Babytortyr

Jag vill dela med mig av berättelsen om baby Briana...

Jag såg den här berättelsen för en tid sedan men jag har mått allt för dåligt över baby Peter för att orka visa Brianas historia i bloggen. Det är ett filmklipp gjort av ett nyhetsprogram. En viktig berättelse. Vi måste alla hålla ögonen öppna för barn i nöd så att världen slipper sådana här historier.

Briana hann bara leva några månader innan hon fick sina vingar.

Vila i frid Briana, din historia skall finnas med mig för evigt <3
OBS! En väldigt skakande historia

När ska det sluta?

NÄR ska man få vara ifred? När ska den här historien lämna mig ifred?

En person, "K", har blivit av med sitt barn, "T" som är snart 2 år gammal. Anledningen är att hon missskött honom och framförallt att hon vägrat ta emot hjälp från soc. Till slut såg soc ingen annan utväg än att tvångsomhänderta barnet enligt LVU. Länsrätten gick på soc linje och fastställde domen och barnet är nu LVU-placerat.

K skrev en miljard trådar om detta på familjeliv.se. I en av trådarna var jag med och skrev och försökte få henne att förstå att det är inte världen som är emot henne och soc gör inte detta för att jävlas. Hon har sig själv att skylla och måste se sina brister. K kunde absolut inte ta till sig detta utan hotade att soc-anmäla mig bara för att jävlas. Som ren hämd alltså. Många såg hoten om anmälning och de finns även väl sparade i många datorer vid detta laget.

I flera dagar höll hon sedan på och skrev i min blogg medan jag försökte ignorera. Tillslut orkade jag inte stå emot utan började svara tillbaka i kommentarer och inlägg och det blev VÄRLDENS liv.

Jag insåg att det bara blev värre och värre och bad om att tjafset och K skulle försvinna från min blogg.

Ytterligare några dagar senare ringer soc i min kommun mig per telefon och vill komma och hälsa på! K hade alltså gjort den där anmälan som hon hotade med - PÅ RIKTIGT! Så sjuka människor finns det alltså. Som soc-anmäler folk som de inte gillar på nätet! Så en timme senare hade jag två socialsekreterare i mitt kök som berättade om anmälan som ordagrannt handlade om exakt de saker som K hotat att anmäla mig för.

Åter igen blev det vääärldens liv i min blogg. Jag fick tyst på det genom att stänga av den öppna kommentarfunktionen och radera den sista slängen.

Trodde jag skulle slippa skiten.

Men nej då pratas det ÖPPET om MIG i hennes NYA tråd på familjeliv! Allt som hänt och mitt namn skrivs öppet på den enda sidan på nätet som jag inte ens kan KOMMA IN PÅ! jag kan alltså inte ens läsa skiten.

**

LÄMNA MIG UTANFÖR!

K Du är en mycket sjuk människa som behöver få vård och mediciner och jobba med dig själv så du kan få hem T i framtiden. Ta och lägg krutet på att förändra DIG istället för att använda det till att hata världen. Då kommer allt bli mycket bättre!

Sluta starta trådar om hur fel soc gjort och lägg energin på att se dina brister och jobba med dem, det är det ENDA som gör T gott. Det du gör nu skadar honom och skadar dina chanser att få hem honom.

JAG har inte plockat ut någon dom, jag har fått den skickad via mail av någon på familjeliv. Minns inte ens vem. Domen är offentlig handling så det är ju bara för dig att acceptera att den blir läst.

Du har överklagat och det går vidare till Kammarrätten, ja, men Kammarrätten måste inte ta det i form av en muntlig förhandling. De kan lika gärna bara läsa allt inkommet material och fatta ett beslut direkt och skicka per post, utan att det blir någon rättegång på det viset som du tänker dig.

Lika bra att du inser också att det är väldigt ovanligt att ett misskött barn som dömts till LVU av Länsrätten får det ändrat av Kammarrätten. Det är ett solklart fall, det kan alla se utom du själv, ALLA, inklusive T's pappa kan se detta. Kanske du skulle ta och tänka på det en smula.

INGEN vill dig illa, inte ens jag vill dig illa trots att du anmälde mig till soc bara för att jävlas, bara för att hämnas och bara för att vara elak. För att du  "Önskar vid Gud att jag ska bli av med mina barn så jag får känna hur det känns, eller ännu hellre att jag dör". Dina ord, till mig.

Jag har aldrig önskat livet ur dig eller att du ska vara utan ditt barn. TVÄRT OM har jag skrivit mängder med gånger att jag hoppas att du ska bli frisk och få hjälp och att du ska ändra dig JUST FÖR ATT du ska få tillbaka T. Just för att jag VILL ATT T SKA KUNNA BO HEMMA. I dagsläget går inte det, eftersom du vägrar inse, vägrar förstå utan bara skyller ifrån dig på alla andra i hela världen. Alla är det fel på - utom du själv, du har inga brister enligt dig själv.

Du skriver att du förstått att du gjorde fel när du bet din son. Jasså? har du verkligen förstått det? I en kommentar i din egen blogg skrev du att på grund av att du bet T så slutade han bitas eftersom han förstod att bitandet gjorde ont på mamma. Då har du ju INTE förstått! Då tycker du ju med andra ord att det var rätt och fungerar bra dessutom.

Nej K, jag vill dig inte illa och ingen annan heller, vi vill dig väl och framförallt vill vi T väl och jag som själv är familjehemsbarn VET att barn VILL bo hos sina riktiga föräldrar nästan till varje pris. Men ibland är det faktiskt inte lämpligt och just nu är det inte lämpligt i T's fall. DU kan ändra detta, DU kan göra något åt saken och förändra dig så att det BLIR lämpligt så att han kan komma hem igen.

Ta och gör det istället för att sitta och önska livet ur andra och soc-anmäla och allt vad du håller på med istället för att göra något vettigt för din son.

Svara inte K, jag är inte intresserad av att höra av dig igen.

Ja, jag ger min tillåtelse för den som vill att referera till och länka till det här inlägget sålänge inget plockas ur sitt sammanhang (då måste länk anges också).

Djurplågeri

Men va fa-an! Såg reklam nyss på fyran för kommande avsnittet av kalla Fakta om dunindustrin :-(

Skinn, djurhållning, djurtransporter, köttindustin osv. Sånt man hört dåligt om alltid i alla tider. Men det verkar ju för fan inte finnas ett enda område som är befriat från djurplågeri. För en kort tid sedan kom rapporterna om ullen eller rättare sagt, merinoullen. Vidrigt. Samma sak gäller kastreringen av smågrisar.

Nu kommer en ny grej. Nu kommer folk att förfasas över det här i ett par veckor och sedan är det överstökat. Trist att det verkligen inte händer mer.

Vi vet att djur plågas under tillverkningen av mat och kläder och annat till oss människor, ändå händer inget. Herregud det skulle avra så enkelt att ordna. det handlar lixom inte om att folk vill vara elaka. Det handlar om pengar och lönsamhet. HUR kan det få handla om pengar?

Att någon idiot sitter hemma och torterar sin katt är ju svårt att göra mycket åt. Det är ju sjuka människor som roar sig med djurplågeri men att ändra villkoren och kraven när det gäller dem som jobbar med djur är ENKELT. Det kostar men det är inte svårt. Det handlar enbart om pengar.

För någon som jobbar med djur i ett fattigt land är det inte lönsamt att göra på något annat sätt. VI konsumenter i världen måste ju ställa krav så det händer grejer! Göra det lönsamt att ta hand om djuren på ett humant sätt!

Sköt djuren rätt: du har kunder
Sköt djuren fel: du har inga kunder

Ett väldigt enkelt sätt att få till ändringar. men det funkar ju inte sålänge folk skiter i hur djuren har det. Som det är idag så finns det gott om kunder trots att djuren plågas och det är mer lönsamt att plåga för då kan man producera mer på kortare tid och alltså sälja mer.

SLUTA KÖP så måste säljaren backa, ändra, möta kundernas krav.

Appropå djur vågar DU titta in på insidan av ett slakteri?
http://animalrights.se/wallsofglass/index.html

Det är ett helt vanligt slakteri, inget skräckexempel eller så. Alla som äter kött borde våga titta. Jag har besökt ett slakteri flera gånger och dessa bilder stämmer mycket väl överrens med det slakteriet också.

Sannie är här

Nu är lilla bebisen här :-) Det går jättebra men man får inte lämna henne hehe. När jag skulle lämna Alvin på förskolan så satte jag henne i buren och hon ylade och grät hela tiden jag var borta (antar jag, iaf när jag gick och kom).

Nu ligger hon bredvid mina fötter på en mjuk plats jag grejade till under Alvins matstol :-)


Bebis! <3

Från och med måndag så kommer en bebis komma hit om dagarna så jag ska ta hand om henne varje vardag ett tag :-)
Hon är sååå söt! 8 veckor gammal och heter Sannie bestämde jag idag när jag träffade henne. Vild och sprudlande, nyfiken och busig, detta trots att hon alltså hämtats idag! :-) Blir nog en trygg fröken detta.

Sannie är en Amerikansk Cockerspaniel och jag ska passa henne eftersom alla andra jobbar :-)

Söööt
Alvins ord

Efter några dagars funderande och samlande så har jag en uppdaterad lista över Alvins ord. Jag tror jag fått med de allra flesta eller alla av orden han ofta använder. Sen har han ju en hel hög han bara sagt en eller ett par gånger men de har jag inte skrivit ned.


Mamma
Pappa
Thias (Mathias)
Dotto (Victor)
Poppo (Poppo är han själv)
Nej
Neeeejeeee (jätteargt nej)
Aj
Aaaajeeee (jätteargt aj, typ om man håller fast honom och

byter blöja och sånt)
Oj
titta
Där
Bil
Lappla (lampa)
Maa (mat)
Latte (vatten)
La (vill ha)
oka (åka)
Bo (bok)
Böja (blöja)
Bapapaaa (bolibompa)
Nana (LaLa från teletubbies)
Pisk (Fisk)
Mao (mjau/katt)
Off (vov/vovve)
Sko
Töa (tröja)
Hej
Hejdå
Bopp (snopp)
Baba (bada)
Teje (TV)
Ack (tack)
kaka
Klocka
Acka (jacka)
Gu-gu (gung gung)
Babá (banan)
Eppe (äpple)
Be-pi-pi (apelsin, clementin osv)
Bå (boll)
Aja/jaja (ajabaja)
Tutte (bröst)
Allå (hallå)
Guka (gurka)
Tittut
Buu (muu)
Kue (kudde)
Pippi (fågler)
Piss (chips)
Ditta (sitta)
Duut (slut)
Duta (sluta, oftast argt)
åtta (borta)
Bää (som fåret säger)

Meningar han plötsligt råkat kläcka ur sig klockrent:

-Vart é pappa?
-Nej jag vill inte
-Ska vi gå?


MMMMMM

Har precis mumsat semla :-)

Mathias syster jobbar på bageri och kom hit efter jobbet med en massa semor och en påse annat gott :-) inte alls tråkigt om man säger så :-)

Nu är jag så dödens trött *usch* ska hiva Alvin i säng tidigt med för han har varit trött och gnällig i flera timmar. Ska bara skicka hem systersonen först som är här och spelar TV-spel med Victor.

God morgon

Jag tog upp det här med maten nu när jag lämnade honom idag så att de skulle fatta att det är ett orosmoment för mig. Hoppas de ser till att han slipper gå hungrig nu tills han förstår mattiderna.

Hemma slipper han ju gå hungrig, om han inte ätit så får han något annat en stund senare eftersom jag tycker han är för liten för att börja med "äter du inte får du vänta till nästa måltid" men men han kanske lär sig detta fort på förskolan.

Lämnandet gick kanon! Hehe han sprang in direkt, fick ropa på honom att komma tillbaka. Då kom han travandes tillbaka och gav mamma en puss och sa hejdå samtidigt, vände på klacken och sprang in igen :-D

Anknytning

Mötet på Victor skola gick bra, var bra att vi hade det mötet tror jag. Vill inte gå in på det mer i en öppen blogg.

Hade värsta turen att Mathias kom hem redan klockan 14 och kom då precis i tid för att både skjutsa mig till skolan och sen ha Alvin medan jag var på möte :-)

Käkade så jäääkla god mat idag! Har en gammal vän som kommer ifrån Polen och för typ 10 år sedan så bjöd hon mig på några stora köttbullar och en sallad som låg i gräddfil typ. Så himla gott. har tänkt på den här maträtten i 10 års tid hehe.

Nu för några dagar sedan hittade hon mig på Facebook och då var jag tvungen att fråga om recept och sen gjorde jag det idag :-) *yummy*

Alvin gjorde tyvärr samma sak idag :-( åt dålig och var vrååålhungrig när jag hämtade honom. Det värsta är att de tydligen inte ens FATTAT att han var hungrig :-( när han gråtit efter "MAAA" så har de trott att han ropade efter mamma! hallå! Han kan säga mamma klockrent och om ett barn går till bordet och gråter efter "Maa" borde väl vem som helst fatta vad som menas?

Imorgon ska han äta mellis där också så då måste han vänta ända från lunch 11:30 till mellis kl 14:30, nu hemma har han ju dessa två dagar fått mellis strax efter 14 när jag hämtat honom. Eller ja, rättare sagt lunch en gång till. Hoppas det går bra.

Jag tycker annars inskolningen har gått suveränt! Jättenöjd! Han är trygg och säker nog att släppa mamma och leka och sedan gick det bra att lämna utan gråt redan första lämnandet, han bara frågade efter mamma några gånger men grät inget.

MEN samtidigt så är han även så tight i anknytningen att han inte sprang in direkt och sket totalt i mamma, han ville inte att jag skulle lämna rummet första dagen och han blir jätteglad när jag kommer och hämtar och medan jag var med på förskolan så kom han till mig då och då för att kolla till mig och få bekräftelse på att allt är okej.

Skolboksexempel på en trygg 1,5-åring. Victors och min anknytning i den åldern hade nötta hörn kan man säga. Jag var såklart väldigt väldigt nära honom men det var svårare för honom att knyta an till mig i lugn och ro med tanke på hur vi bodde då på utredningshem med sjuttoelva personal och en massa andra boende. Som att han fick växa upp på ett dagis, folk överallt. Därför fick han inte samma chans till att i lugn och ro knyta an till mig.

Det gjorde att han var lite mer ett sånt barn som bara sprang rakt in på förskolan och kunde gå till första bästa vuxen direkt utan att känns henom, han älskade förskolan direkt och det var kanske inte så konstigt eftersom det var som hemma nästan.

Vi fick jobba mer med vår anknytning när han var 2,5 och vi äntligen flyttade själva.

Mycket babbel och tankar blev det nu :-) men det känns så skönt att se Alvin och hur bra han mår, som ett kvitto på att man gör rätt :-) jag, hans pappa och alla andra vuxna i Alvins liv har format en trygg, självsäker och lycklig pojke.

Handlat

Har varit iväg och handlat med syrran, Kicki. Hon fick skjutsa mig till affären. Jag VÅGAR inte köra längre. Så jäkla sjukt men det blev så bara för att jag inte körde en massa efter jag fått kortet. Jag har inte kört en meter sen september nu. Känns jätteläskigt.

Anyway... vi åkte till skoaffären också och köpte på oss ett varsitt par :-)

Nu är man äntligen hemma då. Tänkte dammsuga och laga lite mat inann det är dags att hämta Alvin. Sen i eftermiddag ska vi ner till Victors skola och ha lite möte om Victor, utvecklingssamtal.

Inskolad och klar

Nu är lilleman så gott som färdiginskolad :-) Igår lämnade jag bara utan att ta av jackan osv men var kvar någon minut iaf. Idag så lämnade jag direkt, pussade på kinden, vinkade och hej hej. Inte ens avklädning eftersom de var på väg ut.

4 timmar var han där, åt lunch och var med på vilan. jag skickade med honom hans lilla kudde också eftersom han inte har någon snutte/napp/nalle eller något sådant. Ville att han ska ha något eget iaf. Han hade tagit sin lilla kudde och lagt sig ner på den och slocknat på en minut hahaha :-D

Men en trist grej var att han ätit jättedåligt på lunchen så när jag kom för att hämta honom så skrek han förtvivlat efter MAT MAT MAT och sprang till bordet och klättrade upp på stolen. Fick skynda mig hem och ge honom lite fisk spenat och potatis som jag ätit till lunch medan han var borta.

Hoppas han äter bättre imorgon så han slipper vsomna hungring och vara hungrig :-(

På fredag ska han vara heldag, 6 timmar så som han ska vara sedan från nästa vecka. 3 dagar ena veckan och 2 dagar veckan efter osv.

Puerto Rico

Åh, längtar tillbaka! Nu har jag äntligen lagt upp några filmklipp :-) Inte världens bästa kvalité och inget ljud men men

Vår utsikt från hotellrummet:


Vår utsikt i skymningen


Stranden i Amadores


Stranden i Puerto Rico


Vår dagstur på båten


Zebra hoppar i det härliga vattnet

BVC

Nu har vi varit på BVC :-)

Lilleprutt är väldigt framåt och duktig, fast det var ju inget nytt under solen ;-)

Växt har han gjort med, han vägde 11,1 kg och var 84,5 cm lång. Hehe lite kul för på julimammaträffen tyckte jag att Alvin och Melvin som vi hälsade på var lika långa och det var ju inte så konstigt för det var de också. Melvin mättes också att vara 84,5 nu på 1,5-årskontrollen.

Sen var det sprutan med. Sköterskan förvarande att den svider jättemycket och att han kommer bli ledsen. Jahapp? Han pep till 2 sekunder under sticket och sen var det inget mer med det. Sköterskan glodde förvånat och väntade på en reaktion.

Precis innan vi skulle gå så tog Alvin den fina gröna kritan och gömde bakom ryggen, sen tittade han på sköterskan och sa "hejdå" och smög sig mot dörren *LOL* en liten ligist. Kritan fick vara kvar men vi gick ut i korridoren.

"Ska vi gå?" säger Alvin helt klockrent Sköterskan tappar hakan "Ska vi gå?" måste hon upprepa och fråga "Sa han verkligen det?". Jag förklarade att det händer ibland att han kläcker ur sig riktiga meningar så man blir helt förvånad, tex "nej jag vill inte" och sånt.

Sen var vi klara där och gick till förskolan och där är Poppo nu och ska hämtas klockan 12 efter maten :-)

Dreggel!

Kan någon maila över en talltik potatis, lunchkorv och stuvad spenat?

Asså kan man bli mer sugen på det än jag är just nu? Svar: nej!

Jag skulle lätt betala åtminstone 200 spänn för en sådan tallrik.

Tråk

Här sitter jag och tråkar, Victor är på träning och Alvin är iväg med sin pappa. Jag tror jag somnar sittandes *gäsp*

Imorgon är det äntligen dags för BVC, och 18-månaderskontrollen. Jag gissar att Alvin är 83,5 cm lång men bara väger 11,3 kg eftersom vi ska dit direkt på morgonen när han väger som minst ;-)

Är det något på TV ikväll?

Stora killen :-)

Alvin var på förskolan mellan 9-11 och det hade gått kanonbra, skönt!

När vi kom hem så kände jag på hans blöja - snustorr! Så bra tänkte jag med tanke på att han varit ute och lekt i en timme iallafall så de kan inte ha bytt blöja på länge.

Jag tänkte att jag därför skulle passa på och sätta honom på toaletten. När jag skulle ta av blöjan såg jag att han hade samma blöja som jag tog på i morse! (eller rättare sagt, han hade Libero som han hade på sig när han gick dit men där har jag Hemköpblöjor). Så antingen hade han varit torr sedan innan 9 eller så har de satt honom på toaletten på förskolan innan de gick ut och sedan tagit på samma blöja igen (jag har bett dem sätta honom på toaletten vid blöjbyten).

Häftigt!

Efter kiss i toaletten satte jag på samma blöja igen och så fick han lunch och sedan sova. Nu nyss vaknade han - med torr blöja! satte honom på toaletten igen så han fick kissa vilket han genast gjorde :-)

Hihihi så jäkla läckert!

Målet att han ska bli torr i sommar verkar absolut inte orealistiskt iallafall :-)

Titta han snackar :-)

Måndag imorgon igen, var det inte nyss det? Tiden springer iväg som sagt :-)

Det blir lite inskolning imorgon med fast det blir nog att lämna och hämta bara, jag ska nog bara vara med en pyttestund i början. Två timmar ska han vara där.

Lille skrutten. Skrev ihop lite snabbt en ordlista på Alvins ord nu, han har fortfarande massvis av ord men inte så väldigt många som han uttalar bra.

Här är några som han använder mycket:

Mamma
Pappa
Thias (Mathias)
Dotto (Victor)
Poppo (Poppo är han själv)
Nej
Neeeejeeee (jätteargt nej)
Aj
Aaaajeeee (jätteargt aj, typ om man håller fast honom och byter blöja och sånt)
Oj
titta
Där
Bil
Lappla (lampa)
Maa (mat)
Latte (vatten)
La (vill ha)
oka (åka)
Bo (bok)
Böja (blöja)
Bapapaaa (bolibompa)
Nana (LaLa från teletubbies)
Pisk (Fisk)
Mao (mjau/katt)
Off (vov/vovve)
Sko
Töa (tröja)

+ en massa fler och utöver de orden han använder i en större utsträckning så finns det därtill en hel uppsjö ord han sagt/säger någon enstaka gång. men runt ett 50-tal som han använder sig av ofta är det iallafall, men som ni ser är ju uttalet en annan femma ;-)

Nu RÄCKER DET!

Tänkte gå tillbaka till mitt liv och min vardag i bloggen. Nu får det verkligen vara nog från en viss person som jag bett hålla sig härifrån femtioelva gånger nu men det är tydligen väldigt svårt att få in sådant i vissa hjärnor.

Så, nu lämnar jag den biten och hoppas det blir tyst på tösen för en gångs skull.

Värme

Javisst finns det många på FL som firar min avstängning, det ska jag inte hymla med. Jag är en rättfram person som säger vad jag tycker vilket sticker i ögonen på många.

Andra ser det som en frisk fläkt, lite störande kanske men ett kul inslag på familjeliv.

Men nu vill jag skriva om en annan  grupp personer på FL. Några som det senaste dygnet (och många gånger förr) värmt mitt hjärta. Mina nätvänner. De vars mail, PM och gästboksinlägg trillar in i mängder. De som tycker att det faktiskt är riktigt tråkigt med avstängningen.

När jag kom tillbaka efter förra avstängningen var det samma sak. jag blev helt överväldigad av det otroligt fina mottagandet. Det rasade in mängder av välkomsthälsningar från folk som tyckte att det var jättekul att se mig tillbaka på FL.

Det värmer. Väldigt mycket, det vill jag att ni ska veta.

Kram på er. Kolla in den här tråden: http://www.familjeliv.se/Forum-5-154/m38948292.html

Jag blev förvånad rörd och mycket glad i december när den här tråden skapades och resultatet började formas. Det väger lixom upp för alla otrevligheter från alla surpuppor som avskyr mig på FL. De försvinner till förmån av er, mina nätvänner.

Kommer sakna er.

P.S. Det känns lite läskigt att skriva. Normalt sett ser jag min blogg lite som min privata dagbok utan publik men under dagen idag har jag slagit mitt tidigare rekord rätt rejält... jag har haft en bit över 450 unika besökare idag och över 1200 sidvisningar ...coolt och läskigt, som sagt :-)

Varningen

Varningen på familjeliv ordagrant:


Ditt inlägg enligt nedan har plockats bort då det tolkas som provocerande och i strid mot medlemsvillkoren (§15. Olämplighet, uppseendeväckande och provokation). Man får inte posta inlägg för att medvetet förstöra eller provocera så att det uppstår onödiga påhopp osv.

Du får därför en varning för det provocerande inlägget.

***

"Beckah82 skrev: Vad gjorde du sen? Lät bebisen slicka av dina fingrar och tackade bebisen för den sköna stunden?"

och det var ett var på detta inlägg:

" Anonym: Ge efter för spyimpulsen nästa gång, då kanske ditt tangentbord klibbar ihop så jag slipper läsa att jag är pedofil fler ggr idag. Självklart fick jag orgasm, normalt inom en minut. Tror du jag bara satt och lattjade med blygdläpparna?"

***

Detta föregicks av en konversation fram och tillbaka där hon skröt om hur hon onanerat medan hon ammade och jag svarade med avsky och pedofilvarningar.

Men inlägget jag fick en varning för var det som går att läsa ovan.

De flesta håller med

Okej, de flesta håller med, MEN det finns en del muppar som missat poängen. Vaddå LÄMNA HENNE IFRED?!

Har ni helt missuppfattat?!

HON startade en tråd på familjeliv, HON bad alltså om att man skulle skriva. Jag skrev, hon blev sur, började hota med att socanmäla mig för att jag inte diskat osv. tråden stängdes och jag HAR lämnat henne ifråd, men HON har inte lämnat MIG ifred!

Hon har skrivit i min blogg varenda dag och  idag skrev hon riktigt vidriga saker så jag tröttnade på att hålla tyst, tröttnade på att lämna henne ifred eftersom HON var på MIG hela tiden.

Då började jag svara tillbaka och lägga upp berättelsen här.

Hur svårt ska det vara lixom? Hon jagar mig i min blogg då svarar jag. Inget konstigt med det.

En jämförelse

Minns ni mina ord till henne?

"Jag tror att du gräver ner dig i ett hål när du beter dig så här.
Sluta var så förbannat otrevlig, ta emot den hjälp som erbjuds. I domen kan man se att du blivit erbjuden massvis av olika stödinsatser men du har vägrat alla. Då blir det till slut så här.
Du MÅSTE inse att soc inte är ute efter att jävlas, det är enda sättet att få tillbaka T.
Jag tycker verkligen, på riktigt, att barn ska vara med sina föräldrar och jag tycker verkligen att T ska vara med dig. Men ibland går det verkligen inte även om det är det allra bästa så går det ändå inte ibland. Vissa föräldrar har brister.
Det i sig kan vara lugnt, sålänge föräldern kan se bristerna och jobba med dem. Ta emot ALL hjälp som erbjuds. Hade du gjort det så hade T bott hos dig idag. Men du vägrar gång på gång och anser att du inte behöver hjälp. Till och med på rättegången satt du och sa att du inte behöver hjälp.
Om du istället hade tagit emot hjälpen från första början hade T bott hos dig nu och ni hade varit lyckliga båda två.
Jag tror de allra flesta här tycker som jag. Vi menar inte att det är BRA att barn tas från föräldrarna, men i ditt fall, där du vägrar inse och vägrar ta emot hjälp så var det tyvärr enda utvägen för soc och därför nödvändigt.
Förhoppningsvis kommer du till insikt snart och börjar jobba med dina brister och jobbar för att få hem T i framtiden."


Detta är hennes ord till mig:


"Du är verkligen en HEMSKT människa vet du om det? Du ljuger i min blogg, leker pajjas på andras bekosnad. Riktigt rutten människa är du. men antagligen slänger du skit på mig för jag hamna på din ömma tå. Man beter sig inte så som du gör, de är verkligen JÄTTE elakt att göra så, vad är du för en människa? Du är verkligen sjuk va?:( usch. får kalla kårar av de du skriver till mig. Usch. har aldrig stött på en så elak människa i hela mitt liv och hoppas vid gud att du förlorar dina barn, eller att du närmare bestämmt dör för du är en HEMSKT och OND människa!:("Ja ni kan ju döma själva ;-)

Vem trakasserar vem?


En tjej blir av med sitt barn för att hon är en dålig mamma som brister i sitt föräldraskap. Hon erbjöds mängder av stödinsatser men vägrade hela tiden för hon ansåg att hon var en perfekt mamma så tillslut fick soc omhänderta barnet (detta enligt domen från länsrätten vilken jag har läst).

Hon skriver massor i sin blogg och öppnar flera trådar på familjeliv. Hon är uppkäftig och otrevlig mot alla och skriver mycket barnsligt och använder ett ovårdat språk.

Jag försöker i en tråd ge henne råd. Exakt citat från mig:

"Jag tror att du gräver ner dig i ett hål när du beter dig så här.

Sluta var så förbannat otrevlig, ta emot den hjälp som erbjuds. I domen kan man se att du blivit erbjuden massvis av olika stödinsatser men du har vägrat alla. Då blir det till slut så här.

Du MÅSTE inse att soc inte är ute efter att jävlas, det är enda sättet att få tillbaka T.

Jag tycker verkligen, på riktigt, att barn ska vara med sina föräldrar och jag tycker verkligen att T ska vara med dig. Men ibland går det verkligen inte även om det är det allra bästa så går det ändå inte ibland. Vissa föräldrar har brister.

Det i sig kan vara lugnt, sålänge föräldern kan se bristerna och jobba med dem. Ta emot ALL hjälp som erbjuds. Hade du gjort det så hade T bott hos dig idag. Men du vägrar gång på gång och anser att du inte behöver hjälp. Till och med på rättegången satt du och sa att du inte behöver hjälp.

Om du istället hade tagit emot hjälpen från första början hade T bott hos dig nu och ni hade varit lyckliga båda två.

Jag tror de allra flesta här tycker som jag. Vi menar inte att det är BRA att barn tas från föräldrarna, men i ditt fall, där du vägrar inse och vägrar ta emot hjälp så var det tyvärr enda utvägen för soc och därför nödvändigt.

Förhoppningsvis kommer du till insikt snart och börjar jobba med dina brister och jobbar för att få hem T i framtiden."

Svaret jag får lyder så här (mamman ifråga skriver i tråden under falsk identitet och låtsas vara en släkting så hon skriver om sig själv i tredje person):

"Sluta vara en sån förbannad besswervisser. hon behöver inte ta några RÅD ifrån någon. Sluta tro att du vet så himla mycket för du vet ingenting egentligen du vill bara vara så himla "viktig" "


Så här fortsatte det. Otrevligare och otrevligare. Själv höll jag mig så trevlig som möjligt med tanke på att vi befann oss på familjeliv. Till slut börjar den har mamman skriva om mig. Inlägg efter inlägg där hon skriver hur dålig mamma JAG är för hon har läst i min blogg att jag var trött och inte orkade diska en dag, hon snokar bak till november och hittar ett inlägg där jag skrivit att jag druckit en folköl till lunch.

Detta tar hon upp i sin tråd på familjeliv och försöker få diskussionen att handla om mig istället för henne. Alla asgarvar åt hennes pinsamhet, så även jag och jag skäms å hennes vägnar för att hon är så pinsam.

Mitt i detta stängs tråden av moderator så diskussionen kan inte fortsätta. Detta är nu några dagar sedan men varje dag sen dess har hon kommit in i min blogg och skrivit töntiga kommentarer på diverse inlägg.

Idag la lag upp inlägget  om avstängningen och då är hon där igen och sprider sin skit, jag tröttnar, äntöigen, och svarar tillbaka genom att skriva ett inlägg om henne. DÅ brakar det loss minsann :-)

Japp. Så här ligger det till go vänner.

Tråden på familjeliv är denna, ha så skoj:

http://www.familjeliv.se/Forum-5-175/m40093927.html

Angående kommentarerna...

...angående kommentarerna till förra inlägget:

*skratt* :-D Jag skriver i min blogg en dag att jag är trött och inte orkat diska och det är tydligen en jättegrej :-D Jiiises, gröt i flaska. Ja? jag har ett litet barn som får välling i flaska på morgonen och kvällen. Förrut fick han grötpulver i vällingen också men har nu övergått till rent vällingpulver.

HERREGUUUD så sjuk i huvudet jag måste vara asså ;-)


Amning: Jag ammade Victor i 6 veckor, sedan sinade jag, trodde jag eftersom jag saknade kunskaper om hur amning fungerar med tillväxtperioder osv. Alvin ammade jag i nästan 18 månader. Han var med och styrde sitt avslut själv.


För den som undrar vad det är för mupp som håller på skriver skit här kan jag berätta att det är en psycho brud som blivit av med sitt barn.

Soc tog ungen eftersom hon är en sjukt dålig mamma. Hon startade en massa trådar på familjeliv och beklagade sig. Sen fick folk tag i domen från länsrätten och fick reda på hur det egentligen stod till. Att hon slog sin son, lät han leva på välling och gav lavemang dagligen för att hålla igång magen.


OSV OSV, jag skrev i en tråd med henne och försökte förklara att hon måste skärpa till sig, inse sina brister och jobba på dem för att få hem sitt barn. Då gick hon till min blogg och försökte leta fel på mig och fann att jag druckit en folköl mitt på ljusa dagen i november samt att jag nu för några dagar sedan skrev att jag hade en massa disk jag inte orkade få tag i. Hon skrev i tråden på familjeliv och hotade med att soc-anmäla mig för dessa hemska saker ;-)


Så låt henne hållas, det är bara ett psykfall som tack och lov inte kan skada sitt barn mer.

För den som vill läsa hennes dom kan jag maila den :-)


Hejdå familjeliv.se

"Hej Beckah
Jag kontaktar dig för att tala om att jag nu måste spärra dig från sajten. Spärren träder i kraft efter helgen.

Det är ovanligt att jag talar om innan så här men eftersom jag vet att du har en mängd kontakter genom oss så ville jag ge dig chansen att kopiera information du har liggande och liknande.
Jag har nämligen inget val eftersom dina varningar har fortsatt och reglerna måste vara lika för alla.

Mvh Johan"


Faktiskt kan jag inte låta bli att bli otroligt glad och tacksam över förvarningen. Det känns otroligt mycket bättre att få chansen att göra avslut överallt och spara bilder osv. Dessutom fick jag då chansen att skicka ett mail och fråga om det inte finns någon annan lösning. Det fick jag inget svar på så jag antar: NEJ! :-) Johan jobbar inte på helger heller så nu är det försent. Bara att acceptera och gå vidare. Sex månader går fort, i slutet av juli är straffet avtjänat ;-)

Vad gjorde jag då för att få en tredje varning? (de andra två minns jag inte, det är ett halvår sen sist)

Jo det var en tråd om att ha sex och amma samtidigt, vilket jag tycker är fruktansvärt sjukt och vidrigt. Så kom det in en mamma och var än värre och berättade att hon minsann brukade onanera medan hon ammade. Jag kräktes lite i munenn och sen skrev jag att jag ansåg att hon var pedofil.

Så får man inte kalla andra, därför fick jag en varning. Tråden:  http://www.familjeliv.se/Forum-9-201/m39989548.html

Tisdag

Ja det känns som tisdag iallafall men det är det inte. Helt sjukt men det är helg imorgon ..igen! Fan det var ju nyss helg! ...och jul! vad hände lixom? Vart tog tiden vägen?

Va? har julafton varit redan? kommer jag på mig själv med att tänka. Inte på riktigt alltså för jag vet naturligtvis att den har det men ÄNDÅ!

Snart kommer våren med små blommor. Jag planterade lökar i höstas på det soltätaste stället på min tomt. Om de vill kika upp alls så gissar jag att de kommer komma tiiidigt tidigt, det är perfekta stället, soligt, lä, värme från husväggen, lite lutning så eventuell snö försvinner därifrån fortast osv.

Bläää vad jag är trist nu känner jag. Jag har iofs inget bättre att skriva om så.

Inskolningen idag gick bra som vanligt, imorgon ska jag testa att gå ifrån en liten stund.

Jag har en hel hög foton som jag inte orkat fixa in på bilddagboken. Vad värre är - är att jag inte orkat kolla på andras foton heller vilket betyder att jag har typ en miljard bilder att gå igenom *suck*

Gäsp

Idag har det varit ännu en seg dag. Alvin är redan bra :-o jättekonstigt, han har inte haft feber på hela dagen så imorgon blir det en stund inskolning igen. Känns ju rätt viktigt att inte missa för mycket.

Har städat idag, det var behövligt. Endast folk som har en ettåring kan fårstå hur en ettåring kan dra fram, helt galet är det :-) lille skrutten.

trött som sjutton, mådde tokilla mitt på dagen så jag snodde en Legigan Forte av mig själv *s* det är gamla tabletter jag fick i slutet av graviditeten med Alvin mot graviditetsklåda men jag vet att de funkar mot illamående, allergi, hyperaktivitet, oro och lite allt möjligt så det var värt att testa mot illamående. Det funkade! Men nackdelen är att man blir superseg i kolan och trött som sjutton.

Blir nog att sova tidigare än vanligt idag.

Ha det gott

Uppdatering

Senaste veckan har jag verkligen varit helt off ...orkar ingenting och känner mig deppig. Inte deprimerad men deppig.

Inskolning för Alvin på torsdagen coh sedan tog jag honom till tandläkaren på fredagen för hans allra första besök där. Lite info och fick en tandborste. Missade inskolning den dagen då det var samma tid som tandläkarbesöket (egentligen tandhygienistbesöket).

Mathias kom hem i torsdags och blev plötsligt supersjuk och har varit det sen dess. Influensa.

Helgen har varit lugn, tråkig rent av och hemmet står och förfaller, disken samlas och damråttorna förökar sig. Ingen energi och ingen motivation.

Äntligen måndag igår, lite inskolning med Alvin mellan 9-10, sen kom vi hem och PANG en halvtimme senare blev Alvin plötsligt jättedålig med 39 graders feber. Han bodde i min famn hela dagen igår. En liten stund gick han ner på golvet när febern var lite lägre men mest satt han hos mig och gnällde.

Idag fick han Ipren ganska snart efter uppstigandet så han är okej nu iallafall, lägre feber och så är han på golvet, snart kommer febern vända uppåt igen.

Själv vägrar jag. Jag ska INTE ha influensa.

Inskolning

Idag var första inskolningsdagen på förskolan för lille Alleballe :-)

Det gick bra, var ju bara ett litet besök på en timme. Han tyckte det var roliga saker där iallafall men gillade inte när mamma gicvk iväg till kapprummet för att lämna lite blanketter i väskan ;-)

Men jag tror inte det kommer bli några större bekymmer. Inskolningen är i 2 veckor så han har god tid på sig. Jag ska börja lämna lite smått nästa fredag.

Nu ligger prinsen och sover men ska snart väckas. jag måste iväg till Kinna och fixa en del grejer utan Alvin så jag ska lämna honom till syster A.

VIDRIGA SVIN

Jag blir så jävla förbannad att jag inte vet vad och familjeliv.se s jävla regler hindrar mig från att berätta för människan att hon är totalt jävla blåst och förtjänar stryk tills hon pissar blod!

Jävla idiot!


I en tråd om att låta en femveckors ligga och skrika för sig själv i 25 minuter så kommer det in en jävla fitta och berättar om följande tortyr av sin bebis:

"jag och sambon körde 5-minuters metoden istället efter att sonen blivit 4 veckor gammal. Han fick alltså skrika i sin säng vid läggdags ca 5 minuter, sedan gick någon av oss in, tröstade, vaggade och när han lugnat sig lade vi ner honom igen och började han skrika igen så väntade vi ytterligare 5 minuter o.s.v. "

Ursäkta men vad fan är LÄGGDAGS när det handlar om en nyfödding?

Bebisen gallskriker av ren och skär dödångest, han tror att han blivit övergiven och  kommer att dö, det är rena tortyren. Han har NOLL förståelse för vad som händer! Han gallskriker i panik, efter 5 minuter (som för honom är en evighet) kommer mamma och tar upp honom, sedan blir han rått övergiven och lämnad ensam med sin panikångest IGEN ...och igen och igen. Till slut när hela kroppen är helt utmattad av skräck och törst och trötthet och svett och hunger efter mammas bröst och mammas kärlek så tystnar bebisen och somnar med ett trasigt sorgfyllt hjärta.

Varje kväll, om och om igen, till en dag då han ger upp, han frågar inte längre efter hjälp för han vet att hans åsikt inte är något värd, han vet att ingen kommer, ingen bryr sig, han frågar inte efter mamma längre för han vet att mamma skiter i honom.

Inte ens idioten som utvecklade femminutersmetoden skulle tyckaatt det här är en god idé. Metoden är utvecklad för barn som är MINST 5 MÅNADER gamla och har grava sömnstörningar där INGET annat funkar.

5 minutersmetoden går ut på att vara konsekvent. Aldrig någonsin ge sig eller lyssna på barnet, låt barnet skrika, spy, bajsa ner sig eller vad som helst, bara städa rent  det absolut nödvändigaste och plocka aldrig någonsin upp barnet. Låt det skrika tills det ger upp.

Tänk att det verkligen finns sådana monster som utsätter en nyfödding för detta! En nyfödding som inte har något annat att ta till än sitt skrik. Rop efter närhet, trygghet och bröstmjölk.

FY FAN!

tråden:
http://www.familjeliv.se/Forum-3-20/m39869110.html

Lördag

Det känns verkligen som lördag idag bara för att Mathias är hemma ledig.

Vad ska man hitta på idag då tro? Helt meningslös dag faktiskt. Bara tråååkigt...

Vad hittar ni på?

18 månader

Tänk! Idag blir Alvin 1,5 år ...18 månader gammal. Tiden bara springer iväg. Om ett halvår fyller skrutten två år. Heeelt galet, han föddes ju NYSS!

Stäääd

Idag ska här städas! Det är väldigt behövligt.

Själva städningen är väl okej men den extremt tråkiga upp-plockningen som måste till innan dess ser jag inte fram emot, bläää. Ska försöka göra det mesta när Alvin sover middag för han är inte rolig att ha med när man städar konstigt nog ;-)

Han börjar bli lite smågnällig så det är nog snart dags för lunch och sedan lite tupplur.

Igår var vi iväg på julimammaträff :-) det var trevligt. Har ju träffat dem förrut, utom en julimamma som bor långt bort men råkade vara i Gbg igår.

Bilder finns i bilddagboken för den nyfikne ;-)

Jahapps

Så jävla typiskt då!

Ingen kommentar, fråga inte.

Gomorron

Trött trött...

Fast jag fick sova en liten stund extra för M gick upp med Alvin och tog morgonbytet och gav en flaska men jag har bara legat och vänt och vridit på mig i natt, varmt och obekvämt och så har jag hosta.

Nu ska jag försöka få i mig något att äta och sätta på kaffe.

Imorgon blir det julimammaträff i gbg! Har tänkt gå på den men jag vet inte med tanke på att jag hostar och snorar, har frågat de andra, får se vad de tycker.

Titta vem som snackar

Kanske kanske börjar Alvins långa ramsor kinesiska lossna och bli svenska? :-)

Igår på restaurangen tog jag med mig Alvin till toaletten för att tvätta honom. När vi kom in tittar Alvin på mig och frågar helt klockrent:

-Vart é pappa?

Idag stod han vid badkaret och jag sa till honom att komma och sitta på toaletten.

-Nej jag vill inte! Svarade Alvin argt. Smått förvånad mamma säger igen att "Jo, kom och sitt på toaletten" -Jag vill inte sitta! Fräser Alvin :-o och sen en lång ramsa kinesiska i vanlig ordning.

Eller så är det bara tillfälligheter där det råkat bli så bra :-) Kul när det händer iallafall så man nästan sätter andetaget i halsen hehe

Lite söt är han allt :-)


-Mathias jag vill ha semlor!
-Va? Nu? Men asså jag tror inte ens affären är öppen så man kan köpa grejer...
-Men jooo du måste baka semlor!

Efter jag sovit med Alvin hela eftermiddagen vaknade jag upp lagom till detta:Semlor!

Herreguuud vad jag blev sugen på semlor plötsligt!

Vill ha en stor hög semlor NU! mmmmmmmmmmmmmmmmm