Usch tråk

Diska
Plocka i ordning leksaker
Dammsuga
Svabba
Gå med sopor

Bläää trååååkigt tråååkigt men det måste ju göras :-(

Vad ska man göra för middag sen då tro? Finns inget inspirerande hemma.

edit; men just ja; en av de viktigare sakerna; ringa stället där jag hoppas på att få ha min praktik :-) vart avslöjar jag inte än dock :-)

Bilddagboken uppdaterad

Bilddagboken uppdaterad med bilder från igår.

OBS! Du har väl sett att jag gjort 6 uppdateringar idag? :-) så du inte missar något ;-)

Hoppsans hjärtljud :-)

Gjorde en liten film där jag klippt ihop den gamla UL-bilden med hoppsans inspelade hjärtljud. Världens mysigaste ljud.

 

Här kommer en magbild från igår också


ComBORT!

Drar hela historien...


Jag har Com Hem - combo alltså tv, bredband och telefoni. har haft i massvis av år. Just nu har TV-bindningstiden gått ut, telefonen är inte heller bunden och bredbanet går ut i juni.

I går slarvade Alvin bort kortet till digitalboxen och jag ringde idag för att kolla möjligheterna till att få ett nytt.

För ca 2 timmar sedan ringde jag första gången och fick då veta att ett nytt kort kostar 350 kr. ISCH! nej tack sa jag och la på. Då fortsätter jag hellre leta mig blå efter kortet som SKA finnas någonstans här hemma.


Kom på en snilleblixt och ringde upp nu nyss och fick prata med en ny person.


Jag föreslog att jag kunde få ett nytt kort gratis mot att jag la ny bindningstid på mitt TV-abonnemang. Men nej nej det gick absolut inte och ett nytt kort kostade nu plötsligt 500 kronor. "Jasså" sa jag "för två timmar sedan kostade det 350 så det var ju väldigt märkligt". Jo men nu kostade det iallafall 500 kronor.


"jahapp men ska det vara på det viset kan jag säga upp TVn lika väl. Här erbjuder jag mig att binda upp mig igen men om det inte passar så säger jag hellre upp både TV och telefon för jag har ju knappast någon nytta av att sitta och betala TV-avgift varje månad för något jag inte kan utnyttja och jag tänker knappast KÖPA ett kort för 500, så jävla sjukt"


Jaha då får du väl säga upp det då, jag kopplar dig vidare till en kollega. svarade tjejen på andra sidan telefontråden.


Person nummer tre kommer in.


"hej, jag skulle vilja ha ett nytt kort till min digitalbox"
"jaha, men har du inget nu?"
"Jag hade ett men har en 1,5-åring så nu har jag inget längre. Min bindningstid har gått ut och jag erbjöd mig till din kollega att binda upp mig igen mot att få ett nytt kort gratis för jag har ingen lust att betala 500 kronor"
"ja, precis, jag tänkte också det att det här går ju att göra en liten grej med, vi har ju kampanj nu att man får 3 månader large för 99 kr i månaden och sen kan du ju välja tillbaka 8 favoriter som du har nu så skickar jag ett nytt kort som bör komma med posten på onsdag"
"Kanonbra, vad betalar jag i månaden idag?"
"idag betalar du 159 så det blir billigare men fler kanaler i 3 månader och sedan går du tillbaka till samma du har idag då om du vill"
"Okej, väldigt bra, tack så mycket"

:-D

Det verkar vara stor skillnad på personal och personal på det där företaget ;-)


Ljuuuvligt!

Nu för en liiiten stund sedan kom posten med min hemma-doppler!!! :-D

Nu har jag lyssnat på lilla Hoppsan vars hjärta slog i 148 slag/min :-)

Det tog en stund att hitta hjärtat för jag letade såklart långt ner där de brukar ligga tidigt i graviditeten men nejdå :-) jag fick lålla Babysoundapparaten ovanför naveln men vinklad neråt så hördes det. Hoppsan verkar ligga längst upp i livmodern med andra ord.

Myys!

jag tror inte ett skit på nya rönen att det är farligt. jo lika farligt som det är farligt att äta potatis pga cancerrisken men men bättre att ta det säkra före det osäkra ändå och vara sparsam med lyssnandet men skönt att kunnat lyssna iaf om man skulle bli orolig nån gång.

Mathias ska få lyssna ikväll också så idag ska jag dock plåga stackars Hoppsan med två lyssningar ;-)

Vecka 18

Igår gick jag in i vecka 18 :-) OM ultraljudet stämde alltså. Det får jag se på rutinultraljudet om ÅTTA dagar!!! gaaaah vad jag längtar!

jag hoppas på att flyttas tillbaka till min förra vecka. Låter knäppt såklart men eftersom jag räknar med att gå över ca 14 dagar så är det inte så knäppt. Om jag får fel vecka så blir det istället 3 veckor att gå över och det törs jag inte och då kommer jag måste sättas igång fast jag kansdke inte alls är så långt gånget, bara stor bebis som visat fel datum.

Bla bla så snurrit det blev :-D men asså så här; om jag fortsätter vara beräknad 5 september så kommer ju bebisen räknas som överburen redan i mitten av september men om jag får tillbaka mitt förra datum runt den 11 september (som är mer logiskt) så kommer bebisen inte räknas som överburen förrän en vecka senare, då den verkligen är överburen och då får jag en vecka till på mig att spontanstarta förlossningen för mer än 14 dagar vägrar jag gå. dels eftersom bebisen då med stor sannolikhet redan ligger 5 kg + och dels för att jag är livrädd för att råka ut för fosterdöd i magen pga överburenhet.

Såååå för att sammanfatta; jag hoppas jag får tillbaka mitt senaste-mens-BF-datum på rUL nästa vecka. Fast helst inte 11 september, hellre 12 september eller 13 som min BM räknade eftersom jag egentligen skulle haft ÄL tidigast 22 december (jag räknade på 28 dagar standard och kom fram till 11 sept, hon räknade utifrån mig och kom fram till 13 sept så egentligen blev jag rejält flyttad på senaste UL).

Senaste dagarna har jag haft flera onda SD och särskilt idag, det känns inte helt bra men samtidigt så känner jag av bebisen flera gånger om dagen så jag är inte jätteorolig över att hen mår dåligt, det är mest bara lite jobbigt rent fysiskt.


Magbilder tog jag igårkväll :-) ska försöka få in dem om en stund. Det syns inte på bild så bra men i verkligheten känner jag inte alls igen magen, helt annan form. jag har fortfarande den klassiska outande "pojkmagen" men om jag jämför med de andra graviditeterna så är magen enormt bred och platt.

Anledningen att livmodern stod så högt i början var att den växte uppåt men nu sista veckorna har den mer tjockat till sig. Växt både framåt och åt sidorna istället så måttet är väldigt mycket större men höjden är knappt förändrad. Går precis till naveln och läkaren kände ju livmodern bera en bit under naveln också för en massa veckor sedan.

Så jag tror livmodern är rätt normalstor nu :-) gött det iaf.

OJ vilket babbel, ingen som orkar läsa ändå :-p

Kort till digitalboxen

Jahapps. Unge herr Alvin Ris (a.k.a. Poppo Fis) hittade det spännande KORTET i digitalboxen igår. Nu är kortet spårlöst försvunnit och vi har letat och letat.

Fattar ni hur många skrymslen och vrår det finns i ett hem där en 1,5-åring kan få för sig att peta in ett platt litet kort? Många! *suck* ringde ComBort och frågade om man kunde beställa ett nytt. Jodå ENBART 350 spänn!

Nåja. I övrigt var gårdagen rätt okej, otroligt fint väder och grillat till middag så man får väl vara glad för det lilla.

Idag har jag varit till Arbetsförmedlingen. jga har blivit beviljad att få en praktikplats genom dem *wiie* men problemet nu är att hitta ett ställe :-D haha det får ju gärna vara något jag har nytta av samtidigt som det inte får vara så jobbigt att foglossningen bryter lös. Vill orka med alla 8 veckornas praktik.

Nu ska jag dricka kaffe för det har inte hunnits med idag ännu och så ska jag surfa tradera och leta lite pryls :-)

Trött & nere

En jobbig och tröttsam dag. Känner mig helt nere.

Fått plocka upp alla jäkla leksaker, dammsugit och skurat två gånger idag med för lille palten var varit på sitt bästa 1,5-årshumör och kastat allt omkring sig och smulat och stökat :-)

Nåja han har varit stilla de stunder vi läst böcker iallafall, har läst 15 idag minst.

När M kommer hem ska vi äta från Kina/Thai-restaurangen. Det ser jag fram emot. Både hungrig och sugen på sånt.

Fan vad allt är grått ibland :-(

En stillsam kväll hemma blir det.

Nominering

Härmed nominerar jag Haremsbyxan till tävlingen "världens fulaste byxa" hahaha


Mer Alvinprat

Mamma: -Alvin har du bajsat i blöjan?
Alvin: -nää, Duttu! (Victor alltså som är på skolan)

:-D

Mysigt

Samtal med en 1,5-åring är trevligt :-)

Alvin: -du? mamma.
mamma: -ja...
Alvin: -kjsdh kjhdflh kjhsdfhdjf hdfkjdhfjk ihtukreutyidkjfior
mamma: -Jasså, jahaaa
Alvin: *asgarv*

<3 <3 <3

Grön jacka 134 säljes

Appropå jackor :-)

Här är en urvuxen jacka från Victor som hamnat på tradera. Auktionen går ut ikväll - in å buda nu ;-)

Det är en skaljacka från polarn o pyret i storlek 134 i den populära färgen "Hulk" från våren -07 :-)

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=87921362Mums

Det blev våfflor tihi :-)

Köpte våffelmix + lånade ett järn :-) åsså sylt å grädde såklart.

*nöjd*

Våffeldagen

Gaaaaaaaaaaaaaaah jag går sönder av frestelse!

ALLA snackar våfflor på fejjan och msn och överallt och jag sitter och dregglar och äger inte ens ett våffeljärn :-(

Ge mig våfflor! å sylt! å grädde!

Nuuuuuuuuuu!!!!!!!!!...sa jag att jag var gravid? :-/


UNGE!

Victor är så otroligt slarvig och nu har han slarvat bort något igen. Sin vinterjacka, hur nu det ens är möjligt. Jag menar - man går någonstans med jacka på sig då borde man ju ha den på sig när man går hem? Blir det inte kallt annars?

Jäkla unge alltså! En ny Bondelid-jacka lixom. Hur lyckas man? heeela tiden?

SNÖ!!!

GLÖM det jag skrev om sol för FAAAN!

Nu är det fucking SNÖSTORM!!! *gaaaaaaaah*

Sol, grillat och sparkar i magen

Men jösses då vilket jävla tjôt om Alvins MINIMALA lilla sår i huvudet. ja jag säger då det :-) ni har fått svar bland kommentarerna iallafall. Ni kan ju ta och lämna det där nu. Händer det igen kommer jag göra precis likadant igen. Vet ni varför? Jo för jag gjorde precis det som var rätt för mitt barn. Sen kan ni limma och tejpa hur mycket ni vill på era barn, okej?

**************

Nu tittar solen fram lite :-) det såg inte ljust ut för en stund sen då det till och med föll lite snöflingor :-o Igår var det fint nästan hela dagen och jag satt ute hos syrran en stund på en kopp kaffe (nej jag satt inte på koppen).

I söndags blev det första GRILLNINGEN! jag har försökt skriva om det flera gånger men varje gång jag ska lägga in en bild så hänger sig halva datorn så därför har det varit tyst i bloggen. Nu ska jag posta inlägget och sedan EFTERÅT testa att uppdatera och lägga in fotot så vet jag iaf att texten blir publicerad ;-)

Igårkväll hände något fantastiskt! Jag satt vid datorn lite framåtlutad och då kommer magen lite i kläm vilket hoppsan inte gillar så hen började fäktas där inne. Så jag skundade att lägga handen emot och fick känna allra första puffen i handflatan! Lilla bebisen! Hen bor verkligen där inne på riktigt! Längtar tills jag får känna fler rörelser utanpå magen :-)

Idag är jag i vecka 16+2 alltså i vecka 17 och det är exakt 2 veckor till rutinultraljudet. Med Alvin gjorde jag det i 15+6 vilket jag var i nu i lördags med hoppsan :-) Ser verkligen fram emot ultraljudet nu.

Ha det gott :-)

Stackars bebisen :-(

Victor sprang omkring och Alvin hängde på och sprang efter - rakt in i dörrkarmen med gångjärn (vi har tagit bort dörren) :-(

Hål i huvudet på bebisen :-(


Glad ändå! :-) När man är så här liten har man inte hunnit fatta vad blod är och gråter inte av rädsla.
Det gjorde ont att tvätta och torka så bebisen behövde amma lite så blev det bra.


Ett litet hål


Här är den dumma dörröppningen :-(Uppdatering (svar på kommentarer):


Vi har inte varit på sjukan :-) det kom kanske en tesked blod totalt och slutade blöda på mindre än en minut. Såret är pyttelitet (mindre än det ser ut för det är blod runt om) och ganska ytligt. Visst, det kunde möjligen bli ett lite snyggare ärr med ett stygn eller tejp men det är det inte värt med tanke på vad det kostar i form av plågsamhet för Avlin att undersöka, bedöva, sy osv. Därför valde vi att stå över.

Massa nya magbilder

En hel hög nya magbilder som är tagna ur alla möjliga vinklar hahaha :-D

http://beckah82.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1237503601&id=345234962

Massa foton!

Bilddagboken rejält uppdaterad igår och idag. Från 10 mars och framåt. Bland annat 80-talsfesten :-)

Orgasmic birth

Karin om Svar på en bra kommentar :-):
"Har du sett det här http://www.expressen.se/sex/1.1505138/tabu-orgasmen-som-fas-vid-forlossning ??? var inte det nåt sånt du diskuterade när du blev avstängd från familjeliv?"


Svar:

Karin; nej det var absolut inte orgasmic birth som diskuterades när jag blev avstängd. Att vända förlossningen till något positivt, smärtfritt och njutninsbart är enbart positivt, något jag själv strävar efter. Sen att några kvinnor dessutom får orgasm är väl inte mycket att hänga upp sig på - gött för dem lixom :-) det är ju inte det som är poängen med orgasmic birth. Jag planerar själv att läsa in mig på ämnet massor inför min förlossning och har bestämt mig för en smärtfri förlossning utan smärtlindring annat än naturlig (andning, bada, massage, osv).

Vi får väl se hur det blir i september.

Det som diskuterades då jag blev avstängd var en snusk-äckel-mamma som satt och onanerade medan hon ammade och föräldrar som knullade medan mamman ammade sitt barn och det är en HELT annan femma! Det är både sjukt och vidrigt.

Freeedaaag

Då var fredagen nästan slut :-) jag är trött som en gnu och ska sova strax.

Städat hemma idag tillsammans med Victor och Alvin har varit på förskolan, eller nä - dagis!  Det där förtjänar inte att kallas förskola (nej det är inget nytt eller något speciellt som hänt idag).

På eftermiddagen kom först Kicki (min syster) hit på kaffe och småprat och sedan kom även Alvins farmor (eller "mommo" som Alvin säger - hans sätt att uttala farmor haha) och lämnade en påse färska räkor och så varsina par nya stövlar till barnen :-)

Så båda ungarna har travat omkring här med nya stövlarna och till kvällen käkade vi räkor, sallad, bröd blablabla :-) gott som attans :-)

En rätt trevlig fredag. Här är de fina stövlarna och fler nya bilder finns i bilddagboken från den 10 mars och framåt.


Svar på en bra kommentar :-)


Monika om Idioter finns det tydligen gott om:
"Vad jag förstår så var/ är det väl inte att soc gjorde en utredning som du Beckah tycker var fel. Jag kan tycka att det inte var så konstigt inte bara med tanke på ålder, utan att du ju uppenbarligen inte hade haft en problemfri uppväxt själv. Det som var fel var ju att man inte accepterade att utredningen gav ett resultat som de inte hade väntat sig. Soc borde ju naturligtvis ha ordnat med en annan form av boende för dig och Viktor när utredningen var klar, det borde väl alla tycka. Sen antar jag att ingen vill få sin förmåga som förälder utredd vare sig man är 15 eller 45, förmodligen inte speciellt kul, även om man accepterar det. Men att man blivit utredd av Soc gör en ju inte till en dålig förälder eller en dålig människa, vilket en del verkar tycka."


Svar:

Monika; du har uppfattat det helt rätt :-) tvärt om var jag jätteglad över den åttaveckors utredningen. Låter konstigt men eftersom soc sagt hela graviditeten att de skulle ta barnet vid förlossningen och ingen informerade mig om att det inte fick gå till så, så trodde jag ju att det var vad som skulle hända fram till ungefär sjunde månaden då soc berättade att de inte skulle ta barnet direkt utan att jag istället skulle få genomgå en utredning tillsammans med bebisen.

jag var jätteglad för den chansen eftersom jag visste det ingen annan vågade eller ville tro; att det skulle gå utmärkt att vara mamma. Jag förstår att man tvivlar på det. Även min egen familj tvivlade starkt. Utom EN syster som sa att hon tog förgivet att jag skulle vara en bra mamma tills motsatsen bevisades, inte tvärt om som alla andra menade/tänkte/sa.

Under första veckans utredning var det enbart observation, under andra veckan skulle vi fokusera på de svåra bitarna. Det fanns inga. Det fanns inget tema för veckan. Så jag valde själv att vi skulle fokusera på att åka buss. Jag var lite nervös inför att åka buss med Victor för jag var rädd att han skulle börja skrika på bussen och så skulle det vara så pinsamt när alla tittade.

Så under andra veckan åkte jag buss några gånger medan personal följde med och redan efter första gången släppte min oro.

Det var lixom allt, alla bekymmer jag hade över huvudtaget. Allt annat gick supersmidigt. Skötseln av Victor, amning - allt! jag tyckte det var urmysigt att vara mamma och allt flöt på kanonbra.

När utredningen var klar hade personalen skrapat ihop ett antal anmärkningar som soc sedan använde. Jag ska berätta vad dessa var.


1. Rebeckah är lugn när Victor skriker. Det tycker vi verkar onormalt, hon tröstar och tar hand om honom men hon blir inte stressad, varför? har hon ingen empati?


min kommentar: JÖSSES! hur kunde detta komma på den negativa sidan. Det här är en av de saker jag är väldigt nöjd och stolt över i mitt föräldraskap! Jag mådde naturligtvis jättedåligt inuti att mitt barn skrek, bebisskrik är det VÄRSTA jag vet. Men att hispa upp sig och bli hysterisk gör verkligen ingen nytta, det viktiga är att försöka behålla lugnet för att kunna överföra lugnet på barnet. Ett barn som tröstas i en lugn famn jämfört med ett barn som tröstas i famnen på en hysterisk mamma som inte vet var hon ska ta vägen eller vad hon ska göra? Vilket verkar vettigast? jag var lugn eftersom jag alltid visste varför han skrek och alltid visste hur jag skulle göra för att trösta honom, även om det gjorde ont i mig att han skrek.


2. När Victor var 5 veckor gammal kom rebeckah med honom till personalen en natt för att han vägrade sova. Hon sa att alla andra barn i hela världen sov utom Victor och att hon ville adoptera bort honom.


Min kommentar: Jag var en ensamstående mamma som i 5 veckor tagit hand om mitt barn helt själv och aldrig behövt hjälp eller bett om hjälp. En natt var jag ofantligt trött och stressad vilket gjorde att Victor inte kunde lugna ner sig och vägrade amma och bara skrek. jag tog med mig honom till personalen som följde med tillbaka till mitt rum. jag var jätteledsen och sa att alla barn utom mitt sov nu, bara han som var vaken. Medan jag fick prata av mig lugnade Victor ner sig och tog bröstet och sen var allt bra. Att jag skulle ha nämnt en adoption är en ren lögn och även om jag hade sagt det hade jag absolut stått för det. Skrikande spädbarn kan få trötta föräldrar att tänka och säga allt möjligt "jag ska kasta ut honom genom fönstret" och liknande är inte ovanligt. Alla har rätt att bli så trött. fast inte jag, jag hade inte rätt att känna så för då var det onormalt och togs upp som en negativ sak mot mig. trots att jag var en ensamstående ung mamma och på 8 veckor var detta enda gången jag ens bad om hjälp eller behövde prata av mig.


3. Rebeckah ville inte amma mer och gav Victor ersättning och ville börja redan samma dag och gav honom ersättning från fel månad trots att personalen sa att hon inte skulle det.


Min kommentar; när Victor var 6 veckor så sinade mjölken (i efterhand med mer amningskunskap så vet jag att det var en tillväxtperiod) och eftersom det var så stressande att bo där med massor av personal och massa andra boende så fick jag inte upp produktionen igen så på en dag så försvann mjölken i princip helt. Victor var hungrig och personalen vägrade åka och köpa rätt ersättning. Det fanns från en annan månad och jag provade 10 milliliter. jag hade noll kunskap  om ersättning och välling. jag trodde för det första att allt hette välling tex och personalen som jobbade förklarade inget och hjälpte mig inget. Det enda de sa var att jag var tvungen att amma (jag var inte den enda de försökta tvinga att amma).


4. Rebeckah låter Victor stå upp fast han är alldeles för liten för det. Detta är skadligt för hans kropp men rebeckah fortsätter trots att personalen påtalat för henne att hon inte ska låta Victor stå upp. Hon låter även Victor sitta i en babysitter trots att han är allt för liten. Vi har sagt åt Rebecka att babysittern inte får användas inann Victor är 3 månader gammal vilket är den information vi fått av BVC.


Min kommentar: Behöver jag ens kommentera? Jodå jag har gjort om samma hemska grejer även med Alvin och konstigt nog verkar alla andra också göra dessa hemska saker mot sina barn.

Victor var en aktiv och pigg bebis som var väldigt tidig i utvecklingen. han är född nästan 3 veckor efter beräknat och var framåt från dag 1. han vägrade ligga ner i famnen utan ville hållas upprätt. Från en månads ålder tryckte han ifrån med benen och ville stå själv - det bästa han visste. Han stod och jag höll hans händer - fantastiskt skoj tyckte Victor.

När det gäller babysittern vette sjutton var de fick den tokiga infon ifrån? När han var 3 månader och fick börja använda den så reste han sig till sittande i den och höll på trilla ur eftersom han vägrade att ligga ner i den. Helt galet att anmärka på att man använder en sådan de första 3 månaderna. Gör inte alla det?


Jahapp, sen då? nej, tyvärr - detta var allt. Detta var alla mina brister, 15 år gammal, eller ja, när utredningen var klar var jag ju 16 eftersom jag fyllde det när Victor var 3 veckor gammal.

Du som läser detta, hur många missar gjorde du själv de första 8 veckorna med ditt första barn? (om man nu kan kalla dessa 4 saker för missar ens).

ALLT utöver det här funkade alltså jättebra och jag själv tyckte det gick toppen. jag trivdes enormt bra med att vara mamma, tyckte att det var jättekul och jätteenkelt. jag var helt övertygad om att jag skulle få en egen lägenhet eftersom jag själv visste hur bra det gick för mig och Victor men nej som sagt - vi fick bo kvar - i nästan 2 år!

Under dessa 2 år blev jag mer och mer nedbruten psykiskt. Soc och personalen på hemmet samarbetade för att bryta ner mig psykiskt. Efter 1,5 år var jag så nere psykiskt att jag även drabbades fysiskt. Min kropp sa ifrån. Jag var på botten coh orkade knappt gå och ja då gjordes det en ny utredning på mitt föräldraskap. Väldigt lägligt - precis vad soc väntat på hela tiden.Så gick det till.


Idioter finns det tydligen gott om

Anonym om Svar på kommentar:
"Vad oväntat att du precis som alla andra tt-morsor som blir socutredda påstår dig blivit "felbehandlad".Grädden på moset är ju att dessutom kastar sten i glashus.Och du, brister har du uppenbarligen men du är för narcissistisk för att kunna se det."Svar:
Nej, det är nog inte så ovanligt eller oväntat att tjejer som föder barn när de är 15 blir socutredda. Felbehandlad? Jo bevisligen, ditt nöt. Dels fick jag bo på ett utredningshem i 2 år och så ska det INTE vara och dels så köpte varken Länsrätten eller kammarrätten soc påhittade skit. Det säger en hel del! Soc hade INGET att komma med, UPPENBARLIGEN.

När har jag kastat sten i glashus? Förklara gärna det, det ska bli roligt att höra :-)

Berätta gärna också om de uppenbara bristerna :-) eftersom de brister som soc hittade på för 10 år sedan som sagt inte ens köptes av rätten och sen dess har det alltså dessutom gått 10 år så ja, berätta mer än gärna om dessa uppenbara brister.

Nämen så oväntat att någon som hade något så ogrundat och pinsamt idiotiskt att komma med skulle göra detta anonymt :-D Verkligen oväntat :-)

GrannJÄVLAR!

Mina grannar håller på borrar!

Nu  snackar vi inte borra ett litet hål i väggen, nä vi pratar BORRA I FLERA TIMMAR! De har hållt på i 2-3 timmar nu och jag håller på att bli galen!

Hoppas ödet ser tioll att de får igen den här skiten HÅÅÅRT! 

FAN vad jag blir förbannad!!!

Korta pauser på några minuter bara. ibland typ 10 minuter så man tror att NU äntligen är idioterna klara men nej då börjar de igen!

Alvin har fortfarande inte kunnat gå och lägga sig bara för att de håller på!

Edit en stund senare: NU verkar de äntligen klara efter 3 timmar! åtminstone är det tyst + att det kom jobbargubbar därifrån. ÄNTLIGEN kan Alvin få sova! han blev livrädd när de började borra men sen vande han sig fast det hade ju inte gått att sova.

SOOOOOOL

Det blir en till lika fin dag minsann :-) igår hade jag 12 grader i skuggan, undrar vad det blir idag. Tyvärr måste jag städa en del idag men lite utomhusvistelse ska man väl hinna med också :-)

Rent var det här :-)

Fick provsvaret på urinodlingen och den var helt ren, ingen GBS (eller något annat för den delen) så mina sammandragningar är bara helt vanliga normala sammandragningar för att livmodern vill träna inför stora dagen i september :-)

Gött! Det funkar jävligt bra hittills att bestämma sig för att ha en bra graviditet. Hittills har den varit kanonbra. Såg på lite magbilder från jag väntade Alvin och fylldes av en enorm tacksamhet att få uppleva detta igen. Längtar efter en stor mage med massa bebissparkar *myyyyyyyyyyys*

Nej nu får jag ta och gå ut med Alvin en stund, vädret är för bra för att jag ska kunna motivera att sitta här ;-)

Bra natt

Inatt sov han faktiskt. Han fick visserligen Ipren innan han la sig men ingen ny dos mitt i natten :-) så inatt provar jag att inte ge Ipren alls om han inte vaknar då.

Kollade typ 10 gånger i natt om han hade någon mask också men det hade han inte så den teorin från barnmottagningen kan jag nog skrota helt nu.

Så det är nog växtvärk som många skrivit. Det känns ju logiskt också eftersom han beter sig precis som Victor gjorde och Victor hade ovanligt stora besvär med detta under flera år.

Nepp nu ska jag ta och dricka kaffet som just blev klart. SHIT vi har värsta vårvädret ute med strålande solsken och så luktar det till och med vår :-)

Svar på kommentar

Blir faktiskt irriterad måste jag erkänna. Om man inte har ork att läsa och FÖRSTÅ vad som står kanske man ska hoppa över att läsa något alls i frågan? Då kanske man ska hoppa över helt...?!! Testa det nästa gång. SUCK!


Bettan om Mina P.S. filmer:
"Tycker det är tragiskt det som hänt dig och din son, men soc gjorde bara vad dom behövde göra! Eller hur? men jag står som ett stort frågetecken, hur kan du önska K en mor och barn placering om du nu själv vet hur du mådde då ni var placerade? och hur kom du till insikt i dina brister så du fick tillbaka din son till slut?"Svar:

1. tragiskt är det ja, men jag förstår inte vad det är DU tycker är tragiskt eftersom du uppebarligen inte fattat någonting av hela historien.

2. ööööh...soc gjorde vad, sa du?! är du helt blåst?! De gjorde allt annat än vad de skulle göra!

3. jag önskar K chansen till att få hjälp som förälder TILLSAMMANS med sin son. En Mor-barn-placering innebär att man bor på ett utredningshem i ca 8 veckor och sedan är det klart. det är INTE meningen att man ska bo kvar i nära 2 år som jag gjorde och detta helt utan grund. utredningen var klar när Victor var 8 veckor gammal och den visade att jag inte hade några brister. Därefter hände ingenting tiden bara gick och jag fick bo kvar på ett UTREDNINGSHEM i nästan 2 år fast det inte är anpassat för det. tanken är att man ska bo korta stunder för utredning och det var DÄRFÖR jag mådde dåligt. DET önskar jag ingen.

4. Den sista frågan är så korkad att jag måste skratta trots att jag både blir sårad och vansinnigt förbannad på dig! Det enda jag kan råda dig till är att läsa om allt jag skrivit och att se filmerna så kanske poletten trillar ner. Jag hade inga brister så jag hade inget att "komma till insikt" om. Soc försökte däremot ljuga ihop att jag hade brister men det blev så idiotiskt löjligt att varken Länsrätten eller Kammarrätten köpte deras idioti. Jag fick alltså inte tillbaka min son eftersom jag aldrig blev av med honom.LÄS om ni ska läsa och använd hjärnan när ni gör det, snälla människor! Annars ber jag er VÄNLIGEN att låta bli att läsa alls. Ta och läs en Totte-bok istället, den är lättare att förstå.

Gääääääääsp

Alvin har i 4 nätter i rad vaknat och skrikit av smärtor. AAAAJJJEEEE vrålar han och vänder och vrider sig. Inget lugnar honom utom Ipren. Då sover han sedan. På dagarna är han som vanligt nästan, lite gnällig bara.

Han har inte feber, inte snuva, ingen hosta, ingenting. bara ont - på ett okänt ställe.  Det är jättejobbigt både för honom och mig att sömnen blir sönderhackad också.

Idag var jag med honom till vårdcentralen för att kolla öronen eftersom han haft Öroninflammation vid ett par tillfällen tidigare men nepp, öronen ser bra ut. Pratade med barnmottagningen också som inte heller har några ideer. Jo, mask i magen.

Visst, det går mask på hans dagis typ jämt men ändå - skrika av smärta? Det känns lite överdrivet för lite klåda och det brukar ju knappast försvinna av Ipren heller. Dessutom har jag synat bajset i flera dagar och där finns ingen mask.

Så det är väl bara att fortsätta med de här nätterna :-(

Det enda jag kan komma på är växtvärk för det hade Victor stora problem med från han var typ 3 år till han var 8 nånting. Då har han vaknat och gråtit med smärta och kramp i vaderna och fötterna och fått alvedon och i väntan på att den ska verka så har jag spolat benen i varmvatten, masserat dem och sen tagit på varma strumpor, eller "magiska sockar" som vi sa :-)

Men Alvin är ju mycket mindre och kan dessutom inte berätta var han har ont...

Idag var vi så trötta att vi slocknade vid 12-tiden  och sov 3 timmar till in på eftermiddagen.

Trötter

Usch vad jag är trött. Det blir nog nattinatti  här nu tror jag.

Har gått in i vecka 16 idag, 15+0 alltså. Heltokigt :-) jag tyckte nyss jag var i vecka 10 ju. Hoppsan rör sig flera gånger varje dag sådana rörelser att jag känner det. Det känns tryggt. Men jag kan inte känna rörelserna utanpå magen ännu.

På tisdag är det tre veckor kvar till rutinultraljudet. Längtar!

Idag har varit en slö dag. Vi har typ hämtat Alvin från hans Farmor och Farfar och åkt och handlat thaimat, det är allt vi åstadkommit idag. Känner mig nästan bakis hahaha fast jag var så nykter man kan bli :-) sjukt. Fick ju köra lite nu iallafall. Både inatt när vi skulle hem och nu i eftermiddags när vi hämtade Alvin.

Kanske borde försöka köra några gånger i veckan iallafall så jag slipper känna mig yr och illamående bara av tanken att måsta köra bil. Ångest. Jag kör ju faktiskt bra och om jag bara kunde släppa rädslan skulle jag köra riktigt bra.

Nepp, sova var det :-)

Har en spännande grej på G. Väntar samtal i veckan, han skulle ringt i slutet av förra veckan så jag hoppas det blir imorgon. Vad det gäller vill jag inte ta upp än :-)

Godnatt

Rätt låt vann!

Yes!

Vi såg inte melodifestivalen på festen men vi kikade in en snabbis på text-tv när det var klart och fick det härliga beskedet att min favorit vunnit! :-D

Underbart!

Nu ska jag gå och lägga mig.

Tömmer kameran

Håller på tömma kameran sen ska jag SNABBT göra mig i ordning för kvällen fest :-)

Vi har varit i Gbg hela dagen och nu nyss lämnat bort Alleballe :-)

Ha en trevlig kväll.

Magbilder 14+4

Magen har stått stilla några veckor men nu tror jag den börjat växa igen.
Flera bilder i bilddagboken :-)


Filmerna på plats

Nu ligger alla 4 filmer på plats. Pust vilken tiiid det tog.

Vad skedde sen då?

Jo efter sista filmen så var det en dag då jag hade Victor i lägenheten som vanligt. det var kväll och han var supertrött och somnade i min famn. Så jag la honom naturligtvis i sängen och tyckte att det inte kunde vara hela världen att han sov över hos mig.

Då ringde personalen och krävde att jag skulle slita upp min sovande son och komma och lämna honom på Ankaret vilket jag tyckte var helt sjukt.

vad hände då? Jo personalen ringde socialjouren som skyndade hem till mig och knackade på dörren och berättade att de nu beslutat om akut LVU på min son :-o sen slet de upp pojken ur sängen och släpade bort honom till ankaret ...två hus bort.

Så sen var han LVU.ad vilket innebar att under de två utredningsmånaderna som var kvar fick jag aldrig vara ensam med Victor. jag fick inte hämta på dagis, fick inte ta med honom till stan eller till lägenheten, INGET.

Till slut stod jag inte ut med att plågas utan åkte ner till Stockholm till Victors farmor och farfar ett par veckor tills rättegången skulle vara i länsrätten angående LVU:et. han hade ju bara akut LVU så då måste det tas upp i Länsrätten.

Jag hade en SUVERÄN advokat som jag fått kontakt med genom att jag var med i TV. Soc satt bara och gjorde bort sig fullständigt under förhandlingen eftersom de inte hade något att komma med. De hade ju inget som sa att jag var dålig som förälder.

Till och med Victors advokat stod på min sida, vilket är ganska ovanligt, de brukar gå på soc linje.

Sen kom domen; LVU:t hävdes :-D jag tog med mig min älskade son till Stockholm och fick börja andas! Soc överklagade till kammarrätten men det blev inte ens någon muntlig förhandlig, vi fick bara hem en dom; Kammarrätten fastslog Länsrättens dom!

Vi bodde hos Victors farmor och farfar i ett halvår och sedan flyttade jag hit till Marks Kommun där jag har mina systrar. Två månader senare, i december fick jag hem Victor och sedan den 15 december 2000 har vi bott själva, som en normal familj, i frihet. Jag hade fått en ny soc då, som var helt underbar mot mig och normal i skallen ;-) först var det meningen att vi skulle testa en ny mor-barn-placering men mellan jul coh nyår ringde min nya soc och sa att det räckte att jag hade en stödfamilj till Victor. Så en stödfamilj fick han i januari 2001 när han var 2,5 år gammal och dem åker han fortfarande till, så här 8 år senare :-) helt fantastiska människor som alltid ställt upp för mig och Victor.

Soc har jag inte haft kontakt med på mängder av år. Jag ringde dem för ca 3 år sedan och frågade varför jag aldrig hört något. Sen har det varit tyst igen sen dess.


Så var det med det.

Mina P.S. filmer

Jag kommer lägga in filmerna i det här inlägget, dvs uppdatera detta inlägg så fort en film är färdigladdad. Det tar tid med varje film tyvärr.

Film 1: ber så hemskt mycket om ursäkt för kvalitén och än värre; min hemska sångröst :-oFilm 2: andra delen av första avsnittet.Film 3. Första halvan av avsnitt 2:Film 4. Andra halvan av avsnitt 2:


Nu är det på gång

Jag har filmat av de två avsnitten i två delar på varje, totalt 4 filmsnuttar.

De ligger på kö att laddas upp på youtube vilket tar sin lilla tid eftersom de är så långa.

Grät mig igenom filmerna när jag såg dem. Är nog tre år sedan jag såg dem senast och alltid samma reaktion.

JOBBIGT bara att jag var en mycket finnig liten 17-åring på filmerna men det bjuder jag på. Lite pinsamt också att jag hela tiden höll kameran underifrån och typ filmade rakt upp i näsan, men men lätt hänt.

Det är ju inte det viktiga i filmerna.

Första filmen handlar om att jag bor på utredningshemmet och är fast där och vill mer än allt komma därifrån men eftersom jag var 17 år hade jag inga pengar. Enda sättet att bo själv var om soc skulle betala hyra osv - de hade alltså total makt över mig och sätta mig i en lägenhet var inte alls något de hade planer på.

Andra filmen handlar om att jag nådde bristningspunkten av att bo så länge på det hemska hemmet så jag helt tappade livslusten och min kropp säckade ihop. Då passade soc på att försöka med det de försökt med sen Victor föddes: få mig till en olämplig förälder.

Efter jag visat filmerna ska jag berätta vad som hände efter filmerna sänts. Inser nu när jag sett dem att filmen slutar mitt vid ett stup och sedan fick världen inte veta vad som hände efter det.

Jo såklart, ni vet ju som läser min blogg osv att jag ju har min Victor och så, men kanske inte hur det blev så. Direkt efter sista filmen blev Victor akut LVU:ad.

Min historia

Jag föddes i en familj med två alkoholiserade föräldrar.

När jag var ett år skiljde sig mina föräldrar och jag fick flytta med pappa medan syrrorna bodde med mamma. Pappa var inte bara alkoholist utan även barnmisshandlare.

När jag var 8 år gammal blev jag akut omhändertagen enligt lagen om vård av unga, LVU, på Luciadagen 1990. Där började min resa i myndighetssverige. Rader av familjehem och hvb-hem hann jag med under min barndom. I mitt andra familjehem bodde jag i en familj med en helt galen mamma. Hon skrek åt mig att jag var en psykunge, brottade ner mig på golvet och satt på mig och spottade mig i ansiktet. Sa att jag luktade illa.

Jag bodde där från jag var 10 år tills jag var 12 år. Då äntligen fick jag komma hem till min mamma. Fortfarande lika mycket alkoholist. Då hade jag fått en lillasyster också och under det året jag bodde hos mamma fick jag vara mamma till både syster och mamma och ta hand om hus, djur och mig själv. Skolan gick sämre och sämre.

Jag fick ett nytt familjehem när jag fyllde 14 år och blev bara kvar dryga halvåret innan jag istället hamnade på ett ungdomshem. Där blev ajg gravid, som nybliven 15-åring. Efter månader av hot från soc och tjat om abort fick jag i åttonde månaden flytta till ett mor-barn-hem för utredning. Soc hade redan innan bestämt sig för att mitt barn skulle omhändertas ganska omgående efter utredningen som skulle avra i 8 veckor efter barnet fötts.

Victor föddes, 18 dagar över tiden och allt gick otroligt bra. jag var en kanonbra mamma och detta hade inte soc alls räknat med. Började söka fel, skapa fel, ljuga, puscha, plåga. Sedan följde 1,5 år av psykisk tortyr. Jag och Victor bodde kvar - på ett utredningshem! familjer kom och gick, det kunde bo en ny familj där när man vaknade på morgonen. Denna tillfälliga akutlösning var min vardag och det enda Victor fått uppleva i sitt liv.

Sakta började jag brytas ner, precis som de velat från början. De höll på att lyckas. De höll på slita min son ur mina armar och jag blev abra svagare och svagare och höll på tyna bort.

Då kom ljuset i tunneln - jag ställde upp i TV med min historia.

Den 23 december sändes programmet om mig och Victor i P.S. på SVT. Det blev en väldig fart och massor av människor hörde av sig och engagerade. jag fick till slut göra en uppföljning som sändes i mars 2000.Varför berättar jag det här?

Jo jag har mina TV-program på VHS och funderar på att filma av dem och lägga här i bloggen, om någon vill se. Det har gått 9 år sedan sista delen sändes nu.


Är väldigt impad själv att jag lyckades klämma ihop min livshistoria på så här få rader. Det ligger väldigt mycket bakom. Tillräckligt med material att fylla åtminstone 3 böcker. Det har jag för avsikt att göra också - i framtiden. Jag har försökt att skriva själv men det går inte, det gör för ont. jag kommer att be om hjälp av en författare istället, när tiden är rätt för det.

Kollage av Hoppsan

Om man har tråkigt kan man leka med play/paus-knappen på ultraljudsfilmen och med hjälp av printscreen fixa en massa bilder att sätta ihop i ett kollage :-)

Då blir det tex så här:
Hihi så söt :-) som ett litet spöke :-) längtar till nästa UL.

En tisdag

Åkte till Kinna i morse och lämnade prov hos barnmorskan (glömde igår) och köpte en present till Mathias syster som fyller år och har fest på lördag. Sen handlade jag lite mat och promenerade hem. Alleballe somnade fast klockan bara var strax före 11 :-)

Väl hemma igen så lagade jag mat. Fiskgratäng och potatis. Mums. Vi käkade och sen dammsög jag och sjalade på mig Alvin för jag tänkte att vi skulle se om Öppna förskolan var öppen men efter att ha gått en halvtimme dit så visade det sig att det var stängda förskolan idag bara för att det är studiedag! SUCK. visste inte att det fanns ett samband där. Victor har ju varit hemma idag, eller ja, han har varit med sina kompisar på badhuset nästan hela dagen ;-)

Så jag och Alvin gick till konsum och köpte nytt kaffe och traskade sen hem igen.

Rätt mesig dag :-) men skönt att gå ut två gånger och få lite luft.

Imorgon kväll ska min stora storasyster Kicki hjälpa mig lite inför 80-talsfesten jag ska till på lördag :-) kicki är född -74 så hon har mycket bättre koll än mig hur man skulle se ut på 80-talet. jag är ju född -82.

Kul att träffa syrran lite, träffar nästan aldrig mina systrar nu för tiden fast vi bor i samma bostadsområde, 4 stycken på en varsin gård och gårdarena ligger jämte varandra.


Alvin ska i säng tiiidigt, skittrött är han eftersom han bara sov 20 minuter och det var i förmiddags.

bla bla. Ska sluta babbla nu :-) hejsvejs :-)

Hemma hos oss *bilder*

För ett tag sedan skrev någon att det vore kul att se mer hur det ser ut hos oss. jag har inte riktigt orkat men idag när jag ändå skulle fota nya tavlorna jag satt upp så tog jag några foton från en del rum :-)

Väldigt enkelt hem, lite stökigt och ingen som helst märkvärdig inredning. Loppis och ihop-plock men vi trivs iallafall rätt bra :-)

Bilderna ligger som vanligt i bilddagboken och här är den direktlänk till dagens bilder.

:-)

Ööööööh!

Tyckte det var väldigt tomt på kommentarer så jag kollade här på blogg.se och då fanns det ju en hel hög kommentarer! Jag har bara inte fått mail om dem :-(

Nu är de iaf lästa och godkända.

Blev arg på en jävla idiot som springer här och snackar skit. STOR suck. Efterbliven är hon och jag HATAR ATT FUCKING JÄVLA blogg.se inte fungerar att blocka fittkärringar på!  STICK för faan till någon annan blogg och vräk ur dig din dynga! Jävla apa!

VARFÖR o VARFÖR funkar inte blockeringsfunktionen?!

Jag fyller år idag :-D

Nej det gör jag inte hehe men jag kunde nästan tro det :-)

Jag träffade Mathias för över 3 år sedan. Jag har fått frukost på sängen noll gånger. Tills idag :-)

Jag fick ha sovmorgon i morse men sen kom han in med en bricka med frukost :-D jag tappade nästan hakan helt. Sååå oväntat. Det berodde naturligtvis på att han på det viset kunde korta ner min sovmorgon till halv 9 istället för att jag fick sova hur länge jag ville ;-) hehehe men det gjorde inget. det var så sött ändå.

Men födelsedagsliknelsen tog verkligen inte slut där :-o på kvällen åkte vi hem till M's föräldrar och hihi jag fick värsta presenten bara så där! En ny mobiltelefon! De köpte den tidigare idag till mig :-) så himla snällt. För dem som missat det så körde jag min gamla mobil i tvättmaskinen och dödade den ;-)

Har ju passat deras valp lite om dagarna här i ett antal veckor så de ville väl tacka, och det var en VÄLDIGT uppskattad gåva!!! <3 <3 <3

Så nu går det ringa mig igen bara så ni vet :-D

**

Imorgon bitti ska jag ta ett rör urin och åka till MVC med för nu är det dags för odling känner jag. Massa uvi-känningar i helgen och flera sammandragningar i timmen vissa perioder. Får de om det visar något, då blir det penicillin. Det lär garanterat handla om min gbs i så fall.

14+0 VECKA 15 IDAG!!!! :-D magbild glömdes bort och bara jag är vaken nu. Magen är inte ett dugg större men har ändrat form. Känner inte alls igen den här magformen från mina andra två graviditeter.  Får de hur den ser ut framöver.


(GBS = grupp B streptokocker, vill du veta mer googla på gbs+graviditet).

Lördag

Say what?

Är det redan lördag igen? Tyckte nyss det var lördag. För 8 dagar sedan var jag i vecka 12 och imorgon går jag in i vecka 15 :-) klura på den en stund du ;-)

Jo jag gick ju in i vecka 13 för en vecka sedan och sen fick jag veta att jag var i vecka 14 några dagar senare och nu imorgon är det 14+0 alltså går jag in i  vecka 15 :-) solklart minsann ;-)

Vi har varit iväg och käkat på donken idag hehe gött en lördag. Ikväll blire TV andra chansen. Igår hade jag skittrevligt framför TVn hahaha jag körde Ebba & Didrik rejs :-D gav hela serien på dubbel-DVD till Victor i julklapp så igår spanade jag igenom, det tog ett antal timmar men värsta nostalgin :-)

Hoppas alla får en trevlig kväll.

Till "er" där ute som sörjer idag, gråter och mår riktigt skit vill jag bara säga; en varm kram och alla mina tankar, oavsett varför det blivit som det blivit är ju smärtan lika fruktansvärd ändå och den smärtan önskar jag ingen, så; varma kramar!
<3<3<3

Grejat

Happs...

Då var det helg igen då :-)

Har sytt lite idag. Var bland annat tvungen att korta ner Victors handledslindor till boxningen som han börjat i. Han ville inte gå i brottning längre. Hoppas han tycker detta är kul längre än en kvart nu ;-)

har ÄNTLIGEN spraymålat mina 15 träfärgade ramar som jag framkallade kort till typ i oktober eller så :-/ har inte orkat. Nu är alla 15 foton inramade i fina silverramar, men de ska ju upp på väggen också *suck*  ...M får fixa. Tvingar honom.

Snart ska jag hämta Alleballe på dagis :-)

Lindex landskapskläder

Är det någon fler som köpt nya ekologiska landskapskläderna från Lindex?

92 var sluuuut så jag chansade att köpa ett par leggings i 86 för de såg ruskigt långa ut. Det var de också, gick till och med att vika upp mudden på Alvin och jämfört med Lindex Velourmuddisar är de större än velourisarna i strl 92.

Men då blir jag nojig ...har ju bara provat på Alvin än men jag tänkte på tvätten? Krymper de som fasen i tvätten eller, eftersom de är så stora? Någon som vet?

Men asså SHIT va smaaaala de är i benen iaf på vaderna. Alvin har verkligen inga tjocka ben men de satt väldigt tight om man säger så. Märklig modell.

Han har T-shirten också men den är 92 och den har farmor köpt, han har bara inte hunnit få den än :-)

Såååå fint tyg! Fick lust att köpa till bebisen också men de var ju inte gratis direkt så jag struntade i det. Kommer säkert fina saker till hösten med :-) sålänge håller jag mig till att köpa rea-fynd till Hoppsan, för det är ju inte bråttom med kläder precis.De finns förresten på Lindex hemsida att köpa :-)

Framtiden i närhet

Dags att städa lite idag när Alvin sover. han sitter och pillar i sig lunch just nu.

Solen har äntligen tittat fram så man längtar efter våren på allvar. Man borde vara utomhus :-/ har lust att hitta på något eller hälsa på någon, känner mig instängd och uttråkad.

Börjar kännas som en lång och tråkig väntan på september opch att det inte finns något roligt fram tills dess. Fast det är ju inte sant förstås men det känns så. Önskar jag hade haft ett jobb nu helst men åtminstone en sysselsättning, praktik eller något.

7 april är det ultraljud - rutin-ul alltså. Samma dag fyller syrran 35 och har sagt att hon ska ha en fest däromkring, det blir kul :-) innan dess ska Mathias syster ha 25-årsfest, om 2 veckor ungefär. Med 80-tals-tema så det blir skojigt att klä ut sig lite ;-) men innan festen får M fan lära mig att köra bil om jag ska köra till och från festen!!! :-)

Sen då? Jo våren såklart är alltid härlig. Blir roligt för Alvin också. Påsk - trevligt.

Till sommaren ska vi försöka bygga lite på framtiden bokstavligt talat, med hammare och spik :-) mer än så säger jag inte. Finns lite planer på en biltur upp till Östersundtrakterna också. Vi har varit där på semester en gång innan. Får se hur jag mår i sommar och hur fogarna känns osv. jag kanske rent av mår toppen och jobbar? :-) man kan ju hoppas.

3 juli fyller syrran 30 och ska ha big party har hon sagt. Ska bli kul. Blir lite tvåårskalas också däromkring när Alvin fyrar sin andra födelsedag 5 juli.

Sen i Augusti fyller Victor 11 år och börjar sexan i samma veva, sista läsåret innan högstadiet. 6 september blir jag 27 år (när hände detta? jag fyllde nyss typ ...22 år väl?) och någon gång efter det kommer väl bebis hoppas jag. hen FÅR gärna komma innan också eller på BF 5 september men jag vågar sätta pengar på att det blir efter BF :-)

Jahapps, det var livet fram till bebis det ...typ. Lite ljust iallafall. Är ju en massa mer också men jag orkade inte skriva allt.

Nepp nu ligger både mugg och tallrik på golvet och Alvin har målat sitt brickbord med köttgryta så nu får han räknas som färdigäten tror jag ;-)

Hej hej


Första ultraljudet

*LYCKA* :-D

Kom in till läkaren, pratade några snabba ord. Bland annat om min Gbs jag hade förra graviditeten att jag ska börja lämna urinodling och så snart för att hålla koll. Sedan direkt in till ultraljudsrummet :-)

ÄNTLIGEN fick jag se lilla "hoppsan" uppenbara sig på skärmen! :-D Vilken lycka! Hoppsan vinkade år oss hihi. Allt såg bra ut men sen kom det MÄRKLIGA!

Jag har en menscykel på 30 dagar. Min senaste mens började den 6 december och sista blödningsdagen var den 13 december, samma dag som vi åkte till Puerto Rico. Dag 7 i cykeln alltså.

Läkaren mätte Hoppsan och påstod att jag är i vecka 13+2 idag hahaha jag skulle med andra ord haft ÄL och blivit befruktad den 14 december, dag 8 i menscykeln!

Så nu är jag plötsligt i vecka 14 istället och är beräknad att föda barn 5 september. Wiii jag som fyller 27 år den 6 september!!! KAN det bli en liten födelsedagspresent tro??! Fast jag är rätt säker på att jag kommer gå över ett par veckor så det är väl ingen chans. Men Hoppsan blir farligt nära kusin Jonathans födelsedag 17 september och jag har ju lovat att låta bli den dan ;-) *Therese, jag ska försöka* hehe :-D

Magen då? Jo, livmodern är stor men han lyckades trycka ner och mäta kortare än mig, en bit under naveln, det i kombination att jag blev flyttad 6 dagar gör ju att det inte är så himla farligt stort. Det lugnar nog ner sig med växandet också.

Sammanfattningsvis; jo nog visste jag att jag kommer få en stor bebis mest troligt men jag trodde inte att en bebis kunde vara STOR redan i vecka 13 :-/ för jag tror inte på att jag blev gravid 14 december, jag tror det är hoppsan som är stor för veckan.

Jahapps lite film? men skruva upp ljudet som blev ruuuskigt dålig kvalité :-)
Fick en utskriven bild också:


Godmorgon

Dagen D eller kanske U? :-)

Lite ultraljud minsann, kunde det bli mer spännande? Hihi jag vill åka NU!

Men fyyy mina drömmar i natt. Har drömt om trillingar och idiotläkare som föreslog fosterreduktion. Jag var så arg! Att någon ens kan komma med ett sådant förslag! *fnys*

Graviddrömmar är härliga, levande, fantastifulla, tydliga och galna :-)

ååååå hoppas nu bara min lilla bebis där inne mår bra :-( och är rätt storlek och har armar och ben och ja...sånt där :-)

I eftermiddag är det dags. Kanske dröjer till kvällen innan jag skriver. Vi får se.

Men hörrni! TÄNK om läkaren inte gör något UL :-o de kan ju vara lite knäppa ibland... nåja vi får väl se. I såfall sätter jag mig och lipar och kräver eller något *s*. Jag SKA göra UL idag!

Om det skulle vara två

Får en liten provsmak nu ikväll hur det skulle vara om 2 år om jag väntar två nu ;-)

Har grannbarnen ett par timmar, stora är 3,5 och lilla lika gammal som Alvin, så precis så som vi skulle få det med andra ord haha :-D

Timmarna segar sig. Blir lite TV ikväll och sen lär jag lägga mig tidigt bara för att tiden ska gå fortare *s*.

En skitkul grej idag dock: jag har hämtat nya glasögonen!!! :-D båda paren men jag hade vrålbråttom så jag hann inte böja till dem och det var dumt för de glider som fasen. Måste dit imorgon och justera dem.

Bilder nedan. Svårt att se men det är iallafall ett par mörkrosa och ett par röda ;-)
Längtar...

Ny vecka :-) jösses! Tiden springer iväg. Måndag igen.

Imorgon är det tisdag och ultraljud, är sååå nyfiken på att se bebisen!!!!! Hoppas han mäter den också så man får ett datum som INTE är 11 september, det datumet byter jag mer än gärna bort :-)

Ska bli kul att veta var bebisen ligger också för om den ligger på någon av de två ställena som jag känner rörelser så vet jag ju att rörelsena stämmer. Iallafall på ena stället.  fast jag vet inte hur pass rörliga de är där inne kanske bebisen kan nå båda ställena också, men då borde jag känt rörelser lite varstans i så fall.

Nåja, ett dygn kvar lite drygt. Imorgon eftermiddag. Trist att det är på eftermiddagen så jag får en lååång seg dag av väntan först :-)

När vi satte tiden till rutinultraljudet så bad jag speciellt om att få en morgontid just för att slippa gå och vänta en hel dag. det var ju menat att bli första gången vi fick se bebisen hehe men nu blir det andra gången istället :-)

*längtar som en tok*