska ta och städa rent här efter maten nu. Blev korvstroganoff och ris, inte pizza.

En till kommentar

Emma skrev:

"Känns så fel att behöva be om ursäkt men det är väl enda sättet och slippa detta..
Men ska jag be om ursäkt vill hag inte höra mer att jag härmar dej..
Vi mätte Eddies fot lite fort hemma ca 10 cm är den ...

Så förlåt för det jag skrev nästa gång ska jag ta upp det direkt med dig och lämna dina barn utanför ...

mvh emma"Fint Emma, det var ju starkt gjort. Då ska jag låta bli polisanmälan för jag vet hur jävla jobbigt du har det hemma med din omogne och lata sambo osv så jag tycker faktiskt synd om dig. Hjälp tycker jag att du ska söka iallafall, men det tyckte jag redan innan gårdagen för du vekar ju helt utbränd och extremt labil men med tanke på vilka hemska saker du kunde med att skriva så borde du verkligen söka hjälp för det finns faktiskt gränser för vad man skriver och labil? Ja det är ju bara förnamnet.

I vilket fall, angående fötter; Elmers fot är prick 12,0 cm, han har lite böjda tår i sina Kavatskor som är 12,1 cm i innermått enligt Kavat själva (strl 19 på de skorna) och jag vet att jag borde bytt för länge sen till strl 20 (12,8 innermått) eller 21 (13,5 i innermått). Senast jag mätte hans fot var för 2 månader sedan och då var den 11,2 cm så det har gått fort.

Eddie har antagligen lite större än 10 cm om du mäter noggrannt skulle jag tro eftersom han är ganska lång. jag ställde ju frågan här i bloggen igår och där kan man läsa att de flesta ligger runt 11 cm, någon ändå upp på 14 cm (!) så du får nog fram ett större mått om du mäter ordentligt.

***

Nej nu ska vi äta mat och det blev inte pizza :-(

Då var klockan lördag igen då.

Jag fick SOVMORGON! En rejäl sådan faktiskt ;-)

Ja, Alvin sov ju hos M inatt så jag hade bara Elmer att kliva upp med men han var så söt och snäll så han somnade om efter lite amning och sov till 10:30! Jisses, när hände det senast lixom?

Sen har vi bara myst hemma resten av dagen. Strax ska jag ställa mig med disken :-/ tråååk. Alvin ska komma hem lagom till middag men jag har försökt ringa M om att han kanske kan köpa med pizza på vägen :-P hehehe bara han svarar nån gång!!!

Måste ju fira *s* vågen stod nämligen på 68,4 idag på förmiddagen när jag klev upp. WHY?! Vad har jag gjort för att kilona bara ska hoppa av mig utan att jag lyfter ett finger? Nej, jag klagar verkligen absolut inte. väldigt tacksam :-) yey! men det känns lite orättvist när jag slängde i mig en chipspåse och en massa choklad och en liter läsk i gårkväll *skäms*.

Jaja man ska väl ha tur ibland. Jag "drabbades" av något fantastiskt kul igår också. Något STORT jag fick hämta ut på posten ;-) tar upp det lite senare men ja, jag är nästan avis på mig själv om man säger så :-D hahahaha.

Ikväll när pojkarna lagt sig har jag lite JOBB att pyssla med vid datorn ;-) så jag kanske inte komma blogga en massa eller hänga på Facebook, vi får se. Har en del att fixa på nätet. kul men knepigt är det.

Nej nu var det disken som gällde...

Bloggtipset 1 maj: WLOGGEN!

Äntligen kommer ett nytt bloggtips.

En lite annorlunda och härlig blogg. Världens bästa företagsblogg: WLOGGEN  ;-)

Jag är ju testfamilj för WILLVIN och det var egentligen av den anledningen jag började prenumerera på Wloggen - Willvins blogg. Men snart upptäckte jag ju att bloggen är kalasbra också :-)

Favoritinslaget är alla roliga serier men det är också kul att följa Petras vardag som egen företagande med ett växande företag som jag tror kommer att gå hur långt som helst. Superspännande att följa Willvins utveckling!
Jag har bett Petra själv att beskriva sin blogg också såklart:

"Jag, Petra, är mamma till två  underbara pojkar, hustru, företagare och grundare av Willvin!

Jag älskar att skriva, har mycket på hjärtat (och hjärnan) och bloggar om både roliga saker, allvarliga saker, familj, företagandet men också mycket om praktiska baby- och barnprylar – men faktiskt lika mycket om opraktiska baby- och barnprylar, framför allt är jag road av att jämföra olika länders syn på just vad som är bra barnprylar och hur korkade vissa grejer är.

Jag bloggar även om min lååånga resa till att bli mamma med hjälp av IVF, hur jag lyckades med detta underverk hela två gånger, och hur jag som småbarnsmamma med tätt mellan barnen inte hittade en bra skötväska! Eftersom jag är envis och driftig designade jag en egen modell – och där började resan med Willvin som idag vuxit enormt och för närvarande finns i hela 8 länder!

Jag har också en egen engagerad testpanel som testar och rapporterar om olika produkter – kommer med bra tips och vi har även vår egen serietecknare som gör galet komiska seriestripar om Willvins snurriga vardag och busiga pojkar! Helt nytt på bloggen är att vi kommer att ha gästbloggare ;-) Framöver kommer Mats Thelin och Katarina Pettersson att hälsocoacha och motivera oss ;-)

Kom in och läs – och lämna en kommentar för det gillar jag!"


Helt okej att jämföra barn

Om att jämföra barn

Nästan alla jämför barn, det i sig är inget konstigt. Det beror helt på av vilken anledning man gör det eller på vilket sätt. Allra vanligast är ju att man jämför sina egna barn, alltså jämför syskonen. Varför? För att det är intressant, spännande.

Jag älskar att jämföra, kolla utveckling, följa ett visst barns utveckling. Jag faschineras av sånt, jag tycker det är jättespännande. Kollar gärna på filmer på Youtube på 6-månadersbebisar som går eller tvååringar som dansar som små gudar eller treåringar som spelar piano helt galet bra osv.

Jag har tre tidiga barn och BELIVE ME, det är INTE en dans på rosor eller roligt. Jo självklart är det fantastiskt kul när de lär sig något nytt - sitta, säga mamma, gå osv men det har ju inget med åldern att göra, man blir ju lika glad NÄR ÄN det händer!

Hade Elmer tagit sina första steg till hösten hade jag ju blivit MINST lika glad och MINST lika stolt som jag blev nu när han gjorde det. Samma sak med alla andra utvecklingssteg. Mina barn  har inte varit tidiga på ALLT så jag vet ju själv att jag blir lika glad när något sker senare som när det sker tidigt.

Tyvärr är det många som stör sig på mina tidiga barn, ska tävla osv. Tycker att jag skryter när jag berättar om deras utveckling. Det skiter jag i. Jag har samma rätt att vara glad och stolt och prata om mina barn som mammor med medelsnabba eller sena barn. Så jag håller inte tyst, jag berättar om mina tidigara barn och sticker det i ögonen på någon så är det deras problem.

Som tur är så har jag haft turen att han jättefina vänner med jämngamla barn varje gång barnen varit små. När Victor var liten så hade jag en bästa vän som hette Maria som hade en jämngammal Sebastian. Inte ens enda gång fanns det någonting negativt eller tjurigt över att Victor var tidigare på saker. Vad fan spelar det för roll lixom? Sebastian var lika underbar för det även om han kröp någon månad senare och vi var väl lika bra kompisar även om våra barn fick ha sin egen utvecklingstakt.

När Alvin var liten så var jag en del med min vän Pauline som har en jämngammal Kevin. Inte FAN satt hon och surade över att Alvin lärde sig krypa och gå tidigare. Tvärt om tyckte hon det var jättekul och häftigt. Lika kul och häftigt tyckte jag att det var sen när Kevin började prata, långt före Alvin. Skitballt, roligt och faschinerande. Så jäkla sött!

Nu har jag haft samma tur igen, jag har en jättefin kompis, Johanna, som har en jämngammal Alex, världens mest ljuvliga Alex. första gången jag träffade Alex så var han en dryg månad och låg i min systers famn med världens leende och charmade henne och jollrade REJÄLT! Avancerat joller. Jag föll pladask för den lille sötkorven. Elmer hade ju knappt gjort ett pip ifrån sig och är än idag ganska svårflirtad och dröjde länge med att jollra osv i jämförelse med Alex.

Jag tycker det är jättekul att följa Alex språkutveckling och är superglad över hans framsteg. Nu pratar han flera ord, pekar och säger "Där" och "titta" och sånt. Det gör verkligen inte Elmer. Elmer kan knappt säga mamma och pappa. Nu råkar Alex vara ganska tidig motoriskt också även om Elmer haft ännu lite mer bråttom men inte fasen hänger Johanna läpp för att Alex började krypa några veckor senare. Herregud! Tvärt om så är hon lika glad över Elmers framsteg som jag är över Alex framsteg.

Klart man kan loch får jämföra - för att det är spännande och kul men om det blir en tävling? Nej då är det bara sjukt och äckligt! Det är bara folk som tävlar som stör sig på att man berättar om sitt tidiga barn. Andra förstår att alla mammor vill prata och vara stolta, oavsett barnets ålder när utvecklingen sker.

Det finns till och med folk som tror att jag och andra med tidiga barn tvingar fram utvecklingen. hahahaha, var min gäst: Varsågod och FÖRSÖK. Ta random 7-månadersbebis och få den att gå så ska du få se att det inte GÅR att tvinga fram sånt. Försök lära en 3-månaderbebis att åla efter leksaker på golvet, varsågod, testa hur mycket du vill - så länge barnet inte är redo så kommer du inte att lyckas! det GÅR INTE ATT TRÄNA FRAM! Man kan underlätta eller försöka försena men det påverkar bara marginellt. Ett par veckor hit eller dit max.

ALLA är olika - detta gäller även bebisar! Låt barn utvecklas i sin egen takt - detta gäller även tidiga bebisar!


Welll bara för det... medan jag satt och skrev den här texten så lärde sig Elmer något nytt: ställa sig upp mitt på golvet till stående utan att hålla i något. Nästan som att han visste vad jag skrev om ;-) Om och om igen har han gjort det nu och jag fick med en av gångerna i ett filmklipp:


Skriv skit om andras barn - få fler bloggbesök!

Tur att jag inte äter frukost för då hade den kommit upp igen när jag besökte Emmas blogg...

Hon ser inget fel alls i att hon skrivit att Elmer är groteskt ful och att han ska dö. Hon tycker att det är helt okej. Det enda hon ser i allt detta är att hon fått grymt mycket fler besökare. Hon låter hälsa att hon tackar och att hon tyckte att det var ett genidrag i princip.

Emma, det är folk som går in i din blogg för att de tycker att du är en VIDRIG person, de går in bara för att se hur en så sjuk människa ser ut, för att få ett ansikte. De går in och äcklas av dig. Sen går de ut igen och kommer aldrig mer komma tillbaka.

Detta är INTE att öka sitt läsarantal, om du trodde det.

Du har skrivit innan att du vill ha en större blogg för att få sponsring av företag och få "testa saker" som Beckahbitch får göra bla blabla. Lilla VÄN, inget företag vill förknippas med dig. En sjuk människa som sitter och njuter och tror att det är okej att skriva att en oskyldig bebis ska dö bara för att öka sitt besöksantal EN enda dag.
Visst, i några dagar kommer besöksräknaren att vara en aning högre än vanligt men INGEN bryr sig om dig och ditt lilla liv och kassa blogg de kikar in för att de ogillar dig.

Men du tar ju bort alla negativa kommentarer.

Försök tänka hur det hade varit om det var tvärt om (OM det nu är möjligt för dig med tanke på din bristande empatiska förmåga). Tänk om jag skrivit att Eddie var groteskt ful och att han är en cancerunge som ska dö.

Du kom in och skrev en hånskrattande kommentar om min polisanmälan och frågade vad jag vill ha ut av den, pengar eller? men snälla du! Vi bor i Sverige, inte i USA. Jag är inte ute efter ett öre, jag är ute efter att du ska förstå att det du gjort är fel, olagligt och dessutom så pass allvarligt att en polisanmälan i det här fallet FAKTISKT kommer att leda någonstans. Jag är ute efter att du ska bestraffas enlig lagen för det brott du begått. Rättvisa för Elmers skull. Lilla lilla Elmer som inte gjort dig någonting.

Om du avskyr MIG (varför? jag har hjälp dig massor och enbart varit snäll och hjälpsam och försökt stötta dig när BVC gett galna råd osv) så får du ju ge dig på MIG inte Elmer, fattar du verkligen inte skillnaden?

Om du hatar mig så är det ju mer logiskt att du skriver att jag är en ful fet kossa eller what ever. Du kan ju för fan inte ge dig på Elmer! vad har HAN gjort? Nu har jag frågat det 10 gånger men du svarar inte utan sitter bara och njuter åt att din besöksräknare stiger.

Sjuk sjuk sjuk. Ring psyket och be om att få bli inlagd lilla du.


****

Du tar ju bort kommentarerna i din blogg så jag lägger min kommentar här:

Du har aldrig fått någon skit av mig Emma. Däremot så frågade du en gång vad vi läsare tyckte om din nya bloggdesign och eftersom du frågade så svarade jag ärligt att jag tyckte att headern var dåligt gjord.

En annan gång lurade din BVC-tant i dig att du skulle sluta med ersättning och ge välling istället när Eddie var 5 månader och då skrev jag att detta är fel och att din BVC-tant inte är bra och så förklaradxe jag varför.

NÄR NÅGONSIN har jag skrivit något elakt? Igår efter att du trakasserat mig angående skorna (jo jag skrev strl 22 flera gånger) så var jag till slut tvungen att fråga om du hade dyslexi eller var trög för då kunde jag förstå dig lite bättre. Förklara lite noggrannare om du hade svårt att fatta men en normalfuntad person utan dyslexi ska ju klara av att läsa att jag beställde strl 20 (M) men fick strl 22 (L) och därför trodde att strl 18 måste vara M (att de hade fel alltså).

Varför måste du tävla om det? Varför var du tvungen att komma in och skratta åt strl 18 och skriva med att Eddie har 20? De allra flesta barn i den här åldern har 18 ungefär. Elmer har 20/21 beroende på vilka skor det är. Eddie har 20 för att du har för stora skor på honom men sen är han ju också lång så det är inte så konstigt om han har stora fötter men därtill har du för stora skor på honom precis som du har för stora kläder bara för att du tävlar med Elmer och så fort jag byter storlek så gör du det med, det har du alltid gjort. Slår vad om att du kommer börja med skor i strl 21 nu bara för att Elmer har det.

Så här har du hållt på hela tiden medan jag bara varit snäll mot dig. Länkat till dig en massa gånger, skriver kommentarer jämt, hjälper dig med photoshop, ställer upp i dina frågestunder, dina tävlingar, röstat på dig i "veckans blogg"-tävlingar osv. Hela tiden har jag varit snäll och som tack så ger du dig på min bebis och skriver att han är ful och ska dö.


Vinnare: Buffis barnkläder

Först och främst ett stort tack till Katrin och Buffis barnkläder som sponsrar med det här underbara priset!
tack för att jag fått hålla denna tävling.

En vinnare har lottats fram bland alla 114 lotter i tävlingen om ett valfritt ursnyggt barnplagg.

Vinnaren blev....

http://darkbarbie.blogg.se/

STORT grattis Chanette!

Maila mig dina uppgifter [email protected] :-)
Tävling: Upplev Göteborg - vinn Göteborgspass!

Jepp! Precis så fantastiskt ÄR det: jag har fått äran att lotta ut 4 Göteborgspass i samarbete med Göteborg & Co! Jag har beslutat mig för att lägga upp det så att TVÅ vinnare får TVÅ pass var! Jag tror att detta upplägg passar flest personer.


2 personer vinner 2  48-timmars Göteborgspass var inne hos BeckaHBitcH.se!

***

Vad är ett Göteborgspass?

Så här står det bland annat:


"I Passet ingår en mängd upplevelser, bland annat fri entré till Liseberg, Universeum, Ostindiefararen Götheborg, Nya Älvsborgs fästning, Aeroseum, sightseeingrundtur med Paddanbåtarna. En lugnare stund kan med fördel avnjutas i någon av Göteborgs vackra parker – Trädgårdsföreningen mitt i stan, Botaniska Trädgården eller Gunnebo Slott och trädgårdar med både park och slottsmiljö. Dessutom ingår parkering, kollektivtrafik och fina rabatter i utvalda butiker. Du får även gratis resa med flygbussarna från flygplatsen. Även resa med Stena Line till Danmark ingår."

Fantastiskt bra, eller hur?

NÄR gäller passen? när DU vill! Du väljer helt och hållet själv när du vill använda dina 48 timmar som passet gäller!

Läs mer om Göteborgspasset och Göteborg här:
 http://www.goteborg.com/sv/Gora/Kategorier/Hela-stan-pa-ett-kort/Goteborgspasset/
Men sluta tjôta! Hur vinner man?!!


JO för att vara med att tävla så ska du helt enkelt skriva en kommentar här och berätta varför du ska vinna :-) Hur enkelt och smidigt som helst, men glöm inte mailadress.

Vore skoj om många hittade hit så använd gärna bilden med länktexten här ovanför om du vill länka i din blogg (inget krav) eller så får du gärna tipsa på facebook.


Tävlingen avslutas den 5 majFritt inträde på Liseberg ingår tex i passen...