Bara att svälja och gå vidare...

Nej det här blev ju ingen trevlig kväll precis!

Men strunt samma. Får försöka lyfta stämningen här genom att lägga upp den underbara tävlingen jag fått äran att hålla. Sen ska jag gå och lägga mig.


GLÖM INTE att det är sista chansen, sista halvtimmen på den andra tävlingen också som du hittar i menyn (på startsidan).

Jag lovar också att lä'gga upp alla svar från frågestunden nu i helgen och imorgon kommer bloggtipset.


Återkommer strax med nya tävlingen.

Sjukaste kommentaren hittills...

Jag VISSTE det. Av alla sjuka kommentarer jag fått så hade jag inte ännu fått den allra sjukaste, den var fortfarande att vänta. Tills nu. Nu har den kommit. För det finns en stor skillnad den här gången motför alla tidigare gånger. Den här gången är det ingen anonym mupp som sitter och skriver elakheter för att provocera, nej den här gången är det en vanlig person, med egen blogg, som skrivit med sitt eget namn, länk till sin egen blogg osv. En person som jag följt i 8 månader både i blogg och i bilddagboken före dess och hon har följt min blogg lika länge.

Vi har jämngamla barn, hennes är ett par veckor äldre, men hon har alltid tävlat och stört sig på att Elmer är så väldigt mycket längre fram i utveckling än hennes unge, som om Elmer eller jag kunde rå för det. Hela tiden har hon mått piss över att hennes son både är mindre och långt efter i utveckling jämfört med Elmer.

Nu skrev jag om Bobux-skorna att Nelly.com skrivit 18, 20 och 22 ist för S, M och L. Alla som kan läsa kunde se att jag beställde strl 20 som egentligen ska vara M men fick L och därför provade med 18. Inte för att Elmer har 18 utanför att Nelly gjort fel. Elmer har 20/21 i skor, beroende på märke. 18 hade han på sina första Kavatskor i höstas, då han var runt 3 månader gammal.

Elmer har jättestora fötter. Mycket större än hennes son och det blev droppen tydligen. Hon kunde inte ta att hennes son har mindre fötter OCKSÅ så det brast för denna lilla psykiskt sjuka människa. Hon blev galen och spottar därför ur sig sådana vidrigheter som bara en psykopat skulle skriva. Jag kommer att polisanmäla detta, någon behöver dessutom ta sig en titt på den familjen för om hon kan skriva så här så behöver hon hjälp, akut.

Så, Emma: SÖK hjälp!

Elmer kan inte rå för att han är längre och väger mer än Eddie. Han kan inte rå för att han fått fler tänder än Eddie. Han kan inte rå för att han har större fötter. Han kan inte rå för att han satt tidigare, ålade tidigare, kröp tidigare och allt annat tidigare. Han kan inte rå för att Eddie varit mycket senare än honom på allting, det är inget fel på Eddie, det är inte Eddie som är sen, det är Elmer som är tidig så SLUTA jämföra med min son. Det är faktiskt inte Elmers fel. Inte Eddies heller. Försök vara lite glad över den unge du har istället för att vara så himla avundsjuk på min hela tiden. Eddie är perfekt så som han ska vara, han behöver inte vara som Elmer, bara Elmer är Elmer.

En lika sjuk person hade naturligtvis svarat på detta med att önska att hennes son fick cancer och dog så hon fick äta upp sina ord, men som sagt, så säger ju bara en sjuk person. Jag säger istället tvärt om; Eddie är en ljuvlig och söt unge (för det tycker jag verkligen): försök uppskatta honom med hans små fötter och medelmåttiga utvecklingstakt och låt honom vara Emma!

...och framförallt; besök aldrig min blogg igen, är du snäll. Ägna din tid åt att gå i terapi istället.


***


Edit: Läs gärna kommentarerna till det här inlägget, där hon fortsätter attackera Elmer.

Du med barn mellan ca 6-12 månader: se hit!

Nu ska ni alla bebisföräldrar få ett litet uppdrag av mig :-) hoppas att många nappar. Jag vill att ni ska mäta era barns fötter. Inget slarv och inga gissningar, inga mätningar direkt på foten osv utan ni ska mäta så här:

1. Lägg bebisens fot mot ett papper och rita av så noga det går.

2. Mät den avritade foten i cm och mm.

3. Skriv måttet och bebisens ålder och kön här i en kommentar.


Stort tack på förhand :-)

Enligt:
http://www.barnskobutiken.se

Brukar det vara så här som i listan nedan (men de tar inte upp mindre storlekar än 20 tyvärr):

Fotens längd blir ungefär storlek:

110-115 mm – stl 20                   180-185 mm – stl 30
115-120 mm – stl 21                   185-190 mm – stl 31
120-130 mm – stl 22                   190-200 mm – stl 32
130-140 mm – stl 23                   200-205 mm – stl 33
140-145 mm – stl 24                   205-210 mm – stl 34
145-150 mm – stl 25                   210-215 mm – stl 35
150-155 mm – stl 26                   215-225 mm – stl 36
155-160 mm – stl 27                   225-230 mm – stl 37 
160-170 mm – stl 28                   230-235 mm – stl 38
170-180 mm – stl 29                   235-240 mm – stl 39


• 4-9 månader – stl 16-18    
• > 1 år – stl 19-21    
• 1-2 år – stl 22-24    
• 2-4 år – stl 25-27
• 4-6 år – stl 28-30    
• 6-7 år – stl 31-33    
• 7-8 år – stl 34-36    
• 9-10 år – stl 37-39


Hej helg!

Idag har det känns helt tråk att blogga så därför har det varit lite tystare än vanligt. Dessutom har jag ju haft en del annat för mig.

Jag och Elmer åkte iväg med barnens farmor till Kinna och shoppade present till nya lilla kusinen Belle och sen hämtade jag ut ett paket i Skene - bara för att komma hem och finna att jag fått 2 nya paketavier idag :-P

Sen så kom M lite senare för att hämta Alvin så han var snäll och skjutsade mig för att hämtya ut paket och så var vi och handlade.

Så nu är alltså Alvin hos pappa och sover över :-) Elmer kryper omkring nakenfis efter att vi just badat och nu ska jag ta och natta honom. Victor sitter och surar lite över att discot börjar nu och han får inte gå (misskött sig i skolan hela veckan, framförallt idag).

Det var lite om oss. Om jag piggnar till lite efter att jag nattat Ellen så ska jag lägga upp de två grejerna jag lovade igår ;-)

Hej sålänge!

VÄLKOMMEN till världen lilla bebis :-)


Alleballe och Ellebelle har fått en liten kusin nu på morgonen!

Idag på kungens födelsedag klockan 08:27 föddes lilla

BELLEHon är född i v. 40+0 (Bf+1), väger 3530 gram och är 50 cm lång.


STORT GRATTIS Robbin, Therese och Jonathan till er nya familjemedlem
och välkommen till världen lilla Belle!


Supersöt och väldigt lik sin bror, men med lite rundare goare kinder :-) (storebror vägde bara 2,8 när han föddes)

Blir lite lustigt nu bara eftersom jag brukar ropa "Bellen" och liknande till Ellebelle ;-)


Vissa har svårt att fatta!!!

Blir jäkligt irriterad när folk som uppenbarligen inte har LÄST ändå ska ta och uttala sig! JA, nu blir det tjatigt om samma sak i flera inlägg men det här kändes jävligt viktigt att få rätsida på så jag får summera det hela så även folk med Nalle Puh-hjärna kan fatta. Fick denna kommentar:

"Fast ärligt, det var ju faktiskt DU som beställde fel, det var ju inte de som skickade fel storlek. Visst, du skickade ett mail efter att du hade beställt, men i stället för att chansa/anta/gissa så hade det ju varit bättre om du frågat innan du lade in din beställning. Kan det inte möjligen vara så att du blir oproportionerligt arg för att du har köpt fel storlek två gånger tidigare och detta var liksom droppen? Utifrån din historia enbart tycker jag inte Nelly har betett sig anmärkningsvärt."


EEEEHHH VA???! NEJ SÅ VAR DET INTE!!!!

Jag beställde ett par Bobux och storlekarna som fanns att välja på var exakt dessa: 16, 18, 20, 22 istället för att skriva de riktiga Bobuxstorlekarna som är: NB, S, M, L. Jag valde naturligtvis 20 eftersom det enligt Bobux motsvarar M.

När tossorna kom hem var de i storlek L. Jag valde att spara dem för framtiden och beställde hem ett nytt par. Nu visste jag att 20 = L och valde därför 18 istället för att få ett par i M. Men för säkerhets skull skickade jag dessutom ett mail till dem där jag skrev att jag innan beställt 20, fått L, nu beställt 18 och vill ha M och att de ska se till att det blir rätt.

Jag får hem ett par i strl S!

Efter mycket om och men får jag äntligen svar ett DYGN senare. Då får jag veta att min första beställning var RÄTT AV MIG för 20 SKA VARA M! men de hade stoppat fel tossor i paketet! Nu vill de att jag ska krångla och skicka tillbaka dem i strl S för att de gjort fel - TVÅ GÅNGER I RAD! vad får jag för detta? Hela saftiga 39 kronor som jag kan använda vid NÄSTA beställning, som om jag NÅGONSIN skulle beställa där igen.


SÅ NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ JAG HAR INTE BESTÄLLT FEL!!! Jo, visst, jag beställde ju 18 andra gången - KONSTIGT då när nästa strl uppåt redan var testad och visat sig vara fel.Det vore ju bra om folk LÄSER innan de skriver!!!

Idioterna har förstört kvällen

Näe!

Nu skiter jag i det här. blev på så jävla dåligt humör så jag tappade sugen för bloggtips och tävling. Gör det imorgon istället.

Nelly.com kämpar sig verkligen blåa för att göra mig argare och argare.

Senaste svaret:

"Hej Rebeckah,
tack för ditt mail.

Vi beklagar verkligen ditt missnöje och ber dig kontakta vår ansvarig angående detta så att du kan få uttrycka in besvikelse, kontakta: ****@nelly.com

Återkom för fler frågor"


Så jag gjorde såklart detta, mailade personen i fråga. Får ett autosvar tillbaka att människan är på SEMESTER till nästa vecka!

Blir galen på idioterna!

Så jag tar och ser TV istället och sen lägger jag mig. GONATT!

VARNING för Nelly.com

Fick svar från Nelly ett DYGN senare typ!

(Läs hela den sjuka historien HÄR)

"Hej Rebecka,
Tack för ditt mejl. Jag ber om ursäkt för det inträffade. Det är nämligen så att storlek 16=NB (new born), 18=S, 20=M och 22=L

Detta innebär att du drabbades av en felexpedition när du beställde första gången. Jag ber dig att skicka tillbaka de skorna du inte önskar behålla och via returnotan beställa en ny sko i storlek 20 för att få varan i Medium.

Vi ber om ursäkt för det inträffade och lägger inom 24 timmar in en kompensation på ditt nellykonto à 39 kr som motsvarar fraktavgiften så att du kan använda dig av dem vid nästa ordertillfälle.

Återkom gärna till oss om du har fler frågor eller funderingar!
Ha en fin dag!"


Men FUCK YOU! Så jag ska göra mig besväret att skicka tillbaka och fylla i papper och grejsa OCH betala frakten för detta och det enda jag får för den här JÄVLA SKITEN är att jag får tillbaka mina 39 kr att handla för NÄSTA gång jag beställer?!! Är det rätt uppfattat?!

Det var fan den dummaste jävla skiten jag hört! Vilket jävla sämst företag! ALDRIG MER den jävla skiten kan jag säga! Det var bland det sämsta jag sett från ett webföretag!

Härmed vill jag VARNA alla mina läsare för ett RIKTIGT USELT företag! Handla aldrig från den skiten!

Barnledigt och kommande tävling

SMÅBARNSLEDIG en stund :-) till 19:30, vad ska man hitta på?

Har slöat nästan hela dagen förrutom i morse när jag var iväg på möte på BUP. Det var dock ett givande och bra möte för en gångs skull! Ja och resten av dagen har jag och Ellebellen bara varit hemma. Han somnade som vanligt efter lunch men vaknade efter en halvtimme! Inte bra! Så han kommer garanterat att somna i bilen nu med pappa och sen vägra sova hemma och så är kvällen förstörd ;-) *hoppas inte*

Var iallafall lite så igår nästan för jag skulle gå och lägga mig tidigt för en gångs skull (strax efter 22) och självklart vaknade då Elmer :-/ SUCK men vi somnade iallafall vid midnatt, bättre än min vanliga läggtid ;-)

Nej hörrni nu ska jag bege mig UT känner jag. Varför? bara för att jag KAN :-D första gången på en vecka för i tisdags så åkte ju bara Alvin iväg, Elmer har jag inte pausat från sen de 2 timmarna förra torsdagen, annars är det dygnet-runt-mamma som gäller :-) har jag sagt att jag längtar efter hösten och dagis/skolstart? :-P

TVÅ kul grejer kommer upp i bloggen senare ikväll:

Ett kalasbra BLOGGTIPS och en härlig TÄVLING :-9 Gillar du göteborg eller är sugen på att utforska Göteborgs nöjesutbud? Missa då inte min tävling ;-)

Prickar och fläckar i bilder

Jag har ju skrivit en del om Elmers prickar och fläckar men det är ett tag sen jag visade bilder och en del grejer har jag inte visat bilder på alls.

Här kommer bilder på Elmer som jag samlat ihop under de senaste 2 veckorna. Dels på "mastocytomet" på låret (det som man ska göra en biopsi på nästa vecka) Även på den lilla fläcken på axeln som oftast är nästan hudfärgad men ibland blir röd. Fläcken på låret har funnits sen i höstas och fläcken på axeln i några månader.

Jag har även idag fotat hans nya hudförändrig som sitter på bröstet, helt hudfärgad men den har lixom poppat upp lite och ser ut som ett sådant man kallar "födelsemärke". Det kan iofs vara ett "födelsemärke" också men det har alltå kommit nu de senaste 2 veckorna och är som sagt helt hudfärgat. Från början gick det inte att fota men idag har jag lyckats få bilder på det. Fläcken är inringad på ett par av bilderna.
 
En annan konstig grej som varit med Elmer de senaste 2 veckorna blir blå hela tiden (heter det cyanos?). Allt från svaaagt grådassig till nästan mörkblå fläckvis. Mest i fötterna men även lite svagt i resten av huden. Givetvis förstärks det om han är kall eller om han sitter i matstol så det klämmer åt osv men även annars. Detta var jättesvårt att fota eftersom det för det mesta är så himla svagt grådassigt att man knappt lägger märke till det, men jag tror ändå att man kan se på bilderna.Knasfläcken på låret. Ser ut och beter sig som ett mastocytom. Ska ta prov nästa vecka.
Fläcken på axeln. Röd på bilden, kan vara nästan hudfärgad också.


Fläcken på bröstet inringad
Närbild


Lite gråfläckigt ben


Blåfläckig fot


Min lägenhets planlösning

Benny undrar:Jag ber om ursäkt för min förskräckligt slarviga skiss men ungefär så här:


Det är fanimej inte SANT!

OBS! Skratta INTE det är INTE kul!

Det här är så sjukt jävla OTROLIGT irriterande och osannolikt!

Jag blir GAAAAAALEN! Verkligen!


Först beställde jag ett par Bobux från Nelly.com det stod inte de rätta storlekarna (S, M, L osv) utan vanliga 17, 18,19, 20 osv. Jag chansade och drog till med 20 och tänte att det skulle vara strl M.

...det var det inte. Det var strl L. Trist men jag behöll dem för framtiden eftersom jag precis vunnit ett par på Tradera som enligt säljaren var FRÅN 6 mån och uppåt. Dvs strl M, antog jag.

...det var det inte. hem kommer ett par miniBobux i strl S. Jag får med nöd och näppe på tossan på Elmers fot (utan strumpa).

Så då stod jag där med ett par S och ett par L. Tredje gången gillt. Fixade ett nytt presentkort från Gratisbio och använde det inne på Nelly.com och beställde ett nytt par Bobux. För att vara på den säkra sidan så skickade jag även ett mail till Nelly.com:

"Märket Bobux har storlekar som heter S, M, L osv men Nelly har skrivit vanliga storlekar så det är väldigt svårt att gissa.

Jag vill ha ett par Bobux i strl M så jag beställde för en tid sedan strl 20 för jag trodde det var M men det visade sig vara L. jag behöll dem för framtiden men nu idag har jag beställt ett nytt par.

jag vill alltså ha ett par Bobux strl M och valde 18, jag hoppas det blev rätt. Snälla se till att det är ett par i strl M som kommer hem till mig. jag vill INTE ha S eller L :-) tack tack :-)"

Nelly.com skickade ett svar strax efteråt:

"Hej Rebeckah
Tack för ditt mail.
Ok, och om storleken ej passar har du rätt att returnera den eller byta storleken."


Idag kom ett Nelly-paket med posten ...ÄNTLIGEN så skulle Elmer få sina Bobux i rätt storlek!

...det var det inte. Helt fucking unbelivable! De har skickat ett par i storlek S!


Vilken jävla käftsmäll! Jag har lust att slå sönder något! Slita av mig håret eller skrika rakt ut!!!

HUR är det MÖJLIGT! Helt jävla otroligt!


Det absolut festligaste av allt
är att jag nu i min senaste beställning valde ett par exakt sådana här som jag vann på Tradera ...så nu sitter jag med 2 par i strl S - ett par splitternya och ett par som ser nya ut - båda oanvändbara på Elmers jättefötter.


****


Får uppdatera med tanke på den här kommentaren:Jasså? Det kanske du tycker men på Bobux egna hemsida står det så här:


Så det är ju inte så konstigt att jag valde strl 20 i min första beställning. När jag skulle göra min andra beställning fanns det att välja på 16, 18, 20, 22 så jag valde 18 eftersom de låg så skevt mot Bobux lista så borde 18 ha varit M men för säkerhets skull skickade jag som sagt ett mail också.

Vi hittade en grön sötkorv på dagis som vi...

foto0528 (MMS)

Vi hittade en grön sötkorv på dagis som vi tar med hem :-)


På väg hem från affären. Det har börjat re...

foto0527 (MMS)

På väg hem från affären. Det har börjat regna och vagnen har punktering. Jippi!


Rubrik...?

Tog på Elmer en randig och fin Po.p-tröja i morse som jag hittade i hans byrå. Tyckte att det var lite konstigt för jag fick vika ärmarna och jag hade för mig att just den tröjan var extremt liten i storlek (köpte en varsin till Alvin och Elmer och ville minnas att båda var toksmå).

Tänkte inte så mycket mer på det men lite störande med vikta ärmar så jag kollade bak i nacken: 98! hahaha JO det var de som var så små i storlek ja ;-) den i 74 har jag redan lagt undan och 98.an hade tydligen hamnat i Elmers byrå när jag vikt kläder :-)

Jag har till och med för mig att 74:an ligger i min bloppis?

Anyway...lilleman vände helt upp och ner på dagen idag och somnade efter förmiddags-amningen vid 09:30 och vaknade nu för en halvtimme sedan och har vräkt i sig lunch och bajsat på pottan ;-) nu ska jag slänga i mig kaffet och sen ska jag släpa med mig lillepalten till affären så vi hinner med det innan jag ska hämta Alvin på dagis.

Blev frestad av Johanna att åka till GeKås snart! Kika in hos henne förresten! Hon la upp en novell igår som hon skrivit! Sååå jäkla bra! Talang!


Hörrni! Ni glömmer väl inte av mina tävlingar?!


Avslutas 30/4


...och såklart min minitävling "Bloggtipset":

http://beckahbitch.blogg.se/2010/april/minitavling-bloggtips.html

Matvrak + Mellanmålsrecept

Hur mycket brukar en knappt 8 månader gammal bebis äta egentligen?

Jag tycker Elmer vräker i sig men jag har två dåliga ätare sen tidigare så jag har svårt att jämföra. Men så här kan en Elmer-dag se ut i matväg:


04:00 (ca) Amning
07:00 Amning
08:00 Frukost: smörgås och en portion gröt
10:00 Amning
12:30 Lunch: En burk mat (eller hemlagad) + en halv banan eller fruktpuré och amning som efter-efterätt
Sen sover han
Här kan det bli en amning emellan
16:30 Middag: plockmat som pasta (våran mat alltså), en bananhalva osv amning antingen före eller efter
18:00 Kvällsmat: Gröt med yoghurt och frukt
19:00-19:30 Amning och nattning
24:00 (ca) Amning

Summerat:
1 banan
1 burk mat
1 fruktpurébägare (de är mindre än en burk)
0,5 dl turkisk yoghurt
1,5 dl gröt
1 brödskiva med smör och ost eller skinka
1 liten portion plockmat
Amning minst 7 ggr

Eller? är det inte mycket?


Här kommer ett recept på Elmers kvällsmat (passar bra som mellanmål annars):

* Pulvergröt gjord på 0,5-1 dl vatten
* En halv mosad banan eller motsvarande mängd fruktpuré
* ca en knapp halv dl turkisk yoghurt 10%

Värm grötvattnet till KOKHETT innan du blandar i ordning gröten, rör sedan i bananmos/fruktpuré och yoghurt och blanda noga så blir allt sammans lite fisljummet och lagomt att äta. GOTT!

Ålder? Minst 6 månader, gärna 8 månader. Tänk på att det INTE ALLS är samma sak att ge yoghurt som att ge mjölk. Ge inte ren mjölk att dricka till så små barn (men det går bra i lagad mat).Dagens blyerts-gissning :-)

Okej ett tredje porträtt då :-)

Några gissningar?

En storblogg men ganska ny på bloggstjärnhimlen vad jag vet?

Uuuunderbar humorbloggare!
Uppdaterar med svar på tal:

Näsan på teckningen är exakt som på fotot (jag har kontrollerat proportionerna så jag VET detta).

Däremot så var väl bildvalet möjligtvis taskigt men jag valde en bild som var lätt att rita så att man såg vem det var, precis som karikatyrteckningar så syns det bättre när man framhäver de utmärkande dragen.

Anledningen till att hon fick stor näsa på teckningen OCH FOTOT är att hon tagit bilden själv med kameran för nära ansiktet. Det blir samma effekt som när man speglar sig på baksidan av en sked.


Lite snack bara ;-)

Blev inte småbarnsledigt ikväll för M var jättesjuk med hög feber. Men han kom och hämtade Alvin en liten stund iallafall. Synd att det inte blev småbarnledigt för vi skulle ha möte hemma jag Victor och familjepedagogen men nu fick vi skjuta på det. Sånt som händer :-/ vi träffades även tidigare idag för att besöka Victors skola som han ska börja i till hösten. Speciallösningen för Victor är nu KLAR! Det känns så otroligt skönt! jag är nöjd och Victor är nöjd. Måtte bara detta funka nu! Han behöver verkligen få komma till sin rätt i skolan och nu känns det som att vi "hittat hem".

Ja och så har jag då varit på BVC med Elmer :-) det var dagen idag det. Imorgon har jag inget direkt inplanerat men jag måste traska till affären iallafall, det vet jag.

Hihi nu för en stund sen ritade jag ytterligare en bloggare! :-D skoj detta! Ska jag lägga upp den? Inte fullt lika känd men ganska :-)

Måste bara fråga om jag har några gravida läsare?
I såfall vill jag VERKLIGEN tipsa er om att bli fans av WILLVIN på Klicka på bilden för att komma till Willvins sida på Facebook !
Kolla in så ser ni varför ;-)  *AVIS*


Minitävling: Bloggtips!
Svenska bloggutbudet är jag väldigt bekant med men resten av norden känner jag inte till alls nästan. Det är lite tråkigt. Jag skulle vilja glutta in på ett gäng riktigt bra familje-/mamma-/pappabloggar i Norge, Danmark och Finland.

Sådana som motsvarar våra mysiga familjebloggar som vi har i Sverige med familjevardag, foton, tävlingar, tips, snack osv. Ja så som en bra familjeblogg brukar vara  :-)
Läser du någon sådan blogg?

För att det ska bli lite roligare att tipsa så kommer jag att lotta ut en liten hemlig present bland alla som tipsar här fram till och med fredag. Men du FÅR såklart även tipsa anonymt och då stå över tävlingsmomentet :-)

Ös på med BRA tips nu :-)


Ge barnen elchocker?

Vissa idiotkommentarer är osmakligare än andra:Ja, Barbro, precis så går det till förstås!

BVC-besök snart 8 månader

Japp nu är vi hemma igen :-)

BVC-besöket gick jättebra och han fick MVG i utveckling (konstigt ....inte *s*) men BOEL-testet var han föga imponerad av, visst, han HÖR ju så han vände huvudet - när han hade lust men han var inte det minsta nyfiken så det tog ju sin lilla tid innan han orkade bemöda sig med att titta åt hållet det rasslade ;-)

Men allt sånt skiter förstås ni i hahaha ni vill ju veta VIKT med tanke på tävlingen. ja, längden tog jag med också för säkerhets skull om 2 skulle gissat samma vikt :-)

Jahapps....


Huvudet är iaf 45,5 cm ;-)


Kroppen är 74,2 cm lång
och slutligen....
VIKT: 9880 gram :-)
Grattis min vän Heidi som gissade 9885 gram :-)

Maila din adress: [email protected] jag vet inte om jag har den längre :-)

Gissa vikt och längd!

Egentligen är det en vecka kvar till Ellen blir 8 månader men han har tid idag på BVC för 8-månaderskontroll kl 10:30

Fram tills jag kommer tillbaka och rapporterar resultatet så är det fritt fram att gissa :-)


Tidigare:
 
Nyfödd: 4720 gram, 54 cm
1 månad: 5740 gram, 58,9 cm
2 månader: 6600 gram, 62 cm
3 månader: 7370 gram, 66,2 cm
4 månader: 7910 gram, 67,9 cm 
5 månader: 8770 gram, 70,7 cm
6 mån: 9270 gram och 71 cm

OBS! Senaste vägningen var på sjukhuset den 13/4 (14 dagar sen, drygt 7 månader gammal) och då vägde han 9520 gram.


Så nu vill jag ha lite gissningar på vikt och längd idag när han är ca 7 månader och 3 veckor gammal.***********************************


TÄNK PÅ!

Nu har det kommit in en del gissningar och jag vill gärna uppmana er att titta på tidigare mätningar ;-)

Från han var 5 månader tills han var 6 månader gick han upp 500 gram ungefär, från han var 6 mån tills han var drygt 7 månader (typ 5 veckor) gick han upp ca 300 gram. Den mätningen (9520) var för 14 dagar sedan. Det är alltså inte så realistiskt att han skulle ha gått upp så himla mycket som vissa gissningar.

Vill vara tipsa alltså för att öka chansen att gissa rätt ;-)


***********************************Ny gissning i blyerts

Teckningen blev bra men sen när jag skulle fota av teckningen! SUCK! Tog en massa kort men inget blev bra.

Strunt samma, det kanske går att gissa ändå. Detta är också en bloggare.

Inte fullt lika lätt som Kissie, eller? ;-)Tre steg har bebisen tagit :-)

Envise Elmer ...fast egentligen skulle han hetat galne Gunnar :-) han reser sig, släpper och försöker gå hela tiden nu. Eller ja, han släpper bara och står för det mesta men om man råkar sitta i närheten så försöker han genast traska bort till en! Rekordet är 3 steg även om det oftast bara blir ett halvt eller ett steg ;-)

Lille killen! Så bråttom! Mer bråttom än Alvin för Alvin var jättenöjd med sitt krypande och hade inte alls bråttom med att börja gå även fast han tog första stegen tidigt. Elmer däremot har varit väldigt noga med att byta så fort som möjligt. Samma sak när han kunde åla så ville han snabbt snabbt lära sig krypa istället medan Alvin var helnöjd med att bara åla även fast han började kunna krypa.

Jag förutspår att Elmer ganska snart kommer att bemästra traskandet och då överger han krypandet ganska fort efter det.

SÖÖÖÖT! :-D Skitglad är han varenda gång han lyckas ta några steg :-D

7 månader och 3 veckor gammal är han nu, lika bra att skriva det för annars kommer någon som inte kan räkna att fråga ;-)

MÅNDAG :-)

Ber lite om ursäkt för tjatet här nedan ;-) men jag var tvungen att göra ett inlägg så jag kunde lägga hela grejset i menyn så jag framöver SLIPPER tjata på er, bra va? :-)

Nu har Ellebellen precis somnat efter att ha tryckt i sig ofantliga mängder mat till lunch :-) pärsen är över och nu har han lugnt trillat in i bra rutiner! Han sover en gång per dag - efter lunch och i flera timmar. GÖTT! Jag har gjort sådana här "dagisrutiner" med alla mina barn så tidigt som det gått för att jag tycker det är ett bra upplägg.

Jag har lagt honom i vagnen för jag är på G att gå bort till syster S på en liten kaffe :-)

I eftermiddag är det möte på skolan om Victor. Vi får väl se om vi får någon ordning på detta med skolan, det inte säå positivt ut nu kan jag säga :-(

Hoppas ni har fått/har en fin start på veckan.

Skicka Elmer till Stockholm

TVÅ KLICK är allt jag behöver!

Elmer är med i en tävling för att bli omslagsbebis på Vi Föräldrars septembernummer. Först tas 5 finaliser ut och sedan blir det en ny omgång med röstning. Finaliserna får åka till Stockholm och göra ett repotage och sen får vinnaren åka igen i augusti och plåta själva omslagsbilden.

De har gjort så att man bara kan rösta EN gång per IP-nummer på ett barn (men däremot kan man lägga rösten på flera olika barn). Rösta gärna både på hemmadatorn, jobbdatorn och tipsa vänner (ye ye jag vet att det är väldigt mycket begärt hehe)

Här är länken: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28557

Tänk på att det bara är TVÅ klick bort. Ett klick för att öppna sidan och ett klick för att rösta. När Elmers stjärna blir grön har du röstat. TACK på förhand.

JAG VIIIIIILLLLLL!!!!! :-) Det blir lagom till Elmers ettårsdag! Tänk så sött med en liten Ellebelle med röda lockar och Dorsin-leende hahaha :-D

...och det vore omåttligt underbart om vi blev finalister och detta tillsammans med Elmers bästis Alex! Så när ni ändå röstar får ni sååå himla gärna rösta på Alexander också. Tänk om Elmer och Alex fick vara i final tillsammans <3 och även om inte Elmer kommer till final så skulle det vara mysigt om Alex gjorde det för jag som känner honom kan intyga att han är en av de mest charmiga och fotogeniska barn som finns ;-)

Här är Alex länk: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28513


Kolla så söta tillsammans::-D älsklingar

Telia får mig att tappa hakan!

Det här är något så sjukt osannolikt så ni kommer förmodligen inte tro mig! Det är lite som att komma och säga att man sett en liten hustomte i ladugården eller ett UFO i skyn. Ja ni fattar...

Vad har hänt?


Jo jag ringde Telia och berättade hela historien igen om hur jag blev lurad i butiken: "jaha du surfar mycket och och kollar youtube - då ska du ha telia FRI" som senare visade sig vara futtiga 5 gb. Om hur mycket krångel jag haft med byten av både modem och sim-kort och fått uppdatera och hur det legat nere osv.

Jag berättade även att jag ringde förra veckan efter att ha fått veta om de befintliga erbjudandena och att jag då mött en surkart som slängde luren i örat. Jag berättade att jag hade försökt fråga då om jag inte kunde få uppgradera till 10 gb för det tycker jag är ganska rimligt.

Lugnt och sakligt berättade jag. Utan irritation och utan anklagelse. Bara berättade. Killen på andra sidan (andra sidan tråden tänkte jag säga viljet blir lite lustigt när det gäller ett mobiltelefonsamtal) satt tyst och lyssnade. Sa ingenting förrän jag avslutade med just detta:

-Jag vill ju byta till 10 GB för det tycker jag är rimligt.

-Ja, så kan vi göra.

*tystnad*

-Va?! vaddå? K...kan ni göra det? :-o Snacka om att det rörde till sig i mitt lilla huvud. Helt fel svar, typ vad jag aldrig hade kunnat drömma om! SHIT!!! Han sa JA!


Så mina goda vänner :-D även TELIA kan vara flexibla, tillmötesgående och generösa! från och med i morgon har jag 10 GB!

...dags att ringa jävulen och fråga om han fryser om fötterna? För nu har väl ändå helvetet frysit till is kan jag tro?

Tecknat i blyerts

Var 100 är sen jag tecknade i blyerts senast så nu var jag tvungen att testa. Testade såklart på någon jag hittade på nätet (ritade av ett foto).

Någon som ser vem det är?Jag har fler blyertsporträtt längre bak i kategorin "kreativt".

Ställer sig upp själv & är charmig *video*

Ett filmklipp på Elmer där han ställer sig upp själv och står utan stöd ....plus är allmänt charmig ;-)Är barnvakt åt systersonen Tiger :-)

foto0521 (MMS)

Är barnvakt åt systersonen Tiger :-)


Vinn en syskonvagn för 5000 kr!

Har du 2 eller fler barn i barnvagnsålder? PERFEKT!

Då kan du vara med och tävla om den här SKITSMARTA syskonvagnen som kostar 5000 spänn!

Hur man vinner?

Bli ett Fan av WILLVIN på Klicka på bilden för att komma till Willvins sida på Facebook och skriv en kommentar i tävlingsinlägget :-)


Sååå jäkla häftig vagn! Den heter Joovy Ultralight Caboose och finns att se på hemsidan:

http://www.joovy.com
Söndag

M har varit här och hälsat på Elmer och har nu åkt vidare till sin mamma för att hämta Alvin och ha sin umgängessöndag, så nu är Ellebellen och jag ensamma igen. Victor kommer vid 18-tiden och Alvin vid 19-tiden.

Vad ska man hitta på idag då? Jag har redan städat en bit till i köket och diskat för inte fasen fick jag någon sovmorgon i morse iallafall :-P kvart över 7 ville bebis kliva upp i vanlig ordning. Men men å andra sidan la jag mig tidigare än vanligt så det blev ju ändå lite mer sömn.

Håller på att värma lunch till Elmer nu för han är trött och hungrig. Han är precis i en övergång mellan att sova middag 2 ggr per dag och 1 gång vilket för det väldigt rörigt ibland och gnälligt och trött...

Well det var allt för stunden :-) ha en fin söndag <3

Lördagen snart slut

Lillskrutten sover nu :-) han var vaken ända till 21:30 idag. KAN möjligtvis ha varit så att mamman gjorde så med flit i hopp om en liten sovmorgon imorgon nu när Alvin inte är hemma? Vi får väl se om det funkar :-)

När vi varit och handlat godis gick jag förbi syster S för att se vad hon gjorde. Hon och syster A höll på och sminka sig poch greja inför lite partaj så jag och Elmer blev kvar en bra stund - tills han blev FÖR trött så jag fick gå hem och tvätta honom, ta på blöja och pyjamas, borsta tänder, amma och natta.

Vet ni förresten att amning skyddar mot karies? Jag tror jag nämnde det i mitt inlägg om amning i kategorin "Råd, hjälp & information" men annars kan ni se det här:
Bröstmjölk skyddar mot karies - rapport | svt.se

Anyway...

Nu sitter jag och slösurfar men funderar på att flytta mig mot sängen och TVn istället snart men ska nog hoppa in i duschen först.

GÖTT det känns att köksröjningen  har kommit lite framåt :-) jag mår genast mycket bättre! :-)

Natti :-)

Det blev en promenad för godissuget blev f...

foto0503 (MMS)

Det blev en promenad för godissuget blev för stort :-)


Dagens outfit 24/4

SHIT så tomt det är hemma! :-o

Victor är borta i helgen och Alvin åkte vid lunchtid till farmor och de ringde nyss och undrade om Alvin fick stanna tills imorgon så nu är det bara jag och Elmer hemma! Känns helskumt när det är så tomt och tyst :-/

Men men en liten dagens outfit-bild på Alvin från i morse får jag bjuda på, visst är han SÖÖÖT?! :-DALVIN
T-shirt:
Lindex strl 110
Byxa: GeKås strl 86/92 (ja det är sant - de är extremt jättestora i storlek)
Skärp: Blåkläder

Mysiga badkillar!

Mina älskade småhjärtan igårkväll. Kvällsbad och nattning <3

Erkänn ljuvliga?!!Två facebooktips!

Ni missar väl inte In The Pocket Baby-kampanjen på facebook som jag tipsade om HÄR?

Klicka på loggan för att komma till FAN-sidan

Flera av mina läsare har vunnit! Jättekul :-D själv har jag inte vunnit men jag har ju en sele sen tidigare och nu har jag skaffat mig en haklapp med ärmar och ÄLSKAR DEN! Heeelt suverän! Ni läsare som vunnit en får gärna skriva vad ni tycker också, om ni är lika nöjda som jag?

I vilket fall så måste jag ju påminna om kampanjen som fortsätter ända tills de når 500 fans - det är ganska snart så skynda er in! Massor av haklappar att vinna och ännu mer för vid 500 kommer det extra priser! En härlig final med andra ord.

ALLA fans har SAMMA chans att vinna vid VARJE utlottning. De lottar nämligen mellan alla fans så det är inte fan nummer 500 som vinner osv utan vem som helst.

*************************************************Vidare kan jag ju återigen tipsa om WILLVIN's sida på facebook!

Bli ett fan idag, det händer spännande grejer hela tiden i Willvins utveckling, intressant att följa, stooora roliga nyheter kom häromdagen. Kanske blir det någon intressant tävling där med snart med fina priser *blink blink* ;-)

Missa inte detta alltså :-)Alleballen borta och annat babbel

Tror ni jag röjde igår kväll? Svar: nej!

Men det var inte mitt fel ;-) det var faktiskt Elmer som vaknade och var en gnällröv så jag fick lägga mig hos honom och kolla TV istället. Lite Law & order och reprisen på Roast som jag missade i måndags tex. Sen la jag mig och sov, vilket är mycket tidigare än vanligt. Bra det iallafall.

Imorse var det till att kliva upp 07:15 och sen har det varit morgonbestyr och disk och städ på schemat. Jag har gjort en hel del i köket nu. Rengjort skåpsluckor, röjt av och städat köksbordet, diskat osv men det finns mycket kvar att göra.

Barnens farmor ringde förrut och ville låna Alvin så hon var precis här och hämtade honom för några minuter sen. Superkul för Alvin. Hon skulle ha jämngamle kusinen Jonathan också så killarna får leka med varandra. Hans föräldrar skulle greja med ved, jag gissar att hans mamma kommer jobba på allt vad hon kan så den där efterlängtade förlossningen sätter igång :-) imorgon har hon gått lika långt som förra gången hon födde: v 39+2 vilket är samma dag som Elmer kom också. Det vore ju rätt skoj om båda hennes ungar kom i v 39+2 och dessutom deras kusin då.

Jag själv ska väl försöka fortsätta här hemma lite smått och mysa med Elmer. Egentligen skulle jag väl gått på en lördagsgodispromenad med Alvin men nu behövs inte det längre, kanske att jag sticker iväg på en promenad med Elmer iallafall men det är så dumt om jag köper godis ;-) i morse stod vågen på 69,0 jag trodde jag skulle svimma nästan! Var tar alla kilon vägen? :-D :-D göttans.

Nej nu ska jag fixa med några foton och sen ska Ellebellen få lunch.


Telia grisar sig

Igår bloggade jag negativt om Telia. idag är mitt internet segare än fryst sirap. Slump? I think not.

Nej, det beror inte på att min kvot tagit slut för det gjorde den för länge sen, detta är ÄNNU segare än så.

NU JÄVLAR!

Nu jävlar måste det hända något här hemma. Får helt enkelt ställa mig och storstäda köket nu med en gång! Detta håller lixom inte för det ser för fucking jävligt ut!

Hade iofs hellre suttit här och fixat i ordning alla ljuvliga foton jag tagit på barnen idag men nä, det måste röjas - måste!


Bläääääääääääääääää


HAN TOG ETT STEG!

HAN TOG ETT STEG! Räknas det ens som "första steget"? Hahaha de andra två har tagit noll steg och sen TVÅ steg på en gång första gången de prövat att gå :-P

Men förrut när jag ställt honom cframför mig han han bara böjt knäna och satt sig ner, eller trillat bak på rumpan eller ramlat framåt mot mig (och glömt ta med sig fötterna) men nu tog han ett steg. Flera gånger gjorde han det.

Nåja vi får väl se. jag vill nog ha två steg innan jag räknar att han tagit "första steget". Alvin var i den här åldern. Minns inte exakt men det var före han blev 8 månader. Victor var 8 månader och 5 dagar. Elmer är ca 7,5 månad.

Både Victor och Alvin gick helt fritt i samma ålder, dvs strax före 9 månader så Alvin tog lite längre tid på sig från första stegen ionnan han gick fritt.


Ellebellen igår:


heldress i velour från Buffis barnkläder :-)

Glöm inte Buffis-tävlingen där du kan vinna ett valfritt plagg:


Avslutas 30/4

Jävla SKIT-Telia!

Så jävla ruttet företag egentligen! Har ni sett Alvedon-reklamen? "är man stor måste man vara snäll" men detta gäller inte telia. Fast telia är kanske inte så stort som man kan tro? Bara ett litet töntföretag som utklassas av de andra aktörerna på marknaden! Kan inte fatta att jag bytte Com Hem till den här skiten!

Idiotiskt att de inte kan vara det minsta flexibla! Jag har haft Telias mobila bredband sen i augusti förra året och har varit missnöjd från start!

För det första blev jag lurad i butiken och blev lovad fritt internet. Någon kvot nämndes aldrig, det var en trevlig överaskning som jag upptäckte några dagar senare då mitt internet blev helt segt som sirap och jag ringde Telia och frågade vad som hänt.

Då fick jag veta att jag hade en gräns på ynka 5 GB. Fuck, lixom? men det var ju bara att svälja eftersom jag tagit en dator med i priset som då var använd redan. men 5 gör jag slut på direkt så massor av månader har jag fått köpa till extra 2 GB för 80 spänn per gång!

Sen har det varit KRÅNGEL hela jävla tiden med detta Telia!

Störningar och skit. En hel långhelg fick jag sitta och surfa på GPRS/EDGE och bli nerkopplad hela tiden bara för att de skulle fixa sitt 3G här i området. innan dess har det varit en massa annat krångel.

Jag har fått byta modemet en gång och sim-kortet en gång. jag har fått uppdaterat programvaran sjuttioelva gånger. Fan viljen jävla skit!

Nu hörde jag talas om att de har abonnemang med mycket mer datamängd än mitt ynka 5 GB så jag ringde och frågade men ooo nej dessa abonnemangsformer tillkom först senare på hösten så det var därför jag missade dem och nu får jag inte byta till dessa.

Jag betalar 249 kr för mina 5 GB. Idag kan kan skaffa ett abbonnemang med 10 GB för 229 kr!!! men jag får INTE byta eller uppgradera och det finns inga kompromisser!

Det enda som går att göra är att uppgradera till det dyraste abonnemanget som är 20 GB för 319 kr.

Grisigt! Något borde man ju få som kompensation för allt jävla krångel som varit. jag kan till och med behålla min månadsavgift på 249 kr ist för 229 bara jag får 10 GB istället för 5 men nääää. USELT!

...och puckot jag pratade med var så jäkla otrevlig hela tiden och sen slängde han luren i örat!

BAJS-TELIA! Förlåt, FELIA


KODHJÄLP! Fort!

Jag blev tipsad om att mitt nya fina kommentarsfält är trasigt ;-)

Det enda som visas är namnet på kommentatorn! Mail & bloggadress försvinner! Det finns bara inte med!
Jag har försökt att kolla i mina koder man jag har noll aning om vad som är fel och behöver akut hjälp!

Snälla, någon som kan?


***

Edit; när jag tog bort allt som hade att göra med min fina bakgrund i kommentarsfältet så funkar det igen men BLÄÄÄÄ jag VILL inte! Jag vill ju ha min bakgrund! Vaaaad är feeel?

Så här hade jag i stilmallen:


.kommentarsfalt {
font-family: Tahoma, Arial;
font-size: 12px;
color: #000000;
border: 1px solid #000000;
background: #ffffff url(https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/841033/images/2010/bakkommentar_84682636.jpg);
}
och sen i kodmallen i inläggsgrejset så la jag till class kommentarsfalt som man ska göra. Ngt annat ändrade jag inte.

Men vad blev fel? kommentarsfältet ändrade ju utseende som det skulle det var bara att sidan då vägrade visa bloggadresser och mailadresser.

Elmer ska börja dagis + annat babbel

Gomorron :-)

Har ni sett att min blogg finns med på barnnet?

 

Fick mail om det häromdagen, det va lite kul.

Idag har vi fulväder men jag mår iallafall en aning bättre så jag funderar på att röja lite lite hemma och sen fortsätta på söndag när Mathias har Alvin. Victor är borta i helgen så det är bara jag och småkillarna hemma. Plötsligt känner jag mig till och med ännu mer isolerad än vanligt :-/

Grabbarna var ju hos sin pappa igår igen och verkade ha haft det mysigt. Elmer var en solstråle när han kom hem och så visade han upp en ny färdighet: han vinkade åt pappa när han skulle gå sen. Första gången han vinkar, vi har aldrig ens försökt lära honom så det är väl därför det inte kom förrän nu, eller ja, jag minns inte när de brukar börja vinka.

Jag och Mathias pratade om hösten också. Det är ju tänkt att jag ska börja skolan och det är ju några veckor före Elmer fyller år så det krockar ju litegrann tyvärr. Vi skulle löst det med pappaledighet men vi kom överens igår om att det inte skulle funka i praktiken av många olika skäl så jag ska försöka få dispens så Elmer kan börja ett par veckor före ettårsdagen. Hoppas det funkar. Han är ju framåt motoriskt sett och så har han ju Alvin osv så jag är inte det minsta bekymrad att han inte skulle klara av det eller kännas för mycket som en bebis men frågan är ju om man får det beviljat.

Fördelen med att jag kommer gå i skolan är att jag har jättenära till dagis + att det aldrig blir speciellt långa dagar. Nåja vi får väl se om det går att få till.

Har ni tröttnat på tjatet om röstning än? ;-)

Efter det här inlägget så lovar jag att inte tjata hela tiden :-P kanske bara ett par gånger till innan slutdatumet sista maj. Men här kommer informationen igen:

De har gjort så att man bara kan rösta EN gång per IP-nummer på ett barn (men däremot kan man lägga rösten på flera olika barn). Rösta gärna både på hemmadatorn, jobbdatorn poch tipsa vänner (ye ye jag vet att det är väldigt mycket begärt hehe)

Här är länken: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28557
Tänk på att det bara är TVÅ klick bort. Ett klick för att öppna sidan och ett klick för att rösta. När Elmers stjärna blir grön har du röstat. TACK på förhand.

De fem med flest röster får åka och fotas och vara med i ett repotage och då börjar en ny röstomgång mellan dessa fem där man ska utse vinnaren som får åka och göra den riktiga fotograferingen i augusti för att vara på omslaget i september. JAG VIIIIIILLLLLL!!!!! :-) Det blir lagom till Elmers ettårsdag! Tänk så sött med en liten Ellebelle med röda lockar och Dorsin-leende hahaha :-D

...och det vore omåttligt underbart om vi blev finalister och detta tillsammans med Elmers bästis Alex! Så när ni ändå röstar får ni sååå himla gärna rösta på Alexander också. Tänk om Elmer och Alex fick vara i final tillsammans <3 och även om inte Elmer kommer till final så skulle det vara mysigt om Alex gjorde det för jag som känner honom kan intyga att han är en av de mest charmiga och fotogeniska barn som finns ;-)

Här är Alex länk: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28513


Kolla så söta tillsammans::-D älsklingar

Äntligen en kallelse

Elmer har fått en kallelse. Han har tid för sin biopsi den 6 maj på Östra sjukhuset i Göteborg. Det är alltså om precis 2 veckor. Han ska ta prov på "knasfläcken" på benet som vi trott är ett Mastocytom men som experterna tycker låter konstigt att han skulle ha både Langerhans cellhistiocytos och Mastocytos. Vi får väl se. Barnens farmor ska åka med mig och Elmer så vi får skjuts och sällskap.

Provet ska sedan jämföras med provet som togs när han var nyfödd för att få alla fakta på bordet.

Men förrutom knasfläcken på benet så har han ju en liten fläck på axeln också, helt slät, går inte att känna med fingret och oftast är den i det närmaste hudfärgad men den går att "aktivera" precis som knasfläcken så att den blir illröd. Dessa två hudförändringar tycks alltså bete sig likadant.

Knasfläcken uppstod i slutet av september/början av oktober ungefär medan lilla fläcken kom i typ januari.

Nu har det även uppstått ytterligare en lite mer permanent hudförändring som sitter på bröstet (han har ju haft massor av olika prickar men de har varit övergående) den växer långsamt men inte i diameter utan i tjocklek. Svårt att förklara men den är ganska liten och går knappt att se med blotta ögat för den är näst intill hudfärgad men den är utbuktande lite böldaktigt men ännu för tunn för att jag skulle kalla det för en böld men den går lätt att känna med fingret.

Det är precis som ett ärr skulle man kunna säga, bara det att när jag kollar på gamla foton så kan jag inte hitta att han haft någon prick där på bröstet.

Denna har jag alltså inte hunnit "rapportera" till hans läkare men jag tänker att det kan vänta så visar jag den om 2 veckor på provtagningen.

I övrigt har han som sagt varit väldigt prickig sista tiden, liknande de prickar som kom och gick hela hösten men samtidigt så är han ju förkyld och har varit av och till jättelänge. Så det kan ha med det att göra.

Så ser läget ut nu, många frågetecken men det händer iallafall lite nu iom kallelsen som kom idag. Kanske en del frågetecken kan suddas ut sen så vi kan lämna det här bakom oss äntligen.Elmer IDAG - sötisen :-D

Märket under ögat, där han hade en äcklig tumörlikande böld när han föddes, har verkligen börjat bli riktigt fint nu :-)

Saker jag aldrig trodde att jag skulle säga!

Nu vet jag bättre, men INNAN jag fick barn hade jag aldrig drömma om att jag skulle få användning för meningar som dessa:

-Säg till när du bajsat färdigt, för jag vill torka.
-Nej sluta stoppa foten i min mun.
-Idag vill jag få duscha ensam.
-Kan du visa mig var på golvet du kissat?
-Varför ligger det en mössa i videon?
-Jag ska gå på toa, ska du följa med?
-Ja, jag har bajsat, jaja titta då!
-Nej det är inte dina, det är MINA tuttar.
-Stoppa tillbaka snoppen i kalsongerna.
-Gå ner från fönsterbrädan!
-Här, fräs i mammas hand, jag har glömt ta med papper.
-Sluta tugga på mitt hår, tack.
-Lek inte med min menskopp.
-Blä, sluta slicka på golvet!
-Usch! Man äter inte saker man hittar på marken!
-Har du bajsat färdigt? Får jag titta?
-Nej man får inte måla med ketchup.
-Här, spotta ut den i min hand.
-Hahaha vilken gullig liten bajskorv.


Bara för att nämna några ;-)

Har du några fraser du aldrig trodde att du skulle säga ...innan du fick barn?-TITTA mamma! Mååånga mackor! :-)

Är och handlar. Elmer har somnat hos moster.

foto0495 (MMS)

Är och handlar. Elmer har somnat hos moster.


Lunchtankar eller tankar lunch?

VILL INTE! Blev ingen promenad igår kväll pga alldeles för trötta barn och idag orkar jag inte. Verkligen inte. Jag är trött, har ont i huvudet, snoret rinner som fan! (samtidigt som jag är täppt så det är skitjobbigt) och så har jag hosta.

Men jag vill vill vill ha mina paket ju! :-/

Får se hur det blir med träningen ikväll också, blev inget i tisdags för då var syrran sjuk med feber. WELL tur att man är på väg neråt i vikt ändå da... men det skadar ju inte om vi får tummen ur och faktiskt tar tag i träningen. Nästa tisdag ska jag ha hemmamöte så då kan jag inte vara med.

Idag har jag lite extra sällskap hemma för Victor är hemma sjuk från skolan. Många förkylda nu! Victor brukar dock bara bli sjuk typ 1 gång vart annat år eller något :-P lyckost.

Nu ska jag ta och värma lite lunch.

Värt att läsa! Om allt möjligt

Jag går lixom och samlar på mig en massa som jag tänker att jag ska skriva men det blir aldrig av eftersom jag vill göra egna inlägg om sakerna men ja... osv.

Men nu tänkte jag att jag i detta samlingsinlägg tar upp en del av grejerna :-)


1. Företag på facebook.
Många företag skaffar sidor på Facebook, väldigt smart, effektivt och kundvänligt tycker jag. En del håller också tävlingar vilket är mycket trevligt men jag vill uppmana er att hålla ögonen öppna och vara vaksamma. EN DEL fejkar rätt mycket och sätter upp låtsas-fans. Alltså lägger till en massa kända människor tex för att verka seriösa och sen håller de tävlingar med mera med fejkade vinnare och en massa annat fuffens. Det skadar kanske inte direkt någon allvarligt men ha ändå med er i tanken att vara uppmärksam på nätet.

2. Virus på facebook
Jag skrev för ett tag sen om något jag trodde var virus på facebook. Många kom och försäkrade mig om att "inget hänt" osv. MEN! Jag vill ändå påpeka att nästan lika många kommit och sagt tvärt om! Att deras dator faktiskt HAR pajat. Antagligen hänger det ihop med vad man har för skydd i datorn men jag är iallafall övertygad om att det faktiskt visst var skadeprogram av något slag det handlade om.

3. Min sida på Facebook. Ni har väl sätt att det finns en BeckaHBitcH-sida på fejjan? ;-) Bli gärna fans. Jag kanske håller en specialtävling där eller något annat trevligt fram över.

4. Min mamma, hur gick det med provsvaren och allt det?
Hon fick en tid för att träffa överläkaren som skulle berätta för henne om resultatet. samma morgon fick han akut operation så tiden blev inställd. Mamma väntade men fick ingen ny tid utan fick ringa upp. Då visade det sig att han gått på semester. Hon har nu äntligen fått en ny tid och den är på tisdag nästa vecka (jag fick veta tiden igår när hon inte var vid sina sinnes fulla bruk och inte var hemma men det är iaf någon gång nästa vecka).

5. Elmers provtagning, hur gick det?
Det kommer ett inlägg snart med uppdatering på allt kring hans sjukdom.

6. Rösta på Elmer
Jag vill tacka så hjärtligt för alla röster på Elmer <3 men jag vill ju ha fleeer ;-)
De har gjort så att man bara kan rösta EN gång per IP-nummer på ett barn (men däremot kan man lägga rösten på flera olika barn). Rösta gärna både på hemmadatorn, jobbdatorn poch tipsa vänner (ye ye jag vet att det är väldigt mycket begärt hehe)

Här är länken: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=28557
Tänk på att det bara är TVÅ klick bort. Ett klick för att öppna sidan och ett klick för att rösta. När Elmers stjärna blir grön har du röstat. TACK på förhand.

De fem med flest röster får åka och fotas och vara med i ett repotage och då börjar en ny röstomgång mellan dessa fem där man ska utse vinnaren som får åka och göra den riktiga fotograferingen i augusti för att vara på omslaget i september. JAG VIIIIIILLLLLL!!!!! :-) Det blir lagom till Elmers ettårsdag! Tänk så sött med en liten Ellebelle med röda lockar och Dorsin-leende hahaha :-D

Ni kan rösta fram till sista maj! - och ja, jag kommer att tjata några gånger till ;-) det får ni stå ut med :-)


Maxomorra

Jag som mååånga andra har beställt en massa kläder från maxomorras 75%-REA :-)
(om du går dit och shoppar: TÄNK PÅ att rea-priset syns först i kassan!)

Ett gäng leggings i olika storlekar mellan 74/80 och 110/116, 4 par strumpor och ett par kalsonger i strl 74.

Leggingsen är helt okej, kalsongerna är pyttesmå och har ingen blöjanpassning men funkar utan blöja.

Men strumporna! :-D

Jag köpte två par till Elmer, visserligen 16/18 (fanns inte 19/21) men i alla andra märken så funkar 16/18 utmärkt till hans strl 19-fötter. Men dessa små ministrumpor! Nej verkligen inte! Tänk på att strumporna på bilden är otvättade också och strumpor brukar krympa rätt rejält i tvätten!

Köpte 2 par till Alvin i strl 25/27 också (han har 25). De passar bra ...på ELMER! :-) så Elmer får de paren så skänker jag bort ministrumporna till minikusinen som ska födas när som helst. I natt vid 3-tiden tex om min gissning blir rätt ;-) :-D


OBS! Innan ni sticker in dit och handlar så tycker jag ni ska läsa om Lindisens paket därifrån :-/


Det skabbiga byxbenet är en avklippt gammal pyjamas ;-) han ligger och sover på bilden.

Underbar body från Älsklingsfrö®

KOLLA vilken ljuvlig pärla som kom  med posten idag!

En fantastiskt snygg body i strl 86 från Älsklingsfrö® verkligen heeelt klockren i tyg och färg, I love it!

Tack snälla Marine!


Lite stor som tur är så har han något att växa i :-)Extra skoj förstås att live få se nya loggan jag varit med och skapat :-)


 Mat, post och lite till

Hungrig och less...

Ska ta tag i båda två grejerna genom att ativera mig själv med lite matlagning. Får se om det inte blir en promenad också senare? Kaaanske kanske. Jag har fått två paket-avi:er som jag är JÄKLIGT nyfiken på!

Fick dessutom några paket i brevlådan idag som var sååå fina! Speciellt ett - helt fantastiskt!

Visar upp det senare ikväll :-)

Vilket trist telefonsamtal jag hade nyss förresten, min "nyktra" alkoholist-mamma sitter och är packad...

Nej, matlagning nu då.

Stängt: FRÅGESTUND!
Nu är det stängt för denna gång :-)

Återkommer med ett inlägg med alla svar inom några dagar när jag får tid.
Tänkte att det kunde vara dags igen. jag får så mycket frågor hela tiden som jag aldrig orkar svara på men nu ska jag försöka besvara ett gäng.

Jag öppnar alltså upp för FRÅGESTUND! Hur länge jag håller öppet vet jag inte än. Jag säger stopp när det börjar bli för mycket ;-) Sist blev det lite väl mycket.

Kolla gärna in frågorna och svaren från förra omgången HÄR

Annars är det bara att FRÅGA PÅ :-)Frukost - fruk-ost - mjukost?

Ni vet reklamen med bebisen som får en mjukostmacka? Han blir störtglad och börjar dansa i stolen.

Well... Alvin är inte alls lika impad av detta pålägg ;-)


Men det blir extra kul att smula sönder mackor som har mjukost på sig :-)

Rösta på Elmer

TUSEN tack i förhand <3 jag blir helt överlycklig om du vill rösta på Elmer här:

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/alla-tavlingsbidrag/index.xml?view-id=28557

som omslagsbebis :-) Denna bild är bara tävlingsbilden, själva omslaget fotas ju sedan av riktig fotograf :-)

Snälla snälla? Tack tusen tack :-) <3 <3 <3 *bönar & ber desperat och nördigt*TVÅ ynka små klick så har du röstat ...snäääälllaaaa???? :-)
Beckah i bilder

Kan lika gärna slänga upp ett gäng av bilderna från idag :-) Victor har fotat och jag har photoshoppat ...lite iaf ;-)


DONE! :-D

YES! Nu är bloggen klar! Äntligen!

Den lite uppmärksamma ser att det till och med är dagsfärska bilder på bloggerskan i fråga :-) såväl i headern som på presbilden minsann! Det kunde väl ingen tro att det skulle bli nytaget, allra minst jag.

KUL så slipper jag släpa runt på de där gamla presbilderna från i augusti när hela ansiktet var uppsvällt för att jag var typ en vecka från beräknat förlossningsdatum hehehe

Jag är jättenöjd nu och kommer antagligen inte ändra något men ni får gärna ge ris och ros ändå :-)


Asså HÅRET! <3

Satt och kikade på gamla bilder på Victor när han var strax före och efter 1 år. Asså ...HÅRET! <3 <3 <3 Love it!

Finns inget gulligare :-) Något hans pappa faktiskt är bra på är ju att göra söta barn ;-) Victors ena lillasyster på pappas sida tex är antagligen det vackraste barn jag sett i mitt liv. Så sjukt galet söt.


Victor 11-13 månaderVill ju inte gärna "hänga ut" lillsyrran men jag kan visa upp den här lite mer "anonyma" bilden på henne. Man ser ändå vad jag pratar om, fast man inte ser hela sötsnuttan.<3

Lite deppigt

Tack för alla trevliga kommentarer :-) verkar som att jag lyckats träffa rätt vad gäller utseendet på bloggen :-) inget direkt negativt ÄN ;-)

Idag har jag varit iväg med ellebellen på babyrytmik och sen direkt till min samtalskontakt och så lite handling på Willys efter det och så hem!

Nu sitter jag och slappar med en kopp kaffe och väntar på att klockan ska gå några minuter till så jag kan hämta Alvin. Elmer sover som en stock i vagnen ännu och har så gjort sen strax efter 12! Fantastiskt! Men det är väl tröttsamt att vara liten och gå på Öppnis och träffa såå många bebisar och mammor - ja och ett par pappor var där också.

Började dagen med att dammsuga och skura men vad hjälper det när det är sååå rörigt och stökigt i övrigt så det är helt deprimerande ändå. Min samtalskontakt tyckte att jag skulle be mina syrror om hjälp för att lyckas "ta tag i det" och även att en av syrrorna passade barnen under tiden. Låter som en bra idé ...förrutom att de skulle svara "HAHAHAHA nääe du, jag har mitt eget att städa snälla du" typ ;-) men tanken och idén var ju god :-)

Jag bara VET att någon nu kommer att komma och skriva den smarta lösningen: Men hallå! RES dig från datorn så kanske du får något gjort!!! så nu slipper du skriva det, helt meningslöst för en person som säger/skriver så vet inte alls vad det handlar om, hur det funkar, hur det känns osv. Men jag skiter i det, folk får skriva vad de vill. Jag vet själv hur det funkar och vad det beror på.

De flesta otrevliga, negativa puckona som skriver skit skulle ta livet av sig om de så bara fick testa att leva mitt liv och bära min ryggsäck en vecka, men det är de för insnöade för att se. Jag skriver ju inte ens i bloggen om allt jobbigt som är, det jag berättar här är ju bara en liten glimt. Men det får man ju hoppas att folk fattar...

Anyway...blev lite negativt och deppigt nu känner jag så jag sätter punkt för den biten för stunden.

Småbarnsledigt ikväll :-D barnledigt blir fel att skriva eftersom jag ju alltid har Victor men ja, det är ju oftast inget som låser mig iallafall. Hur som haver så ska jag ju hem till syrran och dansträna. GÖTT!

Måste faktiskt berätta att jag blev så glad igår kväll när jag ställde mig på vågen! Fick se en SEXA först! 69,9 kg :-D ja helt plötsligt har jag börjat tappa i vikt saaakta sakta utan att ens göra något. Märkligt. 3 kilo har trillat av bara så där nu senaste månaden. INTE mig emot! Fast det hänger väl antagligen ihop med hur jag mår och all stress runt omkring.

Nu är det dags att hämta på dagis :-)

Många bebisar på babyrytmiken idag :-)

foto0469 (MMS)

Många bebisar på babyrytmiken idag :-)


Börjar arta sig ....gonatt!

Åh *gäsp* nu är det "bara" headern kvar 

Förrutom de uppenbara ändringarna har jag fixat maaassor av smågrejer och känner mig så himla nöjd och duktig ;-) kolla bara området där man lägger kommentarer så tjusigt det blev :-P

Ja ja, headern ja. Vad ska jag hitta på med den? Foton? Jag är sugen på att ha kvar texten från förra alltså "min blogg, mina barn, mina åsikter ...osv". Det känns helrätt.

Well... ha gärna åsikter! :-)

Ja min profilbild är grå trist och tråkig men den är iaf relativt NY till skillnad mot de bilder jag haft innan där.

Nej jag tror faktiskt att jag ska ta och lägga mig snart så jag orkar upp imorgon. Har en massa grejer att göra imorgon :-) Inte vid datorn alltså utan i riktiga livet ;-)

Tack för idag allesammans :-)

Gonatt <3

Tar en paus...

Hahaha bloggen ser förjävlig ut :-P hoppas det reder ut sig ikväll när smålortarna sover ;-) nu måste jag ta och slänga mig + dem i badet och sen natta dem :-)

Fantastiskt kul med en massa extra besökare idag :-) tänk att en liten länk kan göra så mycket. Hoppas att alla mina länkar idag gjort samma "underverk" för andra bloggar ;-)

SKÖNT att veckan är igång nu och helgen är slut.

Imorgon ska grabbarna till sin pappa och då ska jag TRÄNA! Japp! Jag, syrran och kompisen Johanna har bestämt oss för att göra ett nytt försök med dansträningen så vi kör tisdagar och torsdagar när jag är småbarnsfri en stund. Ska bli skithärligt att komma igång så man blir smal och hot ;-) Man kan ju drömma iaf.


För inte sååå himla länge sen såg jag faktiskt ut så här:DÅ tyckte jag att jag var tjock. Hahahahaha jag skulle bara ha vetat hur jag skulle se ut ett år senare *s*

Bygger om

Ja det är lite märkliga färger hit och dit här inne men jag håller på och renoverar ser ni :-)

Det kommer bli bra ...hoppas jag ;-)

Plötsligt så händer det...

Ja, nu har det hänt. Det känns helt bisarrt. Inte bara det att det hänt utan även känslan man får när det hänt. hahaha :-D

Det är SNUDD på att jag får lust att skriva ut och rama in ...men som tur är har jag ingen skrivare så psykhuset slipper komma och hämta mig :-P

Vad som har hänt? Jo min blogg har blivit länkad HÄR hos Bloggkommentatorerna!Klicka upp för att se


Det är lite svårt att beskriva hur det känns och de flesta sitter nog bara och tänker "eeeh, vaa? vad är det med det då?" men det uppstår en mycket märklig känsla när sånt händer. Man får lite samma känsla när man kommenterar inne hos storbloggare och de plötsligt kommer och hälsar på och skriver en kommentar tillbaka :-) man blir helt PAFF! StinaLee har skrivit hos mig ett par gånger och Spiderchick flera gånger. Vi 3 har ju faktiskt något gemensamt också: en varsin 7-månadersbebis.


Har du fått en liknande upplevelse genom din blogg?

Jävla skit!

Jag budade ju hem ett "fynd" på Tradera. Ett par Bobux som enligt säljaren skulle passa barn FRÅN 6 månader och UPPÅT. Jag tog för givet att det var storlek M med andra ord.

Hon ville ha 24 kr i frakt vilket lät mycket men jag sa inget utan betalade.

Idag kom tossorna hem...

Storlek SMALL (får inte ens på dem på Elmers fot knappt - det är preciiis) och bara 12 kr i porto på kuvertet!

http://www.tradera.com/Bobux-barnsko-alder-6man-auktion_340776_110616014Jag haaaaataaaarrrr sånt här! Fick ju hem ett par istrl L från Nelly förra veckan bara för att de skrivit vanliga storlekar (18, 19, 20) istället för de riktiga Bobux-storlekarna (S, M, L osv)

VAD FAN ska man göra för att få tag i ett par Bobux i storlek MEDIUM egentligen??!!! jag har inte råd att betala 300 spänn för dem! På Nelly hade jag presentkort och på tradera fick jag dem billigt.

Jag vill ha BOBUUUUX!!!! *sliter mitt hår*

Brills på nätet!

Jag har ju precis köpt nya glasögon men nu upptäckte jag att man ju kan köpa glasögon på nätet! Varför visste jag inte detta och varför har ingen skvallrat? :-P

Supersmidigt ju, jag som gillar att sitta vid datorn och handla hehe. Man får låna hem bågar helt gratis och prova i lugn och ro så det är ju väldigt smart upplägg på det hela.

Optikbutiken hittade jag genom en slump och fastnade för. Jag som trodde att man bara kunde köpa linser men nejdå, även vi glasögonormar kan handla hemma ju!Denna gillade jag :-) ballt med en vit båge! dessutom kostar den bara 395 kr! :-D

Japp. Glasögon på nätet blir det nästa gång!

Har du köpt glasögon på nätet? Linser? Eller går du bara till butik?

   
 

Bild lånad från:

Bästa bloggarna - hela listan!


Jag tänkte lista de allra bästa bloggarna i olika kategorier, men ni får ha med er detta att det är baserat på vad jag läser, jag läser inte alla bloggar så jag kan ju ha fel :-P jag kan ju bara välja bland de bloggar som jag faktiskt läser eller läst i någon utsträckning.


Hur som helst. Här kommer min lista!


Bästa storbloggarna
1. Katrin Zytomierska
2. Bloggkommentatorerna
3. Spiderchick

En del kanske inte ens tycker att detta hör till storbloggarna men Kenza, Kissie och alla andra sådana riktigt stora bloggar är sååå jävla tråkiga så de kan jag inte ha på listan. Okej, Kisse är lite kul att läsa men den är inte bra.

Bästa familjebloggarna (inom min släkt eller släkt med släkt alltså)
1. Geshiia - Victors lillebrors mamma
2. Risi - Alvins & Elmers faster som ska få bebis nr 2 när som helst
3. Helena & Emma - Min "svägerska" med nykläckt dotter :-)

Bästa kompisbloggarna (mina vänner)
1. Johanna & Alex
2. Lindisen
3. Emmelie

Bästa mammabloggarna
1. Geshiia 
2. Familjen Korb
3. Lady Dahmer

Bästa humorbloggarna
1. Tjuvtittat
2. Spiderchick
3. AnaGina

Bästa kändisbloggarna (okej inga jättekända alla 3 kanske men JAG läser och gillar)
1. Katrin Zytomierska
2. Carola med 8 barn - Från familjen annorlunda
3. Towa Lindberg - Min gamla klasskompis lillasyster som varit med lite här och där i TV bland annat. 

Bästa företagsbloggarna
1. Wloggen - Willvins blogg
2. Gekås, Ullaredsbloggen
3. Älsklingsfrö

Bästa tävlingsbloggarna
1. Carolina1979
2. Agnes 
3. MansonDust

______________________

Medan jag höll på och jobbade på det här inlägget så blev jag utmanad av MansonDust på en lista som  handlade om bloggar så jag hoppar på och slänger in det här i samma inlägg:


Blogg jag läser först: Jag brukar läsa den som är mest spännande för stunden först. tex om  jag väntar på ett tävlingsresultat eller om någon ska föda barn snart osv. Men om det inte är något speciellt så tar jag dem i turordning genom bloglovin. OFTA blir det Johanna & Alex eller Geshiia först. Om Risi uppdaterat tar jag den allra först men hon skriver inte varje dag.

Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst: Finns massor: Essie, dessie, paow, mjaow osv en maaaassa bloggar som låter som att de är likadana och lika ointressanta.

Kändisblogg jag följer:  Katrin Zytomierska följer jag och Towa Lindberg. Sen prenumererar jag på några genom Bloglovin men de är så förbannat trista att jag nästan aldrig öppnar inläggen och läser.

Mest kända bloggare jag sett IRL: Towa Lindberg antar jag då eftersom jag var hemma hos dem massor när vi var små då hennes syster var en av mina bästa vänner i mellanstadiet. Kan inte komma på någon annan på rak arm.

Första bloggen jag började följa: Följde en del dagböcker på lunar och sen där vid 2004-2005 började mina vänner (och jag) ha en dagboksblogg som en del i sin hemsida. Minns inte vilken som var först.

Bloggare jag beundrar och varför: Dolce Bambini och Den starkaste stjärnan är två exempel men det finns många. Bloggar som skrivs för att lätta hjärtat och få ur sig och dela med sig av riktigt tunga och jobba saker. I dessa två fall handlar det om barn och cancer men det finns många andra exempel också.

Fördelar jag fått tack vare bloggen: Jag skulle såklart kunna sätta mig och räkna upp fina prylar osv men den största fördelen bloggen gett mig är ändå att jag får mitt enorma bekräfelsebehov stillat. jag får synas, höras och diskutera allt som JAG tycker är intressant. Helt fantastiskt GÖTT måste jag säga :-)

Då hatar jag att blogga: Jag hatar aldrig att blogga. Ibland finns det dagar då det känns som att jag inte har inspiration men då skiter jag i att blogga. Ibland kommer det elaka kommentarer men de skulle aldrig kunna få mig att hata bloggandet.

Då älskar jag att blogga: nästan varje dag men framförallt när det blir livligt. Dvs mycket kommentarer, diskussioner, många inlägg samma dag. När bloggen LEVER :-)

Person som ofta kommenterar hos mig som förtjänar lite uppmärksamhet: Thile såklart men hon har ingen blogg <3 men även många andra. Tex: Annette, Egomamma, Trollis, + några som redan är länkade i det här inlägget och en hel hög som saknar bloggar :-) jag gillar alla mina trevliga läsare (ni otrevliga fyller väl kanske någon funktion med iofs?).

Nu utmanar jag följande (om ni vill): Geshiia, Lady DahmerCarolina1979, Eddies mammaEmma, Wloggen - Willvins blogg, Johanna & Alex, Familjen Korb och ALLA andra som läser detta ;-)Beckahs bloppis - loppis i bloggenHär kommer jag att lägga upp saker jag säljer - eller rättare sagt - barnkläder!
Får se om det slinker med något mer med tiden. Jag kommer att uppdatera samma inlägg hela tiden och detta inlägg kommer man att kunna nå ifrån menyn.


Hur går detta till?

1. Du ser något du vill ha
2. Du skickar ett mail och berättar vad du vill köpa. OBS! Frakt tillkommer på de priser du ser men jag packar alltid så platt och portovänligt det över huvudtaget är möjligt. Emballage kostar dig inget såklart.
3. Jag svarar med ett mail där du får ett kontonummer och en förfrågan om din adress. I detta mail får du även fraktkostnaden.
4. Du betalar in din peng och sen kan du gärna maila mig och berätta att det är gjort.
5. När jag ser pengarna på kontot skickar jag iväg plagget (eller plaggen, går ju köpa flera).

Plättlätt :-)

Mail:
[email protected]
1. Randig tröja från Po.p strl 74
Pris:
 70 kr
Info: Som ny, hann knappt användas eftersom den är liten i storlek för att vara Po.p. Den är mer som Lindex strl 74.2. Skaljacka från Po.p strl 74
Pris: 300 kr
Info: En marinblå vind- och vattentät jacka i kanonskick. Ser ny ut! Man kan ana en väääldigt svag namning på namnlappen  men annars hittar jag inget som avslöjar att den är begagnad.3. Mjukisjeans från Lindex strl 74
Pris: 65 kr
Info: Helt som nya. Väldigt mjuka och snygga. KANONSMART babyplagg.
SÅLD!


3. Mjukisbyxor Name It strl 74
Pris: 65 kr
Info: Helt som nya. Ficka fram och bak.


Jag har fler bilder klara men mitt internet är så FÖRBANNAT segt att jag inte orkar lägga upp fler just nu. Ska förstätta imorgon.

Slösöndag

Men näe vilken slö dag. jag HATAR när dagar blir så här. Jag har gjort ...absolut ingenting idag! Jag har till och med sovit en massa timmar med Elmer mitt på dagen :-/

Jag som skulle röja, diska, tvätta och en massa vettigt! Det blev en dammsugning i morse och värmda rester till middag (ingen lunch för det var bara jag hemma, Elmer fick puré).

Skärpning Beckah! Jag får bara inte vara så här off, det gör ju bara att jag blir ännu mer off!

Victor var iväg och tävlade idag i brottning. En del trevligheter, han vann två och förloracde en match (fick brons) men så var det något riktigt trist som hände också. jag ska inte ta upp det här i bloggen men SUCK vad tröttsamt!

Nej nu ska jag ta och kolla slutet på Wallander och sen fota mina bloppisplagg. Börjar lite smått med bara några enstaka.

WTF?! :-o

Kollade runt bland mina filmer på Youtube och upptäckte detta (se bild). Helt crazy!!!Plötsligt känner jag mig lite ....naken.

Filmklipp: Elmer står

Bilder i all ära ;-) utvecklingsstegen syns ju alltid bättre på film, så här får ni se en liten snutt på Elmer som står själv. Han brukar sätta sig ner bra själv men ibland ramlar han istället - som på filmen här.Mamma och Alvin ensamtid. Undrar när det h...

foto0466 (MMS)

Mamma och Alvin ensamtid. Undrar när det hände senast?


Imse Vimse... eh...?Pappa: *sjunger* Imse vimse padda klättra upp för trå....
Alvin: hahaha näää inte padda!
Pappa: vad ska det vara då?
Alvin: GRODA!


:-)

Limousinen var en besvikelse
Megabilarna, Ahlgrens limousiner, från
Ahlgrens bilar smakar inte alls lika gott som de vanliga bilarna. Märkligt för de ska ju smaka samma, så det måste ha med formen att göra. Nej detta var ingen hit. Men ärligt talat, har någon av Ahlgrens bilars produkter varit en hit, utom just originalbilarna?

Visste du förresten att Ahlgrens bilar från början är ett misslyckat försök till att göra Marsmallows?

Förrutom limosinerna så finns det nu även en annan nyhet: Ahlgrens bilar saltlakrits.

Jag har inte provat. Har du?

Det var den dan det

Dagen sluuut :-) har inte hänt så himla mycket idag, lite nyttig har jag varit och gått en promenad till affären tillsammans med Johanna och Alex och såklart Alvin och Elmer då :-) Alvin var överlycklig för att få gå och köpa godis, det har jag ju aldrig gjort med honom förrut. Han har bara fått smaka här och där (förrutom med farmor för där har han fått eget lördagsgodis hehe). Han tjatade heeela vägen dit "Köpa godis till mig" och ville att jag skulle bekräfta varje gång "Ja, vi ska köpa godis till Alvin" :-)

Vi höll på att blåsa bort stundtals men det är rätt skönt ändå när det blåser för det känns friskt och bra :-)

Imorgon ska M komma och vara lite med Elmer en stund och sen ta med sig Alvin och ha honom hela dagen hos sig. Då ska jag försöka passa på och röja lite stööök och kanske fixa undan ytterligare lite tvätt. Har ett berg med tvätt som jag jobbat på ett bra tag nu ;-)

IMORGON ska jag även fota lite och fixa bloppis :-) :-) måste ta och tömma kameran då innan jag lägger mig idag. Hm... nu är det någon borta i sängen som knorrar och vill ha nattslurk.

Bloppis eller Tradera?

Nu har jag sagt i ett halvår att jag ska lägga upp saker på Tradera men det blir aldrig av. Ska jag göra en bloppis istället? Alltså sälja av lite av Elmers och Alvins urväxta plagg här i bloggen istället? Tror ni det funkar eller har jag för liten blogg helt enkelt? :-P

Det är ju betydligt smidigare om man säger så...

Kotletterna gottar sig i stekpannan. Klyft...

foto0465 (MMS)

Kotletterna gottar sig i stekpannan. Klyftig potatis i ugnen och så bearnaise ska vi ha :-)


Varit och handlat i stormen :-)

foto0464 (MMS)

Varit och handlat i stormen :-)


Vad är klockan? -LÖÖÖRDAG!

Rubriken är ett internt skämt, inget att bry sig om ;-)

Hur som helst. Det är lördag och här sitter jag med jordens huvudvärk! För tredje dagen i rad har jag fått så här nu mitt på dagen. Sjuuukt jäkla ont så jag knappt kan röra mig alltså. Skitskumt för jag är en sån som aldrig får ont i huvudet.

De andra två dagarna har det hjälpt att ta två Alvedon + en Ipren så det har jag gjort nu och sitter och väntar på att det ska börja verka och sluta värka ;-)

Sen ska jag klä på snorungarna och gå till affären, bara för att ha något att göra. Alvin har aldrig fått lördagsgodis på riktigt (jo han äter godis sen länge och har ätit massor men jag menar regelbundet och bestämt varje lördag och så där) så jag tänkte att det kunde bli nya lördagsrutinen att gå och köpa lördagsgodis tillsammans.

Vi åt lunch ganska sent (13:30) så middagen blir nog också sen. Får se vad jag slänger ihop. Kanske hittar något i affären.

Meeen kan inte huvudvärken gå över?!

ODISKE å OSOPE!


Vem är jag? Jo det går ganska bra att beskriva med ett litet jämtländskt ordspråk:

Odiske, osope, fullt upp på bolan,
å pinnan å beina ha dötte ta stolan,
brua e snöu, de tin ta te våra,
å allt je ske jara
de jär  je i måra.


Min mamma har denna lilla vers skriven på en träplatta som prydnad på väggen och har haft så länge jag kan minnas. Nu har jag faktiskt bett henne att göra en sådan till mig med :-) vi får väl se om det blir av, som alltid.


********

Fritt översatt till svenska:

Odiskat och osopat, fullt uppe på bordet. Pinnarna och benen ha trillat av stolarna. Farstubron är snöig, men det tinar ju bort till våren och allt jag ska göra det gör jag imorgon.

Mitt paket från Nelly

Mitt presentkort på 1800 kr hos Nelly gick till:Skor till Victor, Bobux till Elmer och jeans till Elmer. TYVÄRR är Bobuxen i strl L, jag hade velat ha M men nelly har skrivit 17, 18, 19, 20, 21 osv istället för S, M, L, XL som Bobux egentligen är så jag fick gissa och gissade fel och fick L istället för M. Men men han kommer ju kunna ha dessa om några månader ist. Ja, jag vet att Victors skor ser små ut men det är för att de ÄR små ;-) han har strl 33.Ett långt vitt linne, strumpor och tunna trekvartsleggings.Klänning. Jag använder aldrig klänning (utom när jag är gravid) men jag kan ju försöka :-)


Svart kofta. Jättemjuk och gosig


Fintröja. Egentligen är det här en gravidtröja men funkar som en dölja-eftermagen-tröja med :-Påsså en mössa jag glömt fota :-) till mig. En svart med vit text: Bad Hairday

Dagens outfit 17/4


ALVIN
T-shirt:
Me and I strl 98/104
Byxa: Älsklingsfrö® strl 98 (mitt favoritplagg i Alvins garderob)
Strumpor: GeKås


ELMER
Body:
 Lindex strl 86
Byxa: KappAhl strl 74 (vansinnigt stor i storlek, felmärkt?)
Dreggelscarf: OAPIP

TraderaFYND! :-)

Senaste veckan har jag gjort flera stycken fynd på tradera. Bland annat det här härliga paketet:


Helt ny meandi T-shirt, pullover i nyskick från H&M, bamsetröja från Lindex och en rockig tunn huvtröja från KappAhl. En sån fast i rött/svart har vi redan. Skitsnygg och med snyggt mönster på baksidan. Allt i strl 98/104.

Pris för paketet: 82 + frakt 48 kr


Här kommer ett till fynd, men dem har jag inte fått hem ännu:


Bobux i TOPPSKICK. Förhoppningsvis i strl M. det stod att de var från halvåret och uppåt. Jag tror det är M.

Pris: 68 + frakt 24 kr frakten borde iofs enligt mig bli 12 men skit samma 68 kr är snorbilligt för dessa kan jag berätta för dem som inte är insatt :-)Förrutom dessa två har jag även budat hem ett fint paket med kläder till Elmer men det visar jag upp när jag får hem det för bilderna på Tradera var inte bra.

Goare och gladare finns inte

Bilder på min ljuvliga godbit från idag :-) God och glad Kexchoklad. Men varför kommer jag att tänka på Dorsin när Elmer ler så han visar tänderna? :-P hahahaha :-D

Sötaste 7-månadersbebisen i hela världen :-P
Nope, tomt!

Näe, ingen inspiration alls idag :-/

Kanske slänger upp lite bilder senare men nu ska jag se nya komediserien på TV4 :-)

Bloggdiarré

Hahahaha värsta bloggdiarrén :-P detta blir inlägg nummer 11 idag...!

Men nu ska jag bara säga att jag tänker hoppa i säng, dööötrött, små fisungarna sover så sött i min säng, jag är lyckligt lottad som får krypa ner mellan dessa små mjuka och varma gosegrisar om nätterna!

Imorgon är det fredag och helg. Småkillarna har varit hos pappa på kvällen idag och nästa umgänge är på söndag. På söndag ska Victor tävla också. Kul :-) annars så gillar jag ju egentligen inte helger, det är ju ingen hemlighet för det har jag skrivit mååånga många gånger.

Jag ska ta och visa upp mitt Nellypaket imorgon också och mina traderafynd. RIKTIGA FYND! Jag är så nöjd så. Snart dags att lägga upp egna Traderaannonser med :-/ blir ju aldrig av.

Nej sova var det ja. GOD NATT <3

Spännande om Elmers sjukdom

Äntligen har jag fått kontakt med Jan-Inge Henter via mail för att kunna diskutera Elmer.

J-I H är alltså professor på Karolinska och vår främste forskare och expert på Langerhans cellhistiocytos i Sverige. Han är en av de mest kunniga på sjukdomen i världen och forskningen pågår ju hela tiden med en internationell kontakt eftersom det är en så pass ovanlig sjukdom.

En väldigt intressant mailkontakt hittills kan jag ju avslöja, jag ser fram emot fortsättningen. Han har erbjudit sig att sätta sig i i Elmers fall och gå igenom allt och diskutera med Elmers läkare så nu har jag bett henne ta kontakt med J-I H och skicka över journalkopia osv.

Ska bli intressant att se var detta leder för jag fick veta en del nyheter nämligen men jag går in på det närmre vid ett senare tillfälle. Men jag kan ju säga som så att han aldrig hört talas om någon som har både Mastocytos och LCH men först och främst måste den nya biopsin tas, det är lixom avgörande och väldigt viktig information så jag hoppas att kallelsen kommer snart!

Återkommer om detta så fort jag vet mer.

VINNARE - Willvin skötväska!

Smått OTROLIGA 155 lotter blev det i min Willvin-tävling! helt underbart så roligt att det blev så många deltagare. Eftersom jag ändå är vaken och uppe så kunde jag lika gärna fixa ett vinnarinlägg redan idag så slipper ni vänta :-P jag vet ju själv hur nyfiken man blir!

Meeen såklart... först:

JÄTTETACK till Petra och Willvin som skänker detta fina pris!

Willvin är ett snabbväxande företag som är under utveckling. Väldigt spännande att följa i bloggen och inte minst på Facebook-sidan. Du är väl ett fan på facebook? Med så fina ord som alla skrivit i sina motiveringar borde det finnas väldigt många fans på facebook :-)Nu till det ni alla väntar på...
ETT STORT GRATTIS TILL.....


CAROLA med 8 barn!

:-D :-D :-D

Du har vunnit en valfri väska från Willvin!


Maila mig din adress: [email protected]Men hårda paket är för all del också NAJS!

En toppenvecka när det gället paket kan man säga!

Här är ytterligare ett spännande paket som trillat in i veckan!

En massa trevliga saker från CoolStuff.seOriginalet BananaGuard och FrootGuard! Supersmart för alla utflykter där man vill skydda frukten man tar med. För hur kul är det på en skala att hitta en mosad kletig banan i väskan? Eller ett äpple med bruna stötmärken för den delen. Jag har sen innan en skräpig kopia av bananfodralet som är köpt på GeKås OJojoj vilken skillnad hahaha. GeKås-skräpet kan inte alls jämföra sig med denna.

USB-lampan var jag TVUNGEN att ha! Jag sitter vid köksbordet med datorn men kökslampan har totalkvaddats så jag ser inget på kvällen men nu har jag den här lampan som bara lyser svagt så pass att man ser tangenterna. Så jäkla bra! Nu kan jag sitta var jag vill på kvällen.

Cyberclean var jag tvungen att testa också för mitt tangentbord är superdammigt och det funkade jättebra! Även min kamera och mina fjärrkontroller har jag rengjort med det här antibakteriella kletet som man bara trycker på tangenterna så tar det bort allt smuts. Supersmidigt måste jag säga.

Sist men inte minst: DE UNDERBARA besticken med arbetsfordon! Så jäkla söta. Ja faktiskt så söta att det var en liten kille här och norpade gaffeln och gömde på sitt rum, jag har fortfarande inte hittat den :-P Han tycker att de är asroliga! Andre lille killen är lite för liten men tycker att de är roliga att hålla i och att färgen är skoj.

Ja det finns helt enkelt huuuur mycket balla grejer som helst inne på den sidan! Man fastnar verkligen hehe. bra sida om man sitter och har tråkigt så får man något att göra och blir på bra humör :-)

Jag älskar mjuka paket!

Mjuka paket får alldeles för mycket skit här i världen :-P jag förstår inte alls var denna negativa inställning till mjuka paket kommer ifrån? jag ÄLSKAR DEM!

Den här veckan har de trillat in tätt tätt i följd kan jag säga! Så mycket underbart att jag inte ens hunnit lägga upp det i bloggen och visa er. Bland annat en del Tradera, ett stort paket från Nelly och ett helt underbart mjukt och ekologiskt paket från Imse Vimse!

Ja jag bestämde mig för att faktiskt ge det här med blöjfritt ett försök under sommaren och då vill man ju ha lite trainingpants! Så jag har införskaffat några begagnade från sjalbarn.se och två helt supergosiga ekologiska från Imse Vimse. De är nästan lika tunna som vanliga underbyxor och tanken är att det ska kännas som det för barnet men de tål en liten kisskvätt utan att blöta ner byxorna på direkten. Ett kanonbra mellanläge mellan blöja och blöjfritt med andra ord.Elmer är ju inte så gammal och trainingpants brukar man ha när de är lite äldre så minsta storleken är ju 11-14 kg men Elmer väger ju iallafall 9,5 och jag har provat och de sitter klockrent fast de är lite stora. Fördelen är ju att när än han nu blir torr så hinner han ha nytta av dessa som håller ända till 14 kg.

Förrutom blöjorna fanns det en del annat kul med i paketet! Bland annat Imse Vimses bindor i olika storlekar! Jag ska få testa dessa och det ser jag fram emot. Det är ju verkligen min grej. Jag har redan menskopp som jag kompletterar med hemmasydda (inte av mig) tyg-trosskydd av flanell och PUL så det känns väldigt välkommet med dessa ekologiska i olika storlekar från Imse Vimse.

Men inte nog med detta! Jag fick även med några produkter av deras ekologiska hygienartiklar av märket Earth Friendly Baby. Mjuka våtservetter och ett härligt badskum med en mild doft av mandarin. Lite lätt beroendeframkallande. Väldigt speciell och god lukt för jag var tvungen att öppna flera gånger och sniffa på bubblet *s*

Ja, jag gillar ImseVimse :-) har köpt en allt-i-ett-blöja av samma märke från tradera nu också och när Alvin hade tygblöjor så hade jag ett gäng formsydda från ImseVimse. Precis som med Babybjörn och Willvin så gillar jag ju att ImseVimse är svenskt :-)Mitt försök med blöjfritt hemma för Elmer kommer ni få läsa en del om under sommaren kan jag lova ;-)


****


Det dök upp några frågor som jag tyckte var så bra att jag måste lägga till dem här i inlägget.

Vad kostar trainingpantsen?
Det är gjorda av ekologisk bomull och de finns i flera olika mönster och även två stycken med velour på utsidan. de kostar mellan 122 och 139 kr styck.

Tvättråd på trainingpantsen?
60° C, använd inte sköljmedel, kan torktumlas på låg temperatur.
Byxan bör tvättas före användning.

Tygblöja på natten?
Trainingpants ska inte användas när barnet sover, de håller bara för ca en dl kiss och ska bytas direkt när det blitt en "miss". Men tygblöjor däremot är hur bra som helst på natten, det hade jag till Alvin. Fördelen med tygblöjor är ju att man kan göra dem hur tjocka eller tunna man vill. Har man ett barn som kissar massvis är det ju bara att stoppa mer material i blöjan. det finns flera olika varianter på blöjor:

Vikblöjor
Stora tygstycken som man viker. Lite krångligare men billigast. Används med en ytterbyxa i tex PUL eller ull. ImseVimse har ekologiska vikblöjor och både vanliga ytterbyxor och ullbyxor!

Formsydda
Används med en ytterbyxa precis som vikblöjorna. man kan även lägga till extra inlägg. ImseVimse har jättebra formsydda i flanell eller frotté och det finns även extra inlägg att köpa.

Allt-i-ett
Funkar precis som vanliga pappersblöjor fast tvättas och återanvänds. De är väldigt smidiga! Man kan även lägga i extra inlägg om det behövs. ImseVimse har jättesöta allt-i-ett-blöjor. De har fått fint betyg som nattblöja. 

Pocket
Ser ut som en Allt-i-ett ungefär men saknar inlägg och har istället en ficka där man själv stoppar in ett inlägg. Då kan man välja vilket inlägg man vill eller till och med en ihopvikt frottéhandduk.

Så här skriver ImseVimse om sina trainingpants:
ImseVimse Training pants är designade för att hjälpa barn med potträningen.
Byxorna används under dagtid (ej middagssömn) och hjälper barnet att förstå sambandet mellan att vara kissnödig och en blöt byxa.

Ett skönt lager av 100% ekologisk bomull på utsidan, mjuk midjeresår, två lager tjock absorberande frotté på insidan och ett lager av polyuretanlaminerat polyestertyg håller kläderna torra samtidigt som den låter huden andas.

Bli ett fan - vinn en massa fina produkter!

MISSA INTE!

Företaget In The Pocket Baby finns nu HÄR på Fejjan!!!


Japp! Äntligen finns In The Pocket baby på facebook och detta firar man med att ge bort ljuvliga produkter till sina fans! Fans kommer också t ex att kunna vara med i tävlingar, utlottningar av produkter, ta del av introduktionserbjudanden och lägga upp egna favoritbilder!

Nu som en liten introduktionskampanj så firar de nya facebooksidan med att för var tionde ny fan lotta ut en svart haklapp med ärm bland de befintliga fansen. Det betyder att både nya och gamla fans har vinstchans. För var 50:e nytt fan lottar de ut en barnsits och för var 100:e en bärsele. Ju snabbare man blir ett fan desto större vinstchans med andra ord.

Jag kastade mig såklart in och blev ett fan direkt när jag upptäckte detta :-) Gör det du med vettja. Det kan bli du som vinner :-)

Jag har redan en sele från dem och det är det bärhjälpmedel jag använder mest eftersom jag nästan alltid har Elmer i den när jag hämtar ocvh lämnar Alvin på dagis.

Eftersom den går att vika ihop till en liten plutt och lägga i Willvin-väskan så är det också den selen som jag tar med "för säkerhets skull" om jag åker till affären, sjukhuset osv. Perfa!

Nu när jag blivit van med selen så hivar jag även runt honom på ryggen. kalasbra att det är så snabbt och smidigt att skifta mellan att bära på mage, höft och rygg. Bara att vrida lite.

Men selen är ju bara en av flera smarta produkter. Ingen av deras prylar är vanliga och alldagligt designade, ALLA är lika smarta och genomtänkta som selen. Jag ska nog ta och införskaffa en haklapp med ärmar faktiskt!


Bli ett fan HÄRTävling - I samarbete med Buffis Barnkläder

TÄVLING

Här kommer en tävling med för er som gillar "hemmasydda" barnkläder precis som jag! Här snackar vi riktigt fina och bra kläder dessutom, det kan jag garantera för jag handlade en tröja till Alvin och en heldress till Elmer för några månader sedan.


Buffis barnkläder ägs och drivs av en jättetrevlig tjej som heter Katrin :-) 
Det är hon som syr alla kläderna själv.*****************************************************************


Missa inte

Imorgon, fredag den 16/4 är det 30% rabatt på den populära huvbodyn!
Passa på att beställa!*****************************************************************


Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om ett valfritt barnplagg hos Buffis barnkläder.
Tävla HÄR du också!REGLER:

1 lott: Besök Buffis barnkläder och berätta sedan i EN kommentar här vilket plagg du skulle vilja vinna - modell, färg och storlek. Glöm inte skriva namn och mailadress.

2 lotter: Tag bilden och texten och länka i din blogg till tävlingen och skriv sedan EN NY kommentar med länk till tävlingsinlägget i din blogg. Se till att länkarna fungerar!

2 lotter innebär alltså två kommentarer. I den första berättar du om önskevinst och i den andra länkar du till tävlingsinlägget.


Man får mer än gärna länka till tävlingen på facebook, msn osv också, men det är inget krav ;-)*************OBS!

Eftersom det brukar komma in felaktiga kommentarer vill jag uppmana er en extra gång att läsa instruktionerna. Kommentarer som inte berättar önskevinst diskvalificeras. De som lägger tävlingslänken i samma inlägg som önskevinst får enbart en lott. Det är nämligen era kommentarer som ÄR era lotter och skriver ni bara en kommentar så blir det bara en lott.

***

Lägg gärna till mig på BLOGLOVIN så missar du inte när vinnaren dras och framtida tävlingar.


bloglovin


Hur är bloggare i verkligheten?

När man läser bloggar så får man ju en bild i huvudet av hur man tror att bloggaren är i verkligheten. Den här bilden är olika hos olika läsare såklart men det finns ju ändå en ganska gemensam bild på något vis. Jag vet ju hur den generella bilden av mig är till exempel, men det är ju inte riktigt samma person som man träffar IRL. jag tar för givet att det är så även med andra.

Bilden man får av mig är att jag är kaxig, måste ha sista ordet, TYCKER hela tiden (om allt) och aldrig håller käft, aldrig låter någon annan få en syl i vädret. Egocentrisk och uppkäftig. Bland annat.

Den här delen av mig finns absolut IRL också men verkligen inte hela tiden eller ens ofta. Jag kan nämligen lika gärna vara väldigt tyst och tillbakadragen till och med nervös, blyg och generad.

Jag älskar att diskutera och i diskussioner om heta ämnen är jag helt klart den där kaxiga som man också möter på nätet när jag diskuterar. Då är jag nog väldigt mycket internet-Beckah men inte annars. Jag är rätt övertygad om att mina vänner upplever mig som hyfsat normal :-P

Nog om mig, nju tänkte jag prata om andra bloggare, några storbloggare. Ni som läser storbloggarna, blir ni förvånade sen när ni tex ser personen på TV? För mig är det både och. Jag tittade på Katrin Zytomierska och Foki hos Aschberg på TV8 häromdagen och blev faktiskt förvånad. Inte över Katrin, hon är samma härliga framåt och öppna människa även på TV som i sin blogg (Min favoritblogg bland storbloggarna)

...men FOKI! oh my god! Visst är hon mild,. ljuv och sockersöt i bloggen men jösses. Människan måste vara den mest blyga och tillbakadragna ever! Hon fick inte fram ett ord, fick tunghäfta och hade inga åsikter om någonting. fattar inte ens vad hon hade där att göra? Fattar inte ens hur hon kan få ihop sina blogginlägg för hon verkar ju inte ha en gåva för att få fram ord om man säger så. Visserligen består väl hennes blogg mest av bilder på söta saker och sånt men ändå!

Ja, det var förvånande faktiskt.

En annan bloggare som jag tror är heeeelt annorlunda är Kissie. Jag tror att hon är extremt blyg, osäker, har dåligt självförtroende, får tunghäfta, blir generad, tillbakadragen osv. Alltså den riktiga Alexandra. Däremot tror jag att hon nog kan plocka fram Kissie-personligheten även IRL så att hon klarar av att spela den där tuffa tjejen som bara trampar på alla andra.Vad har ni för tankar eller erfarenheter kring det här?  
Bilder från Push24.com

Ny tävling idag och sista chansen på Willvin-väskan

Idag är det sista chansen att vara med och tävla om en valfri underbar skötväska från Willvin!Klicka på bannern för att komma till tävlingen


Idag kommer jag även att lägga upp en ny tävling med ett fint pris: ett valfritt plagg från härliga Buffis barnkläder! Missa inte detta :-)

Kundvagn? :-)

foto0462 (MMS)

Kundvagn? :-)


Sluta låta er utnyttjas!

Jag får ofta förfrågningar om samarbeten som trillar in i mailen. Jättetrevligt, verkligen, men inte alltid.

Läste en grej hos Geshiia nu som jag gått och irriterat mig ett tag på. Små företag som utnyttjar en massa mammabloggare. Det är riktigt irriterande och riktigt fult.

Upplägget är lite så som Apoteket hade nu nyligen men med den extremt stora skillnaden att man berättar inte för bloggaren att man samtidigt håller samma tävling med 10 andra bloggare. Apoteket la upp annonser där de skrev att flera stycken bloggar skulle bli utvalda. Dessutom fick bloggarna något för mödan: nämligen en inbördes tävling med ett fint pris.

Men det jag pratar om nu är något helt annat! Det är småföretag som letar upp en massa kända tävlingsbloggar och skickar sedan samma mail till allesammans om att de ska få äran att hålla en tävling åt företaget osv. Många nappar ju direkt och lägger upp tävlingen. Jag brukar avvakta och det är jag rätt glad för. För efter ett par dagar så har jag sett exakt samma tävling inne hos flera andra bloggar! Man ska alltså konkurrera om tävlingsdeltagarna (som oftast inte orkar bemöda sig att delta i alla tävlingarna utan väljer en eller några bara).

Vad får företaget?
* En rejält utspridd och bra marknadsföring. Deras namn och logga och länk finns plötsligt "överallt" och alla ser detta, oavsett man tävlar själv eller inte.
* 10 mammabloggare som sköter hela jobbet åt en. Mammabloggarna fixar tävlingsbanners, skriver om tävlingen, tar hand om alla tävlande och sköter lottningen.

Vad får bloggaren?
* En jävla massa jobb
* En försvinnande liten siffra med nya besökare. Så liten att den inte märks i en blogg som min tex. Hade man varit ensam om att hålla tävlingen så hade det varit en annan femma, då kan det vara värt för små och medelstora bloggar att lägga upp tävlingar utan att få något själv.

SLUTA låta er utnyttjas tjejer! Avvakta, se om det är en seriös förfrågan från ett företag som vill ha ett samarbete med DIG eller om det är någon som bara vill utnyttja dig, din blogg och 10 andra.

Senast jag fick en sådan förfrågan så testade jag att maila tillbaka och fråga vad JAG får ut av detta. Fick svaret att jag fick nöjet att hålla tävling och många bloggare tycker att det är trevligt att hålla tävling. HA HA HA :-D bloggare håller tävlingar främst av 2 skäl:

1. för att få extra besök och
2. för att man kanske får en liten gåva från företaget som tack (eller att man redan fått något från dem).

Sen kan det för all del vara roligt också men mest är det JOBB. Men tar man bort båda dessa skäl så man varken får extra besök eller någon present så är det faktiskt inte speciellt upphetsande. Då öppnar man upp sin blogg som gratis reklamplats.

Skulle vara ballt om dessa företag kunde vara lite ärliga och skicka ett mail där det stod:

"Hejsan!
Vi har sett att du har en trevlig blogg med ganska många besökare. Nu undrar vi om vi kan få våldta den lite. Skulle du kunna tänka dig att låna ut din blogg som gratisreklamplats år oss i ett par veckor? Det skulle vi tycka var trevligt. Ja, du sköter jobbet såklart och vi tittar förnöjt på under tiden. Tyvärr har vi inget att erbjuda dig förrutom sällskap av 5 andra bloggar som kommer att få hålla en exakt likadan tävling så att du inte får så många deltagare. Om detta känns som en bra deal för dig så är vi väldigt sugna på ett "samarbete"

*s* :-)

ÄNNU sjukare är det när ett företag drar en vända med 10 bloggar och sen har OLIKA summa som pris hos olika bloggare. Jag fick en förfrågan om att ha en tävling med 250 kr i presentkort och såg sedan att en annan bloggare hade samma tävling fast med 350 kronor. Men FUCK YOU lixom. Tack för den men nej tack :-) vilken nitlott för företaget då min blogg har 3 gånger fler besökare. Surt när de upptäcker detta.

Eller tävlingar där man sett att en bloggare lottar ut 4 par skor i valfri färg och storlek och så har företaget samtidigt en tävling hos en annan, lite mindre, bloggare men hon får nöja sig med att lotta ut ett par laxrosa skor i storlek 17 typ *s* :-) vilken tävling väljer man att vara med i? Hmmmm....?

Jag vill understryka att jag naturligtvis inte alls kräver att få något för att hålla en tävling. Jag har hållt flera stycken utan att få någon gåva eller what ever men då har jag känt själv att det varit värt det. Som tävlingen med Önskefoto och fotoboken där jag skulle komma upp i 1000 kommentarer. Jag fick ingen pryl men jag fick testa ett kul tävlingsupplägg och fick 1000 kommentarer med både min och Önskefotos länk. Ofta vet man ju inte innan heller om man får något för att hålla tävlingen, det är ju det som är själva poängen med att få en tackgåva i efterhand - det är en överaskning.

Så därför är det viktigt att alla förstår vilka slags tävlingar jag pratar om nu, att jag inte syftar på ALLA tävlingar som man håller "gratis".


Skev dygnsrytm

Hett tips; låt bli att somna när du nattar barn!

Gah! Återigen har det hänt. Jag gjorde i ordning småbarnen och la mig med dem för att natta dem medan jag skulle titta på "Halv åtta hos mig" snaaark! Jag hann inte ens titta fram till menyn presenterats i programmet innan jag sov! Vet knappt om barnen ens hade hunnit somna då ;-)

Sen ville Elmer amma vid 23-tiden så jag vaknade och ammade och tänkte gå upp meeen tydligen somnade jag om för jag blev väckt av lilleman igen vid 2-tiden på natten :-) men då somnade jag inte om utan gick upp istället.

Kanske solen som gjort mig så trött (eeeh...eller det uppebara: sömnbristen!). trist bara för jag tänkte ju hänga tvätt, diska och surfa på nätet under kvällen, inte söööva ;-)

Solen ja, vi har varit ute i princip hela dagen idag och sugit i oss av den härliga vårsolen. solhatt och kortärmat till Elmer till och med så då kanske ni fattar vilken värme vi har.

Vi var hemma hos syster S för hon har mycket trevligare uteplats än mig. Jag har inte ens utemöbler! Mycket roligare med sällskap också och hos henne är det alltids livat med mycket folk.

Vi har ju haft containers här i vårt bostadsområde idag så hon höll på rensa så jag snodde med mig en del hem :-P sen var det mycket gamla kläder och skor och det tyckte vi var så himla onödigt att kasta så vi ringde Rumänieninsamlingen som fick komma och hämta s¨å de tog både kläder, skor och leksaker :-) BETYDLIGT goare för samvetet än att kasta. En del av kläderna var ju Victors gamla som min systerson haft efter honom. Ett par grejer tog jag tillbaka till Alvin dock.

Vi gick hem sent, vid 18 och då var Elmer gnällig och behövde gröt och Alvin kvällsmat (middag åt han hos moster) och så tog jag ett bad med barnen och sen var det alltså dags för "Halv åtta hos mig" och ZZZZzzzzzzz.

Imorgon ska små sötisarna till sin pappa igen på kvällen :-) några har frågat om vi bara kör hipp som happ eller har en överenskommelse och ja, vi har en överenskommelse. Det är både smidigast för oss och bäst och tryggast för barnen.

Snart ska jag hänga tvätt och sen kanske hinna sova en timme till ;-)

Buzzador!

Min första Buzzador-kampanj! :-)

Himla skoj att jag kom med i Sensodynes kampanjs hos Buzzador. Jag ska alltså få testa Sensodyne tandkräm som är bra mot ilningar i tänderna, vilket passar mig perfekt för det har jag verkligen poblem med :-/

Om ett tag kommer jag att dela ut småtubarna för att få in andras åsikter också. Jag kommer nog inte att lotta ut i bloggen då det kostar en del att skicka, kanske ett par tuber (har inte bestämt mig än) men däremot dela ut bland bekanta häromkring :-)Vad är Buzzador?

Så här står det om Buzzador på hemsidan:
 


"Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det."


Om du använder den här länken så blir det jag som rekryterar dig och det skulle göra mig glad såklart :-)  https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Beckah82

Alvin gillar kusinernas studsmatta. Lite s...

foto0451 (MMS)

Alvin gillar kusinernas studsmatta. Lite större än Alvins egen ;-)


Är hos Syrran. Elmer sover middag, Alvin ä...

foto0442 (MMS)

Är hos Syrran. Elmer sover middag, Alvin äter chips och jag solar. Gött. Elmers läkare ringde nyss och berättade att levervärdet är normalt nu :-)


Dagens outfit 14/4


ELMER
Body:
Ida T strl 80
Byxa: H&M strl 80

Babblar av mig lite...

Många svarar på mitt inlägg om Facebook-viruset som jag skrev igår och så svarar de typ "Jag testade men inget hände". Vaddå "hände"? Alltså om man får virus/maskar/trojaner och allt vad det heter så är det ju inte så att det i samma sekund poppar upp en ruta som meddelar:

"HOPPSAN! Nu fick du ett virus!"

:-) om det "hänt" något eller inte är ju något man upptäcker först senare fattar ni väl? ;-)

Nu säger jag inte att det är säkert att det är ett virus av något slag men jag är verkligen inte övertygad av era svar utan känner fortfarande att jag absolut inte vågar testa (fast jag är nyfiken) ;-)

Nog om det ;-)

Just ja, lite lustigt igår. Kvart i 9 på morgonen ringde barnens farmor och frågade om hon skulle köra till Elmers läkarbesök...? Fast hon sa dagen innan att hon skulle höra av sig om några dagar (vilket jag tog som att hon alltså inte tänkte köra dagen efter). Men men det var väl bra det iallafall. Hon kanske bara glömt i förrgår så det var därför hon sa så.

Men nu behövdes det ju inte iallafall eftersom syrran ändå skulle på jobbintervju i Borås. Det är dock en fördel att farmor har en riktig bilbarnstol så Elmer slipper åka babyskydd, som är ett sämre alternativ.

Appropå sjukhusbesök, Alvin har fått sin tid till barnmottagningen nu! 4 maj ska han dit. Fast nu har han varit bra i magen ända sen han blev frisk. Det är nog längsta perioden i sträck det här året som magen funkat. Han klagar lite över ont i magen då och då men annars är han nästan helt bra. Han har även gått upp sitt tappade kilo redan! Äter som en häst! Härligt att se.

Igår hade M första umgänget med barnen så han var här och hämtade dem kl 18:00 lite sent men det fanns flera anledningar till det. Bland annat att jag var på möte på Victors skola med syster A som barnvakt hemma med barnen och jag kom hem 17:50 och var tvungen att amma först. De kom sedan hem igen kl 20:00.

GUD vilken fantastisk frihetskänsla de två timmarna. Heeelt underbart med riktig avlastning för första gången! Jag har lämnat Elmer med M ett par gånger förrut och med min syster några gånger men då har det ju varit för att träna eller gå på möte nu var jag bara helt FRI att göra vad jag ville :-)

Dock ägnade jag ändå tiden till att röja här. Gå med maaaassa reklam och tidningar till pappersinsamlingen samt slänga en massa skit eftersom det kommer containers hit ikväll (vi har så en gång i halvåret så man får kasta all gammal skit, annars lägger folk det utanför soprummen tyvärr och därför har bostadsbolaget fixat denna lösning).

Näe, gäääsp säger jag! Hällt i mig två koppar starkt kaffe men det hjälper ju inte när Elmer vaknade typ 05:30 och var jättehungrig. Efter en massa amning och gnäll så var både han och Alvin klarvakna och jag klev upp och gav dem frukost 06:30. Båda fick macka eftersom Elmer var så himla hungrig med. Victor gick till skolan för ett tag sen och nu väntar vi på dagis. Tyvärr är Elmer väääldigt trött nu men det känns så onödigt att han somnar och ska väckas för att lämna Alvin på dagis.

Jaja en massa babbel blev det nu :-)

Elmers läkarbesök - återfall? :-/

Det blir ett långt inlägg om detta idag, känner att det behövs en del förklaringar och bakgrund, så läs gärna hela, jag tar upp dagens läkarbesök i slutet.

Idag har Elmer varit iväg på sitt läkarbesök. Han har två ordinarie läkare som följt honom sen födseln, en kvinnlig, C, och en manlig, J. I början när vi åkte till barnonkologen i Göteborg med honom så var det C vi fick träffa och sedan tog J över i Borås. C var dock bara tillfälligt på barnonkologen i Göteborg och är sedan några månader tillbaka i Borås. Det tycker jag är toppen för det är den jag föredrar av de två :-)

För en månad sedan fanns dock varken C eller J på plats utan vi fick träffa en helt ny läkare som inte alls verkade insatt :-/ denna nya, kvinnliga läkare, R, bestämde då att den planerade utglesningen av besöken inte skulle bli av eftersom hon ansåg att Elmer inte alls var frisk ännu och menade att hans Mastocytom på benet hörde ihop med hans LCH (Länk till förklaring av sjukdomen). Det var stora och nya och otrevliga besked, minst sagt.

När jag kom hem började jag Googla men hittade inget direkt stöd för att LCH och Mastocytos (som är sjukdomen som ger Mastocytom, som själva hudförändringen heter) skulle vara sammankopplade.

Det jag hittade var att LCH kan ge hudföränringar som ser ut som Mastocytom för att de innehåller ett överskott av mastceller men att det egentligen är ett LCH-märke. Detta gick ju inte avgöra med Elmer eftersom det aldrig är taget något vävnadsprov från hans Mastocytom som kan säga säkert att det är ett Mastocytom.

Det finns en läkare i Kanada som heter Sheila Weitzman som tycks vara den som är mest kunnig på Elmers variant av sjukdomen, dvs medfödd LCH i huden. Därför mailade jag henne angående Elmer och fick veta att hon inte känner till någon koppling mellan Langerhans cellhistiocytos och Mastocytos och hon menade att det var anmärkningsvärt att han skulle ha båda dessa mycket ovanliga sjukdomarna.

Hon berättade även att detta att LCH inte skulle vara ärftligt (som alla informationstexter påstår) faktiskt inte är sant till 100% utan om ett barn har LCH finns det en risk på runt 1 % att någon mer i den familjen skulle ha LCH. En försvinnande liten risk men ändå betydligt större än den vanliga procentsiffran för LCH som är ett barn på 200.000 som får diagnosen. Samma sak gäller enäggstvillingar. Om ena tvillingen får sjukdomen är risken betydligt högre för den andra tvillingen att få sjukdomen än normalt vilket alltså tyder på en genetisk koppling.

Men! Det är inte direkt så att det är själva sjukdomen LCH som är ärftlig, det kan vara en annan sjukdom som förekommer i en familj och att två personer får LCH som en reaktion på den sjukdomen. Den vanligaste kopplingen tycks vara sköldkörtelsjukdomar. Men över huvudtaget är det väldigt vanligt med autoimmuna sjukdomar hos släktingar till barn som får diagnosen LCH. Även hos oss finns sådana sjukdomar, som jag nämnt tidigare. Crohns finns väldigt nära och i flera generationer, men ganska nära finns även Diabetes typ 1 och reumatism.

Vidare berättade även Sheila att i ibland händer det att barn som Elmer, som har haft Skin-Only får återfall efter virusinfektioner men att sjukdomen så småningom försvinner helt.

Det var lite bakgrund till senaste månaden :-)

Då tar vi dagens läkarbesök ;-)
jag hade ju rätt mycket frågor och hoppas därför på att det skulle vara hans ordinarie läkare C som jobbade idag, jag tycker hon är bäst på att förklara och svara. Jag hade tur för det var C :-)

Men först fick vi träffa sköterskan och Elmer fick ta sitt stick i fingret (omfattande ordentliga blodprover körs bara var tredje månad) och sen blev det att vänta i lekrummet. Sen kom hon tillbaka och sa att de upptäckt att ett av proverna som togs förra månaden inte såg helt 100 ut så detta prov måste tas om för att kontrollera. Det var något levervärde som var lite förhöjt.

Nytt stick i fingret alltså :-/

Sen fick vi träffa C så jag äntligen kunde fråga om Mastocytom och LCH. Hon har inte heller kunnat läsa om någon koppling men kände till det jag hittat, att LCH kan se ut som Mastocytom så min önskan om att göra en Biopsi på Elmers "knasfläck" som jag kallar den gick hon med på utan att tveka. Hon kommer att skicka en remiss till Hud om detta, antagligen till Göteborg av den enkla anledningen att Elmer är lite intressant ;-) nej men dagen då han föddes så kom ju en specialistläkare farandes från Göteborg redan samma kväll och tog cellprover på Elmer.

Denna kvinnliga läkare, E, följde oss sedan ett tag med ganska tät kontakt just eftersom hon är hudspecialist och Elmers LCH satt just i huden. Därför är det säkert så att hon gärna följer upp nu och tar även detta prov. Vi får se.

I vilket fall ska vi försöka få till det här provet väldigt väldigt snart. Helst inom närmsta veckorna uppfattade jag det som och anledningen är helt enkelt för att samtidigt kunna dokumentera alla andra prickar Elmer nu fått. Jag har ju visat för några dagar sedan vad jag trodde var virusprickar men C är inte alls lika inne på det. Dels sitter de fel placerade, dels ser de inte riktigt ut som virusprickar och dels har han haft dem för många dagar. Inte heller ser det ut som klassiska blöjutslag eller några andra prickar som man lätt kan avgöra vad det är.

Självklart kan det såklart ändå vara virusprickar men det ser inte ut som det utan ser ut som de LCH-sjukdomsprickar han hade i höstas. Elmer har ju nu varit sjuk (förkyld) i ett par veckor och med tanke på att Sheila berättade att hon sett återfall efter virusinfektioner så känns det ju inte helt främmande att det faktiskt skulle vara LCH-prickar som nu poppat upp. Vi får se. Hud ska få kika på dessa prickar också samtidigt som man gör biopsin OM prickarna finns kvar då. Då ska de även fotas för att finnas i hans journal.

Utglesningen då?  Det var ju meningen att det skulle börja bli var tredje månad redan förra månaden.

Någon utglesning blev jag inte lovad idag, tyvärr, det hänger på vad Hud har att säga om Elmers prickar och hans knasfläck men även det nya leverprovet. Om värdet gått ner till normalt nu, om det ligger stilla eller om det är ytterligare förhöjt.

Inte så där vidare värst upplyftande alltså men jag känner mig inte speciellt orolig. C förklarar allt så lugnt och bra till skillnad från läkaren förra månaden :-/


Nästa steg är alltså en biopsi så nu väntar vi på en snabb kallelse till hudmottagningen antingen i Borås eller på Sahlgrenska.


OBS! Du har väl sett att Elmers sjukdom fått en egen kategori? Om du klickar på "Elmers sjukdom" så kan du läsa alla inlägg om hans LCH och Mastocytos ända från september tills nu med alla undersökningar och läkarbesök och all fakta om den gåtfulla sjukdomen.

VINNAREN - Kid Rox!

Jättekul att få hålla en så poppis tävling tycker jag och jag förstår verkligen varför den blev så poppis. OTROLIGT fint pris: 500 kronor i presentkort hos Kid Rox! Himla avis på vinnaren måste jag erkänna ;-)

Tyvärr fick jag ta bort några inlägg som var postade idag, tävlingen tog ju slut kl 24:00 inatt.

Men nu är vinnaren slumpvis lottad och jag kan säga STORT GRATTIS TILL....JILL med sonen Texx

http://livetmetexx.blogg.se/


Ni andra går inte heller lottlösa eftersom ni kan shoppa med min specialrabatt:

****


GLÖM INTE BORT min andra tävling som avslutas i övermorgon!


Avslutas 15/4


Nytt avancerat virus på Facebook

Jag har nu stött på två grupper eller "sidor" på Facebook som gör mig väldigt misstänksam. En igår och en idag. Ena handlade om att man skulle få veta något otroligt om mobiltelefoni och den andra var att man ska lägga till en applikation som visar hur man kommer att se ut om 10 år.

Båda grupperna går ut på att man ska ta en kod och klistra in i webbläsarens adressfält och klicka på Enter och då ska man få ta del av detta fantastiska. Man blir ultranyfiken och det är ju det som är poängen för jag antar (?) att det är ett virus man laddar ner när man trycker på enter?

För att man ska känna sig trygg så finns det i kanten en massa människor som skrivit att de gillar appikationen, att den är jättebra osv. Det märkliga är bara att SAMTLIGA saknar efternamn?! Det går inte heller att själv kommentera fast det ser ut som att man ska kunna.

Detta är ett virus va? Jag tänker iaf inte testa...

Kan någon bekräfta eller säga något om detta?
Lunchar med Elmer och Syrran i Borås.

foto0439 (MMS)

Lunchar med Elmer och Syrran i Borås.


Plågas katten?

Fick en negativ kommentar om min bild på katterna i ett tidigare inlägg. Den anonyma personen menade att det var ett obehagligt grepp för katten...?

HUR DÅ? Ni som ser det obehagliga får gärna förklara.


Jag har handskat med katter i hela mitt liv, plockat och pillat med kattungar i mängder. Min mamma har alltid haft massvis av katter och har varit jourhem och tagit emot hur många katter som helst. Jag har även haft en hel hög egna katter. Jag TROR jag kan hålla i en katt!

Katten mår inte dåligt på något vis utan kände sig trygg och lugn och sa inte ens ett pip (vilket kattungar i den här åldern annars lätt gör - skriker alltså, för att de blir oroliga och otrygga av att bli upplyfta).

Katten har stöd med fötterna och blir hållen i ett mjukt men fast grepp som håller uppe hela kroppen samtidigt som huvudet får vila på ett finger och frambenen hålls fasta för att den ska känna sig trygg.

Men om jag har fel så är det fritt fram att förklara vad felet är här.

:-)

Lite löjligt inlägg kanske, jag bryr mig ju egentligen inte men det är så tröttsamt i längden med folk som skriver och klagar bara för klagandet skull. Utan grund och utan ens att förklara vad det är de vill klaga på.


SHIT hade GLÖMT! Passa på!

Eh...jag glömde totalt bort att min ena tävling gick ut inatt. Såg detta nu! Vill ju få en chans att påminna om tävlingen innan den avslutas såklart så jag förlänger tävlingstiden fram tills midnatt idag istället!

Har du inte hoppat in och deltagit än så PASSA PÅ! SISTA CHANSEN!!!

Det är alltså ett presentkort på hela 500 kronor som ligger i potten!!!

En skön dag :-)

Hääärlig soldag idag :-)

På morgonen tog jag och städade och dammsög lite och efter att vi lämnat Alvin på dagis sov Elmer en stund medan jag tog disken. Kom på att jag ju inte hade någon skjuts till morgondagens läkarbesök (tydligen har jag gjort slut med hela M's familj? så farmor kör inte längre, hm?) så jag fick fixa det med.

Pratade med syster A och det föll sig så bra att hon ska på en jobbintervju i Borås imorgon så jag och Elmer får åka med henne. Tur jag har kvar babyskyddet :-) Elmers bilbarnstol har jag köpt men naturligtvis är jag vuxen och mogen så jag låter skyddet stå kvar i Mathias bil. Skyddet är ju Elmers och ska vara där ELMER har störst nytta av det, inte där jag har störst nytta av det. Men som sagt, ännu så kan han ju åka i babyskyddet ett tag till innan det ska lämnas tillbaka.

Efter lunch gick jag bort till syster S med Elmer och satt ute i solen. Elmer fick umgås med två stycken augustibebisar, Filomena och Gabriel och hade det gott i solen. Vi var rätt många där, brukar vara så hemma hos syster S hehe :-P Sen skulle jag på möte på BUP så jag lämnade Ellebellen och gick ner dit. Det blev rätt givande på slutet av mötet tack och lov. Direkt efteråt fick jag skynda till dagis och var 10 minuter sen :-/

Jag och Alvin gick bort till syster S för att hämta Ellen. Vi blev kvar en stund och umgicks med ännu mer folk och Elmer lekte med sin "bästis" Alex :-) Alex garvade åt Ellen som vanligt ;-)

Just ja, syster S har fått kattbebisar igår så jag var in och tittade på dem. Tre helvita och en helsvart, sååååå söta, fast de vita såg ut som råttor hehe exakt rätt storlek och allt för att vara råttor. Tur jag älskar råttor ;-)

Vilket fantaaastiskt väder det varit idag, allt känns väldigt ljus och bra nu i mitt liv. Visst är det tugnt och jobbigt att göra slut men när det verkligen är positivt för alla, mig, M och barnen så känns det ändå bra. Det kommer bli bra, bara allt praktiskt är överstökat.

Japp, imorgon är det alltså dags för Elmers läkarbesök. Värt att notera att de alltså FORTFARANDE inte hört av sig! Men jag hoppas på att få lite svar imorgon. Ska ta och kräva att de kollar hans knasfläck också för att se om det verkligen är ett mastocytom eller om det är en LCH-fläck som beter sig som ett mastocytom pga överskott på mastceller.

Känns bra att ta ett läkarbesök nu för om ni minns att han var pricig häromdagen? mmm ingenting motför nu :-/ nu har han typ dubbelt så mycket prickar och lite överallt. men men det är nog virusprickar men bra att få det bekräftat.

Efter läkarbesöket ska jag hem och iväg på ännu ett möte! Imorgon är det skolan som jag ska träffa. Det börjar ju dra ihop sig, tiden är knapp och sen är det tänkt att Victor ska börja högstadiet och det finns mååånga problem att lösa först.

Jahapps :-) Nu sover småbarnen och Victor kommer snart från träningen och jag sitter och slösurfar lite.KOLLA söta kissebebisarna:


Bebismys

foto0437 (MMS)

Bebismys


Gött väder :-)

foto0425 (MMS)

Gött väder :-)


Dagens outfit 12/4


ELMER
Body:
Lindex strl 86, liten i storlek
Leggings: Lindex strl 86, liten i storlek
Dreggelscarf: OAPIP

Flera stycken undrade igår om han kan stå själv. Svaret är att ja, det kan han, men bara 10-15 sekunder. Precis så man hinner ta kort typ. Men på bilderna igår och ena bilden ovan så står han inte själv utan lutar rumpan mot väggen så då är det inte så avancerat ;-)ALVIN
T-shirt:
Lipfish strl 104
Jeans: Detroit strl 98, Lindex
Strumpor: vet ejJacka: Fix Active strl 104
Mössa: OAPIP
Skor: Kavat strl 25 från Okidoki barnkläder


Japp :-) här är Alvins nya skaljacka. En vanlig enkel Fix Active vatten- och vindtät fick det bli. Kunde inte motstå en ny med lappar för 238 kronor inklusive frakt :-) det var alltså detta paket vi hämtade ut igår.

Dagens outfit -special

Dagens outfit - UtekläddaELMER
Jacka:
 Polarn o pyret strl 86, ärvd från kusin Jonathan
Mössa: Lindex
Scarf: Lindex
Byxa: Polarn o pyret strl 74
Skor: Kavat strl 19 köpta på Tradera, nästan-nya.ALVIN
Jacka: Polarn o pyret strl 104, köpt DYRT på Tradera men det är den värd.
Mössa: OAPIP
Byxor: Minns ej. Kanske GeKås.
Skor: Kavat strl 25 från Okidoki barnkläder
 

***

Faaast väl ute så fick jag knäppa upp Alvins jacka och ta av mössan och Elmer som sov i vagnen fick jag ta av både jacka och mössa på. Vi hade asvarmt!

Promenad ner till byn. Hämta ut paket och ...

foto0417 (MMS)

Promenad ner till byn. Hämta ut paket och handla. Elmer sover bakom Alvin i vagnen.


Vårigt idag :-)

foto0405 (MMS)

Vårigt idag :-)


Då var det kväll

Mat i magen. Nu vankas gröt till Elmer också och sen ett litet bad för mig och småkillarna och så nattning. Har kopplat in min TV igen så jag har något att titta på nu när M kopplat ur sin så den bara står och samlar damm ;-) Han var nyss här och hämtade fjärrkontrollen till sin DVD-spelare som han glömde förrut idag och meddelade då att vi inte får röra hans TV heller för den delen och så gick han igen.

Jag var på bra humör och kände för att gå ut i förmiddags. Solen sken och allt kändes ganska bra. Sen kom M hit på förmiddagen och solen gick i moln. Bokstavligen, men också ...! Men han var iallafall ute och cyklade med Alvin en stund innan solen gick i moln. Bra för Alleballen <3 jag ska försöka komma ut och gunga med Elmer också imorgon och kika på Alvins cykling, han klarade tydligen att cykla helt själv idag :-) Ja fast med stödhjul alltså.

Nej nu väntar lilleplutt på gröt så jag får ta och fixa det :-)


Jag = krönikör på en tidning!

Sedan en tid tillbaka finns det en bloggtidning som heter "Bara blogg" som riktad speciellt till alla oss föräldrabloggare! Ja självklart passar ju tidningen även alla andra föräldrar och folk som gillar föräldrabloggar.

Tidningen har artiklar, intervjuer, topplistor och allt möjligt roligt och från och med idag har de även en helt egen krönikör: MIG :-D

Så ta och hoppa in på sidan och börja Bloglovin-prenumerera för att inte missa något. Mina krönikor kommer att samlas i min egen lilla vrå i bloggtidningen och du hittar till mig i menyn.

Allra första krönikan handlar som jag nämnt tidigare om det heta ämnet skatt för alla gratissaker bloggarna får. Läs gärna!

Föräldratidningen på webben

Nej, det är inte bra just nu...

Det är väl lika bra att berätta hur illa läget är. Det påverkar ju ändå oss alla i familjen ganska fett just nu.

Jag har gjort slut med M. Det är ett bra tag sen nu men det har varit väldigt veligt fram och tillbaka. Jag har "fått nog" både en och två och tjugofem gånger men nu är det verkligen PUNKT! Våra gräl tänker jag inte gå in på och inte heller tänker jag sitta och skriva om det här på detaljnivå men jag kan ju säga så mycket iallafall att det är extremt jobbigt just nu, väldigt rörigt och väldigt psykiskt påfrestande för barnen.

Rent praktiskt är det ännu värre. Eftersom Mathias ändå hållit på och renoverat hemma hos sig så har det varit smidigast att bara låna hit hans saker när det fattats något hos mig eller något gått sönder osv. Både soffbordet och köksbordet fick tex kasseras i höstas efter att ha varit rangliga och på väg att trilla sönder en längre tid. Då lånade jag hit Mathias båda bord. Nu försvinner de strax.

Samma sak gäller tex den stora förvaringsmöbeln i Alvins rum som Mathias köpte åt honom i julklapp. Den kommer han att ta hem till sig nu tillsammans med alla andra prylar och leksaker han köpt åt barnen.

Det här är extremt jävla jobbigt för Alvin. Han förstår ingenting av vad som händer och är en otrolig känslig liten kille. Han gråter och skriker och skakar när sakerna försvinner bort. Som tex idag när DVD-spelaren bland annat fick åka hem. Jag vågar inte ens tänka på hur hans reaktion kommer att bli när hans personliga saker börjar flytta. Lilla gubben :-( allt är så mycket enklare när det gäller Elmer som varken fattar eller bryr sig och Victor som förstår allt fullt ut.

Jag hoppas verkligen att den här processen kommer att få ligga på en vuxen och mogen nivå så barnen inte hamnar i kläm mer än vad som är oundvikligt. Tyvärr har det hittills varit allt annat än vuxet och moget.


Så där, då var det sagt. Så här har vi det nu och mer än så vill jag inte tillägga.

Skatt på bloggpresenter gäller inte mig!

Jag bor verkligen i Sverige, det är så extremt tydligt. Inte bara för att bloggarna nu utsätts för en sjuk hetsjakt av Skatteverket utan framförallt för alla människor som genast snappar upp detta och ska "tipsa" om dessa nyheter. Komma och "berätta i all välmening" att man minsann måste skatta för sina gåvor. Jag har utan överdrift haft minst 15 pers som kommit och berättat dessa "nyheter" i all välmening för att de gottar sig så otroligt mycket av bara tanken på att någon skulle kunna straffas för att de råkat FÅ något som de själva lyser gröna av avund för att de inte fått.

Jag hade inte tänkt skriva om det här alls men eftersom vissa läsare envisas med att posta en massa kommentarer om det som jag inte godkänner så får jag väl skriva några rader.

FÖRSTÅ att det skillnad på blogg och blogg. Stor skillnad. Detta finns väldigt enkelt förklarat i den här artikeln.

Klippt och klistrat:
"Allt är lugnt, så länge man bara skriver om sin vardag. Men börjar det komma gåvor på posten, mailen eller hängandes på dörren, det är då man ska se upp.
- Får man gåvor för mindre än 18 000 kronor, då är det okej. Men börjar det bli mer än så ska man skriva en lista på alla grejer och skaffa sig en F-skattesedel, säger Karin Andersson."


Vad jag tycker om själva hetsjakten har jag skrivit om i veckans krönika inne på Föräldratidningen Bara Blogg.

I den här artikeln kan man läsa vad några storbloggare tycker.

Ännu fler presentkort med posten!

I veckan trillade det in 500 kr rikspresentkort från GratisBio och även en biobiljett!Dessutom kom min fina vårjacka från Nelly med posten, den har jag köpt för presentkort från GratisBio.Men härliga tider väntar för jag kommer snart att få ytterligare 1800 kronor i presentkort hos Nelly och 1350 kronor rikspresentkort.

Förrutom detta så kan jag berätta att jag hade lyckan att vinna ytterligare ett pris i en tävling inne på GratisBio och fick tredjepriset; en gratis prenumeration på en tidning. Jag har därför beställt 6 nummer av tidningen MAMA :-)

Nu är det väl din tur att vinna lite tävlingar va? ;-) In med dig på GratisBio!

Gå med här (klicka på bilden nedan och bli värvad av mig och få 75 istället för 50 startpoäng):Allt du behöver göra sen är att samla upp till 200 poäng för att få ditt första presentkort! Ganska enkel match med andra ord eftersom du startar på 75 poäng.


Skriv gärna till mig inne på GratisBio om du vill att jag ska hjälpa dig, guida dig eller ge förslag på bra erbjudanden att tjäna poäng på.


Fortfarande fet

Signaturen "Camilla" undrar hur det går för mig att få bort degen och efterlyser en uppdatering.

Ja du Camilla och alla andra nyfikna... jag är fortfarande fet, har fortfarande en stor bulldeg som väller ut och jag väger 70-71 kg.

Så det finns lixom inte så mycket att berätta så just därför skrivs det inte mycket i den här kategorin tyvärr...

Jag har en polis i sängen inatt ;-)

Konstapel Kudde ligger och jäser i min säng  :-)


Nu ser man alla sex

Nu syns alla sex tansebissingar när Ellebellen skrattar <3

Söööt!


Detaljbilder, prickar och hår

Fräsch rubrik ;-)

Men det gäller alltså Elmer.
Han är ju då förkyld och har fått lite konstiga prickar i ljumsken/på höften (typ däromkring). Jag HATAR när han får prickar. Alla bebisar och barn får prickar lite då och då vilket är oundvikligt men jag är så jäkla trött på prickar på den ungen och så kan jag aldrig slappna av heller.

Nu inser väl jag också att det bör vara helt vanliga "virusprickar" som kommit av förkylningen men ändå så bara måste jag fundera över hans sjukdom varenda gång det dyker upp en prick. Undrar om det någonsin kommer att gå över?Nu medan han varit sjuk har även hans navel blivit lite lätt irriterad och bråcket där under, som varit problemfritt i flera månader är nu väldigt utbuktande, som om hålet i bukväggen blivit större :-/ Ser inte så najs ut...

Så här ser det ut när han ligger ner:Nu över till något trevligare :-) håret!

Exakt som med Alvin och Victor har det riktiga håret (inte babydunet alltså) börjat ta fart och växa vid 6-7 månaders ålder från att ha stått stilla i princip innan dess. Nu har det riktiga håret växt ut ganska mycket i bakhuvudet och jag kan fastställa 2 saker:

1. Elmer är inte alls på väg att bli blond :-) Han är i allra högsta grad ljust kopparfärgad och inget annat. Om sommarsolen ändrar detta vet jag inte men han äkta hårfärg nu är ljus koppar!

2. Elmer kommer att bli LOCKIG! :-D Det har jag misstänkt länge men nu är jag helt säker. Av två anledningar. dels det uppenbara alltså att håret lockar sig ju mer det växer och dels att hans riktiga hår är av väldigt grov kvalité och lockigt hår brukar vara grövre.

Hoppas hoppas hoppas detta håller i sig. Det skulle vara underbart med en lockig son (till) för det är ju så himla sött! Inom ett par månader så kommer allt detta synas MYCKET bättre för nu växer det snabbt.

Jag försökte fota det här men det är ju dööösvårt att få till...


YEY! VINNARNA - Apotekets babyprodukter!

Äntligen är vinnarna utsedda :-)

Både i småtävlingarna men också i den stora tävlingen som hölls mellan oss bloggare som höll alla 30 tävlingar.
Bloggen med flest unika deltagare skulle ju vinna det stora priset :-)


Först måste jag bara säga att det varit otroligt KUL att hålla den här tävlingen! Hoppas fler företag vill använda sig av den här marknadsföringsmetoden fram över. Oerhört kul, spännande och nytänkande. En modern satsning!

Stor eloge till Apoteket som valt att genomföra det här "projektet" och tack för sponsringen av priser att kunna tävla ut till läsarna :-)

Vidare måste jag naturligtvis säga JÄTTETACK till alla tävlingsdeltagare. Det blev något helt otroligt många faktiskt. Typ hundra fler än jag någonsin vågat drömma om ;-)

Närmre bestämt smått fantastiska 131 unika deltagare (satt och samlade alla mailadresser och sparade dem i alfabetisk ordning i ett Word-dokument för att kontrollera) och helt otroliga 184 kommentarer :-o

Detta fram till klockan 17:30 i söndags då jag läste mailet med en "order" om att avsluta tävlingarna. Först ångrade jag mig när jag såg att många andra hade öppet sina tävlingar resten av dagen och tänkte "attans" nu sumpade jag min vinstchans men nä, för vet ni vad? Mailet vi fick var slutsignal och ställningen DÅ blev slutställningen och det har knappt gått in men...

men...men...

JAG GICK OCH VANN DET STORA PRISET!!!!! :-o :-o

Jag är helt skakis och glad och förvirrad och omtumlad och...vet knappt vad jag ska skriva.

SHIIIIT!!! TACK alla deltagare såååå OTROLIGT MYCKET!!!

***

Hur som helst... nu kommer det du väntat på ;-)

Nämligen vinnarna här inne hos MIG :-)VINNARNA!Förstapriset:
* Apoteket Babytvål
* Apoteket Babyschampo
* Apoteket Baby våtservetter
* Apoteket Babybomullspinne
* Apoteket Babyhandduk med huva
* Apoliva Bodylotion oparfymerad

Går till:
Emma http://emmagrelsson.blogg.se/

_________________________________________

Andrapriset:
* Apoteket Baby våtservetter
* Apoteket Babybomullspinne
* Apoliva Bodylotion oparfymerad

Går till:
Helena http://minbloggpa.blogg.se/

_________________________________________


Tredjepriset:
* Apoteket Baby våtservetter
* Apoteket Babybomullspinne
* Apoliva Bodylotion oparfymerad

Går till:
Linda http://www.deaduntildark.blogspot.com/STORT GRATTIS TJEJER!!! :-D


Maila mig era adresser: [email protected]


FAN också! Förbannade CANCER! :-(

Lilla Lova <3 Lilla barn! :-(

Detta jag ska skriva om nu är ofantligt tungt, hemskt och jobbigt och det är svårt att få ihop ett inlägg men jag gör det ändå, för att det är viktigt. Viktigt att vi håller oss vakna, viktigt att vi hjälps åt att driva forskningen vidare. Alla barn med vingar, låt deras vingar få beskydda alla framtida barn med cancer genom att skänka ditt bidrag till barncancerfonden.

För en tid sedan la jag upp bloggen "Dolce Bambini" i bloggtipset (som då hette veckans blogg) och berättade om familjen med lilla sexåriga Lova som diagnostiserades med cancer i form av en hjärntumör i somras. Lova har kämpat på ända sen dess och allt har sett relativt ljust ut fram till nyligen då man upptäckte att Lovas cancer har spridit sig och blivit högmalign. Det finns inte så mycket mer man kan göra för Lova nu än att vänta, umgås, kramas och försöka göra Lovas sista tid så bra och så smärtfri som det bara går.

Lova har påbörjat en ny behandling och familjen hoppas självklart på ett mirakel in i det sista.


Mitt hjärta blöder för er och tårarna bara rinner över denna fruktansvärda jävla orättvisa! Jag VILL INTE att det ska få vara så hemskt att barn dör. Jag vill inte! FAN OCKSÅ! :-(

Bilden är lånad med tillstånd från Lovas mamma, ta den INTE
Lova - före mardrömmen började

Läste något inne i bloggen som gjorde mig helt bestört och gav mig magvärk; det finns tydligen IDIOTER där ute som på allvar skrivit till mamma Anna-Maria och kritiserat henne för att hon bloggar i denna svåra tid. Det här är bara rent förjävligt! INGEN människa orkar sitta och se på och inte få tömma ur sig, få ventilera. Gör man det så exploderar man till slut. Lovas mamma har valt att ha sin blogg som ventilation, något som faktiskt är både BRA och förståeligt. Hur fan kan man med att kritisera ett sådant val? Jag mår illa över folks sjuka beteende ibland.

Slutligen det självklara;

Besök
Lovas spargris. Hennes insamling för Barncancerfonden och skänk ditt bidrag:
Underbara fina Lova <3Låt oss alla be för ett mirakel!

Bloggtipset 8 april: Salkert.se - Familjen Korb

ÄNTLIGEN kommer ett nytt bloggtips. Nu var det länge sen men vilken blogg jag skulle tipsa om har jag haft klart för mig ända sen jag öppnade den här kategorin men jag har lixom sparat på den här karamellen ;-)

Men som sagt, nu känns det som att det är hög tid att tipsa om Familjen Korb: SALKERT.SE

Utan tvekan en av de allra bästa bland familjebloggarna så det här är en blogg väl värd att följa.Jag har ändrat mitt upplägg så från och med nu kommer jag att be alla bloggar jag tipsar om att själva presentera sig lite. Det betyder också att ni kommer att få se ett par av mina gamla tips igen bara för att de ska få det gjort ordentligt. Men nu gäller det Salkert.se och jag har då bett Johanna slänga ihop några rader om sin blogg:


"Jag är en 25årig stockholmsmorsa till underbara Minna, även gravid till "Pyret" som beräknas födas 7 juli.
Så just nu handlar bloggen mycket om mammalivet, dottern & lillebror i magen. :)

Bloggat i flera år, på olika bloggar, men skrivit i bloggen Familjen Korb sedan graviditeten med Minna.

Skriver om vardagen, kärleken - Jonas, tankar, känslor och allt runt omkring. Har även en kategori där jag skriver om mitt mående och mina diagnoser, bl.a. Borderline, ADHD och Biopolär.
Min kamp att övervinna dessa och bli starkare.
Blev utnämnd till 2009´s bästs föräldrablogg!
DOCK handlar min blogg inte bara om hur det är att vara mamma, vänta barn och bajsblöjor, utan om vardagen, shopping, tävlingar och mycket annat.
Skriver alltid öppet och ärligt och bjuder gärna på bilder och videos!
Tycker verkligen ni ska kika in min blogg och om ni gillar den, börja prenumerera via bloglovin'?

Älskar kommentarer och försöker alltid svara, så skicka gärna en eller två, eller kanske flera?"

Elmers bråck

Johanna skrev:

"Men man har inte navelbråck om naveln är djup så jag tror inte du behöver vara orolig över detta. Mina barn har navelbråck och den ena ska ev opereras för detta. Naveln buktar mycket utåt om det finns ett bråck där"


Du har fel Johanna. Elmer har både och. Han har definitivt navelbråck, vilket man lätt kan se med blotta ögat på bilderna nedan. Men hans navel är ändå djup och "snirklig" med små veck som gör att det lätt kan bli rött. Bråcket "lägger sig" när han ligger på rygg och faller fram när han står upp.

Varför blöja på bebisen?

Varför använder jag ens blöja på Elmer?

Han är nu 7 månader och rutinpottad sen 2 månader tillbaka. Han bajsar typ 1-3 gånger per dag varav noll gånger i blöjan. Eller, det är inte riktigt sant för det blir ca 1-2 bajsblöjor per 14 dagar men då bara lite grann för han bajsar aldrig klart i blöjan.

Han kissar nästan varje gång jag sätter honom på pottan och han har bra blåsa, dvs småskvätter inte en massa utan kan utan problem "hålla sig" i 1-2 timmar vilket de andra två absolut inte kunde som bebisar utan skvätte flera gånger i timmen.

Tar jag av honom blöjan för att han ska få vara på golvet och lufta så kissar han inte. Det har aldrig hänt hittills fast han alltså kan vara utan i 1-2 timmar och sen när jag sätter honom på pottan innan jag tar på en ny blöja så kissar han.

Han "säger till" när han är bajsnödig genom att låtsaskrysta (utan att det kommer något) och då har jag flera minuter på mig att svara (dvs ta honom till pottan) innan han faktiskt gör något.

Ja, man kan verkligen undra varför jag använder blöja?

Borde jag satsa på att få bort blöjan i sommar?

Undrar vad dagis tycker om att få en blöjfri nybliven ettåring i september i så fall? Orkar de potta (för den mesta pottningen sker ju på rutin).Gammal bild

Hahahaha jag ångrar mig :-D

Jag ångrar mig angående aprilskämt :-D

Det kan ju visst vara kul även för vuxna! DET HÄR till exempel är riktigt riktigt kul!
Humor i min smak helt klart! Detta slår nylonstrumpan över TVn med hästlängder.Klicka upp bilden

Så här står det:


"Fyra frågor till Andreas Utterhall, du är med på fyra BB-bilder i VK samtidigt. Hur kan det här komma sig?

- Ja, det är ju mina barn så det är klart jag ska vara med. Men jag förstår vad du undrar. Ska jag vara ärlig så var det en helt galen helg som det hände, det var min svensexa faktiskt. Sen blev det ju inget bröllop, av förklarliga skäl... Det är lite jobbigt att prata om. Samtidigt förstår jag att folk undrar så för barnens skull är det bästa väl att vara öppen med allt.

Barnen är ju födda ganska nära inpå varandra, kunde du vara med under förlossningarna?
- Jag var faktiskt med på alla utom en. Det var mammorna som fick bestämma. Alla var helt fantastiska upplevelser. Den första förlossningen var lite chockartad, då minns jag faktiskt inte så mycket. Men vid den sista så var jag väldigt närvarande.

Är ni vänner, du och barnens mammor?
- Ja, i princip. Vi kan i alla fall prata med varandra.

Hur ska du fördela pappaledigheten?
- Ja, jag ska försöka få tid med alla barnen. Så mycket jag kan. Jag har fått ha ett särskilt möte med Försäkringskassan som varit hjälpsam. Vi tar det lite på uppstuds.

JESSICA WENNBERG"


Härligt med en liten skrattfest så här på kvällskvisten :-)

Stackars fetto-unge!

Än en gång har signaturen Märta visat prov på sin enormt höga intelligens :-)Behöver jag ens kommentera? hahaha :-D Min blogg har plötsligt förvandlats till en humorblogg tror jag bestämt :-)

Detta var alltså en kommentar på detta inlägg: http://beckahbitch.blogg.se/2010/april/fotografbilder-i-svartvitt.html

Fel eller rätt att lämna på dagis när syskon är sjuka?

Öppet för diskussion:


Fick ett par gnälliga kommentarer om att lämna på dagis när man har ett sjukt syskon hemma.

Alvin är frisk och behöver få gå till dagis efter 14 dagars paus hemma med sjukdomar osv. Att Elmer är förkyld är för mig inte ett tillräckligt starkt skäl för att hålla Alvin hemma, ärligt talat och hade Victor inte haft lov hade han gått på skolan idag med och Mathias är på jobbet. Tänka sig!

JA, jag tycker att det är helt okej att lämna ett friskt syskon på skola och dagis om det sjuka syskonet hemma bara har en förkylning! En förkylning som dessutom suttit en vecka redan. Magsjuka tex är en helt annan femma. Då ser man såklart till att hålla friska syskon hemma från dagis men inte för en tramsig förkylning. Om alla ska vara hemma för att någon i familjen är förkyld så får ALLA vara hemma HELA TIDEN!

Vad tycker ni andra?

Fel eller rätt att lämna på dagis?
Jaha, vårdkontakter och åter vårdkontakter

Nu är Alleballen på dagis och Elmer är lite pigg och är nere på golvet en stund :-) skönt det så vet jag att det inte är någon fara med palten. Har ändå ringt sjukvårdsrådgivningen eftersom han har en del RS-symptom (rosslig andning, hög feber, blåaktig runt mun och händer, fötter mm).

Hon tyckte absolut att jag skulle ringa vidare så jag ringde barnmottagningen i Borås också (sjukvårdsrådgivningen testade med Skene först men det gick inte få kontakt). Så jag fick alltså prata med Borås barnmottagning istället. Den sköterskan frågade lite frågor och berättade att det finns en vanlig förkylning som går nu och har de symptomen.

Fick lite tips om att ge ipren istället för Alvedon och att ge sockerlösning för slemhostan. Vi fick mer än gärna komma in men jag valde att avvakta med tanke på att det inte är så skoj att åka hela vägen till Borås i "onödan". Hon sa att jag skulle testa igen att ringa Skenes barnmottagning också och det gjorde jag och lämnade mitt nummer i deras "ringa-upp-funktion" så de kommer ringa mig i eftermiddag :-/

Till saken hör också att Elmers navel varit infekterad i flera dagar. Röd alltså och jag har försökt på alla sätt jag kan att få bukt med det hela genom att tvätta, lufta, till och med smörja men inget funkar. BVC var det ställe jag ringde allra först med andra ord men fick inget svar där så därför ringde jag sjukvårdsrådgivningen.

Well well vi får väl se om BVC eller barnmottagningen ringer upp.

Helvetesnatt och dagis

Näe!

...nu blire dagis!


Han skulle ju få vara hemma hela veckan hade jag tänkt mig men pust och suck och gäsp - näääe! Pigg som en mört och sprallig som en (vad som nu är spralligt). Nu får han lov att bli lite aktiverad.

Själv har jag haft en natt från helvetet men Elmer har haft det allra värst. Han har varit högfebrig (39,5) hostat slem så han spytt osv så varken han eller jag kunde sova på halva natten.

För det var väl ingen som på ALLVAR trodde att vi skulle få vara friska här hemma nu va? hahahaha

Men vilken konstig och seg förkylning Elmer har. Han har varit sjuk i en vecka nu med snor och en mild hosta och feber då och då runt 38,5-39 som max. Man brukar ju bli BÄTTRE inte sämre men tydligen så kan förkylningar bli sämre efter en vecka...!

Så jag låg iallafall som en död sill i morse medan Alvin smög upp och gjorde hyss :-P så nu är han iallafall frisk :-)

Ja och här sitter jag med en kopp STARKT kaffe och sen ska jag klä på barnen och gå och lämna. Blir nog att jag sover en stund med Elmer sen när han ska sova.

Fotografbilder i svartvitt

Här kommer äntligen resten av bilderna på Elmer från hans halvårsfotografering :-)

Tyvärr i svartvitt. Jag gjorde en MISS som jag är skitirriterad på mig själv för!
Jag la alla favoritbilder i en mapp (kopior alltså) och sen satt jag 2 timmar och redigerade (ni vet - ta bort dreggel, snor osv, fixa ljus, kontrast mm. Jättefina bilder! Kopierade alla så att alla fanns i 2 exemplar (trodde jag) och ändrade nya kopiorna till svartvitt. SEN upptäcker jag att jag gjort en miss. Jag har inte alls två uppsättningar av alla redigerade bilder - Jag har bara EN uppsättning och den är nu i svartvitt! Gaaah!

Så nu får jag ta alla originalbilder och börja om ...om och när jag orkar. Jag lägger iallafall upp alla i svartvitt här:


Så intelligenta läsare jag har ibland ;-)

Signaturen "Märta" skrev den här otroligt begåvade kommentaren:

"Varför tvättar du håret med Clerasil? Och duschar med Lux? Varför använder du inte bikarbonat i håret? Mycket mer miljövänligt än Clerasils schampoo. Vad tvättar du dina barn med?
Tänk på att allt miljövänligt du gör blir "ogjort" direkt när du tvättar håret med miljögift.
Att du använder menskopp och sopar golvet är direkt onödigt om du ändå tvättar håret med miljögift."


Lilla Märta,  du är inte så bra på det där med logik och att tänka va? :-)

Naturligtvis är det bättre att använda menskopp och schampo än att både använda schampo och tamponger. Eller tycker du man ska skita i att sopsortera också bara för att man lämnar lamporna på i onödan? Ska man köra bil till jobbet istället för att gå bara för att man ju ändå inte har kompost?

Tack för ett gott skratt här på kvällskvisten :-)

VINNAREN av valfri fotobok...

SUPERSTORT tack till alla deltagare i min experimenttävling i samarbete med önskefoto :-)

Kommentar nummer 1000 och vinnare av en valfri fotobok:


ANNIKA


http://nilssonpettersson.blogg.se


GRATTIS :-)


Tack även till Önskefoto för det fina priset!


STOPP!

VI HAR NÅTT 1000 NU!


Vardag - yes!

Äntligen vardag :-)

Mathias jobbar, Victor har Påsklov och är hos en kompis, Alvin sitter bredvid mig och äter lunch och Elmer har precis somnat efter att ha ätit lunch.

Vädret är urtrist så jag känner mig inte så sugen på att gå ut men i övrigt känns allt lite ljusare idag. Hushållsarbete står på schemat. Sen pannkakor till middag för av någon anledning har vi hur mycket mjölk som helst, måste ha dubbelköpt och dessutom ägg som gått ut (hoppas de är bra ännu).

Att göra:

Städa Alvins rum
Plocka i ordning på golven
Plocka i ordning på bänkar och bord (halvfärdigt)
Torka bänkar och bord (halvfärdigt)
Sopa golv
Dammsuga golv
Skura golv
Byta sängkläder
Gå med sopor
Tvätta en tvätt
Hänga en tvätt
Diska
Fixa pannkakor


Får se vad som blir gjort idag, kanske allt, kanske bara något :-)

Men guuuuud va tråååkigt

Hela världen står stilla idag *suck* Jag dör av tristess!

Kom hit och muntra upp mig, skriv något kul eller tipsa om någon trevlig sida på nätet osv.

Just nu sover båda de två små, annars är Alvin betydligt bättre idag! Nästan halvfrisk till och med :-) Han får fortsätta vara hemma den här veckan eftersom det är påsklov så hinner han bli helt frisk och lite starkare, kanske gå upp kilot han tappat och sådär. Bara magen håller.

Idag har jag inte gjort ett skit rent ut sagt. jag orkar inte, heeelt jäkla dödligt uttråkad! Jag har suttit fastklistrad vid sjuka och gnälliga barn dygnet runt så länge nu att jag ramlat ner i ett hål av depp. Det får gärna bli lite vårigt och glatt nu, friska glada barn, dagis, öppna förskolan och iväg och umgås med folk.

Fast vi var iallafall iväg till syrran igår och mumsade lite tårta. Det funkade faktiskt hyfsat bra med Alvin att åka iväg, bara lite gnällig.

Jag har inte ens orkar börja fundera på middag än trots att klockan redan är kvart över fyra. Först och främst kanske jag borde ta tag i hela helgens diskberg? *suck*

KAFFE! *gäääääsp*

Skulle du vilja bli resereporter?
Tänk att få testa på att vara resereporter!
Skulle du vilja det? Jag skulle iallafall vilja det ...såååå HETT vill jag det! Förstå vilken dröm om jag skulle kunna ta med mig Mathias och barnen och åka iväg en vecka och dessutom ha lyxen att få blogga om det så alla ni får "följa med" på ett hörn :-)

Någon där ute i bloggvärlden kommer att få den här drömmen uppfylld!

SOLRESOR söker just nu en bloggare som vill testa på att vara resereporter för dem. Resa och boende står Solresor för! Allt du behöver göra är att dokumentera och BLOGGA :-)

Fantastiskt? javisst, det är knappt så man tror det är sant, men sant ÄR det och jag håller tummarna så hårt att de går av nästan :-)

Vill du också prova lyckan?

Anmäl dig och din blogg HÄR

Senaste anmälningsdatum är 18 april!

Bilderna tillhör:

 

http://www.solresor.se

Recension - Babybjörn Comfort CarrierRecension - Babybjörn Comfort Carrier


Jag har haft förmånen att få testa BabyBjörns senaste bärseleComfort Carrier och nu tänkte jag berätta om den.

Så här beskriver Babybjörn själva sin sele:
"Den ergonomiska bärselen BABYBJÖRN Comfort Carrier ger bästa möjliga stöd när du bär ett större och äldre barn under längre tid. Midjebältet och de vadderade justerbara axelremmarna fördelar vikten jämnt över både höfter och axlar. För extra komfort kan barnets benposition varieras och, liksom med alla BABYBJÖRN Bärselar kan barnet bäras antingen inåt- eller utåtvänt. BABYBJÖRN Comfort Carrier har en genomtänkt design för att du ska kunna bära ditt barn tryggt och nära dig, och dessutom ge dig händerna fria.

BABYBJÖRN Comfort Carrier är utvecklad i tätt samråd med barnläkare, föräldrar och barn. Läs mer om vad medicinsk expertis säger om våra bärselar.

För barn upp till ca 2 år, från 6 kg (och minst 55 cm) till 14 kg (12 kg i utåtvänt läge).

Specialanpassad haklapp ingår.

Ekologiskt och testat material
Bomullen i bärselen är 100 % ekologiskt odlad och godkänd enligt GOTS. Bärselen och haklappen är garanterat fria från hälsoskadliga ämnen och uppfyller kraven för Öko-Tex standard 100, klass 1 för babyprodukter. Maskintvätt 40˚C. Tvättas separat. Använd gärna skonsamt tvättmedel, utan blekmedel."Men nu tänkte jag skriva om mina egna tankar kring selen.

Först och främst så vill jag berätta om min bär-bakgrund.
Det går inte att undvika att jämföra med tidigare testade produkter så därför vill jag säga att jag burit väldigt mycket innan, min nu 2,5-årige son bar jag i sjal, främst vävd långsjal, dagligen tills han var 1,5 år gammal. Yngste sonen, nu 7 månader gammal bars i början i trikåsjal men har annars mest varit selburen och då i en Beco Butterfly 2. Det faller sig ganska naturligt att jag alltså jämför med just Beco Butterfly 2, det tycker jag är viktigt att göra klart från början.

Första intryck:
Min första tanke när jag tog på mig Babybjörn Comfort Carrier var "wow" för den är något helt fantastiskt skön, jag tycker personligen också att den är riktigt snygg, iallafall den röda som jag har. Inte alls som på bild för det var en positiv överaskning att se den röda selen när jag fick hem den med posten.

Selen är väldigt lyxig och väldigt mycket "Babybjörn" i detaljerna. Allt är genomtänkt, smart och funktionellt. Betydligt mer än Beco-selen som mest känns som "vanliga remmar och spännen".

Smidighet:
Selen är mycket enkel att ta på, man sätter lätt ner barnet och justerar hur enkelt som helst. Jag har svårt att se att det skulle gå att göra en smidigare sele just eftersom den är så genomtänkt, till och med innertyget i sittdelen är av glansigt meterial för att det ska vara lättare för barnet att glida ner friktionsfritt med kläderna.

Att ta ur barnet och ta av sig selen är precis lika enkelt och smidigt.

Passform:
Selen passar mig utomordentligt bra och jag kan enkelt få i och ur både halvåringen och 2,5-åringen i selen. Sittdelen är nätt som på alla Babybjörns selar och går inte att öppna upp helt, själva sittdelen är fast. Kanske möjligtvis att det blir trångt med ett väldigt väldigt runt barn, men min halvåring är ingen smal sak och med honom är det inga besvär men jag vill ändå påpeka detta.

Det är enkelt att justera axelremmarna och höftbältet och spännet i ryggen går att röra fritt lodrätt för att kunna passa alla, ett stort plus där! Utformningen av spännet känns riktigt smart och unikt.

Komfort:
Ska man ha en skön sele för att bära på bröstet så ska man ha en Babybjörn Comfort Carrier! Jag kan inte tänka mig att någon annan sele kan kännas skönare, ärligt talat. Jag har ändå testat några stycken. Jag har provat att bära halvåringen både korta och långa stunder och har testat att bära 2,5-åringen korta stunder. Han väger precis på gränsen med ett par 100 gram men selen sitter ändå väldigt skönt även om det givetvis blir tungt ganska snart.

Bärpositioner:
Barnet kan sitta vänd inåt, antingen med benen hängande rakt ner (och då belasta de små höfterna och lixom "hänga i skrevet") eller så kan hen sitta i en korrekt grodposition med rumpan som lägsta punkt och benen brett i sär. Det är lätt att skifta mellan de två lägena genom att fälla upp en tygbit som fästs med dragkedja eller bara öppna dragkdedjan och fälla ner tygbiten.

Babybjörn kallar position 1 för "normal" och position 2 för "bred". Det här vill jag inte hålla med om. Jag skulle vilja säga "smal" och "normal" snarare eftersom grodpositionen är det normala för små barn.

Den breda sittdelen är väldigt bra utformad och lite lätt skålformad för barnet ska hamna i allra bästa sittposition. Detta vill jag ge ytterligare ett plus för.

Om man fäller ner "luckan" till smal sittställning kan man vända barnet utåt. Jag har testat detta korta stunder hemma med Elmer och det är så jag tycker man ska använda funktionen. För att underhålla det lilla barnet kortare stunder i en trygg och känd miljö.

Undvik utåtvänt bärande långa stunder eller i okända röriga miljöer som i köpcentrum, på stan och liknande. Det lilla barnet kan inte värja sig för alla intryck och kan inte heller sitta i grodposition i framåtvänt läge. Men som sagt, hemma under korta stunder är det alldeles förträffligt bra. Då kan man gå omkring och titta på blommorna i fönstret, studera tavlorna på väggen med mera när allt annat känns tråkigt för stunden enligt barnet.

Sen har vi Babybjörns stora handikapp. Selen får inte användas för ryggbärande. Det står stora varingstexter om ryggbärande och att selen absolut inte är till för det.

Varför då? Tänkte jag och var naturligtvis tvungen att testa. Men jag vill understryka att jag inte på något sätt uppmanar NÅGON att testa själva, jag råder självklart alla att använda selen enligt Babybjörns föreskrifter men jag vill ändå berätta att jag testat. Hur man gör tänker jag inte avslöja men har man en Beco Butterfly 2 loch vet hur man gör med den så förstår man även hur man gör med den här selen.

Hur gick det då? Inga som helst problem. Faktiskt så förstår jag inte alls varför man inte får bära på ryggen, det finns bara en skillnad mot Becon och det är att spännet i nacken/ryggen inte går att öppna.

Jag förväntar mig därför att Babybjörn i framtiden kommer att ge ut en ny modell där man möjliggjort ryggbärande och gör man det så kommer alla andra ergonomiska selar svepas bort i ett nafs. Gör man det så finns det ingen bättre sele. Vågar jag påstå.

Utseende:
Det ser fortfarande ut som en modern Babybjörnsele, vilket är positivt eftersom utseendet är välkänt, älskat och eftertraktat. Folk vill helt enkelt ha sådana selar. Jag tycker att den röda selen är jättefin men det får mer än gärna komma fler färger så att det finns lite att välja bland. I framtiden hoppas jag på både färger och mönster. Där ligger Babybjörn i lä jämte min beco sele som är underbart färgglad och läcker i ett sprakande mönster.Trygg på mammas bröst


Sammanfattning:
En enkel, användarvänlig och smart sele. Stilren, snygg och med en otrolig komfort! Känns lyxig och genomtänkt och är dessutom sydd i ekologiskt tyg. Många olika sittpositioner för barnet vilket gör att det passar och faller fler personer i smaken.

Saknar möjlighet till ryggbärande vilket är selens stora handikapp, det går inte att komma ifrån.

I framtiden vill jag se samma sele men med möjlighet till ryggbärande och lite bredare utbud på val av tyg. Då blir Babybjörn Comfort carrier världens bästa sele.


7 månader

Glömde ju av att lägga upp ett inlägg om att Elmer ju faktiskt blev 7 månader idag, söndagen den 4/4 :-)

Grattis lille killen! <3


Page Rank 4

Va kul :-)

Såg just att min pagerank nu är 4 istället för 3 :-D härligt!

PageRank


Nu är det stopp!


NU sätter jag stopp för min apoteket-tävling :-)

Ni som är med NU är med men nu är det stopp :-)

Inom en snar framtid kommer vinnarna presenteras :-)

Sjuk liten Alvin - hela långa röran

Elmer sover och Alvin är med pappa sin och grejar i huset. Victor kom precis in och ska hoppa i duschen och själv ska jag göra mig och Elmer i ordning så vi kan åka till min syster på lite kalas om en stund. Hon fyller år om några dagar.

Ja, småbarnen är sjuka här men nu skiter vi i det och åker ändå! Vi har kommat så det är okej ;-) några kommer före och och några kommer efter oss så att ingen tvingas på en massa smitta. Vi kan ju inte sitta isolerade hemma i hundra år.

Elmer och Alvin är då alltså förkylda med snuva, feber och lite hosta och därtill har Alvin också en öroninflammation som han får. Penicillin för. Alvin är inte alls kry men det är kanske inte så konstigt med allt som varit.

För er som inte hängt med:

I några månader har Alvin haft väldiga problem med sin mage. Smärta och diarré nästan hela tiden, några ljusglimtar då och då när magen funkat men annars har han varit rätt kass i flera månader. Han klagar ofta på smärta i magen.

För 1,5 vecka sedan trillade Alvin på dagis och fick en hjärnskakning och låg inne en natt för detta. Några dagar senare åkte han på magsjuka samtidigt som han alltså har sina vanliga besvär med magen. Magsjukan gick över men pajken var trött och slö och mådde dåligt. Spydde ett par gånger under veckan också (en gång varannan dag typ) så detta hade inte med magsjukan att göra bedömde senaste läkaren vi träffade.

Sen åkte han (och Elmer) på en förkylning med feber och snyva men Alvin tog det ju extra hårt eftersom han varit dålig så länge och som sagt - magontet fortsatte och var riktigt illa i torsdags. Vi var till vårdcentralen/jouren två gånger på torsdagen och vid andra besöket hittade de en ilsken öroninflammation som han fick penicillin för.

Nu har det gått några dagar och Alvin är lika sjuk fortfarande :-/

Inatt vaknade han och låg och skrek och grät i 2,5 timmar om att han hade så ont i magen. Detta trots Ipren OCH Alvedon. Han har små "pigga" stunder då och då men den största delen tiden är han trött, slö, hängig, arg, ledsen, gnällig och har ont.

Det är skickat en remiss till Barnmottagningen angående hans mage och förhoppningsvis får han bli utredd snaaart. För så här kan han ju inte gå omkring. Om han inte blir frisk "allmänt" inom några dagar får jag ju höra av mig igen men jag hoppas det vänder snart.

Påskafton, gung- och cykelpremiär

Här kommer vår Påskafton i text och bild :-)

Vi fick en riktigt solig och varm påskafton faktiskt och äääntligen äntligen fick Alvin cykla och Elmer gunga som jag längtat efter :-)

Alvin var jätteglad åt att få testa cykeln hehehe men när han tog tag i den så sa han att den var trasig *s* dvs den vippade fram och tillbaka åt sidorna och stod inte stilla som en trehjuling ;-) men han vågade testa iallafall. Det var väl 'sådär' ;-) Liten sjuk Alvin var inte riktigt upplagd för motgångar heller så det blev inte superlyckat.
Sen var det dags för Elmer att prova att gunga för första gången någonsin :-) det var verkligen en hit! Han älskade gungen!
Victor premiärcyklade för i år och Alvin bekantade sig med en nykelpiga. Nu är verkligen VÅREN HÄR på riktigt :-DPå eftermiddagen åkte vi hem till Mathias föräldrar och åt Påskmat men jag hade inte med kameran dit. Alvin och Victor fick varsina påskägg med godis och Alvin fick en snygg Lipfish-tröja och Elmer fick två fina bodies. På kvällen när vi kom hem fick barnen "leta" sina ägg hemma också. Elmer fick ett ägg fyllt med majskrokar, Alvin fick ett ägg med en tidning, en påse "Fredagsmix" och en Tom & Jerry-påse i.

Victor fick inte sitt ägg för att han gjort en del "dumheter" som vi inte behöver gå in på ;-) men iallafall så får han det idag istället (men det vet han inte om ännu).
JAG VANN!

Möttes av en MYCKET glad överraskning nu här när jag satte mig vid datorn :-)

Denna tävling hos http://salkert.se vann ingen mindre än JAG!!!!! 500 kronor hos http://familjesmycken.seMåste passa på att påminna om mina egna tävlingar också!

Den i samarbete med Apoteket avslutas idag!


Har ni sett att det är ändrade regler? Man ska berätta sitt favoritgodis. Många hann ju vara med ändå och ni är såklart med enligt den gamla regeln men OM NI VILL får ni gärna skriva en ny kommentar där ni berättar vilket ert favoritgodis är. Då blir det en extra lott också. OBS! Gäller enbart dem som var med första dagen och inte hann skriva favoritgodis innan regeländringen.Avslutas 4/4


Avslutas 11/4


Avslutas 15/4


Kreativ påsk-kille

Fulladdad med Ipren så orkade Alvin både bli Påsk-Ris och sitta och måla en stund :-)


Så duktig på att måla...


...eller vad sägs om den här smått fantastiska traktorn??! :-o ;-)
Bilder från senaste dagarna

Här kommer lite foton :-)

Först ut är några på Elmers nya mjukishjälm:


(leksaken är ett gåbord från Fischer Price)

Här är mina nya glasögon:


(neeej jag orkar inte vara med på bild just nu)

I förrgår morse var Alvin pigg när han vaknade och bestämde sig för att måla sig till påskgubbe en dag tidigt :-D med min mascara: ;-)


(han stod lääänge och stirrade på resultatet lite småchockad *s*)

Påskschemat och tänder...

Inatt har de varit gnälliga de stackars små liven men nu idag är Alvin MYCKET piggare än igår. Skönt! Elmer är lite gnällig än men han har iofs tänder som är jobbiga också. Det var ju tre som stack igenom uppe häromdagen. Två har lixom fastnat och den tredje har kommit fram jättemycket på bara ett par dagar. Dessa två bilder är från idag:HÄR såg han ut häromdagen.

Annars idag då?

Ingenting. Lite städ, disk och tvätt lär det bli men mest tråååk. Imorgon eventuellt påsklunch hos Mathias föräldrar beroende på hur barnen mår och på söndag ska vi till syrran som fyller år sen den 7/4 - samma där, beror på barnen.

Idag har vi väl tänkt ha lite prinskorvar, köttbullar, ägg, jansson (med och utan anjovisbajs) och påskmust. Vi får se hur dagen blir.

Mina nya kläder!

Här kommer lite bilder på mina kläder från nelly.com jaa lite trist att fota kläderna utan människa i dem hahaha men det kanske kommer någon livebild nångång med. Kläderna ser såklart snyggare ut på Nelly.com när de är i lite mindre storlekar hehe jag har ju typ fläskiskläder numera.

Allt passade fint utom jeansen som jag måste gå ner typ 4-5 kilo för att de ska sitta bra men det gör ju inget med lite motivation. jag ska ju ner mycket mer än så ändå.

Vit klänningstunika - kommer bli snygg med svarta leggings tror jag.
Blågrå genomskinlig lång blus - med ett linne under och tighta byxor blir detta kalas
Grå tröja med blomma - detta är en gravidtröja men den döljer efter-amgen otroligt bra. en fantastisk tröja!
Jeans - snygga, tunna, men lite för små ännu.
Sammetsstretch - sitter jättebra och snyggt.
Svarta och vita trekvartsleggings - lagom tjocka av bra kvalité. Gilla!
En varsin röd tröja till Alvin och Elmer

Till största delen GRATIS KLÄDER! Hur då? Jo läs HÄR :-)Öroninflammation OCKSÅ! :-o

Nej det finns ingen hejd på orättvisorna!

Först månader av magbesvär, sen trilla och få hjärnskakning, sen magsjuka och nu förkyld, extra ont av de långvariga magbesvären och vad händer?

Ungen får ÖRONINFLAMMATION!

Ja det är faktiskt sant :-(

Han var så himla slö och trött nu på sen eftermiddag att jag blev riktigt orolig. Väckte honom där han sov för att kolla hur han mådde och han var helt borta och stekhet. Så jag gav honom Alvedon och ringde sedan 1177 för att be om råd.

Vi fick en tid på jourcentralen här i Skene 45 minuter senare. Då hade lyckligtvis Alvedonet börjat verka och Alvin var piggare än han varit på hela dagen. Nytt CRP visade 15 (motför 8 i förmiddags) han hade 38.0 i feber 1 timme efter han fått Alvedon, magen svullen och spänd (gasig) men inget akut för magen var mjuk och han kunde ju gå omkring obekymrat. Hade det varit något akut med magen hade inte Alvedonet tagit så bra.

Läkaren kontaterade att han HAR haft magsjuka här i veckan men inte längre, magbesvären nu hör till de långvariga besvär han har och har haft. Däremot är han förkyld och det är ju Elmer också med snuva och känns varm. Alvin har lite hosta, hög feber och börjar bli aningens snuvig.

Jag säger sen att han klagat över ont i öronen så det är lika bra att kolla eftersom han haft öi två gånger förrut. Jag har lixom tolkat hans ont i örat som något som hade med fallet att göra. Han ramlade ju på örat så det blev rött och idag har han sagt att han har ont i örat och sagt att han ramlat så antagligen tror han själv att öronsmärtorna beror på fallet.

Hur som helst så kollade hon öronen och fann en ilsket röd inflammation på precis det örat ja!

Så nu går han på Penicillin - KALASBRA för hans redan trasiga mage...

Vi får hoppas att magen håller för detta och att helgen blir lugn, sen får vi se hur lång tid det tar för barnmottagningen att skicka en kallelse för att utreda hans långvariga magbesvär.

Lille älskade Alvinkillen :-( min stora lilla bebis

Min lille Påskkärring

Min lille Påskkärring genom åren. Eller "Påsk-Ris" som jag brukar säga eftersom han heter Ris i efternamn.


2008
- 8 månader gammal:2009
- 1,5 år gammal:

2010
- 2,5 år gammal:


Liten trött och sjuk :-(

Mammas mellanhjärta <3

Aprilskämt

Finns det något tråkigare? Jag avskyr 1:a april av den här anledningen. Jag blir aldrig lurad men det är asjobbigt att måsta vara på sin vakt och anta att allt är ljug hela dagen, inte kunna slappna av.

VARFÖR håller vuxna människor på med sån skit?! Okej att små barn leker "april april" men för fan - tidningar, TV, vuxna människor - lägg ner skiten!

I hate it! Ett OTROLIGT töntigt och barnsligt och trist fenomen!

Alvin mår ännu sämre :-(

Alvin är ännu sämre :-(

Han har skrikit till i sömnen flera gånger i natt och i morse vaknade han och hade diarré som vanligt. Han har feber idag och väldiga magsmärtor. Han hade så ont i magen att jag inte vågade ge Alvedon för säkerhets skull. Pratade med VC och fick en tid 10:15 men att jag gärna fick komma tidigare om han fick allt för ont.

Alvin bara låg och gnällde, skrek till ibland över ont i magen. Ja det var lite halvläskigt, nästan så jag började fundera på något akut, typ blindtarmsinflammation, det var därför jag inte ville ge Alvedon. Det här med Alvedonet har jag fått en massa kommentarer om förrut när jag skrivit att man inte ska skynda och ge Alvedon när man inte vet orsaken till smärtan. Fick då en massa skit från puckon som tror sig veta...! Idag fick jag medhåll av sköterskan på VC, hon tyckte det var helt rätt att avvakta med smärtstillande innan vi visste vad det var (sen sa läkaren exakt samma sak också!).

Hur som haver... jag ringde min syster Angelica som var snäll och körde hit och satt här med Elmer medan jag gick ner med Alvin. Visst hade jag kunnat ta med Ellebellen men det kändes som att Alvin behövde få vara själv med mamma. Han var RIKTIGT riktigt dålig. Aningens piggare på vägen i vagnen dock och så fick vi lite SOOOL.

Vi kom dit ca 09:50 eftersom jag tänkte att de skulle ta honom tidigare som lovat. Alvin grät, hade frossa, ont i magen och ville bara sitta i knät och sen ligga i vagnen och då somnade han. Tiden gick och gick och GICK. Vi hade ju inbokad tid 10:15 men icke!

Klockan 10:40-10:45 någon gång fick vi äntligen komma in. Jag fick förklara hela historien om att hans mage varit helt paj i flera månader med smärta och lös avföring osv. Berättade om fallet på dagis, hjärnskakningen, sjukhusnatten och sen tiden där efter, att han kräkts ungefär en gång varannan dag, varit trött, slö, gnällig, irriterad osv.

Berättade om att Crohns finns väldigt nära och även Langerhans cellhistiocytos. Diabetes typ 1 finns också, men ett par generationer bakåt. Glutenintolerans och komjölksallergi finns, såvitt jag vet, inte. Däremot finns laktosintolerans.

När läkaren skulle undersöka Alvin skrek han som en stucken gris (Alvin alltså, inte läkaren). Det gick knappt nudda magen så naturligtvis blev ju läkaren orolig och tänkte akut buk... jag sa att han ju har feber så all smärta blir ju lite förstärkt också + att jag inte gett Alvedon för säkerhets skull (bra tyckte läkaren).

Han ville skicka oss till akuten i Borås. Han sa att visst skulle det gå att ta ett stick i fingret och kolla snabbsänka och blodsocker men det är ju onödigt att sticka både i Skene och i Borås. Jag höll inte med utan tyckte att det är bättre att kolla först hur pass akut det är eller om man kan ta det lugnt så jag fick som jag ville och ett stick i fingret gjordes.

Vilken tur! Snabbsänkan var bara 8 och hb och blodsocker låg jättebra. Läkaren erkände att "så här i efterhand kan jag väl också säga att det var bra att provet togs"  (men jag är glad att det var åt det hållet att han var mer bekymrad än nödvändigt och inte tvärt om som det brukar vara) så det blev inget Borås och ingen akuten idag :-) men han ska såklart skicka remiss till Barnmottagningen i Skene som får kalla Alvin för att utreda det här med magen som han gått med sålänge.

Sen fick vi gå hem. Alvin hann med att vara liiiite pigg och glad i några minuter hemma och skrattade till och med tillsammans med kusin Tiger och så fick han såklart Alvedon.

Det har hjälpt föga kan jag säga. Han är jätteslö, har en tom blick, orkar inte prata, orkar inte vara uppe och nu sover han, vaknar till då och då och gnyr över magen. Han har fortfarande feber.

Det känns inget vidare det här och fortsätter det så får jag väl ringa in och höra om han inte måste kollas akut ändå, han ska ju inte ha så här ont i magen! Något är ju galet och blindtarmen MÅSTE inte ge en hög snabbsänka alltid så lite koll får man ju ha.

Well well, nu är det allafall taget ett första steg för att få utrett vad som står på med Alvin.

Just ja, kan ju berätta att dagis ringde sen också för att höra hur det var med Alvin. Egentligen ville hon inte prata i telefon men det har ju dröjt så länge så hon tyckte det var läge att ringa nu innan ledigheten. Jag fick en klarare bild av hur förra torsdagen såg ut och hur allt var, så det känns betydligt bättre. Rapporten är också skriven och ligger och väntar på att jag ska hämta den när Alvin kan återkomma till dagis.