Gott Nytt År

Nu är vi hemkomna från restaurangbesöket. Vi har haft det toppen! Nu kilar vi vidare hem till syrran och jag gissar att jag kommer hem efter tolvslaget så jag säger detta nu istället:





Hoppas ni läsare hänger med under 2010 också <3


Matlyx

Mathias tyckte att jag skulle skryta om att han gör en massa god mat till mig hela tiden nu när han är hemma :-D haha men visst, han gör både lunch och middag varje dag till mig *skryt skryt*. Kanske ska skryta om att jag städar och tvättar istället ;-)

Anyway ;-) idag behöver han inte laga mat iallafall för idag blir vi bjudna på restaurang av Mathias fölräldrar. samma ställe som förra året: Thai Silk i Borås. Egentligen skulle vi till Oliven men det gick inte. Tror de hade stängt eller något sånt dumt.

HOPPAS verkligen det går bra med Ellebellen, annars blir det jobbigt, men han brukar vara nöjd sålänge han får vara i famnen och får amma när han vill även om jag hoppas på att slippa amma där.

Sen ska vi hem och ha lugn hemma kväll med barnen bara *tråååk* jag hade hellre umgåtts med några fler men ja, det blev inte så.

Nej, appropå tvätt så måste jag vika en och hänga en annan nu, först lite tuttlunch till Elmer bara.

Dagens outfit 31/12

Idag är det nyårsafton så grabbarna kommer att få en ny outfit i eftermiddag också men just nu har de detta på sig:



ALVIN
Tröja: vet inte? Gissar GeKås - strl 98
Byxa: korsning mellan jeansleggins och stretchjeans från KappAhl strl 98. Ingen riktig gylf och knapp (man drar upp dem som leggings) men riktiga fickor och tycket är tjockare.
Strumpor: vet ej, kusin Tigers gamla.



ELMER
Tröjbody:
Lindex. tröja och body i ett. Strl 74
Byxa: Lindex. Mjukisjeans. Swettisbyxor som ser ut som jeans. Strl 74. Små i strl, ångrar att jag inte tog 80 för dem han hade i 68 blev för korta fort.
Strumpor: Lindex

Veckans blogg




Veckans blogg drivs av mamma Linda Karlsson som skriver om vardagen med en tvååring och en liten bebis - lite så som jag har det med andra ord. Linda har sötnosarna Devin och Hailey tillsammans med maken Pär.

Kan förresten rekommendera receptet som syns på bilden nedan, jag har stött på det förr och testat - gudomligt!



http://deaduntildark.blogspot.com/


Jag skjuter INTE raketer

Då var det raketsäsong igen tyvärr. Vi har fortfarande inte kommit längre i vår utveckling tydligen. Vi lyckas fortfarande fascineras av lite färgprickar på himlen? Ja, inte jag, kan jag säga. Det krävs liiite mer än så för att jag ska tycka att något är sevärt, men nu är ju inte det huvudorsaken till att jag INTE skjuter raketer.

1. Miljön tar skada
Det är fruktansvärt dåligt för miljön. Så väl tillverkning som frakt, uppskjutningen och sedan resterna som sprider sig i naturen är dåliga. Det är bilar också såklart men bilen är en nyttopryl, raketer skadar miljön helt i onödan.

2. Det är dyrt
Jag kan komma på en miljon bättre grejer att lägga mina pengar på. På vår familj eller på välgörenhet tex. Det är dessutom en kostnad för sjukvården som får ta hand om, av raketer skadade, människor.

3. Det är farligt
Vi snackar små bomber här, saker som smäller, exploderar. På nyårsafton, när många tagit sig ett par glas (för mycket). En extremt dålig kombination. Jag trivs med att ha 2 armar, två händer och 10 fingrar. Varje år läser man om diverse tragiska händelser pga raketer och smällare. Raketer som vält och stuckit iväg rakt fram istället för uppåt är ett exempel. Raketer i barnvagnar.

4. Det låter illa
Höga ljud är inte nyttigt varken för människor eller djur. Vi (vuxna) människor kan dock förstå vad som händer och varför det låter. Det kan inte djuren och de små barnen. De blir SKITRÄDDA vissa av dem! varje år måste mängder av djurägare fly sina hem och sitta ute i ingenstans med sina stackars hundar för att hundarna helt enkelt inte skulle klara av tolvslaget psykiskt pga allt oljud. Massor av småbarn vaknar och gråter. Förstå vilken skräckupplevelse det måste vara.

5. Det är kallt
Varför ska jag släpa på mig kläder och gå ut och frysa mitt i natten som ett fån när jag kan sitta kvar i soffan inne i värmen och skåla.


Om världen la lika mycket pengar på positiva saker för miljön, djuren och alla små barn så skulle vi leva i en fantastiskt mycket bättre värld.



Var rädda om er och er omgivning nu på nyår!


______


Läs gärna övriga inlägg i kategorin "Råd, hjälp & information" också.

Myndighetssverige har lyckats igen!

Ni vet lille Victor som jag skrivit om ett par gånger i bloggen, den lille söte 1,5-åringen som fick änglavingar i våras, blott 1,5 år gammal...

Inte nog med att hans föräldrar fick uppleva det värsta tänkbara, att de fick se sitt älskade barn ta ett sista andetag, de blev också samtidigt sparkade i ansiktet av myndighetssverige.

Det är nämligen så att Victors mamma förväntades masa sig i väg till arbetsförmedlingen och anmäla sig som arbetslös den där dagen, den dagen då hon fått sitt hjärta utryckt ur kroppen. Hon uteblev och därför uteblev också hennes ersättning från försäkringskassan!

Victors föräldrar stred om detta i rätten och vann. Försäkringskassan ÖVERKLAGAR?! :-o :-o what?! Säg att det är ett fruktansvärt smaklöst skämt hela grejen?! Okej (nej inte OKEJ men ändå) om beslutet var tvunget att tas i första skedet pga regler som är åt skogen, men sedan, när föräldrarna vunnit i rätten - VARFÖR I HELVETE överklagades detta från försäkringskassans sida?! Herregud!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/nyatuffasverige/article6357468.ab

http://www.expressen.tv/nyheter/1.1828961/sofie-nekas-pengar-det-ar-som-de-skrattar-at-en


Jag blir helt yr, matt, förbannad och ledsen! Det får bara inte vara så här sjukt! Typ:

"Så din son dog? Jaha, inget värre än så, det var väl inget att hänga upp sig på...skulle DET vara en giltig orsak? hahaha"



Läs boken om Victor:


Åsså lite om MIN blogg :-)

Appropå veckans blogg :-) så har min blogg också blivit det! Blev jätteglad över detta!

Hos vem? Jo här inne: http://tremoten.blogg.se/


****

Förresten! Ni vet väl att det bara är ett par dagar kvar nu att rösta i bästa graviditetsbloggen 2009? :-) Inne hos Kidzine.

Du kan gå in och rösta en gång om dagen dessa sista dagar, om du orkar & vill och så där ;-) vore ju sååå himla kul att vinna!

När du ändå är där får du gärna hiva in en röst på Geshiia som bästa barnblogg också :-) som bästa föräldrablogg har jag personligen valt att rösta på familjen Korb.



En tur till Kinna


Det blev en tripp till Kinna idag :-)

Träffade kompisen "P" och hennes gulliga son. Vi gick i samma föräldragrupp på Mödravården i början av sommaren -07 och hennes pojk är ett par veckor äldre än Alvin. Urgullig kille. Han och Alvin hade väldigt stor glädje av varandras sällskap idag verkade det som. De hann busa en hel del på de knappa 2 timmarna vi sågs.

Först tog vi en sväng till KappAhl för det var rea på rean om man fått klubb-SMS. Alvin har varit med förr så han blev inte allt för lycklig när han såg vilken affär vi var på väg till. Handla kläder är ingen favorit (hm... rätt vanlig åkomma hos killar va?)

"neeeej, itte söpa käder!!" sa han uppgivet och suckade... 

(för folk som inte fattar så betyder det Alvin sa: "nej, inte köpa kläder).

Jag kollade bara en snabbis och rafsade åt mig några fynd i farten innan småkillarna tröttnade helt på att vänta. Detta fick jag med mig:



Mickey-set strl 80, hjärtbody strl 80, manchesterbyxor strl 74 (stora) och en långärmad T-shirt.

Pris: 238 kr med rea på rean.


Sen gick vi till Punkten och fikade. Skulle gå till Skrädderiet men där var knökfullt. Det roliga var att exakt samtidigt satt två av mina syrror på Stars och fikade utan att jag visste det :-) ja för utsocknes folk kanske jag ska tillägga att det typ finns just tre fik i Kinna ungefär ;-)


Under haklappen skymtar man vad sötisen "K" har för tryck på sin tröja :-)


Mina småprinsar


"K" börjar tröttna och även Alvin. Strax var de nere på golvet och yrde omkring som bara två vilda 2,5-åringar kan ;-)


Precis när vi skulle gå så mötte vi Alvins och Elmers farmor som snodde med sig Alvin hem men vi fick tillbaka honom en timme senare och nu på kvällen kom Mathias syrra hit med sambo och son och hälsade på en stund. Alvin och kusin Jonathan bråkade om det mesta tror jag hehe Alvin var supertrött och tjurig.

Det kom en kommentar...

Bland nomineringarna till veckans blogg fann jag detta intressanta försök till att provocera/få uppmärksamhet/locka läsare.



Well, jag skulle nog påstå att alla föräldrar i de nominerade bloggarna är riktiga och inte en enda har jag hittat (eller letat efter) på flashback. För övrigt så lottar jag ut platsen som veckans blogg, jag väljer inte och letar inte.

Om personen i din nominerade blogg är en fantastisk mor kan man undra varför hon blev i fråntagen andra barnet redan på förlossningen? Men ja, jag ska inte uttala mig om det för jag känner henne inte.

Däremot får du som du vill, jag lyfter fram bloggen (OBSERVERA att detta dock INTE är veckans blogg bara för det) för visst är bloggen väldigt underhållande, men kanske inte på det sätt du hoppas på utan mer på ett rysligt och obehagligt sätt...

http://sv.netlog.com/Snyggtjej85/blog

Fika i Kinna

Sitter och äter lite lunch, sen ska jag klä barnen och åka till Kinna. Ta en fika med en kompis och kanske shoppa lite. Vi får se. Hört rykten om att två syrror är i Kinna och shoppar lite också. kanske man springer på dem också :-)

Fasen vad halt det är här! Folk kör ihjäl sig häromkring :-o

Vad gör alla läsare idag?

Dagens outfit 29/12



ALVIN
Tröja: Po.p strl 98
Byxor: Lindex strl 98
Strumpor: GeKås



ELMER
Tröja: Po.p strl 74
Under: vit kortärmad body strl 74 från KappAhl
Byxor: Po.p strl 74
Strumpor: vet ej H&M tror jag

Kvällskille

Myskillen har badat med mamma och ska gå och lägga sig. Testar två julklappar också. En badrock i strl 80 från Name It och en pyjamas (sommarbody) från Lindex, också den i strl 80.



Perfekt med tryckknappar


Vill INTE ligga ner!


Hjälp mig upp!


upp!!!!


Sötaste <3


Får hjälp att sitta och blir genast en nöjdare bebis


Vingligt detta


Välter snart...


Det var skoj :-D

Fan va tråååkigt det är!

Snart mat. Mathias har gjort nån fiskgrejs i ungen. Har haft syster K här på kaffe i eftermiddag, kul att se lite andra ansikten är M, A och E hela tiden ;-)

M har varit och handlat med Alvin och lagat lunch och middag medan jag har ägnat dagen åt städning, tvätt och disk.

Faaan va trååååååk! tur Kicki kom hit en sväng så jag iaf slappa falla död ner av uttråkning, nu är det bara på gränsen.

Vad ägnar sig alla andra åt så här i mellandagarna? Ute och jagar fynd på reorna?

Nej nu är maten klar iaf och sen blir det lite mer tråk innan det är dags att tråka sig i säng och tråksova.


GÄSP!

Veckans blogg - nominering

NOMINERA! :-)

Skriv en kommentar här med ett tips om en blogg (din eller någon annans) så är den bloggen med och tävlar om att bli veckans blogg hos mig. Jag lottar ut platsen och vinnaren får ett inlägg med beskrivning och får sedan under veckan ligga på en egen plats i menyn!

Det går bra att nominera fram tills jag drar en vinnare vilket sker under tisdagen eller onsdagen, när jag får tid.














~ * ~ *~ * ~ *~ * ~ *~

Glöm inte att rösta i finalen - Bästa gravidbloggen 2009 hos Kidzine
Lägg 1 röst per dag och IP-nummer.




Rastlöshet

Vilken lyxmorgon :-)

Jag fick sova så länge Elmer tillät (typ till 10) och precis när jag klev upp så hade Mathias klätt Alvin och så stack de till Kinna. Frukost i lugn och ro.

Nu är de hemma igen. M är pappaledig med Alvin ett tag nu har vi tänkt så det blir inget dagis på ett bra tag. Dagis vet inte om detta än så jag får väl ringa och säga det.

Idag MÅSTE jag göra något. Det kliar i hela kroppen av rastlöshet och jag håller på att gro fast i lägenheten.

Välkommen till familjen laptop :-)


Har du tråkigt?


Om du har lika tråkigt som jag kan du besöka dessa sidor och garva läppen av dig en stund:

Fel SMS
Tjuvtittat
Avigsidan
Tjuvlyssnat

Tipsa gärna du också :-)

Språkutveckling

Både Alvin och Elmer tog ett litet steg i språkutvecklingen i förrgår. Elmer lärde sig göra brumljud med munnen :-D och Alvin lärde sig "din". Han har länge sagt min, mammas, Alvins, Elmers osv men just ordet "din" var nytt:

"Nej pappa, det är inte din, det är min" sa han :-) förrut skulle han sagt "pappas" istället.

Jag fick förresten en kommentar om att Alvin är så himla sen med talet (?!) uppenbarligen av en person som inte har någon koll (eller som vill jävlas). Alvin är inte sen med talet.

Victor var väldigt tidig så visst, jämför man med honom, eller andra tvååringar som är extremt tidiga i språkutvecklingen så kanske Alvin verkar sen men jämför men med helt vanliga medelungar i hans ålder är han fullkomligt normal!

Om man menar rent grammatiskt och och ser till storleken på ordförrådet skulle jag till och med påstå att han är långt fram i utvecklingen. Däremot har han som jag skrivit många gånger förr, lite problem med uttalet. Men inte ens i uttalet är han sen.

Eller vaddå? Hur ska man prata när man är knappt 2,5 år om nu Alvin är sen? Det är ju en bra fråga.

Men nu ska ju Alvin på 2,5-årskontroll på BVC den 5 januari (samma dag han fyller 2,5 år) så jag lär väl få veta då om det är något fel på pojkens språkutveckling ;-)



Inget händer...

Alvin glor på TV, Elmer sover, Mathias är iväg och fixar i sitt hus.

Jag själv gör ingenting, är fortfarande lika uttråkad som igår. Kanske man skulle ta och besöka någon? Elmer verkar inte ha feber idag. jag har inte tempat men är expertbra på att känna på huvudet vad ungarna har för temp ;-)

Undrar vad alla systrar har för sig? Har inte pratat med en enda under julen :-/ förrutom genom nätet och det gills inte. Känns ändå som vi inte haft kontakt sen i början av december.

Imorgon är det äntligen lite vardag! Ärligt... jag var tvungen att kolla min mobil om det var söndag eller måndag idag innan jag skrev det där! Helt borta!

Vad gör ni på nyår?

Vi ska gå och äta på restaurang med Mathias föräldrar precis som förra året och sedan fortsätter vi kvällen i lugn och ro hemma. Jag skjuter INTE raketer och varför tar jag i ett eget inlägg sen för det är en het fråga ;-)

Dagens outfit 27/12


ALVIN
Tröja:
KappAhl strl 98/104
Byxor: Lindex strl 98
Strumpor: Lindex


ELMER
Tröja:
Po.p strl 74
Under: KappAhl vit kortärmad body strl 74
Byxa: Po.p strl 74
Strumpor: GeKås

Alvin snackar


Mathias fick en vinterjacka av sin mamma i julklapp. I går förmiddag skulle han ut och åka pulka med Alvin och tog på nya jackan som luktade skumt. Vi pratade om jackan och lukten och Alvin la sig i så Mathias skojade med Alvin och sa att farmor hade bajsat på jackan :-P

Inte mer med det...


...JOO!

Nu ikväll, 1.5 dygn senare pratar Alvin med farmor i telefon och börjar skälla ut henne:
"jajja fanon få itte bajsa på pappas jacka!" *


*ridå*



:-D



* = ajabaja, farmor får inte bajsa på pappas jacka

Hela världen sover?

Men SNARK vad det är dött på nätet!

Ja här i min blogg med :-)

Visst får man känslan av att hela världen står stilla? Det känns inte alls som vanligt, väldigt dött, instängt och trååååkigt. Man lullar omkring i någon slags juldvala och svullar godis och ägnar sig åt en massa Tv- och film-tittande. Jag känner mig otroligt rastlös.

Jag vill GÖÖÖRA något! Shoppa! :-P kan ingen tipsa mig om bra webshopar med REA?

På dagens schema står INGET. Lite mer tvätt bara och lite dammsugning. Mathias lagar mat (som vanligt när han inte jobbar) och idag har han till och med diskat så inte ens det behöver jag göra ;-)

Elmer har fortsatt feber men inte så fasligt hög, han vaknade med 38,0 och det hade han sist jag mätte också. Undrar vad det är för något? Inga tänder iaf vad jag kan se och känna.

Nej nu sover båda kidsen så jag får passa på att greja med tvätten...

Dagens outfit 26/12



ALVIN
Tröja:
Po.p strl 98
Byxa: Po.p svarta jeans strl 92
Strumpor: GeKås



ELMER
Body:
GeKås strl 74
Byxor: Lindex strl 74
Strumpor: från 1999 (Victors) antagligen H&M

Juldagskväll

Oj vad det bloggas lite! Sorry!

Elmer har fortsatt feber men nu sover han för natten. Jag har inte gett någon Alvedon eller så men sist jag kollade hade han 39,2 men nu när han sover känns han aaaningen svalare så det ligger nog strax under 39 igen.

Inga andra besvär som snova, rossel, hosta, gnäll osv, bara feber helt enkelt + att han är lite extra trött.

Dagen har varit lugn. Lite grejande med foton, lite städ, mycket tvätt (blev ju mängder av extra tvätt med alla nya kläder och sängkläder som ska tvättas). Alvin var ut med Mathias för en sista tur med pulkan, snön är nästan helt bortsmält nu.

Här sitter jag och gäspar och funderar på om jag inte skulle ta och lägga mig. Måste bara kolla tempen på Elmer först och amma en gång till.

Elmer har feber!

Men åååååååååååh INTE feber! Jag  klarar inte den oron! Hoppas jag med får feber så jag vet att det är en förkylning och inte LCH.

38,9 och 38,7 har vi mätt i rumpan på Elmer nu här :-(


Julafton i bilder

Nu så är bilderna äntligen fixade och upplagda i bilddagboken (men jag lägger ett par här i bloggen med). Jag har inte uppdaterat bilddagboken sen 5 december så jag passade på att lägga upp hela månaden hehe blev EN DEL kan man säga ;-)

Mängden julklappar till barnen blev i år lika (för) mycket som vanligt hehe de måste vara himla snälla mina ungar. För att inte tala om Mathias som måste vara VÄLDIGT snäll! han fick hur mycket som helst  av sina päron. bluerayspelare, vinterjacka, spikmatta, kläder, gjutjärnaspanna osv osv.

Jag fick också en hel del och allra finast var det nya namnhalsbandet! Guuud så fint! En stav med plats för 4 namn. Victor, Alvin, Elmer och så en tom sida ...för framtiden? :-P jag skojade med Mathias och visade den tomma sidan. "ser du vad det står?" frågade jag. "Eh..va?" svarade han. "Hjalmar! ser du väl" sa jag då. Han var måttligt road :-P

Men nu tar vi julafton från början istället:

Vi började dagen med att Mathias kokade gröt till frukost. Eller ja, Alvin började sin dag redan innan... han klev upp tidigast av alla och öppnade både sin och Elmers morgonjulklapp :-D hehe

Efter frukosten så öppnade vi alla våra paket vi hade hemma. Alvin var överlycklig över varenda present hehe "ÅÅÅÅH SÅNNA" utbrast han glatt till varje grej.

Själv fick jag ett fluffigt DUNTÄCKE som jag önskat mig!!! av Mathias. Jag hoppades såå att jag skulle få ett men trodde inte det eftersom det är mycket dyrare än vad vi brukar köpa till varann (och vad jag köpte till han). Han fick kläder och choklad av mig. Ungarna fick också en massa kläder och många filmer och lite annat krafs. Sen har de ju fått en varsin grej innan, Alvin har fått sin bokhylla och Elmer har fått sitt babygym i förskott.

Efter julklappsöppnandet så tog Mathias med sig Alvin ut och åkte pulka. Själv försökte jag vila med Elmer en stund, men lyckades inte somna dock.

Vid 13-tiden åkte vi hem till Mathias föräldrar för att fira jul med dem och Mathias bror och syster samt systerns sambo och son och så bebisen i magen förstås :-) drygt halvvägs till färdigbakad unge.

Mat först och främst och ja, julmat är ju alltid lika förjävla gott! Sen blev det Kalle Anka, fika, julklappar och så där - ja ganska likt så som de flesta andra hade det igår med andra ord ;-)

Alvin var sur, grinig och vansinnigt trött hela dagen. Jättearg på allt och alla men det gick bra ändå :-) Trodde han skulle somna för natten i bilen på väg hem men han vaknade igen när vi kom hem och var vaken ett tag.

Mathias kopplade in nya Bluerayspelaren så vi tittade på film på kvällen! han fick med 20 filmer till spelaren och själva  TVn den köpte han dagen innan som en julklapp till oss alla :-)

Vid 20-21 nångånbg pratade jag med Victor. Han hade haft en jättetrevlig jul och fått MASSOR av pengar i julklapp av pappa och farmor och även lillasysters mormor som de också firade med hade gett honom en slant :-) Ja och sen har han ju en stor hög julklappar som väntar här hemma från oss och Mathias föräldrar och syskon.

Förrutom pengar hade han även fått godis från sin brorsa Robin och dessutom hade Robin med sig biljetter till TomTits som de besökt i början av veckan :-)

Här kommer några bilder, men kika gärna in på alla bilder på hela december i bilddagboken också, tex alla julklappar ;-)
http://beckah82.bilddagboken.se

Länken öppnas i ett nytt fönster, det är inget lösen och inget krångel. Bara ett klick bort ;-)



Alvin öppnade Elmers och sitt morgonpaket innan vi andra vaknade..


Julklappar!


Alvin hjälper lillebror med hans paket.


Julfin


Julfin


Julfin


detta var skitkul! Mathias hittade detta paket i brevlådan. På paketet står det "God Jul önskar tomtarna på "loftet" ovan" :-D tack så jättemycket :-) mums!


Dags att käka


Jonathan sötisen vaknar paket :-D


Tomten kommer förbi en sväng!


Jag instängd i en hög paket


Innehållet i paketen får du se i bilddagboken :-)

God Jul alla läsare

Julafton börjar lida mot sitt slut...

Eftersom jag inte gjort det innan idag så kommer här en speciell julhälsning från oss alla till er alla:


...med familj ;-)
 Får lägga till go fortsättning eftersom ♥ ☆ ♥ ᏀᎧᎠ ᏧᏪᏞ ♥ ☆ ♥ känns lite old news :-)


Jag återkommer förresten om en stund med lite bilder i ett nytt inlägg.

***

Edit; har grejat med bilderna en lång stund och ögonen går i kors och är helt rinniga för att jag gäspar hela tiden. Det gååår inte. Måste sova NUUU, myyyys med mitt splitternya Ajungilak Premium duntäcke *mys*

Bilder imorgon! Gonatt <3

Kvällen före...

Nu är dagen slut och allt hanns med. Paketen är inslagna och golvet dammsuget ;-)
Nu är det dags för mig att äntligen få lite sömn men först bjuder jag på lite bilder från kvällen.

Men allra först: ett stort tack för alla söta julkort som trillat in!




Kvällen före dopparedan:


Mina tomtenissar efter kvällsbadet


Mysigt med stjärna i fönstret


DET ÄR HÄR DET HÄNDER hahaha nä men det är här jag bloggar, ja :-) där vid den öppna datorn.


Lite gott i soffan


Alleballes kläder till imorgon


Ellebelles kläder till imorgon


Julklappsinslagning hu!


Nu är det natt och tomten har varit här och lagt ett varsitt morgonpaket i strumporna till smågossarna :-)



Gonatt gonatt allesammans, det är ju faktiskt julafton nu :-)


♥ ☆ ♥¸¸.•*☆*•♫♪ Jag önskar eder alla en fröjdefull JUL ♪♫•*☆*•.¸¸♥ ☆ ♥


Veckans blogg




Veckans blogg skrivs av Emma, mamma till lille Eddie, 4 månader gammal. Bloggen handlar om deras vardagsliv tillsammans - mamma Emma, pappa Thony och söte sonen Eddie.

GRATTIS till http://eddiesmammaemma.blogg.se



Listan nu

Wiiihoooo! Så här ser listan ut nu:

Plocka i ordning
Dammsuga
Skura
Dammtorka
Diska
Diska igen

åsså igen
Tvätta 2 maskiner

Tvätta ännu en maskin
och en till
Hänga tvätt
Hänga ännu mer tvätt
och en till
Vika tvätt
Vika ännu mer tvätt
och lite till
Lägga in tvätt
Byta sängkläder

Gå med sjuuukt mycket tidningar till insamlingen
Gå med sopor

Gå med ännu fler sopor
Köpa byxor till Alvin
Hämta ut ett paket på Shell
Städa ur kylskåpet
Städa bänkar och köksluckor
Städa badrummet

Handla en massa mat (Mathias fixat)
Göra köttbullar
Göra hallonkola

Slå in en miljard julklappar
Bära ner grejer från vinden
Bära upp andra grejer på vinden (Mathias fixat)
Klippa Alvin


Jag ska alltså ägna resten av kvällen åt att packa in julklappar :-)

Jag är såååå trött! barnen har just lagt sig, sötisarna och nu är det rent och mysigt hemma :-) Jag trivs, tröttheten till trots. Smuttar på en saftglögg och funderar på att ta en riktig glögg? mathias har precis tagit en :-)

Edit:
HAHAHA efter att bara ha luktat på M's glögg så nääää hahaha saftglögg för mig räcker fint!

Dan före dopparedan

Alleballe har åkt till sin farmor några timmar och jag håller på grejar här hemma för fulla muggar ...eller ja, så mycket som Elmer tillåter iaf, han har ingen större lust att vara själv tyvärr och jag ooorkar inte släpa på 8 kilo bebis hela tiden, det är nog tungt och svettigt.

Men det går framåt iallafall :-) har dock inte gjort det viktigaste än haha packa in julklappar. Tror det får bli ikväll när Alvin sover.

Jag är vansinnigt trött! Men mycxket kaffe och ännu mer socker har hållt mig vaken och igång ;-)

Nu ska jag fortsätta!

Nyrakad balle

Skulle klippa en fin frisyr på Alleballen igår. Han hade rätt långt hår så det var ett bra läge att göra något tufft...

Skulle ta med trimmern lite på längsta men jaha! När jag satte den mot huvudet och drog av en bit så trycktes den där grejen in och hamnade på lägsta! FINT? Nej! Försökte rädda frisyren jag tänkt mig men det gick inte och Alvin lessnade på att sitta där så jag fick avbryta och duscha av honom.

I morse fick jag fixa till huvudet ocxh nu är det kort som attans! Jag har fått klippa honom så som jag klipper Victor. Nåja det växer ju ut igen :-) Han har för ljust hår för att ha riktigt så här kort tycker jag.




Va STOR han ser ut :-o



Kan ta en dagens outfit på dessa bilder :-) (Elmer har exakt samma som igår så han är inget kul att visa upp paltorna på)

ALVIN
Tröja: KappAhl strl 98/104
Byxa: Me and I strl 86/92 löjligt stor i storlek med tanke på att det knappt är någon resår nertill så han trampar på byxorna.
Strumpor: Me and I

Trött!

Å fyyy f...

Idag kommer det gå åt många koppar kaffe! Gäsp ZZZzzzz

Julig blogg

Diska är ju inte så kul ...så jag fastnade här istället och julpyntade bloggen :-P

Nu ska jag sova ZZZZzzzzzz!!!

Dan före dan före dopparedan

Nu är jag klar för dagen ...typ :-) ska bara diska lite också tänkte jag mig. Sen har jag både en plåt hallonkola och en stor bytta med köttbullar ute i snön på nedkylning :-P får ta in dem också innan jag går och lägger mig *s*

Köttbullarna blev sjukt goda och jag "provsmakade" typ 15 stycken :-P



SNÖ har vi fått idag, rätt hyfsat mycket dessutom (OBS! för att vara här!) Jag fick pulsa iväg en sväng på kvällen för att hämta mitt H&M-paket på Shell. Mysigt att pulsa i snö. Bra för benmusklerna också haha. Ja det var dessutom första gången jag lämnade Elmer :-) Om man räknar bort första dygnet när han var på Neo. Nu låg Elmer iofs och sov när jag knallade iväg så han märkte inte ett skit men jag tyckte det kändes väldigt naket att gå iväg utan en unge på bröstet :-) hela typ 20-30 minuter var jag borta.

Alvin har också fått känna på snön idag men det var innan det började toksnöa här på kvällen så det var inte lika mycket snö då.



Sen har vi varit en sväng i Kinna också så jag har fått köpt ett par byxor till Alleballen. Tyvärr hittade jag inga tillräckligt tighta jeans så jag fick köpa ett par byxor på tjejavdelningen. Det var en blandning mellan stretchjeans och jeansleggings - perfa! Tight sitter de! Men när jag kom hem sen hade jag fått ett Traderapaket innehållandes ett par jeans som är skitsnygga och i H&M-paketet låg det ett par manchesterbyxor så nu är jag osäker iallafall vad han ska ha på sig på julafton :-) det ordnar sig nog. Fick inte tag i någon skjorta idag dock alla var skitfula eller så fanns inte strl 98. Men men han ska ändå ha kavaj så han behöver inte ha skjorta då blir det kanske för mycket.

Posten idag ja... den innehöll två roliga postbitar till! Ett par Lundmyr-byxor som jag beställt på rea häromdagen och så kom vinsten från Röda hund, alltså den ekologiska tröjan :-)





Nepp nu var det disken ja och sen nattinatti! Så jag inte somnar och sover 2 timmar på dan imorgon med för det har jag inte tid med. Somnade ju idag såklart när jag skulle ha Elmer och Alvin till att sova middag samtidigt :-) så vi snarkade gott alla tre.

Var har jag hållit hus?

Spekulationer :-)

Jag avundas dem som har så lite att göra dagarna innan jul att de hinner lägga tiden på att hänga i min blogg enbart för att spekulera i varför det är så få uppdateringar ;-)

1. Jag har inget att berätta/skriva om
2. Jag har fullt upp med min att-göra-lista
3. Jag har två barn hemma, varav den ena behöver rätt mycket stimulans.

Men kolla för all del bakåt i tiden det är inte alls länge sen jag ofta bara uppdaterade EN gång per dag - om ens det. Jag satt inte mer eller mindre vid datorn.

Jag har inte skrivit mindre för att bevisa att jag sitter mindre vid datorn. Urlöjligt. Tror ni jag sitter i ett streck hela dagarna eller? :-) Det är ett väldans spring. Datorn står alltid på och öppen på dagarna och jag kommer och
går om jag är hemma.


Just nu håller jag på att koka hallonkola tex, men klarar ändå av att skriva detta. Amazing ;-)

Frukost på sängen

Vaknade av att Alvin bjöd på frukost på sängen :-)





Dagens outfit 22/12


ALVIN
Tröja: Älsklingsfrö med långa muddar. Strl 98.
Byxa: Lindex strl 92, lite för små.
Strumpor: vet ej, ärvda av Tiger


ELMER
Body: Po.p strl 68
Byxor: GeKås strl 74
Strumpor: Fyndlagret i Skene strl 18

Sjuuuukt god hallonkola!

En av godissorterna som gjordes igår var dessa:

Hallonkola
ca 25 st

1 paket frysta hallon (225 g)
1 vaniljstång
2 dl Vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap

Tina hallonen och passera dem genom en sil. Lägg hallonpurén i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg i vaniljstången. Tillsätt grädde, socker och sirap. Låt koka under omrörning i ca 15-30 min. Låt koka till ca 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite kolasmet i ett glas kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar.) Ta upp vaniljstången. Häll upp kolasmeten på ett bakplåtspapper och låt den stelna. Skär med en vass kniv till fyrkantiga kolor. Slå in kolorna i Smörpapper eller Låt stå svalt till servering.


GÖR MYCKET mer än receptet! Herregud de är på tok för goda för att göra så här lite! Våra är slut!



Veckans blogg - nominering

NOMINERA! :-)

Skriv en kommentar här med ett tips om en blogg (din eller någon annans) så är den bloggen med och tävlar om att bli veckans blogg hos mig. Jag lottar ut platsen och från och med denna vecka kommer veckans blogg även att synas i menyraden!

Jag besöker alla nominerade bloggar. Det går bra att nominera fram tills jag drar en vinnare vilket sker under tisdagen eller onsdagen, när jag får tid.














~ * ~ *~ * ~ *~ * ~ *~

Glöm inte att rösta i finalen - Bästa gravidbloggen 2009 hos Kidzine
Lägg 1 röst per dag och IP-nummer.

 


Att göra

Usch vad mycket att gööööra innan julafton! Så lite tid!

Att göra idag + tisdag och onsdag:


Plocka i ordning
Dammsuga
Skura
Dammtorka
Diska
Diska igen

åsså igen
Tvätta 2 maskiner

Tvätta ännu en maskin
och en till
Hänga tvätt
Hänga ännu mer tvätt
och en till
Vika tvätt
Vika ännu mer tvätt
och lite till
Lägga in tvätt
Byta sängkläder

Gå med sjuuukt mycket tidningar till insamlingen
Gå med sopor

Gå med ännu fler sopor
Köpa byxor till Alvin
Hämta ut ett paket på Shell
Städa ur kylskåpet
Städa bänkar och köksluckor
Städa badrummet

Handla en massa mat (Mathias fixat)
Göra köttbullar
Göra hallonkola

Slå in en miljard julklappar
Bära ner grejer från vinden
Bära upp andra grejer på vinden (Mathias fixat)
Klippa Alvin

Får tvinga Mathias att hjälpa mig för det är skitjobbigt med Elmer + Alvin utan dagis.


GODIS

Idag har jag och de små barnen varit hos Mathias föräldrar och gjort julgodis :-) Massa godis och mycket trevligt.

Victor har åkt nu. Först ska han spendera natten hos sin förra stödfamilj och sen åka med dem till Göteborg imorgon och hoppa på X2000 mot Stockholm! Sen ska han vara hos sin pappa i ett par veckor.

Min första jul utan Victor!

Alvin har också julledigt och är hemma med mig första dagen imorgon. hoppas jag hinner aktivera honom tillräckligt för att han inte ska klättra på väggarna och riva alla saker osv.

Blää jag har inte packat in en enda julklapp än!fatta va jooooobbbigt det kommer bli! Det blev för mycket i år igen. Så mycket att det mesta jag köpt på slutet gått direkt till ungarna som "tidiga julklappar"

Nu ska jag tömma kameran på bilder från igår och idag :-)

Vinster

SÅ JÄVLA GLAD!!!

Två vinster på bara ett par dagar!!! Helt fantastiskt!

Inga dåliga grejer heller minsann! Nej dessa två:

Lundmyr påslakanset från Barntyger.se hos Carolina och Ekologisk barntröja från Röda Hund hos pokerfrugan


 Spjälsängset STAR



T-shirt med hundtryck, brun



Det är ju inte heller länge sen  jag vann nallen tryggve åt Elmer inne hos Hanna!



Som grädden på moset är min blogg veckans blogg inne hos Geshiia!

Göteborgstur

Vart har ni varit hela dan?

Jo vi har varit i Göteborg :-) först besökte vi Mathias farmor och farfaer och sen gick vi till Liseberg. Men faaaan vad KALLT! Helt fel klädda. En bra idé när man ger sig iväg är att kolla temperaturen ute innan man bestämmer kläderna.

Jag frös ihjäl och fick lägga mig i ett varmt bad med Alvin och Elmer när vi kom hem, trots en timmes varm bilfärd hem så hade mina ben och rumpan fortfarande inte tinat upp helt med andra ord.

Sen försökte jag kolla på en film men somnade :-P och vaknade mitt i natten hehe detta har hänt hur många gånger som helst nu typ.

Imorgon ska vi nog hem till Mathias mamma och pappa för barnen ska göra julgodis.

ÄLSKAR nya pellifonen! Jag kunde kolla mailen och bloggen osv när jag var iväg :-)

Nån liten bild från idag kommer nog imorgon :-)

Dagens outfit 19/12






ALVIN
Tröja: Eget tryck från babykungen.se strl 2-3 år (är som 92/98)
Byxa: GeKås strl 86, sjukt stor i storlek
Strumpor: GeKås

ELMER
Body: Eget tryck från babykungen.se strl 6-12 mån (är som 74-74/80)
Byxor: Lindex stjärnbyxa strl 74
Strumpor: Laban från Nowa-Li


Internet går före barnen

Man kan vara beroende av internet, man kan vara ohälsosamt beroende av internet...

...sen finns ett tredje steg, och det är när man är den här mamman:
http://aftonbladet.se/nyheter/article6310799.ab


Jag blir lite lätt svimfärdig och illamående!

Hon satt och hängde på nätet, tvåårige sonen trillade i poolen, elvaårige sonen försöker rädda lillebror och larmar ambulans.

Vad gör mamman? loggar in på Twitter och berättar för världen att hennes son håller på och drunknar!

Eftersom jag har just en tvåårig och en elvaårig son så känns detta för mig helt ...kräks!


Ni kan väl ramsan?

TWITTRA - RÄDDA - LARMA

Eh...vänta nu? Eller hur var det?


Mammans sida har fått otaliga hatiska inlägg efter hennes tw
AB's bild

NY MOBIL!

Jag har skaffat mig en ny mobil(-telefon)! En Samsung Jet!

Äntligen Samsung igen! har ett tag nu haft en SonyEricsson bläää har ALLTID problem med dem men samsung har alltid fun kat utmärkt och är snygga och lätta att använda. Helt klart mitt favvomärke.





Har den på laddning nu och sen ska jag bekanta mig med den :-)

Bubbleroom

Lägger upp Bubbleroom på prov igen...

De hade tydligen något fel som ska vara åtgärdat nu. Vi får väl se. Jag ligger som nr 25 nu efter att ha varit borta ett par dagar.

Well well...

Något rätt

Någonstans måste jag gjort något rätt ändå :-)

Var på väg på ett möte medan Victor var kvar ensam hemma. När jag kom hem bjöd grabben på kaffe och nybakta muffins garnerade med äpplebitar!

Gissa om jag blev glad och stolt? :-)

Nu i skrivandes stund är han iväg och hämtar Alvin på dagis! :-o (vi bor granne med dagis)


Dagens FL

Vilken tur att DETTA inte handlade om Elmer och mig!

...för då hade jag suttit anhållen för mord eller mordförsök nu.

Ska man inte våga gå utanför dörren snart?! Kan inte folk börja uppfostra sina jävla ungar?!!

Fortsatt prickig bebis

Fruktansvärt trött idag! Somnade framför TVn igårkväll, vaknade inatt och satt vid datorn ett par timmar eftersom jag inte kunde sova. Sen la jag mig igen och så skulle Elmer äta och bajsa och stöka lite. Klockan 6 vaknade Alvin...

Elmers prickar är i allra högsta grad kvar. Tycker det ser värre ut men jag kanske inbillar mig. Iallafall är det som värst i hårbotten där det klumpat ihop sig i bubbliga ansamlingar. Ser väääldigt mycket ut som LCH. han har förövrigt haft exakt sånna här prickar vid ett tillfälle när han var typ 1,5 månad och då kunde vi inte förklara det med annat än LCH. Det var ju dock under tiden det fortfarande var aktivt, nu har ju sjukdomen inte synts till på ett tag så när som på några små prickar i hårbotten nyligen men det går ju aldrig säga säkert att något beror på sjukdomen om man inte tar prover.

Asså han ser inte kul ut i hårbotten nu, det ser ut att kliiia! Jag har Mildison hemma men törs såklart inte exprimentera så jag väntar och ser om jag får någon kontakt med sjukvården idag och ska då fråga om Mildison är okej.

Happs nu sprakade det till här i babysittern IGEN! Blöjbyte och sen kaffe! behöver ta tag i tvätt och disk idag också för jag gjorde intye många knop igår kan jag säga.

Ska iväg på möte på Victors skola efter lunch idag också.


Fortsätt svara på julbordsfrågan längre ner :-)



Kom även ihåg röstningen:

~ * ~ *~ * ~ *~ * ~ *~

Glöm inte att rösta i finalen - Bästa gravidbloggen 2009 hos Kidzine
Lägg 1 röst per dag och IP-nummer.

 


Present!

Jag fick en urgullig present med posten idag! En småkompis som jag fick av Little Bloom! Tack snälla! Jag har faktiskt haft en sån här för några år sedan. Jag hade den på jobbet (jobbade som säljare) och den var oerhört bra att ha att sitta och greja med, avstressande. Jag är annars rätt bra på att klottra när jag pratar i telefon hehe på allt som finns i närheten... bättre att klämma på en mysig småkompis :-)


Vad har du på ditt julbord?

Vilka saker MÅSTE finnas på ditt julbord?

För mig är det:

Köttbullar, prinskorv, potatis och rödbetssallad. Det är minimum för att det ska kännas som julmat för mig. Men sen vill jag ju gärna ha annat också, skinka, kokta ägghalvor, rökt kött, liter olika korvar osv. JULMUST är också ett måste.

Jag äter INTE sill och sånt snusk, inte heller Janssons äckelse. Men dopp i grytan kan vara gott. Fast det var några år sen jag fick det (och nej, jag gör inte själv).

Något annat jag vill ha på mitt julbord är tunnbröd, och då menar jag INTE det där larviga Fazerbrödet man kan köpa i affärerna här som av någon anledning tillåts heta tunnbröd. Nej jag menar RIKTIGT tunnbröd hemifrån Jämtland men det får man ju inte tag i här förstås.

Godaste tunnbrödet är det som mina grannar gjorde när jag bodde i en byhåla utanför Strömsund. Mamman i familjen hade (har?) en liten tillverkning hemma för försäljning. Gudomligt.

Om någon läsare råkar bo på rätt ställe i landet och råkar springa på riktigt tunnbröd (mjukt) så finns min adress på Eniro (Rebeckah Larsson, Skene - obs, Rebeckah med H) ;-) vill man ha ersättning så går det bra att maila mig först istället och göra upp en deal.

Nog om det och tillbaka till frågan istället:

Vad är ditt absoluta minimum för att det ska kännas som "julbord"? och vad gillar du i övrigt på ditt julbord?


Gnällig men söt

En gnällig bebis har jag haft idag. Något är fel med lillkillen.

Första månaden bajsade han slom de flesta nyfödda; typ en miljard gånger om dagen ;-9 grynigt knallgult. Sen glesade det ut och blev till sås istället för gryn och kom max en gång om dagen. Antagligen tillgodogjorde han sig det mesta av maten han fick i sig. Så har det fortsatt fram tills för en vecka sen då han började bajsa grynigt igen och typ 5 gånger om dagen.

Först tänkte jag att han kanske får i sig mer mat, att mjölken är rikligare och fetare så det blir mer överskott men vid vägningen igår visade det att han fortfarande går upp långsammare och långsammare. Inte ens 100 gram i veckan sen senaste BVC-besöket.

Men han är inte missnöjd med mängden mat. tvärt om så får jag nästan truga ibland och ge honom bröstet utan att han säger till.

Idag har han varit supergnällig och missnöjd. Nu är han ju prickig så det kanske kliar så det är därför han är gnällig. Jag chansade för 1,5 timme sen och gav honom hans första alvedon någonsin men det hjälpte inte han fortsatte att vara gnällig.

Kanske han har tänder på gång? Det brukar märkas på gnällighet och lös mage tycker jag. Samma sak att han inte vill äta lika gärna som förr. Men jag känner inga tänder på gång. Alvin var 5 mån + 6 dagar och Victor var 5 månader och 1 dag när han fick tänder så det känns ju som att Elmer också kommer få vid 5 månaders ålder.

Visserligen fick Mathias 4 tänder när han var 3 månader men ja, jag kan inte se eller känna ngt på Elmer.

Jaja vi får väl se hur han är imorgon. Jag gillar inte detta med vikten dock...

Well, han är inte sur HELA tiden iaf, man KAN få honom att le :-)

Här är några bilder från idag
 (ja det är en annan body än dagens outfit i morse för han sket igenom kläderna):


Prickig bebis...

Vaknade bredvid en prickig bebis idag :-(

Är det sjukdomsprickar? Alltså Langerhans cellhistiocytos.
Är det en reaktion på Emlan (borde det inte kommit tidigare?).
Är det en reaktion på något jag ätit?

Blääää det får inte vara sjukdomsprickar!
Ser värre ut i verkligheten.









Dagens outfit 17/12


ALVIN
Tröja: Lindex (Fix) strl 98
T-shirt: Vit bas från Lindex strl 92 (är lite väl liten, får köpa nya)
Byxor: Po.p strl 98
Strumpor: Me and I



ELMER
Body: GeKås strl 74 från -09
Byxa: GeKås strl 74 från -07
Strumpor: vet ej, begagnade





www.bioform.se

Skrev ju igår om att jag fått en rolig postbit... :-)

Det var ett paket från http://www.bioform.se/ innehållandes en stor burk C-vitamin som jag har förmånen att få testa. Jag är jätteglad över att jag får prova detta. Kanske man blir lite piggare? :-) Jag har provat ett glas och det är riktigt gott måste jag säga!

Bioform är en sida med massor av olika hälsoprodukter, kosttillskott och hjälpmedel för viktkontroll.  Vad sägs om omega 3 till barnen och en spikmatta till dig själv? Beställer du för över 500 kronor får du nu fri frakt.

C-vitaminet jag ska få prova heter Acerola och stärker immunförsvaret och hjälper kroppen att hålla borta förkylningar och influensa!








Veckans blogg

Det kom så många fina förslag på bloggar till veckans blogg att jag inte kunde välja så jag gjorde så att jag slumpvis lottade ut platsen med hjälp av denna sida: http://www.vaksalaskolan.uppsala.se/webb/lotteri.htm

Jag har dock besökt alla nominerade sidor :-)

Veckans blogg skrivs av en ung mamma. Hon pluggar på komvux och älskar att fota. Hon har en ursöt liten son i min Alvins ålder och planerar att bli fru till sin älskade sambo snart ;-)




Besök veckans blogg: http://mzetterblad.blogg.se/



Jävla Bubbleroom!

MYCKET RIKTIGT!

Det var bubbleroomscriptet som var boven i dramat för nu funkar det iaf för mig (när jag tagit bort scriptet), men va fan? Det har ju legat där i flera veckor!

Skit också! ska maila och KLAGA! Hur ska man kunna vara med på deras sida om de har sådana bajsiga koder då?

Månadens sjukhusbesök avklarat


Idag var vi alltså iväg med Ellebellen till Borås och sjukhuset. Det gick sådär. Jag satte på Emla i bilen. Det var ett vanligt plåster bara, aldrig sett förr men det var ju smidigt.

Väl där så fick han träffa läkaren först och prata lite och sådär och sen skulle blodproverna tas. Skitbra! Emlan hade gjort att blodkärlet gått och gömt sig. Vi fick vänta en stund med honom inlindad i en filt för att blodkärlet skulle kika fram.

Det funkade så pass att blodkärlet syntes men sticket gjorde ändå ont på lillen som ryckte till och skrek och inget blod kom det.

Ett nytt försök på ett annat blodkärl (inte Emlat) smärta och skrik men inget blod! Då blev jag helt matt och yr och fick sätta mig ner (hoppa över frukosten och sen se på sin bebis bli plågad är ingen bra kombination) jag blev nog rätt så blek för ena sköterskan sprang iväg och hämtade saft och en banan till mig...

Tredje gången gillt! ett till stick i ännu ett blodkärl i huvudet (inte emlat) och det gjorde nog VÄLDIGT ont för han har aldrig skrikit så förr och han var otröstlig en lång stund. Men det var effektivt för det tog 2 sekunder att fylla de två rören typ.

Usch! Aldrig mer Emla iallafall. Det "förstörde" ju hans bästa provtagningskärl. Lilla hjärtat :-(



Bellen väntar på läkaren.


Emlad Emler ...flå't -Elmer!

Dagens outfit 16/12




ALVIN
Tröja:
Name It strl 98
Byxa: Helt otroligt men han lyckades ha dessa Lindex Jeans hela dagen igår utan att lorta ner sig. Det händer typ aldrig men nu kunde vi spara på miljön och ha samma två dagar i rad :-) strl 92
Strumpor: GeKås


ELMER
Body: Lindex, sitter precis enligt min smak. Får snart lägga undan. Strl 68
Byxa: Lindex stor i storlek - 68
Strumpor: Po.p


Nu åker vi till Borås!

Ger upp för kvällen!

Nej nu går jag och lägger mig istället. Lite meningslöst att blogga när den viktigaste biten på bloggen är borta. Hoppas det är något dumt fel som löser sig själv för jag är extremt oteknisk :-(

tack för all hjälp hittills, kriv GÄRNA fler tips om vad som kan vara fel. Det funkade bra fram tills nu ikväll och jag har INTE varit inne och rört några koder så problemet har uppstått spontant av sig själv.

I morgon bitti ska jag åka tidigt till Borås med Elmer och ta en massa prover så jag kanske inte kollar datorn förrän jag kommer hem.

Veckans blogg kommer således imorgon istället därför är det fritt fram att fortsätta tipsa en dag till :-)

Godnatt <3

Var är menyn??!

VAR ÄR MIN MENY?!

Geshiia frågade mig för någon timme sen var ena av mina två menyer tagit vägen. Själv såg jag inget fel men NU! Den ena menyn är ju helt VIT! Hjälp! Hur fixar man detta? jag har inte rör något ju!

Längst ner finns en varning. Varningsmedelandet lyder typ:

"Detaljerad information om felet på webbsidan
Meddelande: HTML Parsing Error: Unable to modify the parent container element before the child element is closed"

Vad sjutton betyder det? 

:-o



Mumsig glögg

Men GUD så god! Hjortronsmak. Den var till och med god kall!



Julpost och middag

Dags att sätta igång med middag då :-)

Jag ska gå igenom alla bloggtips och välja ut en till veckans blogg sen :-)

Hörrni, vill ni läsa något nöjsamt så kan ni roa er med diskussionen jag och en viss "A" haft bland kommentarerna i inlägget om snön ;-) haha vissa är för roliga.

Fler roliga postbitar idag! Nämligen 3 söta julkort :-) hm....undrar om mina gått fram idag tro? Jag har inte hört ngt så det har de nog inte. Jag har iaf skickat mitt paket till mamma idag med vanlig "snabb"-post. Det var på tiden.

Ni vet väl att sista dagen för julkort är imorgon? (för garanterad leverans innan jul med julfrimärke).

Jag fick en annan rolig postbit idag också :-) berättar mer om den ikväll! :-)

Snö ...nästan! :-)

GLÖMDE svara på själva frågan i idiotkommentaren från igår:

JA, bilden är tagen när jag var gravid, några dagar innan han föddes, när jag var som störst och hade som mest vatten i kroppen. Hur så? Jag tycker personligen inte att jag ser speciellt plufsig ut, då var ju bilden jag hade nyss värre i så fall.


**********

Nu är jag och Elmer hemkomna från affären. JAG VALDE FEL SKOR! plaskade omkring i dyngsura ugg-liknande grejer i slasket och dessutom var det halt som fan, höll på halka omkull sjuttioelva gånger och lyckades även med det konststycket vid ett tillfälle så mina knän fick hälsa på asfalten. Lagomt pinsamt (och ont).

Burr, nej det var inga bra skor för det här vädret (det snöar och är plusgrader och var bar backe innan).



Notera att jag har KLÄDER på mig ;-)





~ * ~ *~ * ~ *~ * ~ *~

Glöm inte att rösta i finalen - Bästa gravidbloggen 2009 hos Kidzine
Lägg 1 röst per dag och IP-nummer.

 


Dagens outfit 15/12



ALVIN
Tröja:
Po.p strl 86 (väldigt stor i storleken tydligen)
Byxa: Jeans från Lindex strl 92, när de var nya kunde han ha dem uppvikt viket var snyggt, detta är mindre tjusigt, vi längtar efter jul och nya kläder ;-)
Strumpor: Lindex tror jag



ELMER
Tröja: Po.p strl 74 (liten i storlek)
Body: Helvit, kortärmad, bas har han under tröjan för att det inte ska bli glapp mellan byxa och tröja. från KappAhl strl 74
Byxa: Världens bästa byxa, Bondelid strl 60. Alvin hade ett par sånna här i strl 70 fast blåa och dem kunde han ha från han var 3 månader tills han var 2 år. Helt otroliga. Först är de som mysbyxor och när barnet växer blir de leggings :-)
Strumpor: GeKås

Vilken cancerunge?!






1. Det heter cancerungen, inte cancer ungen.
2. Det heter somras, inte sommras.
3. Jag är inte naken, jag har ju tomteluva! Har förövrigt även trosor, vilket inte syns eftersom det är en bild av ansiktet och där brukar de flesta (men inte alla) vara nakna.

Det finns naturligtvis fler saker att ta upp angående den här kommentaren men eftersom du uppenbarligen lider av någon sjukdom som förhindrar dig från att bete dig som folk så gissar jag att det inte ens är lönt, du skulle ändå inte förstå det sjuka i vad du just skrivit.


Om dagens postbitar*

Trötter idag, eller ja, det är jag ju varje dag ;-) haha. Skulle ha gått och postat mitt lilla paket till mamma idag men det orkade jag såklart inte så det får bli imorgon, hur slö får man bli...

På onsdag är det dags för Ellebelles nästa läkarbesök i Borås. Jag fick med mig ett Emlaplåster för de ska ta extra mycket prover nu när han blivit 3 månader så de ville ha honom Emlad. Hoppas jag fattar hur man sätter på det.

Nu är biljetten till Stockholm beställd till Victor, den kom hem med posten i eftermiddags.

Med posten kom även ett julkort från Andrea. FAAASEN så bra ditt julkort blev i år!!! I fredags fick jag mitt allra första julkort för året; det kom från trollis. Supergulligt. Jag gillar att få julkort :-) Hoppas mina julkort når fram snart, de postades i torsdags eller fredags, minns inte.

En till spännande postbit* kom idag :-)

Denna body till Elmer:


Ekologisk och rättvisemärkt. Från webshop:en jag tipsade om förra veckan med ekologiska barnkläder och så där.

http://www.littlebloom.se

Jag tog bodyn i strl 80 och de var rätt stora i storlekarna så det dröjer en liten stund innan han kan ha den men jag tyckte jag köpt så mycket i 74 nu.



* Postbit är helt enkelt en bit post :-) en postbit kan vara ett brev, ett paket, en tidning, ett reklamblad osv. en bit post, en postbit.





~ * ~ *~ * ~ *~ * ~ *~

Glöm inte att rösta i finalen - Bästa gravidbloggen 2009 hos Kidzine
Lägg 1 röst per dag och IP-nummer.

 


BeckaH tipsar

Hittade en bra hemsida som heter Gratisbio. Ja, jag är lite efter :-P alla andra känner redan till denna hahaha.

Man får alltså gratis biobiljetter och liknande enbart genom att värva och tipsa och sånt enkelt. Så alla klarar detta! :-) bara att klicka till sig gratis med andra ord. Skitsmart!

Vill du bli medlem gå in HÄR och registrera dig.

Att blogga om sidan som jag gjort nu är också ett sätt att samla poäng, så det kan du testa :-)






Veckans blogg - nominering

TIPSA MIG! :-)

Den här veckan behöver jag tips! Vill du bli veckans blogg? Skriv en kommentar!














~ * ~ *~ * ~ *~ * ~ *~

Glöm inte att rösta i finalen - Bästa gravidbloggen 2009 hos Kidzine
Lägg 1 röst per dag och IP-nummer.

 


Bubblerooms lista

Måndagar är bra. Då nollställs räkneverken och har man tur kan man gå ända upp på plats 12 på bubblerooms lista ;-) jaja vi får väl se hur länge det håller i sig ;-)

Jag tycks ligga precis bakom en FEJK iallafall ;-) som av någon outgrundlig anledning har stått stadigt högt på listorna hur länge som helst. Folk är bra lättlurade tror jag.



Ang snacket på flashback

Fråga: De diskuterar dig på Flashbacks forum, stör det inte dig?

Svar: Nej, det stör inte mig. Det de skriver är överdrifter, feltolkningar och vridna sanningar som de läst i min blogg. Man kan vrida allt hur man vill, vilket de också gjort för att det ska se smaskigt ut. Tex att Victor valt att fira jul hos sin pappa. Naturligtvis är det roligare att skriva att han antagligen valt det pga att han mår så dåligt hemma och har psykiska men av att han fick bada med sin mamma när han var liten osv, men alla vet ju ändå att det inte är den verkliga orsaken så varför ska jag bry mig? :-) Jag låter dem hållas.

Även de som sitter där och skriver skit vet ju det egentligen, det bara skriver sånt där ändå. Jag ser den där tråden mer som en hobby, en sport, de tävlar om att lyckas hitta mest smaskiga grejer bland unga mammabloggare. Finns inget smaskigt får man ju vrida till något man läst så att det BLIR smaskigt för annars dör ju tråden till slut (notera att jag inte är en ung mamma längre, men fick ändå vara med där, tyckte de, eftersom jag är fjortis).

Alla har ju olika intressen och nöjen, jag bjuder gärna på mig och min blogg för att de enstaka personerna ska få ha något att roa sig med. Eftersom de sitter och stör sig på osanningar och påhittade grejer kan jag ju knappast ta åt mig. Ta åt mig kan jag ju bara göra om det är sant, eller hur?

Så nej, det stör mig inte. Nu skrev jag det här inlägget också som en julklapp till de stackarna som sitter där och snackar, eftersom jag vet att de älskar att få respons, de älskar när mammorna de skriver om uppmärksammar det de skrivit :-)

Så varsågoda, det här inlägget är för er skull. Hoppas ni alla får en God Jul <3

Dagens outfit 14/12

Ny kategori. Får se hur ofta det blir uppdateringar här men kul att testa. Inte för att idag var någon speciell dag att börja med tanke på vad de har på sig men ändå.



ALVIN
Tröja: KappAhl strl 98/104
Jeans: Victors famla från år 2000. H&M? strl 92 och liite små om de inte sitter som på bilden; längst ner på höften.
Strumpor: Me and I halksocka

Pssst ...kolla in posen ;-)



ELMER
Body: GeKås Korall/röd (svårt att se på bilder i röd färgskala) strl 74
Byxa: kappAhl också korallfärgade. Strl 74.
Strumpor: Ingen aning? Begagnade iaf.






~ * ~ *~ * ~ *~ * ~ *~

Glöm inte att rösta i finalen - Bästa gravidbloggen 2009 hos Kidzine
Lägg 1 röst per dag och IP-nummer.

 


Syskonkärlek

Elmer sitter i babysittern, bredvid sitter Alvin och Victor. Alvin drar Victor i näsan, Victor gnäller till varpå Elmer börjar (för första gången någonsin) att spontanskratta hahaha :-D skadeglädje är väl underbart eller?


<3 <3 <3



~ * ~ *~ * ~ *~ * ~ *~

Glöm inte att rösta i finalen - Bästa gravidbloggen 2009 hos Kidzine
Lägg 1 röst per dag och IP-nummer.

 


Lucia

Lucia.

Blev väckt med kaffe och lussebulle :-) inte helt fel, fast trist att behöva gå upp tidigt *gäsp*. Idag har vi annars ingenting inplanerat så det blir som vanligt en TRÅKSÖNDAG, jag avskyr ju söndagar.


Alvin hade lussefirande på dagis i fredags:







~ * ~ *~ * ~ *~ * ~ *~

Glöm inte att rösta i finalen - Bästa gravidbloggen 2009 hos Kidzine
Lägg 1 röst per dag och IP-nummer.

 


Ett tråkigt tävlingsinlägg ;-)

Tipsar om lite tävlingar :-)






"Jag är med och tävlar inne hos Geshiia 
om en cool haklapp från Fluffbabes.com, var med du med!"









Jag tävlar hos Kidzine!






Jag tävlar hos Pokerfrugan!








Jag tävlar hos Pokerfrugan!







Jag tävlar hos Pokerfrugan!








”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett STAR Påslakanset (Lundmyr of Sweden) från Barntyger!  Var med och tävla du också!”

Kalas

Var på systersonen Tigers kalas idag. Passade på att fota alla snorungarna så man fick dem på samma bild (händer inte ofta) så jag kan skicka några bilder till morsan på hennes barnbarn :-)

Jag kom en timme sent till kalaset hahaha BRAAA jobbat :-) syrran bor på gården bredvid kan jag tillägga :-P



Elmer med min syster S. Här ser man hur stor Elmer är :-) för er som frågade angående strl 74 så kan jag säga att han alltså har Lindex stjärnbyxa i strl 74 på sig här på bilden. Bodyn är också i strl 74 men den är från GeKås.


Tiger -05 (Angis), Jens -96 (Kickis), Samuel -01 (Kickis), Celine -00 (Suss), Elmer -09 (min), Victor -98 (min), Alvin -07 (min), Oliver -02 (Suss).









~ * ~ *~ * ~ *~ * ~ *~

Glöm inte att rösta i finalen - Bästa gravidbloggen 2009 hos Kidzine
Lägg 1 röst per dag och IP-nummer.

 


Mobbning i större skala

Välkommen tillbaka till högstadiet...





**

Uppdatering: Det är nu en bra bit över 4000 medlemmar. Över 4000 personer som gaddat ihop sig i en grupp där man hänger ut EN ensam stackars tjej och kallar henne precis all möjlig skit. Mobbar henne, skrattar åt henne, hänger ut henne, hånar henne, hatar? henne.

Jag förstår inte?!

Det är en UNG tjej, tidigare helt okänd, helt ovan vid att synas, har ingen erfarenhet eller vana alls vid att folk vet vem hon är, pratar om henne och ser henne på TV.

Hon sitter helt uppslukad och tittar LIVE på sin pojkvän som står och uppträder på scen. Han har just vunnit IDOL - Sveriges största musikprogram. Hon är alldeles säkert helt till sig i trasorna. Tankarna vimlar, hon fattar knappt vad som just hänt. Hon är så förbannat jävla glad, stolt, kär, uppspelt och LYCKLIG att hon inte har en aning om vad hon gör. Hon får äntligen komma till sin älskling och dela hans glädje, men det blir lite klumpigt, lite fel. knappast något allvarligt men visst, en van TV-person hade betett sig annorlunda. Hon är ingen van TV-människa. Hon är flickvän till Sveriges nya IDOL-vinnare, hon är helt snurrig av allt som hänt och hon lyckas inte bete sig TV-mässigt korrekt. Konstigt? nej, fullständigt förståeligt.

HERREGUD! dagen efter hatar hela Sverige den här tjejen och hånar, skrattar, pratar, startar grupper. FATTA HUR HON KÄNNER SIG?!! Fan jag mår illa när jag tänker på det. Tänk om det var DU! idag okänd, imorgon hånad av hela svenska folket. Ditt brott: du kunde inte kontrollera din lycka framför TV-kameran.

Hoppas alla mobbare mår gott, somnar och sover bra i natt och trivs med sig själva. man mår ju så himla bra av att få trycka ner någon annan menar jag...

GRATTIS SVERIGE!


***

Edit igen:

Gruppen har växt till över 12.000 personer. Folk sitter och skriver ner den här stackars tjejen totalt. Hora, mediakåt, CP-brud, pucko, pinsam, korkad, blåst, jag hatar henne, luder är bara några av alla saker som folk i gruppen skrivit. Det är vidrigt!

Jag SKÄMS OCKSÅ över att vi i Sverige inte har viktigare saker att bry oss om än hur flickvännen till en TV-programsdeltagare betett sig på scen i 2 minuter FÖR FLERA DAR SEN!

Samla 12.000 pers och gör något bra för miljön istället, eller alla hemlösa så här i juletider. Skärp er, det är en person ni pratar om, en ung tjej som idag är jätteledsen!

Hoppas ni skäms över er själva lika duktigt sen när ni inser vad ni pysslar med!

***

Edit en gång till:

Seriöst! Folk håller FORTFARANDE på och snackar om detta! J
ag är mållös! De elaka kommentarerna i Facebookgruppen blir bara värre och värre "jag hatar den jävla luderfittan" eller att man önskar att det låg arsenik i hennes julmat och liknande sjuka saker.

Gruppen är uppe i över 18.000 medlemmar. HUR FAN gick detta till?!! Pinsamma pinsamma jävla land! Jag ryser av obehag, är detta Sverige? Är vi sådana här? USCH! Det var julafton igår. JULAFTON!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/idol2009/article6310803.ab

Nu är det helg igen

Idag blir kalas. Syrrans unge Tiger har fyllt 4 år :-) Mer på schemat? nä inget typ. Men jag BORDE ta tag i tvätthögen som måste vikas. Jobbigt värre när man struntat i det ett tag.

Lördag, helg - trist, gäsp.


Vill ni se något sött?

Alvin på Lindex i onsdags:


-Titta! Mammas songer*!


-Åh, jättefina songer*!!! Titta! Tuttar!



* = kalsonger

Bebissugen...

Tänk så himla lätt man glömmer ändå. Antagligen finns det en mening med det, just för att man ska våga göra om samma sak senare. Men lite märkligt är det ändå för inte glömmer man på samma sätt när det gäller andra saker inte.

Jag pratar såklart om graviditet, förlossning och första tiden med en nyfödd.

Jag hade en helvetisk graviditet med Alvin, ni som hängde här i bloggen nu i augusti, i slutet av hoppsangraviditeten, till er kan jag berätta att jag kände mig sån - fast hela graviditeten i princip. när jag väntade Alleballen. Allra sista tiden var jag  redo att dö typ och blev till slut igångsatt dagen före beräknat.

Efteråt kunde jag inte alls komma ihåg varför jag gnällde så himla mycket? Varför jag tvingade till mig en igångsättning? Jag ångrade mig djupt och sörjde att jag gått miste om kanske 2 veckor med mysig gravidmage. Jag ångrade att jag gick miste om en riktig förlossning (när det satte igång på riktigt tog det 2 timmar) och det tog väldigt väldigt lång tid för mig att bearbeta den här sorgen.

Jag hade i efterhand ingen som helst förståelse för mitt beslut, mina känslor och mitt agerande där i slutet av graviditeten. Jag hade glömt. Jag mindes ATT det var jobbigt, men inte hur det kändes.

Samma sak är det med förlossningar. När man ligger/sitter/står där mitt i sitt förlossningsarbete och det gör som allra ondast, då gör det så fruktansvärt sjukt jävla ont att man inte kan föreställa sig det. Det VET jag som fött barn, det är fakta, men ändå kan jag absolut inte få fram en ordentlig bild av det. Det är enbart när jag ligger där igen och föder barn som minnena poppar upp "just det - så HÄR ont gör det att föda barn, nu minns jag".

Man glömmer - för att våga skaffa fler barn. Annars hade det inte blivit många människor på jorden kan jag tro.

Graviditeten med Elmer var plättlätt i jämförelse med graviditeten med Alvin. Tiden FLÖG fram, jag hann absolut inte med. Va? REDAN i vecka 30? och sådant kunde jag tänka och skriva. Tills plötsligt en dag då det vände, blev skitjobbigt direkt - bara så där! Det blev jobbigare och jobbigare för varje dag, i rask takt. Som att trilla ut över ett stup.

Jag påmindes då äntligen om hur jag mått när jag väntade Alvin och det var nyttigt för då kunde jag äntligen acceptera och förstå varför jag valde att tjata mig till igångsättningen. Det blev till slut så att jag till och med krävde en igångsättning igen! Det hade jag verkligen inte kunnat tro med tanke på hur jag sörjt gången innan.

Men jag mådde så in i helvete dåligt. Men nu ...kan jag inte alls minnas? Jag kommer på mig själv med att tänka hur löjligt det var att jag inte bara kunde ta EN dag i taget och låta dagarna gå - herregud, sååå farligt var det väl inte. Nog hade jag väl kunnat stå ut minst en vecka till.

Men nu vet jag, fakta att JO SÅ FARLIGT VAR DET, även om jag inte kan förmå mig att minnas exakt hur det kändes.

Sen kom jag hem med en bebis och var plötsligt trebarnsmamma, vilken chock det blev! Herregud vilken pärs! Första veckorna känns som ett stort svart hål ungefär. Jag måste gå bak i bloggen och läsa för att över huvudtaget minnas. Jag hade JÄTTESTORA problem med att "landa", jag mådde extremt dåligt psykiskt och var nära att knäckas flera gånger. Jag orkade inte med något alls och flera gånger fick vi lämna bort Alvin bara för att jag skulle kunna andas över huvudtaget och bearbeta förlossningen, att ha fått ett till barn och att barnet dessutom var sjukt.

Jag ryser när jag tänker tillbaka på den tiden och ändå handlade det om en mycket, mycket kort period, och jag minns i efterhand inte ens vad som var så jobbigt eller varför.

Idag kan jag absolut sakna gravidmagen, alla mysiga delar av en graviditet. Jag skulle mer än gärna föda barn igen, det absolut häftigaste och mest underbara man kan uppleva. Fler barn låter också både mysigt och lockande. Fast fler ska vi inte ha, inte på många år iallafall. Jag ska gå skolan och dessutom tycker Mathias att vi är klara helt, att det räcker nu - för alltid  ;-) jaja vi får väl se inom 10 år om vi var klara efter Elmer eller inte.

Men visst är det väl ganska häftigt ändå, att man kan fungera så här? Nog måste det väl ändå vara meningen? För att garantera att människan fortsätter yngla av sig.

Om man är en sån som lider av bebissug, går det någonsin över? Jag har varit bebissugen sen jag var ...12! Visst går det upp och ner i perioder men ändå, det hjälper inte ens att få en bebis. Tvärt om, skulle jag påstå. Nej, jag behöver ingen amatörpsykolog som kommenterar att bebissuget i så fall måste vara något annat, att det finns något annat bakomliggande problem blablabla. Jag har fantiserat om min framtida familj med mängder av ungar typ sålänge jag kan minnas.

Jag brukade sitta och rita mina framtida barn och ge dem namn. Jag har nog gjort hundratals teckningar och namnlistor. Det var alltid många barn. Oftast fem, ibland fler.  Än idag fortsätter jag att fantisera om namn till framtida barn. VILKA BARN? vi ska ju inte ha fler? ...men i mitt huvud bor Hjalmar ...och Svante ...och Kerstin ...och Ada ...och Valter ...och Björn ...och och och

Att jag fick barn redan när jag var 15 år bör inte ha kommit som någon speciellt stor chock för omvärlden, då hade jag ju redan varit bebissugen i flera år. SJÄLVKLART ville jag inte göra abort. Barn ska inte ha barn säger många. Varför? Jag kan tänka mig två skäl till varför det är en dålig idé. Ett skäl är att man går miste om en massa och får bli vuxen direkt och det andra skälet är att det finns en risk att bebisen får en omogen och dålig mamma som kanske inte fullt ut klarar att sätta barnets behov främst osv.

Men, om man är en kanonbra mamma då? Om man inte alls är omogen och kass? Om man är minst lika bra som man hade varit 10 år senare? Då försvinner den ena anledningen.

Och om man därtill inte alls är intresserad av att göra en massa barnfria grejer utan bara drömmer om att ha en massa barn, då kan man ju omöjligen gå miste om något. Eller?

Ja, nu svamlar jag, det blir lite långt och luddigt :-P man kunde nästan tro att jag supit till så här mitt i natten. Det har jag inte hahaha men jag saknar att vara gravid och jag längtar efter en hög med bebisar. Blir rädd för mig själv (fast inte lika rädd som Mathias skulle bli om jag pratade med honom om saken ist för att skriva av mig hahaha) :-)

Nej nu ska jag sova. Här blir inga barn gjorda, det finns varken tid, plats, ork, möjlighet eller ekonomi. Men ÄNDÅ!

Tidernas sötaste!!!

Gah, hjärtat värker och jag smälter bort! han är såååå ljuvlig min lille pajk!

Nallen tryggve kom med posten idag :-) Tryggve vann vi i en tävling inne hos: http://knasgravid.blogspot.com/

Här kommer ett gäng bilder på Elmer och Tryggve.





















Åsså några bonusbilder:






Dagens FL

HERREGUD! :-D hahahaha okej att vara miljömedveten men va fan? det finns la gränser eller?

Återanvänder ni toaborsten genom att tvätta den i diskmaskinen då och då?

http://www.familjeliv.se/Forum-5-172/m49276489.html

Söt Alvin


Alvin sitter bredvid Elmer och petar på hans näsa gång på gång och säger PIP! (Jag brukar göra så).


Jag: -Vad gör du Alvin?
Alvin: - Jag pippar!

Favoritbloggar

Svara på dessa 5 frågor med en kommentar så blir jag glad :-) bra med tips så man kan utvecklas + att jag får tips på bra bloggar att följa, jag vill ha fler :-)


Kön:
Ålder:
Topp tre bloggar:
Vad gillar du bäst med beckahbitch.se:
Vad gillar du sämst med beckahbitch.se:


Mina topp 3? Well... jag har inte följt några bloggar direkt förrän nu för ca 1-2 månader sedan då jag tänkte försöka mig på att använda bloglovin. Då surfade jag runt och addade några bloggar. Dessa har jag följt nu ett tag och måste säga att jag står som ett frågetecken när det gäller de här allra största bloggarna? Vad är det som är så intressant? Jag har dem som sagt på bloglovin och det är sällan jag finner ett inlägg av någon av dem så intressant att jag klickar upp och läser ordentligt.

Topp 3 vet jag inte men här är de jag följer med Bloglovin (har några till som jag besöker på vanligt sätt)

.Confessions of a Neurotic Attentionwhore

http://ladydahmer.blogg.se
Lady Dahmer är kul och har bra åsikter i en del. Uppdateras alldeles för lite dock. Nu är hon gravid igen och det ska bli kul att följa.

Bloggkommentatorerna
http://bloggkommentatorerna.se
Kul och intressant. Så slipper man själv hålla reda på alla storbloggare ocvh vad de har för sig ;-)

Blondinbella
http://blondinbella.se
Gäsp... vi lever otroligt olika liv. Väldigt tråååkigt att läsa om. Nån gång ibland intressant men det är extremt sällsynt. Känns som att jag missat det roliga med bloggen. Kanske var bättre för något år sen?

Carolina1979
http://carolina1979.se
Har en tvååring i Alvins ålder och vi följdes åt på FL :-) fast jag följer denna blogg för att hon har suveräna tävlingar. Hon har många deltagare och har därför också väldigt fina sponsrade priser :-9 bland annat julkalender nu med fina priser varje dag

Foki
http://fokis.se
En söt liten tjej, med en söt liten blogg. hade jag varit lite yngre hade jag nog älskat den här bloggen, nu känner jag mig för gammal.

Geshiia
http://geshiia.blogg.se
Victors lillebrors mamma. Lärde känna henne redan för typ snart 13 år sen så det är såklart intressant att läsa om hennes vardag och hur det är för Victors lillebror. Hennes bölogg är typ som min både skrivet för egen del men även inlägg som riktar sig utåt till läsarna.

Karin - ketchupmamma
http://blogg.alltombarn.se/
Hit går man om man vill få ont i magen - av skratt! utan tvekan den roligaste mamma-bloggen (jag hittat). vardagssituationer kryddade med humor när de skrivs ner.

katrinSchulmans blogg
http://finest.se/katrinSchulman
Jag gillar Katrin. intressanta inlägg ofta, hon är gravid (vilket alltid är spännande att följa) och hon provocerar :-)

KENZA
http://kenzas.
Samma som Blondinbella - jag lever ett annat liv. Men den här bloggen är inte alls lika gäsp-tråkig, den är fartfylld, spännande och "lever" fortfarande.  Det händer grejer.

Kissies blogg
http://kissies.se
En trasig och sårbar liten tjej som söker all negativ uppmärksamhet hon kan få. En blandning mellan tragiskt så att man tycker synd om henne och skadeglädje så man vill skratta åt henne och humor så man vill skratta med henne och irritation så man vill ge henne en smäll ;-)

Sonja Burriburr Abrahamsson
http://mama.nu/blogg/sonjas-blogg
Söta Sonja. Det finns nog inte en ond kvadratmillimeter på den här tjejen. Go och glad kexchoklad. Mjuk och vänlig - och ROLIG!

SPIDERCHICK
http://spiderchick.blogg.se
Hahahaha underbar blogg som jag nyss hittat. Jätterolig men uppdaterar på tok för sällan! Har ett barn i Elmers ålder.

Stina-Lee
http://stinalee.se
Långtråkiga dova trista inlägg men om man orkar läsa dem så är de välformulerade och har ett innehåll och en poäng. Hon har en liten bebis i Elmers ålder. Uppdaterar för sällan.

Tjuvtittat.se
http://tjuvtittat.se
BÄSTA humorsidan på nätet? kanske :-) jag har skrattat mig blå där inne typ tusen gånger ;-)


Kärlek till läsare...

Kärlek och mitt varmaste tack till alla mina bloggläsare och då kanske framförallt alla goa människor som kommer in och hjälper mig förklara, som försvarar, som backar upp och som fattar vad jag skriver och menar egentligen :-)

Jag fick en bitter kommentar om att jag bara svarar på negativa kommentarer men aldrig på de snälla positiva.

Det är helt sant, jag är urdålig på det. Förlåt! det beror på tidsbrist men jag läser alla kommentarer och blir väldigt glad åt alla snälla och det betyder OERHÖRT mycket för mig. Tack!


SHOPPING 9/12

Ja, vi var då i ullared och besökte GeKås igår och nu tänkte jag presentera inköpen. Tyvärr var det en stor del av shoppingen som var julklappar till Mathias så de sakerna hoppar jag över, men lite annat kan jag visa:



Gardiner till Alvin. fanns i fler bakgrundsfärger än denna men jag valde den här för att de skulle passa någorlunda till hans fula tapeter (fula för att sitta i ett barnrum alltså). 79:95 kr för 2 panellängder.


Så här ser de ut på håll - JA jag ska stryka dem :-P


Billiga ramar. Den större är redan trasig. BILLIGA - as in crap alltså. Stor: 29:95 kr, mellan 22:95 kr


Vitt örngott till 50 x 90-kudde (har köpt sådana kuddar på GeKås tidigare). Örngottet kostar 19:95 kr, Två st monsterörngott 50 x 60 kostade 14:95 kr st, Barbapappa snuttefilt 29:95 kr och Microfiberdukarna kostar 5:95 kr st.


Body strl 74 för 39:95 kr, Grå byxor strl 74 för 29:95 kr, tvåpack babyfrottésockor 19:95 kr, kalsonger i tvåpack strl 98/104 för 29:95 kr, resårskärp (stretchigt alltså) för 24:95 kr, 3 st trepack med strumpor strl 34/36 samt 25/27 kostade 22:95 kr


kaffefilter 8:95 kr, märkpenna 5:95 kr, Julpapper 3 st rullar 9:95 kr st, bakplåtspapper 7:95 kr, 100 vita kuvert 12:95 kr, barnbok 39:95 kr, tallrik med lock och extra fack för en sked 19:95 kr


Schampo 29:95 kr, tandkräm 8:95 kr, sminkapplicator 7:95 kr, grillkrydda 12:95 kr, 2 burkar champinjoner 5:95 kr st, bacon och pepparost 29:95 kr, glögg 12:95 kr, 4 paket nudlar = 11 kr, Salt & Vinägerchips 15:95 kr, Solchips Gräddfil och peppar 14:95 kr,


Fleecejackan i strl 98 Alvin fick för att inte frysa på hemvägen. De vita ränderna är inte vita utan silverfärgade reflexer. Pris: 79:95 kr



Det var allt :-)


Senare på eftermiddagen åkte jag och hämtade ut mitt paket som låg på Lindex. Förrutom en hemlig julklapp till Victor så låg där i tre par byxor till Elmer som börjar ha väääldigt dåligt med kläder nu innan jul eftersom han gått över till 74 nästan helt.



Tre par byxor till Ellebellen.


På Lindex köpte Alvins farmor ett bar ASSNYGGA röda typ jeans till Alvin. Superduper slim i modellen. Hon har dem så jag har ingen bild men iaf supersnygga.


Sen gick jag till Kapp Ahl och köpte en tröja till Victor som han (ihop med en skjorta och tighta snygga jeans) ska ha på julafton hos sin pappa.


199 kr men hade ett rabatterbjudande med 30%


Det var gårdagens shopping :-)


Det kom ett paket...

Det kom ett paket med posten idag med något ljuvligt sött som jag längtat efter :-)

Elmer fick en likadan body som han hade som nyfödd, fast i större storlek och Alvin fick en tröja. Såå mjuka, goa och snygga såklart ;-) hehe

Alvin ville genast ta på sig sin tröja och blev jättearg när jag sen sa att den skulle av och tvättas (jag förtvättar alla nya kläder såklart).

Från babykungen.se som ni säkert förstår :-) Tack snälla!!!

Så här ser de ut:









Den svarta färgen är skarpare i verkligheten (ljuset reflekteras här på bilderna)

Provocera - provoceras

Varför säger folk aldrig:

"du ville säkert hellre ha en pojke"

till mammor som klär sina döttrar i blåa byxor?



Vet inte riktigt varför jag låter mig provoceras av idiotkommentarer om att jag hellre vill ha en flicka för att jag klär barnen i glada färger och ve och fasa - rosa ingår! Men ja det funkar - jag blir sjukt förbannad faktiskt. Förbannad på att folk som är så korkade får gå lösa i samhället utan personlig assistent.

Det måste vara jobbigt att vara så korkad? Typ huvudvärk när man tänker, svårt att formulera sig, fattar aldrig vad folk säger och skriver osv. Vilket hemskt liv.

JAG GILLAR ROSA! ta en titt i menyn "Favoritfärg: rosa" står det. Det är inget kön, det är en färg. Färger är könlösa. Fråga Barbapappa för fan.

LÄS vad jag skrev i det andra inlägget istället för att bara titta på bilderna av rosaklädda pojkar och sen kasta in en kommentar!

Prenumerera på en blogg?

Varför ska man prenumerera på en blogg?

Ska och ska, det är såklart frivilligt men det finns flera anledningar till varför det är en god idé att prenumerera.

1.
För sin egen del. Man samlar alla bloggar man gillar att följa på ett och samma ställe. Man får där en lista av alla nya inlägg som  skrivs och tycker man att något är intressant kan man klicka upp just det inlägget. På det här viset missar man inget och man slipper sitta och surfa runt till alla sina favoritsidor och "leta" efter uppdateringar.

2. För bloggarens skull. Även om man inte vill använda sig av Bloglovin så kan man ändå registrera sig och lägga till sina favoritbloggar för att visa dem sitt stöd. Ju fler prenumeranter desto högre hamnar bloggen i ranking tex och desto fler hittar till bloggen, en god cirkel så att säga.

Så vare sig du vill använda dig av Bloglovin eller inte så får du gärna lägga till min blogg där:



bloglovin 



Då blir jag så glad så glad :-) ja, man BLIR faktiskt skitglad för varje ny prenumerant :-D

Klä ut sönerna till flickor?

Isa skrev:

"Varför skippar du inte julklappar, köper kläder till sig själv, slutar klä ut dina ungar till flickor och skänker överskottet till barnc-fonden?
Bara en undran!"



När det gäller ekonomibitarna, mina avklädda bilder osv tycker jag att det är färdigsnackat men det (av mig) fetade stycket vill jag gärna besvara.

Menar du för att de får ha rosa kläder på sig? Är det verkligen DET du menar är att klä ut? :-D hahaha detta är så sjukt jävla dumt att jag inte ens borde svara men ändå så gör jag det, för att alla korkade, bakåtsträvande töntar ska få läsa det här.

ROSA är en FÄRG, inte ett KÖN.

En pojke blir inte flicka för att han har rosa kläder. Precis som en flicka inte blir pojke av att ha blå kläder. För 100 år sedan hade alla koltbarn KOLT = klänning, såväl pojkar som flickor. För 100 år sedan var det otänkbart att flickor och kvinnor skulle ha byxor.

Idag har vi kommit längre. Idag har tjejer på sig precis vad de vill. kjol, klänning, byxor, rosa, lila, grönt, blått och gult. What ever.

Men vi har en lång väg kvar innan det är lika självklart för killar att ha kjol, klänning, rosa och lila, men en sak är säker; vi KOMMER att komma dit. Jag är redan där och många med mig. Men sen finns det en stor grupp bakåtsträvare och ni kan väl sitta där och sura hur myckdet ni vill och binda in era ungar i gamla könsroller. Varsågoda! Gör dem till fördumsfulla och begränsade personer.

Jag lär mina POJKAR att alla är lika mycket värda och alla har rätt att vara som de vill och se ut hur de vill och vara klädda hur de vill, i vilka plagg och färger de vill.

Rosa är en fin färg. VARFÖR i hela friden skulle jag låta bli att ta på mina barn plagg jag tycker är fina? Plagg som är sköna, praktiska och fina - det får mina barn ha, sen skiter jag fullständigt i om de hänger på flickavdelningen eller pojkavdelningen i klädaffären. TOTALT ointressant!

Varför ska pojkar hållas till grått, blått, svart och grönt medan flickor får klä sig i regnbåge? Varför kan inte ALLA barn klä sig i sköna fina kläder i GLADA färger? För mig är det en självklarhet. Det är en självklarhet för alla som är FÖR jämställdhet och utveckling.


Jag klär inte ut mina pojkar till flickor! Jag klär mina pojkar som BARN!



En gammal bild på Alvins garderob...



Färgglada BARN:



Victor 2,5 år


Victor 4 år


Alvin ca 10 mån


Alvin 6 mån


Alvin 5 mån


Elmer 3 mån


KOLLA IN DETTA!!!

Mitt tryck går nu att beställa som standardtryck inne hos babykungen.se!!!

Många efterfrågade det här trycket så jag sa till babykungen att det är bättre att lägga upp trycket på sidan så att folk ska slippa känna att de behöver fråga mig först och så :-)

SKITKUL!

Går att kombinera hur mycket som helst ju...

ALVIN
  storebror

ELMER
  Lillebror

HANNAH
  Rockstar

LUDVIG
  Lillprinsen

LEIA
  Busunge

osv :-)



Passiv rökning - bebisar

Är i byn på julskyltning och träffar på en halvbekant mammahennes man och deras två barn. Ena barnet är 11 månader gammal och andra är 2 veckor gammal (wow! förresten). Pappan står och håller den stora bebisen i famnen och mamman står och håller den lilla bebisen i ett babyskydd.

Vi står bredvid varandra och jag har ryggen vänd mot dem. Plötsligt börjar det lukta rök. Eftersom jag står där med Alvin och Elmer stör jag mig på det och börjar titta mig omkring bland alla människor för att se vem IDIOTEN är som tycker att det är okej att röka mitt bland en massa folk.

...det är PAPPAN! Den stora bebisen håller han fortfarande i famnen och bredvid honom står hans fru och nyfödda bebis. Efter en stund är han klar och kastar fimpen på marken.

Plötsligt börjar det åter igen lukta rök. Jag ser mig irriterat omkring och tappar hakan: det är MAMMAN! Hon står och blossar för fulla muggar medan hon håller sitt nyfödda barn och bredvid henne står hennes man och hennes 11 månader gamla bebis.


VAD ÄR DET MED FOLK?!!! Vakna, hallå?! Det är nästan 2010, har vissa bott under en sten och är helt ovetandes, eller väljer man att göra sådana här idiotiska grejer ändå?! Kom inte och snacka om beroende för inget beroende hindrar föräldrar i den här situationen att GÅ IVÄG och INTE röka bredvid sin bebis, särskilt inte när man är två föräldrar som kan gå iväg en varsin gång. OM man nu finner det lämpligt att röka alls när man har bebisar.

Det sista är ingen anklagelse, verkligen inte. Jag höll uppe medan jag var gravid med Victor och började röka igen när han var 6 veckor gammal - idiotiskt men längre än så tänkte inte jag. Jag tänkte att det inte drabbade honom eftersom jag rökte utomhus och sen tvättade händerna. men så var ju detta också 11 år sedan och jag var 16 år och kanske inte helt mogen i tänket.



Bild från nätet...


Ett knippe julkort...

Imorgon skickar jag iväg julkorten som jag fixat färdigt - ÄNTLIGEN!

När jag var klar så kom jag på en massa fler som jag borde skicka till. Hoppas ingen blir ledsen :-( men det blev så många och så rörigt och så svårt att komma på alla som borde få julkort och nu blev det som det blev. KRAM iallafall till de som borde få men som jag missade.






Sokkisen i regnbåge

Jag ÄLSKAR de här braxorna! De hade gärna fått vara i skarpa färger typ röd, grön, klarblå, knallgul osv men detta duger för jag älskar verkligen modellen.

Kolla in godingen Elmer, 3 månader:













Har jag förresten nämnt att Elmer är rätt stor? ;-)

Här kommer SAMMA byxa, på Alvin ...ÅTTA MÅNADER gammal:












Sötaste Alleballen!







Vardagslycka!

YEY! Jag har fått ett nytt modem och sitter nu vid MIN DATOR och surfar igen!

Såå jävla GÖTT!

Pengar har kommit...

HAHAHA Det ÄR faktiskt någon som satt in pengar på mitt konto!

25 spänn med meddelandet "BH Tradera?"

*LOL* humor humor men faktiskt så går det köpa en BH för typ 40-50 spänn på GeKås :-) dock gjorde jag inte det idag ;-)

Nu är vi iallafall hemkomna från GeKås och ja, jag tog med Elmer och för säkerhets skull tog jag även med mig Victor och Alvin :-)

Alvin blev åksjuk på ditvägen, vi försökte med friskluft osv vilket funkade bra ...tills vi kom fram! När vi körde på parkeringen kunde Alvin inte hålla sig längre och spydde rakt ut och missade påsen jag försökte hålla upp.

Jag hade med extrakläder som han fick på sig och så köpte jag en fleecejacka som han fick på sig när vi gick hem.

Bilder och priser kommer senare. Nu ska jag göra KAFFE! Första idag...

Jämställdhet och begränsat liv



LENA skrev:

"Men oj vad du begränsar dig själv! Får Matthias ens vara med Elmer utan dig? Får ingen dra honom i vagnen? Nu börjar det kännas skumt! Klart att man kan lämna ifrån sig sitt barn kortare stunder, tror du är mer beroende än han av att amma. Klart man kan ha ett eget liv som inte inkludera amning, shit vad begränsat du lever. Ovanligt i ett land där jämställdhet prioriteras. Varför kan bara du som mamma har hand om eran 3månaders? förstår om du inte vill att vem som helst har honom men hans pappa, motsätter du dig att dem ska få umgås? ganska gammeldags att tycka att bara mamman ska vara med barnet. Antagligen så är du en tvättäkta hönsmamma ;)"


Svar:

Jämställdhet innebär inte att båda gör samma saker, pinsamt att du tror det. Vi har alla olika förutsättningar att klara av olika saker. I vår familj kommer barnens behov först och Elmer har ett behov av att bli helammad och eftersom den stackarn har fått en mamma som har mjölk som är så lättsmält och han är så himla stor för sin ålder så betyder det att han måste ha ständig tillgång till brösten, vissa mammor kan amma var fjärde timme - det kan inte jag, det är inget jag mår dåligt över eller har problem med, jag accepterar att det är så och känner mig verkligen inte BEGRÄNSAD för att jag "måste" vara med Elmer. Det är ju knappast för all framtid! Det handlar om 6 månader som jag tänkt helamma. Vad är 6 månader? I 6 månader är jag den viktigaste vårdaren ja och den som Elmer MÅSTE ha tillgång till hela tiden. Det kommer DEFINITIVT komma perioder som är minst lika långa i framtiden, där Mathias är den viktigaste för Elmer för stunden. Just nu är det jag.

Ibland vill Elmer ha bröstet flera gånger i timmen och då får han det. Det är nummer 1 just nu. Han klarar av att ha en relation med sin pappa utan att vi delar umgänget och skötseln av honom 50/50.

Mathias finns med och de har en fin kontakt men jag är Elmers primära vårdare - JUST NU medan han är liten. Om några månader kommer amningen inte vara fullt lika viktig, när annan mat kommer in i bilden och till hösten ska Mathias vara pappaledig med Elmer när jag börjar skolan.

Om tre år kanske Mathias är den som är mest med Elmer eftersom jag är rätt kass på att leka och busa, vara ute, klättra, bygga osv - sånt som Mathias är bättre än mig på.

Som sagt - jämställdhet är inte att dela allt på millimetern, det är att hitta lösningar där båda är lika viktiga, men på SINA grejer!

Jag kan amma - alltså är jag bättre lämpad att ta hand om våra nyfödda barn. Mathias är bra på att baka och laga mat - alltså är det bättre att han gör det (utom på veckorna när han jobbar och inte hinner). Jag hatar att köra bil, Mathias kör bra - alltså är det bättre för familjen att han sköter den biten.

Jag kan räkna upp hundra grejer till men jag tror jag fick fram poängen. Jämställdhet är INTE att vi kör bil varannan gång eller lagar mat varannan gång eller att vi förstör amningen genom att Mathias ska ha hand om Elmer själv "bara-för-att".

Jag vet att många mammor idag VILL dela allt kring bebisen 50/50. De VILL inte ägna ett halvår åt ständig amning, de VILL ha egentid utan bebisen. VARSÅGODA! Jag vill INTE det. Jag känner mig INTE begränsad av att ha Elmer nära, tvärt om. Vi har en mycket stark anknytning där varken jag eller Elmer VILL skiljas åt ens för några timmar PLUS att det inte funkar för amningen. Detta är inget PROBLEM, detta är naturligt rent biologiskt. Inga som helst konstigheter (förrutom att det möjligtvis strider mot alla moderna ideer om att man ska dela allt "bara-för-att").

Detta är lixom mitt tredje barn, Jag VET vad jag gör. Jag har gjort exakt samma med de andra två och känt samma med de andra två - att jag INTE vill ha egentid första tiden, att jag VILL vara bebisen. LUGN vänner - det går över ;-) det kallas symbios och är naturligt!

När de börjar närma sig året har det släppt för mig och jag har börja känna ett behov av egentid och då har jag tagit mig egentid. Varför ska jag göra det innan jag har ett behov av det? Att jag och Elmer har en så nära relation är inte på bekostnad av hans relation med sin pappa - de HINNER bli tighta SEN. Mathias och Alvin är supertighta och tänka sig - jag var ju likadan med Alvin för 2 år sen.


Men det var ju ROLIGT att ANDRA tycker att jag lever begränsat :-D herregud, jag som trodde att det var jag och bara jag som kunde avgöra det ;-) sen tycker jag inte man kan tala om att "leva begränsat" när man pratar om något som handlar om 6 månader! SEX MÅNADER! Det är 17,5 ÅR kvar sen tills Elmer blir myndig!

Men JAAAAAAAAAAA

Men JAAA jag VÅGAR ta med mig Elmer till GeKås, hade ingen aning om att folk var så jäkla oroliga att jag inte klarar att fatta vettiga beslut om mina barn. Jisses!

Elmer sitter i sjal, eller rättare sagt beco-sele för den kan jag amma i medan han sitter kvar. Vi brukar vara där 2-3 timmar och han behöver alltså inte ens komma ur selen. Jag är vaccinerad mot svininfluensa och kan alltså inte smitta Elmer om jag håller händerna rena (jag har handsprit i skötväskan). Man kan inte andas in svininfluensa.

Han är helammad och på så vis har han ett visst skydd mot bassilusker. Att han är helammad och fritt ammad är ju också anledningen till varför han får följa med - var skulle han annars vara? Han är en liten bebis på 3 månader som måste vara med mamma! ...och mamma måste handla!

Barnvakt till en sån pytteliten bebis är helt uteslutet - Herregud! Förrutom första dagen på neo har jag och Elmer inte varit ifrån varandra - alls! jag tänker inte börja nu!

Elmer har förövrigt redan varit på GeKås!


Nog om det!

Glöm inte att rösta på BeckaHBitcH hos Kidzine. Gärna också på Geshiia :-) man kan rösta 1 gång per IP nr/dag fram till årets slut.



Förresten! Jag blev veckans blogg inne hos denna tjej:
http://lisapetri.blogg.se/

Inte en krona!!!

Kollade kontot nyss och nä, inte en krona har det trillat in!

Kan det vara så att BRITTA ångrade sig eller kanske till och med skänkte mina klädpengar till barncancerfonden istället? Antar att vi aldrig får veta hehe.

Jahapps...

Mitt modem är klart att hämta nu. Bara att sticka till Kinna och hämta det :-) skulle ju vara rätt bra också för då kunde jag hämta ugt mitt paket på Lindex också, yey! Får se om jag orkar pallra mig iväg.

Funderar på ett GeKås-besök här i veckan också :-) alltid skoj, eller nä ....inte alltid, inte när det är en miljard människor där samtidigt, vilket det är varje dag fram till jul typ, men men.

Någon som varit där i dagarna? är det okej precis när de öppnar?

Tävlar!

Den här tävlingen lägger jag här i min vanliga blogg istället för att lägga den i tävlingsbloggen.

Hanna har haft den goda smaken att lägga en slant i barncancerfondens kassa genom att köpa denna nalle som hon nu lottar ut i sin blogg.

In  med er och var med i utlottningen! :-)


[nalle_226.jpg]



Tävlingen är alltså inte sponsrad, hon har köpt nallen själv.


http://knasgravid.blogspot.com/

Otrevligt värre

Oj vilken drös av otrevliga kommentarer på en och samma dag. Märkligt det där för tex bilden med Victor har ju varit uppe förrut, den är ju uppenbarligen inte NY men då för några månader sedan var det ingen som gnällde.

Är elaka kommentarer smittsamma? Blir folk sådana att när de läser elakheter så måste de haka på och hjälpa till med att trycka ner?

Hur som helst så bryr jag mig föga.





Nu ska jag ta en sen kopp kaffe och surfa runt lite :-) ha det gott :-)

Glöm inte detta:
http://beckahbitch.blogg.se/2009/december/wohooo-d-nominerad.html

Varje IP-nummer kan rösta en gång per dag till årets slut :-). Victors lillebrors mamma Geshiia är också nominerad (i en annan kategori) roligt :-) hon får min dagliga röst såklart!

Stackars Beckah har inga kläder...


Britta skrev:

"I julens kommande känslor känner jag mig generös till dig och är nu beredd att öppna min portmonä för att du åtminstone skall kunna ha råd att ge dig själv lite kläder att ta på dig inför nästa fotografering. Pinup är inte din sak Beckah"

Schyrrans! Swedbank: 8032-5 04 530 639-6

Synd bara att de avklädda bilderna inte beror på klädbrist utan på att jag faktiskt ville ta bilderna avklätt :-)


Men om du vill kan du få vara generös här istället: http://www.barncancerfonden.se

Julen äter upp mig

Jag som levde i någon slags fantasiföreställning om att barnen skulle få lagom med julklappar i år...
Högarna med prylar bara växer, summan på banken krymper. Jösses!

Sprang på den här som jag inte kunde motstå:






http://www.dodde.se/bamse-baby-babygym.html

Littlebloom.se

En liten söt webshop! Hittade denna igår och bestämde mig för att beställa en urgullig body till Elmer därifrån.

En lite annorlunda upplägg i den här webshopen för de har nämligen riktat in sig på ekologiska grejer! Ekologiska barnkläder och giftfria leksaker osv. De har även en del grejer där delar av vinsten går till välgörenhet!

Dubbla julklappar att handla därifrån alltså :-) dels prylen man köper och dels gåvan till tex UNICEF

Väl värt ett besök!

Kika in hos:

www.littlebloom.se


Snälla spöket - Body

Den här bodyn ska Elmer få :-)

Veckans blogg

Lady Dahmer är veckans blogg hos mig :-)

Hon är rolig samtidigt som hon kommer med ett budskap - hela tiden. Hon har också väldigt många bra åsikter som jag håller med i. Besök Lady Dahmer!




Nakenhet inför barnen

Jösses!

Efter att jag la ut bilderna på mig och Elmer så har det ramlat in en hel hög mer eller mindre negativa kommentarer. Varför? Jo för att fotografen är Victor och jag är utan tuttkasse. Ve och fasa! Hans egen mamma! :-o oh my god! Han kommer antagligen få men för livet för att han ser mina tuttar när han är 11 år ;-)

Alltså ärligt talat. För mig låter det mer sjukt att man ska smussla och gömma sig i sitt eget hem.

Nakenhet är ingen konstighet hemma hos oss!

När Victor föddes ammades han första tiden. Han sov sedan i min säng i 2,5 år och jag hade bara trosor på mig på nätterna. Vi badade tillsammans gå gott som varje dag tills han var 7-8 år gammal och nej - jag hade inte baddräkt.

Det naturliga steget som sedan togs var att vi slutade bada tillsammans och att han personligen slutade visa sig naken. Han började bli stor och kände att han ville skyla sig. Absolut är det helt i sin ordning, normalt och respekteras men va fan? Det betyder väl inte att jag ska gå och gömma mig också eller att han har problem med att se sin mamma naken?

Jag låser inte dörren när jag duschar, eller badar med Alvin och Elmer. Victor kommer ofta in i badrummet, jag går ofta med bar överkropp här hemma - det gör Mathias också för den delen, är det lika illa? ;-) jag har ammat i 2,5 år i sträck och nej jag sitter INTE och skyler brösten. Såväl Victor som Alvin och Elmer ser mina tuttar många gånger varje dag. Vem bryr sig? Inte de iallafall. Men tydligen gör folk på nätet det :-)

Gömmer ni er för era barn? Redan från födseln, eller finns det någon magisk ålder då barn inte längre tål att se mammas nakna kropp för då kommer de få psykiska men? I vilken ålder inträffar detta?

Om Victor uttryckligen skulle säga att han mår dåligt över att se mig så skulle jag evetuellt kanske fundera på saken men före dess hade jag funderat över vad ANNAT som är fel för i mina ögon är det väldigt märkligt om ett parn plötsligt får problem med detta.

Okej om man gått och gömt sig hela barnets liv, då blir väl ungen känslig för nakenhet men om man gör som jag så kommer ungen inte plötsligt bli rädd för mammas tuttar :-D

Jag tycker det här är helskumt! Jag ser inte alls problemet med att man kan visa sig naken inom familjen? hur ska man annars göra och varför ska man göra så? Förklara, tack.


Ojojoj TITTA så rädd och äcklad och blyg den stackars lille gossen är! ;-)

WOHOOO :-D Nominerad!

Herregud vad häftigt!


Fick ett meddelande från Kidzine.se

Min blogg är uttagen att tävla i "Bästa gravidblogg 2009" :-D


Så ni som följde mig i väntan på Hoppsan, förlossningen och all oro och glädje efteråt: In och RÖSTA! :-)

Läs om Hoppsangraviditeten - > kolla bland kategorierna i menyn "Graviditeten med Elmer", förlossningen finns som text och som film i kategorin "Förlossningsberättelser" och första oroliga tiden med en sjuk Elmer finns längst bak i kategorin "Elmer" :-)


Tack på förhand för eventuella röster på min blogg! varje IP kan gå in och rösta en gång per dag fram till årsskiftet om jag förstått det rätt :-)



åååååh! Kolla priserna! GAH vad jag vill vinna! :-P :-) :-)






Grattis Rosing

Grattis Linda Rosing till lille sonen Kean! :-)

Linda fick sitt tredje barn nu i natt, en liten kille på 3680 gram.


(det är sånt här man får veta om man sitter uppe och ugglar på nätet på nätterna)

Polarn o pyret - paket

Har äntligen hämtat ut mitt paket från polarn o pyret. Det var faktiskt första gången jag använde deras webshop. Dels var det rea och dels var det gratis frakt så jag passade på. Overallen jag köpte har Elmer redan en exakt likadan i strl 62 men den är ju för liten så nu har han fått en ny i strl 74. Kunde inte motstå priset.

Tycker det var lite mysigt. Bra service! De skickade med presentförpackning, klistermärken och kort att skriva på. Det gillade jag. Kändes proffsigt. Fick luddbortagare också :-)

Den grå bodyn med ränder fick Elmer med en gång för den är strl 68 och passar precis nu. Nästa lite FÖR precis men det är lugnt, det var ju rea. Den andra är i strl 74.


Älska sin katt mer än sitt barn?

Satt uppe lite för länge i natt (ovanligt? nej) och hamnade i en tråd på FL. Ett kärt gammalt ämne som jag tyvärr diskuterat (för) hetskt om förrut på FL. Nu tar jag det lugnare för säkerhets skull.

Trådstartaren i tråden jag hittade i natt är gravid men tror inte att hon kommer att älska sitt kommande barn mer än sitt husdjur. Flera stycken i tråden säger samma sak - de älskar sina djur som barn. naturligtvis har ingen av dem barn ;-)

Jag skrev detta till trådstartaren:

Nej det är inte okej eller normalt i mina ögon att älska ett djur lika mycket som sitt barn.

Jag tror att de som påstår att de älskar djur lika mycket som barn antagligen inte har barn. Iallafall 99% av dem. Sen finns det väl 1 procent av dem som påstår det som faktiskt gör det också men det är inte normalt, då har något blivit fel i anknytningen till sitt barn.

Jag VET att du kommer upptäcka samma sak när du väl får ditt barn. Kanske inte direkt. Alla reagerar ju inte med den blixtförälskelse som jag gjort varje gång jag fött barn, det vet jag, men åtminstone inom första året kommer du upptäcka att ditt barn plötsligt blir viktigare än ALLT annat på jorden och går före ALLT och att du älskar hen över ALLT och ALLA andra :-)

Så är det bara.

Men för dem som inte har barn kan säkert ett husdjur vara den allra största kärleken och de tror säkert att det är så vi föräldrar känner men om de skulle få barn så skulle de upptäcka att de hade fel - vi föräldrar känner ännu starkare.

För så är det. Den här extremt intensivt starka kärleken går över huvudtaget inte föreställa sig ens när man går där gravid och väntar. Det kommer som en överraskning. Man tror inte det är möjligt att älska någon så djupt. man tror säkert att den där extremt starka kärleken man har till hunden är det starkaste som finns - tills man får barn.

För mig har de känslorna slagit till direkt efter förlossningen och det gör fysiskt ONT när de starka känslorna slår till som en fet käftsmäll och bara sköljer över en så man blir helt yr, skakis, och börjar gråta för att känslorna är för stora och starka för att hålla kvar inuti. Nej, alla har inte den upplevelsen men alla (med få undantag) blir till slut så här kära i sina barn även om det inte sker första veckan ;-)

**


Men så har vi undantagen. De som har både barn och djur men ändå bestämt hävdar att de älskar dem lika mycket. Men då tänker man sig lite extrema situationer då. Det börjar brinna, vem räddar man? Sitt barn eller sin hamster? LÄTT! Så där försvann några till som påstår att de älskar båda lika mycket.

Men några kommer ändå i slutändan finnas kvar. DÅ ÄR DET NÅGOT FEL! det är INTE friskt, inte normalt och INTE okej. Då HAR man något fel i anknytningen till sitt barn. något har gått snett, något är galet.

Barnet blir superextremt allergisk, inga mediciner alls hjälper. Barnet håller på att dö av att vara i samma rum som hunden. Vad gör man? Säljer man hunden eller adopterar man bort barnet?


Men jag har FULL förståelse för att alla djurälskare utan barn TROR att de älskar sina katter lika mycket som de skulle älska ett barn. Självklart tror ni det - ni har ju inte testat ännu, men om/när ni får barn så upptäcker ni att ni hade fel :-) även fast ni aldrig skulle gå med på att det är så nu innan ni testat.

Massa bilder

Bilddagboken är nu uppdaterad med foton från 29 november till 5 december:

http://beckah82.bilddagboken.se/


Bland annat dessa:


Lånar Alleballens stol


På 3-månadersdagen


Kan man smita här under tro?

Månadsbilder med mamma

Hann/orkade inte fota igår så vi gjorde det idag istället. 3 månader och 1 dag gammal Elmer på bilderna.





Det är Victor som fotat så kvalitén är la sådär ibland ;-) hehe











***

Japp! Jag tog månadsbilder tillsammans med Alvin också. Här är hans 3-månadersdag:




Babykungen.se

Ni som missade vinsten hos mig har en ny chans inne hos  http://www.carolina1979.se/

Där kan man vinna en valfri body/tröja från babykungen.se i hennes julkalender!!! Skynda er dig nu så ni inte missar!

http://www.babykungen.se


ALLT man behöver göra är att skriva en kommentar hos henne, ett sånt här inlägg i sin blogg är inget man måste, det valde jag ändå :-P


 

Blyertsporträtt

Jag ville SÅ GÄRNA ge ett blyertsporträtt i julklapp åt min vän Linda men jag lyckas inte. Kan inte rita längre. Eller, jag är väl ringrostig eftersom jag inte ritat på ett år men ändå. Tråååkigt när man vill. Jag ska försöka igen och hoppas.

Jag älskar ju att rita egentligen men hinner aldrig och då tappar jag förmågan mellan gångerna.

Här är några av mina gamla porträtt:












Elakhet

Gomorron!

Jösses så mycket elakhet som ryms i folk :-) Trevligt att Beckas anhängare kommer hit och är elak mot mig trots att jag aldrig sagt ett ont ord om henne, tvärt om. Men jag är rätt härdad så jag låter er hållas en stund och godkänner lite skitkommentarer så ni får rensa era system...

Men GODMORGON på er.

Grön av avund! Eller trött och full i skratt av den...

Ständigt denna avundsjuka. Ja, alltså inte den äkta avundsjukan utan den påstådda.

Man får inte tycka något eller påstå något som eventuellt kanske uppfattas som negativt av någon annan för då är man avundsjuk minsann. Japp! Det kan absolut inte finnas någon annan tanke eller grund bakom det hela. Neeej o nej - man är avundsjuk! Punkt slut.

Det verkar vara det lättaste att ta till om man inte har något bra att säga "du är bara avundsjuk". Den meningen vräker folk ur sig vare sig den passar in eller inte. Det är som om orden var helt tomma, utan mening. Det blir helt stört ibland. Plötsligt påstås man vara avundsjuk på helt banala saker.

Avundsjukan används även som tröst. När folk inte kommer på något bättre att säga så dyker avundsjukan upp: "Äh, var inte ledsen, lyssna inte på de där idioterna, de är bara avundsjuka". Extremt vanligt förekommande. Oavsett det faktiskt finns något att vara avundsjuk på eller inte.

Är det detta som avses när man pratar om den svenska avundsjukan? :-) Eller är det den äkta avundsjukan, den som faktiskt innebär att någon har/får något som någon annan vill ha.

Jag blir lite trött, och full i skratt av denna ständiga påstådda avundsjuka. För mig är det bara ett bevis på att vederbörande uppenbarligen inte har intelligens nog att formulera ihop något bättre och därför är tvingad att ta till sådana här tomma, korkade anklagelser.

Bloggdiarré

Uppdaterar hur mycket som helst idag - värsta bloggdiarrén!  :-P

Gah! M kommer inte hit idag (julfest med jobbet). SKÖNT måste jag säga med en ensamkväll med barnen, men opraktiskt hahaha jag hade ju velat åka och handla. Jag vill ha LUSSEKATTER, JULMUST, GODIS och CHIPS!

Kan ingen komma hit och dumpa ovan nämnda saker i min brevlåda eller nå´t? :-)


Geeeeeeeeeeeee miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig!


Två anledningar

Två av anledningarna till varför jag inte förstår hur man kan samla ihop 10.000 kronor till en enskild person för att hon ska kunna köpa lite extra julgodis, istället för att skänka pengarna till barncancerfonden så de kan forska vidare och kunna rädda fler barn till livet.


Elton och Victor. Två barn som inte sitter med tindrande ögon vid julgranen i år och öppnar julklappar.


Elton föddes den 24 juli 2007, bara någon vecka efter min Alvin. I februari i år fick familjen beskedet att deras fina lille kille hade cancer. Medan vi andra med juli -07-barn spenderat sommaren med att leka med våra barn, njuta av sol, bad och värme, har den här grabben kämpat för sitt liv. En kamp han slutligen förlorade när han var 2 år och 3 månader gammal. Den 24 oktober avled Elton.

http://jenni80.bloggsida.se/2009/10 - Eltons mammas sida
http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Prinsar-och-prinsessor/ - Eltons insamling hos barncancerfonden


Victor föddes den 4 september 2007 (samma födelsedag som Elmer, 2 år tidigare). Den 15 augusti 2008 (min Victors födelsedag) fick familjen det hemska beskedet att Victor hade cancer. 14 april i år avled deras fina lilla kille. 1,5 år gammal.

http://feie.tkphotography.se/VictorsSida.html - Victors minnessida
http://denstarkastestjarnan.blogg.se/ - mammans blogg
http://www.barncancerfonden.se/1707 - Victors fond hos barncancerfonden




Både Victor och Elton drabbades av cancerformen Neuroblastom, stadie 4. En mycket elak cancer.

Elmer 3 månader

Ja, det har redan gått TRE månader sedan Elmer kom till oss. Helt fantastiskt så mycket som hunnit hända på den här tiden, samtidigt som det känns som igår.

Eftersom det är fredag så är det också exakt 13 veckor sedan. Precis just idag, för ganska precis en timme sedan fyllde Elmer 13 veckor. Nu är klockan ganska precis så mycvket som den var när han togs ifrån mig och bars upp till Neo. Jag lämnades ensam och hade inte hunnit fatta alls. -Vad var det som hände? Den märkligaste och märkvärdigaste och tuffaste fredagen i mitt liv.

Några timmar innan var jag värkfri, väntade på att få ta hål på hinnorna så förlossningen skulle sätta igång och så vips stod jag där ensam utan barn i famnen eller i magen. "Något är fel, men ingen vet vad felet är". Den situationen är helt sjuk och helt omöjlig att beskriva. De tankarna som far genom huvudet. Att försöka få fram ord när man ska ringa runt och berätta att man fått barn är väldigt svårt. Jag bara grät i telefon. Varje samtal blev lika jobbigt "något är fel och han är uppe på Neo med Mathias" snyftade jag fram. Panik, sorg och tomhet.

Blä nu kom tårarna bara av att tänka tillbaka...

Lille fine Elmer. Vår UNDERBARA bebis! Nu har han hållt sig frisk väldigt länge. Men för några dagar sedan dök det upp prickar i hårbotten igen. Vet inte vad jag ska tänka eller känna över det. Man orkar inte oroa sig till slut för man går sönder i psyket. Jag försöker ignorera, se det som är friskt och positivt och hoppas fortfarande på det bästa.

Grattis på tremånadersdagen mammas hjärta <3






Bästa bloggen 2009

Ojojoj!

Hittade in hit: kidzine.se

Där Kidzine har öppet för nominering av Bästa bloggen 2009 i tre olika kategorier, min blogg hör ju till två kategorier :-) Till min förvåning hade MIN blogg fått en nominering! Inte för att det betyder att den blir uttagen att bli röstad på kanske men jag blev otroligt glad ändå! tack snälla geshiia!





Så här står det på hemsidan:

Idag, sista november t.o.m. sista december kommer ni kunna tävla och rösta om tre olika titlar samt fina priser. 2009´s bästa föräldrablogg2009´s bästa barnblogg samt 2009´s bästa graviditetsblogg kommer koras efter detta år 2009.

2009´s bästa föräldrablogg
Har ni eller vet ni vem som har årets bästa föräldrablogg? En föräldrablogg skriven av en biologisk pappa eller mamma, en adoptivförälder eller en bonusförälder. En blogg om hur det är att vara aktiv förälder till ett barn eller avsaknaden av att vara aktiv, att vara passiv p.g.a. någon omständighet. Det kan vara en blogg med rosa glitterpuffar överallt som framställer föräldraskapets alla positiva och älskvärda stunder men det kan också vara en blogg med mörka moln om föräldrarollens svåra kamp om rättvisa och att sätta gränser. En föräldrablogg som kanske inte innefattar dens barn men en föräldrablogg om just föräldern. Nominera bloggen ni tycker är årets bästa föräldrablogg och motivera gärna varför.

2009´s bästa barnblogg
Vem/vilka har årets bästa barnblogg? En barnblogg innefattar oftast fler personer än en, kanske en förälder som skriver och ett eller flera barn som står modell för bloggen. En barnblogg som berättar barns dagliga äventyr, deras barnsliga outfits, lekarna de älskar, vad de vill och inte vill äta, m.m. m.m. Vilken blogg visar de främsta och framför allt mest kvalitativa barnprodukterna, och vart finns de bästa råden för att sköta och ta hand om ett barn? Vilken barnblogg är 2009´s bästa barnblogg? Nominera och motivera gärna varför.

2009´s bästa graviditetsblogg
Vem födde bloggbebisen år 2009? Vilken blogg med kategorin graviditet fängslade er mest och vem fick er att längta nästan lika mycket som föräldrarna själva efter livet i magen? Bloggaren som i detalj beskrev dens väntade graviditet som rosenrött läppstift, den hormonfyllda mamman som undrade vad hon gett sig in på, föräldrarna som fortfarande väntar eller mamman och pappan som misste deras skapelse. Årets bästa graviditetsblogg kan även vara bloggen som kämpar med näbbar och klor för att utöka sin familj. Nominera årets bästa graviditetsblogg och motivera gärna varför.

Lämna en kommentar och nominera 2009´s bästa föräldrablogg, 2009´s bästa barnblogg samt 2009´s bästa graviditetsblogg. Varje ip-nummer godkännes att rösta 1 gång för varje kategori. Femton bloggare kommer om en vecka, den 6/12 att utses och då startar den riktiga omröstningen och tävlingen för alla fina vinster. De tre vinnarna kommer få dela på vinster av produkter och presentkort för ett värde på ca. 6000 kr från företagen Bioform, Partytajm, Crocs, Sobea, Margarethas Dockskåp, Cappe Kartong, Simply Colors, Adamantus och Drottning Enar.


Smarta människor är kul

Är det bara korkade människor som sitter hemma på dagarna? Okej mammalediga, alla vet ju att bebismammor har mosiga hjärnor som inte funkar helt felfritt, men resten? :-)

När jag satt hemma med Alvin hade jag ofta TVn på medan det var sådana där ring-in-och-gissa-program.
Jag samlade några idiot-favoriter som jag måste dela med mig av:


Programledaren: "Hur många år går det på ett millenium"
Inringande man: "Ja, det är väl hundra, va?"

*

Programledaren: "Vilken färg får man om man blandar blått och gult?"
Inringande kvinna: ".....eh....nä, det kan jag inte"

*

Programledaren: "Vaaad kan det vara? Något i skogen...något man kan gå på. Ja. Ring in och gissa"

Kategori: "utan"
ST_GLÖS

*

Programledaren: "Ja ring in nu det här är ett program utan dess like"
(Eh...ja eller så finns det 10 till exakt likadana i femman, trean, sexan osv...)

*

Programledaren: "Passa på nu! Det är bara  en och en halv vecka kvar till jul" (den 17 december)
(Va?)

*

Programledaren: "Hur många vokaler är det i ordet "äta"?"
(lååång tystnad)
Programledaren: "Är du kvar? Du svimmade väl inte?"
Damen som ringt in: "Jag vet inte om jag kan det där"
Programledaren: "En två eller tre kan vi ju säga iallafall"
Damen som ringt in: "En"

*

Programledaren: "Hur många HALVlekar är det i en fotbollsmatch"
Inringande dam: "Hm....tre."

*

Programledaren: "Vad hette de första människorna på jorden"
Tjejen som ringt in: "Jesus och Maria


Blogghjälp önskas

HJÄLP!

Jag MÅSTE ha hjälp med koderna i bloggen nu. Alltså någon som går in och kollar på dem och fixar för jag kaaan inte!!! Blir gaaalen! nej jag vill inte ha någon som försöker förklara, jag vill ha någon som GÖR :-)

Förrutom all skräpkod som jag vill få bort över huvudtaget har jag en grej jag absolut inte lyckas få till:

Om man går in på en kategori så laddas ett visst antal inlägg upp och längst ner på sidan finns en länk som gör att man kan gå bakåt och läsa äldre inlägg i kategorin. Så är det dock inte i "arkiv". Om man klickar på en månad så laddas ett visst antal inlägg upp men längst ner på sidan finns INTE en länk till äldre inlägg så tex i augusti kan man bara läsa sånt som är skrivet efter den 26/8

Hjäääääälp!!!!!

Tack snälla på förhand

Köttig

Världens äckligaste beskrivning: "han hade en köttig näsa". Läste den här beskrivningen i en bok när jag gick i mellanstadiet loch den här meningen förföljer mig och äcklar mig ännu.

Var bara tvungen att dela med mig ;-)

**

Nu är det dags att laga mat. Biffar typ...eller köttbullar. har inte bestämt mig än för vad köttfärsen ska förvandlas till. Små biffar kanske ;-)

VILL iväg och hämta ut paket sen ikväll. Har fått från polarn o pyret bland annat som ligger och väntar. KULIGT med paket.

Ellebellen sover som en stock, han har varit vaken en sväng också. Inte ledsen och ingen feber. helt som vanligt kanske bara lite extra trött så vaccinationen gick ju kanon jämfört med Alvin som skrek i flera timmar och fick feber efter 3-månaderssprutan.

Nepp...iväg till spisen nu :-)

Elmer BVC 3 mån - 1 dag

Att Elmer blivit så smal fick en dubbel förklaring idag på BVC. precis som jag misstänkt så har han inte gått upp lika mycket i vikt som förrut men inte heller så dåligt som jag var rädd för. Det beror nog mycket på att han är så pass aktiv och rör sig.

Men förrutom att han gått upp mindre så har han dessutom skjutit iväg på längden.

Idag var det också dags för första vaccinationen, 2 sprutor. Först fick han den vanliga, den lite snällare sprutan. Gick utmärkt. pep till lite men det gick över direkt. Sen dags för andra sprutan, den elakare. Skrek argt (inte ledset, inga tårar) i en minut men det gick över när han fick syn på en kul leksak och sen var det bra. Sa inget mer. Vi gick hem och nu ligger han och sover. Inget skrik eller feber ÄNNU iallafall. Vi får se hur kvällen blir. Har Alvedon-suppar hemma om det skulle behövas.


Färskaste siffrorna:

091203, 3 månader - 1 dag (12v+6d)
Vikt: 7370 (+520 , 22,6/dag)
Längd: 66,2 (+3,2)
Huvud: 41,8 (+ 0,8)

091110, 2 månader + 6 dagar (9v+4d)
Vikt: 6850 (+250 , 31,2/dag)
Längd: 63 (+1) Jag tyckte dock att det snarare var 64 men men
Huvud: 41 (+ 0,3)

091102, 2 månader-2 dagar (8v+3d)
Vikt: 6600 (+630 , 35/dag)
Längd: 62 (+1,8) med krökt knä - vägrade sträcka ut
Huvud: 40,7 (+ 0,9)



Jämförelse med de små storebrorsorna:

Alvin precis lika gammal, 3 mån -1 dag
Vikt: 6400 (+420, 18,2/dag)
Längd: 62,5 (+2,5)
Huvud: 42 (+1 )

Victor 3 månader:
Vikt: 6395
Längd: 64


Så här ser Elmers kurva ut enligt BVC och WHO:





Ingen Victor i jul

Nu är det bestämt. Victor ska åka till sin pappa över jul och nyår! För första gången någonsin. Han har firat jul med pappa en gång innan hemma hos sin farmor men då var jag också med. Nu blir första gången som Victor och jag inte firar jul ihop.

SHIT vad konstigt det kommer kännas :-o men det känns inte negativt på något sätt, tvärt om känns det jättebra! Victor säger att hans bröder också ska fira jul där och så bor ju ena lillsyrran där så det blir i så fall 4 syskon som är där på jul.

Härligt och konstigt på samma gång. Tomt blir det fast jag har ju lika många barn den här julen som förra ;-)


2007 - julaftonsmorgon - morgonpaketen


2008 - julaftonsmorgon - morgonpaketen

Babykungen.se - VINNAREN!


Vinnaren av en valfri body/tröja från http://www.babykungen.se är nu dragen! jag använde mig av den här sidan: http://www.vaksalaskolan.uppsala.se/webb/lotteri.htm för att få fram en vinnare, och det blev....
























hihi :-)





















http://ourson.blogg.se/



Stort grattis! Maila mig din adress och ditt val av vinst så vidarebefodrar jag det till babykungen.se

Ni andra får mer än gärna besöka babykungen ändå och kanske hitta någon julklapp :-) det ska som sagt jag göra i år igen :-)





Tack till er som deltog :-) och jättestort tack till babykungen som står för vinsten.

Ja ä inte bitter! Skänk mer!

Någon har startat en insamling till bloggaren "mamma Becka" läste jag inne hos Bloggkommentatorerna. Fin tanke, att bry sig om andra är alltid fint, självklart! men ändå - missriktat.

Eller...visst, insamlingen är ju kalasbra förstås och behovet finns. Hon skriver i bloggen att hon bara har 400 kr över den här månaden så hon behöver ju pengar, men var är barnens pappa? Var är mormor och morfar? För i hennes fall FINNS det ju en pappa till barnen och föräldrar till henne osv. Var är de?

Men det har ju ingen att göra med förstås. Det jag INTE förstår är hur folk kan skänka så mycket? Herregud! Det är redan uppe i över 6000 spänn i skrivandets stund! Finns det verkligen inget vettigare? Barncancerfonden, Rädda barnen, Childhood, WWF, BRIS osv osv osv. OM man nu vill skänka.

Sen är det såklart trevligare att skänka till en viss person, någon man känner eller "känner" och sätta pengar direkt på en enskild persons konto men ändå! När man kommer till insamlingssidan och ser att det redan finns 6000 kr, varför sätter man då in pengar där istället för till Barncancerfonden?

Sen är hon ju såklart helt fantastiskt duktig som studerar på heltid och är ensamstående med tre små töser, det säger jag inget om men alla andra i samma sits då? Tusentals andra ensamstående mammor där ute. Vem samlar in pengar till dem?

Nu sitter jag inte i hennes sits ekonomiskt för jag har inga problem med att pilla ihop månaden eftersom jag med åren lärt mig prioritera. Dock har jag alltid levt på gränsen. Alltid. Jag VET att jag har en lägre inkomst totalt än vad hon har nu, men jag har mycket mer än 400 kr kvar den här månaden, det var så jag menade. Jag HAR dock varit i hennes sits förr, så jag vet mycket väl hur det är. För många gånger har jag suttit i samma sits, men utan pappa till barnet eller föräldrar. Det är inte alls en ovanlig sits. Jag kan räkna upp hur många som helst som har det så, speciellt i jultider.

...och då finns det ändå de som har det mycket sämre. De som inte ens har ett hem, mat och kläder, de som inte har några 400 kr över ens. De som lever på gatan.

Men så här som jag tycker får man såklart inte tycka eller skriva för då är man en elak människa som bara är missunnsam och avundsjuk. Jag låter de som vill tro det, tro det. Folk med hjärna kan läsa det här och förstå vad jag egentligen försöker få fram. Det är inget emot henne eller att hon får en slant extra. Jag missunnar inte henne det men hoppas att hon skänker "överskottet" vidare till "riktig" välgörenhet.

Nej jag vet inte. Jag tycker det är lite obehagligt att bloggkommentatorerna länkar till den här insamlingen och uppmanar folk att skänka pengar dit istället för att länka till tex barncancerfonden.


Det tänker jag göra: http://www.barncancerfonden.se PG: 90 20 90-0 BG: 902-0900

Socker = mjölk!

Strax ska jag iväg och shoppa! ja, mat alltså ;-) jag ska till mataffären. Heter det shoppa då? shoppa känns ju egentligen mer kläder och prylar.

Anyway...

Alvin sov hela natten i sitt rum igen. Gött det.

Nu ska jag berätta något, för mig, mycket märkligt.

Igår kom någon in och skrev angående mjölken att hon hade tips i sin blogg om hur man ökar produktionen. Jag log lite och tänkte att visst, jag kollar väl, trots att jag ju faktiskt kan detta väldigt bra ändå
(se: http://beckahbitch.blogg.se/2009/june/amning.html ).
Hur som helst så läste jag i hennes blogg.

Där listade hon en hel rad grejer. Bland annat SÖTSAKER! "Många upplever att de både får mer och fetare mjölk av att äta mycket sötsaker". Jag som typ lever på sötsaker ;-) tänkte efter. När började mjölken minska? När började brösten kännas tomma och jag fick börja nyföddamma igen (alltså flera ggr i timmen) jo för drygt en vecka sen. Vad gjorde jag för drygt en vecka sen? Slutade äta godis och dricka läsk!

Visserligen har sötstoppet gett resultat. Jag gick ner ett kilo mellan måndag och fredag förra veckan vilket inte alls är fy skam men om detta är priset så är det INTE värt det!

Jag bestämde mig för att testa. Hela dagen igår var jag tillbaka på mina gamla vanor och en hel del godis och choklad slank ner. Inatt kom mjölken tillbaka i sin normala mängd och idag är brösten fulla trots att han ätit sig proppmätt ett par gånger hittills idag.

Sammanträffande eller samband? Vem vet? jag vet iallafall att sötstoppet får vänta minst 3 månader till. Gå ner i vikt kan jag göra senare, det är viktigare för mig att Elmer kan helammas i 6 månader. Vi får väl se om de funkar bättre nu när sockret är tillbaka på menyn. Inte helt tråkigt att vara tvungen att äta godis om det nu är så ;-)


**

Ang tävlingen med http://www.babykungen.se så somnade jag igår framför TVn, ska dra en vinnare idag!

Lillen har blivit stor på riktigt

I somras gjorde vi ju ett litet försök att få Alvin att sova i egen säng. Det gick så där. Dels ville han ha sällskap tills han somnat och dels kom han upp mitt i natten. DESSUTOM började han vakna och stöka på nätterna även sen när han började sova i min säng igen. STOR suck.

Nu när vi fixade i ordning rummet var det dags för ett nytt försök, det har ju gått typ 4 månader sen sist.

Jodå! Nu var han mogen :-) bara att följa med honom in, läsa en saga, pussa gonatt, släcka och gå ut så somnar han helt själv och han har legat kvar hela nätterna (hittills - peppar peppar) men iofs vaknat tiiidigt 5-6 på morgonen. Ibland har han somnat om dock bredvid mig (när han vaknade kl 5).

Hoppas detta funkar nu, han älskar iallafall sitt rum :-)

Han SKRATTAR! Äntligen!

Äntligen skrattar Ellebellen! På riktigt! som vi har väääntat på det! Han är ju nästan 3 månader gammal och har bara skrattat till nån enstaka gång tidigare och oftast då när man kittlar honom men nu har han börjat skratta åt bus!

Kolla sötisen:



Notera tvååringen i bakgrunden som försöker få uppmärksamhet hihi <3

Nu jävlar åker läraren ut!

Måste berätta en helt sjuk grej. Har inte nämnt något om detta i bloggen förrut men nu tänker jag göra det för nu är historien utredd och klar.

Victor går i sexan. Han har sedan 4:an haft en klassföreståndare som vi kan kalla Fitt-Marie Kuksson. Eller ja, det är iaf vad barnen kallar henne. Självklart ska jag inte göra likadant ;-) Britt-Marie Knutsson menar jag.

Victor är en liten grabb med livlig fantasi och han hittar gärna på en massa skit och historier så det han säger får man ta med en nypa salt. Därför tog jag det inte på allvar i våras när han började berätta hur det verkligen är i skolan. Hur B-M K-sson kallar invandrarbarnen för svartskallar, hur hon knuffar in elever i väggar och hur hon kallar barn för idioter och skäller på dem hit och dit.

Detta tog jag som påhitt från Victors sida.

...så kom det hem ett brev.

Vi föräldrar fick ett brev där skolan gick ut med sanningen. Där finns en lärare som beter sig illa, världens grej dras igång när detta uppdagas. Hon blir varnad men får en chans att bättra sig och barnen får stöd och samtal om allt som varit och man ordnar och fixar och pratar ut. B-M K-sson fortsätter som vanligt.

Knuffar elever, kallar dem idioter osv men barnen är stärkta av den nya spännande sitiationen och infekterade stämningen så de ger igen. Knuffar tillbaka, kallar henne fula ord, gaddar ihop sig i gäng och mobbar.

En hel hösttermin är bortkastad enligt min mening. Hade varit nyttigare att ha barnen hemma!

Igår kom beskedet till barnen: B-M K-sson slutar efter jul. Barnen jublar högt och hurrar i klassrumet. Då kommer B-M Ksson precis in genom dörren. Barnen jublar demonstrativt ännu mer.

KANONBRA! Här står jag med ett barn som inte är som  andra. Ett barn som har stora svårigheter i skolan sedan innan och så får han DESSUTOM en sån här klassföreståndare ...i FLERA ÅR! Yey! Hurra!

Victor är extremt framåt vad gäller kunskapsdelarna i skolan men har väääldigt svårt för resten. Jag anser att det är ett handikapp. Han har en IQ på 139 konstaterat men enligt skolpsykologen är den antagligen ännu högre. Är det ett handikapp? Nej säger de flesta. Okej, vi vänder på det. Ett barn som bara har 60 i IQ då? Är det ett handikapp? Det är exakt samma sak, bara på andra sidan om medelvärdet på 100.

FAN vad jag är irriterad över den här lärarhistorien! Räcker det inte med att han redan har det jobbigt i skolan? Hur fan kan en sån här lärare gå och bete sig så här mot barnen under åratal utan att det upptäcks ens?!


När klär ni granen?

När klär ni granen?

Första advent? Dan före dopparedan? På själva julafton? Eller när? :-)

Vår mamma brukade klä granen när vi sov, natten mot julafton, hur pappa gjorde minns jag inte. Själv har jag ingen gran tyvärr :-/ men om jag hade en skulle jag göra som mamma tror jag.

Hur gör ni?


Mer mjölk önskas

Godnatt på er. Nu ska jag ta och göra mig i ordning för natten. Först en kopp Luzern-te för mjölkproduktionen, känns som det behövs.

Elmer är nöjd och glad men jag tycker att han blivit så spinkig. Får göda honom lite med oftare amning tror jag :-) Han gick ju upp typ 300-400 gram i veckan förrut men sen gick det ner till typ +200 i veckan. Sist hade han bara gått upp ynka 170 gram på 8 dagar :-( jag tror det är ännu sämre nu för han ser väldigt smal ut jämfört med innan. Ska till BVC på torsdag. Får se då.

Nepp vi hörs imorgon. Ska försöka hinna dra vinnaren i min tävling också :-) om ett valfritt plagg från http://www.babykungen.se


Elmer och Alvin ska få en varsin tjöja/body därifrån i julklapp :-) hihi då har jag 6 tröjor/bodies därifrån sen! :-)