Mammas hjälte

Elmers dygn på sjukhuset.

Började skriva det här inlägget seeent igårkväll, efter intag av 50 mg Lyrica, 20 mg Oxascand och 450 mg Lamictal MOUAHAHAHA. Tur jag som genom ett mirakel klickade på spara istället för publicera! Nu när jag läser ser jag att man absolut inte ska ge sig på att skriva på medicin haha :-P Anyway, här kommer berättelsen om min tappre hjälte;

Igår morse vaknade Elmer och bjöd på en diarréblöja. En sån vanlig "Elmer mage", men eftersom han spytt för några dagar sen så ringde jag avdelningen och frågde hur vi skulle göra. Sköterskan tyckte som jag, att det inte lät som magsjuka och tyckte vi skulle komma på avtalad tid och genomföra detta iallafall. Blir ju en väldigt märklig situation om man ska ställa in en undersökning för att han har diarré när det är pga. att han har diarré som undersökningen ska göras...

Kvart i 11 igår förmiddag kom vi till avdelning 334 på Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus och fick träffa en jättebra och trevlig sköterska, som vägde, mätte och pratade lite om Elmers problem med att stickas. Sen fick vi prata med läkaren och hon gjorde rutinundersökningar (klämma på magen, kolla hjärta/lungor, kolla hals och öron osv) Vi pratade också om Elmers magbesvär, hur diarréerna ser ut och när han har kräkningar. Jag sa att flytande föda funkar mycket dåligt och brukar komma upp igen pga att det inte finns något i form av fast föda som stoppar.

Pratade om hur svårstucken han är även med läkaren så hon sa att det var bäst att narkosläkaren fick komma och prata med mig om detta.


In på vårt rum och så första tabletten med Toilax. Elmer svalde den hur lätt som helst och impade på sköterskorna. Sen hällde han i sig en halvliter saft på några minuter *LOL* och mycket riktigt - upp kom det igen, tillsammans med morgonens frukost. GUD så söt han var, jag fick ont i hjärtat! När han kände att han var på väg att spy så kastade han sig efter den pyttelilla plastkoppen som Toilaxtabletten kommit i. Ni vet en sån liten genomskinlig miniburk. DEN tog han och spydde i för att inte spy på golvet.

När man är 2 år har man en ganska dålig uppfattning om volym, så han blev ganska förvånad när kräkset fyllde koppen, hela honom och en stor pöl på golvet. Lilla hjärtat ♥ han som verkligen försökt att kräkas "fint".

In i duschen, klädbyte och städning. Inte jättekul att bli duschad i ett kallt rum och flyttas till skötbordet och få handduk. Han frös så han skakade men sa inte ett knyst.

Sen blev det full fart på lilleman. Han undersökte rummet ordentligt och var i varje vrå, klättrade på möblerna, hoppade från stolar ner på golvet, stod i fönstret och smakade på en blomma, hängde i gardinerna osv. Hade skitkul och var jätteglad :-D han fortsatte att dricka så mycket han kunde men fick ta det lite lugnare.

Vi gick ut för att parkera om bilen på gratisparkeringen med parkeringstillstånd. Blev en lång promenad för plutten tillbaka men han knatade på utan att klaga. Väl tillbaka på rummet var han väldigt trött, så jag la honom i sängen och där låg han lugnt och tittade och sen sprakade det till ORDENTLIGT i blöjan. Hela sängen, alla kläder, fulla blöjan, hela Elmer nerbajsad med diarré. In i duschen igen, men bebisen protesterade inte. Han låg och frös och var blå och fick nya kläder och sen ner i sängen igen.

Sköterskan kom in och föreslog sond för att försäkra oss om att han skulle få i sig de 2 liter klar vätska han skulle ha. Jag var väl inte jättesugen på att utsätta honom för sond, efter att ha sett Hailey byta sond en massa gånger och det är INTE en kul upplevelse för barnet, men jag accepterade. Det är så otroligt viktigt för honom att ha en helt ren tarm eftersom LCH i tarmarna är extremt svårt att se.

In i undersökningsrummet och in med slangen i näsan. Han blev lite ledsen och gnydde "aaaje, aaaje" med ynklig liten röst. Visade honom i spegeln vad det var han hade i näsan - att det var samma som Hailey och då blev han lugn.

In på vårt rum igen och så kopplade sköterskan saft i sonden - DÅ protesterade han. Jag sa att det nog är väldigt otrevligt att få iskall vätska i sonden, så hon stängde av och gick och värmde saften och då gick det jättebra. Jag la honom i sängen och han bara låg där, tyst och stilla. Sa inte ett ljud, bara låg och tittade och såg ledsen ut och sen slocknade han och SOV. Det var vid 15-tiden eller något sådant och sen SOV ungen och sov sov sov. Medan han sov hann vi få i honom tre (eller var det fyra?) flaskor saft, ganska sakta, ca 250 ml/timmen.

När han vaknade (ca 18:30) fick vi en full blöja igen. Dusch, nya kläder, nya sängkläder och bebis sa ...ingenting. Han fick Klyx i rumpan och var tyst, bara lyfte upp benen och ut med rumpan (han är van att jag tar tempen i rumpan) och sköterskan var mäkta imponerad över hur lugn och duktig han var. Han bara accepterade allt man gjorde. Inte ett knyst. Så var han sedan resten av kvällen, bara låg i sängen och tittade på TV och var inte ALLS sig själv. Han brukar ju vara vild och sprallig. Blev ju då några fler duschar och klädbyten. Stackars plutt, han frös som en tok varje gång men sa fortfarande INGET.

Typ 22:30 somnade han för natten. 

Nu på morgonen vaknade jag av att han började röra på sig tio i 6. Perfekt eftersom han skulle få en ny omgång Klyx kl 6. Först ett blöjbyte med tillhörande dusch. Inget roligt sätt att vakna på morgonen men han accepterade både Klyx och det blöjbyte och duschen som kom därefter.

Han la sg på mage i ett hörn på golvet och såg helt olycklig ut så jag tog upp honom och bara kramades och sen satt han i mitt knä med kudde och täcke och tittade på TV till halv 8 då han fick ett Emlaplåster i ena armvecket och ett värmeplåster på andra (den bra armen som Elmer sköterska M på barndagvården brukar lyckas med).

Klockan 07:45 var det dags för lugnande, Midazolam, i rumpan och trots att han fått Klyx två gånger var han inte skrämd utan lyfte så snällt upp benen i vanlig ordning och sa inget.

SEN blev det iallafall lite bus i pojken så han blev glad och fnissig :-) Iväg för nedsövning och skopier. Två sköterskor kom in och kollade på Elmers armveck. Kände och klämde men näe, de kunde inte hitta någonstans att sätta en PVK. OJ så förvånad jag blev ...NOT! De försökte inte ens utan narkosläkaren (?) kom och pratade med mig och sa att de helt enkelt söver honom med mask.

-Var beredd på att det kommer bli obehagligt.
-Det är lugnt, vi är ganska vana.
-Ja men du kommer få hålla fast honom i armarna.
-Ingen fara :-)
-Ja, jag vill bara förvarna för han kommer bli ledsen, 999 av 1000 barn börjar gråta.
-Det går nog bra.

In i operationssalen och fram med masken. Elmer tog tag i den och tryckte den över ansikte och mun. Narkosläkaren blev lite förvånad "Har han astma?" jag "eh, va? Näe" han "hm ...okeeej, nej jag tänkte om han var van att andas så här i mask". Sen på med gasen och Elmer tyckte det luktade lite illa men blev inte ledsen. Han somnade och flyttades från min famn till britsen och jag gick ut.

Nu är han där och jag är här på rummet på avdelningen och väntar.


FAN så imponerad och stolt jag är över min lille kille ♥ ♥ ♥





Hoppas någon orkade läsa hela texten om min hjälte

Kommentarer
Postat av: Mia

Ja jag läste hela! Vad tapper han är lille hjälten, superduktig!

2011-10-11 @ 10:26:15
Postat av: Anonym

Lilla fisen va duktig han är.



Massa kramar till honom och dig som kämpar och kämpar mot alla motgångar.

2011-10-11 @ 10:26:56
Postat av: jenny

En tapper liten kille =D

2011-10-11 @ 10:36:11
URL: http://jennytsf.blogg.se/
Postat av: Jennie

Vilken underbart duktig och fin kille du har!! <3

2011-10-11 @ 10:42:39
Postat av: Katarina

Huga världen. Vilken duktig kille han är.



Jag önskar någon talat om för mig att det var vanligt att barn gråter när de ska sövas med mask. Min stackars son fick totalpanik och fyra vuxna fick hålla fast honom...



Håller tummarna att dagen flyter på okej för er!

2011-10-11 @ 10:54:26
URL: http://ragbald.blogg.se/
Postat av: sofie

Super Super duktiga Elmer... hoppas nu att resultatet blir det mamma din önskar.

Kramar på familjen

2011-10-11 @ 10:58:17
Postat av: Älsklingsfrö

Kram till er båda två! Hoppas nu att de ser ordentligt vad det kan vara så ni får lite konkreta svar.

2011-10-11 @ 11:07:23
URL: http://mari78.blogg.se/aelsklingsbarn
Postat av: thile

Lille hjertet mitt, jeg er så imponert over deg

Elmer♡ ♡ ♡



Du er vår lille, store hjelte, klem og tanker til din mamma og deg♡ ♡ ♡

2011-10-11 @ 11:20:48
Postat av: Maria

En så otroligt duktig liten grabb! Det gör ont i mitt hjärta att han inte protesterar, eftersom han fått utstå samma grejer flera gånger om, inget barn ska behöva genomgå det Elmer gör. Håller tummarna varje dag att han ska bli bättre och få må bra, att få må och vara som ett friskt barn :)

2011-10-11 @ 12:08:42
Postat av: Stina

Han är ju helt fantastisk!

2011-10-11 @ 12:36:15
URL: http://Fladdor.se
Postat av: Frida

Vilken duktig liten kille du har! Hoppas det går bra för honom och att de hittar vad det är för något som är fel på magen. Lycka till med allt!

2011-10-11 @ 13:06:12
URL: http://iettlitethuspalandet.blogspot.com
Postat av: Fenomena

Vilken fantastiskt tapper kille han är Elmer! Jag blir tårögd av vad han klarar och vad han måste gå igenom. Lille raringen.

2011-10-11 @ 13:18:49
Postat av: Melanie - mamma till Dennis, Jonna och Viktor

Underbara duktiga lilla Elmer, håller tummarna för att det ska gå bra med alla undersökningar och provtagningar!

Många kramar från oss

2011-10-11 @ 13:36:15
Postat av: caroline

så otroligt duktig elmer är, är faktiskt imponerad över hur bra han tar det.



Hoppas resultaten visar vad dom ska, lycka till

2011-10-11 @ 14:52:50
Postat av: Emma

En riktig hjälte!

2011-10-11 @ 14:54:27
URL: http://strutsen.wordpress.com
Postat av: Jennie Edinge

Så duktigt han verkar ha varit:)).. Blir stolt över han, utan att vara hans mamma...dock så sorgligt att han är så liten och redan så van vid allt han fick genomgå... Inte rätt visst någonstans alls:(.. Kram till er båda...

2011-10-11 @ 15:41:44
Postat av: Sara, mamma till tre små troll

Va duktig han är, förstår att du är stolt <3

2011-10-11 @ 16:00:35
URL: http://neccin.blogg.se/
Postat av: maria

jag orkade! superduktig kille du har som gick genom allt det där utan problem! mäkta imponerad!

skönt med masken att det gick lätt, benjamin sövdes ju med mask för inte så länge sedan, han lekte med den innan så det blev inte problem heller, han hann dock säga "mamma" med ledsen röst precis när han skulle somna

2011-10-11 @ 16:04:26
URL: http://crazyminds.blogg.se/
Postat av: Moa

GRYM KILLE :D

(skriva under medicinpåverkan är ingen bra idé. försök inte gå in på internetbanken heller då. jag lyckades spärra min bankdosa en gång pga sömnmedicinen...)

2011-10-11 @ 16:27:28
URL: http://dayviews.com/legobit/
Postat av: Cecilia

Läste hela! Duktiga duktiga bebis:):)

2011-10-11 @ 16:37:22
Postat av: Jossan

Hej!

Jag hamnade på denna sidan av en slump och tänkte på dig och dina pojkar med tanke på Elmers diagnos.

http://essencevitae.com/



Mvh Jossan

2011-10-11 @ 17:06:20
URL: http://Albinssonskan.blogspot.com
Postat av: Soffan

åååh, lilla elle-bellen! Vad duktig han är! Sitter med en tår i ögat och tycker så synd om honom och allt han får gå igenom! Duktiga, modiga, fina Elmer!



Och all heder till dig som också orkar med alla stick, sövningar och skit han får stå ut med! Det finns inget värre att som förälder få se sitt barn i sådana här situationer. Kram till er bägge!

2011-10-11 @ 17:29:33
Postat av: petra

Jag orkade läsa...och du har verkligen en superduktig liten kille. Hoppas att han kan få slippa sånt här i framtiden. Och jag måste säga att du är en duktig mamma med :)

2011-10-11 @ 17:31:18
URL: http://jimmyssyster.blogg.se/
Postat av: Camilla

<3

2011-10-11 @ 20:01:09
Postat av: Cecilia

Vilken sann hjälte!!!! Lycka till.

Mina två pojkar går på samma avd, du vet säkert vilka, och de blir så paffa när de får se sina dagiskompisar i våran dator!

2011-10-11 @ 20:14:43
Postat av: Elenor

Lilla gubben <3 Så duktig han är :)

Och du som orkar vara så stark hela tiden kramar

2011-10-11 @ 20:18:34
Postat av: Amanda

Vi läser <3

2011-10-11 @ 22:37:09
URL: http://glantan.blogg.se/
Postat av: Carola 9-barnsmamma:)

lilla lilla vännen, jag blir alldeles rörd när jag läser... Jordan är ju en busunge av rang, som Elmer, och jag kan verkligen sätta mig in i hur han såg ut och uppförde sig....lilla hjärtat :)

Kram :)

2011-10-11 @ 22:56:08
URL: http://blogg.mama.nu/familjenannorlunda/
Postat av: Mia

Så duktig han är lille Elmer <3 Hoppas ni får svar snart.

Kram

2011-10-11 @ 22:56:10
Postat av: Carola 9-barnsmamma:)

lilla lilla vännen, jag blir alldeles rörd när jag läser... Jordan är ju en busunge av rang, som Elmer, och jag kan verkligen sätta mig in i hur han såg ut och uppförde sig....lilla hjärtat :)

Kram :)

2011-10-11 @ 22:56:40
URL: http://blogg.mama.nu/familjenannorlunda/
Postat av: Mia

Så duktig han är lille Elmer <3 Hoppas ni får svar snart.

Kram

2011-10-11 @ 22:57:08
Postat av: åsa

vilken liten hjälte ! Jag är imponerad.

2011-10-11 @ 23:08:04
Postat av: Martina

Klart jag orkar läsa! Dels för att du skriver så bra, dels för att man vill veta att allt är som det ska med lilla Elmer (det är det ju inte med den sjukdomsbild han har men jag hoppas ju..)

2011-10-12 @ 00:05:53
URL: http://ytterligare.blogspot.com
Postat av: Marie

Jag läste hela!

SÅ duktig han är din lille kille...



Tjing från Marie i Värnamo

2011-10-12 @ 06:23:19
Postat av: Anna

Ja, det är sannerligen en riktig liten hjälte din son! Så tapper! Hoppas att skoopierna går bra och att ni får svar på vad som krånglar med Elmers mage och tarm. // Anna

2011-10-12 @ 06:26:04
Postat av: mia

Så otroligt duktig ELmer är :)

2011-10-12 @ 10:35:55
Postat av: Annette

Gråter en skvätt

Vilken kille <3

2011-10-13 @ 08:31:08
URL: http://www.annetteskriver.blogspot.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback