Ett stycke GLAD Elmer
<3 Liten älskling <3

Tidningsannons


Idag är Elmers annons med i vår lokala lilla gratistidning Markbladet :-)....och den trygga bubblan sprack :-(

Har läst tonvis på nätet om LCH och sett flera filmer...

...men nu hittade jag äntligen något som är relevant för just Elmer. Nämligen en film (uppdelat i 2 avsnitt) som handlar just om LCH hos nyfödda och inget annat. Otroligt givande att se ...och fruktansvärt ledsamt och skrämmande och tårarna bara rinner!

Plötsligt sprack den trygga bubblan jag levt i de senaste veckorna. Vetskapen om att han till synes mår så bra och är så pigg och frisk har hållt mig lugn hela tiden men nu fick jag mattan bortryckt under fötterna.

Den som orkar kan ju se filmerna och förstå varför :-(
Vilken lycka!

Jag är så lyckligt lottad <3

DÄR i mitten, mellan dessa två underbara ungar - är min plats!
Där får jag sova om nätterna. Bättre kan man inte ha det :-) *kärlek*


Massa foton

Igår la jag upp en massa bilder från i förrgår och igår i bilddagboken:
http://beckah82.bilddagboken.se

Kika in :-)


Här kommer ett smakprov som vanligt:

Valde lite naket eftersom jag fick en gnällig fråga i en kommentar igår om varför jag har så mycket naket i min blogg ;-) och ja, vad säger man? För att jag VILL, för att jag KAN, för att det är MIN blogg osv osv :-)

Ha det gott <3

Elmer 3 veckor + 3 dagar

En beskrivning av Elmer nu

Elmer har ät/vakenperioder under dagen. Dessa perioder varar i typ 2-3 timmar åt gången. Han kan slumra till men inte så man kan lägga ifrån sig honom. Men det mesta av tiden går åt till amning och blöjbyten och allmänt gos/mys. Han är mer och mer "med" nu. Ler mycket, söker kontakt, studerar omgivningarna osv. men mest ammar han ;-)

Jag tar knappt in tuttarna i BHn under de här vakenperioderna för det är lönlöst. Han snuttar typ 10 gånger under sina ät/vakenperioder (får bröstet vid minsta tecken på att vilja ha det).

Varje gång han slumrar till testar jag att lägga ifrån mig honom. Om han vaknar till direkt så var vakenstunden inte slut än och då får han bröstet igen och så fortsätter vi tills han somnar ordentligt så han kan läggas ner.

När han väl somnat på riktigt kan han ligga i vagnen eller var som helst och sover då runt 2 timmar eller ibland uppåt 3 timmar.

Efter sovperioden så är det dags för en ny ät/vakenperiod :-) och så håller det på fram och tillbaka från typ 8 på morgonen till 23 på kvällen och sen sover han hela natten och vaknar bara till för att få bröstet.

Om jag MÅSTE göra annat under hans vakentid så går det att fuska och sätta honom i sjalen, då somnar han utan problem så man kan göra det man ska även fast det egentligen var mitt i en vaken/ätperiod :-)

Han är ganska bestämd av sig och är van att bli tillfredställd ögonblickligen så börjar han pipa när man är upptagen och inte kan springa direkt så övergår det till gallskrik på tre sekunder. Så han blir röd i ansiktet och skriker som en galning. Så det gäller att skynda sig om man hör att han vaknar till när man tex sitter på toa :-)

Bada gillar han och har nu accepterat blöjbytena också. Gnäller sällan på skötbordet längre. På natten vill han sova i min armhåla helst så han får ligga och gosa med bröstet. Ja GOSA :-) han brukar gnugga näsan emot, precis som om det var en snuttetrasa. Alltså inte pga sökreflexen utan med flit, när han är proppmätt och inte orkar suga så gnuggar han näsan istället och bara myser med tutten på tryggt avstånd.

I det stora hela är en väldigt nöjd och glad bebis.

Mammas minsta lilla hjärta <3


3 veckor + 3 dagar


Idag var vi ner till BVC för att dutta med lapispennan i Elmers navel. Den såg mycket bättre ut idag så nu bör det inte behövas fler omgångar :-) skönt :-)

Jag valde att hoppa över den ordinarie kontrollen i slutet av veckan eftersom han ändå ska till sjukhuset och så där. Därför la jag honom på vågen idag istället bara för en snabbkoll. Elmer fortsätter att öka :-)

På 4 dagar har han gått upp 170 gram och väger nu alltså 5170 gram. Jag som nästan tyckte han såg smalare ut! Men han kanske vuxit på längen också. Nåja det visar sig i slutet av nästa vecka istället då.

Elmers senaste siffror:

090928, 3,5 veckor (3v+3d)
Vikt: 5170 (+170 , 42,5/dag)
Längd: -
Huvud: -

090924, 3 veckor (2v+6d)
Vikt: 5000 (+380 , 55,2/dag)
Längd: 57,3 (+3,3)
Huvud: 38,4

Helgen

I fredags hade jag filmkväll hemma hos syster Angelica tillsammans med Angelica och två systrar till; Susanne och så Jelina som kommit hit från Västerås :-) Trevligt att komma iväg en sväng. har ju suttit isolerad i 3 veckor nu! Egentligen borde jag väl hålla mig (Elmer) isolerad tills vi fått provsvar men lite försiktigt måste man ju få gå ut.

Finns tvål, vatten och handsprit ju ;-)

Innan jag gick hem till syrrorna var vi bort till Mathias päron för att hämta en grej. Jag och barnen satt kvar i bilen men då kom barnens farmor ut med kläder hon köpt till dem ...och då ville Alvin följa med in :-) så efter många om och men fick han stanna kvar hos farmor och farfar över fredagsnatten.

Det var rätt trevligt igår morse för vi fick sovmorgon! Elmer sover kanoners på nätterna sålänge han får ligga i min armhåla hehe. Så vi kunde ligga kvar ända till 10-tiden!

Sen var mathias iväg med sin pappa och tog upp båten och på kvällen blev vi bjudna på middag hemma hos hans föräldrar och så fick vi med oss Alleballen hem igen med.

Skulle ha gått bort till syrrorna igårkväll också men jag hann inte. Vi kom hem 20:30 och så skulle jag natta Alvin medan mathias åkte och handlade lite godis och sånt och när Alvin somnade så vaknade Elmer och hade amnings/vakentid.

Sen kikade vi på film hemma istället.

Sen surfade jag på nätet i väntan på att Elmer skulle vakna och käka, tvättas och få pyjamas men han sov som en stock till efter midnatt. DÅ vaknade han och så blev det amning och TV och tvätt och pyjamas och bajsblöjebyte och amning och blöjbyte igen och så skulle jag göras i ordning med tvätt och tandborstning och då SPYR ungen världens kaskadspya genom både näsa och mun ...åsså igen ...och en tredje gång!

Trodde nästan han var sjuk för han spydde så groteskt mycket. Jahapp ...tvättning och klädbyten och så skulle vi äntligen få sova. men fick amma en lång stund först för han var vrålhungrig efter allt kräkande.

02:45 kom jag i säng och somnade väl vid 03:00

...sen vaknade Alvin 7 i morse och höll låda och gnällde och jobbade sig så det blev ingen mer sömn.

Så ja, jag har varit på superhumör idag ;-) satte alla i städning hehe så nu har vi storstädat hemma - nåja, städat ordentligt iaf. Fixat lite tvätt och sånt också och jag är sååå TRÖTT!

Hann inte träffa Jelina något mer under helgen än fredagen men det kommer ju fler tillfällen. Är ju lite kaotiskt här hemma ännu så det är svårt att bara sticka iväg när det finns så mycket hemma.

Ja nu är helgen snart slut. Bara en mysmiddag kvar (Mathias ska laga mat) och kanske en film ikväll eller så :-)

Till veckan blir det fullt upp!

BVC på måndag pga naveln och antagligen en dag till för vanlig kontroll och vägning, ortopeden i Borås på tisdag med Elmers höfter, Blodprover, röntgen och fotografering av Elmer i Borås på torsdag och på fredag har Alvin dagisfotografering...

Nya foton


Nya foton i bilddagboken nu igen :-)

http://beckah82.bilddagboken.se


tex dessa:
Beco Butterfly 2 <3

Jag köpte en beco Butterfly 2 från http://www.edenbaby.se i förrgår och den kom med posten redan igår :-D

Såååå snygg!


Elmer 3 veckor -filmklipp!

Här kommer två små filmsnuttar från igår då Elmer fyllde 3 veckor :-)


Ingen telefontid

Jag kunde inte ringa idag angående provsvaren för det är telefontid endast på vardagar.

Tänkte förklara lite hur det var med proverna för det känns som att jag förklarade för dåligt igår eftersom många verkar missförstått.

Det var en massa prover som skulle tas, vissa viktiga, första-stegs-prover och vissa kompletterande uppföljningsprover typ. Proverna ska visa hur lever, njurar och immunsystemet osv funkar (jag är inte så insatt så jag kan inte förklara).

De viktiga proverna gick att ta genom stick i foten och dessa prover togs då i måndags i Gbg. Samtliga prover som vi hoppade över var kompletterande prover som egentligen inte behövdes om de första såg bra ut.

Jag frågade läkaren om de andra proverna skulle tas i Borås då istället, eftersom de inte togs i Göteborg men då sa hon att det inte skulle tas prover i Borås, att proverna vi hoppade över inte skulle tas alls eftersom de egentligen inte var något man måste ta utan mer något som rekomenderades och om de första proverna var bra så var kompletteringsproverna onödiga.

Så därför skulle de andra proverna inte tas över huvudtaget - OM inte de första proverna visade något avvikade för då fanns det anledning att gå vidare med de överhoppade, kompletterande blodproverna.

...och nu fick jag veta att han ska ta kompletteringsproverna trots allt så därför säger det ju mig att de första proverna alltså måste ha visat något avvikande för annars skulle vi ju hoppat över kompletteringen.

MEN det kan ju såklart vara så att man ändrade sig efter vi gått och bestämde att kompletteringsproverna skulle tas iallafall, oavsett om första proverna var bra eller inte. Det vet jag ju inte så det är det jag vill ringa och få svar på.

Röntgen, blodprover och oro

En sköterska från dagvården på barnkliniken i Borås ringde för ett par timmar sedan och berättade att Elmer ska komma på torsdag nästan vecka och göra sina röntgenundersökningar och blodprover och så vill de fotografera honom för att dokumentera hur prickarna förändras.

Skönt att få en tid och att det blev så snart. Allt kändes lugnt och bra...

...tills nyss då beskedet äntligen sjönk in. Blodprover!

Sköterskan sa att "det var ju en del prover som inte kunde tas i Göteborg som de ville att vi skulle ta nu i samband med röntgen".

Vad är det med det då? Jo det var nämligen så att när vi var i Gbg så var det en hel radda med prover som skulle tas men nere på lab ville de bara sticka i foten, alltså inte sätta en nål och ta riktiga blodprover utan bara göra ett hål i hälen och klämma fram blod.

Därför kunde inte samtliga prover tas så man valde bort en del blodprover så Elmer skulle slippa stickas av dem uppe på barncancercentrum också, utöver sticket på lab.

Anyway...

Sen när vi hade vårt långa samtal med läkaren så förklarade hon att de överhoppade proverna bara var uppföljande prover så han behövde inte göra dem om de första proverna såg bra ut. Om däremot de första proverna visade några konstigheter skulle man gå vidare och ta de här uppföljande proverna när vi skulle till Borås.

Tanken slog mig inte ens då när jag hade sköterskan i telefonen. Jag kom på det här nu nyss. Måste ringa och fråga för nu blev jag ju jättenojig :-( ska ringa Barncancercentrum i Gbg imorgon. Var proverna alltså inte bra?

Efter Alvin

Kan ju visa upp resultatet efter Alvin då bara-för-att ;-)

Jag vägde 58 kg före graviditeten, 62 kg på inskrivningen, 81 kg när han föddes den 5 juli.

Jag hade som delmål att komma under inskrivningsvikt före efterkontollen och målet var att vara nere på före-gravid-vikt innan jul.

Facit blev att jag vägde 61,7 kg på MVCs våg på efterkontrollen (när Alvin var exakt 11 veckor) och den 19 december vägde jag 58 kg :-)

Så här såg det ut:Magen var mycket större efter förlossningen än på 2-veckorsbilden men jag har inga foton på det.

Elaka människor

Fick en trevlig kommentar på senaste inlägget i den här kategorin. Detta inlägget (med bilder på min mage):

http://beckahbitch.blogg.se/2009/september/min-deg.html

Så här löd den trevliga kommentaren:

"Så jävla perverst. Har aldrig sett nåt liknande.
Men så är det ju inte normalt heller att gå upp 26,4 kg med bara ett enda barn i magen"

:-D

Nej, jag blir inte ledsen och jag tar inte åt mig hahaha. Jag bar en nästan 5 kilo tung bebis, en hyfsat vanlig födelsevikt på tvillingar - vad de väger SAMMANLAGT alltså när de föds ;-) Jag samlade mer vatten än en badbassäng och jag hade smärtor som gjorde att jag inte kunde röra mig utan fick hålla mig typ helt stilla halva graviditeten. På detta så är jag en sådan som bär mina barn långt fram. jag får en jättemage som putar rakt ut och då blir det en tom säck kvar efteråt, det går inte komma undan. En annan femma om man har en nätt, fint rundad vanlig mage istället för ett putande strut, då är det självklart att magen pyser ihop snyggt efteråt.

...dessutom är 25-30 kilo inte alls speciellt ovanligt och det är absolut inte onormalt på något sätt. Med ETT barn i magen ;-)**************

Idag är det 3 veckor sedan jag födde barn :-) Jag har INTE orkat/hunnit/kunnat börja röra på mig ännu så det har inte blivit några promenader, men jag SKA :-) Så fort jag hinner så ska jag ta tag i det.


21 dagar (3 veckor) efter förlossningen

Vikt idag: 72,8 kg (-15,6 kg)

Slutvikt innan förlossningen: 88,4 kg
Inskrivningsvikt: 65 kg
Före-gravid-vikt: 62 kg

Målvikt: 58 kg ( 14,8 kg kvar)


Från och med nu kommer jag att börja avrunda till närmsta halvkilo. Så här:


Vikt idag: 73 kg (-15,5 kg)

Slutvikt innan förlossningen: 88,5 kg
Inskrivningsvikt: 65 kg
Före-gravid-vikt: 62 kg

Målvikt: 58 kg (15 kg kvar)Dagens FL forts.

En fortsättning från förra "dagens FL" som du kan läsa här: http://beckahbitch.blogg.se/2009/september/dagens-fl.html


Asså jag har bara en sak att säga: Oh My F***ing God!

Den 24/9 gick tydligen mer slempropp och "mamman" är nu på Halmstad sjukhus för kontroll. Låt mig gissa; mycket missbelåten över uteblivet resultat första dagen så var hon in och grävde igen och slet i livmodertappen?

Snälla någon! Det här föräldraparet behöver verkligen hjälp (av soc?) i sitt föräldraskap. De är uppenbarligen inte förmögna att fatta vettiga beslut och klarar inte av att sätta sina barn i främsta rummet. Bristande omdöme räcker inte som beskrivning.

Jag mår illa som fan över att de tvingar ut en liten prematur som ska födas till en kall hemsk värld och få kämpa med att försöka kippa efter andan med omogna lungor.

...eller så kommer migtt illamående av den nya bilden hon jagt upp: en bild på sin hand med en stor slemblobba i handen!

Jösses!

Nä, det äckligaste av allt är hennes falska lilla meddelande på sion presentation om besökt på sjukhuset: "hoppas allt är bra". Svin! Hon har ju kämpat sig blå för att föra så allt INTE är bra! Hoppas hon berättar för förlossningspersonalen vad hon gjort så de kan kontakta lite hjälp åt familjen...

Elmer - BVC


Nu har vi varit på 3-veckorskontroll (2 veckor + 6 dagar) på BVC.

Han växer så det knakar ;-) nu förstår jag varför strl 56 sitter dåligt också :-D men vi ska tillbaka till BVC redan på måndag för han har navelgranulom så sköterskan fick ta till lapis idag och ska upprepa på måndag.


Elmers senaste siffror:

090924, 3 veckor (2v+6d)
Vikt: 5000 (+380 , 55,2/dag)
Längd: 57,3 (+3,3)
Huvud: 38,4

090917, 2 veckor (1v+6d)
Vikt: 4620 (+110 , 18,3/dag)
Längd: -
Huvud: 38,2


***


I jämförelse med Alvins siffror:

070725, 3 veckor (2v+6d)
Vikt:
4820 (+200, 25/dag)
Längd: 55,5 (+1,5)
Huvud: 38,5 (+2)

070717, 2 veckor ( 1v+5d)
Vikt: 4620 (+120, 24/dag)
Längd: -
Huvud: -

Elmer - FILM!

Hur j***a söt får man bli?!!

Ja jag vet ...jag är mammablind så min åsikt gills inte :-) men ändå! jag bara VET att han är söt på riktigt! ;-) (precis som alla mammor "vet") hahaha :-D

Elmer nu ikväll. Ett gäng bilder och *trumvirvel* på FILM!!!


****

(ha överseende med det grisiga köksbordet *s*)

****


Massa foton

Massa nya foton :-)

I bilddagboken som vanligt: http://beckah82.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1253656801&id=411804475

Smakprov:
Storlek 56 sitter inte speciellt bra längre...

Dagens FL

Länge sen jag slängde in ett inlägg i den här kategorin nu men jag blir så jävla upprörd och måste skriva av mig.

Javisst. Det kan vara en riktig plåga att vara gravid i slutet. De som följer min blogg vet att jag mer än väl vet hur jobbigt det är.

Men NÅGON jävla gräns får det väl för fan finnas på vad man gör i den desperata situationen?!!

Inte för alla, tydligen!

Stötte på en tråd på FL igår med en blåst och egoistisk brud+ sambo som försökt sätta igång förlossningen hemma själva i vecka 32 - genom att killen tryckt in fingrarna i livmodertappen och gjort en hinnsvepning! Jag mår fan illa!

"Är det farligt att göra en hinnsvepning själv hemma?" DOH! Svaret kan man lista ut själv med röven!

Visst, överlevnadschansen är näst intill 100% att födas i vecka 32 men det är farligt ändå! Omogna lungor, risk för framtida men som problem med syn/hörsel/utveckling. Läs- och skrivsvårigheter osv. Plus att barnet faktiskt i värsta fall KAN dö även om vecka 32 är relatigt långt gånget.

Först tänkte jag att det kanske var ett troll (en som ljuger och skriver upprörande saker bara för att skapa debatt och/eller få uppmärksamhet) men nej tyvärr! trådstartaren började sedan skriva oanonymt! Det visar sig vara en verklig person, en trebarnsmamma på 29 år!

Hon gnäller och beklagar sig och påstår sig vara orolig men besvarar allt med ilska och uppkäftighet och i det närmaste försvarar sitt beteende och verkar glad och upprymd över alla tecken på att hinnsvepningen skulle funkat. Att hon fått ont och att hon tror slemproppen lossnat.

Sen kommer det riktigvt sjuka; hon tar kort (!) på slemmet hon finner i trosorna och lägger upp bilderna på sin sida på FL! Nu har jag inte det minsta ont av att titta på en sån bild så själva bilden i sig stör mig inte alls. Det som stör mig är att någon kan vilja visa upp sina flytningar. För ja - det var flytningar och ingen slempropp enligt min bedömning iallafall. Möjligtvis en pyttebit slempropp.

Men ärligt talat! vad hände med att kontakta sin BM och berätta hur dåligt man mår? Eller ringa förlossningen och kräva hjälp?! I bästa fall kan man få en igångsättning av humanitära skäl. Visserligen inte före 38+0 eller möjligtvis i något enstaka fall 37+0 (förrutom av medicinska skäl då de kan sätta igång hur tidigt som helst) men det är ju bättre än att gå tiden ut.

Orkar man inte det heller finns ju alternativet att vara inlagd fram tills igångsättning, det borde hon ju orka åtminstone för sitt barns skull.

Men det är läskigt att tänka på hur de här personerna är som föräldrar när deras föräldraomdöme brister så mycket.

Vad det är för slags blivande pappa som VÅGAR trycka in fingrarna i sin gravida sambos livmodertapp och göra en hinnsvepning?

För att kunna detta måste tappen vara öppen ett par centimeter, vilket i sig inte alls är något konstigt för en omföderska men väl där inne finns bebisens huvud. Det är omöjligt att göra en hinnsvepning utan att fingra på barnets huvud (ja, naturligtvis är fosterhinnorna emellan men de är tunna).

De flesta normalt funtade män skulle aldrig våga göra en sån grej. Aldrig komma på tanken, aldrig göra så. Någonsin.

Vidare så finns det två varianter...

1. Paret fick ett infall bara i stundens hetta. Inget genomtänkt alls. Det bara hände och efteråt ångrade de sig och insåg vad sjuka saker de sysslade med. I detta fall kan det vara riktigt farligt med tanke på att man inte springer och tvättar händerna innan man utför en impulshandling så risken för bakterier som kryper in är myckdet hög.

2. Paret planerade handlingen. Mannen tvättade händerna innan och de bestämde sig för att genomföra det här. De pratade om saken innan, de bestämde sig för att han, barnets pappa, skulle trycka in fingrarna i mammans livmodertapp och försöka sätta igång en förlossning i vecka 32+. Jaga ut parets lilla prematura barn. Det här alternativet känns oerhört skrämmande. Föräldraomdömet måste verkligen ifrågasättas om det är den här varianten som stämmer.


Enligt tråden så hade killen tvättat händerna...


Första dagen + klippning

Idag började Mathias jobba igen och stack iväg 05:30 som vanligt. Jag har haft FULLT UPP med andra ord :-) Victor hade utedag idag så min dag började med att göra matsäck förrutom att ta hand om de två små. Alvin skulle ha frukost och sånt innan dagis och så Elmer som också ville ha frukost (några gånger) och kläder.

Sjalade på mig Elmer och skulle gå till dagis och såklart - spöregn! Najs..

Alvin har ju bara 3 timmar dagis numera också. UTAN frukost och lunch eftersom våran bajskommun sparar pengar på barnen. Jag hann med att greja en del dessa timmar iaf. Tvätta två tvättar och hänga tex. Diska.

Dumt nog lagade jag inte lunch innan Alvin kom hem och han var ju vrååålhungrig och världens gnälligaste så från och med i morgon kommer jag ha lunchen klar när jag ska hämta honom - bara att gå hem och äta.

Har också klippt de Victor och Alvin idag :-) det var ju verkligen inte en sekund försent om man säger så haha. dessutom har Victor skolfotografering imorgon så det var tvunget i hans fall.

Lyckades till och med "laga mat" i bra tid :-) dvs steka på lite pyttipanna ;-) men det duger ju det med.

Det går att få ihop dagarna, fattade inte hur jag skulle lyckas själv men tvärt om så har jag nästan fått mer gjort idag än när Mathias varit hemma också. Märkligt det där.

Jag har lagt upp en massa bilder i bilddagboken på killarnas nya frisyrer. Men kolla även bakåt för det finns lite nytt även andra dagar.


Ballen blev sååå fin nyklippt <3

Elmers läkarbesök

Idag har vi varit till Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg med Elmer. En hel del positivt och så lite negativt.

Vi fick träffa en läkare på Barncancercentrumet där. Hon kollade igenom Elmer, försökte ge information och svara på våra frågor så gott hon kunde.

Vi fick även gå till lab och ta lite blodprover på Ellebelle. Prover som kollar lever, njurar osv. OM han mår dåligt på minsta vis bör det framkomma av dessa prover.

Vi kommer att få en tid för lungröntgen och skelettröntgen också men detta kommer att göras i Borås som är vårat hemsjukhus.

Vi fick inte veta så mycket. Egentligen vet vi ju allt redan som går att få veta, genom att vi läst så mycket på nätet, men några viktiga grejer fick vi iallafall svar på och det var att om blodproverna ser bra ut nu så kan vi leva som med en vanlig bebis - dvs då behöver vi inte vara orolig över att han skulle vara mer infektionskänslig än andra barn så då går det att våga sig ut bland folk :-)

Om proverna som tas nu ser bra ut så ser det väldigt ljust ut sa läkaren. Då kan man fastslå att han iallafall just nu har den variant som enbart sitter i huden och som är självläkande och i de allra flesta fallen återkommer sjukdomen aldrig då men han kommer ändå att kontrolleras regelbundet de närmsta åren eftersom det ibland händer att sjukdomen kommer tillbaka och kan komma som en elak variant.

Till en början blir det kontroll ungefär var tredje månad i så fall. OM alla prover ser bra ut nu alltså.

Varianten det verkar som att han har kallas Hashimoto-Pritzker (CSHLCH). Jag försökte läsa om den igår men det verkar som att inte ens den här snälla och milda varianten är speciellt pålitlig och trygg. Även med denna variant kan barnen bli sjuka igen och då få en allvarlig variant. Därför är det viktigt med uppföljning menar experterna. Den minst upplyftade texten var den från den här sidan. Jag citerar:

"In one report of four cases of Hashimoto-Pritzker disease however, one child relapsed with skin disease and a second with bone disease at six months [6]. In another reported case series, several patients who presented with lesions limited to skin developed multi-organ disease within the first year from diagnosis [7]. Some of these apparently healthy babies progressed within weeks to widespread, disseminated disease.

It appears that distinction into Hashimoto-Pritzker type lesions and others is not warranted. There is clearly a need for careful followup of all skin LCH patients. The course of the disease cannot be reliably predicted from the clinical presentation or the histology of the lesions, and some of the infants may progress fairly rapidly to developing severe, life-threatening disease."

Slänger in samma text igen fast översatt av google till eh "Svenska" ;-)

"I en rapport av fyra fall av Hashimoto-Pritzker sjukdom emellertid ett barn fått återfall med hudsjukdom och en andra med ben sjukdom vid sex månader [6]. I ett annat rapporterade fall serier, flera patienter som presenteras med lesioner begränsade till hud utvecklat många organsystem sjukdom inom det första året från diagnos [7]. Vissa av dessa till synes friska barn utvecklats inom veckor till utbredd, disseminerad sjukdom.

Det verkar som om uppdelningen Hashimoto-Pritzker lesioner typ och andra som inte är motiverad. Det finns uppenbarligen ett behov av noggrann uppföljning av alla patienter hud LCH. Loppet av sjukdomen kan inte på ett tillförlitligt förutsägas utifrån den kliniska presentationen eller histologi av lesioner, och några av barnen kan utvecklas ganska snabbt att utveckla allvarlig, livshotande sjukdom."

Men men det är ju bättre än att definitivt ha en malign variant av LCH iallafall. Det KAN ju bli så att den inte kommer tillbaka. OM han nu har CSHLCH. Den är extremt ovanlig. Något barn då och då föds med den i Sverige kan man säga.

CSHLCH brukar inte (men kan) uppvisa prickar på slemhinnan i munnen. Samma sak med nya utslag. CSHLCH brukar inte (men kan) ge nya prickar.

Elmer har båda dessa grejer. Dels har han sin fläck i gommen (alltså munnens slemhinna) som fortfarande inte vill läka, dels har han fått nya prickar. Så han är ganska unik.

Ja...tyvärr är det så. Idag kom det plötsligt ett tio-tjuotal nya prickar. Vi håller tummarna för att även dessa ska försvinna av sig självt. De sitter runt halsen och ljumskarna. Jag var först osäker på om det verkligen var nya prickar eller om det var helt vanliga hormonplitor men de är för stora för att vara hormonplitor och läkaren vi träffade idag bekräftade att det faktiskt är helt nya sjukdomsprickar.

Hon var dock inte så särskilt bekymrad över att det kommit nya, sålänge de håller sig till så här "få" nya och de läker osv behöver vi inte oroa oss mer nu än innan så att säga. Vi får helt enkelt invänta alla andra prover först och främst. Om det inte plötsligt ploppar upp groteska mängder av nya prickar såklart, då får man ju kolla upp det ytterligare.

Men i nuläget är det bara att avvakta. Vi har fått en ny tid till henne i Gbg om 3 veckor och innan dess ska vi alltså till Borås för röntgenundersökningarna.

Så till något roligt :-)

Vi vägde Elmer idag på sjukhuset och han väger ...tadaaa ...4890 gram! Han har gått upp 270 gram sen i torsdags! :-)

Mamman blev mycket nöjd och glad såklart ;-) men vi får väl se vad BVCs våg tycker på torsdag också. Kan ju skilja en del när man väger med olika vågar. Men säkert kan ju sägas att han nått födelseviketn med råge nu :-)


Storebrorsorna <3

Mina fina ungar Alvin och Victor, mellan och störst. <3
Elmer 16 dar

Om Elmer, 16 dagar gammal

Elmer har fått mer vakentid nu. Han brukar ha ungefär 2 vakenpass per dag, ett på förmiddagen och ett på kvällen som är ca 2 timmar styck och resten av dagen är han bara vaken småstunder kring matning och blöjbyten.

Från början sov han i hörnet av sängen bredvid mig men nu har han börjat sova i min armhåla istället med fri tillgång till bröstet och sover då hela natten förrutom att han vaknar till 1-2 gånger och piper så jag får hjälpa honom få in bröstet i munnen.

Han bajsar nästan aldrig på natten längre så jag slipper springa upp en massa. Desto mer bajs på dagarna istället hehe. Måånga blöjor blir det minsann.

Han ler mer och mer nu när han fått ett par längre vakenstunder om dagen.

Amningen fungerar kanonbra! Han har aldrig ont i magen eller problem med gaser. Han pruttar och rapar utan problem. Hade en hel del problem med de andra två på olika sätt.

Jag känner mig enormt avslappnad i amningen den här gången. Trygg och säker. Jag vet att det finns mat även på kvällen när de känns tomma och platta. Jag har mer tilltro till min kropp och hur amning fungerar vad gäller tillgång och efterfrågan så jag slipper bli stressad när det känns tomt.

Det är en väldig skillnad den här gången när jag inte har napp som jag haft till de andra två. Nu är det bröstet som åker fram vid minsta pip eller missnöje och det känns bra att det funkar. Jag tänker inte på amningen som mat den här gången och det har gjort en enorm skillnad. Han kan bli lite frustrerad ibland när det kommer mjölk och han bara vill tutta men då väntar han tills utdrivningsreflexen slutar och sen börjar han suga igen tills tömningen sätter igång igen - så slutar han igen hahaha lite jobbigt för mamman dock men det är lugnt.

Jag använder Pampers newborn blöjor i storlek 2. Kläder är det strl 56 som gäller och de sitter bra (po.p-storlekar alltså). Strl 50 har vi fått ge upp nu och idag har han en body i 50/56 och den är för kort i ärmarna egentligen.

Nya foton

Nya foton kommer då och då i bilddagboken :-) idag tex har det kommit några nya. Kika gärna in.

http://beckah82.bilddagboken.seMin deg...


15 dagar efter förlossningen

Vikt idag: 74,4 kg (-14 kg)

Slutvikt innan förlossningen: 88,4 kg
Inskrivningsvikt: 65 kg
Före-gravid-vikt: 62 kg

Målvikt: 58 kg


Jorå ...det kommer ta sin lilla tid att jobba bort degen tyvärr...

Vi har fått en kallelse

Nu har Elmer blivit kallad till östra sjukhuset i Göteborg.

En sköterska ringde och berättade att vi fått tid på måndag eftermiddag. Hon beskrev vägen och vilken avdelning osv och sa att hon ville förvarna om att det står barncancercentrum på dörren så att vi inte ska bli rädda.

Himla fint och proffsigt faktiskt. Nu visste jag ju redan att det är onkologen som har hand om Langerhans cell Histiocytos men ändå. Det kunde ju varit så att jag inte vetat så det var ju bra att hon förvarnade.

Men iallafall, måndag. Undrar vad de ska göra? Hon sa inget, bara namnet på den läkare vi ska träffa och det var ett nytt namn, en kvinnlig läkare som inte nämnts tidigare.

Snabbt går det iaf. Redan på måndag! Då är han ju bara 2,5 vecka gammal. Bra jobbat av dem måste jag säga.

På måndag ska vi också iväg och skriva faderskapspapprena om Elmer :-)

Det blir sista dagen hemma för Mathias och sen börjar han jobba. Han har ett par dagar kvar av pappadagarna men spar dem.

Förresten!

Elmer "fyller" 2 veckor idag :-) farmor kom hit med en babysitter och lite kläder i present :-)


Finaste Ellebellen igår


2 veckorskillen idag :-)


Testar babysittern från farmor :-)

Tur man har två

Mina söta söner. Jag nattar Alvin efter kvällsduschen.

*

Har du inget trevligt att skriva kan du låta bli att skriva.


Elmer - BVC

Ny kategori om Elmers BVC-besök :-)

Sköterskan kom hit igår och träffade Elmer, pratade lite och vägde lillegrisen. Ögat tittade hon på också och tycker det är typiskt trång tårkanal han har och inget annat. "Bra" det iaf. Inte så kul men bättre än att det har med LCH att göra.

Gått upp hade han gjort med. Helt okej enligt henne men dåligt enligt mig mnen så höll vi på och diskuterade om Alvin också varenda vägning när han var bebis haha :-D jag vill ju att de ska gå upp massor! Men de får väl lov att följa sina egna kurvor. Tittar man på deras kurvor så hade de det lite för bra i magen, ramlade ner en kurva efter födseln och följde den sen. Alvin alltså, men Elmer ser ut att gå samma väg.

Naveln såg fin ut (tappade stumpen 3 dagar tidigare) men han har navelbråck. Det är supervanligt och går tillbaka av sig själv.

Elmers siffror:

090904, födelse
Vikt: 4720
Längd: 54
Huvud: 37,6

090905, 1 dagar
Vikt: 4440 (-280 på 1 dag)
Längd: -
Huvud: -

090907, 3 dagar
Vikt: 4295 (-145 , 72,5/dag)
Längd: -
Huvud: -

090908, 4 dagar
Vikt: 4380 (+85 på 1 dag)
Längd: -
Huvud: -

090911, 7 dagar
Vikt: 4510 (+130 , 43,3/dag)
Längd: -
Huvud: -

090917, 13 dagar
Vikt: 4620 (+110 , 18,3/dag)
Längd: -
Huvud: 38,2


***********

Eftersom det är första inlägget i kategorin så lägger jag in Alvins siffror också som jämförelse.


Alvins siffror:

070705, födelse
Vikt: 4680
Längd: 54
Huvud: 36,5

070707, 2 dagar
Vikt: 4290 (-390, 195/dag )
Längd: -
Huvud: -

070709, 4 dagar
Vikt: 4415 (+125, 62,5/dag)
Längd: -
Huvud: -

070712, 1 vecka
Vikt: 4500 (+85, 28,3/dag)
Längd: -
Huvud: -

070717, 2 veckor ( 1v+5d)
Vikt: 4620 (+120, 24/dag)
Längd: -
Huvud: -

070725, 3 veckor (2v+6d)
Vikt: 4820 (+200, 25/dag)
Längd: 55,5 (+1,5)
Huvud: 38,5 (+2)

070802, 4 veckor
Vikt: 5060 (+240, 30/dag)
Längd: 57 (+1,5)
Huvud: 39,1 (+0,6)

070809, 5 veckor
Vikt: 5160 (+100, 14,2/dag)
Längd: 57 (oför.)
Huvud: 39,5 (+0,4)

070816, 6 veckor
Vikt: 5360 (+200, 33,3/dag)
Längd: 57,5 (+0,5)
Huvud: 40 (+0,5)

070828, 8 veckor (7+5)
Vikt: 5600 (+240, 20/dag)
Längd: 58,5 (+1)
Huvud: 40,2 (+0,2)

070911, 10 veckor (9+5)

Vikt: 5980 (+380, 27,1/dag)
Längd: 60 (+1,5)
Huvud: 41 (+0,8 )

071004, 13 veckor (3 mån -1 dag)

Vikt: 6400 (+420, 18,2/dag)
Längd: 62,5 (+2,5)
Huvud: 42 (+1 )


071105, 4 månader

Vikt: 7160 (+760, 23,75/dag)
Längd: 67 (+4,5, vikarie mätte)
Huvud: 43 (+1 )

071120, 4,5 månader

Vikt: 7460 (+300)
Längd: 66 (ordinarie sköterska mätte)
Huvud: 43,5

071205, 5 månader

Vikt: 7600 (+140)
Längd: 67,5
Huvud: 44

080108, 6 månader

Vikt: 7690 (+90 på 1 månad)
Längd: 68,5
Huvud: 44,5

080129, 7 månader ( - 7 dagar)

Vikt: 8120 (+430 på 3 veckor)
Längd: -
Huvud: -

080303, 8 månader

Vikt: 8320 (+200)
Längd: 71
Huvud: 45,8

080305, 10 månader

Vikt: 9000 (+680)
Längd: 73,5
Huvud: 46,8

080807, 13 månader

Vikt: 10,02 kg (+1,02 kg)
Längd: 78
Huvud: 47,5

081007, 15 månader
Vikt: 10,80 kg (+0,78 kg)
Längd: 80,8
Huvud: 48

090120, 18,5 månader
Vikt:11,16 kg
Längd: 84,5
Huvud: 48,8


Grattis Jonathan!

Grattis på födelsedagen Jonathan!

Alvins och Elmers kusin fyller 2 år idag :-)
Städdag

Jahapps. Då var det städnings som stod på schemat. Får väl se hur bra det går och hur mycket vi hinner. Jag har ju en Ellebelle också som vill ha en massa mammatid.

Sen kommer BVC-sköterskan hit i eftermiddag ungefär samtidigt som Alvin kommer hem från dagis :-) är sååå nyfiken på vikten. Hoppas i smyg på att han ska ha nått födelsevikten igen men det betyder att han måste ha gått upp 210 gram på 6 dagar och det känns som att det är att hoppas på för mycket men men får vara nöjd om han gått upp alls.

Ska fråga om hans rinnjga öga också. Hans ena öga rinner som en öppen kran och geggar och kladdar. Vet att vissa barn har trånga tårkanaler så de har så här av den anledningen men det är konstigt att det bara är ena ögat? Eller så kanske det brukar vara. jag vet inte. Hans kusin hade iaf rinniga ögon som bebis minns jag.

Det jag funderar över är att det inte är någon irritation i ögat istället för trånga tårkanaler. Han hade prickar på kanten till ögonlocket förrut, kan ju sitta på insidan också. Det vet man ju aldrig.

Nåväl... städa var det ja...

Vardag igen

Känns som om vardagen sakta börjar lägga sig på plats. En liten pusselbit i taget. Fattar inte riktigt hur jag ska få ihop det när Mathias börjar jobba dock men det ordnar väl sig.

Alvin började dagis igen igår. Han tyckte det var skitkul att komma dit och så fick han behålla sina vanliga tider den här veckan. Alltså 9-15 och det har varit guld värt de här två dagarna. Inte för att jag gjort något särskilt förrutom att vila men ändå, det behövs ju det också.

Imorgon är det första BVC-kontrollen, hembesöket :-) ska bli kul att se om lillen vuxit något. Jag tycker han ser mindre ut hela han ju! Fast minsta storleken blöjor funkar inte så bra längre så han borde blivit större. Nåja, det visar väl sig imorgon. Det är då 6 dagar sen senaste vägningen så han måste minst ha gått upp 150 gram för att jag ska känna mig nöjd.

Alvin gick upp jättesakta. Föddes stor och halkade genast ner flera steg på kurvan och sen låg han där och ligger fortfarande där på sin kurva. Elmer gör säkert likadant.

Han har varit jättevaken idag!!! Supermysigt. Han har haft två långa vakenstunder på nästan 2 timmar åt gången! Bjudit på en massa leenden har han gjort med :-)

Magen verkar bättre. Nu är blöjorna fyllda med grynigt med slem istället för bara slem så jag kände att jag lugnt kunde hoppa över att åka till Neo idag iallafall.

Nej nu ska jag städa bort på diskbänken efter middagen. Mathias lagade Kalops idag så nu är man extyra mätt och nöjd :-) så GOTT!

Försäkring

Många har frågat om försäkring när det gäller Elmer.

Nej, jag hade ingen riktig gravidförsäkring. Så SURT! Jag hade gratisförsäringen från Trygg Hansa men det har vi ju ingen glädje av.

Det som gör att det hela känns ännu värre är att jag hade betalvarianten när jag väntade Alvin! Då betalade jag en 1000-lapp för att vara försäkrad men hade ingen nytta av det. Anledningen till att jag tog den var just för att de inte ska kunna gnälla om medfödda grejer men sedan när han föddes frisk så fortsatte jag att ha den försäkringen det halvåret som den gäller efter födseln innan jag gick över på en riktig barnförsäkring. DUMT! För efter det halvåret fick jag lämna en hälsodeklaration på Alvin och då hade han hunnit ha Öroninflammation.

Jag skulle gått över till vanliga barnförsäringen direkt när han föddes (samma kostnad eftersom den är gratis första halvåret)  men lurades ju av att jag hade gravidförsäkringen så jag "slapp" skaffa den riktiga barnförsäkringen.

En trist historia som fick mig irriterad så när jag blev gravid den här gången valde jag att avstå från en riktig gravidförsäkring som täcker sjukdom osv och tog bara gratisvarianten som bara är livförsäkring och olycksfallsförsäkring.

Surt! Förbannat surt!

Nya foton!!!

En hel hög nya bilder i bilddagboken från de senaste dagarna :-)

http://beckah82.bilddagboken.se/

Denna tex:


Slemmigt


*Liten äckelvarning bebisbajs bland annat*

När Elmer fick gult bajs efter ett par dagar så var det tjockt och fluffigt. Precis som köpt bebisgröt i konsistensen. Nu sen några dagar tillbaka så har det förvandlats till slem istället. Långa slemtrådar. Ser ut som blöjan är fylld med snor. Fast fortfarande i rätt färg.

Verkar ju vara lite infektion och det gillar jag inte när han har den här diagnosen. Ringde BVC men hon vågar inte avfärda det som normalt heller med tanke på diagnosen och rådde mig att ringa vidare.

Jaha? Vardå? tänkte jag när jag lagt på. Bestämde mig för att ringa Neo, för det kändes vettigast trots att han är utskriven. Jag tror det var rätt också och läkaren vi träffade i fredags som gav diagnosen ringde sen upp en liten stund senare.

Hon frågade hur han mår i övrigt. Om han är trött och slö och spyr och sånt. Ja, jovisst gör han det men det stämmer ju på 99% av alla nyfödda. Hon sa att jag kan komma imorgon om jag är orolig eller vänta till hembesöket av BVC på torsdag för att se om han gått upp bra i vikt.

Jag berättade även om gommen, att fläcken han har i gommen fortfarande ser likadan ut även fast alla andra prickar läker fint. Jag antar att det är viktig information, jag vet inte.

Så här ser han iaf ut i gommen:


Jämförelse

Mera fötter :-)

Elmer och Alvin har "ganska"  lika fötter ;-) Det finns en uppsättning i storlek 45 också som ser exakt likadana ut men ägaren till de fötterna vill inte visa upp dem på bild haha :-D


Förlossningsberättelse - Elmer

Sista tiden före

Hela graviditeten kändes supersmidig och enkel i jämförelse med förra graviditeten med storebror Alvin. En graviditet som var fylld av alla möjliga besvär. Visst, jag fick sjukskrivas rätt tidigt för foglossningen även den här gången men i övrigt kändes allt smidigt ändå. Magen växte och jag mådde bra. Magen växte ja. Helt sjukt stor blev jag mot slutet. Veckorna flög fram och jag tyckte att jag knappt hann med.

Men så plötsligt vände det. Allra sista tiden blev det istället otroligt jobbigt och smärtsamt. Jag som räknat med att orka gå tiden ut och säkerligen två veckor till därefter var helt slutkörd innan jag ens gått till fullgången tid. Fötterna, ryggen, fogarna - allt värkte och psykiskt mådde jag också allt sämre. Tålamodet och orken var nere på noll.
Vecka 38+2, hade "hemmastudio".

I vecka 37+1 gjordes ett ultraljud för att viktskatta bebisen. 4003 gram beräknades barnet väga redan. Vilket är 32,4 % större än väntat. Efter det blev jag bara ännu mer otålig och för varje dag förvärrades alla fysiska besvär.

Jag fick en tid för bedömning om igångsättning på beräknat datum den 8 september och kände mig till en början nöjd med det, men efter bara ett par dagar tog orken slut. Jag kunde bara inte vänta ända tills dess. När jag hade 1,5 vecka kvar fick jag åka till förlossningen och sova en natt. CTG-kurvan visade tydliga och regelbundna sammandragningar varje gång de kollade men det var ingen nyhet för mig. Så hade jag haft det i veckor redan. Dessutom hade slemproppen gått och jag hade flera gånger hunnit bli lurad att det var dags. Men inte kom det någon bebis.

Jag fick sova på ett par Citodon och en Bricanyl. På morgonen gjordes en rejäl hinnsvepning och den barnmorskan tyckte då att jag var öppen 4 centimeter. Det pratades om att ta hål på fosterhinnorna men istället hände ingenting mer. Nästa barnmorska tyckte att jag bara var öppen 3 cm så jag fick åka hem med en tid 2 dagar senare för en bedömning om igångsättning.

Måndag 31 augusti - vecka 38+5

Jag kom till min bedömningstid på morgonen tillsammans med min syster Kicki. Först fick jag träffa en barnmorska. CTG-kurvan visade inte en enda sammandragning såklart och när hon kontrollerade livmodertappen så var den bara "drygt 2 cm öppen". Hur sjutton gick det till? Jag var ju öppen 4 cm två dagar tidigare. Jättebesviken. Sedan kom läkaren in och berättade att det inte skulle bli någon igångsättning. Jag sa inte emot speciellt högljutt heller för där och då mådde jag hyfsat bra ändå. Läkaren diskuterade med överläkaren som bestämde att jag fick välja mellan en ny bedömning i slutet av veckan eller en säker igångsättning på måndagen veckan efter. Jag valde det säkra alternativet. Sen åkte vi hem.

Senare samma dag hade jag tid hos min barnmorska. Jag hade ökat 4 kilo på 11 dagar. Jippi. På samma tid hade magen också växt 3 centimeter. Började undra lite vad bebisen sysslade med. Barnmorskan kände på barnet genom magen och gissade att vikten nu låg på 4500 gram kanske.

Tisdag 1 september - vecka 38+6

Vaknade med jordens förkylning och hela dagen var fruktansvärd! Skrev i bloggen att det var den värsta dagen i mitt liv och även om jag har svårt att minnas exakt hur det kändes i efterhand så var det nog så. Jag vilade hela dagen. Min syster fick hämta Alvin på dagis åt mig och på kvällen fick han åka till sin farmor och farfar för att sova över. Jag var helt död. På eftermiddagen ringde jag förlossningen och tjöt. Tårarna bara forsade och jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Barnmorskan jag pratade med var jättebra och lugn och gav mig en tid för bedömning 2 dagar senare.

Onsdag 2 september - vecka 39+0

Vaknade och mådde mycket bättre. Jag var fylldes av extra kraft av tanken på att detta var sista dagen. Imorgon skulle mitt lidande vara över. Grejade en massa hemma och på eftermiddagen var vi iväg och handlade mat och var till Apoteket. Sen fick vi hem Alvin också. Sista natten tillsammans bara vi 4 som en tvåbarnsfamilj, jag och Mathias, Victor och Alvin.

"Imorgon, imorgon, imorgon" var det enda jag kunde tänka.

Torsdag 3 september - vecka 39+1

Jag har tid klockan 8:00 på förlossningen men vaknar vid 5-tiden och kan inte sova. Strax efter 7 på morgonen lämnar jag Alvin på dagis och sedan åker vi mot Borås. Jag är fast besluten om att absolut inte åka hem igen.

08:00 anländer vi på förlossningen jag och Mathias. Det gör tyvärr även två andra par. De andra två uppger "Igångsättning" som anledning till sina besök när sköterskan frågar. Själv står jag med min "bedömning" och inser sakta hur det här kommer att sluta. Först får vi vänta en lång stund innan vi ens får komma in i ett mottagningsrum. Väl där inne knackar det snart på dörren och en stressad, kvinnlig läkare kommer in och beordrar mig att lägga mig på britsen. I hennes panna står ett fett NEJ skrivet men hon kollar ändå tappen och deklarerar att den är omogen, bakåtriktad, 2 cm lång och bara öppen 2 cm - vilket betyder ingenting när man är omföderska. Sedan säger hon snabbt att jag inte kommer att bli igångsatt idag. Jag har ju dessutom redan en tid på måndag för igångsättning.

Jag säger att jag tycker det är väldigt märkligt att tappen gått tillbaka till ett sämre utgångsläge idag, precis samtidigt som det var två andra som skulle bli igångsatta. Läkaren hånler och frågar om jag menar att beslutet skulle ha med det att göra. Jag svarar att det är väldigt lätt att tro det åtminstone.

Vi diskuterar saken fram och tillbaka en lång stund. Hon hånler under hela samtalet. Mathias säger inget alls och jag tittar inte ens på honom. Jag tycker egentligen att det är pinsamt att gå på så kraftigt men jag skiter i det för jag ska verkligen inte åka hem. Så är det bara. Jag kopplar bort att han är där och bara kör vidare.

-Vi tänker inte sätta igång dig. Säger läkaren överlägset.
-Och jag tänker inte åka hem. Svarar jag beskt.
-Nähä men vi sätter inte igång dig iallafall. Säger läkaren och börjar bli riktigt irriterad.
-Då har vi ett problem! Svarar jag.

Hon säger på ett otrevligt skämtsamt sätt att jag kan bosätta mig på patienthotellet om jag nu inte tänker åka hem. Jag är inte alls road. Hon menar att det inte bara är att komma dit och säga "sätt igång mig" för så enkelt är det inte. Jag kontrar med att det inte bara är att säga åt någon att åka hem och vänta för så enkelt är det inte. Läkaren tjatar vidare om patienthotellet så jag föreslår att jag kanske skulle åka hem och hänga mig istället.

Läkaren skrattar till varpå jag spänner ögonen i henne och säger syrligt "det var ju roligt att du tyckte det var något att skratta åt!"

Hon sväljer skrattet och blir tyst ett slag. Jag hinner tänka ut många olika varianter av vad hon kan tänkas stå och fundera över. Så säger hon äntligen något:

- Okej. Vi gör ett försök.

Jag dog en sekund och sedan hittar jag andan igen och bara nickar. Vågar inte säga något för då kommer  jag antagligen börja gråta och det tänker jag verkligen inte bjuda henne på. Sen går hon och jag vänder mig mot Mathias för första gången på hela den här tiden. "Herre Gud! Det trodde jag aldrig!" säger jag, uppriktigt chockad. "Jag trodde vi skulle vara på väg hem nu" la jag till och kunde inte låta bli att le - stort och fånigt. Mathias skrattar till och svarar"nä, men vem som helst annars hade varit på väg hem också".

10:30
Det knackar på dörren och in kommer en barnmorska. Samma barnmorska som var med när Alvin föddes! Jag får göra en snabb CTG-kurva och sedan flyttas vi till ett rum inne på förlossningen. Ett så kallat vilrum. Mathias går till bilen och hämtar packningen och åker och köper frukost medan jag får min Prostaglandingel och får köra en CTG-kurva. En timme ska man ligga med gelen innan man får stiga ur sängen.

Till min stora förvåning får jag genast smärtsamma värkar. Det gör jätteont! Vad är detta? När jag blev igångsatt med Alvin gick jag en hel dag med pinvärkar som knappt kändes ju. Jag får använda mig av dyktekniken under värkarna. Jag går in i mig själv och min bild blir ett rep som jag sakta drar mig fram med hjälp av. I andra änden av repet finns bebisen. Det är tungt att dra. Det här fungerar över förväntan men det är skitjobbigt ändå för jag har inga riktiga värkpauser. Bara ett enda långt ont med ännu ondare under värkarna


Ont direkt av gelen

10:45
Den obligatoriska timmen vila är över och jag får gå upp. Mathias hjälper mig ner i badet och är allmänt söt och uppassande. Jag förvånas över hur bra han tar hand om mig. Så skulle man ha det jämt. Jag får två Citodon av barnmorskan också och i badet känns det lite bättre. Det onödiga onda mellan värkarna försvinner lite så det bara är själva värkarna kvar. Jag tänker att jag måste ha börjat öppnas direkt med tanke på hur förbannat ont det gör.

13:00
Jag kliver ur badet och försöker stå ut med den vidriga smärtan inne på rummet istället. jag tar mig bara i och ur sängen för att gå på toaletten, i övrigt är jag i sängen för att det gör så ont. jag får Bricanyl för att få ordning på värkarna och efter en timme blir det lite bättre. Riktiga pauser så jag hinner andas ut.

15:30
Jag får en ny barnmorska och hon kör en CTG-kurva. Jag har exakt 1 minut och 20 sekunder mellan värkarna och de håller i sig nära en minut. Värkpauserna är alltså inte ens en halvminut långa. Jag försöker äta min uppvärmda lunch men det går inte. Jag har för ont.

15:50
Jag får akupunkturnålar i händerna och jag lyckas ligga på sidan i sängen och klarar då av smärtan lite bättre.

17:15
Jag klarar att gå ur sängen och gå omkring med gåstol för första gången på hela dagen. Går ut på balkongen för att ringa några samtal för att berätta för folk hur det går. Ingen barnmorska har känt någon skillnad på tappen i öppningsgrad, det enda som hänt är att den mjukas upp sakta, sakta. Mina hemska värkar är med andra ord helt onödiga.

18:00
Försöker äta middag men det gör nu ondare att sitta still. Känner ett behov av att stå upp så jag går omkring i korridorerna med Mathias varv efter varv efter varv. Han är med mig hela tiden och hjälper till och fixar och donar. Jag är fortfarande lika glatt överraskad över det fina stödet.

19:30
Jag får köra en ny kurva. Jag gör den ståendes eftersom det gör för ont att ligga ner. Vi har fått TV på rummet. Jag känner mig trött och uppgiven. Varför händer inget? När jag fick Alvin så hade jag bara riktigt ont i 2 timmar och sen var han ute. Nu har jag haft ont en hel dag utan att ens vara igång på riktigt. Barnmorskan kollar tappen. 3 cm öppen, 1 cm lång.

20:15
Tar dagens andra bad. Det är jätteskönt. Värkarna går att ta mycket bättre. Jag använder mig av dyktekniken och det fungerar suveränt. Jag känner igen den här smärtan. Så här känns riktiga, naturliga värkar! Så här kändes det när jag födde Victor för 11 år sedan. Precis så här var öppningsskedet när värkarna satte igång spontant. Onda men hanterbara. Jag hade kontroll. Jag kunde ta dem.


Dagens andra bad.

22:15
Går ur badet och tänker försöka sova. Har ju varit vaken sedan 5 på morgonen och sedan haft ont hela dagen. Barnmorskan erbjuder morfin men när jag får veta att det handlar om en spruta tackar jag nej och tar två Citodon istället. Dagens sista CTG-kurva körs först och barnmorskan kollar tappen som känns precis likadan. 3 cm öppen och 1 cm lång. Jag somnar ganska lätt trots värkarna.

Fredag 4 september - vecka 39+2

02:15
vaknar av en fruktansvärt ond värk. Ligger kvar för att se om det kommer flera. Det gör det. totalt 5 stycken och sedan är de plötsligt borta! En helt sjuk känsla. Jag har haft ont så länge och nu bara försvinner värkarna. Får det vara så orättvist? Ska allt ha varit förgäves? Somnar om, väldigt besviken.

06:45
Vaknar och är hungrig. Har fortfarande inte fått tillbaka värkarna men däremot mina gamla hederliga sammandragningar, den smärtfria sorten alltså. Fina och täta men inte kännbara. Smärtan från dagen innan är glömd och jag vill ha ny gel! Vad som helst, bara jag inte blir hemskickad. Ändå har jag under gårdagen till och med skrivit ett meddelande till mig själv i mitt kollegieblock att ALDRIG MER igångsättning med prostaglandin. Någonsin.

07:30
Äter frukost efter att ha varit ute och ringt några samtal. jag får en ny barnmorska som heter Lena. det hette även barnmorskan som var med när Alvin föddes. När jag går från balkongen mot mitt rum så passerar jag en mamma och en pappa som sitter med sin nyfödda bebis. pappan viskar till mamman "du, kolla, kolla! TVILLINGAR!" och tror på allvar att jag inte ska höra. Hahaha. Men jag är ju van så jag ler bara lite för mig själv och går vidare mot rummet.

08:30
Nya barnmorskan kör en kurva som visar täta "värkar" som hon säger. Jag har svårt att kalla det för värkar när det inte gör ont dock. Hon kollar tappen. 2 cm lång och 2 cm öppen. Jag tänker att "jaha, då var det kört" men till min förvåning föreslår hon istället att hon ska ta hål på hinnorna! Hon förklarar lite kring det, att de då sätter värkstimulerande efter en timme men när jag säger att jag helst undviker det så säger hon att hon kan försöka dra ut på det lite.


Sammandragningar, fast inget ont.

09:45
En kvinnlig överläkare kommer in och förklarar mina alternativ; antingen får jag åka hem eller så görs en hinnsprängning men då får jag acceptera värkstimulerande. Jag väljer att acceptera men hoppas i smyg på att det inte ska behövas. Barnmorskan hade inte läst mitt förlossningsbrev innan så när hon hade gjort det så kom hon för att berätta att de måste sätta skalpelektrod, eftersom det är just med elektroden de tar hål och jag hade skrivit att jag ville undvika det. Men det har jag redan listat ut att de nu är tvugna att sätta elektrod så jag säger att det är okej innan hon ens hinner säga något.

10:00
Jag får vattenlavemang. Jippi. Sen går jag ut och ringer min syster Susanne och SMS:ar några att "Nu ska vi ta hål på hinnorna. Nu jävlar". Sen går jag in och får ett riktigt förlossningsrum. Ett med stort fint badkar eftersom jag vill använda bad som smärtlindrig.

10:44
Skalpelektrod sätts på barnets huvud och jag ligger i sängen. Det är ju bara ett litet hål i hinnan så än så länge händer ingenting. Några minuter senare bubblar det till och med ett knäpp börjar det sakta rinna. Lite, lite aprikosfärgat vatten. Jag får byta till en ny blöja - i storlek gigantisk.

11:00
Oj, sammandragningarna börjar kännas. I journalen har barnmorskan antecknat att jag får etablerade värkar kl 11:00 också. Jag använder mig av dyktekniken och längtar efter att få gå ur sängen bara CTG-kurvan är klar.

11:15
Ställer mig upp med gåstolen och genast börjar värkarna göra förbannat ont. En kvart senare måste jag ringa efter barnmorskan för att det gör så himla ont. Jag vill så gärna kunna slappna av i värkarna men det är helt omöjligt. Det gör olidligt ont och jag spänner mig och kvider "aj, aj, aj" i varje värktopp.

11:40
Börjar med lustgasen. Den hjälper lite grann men det gör ändå vansinnigt ont. Något känns helt galet. Det trycker på neråt så det är helt sjukt. Jag ringer på klockan igen och nu kommer undersköterskan in. Hon tycker mest jag är fjantig och gnällig även om hon inte säger det rakt ut. Hon säger att jag ju knappt börjat med lustgas. Det finns inget mer att ta till. Det är helt i sin ordning att det gör ont. Samma sekund som hon går så skriker jag åt Mathias att ringa igen "TA HIT RÄTT PERSON" och med det menar jag alltså barnmorskan. Hon kommer snabbt och i samma veva kastar jag mig ner i sängen eftersom benen inte bär längre på grund av smärtan.

11:50
Jag ligger helt uppfläkt och halvt naken på förlossningsbordet och skriker att något är fel "det trycker på så enormt mycket. Nästan som krystvärkar men ändå inte" förklarar jag för barnmorskan mellan värkarna. Jag har 1 minut mellan värkarna enligt journalen och det hela känns som en enda lång värk. Jag suger desperat i mig av lustgasen, gråter, frustar och gnäller om vart annat.  Varje utandning blir till en lång ramsa av "AJ, AJ, AJ, AJ" och så en djup inandning av lustgas.

Lena känner efter. Hoppsan. "inte konstigt att det trycker på! På en timme har du gått från en 2 cm lång tapp och 2 cm öppen till utplånad tapp och 5 cm öppen". Undersköterskan tycks skämmas en aning, men hon kanske inte visste att min förra förlossning tog 2 timmar när den väl satte igång, det visste Lena.


Värkpaus. Oooooont har jag.

Jag ligger kvar i sängen och skriker mig igenom mina täta värkar en halvtimme till. Mathias försöker hela tiden hjälpa mig med andningen. Både han och barnmorskan kommer med förslag på smärtlindrig men jag blir bara irriterad och orkar inte ens svara. Tackar till slut ja till akupunktur i ryggen iallafall. Akupunktur hjälpte ju dagen innan.

12:20
Jag är öppen 8 cm och huvudet är helt vänt. Det trycker på jättemycket och jag blir osäker på om det är krystvärkar men känner att det inte riktigt är där än.

Någonstans här i virrvarret kommer en ny kvinna in i rummet. En läkarstuderande. Barnmorskan frågar om det är okej att hon närvarar. Självklart, vilket jag även skrivit i förlossningsbrevet. Studerande får gärna närvara. Sen får jag krystvärkar. Klockan är nu 12:30 enligt journalen.

Jag pressar på kraftigt. Tyvärr har värkarna glesat ut sig till var tredje minut nu under krystskedet så det går sakta jämfört med de 4 minuter det tog med Alvin.

I bakgrunden hör jag barnmorskan, undersköterskan och läkarstudenten prata - om mig. Hur fantastiskt duktig jag var, helt otroligt osv. Att jag inte ens ville ha ryggbedövning och en massa annat. Väldigt peppande även om det inte var till mig utan om mig.

Efter några krysttag kommer huvudet ut - nästan. Det står där, stilla i en värkpaus. Det går inte ens beskriva hur ont det gör. Det svider, bränner och värker. Känns som om jag ska explodera. Äntligen kommer en ny krystvärk och jag trycker på mer än någonsin. NU SKA UNGEN UT! jag tänker inte ha en till värkpaus med en bebis stillastående.

12:40
FLOFF! Säger det och jag känner hur det sista av kroppen glider ut och jag ropar "JAAA det är över!!!" och sen så kommer skriket. Det underbara bebisskriket som jag längtat efter!

Jag får upp Elmer på bröstet och hälsar på honom. "älsklingen, äntligen är du här" säger jag. Sedan får Mathias kolla könet - han har ju inte vetat något. Det är bara jag som vetat att vi skulle få en LILLEBROR, en Elmer. Jag är så lycklig och trött men nyfiken på den lilla underbaringen. Konstaterar att jag fått en rödhårig bebis och ler lite åt det.

Plötsligt stannar tiden.

Vad har han under ögat? frågar jag och försöker se efter vad det var jag skymtat. Jag blir helt kall när jag får bort handduken från ansiktet ordentligt och hittar en stor böld under Elmers öga. I samma sekund uppenbarar sig en massa små röda prickar på kroppen. Öppna sår. VAD ÄR DET FÖR FEL?!! flämtar jag fram helt chockad. VAD ÄR DET FÖR FEL?! Frågar jag igen med gråten i halsen.Ingen kan svara. Någon springer iväg och kallar på barnläkaren.

De försöker prata lugnt och professionellt med mig trots att de aldrig sett något liknande. Hela pojken är täckt av röda prickar.

Jag försöker samla mig. Han skriker och lever och jag har honom hos mig. Han mår bra. Det är bara en utseendegrej. Det är lugnt, allt kommer bli bra. Vi försöker vara som vanligt, klipper navelsträngen som fått pulsera klart och tar en massa foton.


TJOCK vit navelsträng.


Mamma, pappa, barn.

Barnmorskan sliter med att få mig att krysta ut moderkakan som inte vill komma. Jag är inte alls sugen på att krysta och dessutom känns det jätteskevt att krysta utan krystvärk. Hon drar i navelsträngen och trycker på magen medan jag krystar halvhjärtat. Jag skiter i vilket. Den får väl vara kvar där inne tänker jag. Jag bryr mig bara om Elmer. Varför kommer inte barnläkaren?

Så kommer barnläkaren och så även moderkakan. Elmer hamnar på skötbordet och blir undersökt medan jag fotar moderkakan. Något jag aldrig gjort förut. Tänkte att det kunde vara kul att ha bild på nu när jag fått min sena avnavling som jag bett om.

Barnläkaren har ingen aning om vad som är fel med Elmer och beslutar att han ska tas upp till Nenonatalavdelningen. Barnmorskan propsar på att jag ska få amma först vilket läkaren går med på.

13:10
Jag får tillbaka Elmer och jag, Mathias och vår pojke får vara ifred en stund. Elmer har ett fint tag och det fungerar bra att amma. Sedan kommer barnmorskan tillbaka igen, väger Elmer lite snabbt och sedan får Mathias ta med sig Elmer och gå upp till Neo.

Det var lite roligt med vikten för vi var alla stensäkra på att han var en liten lort eftersom han såg så liten ut. "3,9 kg" sa jag precis innan de la honom på vågen, men icke. Han var precis så stor som ultraljudet och alla andra tecken sagt;4720 gram och 54 cm. Huvudmåttet fick jag inte då men läste senare i journalen; 37,6 cm.

Alla lämnar rummet och jag sitter ensam kvar i förlossningssängen. Det känns helt absurt, tomt, galet. Vad är det för fel på min älskade unge? Jag stänger alla känslor inom mig. Undersköterskan kommer och ska hjälpa mig byta tillbaka till det andra rummet igen. Jag hoppar piggt ur sängen och avböjer att bli skjutsad. Möter barnmorskan i korridoren som storögt och förvånat utbrister "är du uppe och går!?"

Helst hade jag velat gå upp till Neo direkt men de tycker att jag ska äta lunch först och duscha och gå upp till Neo lite senare. Jag går in på rummet och försöker äta. Får låna en telefon och ringer några samtal istället för att äta. Sedan hoppar jag in i duschen. Vill upp till Elmer och Mathias!

14:30 ca
Jag kommer upp till Neo och får återförenas med min älskade unge. Han ligger på en värmebädd. Syresättningen ligger på 100 % och allt annat ser också bra ut. Det enda är prickarna som består av några bölder och resten sår som ser ut att ha varit blåsor eller något liknande.


Elmer 2 timmar gammal. På Neo.

En ny läkare kommer och förklarar läget. Inget vet något men Elmer har blivit fotad och bilderna är skickad till expertteamet på Sahlgrenska i Göteborg. De har även tagit en del blodprover.

Jag och Mathias går ner till förlossningen igen och får våran "grattisbricka" utan bebis. Kan det bli tommare? Sedan åker Mathias hem för att ta hand om de andra barnen. Jag sätter mig på balkongen med laptopen och berättar för världen i bloggen hur det ligger till.

Vi har fått en son, världens ljuvligaste, men något är fel...

Första veckan i Elmers liv blev en känslomässig berg-och-dalbana och när han var 7 dagar gammal fick vi Elmers diagnos: Langerhans cell Histiocytos (LCH).


Elmer 3 dagar gammal****

Fler bilder i bilddagboken.


Läkaren på Sahlgrenska

Hudspecialisten från Sahlgrenska som kom och tog cellproverna på Elmer första kvällen ringde mig igår kväll. Det kändes faktiskt himla bra och trevligt. Inte alls så som man är van att det är i vården precis.

Hon hade egentligen inget speciellt ärende utan ville mest höra hur det går med Elmer, hur han mår och sådär. Hon sa att barnonkologen på Östra sjukhuset som ska göra vidare kontroller av Elmer nog kommer att höra av sig mycket snart med en kallelse. Eventuellt så kommer hon att vara med när vi träffar onkologen också.

Det kan även hända att hon kallar in Elmer för något test.

Hon är ingen expert på sjukdomen och kunde inte svara på om det här med Vattkoppor är farligt för alla som haft LCH eller om det bara gäller under en aktiv sjukdomsperiod. Jag hoppas på att Onkologen har lite mer svar på våra frågor.

Som vi fick veta i fredags har han hand om 3 andra med uppföljningar (de har en snäll variant av sjukdomen alla tre) men det lät på henne igår som att det egentligen bara är två tidigare barn? Ett par tvillingar som föddes för några år sedan.

Hon frågade också om det är okej att hon tar upp Elmers fall för kolleger osv eftersom det är så få personer som får diagnosen är ju varje fall intressant. Jag sa att det självklart är okej så kunskapen sprids. Jag hoppas ju att alla ska kunna få diagnosen lika snabbt som Elmer fick.

Könsultraljud :-)

Jo som de flesta läst eller åtminstone förstått vid detta laget så var "tillväxt-UL:et" jag gjorde   den 5 juni inget tillväxt-ul utan ett helt vanligt köns-UL som jag köpte hos Mama Mia i Göteborg.

Jag fick hela ultraljudet inspelat på DVD och här är en stillbild av könet från filmen. Tror ni förstår varför jag vågade beställa Elmer-bodyn osv ;-)
Märkligt att könsbilden från RUL var så himla lik en tjej :-) men så kan det vara :-) Om man ska gå enligt senaste mens så var jag ju inte lika långt gången som RUL sa. Nej enligt senaste mens skulle ju Elmer fötts idag, den 13 september. kanske könet bara inte var så utvecklat på RUL:

fast å andra sidan så var ju min uppfattning medans UL:et gjordes att det var en kille. När vi skulle försöka få till en bild på könet så sa jag "Det där skulle jag ha till en pojke ...eller en tjej med snopp" :-D och det hade jag ju rätt i faktiskt :-)


"Små" söta bebisfötter


Så här ser ett par framtida 47:or ut när de är nyfödda (foten i mitten alltså):Familjemys

Alvin, Victor och Mathias sjunger Singstar för fulla muggar :-) Victor bara nynnar och Alvin sjunger på högsta volym - egna melodier och texter ;-) mysigt när alla är nöjda och glada.

Mathias hämtade hem Alvin efter lunch och så var det så perfekt att jag precis fått Elmer att sova efter en lång stund av amning/spya/bajs/vakentid :-) så jag klunde ägna mig helt åt Alleballen och amma och läsa böcker.

Sen åt vi sen lunch (Alvin för andra gången idag) som M lagat medan jag var med Alvin. Äppelpaj till efterrätt till och med. Göttans!

Alvin har haft det toppen hos farmor och idag har han varit på Skene Marten och kollat på folk och sånt med farmor, faster och kusin Jonathan.

Känns som en bra dag idag. Det var verkligen bra att vi lämnade bort Ballen för allas skull faktiskt. Hann inte gå igenom förlossningen igår så den ligger lixom och trycker i bakhuvudet och pressar på som en spya som vill komma ut men det blir väl tillfälle snart hoppas jag. Ikväll kanske Elmer går med på det när han inte ville igår :-)

Tack alla underbara människor för att ni finns <3

Tomt i huset

Alvin åkte till farmor och farfar i eftermiddags och har fått 100% uppmärksamhet, lek och bus och somnat lycklig och trött i farfars famn ikväll.

Victor har varit hos sin kompis Hampus hela dagen och sover även över där inatt.

Vi föräldrar har fått vara ensamma med vår Elmer tillsammans båda två för första gången sen de två första jobbiga timmarna efter att han föddes. Jag tror vi behövde det väldigt mycket.

Vi har ieftermiddag/kväll hunnit åka och handla (skönt för mig att komma ut lite för första gången även om det bara var till affären) ha pizza/film-mys, jag har vilat en stund med Elmer och så har vi hunnit dammsuga, diska och tvätta en tvätt.

Diagnosen dyker hela tiden upp i samtalen, lite i taget, någon detalj här och var. Varför har vi inte fått någon information? Vart vänder man sig med frågor? Går Elmer att försäkra? Hur vet man när det bara är vanliga barngrejer eller något som skulle kunna handla om sjukdomen? Hur gör vi med tex vattkoppor som tydligen är skitfarligt för LCH-barn? Eller gäller det bara de som har en aktiv pågående sjukdom av den allvarligare sorten? osv osv.

Det var jobbigt att lämna bort Alvin idag. Han var så mysig och lugn  sista stunden. Pussade både oss och Elmer och sa hejdå så sött. Ville bara gråta samma sekund som han gick ut genom dörren för jag vill ju inte vara utan honom - jag vill bara få orken och kraften att kunna vara med honom. Mathias har velat åka och hämta honom hela kvällen men jag har varit bestämd med att vi inte ska det bara för att jag vet hur desperat jag behövde detta trots att det känns jobbigt och tomt.

Hade tänkt mig att jag skulle skriva ner förlossningsberättelsen. Jag är verkligen i behov av att göra det. En viktig del i bearbetningen eftersom jag är en sån som skriver av mig. Det är det enklaste sättet för mig att få ur mig saker så jag inte exploderar. men Elmer har inte riktigt haft samma idé för kvällen :-) det har varit vakentid och amning i flera timmar nu. Han har bara slumrat till vid bröstet för att sedan vakna om jag lagt ner honom eller stoppat honom i sjal.

Nu sover han dock så jag tänkte passa på att ta en dusch sen är det väl bäst att utnyttja tiden till att sova. Skrivandet får nog vänta till imorgon eller en annan dag tyvärr.

**

En grej jag tänkte på när jag läser kommentarerna till mitt förra inlägg är att vissa verkar tro på allvar att jag inte förstår hur det här är för Alvin. Rätt jäkla korkat lixom. Självklart är detta helt galet jobbigt för en liten tvååring att gå igenom. Det är inget som ens behöver skrivas ner. Jag skrev ner hur det är för MIG just nu - det betyder ju inte att jag inte vet, inte bryr mig, inte förstår eller inte prioriterar hur Alvin mår och känner.

Jag vet MYCKET väl VARFÖR Alvin är som han är! Man får vara bra efterbliven för att inte fatta det och jag har ju redan skrivit detta flera gånger tidigare att det är jobbigt som fan FÖR ALVIN. Vilken idiot som helst borde kunna se att jag naturligtvis vet VARFÖR han söker uppmärksamhet! Det förändrar dock inte det faktum att det är jobbigt för mig/oss att han gör det. Det förändrar inte heller det faktum att jag mår fruktansvärt dåligt själv.

Tänk LITE på vad ni skriver ibland. Det är kanske det roligaste som finns att trycka ner och sparka lite på någon som blottar sig och skriver ut hur fruktansvärt dåligt man mår? annars förstår jag inte hur man kan skriva något elakt till en person som så uppenbart redan mår så dåligt man kan må. Men tack så jättemycket för de otrevligheter som jag inte ens kunnat godkänna.

TUR att det finns normalt funtade människor iallafall som förstår vad jag menar och försöker stötta istället för att sparka på den som ligger ner. Kärlek till er <3

 **

Alvinhjärtat igårkväll:


<3 <3 <3

Han har helt gått tillbaka till att sova med mig/oss nu och blir ammad till sömns precis som när han var bebis. Han får all Mathias uppmärksamhet och så mycket av mig som jag bara kan ge och orkar ge. Jag har långt ifrån samma ork som Mathias - något jag avundas honom. Jag vill ju så gärna men förmår inte vara så perfekt och stabil som jag önskar.

Jag är också mycket mer påverkad av förändringar och jobbiga händelser. jag behöver mycket tid till bearbetning medan M tar sånt här mycket bättre. Därtill kan vi ju kasta in hormonrusningen jag genomgår, sömnbristen och att jag måste ha hand om Elmer. De bitarna som Mathias skulle kunna ta när det gäller Elmer frå jag också ta eftersom Alvin inte accepterar att M ens tittar på Elmer knappt. Mamma går bra men pappa är förbjuden frukt - han vill INTE dela med sig av pappa så han slipper nästan helt för stunden och jag sköter Elmer för Alvins skull. M och E har bara haft småstunder varje dag med pappa/barn-tid tyvärr men just nu känns Alvins sorg viktigare än M och E's relationsuppbyggnad. Alvin är för trasig helt enkelt.


Otroligt jobbigt är det

Hur ska man kunna landa och smälta allt som varit när man ALLLDRIIIIIGGGG får vara i fred? Det är extremt sjukt jävla jobbigt med Alvin. Han är på varenda jävla sekund och jag blir toookig. Jag exploderar snart av innestängda känslor.

Känner för att gråta hela tiden men det finns lixom inte tid eller utrymme för mina känslor alls. Jag som har svårt att landa efter att ha fått ett vanligt barn efter en normal förlossning till och med och så nu detta! Jag har helt fått trycka undan allt som har med mina känslor och min bearbetning att göra.

Jag måste få lov att känna efter snart, släppa ut allt, ta till mig och acceptera Elmers diagnos och vad vi upplevt den här senaste veckan. Jag är inte gjord av stål. Tvärt om är jag nog mer känslig än folk är i allmänhet. Jag är så trött nu och uttömd och ledsen och tom - samtidigt som jag plågas av en klänsla av bara "ingenting" för det är den enda känsla som får plats nu. Allt annat står i vägen så jag får inte lov att känna något annat än "ingenting".

Får se hur länge det håller. Vilket som kommer först - att jag bara exploderar/kraschar eller att något förändras här så jag får andrum och möjlighet att bearbeta.


Elmers sjukdom


Finns en del på Youtube om Langerhans cell Histiocytos. Den första filmen här är del ett av 7 delar. Resten finns på Youtube.


Den mesta forskningen som finns om sjukdomen kommer ifrån Sverige och Danmark som jag förstod det.

MASSA foton!

Förlossningen + Elmers första vecka i bilder finns nu i bilddagboken:

http://beckah82.bilddagboken.seAJ! det gör ont att föda barn!!!


...men det är det värt! <3 <3 <3


Vägen tillbaka

Startar en ny kategori här i bloggen.

Känns totalt ointressant och oviktigt än sålänge man jag kan ju starta kategorin iallafall, även om jag inte tänker "ta tag" i det hela ännu. Det får gå som det går ett tag framöver när det finns så mycket annat att lägga tid och engagemang på.

Men iallafall ...ner i vikt vill jag ju gå.

7 dagar efter förlossningen

Vikt idag: 76 kg (-12,4 kg)

Slutvikt innan förlossningen: 88,4 kg
Inskrivningsvikt: 65 kg
Före-gravid-vikt: 62 kg

Målvikt: 58 kg

Diagnos ställd!

Nu är vi hemkomna från neo - med en diagnos!

Samma läkare som träffade Elmer när han var splitterny fick vi träffa idag. Det var hon som kom springande till förlossningen för att titta på den prickiga bebisen och det var hon som bestämde att han skulle upp till neo direkt efter födseln. Därefter har vi träffat två olika manliga läkafre samt den kvinliga hudexperten från Göteborg.

Läkaren idag gick igenom Elmer och tyckte han var kanonfin jämfört med fredag förra veckan. Även hon hittade klickljud i Elmers höfter (båda, den andra hittade bara i ena). Men höften hoppar inte ur, den ligger på plats och bara klickar lite. Vi har fått tid till ortopeden den 29 september för ordentlig kontroll men läkaren idag sa att det inte är luxation.

Gått upp bra hade han gjort också. Han vägde 4510 gram.

Fredag: 4720 gram (födelsevikt)
Lördag: 4440 gram
Måndag: 4295 gram
Tisdag: 4380 gram
Fredag: 4510 gram

Så till diagnosen då...

Jo visst är det så att lille Elmer har LCH, precis som jag förstått sen några dagar tillbaka. Däremot kan de inte säga om det är den elakartade formen eller den snälla självläkande. Det ser ju onekligen ut som den godartade formen men tyvärr kan man aldrig vara säker.

Det finns även fall där det varit den godartade som kommit i skov och vid ett senare skov övergått till den elakartade varianten.

I vilket fall kommer Elmer bli noga kontrollerad. Han är utskriven från neo nu men nu börjar hans utredning som kommer att ledas av Östra sjukhuset Göteborg av en onkolog där som har hand om alla de andra i våran region som har Elmers sjukdom - hela TRE stycken. Alla dessa tre har den godartade varianten.

Elmer kommer att få kontrollera de inre organen och skelettet osv så att man ser så att alla andra delar av kroppen utöver huden är opåverkade.

Jag har inte hunnit läsa på så mycket om sjukdomen än men jag tycker det mesta är skrivet utifrån den elakartade varianten så det är svårt att få en riktig bild av det Elmer har.'

Det är verkligen ingen vanlig sjukdom. Mellan 5-10 barn per ÅR i Sverige får sjukdomen.

Langerhans Cell Histiocytos

http://www.histiocytos.se


Här är en informationsfolder:

http://www.histiocytos.se/lch_bcf_pdf.pdf


TITTA så fin han är nu :-)


Utskrivning imorgon?

Undrar om det blir utskrivning imorgon eller vad det blir :-) hoppas sååå mycket på att få en diagnos! Syster Angi ska passa Alvin iallafall eftersom det är syskonförbud på neo och BB nu. Vi vill ju gärna vara båda föräldrarna med på neo imorgon.

Lilleprutten äter och sover och bajsar om vart annat. Liite lite vakentid emellanåt också men annars sover han mest, men han verkar inte slö iallafall eftersom han äter bra (när jag väcker honom) och skapar många välfyllda blöjor.

Alvin är desto jobbigare och det är extremt tröttsamt faktiskt. Fast jobbigast är det nog för honom själv och inte för oss.

Idag hade jag ett minikalas här hemma eftersom jag fyllt år :-) 3 syrror kom hit med presenter :-) både till mig och Elmer. Jättegulligt <3

Nepp nu är det dags att väcka bebisen och amma :-)

Första dagen hemma

Vi kom hem igår eftermiddag. Syster Angi var här och passade Alvin undertiden Mathias åkte och hämtade mig och Elmer. När jag kom hem sov Alvin middag och Elmer sov också som en stock. Victor hade inte kommit hem från skolan.

Sååå tyst och lugnt! hahaha ville ju att Alleballe skulle vakna eftersom jag saknat honom så mycket.

Sen kom syster Kicki också för att träffa Ellebelle men han fortsatte att snarka vidare. Däremot vaknade Alvin och ville ha tutte. Han reagerade inte alls på att mjölken skulle vara annorlunda eller rikligare och det gjorde han inte i söndags på BB heller.

Säger bara en sak; alla borde ha en ammande tvååring de första jobbiga dagarna av svullnad och överproduktion! Väldigt praktiskt. Det är fortfarande svullet och ont men man slipper att det blir överfullt och extra spänt med onödigt ont.

Sen satte det igång. Spring och hopp och pip och gnäll. Det var vääldigt jobbigt för Alvin igår och väääldigt påfrestande för oss föräldrar! man måste ju anstränga sig extra mycket också samtidigt som man egentligen har mindre ork men det lugnar säkert ner sig när Alvin landat i det här. han har kissat ner sig tusen gånger om dagen sen jag åkte in förra veckan men igår efter jag kom hem var han torr hela dagen och idag har det också gått bra.

Victor kom hem sent igår efter att ha varit ute med kompisar. han hjälpte till en del med Alvin och underhöll honom en stund igårkväll när Mathias åkte iväg för att handla och jag satt och ammade. Han tar det mycket bättre den här gången än när Alvin kom hem men det är ju stor skillnad också för nu visste han vad som väntade.

Det går okej för Alvin att dela med sig av mamma men det har varit lite värre att dela med sig av pappa. Det börjar lossna lite det också och nu i skrivande stund ligger Mathias i sängen med Elmer och Alvin är med och klättrar omkring och tycker att det är ganska mysigt med en bebis <3

Nu börjar lilleprutten fäkta med armarna ser jag så snart är det dags för mat :-)

Detta ser hoppfullt ut

Efter tips i en kommentar här (Tack!) så hittade jag detta som känns klockrent som Elmer:

http://www.dermatologiapediatrica.com/volume9/enlarralde.htm

en till:

http://www.neonet.ch/en/03_Case_of_the_month/archive/11_dermatologic_disorders/2001_06.asp

:-)

Ny bildbomb

Nyaste bilderna


Första badet - söndag kväll


Ligger och torkar


Gobit


Snackar lite med mamma :-)


Måndag. Stor mening med storlek 50 ;-)


Mys


Drömmer söta drömmar <3


Drömmer söta drömmar <3


Drömmer söta drömmar <3


söt


Puss


Söt


Mamma och Elmer pratade lite och Elmer bjöd på sitt livs första leende och det fastnade nääästan på bild :-D Världens fulaste bild men ett halvt leende iallafall :-D på måndagen. Tre dagar gammal <3

Yey! Vi får åka hem...

...på permision! :-)

Ja, jag blir ju utskriven men inte Elmer. Vi har tid på Neo på fredag och om det kommer några svar innan dess osv så ringer de. Idag hade det inte kommit några svar iallafall.

Men grabben mår toppenbra! Han hade ökat saftiga 80 gram sen igår med *lol* :-D så nu har vikten vänt kan man säga ;-) Han var nere igår och närmade sig sina tillåta 10% men hann tydligen inte hela vägen ner, gott det.

Läkaren gick igenom honom ordentligt, han ser fin och pigg ut, skitstark är han också. Hjärta och lungor låter bra, hörseltestet igår var också godkänt på båda öronen.

En perfekt kille så när som på lite prickar.

...ja och så att läkaren tyvärr fann att Elmers höft klickar så vi måste till ortopeden för en extrakontroll. Tur jag bär i sjal :-) i bland annat Tyskland så är sjalbärandet en alternativ behandlingsmetod istället för skena så det är ju inte dumt att sjala även om han formodligen inte har ett så allvarligt klick att han skulle behöva skena. Det visar sig väl, just nu skiter jag fullständigt i klickljudet det kändes som en fis i rymden jämfört med allt annat som varit de senaste dagarna med oro.

Så iallafall... så åker vi hem idag! :-D

*suck* inte idag heller...

Kom till neo för ronden. Inga svar från Gbg ännu. Läkaren ringde sjukhusfotografen som fick komma och ta nya bilder på Elmer att maila till Gbg och så togs det foton på fläcken i gommen som de inte såg första dagen.

CRP låg på 5 igår och nytt prov togs idag. Det var inte det lättaste. Sköterskan försökte i armvecket, handen och foten men det gick inte. Läkaren fick komma och ta i ljumsken till slut och då gick det att få ut blod. Elmer hann få rätt många sprut med sockerlösning i munnen ;-) men det blev iaf väldigt lite skrikande.

När jag känner mig färdigvårdad så får vi flytta till neo istället. Det är dubbla känslor för visst är det praktiskt att vara där (BB & neo är långt ifrån varandra) men samtidigt; ingen mat, ingen mobiltelefon osv som det är på BB.

Fick ett intyg till FK från läkaren för tydligen så behöver man inte ta av föräldraförsäkringen och pappadagarna sålänge barnet är inskriven på Neo. Får kolla upp det där.

Nu är jag bara så trött och besviken på att inga besked kommer...

Men det är positivt att han mår så bra i övrigt förstås och han ser bättre ut idag efter att jag badade honom igår för att bli av med alla torra sårskorpor som bara skavde en massa i onödan. Läkaren tycker också han ser mycket bättre ut och att det ser ljust ut.

Elmer-nytt + bildbomb

Var upp till neo vid lunchtid och fick träffa en barnläkare. De tog PKU-provet kl 12:40 när Elmer fyllde 2 dygn och tog i samma veva några rör för prover som skulle skickas till göteborg samt ett par vanliga infektionsprover för att se så han mår bra rent allmänt.

Risken för infektioner är ju rätt stor iom alla sår som nu torkat och fått sårskorpor som gärna spricker och så där. Sen har han ju sår i rumpan som fortfarande är fuktiga vilket är rätt opraktiskt med allt bajsandet men han ska lufta nu så mycket som möjligt.

I morgon bitti ska teamet i Göteborg gå igenom cellproverna från i fredags och sedan rapportera till läkarna här på SÄS så i morgon förmiddag när jag och Elmer kommer upp till ronden på Neo hoppas jag att jag kommer få veta mycket mer. De proverna känns rätt avgörande för hur/om de ska gå vidare.

Går hela tiden och fantiserar om att alla såren bara ska läka och skorporna trilla av så är det en vanlig bebis där under och inget mer märkvärdigt än så. Det ser ju ut så iallafall, förrutom den stora under ögat då förstås.

Men jag hoppas ändå att det är så det blir. Allt torkar ihop och trillar av och sen är det klart.

Här kommer en bildbomb av världens finaste Elmer med familj:


Hårfärgen! :-D som en liten lejonunge. Uppe på¨neo tiiidigt på lördagsmorgonen.


Lilla prickigkorven <3


Hjärtat. Lördag lunchtid


Äntligen på BB tillsammans!!! På lördag eftermiddag.Pappa och brorsan Victor kommer och träffar Ellebelle en sväng på lördags eftermiddag.


Mammas lillhjärta <3


Mys


Söndag eftermiddag. Pappa, Victor och Alvin hälsar på. Alvin är vääldigt skeptisk från början och gömmer sig hos pappa och sneglar på den läskiga bebisen.


Efter en stund vågar Alvin hälsa på lillebror


Hejsan hoppsan lillebror ;-)


Hålla lilla handen


Titta så rik jag är <3 massor av fina pojkar!


Störstebror och minstebror


Mathias hade med tårta också eftersom jag fyller år idag :-) fick Escadaparfym+duschkräm också och en fin teckning från Alvin <3


mmm tårta


Titta jag var där också ;-)


Alvin leker med ena presenten han fick från lillebror och Elmer ligger och luftar rumpsåren :-)


Mina barn <3


Vad händer idag?

Fantastisk natt!

Elmer käkade vid 21:20 ungefär och sov sen. Jag somnade typ vid midnatt. Jag vaknade 02:30 för att gå på toa och passade på att väcka Elmer. Sen var det amning i 2 timmar och så somnade han om där vid halv 5.

Jag vaknade igen vid 07:30 typ och väckte Elmer. Nu med jättetuttar och riktig mjölk :-D han har klunkat i sig en stor frukost och ser så där fulltankad/nerdrogad som bara en mätt pyttebebis kan göra.

Nu ska jag äta också och sen vänta på att vi ska upp till Neo för ronden. Elmer ska träffa läkaren och så ska de ta en massa fler prover idag. Jag hoppas på att få veta lite mer också. Hur länge vi ska stanna och sånt.

Lillen är en kamin! Har bara haft blöja på sig i ett dygn och är kokhet så fort han har filt så han är oftast helt bar. Känns skumt då det brukar vara tvärt om med nyfödda, att de fryser bara man tänker på att ta av dem.

Ha det gott alla :-) <3

Gissningstävlingen om Hoppsan

Jag har inte tid och ork just nu att gå igenom alla gissningar för att se vem som är närmst. Känn er fria att göra det åt mig om ni vill hehe och skriv här vad ni kommer fram till. Eftersom det gick ut på att vara närmst med så mycket som möjligt så är det ju lite tolkningsfråga också :-)

Men utan att kolla på de andras gissningar så skulle jag vilja presentera den jag tror har en chans till vinst:

Pappa Mathias :-D

Ett par dagar innan sa han följande gissning som jag skrev ner i mitt kollegieblock:

En kille klockan ett den fjärde september. 4780 gram och 54 cm.

Facit: en kille 12:40 den 4 september. 4720 gram och 54 cm.

Alla andra har ju gissat hattmått också men Mathias gissade aldrig på det och jag har heller inte fått något sådant mått ännu eftersom det blev som det blev och han så snabbt hamnade på Neo.

Förlossningen i korthet

Förlossningsberättelse kommer så småningom men i korta drag:

Bedömning vid 08-tiden. Fick blankt nej typ innan läkaren ens känt på tappen. Hon var stenhård. Jag hade ju ändå tid på måndag tyckte hon. dessutom hånflinade hon 40 gånger under samtalet.

-ja men jag vägrar åka hem
-och vi vägrar sätta igång dig *hånflin*
-jaha men då har vi ett problem

De som  känner mig vet hur diskussionen fortsatte på ett ungefär och efter en kvar slutade det med ett ja iallafall :-)

-OJ det trodde jag aldrig! Trodde vi skulle vara på väg hem nu! sa jag sen till Mathias. Han skrattadse till och svarade:
-Ja ...men vem som helst annars hade varit på väg hem också ;-)

Anyway. Fick prostaglandingel typ 9:30 eller något sådant. Fick ont direkt sviiiiiiinont. Trodde jag skulle öppnats flera cm men icke! Efter en timme CTG fick jag hoppa ner i badet. Hela dagen gick åt till att ha fruktansvärt ont. bad, akupunktur, värmekuddar, gnäll, gråt och pustande andning samt försök till dyktekniken.

Men tappen ville inte ge med sig. På kvällen var den 2 cm lång och 2 cm öppen och bakåtriktad. Det enda som hände var att tappen mjuknade mer och mer.

Lyckades få ner smärtan till rimlig nivå på kvällen med akupunktur och bad och sedan la jag med med två citodon. Skulle fått morfin tills jag fick veta att det var en spruta hehe NEJ tack - stickrädd!

Vaknade vid 2-tiden med en jätteond värk och så några till men sen plötsligt POFF försvann de :-o all smärta som bortblåst!

På morgonen var det foertfarande ingen smärta men sammandragningar med 1-2 minuters mellanrum fortfarande (precis som värkarna var hela dagen innan).

Min nya BM på morgonen kände på tappen. 2 cm & 2 cm precis som förrut men mjuk. Hon sa att hon kunde ta hinnorna!

Läkaren på morgonronden kom och gav mig alternativen att åka hem eller att ta hål på hinnorna men då vara tvungen att ta värkstimulerande dropp efter 1 timme. Jag valde det ickenaturliga alternativet och stannade kvar.

Åt frukost och ringde lite och sånt.

10:30 cm fick jag ett förlossningsrum och typ en kvart senare 10:45 tog hon hål på hinnorna genom att sätta en skalpelektrod på Elmer (detta var något jag gått med på alltså, helt okej med elektrod i det läget för min del).

Kl 11 började det göra ont igen och minnena av smärtan från dagen innan poppade upp.

Kvart över 11 gjorde det vansinnigt ont och jag var uppe och stod för det var hemskt att ligga ner.

11:30 typ fick jag lustgas och vid detta laget skrek jag som en galning i varje värk.

Stax före 12 tror jag hon kände hur öppen jag var för jag började få panik då det tryckte på så förbannat och gjorde så JÄVLA ont.

Då hade jag på en timme gått från 2 cm lång tapp och 2 cm öppen till helt utplånad tapp och 5 cm öppen.

Vad som hände därefter går bara att beskriva med: AJ förihelvete!

12:20 ungefär var jag iaf öppen 8 cm och strax därefter kom krystvärkar och 12:40 var skruttisen ute :-) <3

Så något värkstimulerande eller några nålar över huvudstaget behövdes aldrig :-D eller jo...akupunkturnålar fick jag i ryggen.

Så ja...vad säger man? Det gick fort och gjorde syndigt ont men efteråt var jag på benen snabbt och jag känner mig oförskämt pigg och bra i kroppen - piggaste efterförlossningskänslan av alla tre gånger. Har inga stygn heller och det känns superskönt! Inte en rispa blev det konstigt nog :-)


Utförligare historia och mer korrekta tider kommer som sagt framöver ;-) men ganska precis 2 timmar tog det från hinnorna tog tills han föddes. Precis som med Alvin då det tog 2 timmar från jag vaknade med värkar tills han var ute.

Nytt om Elmer + bilder

Inga sköterskor eller barnmorskor jag pratat med på Neonatal och förlossningen har sett något liknande förr. Läkaren som har hand om Elmer har inte heller en aning.

Han fotades igår direkt han kom till Neo och bilderna skickades till ett expertteam på Sahlgrenska. En kvinnlig läkare där kollade bilderna igår och ska ta upp det med sina kollegor idag också.

Men det var visst ett intressant fall ändå för hudexperten från Gbg körde hit personligen igår kväll och träffade Elmer och tog prover på en böld och en blåsa och ska skicka detta på analys.

Pga det starka bedövningsmedlet de sprutade in före de tog provbitarna så var Elmer tvungen att sova över på Neo medan jag fick vara på förlossningen. Han har dock sovit som en stock ända till 3-tiden då jag gick dit eftersom jag undrade varför de aldrig ringde :-)

De gissar att min amning av Alvin ligger bakom det hela. Lillkillen fick helt enkelt så mycket mat direkt från start att han varit helt utslagen. De har kollat blodsockret i natt också eftersom de på Neo också började undra ;-) men det ligger toppenbra.

Var med honom mellan 3-6 i morse och ammade och myste och har nu gått ner till förlossningen igen och ätit och nu ut på balkongen med laptop och mobilt bredband (får inte ha igång inne för Neo ligger ovanför och IVA under).

Elmer mår jättebra i övrigt. Lungor och hjärta låter fint och han ligger hela tiden mellan 98-100% i syresättning :-)

Fick låna ner honom igår före provtagningen och om morgonronden tycker att det är okej nu i förmiddag så får jag honom helt! Så får vi komma till BB äntligen.

Stort tack till ALLA för era fina kommentarer här och på facebook. Det värmer ...massor! <3


Fick låna med mig Ellebelle från Neo en stund och sjalade ner till förlossningen.


Beställde denna från babykungen.se för ett tag sen :-)
Titta så liiiiten <3


Min söta rödtott :-D jättelik Alvin fast i fel hårfärg :-)

Här är Alvin:
åsså lite mer Elmer:Emla inför bedövningssprutan


Emla på huvudet också


Nu sitter det på plats <3 tack igen Lindisen!!! <3


Älskade Hoppsan är här nu!

Kl 12:40 idag den 4 september, i vecka 39+2 föddes vår underbara älskling <3 Elmer <3

Han väger 4720 gram och är 54 cm lång. En perfekt och supersöt liten tjockis.

...men tyvärr ligger han nu på Neo och vi vet inte riktigt vad som är fel med killen. Han har någon medfödd sjukdom med utslag över hela kroppen. Prover är tagna och foton skickade till Sahlgrenska där man hoppas kunna få någon idé vad som kan vara fel.

Mammahjärtat värker för så här skulle det inte vara nu ju! Nu skulle han sitta i min famn innanför sjalen på BB. Själv är jag på förlossningen för tillfället och ska snart upp till min son på Neo igen. Orolig och ledsen men han mår iallafall bra i övrigt och har ammat.

Lilla prinsen, måtte det vara ofarligt :-(

Han har som sår/blåsor över precis heeela kroppen och därtill även en del bölder. Den största under ögat.


Vet inte vad jag ska säga :-(

Post igen...

Nä jag finner verkligen inga ord tjejer. Bara tappar hakan och gråter för att ni är så fina.

<3 underbara julimammor! <3

Tack av hela hjärtat Donnis, Lindisen, Tania och Zandrisen!!! och tack igen till L2K för häromdagens underbara post!

Jag vet inte vad jag ska säga!!! Fatta hur ofta DET händer?!
Sällsynt att man får uppleva denna fantastiska värme <3


Tack också till ALLA andra för att ni följer bloggen och mig de här jobbiga dagarna. Det betyder så himla mycket!

Sista dagen

Ett dygn kvar (ganska exakt) tills vi ska vara på förlossningen i Borås. Den här gången blir det ingen hemskickning för den här gången kan jag mer än väl motivera varför just jag ska bli igångsatt och just imorgon och inte kan vänta en minut till. Jag önskar jag hade vetat i måndags hur jag skulle må igår...

Kvällen och natten har varit mycket bättre än dagen igår. Mathias kom hem vid 20-tiden och hade med sig Thaimat mmm och sen blev det film, dusch och lägga sig lite tidigare än vanligt.

HAHAHA Så jäkla roligt! Jag släpade fram vågen och tvingade Mathias att väga sig för jag misstänkte att vi nog väger ungefär samma nu. Jorå *LOL* vågen stannade på 88,4. Nollställde den och klev själv upp: 88,4! Klockrent :-D

Ett sista försök till färdknäpp fick det bli bara-för-att lixom. Det har uppenbarligen inte funkat dock och jag fattar inte ens hur det gick att genomföra rent praktiskt men det gickfast det är roligt och krångligt :-D

Var vaken 2 timmar inatt mellan 2-4 och kunde verkligen inte somna om! Fattar inte vad felet var heller. Kunde inte sluta tänka på en vän som är inne och föder barn (fast jag hoppas hon är klar nu). Det sista jag läste på Facebook innan jag stängde datorn igårkväll var att vattnet gått så jag antar att det var därför hon fastnade i tankarna.

Skönt att jag kunde sova sen ända till halv 8 i morse istället för att springa upp klockan halv 7 och jaga Alvin i drygt 2 timmar innan det äntligen blev dagisdags.

Idag känns allt helt okej. Händer och fötter värker av svullnad men det gör inget. Det är bara ett dygn! Visserligen vet jag att jag kommer få leva flera månader med karpaltunnelsyndromet i händerna för så blev det sist men det är lugnt. Fötterna blir iaf normala.

Förkylningen är kvar men kroppen känns inte lika "trött" idag. jag skulle orka att föda barn om det satte igång idag, det hade jag inte gjort igår.

Tack för allt visat stöd <3

På torsdag

På torsdag morgon kl 08:00

Bara gråter här lyckades knappt få fram ett ord i telefon heller pga allt gråtande så det blev ett långt samtal. Bm jag pratade med sa att jag ska lägga mig med fötterna högt och bara vila. klokt att jag lämnat bort Alvin tyckte hon och sa att jag ska vila tills "min man" kommer hem ikväll och så ska jag ringa tillbaka då om jag vill.

Imorgon bitti har de tyvärr redan två igångsättningar men på torsdag är det ledigt. Ingen garanterad igångsättning för det kan bara läkare bestämma men med tanke på hur mycket sämre jag mår, jag har varit på en bedömning redan och det finns nya siffror från MVC som inte är allt för skoj (vikt och SF
-mått rakt upp i taket) så är det ju inga bekymmer.

Som jag känner just nu har jag lust att klippa upp magen med kökssaxen och ta ut Hoppsan på egen hand. Ska försöka sova lite till istället.

Mår bara sämre och sämre för varje passerad timme...

På torsdag är det 3 september
och är alltså också 2-årsdagen sen min pappa dog. Men det kanske blir bra det med. Han kanske vill ha det så <3

Vilken plåga

Måste le lite åt att jag på allvar trodde att jag skulle kunna gå till apoteket idag och dessutom tvätta en tvätt...

Det var det mest korkade jag sett. Här blir det inga turer alls. Efter jag vilat tog det en kvart att ta mig ur sängen. Jag klarar inte att ta mig till dagis och hämta idag. Syster Angi får hämta Alvin och komma hit och lämna och sen får hans farmor komma och hämta honom och ha honom tills imorgon kväll (ist för att Angi har honom tills tidigt i morgon bitti bara).

Hade jag bara vetat att jag skulle må så här idag hade jag ju vägrat åka hem igår från förlossningen. Hur faaan kan man bli straffad på det här viset? Vad har jag GJORT?! Det här är den plågsammaste dagen i mitt liv. Jag skulle inte ens klara av att föda barn om det satte igång nu ju.

Måste försöka få i mig lite mat nu iallafall...

Mathias kommer hem sent ikväll eftersom han jobbar över idag.


Trollfötter *känsliga varnas*


Tog och stoppade trollfötterna i ett fotbad nu här efter jag lämnat Alvin på dagis:
Att jämföras med min fot i normalskick samt som höggravid med Alvin sommaren -07:
Syskon <3

Skickade mass-sms till systrar och Alvins farmor att nu måste jag ha hjälp med Alleballe. Problemet är ju att alla jobbar förstås men nu börjar svaren trilla in så det ser ganska ljust ut.

Inatt tills imorgon bitti ska Alvin sova hos min syster Angi, sen får han sova hemma en natt, sen sover han hos min syster Kicki från torsdag em. till fredag morgon. Under helgen får Mathias ha honom. Eventuellt går jag iväg och sover borta på fredag natt hos någon syster.

Lördag natt får vi sova hemma alla i familjen för sista gången utan Hoppsan på utsidan och sen på söndag natt får Alvin sova borta eftersom vi ska åka tidigt på morgonen på igångsättning och jag vill vara utsövd så gott det går. Antagligen blir det att sova hos farmor.


Men om Hoppsan har någon slags inprogrammerad empati för andra människor så kommer hen ut tidigare... ;-)


Det var min BM som igår föreslog att Alvin skulle sova borta varannan dag. jag tänkte att det inte ska behövas men det gör det. Jag är död nu redan efter att ha haft honom igår eftermiddag & kväll, inatt och på morgonen. Längtar tills klockan blir 9 och det är dags för dagis.

Kände mig krasslig igår kväll och vaknade med en dunderförkylning nu på morgonen. Blev väckt av att Alvin försökte sätta igång Teletubbiesfilmen med hela ljudanläggningen på högsta volym. Antar att grannarna vaknade lika mysigt som mig kl 06:30. Alvin själv blev så rädd att han nästan sket ner sig tror jag.

Jag flög upp (nåja ...det var väl att ta i med min kroppshydda) och stängde av. Trodde fötterna skulle gå sönder för tydligen har de under natten förvandlats till små simbassänger. Det är nästan så det plaskar när jag går ;-)

Halsen värker, likaså huvudet och kroppen känns mosig. Snoret rinner och det känns som feber fast inte fan har jag någon feber inte! Nej nej självklart inte för OM jag hade haft feber hade jag ju kunnat åka in och bli kontrollerad pga risk för influensan!

Vaknade dessutom inatt vid 3-tiden med värkar och trodde det var dags. Tog två Alvedon och värmde vetekudden och la mig. Inga värkar när jag vaknade till Teletubbies, eller så skrämde det höga ljudet bort dem ;-)

Nej de här dagarna ska jag minnas för resten av mitt liv som det absolut värsta jag gjort! Fy fan vilken prövning!

En stor prövning för Alvin också.
En jättetjock och stor och sur och trött mamma som babblar en massa om den där "bebisen" som  har en massa saker här hemma. Sen en massa sova borta också. tror faktiskt att inatt är första gången han sover borta ocvh det inte är hos farmor och farfar? Kan inte minnas att han sovit hos någon annan någonsin faktiskt.


6 dagar kvar!

Dagens projekt;
gå till apoteket och handla en massa Alvedon, tvätta ocvh hänga en tvätt.