Fyndigt värre ;-)

VILKET FYND!

...det blev för köparen av overallen :-P
Så här i efterhand hade jag nästan hellre gett bort den gratis till pojkarnas kusin Belle som nog har strl 86 i vinter. Men samtidigt så är känslan när man vunnit en aution på Tradera och gjort ett fynd sååå underbar så jag får lov att le lite och glädjas med vinnaren :-)

285 ynka kronor blev det, men det kunde ju varit värre för mig med ett utropspris på 1 kr ;-)

Nej, dags för mig att sova nu snart ...sjukhuset imorgon :-o Var fan tar dagarna vägen egentligen??? Någon som käkar upp dem eller så??? Hur kunde det gå så fort. Vågar knappt blinka för då kommer det plötsligt vara onsdag och operation.

Nattinatti världen :-)

BARA ETT PAR TIMMAR KVAR!

Missa nu inte overallen för sjutton! Den är fortfarande jättebillig.

Auktionen går ut nu om ett par timmar bara så skynda dig att buda ...eller du kanske sitter och väntar på att ninjabuda sista minuten? ;-) hahaha mitt favoritsätt att shoppa på Tradera *s* :-)) oops, kanske dumt att tipsa om ...eh....


HÄR ÄR ANNONSEN

Lycka till :-)*Bildbomb* magen FÖRE operation.

Lovade ju att ta bättre bilder på magen och det gjorde jag igår, så här kommer en bildbomb :-D sista bilderna på magen före operationen.

Nu har jag verkligen försökt ta ifrån alla vinklar, både framåtböjd, bakåtböjd, med avslappnad mage, indragen mage och spänd mage så jag skulle få med ALLT.


OBS! Jag får en massa frågor om operationen och allt runt om - klicka på "Tummy Tuck" i menyn eller längst ner i detta inlägg. Operationen har nämligen en egen kategori och om du läser inläggen där så får du garanterat svar på ALLT du undrar :-) Skoj att folk är intresserade förstås, men jobbigt att svara på samma sak sjuttioelva gånger ;-)


(Ignorera polkagris-outfiten ;-) jag skyller på att det var Halloween-helg haha).


Jag tycker att mellanrummet mellan magmusklerna syns väldigt tydligt på en del av bilderna.

Inget dagis?? WTF

Hahaha KUL!

Bestämde här på morgonen att vi hoppar över specialisttandläkaren för Elmer idag. Jag har alldeles för lite pengar för att vara sugen på att slösa bort dagen och bensinpengar på att åka till Borås på en totalt onödig undersökning (M har båda barnbidragen - jag har barnen 50% men har inte en krona extra i plånboken för det).

Därför gjorde jag inte i ordning mig och Elmer för att åka till Borås (vi skulle behövt åka direkt efter vi lämnat Alvin).

Nej men JIPPI, då visar det sig att dagis är "stängt" med bara en avdelning öppen och varken jag eller M har fyllt i att barnen ska ha dagis idag. Skojsigt värre. Var jag sugen på att missa tiden i Borås plus ha barnen hela dagen när jag har en massa annat att göra? NEJ, verkligen inte!

Men det löste sig, de var snälla och tog mina gulliga ungar iallafall idag <3

Jag har så otroligt mycket som måste göras innan onsdag ärligt talat, mycket som behöver vara fixat som jag inte klarar av sen på ett tag.

Har du barnen på dagis trots skollov? Eh, ja, tänka sig att hon har det och det behöver ingen bry sig om, det är upp till mig. Jag ska opereras och ligger dessutom efter med en hel del i skolan som jag måste komma ikapp med nu under lovet. När man går på Komvux finns inga LOV, det finns veckor där man får möjlighet att plugga ikapp bara ;-)

Jag har barnen ikväll, imorgon kväll, lämna på dagis onsdag morgon och sen är jag barnledig till fredag efter dagis (inte för att jag vet ännu hur Mathias ska få barnen till dagis på torsdag och fredag morgon, men det löser sig säkert).

Idag måste jag handla en del och fli undan lite skräp, diska, dammsuga och skura, städa badrummet och en massa annat.Gammal bild på killarna på väg till dagis...

NOKA utan att banta :-)

Jag funderade på det här med mat före och efter operationen. Normalt sett, som alla trogna läsare vet, så äter jag enligt dieten "ät vad du vill, när du vill", vilket jag trivs väldigt bra med ;-)

Inför och efter operationen kände jag dock att det kunde vara bra att äta väldigt nyttigt och bra, men vem orkar det? hahaha, det tar alldeles för mycket tid och energi, speciellt efter operationen, så jag kom på världens bästa lösning!

Jag har tidigare provat NOKA, inte heller då för att banta, även om det är den vanligaste anledningen till varför man kör med pulverdiet. NOKA är inte bantningspulver, utan kost- och måltidsersättning, så det är något man kan leva på helt och hållet om man vill. Den innehåller ALLT man behöver, men är väldigt kalorisnål. Därför är den ju inte bara bra när man vill gå ner i vikt, utan även när man vill HÅLLA sin vikt, eller som jag; för att det är nyttigt och dessutom förbannat gott :-) Mitt första inlägg om NOKA finns HÄR, då testade jag bara, det var när jag fortfarande VILLE gå ner i vikt, men jag körde aldrig på med NOKA då, utan tog en omgång i början av detta året istället, då jag redan var nere i den vikt jag ville ligga på.

Att den är så god är ju lite dumt eftersom man får lust att dricka NOKA-shakes hela dagarna, långt fler gånger än vad som är tänkt hahaha ;-) men det gör ju inget i mitt fall som inte är ute efter att gå ner i vikt :-)

Min favorit-shake är jordgubb, men jag tycker också om choklad väldigt mycket och vaniljen är himla bra eftersom man kan "krydda" den med lite allt möjligt för att få olika smaker (kaffe, kanel, bär osv).

HUR SOM HELST (ursäkta babblet) så har jag druckit lite Noka, någon gång per dag nu senaste veckan och efter operationen blir det nog ännu mer NOKA och mindre vanlig mat, eftersom jag inte kommer orka fixa något annat ;-)

Jag har också en förpackning av NOKA:s spaghetti & köttfärssås - också den väldigt bra för oss lata :-D häll påsen i en tallrik, häll över vatten, låt stå en stund - KLART! MYCKET godare än man skulle kunna tro faktiskt och så brukar jag krydda den extra eftersom jag gillar stark mat.

Nu äter jag ju inte NOKA för att banta som sagt, men vad jag läst i andra bloggar och så där, så funkar NOKA otroligt bra om man vill gå ner i vikt också :-) det kan jag inte säga något om personligen, men jag antar att det stämmer med tanke på hur populär den blivit senaste året ...eller är det bara för den goda smaken? :-P

Bilden är lånad från NOKA:s hemsida, men de har säkert inget emot det, hoppas jag :-PElmers kommande sjukhusbesök.

Jag tänkte lista upp planerade vårdkontakter för Elmer nu här närmsta månaderna, det är en del på gång.

Nu imorgon ska han till Pedodontologen (barnspecialisttandläkaren). Bara rutinbesök och antagligen (förhoppningsvis) sista besöket där. LCH kan sätta sig i munnen (tex i käkbenen och pressa ut tänderna) och därför har han gått på några kontroller. Egentligen har det inte behövts, men han har hängt kvar eftersom han fick gå dit ett par gånger när han var nyfödd. Han hade bara LCH i huden när han föddes, men han hade också ett utslag i gommen. Det är extreeeemt ovanligt att skin-only sätter sig i munnen, men förekommer ibland och Elmer hörde till dessa undantag. Ofarligt men udda. Men Elmer gillar ju, som vi sett gång på gång, att vara väldigt udda.

Bara en sån sak som att få både LCH och Mastocytos, som på många sätt liknar varandra, är en chans (risk) på sex miljarder ungefär...  ja; med andra ord är han ensam om det i världen (vad vi vet - vad som finns dokumenterat). Chansen att vinna på lotto, inte bara en gång, utan en hel drös gånger, är alltså betydligt större. Säger som en annan E's mamma; kunde han inte ha fått vinna på lotto istället??!

En annan E?! Ja, det finns en annan pojke nu på Barncanceravdelningen i Göteborg, med LCH. Han är bara en halvåring och mycket sjuk tyvärr. Av de som dör av LCH är de allra flesta små barn under 2 år, som har multisystem (LCH på flera organ i kroppen). Allra störst är risken för de av dessa som inte svarar på den inledande behandlingen och det har denne lille kille tyvärr inte gjort. Han har statistiken totalt emot sig. MEN, den här bebisen verkar vara en riktigt stark kämpe och känslan jag får är faktiskt, konstigt nog, bra. Känslan är att han kommer reda ut detta. Tänker på familjen mycket och håller tummarna för att den nya, kraftigare behandlingen, vinner över detta monster till sjukdom.

Anyway...

Pedontin för Elmer imorgon som sagt, sen har han tid veckan efter, på tisdagen, för MR-röntgen (av huvudet) i Borås (om M gett mig rätt info, jag har inte fått kallelsen). Dessutom ska alla blodprover tas om eftersom det fanns så mycket avvikelser på proverna sist, båda omgångarna prover, som togs med en veckas mellanrum. Inga alarmerande avvikelser, men tillräckligt för att göra om dem nu för att se så att värdena normaliserats.

Visst har utglesningen av prover gått bra??! *ironi*. Planen var så här; en gång i månaden från födseln tills han blev 6 månader gammal, sen var tredje månad tills han fyllde 1 år och sedan en gång i halvåret tills han var 2 år och därefter en gång per år i X antal år.

Istället gick han 1 gång i månaden hela första året, sedan har han gått varannan till var tredje månad till han var 18 månader, då skulle vi glesa ut till var sjätte månad men så blev det såklart inte, utan vi har fortsatt på var tredje med ett nytt försök att glesa ut nu från han fyllde 2 år, men så blev det inte heller utan vi skulle fortsätta med var tredje ...men nu blev det ju inte det heller utan 1,5 månad istället.

...nu har jag inte räknat alla mängder extra provtagningar och alla undersökningar som har fått göras utöver rutinblodproverna. LCH är underbart.

Så, som sagt, om drygt en vecka blir det en heldag i Borås med MR och blodprover. Nej, det ska inte vara en heldag utan bara några timmar, men jag vet ju hur det brukar bli så jag räknar med hela dagen för säkerhets skull. Blir ju superskoj för mig också och inte alls jobbigt med tanke på att det är mindre än en vecka efter min operation, men det ska säkert gå bra. JA, det är jag som tar detta och inte M och det är helt och hållet mitt eget val. Jag vill sköta allt som har med Elmers vårdkontakter att göra eftersom det är jag och inte M som kan LCH. Jag kan LCH bättre än de flesta vårdpersonal Elmer träffar ens, så det känns tryggast.

Veckan efter MR så har jag telefon tid med läkaren från avdelningen där Elmer var inlagd när han gjorde sina skopier. Då ska jag få veta resultatet. Jag är inte det minsta bekymrad, jag har ju vetat ända från början att det inte kommer att visa något överhuvudtaget. LCH i tarmen är alldeles för svårbevisat för att jag ska tro att undersökningen visar något. Men det var ju bra att få undersökningen gjord, om inte annat för att utesluta Celiaki.

I slutet av November ska han sen tillbaka till Barncancercentrum och träffa sin läkare där, så vi kan prata om resultatet av alla undersökningar och blodprover. Det troliga där är att vi då kommer att glesa ut till en gång i halvåret äntligen, om allt ser så bra ut som det verkar göra. Att hans LCH är aktiv VET jag och tvivlar inte det minsta på, men den tycks ju åtminstone vara ofarlig som det ser ut nu och blir förhoppningsvis inte elakare än så här. Att sjukdomen är aktiv är jag övertygad att det hänger ihop med hans Mastocytos, att de påverkar varandra tillsammans med hans medfödda risk för autoimmuna sjukdomar.

Mer vårdkontakter än så här får vi hoppas att han slipper nu det här året iallafall.
Sötisen (från när han var inlagd för ett par veckor sedan).

Bara några få dagar till operationen...

Oj, har inte skrivit på någon dag, kanske dags :-)

Måendet, inspirationen och så där har inte varit toppen det sista. Jag har hängt rätt mycket hemma hos syster S på kvällarna och kollat på en massa filmer.

Händelserik vecka som väntar nu och jag är hyfsat nervös :-/ det är ju ingen liten operation och min kirurg har bara gjort EN sån här operation innan och är ingen plastikkirurg. Det har inte stört mig det minsta innan, men nu när det är såååå nära, så börjar det göra mig lite nojig. Han klarar det säkert utmärkt, men ändå, lite läskigt känns det.

Tur att jag ska till sjukhuset på tisdag och prata med planeringssköterska, kirurg och narkosläkare. Förhoppningsvis känns det lugnare därefter.

Lite tufft att det är "min vecka" med barnen bara. Vi har dem inte varannan vecka men ena veckan har jag mån, tis, fre, lör, sön och andra veckan tors. Sen har jag varje vardagsmorgon 05:30-08:00 även på M:s mornar. Nu på onsdag när jag ska opereras så ska jag lämna barnen på dagis på morgonen innan jag sticker till sjukhuset, men torsdag och fredag morgon får M fixa på något annat sätt. Däremot kan han inte ha dem i helgen :-/ vet inte riktigt hur jag ska fixa detta!

Syster K jobbar i helgen, så hon kan inte hjälpa mig, men jag kanske ska vara hos syster A, iallafall fred till lörd. Sen kanske jag ska vara hos syster S från lördag till söndag och söndag natt kan nog M ha barnen förhoppningsvis. Ja, alltså, jag ska inte ha barnvakt, men om jag är hemma hos någon annan med barnen så finns det ju någon som kan hjälpa mig, om det är något jag inte fixar själv. Jag vet ju inte hur ont jag kommer ha.

Elmer är så liten, så jag lyfter ju honom en massa, jag brukar tex BÄRA honom till och från dagis hemifrån, men han är ju trots allt 2 år och har egna ben att gå med, så många av lyften är egentligen bara vana och lathet från min sida. Nu får jag ju testa hur mycket han klarar själv. Han KAN ju klättra i och ur bilbarnstolen och matstolen och han kan gå själv till och från dagis och han kan klättra upp på skötbordet om han får hålla en hand (att byta på golvet kommer INTE vara lättare för mig - tvärt om). Det jag är orolig för är att han ska få något spel/utbrott och vägra gå (så där så man får lyfta upp ungen och gå ändå - det kan jag ju inte) eller ännu värre; sliter sig loss från handen och springer iväg åt något annat håll, men jag hoppas att han är stor nog att förstå "mamma har ont" och så där. Alvin kommer förstå.

NÅJA det ordnar sig säkert med allt, det brukar ju göra det. Nu först blir det en halvdag på sjukhuset på tisdag för provtagning och samtal och sen tillbaka onsdag morgon för operation.


Fatta hur NÄRA det är nu :-o  *hua*Klockrent!


Ortopedteknik ...och det närmar sig :-/

Idag har jag varit till ortopedtekniska avdelningen i Borås och provat ut en stödgördel att ha efter operationen.

JÄTTETJUSIGT blir det ;-) Jag vet inte hur länge jag kommer att behöva använda den efter operationen, men det blir väl någon vecka.

På tisdag ska jag till sjukhuset och träffa planeringssköterskan, lämna blodprover, prata med kirurgen och narkosläkaren och så blir jag inskriven.

På onsdag ska jag komma tillbaka på morgonen och så är det dags för operation. Själva operationen tar någon timme. Sen gissar jag att jag får gå (hahaha ÅKA!) hem på torsdag. Då är jag ihopsydd, ihoptejpad, svullen, iproppad lite piller mot smärta och försedd med mysiga dränageslangar rakt ut ur magen (Googla så får du se hur fräscht det ser ut).


Hua så nära det är nu! :-o


Gördeln jag provade ut idag ska sys till lite så de skickar den till sjukhuset i Skene så den finns där nästa vecka, jag fick inte med den idag. Så här ser den ut:
Naglar <3

Har ju glömt visa naglarna jag gjorde förra veckan :-) ...eller ja, JAG gjorde dem ju inte, jag köpte dem :-)


Mini A Ture vinteroverall, utrop: 1 kr

In och buda :-) Kanske får du en värstingoverall för en hundring? En tjuga? Eller en TIA? :-o Passa på :-)


HÄR hittar du min tradera-annons (där finns även information och fler bilder).Bwahahaha :-))

*LOL* epic fail...

(animerad gif, så man måste öppna och kolla inlägget - skrivet till er som bara ser förhandsvisningen på bloglovin eller Facebook :-P )
Hahahahahahahahaha

iPhonespel, naglar och en jävla massa fikande ;-)

Angry Birds = Angry Player!

Hahahaha :-D Jag laddade hem Angry Birds häromdagen - gratisversionen och fastnade! Skitkul, men jävligt irriterande :-D Den var ju lätt att klara så jag laddade ner betalversionen och det var det verkligen värt för jag älskar spelet :-)

Jag och Susanne satt häromkvällen och spelade på varsin telefon och typ tävlade hehehe.

Jag hade det jättebra hos syster! Skulle ju som sagt bara dit och ta en kaffe och nybakade bullar men nope, jag blev kvar. Blev bjuden på jättegod mat som hennes sambo Mikael lagade medan och och syster spelade spel :-P Sen kollade vi på film lite senare, efter att Suss bakat Kärleksmums/mockarutor *dreggel*.

Filmen vi såg var "Arthur" och den var faktiskt skitkul! *rekommenderar*.

Plötsligt var klockan nästan midnatt :-o Lite jobbigt när jag ska upp och ta emot barnen ultratidigt (05:30) på morgonen. Kom i säng halv två på natten.

Igår åkte jag till Borås för att fixa naglarna och GUD vilken lättnad, jag är sååå lycklig nu! Jag har MINA naglar igen! Mina älskade naglar, gjorda på Luxury Nails i Borås och jag säger bara; ALDRIG mer gelenaglar eller naglar gjorda någon annanstans! Jag gjorde ju dumheten att gå och göra naglar på Luxury Nails först och fick extremt höga krav och förväntningar på naglar så inget annat duger :-)

Naglarna jag gjorde på Mallorca (gelenaglar för nästan 600 kr) gjorde jag torsdagen innan jag åkte hem och följande måndag bröt jag av två naglar, de typ bara flög av utan att jag gjort något! Tog bort de andra och jisses, det var ju bara att plocka loss! Jag hade lika gärna kunnat köpa lösnaglar på ICA och klistrat fast själv! Näe tacka vet jag akryl och gjorda av ett proffs med slipmaskin, riktiga grejer och extremt mycket erfarenhet! Naglarna jag gjorde igår, white and pink, kostade 630 och då var 70 kr av det design målat på 2 naglar. Påfyllning senare är såklart mycket billigare.

Ni förståååår inte vilken lättnad det var!!!

Efter nagelfix så åkte jag och hämtade Rachel så tog vi en fika på stan och pratade ikapp eftersom vi inte träffats på flera veckor.

Idag börjar min barnhelg och jag ska ha alla mina pojkar hemma. Ojoj det kommer bli livat :-) får åka en sväng till affären och shoppa lite så jag klarar helgen. Först en lektion på skolan.

Bilder på mina nya naglar kommer senare. MINA naglar! Det känns verkligen så! De andra naglarna jag haft har känts som "fixade naglar" mendan dessa känns som MINA MINA MINA. Det är en sådan extrem lättnad så det är obeskrivligt *snyft*


JUST JA! MÅSTE BRÄTTA;

Mitt vanliga nummer 0702-717775 funkar nu på min iPhone :-D


Ha en bra dag alla :-) <3


Spaghettikorv!

Det här gjorde jag för ett par veckor sen :-) Ville bara dela med mig:

Var självklart tvungen att testa detta tips från Facebook som cirkulerade då för några veckor sedan  :-)


Jag stekte korven först så den fick lite yta och insidan blev mjuk så det blev lättare att sticka in spaghetti.

Jag la dem i kallt vatten som jag kokade upp. Genom att de hängde med från början luckrades spaghettin upp snabbare och koktiden blev kortare = mindre sönderkokt korv.

Kokade lite mer spaghetti vid sidan av och hade röd karamellfärg i kokvattnet.

Kanelbullens dag ;-)

Är hemma hos syster S och äter bullar. Hon skrev på Facebook att hon bakade så jag hoppade in i bilen direkt ;-) jag missade ju kanelbullens dag när jag var på Mallorca. Men nu efter alla bullar blir det MAT också :-D systers karl står och lagar mat medan jag och S leker med våra iphone ;-)


Jag har en iPhone! Läckra tillbehör!!!

Jag har haft Telia sedan urminnes tider, men tycker att det är lite dyrt. Deras kundtjänst och support har väl inte heller imponerat på mig precis...! Dags att byta!

Jag har smakat på det här sen i juli nu och varit i desperat behov av en ny telefon och då är det iPhone 4 jag siktat in mig på. De senaste 2 månaderna har jag levt med en Xperia X10 mini pro, som det inte går att prata i (inget ljud) och en lånad Xperia X10 mini, som man inte kan SMS:a med. Kalas!!!

Nu kunde jag inte vänta längre så i slutet av förra veckan ringde jag upp Tre (eftersom de flesta i min närhet som jag pratar mycket med har Tre) och frågade vad de hade att erbjuda. Jag sa flera gånger "Vad är haken?" för det kändes verkligen FÖR bra för att vara sant! ...i jämförelse med Telia! Men näe, det tycks vara så att det ÄR så bra som det låter :-o Om jag ringer för mer än 100 kronor men mindre än 500 kronor (och det gör jag!) så blir detta billigare än jag har nu med Telia, PLUS att jag fick en iPhone! Jag har bundit mig i 24 månader och det stör mig inte det minsta. Jag har alltid bundit mig 2 år i taget hos Telia också.

Ringde upp Telia direkt efter samtalet med Tre och bad dem släppa mitt nummer och avsluta abonnemanget (jag är bunden till 18 december) så det kommer att komma en slutfaktura där.

Ja, som sagt, numret kommer jag behålla (0702-717775) för det har jag haft sen dinosauriernas tid ungefär och vill för allt i världen INTE byta. Just nu och typ en vecka framåt har jag dock ett tillfälligt nummer (076-0153478).

IGÅR redan kom en paketavi och 20 minuter efter jag plockat paketavin ur brevlådan hade jag åkt och hämtat ut lilla älsklingen på Konsum och hunnit hem igen :-D

Jag har valt en VIT, för det är finast tycker jag. Jag har också köpt lite "kläder" till henne :-D fast de har inte kommit hem än.


KOLLA så fina!*LOVE*


Sååå söt


Egentligen var det Game Boy:en jag ville ha men nu blev det båda.


Fyra fina kasettband :-D


Kanske är bra ibland?10 skärmskydd kan vara bra :-)

Jaha! det här ser ju snordyrt ut...?!

Inte alls! ALLT detta inklusive frakt ...ca 300 kronor. Ganska okej va?

Ja, naturligtvis är allt nytt!
Apropå Iphone; älskar den här bilden nedan hahahaha


Hen fick en diagnos :-)

För ett tag sen skrev jag om en halvårsbebis som jag "hittat" på Facebook och pratat med ganska mycket med barnets mamma och sagt åt henne att det hennes bebis har är en sjukdom som heter Mastocytos, dvs en av Elmers sjukdomar. Ett väldigt uppenbart fall av Mastocytos av den vanligaste typen; Urticaria Pigmentosa.

Hen fick en tid hos en hudspecialist som varken ville sätta en diagnos eller ta ett prov på huden, trots att det var så uppenbart att det var Mastocytos. Hon bara gav en ny tid för att fler hudläkare skulle ta en titt.

Guess what?!

Mamman kom med bebisen till sjukhuset en andra gång och visade upp och tänka sig! Utan prov på huden kunde de sätta en solklar diagnos:

MASTOCYTOS!

Skönt, nu slipper mamman undra mer. Det är alltid skönare att ha en diagnos än att ha en oro och undran!


Detta är Masto av UP-typ (inte bebisen jag pratar om, bilden är från nätet):


Tummy Tuck - känsliga varnas

Om du är känslig så ska du hoppa över det här inlägget :-)


Själv är jag inte det minsta känslig (satt och åt mat medan jag tittade på filmerna). Jag tycker tvärt om att det känns bättre att veta exakt hur min operation kommer att gå till ...men så är jag också kontrollfreak, så det kan ju bero på det ;-)

"Skära upp ett snitt, lossa naveln, sy ihop magmusklerna, dra ner skinnet, nytt hål för naveln, sy ihop snittet" låter ju ganska smidigt och inte så äckligt. Verkligheten, hur det faktiskt SER UT när detta görs är dock lite äckligt haha :-)


Snitta upp, lossa skinn och sy ihop magmusklerna:

Avlägsna överskottshud, skapa en ny navel och sy ihop allt:Duktigt, Elmer...

Min söte bebis var jätteduktig i morse och smörjde in blöjområdet med Inotyol.


Synd bara att han glömde att ta av byxorna först...
Magen före operation *bilder*

Så här ser min mage ut!

Extremt dålig bildkvalié, men jag ville ändå visa nu hur min mage ser ut nu idag. Lovar att ta nya, bättre bilder, precis innan operationen och på onsdag är det 2 veckor kvar dit.

Yttermåttet på fingrarna visar ungefär mellanrummet när jag slappnar av.
INDRAGEN mage från sidan.
Överskott :-P med lite tur är det tillräckligt för att bara få ett snitt i bikinilinjen, annars får jag ett ärr upp mot naveln. Gör mig inget, men om jag får välja mellan de två alternativen...
Framifrån. Avslappnad mage och häng.Lite överskott som sagt.
Spänd mage. Jag tycker nog att det syns att det inte är själva musklerna det är fel på, utan mellanrummet mellan dem. Visst blir överskottsskinnet gulligt när jag spänner magen? :-) Bebispåse ♥
Att komma från en håla *LMFAO*

HAHAHAHA :-D snott denna från Facebook för att det är skrämmande, exakt klockrent!

Passar på de flesta hålor i Sverige, men nu gjorde jag en Jämtlandversion eftersom jag kommer ifrån Jämtland och har bott i flera stycken hålor där.


DU VET ATT DU KOMMER FRÅN EN HÅLA I JÄMTLAND NÄR:

Du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor.
Du mäter avstånd i timmar.
Du ser folk ha på sig jaktkläder vid sociala evenemang.
Du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att ens blinka.
Minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen för det är hans bror.
Du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem.
Du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Coop Forum.
Älgar är bara en del av sceneriet.
Du tycker en EPA-traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe- och körkortsåldern.
Att "klä upp sig" innebär att stoppa in flanellkjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena strumpor.
När du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon.
Du kan namnge alla som du tog examen med.
Du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest.
Skolorna stänger inte för att det snöar.
Du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din ålder.
Det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun.
Du har i princip inte något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon du mer eller mindre känner.
Du tycker att män som har rosa tröjor är gay.
Du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt" ha liknande kläder.
Du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll, det fanns bara ett.
Du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts.
Helgspänning innebär att åka till Östersund.
Din lärare förväxlade dig med ditt syskon eller din moder/fader.
"Gula sidorna" består av 4 sidor.
Du blinkar inte för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall.
Du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer.
Halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten.
...och sen från filmen Jägarna, naturligtvis:

Skrattkramp!

Jenna Marbles är så sjukt rolig :-)

Jag har redan för evigheter sedan visat "How To Trick People Into Thinking You're Good Looking" och den går att se hur många gånger som helst :-D

Här kommer några nya favoriter:


When The Face Doesn't Work
Bakgrundshistoria; hon gjorde en video där hon gav ett tips på hur man blir av med tex en kille på krogen och det är att göra världens konstigaste min "the face". Se fortsättningen här:

How To Get Ready For A Date
Underwear Horoscope:


Ett LCH-barn berättar...

Reality check...

Dags för världen att öppna ögonen.

Det HÄR är verkligheten för de flesta barn med Histio. Det HÄR är skräcken för oss andra Histioföräldrar med Histiobarn som med tiden kan hamna där.

Histio plågar, är ett liv fyllt av rädsla och i värsta fall att i slutänden få begrava sitt barn.


Se gärna det här korta lilla klippet om Histio:
Jack blev sjuk redan någon vecka efter födseln. Langerhans cellhistiocytos. Han var livshotande sjuk och senare triggade hans LCH igång en sekundär HLH. Överlevnadschanserna kan inte bli så mycket sämre. Efter 19 månader på sjukhus, cellgiftsbehandlingar, månader i respirator, TRE (!) benmärgstransplantationer ...så är Jack en glad och frisk liten kille och vi hoppas att hans sjukdom aldrig någonsin återkommer.


****


Några av inläggen postade de senaste dagarna i "Our Histio family"-gruppen på Facebook:


"I so freaking hate histio!! I hate what it has done to my baby!! M***** is slipping into coma. He no longer opens his eyes. He can bearly squeeze your hand. He has also lost ability to answer simple question. He also has uncontrolled face movements. And there is nothing I can do but pray!! Pray for a miracle!!!"

"Well R***'s PET results came back today, and his LCH is back in his Thymus gland. I knew remission was too good to be true. So we get to have a MRI tomorrow just to check his head. After tomorrow we will know what treatment measures to do."

"We got home after 9 hours of running tests on my precious S**** with very few answers except to follow up with the pediatrician and Dr. McClain's team this week. In the mean time, S**** still feels terrible, with nausea, weird rashes, abdominal pain, enlarged spleen and dizzy and I'm praying that someone sees SOMETHING on all these tests that might point to a reason! I'm so tired and worried."


Varje dag skiver Histio-föräldrar mängder av liknande saker. Skriver om när barnen är som sjukast, skriver om när oron är som värst och skriver om att det inte finns mer att göra och att det är dags att släppa taget om sitt barn. Sen det värsta; någon gång i månaden kommer de där hemska inläggen som berättar att ett Histiobarn förlorat kampen och somnat in.


Vardagen i Histiofamiljer. Antingen dör barnet eller är mitt i en jobbig behandling och resten av tiden går ut på att oroa sig. Oroa sig för varje infektion, varje utslag, varje bula, varje öroninflammation, varje förhöjd temp, varje omgång diarré eller kräkningar. Varje gång barnet säger "jag mår inte bra" eller "jag har ont" eller en så enkel sak som att aptiten är dålig. Oro, oro, oro. Histio blir en del av livet. Det finns inget "livet efter Histio". Histio stannar föralltid.

Jag ska göra en Tummy Tuck (full bukplastik) *uppdaterad*

Nu har jag skrivit i flera månader att jag ska göra en operation. Det är dags att börja skriva om den känner jag, för om ni ska följa bloggen kommer ni få följa med på den resan också. Jag är skitnervös!

Som jag berättat tidigare så har jag ett rejält mellanrum mellan magmusklerna - Diastasis Recti. Vi har mätt mellanrummet med CT och det är rätt ordentligt brett ovanför naveln och upp till revbenen.

Jag har dragit mig för att skriva om det eftersom jag VET att det finns surfittor där ute som inte fattar att det är av medicinska skäl man gör en sådan operation, full bukplastik (a.k.a. Tummy Tuck) genom Landstinget.

Jag har tagit ett par bilder (se längre ner) där jag lutar mig lite lätt bakåt så mellanrummet syns bättre. Det här är inget jag lyckats åtgärda på egen hand med rekommenderade övningar.

Jag träffade kirurgen första gången i våras, gjorde CT strax efter och nu i början av hösten gjorde jag en Gastroskopi för att se så det inte är några fel på insidan så-att-säga. Samma dag fick jag beviljat av min kirurg att göra operationen och fick en tid. Operationsdatumet närmar sig nu med stormsteg.

Det här är absolut inget litet rutiningrepp utan ganska avancerat. Tänk på att bara ett kejsarsnitt räknas som en stor bukoperation.

Det är alltså inte en plastikkirurg som ska göra operationen, utan en "vanlig" kirurg och operationen kommer ske här på lilla SÄS i Skene om ca 3 veckor. Nästa vecka ska jag till SÄS i Borås och prova ut en gördel som jag ska ha efter operationen för att läkningen ska bli bra.

Hur går det till?

Man lägger ett snitt från höft till höft (detta KAN, med lite tur döljas bakom troskanten, men det är ingen garanti för det). Efter det snittet skär man loss runt naveln och viker upp hela huden upp till revbenen och blottar hela insidan. Sedan bokstavligen SYR man ihop magmusklerna så mellanrummet försvinner. Kirurgen kommer antagligen använda ett nät också för att förstärka.

Därefter draaar man ner all hud så långt ner man kan. Eftersom det gamla hålet för naveln då hamnar längre ner än naveln så gör man ett nytt hål i huden vid naveln och syr till en så snygg navel som möjligt.

Resten av huden drar man ner under höft-till-höft-snittet och skär loss överskottet av hud och syr ihop det långa snittet. Slutresultatet är alltså att man får ihopsydda magmuskler och blir av med överskottshuden.

Eftersom jag inte har så väldigt mycket överskottshud så kommer det gamla hålet för naveln mest troligt inte hamna under det långa snittet vilket betyder att jag kommer få ett ärr rakt upp också. Lite som ett upp-och-ner-vänt T.


Markeringarna visar var mina ärr kommer att sitta.Vill du se före-och-efter-bilder kan du kolla in det här youtube-klippet (finns många filmer på youtube om Tummy Tuck.


Här är en kort film som förklarar själva ingreppet:


Jag har fått en del frågor och det är bra att ni frågor om ni undrar något. Tänkte svara här i samma inlägg:
Jag har inte "gått till väga" alls för att få en operation. Jag har vetat att jag haft väldigt delade magmuskler, men inte funderat över en operation. I våras fick jag akut jätteont i magen och hamnade på vårdcentralen och det var läkaren jag träffade där som först uppmärksammade detta typ "oj, du har väldigt delade magmuskler, har det aldrig varit tal om att sy ihop dem?". Jag visste inte ens att man kunde det. Hon skickade en remiss till kirurgen för en bedömning.
Ett par månader senare var jag till kirurgen som klämde, kände och skickade mig på en CT buk (Datortomografi) veckan efter. Det här egentligen det enda sättet att få en riktig mätning på mellanrummet, dvs när man ligger platt på rygg och avslappnat. Tipset man brukar få att ligga på rygg och böja sig uppåt och känna hur många fingrar man får in mellan musklerna är inte tillförlitligt och det är absolut inte så som jag gör på bilderna ovan heller.
Jag tog dessa bilder för att det i MITT fall stämmer överens med mellanrummet vi mätte upp med CT. Mitt värsta ställe är mellan naveln och revbenen. Är det farligt? Mja, alltså farligt och farligt, det ökar risken att få bråck eftersom bukväggen inte får något stöd av magmusklerna.
Gör det ont? Vanligtvis inte men när jag äter mycket (och jag lovar - jag kan äta MYCKET eftersom inget håller emot) så får jag gravidmage på riktigt, ingen sån liten söt bula. Med min "diet" att äta vad jag vill när jag vill så blir det att jag äter feta och söta saker och då är det inga problem eftersom feta saker gör mig mätt snabbare så att mängden jag äter blir mindre. När magen blir väldigt utspänd (när jag äter bara nyttigt) så gör det ont, ja. Ibland helt tokont.
Detta onda plus risken för bråck i området ovanför naveln var det avgörande för att kirurgen ville göra operationen. Det har inget med utseende att göra. Jo, när jag äter mycket och ser ut som höggravid (eftersom jag är så smal i övrigt så ser jag GRAVID ut, inte överviktig) och det är pinsamt i vissa situationer.
Att jag har en liten påse på magen är INTE något som stör mig. Hade det stört mig hade jag inte varit med i VeckoRevyn i våras med en bild på mig i enbart trosor och BH, för att visa upp magen, eller hur? Men ja, jag ser fram emot att kunna äta utan att se höggravid ut och jag ser fram emot att kanske få en riktig navel för första gången på 14 år (innan jag blev gravid med Victor). Jag har inte haft en normal navel sen jag var 15 år gammal. Naveln man får efter en sån sån här operation syns att den är "konstgjord", men det är iallafall en navel.
Hur gör du får att få en operation? Först och främt måste du ha ett normalt BMI. Du kommer inte att få en operation om du är överviktig. När du har en normalvikt och hållt den i ca ett år iallafall så finns det egentligen två anledningar till att få en operation och det ena är som sagt att ha mycket kraftigt delade magmuskler och det andra är att man trots normalvikt har en så väldigt stor skinnpåse, som är så hängig att det medför att det påverkar hygienen i övrigt finns det mått för hur stort "hänget" ska vara när man står upp rakryggad. Du kan vända dig till vårdcentralen som första steg men annars finns också såkallade "egenremisser", vet inte om det finns i alla Landsting.
De flesta som beviljas dessa operationer är personer som varit gravit överviktiga, gjort en Gastric Bypass-operation, gått ner till normalvikt och sedan hållt den vikten i minst 12 månader. Då är det nästan alltid så att man har en väldigt väldigt stor påse på magen. Kraftig övervikt och graviditeter är de största anledningarna till delade magmuskler också.
Om du inte blir beviljad en operation går de att köpa och en full bukplastik kostar, vad jag vet, mellan 40.000-60.000 kr på en plastikklinik.
Min operation kommer som sagt att utföras av en helt vanlig kirurg och inte en plastikkirurg. Har har gjort en sådan operation EN gång tidigare, så det här är verkligen ingen skönhetsoperation och jag förväntar mig inga underverk utseendemässigt. Det jag förväntar mig är att de fysiska besvären och riskerna ska försvinna.
Slutligen: Svar på frågan ang rökning; ja, jag är fullt medveten om att man inte ska röka före och efter en operation överhuvudtaget och att det än viktigare vid en större operation. Rökning förstör/försvårar läkningsprocessen eftersom det bland annat drar ihop blodkärlen.
Jag har fått en del frågor och det är bra att ni frågor om ni undrar något. Tänkte svara här i samma inlägg:

Jag har inte "gått till väga" alls för att få en operation. Jag har vetat att jag haft väldigt delade magmuskler, men inte funderat över en operation. I våras fick jag akut jätteont i magen och hamnade på vårdcentralen och det var läkaren jag träffade där som först uppmärksammade detta typ "oj, du har väldigt delade magmuskler, har det aldrig varit tal om att sy ihop dem?". Jag visste inte ens att man kunde det. Hon skickade en remiss till kirurgen för en bedömning.

Ett par månader senare var jag till kirurgen som klämde, kände och skickade mig på en CT buk (Datortomografi) veckan efter. Det här egentligen det enda sättet att få en riktig mätning på mellanrummet, dvs när man ligger platt på rygg och avslappnat. Tipset man brukar få att ligga på rygg och böja sig uppåt och känna hur många fingrar man får in mellan musklerna är inte tillförlitligt och det är absolut inte så som jag gör på bilderna ovan heller. Jag tog dessa bilder för att det i MITT fall stämmer överens med mellanrummet vi mätte upp med CT. Om du böjer dig på samma sätt och får en utbuktning behöver det inte betyda att du har ett sådant mellanrum. Mitt värsta ställe är mellan naveln och revbenen.

Är det farligt med ett stort mellanrum? Mja, alltså farligt och farligt, det ökar risken att få bråck eftersom bukväggen inte får något stöd av magmusklerna.

Gör det ont att ha mellanrummet? Vanligtvis inte men när jag äter mycket (och jag lovar - jag kan äta MYCKET eftersom inget håller emot) så får jag gravidmage på riktigt, ingen sån liten söt bula. Med min "diet" att äta vad jag vill när jag vill, så blir det att jag äter feta och söta saker och då är det inga problem, eftersom feta saker gör mig mätt snabbare, så att mängden jag äter blir mindre. När magen blir väldigt utspänd (när jag äter bara nyttigt) så gör det ont, ja. Ibland helt tokont, men inte alltid.

Detta onda plus risken för bråck i området ovanför naveln var det avgörande för att kirurgen ville göra operationen. Det har inget med utseende att göra. Jo, när jag äter mycket och ser ut som höggravid (eftersom jag är så smal i övrigt så ser jag GRAVID ut, inte överviktig) så är pinsamt i vissa situationer.

Att jag har en liten påse på magen är INTE något som stör mig. Hade det stört mig hade jag inte varit med i VeckoRevyn i våras med en bild på mig i enbart trosor och BH, för att visa upp magen, eller hur? Men ja, jag ser fram emot att kunna äta utan att se höggravid ut och jag ser fram emot att kanske få en riktig navel för första gången på 14 år (innan jag blev gravid med Victor). Jag har inte haft en normal navel sen jag var 15 år gammal. Naveln man får efter en sån sån här operation syns att den är "konstgjord", men det är iallafall en navel.

Hur gör man för att få en operation? Först och främst måste du ha ett normalt BMI. Du kommer inte att få en operation om du är överviktig. När du har en normalvikt och hållt den i ca ett år iallafall (vad jag vet), så finns det egentligen två anledningar till att få en operation och det ena är som sagt att ha mycket kraftigt delade magmuskler och det andra är att man trots normalvikt, har en väldigt stor skinnpåse, som är så hängig att det medför påverkan på hygienen. I övrigt finns det mått i centimeter för hur stort "hänget" ska vara när man står upp rakryggad. Du kan vända dig till vårdcentralen som första steg men annars finns också såkallade "egenremisser", vet inte om det finns i alla Landsting.

De flesta som beviljas dessa operationer är personer som varit gravt överviktiga, gjort en Gastric bypass-operation, gått ner till normalvikt och sedan hållt den vikten i minst 12 månader. Då är det nästan alltid så att man har en väldigt väldigt stor påse på magen (och andra ställen). Kraftig övervikt och graviditeter är de största anledningarna till delade magmuskler också.

Om du inte blir beviljad en operation går de att köpa och en full bukplastik kostar, vad jag vet, mellan 40.000-60.000 kr på en plastikklinik.

Min operation kommer som sagt att utföras av en helt vanlig kirurg och inte en plastikkirurg. Han har gjort en sådan operation EN gång tidigare, så det här är verkligen ingen skönhetsoperation och jag förväntar mig inga underverk utseendemässigt. Det jag förväntar mig är att de fysiska besvären och riskerna ska försvinna.

Slutligen: Svar på frågan ang rökning; ja, jag är fullt medveten om att man inte ska röka före och efter en operation överhuvudtaget och att det än viktigare vid en större operation. Rökning förstör/försvårar läkningsprocessen eftersom det bland annat drar ihop blodkärlen.
Om du sett ut så här:v. 29+

8/8 -09 exakt en månad till BFv. 38+2 (Elmer föddes i 39+2)


v. 38+2 (Elmer föddes i 39+2)


v. 38+2 (Elmer föddes i 39+2)...och sedan gått ner till det här (jag väger 35,5 kg mindre nu än precis innan Elmer föddes):...Ja, då är risken rätt stor att du också har delade magmuskler ;-)


***

Tillägg

När jag äter så jag blir väldigt mätt och får ordentligt ONT så ser jag ut så här:
Det jättetjusigt ihop med fågelben och spaghettiarmar, jag lovar...

Elmer på sjukhuset *bilder*

Jag har ju redan berättat det mesta om hur Elmers sjukhusbesök var, men jag fick till så himla många fina bilder *skryt* ;-) att jag måste skriva ett till inlägg och även berätta om hur jobbigt det var för Elmer efter undersökningen.

Lilla hjärtat ♥ Han låg så fint och sov på uppvaket när jag kom dit. Fridfullt och med bra siffror på syresättning och puls. En välfungerande PVK med dropp kopplat för att reglera vätska och salter. Det byttes sedan till ett vanligt glukosdropp. SEN började världens pärs. Tratten med syrgas togs bort och man kunde tro att det varit narkosmedel i den, för han vaknade till samma sekund den togs bort och var RASANDE! Heeelt galen! Han ville inte vara i sängen, inte i famnen, ingenstans och ingenting. När man gör skopier så blåser man in en massa luft i tarmarna så han hade ju jätteont magknip och då hade jag ändå varit VÄLDIGT (!) tydlig innan, med att de MÅSTE ge honom smärtlindring, så att han INTE skulle ha ont när han vaknade. De hade gett honom Perfalgan (paracetamol intravenöst), men det hjälpte inte. Luften måste ju ut och ut kommer ingen luft när man är helt vansinnig och spänner varje muskel i kroppen, skriker sig blå och kastar sig hit och dit.

Jag tyckte synd om de andra barnen på uppvaket, men mer synd om min bebis, så jag orkade inte bry mig så mycket om att han störde alla andra. Glass, saft, vatten erbjöds men han bara slog mot allt som man visade fram, slog och sparkade mig. Ville ner på golvet. Tur jag är van vid Hailey och alla hennes slangar så det gick bra för mig att hålla krångelpelle trots droppslang. Tyvärr vek sig slangen på ett och samma ställe hela tiden, så det stasade och då tog vi bort det, även fast han skulle ha behövt glukosdroppet med tanke på att han inte ätit på evigheter och inte druckit sen dagen innan.

Tillslut fick jag gå med honom till avdelningen och han vrålade heeeela vägen och var stel som en pinne. Fick bära honom halvt upp-och-ner. Väl tillbaka på rummet la jag honom på golvet så han låg ihopkrupen på mage, det var den bästa ställningen han kunde hitta. Jag hade då tjatat om att de skulle ge honom smärtlindring men näe, han är sådan för att han vaknat "för tidigt" och har lågt blodsocker. Jooo jag inser också att han har lågt blodsocker men han har ont OCKSÅ. Nej, men han har redan fått Paracetamol och mitt förslag att ge Ibuprofen ratades.

Han blev erbjuden mer isglass och saft men blev bara ännu argare. Stackars bebis! Man måste ju varit helt uttorkad i mun och hals men klarade inte av att ta emot något eller ens titta på grejerna. Det kändes jättejobbigt att inte kunna göra något, inte ens ha honom i famnen (det gjorde honom argare) och att ingen lyssnade på mig.

Efter ytterligare några minuter sa jag att då får ni ge honom en ny dos Midazolam (samma lugnande han fick före undersökningen), men nää så kan man inte göra. Ger man Midazolam när barnet är så upprört så blir det bara värre. Nej, det tror jag inte och jag tycker att det är värt att försöka för han kan ändå inte bli värre...!

Sköterskan gick då och pratade med läkaren och fick godkänt och kom tillbaka med Midazolam som Elmer fick intravenöst. TVÅ minuter tog det ...sen blev han tyst och kröp bort till bordet och kastade sig över isglassen han fått! Jag satte honom i en lånad barnvagn och där satt han och tryckte i sig 2 glassar och ett glas saft.

"Det var nog en VÄLDIGT bra idé att ge Midazolam" sa jag lite halvsyrligt och sköterskan log "Ja, det var nog det ...och det var din idé". Som om det var viktigt för mig att ha rätt? Viktigt för mig var att mitt barn kunde lugna ner sig. När han lugnade ner sig och slappnade av så kom även luften ur magen och magknipet försvann. Dock vill jag påpeka att sköterskan vi hade i övrigt var mycket bra. Trevlig och duktig, så jag klagar absolut inte på henne, hon lyssnade ju faktiskt på mig och frågade läkaren ang. lugnande och lyssnade även dagen innan när jag sa att saften inte kunde ges iskall i sonden, utan måste värmas osv.

Efter ett tag kunde han äta lunch och OJ, han åt som om han inte ätit på 2 dagar! Eller ja just ja, han hade ju inte ätit på nästan två dagar! Han åt på kvällen på söndagen, sen frukost på måndag morgon, men sen spydde han ju upp hela frukosten och nu var det tisdag eftermiddag.

Efter han ätit tog jag honom och la mig på sängen och så somnade både han och jag. Vaknade och åkte hem vid 17:30 ungefär.

MÅSTE bara skryta lite till; jag hittade både till och från sjukhuset på FÖRSTA försöket ;-) erkänn duktigt gjort för att vara jag :-P

Nu är skopihistorien över iallafall och fy vilken jobbig grej att genomgå för ett barn! Nu tog ju Elmer det extremt bra (fram tills uppvaket), vilket jag är väldigt glad för, men jag kan verkligen se framför mig hur hemskt det måste vara för vissa barn. Jag är också VÄLDIGT glad över att SÄS i Borås de senaste två åren lärt mig något viktigt; lita inte på NÅGON, se till att kunna så mycket som möjligt själv.

Sjukvårdspersonal vet INTE ALLS alltid vad de gör och även de som är bra behöver hjälp ibland, för hur det än är så finns det ingen som känner barnet bättre än de egna föräldrarna. Ibland glömmer sjukvårdspersonal detta och TROR att de kan bättre...


Innan bilderna som jag tog med med riktiga kameran
MÅSTE ni bara kolla in albumet med mobilbilder som jag tog typ första halvtimmen vi var där och Elmer var glad, vild och galen. Tokroligt (tycker jag). Orkar inte flytta över dem hit till bloggen.
Saft och glass samtidigt är gott :-)
I brist på annat att äta...


Äntligen av med sonden. Nattinatti bebis.


Dagen efter, på uppvaket efter undersökningen.


Lugnat ner sig efter sitt fruktansvärda utbrott.
Elmer är bra på att äta vanligtvis också, men det här något helt tokigt vad han vräkte i sig. Visserligen tycker han om fisk och potatis och sen är ärtor hans favoritgrönsak, men ändå :-)Casino

Vill du ha chans att vinna snabba pengar? Då är casino någonting för dig!

Miljontals människor spelar just nu både på casinon runt om i landet men även på online casino via sin hemdator. Det populäraste kortspelet folk spelar på dessa ställen är Black Jack. Din minsta satsning i det spelet är oftast 6kr där du kan, med lite tur, göra dom betydligt större. Spelar du casino online får du en casino bonus på din insättning vilket gör att du får en viss procent av din insättning ju mer du spelar Black Jack eller något annat av de casino spelen som erbjuds. När du spelar Black Jack blir du given 2 kort som tillsammans med korten dealern ger ska bli 21 eller högre än det dealern får. Får du en summa som är lägre innebär det att du förlorat given, och får börja om med en ny satsning.Allt gick bra och vi är hemma.

Undersökningarna igår gick jättebra och jag hittade en sovande sötnos på uppvaket efter ett par timmars väntan. Hon som gjort undersökningen kom och berättade att det såg bra ut men att det egentligen inte säger så mycket för det är biopsierna som är det viktiga och det kommer att ta ett antal veckor.

När jag kom till uppvaket såg jag att Elmer hade en PVK i armvecket! Fantastiskt! Senare kikade jag runt på händer, fötter och armar och jo, visst hade han en PVK i armvecket ...men han hade också iallafall 10 misslyckade stick lite överallt på uppräknade ställen. Jag är glad att han sov. Men men, 10 är ju bättre än 14 som sist ;-)

Efter ett tag fick vi komma tillbaka till avdelningen, Elmer fick lunch, sen sov han och sen åkte vi hem.

Jag är JÄTTEDÅLIG och orkar inte alls sitta här och skriva men det senaste jag skrev var att jag satt och väntade och Elmer var nedsövd och mitt uppe i sina undersökningar så jag kände att jag måste gå in och skriva att allt gått bra, om någon undrar.

Tack för alla fina kommentarer till gårdagens inlägg <3
Smygfotat på uppvaket...

Mammas hjälte

Elmers dygn på sjukhuset.

Började skriva det här inlägget seeent igårkväll, efter intag av 50 mg Lyrica, 20 mg Oxascand och 450 mg Lamictal MOUAHAHAHA. Tur jag som genom ett mirakel klickade på spara istället för publicera! Nu när jag läser ser jag att man absolut inte ska ge sig på att skriva på medicin haha :-P Anyway, här kommer berättelsen om min tappre hjälte;

Igår morse vaknade Elmer och bjöd på en diarréblöja. En sån vanlig "Elmer mage", men eftersom han spytt för några dagar sen så ringde jag avdelningen och frågde hur vi skulle göra. Sköterskan tyckte som jag, att det inte lät som magsjuka och tyckte vi skulle komma på avtalad tid och genomföra detta iallafall. Blir ju en väldigt märklig situation om man ska ställa in en undersökning för att han har diarré när det är pga. att han har diarré som undersökningen ska göras...

Kvart i 11 igår förmiddag kom vi till avdelning 334 på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus och fick träffa en jättebra och trevlig sköterska, som vägde, mätte och pratade lite om Elmers problem med att stickas. Sen fick vi prata med läkaren och hon gjorde rutinundersökningar (klämma på magen, kolla hjärta/lungor, kolla hals och öron osv) Vi pratade också om Elmers magbesvär, hur diarréerna ser ut och när han har kräkningar. Jag sa att flytande föda funkar mycket dåligt och brukar komma upp igen pga att det inte finns något i form av fast föda som stoppar.

Pratade om hur svårstucken han är även med läkaren så hon sa att det var bäst att narkosläkaren fick komma och prata med mig om detta.


In på vårt rum och så första tabletten med Toilax. Elmer svalde den hur lätt som helst och impade på sköterskorna. Sen hällde han i sig en halvliter saft på några minuter *LOL* och mycket riktigt - upp kom det igen, tillsammans med morgonens frukost. GUD så söt han var, jag fick ont i hjärtat! När han kände att han var på väg att spy så kastade han sig efter den pyttelilla plastkoppen som Toilaxtabletten kommit i. Ni vet en sån liten genomskinlig miniburk. DEN tog han och spydde i för att inte spy på golvet.

När man är 2 år har man en ganska dålig uppfattning om volym, så han blev ganska förvånad när kräkset fyllde koppen, hela honom och en stor pöl på golvet. Lilla hjärtat ♥ han som verkligen försökt att kräkas "fint".

In i duschen, klädbyte och städning. Inte jättekul att bli duschad i ett kallt rum och flyttas till skötbordet och få handduk. Han frös så han skakade men sa inte ett knyst.

Sen blev det full fart på lilleman. Han undersökte rummet ordentligt och var i varje vrå, klättrade på möblerna, hoppade från stolar ner på golvet, stod i fönstret och smakade på en blomma, hängde i gardinerna osv. Hade skitkul och var jätteglad :-D han fortsatte att dricka så mycket han kunde men fick ta det lite lugnare.

Vi gick ut för att parkera om bilen på gratisparkeringen med parkeringstillstånd. Blev en lång promenad för plutten tillbaka men han knatade på utan att klaga. Väl tillbaka på rummet var han väldigt trött, så jag la honom i sängen och där låg han lugnt och tittade och sen sprakade det till ORDENTLIGT i blöjan. Hela sängen, alla kläder, fulla blöjan, hela Elmer nerbajsad med diarré. In i duschen igen, men bebisen protesterade inte. Han låg och frös och var blå och fick nya kläder och sen ner i sängen igen.

Sköterskan kom in och föreslog sond för att försäkra oss om att han skulle få i sig de 2 liter klar vätska han skulle ha. Jag var väl inte jättesugen på att utsätta honom för sond, efter att ha sett Hailey byta sond en massa gånger och det är INTE en kul upplevelse för barnet, men jag accepterade. Det är så otroligt viktigt för honom att ha en helt ren tarm eftersom LCH i tarmarna är extremt svårt att se.

In i undersökningsrummet och in med slangen i näsan. Han blev lite ledsen och gnydde "aaaje, aaaje" med ynklig liten röst. Visade honom i spegeln vad det var han hade i näsan - att det var samma som Hailey och då blev han lugn.

In på vårt rum igen och så kopplade sköterskan saft i sonden - DÅ protesterade han. Jag sa att det nog är väldigt otrevligt att få iskall vätska i sonden, så hon stängde av och gick och värmde saften och då gick det jättebra. Jag la honom i sängen och han bara låg där, tyst och stilla. Sa inte ett ljud, bara låg och tittade och såg ledsen ut och sen slocknade han och SOV. Det var vid 15-tiden eller något sådant och sen SOV ungen och sov sov sov. Medan han sov hann vi få i honom tre (eller var det fyra?) flaskor saft, ganska sakta, ca 250 ml/timmen.

När han vaknade (ca 18:30) fick vi en full blöja igen. Dusch, nya kläder, nya sängkläder och bebis sa ...ingenting. Han fick Klyx i rumpan och var tyst, bara lyfte upp benen och ut med rumpan (han är van att jag tar tempen i rumpan) och sköterskan var mäkta imponerad över hur lugn och duktig han var. Han bara accepterade allt man gjorde. Inte ett knyst. Så var han sedan resten av kvällen, bara låg i sängen och tittade på TV och var inte ALLS sig själv. Han brukar ju vara vild och sprallig. Blev ju då några fler duschar och klädbyten. Stackars plutt, han frös som en tok varje gång men sa fortfarande INGET.

Typ 22:30 somnade han för natten. 

Nu på morgonen vaknade jag av att han började röra på sig tio i 6. Perfekt eftersom han skulle få en ny omgång Klyx kl 6. Först ett blöjbyte med tillhörande dusch. Inget roligt sätt att vakna på morgonen men han accepterade både Klyx och det blöjbyte och duschen som kom därefter.

Han la sg på mage i ett hörn på golvet och såg helt olycklig ut så jag tog upp honom och bara kramades och sen satt han i mitt knä med kudde och täcke och tittade på TV till halv 8 då han fick ett Emlaplåster i ena armvecket och ett värmeplåster på andra (den bra armen som Elmer sköterska M på barndagvården brukar lyckas med).

Klockan 07:45 var det dags för lugnande, Midazolam, i rumpan och trots att han fått Klyx två gånger var han inte skrämd utan lyfte så snällt upp benen i vanlig ordning och sa inget.

SEN blev det iallafall lite bus i pojken så han blev glad och fnissig :-) Iväg för nedsövning och skopier. Två sköterskor kom in och kollade på Elmers armveck. Kände och klämde men näe, de kunde inte hitta någonstans att sätta en PVK. OJ så förvånad jag blev ...NOT! De försökte inte ens utan narkosläkaren (?) kom och pratade med mig och sa att de helt enkelt söver honom med mask.

-Var beredd på att det kommer bli obehagligt.
-Det är lugnt, vi är ganska vana.
-Ja men du kommer få hålla fast honom i armarna.
-Ingen fara :-)
-Ja, jag vill bara förvarna för han kommer bli ledsen, 999 av 1000 barn börjar gråta.
-Det går nog bra.

In i operationssalen och fram med masken. Elmer tog tag i den och tryckte den över ansikte och mun. Narkosläkaren blev lite förvånad "Har han astma?" jag "eh, va? Näe" han "hm ...okeeej, nej jag tänkte om han var van att andas så här i mask". Sen på med gasen och Elmer tyckte det luktade lite illa men blev inte ledsen. Han somnade och flyttades från min famn till britsen och jag gick ut.

Nu är han där och jag är här på rummet på avdelningen och väntar.


FAN så imponerad och stolt jag är över min lille kille ♥ ♥ ♥

Hoppas någon orkade läsa hela texten om min hjälte

Naglar och solbränna *bilder*

Ja, jag skulle ju skriva om de nya naglarna :-)

Herregud vilken KATASTROF mina naglar var innan! Jag försökte ta bort allt gammalt material själv och förstörde då mina egna naglar totalt där under. Det såg verkligen förjävla illa ut och var inte speciellt skönt på de ställena det var hål ända igenom nageln...!

Inget lätt projekt för tjejen som skulle göra nya naglar till mig med andra ord mouahahaha. De vita tipparna fick vi sätta toklångt in, vilket jag själv tycker är hemskt fult, men det fanns ju inget direkt alternativ :-) Gjorde vita tippar med genomskinlig gele. Jag har aldrig sett någon vara så extremt noggrann. Otroligt bra jobbat. Hon visste vad hon gjorde. 

Sååå nu har jag testat både proffsigt gjorda akrylnaglar och proffsigt gjorda gelenaglar. Jag gillar gelenaglarna, hon gjorde dem tunna så de känns mer som vanliga naglar och det går att klia sig, det gick mindre bra med akrylnaglarna jag gjort i Borås.

Akrylnaglarna har jag varit toooknöjd med och de har hållt fantastiskt bra. Jag har inget att anmärka på alls. Nu återstår det att se om det är någon hållbarhet i gelenaglarna. Annars fortsätter jag med mina akrylnaglar som vanligt :-)Så här såg mina naglar ut efter att jag försökt ta bort gammalt. Snyggt va? ;-) Hål rakt igenom nageln på vissa ställen och på flera ställen fortfarande gammalt material kvar. DET HÄR var alltså vad nageltjejen fick att jobba med *LOL*


Resultatet då:

BONUS: Sitta två timmar framför en toksöt tjej. Så där fin att jag knappt kunde med att titta på henne. Okej, inte världens bästa bild för att visa detta, men jag lovar - hon var något extra :-) Ögongodis minst sagt.

***

Sen var det färgen ...blev det någon solbränna? Jag har jättesvårt att få färg så med tanke på det gick det ju ganska bra :-)
Visst har jag söta barn? :-) ♥ ♥ ♥

HEMMA! Inte kul :'-(

Vid 20-tiden igårkväll landade jag på Landvetter och möttes av syster S och systerdotter C. Resan är slut för den här gången ...men det lär nog inte dröja toklänge innan jag hittar tillbaka till Mallorca.

Idag hämtade jag hem mina småkillar och trodde jag skulle börja gråta av lycka men det gjorde jag inte. Jag blev bara lycklig av att se dem, krama dem och ha dem nära ♥ ♥ ♥ Saknat dem grymt mycket.

Gråtkalaset jag skrev om häromdagen att jag trodde skulle komma när jag hämtade killarna kom istället tidigare än väntat. Inte när jag hämtade barnen, utan när jag lämnade Mallorca :'-( från bilen på väg till flygplatsen och hela vägen till Göteborg rann tårarna med få uppehåll. Fick anstränga mig i Tyskland på mellanlandning för att låtsas vara normal och icke-gråtig. Under båda flygturerna satt jag med ansiktet mot fönstret och lipade så diskret jag kunde bakom mina solbrillor.

JA! Jag var ensam om att gå omkring på flygplatsen i Düsseldorf med stora mörka solbrillor, jag var också ensam om att ha solbrillor under flygturerna och jag var ännu mer ensam om att gå med solbrillor på Landvetter klockan 20 en grå oktoberkväll...

Fy fan det var ingen rolig historia att åka hem. Inte för att jag absolut inte ville hem, eller för att jag absolut inte ville lämna Mallorca ...utan för att jag för allt i världen inte ville säga hejdå till Petra. Vet inte ens om jag sa hejdå? Minns inte. Jag kunde inte prata alls där på flygplatsen i Palma. Jag försökte hålla mig samman och inte bryta ihop så jag svarade på frågor med att nicka och skaka på huvudet istället ...eller att inte svara alls. Djup sorg och ont i hjärtat ♥ ♥ ♥ Avsked är INTE min grej...

Men iväg åkte jag iallafall och hem kom jag till ett höstigt Sverige.

Jag har haft det något helt sjukt bra hos Petra med familj. Förbannat jävla bortskämd rent ut sagt :-D påfylld med varma minnen att spara ...och en massa D-vitamin från solen :-) Extremt bra väder. Det SKA inte ens vara så bra väder där i oktober meeen det var det ändå :-) SOL SOL SOL och över 30 grader varmt varje dag. Något stackars moln här och där under fred-sönd men under mån-tors var det inte ETT ENDA moln! Inte en vindfläkt ens.

Mulet och blåsigt blev det istället igår :-D bara för att jag åkte ;-) ;-)

Men men, nu är jag hemma och har en del att skriva om, men just nu ville jag bara skriva att jag är hemma ...om någon, mot förmodan, var intresserad :-D
Slut på resan...

Nu var det slut på resan, nästan. Imorgon åker jag hem! Dagarna har gått otroligt fort :-o men nu längtar jag efter mina pojkar grymt mycket!!! Får dock inte träffa dem förrän på lördag för jag kommer hem så sent imorgon. Syster S har varit bilvakt (oo stackars henne så jobbigt att få ha en bil en vecka, som inte har någon egen bil) och passat posten åt mig. Hon kommer och hämtar mig på Landvetter. Jag lär väl få en chock av kylan när jag kommer hem hahaha vi har haft över 30 grader varje dag och de senaste 4 dagarna inte ETT endaste litet moln ens! Bara gassande sol!

Åker med hem till systeryster och pratar och umgås lite imorgon kväll :-) sen hem och sova! Hämtar barn på lördag förmiddag :-D gråtkalas kanske...? Mycket troligt, jag har testat två gånger tidigare, när Victor var 6 år och följde med farmor till USA i 3 veckor och när jag och M åkte iväg en vecka när Alvin var 17 månader gammal och var hemma hos sin farmor. Jag har blivit GANSKA gråtig de två gångerna när jag äntligen träffat barnen igen, så därför håller jag mig till lördag istället för att komma och skrämma gossarna sent imorgonkväll när de sover hemma hos sin pappa.

Idag har vi varit inne i Palma och strosat runt, shoppat lite och så där :-)  jättetrevligt. Tog och fixade naglarna också men det var så pass att det får ett eget inlägg senare hehehe :-D
Har ingen dagsfärsk bild att bjuda på så det får bli den här från i lördags för den gillar jag :-) Det är min profilbild på Facebook. DÅ var färgen (solbrännan) missvisande men nu börjar det där stämma lite bättre överens med verkligheten :-)

Soft dag hemma...

Igår var vi bara hemma hos Petra och softade :-) kändes väldigt semestrigt. Tog och försökte bättra på solbrännan lite. Tror det så smått börjar hända grejer. Ser iallafall inte lika blek ut som när jag åkte hemifrån, gött! Man kan ju inte komma hem från en solsemester och vara blek, det är ju skämmigt.

Jag försökte mig INTE på någon promenad igår ;-) sorgligt nog skulle jag fortfarande inte hitta till det där köpcentrumet! *LOL* Men vi (jag och Petra) ska nog dit idag. Hennes pojkar är på skolan/förskolan.

Ska försöka mig på att få lite mer färg idag med. Imorgon blir det en dag i stan. Vi hade tänkt idag men jag har fortfarande stora blåsor under fötterna så det får vänta tills imorgon. Jaaa det var klantigt att skaffa blåsor, jag vet!

Bara idag och imorgon kvar nu ...på fredag åker jag hem :-o shit så snabbt tiden gått! Saknar mina pojkar men det har gått MYCKET bättre att vara utan dem än jag trott, saknaden har inte förstört semestern. Hoppas det gått lika bra för killarna.Softar...Jahapp ...undrar vad vi får för väder idag då? ;-) hahaha
Bränd...

Brände mig lite igår som sagt. Nu har det röda lagt sig och jag har inte haft ont, men det såg rätt roligt ut igår :-) På bilderna (som är tagna igår) ser det ut som att jag var kritvit innan och det var jag inte hahaha :-) Får väl sola benen idag eller något :-)

Hellooo bonnabränna! :-D

Epic Fail del 2 *LOL*

Jahapps :-) berättade ju om mitt fina försök att ta mig till Östra sjukhuset här för ett tag sen hehehe :-D en lång tur kring och utanför Göteborg. Väldigt lång. Väldigt mycket utanför. Idag tog vi del 2 och jag tror jag slog rekord i avsaknad av lokalsinne. Jag har inte dåligt lokalsinne, jag har helt enkelt inget lokalsinne alls. Jag skulle antagligen kunna gå vilse i en kaffekopp...

Igår gick vi till ett litet köpcentrum här 10 minuter bort. Vi gick dit och hem, jag var med, jag gick den vägen, jag såg hur man gick. Det ska alltså ta 10 minuter.

Idag blev vi hemma för att William är sjuk, så jag tänkte att jag skulle ta mig till köpcentret själv "det går nog bra" jag gick ju ändå dit IGÅR och borde hitta, kan man tycka.

Jag gick strax före 10. Gick. Gick lite mer och ännu mer och jävligt mycket mer. Hittade TRE mataffärer, ingen av dem den mataffär som vi var till igår i köpcentret och då ska man veta att det bara är en jävla massa hus här, inte affärer! Men jag lyckades hitta dem ändå! Nu går ju jag inte sakta heller utan knatar på så snabbt jag kan, eftersom jag ogillar att strosa och ogillar ännu mer att se ut som en turist som inte vet var hon är, eller var hon ska, så då går jag ännu snabbare och ännu mer bestämt, för att det ska se ut som att jag vet precis var jag är och är på väg.

Tillslut svalde jag stoltheten och frågade efter vägen (ja jag är kille i smyg) och efter mycket om och men och med väldigt trötta ben, hittade jag fram. Då var klockan kvart i tolv. Kanon! Nästan 2 timmar tog det som skulle tagit 10 minuter. Nåja, nu hittar jag iallafall tillbaka för tillbakavägen ligger ju färskt i minnet från igår. Yeah right...

GICK GICK GICK. Flera gånger på samma ställen dessutom. Efter en evighet kommer jag fram till Petras hus, trodde knappt det var sant och dessutom kom jag från fel håll ...det säger ju en del. Frågade vad klockan var hehehe ...TRE! Mouahahaha FEM jävla timmar traskade jag alltså omkring i gassande sol. Idag har det inte varit minsta tillstymmelse till moln på himlen. Ingen vind, ingenting! Bara SOL och en icke insmörjd Beckah (eller JO insmörjd med hudlotion!!! Kalas!), svettig, mitt i solen, under de bästa timmarna 10-15 :-D Grattis!

Jag är GANSKA bränd om man säger så ...ska bli tjusigt att se och skönt att känna ikväll. Under fötterna har jag stora vätskefyllda blåsor. JÄTTESKÖNT!

Det bästa; jag hade med mig min mobiltelefon (men avstängd sen jag åkte hemifrån eftersom jag är rädd för en massa kostnader) och jag hade med mig alla telefonnummer till Petra. Ringde jag? Haha naturligtvis inte, det är jag alldeles för envis för :-P Det är ett misslyckande ju. Nu hittade jag ju faktiskt både dit jag skulle och tillbaka hem igen, helt själv ;-) bara tog en "liten" stund ;-)

Jag är sååå braaaa ;-)HÄR var jag, bland annat. Det visade sig vara ett stenkast från slutdestinationen :-)

Soft söndag

En lugn och soft dag :-) lite sol, lite bad och så där som det ska vara på semester ;-)

Jag tror jag börjat få lite färg också, ialllafall från eftermiddagen på stranden igår. Idag har vi solat och badat hemma och jag är lite frusen nu på kvällen av solandet på dagen. Gött :-)

Imorgon blir det en dag i stan. Rätt kul med alla bilar här i stan för typ 90% av dem har små skador hehehe uppskrapade längs sidorna, bucklor och bortskrapat på varje hörn. Jag har sett flera bilar som är ihopTEJPADE! :-D Folk kör lite hur de vill, vägarna inne i stan är grymt smala och parkeringshusen?! My GOD jag skulle inte klara av att parkera en cykel där utan att skrapa bort lacken *LOL*. Jag som inte ens parkerar i parkeringshus HEMMA för att det känns läskigt och trångt mouahahaha kommer aldrig igen tycka att parkeringshusen hemma är trånga iallafall! :-)

Tidig dag imorgon. Eller ja, för pojkarna iallafall som haft helg :-) själv har jag tidig dag varje dag eftersom jag lyckas vakna före fan varje morgon, fattar inte varför. I morse klev jag upp tjugo över 5 för att jag inte lyckades somna om fast jag försökte, men det var ju ändå rätt okej jämfört med i fredags då jag klev upp kvart över 3 efter att ha försökt somna om jättelänge. Dog när jag kom upp och såg vad klockan var hahaha men det kunde ju inte hjälpas för sova kunde jag inte :-) Igår sov jag nog till 7, klev upp halv 8 så det var ju duktigt :-)

Godnatt på er :-)


Bild från i morse:
Palma Aquarium & stranden :-)

Ännu en kanonbra dag :-)

Vi började med att besöka Palma Aquarium. Jättehäftig upplevelse. Blev måååånga bilder hehe, några visas här nedanför.Stället är stort, ja.

Hej haj ;-)


Liten sötnos...


Maneter i färgglatt ljussken. Jättefina.


Stället är verkligen väldigt stort och med mycket att se. RIKTIGT bra!


Efter Palma Aquarium så gick vi ner till stranden, typ 3 minuter bort. Stekande hett i solen och jättevarmt i vattnet - perfekt!

Sämre kan man ha det ;-) heheheSa jag att flygplatsen ligger nära...?Lite missvisande för jag är mycket blekare än så.


Badade med Vincent. Bild tagen av Petra med sin kamera.Ja, varför inte? Så här ser jag alltid ut när jag badar :-)  Bild tagen av Petra med sin kamera.Jahapps ...undrar vad vi får för väder idag då? :-P


Jag klagar inte precis ;-)

Beckah har det väldigt bra och är väldigt bortskämd :-)

Måste börja med att berätta om min urgullige son. Petra skrev på Facebook i förrgår att jag kommit fram. Victor skrev "Fusk. Jag måste med nästa gång :D Hälsa henne också!". Petra svarade "Självklart får du komma Victor =) och jag ska skämma bort mamma lite nu =)". Vad svarar ungen? Jo han svarade ":D Gör det, hon behöver nog lite bortskämmning. Jag vill komma NU! låter så sjukt kul! :D". Så otroligt omtänksam <3

Hur som helst ;-)

Jag kom då med flyget i förrgår. Klev ut i värmen, sen gick vi och fikade, hämtade William och Vincent från skola och förskola och så hem till familjen. Jättekul att se deras nya hus :-) Inne i det fina gästrummet med tillhörande eget badrum och balkong kan man nästa tro att man är på ett hotell ...sen går man ut ur rummet och inser att man inte alls är på ett hotell utan hemma hos världens gulligaste familj <3

Gårdagen var KALASBRA! På morgonen åkte vi in till centrum och lämnade William på skolan. Vincent var ledig från förskolan så han följde med mig och Petra på en heldag på stan :-) Vi var och tittade på katedralen, fikade, gick, gick, GICK, fikade lite mer, gick, åt lunch osv hahaha. Jag som är så lat gjorde nog åt en hel årsförbrukning promenerande ;-)

På eftermiddagen hämtade vi William på skolan, tog en glass och sen åkte jag med hela familjen till Magaluf. Det var dags för ...min försenade FÖDELSEDAGSPRESENT! ...och vilken födelsedagspresent sen. Lite smått oslagbar sådär :-D

Vi gick nämligen på den heeeelt otroliga piratshowen de har där. OJ vilken upplevelse säger jag bara. Häftig show med akrobatik i VÄRLDSKLASS! Om ni åker hit till ön - gå och se den!!! Man får bara inte missa den! Jag hade ingen aning om vad jag skulle få uppleva. "Piratshow" låter ju som något som passar pirattokiga små barn bäst men näe, absolut inte. Alla i alla åldrar tycker nog att det är fantastiskt!

På kvällen hem igen och softa en stund ute innan det var dags att sova och ladda för en ny dag :-)

Vi får nog en superbra dag idag också och vädret är lika fint som igår :-)


Här kommer lite bilder
, men jag har inget photoshop i min lilla dator så jag har inte kunnat förminska och lägga på skärpa så de är nog lite suddigare än jag skulle vilja:Nästan framme :-)Fredag; besöker katedralenNÅGOT högt i tak...


Häftigt!
Petra och VincentKatedralen från utsidan.


Obligatorisk turistbild ;-)


Jag är då det bleka spöket längst fram i bild...Glass är bra när det är varmt......nackdelen när det är jättevarmt är att glassen börjar rinna innan man ens ställt den på bordet och sen får man skynda sig att sleva i sig :-)På kvällen: piratshow :-)
Sen fick jag lägga undan kameran för man fick inte fota under själva showen ;-)Kolla in filmen: