Mina småkillar <3


Är de söta eller är de söta??! <3 <3

Elmers läkarbesök blev långdraget idag...

Efter att vi varit och träffat Hailey och de andra så tog jag och Elmer hissen en våning upp för att träffa hans läkare + ta prover.

Elmer hade varit bra i magen idag så den biten hoppade vi över men att jag skulle höra av mig om det fortsatte (återkommer till detta).

Sen pratade vi lite om hans nya diagnos, Mastocytos, som var den egentliga anledningen till dagens besök eftersom man behövde ta ett blodprov och kolla om den finns allmänt i kroppen eller bara begränsat till Mastocytomet på benet (typ så). Mastocytos är lika rolig som LCH när det gäller sjukdomens bredd. Det är alltså väldigt individuellt hur jobbig och hur spridd den är för varje patient.

Hon gick igenom Elmer också som vanligt och allt ser bra ut, också som vanligt. Men nähä... så kom vi till öronen då ja. Han har ju varit lite småröd i båda öronen i en dryg månad (som vi vet, kan vara längre). Vänsterörat ser nu helt bra ut men högerörat var dessvärre inte så tjusigt.

Läkaren ringde öron-näsa-hals i förhoppning om att få en tid redan imorgon. Bättre upp! Vi fick komma direkt! Bara att åka två våningar ner alltså! Toppen :-)

Så när vi var klara med allt på Barndagvården åkte vi ner till öron och väntade en hel massa. Sen fick Elmer träffa en öronläkare som kollade i örat med specialutrustning. Hon blev osäker och fick hämta överläkaren som också kom och kollade och konstaterade en Öronkatarr. Han får komma tillbaka i höst och kolla igen.

Sen kunde vi ÄNTLIGEN åka hem... eller ja, inte riktigt för klockan var strax efter 17 när vi kom ut från sjukhuset och jag hann inte ner till stan för att ta 17:25-bussen utan fick vänta och åka med 18:25-bussen.

Nästan hemma så lägger Elmer av världens brak i blöjan. Kommer hem och får ta hand om en mycket "välfylld" blöja med löst bajs. NAJS! jaja, vi får väl se vad läkaren tycker om det, jag har meddelat henne nu iallafall.

Så nu är det lite väntan på provsvar och så igen då, för ovanlighetens skull *ironi*.

Elmer - Langerhans cellhistiocytos (LCH) och Hailey - Familjär Hemofagocyterande Lymfohistiocytos (FHL)


Idag har jag träffat en liten prinsessa. Hon heter Hailey och blir 3 månader på lördag. En liten ljuvlig sötnos med en dödlig sjukdom. Jakten på en matchande donator fortsätter och Hailey och hennes mamma lever i en värld som man inte önskar sin värsta fiende. En värld av sorg, oro, frågetecken och sjukhusvård. Mitt hjärta blöder :-(

Tack för idag Therese och lille Adrian, Rachel och lilla Hailey. Härligt att träffa er alla
<3 helt underbara människor <3


Två olika bebisar, två olika öden. Två små barn med sina mammor som möts av en slump. En mamma till tre fina flickor och en mamma till tre fina pojkar. Livet är konstigt ibland. Orättvist ofta.

Visst är det väl ändå märkvärdigt att Borås samlar på Histiocytosbebisar? Ca två barn per år får Haileys sjukdom totalt i Sverige. Något fler får Elmers sjukdom men just att födas med LCH som Elmer, är det inte ens ett barn per år som gör. Ändå så har dessa två små barn hamnat på SÄS i Borås.Så liten och sjuk, men orkar bjuda mamma på ett leende trots allt <3 Lilla hjärtat <3


Det finns olika typer av Histiocytoser.
Den vanligaste av dem är LCH, näst vanligast är FHL/HLH och därefter finns en rad mycket ovanliga Histiocytoser som tex JXG men alla dessa sjukdomar är i sig väldigt ovanliga. De allra flesta man träffar inom vården har aldrig ens hört talas om dem. Det här är både frustrerande och irriterande för den som är förälder till ett barn med Histiocytos och det gör att man har svårt att våga lita på vårdpersonal, att de vet vad de pratar om och gör. Det är inte heller något man bara kan slå upp i barnläkarboken hemma i bokhyllan, utan informationssökandet blir väldigt krävande och man får lära sig sålla för det finns väldigt många olika bud.

Forskningen kring dessa sjukdomar är ett internationellt samarbete där Sverige är ett av de ledande länderna. Det finns internationella protokoll att följa när det gäller behandlingen av sjukdomarna. Beprövade och fungerande metoder.

Men det hjälper ju inte när de flesta inte hört talas om sjukdomarna. Många barn går lidandes i onödan i månader innan korrekt diagnos ställs och många av dem hinner feldiagnostiseras först. Några barn hinner inte få rätt diagnos innan det är för sent.

LCH
Langerhans cellhistiocytos
De Langerhanska cellerna "klumpar ihop" sig på ett onormalt sätt i nästan vilket organ som helst. Vanligast är skelettet och vanligast bland spädbarn är huden.

Ca 10 barn per år får diagnosen i Sverige och de flesta är mellan 2-10 år gamla vid diagnos. Även vuxna kan drabbas. Att barn föds med sjukdomen så som Elmer är mycket ovanligt. Uppskattningsvis inte ens ett fall per år.

Sjukdomen är mycket bred och kan vara allt från en självläkande variant som sätter sig i ett organ enbart, till en svår multisjukdom i flera organ och ibland riskorgan och där man får gå in med aggressiv behandling.

I vissa fall behövs ingen behandling alls, sjukdomen läker själv men i många fall behövs behandling och den varierar beroende på hur svår sjukdomen är i det speciella fallet.

Några möjliga behandlingsmetoder är kortison, cellgifter och i vissa sällsynta fall, benmärgstransplantation.

Återfallsrisken efter att barnet till synes blivit friskt är mycket hög. För vissa patienter kommer sjukdomen i skov så att de om och om igen får genomgå cellgiftsbehandling.

Sjukdomen kan ge kvarstående men i form av tex neurologiska besvär och har flera möjliga följdsjukdomar, där Diabetes Insipidus (DI), Vattendiabetes, är den vanligaste. DI ska inte blandas ihop med Diabetes mellitus, sockersjuka.

Sjukdomen är inte smittsam och är i sig inte heller ärftlig. Däremot tycks det finnas en ärftlig benägenhet för Autoimmuna sjukdomar. Exempel på autoimmuna sjukdomar är Reumatism, Olika sköldkörtelsjukdomar, Diabetes mellitus och Crohns sjukdom. Just i Elmers fall stöds denna koppling eftersom Crohns sjukdom finns väldigt nära i familjen och finns i flera generationer bakåt.

Överlevnadschansen är i de flesta fall god. Det beror också på hur sjukdomen sitter. De flesta som dör av LCH är små barn med multisjukdom i riskorgan (lever, mjälte, benmärg, lungor).

FHL
Familjär Hemofagocyterande Lymfohistiocytos

HLH, Hemofagocyterande Lymfohistiocytos finns i två former; primär och sekundär. Den primära formen kallas familjär HLH (FHL) eftersom den är ärftlig. Båda föräldrarna måste ha anlaget och då är risken 25% att ett barn får sjukdomen. Den primära typen är vanligen också elakare än den sekundära varianten.

FHL är en mycket ovanlig sjukdom. Ca 2 barn per år i Sverige drabbas. Barnet får bland annat feber, dåliga blodvärden, kraftigt förstorad mjälte och lever och är mycket sjukt. Grundproblemet är att kroppens immunsystem inte förmår att stänga av sig själv. Det blir som en inflammation i kroppen där en sorts vita blodkroppar attackerar och "äter upp" andra blodkroppar.

Det första skedet är kritiskt. Man måste stabilisera barnet och få immunsystemet i balans. Det är stor risk för komplikationer så som svåra infektioner.

Det enda möjliga botemedlet är en benmärgstransplantation och detta görs så fort barnet klarar av att genomgå behandlingen och man funnit en matchande dontator. Om man ens gör det. Tyvärr blir det inte alltid så. Hittar man en donator och transplantationen lyckas så blir barnet botad från sin sjukdom.

FHL är en allvarlig sjukdom som främst drabbar mycket små barn och överlevnadschansen är idag bara ca 50%, vilket ändå är en klart bättre siffra än för bara 20-30 år sedan, då de allra flesta barnen dog. Sverige, med professor Jan-Inge Henter på Karolinska Institutet och Astrid Lindgrens barnsjukhus, är det land som gått i spetsen för att arbeta fram diagnostiseringskriterier och behandlingsformer för sjukdomen. Alla svenska patienter med FHL kopplas också dit, då det fungerar som ett nationellt centrum för sjukdomen.

Övriga behandlingsmetoder är bland annat kortison och cellgifter, som ges för att dämpa immunsystemet. Dessa används också före transplantationen för att förbereda kroppen på att kunna ta emot de nya stamcellerna. Förberedelserna är mycket krävande och infektionsrisken hög.

Sjukdomen är inte smittsam men kan i den sekundära formen uppstå som en slags reaktion på en annan sjukdom eller infektion.

Även om barnet botas så kan det ha kvarstående men hela livet, så som tex neurologiska besvär.

Obehandlad leder FHL alltid till döden.***********************


Snälla! Anmäl er till Tobiasregistret: http://tobiasregistret.se vi har alldeles för få donatorer i Sverige. Hailey och andra barn i hennes sits behöver er!

Gå med i 
gruppen på Facebook som Therese skapat åt Hailey! Bjud in alla dina vänner också!


Länka gärna det här inlägget i din blogg eller på Facebook.


_____________

Besök gärna http://histiocytos.blogg.se, en sida om histiocytossjukdomar som Langerhans cellhistiocytos (LCH), Familjär Hemofagocyterande Lymfohistiocytos (FHL), Juvenilt Xantogranulom (JXG) med flera.


Ja det går lite trögt att komma ifrån sjuk...

foto0736 (MMS)

Ja det går lite trögt att komma ifrån sjukhuset. Elmers läkare såg att han hade en riktigt ful trumhinna så vi fick en akutremiss till öronspecialisten. Lika så bra att kolla noga eftersom han haft röda öron länge och LCH kan sätta sig i öronen.


Rubrik?

Världens tråkblogg ...jag vet! Sorry! Men det händer så mycket runt omkring i den delen av min verklighet som jag inte skriver om och då blir det så här. Jag vet lixom inte vad jag ska skriva och har ingen ork riktigt heller för det går så mycket tid och engagemang till det andra.

Snart ska jag dela med mig av lite av det dock, det lovar jag.

Kan väl berätta lite om Elmer iallafall. Två bajsblöjor idag (om det inte tillkommit någon nu medan han varit hos sin pappa). De har varit varken eller eller vad man ska säga. Mitt emellan så jag slog på stort och gav en 8-månadersburk till middag. Tänkte att va fan, tanken är väl ändå att han ska kunna återgå till sin vanliga kost, hoppas jag. Vi får väl se vad som händer.

Imorgon sticker vi som sagt till Borås. Bland annat till sjukhuset för provtagning på eftermiddagen. Fick flytta BVC-tiden från imorgon till på torsdag nu också men det gick bra som tur är :-) ska bli MYCKET spännande att se vikt och längd. Speciellt med tanke på diarréerna osv.

Nepp nu kommer snart småkillarna hem <3

Tvätta inte blöjor och annat babbel

Gomorron!

Så bra det gick att lägga sig tidigt. Stax före 2 i vanlig ordning...

Blev lite smått galen igår när jag öppnade tvättmaskinen kan jag säga! Hett tips: TVÄTTA INTE PAPPERSBLÖJOR! De går sönder och det kiss-absorberande innehållet faller ut och suger åt sig vatten och förvandlas till gele som sätter sig över precis hela tvätten! Luddet utanpå blöjorna suger sig fast på allt också för den delen!

Så idag har jag lite att greja med för att rädda vissa plagg som ser rent förjävliga ut. Jag hade tänkt tvätta alla nya kläder igår men orkade inte sitta och ta bort lapparna. GISSA om jag är glad över det nu?!

Alvin är på dagis nu och Elmer kryper omkring och pillar på alla roliga saker som ligger spridda överallt. Han har inte bajsat än idag och igår blev det bara den lösa omgången på morgonen. Verkar lovande detta :-) Jag ska testa att provocera lite idag med något. Majsvälling kanske. Får se hur jag gör.

Åh sååå mycket att göra och såååå lite ork och energi. Jaaa jag vet att jag borde sova mer och kanske typ ...äta? Men det är ju lättare sagt än gjort tyvärr. Massa hunger, ingen matlust. Massa trötthet, ingen ro att sova.

Jaaa jaa den här dan lär väl gå den också...

TÄVLING - Beebook personliga barnböcker!

Då kör jag igång tävlingen jag ska hålla i samarbete med Beebook :-)

Beebook har helt underbara personliga barnböcker där ditt barn har huvudrollen på riktigt!

Alvin har fått en sån här bok som han kommer att få när han fyller 3 år snart.
Han kommer att älska den!
Nu har du alltså chansen att vinna en valfri Beebook för 259 kr till ditt barn!

Tävla om en av Beebooks personliga barnböcker med ditt barns namn och bild hos BeckaHBitcH.se


Så här deltar du:

Skriv en kommentar till det här inlägget (glöm inte mailadress) och svara på denna fråga:

* Vilken bok skulle du välja om du vann?


Om du vill får du hemskt gärna länka till tävlingen i din blogg eller på Facebook. Då kan du använda texten och bilden här ovanför.Tävlingen avslutas den 5 juli


Hur vet man att det varit midsommar? :-P

Det här är ett enkelt sätt att se att det varit midsommar hehehe ;-)
Jag har saknat er ;-) <3

Måndagslistan 28 juni

Dags för Jennys måndagslista igen (redan!) :-)


Idag är jag glad för att:

♥ Det är så somrigt.
♥ Det är en spännande grej som händer på onsdag *berättar senare*.
♥ Midsommar var trevlig.
♥ Midsommarhelgen är slut.
♥ Jag börjar lära mig kameran.
♥ Jag var iväg på lite rolig shopping i fredags.
♥ Jag har blivit bjuden på tokrolig fest 16 juli.
♥ Jag ska iväg och träffa lite härliga människor på söndag mest troligt :-)
♥ Victor äntligen fått kontakt med sin pappa och bestämt datum då han ska dit! (25 juli)
♥ Det är måndag.Mina personlighetsstörningar och nattning av barn.

Så där ja, barnen sover och genast ökade energin lite grann :-)

Planeringen sprack för allt fick sin lilla förklaring med att det var den tiden på månaden tydligen ;-)
Alvin var supertrött så han duschades, tandborstades och lades i sängen och och var skitarg en stund. När han varit arg färdigt ville han kramas så jag fick ligga hos honom och kramas tills han somnade medan Elmer lekte i köket och rev ut alla slevar odyl. i kökslådan sålänge :-)

Sen var det Bellens tur och göras i ordning och få majs/ris -välling -sörja. Sen dusch, tandborstning och nattning. Han ville inte heller sova själv så det blev en kramsomning till *mys* förrutom att min "kära" systerson kom och bankade på dörren! Jag låg ju och nattade Elmer och svarade inte. Då bankade han ännu hårdare, slet upp dörren och började ropa efter Victor! Victor är i Kinna hos några kompisar! Jag fräste ifrån så ungen stack ...utan att stänga dörren! SUCK! Upp och stänga dörren och sen fick jag börja om med Elmer men det tog bara en kvart.

Efter det har jag avreagerat mig lite på gräset på framsidan hehe så nu är det nyklippt.

Själv ska jag ta en dusch också snart. Har en tvätt som håller på i maskinen som jag måste vänta på och hänga upp och en disk som ska diskas. Sen kanske jag lägger mig men nu är jag ju inte lika trött längre :-P brukar bli så när barnen väl somnat.

Åh, vilken dag alltså!

Men ja nu råkar jag ju lida av en passiv-agressiv personlighetsstörning bland annat ifall någon undrade så jag är inte så speciellt bra på det där med tålamod, motgångar, stress och sån skit.

Ja, jag nämnde ju det att jag har en hel hög personlighetsstörningar. Det är en av dem, Emotionell instabil personlighetsstörning (Borderline) är en annan. En tredje är Depressiv personlighetsstörning och sen är det lite oklart om det är fler för jag har rätt höga poäng på någon till (fobisk personlighetsstörning) men inget är klart ännu, hon (psykologen) håller på och sammanställer osv, fast nu blev det semestertider. Men nu vet ni.

Nej om man skulle ta en uppiggande dusch då kanske.

Blä, usch, suck, urk, spya....

Trött och less så in i helvete! (Hoppa över att läsa det här inlägget om du inte orkar med negativt gnäll)

Jag vill soooova! Men inte fan får man sova inte nä för det är en massa ungar här som måste tas om hand och sen när de ÄNTLIGEN lägger sig så är det en jävla massa annan skit som ska göras *SPY PÅ ALLT*.

Nu ska jag snart kasta ungarna och mig själv i badkaret och sen ska de läggas ...och somna FORT ;-)

När jag ÄNTLIIIIIGEN blir fri så ska jag göra bara det absolut mest nödvändiga och sen ska jag fan sova jag med!

Jag blir galen på ungarna idag. Jag är trött, irriterad och tål inte något alls. Alvin har gnällt från sekunden jag hämtade honom på dagis och där till så har han stökat ner värre än någon annan unge kan, han har dessutom klämt Elmer i balkongdörren och bjudit honom på päron fast jag förklarade innan att han absolut inte fick! Elmer ska ju inte äta frukt och absolut inte något jävla päron! Sämsta frukten i sammanhanget. Men men en liten smakbit lär väl inte påverka magen hoppas jag.

Ta sluuuuuut vidriga dag, ta sluuuuut!


Får väl lägga in något trevligt att väga upp texten med:


På min uteplats.

Gissa? Jupp...blir Borås igen.

Nu har Elmers läkare ringt upp. Vi blev inte vidareskickade utan de tar det här med hans mage för hon hade ändå tänkt ringa och boka in en tid den här veckan pga hans "nya" diagnos med Mastocytomet. Rent teoretiskt så kan ju båda hans sjukdomar sätta sig i tarmsystemet också för den delen, även om det i båda fallen är högst osannolikt.

Det de vill göra är att ta ett blodprov för att kolla om det finns någon allmän aktivitet i kroppen av Mastocytos, om jag förstod det rätt. Antagligen med tanke på att han inte alls bara har ett solitärt Mastocytom som han "borde" ha utan även har lite andra fläckar och reaktioner osv.

Så vi ska dit på onsdag eftermiddag och är han inte bra i magen ännu då så skulle de kolla upp den biten med.

Före dess, också på onsdag, blir det lite andra små projekt i Borås hehe ;-) kan inte ta upp det nu men ni får veta sen på onsdag om inte förr *SPÄNNANDE* :-) :-) :-)

Förhoppningsvis är Elmer bra i magen innan onsdag. Nu har han ätit lite bättre lunch här idag :-) samma ris/majspuré som innan men med morot och vit fisk också och som efterrätt mumsade han i sig två kokta morotsstavar. Han äter bra måste jag säga :-)

Ska bli intressant att se hur det ser ut när det kommer ut igen (enbart en bebisförälder kan tycka sånt är intressant hahaha *störd*).

Förresten; tycker inte ni också att utglesningen av läkarbesök gått alldeles strååååålande hittills? ;-) well well, det kommer nog en sån också. Hellre kolla upp noggrannt än att missa något. Jag har inte så ont av att åka på kontroller, däremot har jag hemskt ont av oro. Elmer bryr sig inte om varken det ena eller andra ;-)

SUCK över lite allt möjligt...

Men va fan då! Nu är han lös i magen igen! *STOR SUCK*. Hur är det möjligt med tanke på vad han äter lixom...

Får fråga 1177 igen då.

Väntar på mail och samtal från lite olika håll idag med och är väldans otålig :-) och så ska jag lägga upp en tävling, gå och posta ett paket. Tvätta, städa.

Vi väntar på besked från Victors pappa om sommaren också FORTFARANDE. Senaste kontakten var för en vecka sen. Då SMS:ade han till Victor att han snart skulle ringa. Idag ringde jag - inget svar. Ringde hans sambo som är på Gotland visade det sig. Hon trodde att pappan bara skulle få loss en vecka på hela sommaren och det efter den 25 juli. Stackars Victor, han har vääääntat och väääntat. Han trodde lixom att han skulle åka nu till helgen. Som tur är vill hans gamla stödfamilj ha honom en vecka till låns så Victor får komma iväg lite.

Själv har jag inget planerat i sommar, lite trist. Jag ska höra med småkillarnas pappa om vi inte kan hitta på något tillsammans med barnen. Borde inte vara omöjligt tycker man.

Nej nu ska jag testa att ringa 1177 igen. Det var så många samtal så det var upptaget när jag ringde för en stund sen. Elmer har varit lös i magen i 13 dagar nu om man bortser från det som kom i lite fastare form igår kväll.


***

Uppdatering:

Nu har jag pratat med 1177 och sköterskan tyckte precis som jag att det är lite smått otroligt att han 1. faktiskt äter den där tråkiga maten :-P och 2. att han lyckas vara lös i magen trots den här dieten. Hon hänvisade till Barndagvården i Borås eftersom han gått där på kontroller. Nåja, vi får väl se om de hänvisar oss vidare till barnmottagningen i Skene eller så. Jag har lämnat ett meddelande eftersom det inte var något svar. Den här tiden på dagen en måndag är iofs inte det minsta konstigt att det inte är något svar så det hade jag räknat med.

Vi får väl se vad som händer och fötter.

VINNARE - Libero

Nu har jag fått fram en vinnare i Libero-tävlingen!

Hjärtligt tack till alla deltagare :-) Hoppas ni kommer tillbaka och tävlar igen, kommer fler tävlingar i veckan!

Men nu kanske jag skulle ta och avslöja vinnaren också ;-)


Tadaaaaam....


STORT GRATTIS TILL:


JIMMY (ingen blogg)

Jag skickar ett mail till dig :-)


Allt möjligt om dagen

Försökte lägga upp ena tävlingen men blev utloggad från internet för femtioelfte gången idag! Blir TOOOKIG! TELIA! Allt försvann!

I vilket fall så är tävlingen i samarbete med Beebook så kolla gärna i deras sida med personliga barnböcker. Sååå jäkla häftiga! Inte bara med barnets namn som det brukar vara i personliga barnböcker, nä med BILD på barnet! Barnet är med i boken på riktigt!!! Alvin har fått en, eller ja, ska få när han fyller år :-)
Jag lägger upp tävlingen imorgon istället för jag orkar inte göra om ikväll.

Mer idag då? Inte mycket har hänt kan jag säga. Småkillarna har varit hos sin pappa, jag var till affären en sväng, haft lite mailande för mig *hemligt och spännande*. Hoppas det kommer svar imorgon :-)

Elmer har ätit sin ris/majs/mackor idag också och har bara bajsat två gånger. Första löst och på kvällen var han bra i magen *wiiie* men han kan ju inte leva på bara ris och majs hela livet så vi får väl se. Nu har jag köpt lite annat så han kan äta ordentligt imorgon fast utan en massa fibrer, mjölk och frukt då förstås.

Nu börjar jag bli trött så jag ska nog lägga mig snart. Måste bara skicka iväg en beställning på en födelsedagspresent till Alleballen först :-) fick tips om en sida.

Gonatt <3

Nytt om lilla Hailey som är sjuk i FHL

Jag skrev ju om lilla Haileys historia. Hon som har Familjär Hemofagocyterande Lymfohistiocytos (wow! Förutsatt att jag skrivit rätt nu hehe så har jag lärt mig namnet utantill *s*).

Jag tänkte att ni skulle få en liten uppdatering om tösen.

Hailey och mamma Rachel är tillbaka i Borås nu. Febern är äntligen borta och Hailey måste hållas stabil i ett antal veckor och så ska man försöka få ner hennes mjälte och lever till normal storlek för att hon ska klara av transplantationen. Dvs om man hittar en matchande donator, vilket man inte gjort ännu :-(

Jag vill återigen uppmana ALLA att anmäla er till Tobiasregistret! Även om man inte kan hjälpa Hailey så kan man kanske hjälpa någon annan i framtiden. Gå in här och skriv ut eller beställ en blankett: http://tobiasregistret.se!

Hailey får cellgifter, antibiotika, smärtstillande och lite annat och har mamma Rachel vid sin sida. Rachels kontakt med omvärlden består av en mobiltelefon i princip så jag håller på att hjälpa Therese (Rachels kompis som skött mediakontakt och Facebookgruppen osv) att hitta något företag som skulle vara villiga att donera en laptop till Rachel så hon kan ha kontakt med omvärlden. HÅLL TUMMARNA för oss att vi lyckas!

Det är en otroligt jobbig tid för mamma Rachel förstås! Det är alltid jobbigt och tungt med ett allvarligt sjukt barn men när barnet dessutom har en så ovanlig sjukdom så läggs det på en ENORM extra oro inför det okända. Oron över att vårdpersonalen kanske inte är 100 % insatt i sjukdomen, man får inte alla svar man skulle behöva osv. Jag vet ju av egen erfarenhet att så gott som INGA vårdpersonal som inte tidigare varit i kontakt med ett histiocytosbarn vet något om dessa sjukdomar. Det är otroligt frustrerande, irriterande och gör att man inte vågar lita på någon. Man vågar inte känna sig helt säker på att personalen vet vad de pratar om eller gör.

Men tack och lov har jag fått härliga nyheter som gör att jag känner mig ganska lättad när det gäller Haileys vård just nu: Hailey har fått Elmers underbara läkare, C, så hon är i trygga händer i Borås <3 Sveriges främste Histiocytosexpert är såklart också inkopplad och ska träffa Hailey. Jag har skrivit om honom tidigare, jag har haft en del mailkontakt med honom om Elmer. Underbart är det också att jag med min trygghetskänsla inför dessa personer kunnat få även Rachel en smula mer avslappnad nu när jag rekommenderat dem och att jag litar på dem. Skönt att höra!


Tänd ljus och be för Hailey! Barn med FHL har en överlevnadschans på ca 50%


Gå med i 
gruppen på Facebook som är skapad åt Hailey, nu på en gång och sprid budskapet om Tobiasregistret.


_____________

Besök gärna http://histiocytos.blogg.se, en sida om histiocytossjukdomar som Langerhans cellhistiocytos (LCH), Familjär Hemofagocyterande Lymfohistiocytos (FHL), Juvenilt Xantogranulom (JXG) med flera.

Shopping 25 juni

Fredagsshopping i varuhuset Femman :-)

Jag, Angi, Tiger och Elmer tog en tur till Gbg och Femman på midsommar. Jag fick tag i en hel del men det var också en del jag letade men inte hittade. Skor till mig, sandaler till Elmer och shorts och skjorta till Elmer. Han har en så himla dum storlek nu. Strl 80 är för litet (utom Polarn & Pyret, där är 80 precis lagom) och 86 passar i det mesta men inte på shorts och skjortor. 80 är på bebisavdelningen och 86 på barnavdelningen. Ett himla krångel!

Egentligen var jag mest ute efter grejer till Alvin att ge honom i födelsedagspresent men jag hittade typ ingenting på Po.p i strl 98 och 104, varken på rean eller ordinarie pris, bara en massa till Elmer. Det hela gick på 955 kr som jag betalade med rikspresentkorten från GratisBio :-) På Åhléns använde jag också rikspresentkort när jag köpte film i present till Alvin. GÖTT!

Men ja, shorts får jag väl sy här hemma till Elmer och så får jag gå ner till Visko och köpa skor och sandaler.

Här kommer lite bilder:


H&M. Shorts till Alvin nersatta till 50 kr och varsin T-shirt till V, A och E (syns knappt att de är olika i storlek när Elmers ligger främst i bild).  T-shirtsen var nersatta till 49:50 kr st.


Po.p. Jeans till E strl 80, rea 170 kr, body till E strl 80 rea 120 kr, solmössa i mjuk trikå till E strl 48/50, 145 kr, helfärgad ribbtröja till E strl 80, rea 100 kr, strumpor 2-pack till E strl 19/21, rea 50 kr, svart tröja med bil till Alvin strl 110 (pop har ibland muppstorlek på sina tröjor där tröjan är jättekort och liten men med superlånga ärmar - detta är en sån), rea 135 kr, mönstrad blå/vit T-shirt till både E och A strl 80 och 98, 100 och 135 kr.


KappAhl. Allt till Alvin. tröja strl 98/104 nedsatt till 39:50, skjorta strl 104, 149 kr, shorts strl 98, 199 kr.KappAhl köpte jag två par sådana här till mig också :-) de hängde på underklädes/nattklädes-avdelningen och gick på "ta 3 betala för 2" så jag tog Angis också när vi skulle betala så vi fick lite rabatt :-) de kostade annars 199 kr st. jag köpte mina i 40/42 men de är tyvärr en aning stora och glider men nu har jag iofs inte tvättat dem än. De kanske krymper? :-)


Åhléns. Till Alvin. G-force 99 kr och Fem myror 399 kr.

Vad händer idag?

Gomorron :-)

Jag är härligt utsövd faktiskt! Somnade medan jag nattade Elmer igår kl 20:00 och vaknade igen nu 06:30 :-) GÖTT! Inte så ofta som jag är utsövd klockan halv 7 på morgonen precis.

Nu är kaffet klart också och sen ska Elmer ha frukost. Hemgjord välling och sen får han macka. Igår fixade jag puré av ris, majs och lite majsolja - det åt han till både lunch och middag och sen tog jag sån pure och mixade, la till vatten, lite socker (blev tvungen) och lite Maizena så blev det välling som han fick 3 gånger under hela dagen. Förrutom det så fick han några mackor också, dvs vitt bröd med Milda Culinesse som pålägg.

Lite tråkig mat kanske och inga proteiner bland annat men det var vad jag kunde fixa av vad som fanns hemma. Ska försöka ut och handla idag. Ska bli intressant dock att se om han är bättre i magen idag. Igår bajsade han bara två gånger men var riktigt kass.

Mer idag då? Inget vad jag vet mer än att jag måste handla. Jag får hem Alvin igen vet jag iallafall :-)

Ska försöka fixa fram lite bilder från i fredags också. Både från shoppingen och från midsommarfesten. Ska även lägga upp två tävlingar idag eller iaf en av dem :-)

Sista chansen i Libero-tävlingen idag med! Missa inte! Enkelt att delta, bara skriva en kommentar och svara på två superlätta frågor. Du behöver inte ha blogg.

Nej nu ska jag ta min första kopp kaffe :-)

Räserbajs

Blir inte klok på Elmers mage! Otroligt tröttsamt. Nu har han haft diarré i 11 dagar :-/ och det luktar riktigt ordentligt av "sjukdom" alltså inte hallontårta...

Jag har iallafall lyckats låta bli att bli orolig över LCH den här gången och försökt se honom som ett vanligt barn men det börjar bli svårt. Nu börjar tankarna snurra om något är galet...

Pratade med sjukvårdsrådgivningen igår eftermiddag och frågade vad jag ska göra så nu ska vi testa lite diet. Dra ner på fibrer och laktos. Ingen välling, ingen gröt, ingen frukt och så köra med pasta, ris, kokta morötter osv istället.

Igår blev det svårt att köra igång direkt när det var lite oplanerat så han fick majsvälling på kvällen som jag hade tänkt. Han dricker inte välling varje dag men när han gör det får han majsvälling.

Men idag ska jag försöka hålla dieten. Hoppas det här ger resultat nu :-/ kommer bli rätt jobbigt att få i honom allt han behöver. Vi ammar knappt längre heller, det är inte ens varje dag och jag har minimal mjölkproduktion. Kanske får jobba upp den igen nu när så mycket ur hans vanliga kost försvinner.

Förrutom diarrén så har han varit subfebril nu igen också.

Min lille skitunge <3

Norrlands guld gånger två :-)

foto0734 (MMS)

Norrlands guld gånger två :-)


Mmm gott :-)

foto0722 (MMS)

Mmm gott :-)


Trevlig midsommar! <3

Vilken härlig midsommar :-)

Jag har varit i Göteborg med syster A och shoppat loss ordentligt :-) najs najs. Blev en hel del barnkläder kan jag säga ;-) och så lite filmer i present till Alvin. Bland annat boxen med "5 myror.." som någon tipsade om i inlägget där jag frågade efter idéer till Alvinpresenter :-)

Det var jag, Elmer, syster A och Tiger som var iväg till Göteborg. Victor har varit hos syster S sen igår och Alvin är ju på Liseberg med sin pappa, farmor, faster osv :-)

Efter Gbg-besöket så åkte vi till syster S och hämtade henne och stack iväg och köpte lite sen lunch på Restaurang Gyllene Måsen. Efter vi ätit fick jag gå hem och mata Ellebellen och fixa i ordning kvällens mat för vi ska ju grilla och ja, där är jag nu då :-) jag är klar med allt och ska snart gå tillbaka till Syster S. Vi blir många ikväll, både vuxna och barn. Trevligt.

Men fy, helt trevlig har inte dagen varit för det hände en liten olycka här i morse. Jag häller Alltid upp kaffe i termos på morgonen och den termosen fiskade Alvin tag i och tryckte på den roliga knappen i mitten och böjde termosen mot sig så han hällde skållhett kaffe över bröstet på sig själv. Inte mycket, tröjan fick bara en liten fläck, men det räckte ju för att bränna sig. Alla kläder inklusive skor och ryggsäck (han var klar för att åka med pappa) åkte av i en handvändning. Det tog typ två sekunder innan han stod i duschen med svalt vatten (ja vissa säger att man ska ha kallt vatten, andra säger kroppstemperatur, jag har alltid kört strax under kroppstemp men inte iskallt när det hänt sånt här och det har funkat bra). Så det gick som väl var bra! Han blev lite röd bara och fick lite ren Aloe-gel på.

Nej nu ska jag dra bort till syrran igen :-) Hoppas alla har en underbar midsommar!

Kram!I brist på dagsfärska bilder så får ni denna från midsommarfirandet på dagis igår.


Present från en läsare! <3

Som jag nämnde igår så kom det en alldeles ljuvlig present med posten igår. Åh jag blev så himla glad och rörd! jag har sagt det förr och säger det igen: Jag har världens bästa bloggläsare <3

Det var gulliga Sara som skickat en supersöt hälsning med nallebudet! En liten sötis i en ask kom det till mig <3På kortet stod det:


"Du förtjänar allt gott i världen Beckah. Du bevisar verkligen att man klarar allt.
Kram, Sara. Kanske känns igen lite på Sara, mamma till pseudotvillingar"


Åh! <3

Nu är det klippt!

Åh så nöjd jag är! Han blev så fin lille Ellebellen :-)

***

Cim såg ingen skillnad så jag uppdaterar med bilden från igår:Längst in mot hårbotten i bakhuvudet har han vitt hår. Jag klippte inte riktigt så kort så det finns kvar lite rött men det mesta röda är bortklippt. Framförallt så är det jämnlångt nu. Innan så hade han långt i nacken och kort uppe på huvudet.

Behöver tips! Alvin fyller år

Alvin fyller 3 år snaaart (5 juli) och det står helt stilla! Vad ska jag köpa??! behöver verkligen tips och gärna sånt som går att beställa :-P så tips på grejer i webbutiker är bra :-)Morgon och midsommar

Godmorgon!

Idag är det midsommar! Iallafall på dagis ;-) ska försöka pallra mig dit då i eftermiddag. Det är ju soligt iallafall och Alvin skulle bli så himla glad. Imorgon är det riktig midsommar och nu blev det bestämt igår att jag, Elmer och Victor går hem till syster S (Alvin ska till sin pappa och åka till Liseberg och så).

För oss blir det grillat å så där :-) det stoora partytältet sitter kvar så vi störs inte av regn ;-) Vi skulle kolla med övriga systrar också vad de gör imorgon, även lillsyrran. Hon ville komma hit men verkade inte få åka den här helgen för sina föräldrar. Vi får se.

Mamma har jag precis haft SMS-kontakt med. jag frågade hur Gastroskopin gick i tisdags. Fick svaret att det blev framskjutet till efter midsommar för läkaren kom på att han ville sticka på semester med familjen och tog kompledigt... men det är nog lugnt. Hon har ju bara blödande bråck i buken och så där... *SUCK*.

