Fetto - yes I am

Fetto är man och fetto lär man förbli :-) det finns alldeles för mycket gott att trycka i sig för att jag ska kunna tappa vikt.

Idag har jag ätit pizza till lunch, sen oxfilémiddag hos Mathias föräldrar med Ris a la Malta till efterrätt och sen fick vi tårta på det också som Mathias syster hade med sig.

Jag har lika tjock mage nu som typ i vecka 10 i graviditeten. ILLA! Det är ju för sjutton 8 veckor sen han föddes och jag har fortfarande inte fått tummen ur och börjat jobba på vikten.

Men nu har jag bestämt mig! Nu är det inget kul längre. Minst 3 dagar i veckan ska jag promenera. Direkt när jag lämnat Alvin på dagis så är jag ju påklädd och klar med Elmer i beco eller sjal - bara att traska. Måste bli av.

Jag har fortfarande bara gått ner 15-16 kilo och har ca 9-10 kilo ner till före-gravid-vikten på 62 kg. Sen därifrån ska jag ju ner till 58 kilo.

Vad är rimligt tidsmässigt? Vara nere på 58 till sommaren?

Med Alvin hade jag ju gått ner till inskrivningsvikten på efterkontrollen, dvs jag hade gått ner 19 kilo till efterkontrollen. Jag har efterkontroll om 2 dagar :-( fan va kass! Sen hade jag gått ner alla 22 kilona när han var 5 månader gammal. Elmer är 2 månader nästa vecka...


Prick 8 veckor efter förlossningen


Prick 1 vecka före förlossningen - v. 38+2 - kolla ANSIKTET! Jisses!


NEEEEEEEEEEEJ jag vill inte höra att det inte alls ser så farligt ut och att jag inte alls är jättefet. Jag VET att det finns massor av folk som är mycket tjockare utan att ha fött barn nyligen men det handlar inte om det. Det handlar om att jag inte trivs, hatar att se ut så här. Min inre bild är en helt annan så jag blir lika förvånad och nedstämd varje gång jag ser mig i spegeln.För 1 år sen såg jag ut så här:

 
Så tror jag att jag fortfarande ser ut, alltså min inre bild av mig själv ser ut så där... spegelbilden säger något heeelt annat...

Dagens FL

Nu ska jag göra något ovanligt. Jag ska lägga en länk till en tråd istället för att bara hiva in ett anonymt citat plockat från FL :-)

Den här godbiten måste nämligen avnjutas i sin helhet.

Poppa popcorn, sätt dig till rätta, stretcha skrattmusklarna och bege dig sedan hit:

http://www.familjeliv.se/Forum-5-154/m48209821.html

Mycket nöje!

Min viktigaste kategori

Nu medan tävlingen om FLs bästa bloggare pågår så blir det ju några extra besökare :-)

Så jag vill passa på att göra reklam för min kategori "Råd, hjälp & information" där jag samlat några av mina viktigaste blogginlägg.

* Menskopp
* Sen avnavling - barnets födslorätt
* Bakåtvänt vs framåtvänt i bil
* Bär ditt barn
* Amning

Kika in där :-)SJÄLVKLART! Ungar!

Jahapp...

Åff Kårs!


Igår innan Alvin åkte måste han och Elmer fan ha diskuterat ihop sig och bestämt sig för att jävlas. Elmer har vaknat sjuttioelva gånger i natt och då inte bara för att få bröstet och somna om, nej nej han har vaknat och varit vaken! bajsat 2 gånger, jollrat, gnällt och tuttat om vartannat.

...medan Alvin den skitungen somnade så fint klockan 20 hemma hos farmor och farfar och sov till klockan 07 i morse. UTAN några uppvak i natt!

*suck*

Skulle inte skrivit så där igårkväll ;-)

Nåja... jag kunde ligga kvar i sängen ända till 09:30 och det är ju jäkligt sällsynt om man säger så.

Nu ska vi åka iväg och köpa fisk till akvariumet :-) det har stått tomt i flera veckor säå när som på en liten mal som heter Malin :-) men det är ju lite väl tilltaget med ett 400-litersakvarium till EN liten mal ;-)

Ikväll ska vi hälsa på hos Mathias föräldrar i samband med att vi hämtar Alvin och ska då även äta middag där. Det bästa med det hela är att Mathias syster kommer dit också och ska träffa Ellebellen för första gången! HÖG tid nu får man väl säga :-)

Har lixom bara inte blivit av men bättre sent än aldrig :-)

Woooohooooo BARNLEDIG!

Wiiiiiie! Vi har barnfritt här ikväll!

...nej Elmer räknas inte ;-) han är ju jag och jag är han. Iaf tror ju Elmer det, så vi kör på det  :-p

Men Alvin och Victor är borta :-)

Victor gick hem till min syster i går och har bott där hela helgen :-D ja alltså, egentligen är det väl sina kusiner Celine och Oliver han är hemma hos och inte sin moster då ;-)

Jag har bara sett till honom två korta snuttar. Igår när han kom hem för att hämta tandborste och idag när han kom hem ett tag för att duscha, byta kläder och hämta lite grejer.

Jag har varit iväg idag och shoppat med Mathias mamma och vi kom hem lagom till jag skulle hämta ballen på dagis så han hann ju se farmor och ville följa med henne hem men hon hade inte bilstolen insatt så det gick inte och han blev så besviken. Vi fick lova honom att pappa skulle köra dit honom efter jobbet istället.

Sagt och gjort - Alleballen fick åka hem till farmor och farfar efter vi ätit middag och så ska han sova över. Så nu är vi barnlediga!!!

Jobbigast här hemma för tillfället är utan tvekan Alvin. Han tar mest uppmärksamhet, kraft, tid, energi och tålamod. Det är han som vaknar på nätterna och skriker - inte Elmer. Elmer vaknar till och gnyr, får bröstet, somnar om. Alvin vaknar och gråter, skriker, gnäller, klättrar och klänger, klagar och kräver bröstet (men får inte - jag tänker INTE nattamma en tvååring) och vill ha välling och vatten och allt möjligt. Han vaknar MINST 2 gånger varje natt. SJUKT påfrestande! Han har sovit bra på nätterna precis hela sitt liv men som några kanske minns så testade vi egen säng åt honom i somras och trots att det verkade gå bra så blev det totalt fel. Han började ju sova i min säng igen + att han började med ovan beskrivna beteende med uppvak.

Men visst, nu vet jag ju inte om uppvaken beror på att vi försökte börja med egen säng eller om det blev så här för att Elmer föddes. I vilket fall hoppas jag att det ska gå över snart. Jävligt snart.

Det är också Alvin som vaknar typ 6 på morgonen och vill kliva upp - inte Elmer. Elmer skulle lätt sova till 9-10 om han inte blev störd av Alvin och av att jag alltid måste gå upp med Alvin.

Det är Alvin som river ut, stökar ner, kladdar, förstör, klättrar osv. Han är kort och gott väldigt väldigt krävande.

Meeen å andra sidan är han ju den största glädjespridaren hemma också :-) med sina clownaktiga påhitt, bubblande skratt och knasiga ideer. Man blir varm och glad hela tiden och man får skratta hjärtligt flera gånger om dagen tack vare Alvin.

Men nu ska det bli väldigt skönt med en skrikfri natt + en sovmorgon! :-D ...om Elmer vill, alltså ;-)

Håll reda på era ungar!

1. Det är INTE Halloween idag. Det är Halloween imorgon! Hur svårt på en skala kan det vara att hålla reda på?! Med tanke på att halloween ALLTID är den 31 oktober.

2. Man ska klä ut sig om man ska springa runt och hota med "Bus eller godis".


Det knackade nyss på dörren. 4-5 grabbar i Victors ålder stod där och höll fram en Ica-kasse "BUS eller GODIS!". En ICA-KASSE?!

"Eh...? Va? hahahaha nääää killar. Halloween är imorgon, och hallå, ni är ju inte ens utklädda! Hahahaha".


Sååå pinsamt! ...För deras föräldrar. Victor kikade också ut i trappuppgången. "Hej Filip" sa Victor som kände igen en av grabbarna från skolan:-)

Jag och Victor pratade om just detta för några dagar sen. Att jag inte vill att han går runt och tigger godis. Dessutom tycker jag att han är för gammal. "Förresten, vad ska du klä ut dig till?" frågade jag Victor då. "Klä ut mig?!" svarade han och då fick han serverat vad jag tycker om att det springer runt ungar och tigger godis utan att ens klä ut sig.

Jag hade skämts ihjäl om Victor gjorde så. Tydligen känner inte andra föräldrar likadant :-/

Frågan är om de tycker att det är okej att barnen beter sig så vilka dagar som helst på året? Knackar på hos folk och tigger godis och hotar med att göra bus som att kasta ägg på huset och liknande?

Håll reda på era ungar! ...och datumen!

Storlekar

Jag står i kassan på Kapp Ahl. Bredvid mig står en medelålders dam och ska betala. Hon har tagit med sig både storlek 68 och 74 av ett plagg och rådgör med kassören.Damen: Du, en pojk på 8 månader, vilken storlek?

Kassör: Få se här... ja 74 skulle jag ta, det är 6-9 månader. Jag skulle inte ta 68 iallafall, det är 4-6 månader.

Damen: Jaha...

Beckah: Hm ...jo ...han här (klappar på Elmer i beco-selen)  har 68 och han blir 2 månader nästa vecka, så det varierar ganska mycket...

Damen:  Oj!  :-oVisst är det jobbigt när folk bara lägger sig i så där. Jag ska vara tyst i fortsättningen ;-)


Men ja, så är det. Storlek 62 har vi nu sakta fått börja lägga undan och övergå helt till 68 som sitter hur bra som helst. Något annat som satt hur bra som helst (nåja, de ÄR stora) var Kavat-skorna Elmer fick idag av sin farmor. de var i storlek 18 :-) sååå söta!!!

Egentligen en julklapp men han märker knappast om han får ett paket färre på julafton ;-)


FLs bästa bloggare!

Jag kom med i finalen! Tack alla snälla som jag lyckades lura in att nominera min blogg ;-) Detta var ju skitskoj så vad som än händer är jag väldigt stolt :-)

Men nu ska det ju röstas också!

Finalen är igång med omröstning här inne:
http://www.familjeliv.se/Forum-5-155/m48349075.html

De 10 bloggar som fick flest nomineringar går det att rösta på.

Hoppas många går in och kollar alla bloggar och röstar så det blir lite spännande :-) ALLT kan hända!Hahaha va kul :-D

Hade trist och tänkte kolla in FLs startsida om där fanns något kul. "Mest sedda klippen" lät spännande så jag klickade upp listan och fann detta:
:-D så jag blev ju tvungen att kolla på youtube också hur många som kikat totalt...

:-o  2568 pers!!!!! :-o

Jisses :-) KUL! Verkligen, att få dela med sig av ett av mina tre största ögonblick till så många :-)

Den som missat förlossningsfilmen (och vill se den) finner den här:

http://www.youtube.com/watch?v=LohlcGpC3y4

KOOORV

Undrar när man ska börja få ork, lust, tid och inspiration att laga riktig mat igen?

Idag blir det iaf falukorv och snabbmakaroner. En lång bit ifrån riktig mat, men fortfarande så pass att man får skryta med att man hunnit laga mat tills Mathias kommer hem ;-)


Well well. Barnen klagar INTE! :-)

Vaccination av gravida och andra...


Ärligt talat. Hur vågar gravida springa iväg och vaccinera sig mot svininfluensan? Då tänker jag främst på gravida med barn i embryo och fosterstadiet. Jag ryser när jag tänker på vilka effekter detta skulle få OM det skulle visa sig att "hoppsan, det var visst inte ofarligt för växande foster".

Från början består bebisen av ett gäng celler som ska delas och därefter börjar en liten människa växa, en OTROLIGT skör varelse där minsta störning kan påverka på alla möjliga sätt. Vem vet vad som händer om man får vaccinet i vissa kritiska punkter i graviditeten. Samma dag som hjärtat börjar slå, samma dag som moderkakan ska ta över hela jobbet att ta hand om bebisen, då könet utvecklas, hörseln, hjärnan osv. Tänk om det finns kritiska punkter i graviditeten då vaccinet faktiskt kommer in och påverkar barnet...

Det är ju redan bevisat att andra saker kan påverka om barnet utsätts för dem under dessa kritiska punkter.

Jag hade ALDRIG vågat! Aldrig!

Jag skulle inte våga knarka heller. Det händer "antagligen" inget om man tex röker på vid ett tillfälle. Eller häller i sig en flaska sprit. Antagligen går det bra att göra det en gång. ANTAGLIGEN. Men! Har man otur så gör man det vid precis fel tillfälle. Barnet kanske precis håller på att gro fingrar och så kommer denna störning utifrån och förstör. TÄNK om det är samma sak med vaccinet mot svininfluensa? Det är det INGEN som vet!

Ja, nu hittar jag på löjliga exempel såklart - men poängen kanske når fram?

Vaccinet är NYTT och har således INTE testats på gravida eller följts upp i åratal för att se vad för effekter det kan ha haft på barnet i magen. INGEN VET!

Sen har vi dem som vaccinerar sig i slutet av graviditeten. Barnet är redan färdigt och ligger bara och växer. Armar, ben, hjärta, hörsel osv finns redan och bör rimligtvis inte påverkas men hallå?!

Vaccinerar man nyfödda? Nej. Man vaccinerar absolut inte tidigare än 6 månaders ålder och då enbart riskgrupper. Vanliga ungar får inte vaccineras om de är under TRE ÅR. Ändå låter man ofödda barn vaccineras i mammas mage. Hur vågar man? Varför får bebisen utsättas för vaccinet dagen före hen föds men inte dagen efter hen fötts? Det finns en anledning till varför man inte vågar vaccinera barn under tre års ålder.

Jag hade ALDRIG vågat! Aldrig!Sen går folk och klumpar ihop gravidvaccineringen med vaccineringen av resten av befolkningen vilket för mig är obegripligt. Jag tycker att det är två helt skilda diskussioner. Jag skulle absolut kunna tänka mig att vaccinera mig själv, har inte bestämt mig ännu, och har redan tackat JA till att vaccinera Victor genom skolan.

Jag är inte rädd för vaccinet eller dess eventuella biverkningar. Jag tycker det hela är uppblåst till löjliga proportioner. Man pratar tex om det giftiga kvicksilvret trots att det inte ens motsvarar vad man får i sig ändå under en vanlig vecka genom kosten. Löjligt! Det är som att säga att Lakrits är giftigt fast sanningen egentligen är att Lakrits i normala mängder är ofarligt men visst, trycker man i sig kilovis varje dag så är det giftigt, ja. Vad är inte det?

Visserligen så är själva influensan också uppblåst till löjliga proportioner så där kan ju sjukdomen och vaccinet ta varandra i hand men så brukar det ju bli (med hjälp av media). Jag är inte rädd för att bli sjuk själv, men jag vill att Elmer och Victor slipper influensan. Nu önskar jag såklart inte att Alvin ska bli sjuk heller men han är väl rustad att klara av en influensa och om han skulle få den så skulle han vara immun sen, vilket är rätt trevligt. Victor och Elmer däremot är inte lika bra rustade. Elmer för att han är knappt 2 månader gammal och Victor för att han är så otroligt klen och har inget att ta av. Han skulle antagligen behöva läggas in. Victor är 11 år, 140 cm lång och väger 27 kg. Han blir tokdålig när han är sjuk (men blir istället inte sjuk speciellt ofta).Sen har vi alla dessa fantastiska helgon som inte bara tänkt vaccinera sig, utan dessutom måste köra upp i ansiktet på alla andra om hur fina medmänniskor de är eftersom de vaccinerar sig , för ALLA ANDRAS SKULL! Fan, jag spyr på er! Inte ni som faktiskt gör det på riktigt. Tex jobbar inom vården eller umgås med riskgrupper osv, det är inte er jag pratar om.

Nej, jag pratar om alla skenheliga låtsashelgon som aldrig någonsin gör sådana här saker för andras skull annars. Jävligt lätt att spela ädel när vaccinet är gratis och sanningen är att de egentligen vaccinerar sig enbart för sin egen skull men är så jävla osäkra i sitt beslut och rädda att de fattat fel beslut att de måste trycka ner alla andra (som inte ska vaccinera sig) för själva att må lite bättre. Ta ert jävla vaccin, varsågod! Men sluta köra ner det i halsen på alla andra, ni är inte bättre och ni bryr er inte ett skit mer om era medmänniskor! Fatta hur pinsamt det är att skryta med att man vaccinerar sig för alla andras skull!

Ta och gör något vettigt för andras skull istället. Skicka pengar till barn i U-länder, bli vegetarianer, ta bussen istället för bilen och sluta konsumera så jävla överdrivet. Men nej just ja, det är ju riktiga uppoffringar så det går inte för sig ;-)


Till alla; gör som ni vill med vaccinet. Skit i vad alla andra säger/tycker/påstår och var nöjda och stå för ert beslut för ER familj. Det går så otroligt mycket rykten. Använd sunt förnuft och ta allt med en nypa salt. Speciellt alla skrämselartiklar på internet som är skrivna av diverse knasbollar med knäppa idéer.
GRATTIS ALVIN


Grattis på Bolibompanamnsdagen Alvin :-D

Vilken överraskning det blev när vi tittade på bolibompa nu på morgonen och såg att Alvin hade namnsdag :-) lustigt då Elmer hade Bolibompanamnsdag för bara några dagar sedan.

Vad är en Bolibompanamnsdag? Läs om det i blogginlägget om Elmers namnsdag.


Grattis säger vi också till Adina som fick en Bolibompanamnsdag idag, vi "känner" en liten Adina från tiden då Victor hade en sida på babyfriends :-) och jag vet att hennes mamma ibland kikar in här också :-)
Favorit i repris

Den 14 november fyller den här bloggen 1 år (REDAN?!) så jag var tvungen nu attg kika bakåt och kolla hur det hela började. Hittade då en godbit som förtjänar att återpubliceras.

Tragiskt men kul :-) Jag fick nämligen ta del av min mammas recept på filmjölkslimpa som syrran hade så jag provade att baka brödet och följande konversation utspelade sig mellan mig och Victor (10 år gammal):

Victor: -VA?! bakar ...DU?! Du brukar inte baka.
Jag: -Nej men det här är min mammas recept så därför bakar jag det.
Victor: -Din mamma? Kan hon baka?!
Jag: -Ja det här brödet kunde hon baka iallafall.
Victor: -Är det filmjölk i??? Gjorde din mamma så?
Jag: -Ja det heter mammas filmjölkslimpa så det ska vara filmjölk i.
Victor: -Ja...och en skvätt alkohol va?!

:-D

(mormor=alkoholist)

Farmville

Kan man bli tröttare på Farmville eller?

...och då spelar jag inte ens och har aldrig spelat. Eller Farmville - det finns ju en miljard kopior också. Inte lätt att hålla reda på alla och hela tiden poppar det upp nya varianter som man måste ignorera. Vad är grejen?!!

Odla riktiga grönsaker istället! Ger motion, frisk luft, bra mat och en bättre miljö.

Farmville = Tamagotchi för "vuxna".

Morning from hell

Hur mycket får man för en tvååring på Tradera nu för tiden?

Morgonkaffet blir starkt idag. En timme till dagislämning, en timme till dagislämning, en timme till dagislämning...

Vad gör jag här?!

Det är så otroligt dumt egentligen. En ond cirkel av idioti och felprioriteringar och personliga behov.

Vad pratar jag om? Jo att jag sitter här, nu, klockan 1 på natten.

Jag borde gå och lägga mig så fort alla ungar slocknat för natten typ senast 22-23 (Elmer är sista barnet att somna för natten) men gör jag det? nej o nej. Det är det jag inte gör.

Där vid 22-23 lägger sig äntligen lugnet. ALLA sover och allt odjud som härjat hela dagen tystnar äntligen. Jag kan bara VARA, jag blir jag igen istället för att bara vara mamma.

Jag har ett sånt extremt stort behov av de här ensamma tysta stunderna att jag helt enkelt inte kan gå och lägga mig. jag måste sitta upp och njuta av att ÄNTLIGEN få vara ifred! Det är MIN tid.

Jaha ...men sen då? Sömnbehovet? Jo visst. Sova är trevligt. Jag brukar sova från 1-2 nån gång fram till typ 5 då Elmer vill äta igen och sen kanske jag får sova till 7 ...bra dagar. Dåliga dagar tar nattsömnen slut redan där vid 5-tiden. Alvin har kommit på att han ska vara morgonmänniska tydligen. Min motsats.

Ja, men det är väl bara att lägga sig och sova på dagen då? hehehe ja VISST! *inte*. För det första ska då alltså Elmer också sova och så ska klockan vara dagistid för Alvin. Ja och då har jag extremt mycket annat jag borde göra och ännu mer som jag VILL göra ;-) Så att sova på dagen ligger ganska långt ner på prioriteringslistan.

Jag tror jag sovit på dagen typ 3 gånger sen Elmer föddes och ja, då räknar jag även med BB-tiden. Jag har inte tid att sova!

Men självklart ...när jag inte sover ordentligt så blir jag ännu mer slutkörd psykiskt på dagarna och det leder till? javisst! Ett ännu större behov av ensamtid på kvällen när alla andra sover.

Så rullar det på och jag vet inte hur jag ska kunna stoppa det heller.

Nu sitter jag här med Elmer i sjal på magen och bloggar som ett korkat får istället för att sova. Jag vet. Mina prioriteringar är inte som de borde. Klockan är  över 1 och så ska jag borsta tänder och sånt - 01:30. Sen ska jag bädda ner mig och Elmer - han kommer vilja ha sin nattmat så jag måste amma. Helst vaken och sittandes för att mata ordentligt så jag får sova så många timmar som möjligt. Sen eventuellt blöjbyte och i så fall en ny slurk mat efteråt.

Om jag har tur landar huvudet på kudden kl 02:00 och om jag har tur så har Alvin inte en sån där jobbig natt som i går där han vaknade klockan 04 och grinade och klängde och gnällde och till slut fick välling och somnade om 05:30 så jag fick sova 2 timmar till iallafall (för att sedan stressa iväg till dagis bara för att upptäcka att dagis var stängt idag och mina drömmar om att sova på dagen krossades).

Jaja vi får väl se hur det blir... första steget nu är att lyfta på den feta röven åtminstone.

Nominera mig ;-)

Blev så glad när jag kollade kommentarerna och läste detta meddelande:

"Grattis! Din blogg har blivit nominerad till “FLs bästa blogg!”.

Gå in i tråden för att acceptera din nominering samt för att nominera dina egna favoritbloggar!
http://www.familjeliv.se/Forum-5-155/m48299076.html"


Men tydligen går det ut på att få många nomineringar så ni FL:are som läser min blogg (och gillar den) in med er och nominera min blogg ;-) *smöra smöra med lite socker på*

:-D

Hemmastudio

Var inte bara Alleballen som fastnade på bild igår när jag hade hemmastudio ;-)

Fotade alla tre. Både enskilda bilder och syskonkort. Dessutom fick jag till bilden som ska bli årets julkort :-)

Kika gärna in på alla bilderna här i bilddagboken:

http://beckah82.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1256511601&id=419895763


Angående dagiskortet

Många ifrågasatte varför jag inte ville lägga typ 500 spänn på ett dåligt dagisfoto.

(läs om det i detta blogginlägg)

Svaret är att jag hellre lägger typ 5 spänn på att framkalla någon av dessa hemmatagna bilder. Bilder där Alvin är sig själv och tittar in i kameran, utan sår i näsan, bula i pannan och med ett riktigt leende!

Måndagsbabbel

Fan va mycket GREJER överallt... eller ja, kanske för liten lägenhet också (vaddå KANSKE hahaha). Mår dåligt av allt stök men det går ju inte direkt göra så mycket åt saken heller. gah, kan det inte komma en container snart? Vårt bostadsbolag ställer ut ewn container en gång i halvåret en dag så folk får kasta precis vad de vill. Det är SKITBRA! Men det är också det enda lilla bra de gör ;-)

Helgen är över äntligen ;-)

Den här veckan händer ingenting förrutom att syrran fyller år imorgon och att Victor har lov från skolan. Syrran har redan firat dock med maskeradfest i fredags. jag var såklart inte där eftersom jag ammar alldeles för mycket för att kunna lämna Elmer med Mathias ännu. Men jag får väl gå dit imorgon på hennes födelsedag och säga grattis iaf och kanske få en kopp kaffe.

Måste försöka greja en del här hemma också i veckan. Idag blir det disk, massa tvätt/hänga tvätt/vika tvätt och byta sängkläder. Allt utom disken är klar, tar den sen när jag ska slänga ihop någon middag.

Ordentligt höstigt ute idag. GRÅTT, blött och trist. Här har man ju ingen vit vinter att se fram emot heller för här ser det ju ut på detta viset ända fram till våren typ. Kommer det snö alls handlar det om ett par dagar max om man har tur.

Nej nu ska jag sluta gnälla och ta och greja i ordning lite foton. I eftermiddag/kväll tänkte jag ha fotostudio hemma och ta kort till årets julkort osv. OM barnen vill samarbeta ;-9 framförallt Elmer då och kanske Alvin. Victor är ju lite lättare att styra när det gäller sånt :-)

Yey! Nu tror jag posten kom! dagens höjdpunkt ;-)

GeKås shopping

Igår var vi till GeKås som sagt. Lönehelg - rätt idiotiskt men men.

Det var smockfullt med folk. Man orkade lixom inte ens leta grejer utan tog bara saker man råkade passera som såg intressant ut typ... jag hade tänkt handla mycket mer julklappar men jag orkade helt enkelt inte. Vissa är ju inte riktigvt kloka heller och tror att de kommer fram snabbare om de kör av hälsenorna på personen som står framför fast alla gör så gott de kan att röra sig framåt lixom...

Jösses vilken cirkus ...fattar verkligen varför det blir en dokusåpa om detta.

Dagen blev väldigt lyckad för oss ...inte! På vägen dit somnade Alvin och kissade ner sig. KUL! Han brukar aldrig kissa när han sover middag. Men jag hade med extrakläder så det löste sig. När vi shoppat klart pratade vi om att äta middag där i Ullared men det var så mycket folk att vi åkte hem istället och tänkte käka på nån pizzeria eller så hemma istället men de planerna ändrades... precis när vi var på väg in i Kinna så börjar Alvin gallskrika att han har ont i magen och två minuter senare kommer en kaskadspya över hela baksätet typ och en halv minut senare ytterligare en omgång *SUCK*. Var bara till att åka direkt hem och sanera ungen, bilen och bilstolen istället för att äta och sen åkte M och köpte korv och korvbröd ist. Lyxmiddag ;-)

(kanske ska tillägga att det alltså var åksjuka A hade och inte magsjuka osv)

Här kommer iaf bilder och priser från min handling (sen handlade ju Mathias också men det visar jag inte här)


Vissa priser är ungefärliga för kvittot blev blött så en del priser försvann :-) men jag skriver det jag vet och det som står kvar på kvittot.Fiskeset - julklapp Alvin - 29:95 kr
Vävram - julklapp Alvin - 59:95 kr
Polisstation - julklapp Alvin - 159 kr
Bitringar Esska 2-pack - 14:95 kr
Blå mjuk skallra - julklapp Elmer - 39:95 kr
Hängleksak - julklapp Elmer - 29:95 kr
Bitleksak - julklapp Elmer - 14:95 krHeldress med luva till Elmer strl 68/74 - 29:95 kr
Tredelat 146/152 till Victor och 98/104 till Alvin - 39:95 kr stAdventsljusstake vanlig - 49:95 kr
Ljusstake på fot - 119 kr
Batterier - 14:95 kr
Reflexdjur - 14:95 kr st
Reflexband - 9:95 kr st4 örngott vita - 12:95 kr st
1 bebisörngott vitt - typ 5-10 kr
Vitt Dra-på-lakan till 90-säng - 69:95
Vanligt vitt lakan 90-säng - 49:95
Påslakanset blå/grön - julklapp Elmer - 59:95
Påslakanset blå/grön - julklapp Alvin - 89:95Tom & Jerry - 10:95 kr
Mini-snäckor (bullar) - 15:95 kr
Rollo - 19:95 kr tror jag
2-pack sockerkaka - 13:95 kr
Solchips - 14:95 kr
Brio - 3:53 kr
Gräddkola - 3:53 kr
Bilar - 9:95 kr
Fingers - 9:95 kr tror jag
Julmust - 7:95 kr + pant 2 kr
Pepparkakor - vet ej
2 Chokladkalendrar - 6:95 kr st
Maoam 5-pack fruktkola (ej i bild) - 5:95 krTröja strl 98 - julklapp Alvin - 69:95 kr
Döskallebyxor strl 98 - julklapp Alvin - 89:95 kr
2-pack boxers strl 98/104 - 29:95 kr
1 par boxers strl 98/104 - 19:95 kr
Vintermössa strl 50 - 69:95 kr
2 par dagisvantar strl 2 år - 29:95 kr/paret
Raggsockor strl 25/27 - 16:95 kr
Pyjamas strl 98/104 - Julklapp Alvin - 39:95 krPyjamas strl 74/80 - julklapp Elmer - 49:95 kr
2 par Döskallesockar  strl 19/21 - julklapp Elmer - 8:95 kr paret
Frottésockar 2 st 2-pack - 12:95 kr per 2-pack
Body strl 74 - julklapp Elmer - 39:95 tror jagSvart T-shirt strl 146/152 - julklapp Victor - 59:95 kr
Röd T-shirt strl 146/152 - julklapp Victor - 59:95 kr
Randig tröja strl 146 - 39:95 kr
2-pack raggsockar strl 34/36 - 16:95 kr
2 par boxers strl 134/140 - julklappar Victor - 19:95 kr stHood-jacka herr strl L som jag och Elmer får plats i när jag sjalar :-) 59:35 kr
2 par randiga strumpor strl 37/40 - 16:95 kr paretTror det blev ganska rätt :-) slutsumman blev iallafall 2005:46 kr

LÖRDAG

Naturligtvis var det idiotiskt av mig att skriva igår att Elmer inte fått några nya prickar på 1,5 vecka. Hans kropp svarade med att klämma fram mängder av nya prickar idag. Dock bara ett 10-15 tal som är röda och i samma storlek som vanligt, resten (typ 50 till) är väldigt väldigt blekt röda och lite mindre i storlek. Ser nästan lite ut som nässelutslag.

Najs ...not.


Idag har vi även varit till GeKås. Det var en upplevelse kan man säga. Skriver mer om det imorgon, ska strax sova för nu går ögonen i kors.

Nya bilder

Nya bilder i bilddagboken igen :-)

21-23 oktober

http://beckah82.bilddagboken.se/

Smakprov:


Elmer möter Elmer för första gången :-)


Uppdatering om Elmer 7 veckor

Idag blir Elmer 7 veckor gammal :-)

Kan meddela att Elmer inte fått en enda ny prick på 1,5 vecka och alla han hade har läkt eller är på väg!

Till och med ryggen börjar bli fin nu och han har ingenting i hårbotten alls. Det som syns är den under ögat och en svag röd fläck på kinden samt lite på ryggen men han har blivit jättefin!

Känns toppen!

I munnen syns det ännu men det försvinner säkert det också.

Jag har inte vägt honom men han ser smalare ut om magen och benen så han har antingen gått upp dåligt eller vuxit mycket på längden. Enligt vågen hemma så har han inte gått upp alls men den är ju inte så tillförlitlig.

Han har blivit varm sista dygnet och legat mellan 37,5-37,9 så ingen feber men varm med iskalla fötter + att han sover hela tiden (hans normaltemp är 36,9-37,1)

Jag är inte speciellt orolig men håller koll på tempen och har bett BVC om en extra vägning nästa vecka (har inte fått svar än) eftersom det annars skulle blivit 4 veckor mellan vägningarna.

Han utvecklas i övrigt som han ska. Har i veckan börjat le mycket mera, har börjat jollra lite och "pratar" med kroppen genom att sparka och vifta mycket när han är glad.

Årets dagisbild

Årets dagisbild för Alvin är ingen lyckad historia precis :-) Snytsår i näsan, bula i pannan och så TÄNDERNA! hahaha :-) Så i år köper jag inte dagisbilderna, utom gruppbilden för den vill jag ha som minne varje år.

Har gjort samma med Victor i år (igen) bara skolkatalogen.

Känns meningslöst att köpa dåliga bilder på mina barn som någon annan tagit när jag kan ta 100 bilder själv, välja en perfekt och skicka på framkallning.


Sjuk liten kille (killar?)

Jahapps det var väl klart förstås...

Nej, inte Elmer. Eller ...det vet jag ju inte men nu har han bara 37,5 iallafall så det är ju en förbättring.

Nej jag syftar på Alleballen. Han vaknade och skrek med ont. Först kunde han inte riktigt förklara så han fick Alvedon men sedan kom det fram att det var örat som värkte. Oj vad han grät och tog sig om örat. Så jag pytsade i honom Ipren också och efter en stund somnade han om. Han har vaknat till ett par gånger och snyftat om ont i örat men sover iaf.

Får se imorgon. Han var inte varm innan han fick Alvedonet men jag får kolla i morgon bitti om han har feber. Detta blir hans tredje öroninflammation i så fall. Trist för lillen :-(

*******

Uppdatering...

Ropa inte hej förrän...


Nu har jag tempat Elmer igen efter att han  varit vaken en stund. 37,9 hade han nu. Enligt vågen hemma väger han samma som för en vecka sedan. Så om jag får gå till VC med Alvins öra imorgon ska jag ta och kontrollväga Elmer också. Men jag ringer inte vården om honom om han håller sig under 38 grader  (jo ...om det stämmer att han  står stilla i vikt).

Nu ska vi sova iaf.

Natti

Öppna förskolan :-)


Så KUL! Idag har jag lyckats ta mig iväg till Öppna Förskolan. Man får passa på. Vår fittiga kommun har nämligen beslutat sig för att lägga ner ÖF :-(

Jag gick rätt mycket med Alvin när han var bebis men nu är det länge sen jag pallrade mig dit trots att jag varit hemma.

Skönt att komma iväg. Sen gick jag och handlade. Skulle varit iväg en sväng till senare på dagen - till Victors skola men Alvin SOMNADE! Så jag kunde inte och fick ringa och avboka.

Har hunnit vika tvätt, hänga tvätt, tvätta, diska och dammsuga också. Inte klokt vilket upplyft mitt liv fått denna vecka!

**

Sitter och avvaktar här lite för att se vad som blir av Elmers lite förhöjda temp. Han har 37,7, känns varm och har isbitar till fötter (som när man har feber). Får se om det går ner eller blir feber av det hela. Hans normaltemp är 36,9-37,1.Elmer på ÖF
Elmer testar en ny famn :-)


Bebisdag på ÖF på torsdagar men just idag var det faktiskt mest stora bebisar runt 9-11 månader. Fast det kom en på 5 veckor också :-)


Känns bra nu

Idag gick Alvin sin andra dag med sina vanliga dagistider igen! japp! Nu har han fått börja med sin 9-15 äntligen!

Vilken enorm skillnad! Vilket upplyft! Igår kände jag mig mycket mindre stressad. Idag har jag lyckats åka iväg till Kinna och shoppat till och med och det bästa av allt; när jag hämtade Alvin från dagis idag hade jag tid, ork och lust att stanna ute och gunga med honom!

Det var första gången sen Elmer kom. Låter såklart både illa och konstigt men ja, så är det. Hela mitt liv är upp-och-nervänt och kaos och jag har noll energi - psykiskt.

Hemmet är dock inte i ordning just nu men jag har skitit i det de här två dagarna till fördel för annat som sagt och det känns som om jag valt rätt för jag mår så himla mycket bättre efter dessa två dagar! Imorgon ska jag ta en promenad och handla med Elmer + greja lite hemma :-) *ser fram emot*

Alvin har inte sovit middag på dagis heller dessa dagar så han har kunnat gå och lägga sig tidigt hemma. Vi har alltså haft ett mysigt och effektivt umgänge några timmar istället för hela dagarna med en trött mamma som bara gnäller och psykiskt inte orkar med någonting.

Detta var väldigt välbehövligt för oss faktiskt. För allas skull.

Mitt bästa fototips

Om jag bara skulle ge ett enda fototips/råd så skulle det vara detta. SLUTA TRYCK UPP KAMERAN I ANSIKTET PÅ DINA BARN NÄR DU TAR NÄRBILDER!

Barnet ser helt sjukt ut, får gigantisk näsa och är sig absolut inte lik! Om du undrar varför din bebis är så ful på bild jämfört med i verkligheten så har du svaret här :-)

När du vill ta en närbild blir det myyyycket finare om du står en bit ifrån och zoomar in istället.Stor Lindex-shopping!

NU tjejer! Nu har jag använt presentkorten jag fick av er! Tack snälla! <3 <3 <3

Jag kom undan galet billigt idag :-D :-D

För det första var det specialpris på utvalda barnjackor så jag hittade en jacka till Victor som kostade 250 som egentligen kostar 450.

Sen hade jag ett rabatterbjudande som alla clubmedlemmar fått: 25% rabatt på ett helt köp :-D så jag passade på såklart!

Victor fick:
Vinterjacka
Lila T-shirt med sammetstryck (julklapp)
Vit mönstrad T-shirt (julklapp)

Alvin fick:
Huvtröja 98 (julklapp)
2 pack vantar

Elmer fick:
Bamse body 74 (julklapp)
Mjukisjeans 74 (julklapp)
Grön velourbyxa 74 (julklapp)
Brun velourbyxa 74 (julklapp)
Grön randig body 74 (julklapp)
Vit mönstrad body 74 (julklapp)
Lurviga vantar

Mamman fick:
3 par trosor
1 nagellack
1 ögonskugga
Rakhyvels refill :-)

Efter clubrabatten var dragen och jag använt alla mina 7 (!) presentkort så behövde jag bara betala 676 kronor själv :-D suuuuuper!!!

Mamma


Alvin


Elmer


Victor


Tusen tack <3

Det kom ett paket...


Idag när jag hämtade in posten fann jag ett stort paket i brevlådan!
Första tanken var tradera men nepp det var det ju inte för som avsändare stod julibebisen -07 Isabel och hennes mamma Andrea!!!Snacka om att man blev glad och nyfiken!
Gah! Spännande!!!!
...och i paketet....

...bodde det....

....en helt fantastisk...

....och underbart ljuvlig....

....mjuk och gosig....

ELMER!!!!!!!

TACK snälla älskade vän! Han är heeeeeelt klockren! Fyyyy fasen vad jag GILLAR!!!! :-D :-D :-D


Tror Elmer kommer bli minst lika förälskad i Elefant-Elmer som jag! Bebis-Elmer sover ännu så de har inte hälsat på varandra än.


TACK igen ISABEL och ANDREA!  Så himla fint av er!
Elmer Elephant är en barnbok kom jag fram till efter lite googlande :-) Aldrig hört talas om innan :-)


MASSA foton!

Har inte orkat greja fotona på ett tag men NU så finns det en rejäl uppdatering med en massa bilder mellan 11-20 oktober :-)

Kolla in vettja :-)

http://beckah82.bilddagboken.se/


Smakprov:


Charmigast i stan!

Elmer på skötbordet mitt i natten :-) gokillen har äntligen börjat göra små söta ljud :-)Elmers förlossningsfilm

Nu kommer den ÄNTLIGEN! :-) Jag har längtat så efter att orka färdigställa Elmers förlossningsfilm. Har satt ihop filmklipp och bilder och nu är filmen klar :-)

Var vaksam på ljudet. Dåligt i början men högt mot slutet. Jag måste ha hörlurar för att kunna höra i början.


Grattis Elmer!

Elmer har namnsdag idag! Bolibompanamnsdag alltså :-)

De barn som inte har namnsdag kan skicka en önskan om att få en namnsdag till Bolibompa och varje dag dras ett nytt namn slumpvis som får ha namnsdag den dagen.

Den 20 oktober är det Elmers Bolibompanamnsdag! Vet inte om det var idag eller förra året (detta har pågått i över ett år alltså).

Men kuligt iallafall :-)

GRATTIS ELMERMin ljuvliga ädelsten på skötbordet i natt :-) Han var helt underbar och log en massa och jollrade pyttesmå söta ljud för att prata med mamma <3 <3 <3 mamman smälte såklart :-)

Humor :-D

Parodi på Svenska Hollywoodfruar :-D *LOL*


Aftonbladet backar!

Aftonbladet, som var en av de tidningar som gick ut med en felaktig tolkning av en studie kring samsovning och PSD, backar nu!

De har lagt ut en helt omgjord artikel där de erkänner att de till en början skrivit fel! HURRA! Inte illa, Aftonbladet!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5978782.ab


Samsovning dödar!

Återigen en storm i ett vattenglas. Samsovning ökar risken för PSD (plötslig spädbarnsdöd) har man nu "kommit fram till" för femtioelfte gången menar en bunt tidningar idag. (t. ex. SVD: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3671867.svd )

Man tar ett antal fall av PSD och kollar hur de barnen sov. 54% av dem samsov och 46% sov i egen säng. Så pga att 54% av barnen samsovit så kan man dra slutsatsen att risken för PSD ökar med samsovning? Dessa barn har dött pga samsovning, menar man alltså?!

De andra barnen då? Den andra halvan. De 46% av barnen som sov i egen säng. Vad dog de av? De måste ju i så fall ha dött pga att de INTE fick samsova, eller?!

Otroligt överdrivt och idiotiskt att gå ut med sån här skrämselpropaganda. Det är media som gjort en grav feltolkning av studien och går ut med fel budskap och vanliga svensson granskar inte utan köper bara det media förmedlar och vips så är det en massa bebisar som går miste om nyttig och mysig samsovning.

Studien är gravt feltolkad:
http://www.guardian.co.uk/society/2009/oct/16/cot-death-warning-misinterpreted

Sanningen om att samsova med barn:
http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2009/oct/16/sudden-infant-death-syndrome-children

Ett citat från en av författarna till studien:
"We did not find any increased risk from bedsharing. It is a very different message from the one the media picked up."

Av alla däggdjur är nog människan det enda djur som kämpar för att SLIPPA vara nära sitt barn. Helt sjukt shur den moderna människan är idag. Vi går emot vår egen föräldrainstinkt som finns djupt inom oss. Fast tyvärr är det ju många idag som inte har någon som helst kontakt med sin föräldrainstinkt.

Det går utmärkt att samsova - om man samsover säkert!

Om man tar bort riskfaktorerna (tex mycket kraftigt överviktiga föräldrar, rökande föräldrar, föräldrar som tagit mediciner eller droger och alkoholpåverkade föräldrar) så blir det helt andra siffror i statistiken...
Samsov MERA!
Det är mysigt, ger trygga och lyckliga barn, underlättar amningen och stärker anknytningen! Mewn tänk på riskfaktorerna och samsov säkert.


Slutligen vill jag varmt rekommendera ALLA att läsa det här blogginlägget:

http://amningsbloggen.blogspot.com/2009/10/ar-foraldrar-for-dumma-for-information.html

YEAH In Your Face! :-D

En man testar på att uppleva förlossningssmärtor :-DKlena varelser det där... och det där är utan att ens gå igenom krystskedet... Han testar ju bara öppningsskedet och antagligen gör det inte lika ont som på riktigt.

Miljötänk

Här kommer några frågor som jag hoppas att många vill svara på :-)

Jag är själv absolut INTE jättebra på allt detta så ta det inte på det viset. Jag är rätt dålig faktiskt måste jag tyvärr erkänna men jag kanske får inspiration genom lite svar från er? :-)


Duschar du eller badar oftast?
Köper du ekologiskt kaffe?
Köper du krav-bananer?
Använder du menskopp eller engångsartiklar?
Använder du pappers- eller tygblöjor?
Använder du sköljmedel när du tvättar?
Har du kranen rinnande när du borstar tänderna?
Borstar du tänderna i varmt eller kallt vatten?
Använder du papperstvättlappar, tygtvättlappar eller våtservetter?
Har du energilampor?
Källsorterar du?
I vilken utsträckning källsorterar du?
Tar du bilen fast det skulle gått lika bra att gå?
Äter dina barn burkmat eller hemlagad puré?
Kastar du fimpar, glasspapper, tuggummin osv i naturen?
Återanvänds kläderna ni inte längre använder? (bortskänkes, säljes, ärvs vidare)
Har ni bara nya kläder eller tar ni emot arvegods/köper begagnat?
Köper du närproducerad mat?
Är "rättvisemärkt" viktigt för dig?


Finns ju mycket mer grejer och kanske viktigare också men jag ville inte fråga för mycket för då blir det så långtråkigt att besvara. Nu är det lagom mycket :-)

***


UPPDATERING


Vad är menskopp?
Svaret finns här:  http://beckahbitch.blogg.se/2009/august/menskopp.html

Kom även på att jag missat att skriva ut tygbindor samt att bebisen fått plockmat istället för köpt och hemlagad puré :-)

Victor bebis

Satt och hade nostalgitripp bland mina filmer på youtube :-)

Kikade på den här filmen av Victor när han är 3 månader gammal (nästan 4 månader) och han ålar omkring på golven. känns helt sjukt att Elmer är så gammal om ett par månader...


Jobbig vecka

Vilken jobbig vecka det varit ärligt talat. Känner mig psykiskt utbränd typ. Först ut var Alvins snopproblem (som nu äntligen  verkar vara över) och sen en heldag läkarbesök med Elmer och sedan kom mjölkstockning (eller egentligen bröstinflammation eftersom jag blev skitdålig och hade hög feber) och så iväg till BVC på torsdagen och igår var jag helt slut och Mathias också så det blev väldigt tjafsigt på kvällskvisten.

Idag började morgonen lika ljuvligt. Förbannade jävla tjafs och bråk hela tiden. Jag orkar faaan inte!

Fick ju fylla i något papper på BVC om depp och sedan pratade vi omkring mina svar.  :-o  <--BVC-sköterskan när jag berättade om mitt liv just nu "men är du trött eller är du trött" sa hon bara och såg sådär beklagande ut. Egentligen vill jag bara sätta mig ner och prata ut med någon och jag borde verkligen gå i terapi för all gammal skit som ligger och gror och förstör mitt nutida liv + all skit som finns i nutiden också.

Men jag har inte TID! Jag måste ha hjälp men jag hinner inte! Hur sjukt är inte det då. Vi har försökt få till en träfftid med familjepedagogen som ska hjälpa oss med Victor och sånt men nä, jag får inte ens till en träff! Jag behöver ju hjälpen men det går inte.

Fast det där att gå och prata med någon känns skrämmande också. Bara att yppa lite på BVC kändes jättejobbigt. Jag är rädd att börjar jag prata på riktigt så brister allt. Men det gör det nog snart ändå känner jag. Hela jag kokar inuti och fräser åt minsta lilla. Är en sur och tråkig mamma och mitt och Mathias förhållande är ett skämt - en fasad. Jag har inga känslor alls för någonting. Jo barnen, jag älskar dem men jag orkar inte hela vägen. Jag orkar med Elmer och sen får Alvin och Victor dela på resterna efter Elmer fått sitt av mat, mys, närhet och socialt umgänge. För Alvin går det väl an för han har ju en pappa iallafall...

Så här ser det ut under ytan. Innanför skalet där det tickar en bomb. På ytan däremot verkar allt helt okej. Jag försöker låtsas som allt är lugnt. Drömmer mig bort från verkligheten djupt in i TV-världen eller datorn. Tömmer hjärnan med lättsamma nöjen som slumpmässiga procent-lekprogram på facebook och enkla nöjestrådar på familjeliv. Då får man glömma för en stund. Glömma den där växande högen med tvätt, det dåliga samvetet över att jag inte EN enda gång (!) varit ute och lekt med Alvin sen Elmer föddes och ignorera det trasiga förhållandet där jag senast kände mig kär var i december förra året...

...tick ...tick ...tick

Photoshop is tha shit

Photoshop är bra att ha ibland :-) tex när man tagit en hel hög syskonbilder och ändå ingen blivit bra. Då monterar man helt enkelt bara ihop två bilder :-)Alvin är inte superbra på den här bilden heller men det var den bästa av alla på honom. Dessutom så ser han ju ut så :-) han gör alltid så där med tänderna så det är ju HAN lixom :-)


***

Med hjälp av photoshop kan man också ta reda på hur ens LCH-bebis skulle sett ut om han fötts utan sina prickar och ja...ungefär så här skulle det sett ut då:


Fortfarande fet

Japp. Tyvärr är det så. precis lika fet fortfarande. Har inte skrivit om vikten på flera veckor så jag tyckte det var dags trots att det inte hänt typ något alls. Nu måste jag snart göra något åt detta känner jag.

Idag har det gått precis 6 veckor sen Elmer föddes.

Vikt idag: 72 kg (-16,5 kg)

Slutvikt innan förlossningen: 88,5 kg
Inskrivningsvikt: 65 kg
Före-gravid-vikt: 62 kg

Målvikt: 58 kg (14 kg kvar)


Dagsfärska bilder:


Rökande grannar

Alltså... grannar som röker. Varsågod lixom. Rök bäst ni vill i era lägenheter, på era balkonger och uteplatser men för FAN! Någon gräns får det väl ändå finnas?

Flera gånger i veckan kommer jag ut i trappuppgången och slås nästan omkull av den tjocka väggen av rök där ute! Japp! CIGARETTRÖK fulla trappuppgången!

Så jävla vidrigt och respektlöst!

Där ska jag gå igenom med mina barn! En pytteliten bebis med en sjukdom som är svinfarlig i kombination med rökning. Rökning kan utlösa LCH i lungorna lixom!

Idag fick jag nog och satte upp en arg lapp på porten. Jag vet inte vem idioten är som röker i trappuppgången (eller åtminstone tänder ciggen där inne på väg ut) men det bor rökare i samtliga lägenheter utom min.

Jag har full förståelse för deras val att röka och som sagt, varsågoda och rök. Men använd hjärnan lite också. Meeen det är väl svårt att tänka på sånt för folk som röker under graviditeten, sitter och bolmar ute bland barnen och som röker i bilen MED barn som sitter i osv...

Jag hoppas att jag slipper detta i fortsättningen. Elmer har visserligen suttit rätt skyddad i sjal/Beco varje gång det hänt men röken följer med in till oss när jag öppnar dörren och Alvin är ju helt oskyddad och drar in röken. Vi vuxna och Victor kan ju åtminstone välja att hålla andan när vi går igenom.

Har du respektlöst rökande grannar där du bor?

Skräckupplevelse


Hu vilken mardröm!

Jag hade dött av skräck. Minst. Mår skitdåligt bara av att titta. Blir tårögd och får hjärtklappning *rysa*.


BVC - 6 veckor

Imorgon blir Elmer 6 veckor gammal och idag hade vi BVC-tid.  Egentligen orkade jag inte gå eftersom jag har mjölkstockning och feber men jag ville ändå få iväg Alvin till dagis så efter mycket kämpande och krångel tog jag mig iväg med Alvin och då var det ju bara att fortsätta vidare till BVC när vi ändå var klädda och klara.

Elmer hade inte ätit på en lång stund så jag förstod att han inte skulle ökat lika mycket som sist då han var nyäten vid vägningen.

Fick svara på frågor också, något formulär som är till för att upptäcka deprimerade mammor. Jag fick 9 poäng.

Nästa BVC-tid är läkarbesöket/tvåmånaderskontrollen men han kommer att vara 2 månader och 6 dagar gammal.

Här kommer senaste siffrorna:

091015, 6 veckor (5v+6d)
Vikt: 5970 (+230 , 32,8/dag)
Längd: 60,2 (+1,3)
Huvud: 39,8 (+ 0,3)

091008, 1 månad+4 dagar (4v+6d)
Vikt: 5740 (+570 , 57/dag)
Längd: 58,9 (+1,6)
Huvud: 39,5 (+ 1,1)

090928, 3,5 veckor (3v+3d)
Vikt: 5170 (+170 , 42,5/dag)
Längd: -
Huvud: -


Aj aj mjölkstockning...

Jag fattade ingenting först...

Kände hela dagen att jag hade ont i lederna och att det var ömt i fingrarna att skriva på tangentbordet och sen plötsligt på eftermiddagen fick jag jordens huvudvärk och frossa och fick hiva mig ner i sängen med Elmer och trycka i mig Alvedon och ligga under 3 tjocka täcken.

När Mathias kom hem fick han fixa mat och ge mig middag på sängen för jag mådde crap. Nu har jag orkat mig ur sängen äntligen efter att ha ammat flera gånger på högersidan.

Upptäckte inte först hur knölig och öm högertutten var, jag trodde jag blivit akut jätteförkyld eller något. Usch. Visste inte att huvudvärk och ledvärk hörde till mjölkstockning?

Men men... KUL att upptäcka något nytt *suck*

Sötnötter & nackträning

Elmer tränar nacken i 2 små filmsnuttar som jag satt ihop till en film :-)

Alvin är med på ett hörn också :-)


McDonalds serviceanda

McDonalds var en gång i tiden billig snabbmat. Idag är det allt annat än billigt och jag kan inte påstå att det är speciellt snabbt heller. Vad hände lixom? Skitdyrt och inte blir man mätt. Jo det blir man - proppmätt! I två minuter.

Servicen är under all kritik på många av restaurangerna också. Eller att säga "restaurang" känns som ett hån mot alla riktiga restauranger.

Vi gjorde ett test igår faktiskt när vi åt lunch där.

Mathias tog en megameny. Den är inte billig. Till vår stora förvåning ingick inte stror pommes och läsk. Ska det inte göra det? Känner mig nästan säker att det ska det. Hur som helst fick jag köpa till plusmeny.

Megamenyn betyder 2 Big Mac, pommes + läsk. Den ena burgaren skulle vi få vänta några minuter på sa tjejen och la till att vi kunde hämta den sen. Så vi gick och satte oss. Sen började testet. Vi gick inte och hämtade burgaren och väntade och väntade. Nej, någon serviceanda fanns inte så hon kom inte ut med den heller. I 30 minuter väntade vi men ingen burgare kom. Hur jävla dåligt är inte det egentligen?

...och de vill kalla sig restaurang? Detta skulle aldrig hända på en riktig restaurang. Ja, visst, fel att bara gå och hämta den och sluta gnälla ...och ja, så gör man normalt sett. Man håller tyst och springer och hämtar men nu skulle vi kolla vad som händer om man inte gör det.

McDonalds Mölndal var detta. Vet inte om det finns flera där men på mitt kontoutdrag står det iaf McDonalds Mölndal.

Om någon VET angånde detta med stor läsk och pommes i en Megameny får denne gärna säga till. Vill veta om jag verkligen tagit miste eller om vi blev "lurade" på fem spänn ;-)Störd sömn

Jahapp nu är det dags att gå till dagis IGEN och Ellebelle sover äntligen som en sten. Det här är hans bästa sovtid på dagen men varje jäkla dag ska jag måsta slita upp honom och knöla ner i en sjal eller Beco. OTROLIGT irriterande.

Idag tycker jag faktiskt synd om honom för han fick inte sova ut alls igår. Varje gång han somnade blev han väckt. I och ur selen, i och ur babyskyddet, av och på med kläder och massa olika människor som tafsade och tittade.

På kvällen var han helt knäckt och var tvungen att ligga mot bröstet och klappas för att kunna få ro äntligen och det gick inte lägga ner honom.

Men nu fick jag iaf hjälp idag för jag ringde syrran som är och hämtar sin son Tiger så hon tar med Alvin och dumpar honom här på vägen. Tack snälla <3

Var hemma hos henne förrut, efter jag lämnat på dagis i morse och fick en massa kläder :-) gött att kunna ärva en massa fint! kan ju inte använda knappt något i min egen garderob än på länge. Nu har jag JEANS! Hihi springer ju annars fortfarande i mjukisbyxor.

Snaaart ska jag ta tag i vikten ;-)

Skin-only LCH

TACK underbara människor för alla fina ord och hållna tummar!

Det hjälpte tror jag ;-) för min önskelista blev uppfylld! Röntgen visade ingenting, inte heller blodproverna :-) tandläkaren var inte så värst bekymrad över förändringarna i munnen och alla som träffade honom tyckte han såg jättebra ut nu.

Elmer har med andra ord skin-only. Den variant av LCH som kallas Hashimoto-Pritzker. Dvs ett barn som föds med LCH i huden med massa utslag av varierande sort som inom några månader läker och sen blir det inte mer än så.

Dock kan man inte pusta ut ännu eftersom ca 40-60% av de barn som föds med den här varianten senare utvecklar en allvarlig variant av sjukdomen med flera involverade organ. Det brukar i de allra flesta fall ske inom första halvåret, sen någon enstaka inom 2 års tid och därefter skulle det eventuellt kunna ske, men det är högst osannolikt att det skulle ske.

Så det är nu de närmsta månaderna vi får hålla noggrann koll på honom först och främst eftersom 40-60% ändå är en hyfsat stor risk för att han ska bli sjuk.

Han fick ta nya blodprover idag och nu följer många år av uppföljning och kontroll. Till en början blir det en gång i månaden med läkarbesök och blodprover. Däremellan ska vi hålla koll hemma.

Men i dagsläget ser som sagt allt bra ut! Förändringarna i munnen sitter så ytligt att det med all säkerhet hör till hudutslagen OM det hör till LCH alls. Antagligen kommer han få komma till tandläkaren någon mer gång för att kolla av hur det utvecklas. De svullna lymfkörtlarna beror troligtvis på något litet virus, nån liten förkylning.


UNDERBART! :-) Nu får vi hoppas att det håller sig så här också, men det känns väldigt bra iallafall. Han är ju pigg, stark och stor (inte för att det skyddar honom egentligen men man kan ju få intala sig det iaf).


Tack för ert stöd idag, det kändes jättebra att veta att så många tänkte på Elmer <3

Dagen i bilder:


Elmer och Alvin i morse


På hudkliniken. Elmer fick leka utställningsubjekt en sväng. Rummet fylldes av läkare som skulle få se en LCH-bebis live. fast bara ett par minuter :-) sen pratade vi lite med hudspecialisten som var den som fick fotona på Elmer när han var 1 timme gammal och som körde från Gbg till Borås och tog cellprovet på honom på kvällen samma dag han föddes.

Efter besöket på hudkliniken bar det av till Östra och barntandläkarspecialisten. De kikade i Ellebelles mun en sväng och därefter gick vi till barnsjukhuset och Barncancercentrumet där vi fick träffa Elmers läkare som gav alla lugnande och positiva provsvar.


Sen blev dagens sista anhalt labbet där det blev ett nytt stick i foten.

Håll tummarna imorgon

Håll tummarna för Elmer imorgon!

Vi ska till hudspecialisten, barnspecialisttandläkaren och barnonkologen imorgon. Vi kommer att få ett utlåtande om förändringarna i tandköttet (hoppas jag), svar på röntgen och svar på blodproverna. Dessutom får jag en chans att visa upp de svullna lymfkörtlarna. Även om allt ser toppen ut så är det inte på något sätt avgörande men det gör ju att allt ser betydligt ljusare ut för om allt ser bra ut nu så vet vi att han åtminstone NU endast har hudvarianten av LCH (skin-only).

Hälften av de bebisar som föds med skin-only LCH utvecklar dessvärre senare en multiorgan-sjukdom men ja... 50/50 är ju en chans iaf att det inte blir mer än så här.


Vad hoppas vi på imorgon?

1. Röntgenbilderna ser bra ut. Ingen synlig sjukdom på insidan.
2. Blodproverna är bra. Han är frisk och fin.
3. Förändringarna i tandköttet är bara vanliga prickar som hör till hudvarianten av sjukdomen och INTE en egen fristående grej (som i så fall innebär att han inte är skin-only).
4. Lymfkörtlarna är svullna pga en snuva och har inget med LCH att göra.


Om allt ovan klaffar så vet vi att han är en skin-only nu. Om han hör till den hälften som utvecklar en farlig sjukdom senare så kommer detta mest troligt att ske inom det närmsta halvåret och sedan kan vi börja slappna av lite. Han kommer att behöva kontrolleras regelbundet under många år dock för säkerhets skull. Till en början väldigt tätt och sedan kanske några gånger per år i slutänden.

Om han är en skin-only så får vi hoppas på att han har en självläkande variant och det verkar ju onekligen vara självläkande om man jämför med hur han såg ut när han föddes. Samtidigt så kommer det ju hela tiden nytt och vissa prickar som fanns vid födseln verkar ju inte vilja självläka. Alla grejer i munnen (numera 3 grejer) är sådant som inte vill självläka.

Det kan alltså ändå behövas någon form av behandling.


**

I värsta fall då?

Man måste ju vara förberedd, tyvärr. Eller tänka tanken iallafall.

1. Det syns förändringar på röntgenbilderna. Tex skelettpåverkan. Det skulle i så fall kunna innebära cellgifter eller kortison.
2. Blodproverna visar något. Att tex levern inte mår bra. Då börjar det bli allvarligt och detta behandlas som jag förstått det med cellgifter.
3. prickarna/fläcken/svullnaden/rodnaden i tandköttet är en egen grej och hör inte till huden. Då är han inte skin-only och detta kommer mest troligt behöva behandlas på något sätt. Om det förvärras kan tandköttet bli deformerat och han kan förlora tänder.
4. Lymfkörtlarna är svullna pga LCH och att de då räknas som en egen grej utöver huden.

Av de som föds med Langerhans cellhistiocytos så är det några som man direkt kan säga är allvarligt/multiorgans-påverkade och några som har skin-only. Av de som har skin-only är det i sin tur 50% som hoppar över i den andra gruppen och också får en multiorgansjukdom. Om något riskorgan är involverat (tex levern) så är överlevnadschansen bara runt 80%. 2 av 10 småbebisar med multiorgansjukdom med riskorgan involverade ...dör alltså.

Men detta är som sagt värsta scenariot.

Elmer är pigg och stark. Glad och go. Går upp i vikt kanonbra och utvecklas hur bra som helst. Så det finns inget som gör att man har anledning att tro att han är allvarligt sjuk just nu iallafall. Därför finns det en god chans att min lilla förhoppningslista längre upp faktiskt kan besannas :-)

Håller du tummarna imorgon då? :-)

Tack på förhand! <3Ellebelle idag. Den fina bodyn fick han av min vän pauline förra veckan :-)

Alvins snopp

Sicken rubrik...

Nåja. Vi gick iallafall till vårdcentralen. Läkaren pratade typ 3 sekunder med mig och skickade sen vidare oss till lab där Alvin skulle lämna urinprov. Till min stora förvåning gick det jättebra! Han kissade utan problem i muggen (kanske för att det var spännande att få kissa i en mugg) fast han hållt sig och vägrat kissa innan.

Sen fick vi vänta en sväng och så kom läkaren och gav mig ett knippe medicinsprutor och sa att jag ska använda dem till att spola rent med vatten innanför förhuden på Alvin. Ingen medicin, inga salvor, inget smärtlindrande, ingenting. Inte ens prata på rummet (detta togs i korridoren i all hast). Han sa att det blivit ett svagt utslag på urinstickan så de ska skicka provet på odling också för säkerhets skull. Men han trodde inte på någon uvi.

Om besvären fortsätter ska jag kontakta BVC. Happ det var det. Bara att traska hem igen.

Hemma fick Alvin bada badkar men först testa att kissa. Tre droppar kom och sen nöp han av strålen och vrålade och vågade inte kissa färdigt. Bada badkar en halvtimme + några spolningar med vatten hjälpte inte, han ville fortfarande inte kissa. Sen var han jätteledsen och kämpade i en timme med blöja på sig (kämpade för att inte kissa på sig) men till slut kunde han inte stå emot utan blev tvungen att kissa.

Nu är han lite gladare en stund igen. Han har haft Alvedon i systemet hela tiden för säkerhets skull.

Hoppas det blir bra fort. Stackarn.

Stackars Alvin :-(


Min stackars lilla Alvin mår inte bra :-(

Han gråter och skriker då och då med någon minuts mellanrum över att han har så ont i snoppen och han har begärt blöja men vägrar kissa. Så antagligen uvi :-(

Har ringt VC men vi har sånt där idiotiskt ringa-upp-system så de ska ringa mig om en halvtimme. Han har fått alvedon iaf för 25 minuter sen.

Fast han har ingen feber så det skulle ju kunna vara skräp innanför förhuden eller något också. Jag får inte titta för då skriker han som en besatt för det gör så ont.

Lille plutten :-(

Lite mys i soffan med lillebror är en bra tröst iallafall. Mobilbild från nyss:

**

Uppdatering;

Sköterskan som ringde upp gissade på Balanit eftersom han inte har feber. Vi får väl se. Jag ska iaf gå med Alles balle till vårdcentralen kl 14:40. Nu är han rätt lugn för när alvedonet började verka vågade han kissa äntligen. Fast han fick sitta på huk och ha blöja på sig för att våga.

Appropå rosa

Han växer! Min lille rosa prins! Märks när man jämför Ellebellen med honom själv i samma pyjamas :-o

*LOL* mycket kan hända på 3 veckor tydligen...Jag har jämfört de rosa ränderna i photoshop för att se till att proportionerna stämmer men ja, det ÄR faktiskt så här stor skillnad :-) På första bilden har han vikta muddar och pyjamasen sitter slappt. På andra bilden är muddarna utvikta, pyjamasen sitter precis och är tight.

Egentligen önskade jag mig en flicka

Japp. Tydligen är det så. Det läste jag i en kommentar här i bloggen. Jag köper rosa kläder till mina söner för att jag egentligen önskade en flicka. Men det skulle jag aldrig erkänna...

Egentligen blir jag lite förbannad att någon kan tro en sån grej, men bara lite, för sen måste jag le istället. Så dumt! Precis som tråden jag såg på FL om en pojkmamma som ställde frågan om flickmammor på allvar går omkring och tror att vi pojkmammor är avundsjuka på något vis?!

Det verkar ju inte bättre. Så otroligt löjligt. Eller ja, självklart finns det sånna tjejer, ser ju ibland pojkmammor skriva att de är besvikna osv och att de så gärna vill ha en flicka, men snälla människor! Dessa personer är UNDANTAG. Vi andra (majoriteten) av pojkmammorna är INTE avundsjuka det minsta. Jag har aldrig känt minsta lilla tillstymmelse till avundsjuka mot någon flickmamma måste jag säga.

Jag kan ha känt en liten avundsjuka mot de som har många barn eller som får tvillingar, det har hänt däremot men inte någonsin att jag blivit avis på någon för att denne fått en flicka.

Två mammor speciellt som jag kommer på har jag varit lite avis på. "E" som är en nätkompis jag haft i flera år och "J" som är en av mina systrars bästa kompisar i verkliga livet. Vad har jag varit avis på? Jo båda dessa mammor har en hel HÖG med pojkar! Jag har tyckt att det verkar så himla mysigt och härligt. Skrev till "E" massor av gånger förr att jag så gärna också ville ha en hel hög med pojkar. Nu har jag det! Iallafall en liten hög :-) "E" och "J" har 4 söner vardera. Jag har bara 3 men det är ju en hög iaf och inte bara två längre.

Så signaturen "Anna" som tror att jag egentligen ville ha en flicka kunde inte ha mer fel...

Här är mitt svar till dig Anna:


"Vad har rosa med saken att göra Anna? Könet sitter väl inte i en färg?

OM jag hade önskat en flicka hade jag inte haft några som helt problem med att erkänna det.

Jag önskade att Victor skulle vara en flicka under graviditeten. Jag var 15 år och var uppvuxen med bara systrar och min största erfarenhet av barn låg i att jag fått ta hand om min lillasyster. Tjejer var jag van vid, jag "kunde" tjejer. Ut kom en pojke men det gick bra det också upptäckte jag där på förlossningsbordet när jag blev störtförälskad i min son på direkten.

När jag väntade Alvin så hade det gått så många år fyllda av bebislängtan så könet absolut inte spelade någon roll! jag blev överlycklig när en läkare i vecka 21 sa att det nog var en flicka men sen upptäckte jag att jag faktiskt blev ännu mer lycklig när jag några veckor senare, på ett köns-UL fick veta att det i själva verket var en liten grabb i magen! En ALVIN!

Efter Alvin sa jag att om jag skulle få fler barn skulle jag gärna vilja ha en liten kille till. Jag är en klockren pojkmamma och älskar att vara det. Jag ville gärna ha en hel hög med pojkar. Dagdrömde om det.

Sen blev jag gravid igen och på RUL såg det ut som en flicka, då ställde jag in mig på det och ville ha en flicka eftersom jag trodde att det var det. Sen gjorde jag kön-UL och fick en överraskning; det var en pojke trots allt. Det tog ett par dagar att vänja sig och sedan var jag överlycklig - jag skulle få den där tredje pojken som jag så hett önskat! Det var ju precis det jag ville ha!

I ärlighetens namn skulle jag välja en pojk till om jag skulle få fler barn i framtiden. Visst hade en tjej varit kul med men om jag bara skulle få ETT barn till och fick välja så hade jag valt pojke.

Så nej du ...att jag köper rosa har ingeting med det att göra. Jag köper kläder jag tycker är snygga. Sen om de är rosa, blå, gröna eller lila spelar väl ingen roll? Könet sitter inte i färgen och färgerna har inga kön."

Era regler kring TV-spel?

Vi har satt upp regler idag kring TV-spel och filmtittande (hans TV funkar inte till annat) för Victor.

1 timme TV-spel per dag, alla dagar. På helgerna får han även titta på 1 film per dag. Sen får han titta på TV och film med oss också såklart.

Han är vansinnig över reglerna och anser att det är fruktansvärt lite och så har inte alla andra det och bla bla bla hela den långa ramsan som alla ungar kör med.

Hur har ni det med regler kring spelandet, ni andra med stora barn? Måste få höra andras regler känner jag. Jag trodde det här var generösa regler...

Victor är 11 år gammal och går i sexan.Varför så mycket rosa?

Fick denna kommentar till kläderna jag köpt till Elmer:

"Varför så mycket rosa?"

Svar:

Förstår inte riktigt frågan eftersom det är mer blått än rosa så det hade väl varit mer logiskt att fråga varför det är så mycket blått. I vilket fall är svaret "för att det är fint" såklart. Trodde att det skulle vara självklart att folk förstod att anledningen till att man köper ett plagg i en viss färg är för att man tycker det är fint.

Misstänker att frågan inte hadr uppstått om Elmer varit flicka? Har vi inte kommit längre än så? Eller vi och vi ...DU :-)

Nya foton!

Du glömmer väl inte hålla koll på bilddagboken ;-)

Nya foton senaste dagarna: http://beckah82.bilddagboken.seShoppat på Lindex

Vi har varit en sväng till Göteborg idag. Mathias handlade lite till akvariet och så blev det Lindex och Burgerking. Ingen jätteshopping med andra ord men kul att komma iväg någon timme.

Hittade inget till Alvin och Victor men en del nytt till Elmer i strl 68. Hade inte med mig min hög med presentkort hehehe men det kommer tjejer! Lovar att visa upp vad jag använder dem till <3 Ska försöka handla till mig själv för presentkorten ist för barnkläder.

Här kommer en bild på det Elmer fick idag i strl 68. Tre vanliga basplagg från 3för2 och så ett par mjukisjeans :-)

Sen köpte jag såklart också ett rosa band :-) brukar göra det på Lindex.
WHO's kurvor

Många har frågat var jag hittat kurvorna jag visade igår över Elmers vikt och längd. Här finns de:

http://www.who.int/childgrowth/standards/en/

Ni får leta rätt på vikt/längd och sen ålder och kön osv så ni hittar rätt kurva. Sen gjorde jag så att jag tog en print screen och ritade dit Elmers uppgifter i photoshop.

:-)

Elmer 5 veckor gammal

Idag är det 5 veckor sedan jag klämpde ut lillgrisen :-) ja ganska exakt faktiskt (kl 12:40). Idag har han invigt en ny klädstorlek; 68 :-)Nej jag har inte torktumlat dem små ;-) jag hängtorkar kläderna här, men ja de är såklart tvättade en gång nu före första användning så de är ju första-tvätten-krympta :-)

Strl 68 från kapp Ahl. Alvin har en tröja i samma tyg. URSNYGGT tycker jag :-) Ett av de finaste landskapsmönstren jag sett. Det här setet fick Elmer av sin farmor. Skulle blivit en julklapp meeen han växer ju snabbare än man kunde ana.

Då var det klart :-)

Idag kom Elmers papper så nu är allt klart och registrerat :-) Nu är han ingen Larsson längre utan en Ris som pappa och Alvin.

Elmer för att vi tycker det är fint. Bengt efter barnens farfar. Dessutom heter pappa Mathias också Bengt i andranamn. Mathias är såklart efter pappa ;-)

Elmer betyder "ädel" och "berömd"
Bengt betyder "den välsignade"
Mathias betyder "Guds gåva"


Vikt- och längdkurvor

Elmers vikt och längd enligt WHO's kurvor (som jag tycker är bättre än BVC's kurva).


Tight tisdag

Det blir en tight tisdag nästa vecka... men skönt ändå att slå flera flugor i en smäll så Mathias kan vara med också. Han har bara 2 pappadagar kvar och sen måste jag gå själv på läkarbesöken.

Kl 12:30 ska Elmer träffa hudläkaren på Sahlgrenska
Kl 14:00 ska han träffa en tandläkare på barnspecialisttandvården på Östra sjukhuset (pga förändringarna i tandköttet).
Kl 15:00 ska han till Barncancercentrum och träffa Onkologen.

Blir jobbigt för lillen och stressigt för oss men det är ju viktigt så vi får stå ut.

Nu är det en vecka sedan provtagning och röntgen i Borås. jag pratade med hans läkare dagen efter som sa att hon inte fått svar ännu på röntgen men lovade att ringa nu i början av denna vecka när svaret kommit.

Jag har inte hört något och det är torsdag. Det kan betyda två saker; Allt såg jättebra ut så det är låg prio på att höra av sig och hon har inte haft tid. Eller så såg det inte så bra ut och då vill hon hellre ta det på tisdag när vi kommer dit.

Ja det kan ju såklart vara så att svaren inte kommit också förstås...

BVC - 1 mån + 4 dagar

Idag är Elmer 1 månad och 4 dagar gammal. Han blir 5 veckor imorgon :-)

Vi var till BVC för att väga och mäta. Hehehe. Sist han vägdes var på sjukhuset för 7 dagar sedan och då vägde han 5330 gram. Längden mättes senast när han var 2 veckor och 6 dagar gammal och då var han 57,3 cm. Jag tar inte med sjukhusvikten bland hans siffror.


Här kommer de senaste siffrorna från BVC:

091008, 1 månad+4 dagar (4v+6d)
Vikt: 5740 (+570 , 57/dag)
Längd: 58,9 (+1,6)
Huvud: 39,5 (+ 1,1)

090928, 3,5 veckor (3v+3d)
Vikt: 5170 (+170 , 42,5/dag)
Längd: -
Huvud: -

090924, 3 veckor (2v+6d)
Vikt: 5000 (+380 , 55,2/dag)
Längd: 57,3 (+3,3)
Huvud: 38,4Lite lika?

Kanske lite lika? :-) Bilderna är från Alvins och Elmers första bad med mamma. De är typ exakt lika gamla. Dessa och många andra bilder är upplagt i bilddagboken 4-7 oktober: http://beckah82.bilddagboken.se

Försäkra? Mouahahaha


Tyckte det kunde vara kul att testa iallafall...

Ringde Trygg Hansa eftersom jag har de andra barnen försäkrade där. Jo tjena. Blev kopplad till någon annan avdelning först. Nån typ riskbedömningsavdelning och fick prata med en kvinna där som först påstod sig känna igen namnet Langerhans cell Histiocytos men fick snabbt ta tillbaka det när jag började förklara.

"Jag ska kolla vad våra riktlinjer säger" sa hon sen och jag svarade att hon antagligen inte hittar några på den här sjukdomen. Det gjorde hon inte heller utan fick ursäkta sig och gå iväg och prata med en expert.

När hon kom tillbaka sa hon bara blankt nej. Det går inte för sig. Inte över huvudtaget. Jag är välkommen att återkomma när han är 18 månader och vi vet hur det hela utvecklat sig så kanske de kan göra ett nytt ställningstagande då om en reducerad försäkring.

I dagsläget kan de enbart erbjuda en olycksfallsförsäkring (vilket han redan har till 6 måndagen iom den gratis gravidförsäkringen jag tecknade).

Well well... nu har jag försökt iaf.

Känns lymfkörtlarna?

Kan man alltid känna lymfkörtlarna bakom öronen eller är det bara om det finns en infektion och så?

Jag kan känna små rörliga kulor bakom Elmers öron. Hittar inga på mig eller Alvin. I nacken hittar jag däremot på både Elmer och Alvin.

Någon som är insatt?

Vad vägde dina barn?

Berätta om dina barns vikt och längd :-)

Vid födsel, lägstavikt, 1 mån, 2 mån och 3 mån.

Jag börjar med mina egna då:

Victor - v. 42+3

Födsel: 3685 g, 52 cm, 36 cm h
Lägsta vikt: -
1 mån: 4720 g, 58 cm, - cm h
2 mån: 5630 g, 61 cm, - cm h
3 mån: 6395 g, 64 cm, - cm h


Alvin - v. 39+6

Födsel: 4680 g, 54 cm, 36,5 cm h
lägsta vikt: 4290 g
1 mån: 5060 g, 57 cm, 39,1 cm h
8 veckor: 5600 g, 58,5 cm, 40,2 cm h
3 mån: 6400 g, 62,5 cm, 42 cm h

Elmer - v. 39+2

Födsel: 4720 g, 54 cm, 37,6 cm h
Lägsta vikt: 4295 g
1 mån+4 dagar: 5740 g, 58,9 cm, 39,5 cm h

Uppdatering om Victor

Jag har ju nämnt förrut i bloggen att vi haft det lite jobbigt här hemma kring Victor. Vi jobbar vidare och har bett om (och fått) hjälp från BUP och soc. Möte mellan skola, hem, BUP och soc hölls 7/9 så jag fick skicka dit Victors stödfamilj istället eftersom jag låg inlagd på BB med Elmer.

Skolan har gjort första steget i en utredning och låtit skolpsykologen göra ett WISC-test. Jag hoppas på att BUP nbu tar vid och gör en riktig utredning utifrån ADHD och Asperger. Inget är bestämt ännu men vi har möte igen i början av november  (hem, skola, BUP, soc).

BUP har satt diagnosen "mild depression" på Victor också och han har en samtalskontakt pga detta.

Vi kommer att få samtalsstöd hemma av en familjepedagog för att få hjälp att hantera Victor. Soc ska också försöka hjälpa till att få utökad barnomsorg för Alvin för att jag ska orka med allt.

Skolan funkar inte alls för Victor. Jag vill att han ska få mer stöd i skolan och jag hoppas att de tar tag i detta. Annars kommer han slarva bort hela grundskolan! Jag kommer att trycka extra på detta nu när vi snart ska träffas igen (hem och skola) och gå igenom åtgärdsprogrammet.

Jag pratade med skolpsykologen för ett tag sedan och gick igenom resultatet av WISC-testet. Victor ligger jämnt och högt och har inga svaga sidor. Psykologen kan dock inte utesluta ADHD ändå utan menar att det bör utredas vidare (ADHD brukar annars synas genom att barnet är väldigt ojämnt).

Victor har en IQ på 139, men psykologen misstänker att han egentligen kan ligga mycket högre men att han påverkas av sin depression.

139 är ...högt. För dig som inte vet hur högt kan jag säga att gränsen för att bli medlem i Mensa ligger på 131. Det jag sagt i alla år blev bekräftat; grabben är fruktansvärt understimulerad i skolan. Victor hatar skolan och tycker att det är urtrist och tråkigt och för lätt. Trots att han redan hoppat upp ett år. Men har har det jättesvårt med de sociala bitarna på samma gång så det är lixom inte bara att flytta upp hur som helst. Han behöver bara få stöd och utmaningar.

Jag hoppas skolan tar till sig det här resultatet och sätter in de resurser som behövs.


Hur många besökare?

Jag fick en kommentar med frågan hur många besökare jag har. Svaret är att det varierar. Från allra sista tiden under graviditeten och fram till nu har det varit kanske 600 unika om dagen ungefär. Innan dess var det runt 300.

Vissa dagar går det upp till 800-1000.

Rekordet är den 5/9 (dagen efter Elmer föddes) då jag hade 1212 unika besökare och 3105 sidvisningar.

Så här har det sett ut de senaste 30 dagarna:

Om detta funkar ska det vara en klickbar bild här ovanför :-)


Månadsdagen i bilder

Elmer 1 månad! Dagen i bilder:

http://beckah82.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1254607201&id=414537376

Massa bilder från idag :-)

Här är några favoriter:


Nu har det gått en månad...

Idag fyller älskade snutten 1 månad!

Vilken månad det varit sen. Antagligen med mest känslofyllda månad jag upplevt. Jag minns efter Alvin att det var jobbigt att bearbeta allt med förlossning, graviditet osv. Jag saknade magen, ångrade igångsättningen och hade svårt att släppa och gå vidare.

Den här gången har jag över huvudtaget inte haft tid att känna efter hur det känns kring graviditet och förlossning. Det har helt hamnat i skymundan. Vet inte om jag på något sätt lyckats släppa den biten helt och gått vidare eller om det blir en sur karamell att få senare när allt släppt och jag landat?

Uppå allt så är det HÖST! Min värsta årstid. Får alltid känningar av min kroniska depression om hösten. I år av flera anledningar. Inget känns viktigt eller roligt utom att vara med Elmer. Försöker tänka på framtiden men det känns bara grått och tråkigt ändå.

Det kommer en sommar med färgglada blommor och strålande sol igen. Försöker tänka på den. Försöker se den lilla goa bebisen tölta omkring i gräset (iaf om han ska gå lika tidigt som sina bröder som var 7 resp. 8 månader gamla) men det går inte. Jag lyckas inte för allt känns bara grått.

Skulle ju läsa två kurser nu på distans och sedan ytterligare två till våren. Nu blir det inte så. Inte den här terminen iallafall, får se till våren om Elmer är frisk så det känns vettigt att lägga tid på det.

Detta försenar mina planer med ett halvår - om Elmer blir frisk. Annars vet jag inte.

En månad. Hur kan en månad kännas så lång och så kort på samma gång?

Tack alla läsare för att ni finns. Ert stöd hjälper!


Förra inlägget

Mitt svar till alla som kommenterat förra inlägget:

Pauline: Du är en fantastisk vän, du vet det va? <3

*

Tack till alla. Elmer lugnade sin mamma lite med att vara vaken 3 timmar i sträck nu ikväll. Men jag har en dålig känsla inombords som jag inte riktigt kan beskriva. Vet inte om det är något jag har på känn eller om det helt enkelt bara är ren oro helt ogrundat.

Jag har haft honom i min famn nästan hela dagen. Både när han sov och nu ikväll när han äntligen var vaken. Något säger mig att jag inte får missa någon tid med honom. Tittar på honom då och då och gråter över alla hemska tankar som dyker upp om sorg och död. Jag skulle inte klara av att förlora honom, det går verkligen inte, det GÅR inte.

Jag har haft stora problem med de här känslorna redan under de andra två barnens bebistid. Jag har haft jättesvårt att leva med risken för psd med Victor och Alvin så det är här helt fruktansvärt. Att stå inför en verklig risk att förlora sitt barn, även om den inte är jättestor så handlar det om en riktig och verklig risk. Inte alls så som med psd och vanlig mammanoja.

Jag hatar verkligen detta. Sånt här händer andra. Sånt här läser man om, man upplever det inte.


Vilken deppig dag

Tappade lixom all energi i morse när jag hittade Elmers nya sår. Har inte fått något alls gjort hemma idag.

Lämnade Alvin på dagis (20 min för senad) strax före 9 i morse. Elmer sov i sjalen. Ammade när jag kom hem och sen somnade han och sov ...och sov. Vid 11:30 knölade jag ner honom i sjalen igen och gick för att hämta Alvin.

Men innan vi kunde gå hem var det dagisfotografering (förräldrarna får ta hand om den biten själva numera). Han blev inte superbra men söt ändå :-) han har ju ett grönt blåmärke i pannan från han trillade in i elementet och så har han sår vid näsan pga sin snuva.

Sen gick vi hem och jag fixade lunch; köpta köttbullar och pulvermos ;-) Elmer flortsatte att sova. Sen la jag Alvin att sova (oc h idag somnade han faktiskt - YES!) och Elmer knorrade lite så jag tog upp honom och ammade. Väckte honom efteråt med ett blöjbyte och sen låg jag och pratade med honom och myste i en kvart på sängen. Lite mer amning och så somnade han igen ...och sover ännu!

Elmer har i princip sovit hela dan med andra ord. Jag gillar inte detta - alls. Men han äter iallafall och verkar inte ha ont. Kanske. Han var ju väldigt gnällig och skrikig i går kväll.

Jag har pratat med Elmers läkare i Gbg. Vi ska höra av oss om det blir mer i munnen eller om han mår dåligt/får ont/inte kan äta. De har alla varit överens om att fläcken i gommen som han haft tidigare antagligen hör till hans hud-variant av sjukdomen men ett sår på det här nya stället som uppkommit idag är en annan femma. Hon verkade inte vilja uttala sig om det men vad jag förstått så räknas tandköttet som en egen grej och inte till huden.

Frågan är så om han fortfarande kan räknas som en "skin-only LCH"?

Röntgen och blodproverna som tog igår kan kanske ge svar på den frågan också, men vi får vänta till nästa vecka på de svaren.

Usch, vilken nedstämd dag! Ja man ska tänka positivt och allt sånt men det är så förbannat jäkla svårt bara. Känner mig bara ledsen och deppig över allt det här. Det räcker nu. Jag vill inte ha en sjuk och annorlunda bebis. Jag vill inte oroa mig mer och analysera minsta lilla grej som uppstår.

Jag vill kunna vara så där skönt trebarnsmamma-avslappnad...

Nu får Mathias ta och komma hem från jobbet tycker jag. Lätta upp stämningen och få mig på bra humör. Han är bäst på det - när han vill.

Det känns inte riktigt bra...


Sjukhusbesökt igår var jobbigt.  (Bilder finns i bilddagboken: http://beckah82.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1254348001&id=413790639 )

Först kom vi till barndagvården för att sätta Emlakräm, ta foton och väga lille palten. Fotograferingen gick bra och sen i väntan på vägning så stoppade jag den nakna gobiten innanför tröjan och sa till honom "nu är det förbjudet att bajsa gubben" och självklart...

Direkt efter jag sagt orden ser jag hur det lyser till i hans ögon, han ser koncentrerad ut och jag fattar vinken och hinner tänka "neeej" innan det sprakar till och hela jag är nerbajsad :-)

Jag kan meddela att den gula färgen i bebisbajs är verkligen STARK. Trots mycket skrubbande och gnuggande fick jag ändå traska omkring med en stor lysgul fläck i flera timmar sen innan vi kunde komma hem.

:-D

Anyway...

Sen vägdes han och har gått upp bra som vanligt. Nu väger han 5330 gram nybajsad ;-)

Sen fick vi promenera genom kulvertarna bort till röntgen. Jag i min naiva dumhet trodde att "helkroppsröntgen" var just det - en bild på hela kroppen. Det är det inte. Det är en ma<ssa bilder. Var arm för sig, varje ben för sig osv osv.

För varje bild fick vi mordhålla Elmer för att han skulle vara stilla och han SKREK, fy fan :-( när som helst annars man hade behandlat ett barn så där så hade det varit barnmisshandel :-( det var verkligen inte roligt för mammahjärtat att se hans första tårar.

Sen fick vi gå tillbaka till barndagvården - och vända! Tydligen hade de GLÖMT att ta en röntgenbild! "är det ett skämt?" var jag tvungen att fråga men det var det inte så vi fick gå tillbaka.

Då sov Elmer så den bilden kunde tas helt utan skrik.

Återigen tillbaka till avdelningen och så tog de blodproverna. Sen satt vi över en timme och väntade på läkaren. varför vet vi inte för det var inte något viktigt som skulle sägas eller göras. Kanske är det bara rutin att de SKA träffa en läkare när de kommer dit?

Efter 3,5 timme på sjukhuset kunde vi äntligen åka hem.

Elmer var skrikig, gnällig och ledsen hela kvällen. Så brukar han aldrig vara. har aldrig varit.

Nu på morgonen tittade jag i munnen på honom och blev ganska bestört faktiskt. Någon gång efter sjukhusbesöket igår har det förvärrats inne i munnen. Han har blivit svullen och fått ett sår. Det har skett fort och jag blir lite nojig efter att ha sett bilder på deformerade munnar på LCH-barn...

Dessutom blir jag orolig över att han ska få problem med ätandet!

Ringde Barndagvården som sa att jag kan komma och visa upp honom för läkaren men "våran" läkare i Borås är inte där idag så jag sa att jag väntar tills på måndag istället om det inte utvecklas ännu mer under helgen. Då ville hon att jag skulle söka akut med Elmer.


Munnen är sned på bilden. Utgå ifrån mittenstrecket i gommen och tandköttet så syns det vad som är vad.

MASSA foton!

Massa foton från senaste dagarna:

http://beckah82.bilddagboken.se

Denna tex:


Dags för sjukhusbesök igen

Idag ska vi åka till Borås med Elmer. Helkroppsröntgen, lungröntgen, blodprover och fotografering står på schemat.

Igår pratade jag med Elmers läkare i Göteborg om blodproverna. Det som hänt var att ett av proverna misslyckats och måste göras om och när detta ändå ska tas om så kan man lika gärna ta de överhoppade kompletteringsproverna också.

De prover som togs i Gbg och inte blev misslyckade var iallafall bara bra säå det kändes ju väldigt positivt.

Han är inte heller mer infektionskänslig än andra månadsgamla bebisar "just NU" la läkaren till och det är det viktigaste att tänka på med sådana här barn att allt man har är "just nu" för om ett par veckor kan han om det vill sig illa, utveckla en allvarlig sjukdom.

Men vi får fortsätta att försöka tänka positivt och ta oss igenom första halvåret framförallt. De som föds med självläkande "skin-only" som senare utvecklar en allvarlig sjukdom brukar oftast göra det relativt snabbt (inom 5 veckor - 5 månader tror jag det sas på filmen) och därefter är det ovanligt men kan ske även flera år senare. Det känns som att man kommer våga slappna av efter första året om allt sett bra ut.

Men visst ...för all framtid kommer man ju undra över varje utslag och varje bula eller annat som eventuellt skulle kunna vara sjukdomen som kommit tillbaka.

På kvällen ringde även "vår" hudläkare. Hon som körde från Göteborg till Borås den dagen Elmer föddes och tog proverna på honom. Hon har ju inte träffat Elmer sen dess men sett foton från han var 1 vecka gammal och då var han ju jättefin i jämförelse. Hon vill gärna träffa honom igen också så när vi ska till Göteborg om ett par veckor så blir det två sjukhusbesök. Både på Sahlgrenska och Drottning Silvias barnsjukhus.

Hur ser han ut nu då?

Ja...

Det som fanns när han föddes har läkt väldigt bra men den största skillnaden är nog den förbättring som skedde första veckan. Sen har det väl inte hänt något speciellt dramatiskt. Det fortsätter så sakterliga att läka, utom vissa grejer då som tex fläcken i gommen och alla utslag i hårbottnen.

I halsveck, ljumskar och armhålor har det kommit nya prickar som verkar vara seglivade. De visar inga tecken på att de tänker försvinna i närmsta taget men å andra sidan är det ju varma fuktiga ställen så det kanske inte är så konstigt.

På magen har han fått någon enstaka ny prick som blivit sår med sårskorpor.

Ryggen är inte så supervacker. Dels syns många prickar han hade när han föddes (om än lite finare än då såklart) och dels verkar det finnas en del nytt.

I munnen har fläcken i gommen fått sällskap av en liten, liten röd fläck på tandköttet.

Värst för tillfället är nog hårbottnen. Förrutom runt 15 sår som inte vill läka så har han fått ett tunt lager "skorv" över huvudet och det sitter även lite i ögonbrynen. Såren på huvudet är också skorvliknande så det är inga riktiga sårskorpor.

Förhoppningsvis är dock normal :-) men det kommer ju dagens röntgenplåtar avslöja.

Några bilder:LCH, Langerhans cellhistiocytos, cell-histiocytos.