Elmer 3 veckor + 3 dagar

En beskrivning av Elmer nu

Elmer har ät/vakenperioder under dagen. Dessa perioder varar i typ 2-3 timmar åt gången. Han kan slumra till men inte så man kan lägga ifrån sig honom. Men det mesta av tiden går åt till amning och blöjbyten och allmänt gos/mys. Han är mer och mer "med" nu. Ler mycket, söker kontakt, studerar omgivningarna osv. men mest ammar han ;-)

Jag tar knappt in tuttarna i BHn under de här vakenperioderna för det är lönlöst. Han snuttar typ 10 gånger under sina ät/vakenperioder (får bröstet vid minsta tecken på att vilja ha det).

Varje gång han slumrar till testar jag att lägga ifrån mig honom. Om han vaknar till direkt så var vakenstunden inte slut än och då får han bröstet igen och så fortsätter vi tills han somnar ordentligt så han kan läggas ner.

När han väl somnat på riktigt kan han ligga i vagnen eller var som helst och sover då runt 2 timmar eller ibland uppåt 3 timmar.

Efter sovperioden så är det dags för en ny ät/vakenperiod :-) och så håller det på fram och tillbaka från typ 8 på morgonen till 23 på kvällen och sen sover han hela natten och vaknar bara till för att få bröstet.

Om jag MÅSTE göra annat under hans vakentid så går det att fuska och sätta honom i sjalen, då somnar han utan problem så man kan göra det man ska även fast det egentligen var mitt i en vaken/ätperiod :-)

Han är ganska bestämd av sig och är van att bli tillfredställd ögonblickligen så börjar han pipa när man är upptagen och inte kan springa direkt så övergår det till gallskrik på tre sekunder. Så han blir röd i ansiktet och skriker som en galning. Så det gäller att skynda sig om man hör att han vaknar till när man tex sitter på toa :-)

Bada gillar han och har nu accepterat blöjbytena också. Gnäller sällan på skötbordet längre. På natten vill han sova i min armhåla helst så han får ligga och gosa med bröstet. Ja GOSA :-) han brukar gnugga näsan emot, precis som om det var en snuttetrasa. Alltså inte pga sökreflexen utan med flit, när han är proppmätt och inte orkar suga så gnuggar han näsan istället och bara myser med tutten på tryggt avstånd.

I det stora hela är en väldigt nöjd och glad bebis.

Mammas minsta lilla hjärta <3






Kommentarer
Postat av: Åsa

Läste en godnattsaga för min dotter ikväll som heter Jaguaren av Ulf Stark .

Den handlar om en pojke som heter ELMER som förvandlas till en Jaguar när han egentligen ska sova och springer ut i storstadsnatten.

2009-09-28 @ 20:33:56
Postat av: Beckah

Åh va kul! Den boken minns jag från barndomen :-) mindes dock inte att han hette Elmer :-)

2009-09-28 @ 20:39:07
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Bodil

Vad fin han är!! Ser ut att vara en väldigt nöjd bebis. :)

2009-09-28 @ 21:00:38
URL: http://enmynta.se
Postat av: thile

Duktig liten Elmer, som sover hele natten. Så klare, kvikke øyne han har, følger med:o))

Kos dere!

2009-09-28 @ 21:17:38
Postat av: Hippiemamman Sara

Åh vad härligt med tuttarna som snutte! Min dotter har också det, hehe.. Hon är ju nästan två år och när hon slutade amma vid 19-20 månaders ålder så har hon istället börja krama och knåda på tuttarna när hon vill ha tröst och ska somna. Det första hon gör när jag hämtar på förskolan är att köra ner armen innanför min tröja och börja krama tutten. :-D Men jag låter henne hållas (om det inte är helt opassande), för hon gillar ju verkligen det och det stör mig inte så mycket. :-)

2009-09-28 @ 21:49:26
URL: http://www.hippiemamman.wordpress.com
Postat av: Amanda & Oscar

Det låter som att Elmer har en mycket trevlig tillvaro ! .)

2009-09-28 @ 22:36:56
URL: http://glantan.blogg.se/
Postat av: Johanna M

Signe sov också hela nätterna om hon fick ligga på min arm. Lite stel i nacken var man på morgonen men det var det värt.



Så fin är han... pigg och alert!



Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback