Två anledningar

Två av anledningarna till varför jag inte förstår hur man kan samla ihop 10.000 kronor till en enskild person för att hon ska kunna köpa lite extra julgodis, istället för att skänka pengarna till barncancerfonden så de kan forska vidare och kunna rädda fler barn till livet.


Elton och Victor. Två barn som inte sitter med tindrande ögon vid julgranen i år och öppnar julklappar.


Elton föddes den 24 juli 2007, bara någon vecka efter min Alvin. I februari i år fick familjen beskedet att deras fina lille kille hade cancer. Medan vi andra med juli -07-barn spenderat sommaren med att leka med våra barn, njuta av sol, bad och värme, har den här grabben kämpat för sitt liv. En kamp han slutligen förlorade när han var 2 år och 3 månader gammal. Den 24 oktober avled Elton.

http://jenni80.bloggsida.se/2009/10 - Eltons mammas sida
http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Prinsar-och-prinsessor/ - Eltons insamling hos barncancerfonden


Victor föddes den 4 september 2007 (samma födelsedag som Elmer, 2 år tidigare). Den 15 augusti 2008 (min Victors födelsedag) fick familjen det hemska beskedet att Victor hade cancer. 14 april i år avled deras fina lilla kille. 1,5 år gammal.

http://feie.tkphotography.se/VictorsSida.html - Victors minnessida
http://denstarkastestjarnan.blogg.se/ - mammans blogg
http://www.barncancerfonden.se/1707 - Victors fond hos barncancerfonden




Både Victor och Elton drabbades av cancerformen Neuroblastom, stadie 4. En mycket elak cancer.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad är du egentligen ute efter? Du är så förbaskat bitter och avundsjuk på henne. Försök och vara glad för ngn annans skull i stället. Det är väl bra att hon får hjälp. Hon kämpar och pluggar för en tryggad framtid med barnen. Hon är stark. Man kan skänka till Barncancerfonden med. Du kommenterar i hennes blogg sedan smädar du iden i din blogg. Kämpade du själv lika mkt i hennes ålder. Pluggade du själv?

2009-12-04 @ 16:42:37
Postat av: Hanna

Herregud vilka kommentarer folk skriver hos dig beckah.. å så anonymt..stå för vem man e å vad man tycker kanske??

2009-12-04 @ 17:03:28
URL: http://knasgravid.blogspot.com
Postat av: Elin

jag skulle hellre va fattig än tigga pengar på nätet.

iofs så är ju insamlingar en form av tiggeri också, men på ett annat plan.



nu har jag missat den här tjejens blogg. men ber hon alltså om pengar av okända människor?? chockad och tycker det är illa.

2009-12-04 @ 17:07:06
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se

En av hennes läsare startade en insamling. Fint gjort och det var väl gulligt MEN insamlingen är uppe i 10.000 spänn. Folk har alltså inte tanken på att kanske skänka till något viktigare än en helt vanlig ensamstående mamma som inte på något sätt sitter i sjön. Hon har ont om pengar men barnen har en pappa och hon har föräldrar (hon är bara 19 år). En 1000 lapp hade väl varit gulligt eller om folk skickade några extra julklappar till hennes barn men TIO TUSEN? När folk svälter ihjäl och barn dör i cancer och hemlösa fryser sig blåa ute i snödrivorna?

2009-12-04 @ 17:10:41
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: thile

Men hva skjer? Du er da ikke bitter på noen ?

Stå på du <3

2009-12-04 @ 18:17:07
Postat av: Anonym

du vet väl inte om hon kommer att sänka till ex barncancerfonden?! måste du vara så jälva bitter och elak mot en ensamstående 3 barnsmamma som faktiskt PLUGGAR!!!!

2009-12-04 @ 18:32:43
Postat av: yo.

första gången jag kommenterar hos dig, läser dock ofta.



alltså. jag fattar din poäng du vill belysa att tex. barncancerfonden också behöver donationer. självfallet.

men vad är problemet här? känns så bittert. eller nej. småsint. att lägga såååå mycket energi på pengarna hon fått luktar avundsjuka hela vägen hit.

2009-12-04 @ 19:05:10
Postat av: Sara

Jag tycker inte alls du verkar bitter och elak. Jag förstår hur du menar. Pengarna kan komma till mycket bättre nytta. Hur ska den här tjejen göra nästa gång pengarna tar slut för fort. Bättre att hon lär sig att använda det hon har lite klokare. Detta är ju inte att hjälpa egentligen. Det är bara en tillfällig räddning. Eller har folk tänkt fortsätta skänka pengar till henne varje månad?? Resten av livet? Tills hon är klar med utbildningen? Hur tänker folk?

