Det värsta en förälder kan uppleva

Anthony är en pojke på 2,5 år som kämpat mot histiocytos hela sitt liv. Han har FHL/HLH och genomgick en stamcellstransplantation för 14 månader sedan. Pga transplantationen utvecklade han en ganska allvarlig variant av GVHD, en följdsjukdom som är mycket vanlig efter en sån här transplantation. Att den slår till så här kraftigt är dock inte så vanligt.

Han har haft mycket problem hela året och nu för en kort tid sedan blev han allvarligt sjuk och lades i respirator. Hans njurar har slutat att fungera och för några dagar sedan kunde man konstatera att hans hjärna är mycket allvarligt skadad. Det finns inget hopp för Anthony och man beslutade sig för att stänga av hans maskiner.

Det har nu gått 2 dagar men Anthony vägrar släppa taget. Hans familj sitter vid hans sida och ser hur han plågas och kämpar. Väntar på döden. Väntar på det sista andetaget. Går det föreställa sig en vidrigare situation än detta? Att sitta och vänta på att ens barn ska sluta kämpa och ta ett sista andetag?

Det gör ont i hela kroppen att tänka på. Familjen har uppdaterat om läget några gånger på Facebook och de vädjar till Gud att deras pojke ska slippa lida mer, att Jesus ska hämta hem Anthony (ha i åtanke att de bor i USA). Det är så himla hemskt. INGEN skulle behöva gå igenom detta!

I really really HATE HISTIO!


Anthony sweetie, it is time.

I know you are a brave fighter, you have struggled all your life and that's all you know, but darling, you have already won.

You have won the hearts of so so many people, you have earned a place in everyone's heart and memory. You have given so much and achieved so much. It is time for you to let go of your pain. You have earned this Anthony.

It is time for you to run free and fly high. Time to be happy and healty and play with all the other little heroes in heaven. Your family loves you so much and you all will meet again. Let go Anthony, you have earned your wings.

Fly high little hero ♥ 
Anthony som bebis


Kommentarer
Postat av: Stina

Nej. Usch, vilken mardröm. Mina tankar går till familjen.

2010-09-26 @ 20:04:43
URL: http://fladdor.blogspot.com
Postat av: Carola m 8

Fyyy, stackars föräldrar:(

Jag har sett det på nära håll tyvärr, inte samma sjukdom alls, men ett ganska litet barn(ung.7-10år)som kämpade sååå de sista dagarna av sitt liv, och föräldrarna och vi vårdpersonal kunde bara se på..och vänta, och det känns så FEL att hoppas på att någon ska ta sitt sista andetag!! Hu:(

Lider verkligen med dem.

2010-09-26 @ 21:05:10
URL: http://wetterholm.bloggplatsen.se/
Postat av: Alexandra

Åh vad hemskt! Usch! Blä! Fasiken vad jobbigt det är att läsa om sånt... Kramar

2010-09-26 @ 21:58:31
URL: http://whattowear.blogg.se/
Postat av: Emelie

FRUKTANSVÄRT! Jag tänker tanken varje dag, tänk om Ellys sjukdom en dag tar henne. Benmärgstransplantation är också ett alternativ för barn med EB, dock inte i Sverige än. Det som gör en livrädd är just den sjukdomen GVHD som Anthony fick. Hoppas hoppas att han snart inte behöver lida mer. Fy F A N vad jag hatar alla sjuka sjukdomar som finns som tar våra barn.Tack för en bra blogg. KRAM

Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Fy vad hemskt.

2010-09-27 @ 10:46:04
URL: http://hannafialotta.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback