Elmer - del för del :-)

Fantastiska saker händer här hemma :-)

Kåvepeninet har gjort Elmers hörsel MYCKET bättre igen. Det får mig att tro och hoppas att rören faktiskt kommer att hjälpa honom massor!

Sen i våras och framåt har ju faktiskt Elmer hunnit lära sig en del ord men han har alltid tappat alla ord han lärt sig och när det varit som värst har han inte sagt någonting alls. Nu efter jul har några av hans gamla ord faktiskt börjat komma tillbaka. "Pappa" och "Duttu" (Victor) och även hans mest klockrena ord: "JA". Till skillnad mot alla andra barn har han inte lärt sig säga NEJ men däremot JA-A :-) detta var kopplat till mat från början. "Vill du ha mat?" och så ett glatt högt "Ja-a" till svar med tillhörande nickande. Han svarar likadant om man frågar annat också förstås "Ska vi byta blöja?" Glatt ja-a och så går han till toaletten.

Detta har nu kommit tillbaka, han säger Pappa, Victor och Ja-a igen. Nu på morgonen frågade jag om han ville ha en till macka och då sa han först Ja och medan jag smörade sa han Fuffuff vilket jag TROR är smörgås :-) Det var iallafall Alvins ord för smörgås i den här åldern vill jag minnas.

Wiiie jag är så nyfiken på hur han kommer höra och prata när han fått rören! Victor i samma ålder pratade i meningar, han sa ALLT även om uttalet självklart inte var toppen alltid. Alvin i samma ålder hade iallafall ett 50-tal ord han använde (men med ganska speciellt uttal på det mesta).

Igår försökte jag titta i hans öron, vilket inte är speciellt lätt med världens sämsta ficklampa (en sån där standard röd och vit man köper på ICA) men på det "bra" örat, vänsterörat kunde jag se trumhinnan och den var vit-rosa. På högersidan kunde jag inte se för det är något i vägen. Antagligen vax men i ärlighetens namn ser det mer ut som en ny cysta. Samma färg som cystan hade, alltså typ vit men den är större och sitter lite längre in. Går inte avgöra med en ficklampa iallafall så det är bara att vänta tills han ska till Borås om vad är det nu? 12 dagar. Förra cystan satt dock i vänsterörat.


I övrigt då?

Ja han hade ganska mycket blaskig diarré igår. När jag hämtade på dagis och sen ett par gånger till, fick också veta på dagis att han bajsat diarré dagen innan också så diarré har han haft i ett streck i flera dagar nu. Dessutom vägrade han äta middag igår men åt sedan välling med god aptit och bra aptit har han även haft nu på morgonen. Han har inte spytt på flera dagar.

Han är pigg och glad och leker. Hans temp idag vet jag inte men igår eftermiddag var den bara 37,7 grader så han har iallafall trillat under 38 grader.

HUDEN då? Ja det utslaget han fick för några dagar sen är borta. Han har fortfarande sina "eksem" som inte är några eksem men de syns knappt som sagt. Men i övrigt är han JÄTTEFIN i huden! Det har han varit i en månad nu! :-) :-) jag sökte hela tiden bevis för att det var LCH han hade i huden hela hösten och det här blev ju det bästa sättet att få det bevisat - nämligen att det helt plötsligt läkte och försvann, lika plötsligt som det började. ganska precis 4 månader höll det på. För mig är det bevisligen så att det var ett återfall av självläkande LCH i huden.

Nu är väl frågan om det hela kommer dra igång igen nu om ett par veckor som ett svar på den här rejäla förkylningen (influensan?) han hade nu i jul. Sist så var det ju den rejäla virusinfektionen i somras som triggade igång ett återfall. Vi får väl se.

Ja det var en liten uppdatering om allt med Elmer just nu :-)


Kommentarer
Postat av: Sandra

Vad säger förskolan om Elmers diarré? Tycker dom att det är okej?

Tänkte bara eftersom mina barns förskola ringer efter en bara nån är lite lös i magen... :)

2011-01-06 @ 11:15:12
URL: http://sandrakoden.blogspot.com
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

De vet hur det är med Elmer och vet att diarré inte = sjuk när det gäller honom. Är ju inte helt ovanligt med barn som har diarré utan att vara sjuka. Toddler's diarrhea är ju ett exempel (kronisk diarré hos småbarn).



Dessutom läser några av dem min blogg också så de har nog koll på varför han är som han är :-)

2011-01-06 @ 11:25:57
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Lina

Fuffuff låter som frukost ju =P

2011-01-06 @ 21:30:16
Postat av: Jessica Bengtsson

Jag hoppas att rören i öronen kommer att hjälpa honom. Jag är själv öronbarn, och har fortfarande rör i mina öron. Det har hjälpt mig mycket. Oftast blir man "friskförklarad" som öronbarn, men inte jag... Nu har ju Elmer en annan diagnos med, men jag tror att rören kommer hjälpa honom.

I vuxen ålder har jag satt in dem utan att vara sövd, och märkt skillnad med en gång.

Hoppas det går bra för honom!

2011-01-06 @ 23:46:35
URL: http://jessa30plus.blogspot.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback