Tävling - i samarbete med WILLVIN!

Äntligen! Här kommer tävlingen i samarbete med Willvin. Det är verkligen SKITKUL att få lotta ut en valfri skötväska från Willvin eftersom jag faktiskt har hela tre egna i olika modeller så jag vet till 100% att det är riktigt riktigt bra produkter!



Som sagt. Jag har själv tre väskor och med varje väska man köper från Willvin så medföljer dessutom ett smart tillbehörsset (trots att man redan blir helt löjligt nöjd med alla smarta fack som finns "inbyggda" i väskorna).

Jag använder Magnificent som min "grundväska" till Elmer, 6 månader, just nu. Den är super med sin rymlighet och det UNDERBARA bottenfacket som jag älskar! Där har jag blöjor och skötgrejer (tex den medföljande skötbädden) sååå himla bra så ligger blöjorna fint och stilla istället för att simma omkring i en stor väska och bli helt luddiga och samla damm. Magnificent har många fina fack i övrigt också plus att själva väskan är skitsnygg ;-)

Sen har jag (vi) en Multidad som används som en grab-and-go-väska. Den är helt annorlunda i modellen. Sportig, lättsam och snygg och har helt andra sorts fack - men otroligt smarta! Utformningen av väskan passar mig perfekt för den är så skön att ha på sig och lägger sig som gjutet mot kroppen. Den här väskan använder vi mest till Alvin och det är både jag och pappa Mathias som använder den.

Jag har även snott den ibland som min helt egna - utan barngrejer hehe och just därför är alla småväskor i tillbehörssetet så bra! Lätt att byta väska eller byta person genom att ta ur eller lägga i tillbehören.

Den tredje väskan jag har är Magnipack, alltså ryggsäcken. Mycket bra med en ryggsäck om man som jag bär i sjal och ergonomisk sele. Just nu är den dock utlånad till en annan person ;-) nämligen ALVIN :-) min 2,5-åring har den för tillfället som dagisväska! Går INTE hitta en bättre väska!

Dels finns det fantastiska bottenfacket även i den här väskan och där har jag lagt inneskor och strumpor (går annars med fördel att ha till blöjor såklart men Alvin är torr). I det stora facket ligger självklart extrakläder och efter ett tips från Lindisen så får även tillbehörssetet ligga kvar i väskan. Den praktiska "rullen" funkar nämligen KANON till att bära hem små fina ihoprullade teckningar och skötbädden är ett jättebra sittunderlag vid utflykter. I nylonpåsen kan man tex ha nappar om barnet använder det (vilket dock Alvin gör). Axelremmarna är ganska nätta och går även att korta ner så att de passar ett barn och själva väskan är också så bra i storleken att den passar i alla åldrar: skötväska, dagisväska, skolväska, utflyktsväska... En väska som faktiskt passar vem som helst med andra ord.

Men oj vad jag babblar :-P jag ska ju lotta ut inte tjôta


PRISET i den här tävlingen är alltså:
En helt VALFRI SKÖTVÄSKA från WILLVIN till ett värde av upp till 1095 kr!



Regler:

1 lott: Besök Willvins hemsida. Välj din önskeväska. Kom tillbaka hit och skriv en kommentar (glöm inte mailadress). I kommentaren berättar du vilken väska du vill vinna. Du ska även berätta varför du vill ha just den väskan och motivera varför du borde/vill vinna ;-) Du måste alltså INTE länka men eftersom det är ett pris med lite högre värde blir jag såklart glad om så många som möjligt länkar. Om du länkar får du en:

Extralott: Ta alltså med dig tävlingsbilden här nedanför med tillhörande text och länkar och lägg upp i din blogg. Kom sedan tillbaka och skriv en NY kommentar där du lägger länken till ditt inlägg om tävlingen. Observera att det ska vara i en ny kommentar. Lägger du länken redan i din första kommentar så blir det bara en lott tyvärr.

Lätt som en plätt :-)

Bli gärna ett Fan av Willvin på deras sida på FACEBOOK :-)


Lägg gärna till mig på BLOGLOVIN så missar du inte när vinnarna dras och framtida tävlingar. Jag har även flera andra tävlingar igång just nu, kolla gärna in dem.


bloglovin


Här kommer tävlingsbild och text:


Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om en valfri skötväska från Willvin.
Tävla HÄR du också!


Blev heeelnöjd faktiskt :-)

Jag var såklart också tvungen att prova eftersom "alla andra" gjort det :-)

Alltså att designa en bikini hos nelly.com åh! Jag vill HA DEN på riktigt! :-D Hahaha jag blev helnöjd!

Min designade bikini på NELLY.COM

Gillar du min bikini? Rösta gärna här!


Ringde sjukvårdsrådgivningen

Ringde 1177 om Alvin nu för en stund sedan. Jag berättade om de långvariga problemen med magen, om hjärnskakningen och om magsjukan.

Vi pratade länge och hon var även iväg och diskuterade med en kirurg och ringde tillbaka (pga hjärnskakingen alltså). Kirurgen kunde utesluta att det hade med hjärnskakningen att göra för efter en vecka skulle han ligga och vara okontaktbar om det var en blödning i hjärnan.

Sköterskan på 1177 tyckte iallafall att det var viktigt att boka en ordentlig tid för att undersöka honom (inte bara en kvart, som hon kan boka själv direkt) och skulle därför skriva ihop det vi pratat om och skicka till vårdcentralen. Sen ska jag ringa kl 08:00 imorgon bitti till VC.

Hoppas han får en tid snart så vi kan kolla upp vad som är fel, ja alltså utöver att han förmodligen har magsjuka.

Han har snart gått ner ett kilo, han äter knappt något, har sovit nästan hela dagen eller bara legat i sängen. Han klagar över magsmärtor och ont i huvudet och han är lös i magen. Han har också spytt en gång till idag utöver den gången i natt.

TACK underbara läsare!!!!

Genom bloggen har jag nu lyckats värva 100 personer och VANN därför värvningstävlingen inne på GratisBio!

Vinsten? FEMTUSEN POÄNG!!!!


Jag är såååå sjukt glaaaaaaaaaaaaaaaad!

TACK underbara ni!

En person kan bara vinna den tävlingen EN gång så nu är det kanske DIN tur ;-)





Gå med här (klicka på bilden nedan och bli värvad av mig och få 75 istället för 50 startpoäng):



Allt du behöver göra sen är att samla upp till 200 poäng för att få ditt första presentkort! Ganska enkel match med andra ord eftersom du startar på 75 poäng.


Skriv gärna till mig inne på GratisBio om du vill att jag ska hjälpa dig, guida dig eller ge förslag på bra erbjudanden att tjäna poäng på.

Rabatt till mina läsare!

Minns ni att jag berättade om den fina webshop:en Babydrömmen?

Nu har de ju redan väldigt fina priser (eller vad sägs om 3 Pippi-bodies för 99 kr tex?) men jag kan faktiskt erbjuda er läsare den här rabattkoden som gör att ni kan handla ÄNNU billigare! Vad sägs om det? :-)

Uppge bara "BECKAHBITCH" i din order så får du 10% rabatt!


 


Babbel

Elmer har precis somnat och Alvin håller på att vakna. Han har sovit hela förmiddagen, lille killen. jag har inte ringt vårdcentralen än, det är ju inte jätteakut heller eftersom det är hans mage jag är orolig över mest och det har han ju haft i flera månader redan.

Han är trött och slö som sagt, nu har han fått hosta och lite snuva också och känns varm. Han har inte spytt mer än inatt men haft diarré. Han är snart bara skinn och ben :-( har inte vägt honom på ett par dagar men igår skulle han ha på sig sina jeansleggins som brukar sitta tight och de satt helt löst och det fanns ingen rumpa som fyllde ut dem. Han vägde ju inte överdrivet mycket innan heller (strax under 14 kg) men bara 0,5-1 kilo gör ju otroligt mycket på en så späd kropp.

Elmer åt lunch här innan han somnade. Han har knappt ätit något senaste dagarna, ett par skedar mat om dagen bara och sen endast halv portioner gröt på kvällarna. Antagligen tänderna. men iallafall så passade jag på att köpa en massa burkmat igår så idag har han ätit sin första burkmat! Det gick jättebra :-) En halv burk spaghetti och köttfärssås åt han och sen en halv banan efteråt och så amning som efter-efterätt. Jaa det blev burkmat för lilleman minsann :-) det fick aldrig Alvin som bebis men läget är ju lite annorlunda när man har två småbarn hemma. Ja, nu låter det som att jag tycker det är fel att ge burkmat men det är absolut inte så jag menar. bara det att jag ju alltid gett hemlagat till Alvin och Elmer när de varit bebisar (victor åt burkmat).

Sitter och väntar på posten :-) hoppas på att lillens mjukishjälm kommer idag, det ska den göra om posten skött sig ;-)

Jaha ja, regn och rusk idag :-( jag hade ju lite hoppats på finväder och varmt så jag kunde gå ut och cykla med Alvin, fast nu blev han ju dålig och trött och slö så det hade kanske ändå inte gått men vi hade kunnat gå ut en liten sväng och få sol och D-vitamin iallafall men nu blev det inte så. jag är lika isolerad fortfarande :-/

Har en film jag vill se också, sista filmen från LoveFilm innan mitt gratis provmedlemskap är slut. Fick hem den förra veckan så det är hög tid att titta och skicka tillbaka: "Flyga Drake" heter den. Är sjukt sugen på Popcorn också :-P så det måste jag ha. Hm...undrar om det är bra för Alvin? Borde funka? Bara lite olja och majs borde vara nyttigt för honom nu och även salt så kroppen kommer i balans.

Någon gång idag så kommer jag lägga upp den hett efterlängtade tävlingen som jag ska ha i samarbete med Willvin! Håll utkik!


 

Påminnelse

Glöm inte bort...


Berätta vad ditt favoritgodis är - Avslutas 4/4


Berätta vilken din favoritprodukt hos kid Rox är -  Avslutas 11/4


Kopiera och klistra in så många kommentarer du orkar - Kommentar nr 1000 vinner. Uppe i 700 snart :-)

Vad står på med lille Alvin? :-(

Somnade när jag nattade barnen och låg och sov i godan ro ...tills jag väcktes av att Alvin spydde! STOR SUCK!

Han har ju varit frisk hela dagen. Visserligen trött och irriterad men frisk (trodde jag). Det var så att jag hade kunnat tänka mig att lämna på dagis imorgon om det inte var för att jag ansåg att han behövde en till dag med vila men nu...! Stackars lilla killen! Han är så liiiten och svag nu :-( gått ner massor, är blek och så himla TRÖTT. Slö, gnällig och irriterad. Imorgon går jag ner till vårdcentralen och kräver ett blodprov åtminstone. Tänk om allt sammans senaste veckan är något helt annat...

Jag är inte bara en orolig mamma utan dessutom en av Sveriges största hypokondriker så sådana här saker sätter en massa griller i huvudet på mig, börjar leta annat bakåt i tiden och kommer att tänka på att han klagar på ont hela tiden och har gjort länge. I magen, i benen, fötterna, huvudet. Han har vaknat med värk på nätterna som jag tagit som växtvärk. Hans mage har varit helt fucked up i ungefär 2 månader eller något sådant. Diarré eller halvlös flera gånger om dagen nästan varje dag. Till och med ett par gånger på natten i sömnen!

Nu får de faktiskt kolla upp honom. Han kanske har någon födoämnesallergi eller mag-tarm-sjukdom (eller cancer viskar hypokondrikern men vågar inte säga ordet högt). *Rysa* nej fy fasen, jag veeet att jag är sjuk i huvudet men som sagt - HYPOKONDRIKER av allvarligare grad alltså.


well well...


Vi TRODDE som sagt att han var frisk nu så vi har varit iväg nu på sen eftermiddag/kväll, hämtat ut mina glasögon (Yey!), ätit skräpmat (mmm), hämtat ut paket (återkommer till det) och varit till affären och handlat mat. Det var så skönt och fint väder ute. När vi kom hem hade jag lust att stanna kvar ute och cykla med Alvin men klockan var 19 (läggtid) och som jag skrev tidigare så är han inte sig själv - otroligt irriterad, gnällig och klagar över ont överallt - huvudet, benen, öronen, magen.

Så det blev att ge Elmer gröt och sen natta de två små pluttisarna istället.

Paketet ja :-D

Hihihihi det var mitt paket från NELLY! Har tagit bilder på innehållet men orkar inte lägga in nu men det kommer.

STORT TACK FÖR ALLA GRATISKLÄDER!!! :-D :-D hihihihi

Läs mer här: "
Massa gratis kläder"

Alvins cykel och Elmers gnäll

Gnäll och skrik. Elmer är inte nöjd några långa stunder inte. Antingen gnäller han för tänderna eller för att han inte får klättra och när han "släpps lös" så reser han sig och ramlar och skriker. Han har trillat typ 5 gånger idag redan. Plus att han alltså fått TRE tänder IDAG!

Jag är så sugen på att gå uuuut men vette sjutton om det är lämpligt än med alvin. Visserligen verkar han pigg och sånt idag. jag är såå sugen på att låta honom testa sin fina cykel! han har fått en ny fin hjälm och så har han fått ärva sin kusin Tigers supersnygga hoj som han vuxit ur.

Tror Alvin längtar efter att få testa cykeln också ;-)


Ser helt NY ut! Men jag tror inte Tiger hunnit använda den så mycket heller.

Middag idag? Usch helt utan inspiration! Får klolla frysen snarast eftersom det börjar bli tight om tid ;-)

VILL GÖRA så mycket, känner mig så instängd och isolerad (kanske för att jag ÄR! instängd och isolerad) missade Öppna förskolan idag pga sjukdom och väntar fortfarande på att få komma iväg och hämta ut mina glasögon! Sen har jag paket på posten också som jag snabbt måste hämta nu för det har legat länge.

Det är asvarmt ute och solen tittar fram då och då, våren är kommen, jag vill gunga med Elmer och cykla med Alvin!

SÖKES AKUT! Hjälp till!

****

Uppdaterar:

Fixat!

Tack snälla
Filura :-)

Tack till er andra också, ni som kommit med förslag.


****



Jag måste ha tag i en inomhushjälm till Elmer IDAG! Alltså den måste skickas IDAG! Hjälp mig hitta en
billig ny eller begagnad!

Han reser sig heeela tiden och trillar och slår sig heeela tiden! Han sitter/kryper inte många minuter längre för det är bara klättra och stå som gäller trots att vett och balans hos en 6,5-månaders inte alls är moget för det :-(

Så Jag måste bara ha en hjälm innan det blir en till unge med hjärnskakning här!

Elmer har en huvudomkrets på ca 46 cm eller ngt sådant.



bild lånad från: http://www.ngbaby.se

SEX...!

...och där kom de ja! plopp, plopp, plopp - fyran, femman och sexan ;-) välkomna upp :-)


Så nu har han 4 uppe och 2 nere. En bra liten samling för en 6,5-månaders :-) men FY vad han gnäller och SNORAR! Well...bilderna talar ju emot det :-P men det ÄR så jag lovar :-D


Underbara studiobilder!

För ett tag sen så var ju jag och Elmer hemma hos min kompis Johanna, hennes Niclas och deras lille Alex och Niclas fotade lite i hemmastudion. Dels en hel hög fina bilder bara på Elmer (dessa kommer upp i bloggen vid ett senare tillfälle) och dels dessa fantastiska kompisbilder på Elmer och Alex som jag lagt upp här i inlägget.

Så ljuvliga! Alex är en liten linslus och lixom "lyfter" bilderna hehe bra det eftersom Elmer har fullt upp med allt annat än att kika in i kameran, le och annat sånt tråkigt ;-)

Tack igen Niclas för alla fina bilder!




1000 SPÄNN! Woho! tackar! :-D





Idag skickades detta iväg från GratisBio till mig! 500 kronor på Nelly.com och 500 kronor rikspresentkort (står polarn o pyret i beställningen, men de funkar överallt)! Nästa måndag kommer de skicka min biobiljett jag beställde idag och IDAG kom ytterligare en biobiljett med posten! de skickar alltid på måndagar och det kommer alltid fram måndagen efter, perfekt, har funkat felfritt hittills. Nelly-presentkorten går ännu snabbare och kommer per mail.



Jag har dessutom sen tidigare fått sammanlagt 800 kronor i presentkort hos Nelly.com och 150 kronor i rikspresentkort!

...just ja! sa jag att ALLT detta har jag skramlat ihop under MARS MÅNAD! Nära 2500 spänn i presentkort och biobiljetter! ...och då har jag ändå nästan 400 poäng kvar på kontot i skrivandets stund :-)

Nu måste jag såklart tipsa er om att passa på nu före påsk att bli medlemmar, eller ni som redan är medlemmar; skynda in! Det är nämligen påskspecial vilket betyder att man dels får påskägg med i de flesta erbjudandena, alla ägg kläcks sedan på påskafton och i äggen ligger allt mellan 1-2000 poäng!!! Otroligt spännande såklart! Själv har jag redan hunnit samla några ägg :-) Ska bli spännande på påskafton att se vad de innehåller :-)


Leta sådana här ägg :-)

Under själva påsken kommer man dessutom få DUBBLA aktivitetspoäng!

Det är lätt att samla poäng hos GratisBio och det finns många olika sätt. Dels helt gratis som att vara aktiv på sidan, blogga om gratisBio, värva vänner, klicka på länkar och delta i tävlingar. Dels sådant som är nästangratis: tex prova något gratis mot fraktkostnad och slutligen det smartaste: När du ska shoppa på nätet KOLLA FÖRST om företaget finns med hos GratisBio och klicka dig vidare därifrån så får du poäng på ditt köp!

Gå med här (klicka på bilden nedan och bli värvad av mig och få 75 istället för 50 startpoäng):



Allt du behöver göra sen är att samla upp till 200 poäng för att få ditt första presentkort! Ganska enkel match med andra ord eftersom du startar på 75 poäng.


Skriv gärna till mig inne på GratisBio om du vill att jag ska hjälpa dig, guida dig eller ge förslag på bra erbjudanden att tjäna poäng på.


Magsjuka!

Vaknade i morse av att Alvin spydde. Sen har han haft rännskita några gånger med under dagen. Fick ringa dagis och sjukanmäla. KUL med magsjuka!

Fast lite konstigt för han har alltså bara spytt en enda gång och sprungit på dass 3 gånger och det var flera timmar sen nu.

Jag har börjat ta tag i stöket hemma iallafall. Först i morse tog jag golven och dammsög och skurade rent. Förr kom golven sist i prio men nu är det först bara för Elmer som kryper omkring och plockar skäp annars. Ja nu kryper han bara, var flera dagar sen han ålade. På öppna förskolan ålade han i tisdags för att hinna snabbt fram till lådan med rasslande ägg på babyrytmiken.

Idag har han krypit fram till och rest sig mot Micki Lära-Gå-vagnen och gått några steg :-o lilla bebisen! Fast när han försökte igen så välte den :-( så nu har jag lagt tunga böcker i den så den är stabilare.

Just ja.. fick ett sms av mamma i morse att läkaren hon skulle till fått akutoperation på morgonen så alla morgonbesök är inställda men hon hoppas på en ny tid inom några dagar bara. FAN så surt!

Nej nu ska jag ta disken.

Nattbabbel

Jaha då var klockan halv två igen. Ovanligt att jag sitter uppe för länge... :-/ fast nu fick jag ju sommartiden emot mig iofs. Ska ta och hoppa isäng nu iallafall för jag ser att Elmer är vaken och håller på och terroriserar Alvin ;-) dvs klättrar och gosar på honom när han ligger och sover *s*

Jobbig helg har det varit och här ser ut som F*N för någon ork har det inte funnits. Imorgon är det dagis och då ska jag försöka ta tag i allt. MÅSTE till Kinna och hämta glasögon också för nu är den andra provisoriska lagningen sönder :-/ de nya borde ju vara klara vid det här laget men jag har inte fått sms (de brukar iofs vara sega med att skicka det där sms:et!)

Imorgon ska min mamma tillbaka till sjukhuset. Hon har fått en kallelse till samma ställe där hon tagit alla prover. inte för nya provtagningar utan för besked. Det låter inget vidare i mina öron. Positiva provresultat brukar man få nedskrivet och hemskickat per post eller möjligtvis få höra över telefon. Man brukar inte få en kallelse att komma dit annat än när det är negativa besked. Men men det kan ju vara ett undantag :-)

Nej just ja, sova var det :-) fast Ellebellen är sååå söt! "heeej" säger han till Alvin och klappar (slår) på kinden och sen trycker han ner ansiktet i Alvins ansikte och gooosar om och om igen :-) Alvin märker ingenting och sover vidare :-P

Glöm inte av alla mina tävlingar!


Avslutas 4/4


Avslutas 11/4

 

Bildbomb

Här kommer en bildbomb från i onsdags. Jag har bara inte hunnit lägga upp bilderna förrän nu :-)



Tävling - I samarbete med Apoteket!


***********************


Kl 17:30 4/4

NU är tävlingen avslutad!

Vinnarna kommer snart presenteras!



**********************
















APOTEKETS TÄVLING!


Först och främst måste jag säga att det är skitkul att bli utvald att hålla i en av tävlingarna för Apoteket. Vi som håller i tävlingarna tävlar ju dessutom mot varandra genom att den som får flest deltagare vinner ett pris :-)

Nu vet ju jag redan innan att jag inte har några chanser där eftersom min blogg inte är någon stor tävlingsblogg så jag brukar inte ha så många deltagare men jag hoppas iallafall på att få en hel del deltagare :-) Större chans att vinna hos mig kanske eftersom det mest troligt blir färre deltagare ;-)

Jag vill gärna delta i de andra tävlingarna så hojta till om du håller en tävling för Apoteket!

Nå, nu till det viktiga ;-)

PRISERNA!

Förstapriset består av dessa finfina prylar:



Förstapriset är alltså:

* Apoteket Babytvål
* Apoteket Babyschampo
* Apoteket Baby våtservetter
* Apoteket Babybomullspinne
* Apoteket Babyhandduk med huva
* Apoliva Bodylotion oparfymerad


Andra- och tredjepris:
 
* Apoteket Baby våtservetter
* Apoteket Babybomullspinne
* Apoliva Bodylotion oparfymerad


"Jag tävlar inne hos BeckaHBitcH.se om babyprodukter från Apoteket. Var med du också"


REGLER

Du kan antingen få 1 eller 2 chanser. Du väljer själv. ALLA kan delta!



OBS! ÄNDRADE REGLER FROM 29/3 kl 20:20 för att göra det lite roligare, blev så himla tjatigt och trist att skriva "jag är med". ALLA deltagare som hittills anmält sig är GIVETVIS fortfarande kvar, ni behöver inte ändra något, men du får gärna skriva ditt favoritgodis i en ny kommentar = en extra chans :-)

Detta gäller:

1 chans:
Skriv en kommentar till inlägget där du berättar vad ditt favoritgodis är! Tyckte det kunde vara kul så här i påsktider :-).

Extra chans: Ta även med dig tävlingsbild + text och lägg i din blogg och kom sen tillbaka och skriv en NY kommentar där du lämnar länken till tävlingsinlägget. 

Lägg gärna till mig på BLOGLOVIN så missar du inte när vinnarna presenteras och framtida tävlingar. Jag har även två andra tävlingar igång just nu, kolla gärna in dem.


bloglovin


Sjukhusbesöket i bilder

Alvins sjukhusbesök - hela berättelsen finns att läsa HÄR

Nu kommer bilderna också...


Tävling! I samarbete med Kid Rox

TÄVLINGSDAGS igen!

Här kommer en tävling för alla som har en liten tuffing i sin närhet!
Kid Rox är butiken med rockiga barnkläder och coola barnartiklar.

Kid Rox drivs av Anders och Johanna och så här beskriver de sin butik:


"Kid Rox är tänkt att vara ett roligare och häftigare alterntiv till alla gulligull barn webbutiker som redan finns i mängder. Vi som driver Kid-rox har som utgångspunkt att det som inte skulle duga för oss duger inte heller åt er och bör därför inte finnas på Kid-rox. Vi siktar på att vårt sortiment ska vara lite utöver det vanliga och med en känsla av Rock`n roll."


*****************************************************************


KANONERBJUDANDE

Shoppa loss på Kid Rox och uppge rabattkoden "BECKAHBITCH"
så får du hela 15% RABATT!



*****************************************************************


Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om ett presentkort på hela 500 kr hos Kid Rox.
Tävla HÄR du också!



REGLER:

1 lott: Besök Kid Rox och berätta sedan i EN kommentar här vilken produkt som är din favorit. Glöm inte skriva namn och mailadress.

2 lotter: Tag bilden och texten och länka i din blogg till tävlingen och skriv sedan EN NY kommentar med länk till tävlingsinlägget i din blogg. Se till att länkarna fungerar!

2 lotter innebär alltså två kommentarer. I den första berättar du om favoritprodukten och i den andra länkar du till tävlingsinlägget.


Man får mer än gärna länka till tävlingen på facebook, msn osv också, men det är inget krav ;-)


NY AVSLUTNINGSTID: 24:00 den 12/4


*************



OBS!

Eftersom det brukar komma in felaktiga kommentarer vill jag uppmana er en extra gång att läsa instruktionerna. Kommentarer som inte berättar favoritprodukt diskvalificeras. De som lägger tävlingslänken i samma inlägg som favoritprodukt får enbart en lott. Det är nämligen era kommentarer som ÄR era lotter och skriver ni bara en kommentar så blir det bara en lott.

***

Lägg gärna till mig på BLOGLOVIN så missar du inte när vinnaren dras och framtida tävlingar. Jag har även andra tävlingar igång just nu, kolla gärna in dem.


bloglovin



Jag har blivit utvald!

Åh! Så kul asså! Min blogg har blivit utvald bland dem som ska hålla i en tävling för apoteket!



Dessa fina priser ligger i potten! Jag ska försöka delta i alla andras tävlingar och hoppas på att vinna. Tävlingarna startar på måndag så jag hoppas vi ses här då? :-)

Tävlingen kommer att vara öppen för ALLA! Varmt välkomna att delta.

Alvins hjärnskakning - hela historien

Det hela började med att dagis ringde igår medan jag satt och matade Elmer. Klockan var väl runt 13 ca och han åt alltså lunch.

De sa att Alvin spytt och alltså hade magsjuka eftersom det gått magsjuka. Han hade bara spytt en gång och var precis på gång att byta kläder.

Jag skyndade så gott jag kunde med tanke på Elmer. Han var väl inte jätteintresserad av maten ändå så jag avbröt lunchen, tvättade av honom och klädde oss för att gå till dagis.

När vi kom till dagis stod Alvin och kräktes inne på toaletten med sällskap av en av sina fröknar. Hon berättade att det var andra gången han spydde och la till att efter vårt samtal hade hon kommit på att Alvin ju trillat utomhus ett par timmar tidigare. Hon hade inte själv sett fallet och ingen annan heller men en annan dagisfröken hade fått fatt i honom störtgråtandes, jätteledsen och så hade han ett märke på huvudet. Ett rött märke över örat och området precis bakom.

Ja sa då att det var lite väl stort sammanträffande för att det inte skulle höra ihop så jag sa till Alvin att vi skulle gå hem och hämta vagnen och gå ner till dokton. Jag tänkte att jag kunde gå till vårdcentralen/jourcentralen alltså och tänkte att jag skulle ringa sjukvårdsrådgivningen först och främst när vi kom hem.

Alvin orkade knappt gå och fick hålla min ena hand med båda sina händer för att han var så yr men hem kom vi iallafall och direkt vi kom innanför dörren så kastade han sig på toaletten och spydde. Jag satte ner Elmer på golvet och hjälpte Alvin av med overallen halvvägs och sen ringde jag sjukvårdsrådgivningen.

Sköterskan i telefon tyckte det var en god idé att gå ner till jourcentralen men under samtalets gång la sig Alvin på golvet och bara "försvann", svarade inte när jag pratade med honom, fast han reagerade iallafall lite smått. Sköterskan beordrade mig såklart att lägga på och ringa 112 istället för säkerhets skull "så är det på deras ansvar". Jag blev helt kall, livrädd och skakis, ringde 112 och berättade vad som hänt lite halvhysteriskt gråtande.

Men så vaknade Alvin till lite, satte sig upp för att spy i toaletten igen så jag kunde samla mig och slappnade av lite. Jag blev kopplad vidare till en sjukvårdare som pratade med mig en stund och tog alla uppgifter igen och sa att jag skulle ringa upp om läget förändrades annars var en ambulans på väg "när det blir en ledig" dvs lite lägre prio.

Alvin la sig ner på golvet och jag försökte trösta Elmer som inte alls trivdes att bli lämnad på hallgolvet och så rafsade jag ihop lite packning och berättade för Alvin att en ambulans var på väg. Han svarade då för första gången och sa att han ville åka ambulans och strax därefter kom ambulansen - väldigt snabbt ändå.

Sjukvårdarna gick in i badrummet och försökte få kontakt med Alvin som inte var så samarbetsvillig utan ville bara lägga sig ner på golvet igen. Efter en stund fick vi förflytta oss ut till ambulansen och det var spännande tyckte Alvin även om han fortfarande var väldigt slö och trött.

På väg mot Borås fick jag ringa runt och försöka få tag på Mathias och syrran som skulle vara barnvakt för vi skulle ha varit iväg på ett möte och ringa den vi skulle till på möte. Mathias mobil var avstängd, han jobbar med sin pappa men jag har inte hans nummer utan fick ringa hans mamma så hon kunde ringa hans pappa som kunde meddela honom.

Men nej, det var upptaget och upptaget. Fick inte tag i någon! Ringde syrran iallafall och berättade och sedan tog jag kort med mobilen på Alvin. Det kändes lite udda i det läget men jag visste att han skulle vilja ha de bilderna sen så jag tog även en bild på Ambulansen när vi var på väg in i den och sedan en hel massa bilder inne på sjukhuset. Idag när vi kom hem så visade jag Alvin bilderna i mobilen och det var ju succé förstås! "Meera mamma" sa prinsen och ville se mer av sitt äventyr men jag hade ju inga fler bilder :-) då kom tårarna :-( men jag är väldigt glad över de mobilbilder som finns iallafall.

Grejen var att när jag var på väg till dagis för att hämta Alvin så tog jag kort på mig och Elmer för att skicka som mms till bloggen och skriva typ Jaha, nu kom straffet för att jag var så glad i måndags - vi ska hämta en magsjuk Alvin på dagis". Men av någon anledning tog jag bara bilden men orkade aldrig mms:a.

Men det gjorde jag där i ambulansen istället efter att jag tagit bilden på Alvin och låg och väntade på samtal så skickade jag mms. Jag fick en del otrevliga kommentarer på detta som inte är godkända och inget jag egentligen bryr mig om men det lät på några som något helt annat än det var så därför tycker jag ändå att en förklaring känns rätt.

Sen ringde telefonen ÄNTLIGEN! Barnens farmor var klar i telefon och ringde upp så jag kunde få förklara vad som hänt och att hon skulle ringa vidare så att informationen kom fram till Mathias. Typ 2 minuter senare ringde Mathias upp på lånad mobil, SKÖNT att få kontakt och få berätta!

Alvin började då bli väldigt trött och ville somna så jag och ambulanssjukvårdaren satt och försökte prata med honom resten av vägen. Läget var dock lugnt hela tiden, han reagerade, svarade ibland, hade normala pupiller, syresättning på 98% och puls på 115. Däremot var han väldigt blek och kall. Han kräktes även ett par gånger under färden.

När vi kom fram bars Alvin in i ett akutrum och undersöktes och läkaren bedömde att läget var lugnt men att han skulle läggas in på observation istället för att skiktröntga huvudet för att undvika strålning i onödan. Vi hamnade i ett rum i väntan på inskrivningen och i rummet så ville Alvin spy igen och var in på toaletten två gånger.

Vi fick ganska snabbt åka upp på Barn- och Ungdomsavdelningen - BUA. Väl där så slocknade Alvin och sov ett bra tag men blev kollad då och då. Resten av dagen så fick han bara ett par munnar vatten men han spydde desto mer. Väldigt trött och slö. Elmer var desto piggare och tyckte det var urtrist. Ja, jag var väl inte jätteroad heller och ingen TV eftersom Alvin måste hållas fri från en massa ljud och bildintryck för att vila hjärnan.

Mathias kom förbi en stund på kvällen och lyckades pricka in när kirurgen kom och kikade på Alvin och kollade igenom kroppen och så där så det inte var några konstigheter. Han sa att det fortfarande kan vara så att han har magsjuka också eftersom han inte vill sluta spy. Han berättade att han träffat på en del sådana patienter som kommit in med hjärnskakning och bara fortsatt vara dåliga så det visat sig vara magsjuka. 

Sen skulle Mathias åka hem och la sig barnen för natten vid 19-tiden. Eller ja... meningen var det men Elmer vaknade igen en timme senare och var klarpigg. KUL! Fick sitta med en sprallig Elmer i knät i ett mörkt rum men då satt jag på TVn eftersom Alvin ändå sov. Så jag och Elmer tittade på TV tills han somnade vid ca 22-tiden. Jag kunde däremot inte sova. Jag ville ju ha kom på Alvin och dessutom så vågade jag inte riktigt sova för att jag var rätt att Elmer skulle vakna tyst, resa sig upp och trilla ur sängen! Hemma har ju våran säng inga sängben just av den här anledningen men nu låg han med mig i en sjukhussäng och han reser sig mot ALLT numera.

Jag fortsatte att kolla TV men vid 01-tiden var jag så trött att jag bara måste sova. Men jaha? Då vaknar först Elmer och är lika pigg igen! Sen vaknar Alvin och ska spy. Alvin somnade om igen direkt men Elmer fick jag ligga med i mörkret och försöka få honom att förstå att det var natt med amning, vyssjning och sång. Tillslut somnade han strax efter 02 och jag med.

4 timmar senare vaknar Elmer och rummet är helt ljust :-/ bara att kliva upp och så vaknade Alvin. Äntligen lite piggare! Han var uppe på benen och tjatade om frukost trots att han kräktes det lilla vatten han testade.

07:30 kom frukosten och han vräkte i sig! En stund efter vi ätit la vi oss alla tre och sov en sväng till, jag var dödstrött och att vara instängd i ett rum med en gnällig och uttråkad bebis och en gnällig kräkig 2,5-åring är ingen höjdare. Elmer hade dagen till ära dessutom vaknat med en snorig förkylning.

Vi hann bara sova en stund innan Alvin vaklnade och ville spy upp frukosten. In på toa alltså och sen sova vidare tills  vi blev väckta av ronden som kom och förklarade att stora studier gjorts och man kan antingen göra en röntgen eller ha en natts observation och detta är ungefär likvärdigt men i något enstaka fall har det hänt att barnet då någon dag senare blir dåligt igen, man märker personlighetsförändringar och kanske kräkningarna kommer tillbaka så man ska ha koll hemma och ha en lugn miljö med mycket vila.

I övrigt fanns inte så mycket mer att göra så vi kunde få åka hem.

Efter lunch kom barnens farmor och hämtade oss och så åkte vi hem. DÅ blev jag plötsligt totalt slut bara! Så förbannat obeskrivligt trött både fysiskt och psykiskt. Har inte orkat lyfta ett finger mer än nödvändigt utan har mestadels legat i sängen med Elmer och Alvin eftersom Alvin fortfarande är mycket slö och trött och mest bara sover och vill ligga i famnen och kramas.

Nu är jag vaken med Elmer som är gnällig och täppt och jobbigt förkyld så han är irriterad. Ska försöka lägga mig igen nu strax och se om han vill sova.

Direkt vi kom hem idag så gick jag bort till dagis och ville ha en kopia på "skaderapporten" som de är skyldiga att skriva när något händer. De hade inte skrivit någon. De lovade att fixa på måndag. Jag vet inte men jag har för mig att den måste skrivas direkt, samma dag.

Många har skrivit kommentarer om dagis och jag bara säga min syn på saken. Först och främst vill jag påpeka att jag inte ser något fel i att själva olyckan inträffade. Det är sånt som  händer. Att ingen såg detta tycker jag är märkligt, men mest oturligt, just den här dagisgården har många kullar och backar och går halvt om halvt runt huset så det krävs många personer för att täcka upp hela gården och inte kunna missa något. Så visst, det kan väl vara oturligt bara som sagt.

Men! När ett barn blir slött och lägger sig under bordet och halvsover och sen springer och vill spy bara ett par timmar efter ett fall ska första tanken vara - STOPP! Här är något galet, hjärnskakning! INTE magsjuka. Spelar ingen roll om så hela avdelningen ligger i magsjuka så MÅSTE säkerhetstänket ligga högst! Den tanken slog dem inte på hela tiden från han började bli slö, när han spydde, när de letade mitt nummer och när de ringde upp mig och berättade om hur han varit och att han kräkts. Inte på hela den här tiden kom man att tänka på hjärnskakning trots att han hade ett stort fult rött märke som vittnade om olyckan.

Efter vi lagt på och innan jag kom dit lyckades de äntligen komma att tänka på olyckan och kunde koppla ihop det hela. Anmärkningsvärt. Anmärkningsvärt att de inte skrev ner händelsen på eftermiddagen efter att vi gått trots att de visste att det antagligen varit ett allvarligt fall med hjärnskakning som följd.

Hur jag går vidare vet jag inte än. Jag vill prata med den person som hittade Alvin först. Jag vill höra vad som hände och hur. Även om personalen inte ser allt så finns det barn överallt. Många 4-5-åringar som utan problem registrerar händelser och kan berätta.

Om det hände för att personalen stod och tjôtade med varandra istället för att passa barnen så kommer jag aldrig få veta det men berörd personal får leva med det på sitt samvete istället och kanske ändra sitt beteende i så fall. OM det var så. Jag vet som sagt inte.

Vi ligger inne för observation över natt...

Vi ligger inne för observation över natten. Jag borde sova men det är svårt när man vill ha koll. Hjärnskakning och så fortsatte han spy fram till sju ikväll och kunde inte ens dricka vatten. Det är ingen större fara. Ambulansen var mest för säkerhets skull. Det var poppis hos Alvin iallafall som i övrigt knappt ville ha kontakt. Jag fick ägna åkturen till att ringa runt för att få tag i Mathias och i väntan på att bli uppringd så skickade jag ett mms till bloggen. Tack för alla svar. Imorgon får vi åka hem.


Dagis ringde att han hade spytt. Magsjuka....

foto0357 (MMS)

Dagis ringde att han hade spytt. Magsjuka. När jag kom och hämtade så kom de på att oj just ja han ramlade och slog sig förut. Fick hem en pojk som var helt borta och bara spydde. Ringde 1177 nu är vi på väg till Borås i ambulans...


Politik - nu börjar det :-)

Ja det är ju val i höst och egentligen är detta ett ganska stort intresse för mig men det har väl så att säga legat vilande nu under den här mandatperioden eftersom jag hunnit med att skaffa mig två barn på den här tiden. jag har även besparat er läsare från politiska inlägg men no more ;-)

Nu är det valår och bara ett halvår kvar så det kommer naturligtvis bli en del politik under dessa månader eftersom JAG tycker det är intressant. Kanske blir några heta debatter här i bloggen? ;-)

Nu kör jag igång med att tipsa er om att kika på KVÄLLSÖPPET med EKDAL på fyran nu klockan 22:40 partiledardebatt. Ska bli väldigt väldigt intressant!

Sen har ju jag lovat att jag ska lägga mig i tid idag så jag ska nog snarka kudde direkt därefter så jag säger godnatt och MISSA INTE kvällsöppet. det handlar ju ändå om vår framtid i höst - välj inte utifrån vad dina kompisar eller föräldrar brukar välja, BLI INSATT så du VET vad du röstar på!


Paket från min mamma!

Ja, igår kom det ett paket från min mamma faktiskt! För andra skulle det kanske vara en struntsak och inget märkvärdigt och innehåller är absolut inget dyrt eller det snyggaste världen skådat men det betyder så enormt mycket för mig <3

Våra barn får aldrig något av mormor. Vi har knappt någon kontakt vi barn och när det gäller barnbarnen är det ännu sämre. Senaste två åren har hon dock skickat ett kort på varje födelsedag vilket är väldigt uppskattat.

Men presenter har vi inte fått på över 10 år. Men det finns ETT undantag! Varje barnbarn får en trätavla av mormor med sina födelseuppgifter och en liten bild. Inget supersnyggt eller märkvärdigt alltså men är mer värdefullt än något man köper för pengar.

Nu var det Elmers tavla som kom med posten med en grattishälsning i efterskott på dopdagen. Mamma har målat Elefanten Elmer på Elmers tavla! SÅ klockrent!

Detta är Elmer Elefant:

Som Elmer fått av min julibebis-07-mamma-vän Andrea och hennes dotter Isabel


Här är min mammas tavla till Elmer:






Måste såklart visa de andra barnens tavlor också:



Alvin hade inte hunnit döpas när han fick sin tavla så det finns inget dopdatum.


Självklart en alv på eftersom han heter Alvin som betyder "Alvernas vän" och så föddes han ju med alvöron ;-)


Victors tavla hade också ett självklart motiv: han både såg ut som (jäkligt lik) och betedde sig som VILDA BEBIN :-) så Vilda bebin fick bli Victors bild.



Hon skrev lite finare förr men hon har typ reumatisk värk i händerna och är sen en tid nykter alkoholist så det är mycket svårare nu.

Trött men måste GÖRA

Jag är så trött och slö!

Måste


Diska
Dammsuga
Skura golv
Hämta Alvin
Redigera foton
Beställa foton
Blogga upp bilder
Blogga om tredje paketet som kom med posten igår (kom från min mamma)
Blogga upp en tävling
Hänga en tvätt
Laga mat
Hämta en cykel
Helst tvätta en till tvätt

osv...

Undrar om mitt liv skulle kännas lite lättare om jag började sova typ 7-8 timmar per natt istället för 4, max 5 timmar (som dessutom delas i två bitar pga nattätaren). Ett år av sönderhackad sömn (snart iallafall, var rätt tidigt i graviditeten som jag började vakna exakt VARJE natt och sen Elmer föddes har det varit avbruten sömn utan ETT enda litet undantag. Det är ...länge.

Well jag får lova mig själv att hur mycket jag än har att göra ikväll och hur roligt det än är på TV eller what ever så måste jag lägga mig tidigt. Bara för att testa och se hur jag "mår" imorgon i så fall.

MASSA kläder gratis!

Igår skickade jag iväg en beställning till NELLY.COM för ca 1500 spänn! Varav 800 kr var presentkort från GratisBio och 100 kr var rabatt eftersom jag är med i Nellys grupp på facebook :-D kan det bli bättre?

Idag skickade jag efter ännu ett presentkort hos Nelly till ett värde av 500 kr från gratisBio.

RÄKNA EFTER NU 1300 kronor hos Nelly.com, 150 kr i rikspresentkort och en biobiljett. Allt detta har jag skrapat ihop NU I MARS MÅNAD!

Kom INTE och säg att GratisBio inte funkar, att det tar lång tid, att det är krångligt, att det är skräp osv. Det är tvärt om förjävla bra!


Gå med här (klicka på bilden och bli värvad av mig och få 75 istället för 50 startpoäng):



Allt du behöver göra sen är att samla upp till 200 poäng för att få ditt första presentkort! Ganska enkel match med andra ord eftersom du startar på 75 poäng.

Du kan värva vänner, vara aktiv på sidan, klicka på länkar, delta i tävlingar, handla, testa gratisgrejer med mera för att samla poäng.

Skriv gärna till mig inne på GratisBio om du vill att jag ska hjälpa dig, guida dig eller ge förslag på bra erbjudanden att tjäna poäng på.


Läkarkontakt

Måndag FÖRRA veckan var vi på sjukhuset med Elmer och fick hastigt och lustigt veta att han kanske inte alls är frisk ännu som vi trott och att han måste fortsätta kontolleras lika tätt fortfarande istället för att glesa ut läkarbesöken som vi bestämt.

Ett par timmar senare ringde jag upp och bad att få det hela förklarat för mig lite bättre eftersom jag blivit ganska chockad och det var rätt stora nyheter för mig som gått och trott att jag hade ett friskt barn nu.

Har någon ringt än?

NEJ!

Är inte det rätt illa?!

Hur fan gör man alla till lags?

Jag uppmanar dig starkt: LÄS DETTA!

Är det rimligt att kräva att en bloggare enbart ska skriva inlägg som man gillar för att det ska vara värt att läsa bloggen? Tänk efter lite, jisses. De flesta skriver faktiskt inte för andras skull utan helt ego för sin egen skull och då skriver man precis vad fan man själv känner för. Inte vad folk vill läsa. Skriver man det folk vill läsa så är det för att man själv får ut något av det (mycket kommentarer, mycket besök blablabla). Man har inte en blogg för att dränera sig själv och underhålla andra bara.

Men tyvärr är det ganska vanligt att bloggläsare tror det?

Jag får ofta (OFTA!) sura kommentarerer i stil med "Jag gillade din blogg förrut men nu har det blivit så många inlägg om BVC/tävlingar/reklam/what ever så nu tänker jag minsann sluta läsa" Eh, jaha? Vad vill man få ut av att berätta det här för mig?

Tror personen i sin enfald att jag på allvar kommer att sluta med BVC/tävlingar/reklam/what ever bara för att denne inte vill läsa om det? Jag är INTE anställd som en personlig underhållare åt Anna Persson i Skövde, tyvärr! jag skriver inte min blogg för DIN skull. Jag skriver den för MIN skull! Vill du läsa så blir jag jätteglad, vill du inte läsa så finns det säkert andra bloggar som faller dig bättre i smaken, svårare än så är det inte.

Jag skriver BVC-siffror och kurvor för att JAG finner det väldigt intressant. Jag har tävlingar för att JAG tycker det är kul och det ger mig besök, reklam och spons. Jag har reklam för att jag får något för det. Det hade du också gjort om du kunnat - du har bara inte fått chansen. Jag lägger upp "Dagens outfit" för att jag tycker det är kul att visa upp ungarna och deras fina kläder och jag tycker det är kul att se samma sak i andras bloggar.

Många påpekar att det numera är reklam i bloggen och det var det inte förr så nu har min blogg blivit dålig. Väldigt konstigt måste jag säga. ALLT det där som du gillade med min blogg finns ju kvar, jag har addat nya grejer OCKSÅ: Gillar du dem inte så är det bara att hoppa över de inläggen. Så himla svårt kan det väl inte vara? Eller kräver du att SAMTLIGA inlägg, skrivna i samtliga kategorier ska falla dig i smaken och kännas läsvärda?

Kan det inte vara värt att läsa de inlägg du gillar och sen hoppa över resten?

Jag köper ofta "Gott & Blandat". Jag gillar inte gult och orange godis men de röda och gröna bitarna är tillräckligt goda för att det ska vara värt att köpa påsen ändå. Ibland är det trevligt med lakrits också, även om det är alldeles för mycket i "Gott & Blandat". Men jag köper påsen för jag gillar de gröna och röda bitarna så mycket att DET ÄR VÄRT DET! Är jag riktigt godissugen så åker de gula bitarna ner också, sen de orange. Sen sitter jag där med en påse lakrits jag inte vill ha. Var det värt det? Ja.


Jag kan ju säga att i alla bloggar jag följer så finns det inlägg jag tycker är mer eller mindre ointressanta. De inläggen hoppar jag över eller läser och accepterar att bloggaren ville skriva om just detta. de trista inläggen gör ju inte de bra inläggen mindre bra. De gröna och röda godisarna är lika goda ändå och det är värt det! Annars får man strunta i det helt. Andra köper "Gott & blandat" för att komma åt lakritsen. Vissa följer samma bloggar som mig men gör det för att de gillar de inlägg jag ratar.

Samma sak här hos mig. Det finns faktiskt de som tycker att det är jättetrevligt med mina tävlingar till exempel.

Hur man än vänder sig så är rumpan bak! man kan inte göra alla till lags och när det gäller bloggar så finns det bara EN person vars åsikt i innehållsfrågan är intressant och det är BLOGGARENS åsikt.

Kaffebesök och fotografering

Ikväll har jag varit iväg på en kaffe hos Johanna och Niclas :-) trevligt att komma iväg en sväng. Alex och Elmer gillar verkligen varandra, asså GILLAR trots att de är så små. Bebisar brukar ju inte bry sig överdrivet mycket om varandra oftast. Alex är så himla kul :-D han tycker att Elmer är typ världens festligaste leksak :-P När vi först kom dit så satte vi dem tillsammans på golvet och Alex asgarvade åt minsta lilla rörelse eller ljud Elmer gjorde :-D

Eftersom Elmer var på hyfsat humör så gjorde vi det där andra försöket att fota också och det gick jättebra! Fick flera stycken glada skrattbilder och så passade vi på att ta lite kompiskort på grabbarna när utrustningen ändå var framme och killarna ändå var där. Kul att ha från de är ett halvår. Alex har visserligen precis hunnit fylla 7 månader och Elmer är snart där med men de är ju ett halvår ca iallafall.

Ett par små missöden råkade de dock ut för, killarna. Alex tappade balansen och flög bakåt från sittande och landade med en smäll och Elmer slog näsan i golvet och blödde lite. Det var mitt fel :-/ Skulle flytta fram honom och satte ner honom slarvigt så han inte hann få balans eftersom han var så trött. Värsta barnmisshandeln ;-) Det fick avsluta fotograferingen...

Det blev en hel hög underbara bilder på pojkarna ihop. Han är duktig Niclas!

Här kommer två av mina favoriter från kvällen:



Älskar denna bild! Av alla bilder ikväll är det här nummer 1!


Söt och glad :-)


Fler bilder kommer när jag får tid :-) TACK för alla fantastiska bilder Niclas och tack för att vi fick fota en ny omgång :-)


Yey! Paket med posten!

UNDERBART när det kommer paket med posten, visst? :-) idag kom det tre stycken. Två av dem tänkte jag visa här nu :-)

Först ut ett färgglatt kanonpaket från Babydrömmen! Jag hittade den här webshopen genom en tävling hos Agnes där man kan vinna ett presentkort på 500 kronor inne hos Babydrömmen. Spring in och var med! Hur som helst så hittade jag alltså dit och fann en kalasbra webshop. Jag beställde "några" bodies och dreggellappar ;-) hahaha. Kolla in priserna på Pippi-bodies så fattar ni varför högen med bodies blev så stor!



Hade lite mailkontakt också och de är verkligen URGULLIGA, hjälpsamma och trevliga. Jag fick till och med bonus med i paketet :-o Ja, som ni fattar så kan jag verkligen rekommendera Babydrömmen.




***********************************************************************



I paket nummer två låg det något till Alvin :-)

Jag vann ju en tävling inne hos Tumadre med ett presentkort hos okidoki barnkläder som vinst. SUPERKUL! Det finns ju så himla mycket fint hos Okidoki men jag valde att lägga presentkortet på ett par rejäla vårskor till Alvin. Gäller att passa på! Jag älskar ju Kavat så det kändes skoj att kunna välja ett par Kavatskor. Presentkortet låg på 300 men Okidoki överraskade med att skänka resten av summan för skorna! Hur gulligt är inte det?!!

Gissa om Alvin blev glad över sitt paket? :-)




TACK SNÄLLA Annette på Okidoki barnkläder!




Är du också sugen på att vinna ett presentkort hos Okidoki barnkläder?okidokis blogg så står det att det just nu pågår en till sådan tävling inne hos Sjubarnsmamma! Ta chansen vettja :-)

Babyrytmik, vänner och lite sånt...

Så trött man blir av sånt här jäkla trist väder! Men nu försvinner iallafall snön så VÅÅÅREN kan komma :-) hm, måste skynda att fixa en ny vårjacka till Alleballen! Ingen som har tips? Jo, jag fick ju tips om Fix skaljackor på Tradera och visst var de billiga men frakten var ju jättedyr och så skickades de från utlandet, av någon märklig anledning?

Jahapp. Alvins andra dag på dagis. GUUUD vilken  skillnad här hemma utan Alvin som grisar ner, shit vad den ungen kan röja! Herregud! och Elmer har lugn och ro att få leka på golvet i fred.

Han reser sig mer och mer mot saker och kan stå själv i ett par ögonblick (asså släppa händerna). Blir nog precis samma ålder på första stegen som Alvin och Victor där vid 7,5-8 månader. Vi får se. Var en sån bebis på Öppna förskolan idag :-) som är 8 månader och kan gå hihi så himla sött, så himla kul och så JÄVLA JOBBIGT och OPRAKTISKT för föräldrarna :-P

Träffade två vänner på öppna förskolan också :-) och deras söta ungar. "F" som är 2,5 vecka äldre än Elmer och "M" som är 2 dagar äldre. Jättekul att vi har kontakt med så många jämngamla bebisar med mammor :-)

När vi gick hem från babyrytmiken somnade Elmer som en sten i vagnen så nu har han både premiäråkt och premiärsovit i Zebran :-) funkar finfint. Han sov så hårt att han fortsatte ligga och sova sen i hallen trots att jag klädde av honom och sen DAMMSÖG hela lägenheten :-) mycket intryck på öppnis :-)

Nu ska jag diska en liten disk och sen ska vi hämta Alvin på dagis :-)



Elmer med kompisarna M och F.


själva babyrytmiken. 12 bebisar var där idag.


Fikatajm!


M vill ha gröt. NU!

Framme

foto0337 (MMS)


Mysväder

foto0336 (MMS)

På väg till dagis nu och sen ska jag och Elmer till öppna förskolan.


Testar Babybjörn!

Ja, det är faktiskt så lyxigt att jag har haft den stora turen att få testa BabyBjörns senaste bärsele comfort carrier!



Men, va konstigt, tänker många nu. Jag som inte alls gillar selar av "babybjörn-typ" som jag så många gånger skrivit. Nej, helt rätt. Jag gillar inte selar där barnet sitter spik rak i ryggen med benen hängandes rakt ner så tyngdpunkten hamnar i skrevet. Jag gillar inte selar där barnet lixom "hänger" utanpå bäraren på ett onödigt tungt sätt. Jag gillar inte selar där hela tyngden är placerad på bärarens axlar osv.

Men det här är allt annat än dessa saker...

Babybjörns senaste sele är något helt annat! Det är en ERGONOMISK sele! Den heter Babybjörn Comfort carrier. Barnet har fått en bred sittyta och hamnar i rätt position - dvs grodposition! Bäraren har fått ett midjebälte bland annat.

Jag är otroligt glad över den här selen. Inte bara just det exemplar jag nu har i min ägo (och älskar) utan över huvudtaget det faktum att Babybjörn gjort en riktig sele. Jag har så innerligt önskat att de skulle göra en ergonomisk sele och nu är den här! Detta visar klart och tydligt det man brukar säga: Babybjön = bärsele och Bärsele=babybjörn.

När man säger "Babybjörn" så tänker folk "Bärsele" och säger man "Bärsele" så tänker folk "Babybjörn". Jag vet många som kallar sin bärsele för "Babybjörnen" ...även de som inte ens har en Babybjörnsele utan något helt annat märke :-D

Jag kan iof tycka att det är lite tråkigt att detta är så hårt rotat eftersom Babybjörn är så mycket mer än bara selar. Jag har alltid gillat deras produkter enormt mycket. Pottorna tex - suveräna! Jag har en pottstol av den gamla modellen från Babybjörn och den har Alvin haft och ärvt från sina kusiner Celine och Oliver.  Sen har Babybjörn sina haklappar, bestick, pallar osv. Babybjörn står för ganska mycket mer än selar faktiskt.

Jag har varit rätt så besviken över att Babybjörns selar inte hängt med i utvecklingen, jag har ratat de mer klassiska modellerna rätt kraftigt och det är inget jag tänker sitta och hymla med för det står skrivet på massvis av ställen på internet. Jag bär ergonomiskt och jag önskar att andra ska göra det också och därför säger jag precis som jag tycker i den frågan och därför har det varit så synd att "bärsele" varit synonymt med "Babybjörn" också. Tills nu! Nu känner jag tvärt om! Nu finns ju Babybjörns sele i en ergonomisk variant. Älskade gamla hederliga Babybjörn är med i matchen igen. För mig känns det enormt kul eftersom Babybjörns selar slår så himla stort i världen och i Sverige! Nu har VI en kanonsele att erbjuda världen. Nu kan världens barn åka ergonomiskt i en Babybjörn...

...och selen är verkligen BABYBJÖRN in i minsta detalj. Så genomtänkt och smart, i VARJE detalj! I varje liten plastplutt och tygstycke så har någon tänkt till och materialet är inget billigt krafs, det känner man tydligt, det är rejäla kvalitetsgrejer och det är något som känns och det är något som syns. Min första tanke när jag tog på mig selen var bara "Yes!" med ett leende.

Jaa jag vet, det låter som värsta smörerierna nu men jag lovar att det här är ÄRLIGT! Babybjörn vill absolut inte ha mig till att skriva en massa strunt utan har kort och gott bett mig att recensera selen :-) Säga helt ärligt vad jag tycker och tänker. Jag behöver inte ens skriva om det i bloggen, men det gör jag ändå såklart för jag vill gärna berätta.

Ja, det här var alltså bara ett långt babbel-inlägg, inte själva recensionen för den kommer inom kort, jag ville bara berätta att jag fått den här fina möjligheten att testa Babybjörns Comfort Carrier så om du varit nyfiken på den - HÅLL utkik efter recensionen! Jag kommer snart att skriva om den och nej, självklart är det inte BARA en massa kärlek och positivt, jag kommer att skriva ärligt, kika gärna in på recensionen om ett tag :-)


Ellebellen tuggar på den goda kanten ;-) tur det medföljer ett specialsytt frottéskydd hehe.

Ska hämta Alvin

foto0326 (MMS)

Nej jag är inte fet, det är bara jackan som gör att det ser ut så. Säger vi...


ÄNTLIGEN DAGIS!!!!

ALLEBALLEN ÄR PÅ DAGIS!!!

Gloooory glooory haleluuuuja... (men ja, jag älskar mitt barn så ni behöver inte skriva en massa trist skit för att jag tycker det är förbannat skönt att han börjat dagis igen).

Hade egentligen räknat med att vi bara skulle hälsa på men nej o nej han brydde sig inte att det gått över 3 månader sen han var där sist inte. Han ville inte alls gå hem så jag frågade om han ville stanna om jag och Elmer gick hem och det ville han "HEEEJDÅ" sa han glatt och gav mig en puss och sen var det bra med det. Jahapps?

...och hittills har de inte ringt iallafall :-) Nu har han inga extrakläder med sig men jag hoppas det funkar bra. Ska hämta honom hans vanliga tid kl 15 om allt går bra fram tills dess.

Mathias är iväg och JOBBAR! Han har nytt jobb, jag gissar att han kommer vara "ganska" så trött i kväll ;-)

Gud va KUL då! INTE --- Mina glasögon! Jag var ju och beställde nya förra veckan för båda mina gamla är trasiga. Mathias lagade dock ena paret provisorist med ett superlim och sådär så de gick ju att använda. JAHA! Så la jag glasögonen bredvid sängen när jag somnade inatt. Vaknade i morse av att Elmer STÅR upp och håller i träplankan som är bredvid sängen. Braaaa så han nådde mina glasögon och dem hade han såklart tagit och smulat sönder! Eller rättare sagt brutit av den bit på bågen som var pålimmad. Får se om Mathias kan laga dem igen annars får jag gå så här och se ut som en idiot med trasiga och snea glasögon fram tills de nya är klara typ på fredag?

Lillekillen sover nu förövrigt och har gjort det i drygt en timme och jag borde såklart ha städat och en massa sånt men det har jag ju inte gjort :-/ får sätta fart NU innan det är dags att hämta Alvin.

När vi var på dagis så skulle barnen precis gå ut så vi fick ju hänga på. Så nu har jag verkligen fått testa In-The-Pocket-Baby-selen ordentligt för jag fick kånka omkring Elmer länge. I LOVE IT! Just för att den är så enkel att ta på. inget krångel alls, bara att dra på och sätta ner -klart! Jag gillar ju inte ens kortsjal och ringsjal egentligen för att det snedbelastar men den här funkar hur bra som helst, kanske för att den redan är klar, inget man knyter alltså eller kan göra fel på och så är den så bred. 

Såg nu att man kan vinna en sån sele i en tävling här hos flerbarnsmamma. Nästan så jag blir sugen att tävla för att kunna ge bort den om jag vinner för att den är så bra :-) Så ta chansen och var med i tävlingen eller köp en på hemsidan: In The Pocket Baby

Nej... städa lite nu kanske? Fast först brygga lite kaffe ;-)







OBS! GLÖM inte min tävling! Fotobok från önskefoto! Nästan halvvägs nu :-)

 

Elmers dop - bilder från kyrkan

Här kommer nästa inlägg med bilder från Elmers dop. Bilderna är från kyrkan. Det var dubbeldop så en liten tjej döptes samtidigt, det hela flöt på väldigt smidigt och Elmer var glad och nöjd ända fram till allra sista stunden då han gnällde för att mat- och sovklockan ringde men det var bara att amma så blev han glad och nöjd och somnade.

Han fick 4 faddrar. Mostrarna Kicki, Angi, Suss och Jelina. Moster Kicki sjöng "Älskade barn" och Jelina läste upp en text.

Alvin hade lite myror i byxorna emellanåt men det funkade rätt fint ändå.

Detta är inte alla bilder från kyrkan, men ALLA bilder både från kyrkan och resten finns däremot på Facebook: http://www.facebook.com/Beckah82


Film, pizza och annat babbel

Tävlingen gick sådär för Victor igår ;-) han förlorade sina två matcher men nu har första spärren släppt, han var jättenervös innan. Förhoppningsvis känns det bättre i nästa tävling nu när han vet vad som krävs. Det är ju bra mycket tuffare i pojk än i knatte plus att han väger flera kilo mindre än de andra två gjorde i viktklass 32 (han väger 28 med kläder)

Jag gjorde inte många knop igår och jag har ett berg med disk som jag borde tagit redan igår men nu får det bli idag istället :-/ ännu större berg. Fast lite har jag gjort idag redan för jag har dammsugit, skurat golv och kö.rt igång en tvätt.

Mathias har knappt hälsat på något på flera dagar för han har haft fullt upp i huset. Men igår var han här en sväng så vi käkade fuskmiddag tillsammans, det får man göra ibland :-) Vi köpte 4 stycken Grandiosa fryspizzor av en ny sort: GRANDIOSA X-TRA ALLT HÄMTPIZZA, eftersom jag hade några presentkort på dem. Goda var de och fanns i två smaker; Bolognese och Gudfadern. Jag gillade den med köttfärs för det var lite styrka på kryddorna men Mathias gillade Gudfadern bättre. Inte mig emot. Smakar dock inte pizzeriapizza som tanken var, utan som en god fryspizza.



Blev först besviken på storleken så vi gjorde i ordning 3 stycken som vi två och Alvin skulle dela på men HAH! Skenet bedrar. Den var väldigt mättande så två räckte och den tredje gled ner bit för bit sen under kvällen istället :-) när jag tittade på FILM!

Japp jag kikade äntligen på "Allt för min syster" igen igår så nu ska jag skicka tillbaka den till LoveFilm. Detta är definitivt en film jag kommer att köpa och efter tips från några läsare att BOKEN är helt annorlunda i slutet så måste jag ju skaffa boken och läsa den med :-) Det enda störiga med filmen är att jag kikat för mycket på seien Medium så jag tycker ju att den sjuka tjejen i filmen är äldsta dottern i Medium och har svårt att koppla bort det. Men så blir det ju med skådisar som är med i en serie länge.




Har jag sagt att jag ÄLSKAR GratisBio? ;-)

Här kan jag berätta varför jag älskar GratisBio :-)

Mitt saldo nu (som jag alltså kan byta mot presentkort eller biobiljetter):


Genom nya funktionen "Bioträffar" kan jag byta dessa mot biobiljetter för bara 200 poäng st!


Vad jag köpt för tidigare poäng:


Gratis är förbannat gott!




Gå med här (klicka på bilden och bli värvad av mig och få 75 istället för 50 startpoäng):



Allt du behöver göra sen är att samla upp till 200 poäng för att få ditt första presentkort! Ganska enkel match med andra ord eftersom du startar på 75 poäng.

Skriv gärna till mig inne på GratisBio om du vill att jag ska hjälpa dig, guida dig eller ge förslag på bra erbjudanden att tjäna poäng på.

Brottartävling

Victor är iväg på brottningstävling! Första riktiga tävlingen på flera år (senaste åren har han knappt bottats och därför bara gått i nybörjarserien). Ska bli riktigt kul att höra hur det gått. Jag ville så gärna vara med och titta men det går inte med Alvin och Elmer :-/ bara om Mathias också åker med och han kunde inte.

Victor har flyttat upp till "Pojk" nu och så går han i 29/32 kg fast han bara väger 28 kg så det är ju lite knepigt nu jämfört med för något år sedan när han gick i 24 kg "knatte" :-)

Håll tummarna :-)

Ett test

foto0321 (MMS)

Testar mobilblogg bara


BeckaHBitcH.se på facebook :-D

Hahahaha jaaa varför inte? :-D ballt!

BeckaHBitcH på facebook finns HÄR



Vila i frid lilla jacka... och annat babbel

Då var det helg igen då :-) Inte för att man märker så värst stor skillnad när man går hemma mer än att det är färre affärer öppna och så :-P

Idag har jag varit iväg till optikern och beställt nya brills och sen var vi iväg till en barnklädesaffär för att leta jacka till Alvin men jag hittade inget jag gillade. jag vill ju ha hans UNDERBARA röd/orangerutiga från po.p som han hade men TYVÄRR så hände det en olycka i förrgår. femte gången han använde jackan så går han och stryker sig mot en vägg med primer på och jackan gick helt enkelt inte att rädda.

Visst... den var ju köpt på rea men 550 kr är ju ändå asmycket pengar. Iallafall för mig plus att den inte ens finns längre och det är den finaste jackan ever. SKITTRIST verkligen!

Någon som har tips på andra snygga och bra jackor? Gärna en skaljacka. Märket har ingen betydelse bara utseende och funktion.

Behöver ju ha jacka snarast! Efter jackletandet åkte jag hem och slängde ihop två nya storkok med bebismat. Var så gott som slut i frysen nu. Han har fortfarande inte smakat en enda sked burkmat. man kanske borde testa snart så att man vet att han KAN äta det om det behövs.

Fick hem smakprov på välling från Nestlé idag. bah ...eh...nej tack? De kunde skickat gröt istället :-P Elmer dricker inte välling och jag siktar på att han aldrig ska börja heller och Alvin har precis nyss slutat. Hans mage blev plötsligt helt kass av välling :-/

Resten av dagen vette sjutton vad jag ska göra, ingenting hehe OVANLIGT!

Just ja, jag kanske ska se "Allt för min syster" en gång till innan jag skickar tillbaka den till LoveFilm. Den var RIKTIGT RIKTIGT bra och jag kände genast att jag måste se den igen. inte ofta jag är sugen på att se en och samma film med bara ett par dagars mellanrum, fast vaddå, så gör ju småbarn hela tiden med sina favoritfilmer ;-)

Skulle haft lite godis känner jag men ORKA gå till affären :-/ M är hemma hos sig så någon bil har jag inte heller. KANSKE jag orkar stoppa Alvin i vagn och Elmer i sele och gå iväg en sväng men jag är ju så laaat. Nåja nu har jag babblat klart :-)

Ni glömmer väl inte av tävlingen?

 

SKRIIIIIIIIIIIIIIV! Ju mer ni skriver desto snabbare får vi en vinnare :-)

Videoklipp: Elmer kryper

Sötisen är ute och kryper lite :-) saaakta men säkert tar han sina små krypsteg ;-)



Tand nr tre - tokigt

Haha tokfransen har grott en tand till :-P Men självklart kan man ju inte vara som alla andra så det blev inte en av de främre framtänderna utan en av yttre parets framtänder där uppe som kom fram :-)

Detta hände i måndags och jag har sett att det varit något där men inte tittat så noga. Jag trodde han slagit i tandköttet på någon leksak men tyckte det var konstigt eftersom jag inte märkt något. Fatta vad jag UNDRAT dessa dagar hur han kunnat skada sig där!

Idag kollade jag ordentligt och insåg att det ju var en tand :-D



Elmers doptårtor!

Här kommer ännu ett inlägg med bilder från dopet. tar en bit i taget. Dukningen la jag upp häromdagen och här kommer TÅRTORNA :-)

Jag gjorde sockertårtorna och Mathias gjorde smörgåstårtorna. Jag gjorde två likadana med jordgubbsmousse, hallonmousse, chokladmousse med hallon och slutligen Pollyfluff som fyllning. Sen var det såklart även grädde och ytterst ett tunt lager god smörkräm och sen marsipanlock på det och dekorationer i marsipan.

Innehållet i Mathias tårtor har jag ingen aning om men det var gott :-)



HAN KRYPER!

I flera dagar nu har han tagit något krypsteg här och var och igår började det lossna med ett par-tre i sträck men NU! Nu kryper han ju verkligen på riktigt! Nästan en hel meter kröp han innan han la sig ner på mage och ålade resten av sträckan!

Lilla sötisen! han VILL så gärna byta ålandet mot att krypa det syns väldigt tydligt. Bröderna har inte varit lika noga med det, de ålade ganska länge innan de började krypa. Visserligen började de ju också åla tidigare men ändå.

Idag på dagen är Elmer 6 månader och 2 veckor.

En annan grej han börjat med är att resa sig mot saker. Det känns dock inte fullt lika upphetsande för i samma veva brukar bulorna börja men på saker som är lagom höga och stabila drar han sig upp på knä och ställer sig på fötter. Det gäör han ju förresten hela tiden på golvet också, ställer sig på händer och fötter som en liten apa :-) och nu menar jag heeeela tiden. Ser rätt kul ut när han grejar omkring på golvet.

Elmers 6-månadersfotografering

ÄNTLIGEN kommer några bilder från Elmers fotografering förra veckan :-) Jag tog mig äntligen tiden att lägga över dem i datorn :-) Fotograf är Niclas Ljungberg och de som läste inlägget om fotograferingen minns kanske hur himla trött Elmer var. Så jag kommer att göra en ny fotografering i hopp om att fånga några leenden :-)

Men även dessa bilder är underbara. Tack Niclas, jättefina bilder!



TÄVLING! valfri fotobok från Önskefoto!



*******************************************



STOPP!

6/4 kl 20:45



VI HAR NÅTT 1000 NU!






**********************************






NU go vänner ska jag köra en lite annorlunda och rolig tävling :-)



Priset är riktigt fint: en valfri fotobok från Önskefoto! Det allra bästa: ALLA kan vara med! Blogg eller inte!



Kopiera texten nedan och klistra in den i kommentarsfältet och posta. Du får lämna hur få eller många kommentarer du vill för vinnaren är helt enkelt KOMMENTAR nr 1000! OBS! Endast godkända kommentarer. De kommentarer som inte innehåller texten nedan kommer att raderas.

Jag kommer inte godkänna alla kommentarer direkt utan tar några då och då så att ni inte fullt ut vet hur långt det är kvar till 1000. Men var beredd på att detta kan gå väldigt fort med lite tur :-)

Lägg gärna till mig på Bloglovin för att hålla koll och du får mer än gärna länka till tävlingen, men det är inget krav.

Texten du ska kopiera och klistra in i varje kommentar är denna:


"Tävla och vinn en fotobok från Önskefoto ( 
http://www.onskefoto.se/fotobok.jsp ) hos BeckaHBitcH ( http://beckahbitch.se )"


Väldigt enkelt med andra ord. Bara att kopiera och klistra in :-) GLÖM inte att lämna fullständiga uppgifter, så som mailadress i dina kommentarer, annars kan du inte vinna. Texten är sedan 08:35 den 18/3 ändrad lite i ena länken. Alla kommentarer innan, med den gamla länken, är såklart också godkända och får ligga kvar.


Du som vill länka kan använda bilden nedan:

Välkommen hem, Zebran!

Say hello to the Zebra :-)






Nu måste jag bara sätta in en sele (den inbygda är värdelös) och få in lite luft i däcken så är det dags för Elmers premiärtur i Zebran :-)

Namnmobilen är från Kiddoz och vagnen är en Tako kombivagn som inhandlades till Alvin i en affär i Göteborg som tycks försvunnit? Hittar ingen hemsida längre iallafall.

Hur gick det?

Mötet på skolan gick ganska bra. Av naturliga skäl vill jag ju inte gå in närmre på vad som sas och bestämdes men det kändes som att vi kom någonstans iallafall med skolan. BUP däremot blev jag tokig på...! Sicka miffon. Har de verkligen utbildning?

Mamma har varit och träffat sin husläkare men tyvärr fick hon inga svar på någonting eftersom proverna är på analys ännu så mötet idag gick mest ut på att prata sjukskrivningsgrejs och sånt.

Jag och Elmer har softat själva hemma i eftermiddag, jag ska snart koka potatis och sen kommer nog Mathias hit med Alleballen också. Ikväll SKA jag se på "Allt för min syster" måste ju se den nångång så jag kan skicka tillbaka filmerna till Lovefilm och få nya :-) jag har tagit en helt gratis provmånad hos dem genom GratisBio hehehe. Smart smart.

HÅLL UTKIK! Ikväll eller imorgon kör jag igång en ny tävling med en väldigt annorlunda upplägg och ett finfint pris från en av mina gamla sponsorer :-) jag har även fler tävlingar på G under våren. Missa inte!


Just ja, måste ju bara nämna det att mitt internet nu sen några dagar funkar felfritt igen. GÖTT! Men min kvot (mobilt bredband) tog slut så jag ringde Telia och gnällde och snällt nog så skänkte de mig en liten påfyllning som kompensation för allt trassel jag haft! Ganska juste då jag ju även fått nytt sim-kort gratis och sånt utan att ens behöva be om det. En ANING bättre service än Com Hem som jag hade förrut och BYTTE BORT! :-)

Presentkort med posten!

Yey! Första presentkortet från GratisBio.se har kommit! :-D Härliga tider hihi. Fast snart kommer det fleeer :-D



Jag har samlat så himla mycket poäng på knappt 2 veckor alltså! På väg hem är nu ett presentkort till polarn o pyret på 100 kronor till och dessutom ett presentkort till Nelly för 300 spänn!


Så jäkla lättförtjänta pengar så det inte är sant :-) bara att klicka på lite hemsidor, eller registrera sig till någon sajt eller delta i tävlingar. Allt helt gratis. Sen kan man såklart passa på att gå in på Gratisbio när man ska handla också :-) så har jag gjort. Om man ska handla ifrån Ellos exempelvis så går man in på GratisBio och tar den vägen så får man en viss procent på köpesumman i form av poäng sen :-) hur bra som helst.

Förrutom dessa sätt att samla lätta poäng så kan man värva vänner också. Det vinner alla på. Om jag får värva dig (genom att du klickar på länken nedan) så får du hela 75 startpoäng! Om du går in direkt på GratisBio utan värvning så får du 50 poäng, vilket såklart också är ganska bra.

Sen är det bara att samla! Klicka på "Samla poäng" i menyn så kommer en lista upp på alla smarta sätt att tjäna poäng. Jag är extremt nöjd med GratisBio såklart eftersom jag på 2 veckor samlat poäng nog att byta till mig 450 kronor i presentkort :-) inte illa!

Gå med här:



Allt du behöver göra sen är att samla upp till 200 poäng för att få ditt första presentkort! Ganska enkel match med andra ord eftersom du startar på 75 poäng.

Skriv gärna till mig inne på GratisBio om du vill att jag ska hjälpa dig, guida dig eller ge förslag på bra erbjudanden att tjäna poäng på.

Håll tummarna nu!

Nu sticker jag iväg snart till Victors skola. Möte med skola, soc och BUP. Hoppas verkligen det blir något bra av detta nu!

Idag ska dessutom min mamma till sin husläkare och förhoppningsvis få ett besked om sin mage. Hon var inlagd nu igen tors-lördag förra veckan för ytterligare en biopsi. Hon har inte fått veta något om förra provtagningen heller ännu.

Håll tummarna!

Har Elmer ärvt sin sjukdom?

Jag har inte sovit ordentligt på flera dagar. Inatt blev det 4 timmar tex. Sen kom den trista nyheten på sjukhuset som helt svepte undan mattan under fötterna. Fan också, jag orkar inte! Palla! Han var ju frisk från LCH nu, det var borta och skulle aldrig komma tillbaka. Det var ju så!

Förändringen är väl inte direkt dramatisk, vi har helt enkelt bara backat ett steg, han har en fortfarande aktiv sjukdom som ligger där och gror men den är ju fortfarande lika ofarlig som den varit hittills, i dagsläget. Framtiden verkar ju omöjlig att förutspå eftersom det tycks finnas lika många LCH-varianter som det finns LCH-patienter.

Läkaren ringde inte upp idag så jag vet inte säkert om hon visste vad hon snackade om. Jag får inte fram något bra med hjälp av Google heller direkt mer än att LCH kan aktivera en massa extra mastceller så att något som ser ut som ett mastocytom kan lika gärna vara en LCH-fläck. Elmers fläck är ju inte kollad med biopsi så det finns ju inget bevis att det är ett mastocytom.

Jag ringde även till Stockholm idag till forskningsgruppen som studerar LCH. Den ledande professorn, Jan-Inge Henter är en av de mest kunniga på LCH i världen. Han var dock inte på plats (utomlands) men jag pratade med någon annan och fick lämna lite uppgifter så han kan återkomma.

Han är en av dem som genom forskning funnit detta:
http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=130&a=47254&l=sv&newsdep=130

Klippt från sidan:
"Varje år drabbas ett tiotal svenska barn av Langerhans cellhistiocytos (LCH) - en potentiellt livshotande sjukdom som kännetecknas av att härdar av inflammatoriska celler ansamlas i organ som skelett, lever, lungor, eller hjärna. Mekanismerna bakom sjukdomen, som även kallas Histiocytosis X och som också kan drabba vuxna, har tidigare varit okända.

Men nu har forskare vid Karolinska Institutet funnit en viktig del av gåtans lösning. Deras studie, som genomförts i samarbete med kollegor i Frankrike, Italien och Holland, visar en tydlig koppling mellan LCH och förhöjda nivåer av ett inflammatoriskt hormon som kallas Interleukin 17-A.

Forskarna upptäckte också att detta hormon bidrar till en sorts cellfusion - sammansmältning av celler - vilket är del av sjukdomsförloppet vid LCH. Studien visar dessutom att de celler som ansamlas vid LCH - så kallade dendritiska antigenpresenterande celler - har förmågan att producera Interleukin 17-A.

- Resultaten är av stort allmänbiologiskt intresse eftersom det hjälper oss att förstå immunförsvaret bättre. De ger också en bättre förståelse av sjukdomen LCH och kan förhoppningsvis leda till att bättre behandlingar kan utvecklas, säger Jan-Inge Henter, professor vid Karolinska Institutet och verksam vid Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Det är sedan tidigare känt att Interleukin 17-A är inblandat i kroniska inflammatoriska sjukdomar som reumatoid artrit, Crohns sjukdom och multipel skleros (MS). Forskarna hoppas att resultaten kan bidra till en ökad förståelse av även dessa sjukdomar. "

Detta är förstås väldigt intressant då Crohns finns extremt nära Elmer i familjen och nedärft i flera generationer. Reumatism finns också ganska nära. Alla andra källor har ju hittills varit att LCH inte är ärftligt. Men det verkar ju som att det kan finnas en ärftlig benägenhet att få kroniska inflammatoriska sjukdomar och då även Langerhans cellhistiocytos.


Jag har fått frågan hur sjukdomen yttrar sig och vad som kan hända. Svaret är att jag inte vet. Ingen vet. Vad som helst eller ingenting kan hända i princip.  Jag har kontakt med flera föräldrar i USA och bland annat en mamma som har en 4-årig pojke som föddes med en helt ofarlig hudvariant av LCH precis som Elmer. Hans sjukdom kommer och går man har hittills hållt sig till huden men ibland blir det så mycket att det påverkar hans livskvalité och det finns ju inga salvor eller krämer som hjälper mot de här hudproblemen så han får ibland gå på Cellgifter av den anledningen.

Framtiden får utvisa, tyvärr. Jag kände mig så trygg och säker med att den här hemska historien var över nu för alltid. Jag har gjort en ny kategori "Elmers sjukdom" där jag samlat alla inlägg jag skrivit om detta och där står alla fakta jag vet också. Så där finns svaret på hur sjukdomen kan yttra sig. Men det kan vara allt från några ofarliga hudprickar som försvinner och aldrig återvänder till en agressiv canceraktig sjukdom som sitter på alla möjliga organ och riskorgan och där barnet inte svarar på cellgifter utan helt enkelt avlider. Väldigt olika scenarion med andra ord.

Nej jag ska ta och göra mig i ordning och lägga mig nu. Kanske titta på "Allt för min syster" om jag orkar.

Min nya sele! In The Pocket Baby

Nu inför att Alvin ska börja dagis igen och Mathias jobba så var jag tvungen att skaffa något riktigt snabbt och riktigt enkelt att bära Elmer i till och från dagis (vi bor granne med dagis) för att slippa krånga med rejäla promenadselar/sjalar eller ännu värre: vagnen.

Så jag har införskaffat en bärsele från In The Pocket Baby!

Hittade sidan genom en tävling där man lottade ut en annan av företagets produkter och blev helt SÅLD! Fan vilka smarta prylar! Alla dreas grejer får plats i en liten ficka! KANON! Jag kan alltså förvara bärselen i min Willvin när den inte används och så bara snabbt och smidigt dra dram den när den behövs (tex i affären, eller när han tröttnar på att sitta i vagn osv). Även Alvin går att bära eftersom den håller upp till 20 kilo ända ner från nyfödd.
Smidigare bärredskap finns inte :-)

Ja jag var alltså TVUNGEN att ha en såklart :-P är hemskt sugen på de andra smarta produkterna också :-) samtliga ryms i en liten ficka :-)


Så här ser selen ut:





Lånade bilder från InThePocketBaby.se

Inte frisk trots allt? :-(

Idag skulle Elmer på sista månadskontrollen för sin Langerhans cellhistiocytos. Sen skulle vi glesa ut till tredje månad. Trodde jag. Så blir det inte :-/

Vi träffade en ny läkare idag, en kvinnlig. Elmer har redan två ordinarie läkare som följt honom hela hans liv i princip, både i Borås och i Göteborg. Men idag var det en ny läkare som sagt. Hon kollade igenom Elmer och jag visade upp den lilla röda fläck han har fått på axeln för drygt en månad sen. Jag frågade om det kunde vara ett mastocytom, precis som "knasfläcken" som Elmer har på sitt lår.

Den nya pricken beter sig precis som den och har som sagt funnits i 5 veckor så det känns ju som om det kunde vara så. Jo, det var det ju, ett mastocytom. Jag frågade om det var okej att han hade flera stycken, för då känns det ju snarare som en annan variant av sjukdomen, Mastocytos. Hon sa att det kan vara prickar över hela kroppen men ja, det har jag ju läst om. Men han hade ju en obetydlig fläck bara trodde jag. Nu vet jag inte. Men i vilket fall så ska ju mastocytomen inte vara farliga förrutom en ökad risk för en allergichock.

Jag sa att det är ju lite lustigt att han både har mastceller och Langerhanska celler som beter sig knasigt. Hon tittade lite förvånat på mig och sa att man ju idag inte delar upp på det viset. Ungefär där så snurrade det till sig helt för mig! De andra två läkarna har inte sagt ett ord om att mastocytomet har haft med LCH att göra. Jag har ju trott att det bara är ett lustigt, udda sammanträffande.

-Vaddå? Så hans Mastocytom kommer för att han har Langerhans cellhistiocytos? Frågade jag rakt ut och fick svaret att ja så var det.

Nya läkaren vill att han ska fortsätta att komma dit månadsvis eftersom det fortfarande uppenbarligen kommer nya prickar.

Sen skulle vi åka hem och då började jag fatta, då trillade poletten ner. Han är ju inte alls frisk än! Han har fortfarande en aktiv sjukdom!

Vi åkte och åt lunch och skulle sen handla men tankarna bara malde så jag ringde upp barndagvården och bad om att få det hela förklarat och då helst av hans ordinarie läkare. Sköterskan som var med när jag fick "beskedet" på besöket idag var samma som svarade i telefon så hon visste ju vad jag pratade om och så. jag förklarade att fram tills idag var han frisk i min värld så detta var ju jättestora nyheter.

Hon sa att hans ordinarie läkare inte akn ringa förrän NÄSTA VECKA! men kanske att samma läkare som idag kunde ringa upp och förklara mer vad hon menade. Men hon kanske inte skulle hinna idag.

Jag hoppas verkligen att det bara är så att nya läkaren snackar i nattmössan så att säga ...att hon inte vet vad hon pratar om helt enkelt, att hon snurrat ihop allting! För det här var verkligen inga trevliga nyheter :-( Ny tid om 1 månad alltså.

Dopdukningen!

NU ska jag gå och lägga mig ;-) men innan dess tänkte jag äntligen visa dopdukningen först :-) Här kommer den.

Ändrade liiite efter bilderna togs genom att jag la foton på Elmer mellan varje tallrik, men annars så var det så här det såg ut idag.



En halvårings kroppskontroll

Elmer har fått enormt mycket bättre kroppskontroll typ sista veckan jämfört med innan. Han är väldigt underhållade att titta på när han busar omkring på golven hehe :-)

Tungan rätt i mun, gäller att koncentrera sig ;-)

Här kommer några bilder från i eftermiddags när vi kommit hem efter dop och dopfika:



SJUKT trött! ...men nöjd :-)

Det har varit en jobbig dag och jag har suttit och gäspat och "tappat" ögonlocken i timmar nu. Jaaa jag borde lägga mig :-P

Dopet gick kalasbra och allt flöt på fint. Fick en hel del bra foton i min kamera och gissningsvis mängder av bra bilder även i andras kameror :-) var ju tex två ordentliga systemkameror framme idag :-) Jag har inga bilder från själva dopakten av Gudstjänsten i min kamera eftersom jag ju stod där framme så några sådana bilder hade varit kul att få från någon som satt kvar i bänkraderna och fotade.

Elmer skötte sig exemplariskt hela dagen ;-) och Alvin var jätteduktig han med fast han hade lite myror i byxorna i kyrkan såklart :-)

Dopfikat blev lyckat. Mathias smörgåstårtor var jättegoda och även mina vanliga tårtor efteråt verkade gå åt :-)

Massor av fina presenter fick lilleman och vi är så glada och tacksamma för att alla kom och gjorde den här dagen så bra. Speciellt tack till alla FYRA faddrarna - mina systrar Kicki, Angi, Suss och Jelina.

Kicki sjöng "Älskade barn" i kyrkan och den satt som en smäck :-) tack för det. Hon läste även upp min dikt till Elmer sen under dopfikat (jag vågade inte) och även Jelina läste upp en text, under dopakten.

En del stress och mycket slit har dagen varit fylld med med mest med glädje och kärlek.

Bilder kommer men det är så många så jag måste välja ut lite, lägger nog i bilddagboken och bara några i bloggen, hojtar till om det blir i bdb.

Bjussar på en liiiten förhandstitt:


Topplista - föräldrabloggar!

Det finns ny topplista för föräldrabloggar och jag la till min blogg nyss :-)

Om du klickar på länken nedan så kommer du till en sida där du kan välja om du vill besöka topplistan vanligt eller om du vill göra det och samtidigt ge min blogg en puff uppåt, alltså "rösta" :-)

Tack på förhand :-)

BaraBlogg - De bästa föräldrabloggarna


Dagens outfit - dop

Snart dags för alla att klä på sig :-)

Hoppas allt går lätt och smidigt och att jag inte glömt en massa som ska göras osv. Jag har verkligen amningshjärna deluxe nuförtiden :-/

Önskar alla en trevlig söndag sålänge :-)


KLAAAR!

Det trodde jag aldrig! Men vi är klara!

Det blev så att jag lämnade bort Alvin till hans farmor. Sen diskade jag och dammsög och så kom vagnköparna och hämtade vagnen strax före 12. Mathias blev kvar rätt länge hos syrran och hjälpte till med flytten så de fick svänga förbi och hämta upp marsipanen på Kinna finbageri medan jag, Victor och Elmer gick ner till affären istället och väl där träffade vi på Mathias som var klar :-)

När vi kom hem igen var klockan runt 14 och alla var hungriga. Jag lagade mat medan Mathias började förbereda för smörgåstårtorna. Sen sprang jag iväg och hämtade nyckeln till lokalen och så hem och äta mat. Elmer ammades och sen tog jag med mig honom och Victor och gick och dukade. Blev ingen lunch till Elmer, tur man ammar och att han började med fast föda för skoj, inte för att han inte klarade sig på amning hehe :-)

Dukningen tog typ 2,5 timmar! Men det blev hyfsat fint. Jag fick ju sätta mig och göra bordsplaceringar för hand istället så därför tog det lite tid.

Väl hemma igen höll Mathias fortfarande på med smörgåstårtorna och jag gav Elmer gröt innan jag tog ett bad med honom och nattade honom. Sen var det dags för mina tårtor. Slängde ihop en massa fyllningar (köpta) och vispade till min Polly-fluff som jag gjort tidigare. Fick göra tårtor samtidigt som jag halvtittade men iaf hel-lyssnade på Melodifestivalen. Helt OTROLIGt men det var typ minst 5 låtar som gärna hade fått vinna för min del! Det har väl aldrig hänt förr. Det brukar vara knappt EN som jag vill ska vinna :-P

Klockan 22 var tårtorna äntligen klara och sen tog jag iru med diskBERGET som bildats under dagen, sen sydde jag upp byxorna och plockade fram allas kläder till imorgon så det är klart.

Nu är klockan midnatt och jag brukar vara vaken ett par timmar till men idag är jag helt död så nu ska jag snart kasta mig i säng.


Stressdag

Dagens planering

Mathias är nu iväg och hjälper min syrra flytta och jag ska strax ta disken bara kaffet är uppdrucket. Eventuellt får jag natta Elmer däremellan annars direkt efter disken.

När Mathias kommer tillbaka ska vi åka och handla allt till smörgåstårtorna och tårtorna. Just ja! Ska ringa Kinna finbageri om lite marsipan också i sista minuten :-P

Någon gång efter lunch ska vagnköparen komma (oh det blir tajt om tid här, hoppas jag hinner hem). Ungarna ska ha lunch någonstans där omkring också. samtidigt får jag slänga in en kyckling i ugnen till middagen.

Kl 15 ska jag hämta nyckeln till lokalen och försöka få komma iväg och duka.

Sen ska det göras tårtor och smörgåstårtor + att de ska bäras bort till syrrans nu tomma lägenhet så de kan bo i hennes kylskåp över natten.

...och så ska vi försöka klämma in MIDDAG mitt i allt detta också.

Jag har fortfarande inte sytt upp byxorna heller, så det måste också göras...

Sen ska jag bort till syrrorna och vara med dem ikväll för att se Melodifestivalen och sen filmen "Allt för min syster".

STRESSAD blev jag nu kan jag säga!

hm... man kanske kan låna ut Alvin under dagen? :-/ får ringa ett samtal.

En liten fredag

OJ är klockan SÅ mycket redan :-/

Jag skulle bara sitta en liten stund vid datorn ju. Det var flera timmar sen! :-P

Idag har det varit fullt ös. Först trafikinformationen på BVC på förmiddagen, det tog typ 2,5 timmar och sen till Konsum och hämta ut ett JÄTTEKUL paket (info kommer framöver, kanske imorgon). Sen hem och luncha med Ellebellen.

Sen har det varit städning, renbäddning av sängar, TVÄTT och sånt för hela slanten. Elmers säljesvagn har jag gjort iordning för flytt (åh vad fin den är <3 ) och så har jag sytt till bandet till dopklänningen som korvat till sig. Har dessutom hunnit med att klippa både Alvin och Victor och så har Mathias varit iväg till Borås och hämtat min lillasyster Jelina och hennes kompis då de kom med tåget från Västerås (fast körde hem dem till en annan syster så det är inte hos mig de bor i helgen).

Städningen blev rätt smidig för Mathias var hemma hos sig med Alvin hela dan, annars är Alvin rätt bra på att vara i vägen när man städar ;-)

Nej jag skulle ju sy upp mina byxor :-/ men nu känns klockan så mycket att jag skiter i det och gör mig i ordning för natten istället.

JO! En KUL grej också!

Nya sim-kortet från Telia kom med posten idag och det FUNKADE att byta! jag har nästan inte loggats ut alls, typ 3 gånger bara sen i eftermiddags! Underbart!

Trafiksäkerhet - fakta om barn i bil

Började dagen med att gå ner till BVC på informationsträff med NTF, trafiksäkerhet var ämnet med andra ord :-) Jag mindes det mesta från samma träff för 2 år sedan plus att jag ju tog körkortet för 1,5 år sen och då får man ju lära sig en del. Vi pratade om barn i bil, reflexer, cykelhjälmar och så men här nedan tar jag bara upp "Barn i bil".




Jag vill dela med mig av den här informationen från NTF idag:

* Nyfödda sitter bäst i ett såkallat babyskydd. Babyskyddet går att använda upp till 13 kilo ungefär eller tills barnets huvud når kanten (får inte sticka upp ovanför). Babyskyddet är det bästa skyddet för mycket små barn men så fort barnet kan sitta någorlunda bra med stöd (behöver inte kunna sitta själv alltså) så är en bakåtvänd bilbarnstol bättre eftersom det är ett säkrare skydd.

* Babyskyddet skall ha ett säkerhetsavstånd på 20 cm fram till sätet framför/instrumentbrädan. Bilbarnstolen däremot ska ligga mot sätet/instrumentbrädan. Observera att bilbarnstolen ska sitta stadigt och fast utan hjälp från framförvarande säte, man ska kunna flytta sätet fram och bak utan att det påverkar stolen.

* Alla godkända bilbarnstolar som säljs i svensk fackhandel är bra. Det finns ingen som är bättre eller sämre, man ska gå efter vad som passar sin bil och sitt barn och en själv bäst. En stol för 6000 är inte bättre än en stol för 2000. Det är inte heller någon större skillnad i rygghöjd. Det handlar om någon cm mellan lägsta och högsta stol.

* Livslängden på babyskyddet är ungefär 5 år, bilbarnstolen 10 år. Så ska du köpa en begagnad bilbarnstol ska den vara max 5-6 år när du köper den, eftersom ditt barn ska hinna sitta i den i flera år. Tänk på att kontrollera noga när du köper begagnat så att det inte finns skador på stolen. Köp helst av folk du känner. Vid en krock får man ut en ny stol av försäkringsbolaget, utan att behöva lämna in det gamla skyddet. Gissa vad egoistiska, korkade människor gör med den gamla stolen om det inte finns synliga skador?

* Barn ska sitta bakåtvänt minst 4 år. Sätter man barnet i framsätet finns det bättre utrymme till benen men det gör absolut inget att barnet sitter med böjda ben. Det viktigaste är att skydda huvud och nacke. I undantagsfall måste man vända barnet före 4 års ålder och det är när man har ett väldigt stort barn för åldern. Det gör inget om barnets huvud sticker upp lite i bilbarnstolen, men är det mer än ca en tredjedel av huvudet så är stolen urvuxen. Men är barnet normallångt eller till och med kort får det gärna sitta bakåtvänd sålänge det bara går.

* När barnet växt ur bilbarnstolen och ska åka framåtvänd tycker NTF inte att man ska vända på bilbarnstolen även om man har en stol som är godkänd för framåtvänt åkande. Man ska istället köpa en bälteskudde, med eller utan ryggstöd. Det viktiga på kudden är hornen på sidorna som ska hålla midjedelen av bältet på plats. Barnets höfter klarar inte att ta bältet vid en krock så bältet kan då åka rakt in i magen och trasa sönder de inre organen. Därför är bälteskudden viktig.

* När barnet är 135 cm långt så kan hen sitta utan kudde och när hen är 140 cm lång kan hen sitta i framsäte med airbag.

* Den säkraste platsen i bilen är i mitten bak, så om man utan bekymmer kan montera sin bilbarnstol där så är det den bästa platsen. Det är dock inte så vanligt att det går så smidigt att montera den där.

* 60% (eller var det 40?) av alla bilbarnstolar är felmonterade! Var noggran med monteringen, annars skyddar inte stolen rätt! återförsäljare för bilbarnstolar ska vara utbildade och kunna hjälpa dig att montera din nya stol rätt. Be om hjälp när du köper. Prova gärna ut den stol som passar er bäst.

* Förrut har NTF varit lite negativt inställda mot urkopplade airbags men idag anser de att tekniken gått så långt framåt att de säger att det är säkert att montera en stol i framsätet om airbagen är ordentligt urkopplad och man själv känner att man litar på det.


Läs mer om barn i bil på hemsidan med samma namn: http://www.barnibilen.se/


Jag har ju även tidigare skrivit lite om bakåtvänt åkande här i bloggen i det här inlägget. Ta gärna del av det. Där finns ett bra klipp från Youtube där man ser skillnaden på framåtvänt och bakåtvänt åkande. Ser man på det klippet förstår man varför barnet SKA sitta bakåtvänt i minst 4 år!



Elmer i en Akta Graco Duoflex XTP. Denna tillhör hans farmor men både han och Alvin har en varsin av samma märke och modell i pappas bil också. Jag tycker det är en bra stol för att den är hyfsat smal på bredden, lätt att bära och flytta om man åker i olika bilar och barnen sitter bra i den.



______


Läs gärna övriga inlägg i kategorin "Råd, hjälp & information" också.

Fan också!

HELVETES JÄVLA RÖVHÅL!

Jag satt och skrev ett långt argt inlägg, trycker på SPARA och får upp "Sidan kan inte visas" för jag har fucking loggat ur med det helvetes jävla teliamodemjävulet! Så där nu fick jag skrivit av mig lite ilska. Får väl skriva om det andra irriternade också då!

JO jag sdatt och gjorde fina bordsplaceringskort i photoshop till dopet och skickade in till Fuji eftersom jag hade gratis framkallning. jag la två beställningar samma dag för jag glömde bort mig. Lite dumt för det blir dubbel frakt men men.

Hur som helst. Den andra beställningen kom för flera dagar sen. Beställningen med bordplaceringarna har INTE kommit. Jävligt KUL! Kommer få hem dem på måndag, efter dopet - stooor mening! Plus att jag nu inte har en bra dukning!

Visst, de går ju skriva ut men jag har ingen skrivare!!!!!!

Fan fan fan fan fan fan FAN!

åååååh men liiite underbart iallafall!!!

Nu har jag tittat på alla bilder (vilket går alldels fantastiskt bra med en stor HD-TV + blueray-spelare hehehe).

Nu är jag lycklig igen, visst är det liiite surt att det inte blev några bubblande skratt på bild :-/ jag vet ju hur gullig han kan vara då MEN! De bilderna som blev är heeelt enastående1 fantastiskt fina! TACK Niclas för att du fångat Elmer så himla bra!

Åh vad jag längtar efter att få in dem i datorn och kunna göra i ordning favoriterna att lägga upp! Får se hur jag gör ang nya bilder, jag är ju hemskt sugen men samtidigt har man ju aldrig några garantier med bebisar, han kan ju vara lika dan nästa gång med :-/ vi får se. Känns ju lite påträngande med iom att det är en hemmastudio som måste plockas fram och plockas bort så blir det ju en del jobb.

Men i vilket fall; GUUUD vad jag är GLAAAD för bilderna! :-D

Nu ska jag lägga mig i sängen och kika på Betnérs Tal till nationen och tydligen amma också för gissa vem som vaknade nu? ;-)

Not so UNDERBAR kväll...

ALLT går emot mig idag tror jag...

Först och främst har jag ju gigantiska problem med mitt modem till mobila bredbandet från telia. JÄVLIGT irriterande. I typ en veckas tid så loggas jag ut var femte minut! Ibland ännu tätare och ibland håller det ändå uppåt en halvimme *wooohoo*.

Alla med min sorts modem fick brev om att uppdatera modemet vilket jag testade att göra igår, vad händer?

JO allt blir VÄRRE! jag fortsätter att loggas ut lika ofta men nu med felmeddelandet att simkortet inte är isatt! Så nu måste jag, var femte minut dra ur modemet, ta ur simkortet, sätta tillbaka allt och ansluta till nätet igen. FATTA IRRITATIONEN! Idag testade jag att installera om hela skiten, hände inte ett jäkla dugg. Det är samma skit fortfarande.

Telias kundtjänst har skickat ett nytt simkort gratis som ska komma på måndag. Jag hoppas VERKLIGEN det hjälper!

Anyway ...detta bygger såklart upp en väldig frustration varje gång jag sätter mig vid datorn (nu är jag tex utloggad sen jag skrev första raden typ så jag kommer måsta fippla med sladdarna och sånt och ansluta igen innan jag trycker på "spara & plublicera".

Jag loggas ut hela tiden då det är som  mest olämpligt såklart.

Sen hade jag en hel del som skulle göras under kvällen, hade planerat så perfekt. Elmer vaknade vid 13.30-14:00 så det skulle bli perfekt att han somnade igen vid 17-tiden ungefär så skulle jag klippa Victor. Tror ni ungen somnade? Nej. Absolut inte. I över en timme kämpade jag men ICKE han ville sova! Jag hann alltså inte klippa Victor för jag måste ju ge Elmer gröt och sen gå iväg på hans fotografering.

Elmer ville INTE ha gröt! Underbart! Kl 19 när han skulle fotas hade han alltså varit vaken över 5 timmar i sträck och var dessutom halvhungrig. Men det blev inte total katastrof iallafall, han var inte ledsen eller grät eller så. Han vägrade iofs att skratta men han kan ju vara söt ändå :-) men han såg lite drogad ut och röd runt ögonen hahaha.

Niclas var snäll och brände ner bilderna på en skiva redan direkt efter fotandet så jag fick med mig dem hem.

När vi kom hem så åt Elmer glatt upp gröten och sen gjorde jag honom i ordning för natten, ammade och la honom i sängen. En stund senare somnade han nöjd och glad - KLOCKAN 21!!!! :-o hans tidigare rekord att vara vaken i ett streck var typ 3,5 kanske 4 timmar. Vem vet, kanske han sover hela natten nu?

Äntligen skulle jag då sätta mig vid datorn och kika på bilderna men NEJ! MER KRÅNGEL!  Datorn vill inte kännas vid att den har en DVD-spelare! Jag har googlat på felet och installerat något program från microsoft som ska laga sådana här problem och programet menar att den lagat problemet medan datorn skickar upp ett felmeddelande att drivrutinerna för DVD-spelarnen inte installerats!

Uppå allt detta så har jag inte hunnit äta middag! Jag har STOOORA problem med mitt blodsocker (jag borde kolla upp det) så jag får typ en blackout till slut. Det är som att hjärnan slutar funka. Läskigt. Ändå missköter jag maten :-/ dumt dumt.

Nu sitter jag iallafall och äter och sen ska jag testa skivan med fotona i DVD-spelaren till TVn så jag åtminstone får TITTA på bilderna :-) ska ta med mig min externa hårddisk hem till Johanna och Niclas och få med mig bilderna direkt hem i den istället senare.

Hur som helst så är N och J väldigt lättsamma att umgås med och trevliga och såklart även lille Alex haha han stod för leendena och skratten nu när Elmer vägrade :-P

Men när jag kollat igenom bilderna så ska jag säga till om jag vill komma och ta några fler en dag när Elmer är lite gladare :-) Så himla snällt <3

Dagens outfit 11/3


ALVIN
T-shirt:
Lindex strl 104
Byxa: GeKås strl 98 (tror jag)
Strumpor: Lindex



ELMER
Tröja:
Lindex (Fix) strl 80
Byxa: Lindex (Fix) strl 80
Body under: Vit kortärmad bas från GeKås strl 80
Strumpor: Fischer Price

Börjar känna stressen

Hade en barnfri kväll igår och stack iväg till syster och drack en öl :-) skönt att slippa vara hemma en liten sväng. Stressade hem vid midnatt ungefär för jag tänkte att Elmer kanske skulle vakna snart så slapp Mathias ringa hem mig men när jag kom hem så sov Elmer som en sten och fortsatte med det 1,5 timme till *s*

Åh! Jag fick faktiskt en handfull svar på vagnannonsen igår! HÄRLIGT! fast första som hördde av sig (mail) svarade aldrig på mitt andra mail plus att hon egentligen inte tingat vagnen så jag lät den gåvidare till nummer två i kön som ska komma hit på lördag. Visserligen är ju inget klappat och klart förrän man tittat men det lät som att hon verkligen ville ha den.

SKÖNT! Så jag får plats att ta hit Zebran sen! Ska bli kul att göra i ordning vagnen med Elmers fina saker :-) En namnskylt som han fick när han föddes av mina systrar, hans namnmobil från kiddoz.se och så få hänga upp mina snygga Willvin-väskor på den fina vagnen :-) den är ju trots allt rätt unik och jävligt snygg!


Nu börjar det verkligen dra ihop sig iallafall :-)


Torsdag
Städa Alvins rum (Victor gör det - för att tjäna extrapengar)
Klippa Victor
Klippa Alvin
Stryka skjortor och dopklänning

Göra i ordning retrovagnen
Fotografera lille palten hos Niclas och Johanna kl 19:00

Sy upp mina svarta byxor
Tvätta, hänga och vika en J***a massa tvätt

Fredag
BVC-träff med föräldragruppen kl 09:30
Optikern - ögonundersökning kl 15:00
(blev inte av)
Hämta Jelina i Borås kl 21:30 (Mathias)
Städa hemma
Bädda rent
Tvätta lite till (och hänga vika)


Lördag
Handla dopgrejer och sånt
Ladda videokameran
Göra tårtor
Göra smörgåstårtor (Mathias)
Hjälpa Angelica att flytta (Mathias)
Sälja vagnen efter lunch nångång
Hämta nyckeln till kvarterslokalen
Duka i lokalen
Umgås med syrrorna på kvällen

Söndag
Lyckas ta oss till kyrkan iordninggjorda och I TID :-P
Ha dopet och dopfikat
Städa
Lämna tillbaka nyckel
Skjutsa Jelina till tåget i Göteborg (Mathias eller någon syster)


Ja, så här ser resten av veckan ut :-) Det blir smörgåstårtor och vanliga tårtor helt enkelt och inte en enda kaka eller bulle för nu får det "duga" så här :-) då blir det lunchigt och bra.

Mathias får helt ta hand om de matiga tårtorna ;-) det är ju ändå han som är "kocken" i familjen ;-) (eller så orkar inte jag helt enkelt hehehe)

Min dikt till Elmer

Inför Alvins dopdag så skrev jag en dikt till honom, det har jag även gjort nu till Elmer inför hans dopdag. Tänkte dela med mig av dikten här...


Min hjälte - Elmer
Till Elmer inför din dopdag
14 mars 2010
från mamma

Du svepte in med din visdom
landade och satte världen i blom
påminde om sårbarhet, om livet
Lärde oss - ta inget för givet

Oro och sorg, kärlek och glädjerus
ett hotande mörker i livets hus
Vimlande tankar så trött och matt
En prickig pojke, ett barn, min skatt

Så ljuvlig och stark, så vacker och mjuk
Underbar, Helt perfekt! Är han verkligen sjuk?
En rasad värld, helt vänd upp och ner
Tänk om jag aldrig får se när du ler?

Men du gav inte upp, du stannade kvar
du vägrade förlora, gav frågorna svar
Du visade alla, du var starkare än så
Med glöd i själen, du kämpade på.

Rödlätta lockar och en blick så blå
runda kinder med skrattgropar på
Så fantastiskt vacker, jag är så stolt
När jag ser på dig slår hjärtat en volt

Jag älskar dig så vansinnigt djupt lilla prins
Tack! Av hela mitt hjärta, tack för att du finns!
Tack för all kärlek du skapat och delat ut.
Tack för allt, tack för varje liten minut.

 


Alvins dikt finns att läsa långt bak i kategorin "Elmers dop" 


Att göra innan dopet

Shiiit nu börjar det verkligen dra ihop sig! :-o På söndag är det dags!


* Skaffa tid att noppa+färga bryn
* Köpa papper och tillbehör för att tillverka inbjudningskort
* Skriva inbjudningar i datorn+ skriva ut (hos vem?)
* Skicka inbjudningar

* Fota Ellebellen i dopklänningen + kostym när den kommer (fotar efter dopet istället inför tackkorten)
* Köpa pappersdukar, servetter, assietter, skedar, glas och muggar mm (färgtema??!)
* Köpa läsk, kakor, bullar (eller tvinga Mathias att baka)
* Köpa tårtor (dagen innan?)
* Klippa Victor
* Klippa Alvin
* Klippa Mathias
* Köpa tråd för att brodera (köpt tråd och nål men WHAT! Det är för svårt :-P Mathias mamma får göra det)
* Stryka en massa kläder (skjortor, dopklänningen)
* Hämta nyckel till kvartersstugan på förmiddagen dagen innan
* Duka i lokalen
* Fixa en dopbok alltså en gästbok som alla kan skriva hälsning i!
* Ladda videokameran och se till att vanliga kameran är tömd och laddad
* Låna systemkameran?


Har många funderingar kring fikat. Ska man göra något matigare än bara tårta? Typ smörgåsar, eller sallad osv... det är ju en dum tid för att bara äta tårta och sånt :-/

Sen själva tårtorna! Herregud köpa tårta till typ 22 pers är INTE gratis. Jag får nog göra själv iallafall!

Meeeen vad jag längtar! Ska bli kul att stå där framme i kyrkan alla 5 systrar samtidigt hihi och så Elmer och Mathias förstås :-)

Duktiga älsklingen!

Elmer har lärt sig att sätta sig upp från liggande. nåja, han har iallafall gjort det 2 gånger nu :-P alltså att han ligger på mage, går upp i krypposition och typ böjer sig bakåt tills han satt sig upp på rumpan och sitter ordentligt :-)

Han lyckas lägga sig ner ibland också. Tar det jäääätteförsiktigt och går framåt med händerna från sittande tills han plumsar ner på mage. Oftast går det bra men ibland hamnar ena armen under magen så näsan kommer först ner i golvet :-/

Han står på knä och gungar heeela tiden men ålar fortfarande bara och kan inte krypa. Men senaste trixet är att ställa sig på fötter istället. Oftast bara en fot (och andra på knät) Han ser för rolig ut, som en liten apa :-D

Han börjar verkligen få kontroll på sin kropp nu lillemannen :-) snart springer han väl iväg trots att jag beställde ett icke-tidigt barn den här gången när jag fyllde i beställningsformuläret ;-) fast han "klår" nog inte Alvin iallafall som var 7,5 månad när han tog sina första steg och Victor var ju inte långt efter, 8 månader och 5 dagar. Vi får väl se när Elmer töltar omkring. För min del kan det gärna vänta till hösten eller så :-)

Köpte ett par "Kallekryp" till honom från Babyshop häromdagen och de kom med posten idag hihi, ja det är helt enkelt ett par muddar som har gummipluttar på och så sätter man muddarna på knäna för att ge bättre fäste. Kanonbra! Leksaken på bilden kommer ifrån samma ställe, Babyshop. Det är en billeksak som ska hänga framför Elmer i bilstolen.


Babyshop hittar du under "Besök gärna" i menyn.




Säljes: Retro barnvagn!

Nu har jag lagt upp Elmers retrovagn på Blocket :-)

Den får inte plats i hallen längre eftersom jag måste ta hem hans riktiga barnvagn. Retrovagnen används inte heller sedan länge tillbaka eftersom han kan sätta sig upp i den (och ramla ur).

Så nu ska den väck för 500 kronor! Mail: [email protected]

Annons: http://www.blocket.se/vi/26240184.htm



SÅLD :-)



     
 
Klicka för att se nästa bild

50% rabatt hos Barnlycka!

Fick ett mail idag:

"Hej!

Just nu har vi 50% rabatt på hela butiken när man handlar med kort eller direktbetalning med koden "bloggrabatt", koden ges ut till er som varit med och tävlat i vår bloggtävling. Självklart får ni även tipsa era läsare, koden gäller till och med torsdag kl.15.00

Ha det gott och missa inte vår nya tävling! ;-)
Mvh Malin & Thomas

barnlycka.se"

Över 1100 poäng på GratisBio!!!

Nu kommer jag och tjatar om GratisBio igen men  jag bara måste för det här är helt fantastiskt ju! regga sig på lite olika sajter, utnyttja lite gratiserbjudanden eller grejer där man får något gratis mot fraktkostnaden, skriva i gästböcker, delta i enkäter mm och det bara RASAR IN POÄNG!

Jag har nu redan ÖVER 900 poäng! Tänk då på att jag dessutom redan bytt bort 200 poäng mot ett presentkort på 50 kr! med andra ord har jag fått ihop 1100+ poäng på mindre än en vecka.

kan redan här tipsa om det bästa erbjudandet jag hittat där inne och det är Fujidirekt som dels ger hela 60 poäng och detta enbart för att man ska logga in där och få 100 gratis-framkallningar av digitalbilder! Man betalar ju frakt såklart men ändå.

Jag kunde framkalla en massa foton på Elmer som jag ska ha med i dop-dukningen (avslöjar inte hur hehe det får ni se efter dopet på söndag) helt gratis och frakten blev bara 29 kronor och för detta fick jag 60 poäng på GratisBio! Som hittat :-D

Använd länkbilden nedan om du vill ha 75 poäng i välkomstpoäng, genom att du då blir värvad av mig, annars kan du gå in på Gratisbio själv och registrera dig men då får du lite mindre, 50 poäng som start.



En promenad

Jag och Elmer tog en promenad ner till babyrytmiken på Öppna förskolan idag. Underbart väder.

Bellenbus gillade sångstunden men mest fikastunden tror jag :-P


Elmer utforskar golven


Fikar smörgåsrån med smör och ost samt en mosad banan. Mums.


Sovsäcken har hängt med ett bra tag. Den är i storlek "Mini" köpt på Jysk för 100 år sedan till Victor när han växte ur vanlig åkpåse *hett tips för alla med större vagnbarn*.


Sötsovare


SHIT va mö grejer! :-P


Det kom ett paket...

Ett underbart och generöst litet paket trillade ner i brevlådan!

Ett par mjuka fina Shooshoos-skor från http://skoor.se till Alvin! Skorna är sköna skinnskor i hög kvalité, precis som Elmers tossor men med en tunn liten gummisula också. De går att använda både inne och ute men för Alvins del blir dessa skor ett par suveräna inneskor som han ska ha när han börjar dagis igen nästa vecka.

Vi är otroligt glada och tacksamma här för denna fina gåva, allra helst Alvin såklart :-)

Elmer har ju redan haft sina Shooshoos från Skoor.se ett tag och jag trivs jättebra med dem. Som många vet så älskar jag ju skinntossor och har provat väldigt många märken. En grej jag verkligen kommit fram till är att det är enorm skillnad i kvalité mellan riktiga tossor som tex Shooshoos och billiga kopior. Jag har testat flera par i hopp om att hitta billiga men ändå bra tossor men inte lyckats ändå. De riktigt billiga runt 100-lappen är helt värdelösa, oftast är det gummibanden som är sämst, tex att de sitter för hårt eller går sönder bland annat. Så det är verkligen värt att köpa riktiga direkt.





Så här står det på hemsidan:

"Här är en webbutik med babyskor och barnskor i storlekar från 16/17 (11,5 cm) till 24
i en mängd olika färger och modeller, Här har vi bara ett litet urval av vad som Shooshoos
tillverkar i Sydafrika men vi hoppas att med tiden utöka sortimentet ytterligare.
Skorna är gjorda i 100 % mjukt nappaläder och har ett elastiskt vristparti
som gör att de sitter kvar på fötterna. De är tänkta att fungera även som innetofflor
så varför inte ett par tuffa, roliga och snygga till dagis?

Här nedanför visas några av våra skor i urval men till vänster under "Kategorier"
sorterade efter storlekar och utförande, ser ni vårt fulla sortiment.

Skorna går att skicka som present till dem som inte bor så nära, som till födelsedagar och dop
eller bara för att man tycker om dem. Kanske en välkomstgåva till den nyfödda?
I kassan kan man välja en annan leveransadress och där kan man då fylla i adressen
till presentmottagaren."


VINTRERERBJUDANDE!

Just nu får du 25% rabatt om du handlar för 300 kronor eller mer på ordinarie priser. Ange koden "Vinter".
OBS! Sista chansen! Erbjudandet gäller bara denna vecka ut!


 


LifeStones avtryckskasetter har kommit!

Avtryckskasetterna från LifeStone som jag beställde häromdagen kom med posten idag så nu ikväll innan Elmer la sig så roade vi oss kungligt med att gegga deg :-P hehe det hela dokumenterades såklart av storebror som blivit fotogalning sista tiden och ska fota och filma allt möjligt.

Leran/degen som man gjorde avtrycket i var GRYMT mjuk! Så där så man bara måste klämma lite extra ;-) första trycket av handen blev misslyckat men det var lugnt, hur enkelt som helst att göra om (är väl fantastiskt att det blev bra redan på andra försöket med en bebis hehehe). Fotavtrycket satt klockrent direkt (ja jag gjorde både och och hade 2 kasetter).

För dem som inte läste DET HÄR inlägget häromdagen så kan jag avslöja att jag alltså ska skicka en beställning till LifeStone för ett silversmycke! De tar alltså Elmers avtryck och gör i miniatyr i silver :-D sååå sött! Kolla det andra inlägget, har skrivit mer om det där och lagt upp bilder.


Mini-rea-shopping

Var i Kinna idag och fixade ögonbrynen (äntligen!). Passade på att kika runt lite i affärer också och gjorde ett par superfynd inne hos "Hans och Greta" :-) hiihihi två Name it tröjor till Elmer i strl 80. Den gröna för 25 kr och biltröjan för 39 kr. Snacka om finfina priser.

Den gröna är kanon! Dels passar den väldigt bra med de mammasydda byxorna men sen har dessutom Alvin en likadan :-)


Dagens outfit 8/3

Dagens outfit :-P lite sent men...



ELMER
Tröja:
Lindex strl 86
Leggings: Lindex strl 86 (muddarna är dock vikta här)
Dreggelscarf: OAPIP.se
Strumpor: ?

Folk är bra korkade alltså!

Inlägget om Victor igår fick rätt många kommentarer, det var en hel hög som inte ens blev publicerade av flera anledningar. Men jag vill ändå ta upp några av sakerna.

Flera skrev att han kanske bara är understimulerad. SJÄLVKLART är pojken understimulerad! Det finns väl ingen tvekan om den saken och det vet ALLA inblandade. Vad har DET med något att göra? Att han kräver utmaningar och behöver extra stimulans (speciellt i skolan) har varit klart sen 10 år tillbaka.

Fram till och med han började fyran låg jag på skolan som en galning med möten och telefonsamtal flera gånger i veckan. Skolan gjorde INGET! Hans klassföreståndare i ettan erkände själv att hon inte hade tid med Victor. Hon hade inte tid att ge honom hans utmaningar som  hon lovat och därför fick han inget alls, inte ens vanliga läxor eftersom han skulle ha andra läxor (som han inte fick).

Sen bytte vi skola och då flyttades han upp till trean direkt efter ettan. Första året fungerade det jättebra men sen blev det ju samma sak igen. Han var lika gammal som treorna, gick i fyran men hade tex engelska i hop med femmorna. Att flytta upp honom en årskurs var inte alls den rätta lösningen. Han är ju fortfarande lika understimulerad eftersom han ligger många år före kunskapsmässigt. Samtidigt ligger han flera år efter i de sociala bitarna.

Enda gången han funkar bra i skolan är när han får jobba med arbeten som ligger på hans nivå kunskapsmässigt men får stöd som ett litet barn (tex att någon sitter med honom och tittar på, stöttar och uppmuntrar hela tiden). Han klarar inte av personligt ansvar över huvudtaget och det går absolut inte förvänta sig att han ska klara av vardagliga saker så som andra 11-åringar. Jag går inte in på detaljnivå eftersom det är rätt privat nog som det är.

JAG har hela tiden försökt få skolan att ge Victor det stöd han behöver, i alla år! Men framförallt nu sista året men skolan svarar med att göra INGENTING och hänvisar bara till att man i princip MÅSTE ha en diagnos för att få hjälp. BUP gjorde en screening som visade att det fanns väldigt klart och tydligt att en utredning måste göras. BUP ville inte ta tag i det eftersom den enda på BUP här i vår lilla håla, som får utreda är samma person som Victor redan går i samtal hos och det blir naturligtvis väldigt fel om hon ska utreda när hon redan är hans samtalskontakt. BUP föste över det hela på skolan som då faktiskt (kors i taket) gjorde en basutredning. Tyvärr gav ju inte den ett jävla någe. Det enda som framkom var att Victor har en IQ på 139 och antagligen högre om det inte vore för den depressionsdiagnosen han har.

Skolan har aldrig någonsin lyssnat eller mött upp med några lösningar. Samma sak med BUP. De är inte intresserade. Skolpsykologen tycker att BUP självklart borde göra en utredning och Specialpedagogen på skolan är helt på min sida i allt. Soc pratar en massa men det händer inte så mycket när det gäller stöd och hjälp med Victor i hemmet men de hjälper mig iallafall att trycka på skolan för att skolan ska ta sitt ansvar (detta har dock hjälpt föga hittills som sagt).

Om drygt en vecka ska jag ha möte med skola, BUP och soc och då ska jag riva ifrån så att det HÄNDER något äntligen.

Det är inte alls så att Victor helt enkelt bara är understimulerad som vissa skriver. Det är ganska invecklat och komplicerat! Det är inte bara att aktivera honom som en uttråkad treåring som behöver få komma ut och röra på sig eller spela stimulerande sällskapsspel eller så sitta och prata osv. Det ligger på en helt annan nivå och det är ingen som helst hemlighet att det är så men det finns inga enkla lösningar. Det är inte bara för skolan att ge honom extra uppgifter (han gör dem ändå inte) och för oss hemma att underhålla honom.

Varför förutsätter folk att man är helt dum i huvudet? Att man inte testat någonting? Att man inte känner till sina egna och sina barns problem? Att man ger upp utan att ha försökt? Jag har gjort ALLT jag kan och mer därtill. Jag kan inte lösa problemen med Victor själv. Jag kan bara fortsätta att kräva hjälp från BUP, skola och Soc och ja, jag ska göra det. Jag ska försöka ett tag till men ni måste faktiskt förstå att jag ska ORKA också, även de andra två barnen ska orka.

En annan grej som det gnälls om är dels att jag skriver för lite om Victor och dels att jag skriver för mycket. Hur man än gör så är det ju fel! Nej, jag skriver inte mycket om Victor, just för att han ändå är 11 år och har ett större behov av att hålla saker privat än de två små. NI VET JU INTE vad som pågår i bakgrunden? Hur mycket tid och energi jag lägger på vart och ett av barnen i verkliga livet, det har ni inte en susning om.

Är ni så blåsta att ni tror att jag lägger mest tid på den jag skriver mest om och minst tid på den jag skriver minst om osv? Så otroligt korkat. Det jag skriver har för fasen inget med vad som händer att göra! Ni trodde väl inte på ALLVAR att jag skriver ALLT här?!! :-D

Alla möten med BUP, soc, skola och polis om Victor och allt som varit kring honom, det har pågått hela den här tiden jag haft bloggen, konstigt va, eftersom jag inte skrivit om det? kanske det finns en anledning till att jag inte skriver om vissa saker?

Så om jag inte skriver om Victor så tror ni att jag inte bryr mig om honom, inte lägger ner tid på honom, inte umgås med honom? Att jag bara bryr mig om Alvin och Elmer för att det är dem jag skriver om?

Hahahaha. Tror ni att vi inte äter middag de dagar jag hoppar över att skriva vad vi ätit? Tror ni barnen går utan kläder de dagar jag inte lägger upp "Dagens outfit"? Tror ni att jag inte går ut och leker med barnen en dag bara för att jag inte skrivit om det? Är ni så dumma? Är ni så dumma så ni tror att jag skriver om allt och har jag inte skrivit om det så har det inte hänt?

Använd hjärnan! det här är en BLOGG, inte en dokumentärserie om mitt liv! Det finns MYCKET mycket som jag inte skriver om här, speciellt kring Victor eftersom han är i en känslig ålder.

Internetirritation på flera sätt

Somnade när jag skulle natta Ellebellen :-P klockan 19 hehe

Men vaknade efter ett tag av att jag hade en lite större mysgroda som krypit upp bredvid mig och kramades. Alvin hade kommit hem <3

Sen var det dags för Alleballen att gå och lägga sig också och själv har jag surfat runt på nätet. Jag har dock ett OTROLIGT IRRITERANDE problem som pågått i flera dagar nu; jag loggas ut från internet typ var femte minut!!! Blir galen på skiten. Flera gånger har jag tex skrivit ett långt inlägg här i bloggen och sen när jag klickar på publicera så visar det sig att jag såklart loggats ur så allt försvinner och upp kommer bara "sidan kan inte visas".

Fler som haft så nångång? Jag har mobilt bredband från Telia.

Bläää borde verkligen ta tag i detta med Tradera nu :-/ har määängder av plagg som borde säljas men det finns några som jag har nere i lägenheten (resten på vinden) som jag varit på väg att kasta upp länge nu. Skaljacka, windfleece:ar med mera... men får aldrig ändan ur ju.

Kanske borde lägga upp dem i bloggen till fast pris istället :-P

Nej nu är jag natthungrig och måste hitta något att äta och så kika lite TV innan jag ska sova. Imorgon ska jag iväg och fixa ögonbrynen ÄNTLIGEN, fick ju byta bort tiden i lördags eftersom jag åkte till Kungsbacka igen.

Ang tidigare idag så har jag pratat med min son och beslutat att vi kämpar terminen ut. Jag ska ställa högre krav på skola, soc och BUP. Inplanerat samlingsmöte med dem alla samtidigt om en vecka lite drygt. Då får jag slå näven i bordet helt enkelt. Ska ringa hans pappa imorgon om detta också.

Att anonyma människor sitter och skriver löjliga trådar på Familjeliv rör mig inte i ryggen. Inget av det som står stämmer, de måste ha blundat på ena ögat när de läst min blogg tror jag. Över huvudtaget så är det ganska pinsamt med den typen av tjatterkärringar. Sådana som söker drama och gottigheter. Det är de som läser Aftonbladet och tror på allt, det är de som faktiskt KÖPER "Hänt extra" och "Se & Hör". De gluttar bakom gardinerna på vad grannarna gör och sitter sen och ringer runt och skvallrar "VET du vad Ohlssons har köpt nu?! Vänta ska du få höra..."

Så där, det var allt jag hade att ge som respons på er lilla tråd. Hoppas ni inte är besvikna utan kan glädjas åt att ni faktiskt fick ett svar i ett inlägg, precis så som ni satt och dregglade efter :-) trist för er att ni har så tråkiga liv att ni måste krydda med smaskiga historier ur mitt liv ;-) ett hett tips: ta och gotta er i någon trevlig kärring-serie på TV istället. Massor av drama och intriger. "Days of our lives" kanske kan vara något?


GratisBio.se

Nu har jag beställt första presentkortet! I utbyte mot 200 poäng så har jag fått ett presentkort hos Polarn o pyret på hela 50 kronor! Snart är jag uppe i 200 nya poäng att byta ut! Kul och otroligt lättförtjänt.

Jag trodde det skulle ta tid att samla poäng men när man väl kikar på de olika sätten att samla så ser man snart att det är ganska så enkelt.

När jag reggade mig var jag dock lite dum och hittade dit på egen hand så jag fick "bara" 50 startpoäng. Om du vill hänga på så kan du få hela 75 startpoäng istället genom att gå via bannern här under:




Söndagssnack

Ska ta mig ett bad strax med den gnälliga bebisen. Varit en väldigt lugn dag förrutom en del tvister med Victor. Anledningen till lugnet är att Alvin inte är hemma. Igår när vi kom tillbaka efter shoppingturen så fick farmor ta med sig honom hem och där har han varit nu i ett dygn :-)

Det är då man märker hur sjukt jobbigt det är med en intensiv liten söt Alvin i huset :-) om han inte är hemma känns det som att vara barnledig typ, trots att Elmer och Victor är hemma.

Men nu har jag laddade batterier och längtar hem Alleballen här ikväll. Om en vecka börjar han dagis!

Igår kväll såg vi Bröllopsfotografen! Jättesöt film, precis som jag föreställt mig :-) Ikväll tänkte jag försöka ge mig på att sy det andra paret muddbyxor om jag hinner och orkar. Alvin har tydligen sovit middag idag så det är inte säkert han kommer somna speciellt tidigt ikväll.

Nej nu lockar badet. Jag är nyäten också. Kyckling, ris och currysås blev det på menyn idag efter Victors önskemål men jag tror alla i familjen älskar det.

Just ja ...vann en tävling i morse :-) inne hos Tumadre! Skoj! Ännu mer shopping!

Tävling hos Brandos.se

Denna sportiga och snygga sko från Brandos skulle jag vilja skutta fram i under våren och sommaren 2010 :-)

De är enkla och stilrena, praktiska och snygga. De sticker inte ut för mycket samtidigt som de inte heller är tråkiga. Precis sådana skor behöver en småbarnsmamma som jag. Bekvämt och funktionellt. Det fina utseendet är bara ett plus. Tänk så fantastiskt det skulle vara att få VINNA!

Skechers: 99999314 från BRANDOS.se

Jag tävlar om 900 kr till skor på BRANDOS.se. Tävla här



GratisBio.se - alla är vinnare

Skrev för en tid sedan om GratisBio.se, en sajt som går ut på att man samlar poäng på alla möjliga olika sätt och därigenom får gratis biobiljetter, presentkort osv. Med mina runt 1500 unika besökare per dag bör det ju finnas en hel del som inte upptäckt denna smarta tjänst ännu så jag skriver om det igen!

Kanonbra koncept för alla parter! Win-win-win-situation så att säga ;-)

Dels vinner annonsörerna på det genom omfattande reklam, dels vinner vi medlemmar på det genom att kunna samla poäng till presentkort, få bra erbjudanden och tips + själva underhållningen i att samla poängen och dels själva sajten i sig som tjänar på att sammalänka annonsörer och medlemmar!

Gillar sådana här ideer där det enbart finns vinnare! Som medlem väljer man ju dessutom själv hur stor vinst man vill ha genom att välja hur mycket poäng man vill samla!

Jag ser då och då att folk skriver i sina bloggar om alla presentkort de fått och så där. Skitspännande! Jag vill höra mer! Ni som samlat mycket poäng, vad har ni shoppat? Hur ofta får ni presentkort hemskickat och så?

Berätta mer i en kommentar här nedan för jag tycker det är jättekul att höra hur bra det funkar :-)

Vill du också gå med och få ta det av det goda? :-) Använd gärna länken nedan vilket gör att jag rekryterat dig, rekrytering är nämligen ett av mängder av sätt att samla poäng! Andra sätt är att delta i tävlingar, logga in ofta, klicka på länkar, ta del av erbjudanden (massvis som är helt gratis och även en del till väldigt förmånliga priser, det är noga utmärkt innan om det kostar något eller är helt gratis).

http://gratisbio.se/?RecruiterID=258985

Du får 50 poäng i välkomstgåva från GratisBio men eftersom du använder min länk får du dessutom 25 extra poäng utöver det! Totalt 75 poäng. Rätt bra start, eller hur? ;-)


Buzzador?

Kom på att jag ju har ett konto på Buzzador som jag aldrig använt. Tänkte att jag skulle ta tag i det nu och då vorde det ju kul om man kunde rekrytera några personer också :-) Så här står det om Buzzador: 


"Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det."


Om du använder den här länken så blir det jag som rekryterar dig och det skulle göra mig glad såklart :-)  https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Beckah82

Det var min syrra som rekryterade mig för några år sen men jag har aldrig ens loggat in tror jag :-) hon har däremot fått testsaker hemskickat flera gånger så jag vet att det funkar :-) godis och grejer har hon fått och jag har ju också provat en del eftersom man ska dela ut till vänner och släkt också :-)

Shopping :-)

Har varit i Kungsbacka och handlat med Elmer och hans farmor.





Första åkturen i riktig bilbarnstol istället för babyskyddet. Fast detta är farmors stol. Elmer och Alvin har dock samma modell på sina. Alvin har en blå och Elmer har en grå Akta Graco duoflex som sattes i ordning i pappas bil igår så Elmer har inte hunnit åka i sin än :-)


Lite shoppingbilder också kanske? :-)



H&M, finkläder till Elmer i strl 80. Byxa 99 kr och växt+skjorta för 129 kr



KAPP AHL, absoluta favvobyxan till Alvin. Han har sådana i grått sen innan, specialpris nu 99 kr i strl 104.



POLARN O PYRET, tröja i strl 104 till Alvin. 225 kr och denna köpte farmor.



LINDEX, fix-set till Elmer, tröja+byxa REA 89:50 i strl 80. Dreggelscarf + mössa till Elmer 39:50 st



LINDEX, till Alvin. T-shirt 79:50 kr i strl 104 och strumpor 49:50 kr i strl 25-27



LINDEX, body 69:50 kr och byxa 69:50 kr till Elmer. Båda i strl 86



När vi skulle åka hem såg vi detta mitt inne i kungsbacka. FINN TVÅ FEL! :-D



De irrade omkring, sprang rakt över vägen och sånt...

Kan själv! (eller: KLADD!)

Känsliga varnas för kladdiga bebis-mat-bilder men övriga kan ju titta på världens sötaste äta-själv-bebis ;-)


Några bilder från igår då Elmer ätit matpuré och sen fick en halv banan att äta själv :-D






Macka kan man också äta själv:




Elmer provar dopklänning!

Sötisen hihi




Victor i klänningen:



Alvin i klänningen:






Bonusbilder på Victor runt åldern då han döptes:





Kväll med syrrorna + dopsnack

Ännu en tråkdag men ikväll blir det andra bullar. Ska ta mig hem till syrran och umgås med alla tre systrar en sväng så får Mathias sitta här och uggla med barn istället.

Imorgon har jag bokat in mig på en ögonbrynstid också, inte en dag för tidigt hahaha två stora vita buskar som sitter helt tjocka och vildvuxna ovanför ögonen nu ...typ.

Fick en traderaskjorta med posten idag, strl 80 så den funkar till dopet men jag behöver finbyxor och väst också. Skor och slipsar finns redan. Ska kolla barnaffärerna i Kinna imorgon när jag ändå är där. Så himla synd att han inte kunde ha kostymen från barnkorgen.se men inte mycket att göra åt. Han får glänsa i den skönheten till hösten istället.

Hur ska jag göra med doptårtan förresten? Köpa eller göra? Det blir betydligt färre besökare än på Alvins dop så det är ju inte lika jobbigt att göra tårtor. Typ 1, max 2 st i vanlig hemma-storlek. Ska fundera en stund till. Dukningskrafset är ju färdigköpt iaf.

Skulle behöva köpa en doppresent också för jag tvivlar på att jag hinner/kan/orkar rita ett blyertsporträtt :-/


Dagen idag

Nu ska jag bara hänga en tvätt och sedan gå och sova. Imorgon är det fredag igen redan! Veckorna bara flyger iväg. jag måste ju fixa en tid för ögonbrynen också innan det är för sent. Vill ju inte gärna vara nyfärgad på dopet heller hehehe inte så snyggt.

Får ringa henne imorgon!

Idag har jag suttit fastlåst här hemma hela dagen. hatar sådana dagar och det har verkligen märkts också för jag har varit på uruselt humör! Ville så gärna ut i solen men det blev aldrig av.

istället har jag flitt bort lite av det gigantiska berget av tvätt, diskat och plockat i ordning lite och gjort ett nytt storkok barnmat till Elmer. Currykyckling, ris och grönsaker. När jag kokat alla grejer så fick Alvin en portion till lunch och sen mixade jag ihop resten. Hoppsan! Alvin tyckte det var svingott och ville ha mer! Haha så jag slevade upp puré i hans tallrik :-D han rynkade först på näsa och tyckte att det var Elmes men sen smakade han lite på fingret och insåg att det va<r mums och slafsade i sig allt och ville ha MER! :-o

Elmer var inte lika förtjust men det var för att det blev lite för tjockt och kompakt så jag knappt kunde mixa så det låg typ hela riskorn och majs i och sådär och det blev för stora bitar.

Innan jag frös in maten sen så hällde jag på mer vatten och mixade ordentligt så nu ska den nog duga, han gillade ju smaken.

Nej, tvätten var det ja :-)

GUD vad jag är GLAD över alla fantastiska gåvor som vi fått senaste dagarna!

Barnkorgens gåva

Jag har ju berättat att jag beställt kostymer till Alvin och Elmer ifrån Barnkorgen.se

Igår kom de med posten och jag blev helt mållös och överlycklig! Barnkorgen skickade hela paketet som en GÅVA till oss! Inte nog med att Alvin och Elmer fick varsina kostymer, de hade även varit så söta att de stoppat ner en barnklocka och lite klistermärken till Victor <3

Vilka fantastiska presenter!

Jag har provat kostymerna idag och de är tyvärr lite stora i storlek. Naturligtvis går det bra att skicka tillbaka och byta till en annan storlek, men jag gör faktiskt så att jag behåller dessa iallafall! Alvins kostym är bara lite för stor så den ska han få ha på dopet och Elmers kostym kommer att sitta bra till hösten och då spar jag den så jag kan göra världens grymmaste 1-årsfotografering istället!

Någonstans där ska ju nya kusinen döpas också, som är beräknad att födas nu i april så då får Alvin och Elmer ha på sig kostymerna på kusindopet :-)

Jag upptäckte även att det blev lite otympligt med kostym på Elmer som inte kan stå upp ännu så därför blir det bättre om några månader. Men nu på dopet så ska jag fixa fram någon fin väst och byxa istället.

JÄTTETRIST att behöva vänta på att han växer i sin snygga kostym men som sagt, det är ju bättre med kostym när han blir lite större och han stå och så där.

Jag är OTROLIGT tacksam och mycket rörd och glad över de här fina presenterna! TACK! <3




 

Present från Kiddoz

Det kom ett till fantastiskt paket med posten idag!!! Så otroligt gulligt! Tack snälla snälla Kiddoz för denna fina present - en personlig namnmobil till min Elmer!




Det passar så himla bra precis just nu när han börjat åka vagn! Det går även att använda denna personliga namnmobil som dörrskylt eller dekoration på väggen eller till och med som greppvänliga leksaker till en liten bebis :-)

Elmer skulle nog gärna lägga vantarna på dessa mjuka söta bokstäver och tugga på dem hehe men det får han inte för de ska ju upp på vagnen, Zebran, som snart ska komma hem igen. Det kommer bli skitsnyggt!

Namnmobilen plockar man ihop själv inne hos Kiddoz och beställer vilka bokstäver man vill och dessa finns i flera färger så man kan kombinera så som man tycker är snyggast.

Vilken perfekt present till Elmer! :-) både som 6-månaderspresent och som doppresent, för han döps ju faktiskt snart.

Här är några lånade bilder på andra namnmobiler från Kiddoz:







Present från I Love Plexi

Precis på självaste 6-månadersdagen kom denna underbara gåva från I Love Plexi!

Jag hade ju en tävling i samarbete med dem för ett tag sedan där jag fick lotta ut ett sånt här snyggt smycke och sedan fick jag även själv beställa ett! oändliga möjligheter på detta smycke! jag fick fundera både en och två och 25 gånger innan jag slutligen bestämde mig för att göra ett smycke till Elmer istället för till mig själv, så att han kan få det i dopgåva.

Man kan välja lite olika färg på plexiglaset, jag har valt spegelplexi! Hur coolt som helst (men svårt att fota hehe).

Eftersom det är spegelplexi så är det svårt att fota texten läslig men det står Elmers födelsedatum, vikt och längd och sånt och underst har jag valt ett par rader ur låten "Älskade barn"

"Så kom du till oss du älskade barn och grep våra hjärtan" står det. Jag valde den eftersom min syster Kicki sjöng den på Alvins dop och så har jag bett henne sjunga den igen nu på Elmers dop.

Smycket blev verkligen ÖVER förväntan! Otroligt fint! Kollade in på hemsidan nu med och det trillar in nyheter titt som tätt! hittade bland annat ett superhäftigt smycke i form av en spindel! Plexiglas är verkligen skitcoolt som smyckesmaterial.



6 månader och FRISK!

Lilla bebisen sover nu och även hans lilla storebror <3

Tänk va, hela 6 månader har gått sen den där sensommardagen då mitt lilla hjärta kom med buller och bång och vände upp och ner på allt. Vilken oro det var den dagen. För 6 månader sedan satt jag helt ensam nere på Förlossningen medan mitt lilla hjärta låg uppe på Neo.

Vilken resa detta varit! Idag nådde vi målet, Elmer har passerat 6-månadersdagen och har fått vara frisk! Nu kan vi slappna av och gå vidare med våra liv. Langerhans cell-Histiocytos kan vi äntligen lägga bakom oss.

FATTA HUR UNDERBART det är! Älskade lilla barn, hoppas denna start i livet kommer att förbli det allra jobbigaste under hela din uppväxt och att du får vara frisk och lycklig resten av tiden :-)

PRESENTER har det ramlat in med posten idag och igår :-D
Jag ska presentera dem närmre i egna inlägg :-)

Älskade barn - 6 månader!





Några foton från idag:


Gladis


Sötis


Tandsingarna


Pajas


Buse


Sen försökte jag mig på lite hemmastudio ...HAHAHAHAHA vilken katastrof :-D 50 bajsbilder och två som var okej nog att spara ;-) här kommer de:





:-D tur att vi ska göra en riktig 6-månadersfotografering hos kompisen Johanna istället :-)


Elmer i mammasydda byxorna

Hade ingen body som matchade och alla helvita är i tvätten men jag ville prova byxorna ändå såklart :-)

Mudden är som  synes lime och själva byxorna är klargul, stark ljusgrön och mörk klargrön. Av någon anledning ser det ut som att midjemudden sitter jättetight men det stämmer inte. På krypbilden ser det mer rätt ut.

Synd att ni inte kan se tyget IRL för det gör sig inte riktigt på bild. Synd med tanke på att jag ska sy ett till par att sälja på tradera. men men de går nog att sälja ändå för en liten peng :-)



NU ÄR DE KLARA!

Jag köpte ju ett velourtyg som jag gått och blivit kär i ;-) för att sy muddisar till Elmer. Nu har jag äntligen sytt byxorna och jag älskar dem! Ja pga tyget alltså, inte för att de är så proffsigt gjorda och så ;-)

Både velour och muddväv är köpt på tyg-Skroten i Skene och mönstret... well ...jag bara klippte till några tygbitar. de är i strl 80/86 ungefär.



Det var svårt att få till bilder som gjorde tyget rättvisa dock :-/


Vinsten jag sydde

Skrev ju att jag sydde en vinst till Emmelie som vann vikttävlingen :-)

Här är en bild:


Hade ingen som helst aning om de skulle passa på hennes Johannes jag bara chansade lite. Använde som vanligt inte något mönster heller. Men jag tror de blev okej. Hoppas det. Hon skulle prova dem på honom idag om hon hann.

Tror jag ska sy sådana till Alvin med men jag måste köpa ny vit muddväv först.

Välja bort sitt barn

Sitter och slötittar på TV4 och "Drömmen om Italien" och jag blir så JÄVLA FÖRBANNAD! Det är två idiotföräldrar som är med. Ett par på 25 år som väljer att lämna sin BEBIS hemma i Sverige i FLERA MÅNADER för att åka till Italien och fjanta runt i en dokusåpa! Det är så sjukt så det finns inte.

"Man måste ju ta den här drömchansen" menar mamman typ. WHAT?! snarare RISKEN att för all framtid förstöra sin dotters grundtrygghet!

Tösen var lika gammal som min Elmer är nu! HERREGUD! Jag skulle inte lämna honom i 10 veckor om jag så fick 10 miljoner! Jag skulle inte ens lämna honom 10 timmar i dagsläget för att vara med i TV och tävla om något fjant. Det längsta jag varit ifrån honom någonsin är 2 timmar och då har han varit med sin pappa (och En gång har han haft barnvakt, min syrra i 2 timmar).

Hur FAN kan man lämna en så liten bebis i 10 veckor? TIO VECKOR är lixom så länge att flickan kommer glömma bort sina föräldrar. Hon kommer att tro att hon är övergiven! Nä jag mår fan illa!

Vilken jävla egoism! Fruktansvärt dåligt av TV4 också att inte säga stopp när det kommer två idiotföräldrar som dessa och vill vara med! De borde inte skickat dem till Italien, de borde skickat dem till en barnpsykolog som kunde förklara för dem vilken tortyr de utsätter sin dotter för.

Efter psykologbesöket hade de kunnat åka vidare till en familjepedagog eller samtalsterapeut eller något och bett om akut hjälp med att jobba på anknytningen med sin dotter för uppenbarligen har de ingen!

Handavtryck som smycke!!!

GUUUD så sött!

Asså, ända sen Victor var bebis har jag varit sugen på att göra en sån där avgjutning från Lifestone men det blev aldrig av och inte med Alvin heller. Självklart har jag gjort egna tryck hemma i färg och lera och gips och sådär men det är ju inte samma sak om man säger så :-D jag har inga riktiga avgjutningar och det är något jag ångrar!

Nu kanske är sista chansen medan Elmer är bebis, han fyller ju 6 månader imorgon, så jag bestämde mig för att passa på :-)

Jag surfade in på LifeStone för att kolla om det gick att beställa på nätet och det gjorde det ju! Först beställer man en avtryckskasett som man gör själva trycket i och sedan använder man det till att beställa sina grejer.

Jag hade ju tänkt mig en glasavgjutning först för att de är så jäkla snygga men när jag kom in på sidan såg jag att de har utökat sitt utbud en aning sen jag var där sist! De gör nu även SMYCKEN med barnens avgjutningar i miniatyr! Jag blev störtförälskad. Sååå jäkla gulligt!


Snodd bild från lifeStone ;-)

Då fick jag en idé! de har speciella armband där man kan samla små hjärtan med sina barns avgjutningar och nu gjorde jag visserligen inga avgjutningar av Victor och Alvin MEN då har de tagit fram en annan modell! Nämligen en variant där man skickar in ett vanligt tryck! Alltså ett färgtryck! Så man kan beställa nu i efterhand även från de äldre barnen var bebisar!

Så detta kändes ju som ett självklart val! Jag kommer alltså först och främst beställa en avtryckskasett för att göra en avgjutning av Elmers hand eller fot (handen är ju gulligt men jag är lite sugen på foten istället eftersom han har så väldigt speciella fötter min lille sötis hihi, Mathias ville nog också hellre att jag skulle välja foten så vi får se).

Sen ska jag skicka in kasetten med en beställning på ett armbarnd och med Elmers avgjutning på ett litet hjärta med karbinhake som jag kan hänga i armbandet! Sen är det bara att samla de andra två barnens tryck på små hjärtan också men det får komma med tiden när jag får råd och så där.


Snodd bild från LifeStone

Blev dock så glad av att se att jag kan få alla tre barn fast jag aldrig gjorde de där avgjutningarna när de var små. Kanon! Kom att tänka på de med änglabarn också, de har ju ingen möjlighet att göra en riktig avgjutning men de flesta brukar ju ha ett hand eller fotavtryck från sin änglabebis och då kan man ju göra smycket i efterhand.

Fast det är klart att jag är sugen på ett stort glashjärta med Elmers avtryck också hehe men om jag ska välja så var smycket gulligast plus att jag kan lägga till de andra två också då så därför väljer jag smycket.


Har du varit bra på att göra gipsavtryck och färgavtryck och sådant på dina barns händer och fötter? Har du kanske beställt riktiga avgjutningar hos LifeStone till och med?

Fantastiskt Willvin-paket!

Jo jag skrev ju igår att jag fått ett helt fantastiskt paket med posten :-)

Jag är fortfarande idag lika bubbligt lycklig kan jag säga!


Paketet jag fick innehöll nämligen TVÅ WILLVIN SKÖTVÄSKOR i två andra modeller än den jag redan har (Magnificent). Fatta vilken LYCKA! :-D :-D :-D

Ska bli superkul att testa dessa två väskor också för redan nu vid första anblick så känns det som att de kompletterar varandra riktigt riktigt bra!


Båda nya fina väskorna! Multidad och Ryggsäck


Båda igen :-)

En smart grej är ju tillbehörspaketet som följer med alla tre väskorna för då kan man byta väska jättesmidigt - eller "byta barn" om Mathias har nya väskan "Multidad" och är iväg med Alvin och jag har "Magnificent" och är iväg med Elmer och sedan möts man och byter barn så kan man behålla "sin" väska med nycklar, plånbok och sånt krafs och bara byta tillbehörsdelarna där man då kan ha lagt extrakläder, blöjor osv. Skitbra!

Just Multidad som är den ena väskan jag fick igår kände jag direkt att det kommer att bli min favorit! jag älskar ju magnificent som jag redan har med Multidad är mer en "grab-and-go" man får plats med de viktigaste grejerna och så sitter väskan som gjutet på kroppen (min favoritutformning på väskor) samtidigt som den också är anpassad för att passa som skötväska på vagnen!


Multidad med alla tillbehör. Själva väskan innehåller också en massa genomtänkta och smarta fack. Blev ärligt talat rätt impad!

Syrran som var här igår kväll och hämtade sin Tiger som vi passat blev ordentligt avis kan jag säga hehe hon gillar också den typen av väskor.

Så här hemma kommer det nog mest bli en MultiMOM  hahaha nejdå mathias ska få ha den också ;-) han är ju helt klart den som sticker iväg mest på småturer och har då med sig Alvin så Multidad kommer att passa dem perfekt. Utseendet på väskan gör ju att den passar alla.

Den andra väskan är lite speciell, nämligen en ryggsäck! detta passar ju extra bra för oss som bär i sjal nästan! Storleken på väskan är dessutom väldigt bra för den är inte för stor och otymplig samdiigt som den inte är för liten heller, man får gott och väl plats med allt man kan tänkas ta med på en liten utflykt.


Ryggsäcken med alla tillbehör - skötbädd och 3 olika sorters småväskor!

Även denna väska har såklart tillbehörssetet! Sen har den dessutom mitt älskade BOTTENFACK :-D samma som Magnificent har och det facket är verkligen oslagbart bra.



Tack snälla snälla Petra för våra nya väskor! Ska bli så himla kul att testa dem alla!




Dagens outfit special 2/3


ELMER igår


Body: Babykungen.se strl 6-12 mån (sista ggn han använder den, kolla ärmarna)
Bitleksak: GeKås
Byxa: GeKås strl 80
Strumpor: Glömt, kanske GeKås
Dreggelscarf: OAPIP.se





Windstopperfleece: Po.p strl 80
Tossor: Lindberg - väldigt små i storlek
Vantar: GeKås



Skalbyxor: Po.p strl 74
Skaljacka: Po.p strl 86
Mössa: Po.p tror det är strl 44-46



Tips!



Alla som bloggar om www.busmonster.se får ett presentkort hos dem värde 100kr!

Inlägget ska innehålla texten: "Blogga om BusMonster och få presentkort!" samt bilden ovan. Lägg även till BusMonster i din länklista. Skicka sedan ett mail till [email protected] Lätt som en plätt! =)


Tänder

Tand 3 på G ordentligt?

Lilleman vaknade och skrek och fick mat. Tömde hela förrådet på mat men fortsatte skrika. Han var inte hungrig alltså för hans mage var överfull och stinn. Testade vatten och vyssja och allt möjligt men nej, han skrek bara. Så jag förstod ju ganska snart att det var tänderna. Har faktiskt aldrig varit med om en unge som har så jäkla ont av tandsprickningen förr :-/ Victor och Alvin var absolut inte så här! Elmer har varit sån här varje gång.

Men till slut åkte alvedonet fram (flytande) och mycket riktigt. 12 minuter senare så mjuknade den spända skrikande bebisen och han tystnade bara så där POFF och somnade och sover nu som en sten.

Nu är klockan så mycket så nu orkar jag inte göra uppdateringarna jag lovade men de kommer imorgon :-)

Godnatt <3


En bra dag idag :-)

Här sitter jag i köket med 4 små söta barn (jag har lånat Tiger också) ;-) Ska ta och dumpa tre av dem i sängen strax hehe bara lite tvättning och tandborstning först.

Vilken hääärlig dag! Stack ut en sväng till sen och gick för att posta inbjudningar och fick även köpt nästan allt som har med dukning att göra till dopfikat. Gött!

Fotade en hel del förrut idag förresten, hemma hos syrran så det kommer nog någon bild ikväll :-)

Ska även berätta om något otroligt som kom med posten idag! Jag blir avis på mig själv nästan!
;-) :-D hahaha

FÖRSTA barnvagnsturen med Elmer!!!

Vi har fantastiskt väder här idag! UNDERBART!

Jag skulle iväg till babygruppen på ÖF i morse men var tvungen att passa Alvin en sväng så jag inte hann dit i tid :-/

Bestämde mig för att ta en promenad med Elmer istället för att posta inbjudningar och lämna vinsten till Emmelie som hon vann i vikttävlingen igår. Det blev något jag sydde i gårkväll till hennes son ;-) INGEN aning om det passar och så där men jag chansade. Annars får hon kasta det eller använda som disktrasa eller något. Glömde fota men har bett Emmelie att göra det.

Men SATAN vilket sliiit att få på mig Elmer när jag skulle gå hemifrån! Tjocka kläder på både mig och honom och så på med sele! Ungen skrek och jag svettades som en gris. Efter en lång arg ramsa (som skulle fått vem som helst med Tourettes att rodna) så var ungen äntligen på plats i selen på mig. PUST! näe! Lägg av, jag orkar verkligen inte kände jag och efter bara några steg utanför dörren så vände jag och gick in igen.

Av med Elmer och ner med honom i Alvins vagn! Nu tänker jag inte bära förrän våren kommit och man slipper alla FÖRBANNADE tjocka kläder!

Problemet är bara att Alvins vagn är framåtvänd och det gillar jag INTE! Nu var det lugnt eftersom Elmer ändå sov men han kan ju inte åka så jämt så jag får helt enkelt krypa till korset och ta tillbaka den jävla Zebran som jag lovat mig själv att aldrig ta hem igen pga omständigheterna som var då den flyttade härifrån!

För oinsatta: Zebran är helt enkelt den vagn som Alvin hade första 3 månaderna i sitt liv. En zebrarandig kombivagn från 0-3 år som är vändbar. Omständigheterna och anledningen blabla skiter jag i att ta upp. De som vet de vet och resten behöver inte bry sig :-)

Men tills jag släpat hit Zebran får väl Elmer låna Alleballens vagn och åka framåtvänt fast jag inte gillar att utsätta en sån liten för framåtvänd åkning egentligen, inte bara honom, det är jobbigt för MIG med att inte kunna se hans ansikte och ha kontakt.

Men men det var kul att gå första barnvagnsturen någonsin med lilleman :-D bara ett par dagar före halvårsdagen hahaha. Nästan den där känslan som de flesta andra brukar ha snart efter de kommit hem från BB och ska gå första turen med barnvagnen ;-)

Hur som haver så kom jag inte så långt :-P bara hem till syrran för där fastnade jag och stod och pratade med en massa folk och drack kaffe osv i det underbara soliga vädret. Sen gick jag hem för att mata Elmer så ska vi gå ut igen senare för att gå och posta brev. Nästa gång han ska sova.

MUPPSANS GIGANTO-TÄVLING!






”Jag är med och tävlar om Sveriges största barn goodiebag
värde över 40 000:- på Muppsan´s blogg!!
En massa extra vinster kommer det oxå att bli, så ta
chansen du med”



HÄR ÄR VAD NI KAN VINNA:
(klicka gärna på länkarna för att läsa mer om vinsterna)

1. Iob-butiken - Det mest för barn & baby till generösa priser!

2. Vinn din personliga pusselpall från Bonde of Sweden! Den perfekta doppresenten eller varför inte, en till någon du älskar? Bara fantasin sätter gränser!

3. Vinn ett kalaspaket från Partytajm! Hos Partytajm hittar man allt till alla typer av kalas!

4. Karaktärskläder med barnens favoritfigurer från TV/Film hittar ni på Netty.nu

5. Hos Ekokul hittar du coola ekologiska och rättvisa leksaker

6. PlayMais från EkoLeko är det helt ekologiska pysselmaterialet av majs. Forma, bygg och låt kreativiteten flöda. För alla 1 – 129 år.

7. Celebrations - Dekorationer och tillbehör för bröllop, baby, dop, temafester barn och vuxna.

8. Little Bloom ekologiskt och giftfritt till ditt barn!

9. Swedish Plate barn-shop bjuder på tre mycket fina barnartiklar; barnvagnsskylt med flagga, namnlappar till kläder samt nappar med namn.
10. Vårens hetaste trend - coola strumpbyxor från Fluffbabes, Fluffig och förförande läcker är doften på Fluffbabes egen Body Lotion, Champagne ska vara torr, kall och gratis! (till chillbag)

11. Roligt unisex mönster på body, dregelhaklapp, servetter och kort! “Babyface” av Johanna Lundqvist, Båstad.

12. Sobea - Kryp & Lekbyxa och matchande tröja i underbart mjuk velour. Tack vare det halkfria tyget på knät så hjälper de barnet att lära sig krypa lättare.

13. I love Plexi - Unika och personliga smycken i plexiglas.

14. Ecoloco - glada ekologiska barnkläder.

15. Lekfull t-shirt från LipFish i glada färger.

16. Majskrokar & Vaniljkrokar – Ett nyttigt snacks som passar många!

17. Önskefoto - Personligt gosedjur med egen bild på tröjan!

18. Vetenallen Hugo - hur go´som helst. En varm vän att krama när barnet behöver tröst, har svårt att komma till ro eller har småkrämpor. Hugo har en vetekudde i sin "mage" som värms i micro eller i vanlig ugn.

19. Epicare är den enkla, billiga och effektiva medtoden för hårborttagning i ansiktet och härstammar från threading. Epicare avlägsnar hårstråna med rötterna snabbt och effektivt utan att skada eller irritera huden.

20. Strössel barnkläder - Glada kläder till glada priser!

21. Skaloverall ifrån Nanook of Sweden: Klä barnen efter väderlek genom ”lager på lager principen”, vattentät och med en mycket bra andningsförmåga.

22. Röda Hund - Mjuk och skön ekologisk body med hundtryck.

23. WILLVIN´s svenskdesignade skötväskor har på kort tid blivit populära bland moderna föräldrar som söker praktiska lösningar och hög kvalitet då skötväskorna passar papporna lika bra som mammorna.

24. Nicework - Ettt par av dom populära, sköna och snygga Crocs tofflorna.

25. Till alla våra små babygenier har Namnnappen en unik napp med Einsteins relativitetsteori som motiv. Till alla våra små unika och väldigt betydningsfulla vippare presenterar Namnnappen en snygg VIP-Motivnappar.

26. Ängholmen Barnprodukter har prisbelönade, unika och smarta saker som ger närhet och värme.

27. Snygg, smidig och ekologisk höftbärsele från Knyt an!

28. Barnkalaset.se, här hittar du allt till att ordna ett roligt barnkalas.

29. myHeart.se säljer presenter och dekorationer till bröllop och fest.

30. Skicka en personlig hälsning, överraska med ett Nallebud. Gör beställningen direkt på vår hemsida Nallebudet.se

31. Monimo - Tävla och vinn värmande tillbehör till barnvagnen!

32. PaXLuX - väggdekorer till ett betydligt lägre pris, med riktigt bra kvaliet. Vi har något för alla!

33. Älsklingar.se - Hos oss finner ni märken så som Lundmyr of sweden, Teddykompaniet, Spookie, Sock Ons och Danska pippi med deras populära dregellappar.

34. SmartaSaker säljer smarta, funktionella och kul prylar på nätet

35. Nu kan även lillebror och lillasyster vara med på Star Wars kalaset. Hos Kalaspinglan hittar du även dräkter för större barn och hundar, dessutom allt annat du behöver för att ordna ett toppenkul barnkalas!

36. Rarabarn - Leksaker och haklappar på nätet!

37. Hos oss på Simply Colors kan du designa dina barnkläder. Bestäm själv hur du vill att din tröja ska se ut!

38. Nya BabyBjörn Babysitter Balance Organic, med ett tyg av ekologiskt odlad bomull. Se film här!

39. Kullerbyttan Barnkläder - Barbapapa filt + bib

40. Skoor - Barnskor och babyskor från strl. 16 i mjukt skinn med elastiskt vristparti och antihalksula, Handla för 300 kr och få 25% rabatt med kod "Vinter10"

41. Front2backRidef - Bärselen som håller längre! Används på magen eller ryggen.

42. Wiggleworm gym - Babygymmet som inte tar någon plats! Perfekt att ta med till kompisen eller mormor.

43. Twist - Nu är det slut på smutsiga skedar i skötväskan. Twist är enkel att använda och diskas i maskin.

44. Alvaboden - Bra kläder till riktigt bra priser, 0-8 år!

43. Äppel Päppel - Barnkläder i egen design efter dina önskemål!

44. BabySmart.se sponsrar med Mams bröstpump till Goodiebagen. "Ett måste för ammande mammor som vill ha en stund för sig själva lite då och då"

45. Geggamoja mössa för vuxen från Norrbaggen-kläder för alla väder.

46. rabdido - kläder för färgstarka barn!

47. Valfri namntröja/body från Bling my Name – ekologiska barnkläder med tryck av namnhalsband. Alla namn går att trycka!

48. Vilda Victoria – Vilda Smycken På Webben!

49. Innocent drinks - Frukt, frukt, bara frukt

50. Barnbubblan - Fina kläder och praktiska prylar, med barnen i fokus!

51. På Happystore.se hittar du roliga och annorlunda produkter till dig själv och dina barn.

52. Söker du en personlig present till någon så har du kommit rätt - MINIFOLK broderar din egen text på snuttefiltar, kläder, filtar, påslakan m.m.

53. Rock The Dog – Coola prints för coola kids (& deras vuxna polare)

54. Grimbergstryck - Dina foton på canvas, framkalla och förvandla – allt till låga priser och snabba leveranser.

55. För Näsvisa små barn! - NäsFridas första hjälpen kit- nässug och nässpray.

56. Dr.Brown Wideneck Start kit delux. Klassisk BPA-fri nappflaska, perfekt för det lilla barnet, antikolik funktion och widneck.

57. Tommee Tippee Sangenicg Hygiene Plus + Blöjhink - världens mest köpta blöjhink - Älskad av familjer värden över! Tomme Tippee-Explora för dom små upptäckarna. En unik spill-icke mugg för barnens alla utflykter i vår och sommar.

58. Hos Hej Baby hittar du barnkläder med personliga & unika tryck!!

59. Kotteshoppen.se – barnkläder online. Barnkläder, Leksaker, Barnmöbler, DVDspel och filmer mm med Sago- och Filmfigurer. Star Wars, Mumin, Pippi Långstrump mfl är figurer du hittar hos oss.

60. Författaren Anna Kreutz Wirfelt tillsammans med välkända barnläkare och spädbarnsforskare blir dina guider i nio böcker.

61. Ett minnesalbum hjälper Dig att ta vara på de där speciella ögonblicken i barnets liv, och blir till slut en värdefull samling minnen att se tillbaka på, för både Dig och Ditt barn.

62. Bellios ekologiska svensktillverkade tofflor finns både i klassiska enkla och färglada retro modeller.

63. Weleda - Ekologisk, naturlig hudvård för de minsta. Helt naturligt, precis som ditt barn.

64. KL Kids har en mix av märkeskläder i storlek 56-170. Fraktfria leveranser inom Sverige.

65. Kidz of Sweden - Hello Kitty hörlurar som passar alla åldrar.

66. Minbebis.com - För dig som planerar bebis, är gravid eller redan har barn, träffa nya vänner i vårt forum!


En hel kväll av möjligheter

Nämen! Båda de små sover redan :-/ vad ska man nu hitta på? ta en dusch kanske? En kopp kaffe? Kanske man kan ge sig på att sy? Vika tvätt? Eller bara slösurfa? Oändliga möjligheter :-P

Jag ska lägga mig i TID idag ;-) typ 22 ...eller 23, ja absolut senast midnatt :-P

Idag ska jag titta på FAMILJEN ANNORLUNDA! Ingen träning och inget OS som är i vägen nu :-)

Nystädat hemma (var riktigt jäkla stökigt innan) fast det är inte klart. Måste dammsuga, har bara sopat det värsta men det får bli imorgon. Imorgon har jag tänkt gå ner till babyrytmiken på Öppna Förskolan också. Vi får se.

Hmm om jag börjar med duschen iallafall och sen kaffet så får jag se sen vad det blir av kvällen ;-)

Elmer och kompisen Alex

Efter BVC idag var jag och Elmer hemma hos Johanna och Alex på en kaffe :-)

Grabbarna busade på tillsammans, nåja, busade på bredvid varandra iallafall men med tiden blir de nog kompisar på riktigt. de är ju lite små ännu.

Båda killarna är på G med krypande nu så de är himla söta att titta på.




























Finns fler bilder på Facebook

Vikt-vinnaren

(Läs om 6-månaderskontrollen och se bilder HÄR)


Jag drog ju igång en tävling där man kunde gissa på Elmers vikt idag :-)
hehehe den mest otippade vann!

Kompisen Emmelie här på gården bredvid var den enda som gissade att Elmer gått NER i vikt ;-) det hade han såklart inte hehe men han hade knappt gått upp heller så om jag inte kikat helt knasigt bland kommentarerna så var det Emmelies gissning som var närmst :-)

Emmelie gissade på: 9230 och 71.5 lång

Facit: 9270 gram och 71 cm (så hon var närmst på längden också)

En annan kul kommentar kom från Anette som skrev detta:

"Jag tror han väger 9480 g och är 73,5 cm lång. En stadig liten bit du har.
Mina har inte vägt så mycket - min yngsta vägde 8930 g när hon var 1 år,
min mellan vägde 9270 g och den stora sonen som i dag är en ståtlig kille
vägde 9990 g när han var 1 år.... Härlig att se att han växer och frodas -
det är en fin kille.Kram på er.."


Men som sagt vinnare blev Emmelie. Det kommer ett pris senare emmelie men inte med posten dårå :-P


6-månaderskontroll

Elmer har varit på 6-månaderskontroll på BVC och fick såklart MVG ;-) :-P

Han kan ju allt en 6-månaders ska kunna sen väldigt länge och vikt och längt går uppåt. men lite knasigt blev det för han vägdes ju i Borås på sjukhuset för 14 dagar sen och vägde då 9265 gram och idag på BVC vägde han 9270 gram :-/ så kollar man på det så har han ju bara gått upp 5 gram på 2 veckor.

BVC tar dock inte hänsyn till mellanvägningarna på sjukhuset så på BVCs kurva ser det perfekt ut i vikt. Längden däremot blev fel idag tror jag. Annars har han inte ens vuxit en halv cm och dessutom skulle han ju SETT mycket tjockare ut i så fall medan han i själva verket ser smalare ut nu än för en månad sen. Antagligen för att han nu rör sig så himla mycket.

70,7 för en månad sen och 71 idag. Hm...skulle inte tro det ;-)





Dagens outfit 1/3


ALVIN
Byxa:
Lindes strl 104
Tröja: Kapp Ahl strl 98/104
Strumpor: Lindex Bamse



Jättekonstig färg! Kläderna är egentligen dova i färgen, typ dalablå eller vad det heter, lite som blågråaktigt.

ELMER
Byxa & Body:
Lollopard strl 74/80
Dregglis: Lollopard

Barnkostymer och fotografering

På onsdag bör Alvins och Elmers kostymer komma fram med posten. Hittade dem på barnkorgen.se 

FATTA vad jag längtar hihihihihi sååå jäkla sött! Ska ta och fota dem i kostym såklart. Urgulligt minne. Sen ska min kompis Johannas sambo göra Elmers 6-månadersfotografering och då ska jag också ha några bilder i kostym. Hennes sambo är skitduktig! De fotar i hemmastudio.

Han har nyss fotat deras underbara lille Alex 6-månadersbilder. Kika in på de fantastiska bilderna i hennes blogg. Otroligt söt unge med :-) och vääärldens charmigaste. Träffade han när han var 7 veckor och då låg han och gurglade och jollrade avancerade långa ramsor och log och flirtade in sig, så himla söt haha. När Elmer var 7 veckor hade han knappt BÖRJAT jollra :-P

Så här ser Alvins och Elmers kostymer ut:

01128 Kostym 5 delar


 

Dopinbjudningar

INTE skratta sa jag :-P Det ska väl synas att det är hemgjort, eller? ;-)

Gjorde enkla kort den här gången, alltså inte vikta, bara ett enkelt platt kort.







Här ser man hur stora de är :-) Mindre än ett A4 men större än ett A5 :-)
Kuverten är sånna stora som passar till A4. Min hand är medelstorlek haha :-)