Ja, men ÄT då unge! ;-)

Idag var det dags för första träffen med föräldragruppen på BVC :-) trevligt folk och en trevlig träff. Söta ungar som iaf jag upplevde vara stora för sin ålder nästan alla! En bebis var till och med större än Elmer vid födseln :-) han vägde 60 gram mer -> 4780 gram . Iofs född 15 dagar över tiden och Elmer föddes ju före beräknat men ändå en klimp, första barnet.

Alla berättade om sina förlossningsupplevelser och sånt. Jag har en förmåga att "ta över" så det har lixom blivit handikappande för mig senaste åren. Jag kan knappt prata i sånna här grupper för det enda jag tänker på är att jag inte får prata för mycket eller för länge och då blir det att jag knappt pratar alls istället, fast jag kanske skulle vilja. Förr hade jag ingen koll på sånt och bara babblade på istället så att ingen annan fick en syl i vädret ;-)

Vi fikade lite också och jag tog en veteskiva till kaffet. Elmer åt upp bullen med blicken, dregglade och smaskade med tungan och läpparna och försökte fånga bakverket med sina små knubbiga händer <3 Vem kan motstå? Så nu skiter jag i det här och så får han börja äta fast föda iallafall (fast kanske inte vetebröd än haha).

Innan jag gick hem tog jag och vägde Elmer som en sista helamningsvikt <3 precis som jag visste har han tagit ett skutt upopåt senaste veckan och ökat 255 gram. Han väger nu 8165 gram.

Väl hemma kokade jag morot till lille palten som han fick smaka. det var en höjdare! han smaskade glatt, stal skeden och tryckte in den i munnen och sög i sig morotsmoset :-) tror han var redo nu ;-)

Lilla söta bebisen har blivit stooor! Nu när han la sig för natten hittade han på att han skulle sova på mage för första gången också och slängde sig runt och somnade som en stock. kjag gillar inte riktigt detta men det sägs ju att de är redo att sova på mage när de klarar av att vända sig till mage själva och det har han ju kunnat ett bra tag.

Bilder från morotsäventyret kommer...

Kommentarer
Postat av: thile

Dine herlige innlegg om dagen din og dagen til Elmer, godeste plutten <3! En god vekt på han og så bra han eter morot, tycker jeg om.



Gleder meg til bildne dine, vennen =)

2010-01-13 @ 20:42:11
Postat av: Trulsa

Jag känner igen det där. Jag hade bestämt mig, jag skulle helamma i 6 månader, sen skulle vi börja med smakisar. Jo visst, när Alissa var 3 månader så gallskrek hon så fort vi gjorde mat eller stoppade någonting i munnen, det var fullständigt ohållbart och vi hade en ledsen bebis hela tiden när vi bara gick ut i köket, hon visade så himla tydligt att hon ville verkligen få smaka mat hon med. Så det blev att vi började med majskrokar och potatis och morotssmakisar redan vid 3 månaders ålder och jag kände mig som världens sämsta mamma som började så tidigt. Vid 4 månaders ålder vände hon sig med till mage och vägrade sova på rygg, antingen låg hon på sidan eller på mage mellan mig och sambon, BVC protesterade högljutt men vad ska man göra när de vägrar... Sen efter det har hon varit tidig med allt, släppte taget och gick själv när hon var 8 månader, åt vår mat med stora bitar när hon var 6 månader så det var väl helt enkelt en tidig bebis...

2010-01-13 @ 20:58:23
URL: http://trulsa.bloggspace.se/
Postat av: Johanna med Alex

hej! vilken tid var föräldrargruppen? tror jag skulle vart med där, eller finns det fler på onsdagar? det är bara det att babysimmet är klockan tolv, så jag vet inte om det blir för mycket med föräldrargrupp också. Ville gärna vara med på det.

2010-01-13 @ 21:41:17
Postat av: Maria Iturra

Att barn kan vara såååå olika.



Jag hade bestämt att jag ammar till min Maximilian var ca 6 mån om man började med smakisar vid kanske 5 mån.

Vi provade lite när han var 4 mån, han var inte redo. Jag väntade någon vecka provade igen. Näpp han hatade pure. Väntade mer, Klöktes när han smakade pure. Jahaa?

Jag slutade amma honom när han var 10 mån alltså nyligen. han åt aldrig pure utan de var rakt på bitar på en gång. Hehe det har gått bra faktiskt. Så¨roligt att alla är så olika ;)

2010-01-13 @ 23:11:10
URL: http://varmchocklad.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback