Pratat med Vårdcentralen

Nu ringde vårdcentralen upp. Fick äntligen prata med en vettig människa som inte behandlade mig som ett barn! Fast det kanske berodde på att jag försökte låta insatt med lite ord som "Leukocytos" osv ;-)

Det funkade iallafall för jag fick alla siffror. För det första; JA det är de vita blodkropparna läkaren syftade på men det var inga siffror man trillade av stolen för.


Här är Alvins siffror (inom parantes vad det egentligen ska vara):

Leukocyter: 17,3 (ref. 5-15)
Neutrofila: 13 (ref. 1,7-7,5)
Trombocyter: 440 (ref. 125-340)
CRP: 14
Hb: 120 (ref. 100-150, han hade bra med andra ord)


Vad det betyder? Ingen aning men det är ju uppenbarligen inget alarmerande iallafall eftersom uppföljning inte blir förrän en vecka efter avslutad penicillinkur (han har fått tid den 10 februari).

Happ...


Alvin ska kontrolleras

mms_img44134 (MMS)

Fick brev från vårdcentralen. Hur tolkar man det här då? Vaddå "vissa celler"? Är det vita blodkroppar de kollat? Vaddå "viss förskjutning"? Ge mig en fucking siffra! är det vanligt att man ombeds kontrolleras efter en enkel liten halsfluss? Vad betyder det här?! Han har försökt skriva som om det inte är någon big deal men det gör ju bara att jag blir ännu mer orolig! Ringde och frågade Barnmottagningen i Skene. De har inte journalen men gissade att ja, det är vita blodkroppar det gäller. Rådde mig att ringa VC idag och annars ringa Barnmottagningen igen imorgon när jag lite snabbt förklarat Alvins besvär. Har ringt VC och väntar på att bli uppringd.


Ny vecka

Det är måndag :-)

Här sitter jag och ska plugga, måste bara äta något först. Sen behöver jag iväg och handla lite också innan barnen ska hämtas från dagis. Elmer har kvar sina besvär fast det ser bättre ut men han har ont, konstigt för det syns knappt nu ju.

Saknar helgens äventyr! Vill partaja! Mera dansa!

Nä om jag skulle sätta fart då...


En lyckad kväll

Hade en så himla lyckad kväll igår (tack till alla inblandade)  :-) Känner mig nöjd och glad och inte ens särskilt bakis idag ;-)

Jag, Angi och Anna fick skjuts in till Borås där vi mötte upp Rachel, Jossan och Linda och så gick vi hem till ett par som bor mitt i stan på förfest. Superkul att träffa nytt folk och alla väldigt trevliga och lättsamma att umgås med. När det började närma sig natt gick vi vidare ut och hamnade efter många om och men på Harrys. Lite för sent för det blev ingen lång stund att dansa men det var kul så länge det varade :-D 

Anna tog bussen hem men jag och Angi följde med Rach och sov över. Syrran somnade på soffan typ en sekund efter vi klivit innanför dörren medan vi andra var vakna hela natten typ. Nä jag sov från typ 6-10 faktiskt :-)

Sen fick syster S komma och hämta mig och Angi så vi kom väl hem vid lunchtid idag ungefär.

Finns ett gäng bilder (hehehe) på Facebook så ni som är vän med mig där kan se ;-) Boobie lickin' ;-)



INGA MAIL! Ny adress!

Hm... har märkt att jag inte fått några mail på typ ett dygn eller så... min mailadress funkar nog inte så bra...

Jag har beckah@mensa men ja jag har inte haft råd att betala medlemsavgiften för i år ännu så för tillfället är jag då inte medlem i mensa och har alltså inget mailalias där.

Därför måste man maila min driektadress: [email protected] för att nå mig. Jag säger till när min vanliga mail funkar men nu gäller gmail-adressen ett tag.

Tack :-)


***

Edit: Nu funkar min mensa-adress igen :-)

Kö. Verkligen.

mms_img18044 (MMS)

Kö. Verkligen.


Då drar vi till Borås :-) göra stan osäker...

mms_img11373 (MMS)

Då drar vi till Borås :-) göra stan osäker. Dansa. Skaka rumpa och hångla upp någon het kille... Eller tjej? Hahaha ;-)


Elmers nya utslag

Varit hem till M och kollat på Elmers nya utslag :-/ Jag tog en massa bilder men dem jag jag inte lägga upp av uppenbara skäl :-) men här är en bild på nätet som är väldigt likt:

http://www.dermis.net/bilder/CD193/550px/img0107.jpg

Fast på Elmer är det lite mer/lite mer koncentrerat och bara på snopp, pung och en varsin fläck på båda sidor bredvid pungen. Rött och vitt, torrt, fnasigt flammigt.

Bilden jag länkat till är förövrigt en bild på LCH om någon undrade.

Jag håller mig sansad och gissar att det är svamp Elmer har. Får gå till BVC med det där och kolla. Men idag kan jag inte göra mer.

Han är väldigt väldigt torr också på lår, armar, händer. Lille plutt :-( smörjde in honom med som fanns till hands hemma hos M. Har ingen kortisonkräm hemma heller men Elmers läkare skulle skriva ut, ringde och påminde i torsdags efter att ha varit på apoteket 2 ggr denna vecka och kollat om det kommit något.

Vi får väl se vad det blir av detta. Antingen funkar svampkräm annars är det ju ganska säkert LCH iallafall.

Party party :-)))

Satan i gatan ;-) Här är det laddat minsann och stämningen på TOPP!

Ikväll sticker jag och storasyrran A och en kompis till Borås, möter upp finaste Rachel-gumman och så ska det ut och partajas, dansa bort några kilon och ha fantastiskt kul :-))) wiiiiie!!!! Finns ingen roligaste att festa med än Angi tror jag :-D Okej, jag kan nog vara rätt underhållande också tror jag :-P gäller att man inte är blyg/pryd/lättgenerad/känslig om man ska vara med oss :-)))

Meeen först några timmar vara vuxen och duktig :-) Måste åka iväg till Kinna och handla och sen får jag åka hem till M och kolla på min bebis som har ont i blöjan ;-)

Han har varit röd på pungen och bredvid i några dagar, såg att det var ganska illa igår men jag har försökt smörja och så där, inget funkar. Idag säger M att det är vitrosa och psoriasisliknande. Kliar mycket. Jag gissar på svamp men behöver se det för att veta säkert. Eller ja, så säkert man nu kan veta. Det kan alltid vara LCH men i första läget får vi väl förutsätta att det är något normalt som svamp.

Uppdatering om Alvin då... hans ben var bra dagen efter men hans långdragna besvär med blekhet, humör och trötthet var kvar som alltid. Igår blödde han näsblod också och jag tror inte jag behöver berätta mina tankar kring det. Alla som läste inlägget för några dagar sen vet vad jag tänkte.

Nåväl... nu en massa kaffe först och främst och sen en dusch och så tjoff iväg till Kinna :-)

Ha en toppenlördag hörrni :-)


Lägger upp några städade bilder på systeryster (Hon skulle döda mig om jag upp vilda bilder haha):






Lycka :-) <3

GOD MORGON!!!! :-D :-D :-D

Snart dags att göra sig i ordning och sticka iväg. Behöver handla lite och greja och sen dags för skola :-) organisation och ledarskap har jag idag och sen stannar jag kvar där för jag behöver verkligen plugga ikapp en del. Vill åka och SHOPPA med men hinner inte idag, får se hur dagen ser ut imorgon :-) och ja, det är skillnad på att shoppa och handla ;-) ;-)

Snart äre helg :-D LÖRDAG=partyparty :-) :-) :-)

Lycklig idag!

Hör ni? Den varma sommarvinden som spelar bland de gröna bladen i träden som sträcker sig upp mot den blå himlen?

Fin vit sand mellan tårna, en ljummen vindpust från havet, stekande sol på brunbrända ben, en doft av sommar och blommor och en kall öl i handen...







En ny dag

NI ÄR SÅ ROLIGA :-)

Ja ni töntar vars kommentarer inte ens blivit godkända :-) My God lixom...

**********************

Jahapp en ny dag då. Alvin har fortfarande ingen feber eller ont i halsen. Hade jag inte varit på VC med honom igår hade han varit på dagis nu. Så även Elmer och jag hade varit i skolan. Men här sitter jag med en pigg och sprallig ettåring och en relativt pigg treåring (han är som han brukar).

Jaja jag får väl ägna dagen åt något vettigt som städning eller något annat spännande...

Först en jäkla massa kaffe dock! ...och Facebook :-)

**********************

Sov gott gammelfarfar! 25/1 2011
/Alvin &Elmer


Alvin och gammelfarfar förra våren på Elmers dop. Älskar den här bilden.


(Gammelfarfar på barnens pappas sida)

Leukemi och hypokondri

Alvin är trött och sur ja...

Alltså det här började i höstas. Jag märkte av hemma att han var surare än vanligt, verkade tröttare, mer lättirriterad. Dagis märkte av det också och påpekade det på utvecklingssamtalet.

Vi föräldrar tänkte att lösningen kunde vara att han sov hos M varje dag så att det blev lite fastare rutiner än att sova borta då och då utan planering så Alvin aldrig visste var han skulle vara. Jahapp så ändrade vi så det blev så.

Har Alvin ändrats? Nej, han blir stadigt tröttare och tröttare och surare och surare. Glädjen har försvunnit i hans blick och han blir blekare och gråare för varje vecka. Det här är ingen nyhet för ni är FLERA som påpekat just detta om Alvin när jag lagt upp bilder på honom "Var är livsgnistan?", "varför ser han så trött och ledsen ut nuförtiden?".

Nu de allra sista veckorna har det hela blivit mycket sämre och sen två veckor ca heter allt "Det är så jobbigt" Han orkar inte klä på sig, orkar inte gå till dagis (att GÅ alltså, men han vill dit och vill vara där) han orkar inte gå hem. Tröttare och tröttare och slöare och slöare.

Får han för lite sömn? Lider han av vitaminbrist? Vad är fel? Har jag tänkt många gånger och tanken har kommit oftare och oftare.

Han har varit sjuk flera gånger under den här perioden - småinfektioner alltså, lite feber och snuva men lite värre i julas när alla i familjen var jättedåliga.

Imorse var det återigen "Det är så jobbigt" och uppriktig gråt. Orkar inte gå till dagis. Ont i benet. Den hypokondriska delen i min hjärna tände varningslampan - Ungen har Leukemi! Den sansade, normala delen av min hjärna tyckte att han bara fått för lite sömn och lämnade honom på dagis.

Efter lunch ringde dagis. Alvin låg på soffan med feber. Visserligen bara 38,2 men ganska allmänpåverkad och har klagat över värk i benen hela dagen. Då ringde jag Vårdcentralen, nu får de faktiskt ta ett blodprov!

Fick en tid kl 14 och hämtade Alvin och åkte direkt dit. Alvin haltade från bilen in och var väldigt lugn, tyst och blek. Sen fick vi träffa en läkare, en "farbror doktorn" Jag sa precis som det var  - jag är en väldigt hypokondrisk mamma och de här symptomen låter inte bra i mina öron. Läkaren bedömde att jag är för påläst för mitt eget bästa...

Jag förklarade om tröttheten, humöret och livsgnistan, om den stadiga försämringen och nu en ny infektion och värk i benen. "det är inte det att jag inte tar dig på allvar" sa farbror doktorn med ett hånflin... "Du är rädd att det är något farligt". Jag kontrade med "Jag vet att det skulle kunna vara något farligt och därför blir jag orolig men jag är intresserad av att veta vad som är fel, även om det är så enkelt att han bara lider brist på något".

Sen undersökte han Alvin och började med att fråga om han hade ont i halsen? nej. Ont i öronen? nej. Sen kollade han hals och öron. En lätt öronkatarr på ena sidan och helt otippat: Halsfluss! Svullna körtlar på halsen, magen kändes normal, hjärta och lungor lät fint.

Han tyckte det skulle tas ett prov i halsen + CRP. Jag tyckte att det skulle kollas lite bättre. Så han beställde ett venöst prov istället. Vad som skulle kollas vet jag dock inte, men man får väl hoppas att han fattade att jag alltså menar att de ska kolla vita blodkroppar iallafall.

Vidare till Lab för provtagning. (Under?)-sköterskan kollade Alvins armar men vågade inte för "man får bara en chans" tyckte hon och hämtade ställets mest erfarna sjuksköterska istället som tog provet på Alvin medan han satt i mitt knä. Inga problem. Han sa inte ens något :-o inte ett ord, inte ett pip, bara stirrade med tom blick på en tavla på väggen och så var det hela över och jag och sköterskan visade röret med blod vilket Alvin tyckte var lite spännande även om blicken var likgiltig och leendet uteblev. Jag berättade om de små slangarna inne i kroppen där blodet bor blabla. Han tyckte det var ganska intressant tror jag.

Prov i halsen, klöktes lite men sa inget nu heller. Han var så trött, matt och tyst hela tiden vi var på VC. Temp 38,0 bara.

In till läkaren igen, precis när vi skulle in så blev Alvin kissnödig. Jaha så bra tyckte läkaren, då går jag och tar en kaffe sålänge. Eh...? Jahapp okej... toabesöket tog 1 minut och sen fick vi vänta en kvart på läkaren. Jag glodde på klockan...skulle ju hämta Elmer också kl 15...

Sen fick vi komma in. Han skrev ut Kåvepenin mot Streptokockerna de hittat i halsen och så pratade vi om de lite mer långvariga besvären också. "Barn är trötta ibland" hette det och "I perioder blir barn sura" och andra intelligenta saker. Jag sa inte mycket eftersom det inte kändes speciellt lönsamt. Han frågade om det kanske kunde vara så att Alvin är understimulerad. "Mja, alltså hade han varit understimulerad hade han väl snarare varit utåtagerande, aktiv och irriterad, inte trött, slö, svag, sur och med tappad livsgnista". Nä, iofs...

Att Alvin har så ont i benen att han haltar beror på infektionen i kroppen sa läkaren. Okej? Ja jo... man brukar ju få ont i benen av halsfluss ja, det har man ju hört.... men visst, kan väl hålla med om att man kan få lite allmänt ont, ledvärk och så vid feber och infektion men ändå?

Strunt samma. Klart är iallafall att han har Halsfluss så får jag helt enkelt avvakta och se vad som blir av den andra lite långdragna biten. Min undran om det kunde vara brist på något eller någon vitaminbrist eller så skrattade han typ åt. Det går inte få i Sverige med varierad kost (sa han i princip rakt ut). Jag argumenterade inte emot... men jag vet att Elmer har normalt Hb (122 tror jag) men däremot en lätt järnbrist (har 8 ska ha minst 10) så visst sjutton kan man ha brist på viktiga ämnen om man kollar efter.

När vi var klara på VC var det dags för dagens skämt:

Vidare till Apoteket alltså. Jag hade parkerat på sjukhusets framsida vilket är rätt nära Apoteket så jag lämnade kvar bilen och så gick vi till Apoteket. En mil lång kö, mycket beroende på idioten som satt i 20 minuter och dividerade med damen i ena kassan. "Förhelvete jag ska fan ha min medicin" och annat trevligt. Hon försökte förklara lite fint att de inte kan ha alla tusentals läkemedel på plats alltid och att det kan hända att man måste beställa och att man aldrig ska komma sista dagen - när medicinen är slut hemma - så som han hade gjort.

Alla andra i rummet skämdes å hans vägnar och suckade över att han stal en massa tid.

Hur som helst lyckades jag komma till kassan till slut och hon gick för att blanda Alvins Kåvepenin, fruktdroppar. När hon kom tillbaka och skulle sätta på etiketten upptäckte hon att det dels var fel dos och dels hade han inte angivit hur många dagar det skulle tas...? Hade jag inte redan haft noll förtroende av läkaren sen läkarbesöket så hade jag ju fått det då.

Hon fick ringa VC men läkaren var upptagen med patient så jag och Alvin fick gå och sätta oss och vänta. Alvin var så trött att han somnade i stolen. Hundra år senare ringde läkaren upp och allt ordnade sig förrutom att han fortfarande inte sagt hur många dagar... vi gissade oss till 10 dagar.

Sen var det att bära Alvin till bilen som så lyckat stod parkerad på sjukhuset istället för utanför Apoteket ja... klockan närmade sig 16:30 här så det blev att skynda hem, bära in Alvin så Victor kunde passa och sen springa till dagis och hämta Elmer och be om ursäkt (ringde dock från Apoteket också och berättade).

Alvin ligger här och sover nu. Plutten :-( så svag och sjuk. Det konstiga är bara att febern var så låg och han dessutom inte har ont i halsen så halsflussen var verkligen en överraskning. Trist bara att infektion i halsen och svullna lymfkörtlar inte på något sätt försvagar oron för Leukemi... (även om jag är FULLT medveten om att jag är ohälsosamt nojig och hypokondrisk när det gäller barnen).

Elmer har åkt till pappa nu och jag har ju då som sagt Alvin så det blir ingen spanska ikväll heller (missade förra veckan pga Elmers operation). Men att jag missar lektioner imogon känns betydligt värre iofs. Gaaah! Biologi! Jag fattar inget av skiten om jag inte är med på lektionerna så läraren lite pedagogiskt kan förklara. Boken är kass tycker jag och det tyckte jag på A-kursen också (samma serie).

Nu ska jag äta middag som Victor lagat :-) <3

På Apoteket. LÅNG väntan... Plutt somnade <3

mms_img13127 (MMS)

På Apoteket. LÅNG väntan... Plutt somnade <3


Alleballe på Vårdcentralen.

mms_img13126 (MMS)

Alleballe på Vårdcentralen.


Plugg, barn, viktnedgång

Var har jag tagit vägen? :-) Uppdateringarna lyser med sin frånvaro ;-) Jorå så att eh... nä men jag har bara haft fullt upp med att plugga och sånt och har tankarna på annat håll än bloggen. Händer inte så mycket spännande att blogga om heller för den delen.

Idag är det hemmaplugg. Har en del att göra i Engelska C, Litterär Gestaltning och Biologi B.

Barnen då? Ja Elmer är som han alltid är... lite lös i magen, lite gnällig, lite konstig i huden och så där... Alvin är en riktig surpuppa, han får för lite sömn, får fundera på någon lösning på problemet. Victor... ja, där hade det funnits mycket att skriva om men nu har jag ju gjort valet att låta bli att skriva privata saker om honom pga hans ålder så det finns inget av det som jag kan skriva om av den anledningen.

Måste till apoteket och affären idag med. Fullt upp ;-) hahaha

Det går åt rätt håll med vikten! Har stått still på 58 sen jul men nu så händer det grejer igen tack och lov. 57,4 kg häromkvällen och 56,5 igårkväll. Börjar luta åt att jag ska satsa på 52 kg kanske, det känns lagom men det kommer ju ta ett bra tag eftersom jag inte jobbar aktivt på att gå ner. Jag äter när jag är sugen och äter det jag vill. De senaste dagarna har jag varken varit sugen eller hungrig så det har varit toppen.

Jag är 167 cm lång för den som undrar.

Nej nu blir det några koppar kaffe så jag vaknar ;-)

För ovanlighetens skull...

Del 1846259 i följetongen "Elmers märkliga hud" a.k.a "The never ending story" :-)

Hans senaste typ av utslag kommer oftare och oftare och ser värre och värre ut. Ont gör det också eller kliar eller kanske svider. Svårt att veta när han inte kan berätta men han vill inte att man tar på det, speciellt inte på magen.

Bilderna nedan är tagna igårkväll. Fläckarna var torra, fnasiga, upphöjda (nästan så huden var "knölig"). Aha, riktiga eksem tänkte jag. Det här kommer ta några dagar med kortisonkräm för att få bort. Visst... idag vaknar ungen och är fläckfri...? What?! Jaja, varför ens bli förvånad... men det är väl nässelutslag då.





De runda ringarna från operationen ja... här nedan kommer några bättre bilder. De är tagna på kvällen 2 dagar efter operationen. Samma kväll hade han också lite problem med eksem:iga utslag. Fast då var det på armar, händer och kinder.





Uppdatering:

Det kom tillbaka följande kväll...

Flamsfest mouahaha

Tack för ikväll :-D hahaha tur att jag inte är ensam om att vara helt sjuk i huvudet :-P vilken härlig flamsfest vi snickrade ihop på en timmes snack om pungkulor, glidmedel, lärare, chefer, sex och psykmedicin :-P

Hahaha min längsta status-diskussion hittills ;-)

Pinsamt att jag har nära 800 facebook-vänner som kommer logga in imorgon och få denna galna diskussion högst upp bland sina toppnyheter ;-) meeen det bjuder vi på :-)



En enkät och lite skola

En tjej som pluggar sista terminen på högskolan i Borås bad mig sprida en länk till hennes enkät hon gör. Så ni som har 1 minut över får gärna fylla i (den är snabb och enkel). Här kommer länken:

https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dEJiX3E4VEMwV3h3Wkt2cEs3TXU4NkE6MQ

Tack så mycket :-)

Jahapps... idag har jag då haft 3 lektioner och de var faktiskt riktigt roliga. Jag trivs bra i skolan måste jag säga men längtar såklart till hösten när jag börjar högskolan och får plugga det jag ska bli och inte bara lösa kurser som handlar om sånt som inte har med min framtida utbildning att göra ;-) nackdelen kommer att vara avståndet förstås... lite skillnad på 3 mil till skolan och 3 minuters gångväg ;-)

Jag har lagt till en kurs den här terminen så nu är jag uppe i 500 poäng. Känns bra att ha lite marginal. Det är mycket jag skulle behöva plugga i helgen men det blir svårt när det är min helg med barnen men vi får se hur det går.

Nu måste jag skynda mig att köra till affären innan barnen ska hämtas. Sen är det helg :-)

Hade möte med studievägledaren så allt är ...

mms_img47431 (MMS)

Hade möte med studievägledaren så allt är lugnt att söka vidare till hösten. Jodå :-) med meritpoäng kommer jag ha ett betygsnitt på 18 eller strax under :-) plus att jag har 1,3 på högskoleprovet. Skönt. Firar med en Cola ;-) Edit: Nu har jag räknat mitt nuvarande betygssnitt och lagt till vårens kurser med vad jag gissar att jag får i betyg och om det går vägen så kommer det rättare sagt bli 18,3 i snitt med meritpoängen :-) *nöjd*


Räknat Elmers stick nu. Han fick 14! Kan t...

mms_img52920 (MMS)

Räknat Elmers stick nu. Han fick 14! Kan tänka mig att de var lite småstressade där ett tag. Vissa stick syns bara som en liten prick men andra syns mer. Som detta gäng stick på foten ;-)


En massa provsvar från igår

Ja, som sagt :-) det togs ju en väldig massa blodprover då igår på lille Ellebelle och CT gjordes och biopsier togs. Nu här för en stund sen hörde Elmers läkare av sig med svar på det mesta från igår. Mycket av blodproverna fick jag svar på redan igår innan vi gick hem så jag visste att allt sånt såg helt normalt ut.

CT'n visade inget konstigt som skulle kunna kopplas till LCH :-) det ser bra ut men det skulle ses över extra av någon men det verkar alltså vara helt lugnt. Han är bara ett vanligt öronbarn när det gäller hörseln och öronproblemen. Förutsatt att biopsierna ser normala ut då men det tar ju lite tid att få svar på.

Det bakom näsan som jag skrev om igår var alltså körteln, adenoiden, som var förstorad. Tror den var ganska kraftigt förstorad för det var så läkaren igår beskrev det, men eftersom han lät den vara är det säkert lugnt med den i nuläget (ibland behöver man åtgärda det).

Allergiproverna var negativa, ingen fisk, mjölk eller äggallergi enligt dessa tester, vilket jag inte trodde heller eftersom han inte visar tecken på det riktigt.

Några grejer har det inte kommit svar på, som tex Calprotectin-provet då men hon hör av sig när hon vet något. Som läget ser ut nu så är allt väldigt bra och positivt :-) Som planeringen ser ut blir nästa besök på BDV om 3 månader så nu har vi chansen här att lyckas hålla 3 månader på riktigt för första gången. Hon ska dock skicka en remiss till hud för Elmers alla olika utslag och så.

TÄNK så fantastiskt det skulle vara om allt kunde få vara precis så här nu! Hoppas hoppas! Elmer behöver det, hans bröder behöver det och jag behöver det! Bara få ha det lugnt nu. Jag behöver koncentrera mig på skolan känner jag. Vissa kurser är ganska knepiga, som tex Biologi med hundra tusen nya ord och begrepp man ska lära sig typ ;-) vågar inte missa några lektioner där!

Snart ska jag hämta pojkarna på dagis och jag hoppas Elmer haft en bra dag och kunnat höra bättre. Läste någon beskrivning att om man har sånt tjockt klet bakom trumhinnan som Elmer haft så är det som att stoppa fingrarna i öronen och försöka höra. Ni kan ju testa - stoppa fingrarna i öronen, visst hör man men dåligt och allt låter blurrigt och den egna rösten låter helt fel också. Jag är så glad för hans skull att det verkar ha hjälpt med rören redan och att han var så glad och babblig både igårkväll och i morse.

Uppföljning på öronkliniken tror jag skulle bli om tre månader det också. Hoppas tiderna går att slå ihop så det blir samma dag på öron och BDV. I så fall blir det en lugn och bra vår! Om inte Elmer går och skaffar sig nya konstigheter då! Har svårt att föreställa mig VAD men han upphör ju aldrig att förvåna ;-)

GÖTT!


Elmers öronoperation - insättning av rör i öronen

Jahapp, får väl ta och berätta om den här långa dagen då :-)

M kom hit strax före 7 i morse efter att ha lämnat Alleballe hos sina föräldrar. Ellebelle var rätt nöjd på morgonen och frågade inte efter mat eller dryck som tur var. Han fick välling vid 19-tiden igår och jag försökte ge honom vatten några timmar senare när jag skulle lägga mig men han blev bara sur.

Jag satte på Emlaplåstren i armvecken och sen stack vi iväg, fast vi kom iväg lite sent :-P men det visste jag ju att det inte gjorde något. Brukar ändå bli en del väntan.

Kvart över 8 kom vi till Barndagvården och träffade en av Elmers sköterskor, fick ett rum som var vårat under dagen. Eftersom han redan fått Emla så fanns det inte så mycket att göra. Någon (en läkare?) kom och presenterade sig med namn men ingen titel och tog en titt på Elmers hud. Han är inte tillräckligt torr och utslagen kommer och går lite för snabbt och för fritt för att man ska säga att det är eksem. Tex så var de röda eksemen han hade igårkväll inte där idag. Bara de vanliga ljusröda fläckarna på armarna. SKUMT! Vi vet inte vad det beror på, om det är allergi, om det har att göra med hans Mastocytos eller vad det nu kan vara. In i undersökningsrummet sen också och kolla vikt och längd: nästan 83 cm och 11,9 kg (12,3 kg den 9/12 och 11,9 kg den 27/12).



Vi fick sen gå till dagrummet så Elmer fick leka av sig en ganska bra stund i väntan på att narkosläkaren skulle komma och prata med oss och titta på Elmer. Tillslut tyckte Elmers sköterska att klockan blev så mycket så vi fick ge Elmer lugnande för att sätta "nål" i armen (PVK). Han blev packad av medlet såklart men inte lika sprallig och rolig som sist han fick lugnande. 



In i undersökningsrummet och sen så var vi 5 personer som "jobbade" på honom när han skulle stickas :-/ han ville inte alls bli stucken trots lugnande och så är han ju som sagt väldigt svårstucken! De lyckades iallafall sätta "nålen" och ta proverna som skulle tas men det tog en del tid eftersom Elmer inte var så samarbetsvillig och PVK'n inte satt speciellt bra. Massa prover - alla mängder vanliga och så några utöver det - tex allergitest för mjölk, ägg och fisk och glutenprov och lite sånt. Sen äntligen klart.


Gick jättebra ...tills det var dags för själva sticket :-/

Efter mycket om och men skulle vi iväg! HÄR upptäckte jag att min mobiltelefon var borta! Skit också - letade "överallt" men nä ...helt borta och vi var tvugna att gå.

Först ut var CT'n så vi fick gå dit med Elmer och hans säng fast sängen vägrade han ligga i. Vi fick bära honom hela vägen och han ålade sig och gallskrek och var helt vansinnig. Väl där satt han hyfsat lugn i pappas knä medan vi pratade med sköterskan, han fick leka lite med en mask med syrgas och sen när alla pratat ihop sig om undersökning och operation och allt var redo så kom narkosläkaren och var med och övervakade när sköterskan sprutade in sovmedel i armen på Elmer. Fick öka på lite till och lite till flera gånger men tillslut var han borta och kunde läggas ner. Då var klockan 10:42 och vi fick lämna honom. Jag frågade hur lång tid det skulle ta och de sa 30 minuter för undersökning först, sen över till operation och operationen skulle väl ta ca en kvart kanske. Sen skulle han till uppvaket.



Vi föräldrar som inte ätit frukost skyndade iväg och tog en macka innan vi gick tillbaka till barndagvården för att vänta på samtal om att vi skulle gå till uppvaket. Väntade och väntade... när det gått 1,5 timme började jag bli lite nojig men M var nog nojig långt innan dess. Jag var lixom avstängd på något vis och kände ingen direkt oro förrän tiden börjat springa iväg.

Jag frågade sköterskan om det verkligen ska ta så lång tid så de ringde bort och frågade och läget var lugnt men det hade tagit längre tid än väntat. Efter ytterligare en stund kom läkaren som opererat Elmer. Kanonbra! Riktigt professionell. Tydlig, bra information, rabblade upp precis i detalj hur hela operationen varit, vad han sett, hittat, gjort. Toppen!

Först hade han kollat hals och näsa, halsmandlarna såg inte konstiga ut men bakom näsan sa läkaren att han hittat något som kan vara en del av orsaken till besvären i öronen. Här var väl det enda som var lite svårt att förstå för han pratade om adenoidER och polyper. Jag är inte så insatt så nu vet jag inte vilket av dem han menade om det var adenoiden som var väldigt stor eller om han hittat stora polyper. Han sa att det var flera så det borde vara polyper? Men jag är osäker. Adenoiden aka "körteln bakom näsan" ska väl bara vara en? Dock brukar ju vi vanliga dödliga förväxla dessa två namn som egentligen är olika saker så nu vet jag inte. Elmers läkare får förklara det här sen för mig. I vilket fall hade läkaren låtit fyndet vara kvar men sa att det kan behövas tas bort senare.

Sen in i öronen. Höger först. Snitt i trumhinnan och bakom den fanns massvis av tjockt segt slem som fick sugas ut. Ett ganska klassiskt "glue ear". Sen satte han ett rör. På vänstersidan samma sak - tjockt segt slem - bort med det - in med rör. I hörselgången sa han att han tagit vävnadsprov på ett ställe som var lite rött och sårigt där cystan suttit.

Det var det hela, allt hade gått bra men tagit mycket längre tid än beräknat. Förhoppningsvis sitter rören i några år för han gissade att det blir att operera in nya om de trillar ut.

Efter en stund ringde de från uppvaket att vi skulle komma dit så vi traskade äntligen iväg, ca 2 timmar efter vi hade lämnat lillepalt. På vägen mötte vi narkosläkaren av en slump, men det var lika bra. Han visade oss vägen och berättade att Elmer inte haft några reaktioner osv på narkosmedlet och allt sådant hade funkat fint. Dock hade PVK'n gått sönder! Han sa att Elmer var väldigt svårstucken och att vi skulle vara beredda på att han hade en PVK på halsen...

Väl där hittade vi en jättearg Elmer som låg och blundade och skrek och morrade. Jag försökte lugna honom i famnen för hans syresättning var inte så bra och vi ville få honom att lugnt andas syrgas men han var helt utom sig så sköterskan fick spruta in lite medicin genom PVK'n och då somnade han lugnt och sen låg han snällt och fint i sängen och sov. Såg vad de menade med svårstucken :-o oh my god! flera stick i armvecken, flera i händerna, i handlederna, i fötterna - dryga tiotalet misslyckade stick! -På en sovande patient som legat helt och hållet stilla... Förstår varför de fick sätta den i halsen tillslut!

Vi fick vara kvar där på uppvaket i nära 2 timmar medan Elmer sov. Då och då försökte han klia sig i högerörat för det irriterade honom. Inte så konstigt för det rann en massa blod och en del slem från örat. Andra sidan hade inte alls mycket rinn. Sen vaknade han och var lite sur men det får man ju förstå efter allt som hänt plus att han var ENORMT törstig. Klockan var närmre 15 och han hade inte druckit något sen vällingen vid 19 igårkväll :-/ han fick en hel plastmugg saft som han typ slukade i en klunk ;-) sen ett glas till. Kort därefter fick vi ta med honom tillbaka till vårt rum på Barndagvården.



Elmer var "lite" hungrig när vi kom till BDV och hällde i sig 2 stycken av de större Ella's kitchen puréerna och en tetra välling, hade med mig en massa flytande mat :-) Han blev genast mycket gladare och lite piggare. Efter lite väntan kom sköterskan och tog bort PVK'n och Elmer fick vara uppe och röra sig lite och sen vid 16-tiden fick vi äntligen klä på oss för att åka hem.



Min mobil? nope, vi letade och letade, till och med personalen var väldigt hjälpsamma och engagerade i letandet men icke. Bara att åka hem utan telefon :-(

Vi var rätt hungriga och tog en sväng förbi driven på Burger King och precis då ringde de från BDV - Mobilen hittad!!! Den låg i soptunnan i en blöja! Herregud vilken tur man kan ha och vilken gullig personal! Vi åkte tillbaka och hämtade telefonen och SEN var det raka vägen hem och hemma var vi väl vid 17:30 ungefär :-)

Hemma har Elmer gått omkring och babblat en MASSA, pratat pratat pratat. Med egenpåhittade ord iofs men det märks att det hänt något i öronen :-) Glad och nöjd har han varit och nu sover prinsen för natten.

HEMMA!

Nu är vi äntligen hemma! Det tog så lång tid som jag hade räknat med... dvs heeela dagen. Egentligen står det i förberedelsepapprena att det bara ska ta någon timme men jag vet ju hur det kan vara så jag ställde in mig på att det skulle ta precis hela dagen och fick rätt...

Berättelse om dagen kommer, nu måste jag byta blöja och mysa med Elmer <3

Trötta är vi och glada att det är över och att vi är hemma.


Väntar :-)

mms_img57342 (MMS)

Väntar :-)


Dags imorgon + eksem

Då var det kväll då...

Elmer har varit gnällig idag. Så gnällig att de tog tempen på dagis för de trodde han hade feber men det hade han inte. Han har dock varit snorig hela dan sa de när jag hämtade men här på kvällen har han knappt snorat alls, jag har inte ens behövt snyta honom.

Vällingdiarrén kom tillbaka nu ikväll och den kom tillsammans med ytterligare nya röda fläckar + att de gamla ljusröda fläckarna på armarna som jag kallat "eksem" nu faktiskt förvandlats till verkliga eksem. Röda, torra, nästan såriga. Samma sak med kinderna - röda och torra. Bör alltså vara atopiskt eksem då antar jag? Men vem vet.

Nu håller alla tummarna för att han INTE ska vakna sjuk imorgon! Ingen feber! Inte en massa snor och sånt heller tack!

Så här gott sover han nu:


Gosiga bebisen. Visst är den söt? Den är min. Jag har gjort den :-)

Morgonstund

Gomorron gomoooorrron :-)

Mouahaha jag stoppade en liten ligist här på morgonen som hade tänkt tjuva sig en chokladkaka till frukost ;-) Alvin gjorde ju det i fredags (han blev förresten bra i magen sen, var bara den dagen chokladen förstörde). Men idag blev det minsann ingen choklad.

Sen skulle vi väcka Elmer och han var jättevarm att ta på. OH NOOO! Tänkte jag. Av alla tillfällen i världen så är nu det sämsta att bli sjuk! Då blir det ingen operation imorgon. Meen lillepalt var bara sov-varm för sen när jag skulle byta bajsblöja kollade jag tempen som bara var 37,4 pust! Lite nojig mamma :-) men han började bli lite snorig igen igår så man vet aldrig.

Bajsblöja ja... han har lixom haft vällinglös diarré i 2 veckor, med något enstaka undantag där det mer varit som pulvergröt och sen tillbaka till välling. Igår var det mer som pulvergröt så jag avvaktade med att ta provet men nu på morgonen så vågade jag inte chansa för då kanske jag inte hinner ta något prov så det fick bli med grötbajs. Med lite tur betyder det att det är på väg att gå mot normalt bajs nu så diarréperioden är slut. Vi kan ju hoppas på det. Provet är iallafall taget nu.

Snart dags för dagis för småkillarna och skola för mig och Victor. I eftermiddag har jag läkartid.

Ja det var väl typ dagen då :-)

Ha det gott...


Jahopp...

Jahopp ja... finns väl inte så mycket mer att tillägga? Börjar bli rätt härdad och van nu. Inte ätit ngt konstigt, tvål, tvättmedel osv uteslutet för han har gått i bara blöja hela dagen.


Hur vet man att man är kär?

Hittade denna och tyckte den var så klockren på vissa bitar att jag vill dela med mig :-) Även om det inte känns jätteaktuellt här då men :-D man har väl varit där, ja :-)

Hur vet man att man är kär?

1. Du tänker på henom var du än är och gör.
2. När du kommer in i ett rum är det första du gör att se efter om hen är där.
3. Du undrar hela tiden på vad hen gör just nu.
4. När telefonen ringer tror eller hoppas du alltid att det är hen.
5. Du jämför alla andra med henom.
6. Det är smärtsamt att se henom tillsammans med någon annan.
7. Du kan inte komma på någon anledning att vara arg på henom.
8. Var gång du nämner hens namn ilar det till i kroppen.
9. När du ser henom så upphör resten av världen att existera.
10. Du tänker hela tiden på hens värme.
11. Varje låt du hör påminner dig om henom på ett eller annat sätt.
12. Du blir ledsen ibland och undrar om du duger.
13. Bara att få syn på henom gör hela din dag.
14. När du blir rädd eller ledsen är hen den första person du känner att du behöver.
15. Du kan skilja ut hens röst i en folksamling.
16. Så fort någon nämner hens namn hajar du till som om det var ditt namn du hört.
17. När hen ler blir du glad för att hen är glad.
18. Du kan inte se några brister hos hen.
19. Du tycker att hens doft är den godaste lukten som finns.
20. Att nudda henom känns som att få en elstöt och du blir helt varm.
21. Bara att titta på hen gör att du tappar andan.
22. Att vara utan henom gör så ont att ögonen tåras.
23. Du vill veta allt om henom.
24. Allt hen säger låter klokt.
25. Du studerar varje del av henom och tycker varje kvadratcentimeter är perfekt.



Alvin snackar...

Småkillarna har åkt till sin pappa nu. Hoppas Elmers mage håller sig lugn. Testade med middag också men hemgjorda köttbullar och kokt potatis var han inte heller sugen på. Dock tuggade han sönder några gurkskivor och spottade ut igen.

M berättade att så som Elmer spydde inatt var likadant som han gjorde hemma hos honom vid nyår.

Alvin fick gå hem en halvtimme tidigare för de ringde från dagis att han varit lös i magen. Jag vet varför. Den lille filuren åt en chokladkaka till frukost i morse i smyg. Han har testat detta förrut också med samma resultat.

Lille Alvin ja... han var lite o-charmig här för en stund sen...

Victor och Alvin satt bredvid varandra och tittade på TV. Storebror ville vara gullig och vände sig och pussade lillebror på kinden. Då lutade sig Alvin sen mot Victor och jag trodde han skulle pussa tillbaka på kinden. Istället viskade han i Victors öra "Du är bög".

Jisses :-o

Ännu en uppdatering...

Nu är Elmer vaken äntligen. Han har faktiskt sovit i lite drygt 3 timmar så han måste ha varit väldigt väldigt trött. Han är fortfarande ganska lugn och stilla av sig men strosar omkring och "grejar" och hittar spännande saker så där som bara en ettåring kan :-) inte ledsen och gnällig.

Han har bjudit på ytterligare en bajsblöja också. Tänkte att han måste vara hungrig nu eftersom han inte ätit något idag utöver två flaskor välling så jag erbjöd lunch som han bara vände bort huvudet åt och inte ville smaka. Nu sitter han med en macka istället och en Festis. Festisen är slut och mackan är orörd, han har inte ens petat ner fingrarna och grävt i smöret ;-) Han leker bara med sugröret till Festisen. Bäst att lägga till; nej naturligtvis brukar barnen i det här hemmet inte dricka en massa saft och sån skit till vardags i normala fall, nej.

Elmers läkare har ringt upp med för en stund sen. Det som var med Elmer igår kväll/natt låter som ett stopp i tarmen men inte ett faktiskt hinder/tarmvred alltså utan helt enkelt uteblivna tarmrörelser så maten bara stått stilla i magsäcken och därför skickades tillbaka ut igen i övre änden av kroppen och då lugnade magen ner sig. Det är ett bra tecken att gaserna kommer ut osv och att han verkar må hyfsat bra i övrigt och inte har ont längre.

Det är ingen fara att vänta tills på tisdag med att åka till Borås OM han mår som nu. Om han blir sämre eller att jag känner mig akut orolig så ska jag ju ta dit honom dock.

På tisdag så tas en massa blodprover i vanlig ordning och dessa kan säga en del om hans mage men det ska ju även tas avföringsprover (Calprotectin tror jag det heter) och nu efter det som var inatt så gör vi så att jag får gå ner till Barnmottagningen här i Skene och hämta grejer idag så jag kan fixa ett prov att ta med på tisdag när vi ska till Borås så blir iallafall det provet lite påskyndat.

Nämen se där ja! Nu har lilleman varit på mackan också ja :-) med fingrarna i smöret alltså ;-)

*Återkommer strax*

Här är en bild:


Ganska nöjd


Uppdatering om Elmer

Elmer har varit väldigt lugn här på morgonen men inte gnällig eller missnöjd utan mer trött eller vad man ska säga. Första bajsblöjan bytte jag strax före 7 i morse och den var överfull med diarré. En till bajsblöja har han hunnit med och den såg likadan ut fast inte lika välfylld. Efter första blöjan fick han morgonvälling.

Victor lämnade Alvin på dagis och jag har hållt koll på Elmer. Han är inte riktigt sig själv. Jag ringde Barndagvården och pratade med en av Elmers sköterskor. Mest troligt jobbar Elmers läkare idag och då kommer hon ringa annars så ska sköterskan ringa upp mig igen.

Elmer la sig ner på golvet om och om igen så nu strax efter 8 så fick han lite mer välling i sängen och sen somnade han. Magen är svullen men inte så där spänd som igårkväll/natt. Han ligger lugnt och sover och har bara 37,4 i temp (37,9 vid första mätningen för en dryg timme sen). Det känns obehagligt på något sätt. Någon behöver ta en titt på Elmer idag känner jag. Jag vet att han var vaken inatt och kliver upp tidigt på morgonen så det är inte så konstigt att han är trött men min mammainstinkt säger att det är något fel på riktigt (jag har dock väldigt gärna fel). Hoppas hoppas hans läkare jobbar idag för jag litar inte på någon annan läkare där borta i Borås.

Håll tummarna nu att det här inte "är något" eller att det helt enkelt bara är magsjuka trots allt.


Hur har det gått?

Elmer fortsatte att sova och eftersom han låg lugnt och avslappnat utfläkt på rygg så kändes det inte alls akut så han fick fortsätta sova. Magen kändes mjukare på honom också så jag gick och la mig och resten av natten har varit lugn.

Nu på morgonen är han precis som vanligt och han har bajsat sin vanliga vällingblaskiga diarrésörja - blöjan full. Något stopp är det alltså inte frågan om men jag undrar ju verkligen vad som är fel. Jag har honom hemma idag för observation (surt! Vill VERKLIGEN till skolan idag!) men Alvin får gå till dagis eftersom det ju inte är någon magsjuka i vart fall. Det här är något annat. Jag ska ringa Borås lite senare på morgonen för något är ju fel på pojken.

Han har spytt då och då i snart 2 månader, hans aptit minskade för runt en månad sen och han har fortfarande inte fått tillbaka sin gamla glädje för mat ännu, vägrar ofta äta. Han har haft kortare diarréperioder av och till hela hösten och nu den här omgången har han haft diarré i 12 dagar i sträck nu. Sen kommer den här konstiga grejen som var inatt med spänd, svullen mage, smärta, gaser och kräk med spya som var jättekonstig.

VAD står på lixom?


Något är fel...

Hämtade pojkarna på dagis och Elmer var som vanligt, inga konstigheter. Han åt bra med middag (haleluja!) och senare tryckte han i sig en flaska välling innan han skulle sova. Allt bra så långt.

Vid 21-tiden tyckte jag hans mage såg svullen ut så jag kände på den och den var väldigt spänd och uppblåst. Han pruttade också då och då men sov lugnt vidare en timme till men sen började han bli orolig, vände och vred sig, gnygge och gnällde. Jag satte honom upp och då rapade han en jätterap som en liten bebis som man håller mot axeln.

Tog in honom i badrummet för att kolla tempen. Egentligen kände jag ju att han var sval (han hade 36,1 -lågt, som han brukar ha på natten) så det var mest för att se om det kunde hjälpa honom bajsa men det gjorde det inte. Dock kom en massa pruttar. Gav honom kolikmassage och tillbaka till pottan men inget mer än gaser. Senast han bajsade var förresten i morse och det var diarré om han inte bajsat på dagis.

Tillbaka till sängen där han vände och vred sig och gnydde och hade ont. I det läget var det väldigt frestande att ge alvedon mot smärtan men det gjorde jag såklart inte eftersom det är rent farligt att dämpa smärtan hos ett barn som av okänd anledning har väldigt ont i magen.

Gnället förbyttes mot gråt och så började han spy. Ingen vanlig magsjukespya och det var inte kvällens välling som kom. Nej, det var helt oförstörda stora matbitar från allt han ätit under dagen. Såg ut som om maten var redo för servering snarare än att någon redan ätit det. Här snackar vi alltså mat från dagis, inte kvällen middag. JÄTTEKONSTIGT utseende. Lukten obeskrivlig men luktade inte magsjuka iallafall.

In och tvätta av honom i badkaret och sen la jag honom i Alvins säng och ringde sjukvårdsrådgivningen för det här kändes ju inte normalt.

Sköterskan tyckte inte heller det lät normalt. Låter inte som magsjuka, att han spydde så där lät ganska klockrent som ett stopp i tarmen (tarmvred) men samtidigt så stämde ju inte det heller eftersom det kom en massa pruttar. I vart fall så tyckte hon att jag skulle åka in med honom till Borås.

Medan jag pratade i telefon satt jag och klappade Elmer på ryggen och han låg på mage med rumpan i vädret och låg ganska lugn där och strax efter samtalet så lugnade han ner sig helt, slutade gny och nu sover han. Magen är fortfarande svullen och spänd dock.

Ja... och här sitter då jag. Vad gör jag nu då? Han sover ju... jag är väldigt icke-sugen på att åka till Borås mitt i natten för att sitta på akuten i flera timmar och sen åka hem klockan 5 i morgon bitti med ett barn som det visade sig bara hade magsjuka...

Samtidigt är jag inte speciellt sugen på att gå och lägga mig heller, törs inte än. Jag sitter väl uppe en stund och avvaktar först iallafall.

Åker jag inte inatt så får jag se hur han är i morgon. Tycker jag fortfarande att det INTE är magsjuka eller om han fortfarande har ont i magen och är svullen och spänd så får jag åka in med honom då i vilket fall. Det känns inte alls bra med tanke på hur det varit med hans mage den senaste månaden. Inte alls bra.

Nåja, säkert är iallafall att vi blir hemma imorgon även fast det SUGER för jag vill verkligen till skolan.

********

Uppdatering:

:-o

Efter att ha läst på om tarmvred vågar jag INTE gå och lägga mig!


Om ...allt möjligt typ :-)

Jag har fått ett så jäkla bra schema den här terminen kan jag säga. Lektionerna ligger i det närmaste perfekt utplacerade och jag har jättebra tid till eget arbete hemma på dagtid vilket är ett stort plus eftersom nästan alla ämnen jag har kommer att innebära mest egna arbeten, inlämningar osv.

Idag hade jag första lektionen Biologi B, Litterär Gestaltning och Engelska C och alla tre kurser verkar roliga. Känner mig väldigt glad över Litterär Gestaltning och tror kursen kommer att bli SKITKUL. Redan idag, första övningen, var över förväntan faktiskt och jag är glad över att den här kursen kommit till vår skola.

Mer om dagen då... jo jag kan ju nämna lite om Elmer. Han ville inte äta middag, hade en temp på 37,8 och han har kvar rester av utslagen på låren från igår. Inget nytt har tillkommit.

Jag har pratat med Elmers läkare idag och gått igenom allt som varit nu sen innan jul fram till nu och hon har sett bilder på alla utslag. Hon vill koppla in hudkliniken som får ta en titt på Elmer så att man inte låser fast sig på de diagnoser han redan har. Finns ju en hel del annat det kan bero på och i vart fall så har han ju en väldigt knepig och känslig hud. Magproblemen ska utredas om det håller i sig med diarréerna och det blir lite avföringsprover och så där om det är kvar nästa vecka när Elmer har sin operation. Samtidigt ska alla blodprover tas som vanligt och så är det ju då operation och CT (datortomografi) som ska göras. Blir alltså ett antal timmar på sjukhuset på tisdag och både jag och M kommer att vara med Elmer, så har får ha både mamma och pappa med sig.

Själv har jag en egen läkartid här i Skene på måndag. Återkommer till det vid ett senare tillfälle.

Nu ska jag ta och sova, är skittrött konstigt nog. Jag brukar sova betydligt senare men det blir väl så nu när jag är ovan vid skolan och har haft lov.

Godnatt <3


HAHAHAHAHAHAHA :-D

MOUAHAHAHAHA!!!

BÄSTA KLIPPET EVER!!! Skrattar så käkarna hoppar ur led och tårarna rinner :-D :-D

...eller är jag bara övertrött???



Nämen så OVANLIGT!!!

Gissa vad?

Men självklart! Ett nytt utslag på Elmer, vad annars?

När han och Alvin kom hem från dagis så lekte de en stund och sen åt de middag vid 17-tiden. Efter maten så skulle jag byta kissblöja på Elmer och fann ett blekrött utslag på båda låren. Skumt! Ingen kontakt med vatten, inga konstiga kläder, byxorna han hade var tvättade med samma tvättmedel vi haft i evigheter osv. Det han åt till middag var falukorv och pasta, ingen ketchup eller sånt naturligtvis. Vatten till maten.

Fanns lixom ingen förklaring som jag kunde komma på. Jag lät det vara och lät honom gå i bara blöja för att hålla lite uppsikt. Det blev rödare. Vid 19-tiden såg det ganska fult ut och han var extremt gnällig och ville vara i famnen så jag tänkte att det kanske kliade. Han fick Tavegyl och så smörjde jag med Mildison eftersom det ser ut som något Nässel-aktigt. Sen var det dags att sova.

Nu har det gått en timme lite drygt. Det ser inte det minsta bättre ut men det ser inte värre ut heller tack och lov. Svårt att säga om det hjälpte med medicin och kräm alltså men han sover lugnt och obekymrat iallafall.

Hela utslaget är hett, alltså varmt att ta på. Precis som det konstiga "strecket" han hade för ett tag sen på låret. I det röda utslaget han har nu finns ett vitt streck där det röda "strecket" satt då. Helmärkligt.

***

Uppdatering strax före kl 21:

Nej, han sover inte lugnt och obekymrat, bara första stunden och sen började han gnälla i sömnen, vända och vrida sig och klaga. Han har inte vaknat till ordentligt någon gång än iaf men något stör honom väldigt.

Uppdatering:

Runt 23-tiden hade det bleknat och då lugnade sig även Elmer och sov utan att gny i sömnen.


***


Några bilder. Ser du skillnad mellan 17:30 och 19:00?




Ett par närbilder:




SÄLJES! strl 68-80

Jisses... årsskiften är inte roliga om man lever på CSN...

Nu är det lite jobbigt att få kronorna att räcka till så jag blev tvungen att fixa fram lite av Elmers utväxta kläder och sälja :-) hoppas någon nappar, har ingen lust att använda mig av Tradera som snor pengar av en ;-)

Observera att priserna är INKLUSIVE frakt. Det som står är alltså vad du får betala. Vill du köpa flera grejer kan det hända att det blir billigare med frakten så då räknar jag om. Priserna är snälla utifrån mina erfarenheter från Tradera men ännu lägre än så här vill jag inte gå, jag säljer ju trots allt för att jag behöver pengar, så nej, det går inte pruta mer än att frakten kan bli lägre och då sänker jag.

Jag har gått igenom kläderna och har inte hittat fläckar och hål men jag är bara människa. Några plagg är märkta med RIS eller E. RIS med bläckpenna fast det har bleknat i tvätten. Det mesta är inte märkt.

Vi har inga husdjur utöver dammråttor och jag ska försöka att inte packa med dem ;-)

[email protected] i första hand annars [email protected]



*SÅLD* 1. Po.p skaljacka i toppskick. Marinblå strl 74.
250 kr ink frakt


2. Po.p Windstopperfleece. Marinblå strl 74. Lite noppig och lite skav på reflex och dragkedja.
200 kr ink frakt


3. Po.p Windstopperfleece. Marinblå strl 74. Lite noppig. Den finaste modellen med randigt innertyg istället för nät.
225 kr ink frakt




*SÅLD* 4. Po.p brun vinterjacka (3i1) du får såklart både den lite tjockare skaljackan och fleecetröjan tillsammans.Bra skick. Jackorna kan användas var för sig eller sättas ihop. Strl 80.
270 kr ink frakt


*såld* 5. Po.p fodrad täckbyxa (skidbyxa kanske det heter?) passar ihop med jackan ovan. Hela men lite uttöjda resår i foten men finns knappar så man lätt kan sätta på ny om man vill. Strl 80
200 kr ink frakt


6. Po.p babyjeans med mudd. Strl 68
120 kr ink frakt


*SÅLD* 7. Po.p tröja i toppskick. Märkt 74 men är definitivt en 68.
65 kr ink. frakt


8. Po.p body i toppskick. Strl 68.
65 kr ink. frakt


9. Po.p velourset. ÄLSKAR det här setet!!! Strl 68 men lappen är bortklippt i nacken på tröjan.
150 kr ink frakt


10. Bobux skintossor i strl Small. Som nya.
130 kr ink frakt


11. Name it mjukisbyxor strl 74 i toppskick. Ficka på rumpan också så det ska se ut som jeans.
65 kr ink frakt



[email protected] i första hand annars [email protected]

Dagens FL

Återigen en hel trådstart som är festligt rolig :-)

Så här lyder trådstarten skriven av en FL-medlem:


"Jag blir så trött när folk inte fattar att utan GUD har ingen liv. Om man inte har tagit emot  JESUS och tror på honom . En människa utan GUD är som en vandrade blind på safari bland alla vilda djur utan att veta om det. Det är bara frågan om tid tills dom sliter honom i stycken. Det är precis så i den här onda världen det händer så mycket hemska saker människor blir onda och skada varandra. VI behöver GUDS beskydd för att komma undan. Så kan man inte säga att man har ett liv om man inte tror på GUD. Det är då som att bygga ett hus på sanden och det håller inte. Hur kan man inte tro på GUD med tanke på all hemskheter som händer i världen. Tex pedofili ,mord ,krig, prostution, egoism, listan är lång. Vänd om tiil Herren och lämna dina synder, be till honom och fela inte så ofta. Kom tillbaka till Gud."


SÅ NU VET NI DET!!! :-D Hahaha jag fick mig iallafall ett ganska gott skratt ;-)

Happy happy happy <3

I'm lovin' it!

Beckahs uppåtlåtar spelar på högsta volym och en sprallig Beckah sörplar på andra koppen kaffe och ler och har myror i byxorna, svårt att sitta stilla :-)

Det är mååååndag!!! Inte vilken måndag som helst heller för det är den riktiga starten på det här året! Nu börjar det! Livet! :-D

Vardag och rutiner kan vara otroligt underbara små ting ibland :-D Det här året SKA bli ett BRA år, så är det bara! Skolan börjar idag och jag ser fram emot det som f*n, bara en ynka termin kvar nu och till hösten början jag skolan på RIKTIGT och får sätta igång med det jag faktiskt VILL! Kunde inte längta mer, kunde inte se fram emot det mer. Äntligen kunna vara på väg mot en utbildning på riktigt! Det ska bli otroligt kul!

Samtidigt börjar det bli ljusare ute, snön smääääälter! Våren kommer snart, den är bara ett par månader bort! Snödroppar och krokusar, bar asfalt, doften av vår!

Mouahahaha den här känslan skulle jag vilja kunna stoppa i en burk och spara, kunna plocka fram den den behövs! Jag mår så jävla bra precis just nu att jag inte kan beskriva det och jag får skärpa mig när jag skriver för att inte framstå GAAALEEEN! :-P Hahahaha.

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie.............!!!!!



Elmer stor uppdatering

Här kommer en uppdatering om Elmer :-)


Temp

Han har ju legat över 38 grader ganska många gånger den här veckan men senast var i fredags. Igår och idag har han legat mellan 37,5-37,9 vilket förvisso också är högt för att vara Elmer men inte ovanligt. Han gör ju ofta det i kombination med dålig mage och/eller utslag.


Mat/mage

Han har ätit lite bättre i helgen, men fortfarande inte Elmer-bra. Han har börjat få stor mage igen så man känner igen honom ;-) och han känns tyngre så jag tror definitivt att det vänt med vikten även om jag inte vägt honom och kollat.

Diarrén har däremot fortsatt. Löst vällingblask som luktar fy satan. Dock inte jätteofta. 2-4 gånger om dagen har det varit senaste dagarna. Detta är EXAKT så som det var i 5-6 veckor i somras men nu har han bara haft så här i ca en vecka hittills.

Han har inte spytt någon gång sen nyår.


Öronen

Nu har jag kollat så ordentligt man kan med vanlig ficklampa och det var bara skräp (vax alltså) jag såg häromdagen i högerörat, ingen cysta. Nu var det borta så jag kunde se trumhinnan och den är rödflammig. Trumhinnan på vänster öra är också rödflammig. Om det är en öroninflammation eller bara öronkatarr eller rent av ingenting har jag inte minsta aning om men det ser i vart fall inte helt bra ut enligt mig (men som sagt - har bara en kass ficklampa).

Däremot har jag kunnat se att han definitivt har en ny cysta i vänstra hörselgången. Lite längre in än sist och lite mindre i storlek än sålänge. Det gör ju inget - vore ju inte dumt om den satt där när han ska opereras så de kan ta bort den och kolla om det är LCH! Så för min del får den gärna vara kvar en stund!

Han försöker prata mycket och hör väldigt mycket bättre än vid jul så det har ju hjälpt med Kåvepenin det är helt säkert även om det inte ser helt bra ut i öronen.


Huden

Ja som jag skrivit så har han ju senaste månaden inte haft något i huden som jag skulle koppla till LCH - MEN han har istället lustigt nog haft ganska mycket som jag skulle koppla till hans Mastocytos. Så otroligt skum unge alltså! Först var det "badfläckarna" eller "eksemen" eller vad vi nu ska välja att kalla de områdena på armar och ben som gärna reagerar på vatten och är röda. Sen var det den där rosa fläcken på armen som han hade när han var på barnakuten och sen kom alla prickarna dagen efter han avslutat sin penicillinkur och blev jätteprickig (bilder på det prickiga utslaget finns HÄR).

Nu har det uppstått en knepig grej...

Alltså sjukdomen, Mastocytos i huden, har ju några uppdelningar. Den vanligaste varianten är Urticaria Pigmentosa (UP) och näst vanligast är solitärt Mastocytom. Ett Mastocytom är en enda fläck/ansamling av mastceller och det är ju på Elmer den stora skrovliga äckliga tumören/fläcken han har på låret. Det är ett Mastocytom och det borde vara det enda tecknet på att han har Mastocytos. Men! Sen har han ju en liten röd fläck på axeln som syns svagt och som kan blossa upp och bli jätteröd och "arg" precis som Mastocytomet.

Båda reagerar på samma saker alltså att han blir upprörd, varm, kall, vatten tex. Båda reagerade även när han fick lugnande medel inför helkroppsröntgen (de blev röda och samtidigt blev han febervarm och fick några röda fläckar på andra ställen i huden).

I våras började Elmer även få konstiga fläckar lite överallt när han badade, ungefär som han haft nu fast de fläckarna flyttade sig och uppstod på olika ställen och försvann alltid till 100% direkt efter badet. MEN det var en fläck på armen, en liten triangel som uppstod flera gånger på samma ställe, samma storlek, samma form men syntes enbart i badet och gick inte väcka på något sätt annars.

Jag har inte sett till den här fläcken på länge nu och så plötsligt poppade den upp häromdagen och har inte försvunnit..? Alltså den är kvar dygnet runt, inte bara i badet! Den har blivit en precis likadan fläck som den på axeln. En permanent ansamling mastceller.

Det här börjar alltså mer och mer likna Urticaria Pigmentosa och inte Solitärt Mastocytom.

Här kommer lite bilder på triangelfläcken (mastocytomet på benet och lilla fläcken på axeln finns att se i gamla inlägg):





Som om inte detta vore nog så fick han igår mitt på dagen plötsligt ett nytt utslag. Det var på magen och var väldigt väldigt blekt rött - torrt, skrovligt/knottrigt, flammigt/prickigt och jag har ingen aning om varför det uppstod och det finns kvar idag:



Jag tror det kliade men är inte säker. Jag fick den uppfattningen men det kanske mest var för att det ser ut att klia :-)

HAHAHA :-D underbart!

Inte missa! Riktigt kul och klockrent :-) Den här killen är helskön!






Dagens FL

Nu var det länge sen jag la upp en "Dagens FL" men den härt tråden var bland det dummaste och roligaste jag läst på familjeliv så jag måste dela med mig :-)

http://www.familjeliv.se/Forum-5-68/m56513325.html

Rubriken lyder:

"NI som städar borde skämmas"

Tråden är startad av en 18-årig gravid tjej som tror det "står i lagen" att alla har rätt till ett jobb och har en väldigt pinsam och skrev bild av världen, arbetsmarknaden och kanske framförallt en skev bild av vad ett städjobb innebär :-)

Så här skriver hon i trådstarten:

"Jag tycker verkligen att dom som städar borde skämmas.
Att städa ska enligt mig vara ett tillfälligt jobb innan man går vidare i livet, den ska vara till för dom som pluggar och behöver ett extra jobb med detsamma, eller för dom gamla eller för dom sjuka som vill tjäna lite extra pengar.
Just nu måste man "konkurrera" om städjobben med dom som har erfarenhet på flera år, och vet exakt vad dom ska säga, och så får dom jobben istället för en ung som inte har någon erfarenhet alls men behöver ett jobb NU Samtidigt som han eller hon pluggar.
Städjobben ska vara ett tillfälligt steg i livet! Det ska vara något som alla ska få när som helst vid behov innan man går vidare!
Behöver man ett jobb redan imorgon, ska man kunna få ett städjobb, det ska vara enkelt att få, fy skäms på er som snor städjobben."

Sen fortsätter de pinsamma uttalandena i tråden :-)



 


********

Uppdatering:

Pga en kommentar på Facebook så måste jag faktiskt ta upp det här med "skitjobb"...


Vad är ett "skitjobb"? I mina öron låter det bara som ren skär okunskap och fördomar att man kallar vissa typer av jobb för "skitjobb" så som till exempel städjobb.

"Skitjobb" för mig har inget med yrkeskategorin att göra utan förhållandena och villkoren på en enskild arbetsplats och inget annat.

Det finns massor av seriösa och bra jobb (arbetsplatser) som i grunden ofta inte kräver någon utbildning eller gymnasiekompetens, där folk jobbar, kanske är utbildade genom företaget, har trevliga arbetskamrater, bra chefer, bra löner och villkor och jobbar där för att de älskar sitt jobb och inte alls vill byta till något annat.

Det är så fruktansvärt nedvärderande mot dem som faktiskt jobbar inom dessa yrken att kalla det för "skitjobb"! Alla som städar gör inte det för att de ville ha ett snabbt slit- och slängjobb i väntan på ett "riktigt" jobb! Många  som tex jobbar inom städ har valt det, är bra på det, trivs med det och vill fortsätta med det och INTE hatta runt mellan olika jobb. De är nöjda, de behövs, de är viktiga och deras jobb är i allra högsta grad ett RIKTIGT jobb.

Bara för att man inte behöver ha gått gymnasiet för vissa jobb innebär det inte att jobben är simpla eller att det är lätt. Inom alla yrken måste man ändå lära sig! Telefonförsäljning tex - absolut inget lätt och jo, man behöver utbildning! Åtminstone i det egna företaget. Eller lokalvård tex - självklart behöver man utbildning och man behöver kunna massor om olika redskap, ergonomi, miljö, hygien osv. Plus att det ofta är väldigt fysiskt krävande.

Även att "stå och vända hamburgare" kräver utbildning och dessutom stresstålighet, bra förmåga att hantera människor, massor av saker som ska läras in utantill osv.

Det finns inga YRKEN som är enkla "skitjobb"! Det finns arbetsplatser som är "skitjobb"!



Vill du vara med i ett tidningsreportage?

NÅGON av mina läsare  som bor i Gbg, Sthlm eller Malmö (OBS! Viktigt, så bor du på mindre orter är det tyvärr inte aktuellt denna gång).

Bor du i någon av dessa nämnda städer och just NU håller på bryta en ovana?? Rökning, snusa, godisätande osv???

Toppen :-) då kan du maila mig:
[email protected] eller [email protected] så förmedlar jag kontakt med journalisten. Hon är jätteduktig och trevlig så detta blir nog kanon!

BRÅDSKANDE! Svara nu eller helst igår :-P


OBS! ingen garanti att du blir utvald ;-) jag bara förmedlar dig som förslag ;-)




Ordnat nu :-) tack för visat intresse :-)



Vaccinera eller inte?

När jag nu ändå tog upp det här med vaccinationsbluffen så kan jag ju skriva lite allmänt mina åsikter om det här vaccinet och varför jag valt att vaccinera mina barn.

För det första är det inte direkt något jag ens funderat över eller tvekat på då det känts helt självklart. Det gjorde det när Victor var liten och debatten var som hetast och det gör det även nu med Elmer trots oron att det ska kunna trigga igång hans sjukdom, LCH.

MPR-vaccinet är ett skydd mot Mässling, Påssjuka och Röda hund. Tre barnsjukdomar som är så pass otrevliga och farliga att barnen mår bäst av att slippa få dem. Tre sjukdomar vi försöker utrota. Ju fler som vaccineras desto mindre risk att virusen kan spridas och leva vidare. En ovaccinerad person riskerar att bli smittad och riskerar i sin tur att smitta andra.

Jaha? Men om jag inte vaccinerar mitt barn och mitt barn smittar ett annat barn så är ju inte det min huvudvärk, då får väl det barnets föräldrar ansvara för att de inte vaccinerat sitt barn! Fel! Så enkelt är det inte! Det råkar ju faktiskt vara så att alla inte kan vaccineras! Dessutom kan man smitta ett barn under 18 månader som inte ännu hunnit få vaccinet, utöver alla dem som inte kan alls.

De barn som inte kan få vaccinet är de allra svagaste barnen, de som faktiskt också förmodligen skulle dö av att smittas. Cancersjuka barn under behandling till exempel - de kan inte vaccineras! Den möjlighet vi har att skydda de svaga barnen från smitta är att se till att VI ANDRA vaccinerar oss och vaccinerar våra barn.

Att vaccinera sitt starka friska barn handlar alltså inte bara om att skydda det barnet från dessa sjukdomar utan handlar också om SOLIDARITET! Att se till att inte sprida en smitta som kan döda andra barn. För mig känns det oerhört viktigt. För mig är det mycket mycket värre att sprida en smitta som kan döda andra barn än att mitt barn får autism.

Nu var ju den omskrivna studien en bluff så ser man till den så finns ingen risk för autism pga vaccinet men om det hade gjort det så hade jag ändå inte tvekat. Autism är inget som skrämmer mig när jag jämför med att riskera att döda andras barn. Dessutom så hade risken, om den funnits, varit så ofantligt liten ändå att det känts helt irrelevant - vaccinet ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet av en anledning, det är inga trevliga sjukdomar och jag vill inte att mina barn ska få dem. Väldigt enkelt.

Elmer hade mycket väl kunnat vara ett av de barn som inte kan vaccineras utan behövt förlita sig på att andra tar sitt ansvar och vaccinerar sina friska barn. Om Elmer haft en aktiv sjukdom med behandling hade han inte kunnat få vaccinet och jag är fortfarande inte helt säker på hur vi kommer att göra. Han har sin BVC-tid i mars och det beror på hur läget ser ut i mars. Har han mycket tecken på en aktiv sjukdom som utreds kommer vi antagligen skjuta på det.

Jag har frågat professor Ken McClain och han erkände att det är svårt att avgöra i Elmers fall, normalt sett rekommenderar han det för alla barn som inte är under behandling men det är svårt med tanke på att ett vanligt virus i somras tycktes trigga igång ett återfall i huden. Vaccinet innebär att man utsätter honom för små mängder av tre virus som skulle kunna göra samma sak. McClains råd blev till slut att låta honom få vaccinet om läget är lugnt.

Jag frågade samma sak när vi träffade onkologen i december på Drottning Silvias. Han var också väldigt osäker och sa att det får beslutas utifrån läget, om det verkar lugnt med Elmer eller om han har mycket symptom och konstigheter just då.

Den som slutligen kommer att få avgöra är Elmers barnläkare i Borås men nu får vi ju först se om det är en aktiv LCH i öronen och gärna få svar på om det är aktivt i mag-tarm-systemet också. Jaja, lite orättvist uttryckt såklart, det är inte hon som slutligen avgör - det är såklart jag själv, men jag vill vaccinera Elmer, det är mitt beslut, OM det är rekommendationen från Borås.

Det här är min syn på 18-månadersvaccinationen.



Autism- och vaccinbluffen

Minns faktiskt snacket om detta som var när Victor var bebis. Jag valde att vaccinera... Alvin är också vaccinerad och snart är det dags för Elmer. För första gången är jag lite orolig faktiskt men det beror ju på Elmers LCH, jag är nojig att ett levande vaccin kommer att trigga igång sjukdomen.


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/medveten-bluff-bakom-vaccinrappport_5848401.svd


Medveten bluff bakom vaccinrappport

En studie, som 1998 skrämde föräldrar världen över med påståendet att barn riskerade att bli autistiska av trippelvaccin, var en medveten bluff, skriver den medicinska tidskriften British Medical Journal (BMJ).

Mängder av föräldrar i västvärlden vägrade efter rapporten, som publicerades i tidskriften The Lancet, att låta sina barn få vaccinet som innehåller skydd mot mässling, påssjuka och röda hund.

I Sverige sjönk antalet vaccinerade barn från 97 till 88 procent.

Den ansvarige för studien, Andrew Wakefield, och hans forskarlag uppgav att de funnit autism hos tolv barn och att de flesta av dessa fått trippelvaccinet strax innan symtomen uppträdde.

Enligt BMJ är det inte möjligt att Wakefield begick ett misstag, han måste ha förfalskat uppgifterna i studien. Bland annat har tidningens efterforskningar visat att ett antal av barnen visade symtom på autism redan före vaccineringen. Och i inget av de tolv fallen stämde studiens uppgifter med barnens medicinska journaler. Vissa diagnoser var tillrättalagda, datum hade ändrats. Av de barn som påstods ha blivit autistiska av vaccinet, var bara ett klart diagnostiserad med sjukdomen.

Enligt BMJ fick Wakefield, som förnekar alla anklagelser, i hemlighet hundratusentals dollar av en advokatbyrå som planerade att för vaccinmotståndares räkning starta en rättslig process mot vaccinet.

Lancet drog redan 2004 tillbaka artikeln och beklagade att den publicerats. Tidskriften förklarade att om man känt till att studien var kopplad till vaccinmotståndare hade den aldrig tagits in.

Förra året förlorade Wakefield sin läkarlegitimation i Storbritannien på grund av studien. Den brittiska socialstyrelsen, GMC, kom fram till att han "grovt åsidosatt" sin yrkesetik. Wakefield beskrivs av GMC som "oärlig" och "oansvarig". Men GMC:s beslut grundade sig inte på att rapporten skulle varit oriktig eller vilseledande utan handlade framför allt om huruvida Wakefield varit rådgivare åt advokater som representerat personer som hävdar att de skadats av vaccinering.

Wakefield är nu är verksam i USA.

Den utpekade läkaren, Andrew Wakefield, slår ifrån sig anklagelserna och säger att han är utsatt för smutskastning från läkemedelsföretag.

I en intervju med CNN förnekar Wakefield att han förfalskat sin forskning och hävdar att sanningen finns i den bok han själv skrivit om skandalen.

- Boken är inte en lögn, studien är inte en lögn.

På frågan om varför tio av hans medarbetare har tagit tillbaka studiens slutsatser svarar han:

- Jag är rädd att de har utsatts för påtryckningar. Folk blir väldigt, väldigt rädda. Vi pratar om mycket mäktiga intressen här.


********

Hett tips!

Om man är orolig över autism kan man ju BÖRJA med att se till att ens lilla barn får sitt blod efter förlossningen, dvs kräva en SEN avnavling!
Det finns kopplingar mellan autism och tidig avnavling! Finns många källor med lite mer tung fakta men jag väljer att lägga upp en film istället som är lite lättare att ta till sig:





***



Uppdatering

Här är hela historien om läkaren som "upptäckte" kopplingen mellan MPR-vaccinet och Autism och här får man veta hur han menade att det skulle finnas bevis för det osv.


Dagens outfit 6/1 -11 Special

En dagens outfit special då :-) Egentligen bara en massa foton på dagens gladskit men kan väl lika gärna presentera kläderna på samma gång.

På de första bilderna hade jag smuts på linsen vilket jag upptäckte försent men jag har försökt fixa till det så gott det går men det syns ju ändå att det är dimmigt och så.


ELMER
Tröja:
Lindex Bamse strl 92
Byxor: Detroit strl 92
Strumpor: Vet ej

Tröja och byxa är några av alla de mänger och åter mängder plagg som barnen fick av farmor och farfar i julklapp.



Elmer - del för del :-)

Fantastiska saker händer här hemma :-)

Kåvepeninet har gjort Elmers hörsel MYCKET bättre igen. Det får mig att tro och hoppas att rören faktiskt kommer att hjälpa honom massor!

Sen i våras och framåt har ju faktiskt Elmer hunnit lära sig en del ord men han har alltid tappat alla ord han lärt sig och när det varit som värst har han inte sagt någonting alls. Nu efter jul har några av hans gamla ord faktiskt börjat komma tillbaka. "Pappa" och "Duttu" (Victor) och även hans mest klockrena ord: "JA". Till skillnad mot alla andra barn har han inte lärt sig säga NEJ men däremot JA-A :-) detta var kopplat till mat från början. "Vill du ha mat?" och så ett glatt högt "Ja-a" till svar med tillhörande nickande. Han svarar likadant om man frågar annat också förstås "Ska vi byta blöja?" Glatt ja-a och så går han till toaletten.

Detta har nu kommit tillbaka, han säger Pappa, Victor och Ja-a igen. Nu på morgonen frågade jag om han ville ha en till macka och då sa han först Ja och medan jag smörade sa han Fuffuff vilket jag TROR är smörgås :-) Det var iallafall Alvins ord för smörgås i den här åldern vill jag minnas.

Wiiie jag är så nyfiken på hur han kommer höra och prata när han fått rören! Victor i samma ålder pratade i meningar, han sa ALLT även om uttalet självklart inte var toppen alltid. Alvin i samma ålder hade iallafall ett 50-tal ord han använde (men med ganska speciellt uttal på det mesta).

Igår försökte jag titta i hans öron, vilket inte är speciellt lätt med världens sämsta ficklampa (en sån där standard röd och vit man köper på ICA) men på det "bra" örat, vänsterörat kunde jag se trumhinnan och den var vit-rosa. På högersidan kunde jag inte se för det är något i vägen. Antagligen vax men i ärlighetens namn ser det mer ut som en ny cysta. Samma färg som cystan hade, alltså typ vit men den är större och sitter lite längre in. Går inte avgöra med en ficklampa iallafall så det är bara att vänta tills han ska till Borås om vad är det nu? 12 dagar. Förra cystan satt dock i vänsterörat.


I övrigt då?

Ja han hade ganska mycket blaskig diarré igår. När jag hämtade på dagis och sen ett par gånger till, fick också veta på dagis att han bajsat diarré dagen innan också så diarré har han haft i ett streck i flera dagar nu. Dessutom vägrade han äta middag igår men åt sedan välling med god aptit och bra aptit har han även haft nu på morgonen. Han har inte spytt på flera dagar.

Han är pigg och glad och leker. Hans temp idag vet jag inte men igår eftermiddag var den bara 37,7 grader så han har iallafall trillat under 38 grader.

HUDEN då? Ja det utslaget han fick för några dagar sen är borta. Han har fortfarande sina "eksem" som inte är några eksem men de syns knappt som sagt. Men i övrigt är han JÄTTEFIN i huden! Det har han varit i en månad nu! :-) :-) jag sökte hela tiden bevis för att det var LCH han hade i huden hela hösten och det här blev ju det bästa sättet att få det bevisat - nämligen att det helt plötsligt läkte och försvann, lika plötsligt som det började. ganska precis 4 månader höll det på. För mig är det bevisligen så att det var ett återfall av självläkande LCH i huden.

Nu är väl frågan om det hela kommer dra igång igen nu om ett par veckor som ett svar på den här rejäla förkylningen (influensan?) han hade nu i jul. Sist så var det ju den rejäla virusinfektionen i somras som triggade igång ett återfall. Vi får väl se.

Ja det var en liten uppdatering om allt med Elmer just nu :-)


SISTA CHANSEN!

Ikväll går auktionerna ut med de fina Willvin-väskorna på Tradera! Väskorna som är blingade av kändisar!!!

Vill du norpa åt dig en väska som en kändis snyggat till??? Bra! In med dig och buda då! ALLA pengar går OAVKORTAT till BARNCANCERFONDEN! och det gillar vi ju, eller hur??? :-)

Var med och rädda liv och få en skötväska som tack - kan det bli bättre??

HÄR finner du auktionerna :-)



Ni glömmer väl inte att köpa veckorevyn? :-)

mms_img31215 (MMS)

Ni glömmer väl inte att köpa veckorevyn? :-)


Vila i frid Taey!

Taey fick vingar i julklapp :-(

Igår meddelade familjen medlemmarna i Taeys grupp på Facebook att Taey förlorat sin kamp mot HLH i december. Efter sin stamcellstransplantation mådde Taey bra i 8 månader men sen återvände sjukdomen och tog hans liv.

Vila i frid lille histiohjälte <3 <3 <3



Fly high ^^Taey^^


Glöm inte bort Histiohjältars insamling. Vi behöver ett botemedel!

http://www.barncancerfonden.se/8047





Elmer idag

Liten uppdatering då...

Hur Elmer varit i magen idag vet jag inte för han bajsade inget i morse och inget efter dagis och de sa inget på dagis när jag hämtade heller. Han åt iallafall okej till middag och har nu åkt med Alvin hem till pappa.

Innan han åkte hade han 38,2 i temp.

Det flammiga utslaget går fortfarande att se (om man är jag, alltså) och så är "eksemen" på armarna ganska flammiga också.

Mer spännande än så har inte dagen varit :-P


Nedräkning:
2 veckor till operation.


Idag blev Bellen 16 månader gammal också :-) GRATTIS <3

Diarré och höjd temp

Elmers utslag är väldigt blekt idag och mer flammigt än prickigt. Normalt sett hade man nog inte ens sett det (bara jag som är så noga).

Han kom hem från dagis och bjöd ganska snart på en bajsblöja. Efter typ en timme kom en till, ganska lös och jag satte ner honom i badkaret för att duscha av honom. Medan han stod där bajsade han igen...fräscht...diarré! Duscha av och tvätta ungen och då ...skiter han IGEN! Tvätta av honom och badkaret ytterligare en gång och sen skyndade jag mig att ta ut honom, torka och så satte jag honom på pottan. Den fyllde han med lös vällingtunn sörja... usch!

På med blöja som han ganska snart bajsade i ja...

Blöjbyte och tempa 38,1 grader hade han då efter att ha gått i bara blöja.

Sen hände inget mer och 1,5 timme senare somnade han för natten.

Väldigt märkligt detta. Eller ja, jag är ju van vid hans knepiga mage men det jag var fundersam över nu var väl kanske mest om det precis som utslagen har med Penicillinet att göra? :-/ Eller är det hans vanliga konstiga mage bara??

Ja, vem vet...

Missa inte ikväll!

Ikväll får ni självklart inte missa starten av nya säsongen FAMILJEN ANNORLUNDA! Jag äääääälskar verkligen detta program och har gjort från allra första avsnittet.

Efter säsong två har jag fått ett par gulliga familjen-Annorlunda-mammor som vänner också. Mirka, som vi återser ikväll och Carola som i förra säsongen fick lille Jordan som är född 2 dagar före Elmer så vi har pratat genom bloggar och Facebook hela året typ :-)


Förhands-titt inför kvällen:


BARNMISSHANDEL

Tror jag tagit upp detta förr men det hjälps inte för jag blev påmind nu och blir så jävla ARRRRG!

Jag FATTAR inte vad det är för fel på folk som tar hål i öronen på bebisar! HERREGUD!

Finns massor av filmer som de nedan på Youtube och i de flesta så asgarvar alla vuxna åt den ledsna bebisen. Jävla idioter! Låt bli barnens öron för i helvete!

Tycker du det är okej att misshandla bebisar på detta vis??!






Reaktion på Kåvepenin

Smågrabbarna är på dagis och jag sitter med min frukost (massa kaffe) :-) men det är inte så lyxigt som det låter för jag har faktiskt en del plugg att ta tag i med matten och spanskan. Bäst att passa på INNAN terminen börjar.

Nu har jag ringt Borås också och pratat med en av Elmers sköterskor och berättat om prickarna eftersom jag förstått att det antagligen är en reaktion på Kåvepeninet. Många skrev det igår och jag Googlade mig till att det inte är allt för ovanligt med en reaktion EFTER avslutad kur (hade aldrig hört talas om innan, verkar skumt).

Sköterskan sa i princip på en gång att det antagligen var en reaktion på penicillinet och sa att jag ska höra av mig om det blir värre, påverkar andning osv, ja tecken på en kraftigare reaktion alltså. Hon ska berätta för Elmers läkare imorgon när hon är tillbaka också.

Prickarna då? Jo de finns kvar men är väldigt bleka. Han verkar må bra i övrigt och har ingen feber eller sådant och är nu som sagt på dagis då.


Prickig bebis :-(

Men JAHA ja... vad är det NU då???!!!!!!

Helt släta, går inte känna över huvudtaget, försvinner inte när man trycker på dem. Verkar inte klia. Hade dem inte i morse hos sin pappa, fanns där när jag klädde av honom för blöjbyte. Inte ätit ngt konstigt.

Mest på magen sen går det upp över bröstet, lite under hakan och där tar det stopp. Någon enstaka på ryggen, inget på armar och ben, däremot är han fläckig på de områden där han har sina "eksem" alltså armar och ben.

Vägde honom på min våg och före lunch vägde han 11,5 kg :-( om det är sant har han gått ner 400 gram till på en vecka (totalt 800 gram nu). Penicillinkuren är nu avslutad. Han spydde två gånger i förrgår och en gång dagen före dess.

Spy så här någon gång då och då har han gjort i ca 5 veckor nu.

Ingen feber idag. Inte speciellt gnällig. Åt väldigt bra till lunch. Sover nu.



Mobilbilder...


***


Uppdaterar med två bilder tagna med riktig kamera också:







Oh my goodness så smal han är nu :-o


****

Uppdatering:

Några timmar senare har prickarna bleknat till att vara nästan helt osynliga.


****

Uppdatering:

Eeeehhhh???? prickig igen! Fattar ingenting nu!

****

Uppdatering:

Som  många skrivit rör det sig antagligen om en reaktion på penicillinet trots att kuren är avslutad. Detta händer tydligen ibland.

Bröstmjölk gör pojkar smartare!


Bebisar som ammas presterar bättre i skolan, visar ny forskning

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8308512.ab

Pojkar som får bröstet blir smartare. De presterar bättre i skolan än klasskamrater som blivit flaskmatade. Och effekterna sitter i till 10 års ålder – minst.

Barn som livnärs främst på bröstmjölk under sina sex första levnadsmånader klarar sig bättre i skolan. De presterar bättre i såväl matte som i läsning och stavning. Den slutsatsen drar forskare i Australien efter att ha följt 1000 barn från när deras mödrar var gravida i 18:e veckan tills de små liven hunnit fylla tio.

– Amning i sex månader var tydligt kopplat till bättre resultat för pojkar. Men hos flickor fanns ingen uppenbar effekt av amningen, skriver forskarna från University of Western Australia, Perth, i tidskriften Pediatrics.

Precis som i Sverige klarade sig de australiska flickorna i studien generellt sätt bättre än pojkarna i skolan. Men de bröstmjölksuppfödda pojkarna utgjorde undantaget från den regeln. Även när forskarna tagit hänsyn till faktorer som mammans utbildning och hushållets inkomst, gav amningen effekt. En teori är att bandet mellan mor och barn stärks vid amning vilket underlättar inlärning. En annan att hormoner i bröstmjölken hjälper till att utveckla hjärnan.

– Vår studie är ytterligare ett bevis på att amning i minst sex månader har gynnsamma effekter för barns utveckling, skriver doktor Wendy Odd i Pediatrics.

 
Alleballe ca 1,5 år gammal.


Ännu ett svenskt barn som FÖTTS med LCH!!!

Åh, för en stund sedan fick jag ett privatmeddelande på Facebook från en mamma som kontaktade mig för att tacka mig för att jag sprider så mycket info om histio på nätet och för att jag gjort Histiosidan.


Hon berättade att hennes lilla dotter, precis som Elmer, föddes med LCH!


Väldigt blandade känslor! Jag har väntat hela Elmers liv på att få kontakt med någon annan i Sverige som har ett barn som FÖTTS med sjukdomen så som han! Men samtidigt är det såklart väldigt ledsamt att höra om andra barn med LCH.

Denna lilla tös, Amanda, är några månader äldre än Elmer, föddes med LCH i huden, som senare visade sig finnas även i skelettet och hon har precis avslutat ett års cellgiftsbehandling på Barncancercentrum i Göteborg.

Jag har lagt till Amanda på Histiosidan :-) gå gärna in och läs hennes historia (delsidan Faces of Histio). GUD så söt liten tjej! <3 <3 <3 håller ALLA tummar och tår för att behandlingen ska visa sig ha lyckats och att sjukdomen aldrig kommer tillbaka :-( kram till Amanda och familj.

Nyårsafton 2010

Igår eftermiddag gick jag hem till syster Suss och så kollade vi på Sound of Music. Sen sminkade vi oss ihop och drack någon öl innan det var dags att gå vidare till syrrans granne Andreas. Hos Andreas åt vi mat och sen väntade vi in tolvslaget tillsammans med lite trevligt folk.

Helt okej Nyårsafton. Tyvärr hade jag bara mobilen att fota med så alla bilder är av usel kvalité men men bättre än inget :-) Här får ni en titt: