GUUUUUUUUUUULD!

Efter att ha vunnit alla sina 5 matcher i dagens brottningstävling blev det ett guld för Victor att ta hem till samlingen!

Videoklipp från första perioden i femte matchen:Finns mängder av foton från dagens tävling här i bilddagboken också :-)

Crazy

Okej ...det blev lite crazy i år ;-)

49 julkort går iväg från oss  :-p  jag gissar på att vi får ca 15 kort som kommer hit i utbyte :-) men vi får väl se.


Tråklördag (uppdat: eller inte)

Jahapp vad står på dagens meny?

Städa lite
Gå och köpa ett ton julfrimärken (typ)
Handla smågrejer
Lägga upp lite på tradera

Men jag vill ju göra något kuuuuuuul

AJ SHIT jag är blåst :-D mouahahahaha MITT I SKRIVANDES STUND kom jag ju fan på att det är kalas om några timmar :-o

Ännu ett syskonbarn har ju för fasen kalas och jag höll på göra favorit i repris och glömma systersonen igen, underbart!

Sen är det ju glöggkväll med alla söta systrarna *s* jag är för rolig jag. Borde skriva minneslapp i handen eller något :-)

Här funderade jag ett slag på att radera allt och skriva om så ingen ser hur glömsk och korkad jag är meeen jag orkar inte så jag bjuder på det :-)

Slipslösning :-)


Tidigare i eftermiddag i telefon:

"..."
Jag: ja och igår var jag i Kinna och letade som en tok efter en slips, fanns bara tråkfärger jag vill ju ha en röd.
Alvins farmor: fanns det inte på Lindex, där såg jag förrut?
Jag: nää bara gråa och tråkiga. Det fanns en röd på Barnkammaren men den var dyr så den ville jag inte ha.

Sen pratade vi vidare om annat typ.

2 timmar senare ringer det...

Alvins farmor: Vilken slips ville du ha, det finns två röda här på barnkammaren?


:-)  <3 <3 <3

Mer foton

Bildjämförelse på Victors lillasyster och barnens farmor ;-)

Klickbar bild:


Fröpåsen med alla barnen

Pappa fröpåsen (Victors pappa) och alla 5 barn. Eller ja, alla barn vi känner till iallafall :-)

Vilken tur att sådana som bestämmer sig för att befolka världen på egen hand åtminstone ynglar av sig så söta människovalpar  :-)

Klickbar bild:Adriano kommer ifrån Dominikanska republiken. Alla mammorna är svenska så ett hett tips för att få en söt unge: gör en dominikan-svensk :-)

Att mammorna heter Rebeckah, Jessika, Rebecca, Jessica och Emma gör bara det hela än mer hilarious.

BARNSLIPS SÖKES!!!

Jag hittade ingen slips till Alvin i Kinna bara en massa fula grå och svarta och sånt tråkigt. Jag vill ha en färgglad slips i barnstorlek som inte kostar skjortan (slipsen?). Klarröd, rosa eller något annat kul.

Har du någon över? Känner du till någon webbutik som har? hojta till.


STORT tack på förhand!

Statistik

Idag har jag spräckt 5000-strecket :-)

I antal sidvisningar på sidan. I skrivandes stund ligger det på 5030 sidvisningar. Knappt 13 dagar tog det, eller snarare drygt 12 dagar ;-)

Det här är egentligen inte jätteintressant, men det hade kanske varit om det varit en metroblogg ;-)

En liten bildåre

Mammas lille bildåre far fram som ett jehu på favoritleksaken
Haha kolla in galningen:

 


När man åkt sig trött kan man kasta sig framför tvn och glo på favoritprogrammet "Lilla prinsessan" på SVTb


Få ändan ur

Idag tänkte jag få ändan ur vagnen och ta mig till Kinna. Passet måste hämtas och glasögonen som Alvin smulat sönder ska lämnas in. Sen är det en del småärenden. Tänkte försöka hitta en slips till Alvin bland annat, en färgglad för han kommer att ha en grå slipover till. jag pratar julkläder nu alltså.


Borasvagen vasterifran.JPG
Kinna centrum

Nyklippta killar

Jag har klippt båda pojkarna idag :-D

Resultatet finns att beskåda i dagens bilddagbok :-)

Rösta!

http://www.familjeliv.se/Forum-5-178/m38685787.html

Melodi: Nu tändas tusen juleljushttp://www.familjeliv.se/Forum-5-178/m38685787.html

Jag VANN!

Jag vann Towas tävling!

Bättre

Då börjar man bli bättre, fast det syns inte så mycket för kinden är svullen och går upp i ögat men jag kan ju inte sitta inne för evigt så idag ska jag ge mig ut iallafall. måste handla lite och posta brev.

Snön har smält bort nu, tråkigt.

Behöver VERKLIGEN städa! Någon som vill komma och hjälpa mig?!

Har du ett konto på familjeliv.se?

IN med dig och rösta då!!!
http://www.familjeliv.se/Forum-5-178/m38685787.html

Uppdrag 2 var att skriva ny text till "nu tändas tusen juleljus"

Tydligen läser folk inte bidragen, det går enbart ut på röstfiske så här kommer lite fiske :-)
Mitt bidrag är nummer fyra och går så här:


Jag tar en stol och slår mig ner
vid Effells smörgåsbord
en fullspäckad och fin buffé
av bilder och av ord


På Effell kan man fråga allt:
-Är jag på tjocken nu?
-Det forsar blod, var ringer jag?
-Hur dumpar jag min fru?


På Effell finns en grundregel
se till att du dig lär
att allt du gör är alltid fel
för ingen duger här


Kärlek blandar vi med hat
med humor och med sex
och vår adventsexpedition
den sprudlar utav spex


De flesta andra bidragen går inte ens att sjunga, följer inte ens melodin...


Jag tror det vänt!

Nu gör det inte riktigt lika ont längre. Jag är svullen och röd men det är mindre smärtsamt. Jag tror det vänt!!! jag såg nog ut som värst i natt då förmodligen. Då såg jag ut så här:Jämför med hur jag ser ut normalt sett:
Underifrån ser man hur svullet det är:


Rudolph - the red nose Reindeer
Julen närmar sig....

Det bidde penicillin


Jag kom till vårdcentralen kvart i och läkaren hämtade mig direkt. Ställde frågor och undersökte. Han var lite orolig att det var den inre bihålan som i värsta fall kan bli en varböld som trycker på ögat så han kontaktade öron-näsa-hals på lasarettet (samma hus).

Specialisten tyckte att jag skulle röntga bihålorna så jag fick gå iväg till röntgen direkt och sen tillbaka till läkaren och så kom specialisten också dit och då såg hon direkt bara av att titta att det är huden. Något liknande Rosenfeber, en mycket kraftig hudinfektion som börjat med sår i näsan efter förkylningen jag hade nyligen. Stark dos antibiotika föreslog hon och det skrev läkaren ut.

Så nu har jag tagit första tabletten penicillin och även tryckt i mig en Ipren och den har hjälpt så det inte gör lika ont längre.


Rudolf på besök...

Har en tid 14:50 på vårdcentralen.

Det började igår med ryckningar i ögat, fortsatte imorse med värk i ena ansiktshalvan och under dagen har det blivit värre och värre med svullnad och rodnad. bara ena sidan.

Under ögat, näsbenet, näsan, kinden, mot örat, under hakan, lymfkörteln.

Det är INTE vackert...


Ont i magen

Victor är hemma med ont i magen, vaknade i natt coh ville ha Alvedon. I morse när han skulle till skolan hade han så ont att han inte kunde stå upp. Nu ligger han och tittar på TV. Han kan inte sträcka ut benen för då gör det ont (tvärt emot blindtarmssymptom alltså).

Så nu har man två barn hemma idag, ska nog ut och leka med alleballe så han får känna mer på snön innan den försvinner, den har redan legat helt otroligt länge (3 dagar).

Fotona från lördagens restaurangbesök finns i bilddagboken

Med ettåring på restaurang

Här kommer en lite mer utförlig version av inlägget igår.
Restaurangbesök med en ettåring.

Vi kommer till Thai Silk och blir mötta i dörren av en mycket trevlig kille
-bord för tre?
-japp

De har tidernas kungligaste barnstolar. Vi får ett bord och sätter oss ner. Alvin blir genast extremt uttråkad och har en massa irritationsljud för sig. Innan vi ens fått in dryck så har han fått flera blickar från omgivningen. Inte jätteglada. Humöret växlade mellan surt gnäll och asgarv. Asgarvet kom sig av att M fick sitta och låtsas bränna sig på värmeljuset på bordet. Om och om ...och om igen ...och igen. Asgarv från Alleballe varje gång.

Sen kommer Alvins isvatten i glas och tillhörande sugrör. VÄLDIGT roligt. Gallskrik om man ens tänkte tanken att ta bort glaset när man tyckte att han sölat nog. M fick sitta och hålla reda och hålla glaset medan Alvin vispade, sörplade och blåste med sugröret i vattnet.

När förrätten kom in blev bebisen väldigt nöjd i 2,5 minut. Ja, inte först eftersom mamman snodde hans tallrik för att skära kycklingen och vårrullen i bitar, skrik och panik. Sen fick han sin tallrik och åt snällt med gaffel - otroligt, en lugn stund! Mamman hann till och med pusta ut och trodde att detta skulle gå smidigt nu när han äntligen fick äta.

Säg den lycka som varar. Förrätten var föga intressant och snart försökte han kasta tallrien i golvet men M hann fånga. Mer gnäll och morr och lek med vattnet en stund.

Vi hade köpt sån där grillbuffé där man plockar sin mat själv och får den stekt medan man tittar på. M fick gå iväg först för att hämta omgång 1 till sig medan jag försökte underhålla Alvin. Låtsas bränna sig funkade fint - ASGARV så han nästan kiknade gång på gång på gång på gång. Lite tittut med servetten, lite lek med vattenglaset och PUST där kom äntligen M tillbaka.

Min tur att gå iväg. Mums, broccoli, blomkål, minimajs, purjo, morötter, nudlar, nötkött, kyckling, het sås och annat gott. När jag väl kom tillbaka till bordet hade M ätit upp -nu är det din tur att passa Alvin, sa han med lättnad i rösten. Jag försökte ge Alvin all möjlig mat men det var inget roligt med mat tyckte han. Gnäll och rritation, han blir vansinnig när man gör "fel" enligt honom och slår i bordet, eller kastar saker på golvet, morrar osv.

Tog med mig Alvin och gick bort till matbordet och hämtade en hög med fruktsallad med hans favorit - vindruvor i. Tillbaka till bordet, en mycket nöjd Poppo satt sedan och mumsade frukt i drivor till middag. Mamman fick lugn och ro att äta, så kom M tillbaka när jag var näst intill klar. Vi hann äta tillsammans i några minuter och växla några ord sedan var det dags för min omgång nummer två.

När jag kom tillbaka satt Alvin och käkade jordgubbsglass med gaffel. Sötungen. Nöjd som få var han iallafall och M skyndade iväg till buffén. Alvin började vara färdig med maten och var rätt gnällig, kastade av sig skorna och sånt och jag var också proppmätt, M kom tillbaka rätt fort och jag gick och hämtade lite frukt och glass men det var knappt det gick ner. Jag tog med mig A till toaletten och sanerade bebisen och bytte blöja medan M betalade :-)

Det var en upplevelse kan jag lova. Det är oerhört stressande när man med alla medel ska försöka hålla en bebis lugn för man veeet att alla andra stör sig annars. Inte mycket till matro. Personalen var dock mycket trevliga, kom med nya bestick flera gånger till Poppo när de gamla "trillade" på golvet. Men å andra sidan betalade vi 89 kronor för Alvin som åt lite frukt och glass i princip så det fick väl räknas som servicepengar istället :-)


Restaurangbesök

Ikväll var vi iväg till Thai Silk i Borås och åt middag. Fantastiskt gott. Mindre fantastiskt var det att hålla reda på en VILD ettåring som var precis som Victor i den åldern ikväll ...han blir bara mer och mer som brorsan, vild, hetsigt och svängigt humör osv. Fast alla grabbarna i vår familj tycks ju vara sådana.

Tog lite bilder men de hamnar i bliddagboken och jag säger till när så skett.

Varför bitch?

"Varför kallar du dig för bitch? Tycker inte du verkar vara direkt bitchig. Kanske vill dra mer läsare med ett provocerande namn?"


Well people ;-) ni som hängt med ett tag kan ju svara Sara på detta ;-)


Bilddagboken uppdaterad

Nu har jag uppdaterat bilddagboken med bilder från idag:

http://beckah82.bilddagboken.se

Kaffe hos syrran

Alvin blev hämtad av farmor nyss för att åka till öppna förskolan och ta "dagisbilder". Hon är ju hans dagmamma. Väldigt sent de tar kort men å andra sidan blir de klara fort också. I slutet av nästa vecka ska de vara klara.

Så jag passar på att smita hem till syster S på en kopp kaffe, fast jag borde vara hemma och städa ;-) men vem vill det när man är sjuk?

Jag är sjuuuuuk

Har gått omkring som i en dimma idag. Ont överallt och mår verkligen riktigt riktigt piss. Alvedon hjälper inte heller tyvärr.
Tycker synd om mig själv.

Vi är med i tidningen

.

Bloggtipsarna

Bloggtipsarna tipsar om min blogg idag :-)

Mycket roligt  :-)

Åh neeeej

Fasen också... nu för bara typ en timme sen började det :-(

Ont i huvudet, frossa, värk i nacken, iskalla händer och nu skitont i lederna, speciellt fingrarna så detta inlägg blir kort. Snyft, jag håller på bli sjuk IGEN! :-(

Nu ska jag hiva mig i soffan under en filt och dricka te och äta negerbollssmet :-(

Ska nog läsa MAMA som jag fick hem i brevlådan idag. Har ju inte hunnit ta en ordentlig kik på repotaget än.

Irriterad på mig själv...

Slängde ihop julkort förra veckan och skickade in direkt. De var inte ens halvbra!
Nu har jag övat upp mig lite genom att göra julkort åt andra och blivit lite bättre.

Så om jag mitt nöt hade väntat med att skicka in hade årets julkort kunnat se ut så här istället:
Jaja jag får väl ha detta som mail-julkort eller något istället :-(

Så här ser kortet ut som skickades in:OBS! Bilderna är lite för breda för bloggen så därför blir de avklippta ;-) de ser inte ut så.

Barnmisshandel är okej

Plötsligt är barnmisshandel helt okej. Ja, iallafall om misshandlaren är en gammal tant. Att barnet upplever misshandeln likadant oavsett om misshandlaren är en karl på 35 eller en tant på 75 verkar inte spela någon roll.

En gammal tant har under en längre tid trakasserats av ett gäng skitungar och tröttnade. Jag förstår att hon tröttnade, jag förstår att snorungarna betedde sig grisigt. Jag tvivlar inte ett ögonblick på det. Men det spelar ingen roll! Då får tanten polisanmäla, inte slå barn!

Detta borde ju rimligtvis alla förstå, men nej nej, helt fel. Det sitter alltså mängder av folk ute i landet och tycker synd ...om TANTEN! :-o

Så här var det; tanten tröttnade en dag, ungarna höll låda ute i trappuppgången, kastade in saker i brevinkastet hos tanten osv. Till slut tog tanten sin käpp, öppnade dörren och ställde sig och slog på första bästa barn som fick tag i. En nioårig liten grabb.

Pojken hade bott i trappuppgången i en veckas tid när denna händelse inträffade så jag har svårt att tro att det var just den här killen som plågat tanten i åratal.

Händelsen polisanmäldes och det blev rättegång och tanten dömdes till böter, 2000 riksdaler. Helt i sin ordning.

Vad GÖR folk? Jo de pissar den lille gossen i ansiktet genom att starta en insaming för att betala tantens böter! Det är så skamligt så det inte är klokt! Herregud! Är man 75 år har man haft god tid på sig att lära sig kopplingen mellan handling och konsekvens! Det klarar en 4-åring!

Jag förstår tanten, jag förstår hur det kunde hända och jag tycker det är vidrigt med sådana ouppfostrade kräk till ungar som ger sig på folk och trakasserar men likt förbannat så är det INTE tillåtet att misshandla barn och gör man det så SKA man straffas och när man straffas ska man betala sin egen böter.

Jag skulle uppmana ALLA att bojkotta den här sjuka insamlingen!

 Pojkens version: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=851419&rss=554
Tantens version:  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3753724.ab

En öl på eftermiddagen

En öl på blanka eftermiddagen minsann :-) är det lillördag eller? ;-)
LOL ville ha något gott till maten när jag käkade sen lunch och rotade fram en öl som jag fortfarande jobbar på ;-)
Nepp dags att göra sig i ordng för snart kommer M och ska hämta Alvin och jag tänkte sno lite skjuts för att posta paket.
Nu vill jag veta lite om mina läsare...

1. Hur hittade du hit?
2. När hittade du hit?
3. Brukar du kolla min bilddagbok också?
4. Har du även följt busig.sida.nu när den uppdaterades?
5. Varför läser du min blogg?

Stora killen :-)
Hittade världens sötaste toasits idag ...på LIDL! :-)

Den inhandlades och provades sedan innan kvällssbadet :-)

En lista

Hittade en lista inne hos: http://malvamamms.blogg.se/


Som jag var tvungen att svara på :-)

1. Vad heter du?

Rebeckah Camilla Marianne Larsson
2. Vem tror du att du är egentligen?
Mamma, syster, bloggbitch och lite sånt ;-)

3. Är du för lång eller för kort?
Lagom, 167 cm

4. Hur gammal skulle du vilja vara?
Jag trivs bra som 26-åring

5. Vad heter du i andranamn?
Camilla Marianne

6. Vad står FB för? Flashback eller Facebook?
Varken eller. Det står för en bekant som heter Fredrik och något på B i efternamn.

7. Är du en teaser eller en pleaser?
Helt klart både och.

8. Har du funderat på om din pappa verkligen är din pappa?
Tja, nån gång.

9. Har du varit med om något konstigt som du inte riktigt kan förklara?
Mängder

10. Din vän har kommit över en summa pengar i ett brott där ingen människa kom till skada. Skulle du ljuga för polisen för att skydda din vän?
Hm, beror på vad det är för brott och vem det är.

11. Lakrits eller vanilj?
Lakrits, fast salt i så fall.

12. Pratar du för dig själv när du är ensam?
Nej inte högt men för en massa konversationer i huvudet.

13. Gud är: en kraft, en person eller en projektion?
Ett påhitt

14. Vem kommer först?
Jag brukar komma före killen ;-) men bäst är ju samtidigt.

15. Är du tyst eller högljudd i sängen?
Snackar ibland om nätterna. Speciellt om jag är förkyld.

16. Har du fejkat en orgasm?
NEVER! Skulle aldrig hända. Snacka om att blåsa sig själv.

17. Vilket ställe vill du besöka "när det hände" - Area 51 eller Studio 54?
Studio 54 såklart.

18. Tre låtar i soundtracket till ditt liv:
Bläää ingen aning

19. Vilken av dem ska spelas på din begravning?
Don't know

20. Tre sorters godis eller snacks som du gillar:
OLWs ostkrokar
Less fat-chips Havssalt
Gott och blandat
21. Handlade fråga 11 om glass?
Nej. Då hade jag inte valt lakrits.
22. Vem spelar huvudrollen i filmen om ditt liv?
Jag själv :-)

23. Vilken bok läste du senast?
Totte badar :-D

24. Skriv fyra märkliga saker om dig själv, varav tre är sanna och en är falsk!
Jag kan vifta på öronen
Jag tycker Bridgeblandning är gott  *duckar och skäms*
Jag har 3 armar
Jag är medlem i Mensa

25. Attraheras du av personligheter som är din motsats eller som liknar dig?
Både och.

26. Vad stod det i det senaste sms:et du fick?
Mat?

27. Vad har du på dig när du sover?
Trosor nuförtiden när jag sover med Alvin, innan var jag naken.

28. Nämn två kändisar som du vill para dig hämningslöst med!
Ingen som jag kan komma på, är jag tråkigast i världen? 

29. Är morgonmänniskor onda eller goda?
Jobbiga

30. Du får chansen att leva i ytterligare 200 år, men ditt liv tar en paus och startar igen om 50 år - skulle du tacka ja?
Nej va jobbigt!
31. Välj tre personer som får bli miljonärer?
Syster K
Syster A
Syster S
32.
Skulle du vilja bestämma över din egen död?
Nej
33.
Har du dejtat någon som du träffat över internet?
Mja eller jo, det har hänt.


En länk


Towa Lindberg har en tävling igen :-)

I LOVE hennes blogg så den kan jag gärna länka till helt utan tävling :-)

Men den här gången är det därför iallafall :-)

Besök Towas blogg om sex och kärlek

http://www.towalindberg.se

Bortskämd

Idag kom Alvins farmor hit med mat hon lagat. är man bortskämd eller? :-)

Vilket liv det varit i bloggen idag hahahaha ja jösses :-)

Spräckt 1000-gränsen har man gjort med, jajemensan. Över 1000 besökare :-) knappt 4 dagar tog det. Sidvisningar är ett par tusen till. Undrar vad som är så intressant? Men jag klagar inte, tvärt om, tack alla besökare :-) det är skitkul!

Jag har lagt till några delar på besöksräknaren i kanten också för den som missat det.


Goddag yxskaft

Ännu en anonym get har skrivit en kommentar i min blogg. Gällande skillnader på pojkar och flickor.

"håller absolut inte med dig. De är väll bara att acceptera att det är skillnad på tjejer och killar. De e klart att barn kan leka med så kallade tjej eller kill leksaker oavsett kön. Men i huvudsak så gillar tjejer oftast att leka med docker och killar med spiderman m.m. orka hålla på så som du men så vet jag ju sen innan att du inte har alla hästar hemma."

Jaaa självklart är det medfött att pojkar helst leker med Spiderman, det förstår ju vilken idiot som helst. Speciellt med tanke på alla Spidermangubbar som fanns tillgängliga för småpojkarna på stenåldern. Du har sååå rätt så rätt.

Det har inte ALLS någonting att göra med hur vi formar barnen "åh lilla söta gumsigumsan, gullisnutt" vs "Rediga killen, det är pappas pajk, upp och hoppa ingen fara, inte gråta"  osv.

Nej nej självklart inte :-) Det är skillnader som är medfödda. Pojkar föds med ett intresse för småbilar och Spiderman och flickor föds med ett intresse för Bratz och att att flamsa runt i tyll som inte går att leka i. Samma nu som på stenåldern och i alla tider.

...och nej, jag har inte alla hästar hemma nej. Längst in i stallet står nån vresig gammal Shettishingst och surar och i boxen bredvid går en utsliten Nordsvensk och viftar bort flugor med svansen. Det är väl ungefär var som finns. Resten av boxarna är tomma.


Utesluten ur Mensa

Oh no, nu blir jag utesluten ur mensa ;-)

Mensas gräns är 131, vilket jag naturligtvis hade på det riktiga, inträdesprovet när jag blev medlem hehe, men enligt detta test på nätet har min IQ sänkts:
http://www.illvet.se/htm/IQTest/sv/  ett väldigt omfattande och roligt test dock :-)

Här är mitt "skämmiga" resultat:


Ps ...för den som undrar; nej jag blir inte utesluten på riktigt ;-)

Jag vill ha en flick-flicka

En FLICK-FLICKA?! Ursäkta! Vad fan är det? En söt tjej i prinsessklänning som inte smutsar ner sig och inte klättrar i träd, som formas till att bli en foglig vuxen kvinna som är hemma med barnen och ser till att maten står på bordet när hennes man, mansgrisen, kommer hem från jobbet och hivar av sig skorna i hallen så det flyger lort över golvet som flickflickan snällt går och sopar upp på ett ögonblick.

JAG BLIR SÅ JÄVLA LACK!

I en tråd på familjeliv.se så frågar en mamma till en flick-flicka vad andra med 17-månaders FLICKOR ska ge sina döttrar i julklapp. Jaha men ursäkta mig att min 17-månaders råkar vara en pojke för det vet vi ju alla att 17-månaderbebisar ska ha olika grejer beroende på kön!

Jag sket högaktningsfullt i det och svarade ändå vad Alvin ska få, tex docka, micki spis, låtsasmat, verktygslåda och lite sånt.

Hon svarade att hon undrar vad andra ska ge sina FLICKOR. Så jag skrev tillbaka:

"Jo det förstod jag  :-) vad jag inte förstod var varför du frågade om just flickor, det är ingen som helst skillnad på flickor och pojkar förrutom vad som gömmer sig i blöjan då förstås :-)

Så min förhoppning är ju att folk köper saker till sina 17-månaders som passar 17-månaders inte som passar pojkar respektive flickor"

Flick-flick-mamman svarar:

"JO det tycker jag allt att det är, skillnad mellan flickor och pojkar...
Jag skulle inte gå och köpa typiska pojksaker till min dotter....."

Varpå Beckah naturligtvis måste fråga:

"Vad är typiska pojkleksaker?
Vad tror du händer om hon skulle få en sådan sak?
Vad är skillnaden på 1,5-åriga flickor och pojkar?

Nej du har rätt... bättre att ge pojkar tex verktyg och bilar så de vet sin plats som vuxna - försöljande familjefäder som kan skruva upp hyllor och byta däck på bilen.

Bättre att ge flickor tex dockor, låtsasdammsugare och leksakskök så de vet sin plats som vuxna - Goda mödrar som lagar mat och städar hemmet åt sin man."

Flickflickmamman blev stött och svarade:

"OM du vill ha svar på din fråga kommer det här
De flesta leksaker tycker jag är icke könsbestämda men exempel på Typiska pojkleksaker tycker JAG är Pistol, gevär, pilbåge, handbojor, svärd, olika robotar "typ" sådana där konstiga figurer pojkar brukar leka med, de har ihjäl varandra etc
Tycker det är sällan eller faktiskt aldrig har jag sett en flicka springa runt pang pang!!!
du är död, pang pang!!! Sedan om man har en så kallad pojkflicka och hon vill ha/göra det är det väl helt okey...men jag har en flick flicka!
Vill du köpa en prinsessklänning, tiara, smink, handväskor, halsband  till din pojk är det helt okey med


Nu har nog missuppfattat tråden?? :-/ det var inte detta den handlar om utan vad föräldrar skulle ge sina 17 månaders flickor i julklapp, jag själv vet inte och vill ha tips"


familjeliv.se har regler som förbjuder mig att skriva vad jag känner efter det här inlägget så därför lät jag bli och gick och bloggade istället.

Har jag rest bakåt i tiden? Eller ÄR det år 2008? Är det sant? STACKARS flickebarnet om hon visar sig avsky flick-flickigt och prinsessigt och sådan skit. Tänk om hon vill klättra i träd, spela fotboll och rusa omkring och leka pang pang med pinnar.

VAPEN är tydligen pojkleksaker :-o i MIN värld är vapen inga leksaker alls! Svärd och riddargrejer kan jag gå med på, lite cowboy-utstyrsel osv, det är en annan femma. Men herregud nu pratade vi ETTÅRINGAR!

Sånt här gör mig vansinnig och får mig att se rött!

STACKARS STACKARS alla små prinsessor som ska låsas in i en värld av rosa ludd och fostras till att bli en lägre stående varelse än mannen!

VAKNA för helvete människor! Det är år 2009 snart!

Jag vill spy och skrika

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3787539.ab

Baby P, 17 månader (Alvin blir 17 månader i december) torterades till döds av sin styvpappa. Jag har läst och sett så många liknande berättelser så jag är inte förvånad men ändå så är det något med den här berättelsen som får mig att vilja krypa ur mitt eget skinn, hoppa och skrika och spy.

Barn blir  ihjälslagna dagligen i världen, men det brukar finnas någon slags förklaring. Barnet beter sig illa, den vuxne som saknar vett och en massa annat i hjärnan blir då förbannad, slår barnet, barnet skriker, den vuxne slår tills det blir tyst, barnet är dött. Punkt slut.

Men att rent TORTERA det går inte ta till sig. Det finns inte plats för någon förklaring, det funkar inte, hela jag blir skakis, snurrig, illamående, jag FATTAR INTE, DET FINNS INTE, DET GÅR INTE, JAG VILL INTE!

Mannen skar av fingertopparna på pojken och drog ut hans naglar. Dagen han mördade Baby P så knäckte han pojkens ryggrad, ett jud som ekade i huset, därefter kvävde han barnet till döds.

Sånt här får mig att önska att jordklotet ska explodera. UTROPA oss alla för helvete, få ett slut på skiten! Jag vill inte leva i den här världen, FAAAAAAAAAAAAAAN!!!

Kan man inte göra något? vad man man göra? jag MÅSTE få göra något NUUUUUUUU innan jag blir tokig i huvudet!!!

Den enda trösten som går att hitta i detta är, tragiskt nog, att den lille pojken faktiskt är död nu. Hans lidande är över och jag kommer minnas den här historien i resten av mitt liv.

Måtta någon skära fingertopparna av styvpappan i fängelset, och dra ut hans naglar, slå honom, tortera honom i 1,5 år för att slutligen bryta ryggraden på honom och kväva honom! Om jag todde på övernaturliga krafter skulle jag nu skicka ut en önskan om att någon som besitter förmågan att ge förbannelser nu skulle se till att detta hände det monstret till "människa".

Jag är emot dödstraff, vanligtvis eftersom jag tycker att ingen har rätt att ta en annan människas liv osv. I det här fallet är jag också emot dödstraff, men inte av den anledningen, nej av den anledning att dödstraff hade varit alldeles för snällt.


Vila i frid lilla Baby P <3
Hela världen tänker på dig och jag hoppas att allas varma tankar kan lägga sig som varm mjuk bomull kring din själ och få dig att känna all den kärlek du gick miste om i livet.

Pustar ut

Nu har Alvins farmor varit och hämtat honom, luuugnt och skönt :-)

Nu ska jag göra farmors julkort och sedan ska jag ringa runt till företag och ragga jobb. Sånt som är svårt när Alvin är hemma. Alvin ska vara hos farmor (som alltså också är hans dagmamma för den som inte visste det) tills hans pappa hämtar honom i eftermiddag och då är det ju pappa-Alvin-umgänge som vanligt på måndagar så nu är jag bebisledig fram till klockan 20:00 ikväll :-)

Victor kommer såklart hem efter skolan men ska iväg på träning och dessutom är han inte direkt jobbig *s* så det är i princip helt barnledigt tills ikväll :-) Jag behöver sådana här dagar och det står jag för :-)

Nepp nu ska jag sätta igång och photoshoppa och söråpla kaffe.

Ang idiotiska unga mammor

Många har frågat var det kom ifrån. JO så här var det. Den här tjejen:
http://gundel.blogg.se/
Frågade i sin blogg var gränsen går för att vara ung mamma (typ något sådant). Då kommer den här tjejen:
http://missjanuary.blogg.se/ in och svarar så här:

"Enligt stödgrupper för unga mammor så brukar det gälla upp till 26 år, så är man ung och kan få extra stöd. Men eftersom tiderna har förändrats dvs vi blir äldre..och vi behöver inte gifta oss och låta oss bli befruktade av en man för att få mat och husrum så flyttas ju gränserna fram. Personligen tycker jag nog att man är Idiotisk mamma om man är under 23 år. och sen ung mamma upp till 32 år. Sen är man nog "Normal mamma" hahaha..."

Ja bruden ...HAHAHA


Victor om mormor

Victor: -VA?! bakar ...DU?! Du brukar inte baka.
Jag: -Nej men det här är min mammas recept så därför bakar jag det.
Victor: -Din mamma? Kan hon baka?!
Jag: -Ja det här brödet kunde hon baka iallafall.
Victor: -Är det filmjölk i??? Gjorde din mamma så?
Jag: -Ja det heter mammas filmjölkslimpa så det ska vara filmjölk i.
Victor: -Ja...och en skvätt alkohol va?!

:-D

(mormor=alkoholist)

Oh my god - PINSAMT

Linda, Linda...

Varför MÅSTE du alltid vara så pinsam? Varför? Jag förstår inte?!

Jo, jag fattar uppmärksamhetstörsten och den brinnande önskan om att bli SEDD, absolut! Men efter så många år som känd person borde du lärt dig hur man får positiv uppmärksamhet istället för negativ uppmärksamhet. Du ÄR redan känd! Du behöver inte förnedra dig på det där viset för att folk ska se dig, läsa din blogg, betala ditt uppehälle osv.

Du måste ju vetat att det skulle bli FALSKT! Frågan löd "har du någon gång ångrat att det tog slut mellan dig och Micke". Hallå?! Självklart har du det! Så är det med alla i alla förhållanden. Någon gång i ett svagt ögonblick far tankarna igenom "varför gjorde vi slut egentligen". Det betyder ju inte att man sitter och ångrar sig.

Nåja, jag tror det var meningen det måste ju varit meningen bara för att folk, som jag, ska skriva sådana här blogginlägg :-) eller hur Linda? Detta var uppgjort för skandal enbart för publicitetens skull.

För den som inte har en susning vad jag snackar om så är det Sanningens ögonblick och Linda Rosing.

Mammas filmjölkslimpa

Min mamma har inte många ljuspunkter men här är en :-) hennes filmjölkslimpa! YUM YUM!

Mamma bakade ogärna och sällan men just den här limpan kunde hon och det är det godaste brödet som finns. Tänkte dela med mig av receptet här:

1 liter filmjölk
3 dl sirap
1 påse malda brödkryddor
2 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
ca 12 dl rågsikt

Blanda väl, häll i smord långpanna

Gräddas i mitten av ugnen

100 grader i 35 minuter
150 grader i 30 minuter med ugnsluckan på glänt

Serveras med smör och ost - då är den som godast. Kanske till och med lite kaviar under osten om man gillar det.


Nu börjar det lossna

Kod-trixandet är ju inget svårt alls :-) vette sjutton varför jag fick för mig det :-) det är ju riktigt basic grejer. Däremot tar det lite tid så det blir smågrejer lite i taget hela tiden. Hoppas bloggen blir tjusig i slutänden :-)

Har grejat en del saker idag. kan du se vilka?

Jag glömde min systerson

Kalas idag. Tycker det är kalas jämt jag...

Samuel fyller 7 år den 18 november så idag var det kalas för honom klockan 16:00. Det hade Beckah lyckats förtränga. 16:30 ringer syster S och frågar vart jag tagit vägen? "eh...oj, glömde". Packade iordning mig och Alvin och rusade dit och tryckte in lite tårta :-) det behövde min hängbuk ;-)

ALLA var där *LOL* fattar inte hur det kunde få plats... få se 3, 8, hm.. 10 + 2...3.. totalt nästan 30 pers i en liten trea minsann :-)

HAHAHAHA så kul, Alvin hoppade upp i knät på min...eh...min fd svägerskas pappa "A" (ja invecklat) anyway... så satt han där och "A" ba "ja det var länge sen man höll i en sån här liten och jag träffar ju inte din pajk så ofta" eller något sådant sa han till mig.

Födelsedagsbarnets pappa ba "Ja...men det där är ju inte hennes det där är ju Angelicas pajk Tiger".

Hahaha okejdå får väl erkänna att Alvin är lik Tiger ;-) men va fan Tiger fyller 3 i december ju, visserligen liten i växten men ändå :-)

Statistiksiffrorna

Skrev ju att jag hade fått långt fler besökare än väntat. Tänkte berätta hur många :-)

14/11
Unika besök: 229
Sidvisningar: 456


15/11
Unika besök: 183
Sidvisningar: 414

Jag ska ta och skaffa mig en synlig räknare i kanten tror jag :-)


Ut och röra på sig

Jahapp då sticker jag ut en sväng. Här har man minsann varit duktig nog att städa och fixa tvätt och lite allt möjligt redan. Nu ska jag sticka iväg till affären och köpa det nödvändigaste (sista veckan nnan barnbidraget tillåter inte så mycket mer än så haha) och posta traderapaket :-)

prova "nya" ullkappan också :-)

Ung mamma = idiot!

Läste någon kommentar i en blogg om att vara ung mamma. Denna människa menade att är man under 23 år när man skaffar barn så är man en idiotmamma. 24-32 år = ung mamma och över det = normal mamma.

Var ju såklart tvungen att skriva till henne och ifrågasätta.
Fick svaret att det finns lika många åsikter som människor.

Jaa du bruden, låter intelligent att sätta en åldersgräns på att vara en idiotmamma. Vad bra! Smaaart. Sen just 23 också, jämnt och bra. Synd om alla barn till mammor som är 22,5 år med andra ord. De har IDIOTMAMMOR förstår ni.

Ja vad vore världen utan sina original som saknar förmågan att tänka.

KODHJÄLP!!!

Seriöst det är flera år sen jag höll på med sånt här. Jag fattar halv sju. Det saknas en del i min blogg som jag skulle vilja ha men inte vet hur jag ska få dit. Jag har hyfsat bra kunskaper så jag är inte helt blåst när det gäller sånt här.

Så ....finns det någon vänlig själ som kan hjälpa mig att få till:

*Synlig besöksstatistik i kanten
*Presentation

Ungefär lite som denna Becka har:
http://mammabeckas.blogg.se/

Hennes blogg är förresten väl värd ett besök ändå, av flera anledningar.

Snygg blogg

När tid finnes ska jag ta tag i det också ...fixa bloggen fin. Har bara orkat ändra lite länkfärger och bakgrund än sålänge men det kommer en fortsättning jag lovar :-)


Resan beställd!

Nu har vi beställt resan! Vi åker iväg en vecka i december. GÖTTANS! Sol bad och ett gäng drinkar.
Men fyyyy sjutton för att vara utan min lille bebis så länge för första gången :-o Jag hoppas jag kan koppla bort den biten så det inte förstör hela resan.

Han kommer att vara 17 månader fyllda när vi åker.

Vart vi ska? Puerto Rico, Gran Canaria. Dvs på Kanarieöarna.

För er som inte vet bakgrunden så var det så att jag kom tvåa i en fototävling på nätet och vann ett presentkort hos Ving på 5.000 kronor och det är därför vi ska iväg, jag och Mathias.

Till fototävlingen:  http://www.ndf.se/fototavling.asp

Traderas framsida

Ullkappehistorien jag skrev om igår. har fått svar från säljaren nu :-)

"Hej måste jag be så hemskt mycket ursäkt. Har lärt mig en läxa att kolla igenom kläderna innan jag sätter ut dom.
Hängt i garderoben i säkerligen över ett år.
 
Säg att du betalar frakten så får du tillbaka pengarna för jackan.
Hur låter det?
 
Hälsning ***"


Himla trevligt :-) jag svarade att jag står för frakten och så delar vi på jackpriset istället :-) tycker inte det är helt rätt att hon ska skänka bort sakerna även med trasigt foder :-)

Sista minuten

Försöker hitta en sista minuten att lägga resepresentkortet på.  Men det är svårare än man kunde tro ju. Jag som inte har någon reseerfarenhet känner mig helt vilse. Ingen aning vad man ska kolla på osv. Men men det löser sig nog hoppas jag. Lite sol kommer sitta fint.

Old me

Ännu en yearbook:are ;)
http://www.yearbookyourself.com

Så jäkla kul :-D
Fittiga kommentarer

Finns det något jag avskyr så är det fittiga kommentarer från anonyma människor. Stå för din åsikt eller ät bajs! Ryggradslösa puckon!

Från och med nu kommer jag godkänna inlägg före publicering. Man får gärna skriva sura kommentarer men jag godkänner inga anonyma elakheter. Ska du vara elak ska du stå för det öppet.

Postat av: joujou

kunde du inte dragit in buken lite innan foto???? Ser för jävligt ut..

2008-11-14 @ 20:21:48

Postat av: joujou
klipp dig o skaffa dig ett jobb....

2008-11-14 @ 20:26:52Svar till joujou:
Nej jag kunde inte dra in buken. Det är löst skinn som blev efter första graviditeten och det är inget som går dra in.  Det får opereras bort i så fall och det är jag inte det minsta intresserad av. Blunda om det gör ont i ögonen att titta på.

Klippa mig? Är du galen? Det är vansinnigt snyggt med långt hår :-)

Skaffa ett jobb; absolut, har du något att erbjuda? Jag vill inget hellre än att hitta ett jobb.


MASSA besökare :-o

Jag har haft massor av besökare idag! Skitkul! Jag blev superförvånad när jag kollade statistiken för när man räknar kommentarer så tror man ju att typ ingen varit in hit hahaha :-D

Tack alla som hittat in hit :-)

Varför händer inget?

Alvin är iväg med M som vanligt på fredagar vid den här tiden och vad gör jag? Inget vettigt iallafall, tyvärr! Jag önskar att jag kunde få ändan ur och göra något seriöst. Istället så sitter jag här och degar.

Jag borde göra julkort åt Alvins farmor. Har lovat att fixa det omgående ju... med hennes hundar på. Blir väl att sitta med det inatt istället.

Traderas baksida

Jag älskar verkligen tradera! Jag är storköpare och säljer väldigt mycket också. Oftast fungerar allt smidigt men ibland blir man sur och besviken.

Köpte en ullkappa som sades vara i jättefinst skick. Se annons:
http://www.tradera.com/Svart_Ullkappa_stl_36_-auktion-76705599

Idag kom kappan hem... för det första hängde knapparna i lösa trådar redo att trilla av vilken sekund som helst. En knapp hade redan blivit fastsydd för hand av förre ägaren. Jag satte mig genast och sydde fast knapprna med nål och tråd. Måttligt road.

Sen upptäckte jag en stor spricka i en söm i fodertyget! Då blev jag riktigt irriterad! Mailade såklart säljaren men har inte fått svar än eftersom hon förmodligen jobbar och inte hunnit läst. Ska bli intressant att höra.

Nu har jag sytt ihop fodret. Skitfult såklart men det är ju mindre noga eftersom det inte syns. Värre med en reva som repas upp mer och mer och mer.

Innan jag lagade såg den ut så här:


Negerboll heter det

Den ständigt återkommande negerbollsdiskusionen är så uttröttande

Har alltid, kommer alltid säga negerboll. Jag tror inte att bollen tar illa vid sig. Faktiskt. Jag går INTE runt och kallar mörkhyade för Neger...jag kallar ett bakverk för Negerboll. Inte alls samma sak.

Om någon kallar ett bakverk för "Blond Svennefitta" så tar ju inte jag åt mig. Varför skulle jag? Det är inte JAG som blir kallad för blond Svennefitta, eller hur? Verkar onödigt att ta åt sig för något som någon kallar ett bakverk för.

Ska vi fortsätta att ta bort alla ord och alla traditioner som kan upplevas som rasistiska så har vi snart varken språk eller kultur kvar. Neger kommer ifrån "Negro" som helt sonika betyder "svart" och inget annat. As simple as that.

Jag är ingen rasist och vill inte bli kallad rasist bara för att jag inte tänker vända upp och ner på hela svenska språket en gång i kvarten.http://www.youtube.com/watch?v=qdVp5i6wsOw

Fotografbilderna

Fotografen mailade mig tidningsbilderna idag... hängbuken bjuder jag på ;-)Fetto

Jaha, det var ju klart att man skulle trilla dit och vräka i sig pizza! Ringen av daller runt midjan jublar...

Bilddagboken

Bilddagboken är uppdaterad
9/11, 11/11 och 13/11

http://beckah82.bilddagboken.se

Vaken *gäsp*

Då var man uppe :-)

Bredvid mig står en kopp väldoftande kaffe och väntar på att svalna. Alvin står framför TVn och diggar till Bolibompa på SVT B. Nu börjar Woofy.

Hunnit med att plocka i ordning hemma, städat rent barnet och fått på honom blöja och kläder och fått i honom morgongröten. Gjort disken och bryggt kaffe. Duktiga jag minsann.

Utanför står regnet som spön i backen. Undrar vad denna dag har att bjuda? Ingenting som vanligt antagligen. Fick tänka efter ett slag vad det är för veckodag och det är ju för sjuttsingen fredag!

Ut i regnet måste jag för jag har ovanligt duktiga köpare den här traderaomgången så pengarna rasar in ultrafort hehe och jag vill ju skicka peketet direkt då ju.

Måste söka en massa jobb idag också. Katastrofalt svårt att lyckas hitta jobb! SUCK!

Felvända dygn

Hur gör man? Dethär är ett ständigt återkommande problem iitt liv. Dessa förbannade nätter som inte kan låta mig vara i fred. Jag älskar natten. Jag är så mycket nattmänniska man bara kan bli. Jag är skapt för att vara vaken om nattn, det är då min kreativitet kickar in.

Men resten av världen har svårt att anpassa sig tyvärr så jag får aldrig njuta av mina nätter. Jag måste ändå gå upp tidigt vilket i slutänden alltså bara leder till mindre sömn. Går som en zombie om dagarna men så sent på kvällskvisten händer något. Beckah vaknar! Spelar ingen roll hur lite jag sov natten innan eller hur trött jag varit hela dagen, när kvällen kommer säger det pling och hela jag vaknar till liv.

Rita, skriva, sy, pyssla, allt sånt som är JAG passar mig bäst nattetid.  Varför kan inte världen hänga med?

Han är gravid igen

Aftonblaskan berättar att han är gravid igen. Mannen som alltså väntar sitt andra barn bara månader efter första barnet kommit till världen.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article3767590.ab

Jag tycker att det är helt fantastiskt mysigt. En solig historia om att äta kakan som man har kvar :-)

Då var man med i tidningen då

Idag kom nya numret av Mama ut. Till prenumeranter vill säga. Vi vanliga dödliga får hålla oss till den 18:e, vilket normalt sett är helt okej men inte när man själv medverkar i tidningen!

Jag hade inte fått läsa slutresultatet av intervjun, inte fått se bilderna, ingenting. Plötsligt börjar folk skriva till mig på nätet att jag och barnen blev bra i tidningen. Say what?! Vilken tidning? Hade inte en susning om att den kommit ut. Så i flera timmar fick jag plågas av vetskapen om att massor av folk satt där och kunde se bilder och läsa något om mig som jag inte fått se själv än. Otroligt frustrerande.

En vänlig själ fotade av repotaget och skickade mig så jag fick lugn och ro i sinnet. Eller ja... det var ju inte världens mest upplyftande bilder precis men det får duga. Bjuder på det.

Bilderna finns i bilddagboken. Länk dit finns i kanten.


Kryddparty


Nej det var inget skämt :-)

Syster K sms:ade häromdagen att jag var välkommen till henne på kryddparty. Spännande, detta måste ju ses tänkte jag. Hur kan man få till ett homeparty med kryddor?

Jodå det går utmärkt visade det sig. Stora burkar suspekt pulver som luktade hm... obeskrivligt. Himla intressant faktiskt. Jag är ingen pulvermänniska så för mig kändes det föga upplyftande med löksås på burk, brunsås på burk, dietpulver och fan och hans moster -på burk. Massa skit i pulverform. Förrutom själva kryddorna då. De smakade alla typ likadant men helt okej. Om du tänker dig en god stek, ta bort köttet, stekfettet och allt det dära men behåll den goda smaken och stoppa som pulverform i en burk och sälj på homepartyn.

Ni vet när man tycker maten har "för lite smak", just DET i pulverform, SMAK kort och gott.

Jag lyckades beställa en burk smak, dum som jag är. Visserligen gott men dyrt som fan. Men det känns så sniket att sitta och titta på när en människa arbetar häcken av sig med att demonstrera och bjuda på smakprover och hålla på och sen köper man inget.

Blä jag ska ju inte gå på sånt här... meandipartyn och tupperware, alltid samma visa. Jag går hem fattig. Det är allt gratis fika som drar ner mig i fördärvet.