För ovanlighetens skull...

Del 1846259 i följetongen "Elmers märkliga hud" a.k.a "The never ending story" :-)

Hans senaste typ av utslag kommer oftare och oftare och ser värre och värre ut. Ont gör det också eller kliar eller kanske svider. Svårt att veta när han inte kan berätta men han vill inte att man tar på det, speciellt inte på magen.

Bilderna nedan är tagna igårkväll. Fläckarna var torra, fnasiga, upphöjda (nästan så huden var "knölig"). Aha, riktiga eksem tänkte jag. Det här kommer ta några dagar med kortisonkräm för att få bort. Visst... idag vaknar ungen och är fläckfri...? What?! Jaja, varför ens bli förvånad... men det är väl nässelutslag då.





De runda ringarna från operationen ja... här nedan kommer några bättre bilder. De är tagna på kvällen 2 dagar efter operationen. Samma kväll hade han också lite problem med eksem:iga utslag. Fast då var det på armar, händer och kinder.





Uppdatering:

Det kom tillbaka följande kväll...

Kommentarer
Postat av: pojkmaffia

stackars elmer som aldrig får ha "normal" hud. hoppas bara det inte är något som stör honom på något vis. stor kram

2011-01-23 @ 08:35:50
URL: http://crazyminds.blogg.se/
Postat av: Jelica

Jag får sådana ringutslag av plåster i plast och även tejpen som finns på sjukhus i plast.

2011-01-23 @ 09:46:33
URL: http://ietthusiskogen.blogg.se/
Postat av: Soffan

Såna där ringutslag hade jag också en gång fast på axeln, fick konstaterat att det var svamp!! Kliade och var irriterade som attans! Smorde med fotsvampsalva så försvann de. Men nu är det Elmer vi snackar om så då kan vi väl nästan förutsätta att det är allt annat än svamp!! :-)

2011-01-23 @ 10:07:14
Postat av: thile

'Min' vakre, goe favo plutt:)

2011-01-23 @ 10:13:43
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Ja, svamp kan sitta i ringmönster, mycket riktigt. detta är inte svamp dock. Den runda formen handlar om att prylarna var just runda, hade de varit stjärnformade hade märkena också varit det :-)



Det är en reaktion där de suttit fastklistrade så som det kan bli av plåster och annat klister.

2011-01-23 @ 10:23:59
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Bettan

Precis såna röda, kliande utslag fick jag av blöjor och snibbar som det var på den tiden när jag var baby(slutat av 60-talet)! Jag tålde inte plasten i blöjorna/snibbarna och det blev likadant för min syster... vi har sedan inte tålt varken plåster, bindor eller trosskydd!

Min syster fick nån allergitablett mot klådan, vet dock inte namnet på den!

2011-01-23 @ 11:52:39
Postat av: Frida H

Oj, är de där utslagen på benen torra? De ser EXAKT ut som min sons, men han har "vanligt" torreksem, tror jag. Aldrig tänkt på att kolla upp det.. smörjer och är nöjd - men de kommer alltid tillbaka.

2011-01-23 @ 13:37:30
URL: http://livingdeluxe.blogg.se/
Postat av: Carola m 8

Men aj vad det ser ut att klia/göra ont! Stackars liten:(

Ser ju ut som nässelutslag som du säger , och han kanske reagerar på nåt som han inte skulle gjort utan LCH:n...Är det ens i närheten av att klia så som nässelutslag gör så är det ju galet kliigt...:(

Skönt att det verkar gå över fort iaf...

Lilla gubben<3

2011-01-23 @ 18:43:25
URL: http://blogg.mama.nu/familjenannorlunda/
Postat av: Anonym

Jag hoppas han får remiss till hudmottagning. Det där utslagen ser ut att kunna klia.

2011-01-24 @ 09:31:40
Postat av: Therese

Ett hemskt klipp.... http://tv.expressen.se/galna%20klipp/1.2301561/natstorm-mot-brutal-bebis-yoga

2011-01-24 @ 17:12:54
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

mm vet, såg den igår. Helt ofattbart jävla sjukt och vidrigt...

2011-01-24 @ 17:16:03
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Stackars lilla Elmer.



Det här har inget med inlägget att göra, men tycker du ska kolla den här länken. Det är det sjukaste jag sett och säkert du också. Men du skriver så grymat om allting så jag tänkte att det här är något för dig. Det är hemskt och heeelt galet och finns inget vettigt egentligen och skriva om det. Men ändåå ett typ av budskap att sprida länken vidare så att vi inte får hit skiten till Sverige!

2011-01-24 @ 19:24:23
Postat av: Anonym

Angående "babyyogan": ni ser väl att det är en docka.

Hitta på något annat att förfasa er över än detta - och hål i öronen:

- barnsvälten i Afrika t.ex.



en annan farmor

2011-01-24 @ 21:01:39
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Tvärt om ser jag att det INTE är en docka. Hen är högst levande. Hen slår ut med armarna, hen öppnar och stänger händerna, gör grimaser och skriker så fort hen får chansen (dvs när det inte blåser i ansiktet för då håller hen andan som alla bebisar).

2011-01-24 @ 21:04:47
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: micky

Jag kan berrätta för dig vad dessa exem är för något.. Min dotter har samma och hon har alltid älskat att bada....

Ja, de försvinner av sig själv... När huden har återhämtat sig. Det är hudens eget försvar som går in och skriker Sluta!!! Jag vill inte ha mer vatten!

Detta är torr exem jag har varit med min tös hos läkaren ett par gånger. Vi har fått miniderm och strikta order att bada varje dag är numera förbjudet,det får räcka med 2-3 gånger i veckan max.

så fort hon har varit i kontakt med vatten så smörjer vi in henne tjockt med miniderm och det hjälper faktiskt nu är hon bara röd 2 gånger av 10 en stund efter eller dagen efter dusch och det är de gånger man glömmt smörja henne efteråt. Prova använda mer olja istället för tvål. duscha ej mer än max 3 dagar i veckan så får du se. Kram

2011-01-26 @ 21:23:43
URL: http://mickyk.bloggspace.se
Postat av: micky

De runda ringarna är svamp. huden får svamp när den är förr torr, det som biter bäst på svamp är fett, prova vasellin, detta var en barnmorska som sa till mig och det funkar. Min lilla tös fick också de där ringarna

2011-01-26 @ 21:26:33
URL: http://mickyk.bloggspace.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Du verkar ha koll Micky ;-9



de runda ringarna ÄR märken efter apparaterna som satt på hans kropp under operationen. De satt fastklistrade och hans hud har reagerat på klistret. Det är INTE svamp.



Elmer badar 2-3 gånger i veckan och jag använder INTE tvål utan just OLJA i stora stora mängder. Hans hud är dessutom oftast INTE torr. Läkare har kollat på honom och bedömt att han INTE är torr. Smörjer honom gör jag varje dag utöver detta.



Snälla, skriv inte att du VET vad något är för hur fan ska DU kunna veta det när inte ens hans läkare VET och säger att hans hud inte beter sig normalt eller så som huden ska bete sig när man har eksem osv utan han är udda. Därför har hon skickat remiss till hudmottagningen.



I huden finns celler som är kopplade till immunförsvaret. Bland annat Langerhanska celler och Mastceller finns i huden. Elmer har en sjukdom som gör att de Langerhanska cellerna beter sig felaktigt - "är felprogrammerade" och han har en annan sjukdom som gör likadant fast med Mastcellerna. Ingen i hela världen har denna kombination som Elmer har och INGEN läkare/forskare/professor i hela världen kan säga exakt hur Elmers hud och celler funkar och hur hans sjukdomar påverkar varandra.



Men bra att DU vet.

2011-01-26 @ 21:52:17
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Myran

Stackars Elmer! =/

2011-02-07 @ 12:00:26
URL: http://zebramyran.blogg.se/
Postat av: Anette Wahlmark

Hejsan!!

Ramlade in på din sida och fick se utslagen. Vet iofs att dessa inlägg är ett år gamla men jag fick en tanke när jag såg bilderna. Har du tagit ett zinkprov på pojken? Om inte, be att dom gör ett i så fall. Jag hade liknande problem med min son och efter många turer på vc så sa dom svamp och andra hudeksemutslag men alla salvor och råd vi fick funkade inte, så jag åkte tillslut till akuten och vägrade åka hem. Kom då in till barnavdelningen och där började dom sitt tjat om div eksem. Jag blev vansinnig. Då förstod dom mig och som tur var så befann sig en läkare från uppsala på vårt sjukhus. Han tyckte han kände igen detta och ville att vi skulle åka till akademiska och träffa Anders Wahlqvist, proffessor på hud. Han tittade på min son och sa -det är zinkbrist. Jaha sa vi och vad gör man åt det? Och svaret vi fick var att ge honom en brustablett som heter solvezink. Och tro det eller ej men tre dagar senare hade min som lika fin hud som alla andra barn. Men tänk så min son fick lida och så var lösningen inte värre än ett zinktilskott. Nu säger jag inte att det är det din son har men jag ville bara tipsa dig om detta. För på sjukhus där får man fan ingen hjälp om man inte är döende. Du kanske redan har löst hudproblemen men jag ville gärna ändå tipsa för vi höll på att bli tokiga när vi inte visste vad som var fel.Ett zinkprov tas genom ett vanligt blodprov. Jag hoppas det ordnar sig för er och önskar lycka till.

2012-01-25 @ 16:50:51


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback