Håll tummarna

Pratat med en av de gulliga sköterskorna på Barndagvården i Borås. De har inte fått posten ännu idag men hon ska hålla koll så OM provsvaret kommer idag och OM Elmers läkare kommer upp till BDV mer idag och OM hon har tid att kolla svaret och ringa mig idag så får jag provsvaret idag. Många OM alltså. Annars gäller samma sak fast imorgon. Kanske kanske med andra ord...

Jag hoppas hoppas hoppas jag får svaret innan helgen!!! Vill inte vänta mer nu!

Håll tummarna!

Fast det bara måste ju vara LCH, eller? Min enda fundering är att tänk om just DEN provbiten de tog på hans höft är missvisande? haha ja jag vet, det låter dumt. Vet inte hur det där funkar egentligen men ja... jag menar att tänk om det inte är typiskt LCH-utseende när de tittar på den biten men att det ändå är LCH? Någon som fattar vad jag menar ens? hudläkaren skar ju ut en liten hudbit precis där han hade en röd prick men tänk om det blev ett dåligt prov. Äh, jag vet inte.

Mest förvånande skulle det väl vara om provet visar något helt annat. Alltså varken LCH eller "ingenting" utan någon helt annan diagnos. Eller nej just ja, detta är ju Elmer så nej, det skulle inte alls vara förvånande förresten...

Dum dummare

En aha-upplevelse.

Nu ska jag bjuda på mig själv och min dumhet lite grann tänkte jag. Det händer ju inte så ofta så håll till godo nu ;-) hahaha.

Jag fick mig nämligen en trevlig överraskning igår!

När jag började kolla upp det här med sjuksköterskeutbildning förra våren så var jag ju till studievägledaren på skolan. Jag hade hört något om att Sjuksköterskeprogrammet ska finnas i Borås men var väldigt osäker. Hon sa att nej det finns det absolut inte utan det var Göteborg som gällde eller möjligtvis Varberg då.

Så jag har ju lixom gått och tänkt att det är så och fått det bekräftat i samtal med andra hela tiden eftersom alla sagt att nää det finns inte i Borås.

Igår skulle jag kolla på nätet vad det var för antagningskrav på betyg och på högskoleprovet bla bla och upptäcker till min förvåning att Borås ju visst har Sjuksköterskeprogrammet ?! Eh...? Hur kan jag ha missat det under hela den här långa tiden?

Jaja det är ju såklart bara toppen och väldigt tacksamt och välkommet! Blir alltså Borås nästa höst! Inte Varberg som jag funderade på...

Höstklädd Bellenbus

Måste bara visa Elmers härliga höst/våroverall från Mini A Ture :-) Jag älskar den! Supertunn men ändå värmande. Vind- och vattentät. Tyvärr är den lite för stor på Elmer så man måste vika ärmarna och då kommer ju insidan fram så han blir ju ibland lite blöt på armarna men det är ju inte overallens fel :-) jag köpte den i toppskick på Tradera och jag tänker inte berätta vad en sån här enkel och tunn liten Mini A Ture overall kostar ny hehe för jag tycker själv att det är lite tokigt ;-) men jag kan ju säga att han har en vinteroverall i samma märke som hänger och väntar på vintern och den kostade nästan 1800 kr (dock inte för mig för jag köpte under januari-rean förra vintern).

Visst är den fin? :-) tror färgen hette Smaragd och han är ju en liten ädelsten ;-)
Ansad Balle :-)

Jag har klippt Alleballen ikväll :-) tötisen. Jättefin blev han.
Världens sötaste Rudolf

Elmer har trillat på näsan på dagis idag, då passar vi på att klä ut oss lite ;-) har ni sett en sötare Rudolf någon gång? :-D


Vill du köpa begagnade barnkläder här?

Vill få loss lite pengar och bli av med lite urväxta barnkläder men är det någon idé att lägga upp i bloggen?

Jag orkar inte hålla på med Tradera och grejer. Finns det några läsare som är intresserade så det är värt att lägga upp här?

Säg till här så jag ser om det finns intresse av att se vad som finns.

Svaret på biopsin...

Frustrerande till max!

Jag kontaktade Elmers hudläkare igår och hon meddelade mig idag att svaret på biopsin inte kommit  och att hon inte är på jobbet förrän på måndag och att jag ska höra av mig då i början av nästa vecka.

Jag nöjer mig ju inte riktigt så lätt så jag ringde Patologen istället och frågade hur det går med Elmers prov och fick veta att provet är klart sen länge och dessutom skickat. OTROLIGT IRRITERANDE för naturligtvis fick hon där på patologen ju inte lov att berätta för mig i telefon vad provet visat.

Så jag bad henne skicka en kopia direkt till Borås och det skulle hon genast göra så imorgon eller på fredag kommer Borås få svaret så jag kan ringa dit och förhoppningsvis få veta.

Men det är ju KLART, svaret FINNS, det är bara att jag inte får veta! Jag vill veta NU NU NU!

För antingen är det LCH och då vill jag VETA det, eller så är det någon annan konstig skit som står på med palten för sådana prickar kan man inte ha i flera månader utan att det är något. NÅGOT är det ju.

Elmer status

Då var det kväll igen. Jag har varit iväg på spanska och småkillarna sover hos sin pappa. Får se hur dagen bli imorgon. jag kan inte missa mer skola, det GÅR bara inte, men jag vet inte hur Elmer mår imorgon.

När jag hämtade honom på dagis var han ännu prickigare än i morse och hade höjd temp. Lös i magen har han varit ett par dagar också. Men han åt middag med god aptit och busade med Alvin så det är ingen större fara med honom. Får se hur han mår imorgon som sagt.

Jag är väääldigt fundersam på hans prickar :-/ han har fått något helt nytt. På magen har han massa småprickar. ni vet när man rakar sig så kan huden bli lite knottrig med små röda prickar. Så ser han ut längst ner på magen typ. Han har även prickar på benen. Dessa två varianter har han aldrig haft förrut, OM detta nu hör till prickarna han haft i 8 veckor och OM dessa 8 veckor faktiskt varit LCH... jag VET ju som sagt inte eftersom jag måste vänta på den jävla biopsin som tar en miljard år! Jag klarar faktiskt inte vänta mer nu. Inte nu när han blossat upp som han gjort nu, du bara MÅSTE jag ju veta!

Men men inget att göra ikväll i vilket fall. Imorgon ska jag ta tag i det där och jaga efter besked.

Kopia av Elmer - kusin Oliver

Men man kanske behöver känna Elmer ordentligt (inte bara ha sett några foton) för att se hur sjukt jävla likt det är :-) men ja, även ni andra kanske ser vissa likheter? :-)

Det här är bilder på min systerson Oliver när han var liten:
Alvin var helt säker på att det var Elmer på bilderna :-)

Underbar vardagshumor x 2

Precis innan jag skulle gå hem från skolan idag såg jag den här störtsköna lappen på anslagstavlan:
"Må du som lagt dina smutsiga fingrar på min psykologibok brinna i skärselden!
Vänligen lämna den i receptionen omgående!
Med vänliga hälsningar
/Bitter Boklös Komvuxstuderande"


***

Sen måste jag visa bästa statusuppdateringen från Facebook också HAHA :-D en person på min vänlista hade skrivit denna status idag och den är ju bara helt underbar:


"Fick ringa receptionisten på Folktandvården och säga;
"Hej! Min man och dotter kommer strax till dig. Vill du vara snäll och tala om för min man att det är till öronläkaren vår dotter ska till idag? Han har glömt att sätta på ljudet på mobilen så jag kan ej nå honom. Vår dotter ska till tandläkaren, men det är inte förrän imorgon."
Hon skrattade säkert gott åt oss förvirrade småbarnsföräldrar..."

:-D

Om vi bott i USA nu...

Ska det lixom aldrig gå över? Ska han se ut så här hela livet? Om det nu är LCH (FORTFARANDE inte fått biopsisvaret) är det okej att han har en aktiv LCH? Hur länge ska han ha det? Medför det någon risk att det ska sprida sig när man "tillåter" det vara aktivt på det här viset?

Ja det samlas ju en del frågor...

Redan när det började för snart 2 månader sen så hade jag kontakt med en av forskarna i USA, professor McClain och jag vet att om han varit Elmers läkare hade han antagligen behandlat detta. Eller först och främst hade provsvaret kommit direkt, jag hade inte behövt vänta 5 veckor och sen skulle han ha kollat om det spridit sig (röntgen) och sen skulle han, om det bara satt i huden, i så fall behandlat med en mild form av cellgifter. Lite skillnad. Här i Sverige gör man i det här läget ingenting. Man kollar inte ens upp direkt om det ÄR ett återfall, nej det får väntas och väntas och inte ska man kolla med röntgen om det spridit sig heller och absolut inte behandla.

Så här skrev McClain till mig efter att ha sett Elmers bilder där precis i början:

"Dear Beckah,
It is possibly LCH, but would need biopsy to prove it.
 Yes, I have seen “skin-only” relapse of LCH. It is often easily cured with oral methotrexate once a week. Sometimes takes a long time and maybe IV vinblastine and oral prednisone. Very low chance of spread to other organs, but need to check the bones, chest xray, CBC, liver function tests."


Igår var det 8 veckor sen prickarna började och idag vaknade han med massor av prickar. Många gick inte fota men en del syns här:


Måndagslistan 27 september

Dags för Jennys måndagslista som jag hoppat över några månader nu. Tiden går FORT!


Idag är jag glad för att:

♥ Jag är frisk igen!!! Så när som på lite lite hosta.
♥ Jag slipper diska innan jag ska laga mat idag.
♥ Jag har en "ny" soffa (syrrans gamla).
♥ Jag varit i skolan, äntligen.
♥ Matten gick ovanligt bra idag med en ny metod.
♥ Jag fått en paketavi med posten idag (vet inte vad det är).
♥ Alla barn är friska för tillfället.
♥ Jag hade ett trevligt telefonsamtal i går kväll.
♥ Allt för tillfället känns ganska bra :-)Det värsta en förälder kan uppleva

Anthony är en pojke på 2,5 år som kämpat mot histiocytos hela sitt liv. Han har FHL/HLH och genomgick en stamcellstransplantation för 14 månader sedan. Pga transplantationen utvecklade han en ganska allvarlig variant av GVHD, en följdsjukdom som är mycket vanlig efter en sån här transplantation. Att den slår till så här kraftigt är dock inte så vanligt.

Han har haft mycket problem hela året och nu för en kort tid sedan blev han allvarligt sjuk och lades i respirator. Hans njurar har slutat att fungera och för några dagar sedan kunde man konstatera att hans hjärna är mycket allvarligt skadad. Det finns inget hopp för Anthony och man beslutade sig för att stänga av hans maskiner.

Det har nu gått 2 dagar men Anthony vägrar släppa taget. Hans familj sitter vid hans sida och ser hur han plågas och kämpar. Väntar på döden. Väntar på det sista andetaget. Går det föreställa sig en vidrigare situation än detta? Att sitta och vänta på att ens barn ska sluta kämpa och ta ett sista andetag?

Det gör ont i hela kroppen att tänka på. Familjen har uppdaterat om läget några gånger på Facebook och de vädjar till Gud att deras pojke ska slippa lida mer, att Jesus ska hämta hem Anthony (ha i åtanke att de bor i USA). Det är så himla hemskt. INGEN skulle behöva gå igenom detta!

I really really HATE HISTIO!


Anthony sweetie, it is time.

I know you are a brave fighter, you have struggled all your life and that's all you know, but darling, you have already won.

You have won the hearts of so so many people, you have earned a place in everyone's heart and memory. You have given so much and achieved so much. It is time for you to let go of your pain. You have earned this Anthony.

It is time for you to run free and fly high. Time to be happy and healty and play with all the other little heroes in heaven. Your family loves you so much and you all will meet again. Let go Anthony, you have earned your wings.

Fly high little hero ♥ 
Anthony som bebis


Försöka komma ikapp...

Shit vad man kommer efter med allt när man bor i sängen en vecka. Inte kul att ta tag i faktiskt. Tvätthögen är ett skämt trots att jag redan hunnit med flera tvättar nu i helgen. Jag hade ju en del små projekt också sen innan att ta tag i så det finns VERKLIGEN att göra här hemma.

Samtidigt så ligger jag ju långt efter i en massa skolarbete också. Önskar det kunde vara höstlov nu till veckan istället så jag kunnat få en chans att komma ikapp men det är ju långt till lovet tyvärr.

Vi får väl se hur jag lyckas reda ut det hela, måste få någon ordning på livet här. Idag ska jag dammsuga, diska, fortsätta med tvätten och gå igenom skolbiten. Kolla på alla ämnens planeringar och se vad jag missat och försöka få ihop något schema för hur jag ska läsa ikapp mig.

Det får bli stenhårt pluggande nu, inget trams. En nackdel är att jag pluggar själv jämt. Syster S går också i skola nu på Komvux där jag går men hon går omvårdnad så de går ju i en klass och hon har ju ett par stycken som hon pluggar tillsammans med. Det blir ju lite lättare när man hjälper och peppar varandra. Blir lite mer tvång när man bestämmer tid att plugga tillsammans.

Nepp här har inte jag tid att sitta så nu säger jag hej för stunden :-)

Lindex-shopping

Följde med syster S igår en sväng till Kinna. Vi skulle egentligen bara äta lunch på McDonalds men det blev en snabbis till Lindex också. Jag brukar alltid gå direkt till barnavdelningen men stannade till och handlade kläder till mig själv också för ovanlighetens skull :-)

Victor behövde inget för tillfället, iallafall inget från Lindex så det blev bara till smågrabbarna på barnavdelningen. Jag ville ha något färgglatt som matchar ihop som de kan ha på dagisfotograferingen. Jag ska se om jag hittar något till Victors skolfotografering också fast på nätet. Annars har han massor av fint redan.

Hur som helst. Här kommer gårdagens shopping:


Jeans och tröja till Alvin i 104. Tror Jeansen kostade 199 kr och tröjan 79;50 kr
Tröja och velourbyxor till Elmer i strl 86. Tröjan ingår i "tag 3 bet. 2" mden jag köpte bara 1 så den kostade nog 79;50 kr och byxorna kostade 129 kr.


Body i strl 86 för 79;50 kr till Elmer. Kom att tänka på "Duns" när jag såg den. Strumpor till Alvin på rea 10 kr/par.


Blus/klänning/tunika något åt det hållet :-) 349 kr men specialerbjudande nu så de var nedsatta till halva priset och kostade alltså 349 kr tillsammans istället. Strl 36 och naturligtvis till mamman då ;-) 


Till mig: Leggings som tappade några pluttar redan i första tvätten (tvättade enligt tvättrådet) i strl M för 249 kr, benvärmare och varma strumpbyxor för 129 kr/st (tror jag) 2 st 2-pack strumpor på rea för 19;50/2-pack.


Det kom ett paket... :-)

Idag trillade det ner ett paket i brevlådan :-)

En helt ljuvlig present till Elmer! En försenad ettårspresent från Elmers största fan/hemliga beundrare :-)

Skitsnygg Fjällräven mini-Kånken! :-)Stort tack till denna anonyma givare :-) Verkligen supersnällt!

Bebisar säljes! TITTA så söta :-)

Barnens farmor har ju en uppfödning vilket jag nämnt innan :-)

På lördag blir de 6 bebisarna 8 veckor gamla. Några har hem som väntar och andra är fortfarande till salu. Det här är jättefina valpar av rasen Amerikansk cockerspaniel. Pappa heter Ville och mamma heter Lisa och båda är ägda av och bor hos mina barns farmor. Valparna har fötts upp i vanlig hemmiljö och så bor alla hundar i uppfödningen. Bus bland höstlöv, mys i soffan, lek och träning och en massa kärlek.

Ville (se bild längre ner) heter enligt sin stamtavla: Fiddle-Stick's Kick Of Your Shoes - DK UCH FI UCH NO UCH SE U(U)CH

Lisa (se bild längre ner) heter enligt sin stamtavla: Chippysize Jamaica Dream


Det finns en annons på Blocket: http://www.blocket.se/alvsborg/Amerikanska_Cockerspaniel_valpar_29625806.htm?ca=16&w=216

Så här står det i annonsen:
Här finns vi härliga små charmtroll som vill hitta nya hem. En hund som älskar att hänga med på allt eller bara ligga och slappa. Vill man inte ha så mycket päls att sköta kan vi klippas till en lättare frisyr.
våra föräldrar är uts.meriterade sunda och trevliga med bra temperament och har intressanta linjer bakom sig.
Föräldrarna är godkända enl. skk och Rasklubbens regler, ögonlysta.
Hundarna har fri trimning första året,
valpkurs och aktiveringskurser kommer att hållas för de som är intresserade, givetvis gratis, på helger.
valparna levereras:
reg i skk, chippade, vaccinerade,veterinärbesiktade och dolda fel försäkrade i 3år
levereras ej innan 8 veckor
Ev. delbetalning

Kontaktuppgifter i annonsen. 


Kennelns hemsida: http://ris-sida.se/

Valparna finns i Marks kommun, Västra Götaland


Några dagsfärska bilder på valparna:


Så här ser pappa Ville ut:


(det är INTE Villes ägare/mina barns farmor på bilden dock)

Så här ser mamma Lisa ut:
Sjuuuuk men nu har jag fått hjälp

*Vinkar* ja, jag lever :-)

Men fy så dålig jag varit nu. Imorgon är det en vecka sen jag blev riktigt sjuk med feber, frossa, värk, smärtor och ja, sån skit. Hostan har jag däremot haft i 7 veckor nu.

I måndags gick jag till vårdcentralen för att febern aldrig ville gå ner. Nu tänker ni förkylning, alltså snuva - ta en alvedon och sen är det inte så mycket mer med det. Men asså den här förkylningen kommer direkt från helvetet. Jag har mått sämre den här veckan än jag gjort när jag haft influensa.

Läkaren sa att det förmodligen är så att jag fått flera virus direkt efter varandra. Inget att göra åt eftersom det är virus. Hon tog blodtryck, lyssna på hjärta och lungor och kollade hals och öron. GLÖMDE kolla CRP (hon hade sagt innan att hon skulle det) och bedömde att det bara var att gå hem och vila och fortsätta hålla febern nere.

Jag frågade angående hostmedicin, för första åren jag bodde här nere hade jag lite svårt för den kalla fuktiga höstluften (vi har torr luft i norrland) så jag fick sån här hosta varje år och efter några veckors hostande slutade det alltid med lunginflammation - tills jag fick Cocillana-Etyfin, det funkade kalasbra och sen dess har jag sluppit lunginflammation och nu är det flera år sen jag hade den här hostan med.

Läkaren i måndags sa dock att jag inte skulle ha hostmedicin. Möjligtvis slemlösande (men tydligen receptfri sådan i såfall för hon tänkte inte skriva ut något) men inte Hostdämpande för då samlas bakterier i lungorna och blir lunginflammation (alltså tvärt emot hur det funkat för mig tidigare, men men).

Så det var helt bortkastat att gå dit.

Dagen efter, i tisdags stod jag inte ut med hostan längre och var redo att döda någon, eller mig själv eller vad som helst för att slippa hostan. Ringde vårdcentralen och pratade med en sköterska och förklarade läget. Hon skulle prata med läkaren och se till så hon skrev ut Cocillana. "Hur vet jag när det finns på Apoteket?" frågade jag och hon sa att om jag inget hört före 16:00 så finns det att hämta ut. Sen har jag varit för sjuk för att ta mig iväg. Jag har inte lyckats pallra mig dit.

Idag kom barnens farmor och hämtade mig och körde mig till Apoteket där en trevlig överraskning väntade: Inget recept!!!

Åkte till Vårdcentralen, redo att gapa och skälla men fick sansa mig i receptionen (inte hennes fel) och det var ju bra för hon satte mig på tid hos sjuksköterskan omgående helt gratis. Jag kom in till sköterskan och skulle skälla men det gick inte det heller. Jag slapp för hon var hur bra och proffsig som helst. Rak, snabb, förstående och ställde de nödvändiga frågorna bara. Hon blev uppriktigt bekymrad när hon hörde hur jag lät när jag hostade. Hon frågade om CRP från i måndags men som sagt ...det togs ju inget. Då släpade hon med mig direkt ut i provtagningsrummet och tog ett prov som visade på 71.

Då ville hon ha en läkare att titta på mig men jag sa att jag hade för bråttom och frågade om jag i såfall kunde få en senare tid. Hon gick istället in och pratade med en läkare, förklarade läget och kom tillbaka och sa att jag nu genast kunde hämta ut hostmedicin och Kåvepenin på Apoteket. Allt som allt tog det här besöket 20 minuter.

Vissa jobbar helt klart med rätt sak <3 Jag känner mig väldigt glad över att jag ska bli Sjuksköterska faktiskt, även om det inte är slutmålet så är det ju första delmålet och vem vet hur länge jag fastnar där innan jag läser vidare :-)

Ja så nu går jag på medicin ordentligt :-) dock fick jag inte Cocillana som är hostdämpande utan Mollipect som är slemlösande. Skillnaden känns redan! Mycket lättare att andas och hostan känns lättsammare.

Härligt! Snart kommer jag bli frisk! Så slipper jag bo i sängen hela dagarna, men pust så mycket skola att ta igen...

Sverigedemokraterna är inte alls rasister

Nej o nej, absolut inte...

Personerna som röstade in den här vidriga skiten i Sveriges riksdag borde skickas ut ur landet. Sen kan vi ta in 300.000 godhjärtade människor från andra länder i utbyte <3


****

Uppdatering:

Någon gnällde över att jag inte skrivit att den här postern är gammal. Men visst, jag kan för all del berätta att den är från 90-talet (är inte det uppenbart på utseendet?) men det förändrar inte ett jäkla någe faktiskt.

Några frågade om att sprida den vidare; javisst. Jag har stulit den själv så varför inte :-)


Jag mår jättedåligt

Som jag skrev häromdagen så är jag ju sjuk och nej jag har inte börjat må bättre. Helt sanslöst. Jag har nog aldrig mått så här dåligt i hela mitt liv. Varför vänder det inte. Var till vårdcentralen igår och ja, det finns inget att göra. Hostdämpande gör bara att risken ökar för att bakterier samlas i lunorna och blir en lunginflammation. Bara att fortsätta hålla febern nere och vila.

Samtidigt springer dagarna iväg och jag missar asmycket skola. Jag har egentligen inte alls "råd" med det. Man kan ju tycka att jag kunde plugga hemma men ärligt talat så funkar det inte för jag tappar fokus och energi alldeles för lätt. Behöver vila hela tiden.

Jag har bott i sängen i flera dagar. M hade pojkarna största delen av helgen och igår var de på dagis. Jag fick bara kämpa mig iväg för att hämta och lämna och försöka stå ut timmarna på kvällen. Idag ska de till M iallafall. Jag MÅSTE till skolan imorgon för det är sådana där lektionspass som är förbjudet att missa med laboration. Det måste vända nu eller så får jag gå ändå på morgonen iallafall, hur jag nu ska klara av det.

Jag orkar inte mer, vill inte mer. Måste bli frisk nu.


7 veckor prickar

Igår var det 7 veckor sen Elmers prickar började komma. Undrar hur länge det ska hålla på egentligen?
Fast nu är det bara på halsen för tillfället.


Bilder från igår:Ta ANSVAR nu Miljöpartiet!

Vad är det för fel på Miljöpartiet? OTROLIGT vad de sjönk i mina ögon nu!

De höll på redan under valrörelsen och ljög om att Reinfeldt sagt att han skulle samarbeta med och göra sig beroende av SD, något han definitivt inte sagt. Tvärt om har han mycket tydligt, vid flertalet tillfällen sagt att han INTE kommer det utan han kommer ta ansvar och vända sig till Mp för ett samarbete. Mp har alltså hela tiden valt att låtsas som om det inte skett.

Den rödgröna sidan har gått på väldigt kraftigt om ansvaret och att man måste samarbeta över gränserna för det viktigaste är att stänga ute SD. Mycket snack och lite verkstad skulle det visa sig...

Igår började Miljöpartiet med att ställa sig och hålla tal. Där står Peter Eriksson och BLÅLJUGER och påstår att Reinfeldt kommer samarbeta med SD, häver ur sig en massa skit! Fan vad arg jag blev!

Sen håller Reinfeldt tal och säger återigen precis det han sagt hela tiden; han kommer absolut inte samarbeta med SD utan kommer vända sig till Mp. På frågan om det kommer röra sig om ett stödsamarbete eller plats i regeringen så svarar Reinfeldt att ett samarbete ska gynna båda utan att han säger rakt ut att han menar regeringsplats.

VAD GÖR MP?!

De säger NEJ! Aldrig i livet, otänkbart osv. What?! Vad hände med det viktiga ansvaret? Jävla självgoda Slyna, jag blev vansinnig på Maria Wetterstrand. Visa nu för fan att det var värt något, allt det ni sa om ansvar!


Jag hoppas verkligen Mp tar sitt förnuft till fånga. De har INGET att förlora på ett samarbete!


*******

Uppdatering:

Men vilken vansinnigt överdriven reaktion från vissa håll på ordet "slyna".
Ta reda på vad det betyder innan ni låter er uppröras så :-) ett tips i all välmening. För er som är oförmögna att ta reda på sådan fakta kan jag avslöja att det betyder "ouppfostrad flicka" ungefär. Motsvarande ord för killar är "slyngel".

Rasister och kommunister - NEJ TACK!

Känns bra att jag gjort vad jag kunnat för att förhindra både kommunister och rasister vid makten. Hoppas på att majoriteten lagt sin röst på samma sätt.

GUD vilken tur att jag förtidsröstat! Jag är helt död idag. Jag har ju varit förkyld i 6-7 veckor någonting. Oftast bara hosta och lite snuva men då och då har det blossat upp lite mer och nu är det värre än någonsin sen ett par dagar tillbaka. Jag är SKITDÅLIG! Huvudet sprängs snart av smärta, hemsk hosta, täppt och snorig, feber och frossa och hela kroppen gör ont, illamående, trött osv osv.

Men jag har haft jättetur för M har tagit barnen båda nätterna. De var här under dagen igår bara. Idag bor jag i sängen.

Hoppas jag mår bättre imorgon för jag har inte "råd" att missa mer skola :-/

Anyway... det jag mest vill ha sagt just nu är:

GÅ OCH RÖSTA om ni inte redan gjort det! Soffliggare borde skämmas!

Rödgrön förmåga

Tänkte säga några ord om de senaste två dagarnas två partiledardebatter.

Första dagen skickade Mp Peter Eriksson, han klarade sig ovanligt bra för att vara han men jag tänkte att de ju såklart sparade Maria Wetterstrand till den andra debatten, den som hölls igår. Men vilken besvikelse!

Jag har alltid gillat Wetterstrand och tyckt att hon varit bra i debatter. Visserligen oftast lite för synligt nervös så att nervositeten hörs i rösten på mils avstånd men hon brukar ändå klara sig väldigt bra. Men inte igår. Igår kändes det som att hennes tankar var någon annanstans. Ungefär som att hon fått ett allvarligt besked precis innan hon gick in i studion. Flum, snurrighet och så det nervöst gapskrattande utspelet mot Maud om något totalt irrelevant. Vad pysslade hon med? Inte ens sista chansen, minuten att locka till det egna partiet klarade hon av på ett bra sätt. Som sagt, en otrolig besvikelse. Hon var någon helt annanstans.

Mona klarade sig bättre än väntat på båda debatterna däremot. Hon höll ganska låg profil och såg till att inte göra bort sig utan körde lite fulknep och använde säkra kort. Några gånger blev hon pinsam när hon, istället för att vänta på sin tur och svara vettigt, pratade i bakgrunden med suckar och löjligheter som "äh" och "äsch" och sådant som inte är värdigt en person i hennes ställning. Så gör man på dagis.

Lars Ohly är väl inte känd för att vara den mest kvicktänkta och smarta personen precis utan är ganska pinsam. Det är alltid lika spännande med Ohly eftersom man hela tiden sitter och väntar på att han ska göra ett pinsamt inlägg. Kan tänka mig att det är rätt nervöst för alla Vänsterpartister när Lars sitter i direktsändning :-)

Jag blir orolig, på riktigt, när jag tänker på att den här gruppen kanske kommer att leda Sverige. Det går som en rysning genom kroppen när jag tänker på det. Det här kan inte sluta väl :-/ låt oss verkligen hoppas på en alliansregering och där Folkpartiet får fler röster än sist ;-)


Ser fram emot "Din nästa statsminister" på 4:an kl 21:00 ikväll! TITTA på det! :-)

Grattis på födelsedagen

Igår fyllde barnens kusin Jonathan 3 år så grabbarna var iväg på kalas med sin pappa hos kusinen.


Jag hade såklart köpt en present att skicka med dem. Kan ni gissa vad? En tröja från Babykungen :-D jättekul att se sitt eget tryck i verkligheten också, tycker det blev kanonbra! Jag valde originalfärgerna med svart tröja och rött tryck, fast jag var lite sugen på att testa något annat. Typ vit tröja och rosa tryck??? haha nä tror inte Jonathan hade passat lika bra i det ;-)

Läs mer i det här inlägget: http://beckahbitch.blogg.se/2010/september/jag-har-designat-ett-nytt-tryck.html


Så här såg Jonathans tröja ut iallafall:

Stort grattis Jonathan! 17/9 2007


Något att tänka på...!

För er som missade partiledardebatten på 4:an igår kan jag varmt rekommendera partiledardebatten på SVT1 nu ikväll klockan 20:00!
Gårdagens debatt var mycket intressant och bra. Det som oroar mig mest är skolan. Jag är VÄLDIGT orolig över hur det kommer gå med skolan om de rödgröna vinner. Vilken mardröm det kommer bli :-(

Skolan med röd regering: antingen ser du till att vara akademiskt lagd och pluggar som fan för att få en hög utbildning och därmed jobb eller så skiter vi i dig, du får ingenting, ingen utbildning, inget jobb. MEN! Det gör inget, du får en massa bidrag så kan du går där och lalla och brytas ner i depression för att du känner att du inte är till någon nytta.