2009-12-04 @ 19:05:39
URL: http://fokuserad.net
Postat av: Tes

VARFÖR är det så fel att hjälpa en enskild människa? MÅSTE man stödja cancerfonder osv för att vara hjälpsam?? (jag stödjer det själv då min farmor har cancer) men ändå, bara för att det finns människor som har cancer och andra livshotande sjukdomar betyder inte det att man inte kan /får hjälpa en enskild människa (utan sjukdom), utan att behöva bli påhoppad (som i din blogg)...



Lågt av dej!



2009-12-04 @ 19:19:01
Postat av: Freja

Men vem är du att bedöma vad som är viktigast? Det finns en helt uppsjö av välgörenhet och man kan omöjligt ge till alla. Man får hitta något som man känner för själv - om man vill ge överhuvudtaget. Det finns kanske de som har varit i hennes situation och minns vilken ångest det är att behöva räkna kronor. Tänk vad skönt för någon som faktiskt förtjänar det att inte behöva göra det i en eller två månader! Alla måste inte ge till barncancerfonden för att vara bra människor.

2009-12-04 @ 19:46:36
Postat av: donna

då kanske den stackars stackars mamman kan söka jobb istället??



Skitbra inlägg beckah! Det finns dom som drabbats hårt och som man själv verkligen blir berörd av att läsa om.







2009-12-04 @ 19:47:17
Postat av: Karro

Anonym: Jag tror inte att hon kommer skänka bort några av sina pengar till barncanserfonden eftersom de 10000 hon får ju ska gå till henne och hennes ungar. Sen kanske om hon är tacksam så kanske hon startar en egen insamling till barncanserfonden men förmodligen inte. De 3 ungarna måste ju ha julklappar för 10000.. so what om barn dör i svält eller canser..

2009-12-04 @ 21:08:51
Postat av: Anonym

Är det en nyhet att ensamstående mammor har väldigt dåligt med pengar speciellt om dem studerar och inte har rätt till csn? Klart man ska ta emot all hjälp man kan när man är i en sådan sits annars är man ju dum, hon kanske behöver köpa möbler och det kostar, kanske skämma bort sig. Du är ju avundssjuk. Avundssjuk på att du inte kom på idén innan att "tigga" först för det är en grej du absolut hade kunnat gjort. Stöd unga mammor med tycker jag :) Hon verkar ju jätte duktig som studera och har tre barn och är 19 år, har du gjort detsamma?

2009-12-04 @ 21:39:22
Postat av: BeckaHBitcH.se

Nej ni har rätt såklart. Jag är bara avundsjuk. Det är därför jag tycker folk ska skänka till välgörenhet istället. Nej, jag pluggade inte och hade 3 barn när jag var 19 år så med andra ord har mitt liv varit en dans på rosor i jämförelse med hennes. jag har aldrig upplevt något jobbigt och jag är bara en bitter och avundsjuk människa som inte förstår hur det är att ha det jobbigt eller ha dåligt med pengar.



ABSOLUT! SÅ är det!!!



Det äckligaste är att folk kan med att skriva såndana här kommentarer under det här inlägget. Så förbannat äckligt och respektlöst mot dessa två änglapojkar. FHY FAN rent ut sagt! INGEN har skrivit något om Elton och Victor utan bara kastat skit på mig för att jag tycker folk prioriterar fel.



VISA MIG gärna en enda ond mening jag skrivit om mammabecka. Det FINNS inte. jag är precis lika imponerad som alla andra och jag tycker hon verkar vara helt fantastisk. DET har dock inte med saken att göra!

2009-12-04 @ 22:02:20
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Men ge dig Becka. Tror folk tänker på Cancerfonden trots att de skänker pengar till mammabecka. Vad ligger problemet egentligen? Att ingen gör detta för dig?

2009-12-04 @ 22:16:33
Postat av: BeckaHBitcH.se

Varför tar alla upp avundsjuka? är det bara för att man inte kommer på något bättre att skriva? VARFÖR skulle jag vara avundsjuk? visst hade det varit trevligt med 10.000 extra! det tycker alla, men absoluuut inte på det sättet. jag mår illa av bara tanken, nä fy fan vilket pinsamt sätt att få pengar. men som sagt. jag sitter INTE i sjön, jag har en ovanligt BRA månad och har råd med massor av julklappar och julmat - efter alla räkningar är betalda. Det går absolut ingen nöd på mig så varför skulle jag vara avis? jag tycker bara det är hemskt att folk verkligen SAMLAR 10.000 till något så onödigt när de kunnat lägga energi på att samla pengar till något viktigt. En liten peng kunde hon ju gott få eftersom hon påstår att hon verkligen sitter i sjön men 10.000? Sjukt att hon tar emot den. Hon borde brutit insamlingen efter första tusenlappen trillat in och därefter uppmanat folk att skänka pengar till något vettigt istället men hon låter insamlingen stå öppen...



Och OM man nu ska skänka så här till en enskild person som har det knapert finns det väl bra mycket bättre kandidater? Folk som inte har föräldrar att vända sig till eller en pappa till sina barn osv.

2009-12-04 @ 22:27:53
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

elton och victor har inget med insamligen till becka att göra. jättesorligt att de gick bor förtidigt i cancer med det är inget vi kan göra åt nu. inte ens om vi eller becka sänker 10 000-tals kronor till barncancerfonden. så ge dig! sluta vara så arg och bitter för att folk hjälper en ensamstpende, 19 årig student som inte har rätt till csn. ingen har bett dig att sänka. och becka HAR ITNE bett om hjälp alls!

2009-12-04 @ 23:03:33
Postat av: Anonym

varför skulle inte becka vara en bra kandidat att sänka pengar till? troda du hon vill ta emot de pengarna? hon skriver själv att viss sänkt alldeles för mycket. du är avundsjuk så det skriker om det, bara att erkänna det!

2009-12-04 @ 23:05:37
Postat av: Anonym

Men ge er nu för fan!

Beckah skrev bara om Elton och Victor så kommer ni och gnäller om avundsjuka. Detta inlägget handlade om två döda barn och vi kan inte få dom tillbaka via pengar men pengar till barncancerfonden HJÄLPER andra barn och vad fan gör ni? Kommer och gnäller om hennes inlägg, hennes blogg så håll käften nu! Sådana människor som ni skäms jag över! FYFAN

2009-12-05 @ 02:38:38
Postat av: andrea

Jag håller inte alls med dig. Jag förstår inte vad det här har med cancer att göra, jag tror folk är kapabla att själva avgöra hurvida man vill skänka pengar till en ensamstående mamma eller barncancerföreningen. Detta trots att min egen syster dog i cancer för ett antal år sen. Och hur vet du att inte folk skänker dit också? Enligt ditt sätt att resonera är alla som skänker pengar till olika organisationer dumma som inte donerar till det ändamål du bestämt som godkänt. Tillåt mig småle.

2009-12-05 @ 06:48:07
URL: http://lydiasmammma.blogg.se/
Postat av: sandra

Vart man än skänker sina pengar så finns det alltid någon som tycker de passar bättre på nått annat ställe..

Så är det, man kan inte göra alla nöjda och man måste få skänka dit man själv tycker känns vettigast.

Som någon sa, har man cancer i närheten kanske man brinner extra för barncancerfonden, älskar man djur och natur skänker man till världsnaturfonden, har man själv suttit i skiten som ensamstående mamma och haft riktigt ont om pengar KANSKE man tycker att mammabecka är det rätta välgörenhetändamålet.



Alla tänker och värderar olika, så är det.

2009-12-05 @ 08:14:17
URL: http://morsandra.blogg.se/
Postat av: Sandra

Var "tvungen" att kika in här och kolla vad allt ståhej var om. Läste på hennes bloggkommentarer att du "hånade" MammaBecka, men det här var väl inget. Inget illa menat mot henne, utan bara dina tankar.

Förstår ditt tankesätt och summan det kommit upp i ÄR mkt. Men blir nog att vi alla (inkl. mig själv) ville ge en summa till Becka som julklapp ändå. Annars kändes det nog lite för oss alla att tankesättet blir att "Nej men mer julklappar får hon inte, hon har fått så många av andra". Då jag faktiskt ville ge henne en julklapp, från mig. Velat ge henne något för det jag fått av henne genom bloggen länge, men aldrig vetat hur. I mina ögon är hon enastående.

Men återigen, förstår ditt tänkande. Tragiskt och hemskt...obeskrivbart att cancer ens ska finnas!

Men detta var Beckas stund, och jag unnar henne alla pengar som kommer in. Vet att hon dessutom kommer använda dem rätt.



Mvh Sandra

2009-12-05 @ 10:42:10
URL: http://babish.devote.se
Postat av: mian

men skärpning folk.

avundsjuka hit och avundsjuka dit. om beckah säger att hon faktiskt har pengar så det räcker och dessutom kan "slösa" (köpa mycket julklappar till barnen) lite runt jul vad har hon då att vara avundsjuk på?

hon säger bara vad hon tycker som alltid.

varför skulle det vara rotat i avundsjuka?



personligen är jag sjukt avundsjuk på mammabecka som har sånna människor runt sig som vill skänka till just henne. det hade jag också behövt i år när jag sitter här med 1000 kr kvar på kontot som ska räcka tills barnbidraget kommer. jag har inte råd med några julklappar i år till varken mitt barn eller vänner.

2009-12-05 @ 12:42:02


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback