Städning och brottning

Happs, då var det rena golv hemma :-)

...och rent badrum, rent kylskåp, diskad disk osv :-)

Fan vad man mår bra när det är rent och fint, finns inget bättre tror jag. Till och med jag är ren. Jag fick duscha - SJÄLV! Det händer ju inte överdrivet ofta längre, det brukar alltid vara minst en, oftast två ungar som ska vara med.

Vi är seeena här idag så vi har inte käkat, det får bli kvällsmat på riktigt framför TVn sen tror jag. Om jag hittar något bra att se vill säga.

Imorgon bitti ska jag och Victor (och Elmer) iväg på Victors första brottningstävling på över ett år. Han har hållt på med brottning i 4,5 år men haft många och långa uppehåll.

Vi får se hur det går. Det är bara Nybörjarserien för han väger för lite för att gå licensbrottning nu när han gått upp från Knatte till Pojk. Han måste väga minst 29 (eller 28?) kilo för att få tävla i minsta viktklassen som är 32 kg och han väger knappt 28 på kvällen efter en hel dags ätande och drickande.

Återkommer med tävlingsrapport imorgon :-) kanske lite bilder med ;-)

På youtube finns en del filmer från Victor var 7-8 år och brottades :-) Beckah82 heter jag på Youtube.

Dagens outfit 30/1


ALVIN
Linne: H&M vitt baslinne strl 98/104
Byxor: Po.p strl 98/104, lite stora men de är inte förtvättade.
Strumpor: GeKås



ELMER
Body: Barbapappa från GeKås strl 74
Byxor: Me and I strl 74/80
Strumpor: vet ej


Bonusbild:


Elmers prick till tand har nu blivit ett helt streck och Elmer är en lite gladare kille igen :-) Men tanden bredvid brukar ju komma ganska snabbt efter första så snart är nog gnället tillbaka. Vi får väl se.

Rastlös

Måste städa golven idag, det är hög tid. Alvin skitar ner golven snabbare än en grisig hund. Får hoppas att Mathias tar med sig Alvin ut en stund eller åker iväg så man får städa i lugn och ro.

Sen får jag nog hitta på något själv också. Kanske man kan besöka någon så man slipper ruttna av uttråkning. Vill ju inte sitta här hela dagen.

*RASTLÖS*


Tänkte på en grej angående gårddagens inlägg om läkarbesöket...

Varför måste man skriva allt i detalj för att få lov att skriva något alls? Jag ville berätta om vad vi gjort på morgonen, jag ville inte berätta om varför han skulle till läkare, bara ATT han skulle det.

Jag skulle kunna skriva att jag träffat en kompis. Det betyder inte att jag vill berätta vilken kompis eller var vi träffades eller vad vi gjorde.

För ett år sedan berättade jag att jag var gravid här i bloggen. Det betyder ju inte att jag i detalj vill skriva hur tillverkningen gick till.

Jag kan berätta i bloggen att jag är sjuk. Det betyder ju inte att jag vill detaljredovisa hur snoret ser ut, eller hur ofta jag spyr och vad spyan innehåller.

Jag skulle kunna avsluta ett inlägg med tex "Nej, nu ska jag gå på toa". Det betyder ju inte att jag vill berätta vad jag ska göra där eller att jag vill ha gissningar "jag antar att du ska bajsa".

Nej jag förstår inte ALLS varför jag måste skriva allt eller inget?

Mat och tandborstning

Just ja! Måste ju köpa en tandborde till ellebellen nu ju! Det har jag glömt *s*.

Han har börjat äta en hel del gröt på kvällen ...jag skulle nog till och med kalla det massor! Det började som en liten oskyldig smakis men har ökat i mängd för varje dag... igår gav jag honom gröt gjord på 125 ml vatten + grötpulver. Han hade lätt kunnat äta mer såg jag så idag tänkte jag att han skulle få äta så mycket han ville och gjorde i ordning gröt på 1,5 dl vatten + pulver. Ungen åt och åt och åt. Sen var det SLUT i skålen :-o Jahapps...? Fast då var han verkligen proppmätt. En halvtimme senare när jag skulle lägga honom för natten så ammade han lite mindre än vanligt. Nu sover han som en stock.

Mitt på dagen får han också lite fast föda men det har jag fortsatt hålla på smakisnivå :-) han får två små iskuber med mos av grönsaker. För tillfället majs och ärtor och han älskar det. Speciellt majs och blir skitarg när det är slut. Inte för att han är hungrig, för han är alltid hyfsat nyammad (och ja jag har tillräckligt med mat och ja han skulle utan problem klara att leva på bara mammamjölk), men för att han tycker att det är så GOTT!

Roligt att det går bra med maten :-)

Lilla stora bebisen. Han är TUNG nu, mina armar har börjat klaga lite hehe. Längtar också till våren för då är det smidigare att bära honom på ryggen när man är ute och går. Just nu när det är så kallt vill jag ha honom innanför jackan och då får det bli att bära på bröstet. ja, jag har ett bärskydd också annars, men det är inte lika mysigt så jag brukar inte använda det.

Läkarbesök med Victor

Idag på morgonen var jag till läkaren med Victor på ett planerat besök. En liten grej som skulle kollas upp och det blir nästan säkert operation. Trist, men men det behövs ju. En enkelt liten rutinoperation så det är inget farligt men alltid lite läskigt med narkos :-/

Nåja, vi får väl se hur det blir.

Nu ska jag iaf hem till syrran, vi hörs!

Dagens outfit 29/1


ELMER
Body: Me and I strl 74/80
Byxor: GeKås strl 74
Strumpor: GeKås


ALVIN
Tröja: Po.p strl 98
Byxor: Älsklingsfrö strl 98


Bonus på Elmer från i förrgår. Fotade men hann aldrig lägga upp:

Heldress: Tummen från Spöket Laban strl 74/80

IDAG bidde det :-)

Som jag sa förrut idag och visade bilder på, så var det nära :-) så nära att spegtsen nu nått ytan och man kan känna en minimal liten pigg med fingret :-) exakt en vecka till 5-månadersdagen.



Blogg.se problem

Blogg.se har haft problem idag med kommentarsfunktionen och även bilduppladdningen. Jag hoppas det är därför det varit så lugnt här inne idag bland kommentarerna, jag känner mig typ helt ensam här inne :-P

Ingen som kommenterat andra delen i boken förrutom några som skrev direkt i natt. det känns lite konstigt :-/

Jag hoppas problemen löses snarast dock...

Fujis fotobok!

Nu kan jag säga med säkerhet att det faktiskt ÄR HELT gratis med fotoböcker från Fujidirekt!
Skrev om detta häromdagen :-)

Jag har fått hem min bok idag tillsammans med en faktura på 0 kronor. jag beställde en vanlig fotobok, alltså inte den varianten med fotopapper, eftersom jag ville ha ett visst format och 24 sidor. men kvalitén är helt okej ändå. Det har förstås mest att göra med vilken kamera man har.

Jag är jättenöjd! Inte för att man kan vara annat för NOLL kronor men ändå ;-)

Jag kommer lägga upp lite bilder av min bok sen men den är iaf ungefär lika stor som en A4, hårda pärmar och handlar om Elmers förlossning.

Mathias har också beställt hem en men den gjorde han några dagar senare så den väntar vi på (det är en per hushåll men vi är inte samma hushåll, vi bor inte ihop).

Så om du inte gjort en ännu, klicka på länken längst upp för att komma till inlägget där jag beskriver hur man gör.

Pumpalot!



Har ju kollat runt på en del sidor med hemsydda barnkläder nu det sista.
jag älskar hemsytt! Härliga tyger och glada färger och plagg sydda med kärlek, det gillar vi :-)

Idag trillade jag in på den här sidan: http://pumpalot.blogspot.com

GUD vilka fina kläder! Därför var jag såklart tvungen att skynda mig att tipsa er för jag läste att IDAG är sista beställningsdagen på obestämd tid! :-o Det gäller alltså att passa på!

Snygga kläder och dessutom har hon alla mina favorittyger; Regnbåge, djungel, bondgård, stjärnvelour, svampar, ugglor, tåg osv. En massa ljuvligheter.

Skynda er in vettja!









































Po.p-jackor

Nu kommer bilder på de två skaljackorna jag fick hem häromdagen från polarn o pyrets webshop.






Svårt att få till färgen bra på bild men jag tycker dessa två bilder återger färgen riktigt bra! Till skillnad från Po.p's egna bilder på hemsidan. Jag hade sett denna i butiken och blev kär men hade jag bara sett den i webshopen hade jag nog inte köpt den för där är färgen inte alls lika stark och läcker som i verkligheten.

Jackan är som synes en skaljacka, är i storlek 104 och sitter bra, lite stor på Alvin som är 93,5 cm lång. Jag upplever att Po.p-jackorna blivit en aning mindre i storlek senaste två åren för innan har de varit stora men det är de inte nu. Kardborren i ärmsluten är kanonbra så det gör inget om man går upp i storlek för jackan sitter bra ändå.




Victors jacka är svart och väldigt svår att fota men dragkedjan sitter snett så den här modellen har jag inte sett förrut. Enkel och ren svart skaljacka. Den ska vara lite smalare i modellen tror jag att jag läste men det märks inte så mycket eftersom Victor själv är så väldigt smal.

Jackan sitter lite stort, är storlek 146 och Victor är stax under 140 cm lång.

Tand i sikte

Elmer är verkligen preciiis på G att få första tanden och den kommer att komma på höger sida nere. Man kan se pricken där tandkanten kommer tränga igenom allra först. Men det är inte hål ännu. Antagligen idag eller imorgon. Det märks iallafall på hans humör och så är han ju förkyld och tänderna brukar ju gärna passa på då.

Var tvungen att kolla i Alvins och Victors babyböcker för jag hade för mig att Victor var 5 mån + 1 dag och Alvin 5 mån + 6 dagar när de fick sina första, jag har skrivit det och sagt det hela tiden nu i väntan på Elmers tänder men NÄÄ minnet svek mig ju haha. Alvin var 5 mån minus 1 dag och Victor 5 mån minus 6 dagar. Så det var helt tvärt om.

Elmer är 5 mån minus 6 dagar imorgon så det är ju ganska kul om bissingen kikar fram nu i dagarna så de varit precis lika gamla alla tre (fast iofs föddes ju Victor 3 veckor senare i graviditeten än Elmer och sådär men det räknas vi inte med). Jag var precis 5,5 månader själv så jag tror barnen tagit efter mig. Mathias var ju 3 månader.

Jag har fotat Elmers mun och jag själv ser tydligt pricken där tanden kommer komma upp. Kul att se om någon annan också ser det? :-)

Så här ser Elmer ut nu:


Ser du lilla pricken? (högersidan)


Om du inte vet riktigt var tänderna ska komma fram kan du kika på bildserien här under på Alvins tänder. Alvin fick på vänster sida först :-)









Det är lite konstigt att folk brukar leta efter "något vitt" i tandköttet när tänderna snarare ser genomskinliga ut precis när de bryter fram.


Tänk, ett helt långt inlägg och massa bilder om bara FÖRSTA TANDEN :-) hehehe snacka om intressant ämne ;-)


Gubben på gården :-)

Skojade lite på Facebook:





Här är gubben som Mathias och Alvin skapade idag efter lunch:





Visst är den söt :-)

Kapitel 2, del 1

Jag tänker nu släppa det lilla stycke text som finns skrivet i kapitel 2 i den framtida boken "VÄRD ATT ÄLSKA?". Det är inte ett helt kapitel och det är skrivet för flera år sedan men jag kände att det gått så lång tid sen Jag släppte första kapitlet att jag borde ge något mer.

Du som INTE läst kapitel 1 ännu: Klicka på kategorin "Boken" och scrolla ner så kan du läsa från början, blir lite roligare och lättare att hänga med på så vis ;-)





Anyway... här kommer nästa lilla snutt:






2. Älska mig mamma

Dagarna gick långsamt det enda Camilla såg fram emot var kvällarna, för då fick hon ringa mamma och pappa och säga god natt. Till Camillas stora sorg hade pappa flyttat iväg till Stockholm dagen efter Lucia trots det som hänt. De hade inte ens fått träffats en sista gång först. Det skulle dröja över ett år innan hon fick återse sin kära pappa igen men det visste hon ju inte då. Camilla behövde inte gå mer i skolan den terminen och hon gick över huvudtaget inte utanför dörren förrän hon varit på Livbojen i över en vecka och då hade äntligen den efterlängtade snön börjat falla. Kanske det inte skulle bli en jul utan snö trots allt.

Mamma och syrrorna började komma på besök. Camilla blev lika irriterad och ledsen varje gång över att hon aldrig fick följa med dem hem igen och tog ut det över personalen på Livbojen. Hon vägrade allt de sa till henne och gjorde det mesta helt tvärt emot. Hon var trött på att vara där. Varje dag kändes som en evighet för Camilla. Hela hennes inre var i uppror. Varför ville de henne så illa? Vad hade hon gjort för att förtjäna att de tog hennes familj ifrån henne? Fast egentligen så visste hon ju att det var hennes eget fel. Om hon inte hade sagt något på Luciadagen så hade detta aldrig hänt. Men fattade de inte att hon sa det för att hon trodde att hon skulle få komma hem till mamma?!

När storasystrarna fick jullov kom de och hälsade på nästan hela dagarna men oftast bara en i taget. Sanna som var 10 år var närmast Camilla i ålder och de två kunde alltid hitta på de allra värsta busen tillsammans. När de var yngre så var det mest Camilla och Sanna som fick skäll och stryk av pappa men på senare tid vågade han inte ge sig på Sanna lika mycket och hon hade börjat vägra att följa med hem till pappa på hans helger. 

Då mamma och pappa skilde sig när Camilla var ett år så hade hon fått flytta med pappa. De hade tre gemensamma barn. Annie, Sanna och lilla Camilla. Sedan hade mamma en dotter sedan ett tidigare förhållande, Kia, som var åtta år äldre än Camilla. Alla systrarna utom Camilla fick bo kvar med mamma. Pappa hade krävt att få ett utav barnen för annars skulle han minsann döda dem allesammans. Normalt sett brukar folk inte mena det när de kastar ur sig sådant men det var annorlunda i den här familjen. I alla år tillsammans hade pappan plågat mamman, misshandlat henne grovt, våldtagit henne och kontrollerat minsta lilla steg hon tog. Det var många gånger det hade kunnat få fruktansvärda konsekvenser. Han hade redan skjutit mot mamman och barnen på fyllan vid ett tillfälle och han hade dessutom plågat ihjäl ett flertal av familjens husdjur så det fanns ingen anledning att inte tro hans löfte om att döda dem. Mamma hade alltså inget annat val än att låta Camilla bo hos pappa.

Varannan helg åkte Camilla hem till mamma och systrarna och varannan helg kom Annie och Sanna hem till Camilla och pappa. Camilla hade alltid en längtan efter mamma och saknade hennes kärlek. Även när hon väl var hemma hos mamma så fattades den. Alla kramar som hon längtade så efter i hjärtat, de fanns inte där. Mamma låg mest bara på soffan iklädd sin slitna morgonrock hela helgerna och orkade inte engagera sig i sina barn över huvudtaget. Det var smutsigt och stökigt jämt och det sprang omkring ett tiotal katter i den lilla lägenheten. Camilla hade inte tänkt på smutsen så mycket om det inte varit för pappas ständiga kommentarer om det. Varje söndag då pappa hämtat Camilla hos mamma så satt han och pratade illa om mamma. Camilla hatade det. Allra värst var det när pappa satt och diskuterade med farmor och farfar om hur äckligt det var hemma hos mamma och att hon var så jävla sjuk i huvudet. Hos pappa däremot fanns ingen smuts. Han var otroligt pedantisk. Nåde den som tog ut minsta lilla leksak ut ur lekrummet. Det hände dock inte så ofta eftersom barnen visste att det vankades stryk om de bröt mot pappas regler.

Camilla visste mycket väl skillnaderna mellan de två hemmen och hade lärt sig leva efter de olika reglerna. Hos mamma fick man inte stryk när man gjorde dumheter, men där fanns något annat. Det dåliga samvetet som mamma präntat in i barnen från den dag de föddes. Man sa helt enkelt inte emot mamma. Det bara var så. Stackars mamma som verkligen ställde upp till hundra procent. Flickorna trodde på det, och levde med det dåliga samvetet. Det hade de alltid gjort. Naturligtvis gjorde de misstag liksom alla barn men med djup ångest som betalning. Camilla skulle aldrig göra sin mamma illa eller tala illa om henne. Det fanns inte i Camillas värld. Hon älskade mamma mer än allt annat.

Mammas kärlek och uppmärksamhet var obetalbar. Saknaden efter mammas kärlek var det stora blödande såret i Camilla. Det hade format henne till den hon var. Likt ett spädbarn går in i en symbios med mamman det första halvåret i livet kunde Camilla gå in i en slags symbios med vem som helst. Dagisfröken, fröken på skolan, fröken på fritids. Då blev hon liten och ville bara försvinna in i famnen och bli älskad och kramad. Till varje pris. Andra barn som kom och försökte tränga sig emellan fick offras. Det kunde inte hjälpas, hon var tvungen att ha fröknarnas odelade uppmärksamhet som ett plåster över det blödande hjärtesåret för att över huvudtaget orka fungera. Hur bra det nu fungerade. Hon var inte som andra barn och det värsta var att hon visste om det också.


Snööö

Snö snö och så lite mera snö.

Nu har snön legat ända sen veckan innan jul! :-o det är första gången sen jag flyttade hit år 2000. Annars har det bara legat någon dag, om det ens blivit någon snö typ.

Jäkligt jobbigt just i år. jag bara längtar efter att snön ska smälta bort så det dyker upp lite murarjobb så M kan pallra sig iväg å JOBBA...!

Här snöar det bara vanligt än sålänge men det har ju utlovats snöstorm så vi får väl se. För mig är snöstorm så där som i Bullerby-filmen. inte bara vanligt snöfall + lite blåst.

Jag gillar snö egentligen men den är rätt värdelös att ha nu när den hindrar Mathias från att jobba och dessutom så kan jag ändå inte åka slalom som är det roligaste med snön.

Fördelen i år är väl att våren kommer att komma ganska plötsligt och kännas extra välkommen :-)

Har du snöstorm? Var bor du?

2009 års namnstatistik!

SCB har i dagarna släppt 2009 års namnstatistik! jag tycker sånt är jättekul och intressant :-)

Elmer har innte tagit sig in på topp 100 ännu men jag förutspår att det kommer ske nästa i år. Däremot hade Hjalmar kommit in på topp 100 och det är ju min favorit just nu inför framtiden ;-)

64 barn fick heta Elmer förra året. 364 barn fick heta Alvin år 2007 när vår Alvin kom och 413 barn fick heta Victor det året som Victor föddes, 1998. det går att se här i dessa utklipp jag gjort över namnstatistik från 1998-2009:




Men den största vinnaren under 2009 var ändå MILO som ökade 45,9% jämfört med 2008!

Kolla här hur snabbt namnet ökat senaste åren. jag klippte av bilden men det var streckat ända bort till 1998. Ett streck betyder att färre barn än 10 har fått namnet det året.




Andra namn som ökade kraftigt i procent från 2008 till 2009 är dessa:



Milo vann 2008 också med en ökning på 50% :-)

Anledningen till att siffrorna i denna tabell inte stämmer med siffrorna i tabellerna ovanför är för att i den här listan klumpas alla stavningar ihop för varje namn medan stavningarna på namnen i antal-listan redovisas var för sig. Tex så fick 520 barn namnet Alvin förra året men bara 464 av dem stavade det "Alvin", sen kan det varit några Alwin också och så där.


Nu till det som folk brukar kolla på mest :-) listan som publiceras lite varstans. Nämligen topp 10 populäraste namnen bland nyfödda 2009:



Dagens outfit 25-26/1

Tog bilder på båda igår och på Elmer idag men la aldrig upp dem för jag hann inte. men nu kommer de, lite sent :-)



ALVIN - igår
Tröja: Småfolk strl 98/104, rätt stor
Byxor: Lindex 98
Strumpor: Lindex



ELMER - igår
Body: lindex bas, vit strl 74
Byxa: Moonkids strl 74 och liten i storlek, syns inte så bra på bilden men denna sparkbyxa satt preciiis. Blir nog bara använd ett par gånger.
Strumpor: Lindex



ELMER - idag
Body: Kapp Ahl strl 80
Byxa: kapp Ahl strl 74, väääldigt stora, speciellt för att vara Kapp Ahl.
Strumpor: GeKås

Po.p-paket

Nu har jag hämtat ut mitt paket från Po.p och jag är lite besviken. Tröjan till Elmer (det enda jag köpt till Elmer) var slut så han fick ingenting. men istället hade de stoppat ner en WETTEXTRASA i paketet!!! WHY?

Varför stoppar de ner en jävla disktrasa i mitt klädpaket?! Skulle det vara en trevlig gest? Nä fy, det tar jag som en förolämpning. Usch! (Ja, naturligtvis ny och oanvänd but still...)

Men det blev iaf en varsin jacka till Alvin och Victor och ett par byxor till Alvin. Bilder får bli senare för Alvin är på sitt allra sämta humör nu och nu ska jag laga mat.

Jag VANN!!!

Detta är så otroligt häftigt och kul!

Jag VANN en tävling inne hos Mansondust där hon lottade ut en skötväska. Inte vilken skötväska som helst utan en supercool och helt ny! Den är inte ens släppt på marknaden ännu! Jag kommer ha en av de första!

Väskan kommer ifrån Willvin och ser ut så här:

 



Så här har mansondust skrivit om väskan:

Väskorna har vagnsspännen, extra lång axelrem som även passar på syskonvagnar och handtag bak. Det finns två större fack med blixlås, fickor invändigt, fickor på utsidan och ett fack på baksidan.

Tillbehören som följer med är: ett mjukt, svart skötunderlägg, nylonpåse som passar att ha t.ex. kläder i, en vadderad flaskhållare i samma material som väskan och sist men inte minst en transparent zipbag för t.ex. mediciner, sax och tops som man inte vill ha löst liggande i väskan men ändå kunna hitta på en gång.



ÄNTLIGEN!

ÄNTLIGEN går det att kolla hela månader i min blogg! GUD vad jag stört mig på detta!

Men nu är det fixat så om man klickar på en månad under ARKIV kan man se alla inlägg skrivna den månaden, istället för att sitta och leta bland inläggen i kategorierna.

Vilken otrolig lättnad!


:-D :-D yey!

Veckans blogg

Jag läser inte så himla många bloggar faktiskt. Alltså bloggar utöver dem som skrivs av sådana jag faktiskt känner. men det finns några undantag. Här är ett sådant undantag :-)

HÄRLIGA Spiderchick! Rolig, lättsam, smart, trevlig blogg. dessutom fick Moa, som bloggaren heter, en son en knapp vecka efter jag fick Elmer och det gör ju att det blir lite extra skoj att läsa hennes blogg.

Ni har väl inte missat Spiderchick.blogg.se hoppas jag? I såfall är det hög tid att pallra sig dit!


Snaaart snart




Jag är Melodifestivals- och ESC-älskare! Så nu stundar härliga tider för mig och alla andra ESC-älskare :-)


Officiella, internationella ESC-sidan: http://www.eurovision.tv/
SVTs sida om melodifestivalen: http://svt.se/esc

Datum:

6 februari - första deltävlingen, Örnsköldsvik
Anders Ekborg - "The Saviour"
Frispråkarn - "Singel"
Jenny Silver - "A Place To Stay"
Jessica Andersson - "I Did It For Love"
Linda Pritchard - "You're Making Me Hot-Hot-Hot"
Ola - "Unstoppable"
Pain of Salvation - "Road Salt"
Salem Al Fakir - "Keep On Walking"

13 februari - andra deltävlingen, Sandviken
Andra Generationen + Dogge - "Hippare Hoppare"
Andreas Johnson - "We Can Work It Out"
Anna Maria Espinosa - "Innan alla ljusen brunnit ut"
Eric Saade - "Manboy"
Hanna Lindblad - "Manipulated"
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - "Underbart"
Highlights & MiSt - "Come And Get Me Now"
Pauline - "Sucker For Love"

20 februari - tredje deltävlingen, Göteborg
Alcazar - "Headlines"
Crucified Barbara - "Heaven Or Hell"
Darin - "You're Out Of My Life"
Elin Lanto - "Doctor Doctor"
Erik Linder - "Hur kan jag tro på kärlek"
Getty Domein - "Yeba"
Johannes Bah Kuhnke - "Tonight"
Timoteij - "Kom"

27 februari - fjärde deltävlingen, Malmö
Anna Bergendahl - "This Is My Life"
Lovestoned - "Thursdays"
Neo - "Human Frontier"
Noll Disciplin - "Idiot"
Pernilla Wahlgren - "Jag vill om du vågar"
Peter Jöback - "Hollow"
Py Bäckman - "Magisk stjärna"
Sibel - "Stop"

6 mars - andra chansen, Örebro
13 mars - FINAL, Stockholm
25 maj - Första Semifinalen, Oslo
27 maj - Andra Semifinalen, Oslo

29 maj - FINAL i 2010 års Eurovision Song Contest!




***




Finns det fler ESC-älskare där ute?! Jag kommer följa festen rätt mycket i bloggen så ESC har en helt egen kategori inne hos mig. Häng gärna med här under våren med hjälp av Bloglovin!  :-)

Vaknatt

Sova, vad är det?

Liten hade ont någonstans igår. Kanske i magen (för mycket kvällsgröt) eller ni tänderna (höger framtand nere är på G, väldigt svullen bula där) eller något. Han vaknade på kvällen och var gnällig och skrikig. Efter en timme somnade han igen för att sedan vakna ytterligare en gång och skrika. gallskrika. grejen med smärta som man inte vet var den kommer ifrån är ju att det är rätt dumt att behandla med Alvedon innan man vet vad det är. Om det är något allvarligt så kan Alvedonet ta bort symptomen och symptomen har man ju som varningsklockor.

I vilket fall så skrek han tills han somnade. Inget hjälpte, inte ens sitta i sjal. Ja alltså han skrek inte i ett streck, han gnällde mest men skrek lite då och då.

Sen skulle jag lägga mig hos honom och då vaknade han igen. Då gav jag Alvedon iallafall och sen låg vi och tittade på TV. Något program med matlagning och Elmer låg äntligen tyst och lugnt (och stirrade på TVn). Vid 03:30-4:00 typ så somnade han! Men inte kunde jag somna för det... jag är ju sjuk själv och kunde inte somna för huvudet höll på explodera, hade feberfrossa (utan feber) och ont överallt. Efter Ipren somnade jag vid 5-tiden.

Häääärlig natt!

Idag är Elmer solig och som vanligt iaf :-) fast lite förkyld precis som jag.

Helt fantastiskt!




Fujidirekt SKÄNKER bort fotoböcker!


Det kostar INGENTING, inte ens FRAKT!

Fick denna länk i en kommentar igår:
http://www.fujidirekt.se/asp/_campaign/icakuriren/index.asp?utm_source=Icakuriren_20090720&utm_medium=Print&utm_campaign=Gratis-Fotobok


Så här går det till:

1. Ladda ner Fujidirekts speciella program för att skapa fotoböcker. Kolla länken.

2. Gör din fotobok i programmet. Lägg ner lite själ i det för man kan ändra bakgrunder, ramar, flytta bilder, förstora, förminska och redigera bilderna hur man vill. Lägga till texter som man kan ändra typsnitt, storlek, färg på osv.

3. När du tycker att din fotobok är klar så skickar du den till Fujidirekt genom att klicka på beställningsknappen i programmet.

4. Det kommer finnas en ruta där man ska lägga eventuella kampanjkoder och i detta fallet är det: 598679

OBS! Detta fungerar enbart på fotoböcker på max 24 sidor! 24 låter lite men man har ju flera bilder på varje sida.


Jag gjorde en fotobok om Elmers förlossning och tid på BB :-) ska bli så himla kul att få hem!

Vinn Shooshoos skinntossor!

Ni som blev sugna på skinntossorna/skorna Elmer fick nyligen från Skoor.se kan skynda in till Carolina1979! Nu lottar hon nämligen ut ett par skor därifrån! Finns i storlek 16-24 och man väljer vinst själv ur sortimentet. Finns både sådana mjuka som Elmer har och en variant med lite tjockare gummisula. Perfekta dagistofflor!

Du hittar tävlingen här: http://www.carolina1979.se


 

Köpes: byxor strl 104

Jag skulle behöva några par byxor till Alvin! 


Storlek:  104 eller 98/104 eller möjligtvis 98 om det inte är för små storlekar.

Färg: Alla möjliga färger men gärna helfärgade. Rosa, orange, röd, grön, brun, marin, blå, svart, grå, lila, allt kan vara intressant.

Byxtyp: muddbyxor i velour eller swettistyg. Mer än gärna hemmasytt men hantverk blir ju lite dyrare och det är jag inte så sugen på just nu.

Skick: allt från nytt till välanvänt är intressant men inga hål eller synliga fläckar och inte FÖR urtvättade färger.

Pris: absolut lägsta lägsta möjliga.

Antingen om du har att sälja, eller ser något på tradera, eller på rea i någon webshop osv. TIPSA MIG! Antingen som kommentar här under eller maila: [email protected]


Tack tack :-)

Googlade efter byxbilder och råkade trilla in på en sida som hette http://mysungar.se GUD! Så fina kläder!
 *dreggel*

Lånar en bild:




Snor och supermammor

Jag är sjuuuk :-( usch är förkyld med snuva, huvudvärk, halsont osv. Jättekul! Sovit skitdåligt inatt och Elmer är också krasslig så han har vaknat och somnat om vart annat från typ 5 i morse och dessutom velat äta en gång i timmen. jättekul att slösa bort den fina sovmorgonen jag hade kunnat få nu när Alvin sover borta.

Det är otroligt tyst och lugnt hemma nu. Jisses. Tänk att en endaste liten kille kan hålla låda så ordentligt!

Gah vad irriterande alla självgoda supermammor är, som tror att de är förmer än oss hemska och dåliga mammor som blir trötta på våra barn. Riktiga töntkommentarer på inlägget igår. Vissa leker helgon minsann och blir aaaaldrig trött på sina barn och om man blir trött på sina barn så borde man låta bli att skaffa barn. *LOL*

Detta är en favorit bland kommentarerna:

"Jag skaffade barn för att jag själv ville ta hand om dom och jag älskar dom av hela mitt hjärta!!"

hahaha, JAAA? Jag också! Men vad har det med saken att göra?!

Vinnaren - Önskefoto

Nu är vinnaren dragen i tävlingen med gosedjuret från Önskefoto!







Det var ingen länk till tävlingsinlägget, men jag hittade inlägget på din sida. Vet också att det var några som missade att länka till sitt inlägg och då skrev en ny kommentar med länk men dessa kommentarer raderade jag för annars skulle ju den personen få två lotter kan man säga.

Anyway...

Stort GRATTIS Dedes! :-D

Hör av dig: [email protected]


Ett knippe bilder

Några bilder från häromdagen :-)


Myskillar


Ja, jag behöver städa bort julen....!


Kolla in GOASTE armen! man vill ta en tugga!


Gladfis


<3 kolla vilka fina diamanter han har i sina ögon :-)

Shopping :-)


Fler än jag som blivit helt shoppingtokiga så här i januaris rea-yra? :-)

Detta paket kom med posten i förrgår. Moonkids sparkbyxor och två par Ej sikke lej strumpor. Allt sammans för en dryg hundralapp (gratis frakt). Så mycket billigare än så här kommer man inte undan :-)

Hittade allt detta i Skurk Kids webshop. Kanoers! Mitt paket från Po.p har kommit också men jag har inte hunnit hämta ut det :-) *wiiiie*


Bortskänkes: jobbig unge!

Bortskänkes: 2,5-åring!

Nä fy fasen så jobbig period han är inne i! Jag håller på att bli tooookig! Han gör alla sattyg han någonsin skulle kunna lista ut och mer där till. Fattar inte hur han ens kan komma på allt. Antingen är han väldigt mycket vildare än Victor var i samma ålder eller så har jag helt enkelt förträngt.

Jag vet att Victor var så jobbig i den här åldern så vi inte ens kunde gå hem till folk och hälsa på, vi var typ inte välkomna, men jag kan inte minnas hur det var rent konkret.

Tänk så praktiskt om man kunde få hoppa över perioden mellan 1-4 år. Då hade man orkat ha massor av ungar.

Men nu börjar det bli FÖR jobbigt. Jag är lixom van att ha dagis, men nu har Alvin varit hemma sen veckan innan jul - i ett streck. Jag får fan aldrig pausa! Även när Mathias sticker iväg med Alvin så har jag ändå Elmer plus att man måste passa på att ta städ och sånt när ändå Alvin är borta en liten stund.

Mathias kan ju däremot åka hem till sig eller sticka i väg och fiska, åka och handla på egen hand osv så han pausar ju fan hela tiden!

Men nu är min gräns nådd för jag håller på bli galen på riktigt, hela tiden poppar det upp en stark vilja att bara ta på mig kläderna och gå. Bara dra härifrån och skita i allt.

Alvin måste åka iväg några dagar innan jag exploderar. Men mina syrror är inte direkt sånna som längtar efter att ha extra barn (inte jag heller iofs, vi tar varandras barn när det är tvunget typ, inte för att låna dem bara så där) så kvar finns farmor men hon har varit sjuk och är fortfarande trött och har en massa att göra som hamnat efter när hon varit dålig. Dock är hon alltid glad åt att låna barn, det känns inte som en belastning, så som när man lämnar barn till en syster.

Man skulle haft ett par systrar utan barn som bodde här också :-) folk utan barn, men som gillar barn, är kalasbra! De tycker att det är ROLIGT att låna extra barn och gör det gärna även helt utan anledning. Jag minns den där känslan, förr, innan jag hade egna barn - på den tiden jag tyckte andras barn var urgulliga och jag mer än gärna var barnvakt. Nu fick jag iofs barn när jag var 15 så den tiden var i mitt fall inte så lång men jag har pratat med massor av andra som upplever samma: andras barn var jättegulliga - tills man fick egna!

Blablabla nu ska jag dricka en massa välbehövligt kaffe!

Fredag...

Ingen höjdardag idag inte. Jag har bara varit trött och slö. Vi åt lyxmiddag (blodpudding) och kollade på film och filmen var väl det roligaste som hände på hela dan typ...

Vi såg Slumdog millionaire. Helt okej. Handlingen var väl inget att hänga i granen men det var vackra bilder och en bra inblick i slummen och så där. Väl värd att se iallafall.





Syster A var här en sväng på kaffe också idag. Kul när syrror hittar hit ibland, händer ju inte så ofta. Nu är Victor hos min syster S och sover över hos sin kusin Oliver. Syster K har jag inte hört av på ett tag, hon åker snart till Thailand i flera veckor. Jag är inte alls avis, inte ALLS, inte ens lite!!!


I Love Plexi

Jag har fått en ny sponsor! Om några dagar kör jag igång en tävling med ett fint pris från supercoola I LOVE PLEXI!

Så otroligt balla grejer. Smycken och Scrapbooking-grejer i plexi! Väldigt unika och fina saker. Jag kan avslöja att det rör sig om ett smycke som vinst i kommande tävlingen ;-)

Kolla in på alla plexi-prylar:

http://www.iloveplexi.se


Exempel:

BeckaHBitcH tävlar

Här samlar jag de tävlingar jag deltar i. De sorteras i datumordning och avslutade tävlingar tas bort.

______________________________________________



Oinkoink, slutar 30/4



http://OinkOink.blogg.se lottar ut ett plagg från  http://PingpongBarnklader.se


______________________________________________

MansonDust, slutar 1/5


http://mansondusts.blogg.se/ lottar ut ett presentkort på 500 kr från  http://www.babydrommen.se/ :-)

______________________________________________


Floosan, slutar 7/5




http://floosan.blogg.se lottar ut ett plagg från http://www.gosunge.se :-)

______________________________________________

Chicmommy, slutar 9/5




Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 500:- till Babydrömmen.se hos Chicmommy.
Klicka
här och var med du också!

______________________________________________

Fia, slutar 14/5




http://ilmaofsweden.blogspot.com och Ping Pong barnkläder i samarbete


______________________________________________


Yeah baby

nöjd ...och glad :-)

http://bloggportalen.se







Kategorin föräldaskap och barn:



(klickbar)


Buffis barnkläder!

Hittade in till Buffis barnkläder igår efter ett tips från Carolina1979.

Kanonerbjudande just nu: alla kvarvarande kläder från höst/vinter-kollektionen säljs för halva priset!
Det gick såklart inte att motstå ;-) så jag beställde en tröja till Alleballe och en heldress till Ellebelle :-)

Supermysiga kläder. Jag älskar hemsytt! Önskar jag hade mer sånt i barnens garderober.

http://www.buffisbarnklader.se/




Grattis Victor

Victor har namnsdag idag :-)

GRATTIS mammas stora kille ;-)



Vad är problemet?

*duckar för alla arga kommentarer*

...men VAD är problemet?

Det gnälls en massa och pratas om diskriminering hit och dit pga att olika flygbolag inför dubbelt pris för extremt överviktiga på flygplanen.

Vaddå diskiminering?

Det handlar om säkerhet och om faktiskt använt utrymme. Ska man ha två stolar är det väl inget konstigt att man betalar för två stolar, eller? det är ju ingen diskiminering! Tvärt om så är det väl jävligt orättvist att vissa annars skulle ha en gratis extraplats?!

Då kan väl alla få en gratis extraplats då! Så får man lägga vad man vill på den. Handbagaget eller sin ena skinka, spela roll, det är samma sak.

Använder man en plats så betalar man för en plats. Använder man två platser betalar man för två platser, oavsett anledningen till varför man har två platser.

Dessutom var det inte ens så illa enligt artikeln! Nej, det är enbart om det är fullbokat som de extremt överviktiga behöver betala extra, om det finns lediga platser så FÅR de en extraplats GRATIS och även de gånger de måste betala så får de 25% rabatt. Jag tror knappast att jag skulle få 25% rabatt om jag ville ha en extra stol...

Vad är problemet? Någon får förklara detta för mig tror jag.

Ingen hackar på själva övervikten men man kan ju inte tumma på säkerhet och bjuda på gratis platser bara för att ingen ska känna sig stött...

Vad är alternativet? Skita i säkerheten och höja priset på ALLAS biljetter för att ha råd att ge gratisplatser åt vissa?

http://aftonbladet.se/nyheter/article6463027.ab

Normal text Stor text Extra stor text
Normal text Stor text Extra stor text
Foto: Aftonbladet

Humor :-D

Detta klipp på Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=q_Ik4rhVWrY

Består av en halvminut lång film som inte visar någonting mer än en text i slutet där det står "lurad". Ett harmlöst litet sött skämt med andra ord. Men inte om man kollar kommentarerna:






**


Den som kan förklara hur alladellon93 tänkte här får en femma :-)

Inavlade och fula barn

Javisst serru... bara för att man råkar få spykänslor när man ser någon plåga en nyfödd så får man höra både det ena och det andra tillbaka minsann :-) är det månne herr Andersson him self som varit och skrivit?

Barnets moder var iallafall in och skrev precis innan så vem vet. Sen kom detta:




FAN också, nu har du avslöjat alla mina hemligheter! I själva verket är jag enäggstrilling med båda papporna till mina tre barn :-/ Hade ju hoppats på att det aldrig skulle komma fram! Det är lite kul med tanke på att Mathias kommer ifrån södra Sverige, jag ifrån norra Sverige och Adrian från Dominikanska republiken. Men så är det, så nu vet alla det. Jag är enäggstrilling...

Fula och ömtåliga barn har jag också - ytterligare en hemlighet som ingen visste innan. Jag vet att det inte SYNS, att det på ytan ser ut som söta ungar men egentligen är de inte det.

Alla badbilder är också FEJK! För vi tvättar oss inte här! Jösses, man kan ju gå sönder!

För så är det! Antingen sprutar man vatten i ansiktet på nyföddingar eller så tvättar man sig inte alls. Det är de enda alternativ som finns och tål inte ungarna att bli sprutade i ansiktet så beror det på att de är klena resultat av inavel.


Fan också ... BUSTED! Alla hemligheter avslöjade... attans!

Dagens outfit 21/1


ALVIN
Byxor:
 Lindex 92 (stora)
T-shirt: Me and I strl 98/104
Strumpor: vet ej



ELMER
Body:
Lindex strl 74
Byxor: Lindex strl 68 (halvstora)
Strumpor: GeKås

Kul bild :-D

Är det bara jag eller är den här killen rätt välhängd?!

Värsta häst-dasen! Eller vänta nu...? Hästhov?!?



Jag använde mobilen och fotade av en skylt bredvid en separett inne på Coop Forum i Borås förra veckan.

Dagens FL

Efter den fula kommentaren om Elmer i syrrans blogg så startade jag en tråd på FL där jag ville prata om just ämnet sjuka kommentarer för att höra andras erfarenheter av detta osv. Vilken livad tråd det blev 8inte från min sida) så nu är den stängd.

Dock finns det en person som hängde i tråden som jag stör mig sjukt mycket på!

För det första kom hon in och var otrevlig från början. Hon trodde Elmer var min systerson och menade att jag satt och tyckte synd om mig själv och var en tönt typ eftersom det inte handlade om mitt barn ens och även om det hade varit mitt barn så skulle han ha det för att jag är så "på alla" hela tiden. Jag brukar dessutom ofta starta sådana här trådar där jag söker sympati fast det inte handlar om mig skrev hon. Blablabla.

Försökte fråga en halv miljard gånger vad sjutton hon menar?! Men jag vet ju sen innan att hon inte har alla ingredienser i tårtan så man kan ju inte förvänta sig för mycket...jag fick inget svar på vad hon menade.

Jag har knappt pratat med människan förr! Men stött på henne hundratals gånger på FL eftersom hon gärna går in i trådar om stora barn och skryter med sin sons REKORDSTORA födelsevikt och längd och typ skrattar åt alla som fått barn under 5 kilo bara för att hennes vägde 5,8 kilo, inte för att hon klämde ut honom för han kom ut med snitt...

I princip enda gången jag pratat med henne var för typ en månad sen när jag satt och sökte på familjeliv efter trådar där folk berättade storleken på sina 3-månadersbebisar, tyckte det var kul eftersom Elmer var 3 månader. Hon var där i vanlig ordning och hade skrivit i varenda tråd. Grejen var att hon ljög! Störde mig som fan och var tvungen att ifrågasätta meeen fick ju inget vettigt svar.

Men sen dess så är hon typ skitsur på mig så pga detta så kom hon och var så där otrevlig och störd och tyckte att Elmer förtjänade den kommentaren.


Så här såg det ut i december när jag ifrågasatte henne (och gjorde så hon började avsky mig):





Tråd 1 (där diskussionen fördes):
http://www.familjeliv.se/Forum-3-20/m47830597.html


Tråd 2 (där hon skrivit en kortare längd):
http://www.familjeliv.se/Forum-3-20/m44276908.html


Så här såg det ut i andra tråden:




Dagens outfit 20/1

Dagens outfit :-P liiite sent men va fasen, det var så länge sen så nu slänger jag upp det ändå.


ELMER
Body: Lindex strl 74
Byxa: Lindex strl 74
Strumpor: GeKås
Skor/skinntossor: Shooshoos från http://www.skoor.se



ALVIN
Tröja: Po.p strl 104
Byxa: Älsklingsfrö
Strumpor: GeKås

Bonusbild: Alvin läser för Elmer som vi gör när vi nattar Alvin :-)


Barnplågeri...

Gissa vem som skaffat sig en blogg?

Den här personen har jag aldrig gillat och ny fick jag vatten på kvarn när han plågar sin nyfödde son och lägger upp bilder på detta i bloggen dessutom:

http://blogg.aftonbladet.se/mittnamnartigerandersson/2010/01/hjaaaaaaaaaaaaaaalp#lastComment

Gossebarnet är dock väldigt söt och heter Tiger Andersson :-) (Min systerson heter Tiger Rolandsson men hade i princip kunnat heta Andersson också av vissa anledningar).

***

Edit:

Inlägget är borttaget nu men startsidan är här: http://blogg.aftonbladet.se/mittnamnartigerandersson/

Det är helt enkelt Robinson-Robban som gått och blivit pappa till en liten pojk. I det länkade inlägget har denna idiot till far tagit sin nyfödde son, klätt honom näck och stoppat in honom under kökskranen - med en hård stråle rakt i ansiktet (ena ögat). Dessutom visar han upp sonens paket också eftersom bilden inte är censurerad. Nog för att pappa kanske gillar att visa snoppen för hela världen men det kanske inte Tiger vill. Solklart är iallafall att ingen vill ha en hård vattenstråle rakt i ansiktet. Vem DUSCHAR en nyfödd för det första? snacka om risk att frysa (okej skölja av lilla rumpan men inte hela bebisen) och OM man nu ska göra det så borde man väl vara intelligent nog att fatta att man inte vänder bebisansiktet mot den hårda strålen?

IDIOT!


***

Edit igen:

Så här såg det ut (nästan) fast bilden var större och så syntes snoppen, men jag har censurerat eftersom jag tyckte det var olämpligt men ni förstår ju hur väl snoppen skulle synas på den här bilden. Bilden var typ dubbelt så stor också.


Po.p-rean

Po.p har nu utökat sin rea och lagt till ytterkläder *äntligen*. Den rödrutiga skaljackan jag suktat efter är nu på väg hem!!! :-) Bland annat. Usch va mycket pengar det blev.

Nu måste jag upp på vinden och rota fram en massa att sälja på tradera så inte bankkontot kraschar :-)

Kolla in rean du med: http://www.polarnopyret.se

Bildtävling :-)

Tidningen Amelia har en tävling för bilder av gravidmagar :-)

Kolla in HÄR. Verkar som att det behövs fler tävlingsbidrag?

Jag tävlar med denna bild:


I början av augusti 2009. En månad kvar...


***

Edit: klockan är bara 10:25 (la upp detta inlägg inatt) och det är redan 8 stycken av mina läsare som varit in och lagt upp bilder att tävla med (tror det fanns typ 6 bidrag där innan dess) va KUUUL :-D hihi <3

Tjurskalle-balle

JOBBIG!

Idag har Alvin var en liten pain in the ass och hittat på alla möjliga sattyg och varit allmänt gnällig, sur och tvär. Arg och snäsig, busig och vild.

Till slut fick Mathias köra hem honom till farmor en stund för Alvin har ju tjatat så länge och det blev ju inte natten mellan söndag och måndag som det var tänkt och inte heller igår.

Jag skickade hem Mathias till sig också samtidigt så jag fick vara HELT ifred ...ja så när som på en liten bebis :-) jag ägnade tiden åt att städa, skönt och avkopplande och sen lagade jag mat (kotletter, potatis, gräddsås) och sen kom Mathias hit med Alvin igen :-)

Alleballen fortsatte att vara på sitt "soliga" humör ända tills han la sig dock. Men nu sover båda smågrisarna och Victor är på G han också. Jag slappar med en kopp kaffe och lite bloggande :-)

En del kanske undrar varför jag inte lagt upp ett nomineringsinlägg till veckans blogg igår? Jo av den enkla anledningen att intresset var så svalt förra veckan. Jag har ändå VALT en blogg som jag kommer lägga upp imorgon eller möjligtvis senare ikväll.


Hur ska jag göra framöver? Ska det vara någon nominering eller inte?

Hej hej foten

Elmer tog lång tid på sig... han har spanat länge och fångat någon enstaka gång men nu äntligen har han börjat ligga och leka med fötterna på riktigt. Alvin gjorde det redan när han var en ganska nybliven tremånadersbebis så jag har väääntat. Victor "hittade" aldrig fötterna ;-) eller ja, han låg aldrig och lekte med dem iaf.

Här kommer lite mysbilder från i förrgår kväll.


Lillebror och mellanbror


Gosis


Wiiie titta! brygga! :-D




Bröder igen


Flexi Bath

Vi har en FLEXI BATH. Elmers och Alvins farmor köpte en ihopvikbar badbalja till dem som de fick häromdagen. Nu är den testad och vi GILLAR :-) Den får plats bakom tvättmaskinen när den inte används (kanooonbra) och går att ta med sig enkelt om man behöver lite bad någon annanstans (tex en egen bebispool vid stranden, ute på gräsmattan, på semestern, när man åker iväg till släklt och hälsar på några dar osv osv).





Ligga är ju ingen höjdare tycker Ellebellen










Yey! Hälsosam!

Stor rumpa är hälsosamt! fettet som ligger på höfter ocvh rumpa är inte alls så dumt som man kan tro :-) tvärt om är det hälsosamt och hjälper till att skydda mot diabetes och hjärt/kärl-sjukdomar!

http://aftonbladet.se/kropphalsa/article6422951.ab

Är det någonstans jag är FET så är det på höfter och rumpa om man säger så! jag ska bespara er bilder på min rumpa hehe men jag lovar att det är något i hästväg ...eller kanske snarare ladugårdsdörr ;-)

Även under graviditeten när jag tog rätt mycket bilder på mig själv och la upp på nätet så fanns det en vinkel jag undvek ganska duktigt: rakt bakifrån! Pga rumpan. Meeen de som träffat mig IRL kan nog intyga att jag sitter stadigt.

Jaha! Så gött! Då har man något nytt att skylla på :-P man kanske ska behålla fläsket då ;-)

Mammas mage

Nu har jag funderat igenom det och pratat med mina systrar också, det kändes viktigast att göra först (de har inte pratat med mamma).

Mamma har haft svullen buk väldigt länge. Även en massa andra besvär. Vid ett besök på akuten för en tid sedan konstaterades det att det varken är vätska eller gaser utan något annat. Hon fick vänta länge på en tid men husläkaren hade skickat en remiss iallafall för att hon skulle få göra UL av buken.

Idag hade hon tid för UL hos en specialist och inför det här besöket var hon och tog en radda blodprover förra veckan. Men det blev inget UL idag. Det behövdes inte för blodproverna ser inte alls bra ut. Tillräckligt dåliga för att läkaren skulle fatta beslutet att gå vidare direkt, utan UL.

Hon kommer att få en ny kallelse där hon blir inlagd för vävnadsprov. När det blir vet vi inte men antagligen ganska snart.

Läkaren var fåordig och svår att tolka så det gick inte få någon uppfattning om vad han tänkte sa mamma så hon väljer att inte oroa sig. Jag har svårt att välja det alternativet. Jag har bara en föräldrar. Det lilla hon nu finns i mitt liv, så jag oroar mig likt förbannat.

:-/

Värsta tävlingen!!!

Nästan för bra för att vara sant? :-)


Jag tävlar hos JULIA om detta:


En 10 000-kronors goodiebag!





Vinstlista:
Från Voodolls: 4 stycken voodolls
Från Wear design: En fin, hjärtformad halsbandsklocka 
Från Fotosonic: Ett kamerastativ som går att fästa på det mesta
FrånEasewhite: Två paket med tandblekning
Från Smalslips: En snygg klocka 
Från Amors pilar: Massagestaven Ina Purple, det vattenbaserade glidmedlet Eros Aqua och desinfektionsrengöringen Invit hygiene(amorspilar.se är en erotikbutik på nätet som säljer sexleksaker)
Från Jholmtshirt: Två stycken valfria t-shirts
Från Juvelia smycken: Ett valfritt namnarmband eller namnsmycke
Från Wild outdoor lifeVäst i valfri storlek från Pinewood
Från My heart: Spelet "52 magiska veckor
Från Sunny coco: ett antal tigerbalsam och parfymoljor
Från L8nyberg: En mineralfoundation
Från Importklader: Två hotpants i spets, en röd och en svart
Från Swefox: Ett set med matchande armband och klocka
Från Bagatoo: En snygg resväska i svart, rosa eller blå
Från A&I Design: Virvar Jacquard handduk och tre paradishanddukar i orange, grön och lila
Från Styleimport: En optisk pekfingermus till datorn
Från Caruso: ett svart, vackert litet smyckeskrin med trollsländelås
Från Partyprylar: Spelet "sanning eller konsekvens"
Från Disdou: 3 stycken mössor
Från Wellnessproducts: en swissdepil - hårborttagning utan smärta
Från Ecozoom: En t-shirt i valfri färg och storlek
Från Minmusli: 2 x 100 presentkort på müsli samt plåtburkar
Från Thaliahalsa: En huvudmassör 
Från Webstrumpor: Ett par stay ups och tre par strumpor
Från Goldwell: Ultra volume schampo och balsam (mina favoriter!) samt hårsprayerna Sparkling fix och Magic finish
Från Önskefoto: En egen canvastavla, 20x30 cm
Från I+m naturkosmetik: Body refresh grapefruit - body lotion + shower gel & Hydro-Performance Facial Tonic + Day Creme.
Från Calas: ett par örhängen i äkta silver och bergskristall
Från ELF: 4 ögonskuggor (mina favoriter!)
Från Jeanettes naturtvål: en tvål med doft av granatäpple
Från Vekk: en mild liquid Soap, en anti acne creame, en instant pore minimizer, en anti acne soft mask

Månadens läkarbesök

Sicket trassel på morgonen då... allt blev pannkaka typ så det slutade med att jag fick ringa och ändra Elmers tid, men eftersom han haft lite feber av och till senaste veckorna så ville de träffa honom idag så tiden blev ändrad från 09 till 13.

Den här gången blev det stick i fingret istället, betydligt smidigare! Elmer märkte ingenting haha. Sen ville de ha urinprov också pga febern så vi blev kvar en stund för att vänta på kiss :-) Elmer provsatt då i en gåstol för sörsta gången :-) det var skojigt! Han råkade putta iväg sig både framåt och bakåt och åt sidan också.

Lille palten vägdes med hehe hans hopp på kurvan fortsätter! Idag vägde han 8375 gram (8165 g för 5 dagar sen). Mysigt, han har en del veck nu ;-)




Både blodprov och urinprov såg bra ut som vanligt :-) skönt det. Ny tid om en månad. Tror det är 1 eller 2 månadsbesök kvar och sedan glesar vi ut det till var tredje månad.


***

Min mamma var ju på sitt läkarbesök idag också, jag har pratat med henne men behöver fundera igenom innan jag skriver om det. Det är inte så positivt att jag vill att det ska dela plats med Elmers läkarbesök i det härn inlägget. Jag tar det senare...  <3

Haiti - ett land i kris!

Det finns en ö långt borta i Västindien som heter Hispaniola. Ön delas utav två länder. Det ena landet (Dominikanska republiken) kommer min son Victors pappa och halva släkt ifrån.

Det andra landet är Haiti. Ett land som nu står i spillror. Ett land som har drabbats av en ofantlig sorg.

En kraftig jordbävning (befaras vara historiens värsta) drabbade Haiti och har dödat 200.000 människor. Räkna ut i huvudet hur många anhöriga som sörjer och plågas...

Landet är i djup kris. Skadade behöver läkarvård och mediciner, det ligger döda spridda över gatorna och stanken är fruktansvärd. Folket saknar mat, vatten, kläder och mediciner. Det fattas mycket pengar och Haiti är redan sen innan ett fattigt land. Haiti behöver hjälp NU - DE KAN INTE VÄNTA!

Foto: urban andersson

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6440184.ab


Se Urban Anderssons ljudbildspel: http://wwwc.aftonbladet.se/ljudbildspel/Haiti17b/ (varning för starka bilder)


Från Aftonbladet:

Så kan du hjälpa de drabbade:

Röda korset PG: 900800-4. Du kan även sms:a AKUT till 72900 och skänka 50 kronor (som debiteras på din telefonräkning) eller sätta in valfritt belopp på plusgiro 900800-4 eller bankgiro 900-8004. Märk talongen med "Haiti".

Rädda barnen PG 902003-3 eller skicka sms 10KATASTROF (10 kr), KATASTROF (50 kr) till 72950.

Hoppets stjärna PG: 900253 - 6 eller sms STAR till 72930 och bidra med 100 kronor.

Läkare utan gränser PG: 90 06 03-2, Bankgiro: 900603-2, SMS:a ordet LIV till 72990 (50 kr).

Unicef PG 902001 -7, BG 902001-7.

Svenska kyrkans internationella arbete Plusgiro 90 01 22-3, Bankgiro 900 122-3. Märk talongen "Haiti" Eller SMS:a "haiti" till 72950 så bidrar du med 50 kronor.

Läkarmissionen Plusgiro: 90 00 21-7 , Bankgiro: 901-7187. Märk talongen ”Haiti". Eller SMS:a Haiti50 till 72930. Du skänker 50 kr till Jordbävningsoffren.

SOS Barnbyar Plusgiro 90 02 29-6 eller Bankgiro 900-2031. Märk talongen "Haiti" eller SMS:a "SOSHAITI" till 72930, så bidrar du med 50 kronor.

Plan Sverige Plusgiro 90 07 31-1 eller Bakgiro 900-7311. Märk talongen "Haiti" eller SMS:a "HAITI" till 72 910 så bidrar du med 50 kronor.


Babbel och overall!

Blir inget sova borta för Alvin idag :-( han som längtat så. Farmor är fortfarande trött och dålig efter att ha varit sjuk. Vi får lämna honom där imorgon bitti innan vi åker till sjukhuset med Elmer.

Ska bli spännande att se vad Elmer väger imorgon, om han gått upp lika bra nu den senaste veckan som veckan innan, ser så ut iaf. Hoppas blodproverna går smidigt också. denna gången blir det INTE någon Emla iallafall!

Utslagen han fick sist är jag helt säker på att de berodde på Emlan, för att han har känslig hy. dessutom blev det ju inte ens på Emlastället de tog provet för Emlan drog ihop blodkärlet så det enda som  hände var att vi blev av med bästa stick-stället.

Jag SKA äta lunch på Burger king också innan vi åker hem för det har jag längtat efter hur länge som helst. älskar deras strips och Hot cheese-dip.

Skulle vara kul att shoppa lite i Borås också när man ändå är där. Behöver fortfarande ha tag i en overall till Alvin till nästa vinter.


Om någon vet var man kan få tag i en FÄRGGLAD OVERALL (funktionsoverall) i storlek 104 för absolut max 1000 kr så hojta till! Någon webshop eller begagnat, allt går bra bara det är i bra skick.

Det ultimata hade varit en Molo regnbåge (gamla modellen med klargrönt ist. för mossgrönt) men alla färger går bra även om jag helst undviker svart, grå, marinblå, mossgrön och annat tråkigt.

Bloggportalen.se

Har du med din blogg på Bloggportalen? Jag la till mig för några veckor sedan. Har haft min blogg där länge men ganska nyss som jag la till deras räknare på sidan så man fick vara med på lite statistik också.

Jag kikade in nu på Borås och blev glatt överaskad :-)






Missa inte tävlingarna!

Måste påminna om tävlingarna som är igång här inne...



Slut: 23/1


Slut: 1/2


Slut: 5/2

Alkoholism - vad göra?

Jag är uppvuxen med alkoholism. Båda mina föräldrar var/är alkoholister. Jag kan vart enda tecken på sjukdomen. Jag vet varenda bortförklaring, varenda ursäkt och vartenda påhitt de kan dra till för att få "lov" att dricka.

Någon i min närhet har nu trillat dit. Det har kommit ganska smygande de senaste ca 2-3 åren men blir bara värre och värre. Vi runt omkring har hört varningsklockorna ringa länge nu men personen det handlar om hör tyvärr inga klockor, blundar, lever i förnekelse och vägrar inse.

Vi närstående är INTE tysta och låter det absolut inte ske utan att vi gör vad vi kan, vi tar alla vårt ansvar men tyvärr finns det inte mycket man kan göra. Vill personen inte vakna upp och inse, erkänna för sig själv så kan man bara vackert stå och se på och vänta, hoppas på att det går upp ett ljus.

Men något som gör mig fruktansvärt förbannad är när folk i personens närhet stjälper personen, drar ner denne djupare ner i skiten! Uppmanar och hetsar till att dricka istället för tvärt om. TROTS att det är uppenbart att personen har ett problem.

VARFÖR gör man så? är det för att man själv har alkoholproblem och tycker att det känns lättare om fler hänger med ner i skiten? är det därför man väljer att dra ner andra istället för att hjälpa dem vara nyktra?

Har du varit med om att en närstående varit på väg ner? Vad har du gjort åt saken?


NYHETER-31s08-olFRI-27_368

IDIOTJÄVEL!

Det är sådana här idioter som man önskar ska råka ut för något riktigt hemskt i livet så de lär sig veta hut. Det finns elaka jävla idioter på nätet, som kan skriva vad som helst men det brukar finnas gränser även för idioterna.

Inte EN enda elak kommentar trillade in om Elmer och hur han såg ut när han föddes eller om hans sjukdom osv då i september här i min blogg, fast jag har så många elaka puckon som följer bloggen och inte drar sig för att kasta in en otrevlig kommentar. Jag var nästan förvånad men väldigt tacksam över detta.

Men såklart ska det finnas nån idiot som kommer och förstör det rena bladet. Någon har skrivit inne i syrrans blogg istället...

Klickbar bild:



Jag tycker tvärt om att han var ovanligt söt för att vara nyfödd, prickarna till trots. Antagligen eftersom jag är hans mamma men skit samma. Jag är stolt över att han föddes FET för det betyder att MIN kropp kunde förse honom med näring och baka honom väl. Han var fet för att han hade haft det bra i magen, inte för att jag hade diabetes eller av någon annan sådan negativ anlednining.

Ful? Elmer är verkligen inte ful. Prickarna är fula men vet man att han har dem för att han är sjuk så kanske man har vett att hålla käft, eller? det är ju ändå rätt känsliga grejer. Vi vet fortfarande INTE om Elmer kommer att få leva frisk i framtiden eller om dessa prickar bara var början på något värre.

Men TACK så jävla mycket, väldigt värmande ord! Själv är jag tacksam att han över huvudtaget lever och får vara frisk iallafall för stunden.






Tävling - LolloBollo of Sweden

Jag skrev ju om LolloBollos underbara mössor häromdagen :-)

Nu har hon en tävling igång där man kan vinna en valfri mössa!

Spring till hennes företagsblogg och kika: http://lollobollo.bloggproffs.se

Vill du tävla? Gå med i gruppen på facebook.


Måste ju visa upp de snygga mössorna jag köpt till Alvin och Elmer att ha i vår:



Änglasyster


Lilla Victor i himlen har fått en lillasyster på jorden!

Igår föddes söta lilla Vilma!
På dagen 9 månader efter Victor fick vingar. Kan själar vandra?

STORT Grattis till familjen
Jag önskar er all lycka!

http://denstarkastestjarnan.blogg.se

<3 <3 <3

Aftonbladet har träffat familjen mitt i babylyckan:
 http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6434214.ab


4 år idag <3

Nu är klockan över midnatt men det måste ju ändå nämnas tycker jag så därför får det bli ett par timmar försent :-)

Den 14 januari för 4 år sedan blev jag och Mathias ihop. Lite upp och ner och hit och dit och några uppehåll av varierande längd har vi hunnit med ;-) men ja sen den 14 januari 2006 har vi iallafall inte träffat några andra än varandra och varit ihop den största delen av tiden och lyckats skapa två fantastiska ungar.





Tävling! I samarbete med Happystore.se




Jag har glädjen att kunna lotta ut ett pris från Happystore.se!
Nämligen två mjuka sötsaker av märket Bombadill! Dessa ljuvliga bakverk i tyg är ju omåttligt populära idag. Småttingar som tex min Alvin älskar att leka låtsaskök med låtsasmat och med sånna här läckerbitar blir det ju extra kul.




Vinnaren i denna tävling får alltså en chokladboll + en kanelbulle från Happystore.se!


REGLER:
För att få vara med skall man kopiera bilden + texten och lägga upp detta i sin blogg och sedan skriva en kommentar här där man berättar vilken produkt man gillar bäst hos Happystore.se. Länka till ditt inlägg om tävlingen och glöm inte lämna din mailadress också.

Om man inte har någon blogg får man svara på samma fråga och sedan maila 3 vänner (och mig [email protected]) om tävlingen.

Man får mer än gärna länka till tävlingen på facebook, msn osv också, men det är inget krav :-)




Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om två mjuka sötsaker av märket Bombadill från Happystore.se.
Tävla HÄR du också!


Gud så tyst!

Men shit va tyst det är på nätet idag!


...hann jag tänka innan jag insåg att jag glömt öppna bloglovin idag :-/ "bara" 65 nya inlägg att gå igenom...



bloglovin


Shopping :-)

Elmers Mini A Ture-overall som jag rekordfyndade hos

Pixiekids Barnkläder


...kom med posten idag. ÅH så fin den är och det märks att det är en RIKTIGT riktigt bra overall. Många säger att det är den bästa funktionsoverallen (hoppas det när ordinarie pris låg på 1799 spänn). Vi får väl se. det är iallafall nästan så jag längtar till nästa vinter så jag kan prova ;-)

Bilden gör inte overallen rättvisa faktiskt. Den är snyggare och mer lila i verkligheten.




Fick mera saker idag utan att behöva shoppa själv :-) vi svängde förbi hos Mathias mamma för att hämta lite grejer hon köpt. Tyvärr kunde vi inte gå in eftersom hon är sjuk så Alvin blev jätteledsen och besviken :-(

Hon hade shoppat lite Friends-kläder till Elmer och en Tummen heldress :-) och så en ihopfällbar badbalja! Ashäftig!


Sjukligheter på flera håll

Idag har vi varit i Borås med lillepalten för attg han sklulle till specialistbarntandvården (pedodonti?!?) för att kolla så sjukdomsprickarna i munnen var borta. Ja alltså det vet jag ju att de är men det ska ändå kollas för säkerhets skull och så där. Han kommer att få ytterligare en tid typ till sommaren.

TJOCKISEN, han ser tjockare ut för varje dag. Undrar vad som hänt? Detta började för ca en vecka sen och han blir bara fetare och fetare. Innan har han mest varit "stor" men nu är han tjock. Absolut inte mig emot för jag tycker det är urgulligt :-)

Något som inte är lika sockersött är Alvins trots! Underbart med ungar som skriker för full hals i affären så man får bära ut dem och brotta ner dem i bilbarnstolen och sånt. Han var väldans jobbig att ha med sig idag (samma sak igår på badhuset med Mathias). På måndag när vi ska till läkaren med Elmer får Alvin ha barnvakt istället. Tror det blir roligare för honom också. Han är rätt less på att vara hemma, även fast vi (Mathias) försöker underhålla honom med lek ute, besök på badhuset osv.

Han har tjaaatat länge om att få åka hem till farmor men tyvärr är farmor sjuk så det går inte men så fort hon blir frisk igen ska Alvin få åka och vara där, hoppas natten sön-mån så han kan vara hos henne medan vi åker till sjukhuset.

På måndag är det även äntligen dags för min mamma att kontrolleras, hon har tid för UL för att kolla vad som är fel inuti magen, om det är en tumör eller vad det nu är. Känns lite läskigt.

Page Rank

Hörde talas om detta först för några dagar sen om jag ska vara ärlig :-P

Page Rank är helt enkelt en 10-gradig skala där man ska sträva efter en så hög siffra som möjligt. Ju högre siffra ens sida har dessto högre hamnar dina inlägg på google-sökningar.

Alltså om du skriver ett inlägg om kaniner och jag skriver ett inlägg om kaniner och någon söker på "kaniner" på Google så kommer din länk hamna högre upp än min om du har högre page rank. Detta medför att man får fler besökare och ens blogg blir intressantare som annonsplats till exempel :-)

I Google Toolbar finns funktionen inbyggd att kolla en sidas Page Rank men annars finns olika sidor på nätet där man kan skriva in en adress och då få reda på PR.

Min sida har 3 i PR och det lustiga är att typ alla andra adresser jag testar också har det! jag hittar ingen med 0-1-2 i PR :-/ (edit: har fått några tips på 2:or nu) :-)

Kan nämna några Page Rank exempel :-)

facebook.com: 9
aftonbladet.se: 8
familjeliv.se: 7
tradera.se: 6
kenzas.se: 5
kissies.se: 4

Vill du veta vad du har? Kolla tex denna sida:  http://www.mygooglepagerank.com/


Berätta gärna vad du har för PR för jag är nyfiken :-P

Mera post

Det kom mera kul post :-) fast detta paket kom egentligen redan igår. Jag handlade denna Ida T-body och strumpor billigt på rea hos småtting.se .

Tog strl 80 och den ser rätt stor ut i storlek. Iofs otvättad ännu.


I love skinntossor :-)

De som var med när Alvin var bebis vet hur förtjust jag är i skinntossor. Kändaste märket är antagligen Bobux så de kallas ofta Bobux-liknande skinnskor, mockasiner och allt möjligt.

Finns lixom inget klockrent ord. Så varför inte SKOR rätt och slätt? Babyskor! I vilket fall är det nu dags för Elmer :-) han fick ett par Nowa-Li med spöket Laban i julklapp. Tyvärr i storlek small och grabben har gigantofötter så de är redan för trånga.

Men idag med posten kom det tre par i bättre storlekar. Två av dem är av ett finare märke och är lite bättre om jag ska vara ärlig.

Han har nämligen fått ett par i strl M och ett par i strl L av märket Shooshoos! Dessa kommer ifrån http://www.skoor.se Kan verkligen varmt rekommendera dem. Nu har de ett vinterrabbatt-erbjudande dessutom!



TITTA va fina de är!!! <3 jag är skitnöjd med dem hihi, Elmer han ha de svarta nu och sen får han ha girafferna :-)


Här är några av alla skinntossor och mockasiner som Alvin hade som bebis och 1-åring:



Vita - Bobux (en favorit)
Brunvita - Lindex
Blåvita - Po.p
Vita med sverigeflagga. Minns inte vart ifrån
Blå med drake - Robeez (en favorit)
Bruna med döskalle - Tinyzone
Svarta med Laban - NowaLi (en favorit)
Rosa med helikopter - Netto (de var totalt värdelösa)

Förrutom dessa har han även haft ett par Inch Blue bland annat.


Av alla dessa är Elmers nya shooshoos nog mest lik Robeez.


Vill du också ha ett par fina skor till din bebis?





Så här står det hos skoor.se om Elmers Shooshoo-tossor:

shooshoos är ett internationellt företag som startade 1996 med tillverkning i Sydafrika och försäljning över hela världen, mest i webbutiker. De har vunnit flera priser i USA för dess geniala funktion och idè bl.a. "iParenting Media Awards" 2003 och rekommenderas av barnläkare. De är gjorda helt i mjukt nappaläder med ett elastiskt vristparti som gör att skorna sitter kvar på fötterna och gör det svårt för barnet att få av själva. Och de finns i en oändlig variation av modeller och färger.


Morotsmums

Kan själv sa bebisen... :-)



Ja, men ÄT då unge! ;-)

Idag var det dags för första träffen med föräldragruppen på BVC :-) trevligt folk och en trevlig träff. Söta ungar som iaf jag upplevde vara stora för sin ålder nästan alla! En bebis var till och med större än Elmer vid födseln :-) han vägde 60 gram mer -> 4780 gram . Iofs född 15 dagar över tiden och Elmer föddes ju före beräknat men ändå en klimp, första barnet.

Alla berättade om sina förlossningsupplevelser och sånt. Jag har en förmåga att "ta över" så det har lixom blivit handikappande för mig senaste åren. Jag kan knappt prata i sånna här grupper för det enda jag tänker på är att jag inte får prata för mycket eller för länge och då blir det att jag knappt pratar alls istället, fast jag kanske skulle vilja. Förr hade jag ingen koll på sånt och bara babblade på istället så att ingen annan fick en syl i vädret ;-)

Vi fikade lite också och jag tog en veteskiva till kaffet. Elmer åt upp bullen med blicken, dregglade och smaskade med tungan och läpparna och försökte fånga bakverket med sina små knubbiga händer <3 Vem kan motstå? Så nu skiter jag i det här och så får han börja äta fast föda iallafall (fast kanske inte vetebröd än haha).

Innan jag gick hem tog jag och vägde Elmer som en sista helamningsvikt <3 precis som jag visste har han tagit ett skutt upopåt senaste veckan och ökat 255 gram. Han väger nu 8165 gram.

Väl hemma kokade jag morot till lille palten som han fick smaka. det var en höjdare! han smaskade glatt, stal skeden och tryckte in den i munnen och sög i sig morotsmoset :-) tror han var redo nu ;-)

Lilla söta bebisen har blivit stooor! Nu när han la sig för natten hittade han på att han skulle sova på mage för första gången också och slängde sig runt och somnade som en stock. kjag gillar inte riktigt detta men det sägs ju att de är redo att sova på mage när de klarar av att vända sig till mage själva och det har han ju kunnat ett bra tag.

Bilder från morotsäventyret kommer...

Veckans blogg

Intresset för nominering till veckans blogg har varit väääldigt svalt denna vecka så jag skiter i utlottningen. de flesta kommentarerna till det inlägget är ändå OT-kommentarer.

Istället har jag VALT en blogg som veckans blogg den här veckan! Jag har valt Dolce Bambini just för att den bloggen förtjänar att få reklam och fler läsare.

Bloggen skrivs av mamma Anna-Maria som är gift med pappa Daniel. I familjen finns, precis som hemma hos oss en söt 2,5-årig Alvin. Familjen har även en söt liten Lova som är 6 år gammal.

För 6 månader sedan upptäckte man en hjärntumör hos Lova och familjens resa genom Lovas sjukdomstid går att följa i den här varma bloggen.



Första smakisen!

Elmer har smakat en potatissmula ett par gånger innan och slickat på en gurkskiva 2 gånger. Men idag blev det en riktig smakis för första gången. Helt oplanerat osv för vi ska inte börja på riktigt än. Dessutom tycker jag att den klassiska potatisen är ganska knasigt att börja med, trots att det är så vanligt.

Men trots detta blev det så ändå. Det gick som det brukar gå när drygt 4 månader gamla bebisar äter potatis, den åkte in och ut fram och tillbaka några gånger. Han tyckte att det var strävt, konstigt, spännande och roligt. Han svalde och smackade faktiskt även fast det blev lite grimaser. Blandade såklart potatisen med mammamjölk och smör också ;-)

Jag har egentligen hela tiden haft i tanken att vänta med smakisar till 6 månader och då köra med plockbitar istället för puré men vi får se. Så lång väntan blir det nog inte innan han får börja. Det har nämligen uppstått en liten "grej" hehe. För att förklara får jag gå tillbaka 2,5 år i tiden, till dagen då Alvin föddes. Han föddes med rutten mage ;-) dvs han la äggfjärtar redan första dagen. Trodde först det var för att magen höll på komma igång men nej, fisandet fortsatte och blev ett socialt problem. Det blev pinsamt att gå i affärer och gå hem till folk osv med den stinkande bebisen.

Nu snackar vi riktiga ÄGG och flera gånger i timmen. Oavsett vad jag hade ätit. Han hade dock inte ont i magen som tur var. Trodde problemet skulle vara för evigt men nope! Så fort han började äta fast föda (extremt tidigt! Före 4 månaders ålder) så blev hans mage bra! Antagligen behövde hans tarmar mer än bara vätska att jobba med. Efter det har Alvin inte haft rutten mage längre.

Var lite orolig innan Elmer kom att han skulle vara likadan men det visade sig att han fötts med bra mage :-) bara vanliga luktfria bebispruttar ur den rumpan ;-)

...tills för några veckor sedan!

Nu stinker Elmer också, precis som Alvin hehehe ruttna ägg flera gånger i timmen. Liiite jobbigt är det och liiite frestande att börja med fast föda eftersom jag vet att det skulle lösa problemet.

Men samtidigt... så ville jag INTE börja tidigt den här gången och just nu funkar amningen superbra! senaste veckan har han gått upp tokmycket i vikt! Dvs efter BVC-besöket och hur vet jag det? Jo jag smygväger ibland med Mathias fiskevåg (dyr, supersäker och bra våg) och enligt den har han gått upp från 7,9 till 8,2 kg på 6 dagar! Då känns det ju som att man vill fortsätta helamma ett tag till... Men OBS! I och med smakisen så upphör han per definition att vara helammad idag ;-) även om jag fortsätter att helamma.



En liten bild på smakisäventyret också kanske? :-)


Ungarna då?

Vad har barnen haft för sig då?

Elmer sover mycket och ofta för sin ålder. Typ 4 gånger på dagen och så. Men INTE idag, nej. Vi klev upp vid 9-tiden ungefär och ett par timmar senare tyckte jag att det var dags för Elmer att sova första snutten. Visst somnade han men vaknade igen efter en kvart! klarpigg och ointresserad av att sova.

Vid 14-tiden testade jag igen och samma sak hände; gossen vaknade pigg och jollrig efter en kvart. Sen var han vaken! Tills klockan 19!!! Däå han la sig för natten! Skitkonstig dag, man är lixom van att han ska sova en massa :-)

På fredag ska han till tandläkaren lille killen. Låter ju lite lustigt men det har såklart att göra med hans LCH. fast nu är han ju fin i munnen igen så jag tror inte han kommer behöva gå fler gånger sedan. Däremot är det dags för det vanliga månadsbesöket till barndagvården på sjukhuset nästa vecka. Enkla blodprov.

**

Alvin började dagen med att laga mat i micron. Jag vaknade av att det luktade bränt, hörde att micron var igång och rusade ut i köket och fann Alvins experiment. Han hade lyckats trycka in en stor termoskanna i micron och den hade både smält och smällt. Knasunge! Vilken tur att inget allvarligt hände. Det jobbigaste med en tvååring är att han lika gärna kan få för sig att göra samma sak imorgon igen :-/

Han har varit vild och sprallig och nere hela dagen. Gnällig och uttråkad. Han saknar nog dagis lite grann också. Väääldigt lång tid för en så liten. jag ska nog ringa dagis och fråga om vi får hälsa på en liten stund en dag.


**

Victor hade första dagen i skolan idag efter ledigheten men vi har inte hunnit sitta och prata ännu (han skulle ju få ny lärare) så jag vet inte hur det var. Han pratade ingenting om skolan utan gick ganska snabbt till brottningsträningen istället och kom hem sent, käka, duscha och la sig.

Dagens ;-)

Måndagens vältillagade husmanskost ;-)


Mysfamiljen är tillbaka

Den underbara familjen i Älvdalen, med Jörgen och Tina i spetsen, är tillbaka i "Familjen annorlunda" i fyran. Under förra säsongen gick jag och blev förälskad i den här familjen och hade lätt låtit dem adoptera mig :-D Vilken fantastisk familj.

Nu är de alltså tillbaka i rutan och har fått sällskap av två nya familjer som jag ser fram emot att "lära känna" lite, efter dagens avsnitt gillar jag dem alla iallafall :-)

Många barn i familjen är ljuvligt. Jag älskar att ha många syskon och då har jag inte ens i närheten så många som i dessa familjer. Jag har ju bara 4 systrar. Om jag hade haft orken och möjligheten hade jag absolut skaffat tio barn, att ha en sån familj som i "familjen annorlunda" är ju rena mysdrömmen. Så varmt och kärleksfullt, vilt och rörigt <3 Många syskon är något jag hade velat ge mina barn men så blir det nog inte. Jo, Victor för han har ju redan många syskon tack vare sin pappa :-) Victor har två bröder och två systrar på pappas sida och två bröder här hemma.

Min storasyster Kicki har 4 på sin pappas sida och 4 på mammas sida, min lillasyster Jelina har 4 på mammas sida och 4 (5?) på sin pappas sida. Mååånga syskon blir det :-)

Som ni märker gör jag absolut ingen skillnad på hel- och halvsyskon, nej.


Här är familjen Annorlunda-mammornas bloggar:
http://www.tiobarnsmamma.se/ Tina
http://tiobarnsmamma.blogg.se/ Mirka
http://wetterholm.bloggplatsen.se/ Carola


Familjen Mys (aka Johansson)  i Älvdalen


Från TV4.se:

Familjen Johansson
i Älvdalen medverkade även i första säsongen av Familjen Annorlunda. Jörgen 39 år och Tina 38, bor i en 6-rumsvilla strax utanför Älvdalen med sina tio barn. Syskonskaran består av Alexander (Alex)15, Amanda 13, Linnéa 12, Matilda 10, Lovisa 9, Evelina 6, Olivia 4, Theodor (Theo) 3 och tvillingarna Noel och Isac som är 2 år.

Familjen Norrström
i Märsta består av 36-åriga Mirka, 45-åriga Peter och deras nio barn. Peter har tre barn från ett tidigare förhållande. Barnen är: Kevin 11 år, Linnea 9 år, tvillingarna Jennifer och Benny 6 år, Selina 5 år, Viktor 4 år, tvillingarna Alice och Oliver 2 år, Thor 1 år. De som inte bor med familjen är Peters barn Emmelie 22 år, Daniel 17 år, och Mikaela 16 år.

Familjen har precis flyttat till en större lägenhet i Märsta på fyra rum och kök. Peter är snickare och renoverar ofta hemma. Just nu arbetar han på ett företag på ett byggföretag endast en kvar från hemmet. Mirka som varit mammaledig med Thor, 1 år, ska börja skolan för att vidareutbilda sig till undersköterska. Hon är gravid med sitt tionde barn.

Familjen Wetterholm
i Uppsala består av pappa Per 38 år och mamma Carola som är 39 år. Tillsammans har de 8 barn, Janelle 15 år, Patricia 13 år, tvillingarna Robert och Corrinda 9 år, Novalie 5 år, Trixie 3 år, Lovelia 1,5 år. Under säsongen föds sonen Jordan.

Per och Carola träffades 1987. Deras första dotter kom 1994. Familjen Wetterholm har flyttat från lägenhet till hus och återigen till större hus. Nu bor de i ett stort hus utanför Uppsala där alla får plats.

Veckans blogg - nominering

NOMINERA! :-)

Skriv en kommentar här med ett tips om en blogg (din eller någon annans) så är den bloggen med och tävlar om att bli veckans blogg hos mig. Jag lottar ut platsen och vinnaren får ett inlägg med beskrivning och får sedan under veckan ligga på en egen plats i menyn!

Det går bra att nominera fram tills jag drar en vinnare vilket sker under tisdagen eller onsdagen, när jag får tid.







Superrea hos Pixiekids!

Sicket flyt...

Hittade en Mini A Ture overall till Elmer till nästa vinter hos pixiekids. Först var det ju rea på den så den gått från 1799 kr till 1079 kr sen extra rea nu 30% på vissa märken och på det har jag ett bloggsamarbete som ger ytterligare rabatt så slutsumman blev 604 kr 

Order över 500 = ingen fraktavgift heller.

En rabatt på 1195 kr + gratis frakt känns HELT okej - FATTA! En Mini A Ture overall för 600 spänn ink frakt!


Pixiekids Barnkläder

Dagens

Mitt i natten och jag börjar bli lite trött :-) hade dock tänkt duscha innan sänggåendet men det tycker inte Ellebelle att jag ska eftersom han är klarpigg efter senaste amningen. Well well... får väl duscha imorgon istället för han somnar nog om jag lägger mig bredvid honom, nu ligger han bara och jollrar i sin ensamhet :-)

Kan ju passa på att slänga upp "dagens" när jag ändå sitter här :-) palt (av potatis och vete) med bacon och lingon :-) husmanskost är ju ändå godast :-)

Kock är naturligtvis Mathias i vanlig ordning.


*fniss*

Surfade runt på Tradera och upptäckte att Ida T skaffat ett nytt spännande print :-)

Kanske ett något märkligt mönster på ett barnplagg men Hey! smaken är som baken (eller snippan) ...delad :-)



LolloBollo of Sweden

Jag älskar hemmasytt så därför måste jag bara visa upp det här lilla företaget som drivs av en tjej som är lika gammal som mig och bor hemma i Jämtland :-) vi gick i samma klass en stund i 7:an innan jag flyttade och började i en annan skola. Hon heter Sabina och är mamma till två söta pojkar.

Hon gör supersnygga mössor och scarfs och försöker göra få exemplar av varje tyg och print för att man ska få en så unik tex mössa som möjligt. Jättefina är de och vad jag hört av andra så är de lika bra som de är snygga dessutom. jag har ingen själv ännu men är på G att beställa.

Företaget är nystartat och litet men växer i raketfart trots att familjeliv och annat jobb också tar sin tid. Hemma i Östersund är dessa mössor väldigt poppis nu. Framöver kanske det går att utöka sortimentet och låta LolloBollo of Sweden bli en heltidssysselsättning.

Kolla in hennes företagsblogg: http://lollobollo.bloggproffs.se/



Saffransgul UgglaBrun Snöstjärna  
Ceris PrinsesskronaTurkos Apa

Pastell     Brunblommigt     2828a     2733a 

2838a     limekottkott     saffrankott     landskapstyg


Humor :-D

Det trillar in rätt mycket reklam i kommentarfältet hos de flesta bloggare. Det finns några olika sorter och Spiderchick har listat upp de olika varianterna:

http://spiderchick.blogg.se/2010/january/knep-for-att-synas.html

Så klockrent och kul! Hahaha kolla om DU finns med ;-)

Livsviktigt - om organdonation



Jag tänkte ta upp ett viktigt ämne. Organdonation.


Är organdonation något du funderat över? Känner du någon som behöver få, eller har fått ett donerat organ? Har du tagit ställning?

Det är hundratals svenskar som idag väntar på organ, en del dör i väntan, bara för att det inte är tillräckligt många som valt att donera sina organ efter sin död. Man vet att de flesta idag är positiva till organdonation men långt ifrån alla dessa har meddelat det på ett eller annat sätt.

Jag valde att anmäla mig och min första son, Victor, till donationsregistret redan när han var bebis och jag var 16 år gammal. Det kändes naturligtvis väldigt obehagligt att anmäla sitt barn för donation och jobbigt att ens tänka tanken att något skulle kunna hända, men tyvärr är det ju faktiskt så att saker och ting kan hända och då vill jag att det redan ska vara en självklarhet att organen ska doneras. Idag är hela vår familj anmäld för donation, till och med lille Elmer som bara är 4 månader gammal.

Jag vill inte att mina barns organ ska gå till spillo om de genom sin död istället kan ge liv eller förhöjd livskvalité åt ett annat barn tex. Mina barn behöver inte längre organen om de är döda.

När det gäller mig själv så känns det bra att ta det här beslutet innan så att min familj slipper fundera om något skulle hända mig. De slipper undra vad jag ville och de slipper fatta ett beslut åt mig då jag redan bestämt själv.

Många tycker att det känns fel och så obehagligt att de faktiskt inte vill anmäla sina barn. Frågan man kan ställa sig då är om dessa föräldrar å andra sidan skulle välja att ta emot ett organ om det var just deras barn som gick och väntade på ett nytt hjärta? Antagligen hade de tagit emot och varit ganska tacksamma över att donatorns föräldrar valt att donera sitt barns organ...

Det här är en mycket viktig fråga och det är bra att diskussionen väcks med jämna mellanrum för att fler ska ta sig tiden att anmäla sig och sina barn.

Det tar bara några sekunder och är gjort med några klick. Gå in här och anmäl dig, idag:
https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx


Läs mer om organdonation och donationsregistret här inne: www.livsviktigt.se


Länka gärna till detta inlägg i din blogg, eller gör ett liknande inlägg själv för att sprida det viktiga budskapet.





______


Läs gärna övriga inlägg i kategorin "Råd, hjälp & information" också.

Victors julklappar!

Idag har vi haft lite familjemys och julklappsöppning med Victor.

Han fick börja i morse med att öppna några paket. Ett par DVD-filmer, thermobyxor, mössa och halsduk från mathias föräldrar och en prenumeration på KP från oss :-)

Han har ju fått hemma hos sin pappa också; en massa pengar som han köpt ett X-box 360 för tex.

Sen gick han och Alvin ut och lekte och så var vi iväg på kalas hos systersonen som fyllde 8 år igår. Efter kalaset fick vi med oss ett extra barn hem och så körde jag lite julklappsöppning med ungarna när Mathias lagade mat.

Alvin och Elmer fick några paket också som jag samlat ihop senaste 2 veckorna.

Victor fick en massa t-shirts, några tröjor, DVD-spelare (av Mathias föräldrar, även en del annat från dem), brottarskor (han går i brottning), ett spel från Mathias syster med familj, något spel från oss och så vidare. Se bilder nedan.

Alvin fick några tröjor, en bok, tandkräm, telefon och bilnyckel (det mesta på bild nedan) och Elmer fick en bok och en hög med kläder :-)

Sen blev det god mat och film :-)





Dagens

Min favoritsoppa; het thaisoppa. Tror M hittat receptet på recept.nu. går inte beskriva hur god den är! Sen kyckling med ris och stark jordnötssås och så lite vanlig konserverad frukt med glass och grädde :-)


Skön lördag

Vackert väder men sjukt kallt. Kläde barnen ordentligt (okej Victor klädde sig själv) och hivade ut dem. Victor och Alvin alltså. Mathias skickade jag iväg till affären och jag och Elmer har plockat i ordning, dammsugit och skurat golv.

Nu har vi lite amningspaus innan jag ska diska. Om en timme är det dags att gå på kalas för systersonen också. (Edit: kollade klockan på datorn nu och insåg att klockan på köksväggen sackat efter igen - dags att göra sig i ordning för kalas NU.)

Just nu känns allt väldigt bra :-) Skönt att ha Victor hemma så familjen känns hel.




Dagens FL

Vilken TUR att inte jag såg det här. Eller vilken tur att det inte var mitt barn och jag såg detta!

http://www.familjeliv.se/Forum-3-26/m49862469.html

En dagisfröken som står och söver en ettåring i vagn och RÖKER under tiden. samtidigt har hon också hand om ett gäng lite större barn som leker bredvid.

Helt jävla sjukt!

Tänk ett barn med tex astma i vagnen...

Hon röker på arbetstid, ej rast
Hon röker på förskolans område
Hon röker så barnen ser (hon ska vara en förebild)
Hon röker så nära barnen att de utsätts för röken.


Fet flopp

Nu har vi tittat på "Min stora feta grekiska semester" och jag är besviken. Jag älskar ju "Mitt stora feta grekiska bröllop" så jag hade nog lite för höga förväntningar. Nej, det här är ingen toppfilm kan jag ju säga.

Jag skulle inte lägga pengar på att hyra den om jag vetat, men visst går den på TV i framtiden kan man väl se den. Kanske. Om det inte går något bättre på en annan kanal samtidigt. Tex Anslagstavlan, Inför Bingolotto eller en gammal repris av Vänner och Fiender från år 1846.





NU kommer Victor hem!

Vilken sekund som helst kommer Victor hem <3 :-)

Mathias är iväg och hämtar honom från tåget i Göteborg. När de kommer hem ska vi titta på film. I övrigt har jag inte gjort NÅNTING idag! Skulle egentligen varit iväg och köpt en present till systersonen Oliver som fyller 8 år idag och har kalas imorgon men men. Kanske vi kan åka iväg en sväng på förmiddagen.

Skulle behöva köpa ngt litet till Alvin också. Vi ska ha lite mys imorgon kväll och paketöppning med Victor som har en hel hög julklappar som väntat i 2 veckor nu. Så därför har jag fixat några små paket till småkillarna också men det är mest kläder och en varsin bok, Alvin skulle ha fått nån leksak med. En ny telefon med ljud tex för hans rosa med ljud fick bada igår och har inget ljud och sen dess har han tjatat hål i huvudet på oss: "söpa ny fån".

Jahapps... snart snart kommer de, men de skulle iofs stanna på Burger King och äta på vägen hem också *avis* :-) själv har jag ätit pulvermos!

Nej nu ska jag dricka mitt nybryggda kaffe ;-)

Jävliga Traderasäljare

Dåligt säljarbeteende på Tradera - en av de mest irriterande saker jag vet.

Jag har vunnit ett par Me&I-byxor i strl 74/80, sådana velour-tights. Ett par små lätta babybyxor med andra ord. Jag har precis likadana i grönt hemma och vet således att de inte väger många gram.

När jag ska betala ser jag att frakten ligger på 36 kr. What?! Så jag mailar säljaren och frågar hur det kommer sig då jag vet att de väger under 100 gram och att man nästan får anstränga sig om man ska lyckas packa dem skrymmande.

Hon mailar tillbaka och menar att paketet väger 102 gram och så bifogar hon en bild på paketet och ja, naturligtvis har hon vikt och vikt tills byxorna blivit ett tjockt litet boll-paket så att det är skrymmande.

Sånt här gör mig vansinnigt irriterad! Sånt måste ju vara ren jävulskap. Tradera är trevligt och bra och ett toppensätt att köpa kläder men när det kommer sådana här säljare som gör allt för att jävlas så förstörs ju hela grejen med Tradera.

Jag har sålt massor och skulle ALDRIG kunna vara så där jävlig. Om ett paket väger 102 gram lägger jag det direkt i en brevlåda, jag lämnar ju inte IN det och låter min stackars köpare betala 12 kr extra för 2 gram och jag packar ALLTID platt. Jag anstränger mig som fan och går ofta lite över gränsen också, det är ju inte så att jag står med mätsticka och det gör inte postsorterarna heller (om man lägger det på lådan ist för att lämna in).

Kort och gott så gör jag ALLT för att hålla frakten NERE medan vissa andra tydligen gör allt för att hålla frakten uppe!

Javisst, frakten stod där innan, 36 kr, så i slutänden är det jag som köpare som får bita i det sura äpplet och betala 36 kr om det går så långt men jag tycker att man absolut kan ta en diskussion om ett orimligt fraktpris även om det stod där innan. Sen är det upp till säljaren att bestämma tyvärr.

Dagens FL


Det känns oerhört märkligt att hitta sådana här trådar:

http://www.familjeliv.se/Forum-3-20/m49802290.html

Inte trevligt men inte otrevligt heller, bara väldigt väldigt ...skumt?! Typ som om folk faktiskt skulle veta vem BeckaHBitcH är bara för att man skriver BeckaHBitcH, men asså ...dit är det väl ändå en jäkligt bra bit!

**

Nej, jag har inte ont av tråden så sett så jag har inte för avsikt att anmäla den och få den borttagen eller liknande :-)

Alvins empati

Skrev i förra inlägget om att Alvin förträngt hur Elmer såg ut när han föddes. Så här såg det ut när vi visade honom bilddagboken (efter hans panik-gråt-attack över förlossningsfilmen). Detta är alltså när han lugnat ner sig från värsta chocken.




Om filmen trasslar är det för att den är så jättefärsk på Youtube. testa om en stund då.

Förträngda upplevelser

Usch så hemskt...

Vi satt och kollade roliga barnklipp med Alvin på Youtube och så visade vi Elmers förlossningsfilm för honom. Allt gick bra tills i slutet när det kom bilder på en prickig Elmer med en böld under ögat.

GUD så ledsen Alvin blev - nej nej ont skrek han, försökte hålla för bilden på skärmen och grät så tårarna sprutade. Han var verkligen helt förstörd och menade att det INTE var Elmer.

Vi försökte ta det lite lugnt, förklara och visa bilder från bilddagboken men han minns verkligen inte alls hur Elmer såg ut från början utan blir bara ledsen och gråter "åh nej ONT ögat" säger han jättebekymrat och vägrar titta och vägrar gå med på att det är Elmer. Det gick lite bättre att se bilder som han själv var med på tillsammans med Elmer men då blev han ändå ledsen över att Elmer hade ont.

Fy vilken skräckreaktion!

Humor i förhållandet

Vi sitter ofta på varsin sida av köksbordet med varsin dator och driver med varandra på facebook eller msn tex :-) helt störda ...eller? Gör andra också så? :-)



Alvin sjunger

Alvin pratar lite småbarnsprat och lite alviska och sjunger hellre än bra :-)


Happystore.se




Ny sponsor: Happystore.se!
Jag har äran att få bli sponsrad av denna spännande webshop.

Happystore har verkligen ALLT möjligt så det är jättekul och spännande att klicka runt inne på sidan och kolla in alla roliga artiklar. Precis som namnet avslöjar så blir man riktigt glad av att kika runt där :-)

Besök Happystore du också vettja :-)


Tävling! I samarbete med Önskefoto

Jag är fortfarande nybörjare på det här med tävlingar så det är väldigt, väldigt tacksamt om alla som deltar lägger upp tävlingen i sin ordinarie blogg och inte i sin tävlingsblogg (om man har en sån) så att så många som möjligt kan se detta och hitta hit :-) Det är inget krav, bara en önskan och jag blir jätteglad <3 Tack på förhand <3


I den här tävlingen kan jag erbjuda ett supersött pris!


Vinnaren i denna tävling får välja sig ett gosedjur från Önskefoto! Det finns flera olika djur, men gemensamt för dem är att de har en tröja på sig och på tröjan får man sitt eget foto tryckt! Häftigt!

REGLER:
För att få vara med skall man kopiera bilden + texten och lägga upp detta i sin blogg och sedan skriva en kommentar här där man berättar vilket gosedjur man skulle välja. Länka till ditt inlägg om tävlingen och glöm inte lämna din mailadress också.

Om man inte har någon blogg får man svara på samma fråga och sedan maila 3 vänner (och mig [email protected]) om tävlingen.

Man får mer än gärna länka till tävlingen på facebook, msn osv också, men det är inget krav :-)




Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om ett gosedjur från Önskefoto.
Tävla HÄR du också!


Så gott mmm semla...

Årets första! Vi är sena i år ;-) förra året tvingade jag M att göra semlor redan 1:a januari eftersom jag (ovetandes) var gravid och hade semlebegär :-)

Men nu ikväll så gjorde han mumsiga semlor...




Veckans blogg






Veckans blogg denna vecka är en positiv och glad blogg som handlar om en sprudlande och livsglad blivande 4-barnsmamma på 25 år :-) Mycket bilder och recept och i övrigt en trevlig mammablogg.

Veckans blogg är: http://dianaws.blogg.se/




Underbar film

Ett år på 90 sekunder. Hittade denna hos Foki. MYCKET sevärd tycker jag :-)


Hur vuxen är du?

Hihi :-)

VUXENTEST!

Mitt resultat:
Din ålder borde vara 44.2 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse

Vill du testa?
http://www.vuxenpoang.com


****

FJORTISTEST!

Mitt resultat:
Du är: 19.5% fjortis

Vill du testa?
http://fjortispoang.com


www.bioform.se

En del kanske minns att jag fick ett paket från http://www.bioform.se/ innehållandes en stor burk C-vitamin?

Nu har jag testat detta ett tag och måste säga att jag är glatt överraskad! Man känner sig verkligen piggare. Så detta kan jag rekommendera. Om man inte är sugen på extra C-vitamin finns det såklart även annat på hemsidan. Surfa in och ta en titt!

C-vitaminet jag provat heter Acerola och stärker immunförsvaret och hjälper kroppen att hålla borta förkylningar och influensa!








Tävling! I samarbete med Hejbaby.se

Jag är fortfarande nybörjare på det här med tävlingar så det är väldigt, väldigt tacksamt om alla som deltar lägger upp tävlingen i sin ordinarie blogg och inte i sin tävlingsblogg (om man har en sån) så att så många som möjligt kan se detta och hitta hit :-) Det är inget krav, bara en önskan och jag blir jätteglad <3 Tack på förhand <3


I den här tävlingen kan jag erbjuda ett riktigt fint pris och dessutom kommer jag att dra TVÅ vinnare!

De två vinnarna kommer att få ett varsitt presentkort från Hej Baby att använda vid ett köptillfälle i webshopen. Suveränt!

REGLER:
För att få vara med skall man kopiera bilden + texten och lägga upp detta i sin blogg och sedan skriva en kommentar här där man berättar vad man skulle använda presentkortet till om man vann. Länka till ditt inlägg om tävlingen och glöm inte lämna din mailadress också.

Om man inte har någon blogg får man svara på samma fråga men även berätta vilket plagg man tycker hade passat bäst att ge bort i present till en ettåring. Glöm inte skriva namn och mail! Där utöver får man väldigt gärna länka till tävlingen på tex facebook eller via mail och msn, men det är inget krav, jag vill att alla ska kunna vara med.




Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om ett presentkort från HejBaby.
Tävla HÄR du också!


Dagens outfit 5/1

Haha nu är det kväller men denna åker upp nu ändå! :-)



ALVIN
Tröja:
GeKås strl 98 liten
Under: vit bas T-shirt strl 92 från Lindex
Byxor: Lindex strl 98



ELMER
Tröja:
Name It strl 80
Under: Bas kortärmad body Kappahl strl 74
Byxor: Lindex stjärnbyxa strl 74
Strumpor: Vet ej



Bonusbild på en sötnöt

Dagens

Tänka sig :-) det blev gott :-)


Observera: det är INTE någon jansson med vidrig ansjovis! Bara ser ut så :-)

Några rader i förbifarten...

M är iväg och fiskar, Elmer sitter i babygymet, Alleballen sover och jag lagar mat (potatisgratäng med överblivna julköttbullar från frysen och prinskorv).

Hela dagen har bara susat förbi och det enda vi gjort är att besöka BVC :-) jag borde väcka Alvin också så han inte är vaken i natt men jag oooorkar inte för han blir ett monster när man väcker honom och det är ju inte så skoj när man håller på med maten...

Testade att lägga Elmer på golvet igår och javisst, då drog han sig framåt en bit och dessutom snurrar han hejvilt (asså ligger på mage och snurrar runt runt inte rullar). Jag har försökt undvika att ha honom på golvet för jag hoppas på att han ska vänta lite med ålandet och krypandet. Knasigt kanske men det är SKITJOBBIGT med tidiga bebisar! men han älskar verkligen att ligga på mage på golvet så det är lite jobbigt :-/

Nej dags att fortsätta med maten här...

Önskefoto

Ytterligare en sponsor har jag fått: ÖNSKEFOTO! Fantastiskt roligt för Önskefoto är jag verkligen en gammal stamkund hos :-) jag har gjort mängder av förstoringar hos dem bland annat. De jättestora 1-års-fotona på Victor och Alvin som sitter i min hall har jag låtit göra hos Önskefoto tex.

Önskefoto har såklart även en massa annat roligt och just en av alla dessa andra spännande saker kommer snart att dyka upp som PRIS i en TÄVLING här inne hos mig så håll utkik! :-)



Hej baby!

Jag är väldigt glad att kunna meddela att jag fått en ny sponsor! Nämligen HEJ BABY! Hej Baby trycker coola och personliga kläder. Jag har faktiskt testat deras kläder och är väldigt nöjd! Kvalitén är jättefin!

De har alla möjliga roliga tryck och även helt personliga kläder med eget namn. Alvin har haft två bodies därifrån. En med eget namn och nummer och en jättetuff som det står "My mum is stronger than your dad" på ;-)










OBS!

Se till att hålla utkik efter tävlingen jag drar igång snart med ett fint pris från just Hej baby!

Alvin & Elmer på BVC

Nu har vi varit på BVC med småkillarna. Alvin på 2,5-årskontroll och Elmer på 4-månaderskontroll. Elmer blev 4 mån igår och Alvin blir 2,5 år idag :-)

Alvin fick leka med lite leksaker och prata om dem, sen fick han hoppa jämfota och sparka boll också ;-) Vi föräldrar fick fylla i ett papper om språket och det var ju superlätta grejer de ska kunna när de är 2,5. Sånt han kunde för nästan ett år sen så NEJ han är INTE sen i språkutvecklingen. Tvärt om!

Elmer var en buse och ville inte sträcka ut benen så han blev en kortis :-/ inte så lång som han borde vara om man ser till att han har 74 och en del 80 i kläder men men...

Alvin var 93,5 cm lång och vägde 13,7 kg

Elmer var 67,9 cm lång och vägde 7910 gram och hade ett hattmått på 43 cm

Här kommer lite bilder och kurvor:



Alvin leker och pratar








Gosefisen på vågen


Sträcka ut ville han inte alls...


Så här ville han hellre ligga ;-)


Elmers längd på WHO-kurvan


Elmers vikt på WHO-kurvan


Elmers vikt och längd på BVC-kurvan


Alvins vikt och längd nu


Alvins vikt och längd som bebis. På hans 4-månaderskontroll var det en vikarie som mätte längden fel.

Dagens

Dagens middag blev hemmagjord pizza :-) visst är det GOTT! M gjorde degen för sånt håller inte jag på med :-P jag la bara på lite grejer och fotade, han gjorde resten hehe.





Brukar ni äta hemgjord pizza?

Fyra fantastiska månader

Idag har vi haft vårt lilla hjärta hos oss i 4 månader och jag älskar varje sekund med den här lille killen <3

Elmer idag:


















Liten Elmer...



Nyfödd



3 dagar



1 månad



ca 1,5 månad


ca 3 månader


Idag tackar vi den dumsnåle för garvet :-)

Man kan vara dum ...och så kan man vara helt blåst. Men ännu värre är när man är som mannen i den här artikeln: http://www.gt.se/nyheter/1.1833477/42-aring-gick-genom-isen-tva-ganger DUMSNÅL!

Få saker är så roligt som dumsnåla människor :-) när man börjar läsa tänker man "fan va dumt" men när man kommer en bit in i texten och inser att det till och med är VÄRRE än man först trodde (brukar vara tvärt om med rubriker) kan man bara garva :-D

Hahahahahahaha

Veckans blogg - nominering

NOMINERA! :-)

Skriv en kommentar här med ett tips om en blogg (din eller någon annans) så är den bloggen med och tävlar om att bli veckans blogg hos mig. Jag lottar ut platsen och vinnaren får ett inlägg med beskrivning och får sedan under veckan ligga på en egen plats i menyn!

Det går bra att nominera fram tills jag drar en vinnare vilket sker under tisdagen eller onsdagen, när jag får tid.







Lite off

Lite off idag. Det mesta känns bläää. Ont i magen, illamående, ont i fogarna (!) trött osv. Haha precis som gravid då med andra ord. Fast inte alls eftersom jag fick mens igår för första gången sen Elmer föddes.

Det braiga med det är att det var anledningen till att jag gått upp lite och fått svullen mage och inte julmaten :-)
så får jag alltid av mens nämligen.

Jag har inte gjort NÅGOT idag. Alvin och Mathias har varit ute i snön iaf men inte jag. Imorgon är det ÄNTLIIIIGEN vardag igen! Härliga tider! Världen börjar funka igen :-) Posten tex :-P

Imorgon har Victor varit borta två veckor. Han skulle komma hem efter 2 veckor men nä, nu blir det inte så! Han kommer inte förrän tidigast fredag/lördag :-/

Funderar på att ha en tävling i bloggen snart igen. Vad vill ni ha för pris om ni fick önska fritt? Vilka slags tävlingar gillar ni?

Nu tänkte jag ge mig ut och surfa rätt på några tävlingar att delta i själv också :-) och ta en kopp kaffe!

Mathias och Alvin somnade efter maten idag hehe och Elmer somnade nyss så jag är helt ensam. Tänk vilken effekt kyckling kan ha ;-) Vi hade potitis till kycklingen så Elmer fick smaka en pyttesmula, det fick han på julafton också :-) Igår slickade han på en gurkskiva :-) men jag tänkte nog vänta ett par månader innan jag börjar med smakisar på riktigt.

Igår var vi faktiskt hemma hos M's föräldrar på middag, oxfilé. Inte allt för tokigt faktiskt. Väldigt gott. Idag här hemma lagade Mathias mat som vanligt. Jösses vad jag är bortskämd med matlagningen nu för tiden :-)

Glad och ledsen

Nu är tävlingen inne hos Kidzine över och de bästa bloggarna är framröstade och det här inlägget skriver jag med blandade känslor. De två jag röstade på i de andra kategorierna gick och VANN :-D fan va kul! Jag blev verkligen skitglad för det :-) Speciellt Geshiia som är mamma till Victors lillebror eftersom vi känt varandra sen -97 :-)

STORT GRATTIS till Familjen Korb och Geshiia till era vinster!

...men resultatet i min kategori, bästa graviditetsblogg, var inte lika roligt att se, då vinnaren inte var jag själv men självklart får HappilyEverAfter också ett stort grattis! :-)

Det sved faktiskt, fick en klump i magen. Tävlingen har pågått så länge och jag har tjatat så mycket om röster och hoppats och önskat och verkligen veeeelat vinna att jag brydde mig om förlusten mycket mer än jag kunde tro :-/ det suger verkligen. Jag blev fan ledsen, det erkänner jag, fast jag vet inte om det kanske mest beror på hormonerna pga första mensen efter Elmer kom ;-)


Jag ville så JÄVLA gärna ha priset, eller kanske framförallt den här:



Från Drottning Enar :-( :-( :-( *vill haaaaaaaaaaaa*




**********************



Men viktigast av allt i det här inlägget:


TACK SÅ HIMLA MYCKET till er som faktiskt röstade på min blogg <3 <3 <3

Dagens outfit 3/1


ALVIN
Tröja: Po.p strl 98
Byxa: Me & I strl 86/92 superstora i storlek
Strumpor: Me & I



ELMER
Body:
Lindex strl 74
Byxor: H&M strl 80 - små
Strumpor: Lindex

Masslakt och hetsjakt




Första jaktdagen är över och vad kan man säga?

Pinsamt Sverige! Jag ryser av obehag och får kalla kårar när jag tänker på vad detta kan ha ställt till med där ute i flockarna. Jag tror det finns en risk för att detta får väldigt allvarliga konsekvenser.

Vargflockar är vad jag förstår rätt avancerat sammansatta. Varje individ har sin roll och sin plats. Skjuter man av fel individer är det ju självklart att detta får konsekvenser. ETT djur i en flock må väl vara hänt, det kan flockan reparera, men när man skjuter flera i samma flock? Vad händer med de andra nu i natt? Det är ju inte så att ett djur i taget försvann så resten av flocken kunde omgruppera sig osv, nej, allt på en dag!

Jag blir väldigt orolig. Faktiskt. Utan att vara det minsta insatt.

I Dalarna sköt man, helt väntat, alldeles för många vargar. Äh 13 istället för 9 är ju inte så stor skillnad. Jasså? räkna ut ökningen i procent då så kanske du tänker om. dessutom medför detta INTE en sänkning av kvoten hos övriga områden.

Ett argument till avskjutningen av vargar är inaveln. Men det argumentet håller ju knappast. Även om man tror sig ha koll på de invandrade, viktiga vargarna som helstr inte ska skjutas så finns det absolut inga garantier. Man kan lika gärna ha skjutit genetiskt viktiga vargar idag. Ska man "rensa" så får man ju följa flockarna och välja ut vilka djur som ska tas bort. Inte skjuta på måfå!

Det hela känns verkligen som ett pinsamt experiment, ett fruktansvärt och hemskt dåligt skämt. Makabert! Ungefär lika upphetsande som jakt på tigrar och gorillor, för att nämna några exempel.

27 djur skulle skjutas under ett antal veckor. 25 djur sköt man enligt nyhetskanalen.se - på EN dag och man får fortfarande skjuta en handfull vargar till.

Något som borde varit en lugn och sansad liten rensning blev en masslakt och en hetsjakt. SAMTLIGA av de 12.000 jägarna vill vara en av de ynka 27 personerna som går hem med ett vargskinn och bli en skrythistoria rikare. Tacka fan för det! Upplägget på den här jakten känns hämtad ur en skämtserie. Är det på riktigt?!


Länkar till artiklar om vargjakten:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/jakten-over-snabbare-an-vantat-1.1021533
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6371473.ab
http://www.dn.se/nyheter/sverige/naturskyddsforeningen-anmaler-vargjakt-till-eu-1.1021520
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6372499.ab

Så här började det...

För ett år sedan:


2 januari
Är galet illamående på kvällen…

3 januari

Jaha... illamåendet fortsatte så jag kunde inte stå emot längre. Kunde inte fortsätta bortförklara symptomen och intala mig att mensen kommer snart. Tog med mig Alvin och gick till Apoteket och köpte ett tvåpack clearblue. Väl hemma väntade jag en stund men när det gått 2 timmar sedan senaste toabesök orkade jag inte vänta längre …måste få veta! In på toa, fram med testet och så kissa. Stirrade på testet som genast visade upp ett plus och mitt hjärta stannade för en minut tror jag. ÄRE SANT?! Sen väntade jag och väntade men nä …inget kontrollstreck! Va fan? Då är ju testet ogiltigt! Fan också!!! Då måste man ju vänta flera timmar så kisset blir bra att testa igen.

Jag klarade att vänta 1,5 timme, sen var jag ett vrak av nervositet och var tvungen att testa. Jahapp…ett ännu starkare plus! …och sen kom det, kontrollstrecket. Testet funkade och även på det gamla testet kunde man nu ana ett kontrollstreck. Jahapp. Testen är eniga: jag är gravid!

4 januari
Plötsligt på kvällen slog det till, ena tutten lixom fylldes upp som om det var en uppblåsbar ballong. Kliar och har sig och känns välfylld som när jag ammade. Jisses. Hoppas nu bara den andra hänger efter ;-) annars blir det knasigt.

Magen är nu på kvällen svullen till den grad att det blir löjligt. Hur länge går denna graviditeten att dölja om det ska fortsätta så här? Eller är det ett helt fotbollslag där inne? Jag trodde jag fick mage snabbt med Alvin.

5 januari
Ringde MVC på morgonen. Tänkte vara ute i god tid eftersom tider är svåra att få. Inskrivning brukar vara i vecka 10 så om typ 5 veckor tänkte jag. Men jag hade fel. De har börjat med att dela upp inskrivningen i två delar så jag fick första delen redan nu på torsdag till Elisabeth som jag hade sist. Konstigt det känns, jag ska till barnmorskan!

6 januari
Känner mig inte gravid för fem öre idag. Konstigt.
Vad finns det för namn nu då förresten?

Frida, Iselin, Mileah, Josefin, Enya, Thea, Tella, Eden

Svante, Björn, Valter, Noel, Elmer , Elias, Lionel, Hemi

7 januari
Är jag gravid? Jag känner ingenting. Inte ens i brösten. Lite illamående är i princip allt som påmint mig om graviditeten idag och det var väldigt lite illamående det. Imorgon ska jag till barnmorskan, känns helt galet, jag gick ju nyss där med Alvin i magen och lovade att aldrig komma tillbaka för jag skulle minsann absolut inte ha fler barn :-D

Men först blir det lite inskolning på förskolan med Alvin på förmiddagen. Allra första besöket för honom så vi blir bara där en timme. Blir så att jag får ta med mig Alleballe till barnmorskan imorgon också eftersom jag inte gärna vill tjata till mig någon barnvakt nu när det är hemligt och allt.

8 januari
Missade BM eftersom jag fått fel tid. Ska dit på tisdag istället. Inskolningen med Alvin gick bra i alla fall J Idag har jag bara haft lite illamående, annars inga graviditetssymptom. Systerson Oliver fyller 7 år idag.'

15 januari
Tiden går otroligt fort. Om två dagar går jag in i vecka 7 (alltså 6+0 då). Känns märkligt och overkligt att det bor en skrutt i magen. Graviditeten känns iofs med illamånde och ömmande bröst och vidrigt humör (speciellt när jag är hungrig) men det känns bara som en massa symptom, inte som att jag är gravid. En del av den känslan hänger nog ihop med att det är hemligt och att ingen vet. Hade det varit öppet, uttalat, kanske det hade känts mer verkligt. Trodde det skulle vara jobbigare att hålla tyst än det varit, det känns helt okej.

16 januari
Det har kommit smygande men nu kan jag definitivt säga att jag kommit in i den där perioden i graviditeten då kaffe smakar skit. Tråkigt :-(  jag blir sugen men sen vill jag spy på både lukt och smak. Häller upp en kopp som bara står och kallnar. Samma visa varje gång. Hände vid den här tiden både med Victor och med Alvin också. Det kommer hålla i sig ungefär 4 månader framåt skulle jag tro.



***


Mer än så skrev jag inte och efter några veckor blev det ju officiellt :-)


Elmer kan sitta!

Elmer testar att sitta lite :-) kan inte sitta på riktigt* ännu men snart så, 4 månader på måndag så jag gissar före 5-månadersdagen iaf ;-)






Alvin babblar en massa på filmen och eftersom en del tycker att han pratar så ruskigt dåligt för sin ålder så kan jag ju översätta. Han säger  "min bara MIN säng" och så berättar han att soffan är pappas säng ;-) och så pratar han om sin sko (han tappar den under filmningen så jag får ta på den) och lite sånt.



* = sitta på riktigt enligt mig: när de sitter helt stadigt så man vågar sätta ner dem mitt på golvet utan kuddar runt om och lämna dem där utan att oroa sig för att de ska tippa (och utan att de håller händerna i golvet naturligtvis).

Vargjakt?! Vargslakt!

Nu är jag inte alls insatt i frågan men...

VARGJAKT, verkligen?

Är det bara jag som tycker att det låter helt fel, bakvänt, knasigt och bara helt ...overkligt?


Hur funkar det förresten i stammarna med viktiga djur osv. Alltså, har det betydelse vilket djur i flocken man skjuter? Vad händer i en flock om man skjuter en ledare tex? Går någon annan in och tar platsen eller blir det kaos i flocken så man riskerar att sprida ut dem, stoppa förökningen och skapar förvirring?

Jag vet som sagt inte men det känns väldigt väldigt märkligt med så pass få vargar som vi har i Sverige, men jag är ju uppväxt med en "fridlyst" och utrotningshotad varg så för mig känns det ungefär lika lockande som tigerjakt.

Vad ska man göra med de 27 vargarna som får dödas? Äta upp dem? Eller vad är tanken, förrutom att ta ihjäl dem?

Det känns som att det kommer finnas få kvar att skjuta efter dagen är slut för vargarna verkar stryka med på löpande band...

http://aftonbladet.se/nyheter/article6371473.ab





Tjock - tjockare - Beckah

TJOCKA FETA GRIIISEN! :-)

Ja alltså, nu har vågen börjat traska UPPÅT! det är la fel riktning va...

Men det värsta är väl att jag har svårt att bry mig på riktigt fast jag träffar på en tjockis varje gång jag tittar i spegeln. Jaha... men mat och godis är gott!

Fet fet fet. Har fått världens kula, som typ vecka 15 med Elmer eller något... Hade jag inte vetat bättre hade jag trott att jag var gravid igen men som tur är så vet jag bättre. Det är OMÖJLIGT...tror jag.

Mitt nyårslöfte är att...

HAHAHA HELL NO! skulle aldrig falla mig in att avge något nyårslöfte ;-) Never.

Men men det är väl okej att gå upp i vikt runt jul va? *intala mig själv*. Man kanske skulle ta och dra på sig vinterkräksjukan eller något annat effektivt för att gå ner ;-) Nejdå jag skojar bara men däremot funderar jag nästan på allvar att börja träna när jag inte helammar längre (om ett par månader alltså) och lilleman börjat smaska på lite gröt och så.

Sist jag gick och tränade var för 84 år sen ....nästan.

Har du givit något nyårslöfte? Vad lovade du för ett år sedan, hur gick det?

Nyårsafton

Vår nyårsafton började som en lugn och vanlig dag. Vi var iväg och handlade lite mat och godis och sånt. Vid 12-13-tiden la vi barnen att sova middag och så fick de sova till 15 när vi skulle klä oss och åka till Borås. Vi skulle på restaurang med Mathias föräldrar och syskon.

Underbart god mat som alltid på Thai Silk. Jag väljer alltid Thaibuffé så jag kan vräka i mig som en tjock gris :-P

På vägen hem SMS:ade jag syster S och frågade om vi kunde komma bort och det kunde vi så senare, vid typ 19-20 gick vi hem till henne och stannade där resten av kvällen. Alvin var hög på socker och sprang runt och hade hur kul som helst tills efter 12-slaget då jag la honom att sova. Elmer somnade redan vid 21 men vaknade faktiskt strax innan midnatt för att äta och fick alltså uppleva 12-slaget i vaket tillstånd :-)

När barnen sov kom det en massa mer folk och det började likna lite mer en "vuxenfest" ;-) så jag tog barnen och gick hem och Mathias kom strax efter.

Vi hade en superkul kväll.


Nyårsfin


Alldeles nyväckt och sur


Suuuris


Hemma en sväng efter restaurangbesöket








Söööötis


Elmer sover hos min syrra




Så här ser sanningen ut (när folk inte är beredda på att man fotar)


Så här ser folk ut när de upptäcker att där finns en kamera


Alvin drack rätt mycket blå läsk :-P




Alvin sitter hos syrrans granne


Min syster S


Alvin vid midnatt. Alla utom jag, Alvin och Elmer har gått ut.




Elmer vid midnatt


Gott Nytt År!


Bildbomb: min babydocka

Dessa NÄRA närbilder är tagna i förrgår kväll :-) som ni förstår är jag galet kär i den här lilla dockan <3

















Avslutar med en kvälls-slurk innan det är dags att sova <3

Hej hej mitt i natten

Efter en rolig kväll och natt hos syrran är vi nu hemma igen, jag, Mathias, Alvin och Elmer :-)

Bilder kommer nog under morgondagen. Nu tänker jag få några timmars sömn.