Nä nu ska jag sätta på kaffe, har inte gjort det än idag :-)Tröja, personlighetsstörningar + vill du ha en helvit kattunge?!

Får väl berätta lite om dagen idag då :-)

Elmers och Alvins farmor kikade förbi en stund och lämnade en body hon köpt och en underbar tröja som hon stickat till Elmer. Superhärliga färger, speciellt till Elmers hår!

Sen var jag iväg till psykologen för utredningen. Nu ang personlighetsstörningar. Jag har en hel hög av dem. Elmer var hos min syster för barnpassning under tiden så efter jag hämtat Alvin på dagis var jag hem till henne och fotade lite katter :-) Hon har tre helvita kattungar som blir tolv veckor nästa helg så nu annonseras de ut :-)


Fina killen


Coolaste ögonen!

Alla tre är hanar, alla är helvita, en har blå ögon, en har bruna ögon och en har ett av varje. De är rumsrena, vana vid barn och är avmaskade. MASSA foton i albumet jag la upp idag på Facebook.

Intresserad av sötiskatterna? maila mig: [email protected] de kostar 500 kr st och hämtas i Skene nästa helg 2-4 juli.

**

Måste berätta också att jag fick något URGULLIGT med posten idag!!! Kommer i ett eget inlägg imorgon <3


Knasfläcken är bra knasig ;-)

Inte histiocytos i det här inlägget men cytos iallafall ;-) Mastocytos...

Elmers Mastocytom på benet är lite irriterat nu igen. Systemkameran var verkligen kanonbra (canon-bra?) för att fota detta!


Tjusigt värre.

Men men... det är ju inte för inte som jag kallar den för KNASFLÄCKEN :-)

Här kommer ett kollage av gamla bilder som jag tagit vid olika tillfällen när knasfläcken sett lite olika ut:


Histiocytos, att leva med det...

Tyst i bloggen idag...

Jag blev så berörd av Haileys historia och en massa minnen från i höstas poppade upp. Då, när vi inte ännu visste om Elmer hade en mild eller svår variant av LCH. När vi inte visste om han hörde till de 50% som blir allvarligt sjuka. Av den halvan är det ca 2 av 10 barn som dör. Vi levde med ett möjligt hot. Vi hade tur, Elmer hade tur. Elmer hörde till den andra halvan. Jag är så vansinnigt glad och tacksam över det idag. Nu när jag blev påmind om vad Histiocytos kan göra.

HLH och FHL är mycket elakare histiocytoser. Agressiv och svårbehandlad. Lilla Hailey kämpar för sitt liv i väntan på en benmärgsdonator. Det är väldigt väldigt sällsynt att man behandlar LCH med benmärgsdonation men när det gäller HLH så är det vanligt om barnet är stabilt nog att klara av processen och om man kan hitta en donator vill säga.

Det här står Haileys mamma Rachel med nu och det känns helt fruktansvärt att tänka på hur det är i den sitsen, men jag kan lite föreställa mig det. Tyvärr.

Ni kan hjälpa Rachel! Gå med i gruppen på Facebook. I loggen kan du fråga efter hur du kan hjälpa och vännen som skapat gruppen skickar ut mail till alla med tips på hjälp också.

GÅ MED NU!


På histio.org går det att läsa om olika Histiocytoser. Jag har hängt en hel del i föräldraforumet där.


Rädda Hailey som har FHL! -Ett barn med histiocytos!


Bilden är tagen av Stefan Forsell och tillhör www.alltombarn.se


LÄS DETTA!

Hailey är en 2 månader gammal bebis med en mycket ovanlig sjukdom som heter Familjär hemofagocyterande lymfohistiocytos (FHL eller FHLH) - japp, just det, det är en histiocytos, precis som min lille Elmers sjukdom Langerhans cellhistiocytos men FHL är en mycket elak histiocytos. Jag har skrivit lite om HLH förrut. Haileys FHL är en variant av HLH som är delvis genetiskt ärftlig till skillnad från vanlig HLH. OM jag fattat allt rätt. är ju inte jättekunnig på alla histiocytoserna.

Hailey är mycket sjuk och behöver en benmärgstransplantation - annars dör hon! Vi har ALLDELES för få donatorer i Sverige och nu söker man med ljus och lykta efter en donator åt lilla Hailey!

ANMÄL DIG GENAST till Tobiasregistret om du är mellan 18-35 år gammal! Gå in på sidan och beställ en hälsodeklaration och skicka in den: http://tobiasregistret.se . Under graviditet och ett år efteråt kan man inte donera och så finns det lite andra krav och just därför är det så himla viktigt att de som KAN faktiskt gör det! Jag har skickat efter en hälsodeklaration. Jag födde barn för 9,5 månad sen men jag kanske kan hjälpa någon annan i framtiden istället. Borde gjort detta för länge sen.


TV-inslag om Hailey: http://tv.expressen.se/nyheter/Inrikes/1.2036780/hon-dor-utan-en-donator-nu-behover-hailey-hjalp

Läs om Hailey HÄR


Åh vad det gör ont i hjärtat att höra talas om Hailey! Att hon hör hemma här i våra trakter och först kom till samma sjukhus som Elmer (SÄS Borås) när hon blev sjuk (ligger inlagd på drottning Silvias barnsjukhus Göteborg nu - dit Elmer fick åka från början) gör att det känns oerhört nära och ledsamt <3 <3 <3


Här är en påminnelse om vikten av att hjälpa till. Här är barnen som kämpar eller kämpade emot Histiocytos och förlorade kampen:

Dagens bildbomb

Här kommer en hög foton från idag :-) lite blandat. Men de är alla tagna i det manuella läget. På eftermiddagen satt jag och testade och testade och ändrade och grejade så nu är den helt åt fanders hahaha bra jobbat ;-) måste försöka läsa på lite, inte bara testa på måfå ;-) det är ju bra om man vet vad man gör och inte bara RÅKAR få till något ;-)

Men fick till en del bra idag iallafall :-)Bilderna på Alvin är tagna i svartvitt på riktigt, så har jag inte fotat förr :-)

Första beställningen till kameran ;-)

Batteriet till min Canon EOS 550D har hållt förvånansvärt länge på en laddning, detta gillar vi :-)

Men ett extra batteri är ju väldigt bra att ha med sig så jag sökte ganska omgående upp någon sida som sålde just detta och hittade en kanonbra sida som heter Fotofyndet.se! Super, för de har diverse tillbehör till kameror och hade faktiskt ett billigt batteri som passar min kamera så detta beställdes illa kvickt :-) BILLIGT och bra (men inte original alltså)!

Idag kom batteriet med posten, vilken glad överraskning! Nu kan jag fota rejält! Jag har ju redan ett extra minneskort till kameran också vilket är det andra som är hemskt bra att ha om man ska iväg.

Framöver så ska jag införskaffa ett bättre objektiv och en blixt med. Det plockar på ;-) en sak i taget och jag tyckte att ett extra batteri kändes nödvändigt nu direkt.

Fotofyndet.se har en del annat jag kommer att beställa, måste bara lära mig kameran lite bättre först :-)
Behöver tips! Vad ska jag sikta in mig på att skaffa här näst? Vad bara MÅSTE man ha?


Besök och fotande

Vi har haft besök av Johanna och Alex :-) småkillarna var lite trötta så Elmer somnade och Alex blev lite gnällig han med. Sen sov Elmer i vagnen i ett par timmar så när Johanna och Alex gick hem så tänkte jag passa på att få lite sol och släpade ut filt och kudde och la mig på gräset typ 11:30. SNARK! En timme senare vaknade jag (!) Hm... Hoppas jag slipper få ont ikväll :-P

Elmers Mastocytom på benet gillade för övrigt inte alls att ligga ute och sova i en varm vagn och blev rött med vita bubblor. Jaja, det får man räkna med. Kommer bli många svettiga dagar i sommar.

Fotat en massa har jag gjort med förstås :-) men min dator är trött och måste startas om ifall jag ska kunna greja med bilder. Slängde iallafall in en bild i PS så jag hade något att visa upp. Tycker den är urgullig:Nu har jag äntligen rattat in det manuella läget med ;-)

Morgonstund

Godmorgon :-)

Barnen vaklnade ultratidigt idag. Eller - Elmer, rättare sagt! Alvin blev skitsur och tjöt för att Elmer försökte väcka honom (jag hade lust att tjuta jag med). Nu ska jag ge igen och släpa ut Elmer till lekplatsen när han börjar bli trött och vill sova igen ;-) hehehe

Ja vi ska alltså ut och leka med Alex och Johanna :-)

Tar med kameran också förstås, och lite kaffe. Jag har inget viktigt för mig idag så då får man passa på att få lite sol istället.

Ha det gott.Bellenbus igår :-P något grisig ;-) gäller att man kommer ihåg att tvätta halsvecken ;-)

Måndagslistan 21 juni

SHIT! Hade glömt Jennys måndagslista men nåja, nu när jag påbörjar detta inlägg är kl 23:59 sååå ;-)


Idag är jag glad för att:

♥ Jag haft en så sjukt kul helg.
♥ Jag mått ganska bra en hel vecka snart.
♥ Jag har fått min nya kamera!!! <3
♥ Elmer har börjat prata lite lite Dä, titta, mamma, dada (hejdå).
♥ Det gick bra för Elmer att sova "borta" dvs hemma hos pappa.
♥ Förra veckan var fylld med så mycket trevligt umgänge.
♥ Jag blingat färdigt min Willvin-väska så jag kan skicka den.
♥ Sooolen var på besök idag.
♥ Jag fortsätter att gå ner i vikt helt utan ansträngning.
♥ Alvin fick åka till High Chaparral igår.TÄVLING - LiberoNu ger jag er chansen att vinna ett fint paket från Libero!

Hoppas ni är tävlingssugna ;-) Tävlingen kommer att pågå till söndag den 27 juni kl 24:00.
Tävla om ett fint Libero-paket inne hos BeckaHBitcH.se


Vinsten består av dessa trevliga saker på bilden ovan: två rabattkuponger på valfria Libero blöjor (25 SEK/styck), fem blöjor från den nya kollektionen Libero football collection, ett paket Libero våtservetter samt en neccesär med samplingsflaskor av Libero lotion, olja och baby wash - mild och naturlig babyvård som självklart är svanenmärkt.


******************************************


Så här deltar du:

Skriv en kommentar till det här inlägget (glöm inte mailadress) och svara på dessa två frågor:

1. Var hålls fotbolls-VM 2010?
2. Vad skulle du vilja se som mönster/bild på ditt barns blöjor?


Om du vill får du hemskt gärna länka till tävlingen i din blogg eller på Facebook. Då kan du använda texten och bilden här ovanför.


******************************************Här är min egen lille Liberokille Elmer:


Underbara ungar

Barnporträtt är nog min grej :-) det är det jag gillar att fota mest av allt. Här kommer några bilder till från när vi var ute i eftermiddags. Lite random ungar från sandlådan ;-) hehe (vänners barn). Jag har inte så mycket bättre för mig i väntan på att Elmer ska ta och SOVA här.


Det är MINA bilder ;-)

Inte för att skryta men asså... det är jag som tar bilderna, inte kameran ;-) kameran är ett redskap. Ett jävligt bra sådant förvisso, men det är fortfarande jag som bestämmer hur bilden ska se ut, jag tar bilden, jag gör i ordning bilden i Photoshop. Vill bara påpeka det eftersom en del tycks tro att det är kameran som skapat alla mina bilder. Tyvärr men det är ABSOLUT inte så att man får fina foton bara för att man har en bra kamera.

Så... med det sagt kan jag släppa den biten hehehe :-) kameran får förresten vila ikväll för jag har så vansinnigt mycket annat att göra (hur ska jag hinna?). Hoppas barnen somnar smidigt och lättsamt :-P men det gör de väl aldrig när man har mycket annat att göra? ;-)


Två små treåriga pekfingrar och en nyckelpiga <3 Alvin och Isabelle.

Gunga

Går det bra fota något som rör sig? :-)

Bedöm själva:


Gungan är i rörelse på alla tre bilder.

Kameran, Borås och tävlingar...

VIKTIGT om kameran. Folk frågar ju hela tiden så jag måste klargöra 2 grejer:

1. Jag och Johanna har fått en VARSIN kamera. Så är det i alla 4 teamen att man fått varsina.
2. Jag ska inte lämna tillbaka kameran. Efter testperioden är slut får vi behålla våra kameror.

Så, det var det :-)

Borås ja. Vi var där jag, Victor och Elmer för Victor skulle göra ett koncentrationstest så det var inget nöjesbesök :-) men vi tog en fika iallafall, visserligen på sjukhuset men det är rätt trevligt det med.

Åh jag har inte mindre än tre tävlingar på gång i bloggen! MINST en kommer upp ikväll, ska försöka orka med alla tre om det går. Hoppas ni är tävlingssugna ;-)

Hoppas ni har det soligt och fint :-) MÅNDAG idag, det gillar vi :-)


Den här tog jag ute igår. Hm... jag ser GAMMAL ut! Syrrorna säger att jag har världens fulaste glasögon också och de gör att jag ser ut som en kärring :-P kanske borde skaffa linser?

Fotbollskille!

Elmer testar Liberos läckra fotbollsdress i strl 86/92 med tillhörande strumpor som ser ut att vara typ strl 25. Skorna är gamla, ett par Puma i strl 20.

Bilderna är tagna med min Canon EOS 550D och med lite olika inställningar som synes :-)


I Borås :-)

foto0711 (MMS)

I Borås :-)


Fota i skymning med Canon EOS 550D

Nu har jag varit och fotat ute första gången. Det blev skymningsbilder :-) Ett helt gäng ;-)Har ni fattat än att jag älskar närbilder? ;-) hahaha får försöka ta lite annat någon dag :-)

Mellanhjärtat är hemma

Jag har fått hem en liten cowboy från High Chaparral <3 :-)


<3 Finaste Alvin <3

Äta

Äpple och pannkaka till middag :-) och vi har fortfarande inte kommit UT än :-P får ta och klä på oss och släpa ut oss innan klockan blir för mycket ;-)

En ny dag

Hallå i stugorna :-)

Bellen sover, Victor är ute och Alvin är som bekant hos sin pappa. De skulle åka till High Chaparral i Småland idag om vädret tillät det. Själv ska jag passa på att ta en dusch och sen diska medan Bellen sover och sen är det lunchdags för honom. I eftermiddag skulle jag vilja UT och testa kameran :-) Måste greja lite på min tomt också för det ser ut som hm... ja.

Nä nu får jag sätta fart lite här. Men först en bild på Elmer:Titta då :-P det fanns ju i mig, det var bara en kamera som fattades hahaha ;-) eh? eller något...

Stor och liten sover <3

Har jag sagt att jag älskar min nya kamera? ;-) :-)<3 <3

Prinsessbröllop - vem BRYR sig?

Lista över saker som intresserar mig mer än det förbannade bröllopet:

* Förra veckans matsedel på Lindängs äldreboende här nere i byn
* Hur många grässtrån det totalt växer på min gräsmatta
* Församlingsbladets samtliga artiklar
* Hur mycket navelludd en person kan producera under en livstid
* När grannen har tvättid nästa gång
* Hur många tomater som ryms i en flaska ketchup
* Vilken dagstidning som Arne Person i Tierp läser
* Hur mycket kaffe man dricker på kafferasten på Ullas städservice
* Helgmålsringningen
* Nisses snickarfirmas budget


Bland MYCKET annat...


Foto: DN

Första bilderna med Canon EOS 550D

Var tvungen att testa min nya kamera såklart och här kommer allra första bilderna :-)
Jag ÄLSKAR den! Såååå jäkla BRAAAA!

Nu ska jag bara lära mig lite inställningar och sånt :-)

Men jag tycker det blev en rätt bra första test, eller vad säger ni? :-)MIN, bara MIN Canon EOS 550D <3

Vad ska man säga? Jag är KÄR!

Åååååh älskade fina kamera! Nu är du ÄNTLIGEN här!

Ja, jag hämtade alltså ut mitt testpaket idag som var välfyllt :-)
Jag hade fått uppfattningen att man inte fick några extragrejer så jag hade redan köpt boken "Bättre bilder" och ett minneskort :-P men båda dessa saker följe med i paketet så det var ju kul hahaha. Jaja minneskort är väl bra att ha ett extra och vad gäller boken så är den jag köpte själv i en nyare upplaga och innehåller just 550D vilket den medskickade boken inte gör.

Den medskickade får jag väl sälja eller något :-P Någon som behöver en?

En kameraväska fick jag också vilket var en MYCKET uppskattad överraskning! :-)

Slängde ihop småfixet och satte igång kameran. Menyerna är lätta att förstå. Speciellt eftersom det gick att ställa in på Svenska :-)

Men det är MYCKET att lära och det ska bli sååå himla skoj!

Strax kommer ett inlägg med de allra första testbilderna ;-)

Men först några bilder på kamerapaketet:


Tjejfesten i bilder :-)

Hellu!

Idag har jag sovit ut! Första gången på 100 år alltså :-D Fast först ringde M kl 07:55(!!!) men då vaknade jag inte. Sen ringde han 08:30 och frågade när han skulle lämna barnen. "imorgon" tänkte jag :-P han sa efter kl 10 men sen vaknade jag av att de stövlade in här kl 12 så jag fick sova superlänge ju :-)

Alvin fick gråtpanik och vägrade lämna pappa utan krävde att få följa med honom igen "jag vill ha min pappa" säger han hela tiden, och "jag måste ha min pappa". Alvin hade haft det jättejobbigt med att Elmer också sov över. Minsta lilla uppmärksamhet M gav till Elmer så måste Alvin försöka göra allt för att sno uppmärksamheten. Bland annat så målade han om de vita köksväggarna i snygg färgglad lackfärg medan M nattade Elmer ;-)

Så nu får Alvin ett dygn ensam med pappa <3

Elmer är dock hemma och har som en liten gris i flera timmar. Nu är han vaken och jag ska fixa middag :-) medan Elmer sov grejade jag med bilderna från igår och de ligger nu uppe på facebook i DET HÄR albumet (om det går att länka så? Jag har iaf öppen sida tror jag). Men de allra roligaste bilderna får ligga kvar på hårddisken bara hehe så dem får inte världen ta del av :-)

Här kommer dock ett axplock av de bilder som finns på Facebook:


Jag är sååå NÖJD med kvällen! Det här gör vi om nån gång ;-)


Härlig fest!

UNDERBAR KVÄLL! Jag har haft så sjukt kul!

Määäängder av bilder ojoj :-) kommer nog några här sen ;-) nu ska jag snart sova ...helt ENSAM! För första gången på ...eh? drygt 1,5 år. Först kan man ju räkna bort 9,5 månad då Elmer funnits för han har aldrig sovit utan mig och innan dess kan man räkna bort 9 månaders graviditet då jag hela tiden hade sällskap av bebis i magen även om Alvin och Victor möjligtvis var borta samtidigt någon gång. Precis innan dess var jag på semester utan barn men då var ju Mathias med så ja... typ möjligtvis november 2008 eller något sådant då?

HAHAHA MMS-bloggningen från maten blev ju kul :-P flera frågade var det var för svart. Ja, det ser ju galet ut men det är bara en kass mobilbild ;-) jag åt inte kolbitar till middag utan helt normalgrillat kött.

Nu är jag hungrig igen och ska käka något och sen SOOOVA!

Ang. den borttagna bilden så var det lite trist. Vi tycker själva att det är en skitkul bild :-P men om man inte är singel så finns det fler som får vara med och tycka lite också så därför kunde den inte ligga kvar :-)

Gonatt! <3


Om ni undrar vad en tjejfest är...

20100619093 (MMS)

Om ni undrar vad en tjejfest är...


Ja det var ju gnälligt för att mina bilder...

foto0708 (MMS)

Ja det var ju gnälligt för att mina bilder från gran Canaria inte innehöll Cigg well jag är ärlig :-)


Fy satan så gott!

foto0704 (MMS)

Fy satan så gott!


Nu drar jag på fest. Puss! :-)

foto0702 (MMS)

Nu drar jag på fest. Puss! :-)


Gullungar

Vännen Heidi har varit här med sina små godingar Meja och Milo. Meja och Alvin fann varandra direkt och funkade jättebra ihop! Sötisar! Meja är 4 dagar äldre än Alvin så de är precis jämngamla och båda var beräknade att födas 5 juli.

Det kommer mer om träffen men jag tänkte bara slänga upp den här söta bilden på Meja som bäddat ner och nattat Alvin <3 :-)Tack för att ni kom, verkligen kul att träffa er igen <3

Åt rätt håll

Jag är inte smalat i Sverige precis hehehe men det går åt rätt håll! Gött! Snart är jag inte fet längre :-)
Hm... tror allt att jag fått lite färg med :-)


Vikt idag: 64 kg (-24,5 kg sen 4/9 -09)

Slutvikt innan förlossningen: 88,5 kg
Inskrivningsvikt: 65 kg
Före-gravid-vikt: 62 kg

Målvikt: 58 kg (6 kg kvar)


Metod: Lyxmetoden! Dvs gör ingenting för att förtjäna det, gå ner i vikt ändå!

Hannas Summer Mojo - blommig tvål?

*Klick* där somnade pojkarna och mamman passar på att provsmaka en liten flaska som egentligen är inköpt till imorgon ;-)

Hannas Summer Mojo

Men va? Vad är detta?

Rosa kolsyrat blask med en frän och riktigt sur smak av grape och en "uppfriskande" eftersmak av blommig TVÅL?! Hm... Nåja, efter några klunkar vänjer man sig men det är ju inget jag köper igen.

TUR jag har köpt ett gäng öl också! Gött! Norrlands Guld NATURLIGTVIS :-)


Om att skämmas ihjäl

DÖDEN!

Vad är bland det värsta som kan hända mig?
(hänvisar till detta inlägg och noterar samtidigt att jag stavat fel på en bokstav och måste ändra :-P).

Fyy satan!

M hade barnen och så skulle han iväg och handla sista stunden och även jag så jag mötte upp honom och barnen på affären så jag kunde få skjuts hem. Perfekt.

Jag väntar fortfarande på pengar som skulle kommit i slutet av maj så jag hade väldigt dåligt med slantar på vanliga kontot (240 kr) nu så innan jag gick så flyttade jag över 300 kronor från ett annat konto såklart.

Allt bra, vi handlade och blev klara. Vi kom till kassan och M tog sina grejer först, betalade och gick ut till bilen med barnen sen var det min tur - dags att betala. *Köp medges ej pip pip pip* -WHAT?! Jag VET ju att jag har pengar. Det jag handlat gick på 392 kr alltså. Jag dog och sen dog jag lite till och sen testade jag att dra kortet igen. Nej. Gaaah! Jag förklarade att jag precis fört över pengar. Fick byta till en annan kassa - nope, funka inte. jag ringde upp telefonbanken samtidigt - tillgängligt belopp på kontot TVÅHUNDRAFYRTIO. Vad i helv...?! -Vill du plocka bort några saker?..

Nää!! Ringde upp M som satt ute i bilen "Du får komma in å BETALA!" pinsamt pinsamt men skönt att det var han och ingen annan :-) Så han kommer in och betalar sen pyser jag ut och funderar starkt på att gå raka vägen hem och typ...dö?

Sen insåg jag att jag ju faktiskt inte alls dött av skam. Visst var det pinsamt och jobbigt men jag överlevde och världen gick inte under :-) Jag kan ju till och med berätta om det här :-)

Felet då?

Ja naturligtvis så var det jag själv som var idioten! När jag sen surfade in på swedbank för att flytta över pengar till Mathias så hittade jag min överföring som låg där och väntade så fint på att jag skulle klicka på GODKÄNNA! jag hade bara lämnat överföringen mitt i utan att göra klart!

Nåja, de fick väl något att skratta åt i affären :-P Jag fick min mat, M fick tillbaka sina pengar och imorgon kommer barnbidraget :-P

Fy fasen...Katrin Zytomierska svarar

Katrin Zytomierska svarar på läsarfrågor :-) Jag ställde en hel hög frågor och fick svar på många av dem, inklusive frågan om hon kände igen läsarnick som skriver ofta. Tror ni hon kände igen "BeckaHBitcH"? :-)

Kolla filmen så får ni svaret :-)

http://www.videofy.me/bingo/?vid=79174

:-)

Övriga av mina frågor som jag fick svar på:

Vad skulle Ringo hetat om han fötts med snippa?
Är du sugen på fler barn?
Känner du dig mer ödmjuk som människa sen du blev mamma?
Vad är det pinsammaste du gjort/skrivit/sagt i media/i bloggen osv?
Hur går det med tygblöjorna?
Svarar du aldrig på mail från läsare?

Elmers provsvar har kommit!!!

Elmers hudläkare ringde för att berätta biopsisvaret! ÄNTLIGEN svar! Men hon hann inte säga så mycket för det kom ett annat samtal (hon har jour) som hon fick ta och skulle ringa upp igen sen. Jag väntar för att höra om hon hade något mer att tillägga, även om jag fick veta själva provsvaret redan nu förstås.

Precis som jag redan förutsatt och utgått ifrån, så har lille palten ett Mastocytom på låret och provet är jämfört med provet från han var nyfödd och det är inte alls samma bild = han har verkligen på riktigt lyckats få både Langerhans cellhistiocytos OCH Mastocytos, eller ja, Mastocytom då som är den enklaste och mildaste varianten av Mastocytos i huden. Det här är alltså toppenbra nyheter egentligen :-) även om vi i princip redan "visste" detta så fanns ju en chans att det tex var en aktiv LCH som imiterade ett Mastocytom.

En DIAGNOS! Tack! Äntligen! Men undrar hur sjukt ovanligt det är att få båda dessa sjukdomar egentligen? Eftersom jag trots noggrannt sökande inte kan finna ett enda fall som det står skrivet om. Nu har han ju ingen aktiv LCH men han hade det när Mastocytomet uppstod.

Vilken vecka hörrni! :-)

Barnvakt och ADHD

TACK underbara Johanna som passade Elmer åt mig :-)

Kolla DEN HÄR bilden så får ni se hur mysigt Elmer hade det där hihi <3

Själv var jag ju iväg på "en grej" som jag skrev igår. Dvs jag var iväg till psykologen för att gå igenom WAIS-resultatet och så. Det såg ganska exakt ut som jag hade förväntat mig faktiskt så det var inga direkta överraskningar. Det som var bra med testet var väl att det inte tyder på någon ADHD iallafall. Jag har fått ett nytt formulär att fylla i och en ny tid för den biten har jag nästa vecka.

Så mycket mer har jag väl inte att skriva om saken. Det är ju lätt att tro att jag skriver om allt här i bloggen eftersom det verkar så men så är inte fallet ;-) Nu har jag nämnt det iallafall men det finns rätt mycket som inte nämns alls om allt möjligt.

Nu MÅSTE jag ta disken *suck* måste ha det gjort innan Alvin ska hem. Sen blir det städ och handling lite senare. Småkillarna ska hem till sin pappa ikväll också, det underlättar ju ;-)

Har fått lite rolig post i veckan som kommer visas upp snart, har bara inte haft tid. IMORGON (mest troligt) kommer kamerorna!!! Härligt!

<3

Ibland känns livet bara helt GÖTT också!

Dags för sängen snart. Lite att greja först bara. En dusch, en tvätt att hänga och så där.

Imorgon ska min gumma Johanna <3 passa Ellebellen och jag ska iväg på en grej. Sen kommer Marie hit på eftermiddagen och hälsar på med lille Liam som är ett par veckor äldre än Elmer.

Kvällen imorgon kommer gå åt till lite STÄD, handla och så där.

FREDAG är en fullspäckad dag med underbarligheter <3 ;-) först kommer finaste Heidi hit med sina yngsta små troll sötaste Meja och godbiten Milo <3 Meja är jämngammal med Alleballe och det var så jag och Heidi fick kontakt. Vi har snackat på nätet sen i slutet av 2006 när vi båda var nygravida. Vi var båda beräknade den 5 juli 2007. En av de mysigaste sötaste tjejerna jag känner :-) vi har setts några gånger och pratat mycket på nätet.

Ja och sen på fredagkväll är det ju fest! Wiiie! Party party! Jag ska festa loss med älsklingen Johanna hahaha fan va kul vi ska ha. Vi ska vara hemma hos syrran min. Vi blir ett härligt gäng tjejer, några vänner, jag, två syrror, som ska grilla och bara ha det toppen. GUD vad jag längtar! Smågrabbarna ska hem till sin pappa och sova och Victor ska hem till kompisarna C & J. Mina fina killar som jag håller i hjärtat. Har varit tillsammans med deras pappa för hundra år sen så pojkarna är speciella för mig.

Jag är så RIK på vänner! Både i vardagen och på nätet och så alla ni underbara läsare som förgyller mitt liv.

En helt underbar vecka för själen detta! I'm lovin' it!

<3 <3 <3

Plötsligt så händer det! :-D

KOLLA vad Elmer INTE har under ögat!!!

Åh det är så vackert att man kunde gråta åt det :-) Finaste prinsen! Efter en dag i solen har vi nu för alltid skrämt iväg fläcken under ögat! Fläcken började som en tumörliknande böld som han föddes med och som torkade ihop och blev en mörkbrun fläck. Fläcken har blivit ljusare och ljusare hela tiden för att IDAG äntligen försvinna!

För den som inte minns...


Doktorsguiden.se - Betygsätt dina läkare!

Oh! det här var en bra sida tycker jag, Doktorsguiden.se  :-) Någon tipsade om den i en kommentar för ett bra tag sen och nu för några dagar sen orkade jag registrera mig på sidan så nu har jag suttit och betygsatt ett gäng läkare ;-)

Dels kan man ge poäng från 1 till 7 och dels kan man skriva ett omdöme. Toppen!

Men poängsystemet är rätt avancerat så alla läkare börjar på 4 poäng och sen så krävs det flera röster för att det ska hända något nämnvärt med poängen. Jag har testat att ge toppbetyg (7 alltså) som ensam röstare på en läkare och då hoppar poängen bara upp till 4,5 men om många röstar högt på samma läkare så syns det ju lite effekt :-)

Just därför tycker jag att ni alla ska ta och registrera er och skriva om era läkare eller åtminstone sätta poäng.Nej, det här är inte ett sponsrat inlägg även om man skulle kunna tro det ;-)


Solig promenad till Kinna

Vilken härlig solpromenad med Johanna, Alex, Alvin och Elmer :-)
Vi var iväg till Kinna och tog en mysig fika och sen en sväng till Systembolaget inför fredag ;-)

Så fint väder att jag fick smörja in barnen för första gången i år. Aco kids i tub (SPF 20 och 30) har enbart partikelfilter (tuben med SPF 50 och sprayflaskan har både partikel+kemiskt filter). Vill inte ha kemiskt skydd på mina barn och speciellt inte på Elmer med sin knasiga och känsliga hud.

Vad smörjer ni med?

Sist jag visade bild på fårskinnsfällen så fick jag frågan om det inte är hemskt varmt på sommaren?
Svaret är att nej, fårskinn är luftiga och isolerar värme när det är kallt ute och luftar och kyler ner när det är varmt ute. Fårskinn kan med fördel användas året runt med andra ord.
Appropå Redhead Babies så har kamerorna inte kommit än *väntar otåligt*

Nu är det sommar :-)

foto0690 (MMS)

Nu är det sommar :-)


Ingen toppdag precis...

Inte världens piggaste idag :-/ känner mig bara tom och besviken.

Dålig på att blogga idag med och dålig på det mesta. Ingen ork eller lust till någonting alls. Många måsten men inget blir gjort typ. Har iaf varit iväg och handlat och nu ska jag lägga ungarna. Får väl ta den förbannade disken sen med.

Imorgon har jag inget dagis till Alvin så jag tänkte ta med mig barnen och gå till Kinna en sväng, men bara om vädret tillåter, orkar inte promenera i regn precis. Jag har inget regnskydd till vagnen heller för den delen.

Kanske tar med mig alla tre gossarna och går och fikar om Victor vill, vi får se :-)

Någon som vill gå med? :-P


Mobilbild. Japp - jag ser lika sliten ut som jag känner mig...

Jag ska bli så jäääävla full!

Då var det kväll och Beckah är mycket piggare än igår. Det är inte alls lika svart. Nästan ljusgrått faktiskt och jag bytte spellistan "heart" mot spellistan "uppåtlåtar" för några timmar sen :-) det hjälper ju till det med :-)

Att någon skickade ett mail hjälper också till lixom det faktum att jag har en tid att prata imorgon. Solen kikade fram tidigt på kvällen. Många små saker som tillsammans kan göra så mycket.

Jahapp, då återstår att se hur många dagar det håller i sig den här gången då. Kan det hålla hela veckan fram till fredag tro? På fredag är siktet inställt på att vara GLAD och ha jävligt roligt iallafall. "Jag ska bli så jääääävla full!" Hahaha sorry, internt skämt ;-) jag ska inte alls bli (så) full ;-) *skrattar* lite svårt att förklara skämtet bara ;-) anyway... :-)

Känner mig lite busigt sprallig :-P

Appropå full... sålänge man inte blir så här full så är allt lugnt ;-)
(funkar det att länka bilder så?)

Dagen efter den här bilden togs så vaknade jag upp och hittade en ihopvikt papptallrik i handväskan ...med pommes och ketchup och allt :-) så kan det gå...

Kram kram

Måndagslistan 14 juni

Dags för Jennys måndagslista. Känns inte alls lika lätt att knåpa ihop en lista idag som förra veckan. Jag har ingen lust ALLS men det kanske är vid de tillfällena det gör mest nytta? Jag gör ett försök, det funkar nog.


Idag är jag glad för att:


♥ Det är en ny vecka och måndag.
♥ Elmers läkare hörde av sig med en uppdatering om biopsin (svaret är på G snart).
♥ Jag ska på fest på fredag.
♥ Kameran snart kommer, det ska bli kul.
♥ Jag ska iväg imorgon och göra ett försök att prata på riktigt.
♥ Disken jag måste ta strax inte är jättestor.
♥ För att jag har så underbara bloggläsare som stöd i mörkret.
♥ Ja...?
♥ Få se här nu...?
♥ Eh...hm...

Min tanke om att alltid ha 10 grejer är bra men svårt att uppfylla ibland. Jag kan skriva att jag är glad över mina barn varje vecka såklart men jag vill skriva sådant som känns speciellt bra precis just idag, inget sånt allmänt som jag alltid är glad över.


Min fina Victor

Hittade några gamla bilder på min söta Victor som jag vill dela med mig av :-)


2 dagar gammal


5 år


5 år


5 år


5 år


6-7 år nånting. Har för mig att den här bilden var med i ett tidningsrepotage. Fotograf är Lena Möller som tog alla fina utomhusbilder på Alvin och Elmer nu nyligen :-)

OBS! IP-nummer

En viss person skriver en hel massa kommentarer och använder sig av minst 5 olika Alias.

Du skriver ju inget elakt, tvärt om, men det känns lite obehagligt/märkligt när du skriver 20 kommentarer om dagen och låtsas vara olika personer. Kan du inte bara vara dig själv, det skulle jag uppskatta mest <3

Men tack för alla mängder av fina ord du skriver <3


***

Edit... några fler än 5 då...

Hanna - själv ung mor
Fia
Marie
Birgitta
sanna
Sia
Kristina
Anonym
Denise
Sara

Är samma person. Du verkar vara en varm och fin person, kan du inte skriva som dig själv bara? Kram.

Förlåt om jag inte svarar...

Under juni månad har jag haft ett GENOMSNITT på 91 kommentarer per dag. Det är anledningen till varför jag inte alltid svarar. Jag läser ALLA kommentarer och ofta så tänker jag att jag ska svara när jag får tid över men så samlas det på så många kommentarer så jag inte hinner eller så glömmer jag av det.

Så jag hoppas ingen blir sur och så där... om det är något du tycker att jag borde svara på, skriv gärna igen <3


Varmt TACK till er alla <3


Mat och hygien hos pappa

MÅNGA ställer frågor kring mat och hygien och liknande så jag får väl ta upp det separat...

Ja, jag var en lortunge. Dagis klagade på pappa att jag var smutsig och luktade äckligt. Naturligtvis så sa inte fröknarna detta så jag hörde utan det var pappa som var "snäll" och berättade. Han pratade ofta(st) med mig som om jag var vuxen och berättade om sin syn på världen som ja, tex om idioterna som jobbade på dagis och liknande.

Min farmor såg till att jag badades ibland och att jag fick gå till frisören och klippa mig. Jag borstade tänderna själv vilket resulterade i en massa hål. När jag var några år gammal fick jag börja bada själv hemma hos pappa. dvs han tappade upp ett bad åt mig i badrummet på övervåningen och sen gick han ner och la sig och sov i soffan. När jag tröttnade så fick jag sitta och ropa och ropa tills jag grät då kom han till slut upp och tvättade håret och tog mig ur badet. Efter ett tag lärde jag mig att tvätta håret själv.

Han bytte sängkläder ...aldrig typ! Jag hade samma hela tiden och nere i fotänden på sängen hade jag en hel sandlåda grus ungefär men han var exremt noga med att sängen bäddades mycket noga och militäriskt varje morgon. Skum kombination. Jag hade ett sovrum på övervåningen med säng och skrivbord och på nedervåningen hade jag ett lekrum och i det rummet fanns 1 garderob och en bäddsoffa och det var allt. Helt kalt och trist.  ALLA mina leksaker var i garderoben och när man lekt med något skulle allt kastas in i garderoben igen. Inte en pryl fick lämna rummet. Bäddsoffan var mina systrars säng varannan helg och de fick inga lakan och sådant alls. De hade täcken och kuddar men inga påslakan och örngott.

På veckorna så fick jag till dagis (senare fritids) när det öppnade men innan dess fick jag muffins hemma till för-frukost VARJE dag (Hägges, köpta muffins i påse). Efter dagis fick jag middag. Tyvärr kunde pappa inte laga mat. Han kunde göra pytt-i-panna av bara korv och potatis ELLER så lagade han kokt korv med pulvermos (och massa peppar i moset). Det var hans två rätter så dessa körde han på eller så slängde han fram en burk Pölsa som är det absolut äckligaste jag vet.

ÄTA var ingen valfri aktivitet hemma hos pappa. Äter gör man annars jävlar! Om man inte av egen fri vilja petade i sig maten så tryckte han ner den i halsen. Om man inte öppnade munnen så tog han tag med näven bak i nacken och ströp åt tills det gjorde så ont att man gapade och då skyfflade han in mat. Tugga och svälj. Kväljas, spy, svälj igen osv. Min ena syster fick ätstörningar med kräkningar redan från 3-årsåldern. Jag har än idag svårt för att äta upp. Det räcker att jag kommer att tänka på pappas metoder undermedvetet så låser det sig. Då kan jag inte ta en tugga till, det växer i munnen och jag kan inte svälja, måste spotta ut och lämna resten.

På helgerna bestod frukosten av en tallrik filmjölk med ett BERG socker i mitten. Han hade djupa porslinstallrikar med blå kant och små målade blåbär på var sida inuti tallriken. Vi tävlade alltid om att komma förbi den blå kanten och sen blåbären. Filen var helt gul av allt socker.

Det var samma sak hos pappa som hos mamma - UT efter frukost, välkommen in lagom till middagen.

Hos mamma var maten inget tvång på det viset som hos pappa men man åt ändå av ren svält typ. Hon var ungefär lika bra som pappa på att sköta barnens hygien. Men det var mer trasiga, smutsiga kläder än hos pappa som iallafall köpte bra grejer i jämförelse.

Jag hade inte borstat hår till vardags och han satte absolut aldrig upp tofsar och liknande men farmor gjorde flätor ibland. Syrrorna var nog inte speciellt mycket mer iordninggjorda. Jag minns inte. Jag vet att ena syrran hade en tofs mitt uppe på huvudet så länge att den möglade...

Jag var väldigt sällan sjuk när jag var liten men när jag väl blev sjuk så var pappa inte direkt den mest empatiska och omhändertagande föräldern precis... detta reagerade dagis på och det finns med i mina socpapper att dagis anmärkt på att de kunde ringa honom på jobbet för att hämta mig när jag hade 40 graders feber och här han kom dit så skällde han bara på mig att jag skulle skynda mig att klä på mig och sånt. En annan grej dagis anmärkt på var att han på allvar sagt åt fröknarna att om jag inte lydde så skulle de ta mig i örat ...eh?!

Ja det här var väl lite om omvårdnaden...Svar på en massa frågor

Det har kommit så många frågor idag så jag orkar inte svara på alla enskilt utan gör ett inlägg istället och försöker berätta lite så får jag hoppas att ni får svar på lite grejer.


Jag hatar inte mina föräldrar. Det har jag aldrig gjort. Jag älskar mina föräldrar. De som tycker att detta är konstigt har bara väldigt lite kunskap om hur det fungerar. Jag tänker inte ge mig på att försöka beskriva men så är det iallafall. Jag hatar naturligtvis de hemska saker de utsatt mig och mina syskon för och de konsekvenser deras handlande har fått och hur det format mig och mitt liv men det är en helt annan sak.

Min pappa är död sedan snart 3 år tillbaka. Jag grät floder när jag fick beskedet och jag är jätteledsen än idag att jag då inte hade träffat honom på många år. Min mamma är inte helt kry och jag väntar mig inte att hon lever speciellt länge till. Jag träffade henne senast 2002 och därför tyckte jag att det var angeläget att få träffa henne minst en gång till och åkte därför dit i november förra året och hade med mig barnen så hon fick träffa dem också. Så nu är det gjort.

Varför bloggar jag om det här? För att jag vill. Det räcker som svar egentligen men jag kan väl ge lite mer förklaring om någon är intresserad... dels vill jag skriva av mig, dels har jag Sveriges största bekräftelsebehov och behöver få respons, dels hoppas jag att det kanske kan vara till nytta för någon annan.

Någon undrade om mina systrar visste innan hur jag mår eller om de fått veta det genom bloggen. De har alltid vetat. Vi har alltid kunna prata om allt vi upplevt och Vi har väldigt många och starka minnesbilder vi ofta pratar om. OBS! utan känslor, mer berätta och le/skratta som skydd. Jag vågar påstå att jag kommit längst med att plocka bort den leende fasaden och då har jag ändå långt kvar.

Mina syrror har alla sina egna historier, de bodde hos mamma till en början och sedan har de också spridits ut, på familjehem osv. Alla syrror har delvis ganska olika uppväxter. Hur alla mår idag är inget jag vill gå in på. Det räcker att jag berättar om mig i min blogg så får de själva välja om och på vilket sätt de vill dela med sig av sina liv.

Att mina syrror nämns och finns med i bakgrunden när jag berättar om mig när något jag "frågade om lov" för många år sedan och det är okej och i vilket fall så är det något jag behöver göra och jag försöker skydda dem till en viss del.

Någon tyckte synd om min mamma att jag hänger ut henne. Ja, det är ju fritt fram att tycka så. Jag håller inte med. Min mamma lever ett helt annat liv, hon kommer aldrig någonsin komma i kontakt med det jag skriver här eller drabbas på något vis av det. Inte för att jag skulle bry mig. Handling och konsekvens. Hon skapade mitt dåliga mående från början, det här är en del av konsekvenserna det fått.

Någon frågade lite kring mina symbiosmammor. Om det finns någon likhet mellan dem utseendemässigt, om de liknar min mamma och om jag fått sådana känslor för någon man (fadersgestalt).

Mitt svar på det är att denna "HON" är allt mellan 25 och 45 år (NU skulle det inte funka med 25 år men när jag var 12-13 år så funkade det) och har varit både långhårig, korthårig, blond, brunett, svarthårig, rödhårig. Varit lång, kort, smal, liten, stor. Väääldigt varierande alltså så det har absolut ingen koppling till utseendet mer än att alla varit ljushyade vad jag kan minnas.

Gemensamt är att de alla haft en omhändertagande roll på ett eller annat sätt. Lärare, dagisfröknar, kontaktperson, vårdpersonal osv. De har alla varit mjuka, varma, förstående, intelligenta, bildade kvinnor. Bra förebilder, genomgoda människor. Sådana som är lätta att tycka om och har lätt för att tycka om andra.

Har aldrig känt några motsvarande känslor för någon man, nej.

Det har även kommit en del frågor som man får svar på om man kollar i kategorin "Boken" där jag lagt upp 2 kapitel ur det jag i framtiden hoppas ska bli en bok. Boken börjar med omhändertagandet på Luciadagen 1990. När jag var 8 år. I kategorin "Mitt liv då" finns också väldigt mycket förklaringar kring tiden då jag blev gravid och Victor kom.

Foton är väldigt missvisande ibland, ja. Man får komma ihåg att även riktigt vidriga historier, som tex Baby P som torterades till döds missades av soc och sjukvård och även från den familjen finns massor av foton som vittnar om en helt vanlig lycklig liten älskad pojke. Tog det här exemplet för att jag gissar att de flesta känner till Baby P, Peter Connelly. Så att barn som jag missades är inte speciellt märkvärdigt och absolut inte ovanligt.

Min pappa slog inte så jag gick med brutna revben, skallskador och köttsår. Den mesta av hans misshandel var sådant som inte syns. Den psykiska tortyren, skräckupplevelserna. Han vred om örat och lyfte, dunkade bakhuvudet i väggen, var hårdhänt i hanteringen, lyfte och kastade ner i soffan och sånt som inte lämnar synliga märken och hans nöjestortyr att skrämmas syns ju absolut inte.

Vi fick mat i skolan och på dagis. jag hade långa dagar och åt både frukost, lunch och mellanmål utanför hemmet.

Hur vi mådde uppmärksammades många gånger. Mamma fick stödinsatser i form av stödfamiljer och hemma-hos:are som det hette då, men det hände aldrig något. Varför vet jag inte. Samma sak med pappa. Han blev anmäld vi flera tillfällen med nedlagda utredningar som följd. Han var utåt sett bara en fin ensamstående pappa som jobbade och slet hela dagarna och tog hand om mig resten av tiden. Han skötte alla praktiska grejer väldigt bra och så hade han en helt vanlig och bra familj som backade upp honom. Min faster, farbror, farmor och farfar är/var jättebra människor. Att jag hade farmor och farfar var min räddning under åren jag bodde hos pappa.


Så det var några svar. Jag har säkert missat många frågor.

Nu har jag också en fråga:

Jag har fått många kommentarer idag från helt nya personer. Är ni nya här eller har ni bara aldrig kommenterat innan? Om ni är nya, hur hittade ni hit? Känns som att bloggen är länkad någonstans eller så med tanke på trafik och kommentarsmängd.

Massa bilder ur mitt liv


Höstterminen i nian. Nyss fyllda 15 och snart gravid :-)


13 år. Året jag bodde hemma hos mamma.


Ca 20. Hade Victors T-shirt på mig :-) lånade ofta hans tröjor då hehe.


Typ 22 år eller så


En jättegammal bild. Min mamma och min storasyster S.


Jag bebis + systrar


Jag i rött


Jag nyfödd. Jag hette Camilla tills jag var 12 år.


Min pappa och Victor 1999

Ja jag ska...

Jag har fått en hel hög kommentarer och JA jag ska svara på dem, har inte haft tid och nu ska jag lägga barn strax och sådär :-)

Men sen så!

Kram

Nattning och bloggkommentarer

Småkillarna är nattade (men vakna). De har varit vilda idag men också uttråkade pga att mamma kanske inte varit jätteglad och på lekhumör... Imorgon på morgonen ska de åka hem till sin pappa, skönt för dem.

Nä hörrni, det här är ingen mysig helg. Den är bara helt svart för mig. Jag orkar inte med mig själv ens så jag förväntar mig inte att någon annan gör det heller.

Jo, angående kommentarer här i bloggen, asså Blogg.se är lite seg när det gäller det där man får se till att ha direktadressen till inlägget uppe i adressfältet och sen klicka på uppdatera-knappen så ska alla kommentarer synas. Jag raderar inga kommentarer så om det inte syns så beror det på att sidan inte är uppdaterad.

Raderar jag så handlar det om rent elakt strunt. Typ "fan va ful unge" och liknande, det ryker och möjligtvis även alldeles för privata grejer som inte behöver blottas för hela världen (Va? finns det sånt? -JA!). Men i övrigt raderar jag inte och jag försöker numera att svara så mycket jag kan.

Kan barnen somna snart? Jag ska försöka rita igen. Behöver rita.


Skolavslutning i bilder...

Många fler bilder finns på Facebook :-) Men här kommer iallafall några :-)


Skolavslutning...

Vi hade uppehåll, inget regn :-) Man får vara glad för det lilla. I övrigt var skolavslutningen jättebra men jag lääängtade som sjutton efter min nya kamera! Visst, utomhus tar min gamla kamera helt okej bilder (ni ska få se en massa bilder sen) men inne...? Usch och ja nu har tydligen min blixt dött också så nu ät den kameran körd. Jag får tvinga upp blixten för hand :-/

Jahapps då var mellanstadiet färdigt för Victor då. När jag fyller 28 år i september har jag ett högstadiebarn.

Nu är han hemma hos kompisarna C och J i Kinna, han ville följa med dem hem efter skolan så det fick han. Bellenbus sitter här på golvet framför mig helt nyvaken och leker med en telefon och Alleballen är på dagis. Han ska inte hem till pappa idag, vi hoppar över den här helgen föreslog jag och så får han ta båda pojkarna över natten nästa fredag istället! Första gången :-)  Vad ska jag göra då? Jo, jag ska på fest! Så det så!

Just nu håller jag på att försöka ladda upp bilder på Facebook men det krånglar så jag blir galen. Nåja, får väl se om det blir några bilder till slut...


<3


Gissa var jag är... :-)

foto0664 (MMS)

Gissa var jag är... :-)


Godnatt och lite sånt...

Nepp nu ska jag hoppa i säng. Tidigt för att vara jag men jag ska ju upp och komma iväg på Victors skolavslutning så :-) Nu är mellanstadiet slut och till hösten är jag mamma till ett högstadiebarn! :-o

Småkillarna var hos sin pappa ett par timmar på kvällen, först skjutsade han mig till affären :-) och så gick jag hem så jag kunde stanna till och sola lite. För inte går det sola ute iallafall. Kass start på sommaren i år måste jag säga. Hoppas på uppehåll imorgon men sån tur har vi väl inte.

Vet ni? jag har mått lite bättre idag. Än igår alltså. Så det funkar fortfarande väldigt bra att skriva av sig. En lättnad och även att ringa och få en tid, jag ska verkligen försöka prata utan att tränga undan känslorna. Försöka. Egentligen kunde jag få komma redan imorgon men det fanns bara en ledig tid och det var samtidigt som skolavslutningen så jag får klara mig till tisdag. Det går nog bra. Jag har ju som sagt väldigt bra stöd.

Gonatt på er <3 :-)


En skyddsängel från JFR

Idag kom det en alldeles egen skyddsängel hem till mig från JFR smycken.
Det finns flera olika skyddsänglar på sidan och även andra smycken till bra priser.
jag tyckte den här blåa skyddsängeln var sötast.

Ängeln har flyttat in i mitt armband nu tillsammans med Elmers fotavtryck i miniatyr. Berlocken med Elmers fot och själva armbandet kommer från LifeStone.com några har frågat om det inte är otympligt men nu har jag haft det i typ 1,5 månad och nej absolut inte. Jag har det dygnet runt! Det är aldrig i vägen. I LOVE IT!

Visst blev det fint ihop? Elmer och skyddsängeln?
Egentid...

foto0663 (MMS)

Egentid...


Spara liv - kör försiktigt

Man mår illa, tårarna rinner och det gör ont i hjärtat, men det spelar ingen roll! Den här filmen SKA alla se! Borde vara obligatoriskt att se den här en gång per år för alla som kör bil! Ni som inte är reggade på Youtube kan scrolla ner så finns det en annan version.

SE DEN!
Berätta gärna dina tankar om filmen. Bra? Dålig? För magstark?************

Ni som inte är reggade på Youtube kanske kan se filmen här:


Drive Safely - The best video clips are right here***********

Ni som prenumererar med Bloglovin:
Klicka gärna på GILLA på det här inlägget så många fler får budskapet.Fem veckor...

Imorgon är det fem veckor sen Elmers biopsi. Svaret skulle dröja minst fyra veckor och ja, jag vet att det kan betyda lite allt möjligt men jag vill inte vänta mer nu. Nu får det vara färdigt tycker jag så han kan få sin Mastocytosdiagnos.

Så här ser knasfläcken med vampyrbetten ut efter fem veckor:


(klickbar)

När det var nygjort så såg det ut så här:


(klickbar)

Visst har det läkt fint? :-)

Läget i övrigt då? Jo han har varit okej en vecka nu. Gnällig men nu vet jag att det är tänder som är på gång för jag kan känna dem. Han var ju subfebril i ett par veckor men det verkar också ha gått över. Så just nu är allt ganska bra. Skönt det. Han får små allergiska (?) reaktioner (fläckar) i badet nästan varje dag men jag är så van nu att jag knappt tänker på det.

Vad tycker Beckah om homoföräldrar?

Fick en fråga:

"jag undrar vad du tycker om homoföräldrar. Börjar själv lite smått fundera på barn (och jag är lesbisk) om ett par år. Därför undrar jag"


Svar:

Hur folk har sex är inget jag kopplar till föräldraskapet så jag tycker väl egentligen ingenting. Kunde inte bry mig mindre om vad en person har för sexuell läggning. Det är väl kul och trevligt att folk blir kära och att folk har sex typ :-)

Om man är hetero eller homo har NOLL betydelse för hur man är som förälder. Ett barn behöver trygga, kärleksfulla, stabila VUXNA. Sen om det är två mammor, två pappor eller en av varje spelar ingen som helst roll. Barn behöver både kvinnor och män runt omkring sig som förebilder under uppväxten men ingen har påstått att dessa förebilder måste utgöras av enbart föräldrarna. Det finns förhoppningsvis fler vuxna kring ett barn.

Annars hade ju inte ensamstående heller kunnat ha barn.


Så tycker jag. Lycka till med dina framtida barn :-)
En liten jämförelse...

OBS! Läs detta! Väldigt intressant ;-)

En liten jämförelse om att ta ansvar...

För ett par år sedan så hade Familjeliv.se en tävling med ett superfint pris i potten: en resa till Thailand. För att vara med i tävlingen så skulle man skriva en text (en slogan till FL tror jag det var). Man skulle använda MAX 10 ord. Detta engagerade hela sajten och det trillade in mängder av tävlingsbidrag.

Familjeliv valde ut en vinnare och meddelade henne och la upp det på sidan. MEN VAD NU?! Vinnaren har ju använt 16 ORD!!! Alla deltagare RASAR och det blir världens liv. Det är några turer hit och dit med några lama bortförklaringar osv sedan kommer lösningen:

En ny vinnare väljs ut och får en Thailandsresa. Den första vinnaren då? Ja, naturligtvis fick den familjen också behålla sin resa :-) ...trots att hon i allra högsta grad brutit mot reglerna när hon skrev 16 ord. I mitt fall med Vi Föräldrar så gjorde jag inte fel eftersom jag tänkt byta bild (det fick man) men blev lurad att behålla min gamla.


LITE olika hur man väljer att ordna de fel man gjort som företag ;-) Men Vi Föräldrar är kanske inte lika noga med sitt anseende som Familjeliv.se.


Vi Föräldrar tar ansvar!

In your face alla ni som skrev taskiga grejer att det var MITT EGET fel eller jämförde det som hände mig med den andra diskvalificeringen (speciellt ni puckon på familjeliv.se som ägnade en hel tråd åt att sitta och snacka skit och mobba). Vi Föräldrar ERKÄNNER och tar ansvar för SITT misstag!

STORT TACK för allt stöd från många hundratals människor. Fattar ni att det var långt över 400 som skrev under namninsamlingen och massvis av människor skickade arga mail till Vi Föräldrar och mängder av folk skrev till mig för att visa sitt stöd. Fantastiskt <3

Konsekvenserna av Vi Föräldrars misstag blev det tyvärr fortfarande jag och Elmer som fick ta tyvärr men nu kan åtminstone ALLA se VEM som talade sanning och VEM som hade gjort fel!
Läs HÄR

************

För er som inte hängt med:


Det stod i reglerna att bilden fick vara MAX 1 månad gammal. Jag laddade upp en bild för att tävla men någon dag senare upptäckte jag att bilden var 1 månad och 1 vecka gammal (eller 1 mån + 2 veckor, minns inte) och då mailade jag Vi Föräldrar och frågade hur noga de var med månadsgränsen.

De svarade via mail att de inte kollar exakt på dagen och skrev uttryckligen att min bild INTE kommer diskvalificeras så jag körde på och kom i final med min bild. Dagen innan vi skulle åka på fotografering så ringer Vi Föräldrar och säger att mailet jag fick gett ett felaktigt besked. De räknar visst exakt på dagen så min bild blev diskad i efterhand.

Om jag inte blivit lurad med det felaktiga mailet så hade jag bytt bild då i april (detta var helt okej att göra enligt reglerna) men nu blev jag lurad att behålla min bild pga LÖFTET att inte bli diskad.

Så gick det till.

Bra vs dålig pappa och lite till...

Onsdag redan. Jisses!

I eftermiddag har jag och Victor lite avslutning med familjepedagogen från soc som funnits för oss i ett drygt år. De tycker att allt fungerar så himla bra att de inte behövs längre. Hm...? Nåja, jag får väl lita på dem då, själv tycker jag det känns för tidigt men så var det ju också jag som bad om den här hjälpen själv.

I övrigt idag händer inte mycket. Ovanligt :-P

Jag och Elmer har varit och lämnat en mycket stolt Alvin på dagis med ny väska och Labanmockasiner :-) och jag har fått tillbaka min Willvin Magnipack! Toppen! Skulle ha fotat den stolta dagiskillen på vägen dit men det regnade för mycket :-/

Hoppas INTE det regnar på skolavslutningen nu bara :-/ Tänk va, skolavslutning! Sen börjar han HÖGSTADIET! Ja, sommarlov därmellan. Han skulle ha åkt till sin pappa men pappan har inte hört av sig på flera månader och Victor har försökt ringa massor av gånger nu senaste veckan men inget svar :-( Pappan har väl fullt upp att planera allt roligt han ska göra med sina andra barn kanske?!! Så han inte hinner ägna två sekunder åt Victor?!!

Han kunde ta och pallra sig hit till sin sons skolavslutning tycker jag. Han har fortfarande efter 12 år ALDRIG någonsin hälsat på Victor. Är det bra? *suck*

Tur att småkillarnas pappa är raka motsatsen när det gäller sånt. Vi hade ett långt uppehåll när Alvin var bebis och då hade M honom flera gånger i veckan och ville ha honom så mycket det bara gick. Nu är det samma sak. Han tar barnen så mycket han bara kan. Vi har överenskommet att han ska komma och hämta tisdagar och torsdagar och ha dem på kvällen. Då jobbar M alltså i Gbg och har ca 10 timmars arbetsdag om man räknar in resorna. Han kliver upp typ 5 på morgonen, är borta hela dagen, åker och hämtar barnen och har dem, åker och lämnar tillbaka dem och sen hem och sova.

Vi har också bestämt att han ska ha dem hela söndagarna från 10-19 ungefär. Då hämtar han och lämnar dem här. Men utöver det vi bestämt med båda barnen så tar han också Alvin extra för att Alvin ska få sova över. Senaste månaden har Alvin sovit över varje helg, minst en natt och senaste två helgerna har han varit där hela helgen. Så M jobbar hela långa dagarna och väljer att ta barnen på sin enda lediga tid trots att han dessutom håller på för fullt och jobbar med sitt hus.

Jämför med Victors pappa som inte ringt på flera månader och sist han ringde så lovade han Victor att skicka ett spel till X-box:en. Det har inte kommit något spel och inget samtal och han svarar inte ens när vi ringer. kanske blir så när man skaffar 5 barn med 5 olika mammor - men Victor var faktiskt först, ändå kommer han tydligen i sista hand.

Vad jag ville ha sagt? Ja, om man kan så är det ju bra om man väljer pappa med omsorg typ :-P
Victor med några av sina syskon (Victor med Billabong-t-shirt). Bilderna är med tillåtelse lånade av Geshiia förra sommaren :-)


Men ärligt *erkänner* kan inte låta bli att bli lite svettig över de där armarna... /Beckah, som gärna kollar ögon och armar FÖRST på killar... Ögonen i det här fallet ligger bakom att jag har en 12-årig son hehehe och sonen i fråga (eller alla tre sönerna rättare sagt) har ärvt pappas ögon. Synd att de inte syns på bilderna här när alla kniper ihop för att det är så ljust :-P

Paket från Buffis Barnkläder

Här kommer dagens andra ljuvliga paket! Från Buffis barnkläder! Minns ni att jag hade en tävling i samarbete med Buffis? Som tack har Katrin skickat dessa superfina plagg till Alvin och Elmer.Jag älskar ju hemsytt som ni vet :-) och Buffis är verkligen en favorit för det är otroligt snygga detaljer, välsytt och skapat med kärlek. Jag har ju några plagg sen innan till pojkarna :-)

Just idag har Buffis skaffat en sida på  så det vore ju kul om massor av folk rusar in och GILLAR Buffis :-) Jag vet att det blir en utlottning om det kommer upp i 100 "fans" så kom igen nu!!! :-)


Här ska ni få se vad paketet innehöll för läckerheter:


Linne till Alvin i turkos/blå. Finare färg i verkligheten än på bild.


Den snygga och populära huvbodyn till Elmer :-) Samma här: färgen är mycket finare i verkligheten!


TACK snälla Katrin!


Gnälligt värre...

SKRIIIIK!

Alvin är trött efter dagis idag och grinar och vägrar äta. Elmer lika trött han och somnade för en stund sen efter en MASSA gnäll. Han håller äntligen på att få tand nummer 7. Den känns tydligt genom tandköttet.

Men strax blir det tyst här för M är här för att hämta sina pojkar nu. Själv ska jag passa på att dammsuga och sen kila iväg en snabbis till affären. Tråkigt att det spöregnar bara. OM jag hinner till affären för det segar sig här att få iväg kidsen.

Ikväll ska jag försöka visa upp det andra fina paketet som kom med posten också, najs najs :-)

Det var några som kopierade listan i morse och jag ska komma och kolla era listor med KUL! :-) Fler som gjort den men inte hojtat till? Jag är nyfiken!

Kanonfint paket från Spöket Laban!

Det trillade in en hel hög med godbitar med posten idag! Vilken lycka!

Kan börja med det här underbara paketet från Spöket Laban som innehöll fantastiska gåvor till både Alvin och Elmer. Alvin var med och öppnade paketet och blev heeeelt till sig (han är Spöket Laban-tokig). Vrålade "Den är MIIIN" när han fick syn på sin nya fina väska med sitt favoritspöke på!

Saker och kläder med Spöket Laban och de andra figurerna, som tex Tummen och Lilla Anna hittar man på hemsidan:Ett hett tips är att Gilla Spöket Laban på:  (klicka på bilden) för att ta del av deras specialerbjudanden. De la ut ett väldigt förmånligt erbjudande så sent som idag tex ;-)Mockasiner och väska till dagiskillen! UNDERBART nu ska jag sno tillbaka min Willvin Magnipack som Alvin lånat :-) den har jag saknat.


Alvin kramar om sin älskade väska :-)


Body och byxor till Elmer <3
TUSEN TACK Katarina & Kenneth!!! <3


Rumpnissar

Bara måste visa...

När jag skulle lägga mig igår hittade jag mina söta gossar så här:


Än är de inte för många :-)

Det känns lite nördigt att skriva det men det saknas skinntossor i Elmers samling!

Vi bara MÅSTE ha ett par svarta Spöket Laban från Nowa-Li och ett par Lundmyr-tossor och helst vill jag ha ett par grå Bobux med en Zebra på Det är den snyggaste Bobuxen! Vill även ha I-Walk Junior från Bobux. Efter tips om Bellio är jag toksugen på att testa dessa med :-)

*dreggel*På bilden:
Robeez, Tinyzone, Inch Blue, Po.p
Bobux, Bobux, Bobux, omärkesskräp
Shooshoos, Shooshoos, Lindex, Vej ej?

På bilden är det tossor i strl M och L (eller motsvarande). De i strl M är på gränsen nu.

Här hemma ligger också: ett begagnat par Bobux i strl S, ett par splitternya Bobux S och en hel hög helt nya i strl S av omärkesmodellen med båten som ses på bilden här ovan. Dessutom har Alvin ett par Shooshoos i strl 24 :-) så det finns en del tossor här hemma kan man säga ;-)

Men vissa på bilden är ju från Alvins tid så det är ju inte bara införskaffat NU hehehe :-) tråkigt nog har jag hunnit sälja en hel hög av Alvin gamla och det ångrar jag bittert!


****

Eftersom jag fick lite frågor så har jag skrivit en kommentar till detta inlägget med fakta om Skinntossor :-)

Godmorgon + frågelista!

Godmorgon i stugorna (lägenheterna, husen, slotten, what ever).

Tråkigt väder idag också. Elmer sover redan middag och jag tänkte ta en dusch och sen disken. Sen är det nog lunchdags för Bellenbus.

Kom ytterligare ett trevligt mail idag hihi tävling på G framöver ;-) var ju ett tag sen nu så det kanske är dags, eller vad säger ni tävlingstokiga?

Jag har inte så mycket att säga för stunden så jag tänker göra något jag aldrig brukar göra i min blogg: lägga upp en LISTA :-) Jag läste Petras lista och tyckte att det var rätt kul så det kanske är någon som är nyfiken på mig med och orkar läsa? :-)

Här kommer min lista:

Vilken svordom använder du mest? Pinsamt att erkänna men jag säger fitta flera gånger om dagen...
Äger du en iPod? Nej.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Vaknar av barnen ngn gång mellan 6-8 på morgonen.
Hur många resväskor äger du? Ingen. Har lånat väska senaste gångerna jag åkt iväg.
Använder du flip-flops?
Använder å använder. jag har ett par som åkt på ett par gånger.
Var köper du dina matvaror ifrån? Willys, Coop, Mat i Mark (ICA), Coop Konsum.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
O ja! JAG fotar!
Vilken var den senaste filmen du såg?
Ingen aning. Har knappt tid att se film.
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
Vilket som.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En bil!
Har någon någonsin kallat dig lat? HAHA jaaa.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nope jag somnar ultrasnabbt eftersom jag alltid lägger mig på tok för sent.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Har ingen CD-spelare.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?
Jag har ingen speciell.
När var senast någon stötte på dig?
 Någon dag sen på nätet. IRL: ingen aning! 
Vad åt du till middag senast?
Slängde ihop en gratäng igår med pasta, broccoli och lite sånt.
Använder du huvtröjor?
Ja, det händer.
Kan du vissla? Ja, vanligt men inte busvissla.
Vem var den senaste som ringde dig? Barnens farmor.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? ALLA!!! I LOVE IT!!!
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
I allra högsta grad! Jag VET att de gör det.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 0320
Tittade du på tecknat när du var liten?
Japp. Turtles, Heman, Smurfarna, Disneydags för att nämna några.
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Hm, närmsta är väl Knalleland i Borås.
Hur många syskon har du? 5 systrar.
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej
Vilken film kan du alla replikerna till? Kan nästan alla i en hel hög filmer men ALLA? Braveheart definitivt men även möjligtvis Dirty Dancing, Fucking Åmål och kanske någon till.
Äger du några band t-shirts?
Ja några jättegamla urtvättade ärvda gigantiska. Sådana gillar jag att gå omkring i hemma på kvällen :-) Vet inte ens vilka band det är på trycken :-/
När flög du senast?
December 2008.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 5 stolar, varav en bebisstol.
Läser du för skojs skull?
Ja, på nätet ;-)
Pratar du några andra språk? Engelska.
Diskar du din egen disk? Ja.
Har du gråtit offentligt? Ja, jag har gråtit i TV :-P
Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop
Försöker du alltid lära dig nya saker? Jepp. Gilla!
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Nja. Inte direkt.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Jag vill inte ha någon fast regel kring det men ...ja tack :-P
Kan du kasta macka? Ja.
Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej.
Vad har du med dig in på bion? Sällskap, godis, popcorn och läsk.
Vem var din favoritlärare och varför? Antagligen Maria, min klassföreståndare i 7-8:an.
Har du dejtat någon av en annan religion? Dejtat och dejtat ....men du vet... hehe :-)
Vad har du för väder? Grått, varmt, blött (men inte regn).
Har du en blogg? Ja
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Jag har bara gått Komvux och där gillade jag det mesta men kanske Psykologi var mest intressant.
Gillar du att flyga? Ja, det är trevligt :-)
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Intelligens, bred humor, ärlighet. Gärna väldigt bra med barn, generös och romantisk ;-)
När sov du senast på golvet? Ingen aning? Om man inte räknar att min säng saknar sängben då :-P
Vilken är din favoritdrink? Vet inte. "tjejdrinkar" haha men jag är mer ölmänniska.
Gillar du din boende-situation? Nej.
Vilken är din mammas hemstad?
Jämtlänska skogarna snarare...
Din pappas hemstad?
Östersund.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Sover ofta 3,5-4 timmar och fungerar.
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Nja, inte i andras ögon iallafall.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
JA! :-)
Vilken är din favoritfrukt? NEKTARINER! Om de är sötsyrliga, mogna och rinnigt saftiga.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Kunde inte bry mig mindre.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? Blir 28 år i september 2010.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, väldigt, men skriver snabbt själv och missar ibland, men jag har svårt för sådant, JA, och stör mig på det (snygg mening detta blev då appropå det).
Tror du på liv på andra planeter?
Någon stackars bakterie eller så, visst. Men inte rymdgubbar ;-)
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg? Barnen antagligen.
Tror du att Gud är man eller kvinna? Jag tror inte på Gud men finns det en Gud är det inte så enkelt att det är en kvinna eller man utan snarare varken eller OCH både och!
Vad var det senaste du åt? Se svaret längre upp, middagen igår.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Båda (eller varken eller kanske hahaha).
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Pappa tyckte det var fint. Camilla alltså, som jag hette från början. Sen bytte jag när jag var 12 år och Rebeckah valde jag själv för att jag tyckte det var fint.
Gillar du senap? Ja men bara Slotts vanliga standardsenap :-P
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Inget speciellt. 
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Kanske.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Ingen aning?
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nä men handlar gärna på Tradera (Barnkläder).
Tycker du om att krama folk? Jag kramas bara med ytterst få personer men dem gillar jag att krama. Folk som inte är med i den klicken av få utvalda känns jobbigt att behöva kramas med.
Skulle du säga att du är trendig? Nej.
Äger du en digitalkamera? En vanlig liten enkel gammal, en Superzoom och snaaart en systemkamera: Canon EOS 550D.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Utseendemässigt? Helen Hunt.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja!
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Alla typ ;-) Nä men när jag väl läser så väljer jag den typen av böcker.
Tycker du att du är attraktiv?
Nä!
Vad är du allergisk mot? Inget egentligen om man inte räknar allergi mot tex brutna löften.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej, varför?
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Vet inte men mamma gillar Kim och Robin vad jag vet eller till och med Kim-Robin hehehe.
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Om någon vill kopiera och svara så vore det skoj, annars slipper alla :-)Måndagslista 7 juni

Inte svårt att få till en lista idag kan jag säga! Ja alltså Jennys måndagslista!


Idag är jag glad för att:


Petra varit här i helgen och hälsat på mig. Såå himla glad för det <3
♥ Jag fick träffa 3 av mina systrar samlat i lördags - supertrevligt hade vi
♥ Mina söta småkillar kommer att bli fotomodeller för WILLVIN!!! Fotografering i Augusti!
♥ Mitt och Johannas team Redhead Babies blev utvalda att testa och få Canon EOS 550D!!!
♥ Helgen har bjudit på sommarväder
♥ Victors skolavslutning är på G. Ska bli kul att gå på
♥ Jag har så fin familj <3
♥ Mina småkillar har världens bästa pappa
♥ Jag har gått ner ett kilo till utan att göra något :-)
♥ Bloggen har växt massor sista tiden
♥ Det ramlar in många spännande mail med allt möjligt trevligt nu hehe :-)*LYCKLIG*JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Men fy HELVETE SÅ JÄVLA ROLIGT!!!!!!

Fick nyss nyhetsbrev från Smartson med en länk till stället man kunde läsa om de utvalda teamen för att testa Canon EOS 550D. Jag hade lixom nästan helt gett upp hoppet på det där även om man liiite önskade så jag var ju tvungen att kolla iallafall och klickar mig vidare och läser teamnamnen och DÖR! Vad står det? Står det Redhead Babies? va? Nä? NÄ??? JOOOOOOOOOOO det gör det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag bara SKREEEK rakt ut! Hahahaha är helt skakis fortfarande! Victor undrade vad sjutton jag höll på med och jag skrämde slag på Alvin :-P

REDHEAD BABIES är utvalda! JAG och min kompis Johanna!!!!!


...och nej, det var inte detta jag syftade på förrut idag när jag skrev om spännande saker för detta hade jag ingen aning om precis som alla andra :-)


Hästar och krigslarm

Idag är det måndag, den första måndagen i juni och jag hämtade Alvin på dagis nu klockan 15.

På väg hem hör Alvin krigslarmet och frågar vad det är för något.

-Hm, jo de testar ett larm.
-Hästar, larm?
-Nä inte hästar, TESTAR, alltså de provar.
-Hästar hovar?
-Eh...mmm precis.

Min sötis det :-)Spännande grejer på G...

Här händer grejer hehehe *tralla laaaa* :-D

Nana naaa na naaa ;-)

Berätta? Sorry ni får vänta :-P men ni KOMMER få veta ;-)Hur var det i Stockholm?

 

Visst är hon gudomligt söt? :-)

Det här är Nellie och hon är med i Finalen i Vi Föräldrars omslagstävling. Hon är den solklara vinnaren i mina ögon. Alla andra i finalen är bara helt vanliga alldagliga barn (ja, även om man räknar med de två diskvalificerade barnen) men inte Nellie - hon sticker ut och är så där ljuvlig att man måste titta två gånger!

Jag tycker naturligtvis att hela tävlingen borde skrotas efter hur det skötts men OM det nu är någon som känner för att rösta så vill jag tipsa om den här lilla pärlan. Lägg din röst på NELLIE!


Om ni vill veta hur det var att åka iväg och fota, bo på hotell och shoppa loss i kista så kan ni kolla in Nellies mammas blogg där hon skrivit och lagt upp bilder från helgen.


HEJA NELLIE! <3Bilden här ovan är snodd från Nellies mamma, hoppas det var okej.


Om helgen och om veckan

Gulliga Petra har nu skrivit om sitt besök här hos mig :-) Om någon är nyfiken ;-)


****

Själv startade jag dagen med utvecklingssamtal på dagis. Inte så mycket att prata om. Allt flyter på bra. Alvin trivs, är en bra kompis och funkar fint med dagisets rutiner. Enda som är ngt är väl tiderna då hehehe. Jag har haft världens mest förstående dagis. Inte ett ord har de sagt fast Alvin har tid 9-15 och jag lämnar allt mellan 9-10 och hämtar 15:00-15:30. De har inte gnällt en enda gång och inte nu heller men bad mig försöka ;-)

Ja jag ska :-P <3


Vi har REGN idag, usch! Nu har man varit bortskämd med sommarväder i helgen. Tycker såå synd om en vän bara som jag sprang på igår när hon jobbade. Hon har jobbat alla soldagar och idag skulle hon äntligen vara ledig och detta samtidigt som hon var barnledig i 3 timmar (hon har 4) och då skulle hon passa på att sola :-/ OTUR verkligen där.

Jag behöver sticka iväg till affären med Elmer helst nu snart *tråååk* för jag hade bara regnskydd på enkelvagnen så jag kan inte ta med Alvin. Dagens I-landsproblem ;-)


Vi Föräldrar då? har de hört av sig efter allt liv som varit? NÄÄÄ naturligtvis inte!

Det är 413 fantastiska personer som skrivit under
namninsamlingen för att visa sitt stöd! TACK underbara <3

Svar på en kommentar :-)

Det kom en kommentar:

"Finns bara ett ord som man bäst beskriver dig med, ATTENTIONWHORE!!!"

Eh ....JAA?

Vad skulle det där föreställa? En nyhet? En förolämpning?

Hahahahahaha bättre lycka nästa gång! Det är varken en hemlighet, en nyhet eller något jag sticker under stolen med om man säger så ;-)

Bortskämd, packad och nationaldag

Satt och tänkte på hur tyst det varit i bloggen idag. Ovanligt lite kommentarer så jag var tvungen att räkna hur många som kommit idag och eeehm... drygt 50 kommentarer. Ja, jag vet, jag har blivit helt bortskämd ;-)

Sveriges nationaldag idag. Min mamma startade dagen med att skicka ett sms kl 6 i morse "Heja Sveige" (nej jag har inte stavat fel, det var det hon som gjorde). Gaaah? Hur packad på en skala?! Hon blev ju för fasen NYSS tillsagd av läkaren att hon kan leva några år till om hon INTE dricker och i annat fall är det typ dags att beställa gravsten :-/ Hon har fått tid nu för sin Gastroskopi om ett par veckor.


Nationaldag ja. Våran är väl för töntig ändå? Löjligt.


Jag firar absolut inte. Gör du?Söt liten hög av gossar

Mina gullungar! :-)

Oftast är de så trötta att de lägger sig och somnar direkt när jag nattar dem men ibland är de alldeles för spralliga och glada och då lämnar jag dem själva i sängen så får de busa runt bäst de vill (jag sitter så jag har full koll på dem). När de busat sig trötta somnar de huller om buller i en söt liten hög <3


Visst är de ljuvliga mina små sockerbitar?

Glada låtar by BeckaH

Måste dela med mig av min Spotify-spellista med glada låtar :-) uppåtlåtar alltså.

Varsågoda HÄR finns min spellista :-)

Passar på förfesten, medan man städar, om man behöver dansa, vill sjunga med eller bara behöver muntras upp lite :-)Bloggen växer ;-)

Senaste dagarna har bloggen ökat på sig lite i besök och sådära :-P

På fredagen hade jag 6490 sidvisningar (!). Under gårdagen hade jag 2593 unika besökare.

Här kommer några skärmdumpar:


Bloggportalen - lista över Föräldrabloggar

Blogg.se - mest aktiva (dump från igår)
Blogg.se - flest besökare (dump från idag)
Kul att ni kikar in :-)

Vilken helg då!

Jag har varit hemma hos syrran under eftermiddagen och målat staket :-) fått lite sol och friskluft och umgåtts. Härligt.

Om några timmar kommer mina fina små kryp hem igen. Alvin har ju varit hos pappa hela helgen (igen) men var här en stund i morse och sen åkte han med pappa igen och tog med Elmer så jag har varit barnledig hela dagen.

Hela den här helgen har varit så himla mysig, allt har stämt bra! Till och med vädret. Jag känner mig lycklig och påfylld för stunden och det hör ju inte till vanligheterna kanske.

Petra är en helt underbar person ska ni veta :-) vilken tur jag har som "hittat" henne. Otroligt varm och väldigt lättsam att umgås med. Jag själv är dock lite knepigare :-P hehehe men jag hoppas det var okej att vara här och hälsa på ;-) Jag släpade med Petra till min syster igår så hon fick träffa alla mina galna syrror på en gång ;-) vi fyra systrar är lite som vi är om man säger så :-D

Jag hade iallafall dundertrevligt igår!

Men ååh hörrni vänner - vilken BRA helg! Hoppas ni också haft det! <3

Lunch :-)

foto0657 (MMS)

Lunch :-)


Gomorron

JISSES vilket tjafs folk drog igång bland kommentarerna då hahaha :-D

Nåja. Hm... lite kul här under med MMS:et för det skickade jag lixom på kvällen och det kom inte fram så jag trodde det blivit ngt fel och sket i det men när det var bara försenat tydligen :-/ så nej jag satt inte och skickade mms kl 5 på morgonen ;-)

Nu har mina småkillar åkt till pappa och jag ska umgås med Petra :-) Vi hörs :-)

Jag har haft en mysig eftermiddag med Petr...

foto0654 (MMS)

Jag har haft en mysig eftermiddag med Petra och sen en trevlig kväll med Petra och tre av mina syrror. Två systrar och jag på bild. Själen är påfylld. Underbart!


Vill du vara med på TV?

Jag har ju varit med i några tidningsrepotage. Två av dem skrevs av en journalist som heter Hella Mörner. Hon söker nu lite olika personer till några TV program och tidningsartiklar. Kanske är det dig hon söker?

Om du känner igen dig i någon beskrivning nedan och vill vara med så kan du kontaka Hella och hälsa från mig, Beckah :-)  [email protected]  Tel 0707 19 80 94


Här är Hellas meddelande:

1.  Till en ny, seriös TV-serie söker jag par / personer som får hjälp att bli med barn.
 
Ni genomgår / ska genomgå IVF-behandling, får donerade ägg eller sädesceller, insemineras på Storkkliniken eller skaffar barn med en kompis.
 
TV-serien är en ny, seriös storsatsning som leds av en av Sveriges populäraste programledare. Vill du veta mer? Kontakta mig snarast via mejl eller telefon så berättar jag mer.
 
 
2. Till en ny TV-serie söker jag personer som genomgått stora omvälvningar i sitt liv.
 
Du har levt "flera" olika liv. Kanske växt upp i en välbärgad familj, spårade ur och blev kriminell och sedan hittat ett nytt liv som präst. Eller så är du ett maskrosbarn som växte du upp i riktig misär och blev mångmiljönär som| affärsman. Eller så kommer du från en frireligiös familj och blev porrstjärna. Ett liv med stora kontraster, helt enkelt. Du ska vara minst 23 och max 55 år gammal.
 
TV-serien är en ny, seriös storsatsning som leds av en av Sveriges populäraste programledare. Vill du veta mer? Kontakta mig snarast via mejl eller telefon så berättar jag mer.

 
3. Till ett Ameliareportage sökes personer som inte vill ha barn, eller par där den ena parten inte vill ha barn
 
I reportaget ska jag intervjua par som bestämt sig för att inte skaffa barn. Det kan vara båda som inte vill ha barn, eller den ene. Eller så kanske den ene inte ville ha barn, men den andre ville. Sedan fick ni barn iallafall och är glada och nöjda för det.
 
Tjejen ska vara mellan 30 och 42 år gammal. Det spelar ingen roll om ni är hetero eller homo. Foton tas av en duktig fotograf. Ni får självklart godkänna texten före publicering.
 
 
4. Par som går / har gått i parterapi
 
Till ett Ameliareportage om olika sorters parterapi söker jag par som gått i terapi tillsammans. Ni ska berätta om varför ni sökte er dit, och på vilket sätt det hjälpt er i er relation.
 
Tjejen ska vara mellan 23 och 42 år gammal. Det spelar ingen roll om ni är hetero eller homo. Foton tas av en duktig fotograf. Ni får självklart godkänna texten före publicering. 
 
 
5. Tjejer som är ihop med en kille som har en diagnos på en psykisk sjukdom / neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, till ett Ameliareportage
 
I ett reportage i Amelia ska jag intervjua tjejer som är tillsammans med en kille som har en diagnos. Han är kanske bipolär eller har ADHD, Asperger eller Tourettes syndrom.  Du ska berätta både om det som är svårt och det som är härligt med att leva med din partner. OBS! Fysiska funktionhinder gäller inte till detta reportage, inte heller allmän depression. Både du och din kille ska medverka i reportaget.
 
Tjejen ska vara mellan 23 och 42 år gammal. Foton tas av en duktig fotograf. Ni får självklart godkänna texten före publicering.  
 
 
6. Kvinna som haft problem med sonens datorspelande, till Tarareportage
 
Till ett reportage i Tara söker jag en tjej mellan ca 40 och 50, vars tonårsson varit dataspelsberoende. Han har kommit ur sitt spelberoende och nu ska mamman berätta om hur det var när sonen var spelberoende. Detta är ju ett stort och vanligt problem men inte mycket hjälp finns att få. Mamman ska synas på bild, och helst sonen också, och han ska även medverka i intervjun. Det ska ha gått minst ett år sedan han blev fri från sitt spelberoende.
 
Ni får självklart godkänna texten före publicering. 


7. Tjejer som haft en kris och brutit med någon, och sedan tagit upp kontakten igen
 
Till ett reportage i Tara söker jag tjejer mellan ca 40 coh 50 år, som haft en relationskris med mamma, ett barn, en arbetskamrat/chef, en väninna, en granne eller liknande. Ni ska ha haft en konflikt men den har löst sig och ni har nu en god relation igen. Eller kanske t o m ännu bättre. 

Ni ska båda medverka i reportaget. En duktig fotograf tar bilder. Ni får självklart godkänna texten före publicering.

8. Tjej som haft en dålig relation med svärmor men nu är den bra, sökes till tidningsreportage
 
Till ett reportage antingen i Amelia eller Tara, söker jag dig 23 - 52 år, som haft en dålig relation med svärmor. Ni har dock kommit över era konflikter och har nu en bra relation. Ni ska båda medverka i reportaget. 
 


Jag, Victor och Alvin i en tidning för ett par år sen.


Härligt!

Men åååh vilken eftermiddag och kväll jag haft <3 mycket värme och många skratt.

Orkar inte skriva en massa nu mitt i natten men jag är väldigt lycklig iallafall.

Shit så många namnunderskrifter!

Åh herregud! kan ni förstå va, det är 334 personer som skrivit under Elmers namninsamling som http://neccin.blogg.se/   skapade!Kolla: http://www.namnlista.se/lat-elmer-aka-till-stockholm


och en massa fina kommentarer har de skrivit med :-)

Det ger inte Elmer en plats i finalen kanske men det ger förhoppningsvis en tankeställare till Vi Föräldrar så de förstår att man inte får behandla folk på det viset.


STORT TACK! <3


Nu ska jag berätta om det fina <3

I allt detta med tävlingen så fanns det något som blev otroligt jobbigt och tungt. Det ska jag berätta om nu.

Jag skulle inte bara åka till fotograferingen och sånt, jag skulle även träffa Willvin-Petra. Hon skulle åka hela vägen från Uppsala bara för att ta hand om mig <3 jag har längtat länge efter att ses. Jag ville det och behövde det. Detta är världens varmaste, finaste människa som verkligen gett allt hon kunnat av sig själv för att stötta mig och finnas där de här senaste veckorna när jag mått dåligt. Jag tycker otroligt mycket om henne och hon betyder massor för mig.

Så blev resan inställd och då kraschade jag. Både att bli av med allt det roliga som hade med tävlingen att göra men sen också att mista den där chansen att träffa Petra. Det blev för mycket.

Då händer något så fint att det egentligen hör till sådant som inte sker på riktigt. Jag kan knappt skriva det för det är så känsloladdat för mig.

Petra åker hit imorgon. Hit till mig. Hela vägen hem till mig :-( Åh fy nu gråter jag igen för det är så fint. Förstår ni att det verkligen finns sådana människor? På RIKTIGT, i verkligheten. Inte på film utan i verkliga livet. Jag är verkligen verkligen inte värd det men jag längtar så efter det att jag tar emot det ändå, det här fina, att någon kan ge så mycket av sig själv till mig.

Jag har sååå svårt att ta till mig det för jag är inte van, jag blir helt matt, varm, lycklig och tacksam.

Änglar finns <3

Åh, mitt hjärta! <3

Någon tog mitt söndertrasade blödande hjärta och lindade in det i finaste silke. Jag är bara helt varm i själen just nu och sitter med ett leende. Jag tror att jag kommer le resten av kvällen och antagligen även i natt när jag sover.

Änglar finns. Det finns människor som ger så mycket av sig själva till andra att man inte tror det är möjligt. Jag är inte värd att någon ger mig så mycket av sig själv och ändå händer det.

Någon suddade bort sorgen...

Någon svarade, någon håller mitt hjärta, någon ville hjälpa mig andas.

Världens finaste Elmer: 9 månader

Älskade lille palt! Idag blev han hela nio månader!

Igår började han gå lillkillen och idag har han gått ännu mer men han vill ju då helst krypa ännu ;-)


ELMER IDAG
(Ja, tänka sig så har han varit ute idag *suck*)


Här är den: Sanningen!

På något sätt har vissa lyckats missförstå hur det här gått till. Så jag får väl förklara. Igen.


Jag var bland de allra första som laddade upp en bild i Vi Föräldrars tävling. Detta var i april och JO jag läste reglerna först! Jag visste att det inte fick vara en gammal bild så jag letade bland mina bilder tagna i april och mars och valde en jag gillade och laddade upp den.

Efter några dagar insåg jag att bilden jag valt var tagen den 4 mars och inskickad runt 20 april, alltså mer än en månad. Man får bara tävla med en bild och man kan inte ta bort sina bilder själv. Man måste maila för att få sin bild borttagen. Detta är helt okej enligt reglerna. Det enda som står är att man inte får flytta med sig sina poäng från den gamla bilden (såklart).

MEN! Istället för att bara be dem ta bort bilden så frågade jag självklart först om det behövdes, jag hade ju fått en massa röster som jag inte ville kasta bort om det inte var nödvändigt. Jag berättade att min bild var lite mer än en månad (berättade exakt datum) och undrade om det var okej. Jag fick svar från Vi Föräldrar att min bild var okej, att de inte kollar exakt datum. Hon skrev ordagrant att min bild INTE KOMMER DISKVALIFICERAS. Därför bad jag naturligtvis inte henne att ta bort bilden och därför laddade jag inte upp en ny bild. Annars hade jag gjort det. Jag hade samma rätt att byta bild som alla andra men jag gjorde det inte för att Vi Föräldrar skrev till mig att jag INTE skulle diskas.

Tiden går, tävlingen avslutas, Elmer kommer till final. Vi får tågbiljett, bokat hotellrum och en tid för fotografering. Allt är ordnat och klart. Jag pratade med Vi föräldrar så sent som i förmiddags om morgondagen och allt var lugnt. Samma tjej som skickade mailet att min bild INTE kommer diskvalificeras.

Typ en timme senare ringer de upp igen, en annan person, en kille. "Hej, jag har något tråkigt att berätta" inleder han och sen spelar det ingen roll vad jag säger. Spelar ingen roll att jag inte gjort fel, spelar ingen roll att de begått misstaget - JAG får straffas för att deras anställda gjort fel. Min bild diskvalificeras.

Det finns inte en jävel som på riktigt kan tycka att det här är rättvis på en enda fläck! Ni som tycker illa om mig som person är förblindade av er avsky så ni försöker intala er själva att jag gjort något fel eller att det här är rättvist - men det ÄR INTE RÄTTVIST eller rätt eller okej. Det är rent ut sagt förjävligt! och framförallt: det är INTE jag som gjort fel!

Här är namninsamlingen mot Vi Föräldrars beteende i detta: http://www.namnlista.se/lat-elmer-aka-till-stockholm

***

...och alla ni som tycker jag ältar, har snöat in på detta, lägger onödig energi osv. Hahaha nya bloggläsare eller? Jag tar detta OERHÖRT sansat, lugnt och bra för att vara jag. Ni får vara nöjda så. Jag är nöjd över mitt beteende i den här soppan.

Namninsamling

Naaaw titta vad söta http://neccin.blogg.se/ gjort!!! <3


http://www.namnlista.se/lat-elmer-aka-till-stockholm...och folk har skrivit under! :-o Gulliga ni :-)

<3 <3 <3...och detta är inte första gången!

Detta är ju dessutom inte första gången Vi Föräldrar beter sig illa mot mig.

I slutet av graviditeten så kontaktade jag Vi Föräldrar och frågade om jag kunde få göra en förlossningsberättelse i Vi Föräldrar Gravid. De har med några förlossningar i varje nummer.

Jovisst skulle jag få det! De skickade hem ett par tidningar för att jag skulle se upplägget och så skulle vi höras efter förlossningen så de kunde få min berättelse att ta med i tidningen.

När Elmer var född så kontaktade jag dem och gav förlossningsberättelsen men nej, då ångrade de sig. Tydligen var det för äckligt att ha med Elmer när han föddes sjuk...?

:-(

Nu detta! vad är det de har emot oss??!Diskvalificerad

Tänker börja med att visa upp 2 mail:


Datum: 23 april 2010 16.35
ämne: Omslagstävlingen!


Om jag laddar upp en bild och sedan upptäcker att den är tagen den 4 mars och blev inskickad runt 20 april, blir jag diskvalificerad då?
Det stod något i reglerna om en gräns på en månad?

Eller betyder det bara att bilder tagna i mars är okej att skicka in i april och bilder tagna i april är okej att skicka in i maj?
Är det noga exakt på datumet eller bara på månaden?
 
Jag dör en smula annars :-(

--
_______________________________
Med vänliga hälsningar

Beckah -82, mamma till
Victor 980815, Alvin 070705 och Elmer 090904


***********************************************************


Datum: 28 april 2010 14.47
ämne: Vi föräldrars omslagstävling


Hej Bekah,
Ursäkta det sena svaret om din fråga i tävlingen.
Bilden ska vara tagen tidigast 1 månad före tävlingsbidraget skickas in men vi räknar inte exakt på dagen, så din bild blir inte diskvalificerad.
Tack för ditt mail!
 
Vänligen
Irini Hedin
Vi Föräldrars omslagstävling
076 2555 943
08 - 736 51 72
 

***********************************************************


I och med det här svaret så laddade jag inte upp en ny bild. Hade jag fått ett annat svar hade jag laddat upp en ny bild som var tagen inom rätt tid såklart och eftersom jag mailade om detta den 23 april hade jag haft gott om tid att få in alla röster.Men nu ringer Vi Föräldrar och beklagar för att jag fått ett felaktigt svar från Irini. De måste vara konsekventa. Samma regler för alla. Javisst, det tycker jag är fullt rimligt men om hon svarat rätt så hade jag laddat upp en ny bild, nu fick jag inte chansen.


Ja, det jag vill ha sagt är alltså att Vi Föräldrar diskvalificerat Elmer. Vi åker inte till Stockholm imorgon.Ett trevligt samtal

Det hade blivit lite missförstånd. Eftersom jag inte vågat uttrycka att jag tycker det är för krångligt så hade Vi Föräldrar inte förstått det men nu är det utrett för självklart hjälper de till att lösa det så HELA resan blir bra på alla sätt.

Gud så skönt! Ja, jag vet att jag är ovanligt "svår" med sånt här och jag vågar inte fixa och greja och säga till och hur ska folk då kunna veta? Lite svårt att gissa sig till allt. Det var ju aldrig deras avsikt att göra det krångligt förstås.

I vilket fall så tror jag att allt är löst ändå nu. Underbara Willvin-Petra tar hand om mig när jag kommer till Stockholm <3 och jag tror att M kommer skjutsa i morgon bitti till Gbg. Han har inte sagt ja än men jag hoppas. Annars kollar jag upp något annat sätt (lustig detalj: det var en som skrev en kommentar och på allvar trodde att jag skulle utsätta Elmer för att sitta på stationen hela natten hahaha).

Den där "andra bloggmamman" som åkte ur tävlingen med sin för gamla bild gör verkligen allt för att skylla ifrån sig på alla andra. Svartmålar mig och mina vänner i sin blogg och hänger ut med namn och allt (borttaget nu). Jisses lixom! Bättre lycka nästa gång tjejen, läs reglerna. Skittråkigt att det blev så här, jag förstår din besvikelse, ilska och ångest men den enda som rår för detta är du själv. INGEN annan har gjort något fel i det här.

Nog om den saken, jag behöver inte skänka bort extra läsare till hennes blogg...Nu vill jag ha provsvaret...

Idag har det gått 4 veckor sen Elmers biopsi. Nu är jag otålig. Any day now! Hudläkaren sa att jag skulle räkna med minst fyra veckor. Men nu bör det ju vara väldigt nära!

Vad det är för svar?

Ja alltså han föddes ju med Langerhans cellhistiocytos (LCH). En månad senare fick han ett Mastocytom på benet som alltså hör till sjukdomen Mastocytos. Nu under våren har det kommit fler och fler grejer som är kopplat till Mastocytos varför man alltså måste kolla om det verkligen ÄR det så att det inte är hans medfödda Langerhans cellhistiocytos som är aktiv och bara ser ut som Mastocytos.

Båda sjukdomarna är väldigt ovanliga. Att ett och samma barn skulle ha båda är så osannolikt att det egentligen inte kan hända typ men det är typiskt Elmer, han gillar att vara udda med sånt här hehe. Det ser verkligen ut som att det är just vad som inträffat - att han fått båda dessa ovanliga sjukdomar.

Alternativet är som sagt att hans LCH är aktiv och imiterar Mastocytos vilket iofs skulle kunna hända men nja... Mastocytomet på benet är verkligen ett klockrent Mastocytom. Ett annat alternativ är att han aldrig haft LCH utan haft Mastocytos hela tiden men det är ju en minimal chans att så skulle vara fallet eftersom man tog vävnadsprover när Elmer föddes och har noga gått igenom dessa innan man satte diagnosen LCH så den diagnosen "kan" inte vara fel.

Vad hoppas vi på?

Att det är vad det ser ut att vara, alltså att hans LCH inte är aktiv utan att han är så unik att han faktiskt har BÅDA sjukdomarna. Mastocytos (i huden) är snällare än LCH och den enda egentliga risken med Mastocytos är att dessa barn har en högre risk att få allvarliga allergiska reaktioner OM det finns något de reagerar på. Dvs OM barnet har en allergi så kan reaktionerna på detta bli allvarliga och sluta med allergichock. Har man koll på den biten så är det inte så mycket mer med sjukdomen egentligen.

Om det skulle visa sig att det inte är Mastocytos utan LCH (högst otroligt) så vet jag inte vad man gör med det men LCH går ju att behandla iallafall.

Men i vilket fall så får provsvaret GÄRNA komma väldigt snart!


Bellenbus idag <3

Öppet svar till L:s mamma

L:s mamma T vill ju inte godkänna mina kommentarer i sin blogg så jag får väl skriva dem här istället:

Jag förstår din ilska och besvikelse över att du gjort fel. Att du ångrar att du inte läste reglerna och därför vill skylla över detta på någon annan. Din bild las upp i bloggen 10 januari och sen skickade du in den till tävling tidigast i mitten/slutet av april. Jag förstår också att du hade kommit till final även med en annan bild. Men i finalen kan det vara avgörande vad man har för bild för i finalen är det en massa spontanröster också och inte bara röstraggning.

Men nu var det inte så att JAG gjorde detta mot dig. Jag skrev om det efter att folk kontaktat MIG. Det var personer som redan hade mailat Vi Föräldrar och sen kontaktade de mig.

Jag bloggade om saken öppet här. Trodde du läste det när du var in till mig förrut idag? Det var lixom ingen hemlighet och jag står för det men när det blev som det blev (fan va trist) så tyckte jag att det var onödigt att folk skulle läsa det här.

Titta på din unge och titta på min. Du kan inte på allvar tro att jag försökt få bort någon slags konkurrens?! Vi har båda två helt vanliga söta pojkar. Jag kan inte se att den ene skulle vara speciellt mycket sötare än den andre? Det är helt alldagliga bebisar.

Ja, jag är Elmers mamma och förväntas tycka att han är sötast i världen men jag fungerar inte så. Jag tycker att han är enormt söt och charmig men jag har inga problem med att se om andra barn är sötare. Din pojk är inte sötare, han är precis likvärdig Elmer i mina ögon.

Den långhåriga 9-månaders flickan i finalen däremot Nellie tror jag hon hette. Ojoj där har vi en riktigt söt bebis som verkligen inte bara är alldaglig!

SÅ tycker jag så nej, jag har verkligen inte försökt sätta dit dig. Eller försökt öka Elmers chanser.

Det jag skrivit till dig senaste dygnet är helt uppriktigt. Jag hittade din blogg för ett år sen redan och tyckte att dxet var kul att båda hade en 0707-son och väntade en 0909-bebis. Jag hade mer än gärna träffat er i helgen!


Han bestämde sig till slut för att våga ta steget...

Eller stegEN heter det kanske :-) IDAG vågade lille palten gå igen! Dagen före 9 månadersdagen! Jag har väntat en månad sen han var på G förra gången nu men nu verkar det börja lossna på riktigt! Han har gått flera gånger idag. Tyvärr vill han ju då inte visa upp sina färdigheter för kameran men jag lyckades få några steg inspelade iallafall så det får duga. Här kommer de:
...och JA vi har så stökigt - på riktigt. Det är ingen trickfilmning ;-)

En tanke...

Alla handikapp syns inte på utsidan. TÄNK på det. Tänk alltid på det i vardagen när ni möter människor och tänk på det innan ni skriver saker till folk på nätet. Jag kan mycket väl tänka mig att många TROR att de vet allt om mig bara för att jag skriver så himla öppet men då är ni bra korkade - om ni på allvar tror att jag skriver ALLT. Sen kan ni ju tänka steget längre - med tanke på de saker jag faktiskt skriver här så kan ni tänka vad det är jag INTE skriver...

Hade jag varit rullstolsburen hade inte någon tyckt att det var konstigt att jag tycker att lördagen blev krånglig och jobbig, men mina handikapp sitter på insidan så de räknas tydligen inte.

Tack, det värmer...

Men så finns det fantastiska underbara änglar där ute också. Som Petra som är den finaste människa jag känner, utan att ens känna henne :-) Ett bra betyg <3KRÅNGELRESA!

Allt bara rasar ihop här...

Tåget går från Gbg 08:42 på lördag. Det finns inga bussar som går från Skene till Gbg som hinner fram innan dess. Den resan mellan Skene och Göteborg ingick tydligen inte heller btw...

Väl framme i Stockholm gäller det att ta sig själv till fotograferingen. Det får man lösa på egen hand också. Efter fotograferingen får man ta sig till Kista bäst man vill och samma sak dagen efter ta sig tillbaka till centralen.

Omslagsbilden/vinnarbilden tas också nu på lördag. Förrut var det sagt att det blir en ny tur till Sthlm i augusti för vinnaren för att ta den bilden men nu har de ändrat sig. Blir lite intressant med tanke på att vinnaren skulle få 5000 kr till Kista Galleria. Lätt att använda dem när man inte ens ska dit...

Det går inte säga något om hur svårt det blir att ta sig till Göteborg på lördag morgon för då kommer den där frågan igen "Du kan väl komma nu? För annars behöver jag veta så vi kan ta nästa som står på tur" :-/ har blivit frågad det tre gånger nu.

Välorganiserat detta...

Jag får väl åka nattbussen till Göteborg då och sitta där i Göteborg med Elmer och vänta från typ 1 på natten :-(

Kassörskan till Alvin: har du en lill... e...

foto0633 (MMS)

Kassörskan till Alvin: har du en lill... en lillasyster är det va? Hahaha :-)


Skönt att sommaren kommit till slut :-)

foto0632 (MMS)

Skönt att sommaren kommit till slut :-)


Längtar efter helgen!

Idag är Alvin hemma också så det är fullt ös och stökigt så in i ***. Som tur är ska de till sin kära pappa ikväll så jag kan få röja i fred sen ;-) orkar inte bry mig nu, det blir bara likadant igen på fem sekunder.

Idag ska jag packa ner pojkarna i vagnen och gå och köpa en kaffebryggare. Jag har otur med sådana :-/ för ett par år sedan köpte jag en ny, fin av billigare sort. Glaset på kannan sprack så jag fick en ny och så hände samma igen. Då sket jag i det och tog pengarna tillbaka och sen så fick jag en gammal bryggare från 1800-talet (typ) från en bekant. Där kan vi snacka kvalité. En äkta gammal Braun ;-) hahaha men ja, glas är ju glas så häromdagen när Victor råkade smälla in kannan i diskbänken så gick den såklart i tusen bitar.

Så nu måste jag ha en ny  och nu köper jag ingen kass som förra gången! Blir en dyr vecka det här känner jag :-P först kaffebryggare och sen Stockholmsresan. Ja, Vi Föräldrar betalar hotell och tågbiljett till stockholm men det kostar ju att åka från centralen till fotograferingen och sen från fotograferingen till Kista och hotellet och sen dagen efter från Kista till stan igen. Mat på detta också. Men det blir kul hoppas jag :-) Ser verkligen fram emot helgen! :-)

Jag ska passa på att träffa Willvin-Petra! Det känns SUPERSKOJ för det har jag verkligen velat länge :-) Längtar!

Kanske någon fler som har lust att komma förbi en sväng i Kista? :-)


***********

Måste bara TACKA såååå himla mycket
för alla röster på Elmer och ett JÄTTETACK till alla er som bloggat vidare om detta och skickat vidare på facebook. Ni är väl för söta! Jag skriver här så alla vet att JA, det är mer än okej att låna Elmers bild och tipsa om tävlingen ;-)

Goodiebag + Willvin


”Jag tävlar om en Goodiebag för hela familjen värd minst 10.000 kr hos Carolina – var med och tävla du också”


*Barnkalaset sponrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Buffis Barnkläder sponsrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Carolines Smyckeskrin sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*DarlingExpress sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*GladaGrodan sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*LasseLasseLiten sponsrar med ett Presentkort på 300 kr!
*Memories for life sponsrar med en värdecheck på 1000 kr!
*Supergrafik sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!


*Bambino Mam sponsrar med Picnic-box, bestickset och vattenflaska!
*Barntyger sponsrar med en stor väska Tiny Zoo från Mairo!
*Bioform sponsrar med ett förkylningspaket till hemapoteket!
*Body and Spirit sponsrar med en påse granatäppelkärnor!
*Canvastavlan.se sponsrar med en valfri canvas värd 600 kr!
*Ekokul sponsrar med en Happy Mais mellanbox!
*Ekoleko sponsrar med ett ecokit, en dinosaurie!
*Johanna Form & Design sponsrar med body & mössa från sin Babyface-kollektion, samt kort med kuvert!
*Kalasform sponsrar med bakformar!
*Karin Herzog sponsrar med en Silhouettekräm!
*Kiddoz sponsrar med en barnvagnsmobil (max 8 bokstäver)!
*myHeart.se sponsrar med 52 romantiska veckor!
*MyOwnStyle sponsrar med ett halsband från MarMalaid!
*Nallebudet sponsrar med ett Nallebud värt 150 kr!
*Namnnappen sponsrar med ett paket valfria namnnappar!
*Natusan sponsrar med nya First Touch-serien!
*Onetex sponsrar med ett Nalle Puh påslakanset för spjälsäng!
*Pappaprylar sponsrar med en valfri Walltastic, 3D-tapet!
*Sagolikt sponsrar med en bok!
*Sakfabriken sponsrar med ett säkerhetsbälte för barn i kundvagn!
*Spöket Laban sponsrar med ett Spöket Laban-tält!
*StudioNele sponsrar med ett valfritt ”Love is easy”-tryck (21×30 cm)
*Willvin sponsrar med en valfri skötväska OCH en Willvin MultiDad!
*Önskefoto sponsrar med ett valfritt gosedjur med personligt foto!


*****************************


 


Åsså lite mer av min favorit Willvin :-)

Jag har liiite svårt att själv motivera varför jag skulle vinna :-P hehe men jag vill ändå tipsa er andra om att Geshiia just nu håller en tävling där hon lottar ut en valfri väska från Willvin :-)


NI GJORDE DET!!!

Ni skickade Elmer till STOCKHOLM!!!

ELMER är i FINAL!!!

SHIT så jävla glad jag är! Ni förstår inte hur tackam och lycklig jag blev när jag fick det där telefonsamtalet!

Va 6000 barn blev Elmer en av 5 finalister! NI GJORDE DET! <3 <3 <3

TACK TACK TACK!!!


<3 <3 <3 HÄR ÄR FINALISTERNA! In och rösta :-) <3 <3 <3

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/finalisterna/
Här är ett exempel på det jag skrev om här...

foto0631 (MMS)

Här är ett exempel på det jag skrev om häromdagen. Nu fick jag för två minuter sen frågan: Är det en flicka? Hallå! Kolla bilden! :-) varför tror folk att detta är en tjej?


Grattis till M på födelsedagen

Pojkarnas presenter till sin pappa bestod av förstoringar att ha på väggen samt ett namnsmycke från http://familjesmycken.se jag vann ju ett presentkort där i en tävling och köpte detta till M. Det står Alvin på ena sidan och Elmer på andra och det är gjort i plexi. Superfint halsband i en söt ask :-) tack Familjesmycken!
Paket

Någon fyller ju som sagt år idag...

:-D