Skolan med blå regering: om du är praktiskt lagd får du utbildas praktiskt, yrkesutbildning, lära dig det jobb du passar för och kunna få ett arbete och en egen försörjning eller så är du akademiskt lagd och då väljer du att läsa akademiska ämnen och får en sån utbildning och ett sådant jobb. ELLER så väljer du en praktisk utbildning och väljer även till de akademiska ämnena. ALLA dörrar och möjligheter öppna. ALLA för en chans, oavsett begåvning! Alla har inte sin begåvning i matte och språk, vissa har sin begåvning i tex praktiskt arbete - låt dem få finnas och få sin utbildning!


Vidare måste jag ta upp detta:

Det har varit mycket gnäll om enskilda fall som drabbats av utförsäkring. Jag vill klargöra att jag såklart också tycker att det är hemskt och förjävligt osv MEN!

Med en röd regering trampar man på dem som arbetar (försämrar deras villkor på arbetsmarknaden, tar alla deras pengar i form av olika skatter osv) och ger ickearbetare så mycket bidrag att det inte lönar sig att börja jobba istället, vem fan vill börja jobba om man får MINDRE pengar att leva för om man börjar jobba?

Sen finns det de som inte KAN jobba men långt ifrån alla på bidrag hör dit. Självklart ska man inte gå på SJUKpengar om man inte är sjuk! Är man inte sjuk så får man jobba, gå på a-kassa eller i varsta fall försörjningsstöd från soc men SJÄLVKLART ska man INTE ha sjukpenning om man inte är sjuk!

DOCK är det uppenbarligen så att det blir fel ibland i vissa enskilda fall och det är såklart oerhört hemskt och det här måste minimaliseras ner till noll och felaktiga beslut ska snabbt ändras osv som tex de fall som uppmärksammats i media med uppenbart sjuka människor som SKA ha rätt till sjukpenning! Men att kräva att det inte uppstår fel så är i början när man gjort en så pass stor förändring är ju bara löjligt.

Man har på en kort tid vänt hela skiten till något bra, man ser det positiva (arbetsförmåga) istället för att skicka ut folk i bidragsträsket och lämna dem där utan att räkna med att de ska kunna komma tillbaka. Nu har man vänt detta, man vill stötta människor, man samlar kontakterna så att bidragstagaren ska slippa hatta runt lika mycket, man ger rehabilitering, stöttar, ger hjälp till att komma tillbaka till arbete.

Det är ett helt NYTT system och som med ALLT nytt så tar det TID innan det fungerar så som man strävar efter. Under tiden hamnar människor ikläm och det här är inte okej men snälla NÅGON! Det fattar väl vilken idiot som helst att INGEN tycker det är rimligt att en döende cancerpatient eller på annat sätt svårt sjuk människa ska tvingas till JOBB! Tror man att NÅGON i alliansen tycker det är rätt och bra så är man rätt korkad måste jag säga.

Tur att allt var så perfekt förr, innan vi hade denna regering ;-) hahaha Alla tycks ha glömt det EVINNERLIGA eviga vansinnigt tröttande gnället som malde heeeela tiden. Folk klagade på ALLT! Inget var bra! Nu är det glömt och förlåtet ;-)

Men tänk på! Förrut så var det sossarna som styrde, nu kommer de inte styra själva om den sidan vinner. Nej nu måste de lyssna till och ta hänsyn till och kompromissa med kommunisten Lars Ohly. Det blir INTE sossestyre, Mona kan INTE göra vad hon vill för hon måste hålla sig väl med de andra två partierna. Allt måste diskuteras och det ska komma till kompromisser och lösningar som kommunisterna går med på. TÄNK på detta säger jag bara.

Gnäll inte sen på höjda bensinpriser och påtvingat delad föräldrapenning och annat sånt som det kommer snackas om och klagas på i 4 år ;-)


Det knackade på dörren...

Det knackade på dörren....

På fredagmornar har jag och småkillarna "sovmorgon" dvs de ska inte till dagis förrän kl 10. Just den här sovmorgonen började ljuvligt. Det knackade på dörren, en godmorgon-påse från Arla ville flytta in :-)Arla bjöd på härlig frukost med ny yoghurt utan tillsatser, spännande ;-) jag kan säga att den här Yoghurten var vansinnigt god. Tjock och krämig som turkyoghurt eller delikatessyoughurt och DET gillar jag - så vill jag ha youghurt!Tack för frukosten Arla ;-)

Röstat! :-)

mms_img31981 (MMS)

Röstat! :-)


Den rödgröna kampanjkollapsen

SvD-Artikeln går att läsa HÄR

I april hade De rödgröna stöd av 50 procent av väljarna, enligt SVT:s väljarindex. Vad har hänt?

3/5 Den rödgröna skuggbudgeten lovar höjd bensinskatt, höjd inkomstskatt för drygt tre miljoner löntagare, slopade avdrag för hushållsnära tjänster, kilometerskatt på transporter, samt höjda arbetsgivaravgifter för unga.

25/5 SvD uppmärksammar det rödgröna löftet att ”kräva att USA avvecklar sina kärnvapen och militärbaser utanför landets gränser”. Alltså även i Tyskland, Sydkorea och andra platser där USA garanterar fred och stabilitet.

10/7 MP:s storstadspolitik visar sig innebära ett femårigt stopp för byggen av externa köpcentra.

28/7 Carin Jämtin, Stockholms stads S-ledare, lovar ”könsneutrala toaletter i stadens offentliga verksamheter så att man inte måste välja mellan tjej- och killtoaletten” (DN debatt).

16/8 ”När ska vi stockholmare få tid att älska och skratta?” frågar Jämtin och S-landstingsrådet Ilija Batljan på DN Debatt. Tidsbristen löses med ”butlerliknande tjänster i kollektivtrafiken”.

23/8
MP:s Esabelle Dingizian föreslår i Expressen ”clowner på ålderdomshemmen”. Får medhåll av clownen Manne på Newsmill.

26/8 SCB visar att arbetslösheten sjunkit dramatiskt under sommaren. Plötsligt blir den landstäckande S-kampanjen, som baseras på statistik, inaktuell.

29/8 Björn Rosengren talar om S-valförlust i SVT:s Agenda: ”jag tror knappast att hon leder en valrörelse till.” Dagarna innan har Göran Persson sagt att ”de får skärpa sig och jobba hårdare”. Därefter kritiserar både Kjell-Olof Feldt och Jan O Karlsson taktiken att gå till val med V och MP.

30/8 Expressen träffar Thomas Bodström, i kortbyxor, på Dunkin’ donuts i Pittsfield, Massachusetts. Valrörelsen sköts via Facebook.

31/8
Det rödgröna valmanifestet saknar 4 miljarder kronor.

5/9
Lars Ohly frågas ut i SVT om V-kravet på jämnt kvoterad föräldraledighet. ”Min dåvarande fru använde bröstpump och det går idag också” svarar Ohly.

10/9
Expressen avslöjar att De rödgröna i smyg ändrat i valmanifestet om att ”alla företag”, även enmans-, ska bli skyldiga att upprätta jämställdhetsplaner. Plötsligt gäller förslaget bara företag med 10 anställda eller fler.

12/9
På V:s fest i Järna strippar Miss Cookie till ”bara trosor och små klistermärken med Vänsterpartiets logga på bröstvårtorna”. V-kommunalrådet urskuldar sig i Aftonbladet: ”det fanns en naken man också som kastade knivar och spottade äpplen över publiken.”

13/9 Yvonne Ruwaida, MP-ledare i Stockholm, föreslår förbud i innerstaden för bilar tillverkade år 2000 eller tidigare – var åttonde bil (TV4 Stockholm).

14/9 Expressen avslöjar att en 15-åring bjudits på vin på ett valmöte med Thomas Bodström. I AB tar Lars Ohly strid mot rasismen – mot hundar. ”Hets mot folkgrupp är inte tillåtet i Sverige. Men vad som nu håller på att hända är en oönskad rasism inom hundvärlden”, skriver Ohly.Är det här den statsminister vi vill ha??

Visst hade det varit kul att få Sveriges första kvinnliga statsminister men kom igen nu. Att sätta Mona på posten kommer ju bekräfta den gamla idiotmyten att killar är bättre än tjejer! Pinsamt!


En sån här grej till och då JÄVLAR!

Det är kallt ute för det blåser starka isvindar. Senast idag har det dessutom regnat. På väg mot dagis ser jag att de är ute med barnen och leker och när jag kommer närmre ser jag en dagisfröken sitta med en ettåring i famnen på en bänk. Bakom henne ser jag hur Elmer klättrar upp på bänken och ställer sig upp och vippar på kanten. Jag gör en allvarlig min och dagisfröken vänder sig om och tittar på Elmer men gör inte ETT SKIT! Hon sitter lugnt kvar med den andra ungen i famnen och tänker inte fånga Elmer som står där och kan falla bakåt med huvudet i asfalten.

Elmer är smart och går åt rätt håll dock och blir infångad.

Men vad FAN har han på sig? Jordens tunnaste byxor som legat i väskan som extrakläder. De är stora sandiga och jätteblöta fläckar på byxorna. Upptill har han på sig en tunn fleecetröja och en t-shirt. ENBART! Nu menar jag INTE en vind- och vattentät WS-fleece utan en helt vanlig TUNN fleecetröja vars ärmar är genomblöta upp till armbågarna.

Hela ungen är iskall! Alvin har skaljacka men bara vanliga velourbyxor som såklart är blöta och sandiga. Inga regnbyxor eller överdragsbyxor.

Jag går in och rafsar ihop deras saker och går hem med dem snabbt. Elmer måste tinas upp så jag drar av alla blöta kläder och sen blöjan. Han är röd i rumpan och har rester kvar av en värdelöst dåligt bytt bajsblöja. Både armar och ben är helt blåa och det tar nästan 10 minuter i varm dusch för att han ska återfå färgen.

VAD FAN ÄR DET HÄR FÖR JÄVLA SKIT??!!!

Det är INTE så att det inte finns kläder på dagis!

Alvin har på dagis: stövlar, regnoverall, överdragsbyxor och ett regnset med jacka och byxa + skaljackan som nu var det enda han hade på sig och höstskor.

Elmer har på dagis: en vind- och vattentät höstoverall från Mini a Ture, ett regnset med jacka och byxa plus en extra regnjacka som blivit kvar från Alvin som Alvin vuxit ur. Han har även stövlar och en skaljacka. Detta är allt de valde att INTE ha på honom utan istället tog de på honom en tunn fleecetröja och höstskor enbart. Alla andra barn hade riktiga jackor.

Han är förkyld och har hosta redan sen innan! Nu åker han väl på lunginflammation, vi får väl se.

Snaaaark

Biologiprovet gick inget vidare i morse, fick till och med hoppa över en fråga och så fick vi tillbaka Naturkunskapsprovet lektionen efter och det var ju en katastrof - VG bara! Kändes inte alls kul med en sådan start på dagen. Vi fick inte se proven utan bara se resultaten, ska verkligen bli intressant att gå igenom sen för nu undrar jag ju hur det kunde bli så jävla misslyckat?!

Sen har vi haft matte som jag velat hoppa över för jag är så trött idag och därefter var jag och tittade på partidebatten i Assbergssalen (aulan). Jag har fortfarande ledig tid kvar som jag borde använda till plugg men jag känner mig bara för trött. Klockan 15 är det dagens sista lektion, engelska.

Just nu känner jag väldigt mycket för att gå hem och sova :-P men får ta och köpa en kaffe och stå ut istället. Kanske plugga lite till och med.


Partidebatt i aulan :-)

mms_img38743 (MMS)

Partidebatt i aulan :-)


Vad händer här?

Paus i TV4:s utfrågning av Alliansen :-)

Måste ju in och blogga lite eftersom det varit tyst hela dagen här.


Jag har fullt upp helt enkelt. Det är mycket skola nu och prov imorgon. idag hoppade jag på ytterligare en kurs också, en kvällskurs i Spanska. Jag har velat lära mig spanska huuur länge som helst och fick nu chansen genom att M tar småkillarna över natten på tisdagar så jag får kvällen fri. Kursen är mellan 18-20. Detta innebär förvisso att jag kommer få hem dem snortidigt på onsdagsmornarna men det är det värt :-) Victor började ju också i spanska nu när han började 7:an så jag tror vi båda har nytta av att läsa samtidigt :-)

Imorgon är det dags för prov igen, hua! Jag har inte pluggat än men ska försöka klämma in det efter utfrågningen men inte för länge eftersom småkillarna som sagt kommer hem typ klockan 5 imorgon bitti...

Imorgon får vi också tillbaka första provet vi gjorde. Är nästan lika nervös för det som inför att göra prov nr 2 haha.

Valet stjäl en massa tid nu faktiskt men jag tycker det är viktigt att lägga tid på och dessutom tycker jag det är både kul och intressant. Det har varit mycket aktivitet i skolan nu kring valet. Det är ju riktat till gymnasieeleverna men jag har passat på att se ett par debatter i aulan mellan partierna. Duktiga unga människor som förde partiernas talan. Vi hade en riktigt riktigt skarp kille från Folkpartiet och en till mycket duktig kille från Centern där idag så det var kul att titta på.

Nej nu ska jag skynda mig att ta en dusch innan Nyheterna är slut på 4:an.

Ha det gott <3

Elmers 1-årsfoto!

Har fotat lite här hemma ikväll :-)

Ska fixa i ordning bilderna och visa upp men jag visar den bästa nu direkt :-) den här bilden kommer att hänga på vår vägg bredvid Victors och Alvins 1-årsfoton. jag blev jättenöjd! Fast tyvärr kom jag på för sent att han skulle ha sitt halsband på sig så just den här bilden hann jag ta innan (de andra två killarna har halsband på sina 1-årsfoton).

Här kommer bilden:
Här är de andra två grabbarnas ettårsfoton som hänger på väggen som 50x60 cm förstoringar:
Här är albumet med alla bilder jag tog inför Alvins 1-årsfotografering:
http://beckah82.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1218319201&id=250949299 
(10 augusti 2008 men klicka även på 11 augusti där det fortsätter)

Ettårskontroll :-)

BVC-besöket avklarat :-)

Vi körde på vaccination trots förkylningen. Subfebril har han ju varit av och till senaste halvåret i perioder så det går ju inte vänta på. Eller, läkaren tyckte egentligen att vi skulle avvakta medan BVC-sköterskan tyckte vi skulle köra på. Jag var lite osäker men samtidigt så har han ju inte FEBER så ja, det ska ju gå bra.

Skrek gjorde han så klart och klämde fram en tår men det gick över snabbt som sjutton. På vägen hem var han trött men å andra sidan var det precis innan lunch och vila så det hade han varit i vilket fall. Dumpade honom på dagis och gick hem för att äta lunch själv med innan jag sticker tillbaka till skolan.

Hur var det nu med vikt och längd? Well... jag gissade ju på 11 150 gram och 78 cm. Jag hade feeel. Han vägde 11 160 gram ;-) och var ...håll i er: 80,5 cm lång!!!!!

Alvin vägde 11 160 gram prick ...när han var 18,5 månad ;-)

Lite väntat att Elmer skjutit iväg på längdkurvan egentligen men kanske inte så mycket. Hans bästis Alex var på sin ettårskontroll för någon vecka sen och var 77,5 cm och då kunde vi se med blotta ögat att Elmer var en liten bit längre än Alex plus att det gått någon vecka som sagt så ja, det kanske stämmer bra, hade bara så svårt att tro att det var så mycket för vi försökte mäta honom på barndagvården i Borås, alltså ställa honom mot väggen och mäta så som man gör med större barn och då la han antingen ryggen i en båge eller böjde knäna så vi fick honom inte helt rak och fick det till 76 cm bara :-) NÅGOT fel hahaha Dessutom var det ju det första BVC-sköterskan sa idag till Elmer när vi kom dit (innan mätningarna) "OJ vad lång du blivit Elmer".

Så här ser BVC-kurvan ut:
Vem var närmst? Jag själv på vikten va? :-) längd var nog någon av dem som gissade på Facebook för där fanns 80-81 cm tror jag :-)

Snart BVC - gissa längd och vikt

Sitter på datalektion :-)

Om ett tag ska jag gå och hämta Bellenbus och gå till BVC. Vet inte om det blir någon spruta med tanke på förkylningen, han har varit subfebril av och till nästan hela tiden sen han blev sjuk.

Någon som ge sig på att gissa vikt och längd?

Nyfödd: 4720 gram, 54 cm
1 månad: 5740 gram, 58,9 cm
2 månader: 6600 gram, 62 cm
3 månader: 7370 gram, 66,2 cm
4 månader: 7910 gram, 67,9 cm 
5 månader:
8770 gram, 70,7 cm
6 månader: 9270 gram och 71 cm
8 månader: 9880 gram och 74,2 cm
10 månader: 10 420 gram och 75,5 cm

12 månader: ???

Våran helg

Nej nu sitter jag på övertid ;-) hade bestämt mig för att plugga mellan 22-23 ;-)

Jag är förkölder! Buhu :-) jag har varit förkyld i hur många veckor som helst men det var bättre ett tag, bara lite hosta men nu verkar det ha blossat upp igen med frossa, snor och ny hosta. Skitkul.

Imorgon ska lilleman till BVC på ettårskontroll. Om man ska gå enligt senaste mens, hans första BF-datum så skulle han fyllt 1 år imorgon så det passar ju bra :-) Enligt RUL var det 8 september och enligt när han ploppade, det man faktiskt räknar ;-) så är det den 4 september.

Victor föddes 18 dagar efter beräknat men hade samma datum både på SM och RUL. Alvin är enklast för han hade 5 juli enligt både SM och RUL och föddes på sin dag :-)

De tre prickarna Elmer fick igår har nästan helt försvunnit och idag har bara en enda ny dykt upp men jag har haft obehagliga mardrömmar :-/ natten till igår (innan han började bli prickig igen) drömde jag att han fick prickar över hela nacken och nu inatt var det dags igen. Drömde om fläckar i hårbotten som var stora som femkronor, alldeles köttiga och äckliga, hua! Har tyvärr sett sådana exempel. Ja där ser man ungefär hur mycket LCH kan påverka ens liv negativt trots att sjukdomen i sig hittills hållt sig lugn.

Småkillarna har sovit hos sin pappa hela helgen men båda var här ett tag igår och Elmer var här nästan hela dagen, när de åkt tog jag med mig Victor ner på Skene Marten och åkte lite karusell. Ett par systrar och några syskonbarn var med också :-)

Idag har jag försökt plugga lite och ska som sagt försöka fortsätta nu en stund innan jag nattar mig själv :-)

Ha det gott <3

Vem ägde vem egentligen?

Vad tyckte jag nu om debatten?

Mona var lika nervös och pinsam som vanligt. Hon bara spydde ur sig en massa ord, babbel som egentligen inte betyder något alls för det enda hon ägnade sig åt var att attackera, ljuga och gnälla om alliansens politik istället för att hålla sig till att presentera sin egen.

Reinfeldt ägnade istället tiden åt att presentera sin politik och berätta VAD de tänker att göra och hur det ska finansieras. Han höll sig lugn, saklig, ärlig och presenterade siffror och fakta.

Mona snackade bara en massa skit, bara en massa ord, utan att ge några besked. Fina ord om allt hon tycker är fel och dåligt men utan att berätta hur hon tänkt ändra felaktigheterna. Vilken idiot som helst kan väl rabbla upp allt i samhället som inte fungerar, det är väl ingen konst? Men att rabbla upp dem och samtidigt berätta vad man ska göra åt saken och dessutom kunna FINANSIERA idéerna - DET klarar verkligen inte Mona.

Precis som vanligt är det bara en massa tomma ord och löften som helt saknar verklighetsförankring och finansiering.

Pinsamt Mona! Hon svarade inte på en enda fråga utan försökte finta bort allt med snack - en ganska dålig idé när man är en så kass retoriker som hon :-) En sådan som Mona borde ta och ha med sig lite mer fakta, raka svar, ärlighet och verklighet när hon går iväg på debatt ;-) det här är ju inte första gången hon skämmer ut sig.

Reinfelt ägde debatten genom att låta bli att stå och snacka en massa tomma ord - det han sa betydde istället något. Men det är klart, är man bara tillräckligt korkad så lyssnar man ju hellre på fina ord och tomma löften bara för att det "låter bra" det krävs ju att man kan tänka för att genomskåda detta ;-)

Vad tyckte ni? Förklara :-)

20:00 SVT1 MISSA INTE!

Det här borde ligga i ALLAS intresse att se!

Kl 20:00 på SVT1 sänds duellen - Reinfeldt och Sahlin möts och får svara på de viktiga frågorna inför valet.

Du kanske blir förvånad? Överraskad? Kanske är den färg du håller på helt fel? MÅSTE ses! Ska man rösta tycker jag man har en skyldighet att hålla sig något så när "påläst" och det här är en väldigt bra chans att få lite bättre koll. jag tycker det är rent pinsamt med alla som går och röstar utan att veta vad de två olika sidorna står för! Att lyssna vad mamma och pappa säger, vad jobbarkompisarna säger eller hur snacket går i bekanskapskretsen är INTE att ha koll! Man får INTE fram fakta och sanning på det viset! Skaffa dig en EGEN uppfattning genom att verkligen ta reda på vad de olika sidorna vill, vad de lovar, vad de inte kan svara på osv.

Så nu förväntar jag mig att alla som läser detta tittar på duellen ;-)Glassig efterrätt :-)

mms_img64615 (MMS)

Glassig efterrätt :-)


Plugg i sängen hela dagen. Massor att ta i...

mms_img64613 (MMS)

Plugg i sängen hela dagen. Massor att ta igen och prov i veckan. Lite segt men samtidigt gillar jag ju att gå i skola :-)


Cancer och Histiocytos

Skillnaden mellan Cancer och Histiocytos - om man ska jämföra med en dator...

- Cancer är som hårdvarufel (muterade/elaka celler)
- Histiocytos är som mjukvarufel (normala celler som beter sig felaktigt/dålig programmering)


Elmer har fått nya prickar :-/ upptäckte två på halsen i morse och en ny på höften nu ikväll.

Svårt att välja?

Ja, många tycker att det är svårt att veta vilket parti de ska rösta på. Det är kanske inte så konstigt...Synd bara att de inte skrev ut VILKET detta enda parti är ;-)


Bild stulen från:
http://eriklaakso.voltaire.se/?p=225
Där kan du läsa hela inlägget kring dessa bilder.

Ska testa Pampers genom Buzzador :-)

Jag har blivit uttagen i Buzzadors kampanj med Pampers Active Fit :-)Buzzador söker även fler föräldrar för kommande kampanjer så passa på nu att anmäla dig :-)***

Vad är Buzzador?

Så här står det om Buzzador på hemsidan:
 


"Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det."


Om du använder den här länken så blir det jag som rekryterar dig och det skulle göra mig glad såklart :-)  https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Beckah82

Myskväll

Idag har jag inte gjort NÅGONTING ...ALLS! Känns lite väl lyxigt för det var ju inte som så att det inte fanns något att göra, finns tusen saker att göra.

Men men det finns fler dagar :-P

Nu håller jag på att vänta på att klockan ska bli så pass mycket att M kommer och hämtar våra söner. jag tror han ska ha dem över natten, vi pratade om det igår men det blev inget tydligt svar så vi får se.

Jag och Victor ska gå hem till syster S och dit ska även syster A och tillsammans ska vi äta Tacos och se på film. Mysigt :-) och GOTT :-)

I helgen är det marknad här i byn Skene Marten alltså ;-) enda gången man ser fler än 2 pers samtidigt ute hahaha nä men typ. Det brukar vara smockfullt med folk överallt. Jag får se om jag går ner dit imorgon. Alvin ska iaf dit med sin farmor och jämngamle kusinen Jonathan.

Själv har jag massor att göra i helgen så vi får väl se hur mycket bloggande det blir.

Ha en mysig kväll hörrni :-)

Miljöpartiets utfrågning

Intressant partiledarutfrågning igår med Maria Wetterstrand och den hetaste frågan var först ut :-) jäklar vad hon hade laddat inför den hehehe.

Grejen var så här att media gick ut ganska hårt under gårdagen med påståendet att Miljöpartiet kan tänka sig att samarbeta med alliansen.

Wetterstrand var naturligtvis väldigt väl medveten om att hon skulle bli attackerad med det här och frågan är ju rikitigt riktigt jobbig. Det går inte svara ja och det går inte svara nej.

Vinner alliansen så tror ju jag att det absolut kan finnas en möjlighet att Miljöpartiet blir tillfrågade om de vill komma över på rätt sida och då kan de ju inte ha sagt innan valet att det är otänkbart för de kommer ju tacka ja, det finns ju inte en möjlighet att de inte skulle göra det. Inte minst på grund av det hon själv påpekade: utan sådana samarbeten över blockgränserna så får SD en vågmästarroll som hon påstår sig vilja motarbeta. Dessutom har ju Miljöpartiet aldrig egentligen haft tanken att vara låst till en röd eller en blå sida. Därför måste möjligheten lämnas öppen så de kan tacka ja.

Dock handlar det väl mycket om hur samarbetet skulle se ut. Jag tror inte de skulle ställa upp som ett stödparti utan det är i såfall om erbjudandet gäller ett verkligt samarbete med en plats i regeringen.

Å andra sidan kan hon ju inte heller berätta det här (säga ja) innan valet för hur skulle det se ut? Då ställs ju hela det rödgröna samarbetet i ett mycket märkligt och osäkert läge. Det skulle se otroligt dumt ut! Väljarna skulle inte ha någon trygghet alls. De som röstar på Miljöpartiet men vill ha en rödgrön regering skulle ju inte våga rösta på Mp om en röst på Mp skulle kunna innebära en röst på alliansen!

Så hon var tvungen att hålla de rödgröna väljarna trygga utan att stänga och låsa några dörrar till höger. Knepig sits :-) helt klart den jobbigaste frågan hon fick och som sagt, den kom först.

I vanlig ordning eldade hon upp sig och blev så nervös och till sig att rösten darrade och orden klumpade ihop sig i halsen. Sååå typiskt klockrent Maria Wetterstrand. Hon blir alldeles för nervös och sån har hon alltid varit men det gör inget för hon får ändå alltid till det och kan tala för sig så det i slutänden blir bra. En dålig talare hade ju klappat ihop helt i det läget. Visserligen fick vi aldrig något svar på frågan, hon svarade aldrig ja eller nej och nervositeten blev allt för tydlig men jag tycker ändå att hon skötte det hyfsat snyggt.

utfrågningen blev ganska märklig och unik måste jag säga. Normalt sätt brukar man antingen lyfta fram sin egen politik, alternativt trycka ner motståndarsidans politik men Maria valde istället att knappt alls gå in på allt hon ogillar med motståndarsidan utan flirtade kraftigt med dem istället.

Flertalet gånger drog hon, på eget initiativ, upp saker som hon tyckte regeringen gjort fantastiskt bra. Hon öste på med beröm helt enkelt och jag fick känslan av att det faktiskt hängde ihop med det jag skrivit här ovan - hon vill hålla dörren öppen och det var också därför hon passade på att tydligt markera att Mp inte kommer att ställa upp som något stödparti = ska alliansen höra av sig får de ta och höra av sig med ett erbjudande om ett äkta samarbete.

Själv gillar jag ju det här men kan samtidigt se att gröna väljare som vill ha rödgrönt och absolut inte grönblått kanske inte alls blev lika nöjda som jag.

Ja, det här var mina tankar kring gårdagens utfrågning :-)

Fy sjutton vilket spännande val!!! LÄNGTAR tills det är över så man får se vad som händer, om det kommer att röras om i grytan eller inte.


Jag röstar på Folkpartiet, kanske jag ska tillägga, om någon undrat ;-)Så här låter det när man inte kan svara ja eller nej:

Så här låter det när man solklart säger nej:


It's over now!

Eller ska jag kanske skriva "It's over - for now" ;-)

Idag var tredje dagen som Elmer varit HELT och hållet fri från prickar :-) härligt! I måndags bleknade den sista pricken bort, på dagen 5 veckor efter att det började! Lite intressant för sist han hade LCH-prickar (när han föddes) så slutade det utvecklas nya efter 5,5 vecka ungefär :-) Så nu vet jag till nästa gång att jag kan räkna med ca 5 veckor mest troligt.

Så gött att det är över! Men nu undrar jag ju förstås om den här pågående förkylningen kommer att trigga ett nytt återfall som kommer komma här inom några veckor? Och om det händer, kommer det stanna i huden även den gången? ...Är inte livet med LCH helt underbart??!

Nej, jag ska försöka hålla mig positiv och tro på att han får vara fri ett tag eller helst för alltid nu.

Han är extreeeemt gnällig kan jag meddela, ruskigt kass i magen, snorig som sjutton, trött och så har han fått en bula på huvudet som jag håller på väntar och ser om den tänkt gå tillbaka (om han slagit sig) eller om det är något som måste kollas upp. De förra småbulorna han hade bör ha varit myggbett iallafall :-)

Alvin är rätt frisk nu däremot och båda har varit hemma idag för att vila upp sig men imorgon blir det dagis. GUD SÅ SKÖNT! Dagen idag har varit tortyr!

Nu ska jag ta de iordninggjorda smålortarna och lägga dem sen ska jag kika tv. Tror det är "halv åtta hos mig" och sen är det Partiledarutfrågningen och den ser jag fram emot!!! :-)

Elmer Gris

Vem vill komma och städa? Golvet värre än bordet...
Varför ser det ut så här efter varje måltid? Sååå tröttsamt i längden :-P Alvin hade precis slutat grisa ner när Elmer började äta själv mer. Får väl räkna med 1,5 år till av det här...

Vill vi verkligen ha en sån tomte i regeringen?

Nej till sänkt inkomstskatt! Mer skatt för folket för sjutton! Alla ska behandlas lika och ha lika mycket pengar. Alla ska med och alla är lika viktiga.

...men det finns såklart ett undantag!

Det finns en grupp människor i vårt samhälle vars insats är liiite bättre och lite viktigare än alla andras. Dessa svenska hjältar måste vi värna om för de är otroligt viktiga. För de här fantastiska medborgarna bör vi sänka inkomstskatten för till skillnad mot alla andra så behöver de det och förtjänar det. Ja, det är ju ganska uppenbart vilka jag pratar om, eller hur?

PROFESSIONELLA FOTBOLLSSPELARE!


*ridå*

Nej, det här är verkligen inte mina åsikter utan Vänsterpartiets Lars Ohly. Jag skämdes något otroligt å hans vägnar och hela partiets vägnar när jag tittade på partiledarutfrågningen med honom på SVT1. Jag kan tänka mig att varenda vänsterpartist, ja hela rödgröna sidan satt och skruvade på sig av obehag i TV-sofforna under hela utfrågningen och med ALL rätt! Pinsammare människa får man leta efter.

Varför föra sitt partis åsikter när man kan föra sina egna?

Vidare så tycker Lars Ohly att vi föräldrar i Sverige bör omyndigförklaras och styras när det gäller hur vi ska välja att ta ut föräldrapenningen. Han menade att i vissa frågor måste man gå in och styra de dumma fåren i rätt riktning eftersom de inte klarar av att bli jämställda på egen hand. Nej, han sa inte dumma får men det var ju känslan man fick. Att nästan alla föräldrar själva säger att de vill bestämma hur de ska dela dagarna mellan mamma och pappa har ingen betydelse.

Lars Ohly anser att man ska dela 50/50 rakt av. I praktiken innebär detta att man måste byta när barnet är 7 månader gammalt. Väldigt många barn ammar i ganska stor utsträckning i den åldern och en del helammas fortfarande.

När det kom invändningar kring det här med amningen så släpade lars Ohly fram sin hemmasnickrade statistik á la familjeliv.se : "Men vaddå? det finns något som heter bröstpump, det använde min fru, ALLTSÅ ska det funka för alla" sa han typ med ett hånskratt.

Lilla Lars, nu råkar det ju vara så att allt som funkar i DIN familj behöver inte nödvändigtvis funkar i alla andras familjer! GRATTIS! Din fru kunde pumpa, så bra för er, men alla kan inte det!

Jag själv får kanske ut 20 ml på en timmes pumpande trots att jag kan amma mitt barn proppmätt på 5-10 minuter. Amning och pumpning är INTE samma sak.

Men det är väl såklart jämställdhet att en kvinna ska jobba hela dagarna och sen komma hem och ägna resten av dagen och halva natten åt att sitta fast i en bröstpump för att lyckas hinna få ut tillräckligt med mjölk för att täcka barnets behov följande dag? Fantastiskt rättvist och jämställt!

...dvs OM mjölkproduktionen ens håller för det! Jag personligen hade inte lyckats kan jag säga och jag vet att det är många som har samma problem med en känslig produktion som kräver regelbunden amning om dagarna för att inte tappa i mängd.

Men men det är väl något fel på oss förstås, för klarade fru Ohly att pumpa så gör alla det!

Jag har tittat på alla partiledarutfrågningar men ingen kan få mig så irriterad som den här tomten! Hur fasen hamnade han där? Hur kan partiet vilja ha honom som ordförande? Det är för mig en gåta! Nu riskerar vi att få den här kommunisten tomten i regeringen. Skrämmande. Låt oss hoppas på en fortsatt blå regering!!!

Ikväll är det dags igen för partiledarutfrågning och nu har turen kommit till Maria Wetterstrand. Ska bli riktigt intressant! Jag gillar miljöpartiet. Det stora felet är att de sitter på fel sida. Men man vet ju aldrig vad som händer nu efter valet. Att Sverigedemokraterna kommer komma in råder det knappast någon tvekan om. Sen har vi ett par, tre partier som skulle kunna halka under 4%-gränsen också.

Det är onekligen ett otroligt spännande val i år och det ska verkligen bli intressant att se vad som händer efter valet. Det finns ju en chans att det rörs runt i grytan! Lite grönblått tex hade INTE varit dumt!
Mina födelsedagspresenter :-)

Förrutom nära 200 grattis på Facebook (!) och alla grattis i bloggen och via mail så fick jag även ett SMS av min mamma med ett grattis (på rätt dag till och med) och så fick jag lite presenter :-)

Mina systrar Kicki, Angi och Suss gav mig ett gulligt mammasmycke till mitt armband redan i lördags på Elmers kalas och sen på söndagen när M haft barnen kom han hit med McDonk-mat och en present från barnen :-) en mugg i den perfekta kaffemuggsformen. Jag har haft en förrut i precis den här formen som det stor Världens bästa syster på men den har gått sönder och jag har verkligen saknat världens bästa kopp :-)

Dagen efter var det min födelsedag och jag var hemma med Ellebellen. Barnens farmor, alltså M's mamma kom förbi med en present :-) ett presentkort på massage!

Jag gav mig själv en fin present också :-) en Sony Ericsson XPERIA X10 MINI PRO.


Tack till alla gulliga människor för att ni uppmärksammat min födelsedag <3

Idag för ett år sen (Tack!)

Elmer föddes 4 september 2009 och vi låg inlagda till den 8 september, hans BF-dag. Idag för ett år sen åkte vi hem. Idag för ett år sen var också dagen då jag fick Elmers diagnos. Egentligen inte på papperet, men den 8 september trillade den här kommentaren in i bloggen:Innan den här kommentaren hade vi googlat som sjutton men inte funnit NÅGOT alls som liknade Elmer pricklar. Sen kom den här kommentaren och alla bitar föll på plats. Då visste jag, jag var helt säker på att det här var vad han hade, LCH. M var inte lika övertygad utan ville vänta och se vad läkaren skulle säga några dagar senare, den 11 september.

Men visst var det ju så. På grund av den här kommentaren kunde jag läsa på och förbereda mig, vilket var väldigt tur för jag fattade inte ett ord av vad läkaren sa och hon kunde knappt namnet på den själv.

Nu i efterhand när jag fått hans journalkopia så står det att Elmers hudläkare sagt Langerhans cellhistiocytos redan när hon kom och tog provet på honom då han föddes. Det var hennes gissning och den alternativa diagnosen var Juvenilt Xantogranulom, som också är en histiocytossjukdom. Men VI visste ju inte detta då. Vi fick inte veta ett skit förrän biopsisvaret var klart och det var egentligen klart den 10:onde och meddelat till Borås men vi fick veta dagen efter, den 11 när vi skulle till Neo med Elmer.

TACK Mirja! Den här kommentaren är en av de viktigaste och bästa jag fått någonsin i bloggen!


Nu stämmer det ju inte riktigt det där med prognosen, eller rättare sagt, det går inte sätta den "Hashimoto-Pritzker"-diagnosen förrän långt fram i framtiden, därför delar man inte upp så längre utan säger bara medfödd LCH i huden, för man kan inte säga på förhand om det kommer att vara så eller om det kommer utvecklas. Speciellt inte inom första året från diagnos då ca 50% av barnen utvecklar en livshotande multisjukdom.

Men det skulle ta lång tid att lära sig "allt" om LCH. Många månader. Jag lär mig nya saker ännu och det är ju inte så konstigt. Sjukdomen är en gåta fortfarande även för forskarna...

Jag har designat ett NYTT tryck!!!


NYTT HOS BABYKUNGEN.se!!!!


De flesta känner till mitt gamla tryck som finns att beställa hos Babykungen i form av T-shirts eller bodies, eller hur?

Detta:

Well ...nu har jag skapat ett nytt tryck!!!Du väljer såklart vilket namn som ska stå på trycket och så väljer du färg på tröjan och färg på trycket!!! Trycket går alltså att variera väldigt mycket!

Här är ett par exempel:


Det finns många olika tröjfärger att välja bland och oändligt många färger att välja på stjärnan
:-) blå+blå eller röd+röd eller rosa+lila eller grön+röd osv, DU bestämmer :-)

Samma sak gäller ju mitt gamla tryck. Det vet du om va? Du kan välja mellan många olika färger på tröjan/bodyn och sen kan du välja fritt vilken färg hjärtat ska ha. Tex vit body med ett rosa hjärta.

På det gamla trycket får du ju lägga till en undertext också. Tex så här:

ARVID
Busunge

ELLIOT
Lillebror

WILMA
Sötnos

JULIA
Älskling

MELVIN
Grodan

Osv osv...


Babykungen har ALLTID FRAKTFRITT!

Är du ny kund??? TOPPEN :-) Då har Babykungen ett specialerbjudande till dig:
Svar på kommentar

Delar ur en icke godkänd kommentar:


"Finns det någon speciell anledning till att du drog på stort på Elmers födelsedag med kalas för hela släkten men på Viktors varken gav han ett kalas eller tårta. Fick Viktor födelsedagspresent ens?"


Jaha? Har det inte stått i bloggen så har det aldrig hänt, eller? :-) hahaha


Jag, precis som ALLA andra bloggare VÄLJER ut små fragment av våra liv, våran vardag, som vi vill/orkar lägga upp i bloggen och resten får läsarna aldrig se. Vaddå? Har du inte fattat det?  :-)

Victor hade både kalas och tårta serdu, jag bara orkade inte blogga om det. Jag har dock nämnt kalaset i bloggen.
Presenter fick han också minsann. Tänka sig! Runt 700 kronor i form av kläder, ett X-box-spel för 400 kronor (eller var det 500?), ett par filmer, nån skolgrej och en touch-mobil. Detta av mig alltså, om jag inte glömt något.

Därtill fick han 100 kr var av mina systrar, pengar även från sin farmor, ett spel och godis från Alvins och Elmers pappa, kläder från Alvins och Elmers farmor och så fick han säkert något från sin förra stödfamilj som han hälsade på.

Så du behöver inte bekymra dig så mycket och i fortsättningen kan du ju tänka lite längre än näsan räcker. Det händer saker i våra liv som aldrig hamnar i bloggen, märkligt va??

Gå i skola och ha småbarn

M kunde inte ta vård av barn. Han jobbar som murare och skulle byta ställe idag och ha någon kurs eller vad det var. Men det löste sig. Elmer är på dagis och Alvin har barnvakt. Själv är jag i skolan och fick gjort mitt prov - YEY!

Men vilken skillnad det blir när man går i skola och har småbarn :-/ igår hade jag planerat att plugga på kvällen men så fick jag ju som sagt en sjukling så vi bestämde att det var dumt om M skulle släpa med sig ungarna på kvällen (han har dem på tisdagkvällar några timmar) så istället hälsade han bara på oss ett tag och satt hemma så jag kunde gå till affären, men först skulle ju middag lagas och barn matas innan jag kunde gå till affären. Sen när jag kom hem skulle Elmer badas, fixas och nattas och jag ville se partiledarutfrågningen på SVT1 klockan 20 och så vaknade ju Alvin titt som tätt och skulle skötas om och få vatten, Alvedon och allt vad det var.

Sen vill man ju hinna ha kontakt med lite folk på nätet och när jag äntligen skulle plugga lite så var jag tvungen att göra i ordning allt först - ta fram kläder inför morgondagen, hänga tvätt, duscha osv. Klockan 23 var jag äntligen klar och kunde sätta mig med boken. SKITTRÖTT eftersom jag fått kliva upp 04:45 igår morse när Alvin vaknade och väckte Elmer.

Så jag orkade bara läsa i en timme knappt och sen var jag hungrig och skulle äta något. Så jag satte mig framför TVn och upptäckte att de sände Idol i repris! Jag missade Idol kl 20 eftersom jag hellre valde Partiledarutfrågningen. Jahapps så fastnade jag ju framför TVn till halv 2 och så fick jag ta och sova några timmar och sen vaknade Elmer första gången vid 6-tiden och höll på grejade fram till 7-tiden då jag klev upp. Gjorde i ordning barn och mig själv. Skickade iväg Alvin, sen iväg med Elmer till dagis och så äntligen hinna kasta i mig en kopp kaffe och iväg till skolan...

Nåja provet gick helt okej iallafall som tur var :-)

Beskrivningen ovan är inte på något sätt ovanligt, alltså så ser det ju ut hela tiden och jag menar inte att klaga :-) jag bara konstaterar att det ÄR ganska pillrigt att gå i skolan och ha en massa barn och vara ensamstående, fast jag är ju inte ensam förälder iallafall som tur är! M har haft barnen största delan av helgerna sista tiden och har dem även tisdagskvällar och utöver det så har jag tillgång till barnvakt om jag behöver. Jag har så många olika som kan vara barnvakt så kan inte den ene så kan alltid någon annan. Det brukar lösa sig.

Skönt att få känna att man lever dock :-P På fredag är det bara MIN dag iallafall och den ska jag utnyttja på bästa möjliga sätt. Mer om det längre fram.

Nej nu ska jag ta och plugga lite Engelska. Sitter på skolan nu alltså ;-) nästa lektion är Engelska men det är en stund dit.

Hej hej

Elmers foto i en applikation på Facebook

JAAAA JAG VEEEEET :-)

Ni är jättegulliga som håller koll men nu är det minst 25 pers som skrivit kommentarer, skickat mail och hört av sig på Facebook om att det finns en bild på Elmer i frågegrejen "Hur många barn får du?".

Jag vet, jag har gjort den och ja, det ÄR Elmer och bilden är redigerad av mig själv också.

Jag gjorde den här bilden när Elmer var pytteliten för jag ville se hur han sett ut om han fötts frisk :-)

Tack för att ni är uppmärksamma men som sagt, ja jag vet ;-)

Kolla in den: http://apps.facebook.com/myphrases/apps/?id=251062&amp;cross&amp;showPhrase=yes


Sjukt och konstigt och lite sånt...

Yey!

Kom hem nu och skulle sätta på ljudet på mobilen och upptäckte att jag hade missade samtal från dagis. Röstmeddelande om att Alvin fått feber så jag ringde upp. Han hade 38,8 i armhålan "med eller utan tillägg?" frågade jag men de hade inte lagt på något, de visste inte att man skulle det. Han har alltså hög feber. Dock låg både han och Elmer och sov så alternativen var att gå dit, väcka Alvin, gå hem med honom och sen släpa med honom tillbaka till dagis för att hämta Elmer senare. Eller att slita upp båda två nu och ta hem. Eller att låta dem sova så ringer dagis när de är vakna istället.

Vi kom fram till att det sista alternativet är skonsammast för båda. Så nu sitter jag och väntar på att gå och hämta sjukling + lillebror.

GAH! Det gååår inte. Jag har prov imorgon! M får fan lov att ta vård av barn! Han kommer vägra dock. Vette sjutton hur jag ska göra då. Jag har inte utrymme för att missa prov. Inte i Naturkunskap iallafall.

Sen var det detta med tandläkaren då. Jag ringde på förmiddagen och avbokade tiden och bad om en mailadress för att skicka bilderna. De ville såklart inte eftersom Vgregion har som policy att inte ha kontakt via mail (som om jag brydde mig) och dessutom går det absolut inte säga något bara av att titta på bilder. Nä, jag ber ju knappast om en bedömning genom bildtittning men de kan ju titta och bedöma om det är värt att åka till Borås med eller inte. Fick till slut adressen efter mycket tjat och skickade samma bilder som jag lagt upp här igår.

Sen ringde jag och fick prata med tandläkaren och hon började med att ösa ur sig beröm över bilderna för kvalitén var ju fantastisk ...yeah yeah. Vad hade de väntat sig? När jag säger att jag har bilder som visst är värda att titta på.

Hur som helst. Först sa hon att det inte såg normalt ut med munnen, undrade om han bitit sig i läppen men jag sa att det inte finns någon svullnad och samma sak i tandköttet, ingen svullnad men tänderna har tryckts ner. Jag frågade om det kan bli så för att det trycker på med nya tänder vid sidan. Nej det skulle det inte kunna göra sa hon något luddigt om.

Hon ville träffa honom och titta. Men jag sa att vi var ju där för 2 veckor sedan och när jag sa det så kollade hon journalen. Ja visst ja, nä men vi gör som planerat och tar ett återbesök om ett år. Jahapp? Jaja tack, gärna för mig, men då var det plötsligt normalt det som 10 sekunder tidigare inte såg normalt ut? Äh jag fattade ingenting men nu är den saken ur världen iallafall. Han ser ut sån bara, punkt slut.

Nepp, nu ska jag satsa på att hinna med disken innan jag ska hämta barn.
Hej hej :-)

Henrik Dorsin och Cecilia Frode fick barn tillsammans...

När jag tittade på bilderna jag tagit idag så tyckte jag att Elmers tänder såg sneda ut. Alltså att de två till höger sitter längre ner än de två till vänster (nu pratar jag om de 4 uppe). Funderade på hur länge det varit så och kollade på lite äldre bilder. Det har kommit senaste tiden.

Det är ju inte stor skillnad, kanske rent av inbillning men när jag kollade på nyligen tagna bilder så upptäckte jag att tänderna inte var det enda som var snett?? Undrade ett tag om jag råkat halka in i Cecilia Frodes fotoalbum??!


Så här ser Elmer ut nu:
Så här såg Elmer ut för ett par månader sen:


Men men det är säkert helt normalt som vanligt :-) bara jag som hittar knasigheter som inte finns. För säkerhets skull ringde jag specialistbarntandläkaren för att fråga (eller egentligen för att få höra "nejdå det är ingen fara, så där blir det på alla" eller liknande) men nej, de tyckte väl kanske inte att det lät helt normalt tror jag? För de gav honom en tid imorgon :-/

Uppdatering

Efter en stunds funderande så ...nej. Jag tänker ringa imorgon och avboka tiden. Jag orkar inte hålla på och kolla varje liten grej, han har sned mun men det är egentligen inget konstigt, alla ser olika ut. Tänderna har fått ett mindre mellanrum och när de tryckts ihop så har de till höger på bilderna trycks längre ner än de till vänster, blir väl så nu när det kommer fler täner. Hur många har egentligen en helt rak tandrad?

(Den som inte ser det med tänderna kan kolla bilderna jag la ut innan idag där syns det hur tydligt som helst om man vet om det).

Sötaste

Min underbare "sjukling" här på morgonen <3

Samma bild fast bara ansiktet :-)

Dagen började fantastiskt...

Födelsedagen började helt fantastiskt :-) Elmer bjöd på frukost på sängen :-) dvs sin egen frukost ...som han redan ätit en gång :-/

Egentligen började födelsedagen redan i natt med att jag skulle gå och göra mig i ordning, duscha bland annat. Då vaknar Elmer förstås. Sen var han vaken i 2 timmar. Jag fick inget gjort mer än att jag till slut fick ta med honom i duschen när jag ändå skulle städa rent efter en bajsblöja.

Vi somnade väl vid 3-tiden och sen ringde klockan vid 07. Jag kände direkt att det nog kanske var läge att vara hemma idag och ha en vilodag. Elmer inledde dagen med en riktigt otäck bajsblöja. Jag hade nästan bestämt mig för att vara hemma så jag gav honom en flaska välling. Han drack nästan hela och sen vände den och kom upp igen över hela sängen.

Jahapps, där blev det ju ganska stensäkert hur jag skulle göra idag ja :-) Nej han har inte magsjuka, han har bara mycket slem i halsen som gjorde att han spydde, men förkylningen har slagit ut magen på honom för han är jättedålig i magen och har hunnit bjuda på ytterligare en äcklig blöja här på morgonen.

Victor fick gå iväg med Alvin till dagis och här sitter jag med Ellebellen som bara gnäller.

Skönt att få känna att man lever hahaha :-)


***

Uppdatering

Idioti när den är som bäst...

Jag har gjort en upptäckt!

Om man har ett barn som spytt av välling ....ge inte barnet ny välling då en timme senare! Jajemän, samma sak hände igen, fast den här gången i mitt knä. Tur man har tvättmaskin. Synd att maskinen redan är igång med sängkläderna + att jag har en tvätt som ska hängas redan som jag inte fick hänga för Elmer inatt (brukar hänga innan jag lägger mig).

Okej ...jag inser att det är inte är någon upptäckt som kommer att ge nobelpriset i medicin precis :-P

Han behöver äta ngt fast men brödet är slut. Hade ju räknat med frukost på dagis idag. Fil och flingor känns inte som någon vidare bra idé så nu har han fått majskrokar och banan till frukost.


En vanlig dag :-)

Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag?

...eh...ja!


Ujuj nu är jag 28 år. Lite jobbigt när jag fastnat på 22 :-P när jag tänker på hur gammal jag är så tänker jag alltid "22" först :-) synd att det inte är samma med spegeln att man vid första anblick tänker "22" *LOL*.

Ja, det är alltså min födelsedag idag 6 september. I år på en måndag och det var det även 1982 när jag föddes :-) men nog om det.

Tänkte bara skicka en liten uppdatering eftersom jag inte skrivit på hela söndagen. Jag har bara varit hemma och tagit det lugnt typ. Jag har försökt plugga lite för vi har ett prov i veckan men annars har jag nästan inte gjort något vettigt alls faktiskt :-)

Elmer och Alvin har varit hos Mathias sörsta delen av dagen. Elmer kom hem varm så jag gissade på 37,7 och en stund senare kändes han liiite lite varmare så jag kollade: 37,9. Jag är fan bäst på sånt :-P jag kan alltid känna på barnen vad de har för temp och det är extremt sällan jag har fel och har jag fel så handlar det om kanske 0,5 grader.

Nej nu får jag göra mig i ordning och lägga mig, är en hel del som ska fixas innan jag får sova så det är bäst jag sätter fart.

Vi hörs! :-)


Elmers ettårskalas!
Idag har vi alltså hållt kalas för lille Bellenbus <3 :-)

Tack till alla som kom, tack till alla som grattat Elmer på nätet och tack till alla som spridit texten om Histiocytos och/eller bilderna. Ni är underbara <3

Kalaset hölls i kvarterslokalen och det blev ett helt gäng tillslut nu när vi hade gemensamt kalas trots allt ;-)

Elmer, Alvin, Victor och Jag, barnens pappa, farmor, farfar, faster med sambo, 2 kusiner på pappas sida och 4 kusiner på min sida och tre mostrar. Sen kom även Elmers bästis Alex med mamma :-)

Barnens farmor hade dessutom med sig två hundbebisar från sin uppfödning, från Rowibu's. Sååå superfina Amrisar och hon äger båda föräldrarna och här snackar vi ordentligt fina utställningshundar med värstingstamtavlor ;-) blev en massa valpbilder bland kalasbilderna, var ju tvungen att passa på att fota sötnosarna.

Mängder av bilder från kalaset finns på Facebook i DET HÄR albumet. Kika gärna in, sidan är öppen för alla.

Här kommer annars ett par bilder:En mammas bekännelser...

Nu ska ni något att gotta er åt ;-) närå :-)

Vilken idiotgrej jag gjorde igår då. Tur man är så himla smart ibland :-P men jag känner mig ganska övertygad om att jag inte är ensam om det här så jag tyckte att det kunde vara värt att skriva om så fler får upp ögonen för det här.

Som några ganska uppmärksammat på en del bilder så har jag noll krukväxer i mina fönster. Det beror på att jag dödar alla blommor och dessutom tycker jag det är jobbigt med småbarn som river i blomkrukor.

Men så igår när jag var till affären så tänkte jag att äh, jag köper några billiga gröna växter för mina fönster är ju dödens trista. Fick med mig 4 trevliga och billiga växer hem och ställde i fönstret. Jättetjusigt :-)

Idag när Mathias kom hit med barnen så frågade han varför jag har giftiga blommor i fönstret...? Jag ba "eh...va?" giftiga? det hade jag inte en tanke på. Han sa att åtminstone en av mina blommor var giftig eftersom det var en garderobsblomma. Jag googlade och fann att det kanske inte var den lämpligaste blomman att ha bland barn och allra helst inte med ett barn som har två sjukdomar där den ena säkerligen reagerar kraftigt på sånt här och i sin tur rent teoretiskt kan trigga den andra sjukdomen :-/

Googlade på de andra blommorna också. Nämen HOPPSAN, 3 av 4 blommor var elaka och bara en var snäll nog att kunna stå kvar.

SHIT! Jag har ALDRIG ens tänkt på sånt här!

Så här står det om mina tre blommor som nu står uppe på akvariet i väntan på att flytta härifrån:

Zamiakalla
Garderobsblomma, Smaragdblomma, Zamioculcas zamiifolia
Växten innehåller starkt irriterande växtsaft.

Symtom: Kan ge brännande känsla i mun och svalg samt svullnad, blåsor, salivavsöndring, sväljsvårigheter och magbesvär. Växtsaften kan ge kraftig ögonirritation och hudretning.

Åtgärd: Ge genast lite dryck.
Ögon: Skölj omedelbart med vatten under minst 5 minuter.
Hud: Tvätta med tvål och vatten.
Vid symtom kontrollera risken hos Giftinformationscentralen.

**

Prickblad
Dieffenbachia seguine
Växten, speciellt stam och bladstjälk, innehåller starkt irriterande växtsaft.

Symtom: Kan ge brännande känsla i mun och svalg samt svullnad, blåsor, salivavsöndring, sväljsvårigheter och magbesvär. Växtsaften kan ge kraftig ögonirritation och hudretning.

Åtgärd: Ge genast lite dryck.
Ögon: Skölj omedelbart med vatten under minst 5 minuter.
Hud: Tvätta med tvål och vatten.
Vid symtom kontrollera risken hos Giftinformationscentralen.

**

Kroton
Codiaeum variegatum
Växtsaften är irriterande.

Symtom: Kan ge sveda i mun och svalg samt magbesvär.

Åtgärd: Ge lite dryck.

**

Har du koll på dina blommor som barnen kan nå?

Garderobsblomma - giftig


HAPPY 1st BIRTHDAY ELMER

Grattis på födelsedagen underbara älskade unge! Vilken start du fått gubben. Nu siktar vi på ett superbra och LCH-fritt år utan prickar och knasigheter <3

Här kommer Elmers förlossningsberättelse:


Sista tiden före

Hela graviditeten kändes supersmidig och enkel i jämförelse med förra graviditeten med storebror Alvin. En graviditet som var fylld av alla möjliga besvär. Visst, jag fick sjukskrivas rätt tidigt för foglossningen även den här gången men i övrigt kändes allt smidigt ändå. Magen växte och jag mådde bra. Magen växte ja. Helt sjukt stor blev jag mot slutet. Veckorna flög fram och jag tyckte att jag knappt hann med.

Men så plötsligt vände det. Allra sista tiden blev det istället otroligt jobbigt och smärtsamt. Jag som räknat med att orka gå tiden ut och säkerligen två veckor till därefter var helt slutkörd innan jag ens gått till fullgången tid. Fötterna, ryggen, fogarna - allt värkte och psykiskt mådde jag också allt sämre. Tålamodet och orken var nere på noll.
Vecka 38+2, hade "hemmastudio".

I vecka 37+1 gjordes ett ultraljud för att viktskatta bebisen. 4003 gram beräknades barnet väga redan. Vilket är 32,4 % större än väntat. Efter det blev jag bara ännu mer otålig och för varje dag förvärrades alla fysiska besvär.

Jag fick en tid för bedömning om igångsättning på beräknat datum den 8 september och kände mig till en början nöjd med det, men efter bara ett par dagar tog orken slut. Jag kunde bara inte vänta ända tills dess. När jag hade 1,5 vecka kvar fick jag åka till förlossningen och sova en natt. CTG-kurvan visade tydliga och regelbundna sammandragningar varje gång de kollade men det var ingen nyhet för mig. Så hade jag haft det i veckor redan. Dessutom hade slemproppen gått och jag hade flera gånger hunnit bli lurad att det var dags. Men inte kom det någon bebis.

Jag fick sova på ett par Citodon och en Bricanyl. På morgonen gjordes en rejäl hinnsvepning och den barnmorskan tyckte då att jag var öppen 4 centimeter. Det pratades om att ta hål på fosterhinnorna men istället hände ingenting mer. Nästa barnmorska tyckte att jag bara var öppen 3 cm så jag fick åka hem med en tid 2 dagar senare för en bedömning om igångsättning.

Måndag 31 augusti - vecka 38+5

Jag kom till min bedömningstid på morgonen tillsammans med min syster Kicki. Först fick jag träffa en barnmorska. CTG-kurvan visade inte en enda sammandragning såklart och när hon kontrollerade livmodertappen så var den bara "drygt 2 cm öppen". Hur sjutton gick det till? Jag var ju öppen 4 cm två dagar tidigare. Jättebesviken. Sedan kom läkaren in och berättade att det inte skulle bli någon igångsättning. Jag sa inte emot speciellt högljutt heller för där och då mådde jag hyfsat bra ändå. Läkaren diskuterade med överläkaren som bestämde att jag fick välja mellan en ny bedömning i slutet av veckan eller en säker igångsättning på måndagen veckan efter. Jag valde det säkra alternativet. Sen åkte vi hem.

Senare samma dag hade jag tid hos min barnmorska. Jag hade ökat 4 kilo på 11 dagar. Jippi. På samma tid hade magen också växt 3 centimeter. Började undra lite vad bebisen sysslade med. Barnmorskan kände på barnet genom magen och gissade att vikten nu låg på 4500 gram kanske.

Tisdag 1 september - vecka 38+6

Vaknade med jordens förkylning och hela dagen var fruktansvärd! Skrev i bloggen att det var den värsta dagen i mitt liv och även om jag har svårt att minnas exakt hur det kändes i efterhand så var det nog så. Jag vilade hela dagen. Min syster fick hämta Alvin på dagis åt mig och på kvällen fick han åka till sin farmor och farfar för att sova över. Jag var helt död. På eftermiddagen ringde jag förlossningen och tjöt. Tårarna bara forsade och jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Barnmorskan jag pratade med var jättebra och lugn och gav mig en tid för bedömning 2 dagar senare.

Onsdag 2 september - vecka 39+0

Vaknade och mådde mycket bättre. Jag var fylldes av extra kraft av tanken på att detta var sista dagen. Imorgon skulle mitt lidande vara över. Grejade en massa hemma och på eftermiddagen var vi iväg och handlade mat och var till Apoteket. Sen fick vi hem Alvin också. Sista natten tillsammans bara vi 4 som en tvåbarnsfamilj, jag och Mathias, Victor och Alvin.

"Imorgon, imorgon, imorgon" var det enda jag kunde tänka.

Torsdag 3 september - vecka 39+1

Jag har tid klockan 8:00 på förlossningen men vaknar vid 5-tiden och kan inte sova. Strax efter 7 på morgonen lämnar jag Alvin på dagis och sedan åker vi mot Borås. Jag är fast besluten om att absolut inte åka hem igen.

08:00 anländer vi på förlossningen jag och Mathias. Det gör tyvärr även två andra par. De andra två uppger "Igångsättning" som anledning till sina besök när sköterskan frågar. Själv står jag med min "bedömning" och inser sakta hur det här kommer att sluta. Först får vi vänta en lång stund innan vi ens får komma in i ett mottagningsrum. Väl där inne knackar det snart på dörren och en stressad, kvinnlig läkare kommer in och beordrar mig att lägga mig på britsen. I hennes panna står ett fett NEJ skrivet men hon kollar ändå tappen och deklarerar att den är omogen, bakåtriktad, 2 cm lång och bara öppen 2 cm - vilket betyder ingenting när man är omföderska. Sedan säger hon snabbt att jag inte kommer att bli igångsatt idag. Jag har ju dessutom redan en tid på måndag för igångsättning.

Jag säger att jag tycker det är väldigt märkligt att tappen gått tillbaka till ett sämre utgångsläge idag, precis samtidigt som det var två andra som skulle bli igångsatta. Läkaren hånler och frågar om jag menar att beslutet skulle ha med det att göra. Jag svarar att det är väldigt lätt att tro det åtminstone.

Vi diskuterar saken fram och tillbaka en lång stund. Hon hånler under hela samtalet. Mathias säger inget alls och jag tittar inte ens på honom. Jag tycker egentligen att det är pinsamt att gå på så kraftigt men jag skiter i det för jag ska verkligen inte åka hem. Så är det bara. Jag kopplar bort att han är där och bara kör vidare.

-Vi tänker inte sätta igång dig. Säger läkaren överlägset.
-Och jag tänker inte åka hem. Svarar jag beskt.
-Nähä men vi sätter inte igång dig iallafall. Säger läkaren och börjar bli riktigt irriterad.
-Då har vi ett problem! Svarar jag.

Hon säger på ett otrevligt skämtsamt sätt att jag kan bosätta mig på patienthotellet om jag nu inte tänker åka hem. Jag är inte alls road. Hon menar att det inte bara är att komma dit och säga "sätt igång mig" för så enkelt är det inte. Jag kontrar med att det inte bara är att säga åt någon att åka hem och vänta för så enkelt är det inte. Läkaren tjatar vidare om patienthotellet så jag föreslår att jag kanske skulle åka hem och hänga mig istället.

Läkaren skrattar till varpå jag spänner ögonen i henne och säger syrligt "det var ju roligt att du tyckte det var något att skratta åt!"

Hon sväljer skrattet och blir tyst ett slag. Jag hinner tänka ut många olika varianter av vad hon kan tänkas stå och fundera över. Så säger hon äntligen något:

- Okej. Vi gör ett försök.

Jag dog en sekund och sedan hittar jag andan igen och bara nickar. Vågar inte säga något för då kommer  jag antagligen börja gråta och det tänker jag verkligen inte bjuda henne på. Sen går hon och jag vänder mig mot Mathias för första gången på hela den här tiden. "Herre Gud! Det trodde jag aldrig!" säger jag, uppriktigt chockad. "Jag trodde vi skulle vara på väg hem nu" la jag till och kunde inte låta bli att le - stort och fånigt. Mathias skrattar till och svarar"nä, men vem som helst annars hade varit på väg hem också".

10:30
Det knackar på dörren och in kommer en barnmorska. Samma barnmorska som var med när Alvin föddes! Jag får göra en snabb CTG-kurva och sedan flyttas vi till ett rum inne på förlossningen. Ett så kallat vilrum. Mathias går till bilen och hämtar packningen och åker och köper frukost medan jag får min Prostaglandingel och får köra en CTG-kurva. En timme ska man ligga med gelen innan man får stiga ur sängen.

Till min stora förvåning får jag genast smärtsamma värkar. Det gör jätteont! Vad är detta? När jag blev igångsatt med Alvin gick jag en hel dag med pinvärkar som knappt kändes ju. Jag får använda mig av dyktekniken under värkarna. Jag går in i mig själv och min bild blir ett rep som jag sakta drar mig fram med hjälp av. I andra änden av repet finns bebisen. Det är tungt att dra. Det här fungerar över förväntan men det är skitjobbigt ändå för jag har inga riktiga värkpauser. Bara ett enda långt ont med ännu ondare under värkarna


Ont direkt av gelen

10:45
Den obligatoriska timmen vila är över och jag får gå upp. Mathias hjälper mig ner i badet och är allmänt söt och uppassande. Jag förvånas över hur bra han tar hand om mig. Så skulle man ha det jämt. Jag får två Citodon av barnmorskan också och i badet känns det lite bättre. Det onödiga onda mellan värkarna försvinner lite så det bara är själva värkarna kvar. Jag tänker att jag måste ha börjat öppnas direkt med tanke på hur förbannat ont det gör.

13:00
Jag kliver ur badet och försöker stå ut med den vidriga smärtan inne på rummet istället. jag tar mig bara i och ur sängen för att gå på toaletten, i övrigt är jag i sängen för att det gör så ont. jag får Bricanyl för att få ordning på värkarna och efter en timme blir det lite bättre. Riktiga pauser så jag hinner andas ut.

15:30
Jag får en ny barnmorska och hon kör en CTG-kurva. Jag har exakt 1 minut och 20 sekunder mellan värkarna och de håller i sig nära en minut. Värkpauserna är alltså inte ens en halvminut långa. Jag försöker äta min uppvärmda lunch men det går inte. Jag har för ont.

15:50
Jag får akupunkturnålar i händerna och jag lyckas ligga på sidan i sängen och klarar då av smärtan lite bättre.

17:15
Jag klarar att gå ur sängen och gå omkring med gåstol för första gången på hela dagen. Går ut på balkongen för att ringa några samtal för att berätta för folk hur det går. Ingen barnmorska har känt någon skillnad på tappen i öppningsgrad, det enda som hänt är att den mjukas upp sakta, sakta. Mina hemska värkar är med andra ord helt onödiga.

18:00
Försöker äta middag men det gör nu ondare att sitta still. Känner ett behov av att stå upp så jag går omkring i korridorerna med Mathias varv efter varv efter varv. Han är med mig hela tiden och hjälper till och fixar och donar. Jag är fortfarande lika glatt överraskad över det fina stödet.

19:30
Jag får köra en ny kurva. Jag gör den ståendes eftersom det gör för ont att ligga ner. Vi har fått TV på rummet. Jag känner mig trött och uppgiven. Varför händer inget? När jag fick Alvin så hade jag bara riktigt ont i 2 timmar och sen var han ute. Nu har jag haft ont en hel dag utan att ens vara igång på riktigt. Barnmorskan kollar tappen. 3 cm öppen, 1 cm lång.

20:15
Tar dagens andra bad. Det är jätteskönt. Värkarna går att ta mycket bättre. Jag använder mig av dyktekniken och det fungerar suveränt. Jag känner igen den här smärtan. Så här känns riktiga, naturliga värkar! Så här kändes det när jag födde Victor för 11 år sedan. Precis så här var öppningsskedet när värkarna satte igång spontant. Onda men hanterbara. Jag hade kontroll. Jag kunde ta dem.


Dagens andra bad.

22:15
Går ur badet och tänker försöka sova. Har ju varit vaken sedan 5 på morgonen och sedan haft ont hela dagen. Barnmorskan erbjuder morfin men när jag får veta att det handlar om en spruta tackar jag nej och tar två Citodon istället. Dagens sista CTG-kurva körs först och barnmorskan kollar tappen som känns precis likadan. 3 cm öppen och 1 cm lång. Jag somnar ganska lätt trots värkarna.

Fredag 4 september - vecka 39+2

02:15
vaknar av en fruktansvärt ond värk. Ligger kvar för att se om det kommer flera. Det gör det. totalt 5 stycken och sedan är de plötsligt borta! En helt sjuk känsla. Jag har haft ont så länge och nu bara försvinner värkarna. Får det vara så orättvist? Ska allt ha varit förgäves? Somnar om, väldigt besviken.

06:45
Vaknar och är hungrig. Har fortfarande inte fått tillbaka värkarna men däremot mina gamla hederliga sammandragningar, den smärtfria sorten alltså. Fina och täta men inte kännbara. Smärtan från dagen innan är glömd och jag vill ha ny gel! Vad som helst, bara jag inte blir hemskickad. Ändå har jag under gårdagen till och med skrivit ett meddelande till mig själv i mitt kollegieblock att ALDRIG MER igångsättning med prostaglandin. Någonsin.

07:30
Äter frukost efter att ha varit ute och ringt några samtal. jag får en ny barnmorska som heter Lena. det hette även barnmorskan som var med när Alvin föddes. När jag går från balkongen mot mitt rum så passerar jag en mamma och en pappa som sitter med sin nyfödda bebis. pappan viskar till mamman "du, kolla, kolla! TVILLINGAR!" och tror på allvar att jag inte ska höra. Hahaha. Men jag är ju van så jag ler bara lite för mig själv och går vidare mot rummet.

08:30
Nya barnmorskan kör en kurva som visar täta "värkar" som hon säger. Jag har svårt att kalla det för värkar när det inte gör ont dock. Hon kollar tappen. 2 cm lång och 2 cm öppen. Jag tänker att "jaha, då var det kört" men till min förvåning föreslår hon istället att hon ska ta hål på hinnorna! Hon förklarar lite kring det, att de då sätter värkstimulerande efter en timme men när jag säger att jag helst undviker det så säger hon att hon kan försöka dra ut på det lite.


Sammandragningar, fast inget ont.

09:45
En kvinnlig överläkare kommer in och förklarar mina alternativ; antingen får jag åka hem eller så görs en hinnsprängning men då får jag acceptera värkstimulerande. Jag väljer att acceptera men hoppas i smyg på att det inte ska behövas. Barnmorskan hade inte läst mitt förlossningsbrev innan så när hon hade gjort det så kom hon för att berätta att de måste sätta skalpelektrod, eftersom det är just med elektroden de tar hål och jag hade skrivit att jag ville undvika det. Men det har jag redan listat ut att de nu är tvugna att sätta elektrod så jag säger att det är okej innan hon ens hinner säga något.

10:00
Jag får vattenlavemang. Jippi. Sen går jag ut och ringer min syster Susanne och SMS:ar några att "Nu ska vi ta hål på hinnorna. Nu jävlar". Sen går jag in och får ett riktigt förlossningsrum. Ett med stort fint badkar eftersom jag vill använda bad som smärtlindrig.

10:44
Skalpelektrod sätts på barnets huvud och jag ligger i sängen. Det är ju bara ett litet hål i hinnan så än så länge händer ingenting. Några minuter senare bubblar det till och med ett knäpp börjar det sakta rinna. Lite, lite aprikosfärgat vatten. Jag får byta till en ny blöja - i storlek gigantisk.

11:00
Oj, sammandragningarna börjar kännas. I journalen har barnmorskan antecknat att jag får etablerade värkar kl 11:00 också. Jag använder mig av dyktekniken och längtar efter att få gå ur sängen bara CTG-kurvan är klar.

11:15
Ställer mig upp med gåstolen och genast börjar värkarna göra förbannat ont. En kvart senare måste jag ringa efter barnmorskan för att det gör så himla ont. Jag vill så gärna kunna slappna av i värkarna men det är helt omöjligt. Det gör olidligt ont och jag spänner mig och kvider "aj, aj, aj" i varje värktopp.

11:40
Börjar med lustgasen. Den hjälper lite grann men det gör ändå vansinnigt ont. Något känns helt galet. Det trycker på neråt så det är helt sjukt. Jag ringer på klockan igen och nu kommer undersköterskan in. Hon tycker mest jag är fjantig och gnällig även om hon inte säger det rakt ut. Hon säger att jag ju knappt börjat med lustgas. Det finns inget mer att ta till. Det är helt i sin ordning att det gör ont. Samma sekund som hon går så skriker jag åt Mathias att ringa igen "TA HIT RÄTT PERSON" och med det menar jag alltså barnmorskan. Hon kommer snabbt och i samma veva kastar jag mig ner i sängen eftersom benen inte bär längre på grund av smärtan.

11:50
Jag ligger helt uppfläkt och halvt naken på förlossningsbordet och skriker att något är fel "det trycker på så enormt mycket. Nästan som krystvärkar men ändå inte" förklarar jag för barnmorskan mellan värkarna. Jag har 1 minut mellan värkarna enligt journalen och det hela känns som en enda lång värk. Jag suger desperat i mig av lustgasen, gråter, frustar och gnäller om vart annat.  Varje utandning blir till en lång ramsa av "AJ, AJ, AJ, AJ" och så en djup inandning av lustgas.

Lena känner efter. Hoppsan. "inte konstigt att det trycker på! På en timme har du gått från en 2 cm lång tapp och 2 cm öppen till utplånad tapp och 5 cm öppen". Undersköterskan tycks skämmas en aning, men hon kanske inte visste att min förra förlossning tog 2 timmar när den väl satte igång, det visste Lena.


Värkpaus. Oooooont har jag.

Jag ligger kvar i sängen och skriker mig igenom mina täta värkar en halvtimme till. Mathias försöker hela tiden hjälpa mig med andningen. Både han och barnmorskan kommer med förslag på smärtlindrig men jag blir bara irriterad och orkar inte ens svara. Tackar till slut ja till akupunktur i ryggen iallafall. Akupunktur hjälpte ju dagen innan.

12:20
Jag är öppen 8 cm och huvudet är helt vänt. Det trycker på jättemycket och jag blir osäker på om det är krystvärkar men känner att det inte riktigt är där än.

Någonstans här i virrvarret kommer en ny kvinna in i rummet. En läkarstuderande. Barnmorskan frågar om det är okej att hon närvarar. Självklart, vilket jag även skrivit i förlossningsbrevet. Studerande får gärna närvara. Sen får jag krystvärkar. Klockan är nu 12:30 enligt journalen.

Jag pressar på kraftigt. Tyvärr har värkarna glesat ut sig till var tredje minut nu under krystskedet så det går sakta jämfört med de 4 minuter det tog med Alvin.

I bakgrunden hör jag barnmorskan, undersköterskan och läkarstudenten prata - om mig. Hur fantastiskt duktig jag var, helt otroligt osv. Att jag inte ens ville ha ryggbedövning och en massa annat. Väldigt peppande även om det inte var till mig utan om mig.

Efter några krysttag kommer huvudet ut - nästan. Det står där, stilla i en värkpaus. Det går inte ens beskriva hur ont det gör. Det svider, bränner och värker. Känns som om jag ska explodera. Äntligen kommer en ny krystvärk och jag trycker på mer än någonsin. NU SKA UNGEN UT! jag tänker inte ha en till värkpaus med en bebis stillastående.

12:40
FLOFF! Säger det och jag känner hur det sista av kroppen glider ut och jag ropar "JAAA det är över!!!" och sen så kommer skriket. Det underbara bebisskriket som jag längtat efter!

Jag får upp Elmer på bröstet och hälsar på honom. "älsklingen, äntligen är du här" säger jag. Sedan får Mathias kolla könet - han har ju inte vetat något. Det är bara jag som vetat att vi skulle få en LILLEBROR, en Elmer. Jag är så lycklig och trött men nyfiken på den lilla underbaringen. Konstaterar att jag fått en rödhårig bebis och ler lite åt det.

Plötsligt stannar tiden.

Vad har han under ögat? frågar jag och försöker se efter vad det var jag skymtat. Jag blir helt kall när jag får bort handduken från ansiktet ordentligt och hittar en stor böld under Elmers öga. I samma sekund uppenbarar sig en massa små röda prickar på kroppen. Öppna sår. VAD ÄR DET FÖR FEL?!! flämtar jag fram helt chockad. VAD ÄR DET FÖR FEL?! Frågar jag igen med gråten i halsen.Ingen kan svara. Någon springer iväg och kallar på barnläkaren.

De försöker prata lugnt och professionellt med mig trots att de aldrig sett något liknande. Hela pojken är täckt av röda prickar.

Jag försöker samla mig. Han skriker och lever och jag har honom hos mig. Han mår bra. Det är bara en utseendegrej. Det är lugnt, allt kommer bli bra. Vi försöker vara som vanligt, klipper navelsträngen som fått pulsera klart och tar en massa foton.


TJOCK vit navelsträng.


Mamma, pappa, barn.

Barnmorskan sliter med att få mig att krysta ut moderkakan som inte vill komma. Jag är inte alls sugen på att krysta och dessutom känns det jätteskevt att krysta utan krystvärk. Hon drar i navelsträngen och trycker på magen medan jag krystar halvhjärtat. Jag skiter i vilket. Den får väl vara kvar där inne tänker jag. Jag bryr mig bara om Elmer. Varför kommer inte barnläkaren?

Så kommer barnläkaren och så även moderkakan. Elmer hamnar på skötbordet och blir undersökt medan jag fotar moderkakan. Något jag aldrig gjort förut. Tänkte att det kunde vara kul att ha bild på nu när jag fått min sena avnavling som jag bett om.

Barnläkaren har ingen aning om vad som är fel med Elmer och beslutar att han ska tas upp till Nenonatalavdelningen. Barnmorskan propsar på att jag ska få amma först vilket läkaren går med på.

13:10
Jag får tillbaka Elmer och jag, Mathias och vår pojke får vara ifred en stund. Elmer har ett fint tag och det fungerar bra att amma. Sedan kommer barnmorskan tillbaka igen, väger Elmer lite snabbt och sedan får Mathias ta med sig Elmer och gå upp till Neo.

Det var lite roligt med vikten för vi var alla stensäkra på att han var en liten lort eftersom han såg så liten ut. "3,9 kg" sa jag precis innan de la honom på vågen, men icke. Han var precis så stor som ultraljudet och alla andra tecken sagt;4720 gram och 54 cm. Huvudmåttet fick jag inte då men läste senare i journalen; 37,6 cm.

Alla lämnar rummet och jag sitter ensam kvar i förlossningssängen. Det känns helt absurt, tomt, galet. Vad är det för fel på min älskade unge? Jag stänger alla känslor inom mig. Undersköterskan kommer och ska hjälpa mig byta tillbaka till det andra rummet igen. Jag hoppar piggt ur sängen och avböjer att bli skjutsad. Möter barnmorskan i korridoren som storögt och förvånat utbrister "är du uppe och går!?"

Helst hade jag velat gå upp till Neo direkt men de tycker att jag ska äta lunch först och duscha och gå upp till Neo lite senare. Jag går in på rummet och försöker äta. Får låna en telefon och ringer några samtal istället för att äta. Sedan hoppar jag in i duschen. Vill upp till Elmer och Mathias!

14:30 ca
Jag kommer upp till Neo och får återförenas med min älskade unge. Han ligger på en värmebädd. Syresättningen ligger på 100 % och allt annat ser också bra ut. Det enda är prickarna som består av några bölder och resten sår som ser ut att ha varit blåsor eller något liknande.


Elmer 2 timmar gammal. På Neo.

En ny läkare kommer och förklarar läget. Inget vet något men Elmer har blivit fotad och bilderna är skickad till expertteamet på Sahlgrenska i Göteborg. De har även tagit en del blodprover.

Jag och Mathias går ner till förlossningen igen och får våran "grattisbricka" utan bebis. Kan det bli tommare? Sedan åker Mathias hem för att ta hand om de andra barnen. Jag sätter mig på balkongen med laptopen och berättar för världen i bloggen hur det ligger till.

Vi har fått en son, världens ljuvligaste, men något är fel...
(det inlägget finns här: http://beckahbitch.blogg.se/2009/september/alskade-hoppsan-ar-har-nu.html länk öppnas i samma fönster för min dator vill inte samarbeta just nu)

Första veckan i Elmers liv blev en känslomässig berg-och-dalbana och när han var 7 dagar gammal fick vi Elmers diagnos: Langerhans cell Histiocytos (LCH).


Elmer 3 dagar gammal****


Förlossningen som film:

Var vaksam på ljudet. Dåligt i början men högt mot slutet. Jag måste ha hörlurar för att kunna höra i början.http://www.youtube.com/watch?v=LohlcGpC3y4


Min hjälte - Elmer
Till Elmer inför din dopdag
14 mars 2010
från mamma

Du svepte in med din visdom
landade och satte världen i blom
påminde om sårbarhet, om livet
Lärde oss - ta inget för givet

Oro och sorg, kärlek och glädjerus
ett hotande mörker i livets hus
Vimlande tankar så trött och matt
En prickig pojke, ett barn, min skatt

Så ljuvlig och stark, så vacker och mjuk
Underbar, Helt perfekt! Är han verkligen sjuk?
En rasad värld, helt vänd upp och ner
Tänk om jag aldrig får se när du ler?

Men du gav inte upp, du stannade kvar
du vägrade förlora, gav frågorna svar
Du visade alla, du var starkare än så
Med glöd i själen, du kämpade på.

Rödlätta lockar och en blick så blå
runda kinder med skrattgropar på
Så fantastiskt vacker, jag är så stolt
När jag ser på dig slår hjärtat en volt

Jag älskar dig så vansinnigt djupt lilla prins
Tack! Av hela mitt hjärta, tack för att du finns!
Tack för all kärlek du skapat och delat ut.
Tack för allt, tack för varje liten minut.Vill du ge Elmer detta i födelsedagspresent?

Imorgon är det Elmers födelsedag. Han önskar sig något från alla er som läser detta ♥

Önskan är att du som födelsedagspresent till Elmer ska sätta den här texten på din status på Facebook och/eller lägga det i din blogg:

♥ September is Histiocytosis Awareness month ♥
Histiocytos är en grupp ovanliga sjukdomar som kan drabba vilken familj som helst. LCH kan attackera nästan vilket organ som helst och kan vara allt från självläkande till dödlig, FHL har en överlevnadschans på 50% Dessa sjukdomar drabbar främst små barn. Läs mer:
http://histiocytos.blogg.se/


Om du vill ge ännu en gåva så kan du under helgen ändra din profilbild på Facebook till någon av bilderna här under eller lägga den i din blogg tillsammans med texten.


STORT TACK till alla underbara människor som hjälper till att sprida kunskap om Histiocytossjukdomar ♥


  

Skänk pengar till Barncancerfonden genom att köpa en Willvin!

Willvin, som sedan länge är vänföretag till Barncancerfonden, har ett projekt där man låtit en massa föräldrar smycka ut en varsin skötväska för att sedan sälja väskorna på Tradera och ge hela summan till Barncancerfonden!

Jag är en av föräldrarna som smyckat en väska ;-) men det finns några riktigt riktigt snygga också! jag har själv budat på några kan jag säga :-)

Kan ju inte bli så mycket bättre! Man budar det man skulle kunna tänka sig att skänka till Barncancerfonden och sen får man en fin och bra skötväska! Jag tycker det är otroligt generöst av Willvin och ett himla bra projekt. Fler företag borde göra sånt här!

Kolla in på alla snygga upphottade väskor och lägg ett bud för just nu är de fruktansvärt billiga!!! Sen får man ju tänka på att det är en god gärning också när man budar ;-)

3 av 4 barn överlever cancer. Om vi alla hjälps åt att stödja forskningen kommer vi kunna rädda det fjärde barnet i framtiden <3

HÄR finner du alla auktioner! Gissa vilken som är min? ;-)Det här är inga statister...
det är 4 föräldrar med barn som haft cancer. Tre av barnen sitter här idag, den fjärde stolen är tom. På den skulle Victor ha suttit. Den allra starkaste stjärnan Victor. Det är hans mamma Sofie som står där bakom den tomma stolen.

http://denstarkastestjarnan.blogg.se/


Imorgon den 4 september är det min Elmers födelsedag. Elmer fyller ett år. Imorgon är också Victors födelsedag. Victor skulle ha fyllt 3 år imorgon men istället får hans föräldrar och lillasyster besöka hans grav. Sänd en tanke till Victor och hans familj imorgon <3Med i en massa tidningar

I höst får ni se mer av mig ;-)

Ett helt gäng (okej, egentligen bara 4) tidningsreportage av varierande storlek är inplanerade. Eller rättare sagt; ligger färdiga och väntar på att just dessa nummer ska gå i tryck. Vilka tidningar och när och vad det handlar om håller jag hemligt just nu :-P

I början av veckan blev jag kontaktad om att vara med i en filminspelning för en informationsfilm. Hade varit SKITKUL och jag önskar att jag hade kunnat men jag fick tacka nej eftersom det skulle innebära att jag måste åka till Stockholm på måndag och det funkar inte riktigt med barnen och min skola :-/ SURT! Hoppas de hittar någon annan som är nästan lika bra iaf ;-) ;-) hahaha skojar bara :-) det blir säkert toppen ändå :-)


Appropå media... jag har en glädjande nyhet!

RÄTT BEBIS VANN OMSLAGSTÄVLINGEN!!!!!

STOOORT Grattis till Nellie och mamma:
http://www.monstermalla.se


Massa foton på mig och pojkarna från idag

Bad Johanna komma hit och fota mig och pojkarna idag :-) har inga samlingsbilder sen innan så det var kul att få <3 jag var så upptagen med att få barnen att se bra ut på bild så jag glömde hur jag själv såg ut mouahaha fulaste minerna, halvstängda ögon osv, jag förstörde varenda bild :-P

Upptäckte även hur GAMMAL och rynkig jag blivit, jisses, sånt ser jag ju inte i spegeln? :-/ min bild av mig i mitt eget huvud stämmer inte alls med verkligheten. Bilden i huvudet har verkligen inte en massa rynkor!! Jag är för liten (ung alltså) för sånt :-( jag tänker att jag fortfarande är 22 typ... hrm... 28 på måndag, men va fan? Då ska man väl ha babyhy fortfarande???

Förresten!
Vi ska ha gemensamt kalas för Elmer på lördag :-) :-) :-) :-)Inte prickfritt

GISSA om jag är trött eller trött???

Jag fastnade vid datorn inatt precis när jag tänkt lägga mig så skulle jag baaara kolla lite hur LCH-bulor på huvudet uppstår och storlek och sånt och eftersom de tycks kunna vara hur små eller stora som helst, bara poppa upp plötsligt och ibland se ut som ett vanligt myggbett så fastnade jag och var tvungen att läsa meeer och meeer och meeer även fast det känns som om det nog är myggbett Elmer har trots allt.

Kom i säng och somnade 02:30, precis samma som kvällen innan och det är lite för lite när väckarklockan ringer 07, det är lite över min gräns - iallafall om jag ska behöva göra något dagen efter ;-) ska jag bara vara hemma är det väl lugnt.

Elmer var pigg och frisk på morgonen, inte minsta tillstymmelse till feber så han fick gå till dagis. Kan ju inte hålla honom hemma för att näsan rinner lite bara. Victors näsa rann från han var ett par månader tills han var över 2 år - I STRÄCK och nu överdriver jag inte för så var det men det räknar inte jag som sjuk.

Men jag fick iallafall gå på biologilektion och nu efter har jag varit och handlat, fick skjuts av barnens faster :-)

Nu ska jag iväg på en "intervju" innan jag ska hämta på dagis :-)

Här kommer lite prickbilder från igår:


Bye bye Sverigedemokraterna

Jag föreslår att man omedelbart avskedar idioten som kläckte idén till Sverigedemokraternas valfilm hahaha. Jag kan inte annat än garva av skadeglädje. Här att de byggt upp "förtroende" under flera år. Lockat väljare och växt och växt. Så till den grad att de faktiskt har en chans att ta sig in i riksdagen - vad GÖR de? Släpper den här filmen??!! HAHAHAHA

Tydligen var det inte så kul med väljare så nu vill de skrämma bort alla. Endast en efterbliven rasist skulle LOCKAS av den här filmen, resten av Sverige ser den med avsky :-) Alla de som tvivlade på de gamla vanliga alternativen och började fundera på om de skulle lägga sin röst på Sverigedemokraterna, de lär ju ganska så säkert släppa den tanken efter den här filmen :-)

SÄMSTA valkampanjen någonsin! Men det är ju kalasbra förstås, nu riskerar vi inte längre att de ska hamna över 4% skulle jag tro ;-)

Till och med Hitler inser hur idiotiskt det här var, hur mycket det skadar partiet. Hahaha *garvar läppen av mig*:Sjukligt, skola och kalas

Jag är så vansinnigt trött idag. Satt uppe och diskuterade med en person på facebook halva natten (ja, det var viktigt) så jag la mig på tok för sent. Upp och hoppa i kläderna och gå direkt typ. Tur jag alltid fixar i ordning allt på kvällen så det är klart.

Alvin och Elmer var hos M igår och han sa att de skulle till skogen. På kvällen när barnen kom hem så hade Elmer en till sån där prick på huvudet så jag tog det som självklart att de då alltså måste varit myggbett trots allt. Men så när jag hämtade barnen på dagis idag kollade jag noga och hittade fortfarande bara 2 prickar men nu någon timma senare har han fått ytterligare 3 så i såfall har vi osynliga mygg inomhus här...

Feber har han också. Han hade 38,3 direkt efter dagis och så är han lös i magen :-( två bajsblöjor sen kan kom från dagis. Jag är dock inte så orolig över dessa grejer för han är lite snuvig också och jag har vääääntat på den här förkylningen länge. jag själv har varit jobbigt förkyld i över 3 veckor och trodde barnen skulle blivit smittade för länge sen men nu verkar iofs Elmer fått förkylningen.

Jag hoppas bara han är feberfri imorgon för jag har bara två lektioner och den första, direkt på morgonen MÅSTE jag gå på! Jag har biologi och jag missade båda biologilektionerna förra veckan pga Elmers båda sjukhusbesök. kan inte missa en till så han måste vara okej på morgonen iallafall. Visserligen blev det ju lite biologilektion då på hemmaplan istället ;-)

Hur blir det nu med kalaset? Well, jag kommer antagligen ändra tid så kan alla mina systrar komma och så tror jag att minst en vän+barn kommer iallafall :-)

Någon mer som vill komma??