BVC

Nu har vi varit på BVC :-)

Lilleprutt är väldigt framåt och duktig, fast det var ju inget nytt under solen ;-)

Växt har han gjort med, han vägde 11,1 kg och var 84,5 cm lång. Hehe lite kul för på julimammaträffen tyckte jag att Alvin och Melvin som vi hälsade på var lika långa och det var ju inte så konstigt för det var de också. Melvin mättes också att vara 84,5 nu på 1,5-årskontrollen.

Sen var det sprutan med. Sköterskan förvarande att den svider jättemycket och att han kommer bli ledsen. Jahapp? Han pep till 2 sekunder under sticket och sen var det inget mer med det. Sköterskan glodde förvånat och väntade på en reaktion.

Precis innan vi skulle gå så tog Alvin den fina gröna kritan och gömde bakom ryggen, sen tittade han på sköterskan och sa "hejdå" och smög sig mot dörren *LOL* en liten ligist. Kritan fick vara kvar men vi gick ut i korridoren.

"Ska vi gå?" säger Alvin helt klockrent Sköterskan tappar hakan "Ska vi gå?" måste hon upprepa och fråga "Sa han verkligen det?". Jag förklarade att det händer ibland att han kläcker ur sig riktiga meningar så man blir helt förvånad, tex "nej jag vill inte" och sånt.

Sen var vi klara där och gick till förskolan och där är Poppo nu och ska hämtas klockan 12 efter maten :-)

Kommentarer
Postat av: Bodil

Vilken liten busunge!! :)

2009-01-20 @ 12:42:34
URL: http://telefonsladd.blogspot.com
Postat av: berinder

Jag måste fråga, pratade ni bebis-språk med han när han var... mindre? Jag har en helt ogrundad teori om att bebisspråk försämrar språkutvecklingen hos barn...

2009-01-20 @ 13:12:01
URL: http://berinder.wordpress.com
Postat av: Christer Romson Lande

berinder: Jag har en liknande teori. Det kan behövas bebisspråk i början av språkutveklingen så att bebin ska lära sig de mest distinkta språkljuden, men att de flesta pratar bebisspråk för mycket och för länge med sina barn.



Och en relaterad teori. Sjalbärande hjälper såråkutveklingen. Man pratar om det man själv håller på med och det finns i praktiskt synavstånd för en bebis.



Sen måste jag få skryta lite om mitt tidigt pratande barn också. Strax innan två års ålder så berättar han upphetsat vad som hände på djurparken: "Farfar Hans matade stora älgen med grönt gräs!". Visserligen inte så komplicerad meningsstruktur men ändå en åttaordsmening! Några månader senare när han tittar på en bilbrand så kommer en brandman fram och berättar vad som händer. Isidor pekar på brandslangen och frågar klockrent "Det är dimstrålemunstycket, va?"

2009-01-20 @ 14:34:53
Postat av: Beckah

Berinder; jag har lite samma teori så svaret är nej det har jag absolut inte gjort. Mjukt och gulligt har jag pratat med mina bebisar men med rent uttal.



När min stora son var i den ålder Alvin är nu pratade han i meningar hela tiden och hade definitivt ett mycket renare uttal så Alvins språk har varit lite knepigt för mig eftersom jag tycker att han är sen i jämförelse med storebror.



Jag har gjort likadant med båda pojkarna och pratat lika mycket och likadant. Läst mycket böcker för dem osv. Men barn utvecklas olika ändå.

2009-01-20 @ 16:27:59
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: thinki.se

Stor och redig kille. Elliot är en LITEN, men redig kille ;o)

2009-01-20 @ 16:39:26
URL: http://www.thinki.se
Postat av: PZ

duktig kille på att prata. Isabel säger fortfarande bara mamma typ, he he. Och jag pratar aldrig bebisspråk ;-) Men det har ju med mycket att göra. Tex så tror jag Isabel kan prata en hel del, för inland så "råkar" hon säga saker. Men hon vill inte, ber man henne säga nåt eller frågar vad det heter så skakar hon på huvet, ha ha.

2009-01-20 @ 17:19:24
Postat av: Karolina

Jag ler lite när jag läser att "Sjalbärande hjälper språkutveklingen"....Hur kan man gå på såna "studier"? Det finns nog ingen som kan säga huruvida ett barns språkutveckling har blivit påverkat av att h*n blivit buren i sjal? Min son har aldrig varit i en sjal, han blir 1 år om ett par veckor, är för tidigt född 2 månader och ligger före sina jämlika både i grov/finmotorik och språk.

Självklart kan det stämma på vissa barn, men alla studier stämmer ju in på NÅT barn.

2009-01-20 @ 20:18:57
Postat av: Ingrid

Det handlar nog snarare om att man har en annan sorts komunikation med ett barn som sitter på ens mage, än med ett som sitter vänt bort från en i en barnvagn....

Håller med för övrigt. Tror också att det gunna språkutveclingen, att sitta så nära och höra mamma prata(och prata, och prata...)

2009-01-20 @ 21:17:24
URL: http://tuomosfru.blogspot.com
Postat av: Beckah

Är det inte rätt självklart att det gynnar språkutvecklingen att sitta mot en förälders bröst och höra allt hen säger och i vilket sammanhang?



Hur skulle det INTE kunna främja?



Ingen sa att det inte finns andra sätt att hjälpa barnet att utveckla sitt språk bara för att sjalbärande är ett sätt.

2009-01-20 @ 21:30:55
URL: http://beckahbitch.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback