En vecka med ett sjukt barn ♥

Inlägget nedan skrev jag igår eftermiddag, men hann inte färdigt, så läs det som att det är igår :-) Nu sitter jag och passar Hailey på sjukhuset sen en 1,5 timme tillbaka  och hon har somnat så jag passar på att göra färdigt ;-)


***

 Jag veeet, det är väldigt tyst här i bloggen...

Tänkte att nä, nu är det dags för lite bilder från veckan :-) Just nu sitter jag på sjukhuset med Hailey. Har varit här med lilla hjärtat sen 7 i morse :-) Rachel kommer snart. Åh vad jag älskar den här lilla Haileytjejen! Nästan som mina egna

Det är drygt ett år sen jag och Rachel hittade varanda nu ...och oj vilket år! Vad Hailey gått igenom och hur nära vänner jag och Rachel blivit på det här året. Hailey skulle varit död flera gånger om efter vad hon gått igenom. Hennes Hemofagocyterande Lymfohistiocytos angrep henne så allvarligt att jag inte funnit något annat fall som drabbats lika illa av sjukdomen ...eller jo, det finns många, men de är änglar nu :'-( Hailey har vägrat ge upp och det hela är helt osannolikt otroligt fantastiskt. Inte bara sjukdomen i sig utan även transplantationen, biverkningar, komplikationer, infektioner. Påverkan på hjärnan och inre organ. Nej, man kan bara sammanfatta det hela med att säga att det är ett mirakel. Hailey är en mirakelhjälte.

Jag kom hem till Rachel på torsdagen förra veckan och på natten blev Hailey inlagd pga feber som berodde på att hon fått en infektion i porten i bröstet.  Jag åkte, som jag skrivit tidigare, hem en sväng på fredagen och hämtade Alvin och Elmer och åkte tillbaka lördag förmiddag och var med barnen i Borås över helgen. Hailey blev utskriven på måndagen för att fortsätta sin antibiotikakur hemma och jag åkte hem en sväng över dagen och sen tillbaka två nätter :-) Andra natten, natten till onsdag vid 1-2 tiden säger jag till Rachel "Det är något som är fel. Jag vet inte vad men något ÄR fel". Hon kände samma. En stund senare kollades tempen på Hailey ...feber. Rach ringde avdelningen som tyckte "avvakta, ge Alvedon" fast Hailey hade feber mitt under pågående antibiotikakur. Vid 8-tiden på morgonen blev det istället ambulans i ilfart till sjukhuset...

TYVÄRR var jag tvungen att åka hem där på morgonen, vilket inte alls kändes bra när läget var som det var. Men jag kunde iallafall komma tillbaka senare, hem igen en sväng igår (torsdag) för att ta Elmer till BVC på en extrakontroll (mer om det i ett senare inlägg) och tillbakatill Borås ;-) så jag har varit hemma småstunder, men på över en vecka har jag bara sovit hemma en enda natt.

Hailey är inlagd nu och kommer vara det under hela nya antibiotikakuren så det kommer nog bli lite sjukhus här dessa dagar för mig med, jag ska iallafall stanna i helgen, hem på söndag kväll.

Nog babblat. Här kommer bilder tagna 21-26 juli:


Torsdag 21/7 på väg till dagvården med en glad sommarbebis (eller ja, hon är ju snart 16 månader men ändå bebis hehe)


Torsdag kväll spydde Sötisen upp sonden och jag passade såklart på att ta några bilder när ansiktet var "rent" :-)


Trollunge


Fredag när Hailey blivit inlagd under natten.


Lördag. Hailey har dagspermission och hennes syster Elita är hemma och jag, Alvin och Elmer hälsar på.


Histiobebisar

Utelek
Sent på kvällen på lekplatsen på sjukhuset när vi är där med Hailey som måste tillbaka från dagspermissionen kl 18. Vi var där till 22. Kolla Elitas blick :-D


Elmer lite bekymrad över "Hälli"


Tisdag tror jag. Hailey blev utskriven dagen inan. På natten fick Hailey hög feber och på morgonen blev det ambulansfärd till sjukhuset. 


Love You

My life is a sitcom and God is drunk as usual...

Var har jag varit i flera dagar?

Ja, det har varit lite tyst här och på Facebook för jag har varit i Borås hos Rachel. Som vanligt blir allt en enda lång komedifilm och man tror att det inte är möjligt att det vi upplevt är sant på riktigt :-D men intensivt och kul är det ...och sömnfritt hahaha!

Lilla Hailey är en Drama Queen som alltid ser till att det blir livat ;-) akut inläggning igen natten till fredag efter bara någon dag hemma sen hon blev utskriven senast. Skruttunge! <3 Love you <3

Hur som helst. Första dygnet var heltokigt och blev ännu tokigare av tröttheten som uppstår när man går och lägger sig klock... ...eh, inte går och lägger sig alls och dessutom sov 3 timmar natten innan. På fredagskvällen åkte jag hem och var såååå sjuuuuuuuuuukt trött! Fick hem Alvin och Elmer, sov, upp på morgonen, fixa oss i ordning och sen tillbaka till Borås. Hailey har haft dagspermissioner så vi har inte behövt vara så mycket på sjukhuset.

Elmer är jätteförtjust i Hailey och såå så bekymrad över henne, tycker det är konstigt när hon inte sover hemma och så där. "Hälli" säger han (typ) <3 <3 <3 aaaaw de är så söta. Alvin och Elita (Haileys 4,5-åriga storasyster) fann varandra direkt och funkar suveränt ihop. Massa pussar där ;-)

Har varit där med Alleballe och Ellebelle från lunchtid lördag tills i morse då M kom förbi och hämtade pojkarna för att åka till Astrid Lindgrens värld. Nu har jag åkt hem en sväng också men ska nog tillbaka till Borås strax :-) Hahaha

Skitroliga, tokiga, intensiva, skrattfyllda dagar :-)

Kommer kanske någon bild sen, har inte orkat lägga in dem i datorn, men nu vet ni var jag har varit och är ;-)

Alla tankar till Norge ♥

Just nu har jag  inga ord, återkommer kanske med tankar kring detta senare. För tillfället tänker jag bara hjälpa till att sprida den här bilden ♥
Den här bilden är Tobias Lindman och är till för att spridas (stod det under denna bild där jag hittade den på Facebook).

♥ Our Histio Babies ♥


♥ ♥ ♥ Sötare än så här blir det inte ♥ ♥ ♥
♥ Elmer (LCH) 22 månader gammal och Hailey (FHL/HLH) 15 månader gammal ♥


Undrar vad det skulle bli för spännande resultat om dessa två fick ett barn tillsammans? *s* ;-) En muterad överintelligent överlevare med Mastocytos, Langerhans cellhistiocytos och Hemofagocyterande Lymfohistiocytos. En varelse som klarar ALLT utan att dö? Eller skulle man få fram en helt ny Histiosjukdom kanske? ;-)


...i vilket fall som helst så skulle barnet bli väldigt sött :-) ♥


___

Fotograf; Haileys mamma Rachel
Motionerar bort Burger King-lunchen ;-)

mms_img30517 (MMS)

Motionerar bort Burger King-lunchen ;-)


Viktigt! BARN I BIL!

________

Länka gärna till detta inlägg. Här är direktadressen:
http://beckahbitch.blogg.se/2011/july/viktigt-barn-i-bil.html

________Det här inlägget har 2 delar. Dels hur barn ska färdas i bil och dels något som folk tänker är viktigt på sommaren men som är lika viktigt året om. Ni förstår när ni läser.
OBS! SE FILMKLIPPEN LÄNGST NER I DETTA INLÄGG!


Barnsäkerhet i trafiken

Att små barn ska sitta bakåtvänt i bil vet ALLA föräldrar (även om det finns några som ändå skiter i det) men hur länge de ska sitta bakåtvänt verkar det vara färre som har koll på, tyvärr. Visst, alla gör väl som de vill och bestämmer över sina barn, så det är fritt fram, men jag tycker att man åtminstone ska ha koll på saker och ting. Därefter kan man göra sina val för sina barn.

Vi kan börja med några grundläggande fakta:

  • Nyfödda sitter bäst i ett såkallat babyskydd. Babyskyddet går att använda upp till 13 kilo ungefär eller tills barnets huvud når kanten (får inte sticka upp ovanför). Babyskyddet är det bästa skyddet för mycket små barn men så fort barnet kan sitta någorlunda bra med stöd (behöver inte kunna sitta själv alltså) så är en bakåtvänd bilbarnstol bättre, eftersom det är ett säkrare skydd.

  • Babyskyddet skall ha ett säkerhetsavstånd på 20 cm fram till sätet framför/instrumentbrädan. Bilbarnstolen däremot ska ligga mot sätet/instrumentbrädan. Observera att bilbarnstolen ska sitta stadigt och fast utan hjälp från framförvarande säte, man ska kunna flytta sätet fram och bak utan att det påverkar stolen.

  • Alla godkända bilbarnstolar som säljs i svensk fackhandel är bra. Det finns ingen som är bättre eller sämre, man ska gå efter vad som passar den egna bilen och sitt barn och en själv bäst. En stol för 6000 är inte bättre än en stol för 2000. Det är inte heller någon större skillnad i rygghöjd. Det handlar om någon cm mellan lägsta och högsta stol.

  • Livslängden på babyskyddet är ungefär 5 år, medan bilbarnstolen har en livslängd på ca 10 år. Så ska du köpa en begagnad bilbarnstol ska den vara max 5-6 år när du köper den, eftersom ditt barn ska hinna sitta i den i flera år. Tänk på att kontrollera noga när du köper begagnat så att det inte finns skador på stolen. Köp helst av folk du känner. Vid en krock får man ut en ny stol av försäkringsbolaget, utan att behöva lämna in det gamla skyddet. Gissa vad egoistiska, korkade människor gör med den gamla stolen om det inte finns synliga skador på den? ...just det.

  • Barn ska sitta bakåtvänt minst 4 år. Sätter man barnet i framsätet finns det bättre utrymme till benen men det gör absolut inget att barnet sitter med böjda ben. Det viktigaste är att skydda huvud och nacke. I undantagsfall måste man vända barnet före 4 års ålder och det är när man har ett väldigt stort barn för åldern. Det gör inget om barnets huvud sticker upp lite i bilbarnstolen, men är det mer än ca en tredjedel av huvudet så är stolen urvuxen. Men är barnet normallångt eller till och med kort får det gärna sitta bakåtvänd sålänge det bara går.

  • När barnet växt ur bilbarnstolen och ska åka framåtvänd tycker NTF inte att man ska vända på bilbarnstolen, även om man har en stol som är godkänd för framåtvänt åkande. Man ska istället köpa en bälteskudde, med eller utan ryggstöd. Det viktiga på kudden är hornen på sidorna som ska hålla midjedelen av bältet på plats. Barnets höfter klarar inte att ta bältet vid en krock så bältet kan då åka rakt in i magen och trasa sönder de inre organen. Därför är bälteskudden viktig.

  • När barnet är 135 cm långt så kan hen sitta utan kudde och när hen är 140 cm lång kan hen sitta i framsäten med airbag.

  • Den säkraste platsen i bilen är i mitten bak, så om man utan bekymmer kan montera sin bilbarnstol där så är det den bästa platsen. Det är dock inte så vanligt att det går så smidigt att montera den där.

  • 60% (eller var det 40? minns inte) av alla bilbarnstolar är felmonterade! Var noggrann med monteringen, annars skyddar inte stolen rätt! återförsäljare för bilbarnstolar ska vara utbildade och kunna hjälpa dig att montera din nya stol rätt. Be om hjälp när du köper. Prova gärna ut den stol som passar er bäst.

  • Förut har NTF varit lite negativt inställda mot urkopplade airbags men idag anser de att tekniken gått så långt framåt att de säger att det är säkert att montera en stol i framsätet om airbagen är ordentligt urkopplad och man själv känner att man litar på det.


Ska vi gå igenom argumenten folk brukar komma med då:


Mitt barn är för långt:
Alvin som är 4 år är 106 cm lång. Om man kollar hur han sitter på bilderna här nedanför så kan huvudet hamna iallafall 10 cm längre upp innan han måste byta stol (örat kan nå övre toppen på stolen) och man växer ju inte bara i överkroppen så för att överkroppen ska växa 10 cm så krävs det ju att underkroppen också växer en del och då blir det en väldans massa centimetrar = flera år. Så risken att ett barn skulle vara för långt före 4 års ålder är ju väldigt liten (även om det såklart händer).

Mitt barn blir åksjukt:
Mitt också. Håll sval temperatur, klä av, ta pauser när ni åker långt. Ge inte en massa att äta precis innan. Åk när barnet ska sova, om ni ska åka långa sträckor. Finns massor av tips och åtgärder. Hellre torka spyor än en bruten nacke.

Mitt barn får ont i benen:
Vuxna blir stela i benen om de sitter stilla med böjda ben, ja. Så funkar inte barn. Barn har inga problem med att ha böjda ben! Visst, ger man med sig för att de gnäller (antagligen mest av uttråkning) så kan de ju köra med det sen. Ett annat skäl till varför de kan gnälla är för att den vuxne berättar för dem att de ska gnälla "ojdå lilla gubben, usch så trångt du sitter med benen". Annars går det utmärkt att lägga upp benen högt för att sträcka ut dem. Kan man ha barnet i framsätet är det ännu bättre - där brukar man kunna få till gott om benutrymme. Det bästa är att se det som en självklarhet så gör barnet också det. "Det är så här barn åker i bilen, punkt!", precis som med allt annat som är självklart och som barnen får rätta sig efter. Egentligen är det här inga konstigheter. Hellre brutna ben än bruten nacke säger jag.

*

Här kommer några bilder på mina barn i bil:På bilderna ovan har vi Alvin, prick 4 år gammal och 106 cm lång i en Britax Two Way och Elmer, 1 år och 10 månader och 88 cm lång i en Britax Secura. Alvin är ganska normallång, lite över snitt tror jag och Elmer är lite över snittet. Ser det trångt ut? Ser det ut som att fyraåringen plågas? ;-) Nä, just det. Notera även att Alvins huvud inte ens når kanten och han kan sitta i stolen ända tills hans ÖRA når kanten och huvudet alltså sticker utanför till en tredjedel. Det dröjer väldigt, väldigt länge innan han blir för lång för stolen.

(Mittensätet är nedfällt för att få ett bord mellan pojkarna om någon undrar varför det ser ut så där)


Här nedan är en gammal bild på mina pojkar:Victor 11 år, Alvin 2,5 år i en Akta Graco Duoflex XTP, Elmer ett par månader gammal i ett babyskydd.*************************************************


Lämna barn ensamma i bilen


För de allra flesta av oss är det här en självklarhet - man lämnar inte barnen i bilen. TYVÄRR finns det fortfarande de som inte förstått detta, märkligt nog. LÄMNA ALDRIG BARNEN ENSAMMA I BILEN! Nej, det gäller inte alls bara när det är varmt ute, det gäller ALLTID!

"Men om man bara ska..." -NEJ! Upp till vilken ålder gäller detta "nej"? Ja det tänker inte jag sitta och bestämma, det är ju upp till var och en att bestämma och beror ju på det enskilda barnet. Bara föräldrarna själva vet när barnet är moget för att klara att bli lämnat utifrån det jag ska skriva och visa nedan.


Vi kan ta detta med värmen i bilen först. Hur varmt blir det egentligen i bilen?
Trevligt? Skulle du vilja vistas i den värmen? Inte jag heller. Man dör i den värmen och det är inte som att knäppa med fingrarna, nej man plågas ihjäl. Först är det bara varmt, sen kommer paniken, halsen blir torr, svetten börjar rinna, törsten blir outhärdlig och det blir även paniken. Värmen slår ut kroppen och paniken hjälper till. Mysig död. Tänk också på att ett litet barn blir uttorkat oerhört snabbt.


Det var värmen det. Men när det inte är varmt, då är det väl ingen fara? Jasså? Mycket kan hända med en bil. Den kan bli påkörd tillexempel. Det kan bli elfel och liknande så bilen börjar brinna. Ja, faktiskt.

För en tid sedan kom jag ut till parkeringen när jag handlat i Kinna. I bilen bredvid min satt två små barn ensamma, fastspända i bilbarnstolar. De hade dessutom tjocka jackor på sig och måste ju ha varit jättevarma. Jag stod kvar naturligtvis. Barnen verkade inte plågas än sålänge så jag avvaktade. Den större pojken (kanske 3-4 år gammal) vinkade och lekte tittut så det kändes inte akut. Efter ett tag kom mamman ut från affären med sina påsar, i klädd kortärmat, eftersom vädret tillät det. Jag stog kvar på samma plats och glodde på henne med dödlig blick. "Ja, ville du något?!" frågade hon tillslut "nääe, jag tycker bara det är VANSINNE att lämna barn ensamma i bilen!" röt jag tillbaka. Då satte hon sig snabbt och körde iväg.

Väl hemma berättade jag om detta på Facebook och en mamma delade med sig av sina erfarenheter. Hennes ena son somnade i bilen när han var ganska liten och far- eller morföräldrarna passade honom (tror jag, minns inte exakt, hon får rätta mig om hon läser detta). De funderade först på att lämna honom i bilen med dörren öppen, så han fick sova färdigt, men det kändes inte bra, så de tog ut honom iallafall. Bra beslut. Strax därefter började bilen brinna - elfel, visade det sig och nej, det var inte en gammal skrothög det handlade om. Hade de lämnat honom i bilen hade han dött för elden spred sig över hela bilen i en rasande fart.

LÄMNA ALDRIG BARNEN I BILEN!


Nu avslutar vi med ett par filmer, se dem. Du HAR tid, det är viktigt!


Först en kort film (38 sekunder) som visar skillnaden mellan att åka framåtvänt och bakåtvänt. Detta får mig att vilja sitta bakåtvänt själv :-D lite svårt att köra då bara ;-)

Sen tar vi den allra viktigaste filmen. Den handlar om att köra försiktigt, något som alla som kör bil borde tänka på! JA den är magstark och helt fruktansvärd, det är just därför den är så bra och viktig.
Om du inte kan se filmen här ovan kan du se den här:


Du kan läsa mer om barn i bil på hemsidan med samma namn: http://www.barnibilen.se/______


Läs gärna övriga inlägg i kategorin "Råd, hjälp & information" också.


Vet någon något??!


Tre personer omkom i den svåra bilolyckan utanför Kinna på riksväg 41, uppger polisen i Västra Götaland för TT.

- För den fjärde personen är tillståndet kritiskt, säger Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl.
Olyckan inträffade vid 18-tiden på riksväg 41 vid Berghem-Haby. Enligt uppgift ska bilarna ha frontalkrockat.
Fyra personer tog till sjukhus. Tre av dem avled av sina skador och för den fjärde är tillståndet kritist

De anhöriga är underrättade.

Fem ambulanser, ambulanshelikopter, polishelikopter och två polispatruller kallades till platsen.

Det blev stopp i trafiken i båda riktningarna. Två personbilar fick bärgas från platsen. Dessa togs i beslag för en teknisk undersökning.

**

Bild och text ovanför från BT.se

**Frontalkrockade på raksträcka
Tre personer dog på tisdagen när två bilar frontalkrockade på riksväg 41 vid Kinna. Olyckan inträffade när den ena bilen kom över på fel sida av vägen.
– Det är en raksträcka, och det finns inga bromsspår. Orsaken till olyckan är ett mysterium för tillfället, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.
Vid 18-tiden på tisdagskvällen inträffade en mycket allvarlig trafikolycka på riksväg 41 utanför Kinna. Två bilar frontalkrockade, och flera personer klämdes fast.
Tre personer skadades så svårt att de avled. Två av de omkomna är de båda bilförarna, en man i 45-årsåldern och en i 65-årsåldern. Den tredje omkomna är en 85-årig kvinna. Den fjärde personen, också det en kvinna, är allvarligt skadad.
– För den fjärde personen är tillståndet kritiskt, säger Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland till Aftonbladet.

Kom över i fel körfält
I den ena av bilarna färdades tre personer, i den andra en ensam förare.
Enligt ett vittne ska den ena bilen ha kommit över i fel körfält och frontalkrockat med det mötande fordonet.
De båda personbilarna, en liggande tvärs över vägstaketet och den andra stående mellan vägbanorna, bärgades under kvällen från platsen och ska genomgå teknisk undersökning.

Olycksdrabbad sträcka
Riksväg 41, som går mellan Borås och Varberg, har i flera år varit mycket olycksdrabbad.
Trafikverket har under en längre tid velat bygga om vägen för att öka säkerhet.
Tanken är att hela sträckan ska bli mötesfri.
– Det är en relativt trafikerad väg, och det är angeläget att bygga om till mötesfri då det varit många olyckor, säger Lennart Helsing, pressinformatör vid Trafikverket.
Men av nio planerade vägsträckor är det bara en där arbetet är klart.
Byggstarterna har blivit försenad då nya beslut tagits för de regionala infrastrukturplanerna för Västra Götalands och Hallands län.

Olyckan hade kunnat undvikas
– Riksväg 41 har funnit med länge i planeringen, men har senarelagts delvis på grund av pengar, säger Lennart Helsing.
Nu är det oklart när ombyggnaden av vägen kommer stå klar.
Om vägen hade varit mötesfri i dag, hade tisdagens svåra olycka, med stor sannolikhet kunna undvikas.
– Handlar det om en mötesolycka, då kan man konstatera att det är angeläget att bygga till mötesfri väg. De tar bort de olyckorna nästan helt och hållet. Det är en synnerligen effektiv åtgärd, säger Lennart Helsing.

*

Text och bild ovanför från Aftonbladet.se

*

Fler atiklar:

Här skedde olyckan
Expressen.se
GP.se

*

Helt fruktansvärt :-(

Jag mötte räddningsbilen på väg hem från affären och en stund senare såg jag ambulanshelikoptern och då satt jag och väntade på M som skulle komma hit med barnen. Konstigt för strax efter jag sett ambulanshelikoptern kom M hit med barnen och han kör precis där olyckan sägs ska ha inträffat men han hade inget sett.

Vet någon något?

*

Uppdatering 08:22:

Den överlevande nedsövda kvinnan är en av mina systrars arbetskamrat och hennes man som var den ene mannen som dog och hans mamma. :-(

Tre personer omkom i den svåra bilolyckan utanför Kinna på riksväg 41, uppger polisen i Västra Götaland för TT.
- För den fjärde personen är tillståndet kritiskt, säger Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl.
Olyckan inträffade vid 18-tiden på riksväg 41 vid Berghem-Haby. Enligt uppgift ska bilarna ha frontalkrockat.
Fyra personer tog till sjukhus.
Tre av dem avled av sina skador och för den fjärde är tillståndet kritis
De anhöriga är underrättade.
Fem ambulanser, ambulanshelikopter, polishelikopter och två polispatruller kallades till platsen.
Det blev stopp i trafiken i båda riktningarna. Två personbilar fick bärgas från platsen. Dessa togs i beslag för en teknisk undersökning.

Så känns det

Så vackert att jag måste dela med mig av den här textsnutten från Facebook:

Nalle Puh och Nasse sitter på en klippa med utsikt över havet. Plötsligt vänder sig Nasse, ser in i ögonen på Puh och börjar gråta. Puh ger honom en varm kram och håller hans tass i sin. Så frågar Nasse; "kommer du alltid att älska mig Puh?" Puh fäller en liten tår ner i havet och säger; "Nasse, den dagen du hittar den tåren igen, då ska jag sluta älska dig."

Så klockrent, så perfekt och så fint ♥Dagen kunde ha varit roligare...

...och vädret hade kunnat vara lite mer upplyftande.

Ibland är smärtan och saknaden så stor att jag undrar hur jag ska orka med dagen och om det någonsin kommer bli bättre och om det verkligen går att lära sig leva med dessa känslor. Idag är en sådan dag. Inatt var en sådan natt och så har hela min vecka sett ut ...apropå gårdagens inlägg och det var väl just därför jag kände ett behov av att skriva gårdagens inlägg. Skriva av mig lite känslor.

Idag är det garderobsrensning på schemat här och jag fattade nog inte riktigt vad jag gav mig in på när jag började. HERREGUD så sjukt mycket kläder :-( allt som är för smått (eller för stort när det gäller mig då haha) eller ointressant rensas ut. Mycket jag borde sälja på Tradera men jag orkar ju fan aldrig. Plockar ut det jag bara MÅSTE sälja och det jag inte orkar bemöda mig med att sälja hamnar i säckar till Rumänieninsamlingen. Hittills 5 säckar dit och lika mycket som ska till Tradera (någon gång) och ändå är högen med kläder så stor att det i princip inte ens syns att jag börjat :-( och då har jag inte ens gett mig på Victors kläder än, bara mina och småkillarnas. Ja jag VET att det är dagens i-landsproblem att ha för MYCKET kläder och att jag inte borde klaga...

Skrev en lista i morse över vad som ska göras idag, annars blir det aldrig något gjort här hemma. Jag gillar listor, det blir för rörigt i min lilla hjärna utan dem. Vet inte var jag ska börja, vad jag ska göra och i vilken ordning.

Började dagen tidigt med att tvätta och hänga tvätt. Verkligen kläd-tema den här dagen :-) synd bara att min inspiration tog slut, känner inte för att göra ett skit mer idag men på listan står det att jag tydligen måste ÄTA något också (ja, jag har på riktigt skrivit upp att äta på listan) men jag vill inte. Kanske sen.

Nej nu ska jag rycka upp mig med en kopp kaffe och kanske tvinga mig själv att rensa ut ytterligare en säck till Rumänien ;-)

Godmorgon godmorgon hör fåglar sj...

Godmorgon :-))
Tror mina barn körde slut på mig dessa dagar haha somnade vid typ 18 igår och vaknade nu klockan 5 på morgonen. Gött! Ja, jag lämnade dem till M igår alltså. Nu känner jag mig superpigg och full av energi vilket är tur för i dag har jag en hel del att göra här hemma.

Lille Alleballe surrade på i förrgår och igår om Legoland <3 Lego hade han med sig också förstås men det skickade jag hem till M för här skulle det bara slarvas bort. Tyvärr hände något trist hos farmor kvällen innan de åkte. Alvin gungade och så gick repet av så han slog sig rätt rejält. Antagligen en spricka i foten och så fick han ett blåmärke på benet, uppskrapat knä och skadade ett finger, men det hade funkat ganska bra på Legoland ändå fast han fick halta omkring.

Det är inte helt 100 med Elmer heller. Tre nätter i rad hos mig somnade han tidigt men sov väldigt oroligt och gnällde och vaknade till sent på kvällen/natten och det enda som funkade var välling (?!) som han slutade med för nästan ett halvår sen. Tur att jag hade ett oöppnat paket som stod kvar här. På dagarna har han varit extremt mammig och velat sitta i knät massor. Vet inte vad som är fel men gråt på natten får alla varningsklockor att ringa för mig.

Jag har blivit jättebra när det gäller LCH-biten och håller mig lugn men det här kändes inte alls bra, det här beteendet får mig direkt att tänka på LCH i skelettet men jag försöker så gott jag kan att koppla bort de dumma tankarna. Det har varit väldigt mycket problem med huden det sista, förra veckan såg han förjävlig ut på höfterna "Elmerprickar", precis som i början av året och nu senaste dagarna har han varit dålig i magen "Elmermage". Meeen det kan mycket väl tänkas vara tex tänder också (nattgråt och dålig mage) för han har ju haft stora besvär när han fått tänder. Nåja, vi får väl se. Jag tänker inte göra något alls eller höra av mig till Borås den här gången, inte för dessa grejer iallafall, för de här är ju inga nyheter och har aldrig "varit något" när han haft det innan. Jag har lovat mig själv att inte ta någon vårdkontakt om han inte får några av de klockrent typiska LCH-tecknen.

Anyway...

Idag är jag på också kan jag lova, trots allt, :-) Igår när jag kollade mitt bankkonto såg jag att det dragits 79 kr till LoveFilm och tänkte va? Vaddå LoveFilm? Jag är inte medlem där ...väl? Ringde upp och fick veta att jodå det är jag visst och har varit i SEXTON månader! Jag tog ett sådant gratiserbjudande där man får prova en månad (4 filmer) kostnadsfritt ...sen ska man säga upp medlemsskapet för annars fortsätter det automatiskt.

Hur lyckades jag missa det i nästan 1,5 år?? Jaaaa det kan man ju verkligen fråga sig! För att jag är en ouppmärksam klant antagligen! Under den här tiden har jag hyrt NOLL filmer. Människan jag pratade med var ju inte det mest intelligenta som gått i ett par skor heller så jag hann bli helt vansinnig på henne. Jag ville prata med någon högre som faktiskt kunde bestämma något men se det gick inte för sig, jag fick bara en mailadress. FINE! Tog adressen och skickade ett LÅNGT mail...

Har jag sagt att SKRIVA är min grej??? :-) Nu när jag vaknade här på morgonen hade jag fått svar. Jag får tillbaka ett års inbetalning, detta trots att felet är helt och hållet mitt, vilket jag är fullt medveten om och även skrev i mitt mail. SÅ kan det gå :-) Nej, det är ju inga miljoner det handlar om men ÄNDÅ, för mig gör det stor skillnad med dessa kronor även om det just nu är själva grejen att mitt mail lyckades som känns allra goast ;-)

Sådär ja morgonbloggning och första koppen kaffe avklarad - redo för dagen :-)

Separationsbarn - så kan man göra

Ännu en dag, vad ska man göra med den nu då? Alvin är hemma från Legoland men är hos farmor och farfar ännu. Vet inte om han ska hit eller till M sen, Elmer är iallafall här nu.

Vaddå vet inte, har ni inte uppgjorda dagar var barnen ska vara? Nej, tänk att vi inte har det. När det är jobb, skola, dagis så har vi uppgjort men ganska flexibelt ändå för vill Alvin och/eller Elmer vara här när de ska vara hos pappa och tvärt om så är det klart att de får det. Nu på sommaren när M har semester och barnen inte går på dagis är det helt och hållet fritt. barnen är hos den det passar och där barnen vill vara. GUD så skönt! Så som det borde vara när man inte är ihop eller bor ihop.

Hur gör vi då? Ja vi PRATAR!  Fantastiskt va? ;-) Det gör ju ingen lycklig att ha strikt bestämt var barnen ska vara och när. Vi låter barnen vara där det passar bäst, främst utifrån barnen då men också utifrån oss själva, att vi kan ställa upp för varandra om den andre behöver barnledigt eller om den andre saknar barnen och vill ha dem. Vi håller det också fritt fram för den andre att hälsa på barnen. När de är hos M kan jag åka och hälsa på dem när jag vill och tvärt om. På det här viset har våra barn det så bra de kan - de behöver aldrig sakna en förälder för de kan alltid åka till denne eller att denne hälsar på, de behöver aldrig missa att göra något roligt och de har en mamma och pappa som kan umgås och som är vänner. De kan heller inte spela ut oss mot varandra eftersom vi pratar med varandra.

Många föräldrar har väldigt uppgjort på minuten var barnen ska vara, noll flexibilitet. Midsommar var "min helg" men på midsommar åker alltid M och hans familj till Liseberg. Ska jag hålla barnen hemma då "bara för att"? naturligtvis inte. Helgen som var nu var också min, skulle jag då skynda mig hem en dag tidigare än jag gjorde för att ta barnen? Nej, jag kunde komma hem på lördag eftermiddag istället. Nu skulle jag åka iväg en vecka med barnen, rakt över M's helg dessutom, ska barnen missa det? Självklart inte tycker vi. Om M har dem i helgen och tex vill åka till Skara sommarland men det visar sig vara fult väder, ska han åka ändå? Skita i att åka? Nej, då får han åka med dem så fort det blir en solig dag, om det då råkar vara på måndagen när jag fått tillbaka barnen så får han behålla dem en extra dag och åka. Eller så åker vi tillsammans, vi har inga problem med att umgås. Se bara som i julas då jag och Victor var med hos M's familj och firade jul - för barnens skull. 

Ja, det blev långt och babbligt men jag har bara så svårt att förstå varför det ska vara så bråkigt kring sånt här. Visst finns det många som är vänner och har det liknande så som vi, men det är också TOKMÅNGA som knappt kan säga ett ord till varandra utan att bråka och det är omöjligt att vara flexibel ens en enda dag hit eller dit. Varför? En gång i tiden har man väl varit ihop? Älskat varanda? Haft barnen tillsammans?

Nu pratar jag om normala föräldrar, där båda faktiskt ÄR föräldrar, sen finns det ju familjer som splittras där den ene drar eller när det är våld/sprit/droger what ever inblandat eller så som med min Victor där jag var 15, pappan eh ...vad var han? 19? och vi knappast var ihop alls och han aldrig varit någon pappa till Victor. Som sagt; jag pratar om de fall där det är två föräldrar som båda kan och vill ha barnen.

Jaa nu hade jag då barnen från i lördags när jag kom hem, fram till söndag då M fick tillbaka dem. Eftersom jag skulle åka iväg en vecka nu skulle han få ha dem så mycket som möjligt innan dess. Så han hade dem till måndagen när Alvin skulle till farmor och farfar och istället för att M skulle ha Elmer bara så tog jag tillbaka Elmer så M kunde jobba på sitt hus. Idag skulle Alvin hem till honom och jag skulle lämna Elmer där och imorgon hämta dem för att åka iväg.

Men nu ska vi inte åka imorgon så nu har vi inget bestämt :-) vi får ta och prata igen. Min resa med barnen är framskjuten, förhoppningsvis bara en vecka eller så. Elmer är JÄTTESNORIG så det känns ju inte som en smart idé att åka hem till en familj med två barn som aldrig gått på dagis och aldrig brukar utsättas för sånt. Men förhoppningsvis blir Elmer bättre till nästa vecka och då åker vi då istället. JÄTTETRIST att inte kunna åka nu men så kan det vara ibland.

Nej nu ska jag nog ringa M och bestämma något om de kommande dagarna, eller om idag åtminstone ;-)

Alvin på High Chaparral för 2 år sen :-) ...hm ....kanske något man kunde ge sig på här en dag i sommar?

Deakon - pojken som vägrade dö

Deakon kom till världen under stor dramatik. Efter att förlossningen pågått i 22 timmar mådde Deakon väldigt dåligt och höll på att dö. Man fick skynda sig att ta ut honom med katastrofsnitt. Väl ute fick man återuppliva honom och lyckades tack och lov. Blodprover visade att han akut behövde få blodplättar och fick transfusionen bara några timmar gammal. Deakon var mycket sjuk. Över kroppen hade han små röda blåsor vilket gjorde att man tog blodprover för att kolla vad som var fel. Blåsorna räddade hans liv eftersom man annars inte skulle tagit just dessa prover. Man då upptäckte att lille Deakon hade JXG, en ovanlig histiocytossjukdom. Men man upptäckte även även att han hade en annan, väldigt farlig, histiosjukdom; HLH.
12 dagar gammal flyttades han i ilfart till ett större barnsjukhus. Då var hans blodplättar nere på 2 (ska vara 150-400 ca). Risken för hjärnskador och inre blödningar var extremt stor och han behövde genast en transfusion.
17 dagar gammal påbörjade han sin cellgiftsbehandling men han svarade inte på behandlingen så när han var 6 veckor gammal och läkarna sa att det inte fanns några alternativ än att låta honom få somna in. Men ett dygn senare sa Deakons läkare att man trots allt var villiga att prova en benmärgstransplantation, som är det enda botemedlet för HLH, men läkaren var noga med att förklara att Deakons överlevnadscanser bara var 5%. Föräldrarna hade nu ett svårt beslut att fatta eftersom de inte ville att Deakon skulle behöva genomgå ytterligare smärta för att sedan bara dö men tillslut bestämde de sig för att de måste ge Deakon en chans att kämpa för livet.
Inför transplantationen testade man hans blod och benmärg igen och då visade det sig att Deakon förutom JXG och HLH, dessutom hade TRE olika former av Leukemi - i blodet, i benmärgen och i huden.
Nu började man leta efter en donator och det var viktigt att hitta en så perfekt matchning som möjligt. familjen hade tur - de hittade en donator (vilket inte alla gör tyvärr) och det var en 9,5/10-match! Nackdelen var att personen inte kunde donera förrän 3 månader senare. Läkarna sa att om Deakon blev sämre under tiden eller fick någon infektion så skulle han mest troligt dö.
Strax därefter fick han influensa ...ni kan ju tänka er själva hur farligt det är med influensa för en liten bebis med noll immunförsvar, JXG, HLH och Leukemi... men Deakon ville inte ge upp och klarade sig ur pärsen men runt hörnet väntade nästa motgång - Deakon fick en infektion i hjärtat. Deakon fortsatte att vägra ge upp och tog sig igenom operationer och transfusioner och nya mediciner.
Deakons transplantation närmade sig men hans mjälte och lever var så kraftigt förstorade och i så dåligt skick att läkarna var rädda att de skulle ge upp under transplanationen. Levern och mjälten pressade också ihop hans magsäck så han inte kunde behålla någon mat alls, trots att han fick sin mat i sond.
Dagarna före transplantationen behandlade man Deakon med tre olika typer av cellgifter för att döda hans immunförsvar helt för att kunna ta emot ny benmärg. Transplantationsdagen kom så äntligen och allt gick bra under transplantationen.
Två dagar senare gav hans lungor och hjärta upp och han hamnade på barnintensiven där man försökte rädda hans liv med alla medel men respiratorn ville inte fungera för Deakon och man försökte desperat med 4 olika innan det tillslut fungerade. På intensiven var han inte lika skyddad som på sitt isolerade rum och om han skulle dra på sig en infektion innan han börjat producera nya blodkroppar skulle han definitivt dö, fick föräldrarna veta.
Han klarade sig, återigen. Strax därefter fick han Graft-versus-host disease (GVHD) en vanlig komplikation efter en sån här transplantation. Hela pojken var helt sårig. Fläckvis var huden helt avskalad och han hade fruktansvärt ont.
Sakta sakta började Deakon repa sig och hoppet ökade för varje dag. Kanske Deakon skulle klara sig igenom allt och överleva mot alla odds ändå. Deakon fick nu vara hemma men åkte in några gånger akut på grund av hög feber och fick IV antibiotika. I övrigt flöt allt på bra och Deakon blev bättre och bättre för varje dag.
Det har gått fem år sen transplantationen och Deakon är en go och glad kille som älskar livet. Han är lite efter jämnåriga barn i utveckling men man tror att han kommer att komma ikapp.
Deakons historia är bland de mest fantastiska jag hört talas om. Man kan knappt förstå hur det kan vara möjligt! Jag har hans mamma Karen som vän på facebook och hon har varit snäll och låtit mig skriva om Deakons otroliga resa.
Deakon, du är en sann hjälte, ett äkta mirakel!
Ni har säkert hört en massa mirakelberättelser förr, men jag lovar er, det här slår det mesta! Jag vill berätta för er om Deakon, en av alla Histiohjältar. Hans historia är verkligen helt unik och otrolig...

Deakon kom till världen under stor dramatik. Efter att förlossningen pågått i 22 timmar mådde Deakon väldigt dåligt och höll på att dö. Man fick skynda sig att ta ut honom med katastrofsnitt. Väl ute fick man återuppliva honom och lyckades tack och lov.Blodprover visade att han akut behövde få blodplättar och fick transfusionen bara några timmar gammal. Deakon var mycket sjuk. Över kroppen hade han små blåsor vilket gjorde att man tog blodprover för att kolla vad som var fel. Blåsorna räddade hans liv eftersom man annars inte skulle tagit just dessa prover. Man fastslog att lille Deakons blåsor var JXG (Juvenilt Xantogranulom), en ovanlig histiocytossjukdom ...men man upptäckte även genom blodproverna att han hade en annan, väldigt farlig, histiosjukdom; HLH (Hemofagocyterande Lymfohistiocytos).

12 dagar gammal flyttades han i ilfart till ett större barnsjukhus. Då var hans blodplättar nere på 2 (ska vara 150-400 ca). Risken för hjärnskador och inre blödningar var extremt stor och han behövde genast en transfusion.

17 dagar gammal påbörjade han sin cellgiftsbehandling mot HLH. Han svarade tyvärr inte på behandlingen, så när han var 6 veckor gammal sa läkarna att det inte fanns några alternativ än att låta honom få somna in... 

Föräldrarna försökte ta in chockbeskedet att deras son, deras lille bebis, snart skulle dö...

Så, ett dygn senare hände något otroligt; Deakons läkare kom tillbaka till föräldrarna och sa att man, trots allt, var villiga att prova med en benmärgstransplantation (som är det enda möjliga botemedlet för HLH) om det var vad familjen ville. Läkaren var dock noga med att påpeka att Deakons överlevnadscanser bara var ynka 5%.

Föräldrarna hade nu ett svårt beslut att fatta eftersom de inte ville att Deakon skulle behöva genomgå ytterligare smärta för att sedan bara dö, men tillslut bestämde de sig för att de måste ge Deakon en chans att kämpa för livet, han hade ju visat så tydligt hittills att han inte ville ge upp.

Inför transplantationen testade man hans blod och benmärg igen och resultatet chockade ALLA!

...det visade sig att Deakon förutom JXG och HLH, dessutom hade "tre olika former" av Leukemi -
Juvenile myelomonocytic leukemia (JMML). Deakon är ensam i världen med den här unika kombinationen av sjukdomar. En kombination som borde betyda en säker död.

Nu började man leta efter en donator och det var viktigt att hitta en så perfekt matchning som möjligt. Familjen hade tur - de hittade en donator (vilket inte alla gör tyvärr) och det var en 9,5/10-match! Nackdelen var att personen inte kunde donera förrän 3 månader senare. Läkarna sa att om Deakon blev sämre under tiden eller fick någon infektion så skulle han mest troligt dö.

Strax därefter fick han influensa ...ni kan ju tänka er själva hur farligt det är med influensa för en liten bebis med nästan noll immunförsvar, JXG, HLH och Leukemi... men Deakon ville inte ge upp och klarade sig ur pärsen ...men runt hörnet väntade nästa motgång - Deakon fick en infektion i hjärtat. Han fortsatte att vägra ge upp och tog sig igenom operationer och transfusioner och nya mediciner.


Deakons transplantation närmade sig men hans mjälte och lever var så kraftigt förstorade och i så dåligt skick att läkarna var rädda att de skulle ge upp under transplantationen. Levern och mjälten pressade också ihop hans magsäck så han inte kunde behålla någon mat alls, trots att han fick sin mat i sond.

Dagarna före transplantationen behandlade man Deakon med tre olika typer av cellgifter för att döda hans immunförsvar helt för att kunna ta emot nya stamceller. Transplantationsdagen kom så äntligen och allt gick bra under transplantationen.

Två dagar senare gav hans lungor och hjärta upp och han hamnade på barnintensiven där man försökte rädda hans liv med alla medel men respiratorn ville inte fungera för Deakon och man försökte desperat med 4 olika innan det tillslut fungerade. På intensiven var han inte lika skyddad som på sitt isolerade rum och om han skulle dra på sig en infektion innan han börjat producera nya blodkroppar skulle han definitivt dö, fick föräldrarna veta.Han klarade sig, återigen, och kunde lämna intensiven och komma tillbaka till isoleringen. Strax därefter fick han Graft-versus-host disease (GVHD), en vanlig komplikation efter en sån här transplantation. Hela pojken var helt sårig. Fläckvis var huden helt avskalad och han hade fruktansvärt ont.

Sakta sakta började Deakon repa sig och hoppet ökade för varje dag. Kanske Deakon skulle klara sig igenom allt och överleva mot alla odds ändå. Deakon fick nu vara hemma men åkte in några gånger akut på grund av hög feber och fick IV antibiotika. I övrigt flöt allt på bra och Deakon blev bättre och bättre.
Det har nu gått fem år sen transplantationen och Deakon är en go och glad kille som älskar livet. Han är lite efter jämnåriga barn i utveckling men man tror att han kommer att komma ikapp.

Deakons historia är bland de mest fantastiska jag hört talas om. Man kan knappt förstå hur det kan vara möjligt! Jag har hans mamma Karen som vän på Facebook och hon har varit snäll och låtit mig skriva om Deakons otroliga resa.

Deakon ♥ - du är en sann hjälte, ett äkta mirakel!


YEY! I SURVIVED HLH AND LEUKEMIA!!!Deakon firar femårsdagen efter transplantationen som räddade hans liv*****

Vill DU också göra något för alla Histiobarn i världen?
Klart du vill :-)

BRA! Då kan du stödja forskningen kring dessa sjukdomar. ♥ DU KAN RÄDDA LIV! ♥

Klicka nedan:

♥ Histiohjältars insamling hos Barncancerfonden ♥

MEN! För att rädda de allra sjukaste av dessa barn måste man ta till en benmärgstransplantation (stamceller) och detta är bara möjligt om man hittar en matchande donator, vilket kan vara väldigt svårt. Vi behöver MÅNGA fler som registrerar sig som villiga donatorer. DU kan vara den som matchar ett svårt sjukt barn, DU kan vara den som kan rädda ett liv. Anmäl dig till Tobiasregistret!

http://tobiasregistret.se

LEGOLAND och stor bebis...

Godmorgon världen :-)

Jag fick lyxig sovmorgon idag. Har bara Elmer hemma och han somnade 18:45 igår för han hade inte sovit något på dagen och jag var ju övertygad om att han därför skulle vakna jättetidigt så jag blev rätt förvånad när jag vaknade kvart över åtta och såg att skrutten fortfarande sov :-) ...och sov vidare fast jag gick upp och började stöka. Halv tio vaknade solstrålen och JÖSSES så glad och pigg man kan vara hehe ;-)

Skulle ge honom frukost och har ingen yoghurt eller fil hemma så jag tänkte mjölk och havrefras men det är ju lite pillrigt att äta så jag skulle ge honom ett glas mjölk och en hög med havrefras vid sidan om (han brukar förövrigt äta havrefras så som godis *s*) och ställde fram mjölkglaset först och då trodde han att han bara skulle få mjölk till frukost och blev jättesur och hivade iväg glaset så mjölken FLÖG ut överallt Hahaha.

Efter jag städat fick han ny mjölk och sina flingor och så fick han en miniyoughurt också som han skyndade att äta och sen satt han och stoppade ner havrefras i mjölkglaset  och fiskade upp med skeden ;-) så det var tydligen inte för pillrigt trots allt och så fick jag hälla upp allt i en tallrik tillslut iallafall.

Lilla bebisen börjar bli stor <3 han har ju pottats sen han var 5 månader och nu får han gå på pottan vid varje blöjbyte vilket är rätt bra så slipper han kissa i blöjan det första han gör när han får en ny. Igårkväll glömde jag att han skulle gå på pottan så när jag skulle sätta på blöjan blev han arg och skruvade sig och försökte slita av blöjan och skrek så jag släppte ner honom på golvet istället och då gick han till pottan och kissade :-) sen lät han mig sätta på blöjan <3

Inget knepigt egentligen, Alvin var ju helt dagtorr i den här åldern men Elmer känns som en bebis eftersom han varit så sen att börja prata (pga problemen med hörseln). Men tydligen börjar det bli dags för Elmer också, får ta ett snack med M för det är ju ingen mening att jag tar tag i "pottränandet" om inte han också gör det.

Nog om det. Vad gör Alleballe idag då??? :-D

Jooo han åkte till farmor och farfar igår för att sova över och så även kusin Jonathan som är lika gammal (4 år i september) och idag fick de kliva upp svintidigt och åka till Gbg och ta båten ...och åka till LEGOLAND :-) bara Alvin, Jonathan och farmor och farfar (eller ja mormor och morfar för Jonathan då).

Hoppas de får fint väder och JÄTTEROLIGT! De kommer hem mitt i natten inatt och sover då över hos farmor och farfar igen. Gissa om det kommer vara två som är trötta imorgon ...och då menar jag inte Alvin och Jonathan hahaha ;-)

Nej nu har Elmer grisat färdigt med frukosten tycker jag, så jag får ta honom nu. Ha en bra dag alla :-)
Vill du ligga med mig då?

*Love it* :-)) 

Tjejversionen...HAHAHA underbara unge :-D <3

Här går man och ger pojken en jättefin springcykel och vad GÖR ungen???!

...sätter sig på sin riktiga cykel och cyklar iväg :-o :-D hahahaha *humor*Springcyklar!

Alvin och Elmer har fått springcyklar! :-D

Jättefina springcyklar och Alvin hade jättekul direkt. Passar honom utmärkt eftersom han tycker att hans vanliga cykel är lite läskig (12 tums utan stödhjul).

Elmer kämpar på och försöker först och främst lära sig plocka upp cykeln (med styret åt rätt håll) och hålla i den ;-) Han är någon centimeter för kort också så han kan bara stå på hela foten på ena sidan och sen på tå på den andra sidan men han är ju så liten så han hinner växa och hinner lära sig ;-)

Cyklarna följde med mig hem från Petra och har tillhört hennes grabbar men de har aldrig använt dem för det var inte deras grej. De provade och tyckte det var rätt trist :-)

OBS! Bilderna nedan ...det är INTE jag som klätt ut pojken till en tiger ;-) jag fick hem honom sådan från M när jag hämtade barnen där :-) men sött är det ju förstås :-)


Bortskämd och påfylld :-)

NUUU är jag hemma (eller ja, jag kom hem igår). Det blev lite ändrade planer i sista minut där i tisdags kväll. Jag bestämde mig för att åka själv, utan barnen och bara några dagar istället. Så dumt! Snacka om att göra något man ångrar sen...

Hur som helst...

På onsdag morgon blev jag hämtad här ute på parkeringen för en lååång bilresa hem till Petra :-D Det var ju verkligen på tiden att hälsa på!!! Hon var hem till mig redan för 13 månader sen liksom ;-) Nu när jag varit där önskar jag att jag åkt dit för länge sen och flera gånger. Bättre kan man inte bli omhändertagen som gäst och bättre vän finns inte att finna <3

Jag har haft några helt fantastiskt bra dagar kan jag lova. Allt bara rätt rätt rätt, ja till och med vädret faktiskt :-)

Direkt när jag kom dit stormade det ut två små ljuvliga killar som mötte mig med stora leenden och tusen frågor haha :-) goare, gladare ungar får man leta efter säger jag bara! Livliga, intensiva och vilda - MEN! - på ett alldeles underbart sätt - så där så man bara måste bli lite kär <3 Där har vi två barn som är lyckliga inifrån mitten av hjärtat och hela vägen ut, så där så de nästan skiner och smittar alla runt omkring med sin glädje, lycka och fantasi.

Fantasi ja! :-D Jösses vilken fantasivärld man blir inbjuden i. Jag har ärligt talat aldrig tidigare träffat något barn med så stor förmåga att fantisera. Det var drakar, mygglor (ja, mygglor), skattkistor med diamanter och rymdskepp och allt möjligt hela hela tiden. Fina presenter fick jag också ...bland annat en liten rosa fantasidrake som fick bo i min datorväska *s*.

Kärleksfulla ungar som vet hur man charmar och vinner hjärtan <3 redan efter tio minuter hade jag en gosig pojk i knät och så här mysigt var det hela tiden jag var där. Oj det blev lite långt och babbligt om William och Vincent nu men jag kan inte låta bli att skriva om dem för de är verkligen helt unikt underbara, ja hela familjen är det <3

Petra och jag har inte träffats så länge åt gången förut, nu blev det på riktigt i flera dagar och det pallade vänskapen ;-) haha man vet ju aldrig när det börjat som en internetvänskap ;-) Fast det är klart ...med en bit över 5000 PM på Facebook, telefonsamtal, flera träffar och kontakt i 1,5 år med absolut max 5-10 (om ens så mycket) dagar sammanlagt då vi inte hörts av alls på en hel dag (annars hörs vi mååånga gånger varje dag) ...ja då känner man väl varandra rätt så bra va? *s* ;-) kan inte ens föreställa mig hur mycket sämre mitt liv hade varit om jag inte hittat Petra och det har jag Cim (MansonDust) att tacka för faktiskt :-) TACK Cim!!!

På torsdagen kom en annan jättego och söt vän bort till Petra och hälsade på, nämligen ...Lindisen!!! :-D Jättekul att ses igen och träffa barnen Inez och Max och förstås lilla hunden Messi hehe. Inez har jag träffat en gång förut också, men det känns ju som att jag känner Inez eftersom jag följt henne hela hennes liv från graviditeten. Ja alltså, Inez är en av julibebisarna -07 och gruppen Julimammor -07 på familjeliv.se var en OTROLIGT tight och pratsam samling mammor kan jag lova och vi är fortfarande många som har mycket nära kontakt genom Facebook och såklart att träffas i verkligheten ;-)

Vädret var KANON på torsdagen så vi hade verkligen tur där och barnen stojade runt och hade kul hela dagen. Vincent och Inez är ju jämngamla också.

Tidigt igår morse bar det av hemåt igen för min del, med en lång bilresa och vid 12-13 tiden något sådant blev jag avlämnad här hemma och kände i samma sekund jag kom hem; nääää jag vill åka tillbaka! Men samtidigt saknade jag förstås mina pojkar så jag hade inte kunnat stanna borta längre i vilket fall. Så igår eftermiddag kom alla tre pojkarna hem <3

De här dagarna hos Petra har varit obeskrivligt bra och jag blev såå bortskämd och påfylld med energi så det räcker för lång tid framöver. Men det hjälps inte för jag längtar ju tillbaka lika mycket för det!

Hur mycket jag längtar tillbaka? hahaha jaaa tillräckligt mycket för att vara TVUNGEN att åka tillbaka med en gång *LOL* så på torsdag blir jag upphämtad igen *lyx* men den här gången kommer jag ta med Alvin och Elmer och stanna en vecka!

Mina pojkar kommer VERKLIGEN att trivas för barn kan nog inte ha det så mycket bättre än de har det hemma hos den familjen :-) Inte bara för att de är fantastiskt trevliga utan också för att det är otroligt barnvänligt! Här får barn höras och synas. Här får barn LEKA utan att tassa på tå, leksaker är till för att lekas med och går de sönder så betyder det ju bara att man haft roligt, eller hur? ;-) vill man äta kolasås med strössel utan glass så är det väl klart att man ska få det ;-) Vill man leka med en sak så får man, vill man ta något att äta, vad som helst, när som helst - varsågod. Barn får vara barn fullt ut :-) <3 Utrymme att busa och springa på finns det verkligen hahaha och då menar jag inte bara den jättestora tomten utan även huset. Min lägenhet (3:a) får plats på deras altan typ så kan ni ju tänka själva... ;-)


Längtar till torsdag!!! Saknar dig Petra!


Här kommer lite bilder från när Lindisen också kom bort till Petra:
Alvins födelsedag

PUST! Idag har det inte blivit någon vila inte ;-)

Upp tidigt i morse för att köra till Borås och hämta Alvins FANTASTISKA Blixten McQueen-tårta som min vän Ann gjort! Därefter hem och lämna den, vidare till apoteket där HALVA MARKS KOMMUN var ;-) jobbigt när man MÅSTE ha sina mediciner precis just idag och precis just då...

Till slut kom jag äntligen iväg hem till M och våra små pojkar :-) Alvin hade fått en massa paket och ute på baksidan stod ...en studsmatta :-) hahaha Alvin blev NÅGOT förvånad i morse när M skickade ut honom och sa att han kunde gå till baksidan och gunga och bredvid gungan hade det under natten helt magiskt växt upp en studsmatta ur berget :-) ...ja alltså de bor på ett berg då ;-)

Efter lite kaffe och så där så åkte jag hem med mina små lortgrisar och så fick Alvin öppna paket här hemma och sen var de ute en sväng och provade de nya vattenleksakerna man sprutar vatten med hahaha det var roligt och blött ;-) Elmer och Alvin fick en varsin alltså.

Sammanlagt fick Alvin eh typ TJUGOFEM DVD-filmer idag *LOL* jag gav 5 av dem och M resten men 3 av de jag gav var samma som M. Men men han får väl ha dubbel uppsättning på dem. Det var Trassel, Bambi och Yogi Bear. Ännu roligare; idag kom en till Trassel med posten hahaha KUL! Jag hade glömt avbeställa från Homeenter...

När de lekt en stund släpade jag in dem och proppade i dem lite sen lunch och sen ner i badet och skrubbas ;-) Efter badet fick jag dem att somna *yeeeey* så jag kunde göra mig i ordning och laga i ordning lite middag. Klockan SPRANG iväg och snart var det 40 minuter till kalaset började och jag skulle då väcka barn, mata barn, klä på barn, köra bort till M. Jamen det är lugnt tänkte jag ...och glömde hur mina barn är när man väcker dem!!! Okej när de vaknar själva, då är de små solar men mina barn får icke väckas ur sin middagssömn, iallafall inte om man vill ha glada barn ;-) Så det sket sig, middagen hamnade i en matlåda, kläder krånglades på och sen UT med gnällrövarna i bilen.

Men vi kom till slut på kalas iallafall, tur det :-)

M hade kalas hos sig i år och hade dukat upp ute, bredvid huset, på berget. Mer paket till Alvin, tårtor (Anns tårta och en jordgubbstårta M gjort), läsk, godis osv. Fast Alvin och Elmer åt nog mest körsbär! Hahaha Elmer åt både fruktkött och kärnor, lika så bra ;-) kvistarna sparade han dock i en fin hög på bordet.

Jag lämnade kalaset först eftersom jag hade annat som måste göras (och har fortfarande!!!) ikväll så jag lär väl vara vaken halva natten ;-)

Pojkarna lämnade jag kvar hos M och ska hämta dem imorgon bitti och sen åker vi iväg en vecka :-)

Måste ju berätta om Alvins fantastiska Blixten-tårta ju! Mumsigt söt med hallon och Dumle-fyllning :-) 

Ja, det är då alltså min vän Ann som gjort tårtan som sagt och hon driver företaget Flickorna i köket. Ni MÅSTE gå in på hemsidan och kolla på tidigare tårtor (i galleriet). Vissa tårtor tror man ju knappt det är sant att de är på riktigt. Ann du är GRYM! :-)


Här kommer lite bilder från dagen (Roligare bilder kommer på Facebook och jag ska försöööka hinna innan jag lägger mig idag):


ALVIN 4 ÅR 5:e JULI


Somliga straffar Gud direkt...

Är huvudet dumt får kroppen lida ...eh, får huvudet lida

Alltså man får verkligen kämpa för att låta bli att skratta här. Det ÄR inte kul när folk dör, men alltså ...ja, vad säger man liksom?!

LÄNK till artikel

Man tror ju inte det är sant. Hit med en skämskudde tack!!!

"Man dog av huvudskador i hjälmprotest

En stor grupp motorcyklister åkte i karavan för att protestera mot hjälmtvång.
En 55-årig man tappade då kontrollen över sin Harley Davidson och dog när han slog huvudet i asfalten.
- Han skulle ha överlevt om han haft hjälm, säger en polis till The Post-Standard"Man dog av huvudskador i hjälmprotest
En stor grupp motorcyklister åkte i karavan för att protestera mot hjälmtvång.
En 55-årig man tappade då kontrollen över sin Harley Davidson och dog när han slog huvudet i asfalten.
- Han skulle ha överlevt om han haft hjälm, säger en polis till The Post-Standard

Fixa lite...

Hellu :-)

Stor dag imorgon! Balle fyller 4 år :-))

Idag har jag varit i Borås med syster och köpt lite smågrejer till Alleballe och så :-) imorgon bitti åker jag till Borås igen för att hämta Alvins tårta som Ann gjort och så vidare bort till M och lämna tårtan, hämta barnen och åka hem. Ska ha grabbarna över dagen så M får fixa för kalaset i fred. Det blir kalas hemma hos honom i år så kommer jag dit med grabbarna sen på eftermiddagen.

Födelsedagsmaraton här ;-) M 1 juni, lillasyster J den 21 juni, småkillarnas farmor den sista juni, storasyster A igår, äldre storasyster A idag, Alvin imorgon, systerdotter C i övermorgon *s* sen är det Victor 15 augusti, Elmer 4 september och jag 6 september :-)

Pust, fullt upp och trött idag, inte kunnat sova på hela dagen och snart har jag tvättstugan. TUR det för på onsdag ska jag åka bort en vecka. Var? Ja det visar sig väl ;-)

Förutom tvätta blir det paketinslagning och disk här ikväll. Roligt värre, jättedisk *suck*  ...och här sitter jag och gäääspar som en tok, hur ska detta gå? ;-)
Nej lite en jävla massa kaffe nu då kanske :-P

Hej! :-)

Hahahahaha

*Humor*
...det är allt jag har att säga.

Egobilder ;-)

Nämen titta :-) det blev ju en hel hög med JA :-) så jag lägger väl upp bilder då :-)) De första tog jag bara på skoj här hemma den 21 maj och de på slutet är tagna när jag och syster S skulle till Gretas i Gbg den 3 juni, då fotade vi varandra innan vi åkte.

Hela kvällen fick vi höra att vi var så lika. Folk tittade på oss som om vi var tvillingar och många kom fram och frågade! Hallåååå eller! Visst, jag vet att vi är syskonlika men inte fan ser vi väl ut som tvillingar?!!21 maj:
3 juni:
Skulle DU gissa på tvillingar?! Syster S och jag 3 juni:


Tråkmänniska, trötthet och egobilder

Godmorgon godmorgon :-)

Väldans tyst det blev här i bloggen nu då, sorry. I förrgår var det ju en lite jobbig dag som jag är glad är över. På kvällen grillade jag med syster S och några vänner, heltrevligt :-) Igår var jag iväg på en grej på förmiddagen efter jag lämnat barnen på dagis och sen efter jag varit iväg på den grejen kom jag hem och sov från 13-tiden till 18-tiden, tittade på en film, satt vid datorn lite och la mig för natten 22:30.

Sen vaknade jag nu kvart över nio. Förjävla spännande liv ;-) hahahahaha. Har lixom inte mycket att säga just nu eftersom det är så mycket jag inte vill prata om. Den överdrivna tröttheten har jag levt med ett par månader eller så nu och jag hade gärna berättat vad det är för något men det vet vi inte än så jag kan inte säga något om den mer att inget fungerat ännu.

Meeen vad kan jag skriva om då?

Jag kan lägga upp bilder som togs medan bloggen var stängd, om någon är intresserad? Egobilder bara för bilderna på barnen lägger jag som sagt inte upp.

Ska jag lägga upp egobilder? Jag vill nog ha några "ja"-svar, annars hoppar jag över det.

Ha en fin dag :-) <3