Jävliga Traderasäljare

Dåligt säljarbeteende på Tradera - en av de mest irriterande saker jag vet.

Jag har vunnit ett par Me&I-byxor i strl 74/80, sådana velour-tights. Ett par små lätta babybyxor med andra ord. Jag har precis likadana i grönt hemma och vet således att de inte väger många gram.

När jag ska betala ser jag att frakten ligger på 36 kr. What?! Så jag mailar säljaren och frågar hur det kommer sig då jag vet att de väger under 100 gram och att man nästan får anstränga sig om man ska lyckas packa dem skrymmande.

Hon mailar tillbaka och menar att paketet väger 102 gram och så bifogar hon en bild på paketet och ja, naturligtvis har hon vikt och vikt tills byxorna blivit ett tjockt litet boll-paket så att det är skrymmande.

Sånt här gör mig vansinnigt irriterad! Sånt måste ju vara ren jävulskap. Tradera är trevligt och bra och ett toppensätt att köpa kläder men när det kommer sådana här säljare som gör allt för att jävlas så förstörs ju hela grejen med Tradera.

Jag har sålt massor och skulle ALDRIG kunna vara så där jävlig. Om ett paket väger 102 gram lägger jag det direkt i en brevlåda, jag lämnar ju inte IN det och låter min stackars köpare betala 12 kr extra för 2 gram och jag packar ALLTID platt. Jag anstränger mig som fan och går ofta lite över gränsen också, det är ju inte så att jag står med mätsticka och det gör inte postsorterarna heller (om man lägger det på lådan ist för att lämna in).

Kort och gott så gör jag ALLT för att hålla frakten NERE medan vissa andra tydligen gör allt för att hålla frakten uppe!

Javisst, frakten stod där innan, 36 kr, så i slutänden är det jag som köpare som får bita i det sura äpplet och betala 36 kr om det går så långt men jag tycker att man absolut kan ta en diskussion om ett orimligt fraktpris även om det stod där innan. Sen är det upp till säljaren att bestämma tyvärr.

Kommentarer
Postat av: Carolina

Det finns måånga korkade säljare på Tradera, men som tur är finns det många bra också!

2010-01-08 @ 11:06:59
URL: http://carolina1979.se
Postat av: Maria

Jag budade på en soffklädsel, och vann! När det var betalat får jag ett mail, där säljaren påstår att hon tyvärr inte kan sälja varan, eftersom hennes "katter massakerat" klädseln. jag blev skitbesviken... Vi fick iaf tillbaks pengarna. Lämade såklart ett negativt omdöme - och sen får VI tt negativt omdöme ! Helt sjukt! Det bästa av allt är att annonsen ligger uppe p blocket, sedan den 1:a januari, då min auktion avslutades den andra? Man blir så besviken... jag ville ha den där soffklädseln.

2010-01-08 @ 11:07:32
URL: http://minamirakelochjag.blogglatsen.se
Postat av: Elin

posten är ena riktiga lyxhoror till att ta överpris tycker jag.

att sedan anstränga sig för att köpare får betala mer i porto är ju bara idioti och gynnar ju varken köpare eller säljare.

så betalar du 36 så kolla att det är frankerat med detsamma med. men man packar ju så tunt man bara kan, såvida man inte är nybörjare å inte fattar nåt ;-)

2010-01-08 @ 11:51:16
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: En tjock katt i en smal värld

Sånt är så tråkigt. :(

2010-01-08 @ 12:54:52
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
Postat av: Lena

Men alla kan ju inte veta det, jag har inte så stor koll, har aldrig hållt på med tradera, visste ärligt inte att det var så stor skillnad på hur paketet paketerades, jag tycker du överdriver så farligt var det ju inte, hon visste väll inte om det hur man skulle göra på bästa sätt!

2010-01-08 @ 12:58:22
Postat av: Maria Iturra

Håller med! De finns de som är lite tomma i bollen. Jag däremot kan vara så snäll att jag ibland råkat få en faktura hem där de kräver en skrymmande avgift för att jag försökt få den så platt de bara går men de tyckt att de var skrymmande. Hände en gång.

Men man försöker..

2010-01-08 @ 13:29:37
URL: http://varmchocklad.blogg.se/
Postat av: Maria Iturra

Fast Lena, håller man på med sälj på Tradera tar man reda på sådant tycker jag. När man själv var nybörjare kollade jag upp på posten.se priser med mera.

Sen fick jag tips på de som köpte av mig som var vana.

Så nej Tycker itne beckah överdriver alls.

Som säljare har man ett ansvar att ändå kolla upp frakpriser med mera.

Sen tycker jag det är common sense att försöka packa de platt trodde jag alla gjorde :-O

2010-01-08 @ 14:00:00
URL: http://varmchocklad.blogg.se/
Postat av: Josefin

När jag var ny på tradera så gjorde jag en del misstag och packade hemskt dumt, så det var en del köpare som fick ge ett lite högt fraktpris (inser jag ju nu). Men då var det ingen som ifrågasatte det. Vissa gör ju inte det, det är ju bättre att ifrågasätta och hjälpa varandra, tråkigt bara att vissa inte lyssnar!

2010-01-08 @ 16:20:41
URL: http://josefinz.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jag både håller med och inte. Har man budat på något där frakten står får man liksom stå sitt kast, även om jag aldrig skulle göra så. Självklart så försöker man få ner frakten så mycket som möjligt. Det har hänt mer än en gång att jag skrivit fel frakt i auktionen, har jag skrivit för låg så står jag för mellanskillnaden, har jag skrivit för hög så erbjuder jag pengar tillbaka :)

Fråga säljaren innan auktionen slutar nästa gång. Då vet du vilken ton h*n har..

Ha en bra helg :)

2010-01-08 @ 16:21:59
URL: http://vofflan33.blogspot.com/
Postat av: donna

tydligen så har vi en megastjärna här i krokarna oxå...

han avaktiverade traderakonto vittnar om feta cash på hans konto... urk

2010-01-08 @ 16:39:42
Postat av: sussan

Jag budade på en liten bebis tröja när Adina va liten, frakten stod inte med, killen som sålde skulle ha 56 kr tror jag det va, jag va ny o bad tradera om hjälp, fick ingen hjälp av de utan va tvungen att betala, han påstod att han skickar i färdig frankerade brev, men det kom inte tröjan i...

2010-01-08 @ 17:41:35
Postat av: Trulsa

Vi handlade på tradera härom månaden. Jag blir vansinnig på säljare som skriver ett cirkapris i frakten för jag kollar alltid frakten på auktionerna som jag lägger bud på. Grejjen med den här auktionen var att frakten låg på 200 kronor för en liten gubbe som med skrymmande frakt skulle gå på max 36 kronor, dock så borde paketet inte bli skrymmande heller ansåg jag. När auktionen var över så kräver säljaren mycket riktigt 200 kronor i frakt och jag blir helt ställd, vaddå? det är en liten gubbe som väger under 200 gram. Men nej, då har han bakat in en del av auktionspriset i frakten för att slippa betala lika mycket till tradera när han får sina säljarräkningar. Det är så jäkla fult gjort och särskilt som många sätter en hög frakt för att de inte vet vad frakten går på, hur ska man veta liksom?? Killen fick inte negativt men han fick noll poäng i rimlig fraktkostnad (traderas nya omdömmessystem)

2010-01-08 @ 17:57:13
URL: http://trulsa.bloggspace.se/
Postat av: Fejdan

Håller med dig helt och full, jag försöker pressa ner priser till botten angående frakt och det har hänt många många gånger att jag har underfrankerat och istället skrivit avsändare, således får jag ta smällen om det händer något. Det blir så trist att sälja på Tradera med hutlösa fraktpriser. :)

2010-01-08 @ 19:29:44
URL: http://www.fejdan.com
Postat av: oboy

Jag håller med dig, jävligt irriterande! Förstår inte vad man tjänar på det? Hade också en sån säljare för en tid sen. Paketet (två velourbyxor i stl 92) vägde 2 gram för mycket och sen ville hon ha det till skrymmande. Jag ifrågasatte och hon tog bort 11 kr mot att hon inte skrev sin avsändare. Det funkade alldeles utmärkt men ack så sur hon var. Jag var dock schysst och satte bra kontakt men hög fraktkostnad. Fick till slut ett positivt men ingen kommentar. Sen blev jag spärrad hos henne trots att jag betalade 5 min efter inkommet mail. Fy f-n säger jag.

2010-01-08 @ 21:04:56
Postat av: Ansi

Jag brukar gå med på om köparen vill betala för lite i frakt men talar då om att jag inte skriver avsändare på paketet så är det upp till köparen sen, då slipper iallafall jag några kostnader från posten. Men man blir bara mer och mer trött på tradera, tycker det bara blir fler ch fler som luras och tar för mycket betalt...

2010-01-08 @ 22:36:24
Postat av: Anna-I kampen mot barncancer.

Ja jag packar också platt bara det går, sätter mig fast på det o sticker ut luften med en synål i värsta fall o tejpar lite där sen ;-) Inte snyggt, men platt!

2010-01-09 @ 00:03:45
URL: http://bambinidolce.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Ja vissa tar ut bra i frakt. Bara kolla paketet sen ifall hon satt det rätta portot med.

Jag var ute efter handledsband till Wii kontrollerna och hittade 4 st för 1 kr men han skulle sen ha 36 kr i portot för dem om inte mer. 4 såna band skulle lugnt funka på 1 frimärke, max 2 frimärken. Så man undar vad vissa säljare tänker.

2010-01-09 @ 13:09:18
URL: http://sebbella.blogg.se/
Postat av: Marica Rödebäck

Även om du vet att byxorna väger mindre och borde kosta mindre att skicka så kan du inget göra om du lagt bud och det står 36:- i beskrivningen! Då skulle du frågat innan du lade budet..

2010-04-09 @ 18:01:23
URL: http://rodeback.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback