Magbilder 12+0

Här kommer dagens magbilder. En vanlig och en med indragen mage där man ser mer riktigt vad som är äkta bebismage och inte bara en massa fläsk och sånt.
Sprattel

Bilden är en vecka gammal men jag tog den för att visa vart rörelserna känns.

Det har varit på samma två ställen hela tiden, sen det börjades kännas sprattel. I den övre röda ringen är där det började och några dagar senare började det även i inringat område 2.

Det känns som ... ni vet när ögonlocket hakar upp sig så man får någon konstig ryckning i det. Ett sånnt litet sprattel, som en liten fiskfena som slår till.

Hoppas hoppas det är bebisen iallafall :-) det skulle kunna vara magbubbel. ibland kan man ju känna sådana här rörelser till och med när man inte är gravid men ja, det började ju lika tidigt med Alvin (till och med aningens tidigare) så det borde vara bebisrörelser.


Om jag orkar ska jag fixa ny magbild för idag 12+0 men rätt ointressant att se för magen är fortfarande lika stor på utsidan, det är bara licmodern som växt utan att det syns. Samma när Alvin låg i magen. mellan vecka 10+ och 15+ så växte det bara på insidan.

Läskiga veckorna över

12+0 idag då :-)

Nu när jag går in i vecka 13 så ska jag ju vara på den säkra sidan, men hur räknas det egentligen? Om barnet dött i vecka 9 då? Den kan ju ändå ligga kvar till vecka 14 till exempel och då är ju 12-veckorsgränsen helt värdelös. Så egentligen behöver man gå till vecka 13 plus se bebisen eller höra hjärtat för att vara på säkra sidan av gränsen egentligen.

Nåja, förhoppningsvis hamnar jag väl där på tisdag. Eftersom livmodern fortsatt att växa och tuttarna nu mera gör vansinnigt ont och vuxit till typ samma storlek som när Alvin var nyfödd (hahaha) så känns det lite hoppfullt.

Känner en del rörelser med men det skulle ju kunna vara annat egentligen även om jag tror mig vara rätt säker på att det är bebissprattel.

Helg

Då var det helg igen ...snart :-)

M jobbar, Alleballe busar med farmors hund, Victor är i skolan och jag bloggar ;-)

Jag tycker det är lite läskigt med magen...livmoderkanten går till naveln nu :-/ plågsamma dagar av väntan fram till tisdag känner jag. Tänk om bebisen delar livmoder med en stor cysta eller så :-s

Äh, jag ska sluta leka hypokondriker nu och hänga en tvätt istället :-)

När ska det sluta? Jo NU :-D

Skrev denna kommentar i Kickis blogg:

"Kicki, hur vet du hur många sidvisningar jag har? Det som står på min sida är unika besökare, inte sidvisningar. Antalet sidvisningar ligger runt 800-1200 per dag. Inte för att det har någon betydelse, du har säkert fler än så, men jag förstår inte varför du ska skriva om något du inte vet om, du vet inte mitt antal sidvisningar! Jo NU, för jag berättade det.

Skriv inte fler kommentarer hos mig från och med nu så ska jag inte skriva fler kommentarer här heller och skriv inte fler inlägg som handlar om mig heller så ska jag inte skriva om dig. Godkänn inga kommentarer om dig så ska jag sluta godkänna kommentarer om dig. Väldigt enkel och bra deal tycker jag. BÅDA låter den andra vara till 100 %.

Om du inte publicerar detta tar jag det som att du VILL fortsätta bråka. Då visar jag det i min blogg istället så folk får se att jag försökta sätta stopp för allt men du vägrade så jag hoppas du publicerar och att du går med på dealen"


Fick detta svar:

"Det är redan försent du har redan gott för långt, detta skulle du slutat upp med för LÄNGE sedan för nu är det redan så många spånhuvuden i din blogg som tror en jävla massa saker som inte ens stämmer, som att jag gräver en grop, bara undrar vafan är det för GROP jag gräver? vad är det DU och dina "kompisar" tror? Att min son ska bli dubbel lvu:ad Dom skiter i vad som står i bloggar de utgår efter det dom ser SJÄLVA!!!!!! Skiter blankt i om du skriver ut det över halva din blogg, De gör du bara för att folk ska skriva dessto mer för du tycker det är så KUL, Men faaan så trött jag är på dig och Lina ek just nu, Har aldrig stött på större idioter i hela mitt liv och hoppas aldrig jag gör det senare i livet igen, för de är fan de värsta ja någonsin skådat. twi"


Så jag skrev då tillbaka i hennes blogg:

"jag tolkar det som att du INTE vill lägga ner detta? Att du inte tänker sluta skriva om och till mig? Att du inte går med på min deal om att båda gör sin del i att bryta allt prat?

Okej, då vet jag, och alla andra.

Men jag tänker iallafall inte skriva mer i din blogg och jag tänker inte skriva OM dig och jag tänker inte godkänna kommentarer till dig eller om dig. Så har jag gjort min del så får du fortsätta vara en barnrumpa helt själv och fortsätta skriva till mig och om mig här om det gör dig lyckligare och gör att du lättare får hem Theo, som egentligen var vad denna blogg skulle handla om väl?

Tack för svaret iallafall"


***

Därför vill jag nu skriva detta så alla som besöker min blogg vet det fortsättningsvis:

I mitten av januari hittade jag Kickis ena tråd på familjeliv.se (mitt allra första inlägg skrivet till kicki var den 11 januari på sidan 63 i denna tråd: http://www.familjeliv.se/Forum-5-175/m40093927-63.html och detta är en direktlänk till den sidan). Hon blev förbannad och hotade att socanmäla mig (finns längre fram i den länkade tråden). Veckan efter gjorde hon även det, ringde min soc. Därefter har hon skrivit om mig åtskilliga gånger och även hunnit med ännu en socanmälan på mig. Flera gånger har jag försökt bryta det hela och ignorera men det är hemskt svårt när hon skriver långa inlägg om mig i sin blogg.


Nu skiter jag i det. Hon får skriva bäst hon vill. De flesta inser vem som gjort vad i detta och vem som beter sig si eller så, jag har inget behov av att bemöta hennes påhopp längre. De enda som köper hennes lögner och påhopp om mig är hon själv och folk av samma skrot och korn och sådana är det ingen mening att förklara för ändå.


Allt vettigt folk fattar och ser utan att jag förklarar, de ser själva hur dåraktigt vissa saker är.


Som tex senaste påhoppet om att jag mobbat henne i 4 månader. Jag har varken mobbat henne eller över huvudtaget känt till henne i 4 månader eftersom jag hittade henne för knappt 1,5 månad sedan på FL. Det säger ju allt.


Jag är trött på alla anklageler om att jag missköter barnen, pedofiligrejer och annan skit. Hot och socanmälningar. Det är så jäkla trist. Som det vidriga hotet som skrevs i den "hemliga" bloggen om att hon skulle knäcka näsbenet på mig och andra sjuka saker. Detta har jag inte ens tagit upp för att det är så sjukt. Jag har fått en skärmdump av inlägget dock för ett tag sedan så jag har vetat detta länge. Här finns en bild på inläggets skärmdump. (som synes skriven innan andra rättegången, inte första rättegången, då jag inte ens kände till Kicki).

Nu lämnar jag Kicki-historien, den får inte plats i min blogg. Jag vill ha min blogg om mitt liv och mina tankar. Mina barn och min graviditet.


Att kicki-historien lockar besökare är TOTALT ointressant för mig även om k själv tror att det skulle vara viktigt. Inte ett skit bryr jag mig om antalet besökare. de besök som jag uppskattar är de som besöker MIG, läser mina vanliga inlägg, kommenterar om barnen, mig och graviditeten osv. Ska bli skönt att ägna mig åt bara sådant.

Vad Kicki skriver om mig i fortsättningen får var och en tänka själva om det är rimligt eller ej. Som jag skrev så slipper jag förklara för de med hjärnor inser ändå.


OBS KICKI, eftersom du totalt missuppfattat: jag ber INTE om förlåtelse, absolut INTE. Att du ens tolkade det så säger allt om hur galen du är. Jag vill bara få ett slut på det, det är allt. Efter 1,5 månad, inte 4 månader.


THE END


Inte tvillingar

Alltså jag måste klargöra, jag tror INTE jag väntar tvillingar :-) det är ju trots allt ganska ovanligt. Nu för tiden aningens vanligare men det beror ju på hormonbehandlingar och provrörsbefruktningar att det ökat.

Något sådant har inte vi gjort så det skulle i så fall röra sig om naturliga tvillingar och det är inte så vanligt.

Dessutom är jag ganska så säker på att jag kände livmodern högt förra graviditeten med men den supersnabba starten lugnade ner sig och första SF-mätningen var i vecka 19+6 och då var jag 19,5 eller 20 cm tror (minns ej).

Jag har inga känningar att det skulle vara två så som många tvillingmammor säger sig ha "känt på sig". Jag har inte varit extra trött eller extra illamående heller, graviditeten med Alvin var mycket jobbigare (hittills).

Men visst finns det några saker som talar FÖR tvillingar också...

* Min mamma är tvilling och har alltså en tvillingbror.

* Vi har tvillingar (tvåäggs) varannan generation en bit bakåt vilket alltså betyder att någon av mammas döttrar då borde få tvillingar (det är så ledet gått innan) men vi är 5 systrar så det kan vara vem som helst.

* Livmodern är stor (än sålänge)

* Chansen/risken för tvillingar ökar om man får många barn. Det här är min femte graviditet. Inte jättemånga men iallafall fem.


Så då har vi gått igenom det :-) Jag är inte så spänd inför tisdag för att få se om det är tvillingar eller inte, jag är mest bara spänd över att få se bebisEN, min lille bebis för första gången. Om hen lever, mår bra, är rätt storlek, hur moderkakan ligger osv. DET ska bli superskoj :-)

Semla

Tog lite försenad semeldag idag ;-)

Var hem till syrran en sväng på kvällen och blev bjuden på smarrig semla. GUD vad Alvin är lik min systerson Tiger! jisses. Alla andra har sagt det länge men jag har inte tyckt de är så värst lika men nu ser till och med jag att de bara blir mer och mer lika (Alvin blir mer och mer lik Tiger alltså).

Tack för semla och trevligt sällskap syster A <3

BM - besök vecka 11+4

Jahapps ...börjar väl från början.

Kom dit strax före 09:00 och fick kolla blodtryck (103/63) och fastevärdet på blodsockret (4,9) och hb (129). Fastevärdet var alltså bra och mitt hb hade stigit sen sist *wiiie*, ska bara ta Niferexen varannan dag nu. Jag vägde samma (65) så det var ju skönt att se :-)

Sen fick jag dricka sockerlösningen. Svepte snabbt, GOTT att få något att dricka äntligen! Fattar verkligen inte varför vissa har så ont av lösningen?

Sen fick jag lägga mig i vilrummet. Läste en tidning och lyssnade på musik och sen kom min barnmorska in. Pratade en massa om hur det är osv. Fick veta att de fått nya direktiv att de inte "får" lyssna med dopplern innan vecka 15. Ni kanske hört att det varit rätt mycket sdnack om att ultraljud inte är så ofarligt och att man inte ska göra onödiga UL? ja alltså dopplern är ju också ultraljud men tydligen så är de ljudvågorna mycket värre än en ultraljudsapparat.

Hur som helst, så jag fick alltså inte lyssna på bebis men istället kände hon på min mage och hittade livmoderkanten ett par centimeter under naveln - där ska den inte vara i vecka 11+4 ...sååå hon satte upp mig på läkartid för ultraljud på tisdag nästa vecka för att kolla antal bebisar :-) fast jag tror fortfarande att det bara är en bebis faktiskt men att min livmoder känner igen detta med graviditet och växer snabbt.

Så nu har jag ett nytt datum att se fram emot!!! :-D

Uppdatering: foton från glukosbelastningen: http://beckah82.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1235516401&id=336273507JUST JA! Glömde en grej! Hahaha blodsockret 2 timmar efter sockerlösningen var 6,6 så det var bra :-)


Godnatt

Nu klappar jag igen datorn för ikväll känner jag :-) *gäsp*

Ska ta och lägga mig tidigt för att  vara jag eftersom jag måste låta bli vattnet och det kommer vara en plåga annars.

Förmodligen blir nästa ljud ni hör från mig inte förrän efter jag kommit hem från BM.

Ha det gott. Kram och godnatt.

Namnförslag

Har ni några namnförslag?

Pojknamn är redan så gott som spikat ...precis som förra gången. Då var Alvin klart typ vecka 7 eller något. Flicknamn kom vi aldrig på något klockrent men läkaren sa på UL i vecka 21 att det var en tjej så vi kämpade med ett flicknamn och beslöt oss för Alva till slut i brist på annat, men på Köns-ul några veckor senare blev det ändringar :-) och efter det hette bebisen Alvin.

Nu har vi som sagt åter igen kommit fram till ett pojknamn vi tycker om båda två men flicknamnen går det trögt med. Inte för att det på något vis är bråttom men det är mycket roligare att ha ett namn.

Jag har en lista men M har ratat alla namn på listan. Jag är inte så förtjust i namnen på hans lista heller även om en del är okej. Inget känns klockrent jättefint.

Efternamnet är Ris så jag vill inte ha ett för kort förnamn, det ser inte bra ut.

Familjen annorlunda

Lite reflektioner från gårdagens avsnitt av Familjen Annorlunda...

Jag kan inte hjälpa det ...jag blir rent förbannad på de överdrivet pedantiska trillingföräldrarna. Stackars barn.

När Alvin äter så som de tre gjorde så räknar jag det som en fantastiskt renlig middag. Möjligtvis att han äter så perfekt i början av middagen och om han är väldigt hungrig.

Gaffel och sked erbjuds - de är inget krav! Matglädjen går långt före bordsskicket och sen tror jag att just känna på på maten, kladda och äta med händerna är en mycket viktig och lärorik del av att lära sig äta.

Jag blev helt chockad när föräldrarna efter maten sa att de var överens om att INTe göra om det :-o  . Jag som tyckte att det gått helt suveränt och att trillingarna var jätteduktiga och städade vid bordet! genom att "aldrig" låta dem göra om det blir det ju att berätta för dem att de betedde sig illa, att de gjorde fel.

Nä fy fan rent ut sagt. Jag hoppas de SER själva hur korkat de behandlar sina barn nu när de ser sig själva på TV :-/

Swosch!

Jisses vad tiden går fort. Nu är det nu lixom, eller ja ...imorgon alltså men ändå, det är bara en blinkning bort. Ikväll är det fasta som gäller, fast inte förrän kl 23 så de flesta fattar inte ens vad jag gnäller om haha men det är ju VATTNET! jag dricker vatten innan jag lägger mig, ett par gånger på natten och framförallt mycket när jag vaknar så det blir jobbigt att avstå.

Nervös är jag, vill så gärna få göra ett UL så jag tror jag kommer bli besviken om jag inte får. Naturligtvis superglad också eftersom anledningen då är att hjärtat gick att höra med dopplern och då lever bebis men ändå ...vill ju seeee :-D

OM jag får göra UL ska jag filma iaf och det är med en kamera som jag har datorsladd till så jag kan lägga upp filmen här sen :-) *hoppas*

Göteborg och funderingar

Blev en sväng till Gbg idag. M har handlat lite till sitt hus och så, jag hittade några smågrejer också när vi var på IKEA. Käkade gjorde vi också på IKEA. Alvin åt jätteduktigt och lät faktiskt bli att smeta ner överallt som han gjorde sist vi käkade där hehe.

Magen mår bra, nu är det inte långt tills jag ska till BM. Från imorgon kväll blir det att fasta inför glukosbelastningen. ätandet är väl okej men att inte få dricka är ju döden! jag dricker ju jättemycket vatten annars. Nåja det går nog överleva. Alla säger att sockerlösningen är så himla äcklig haha men jag minns inte det, enda jag tyckte när jag gjorde den sist var att det var en befrielse att få dricka vätska ÄNTLIGEN, så för mig var det rena paradiset, smaken hade ingen betydelse. fast jag fick citron i iallafall.

ikväll är det familjen annolunda, det ska ses :-) den Norrländska 10-barnsfamiljen är helt underbara, de kan få adoptera mig hahaha :-D så mycket kärlek och värme! De andra två familjerna har jag inte mycket till övers för men så blir det ju i TV, man får ju se så lite så uppfattningen man bildar sig är ju egentligen orättvis.

Apprpå barn och familjer. Har ni hört den roliga historien om idiotmamman som blivit av med sitt barn men som sedan satt och predikade för en annan mamma som har sina barn, hur dålig mamma hon är? HAHAHAHA Jag vek mig dubbel av skratt när jag hörde den roliga historien :-)

Jo jag skrev ju för ett tag sen att Alvin gick och la sig själv.  Jag är så jäkla lycklig faktiskt! Det vittnar verkligen om hans trygghet. Han har somnat i/bredvid mamma eller pappa sen han föddes, han har aldrig behövt somna ensam i en spjälsäng som många andra barn utan alltid fått värme och trygghet när han ska somna.

På natten sover jag med honom i samma säng, underbart mysigt att samsova och allt detta har gjort honom så jävla trygg att han till och med går och lägger sig själv! Det är nästan varje dag nu *s* fast jag går efter och går och pussar honom och kramar honom ändå bara för att jag inte kan låta bli. Saknar att få ligga bredvid och söva men nu när han själv valt att ta det här steget i utvecklingen ska jag inte hindra honom och hålla kvar honom på en nivå han vuxit ifrån. jag får ju ligga bredvid honom hela natten sen när jag går och lägger mig iallafall.

Myyyyys!  Victor gjorde samma sak på "sin tid" somnade i min famn och sov med mig tills han själv var redo att sova själv och somna själv. Det var när han var 2,5 år och vi äntligen flyttat själva. Då blev han trygg nog.

Ha det gott, nu har mitt TV-program börjat, PUSS!

Buffelipuff

Eventuellt kanske kan det nog vara så att jag måste erkänna för mig själv att det bara _måste_ vara bebisen som killas på insidan av magen :-/

Har känt i 3-4 dagar, flera gånger om dagen små rörelser men det vågar jag ju inte tro på, inte förrän jag vet hur det står till där inne.

Har suttit och läst om graviditeten med Alvin. Storleken på livmodern var precis samma då, mitt emellan navel och blygdben i typ vecka 13 och så. Gjorde en gyn-undersökning hos läkaren då också som sa att livmoderstorleken var normal och även den gången sa BM i telefon att livmodern absolut inte kan vara så stor i den veckan.

Preciiiis som nu.

Blev också påmind om att jag i vecka 13+0 fick tokont i magen, åkte till BM som skulle lyssna på hjärtat men inte hittade det så jag fick åka till Borås och göra UL istället.

Känns ju sådär inför onsdag då jag bara är i vecka 11+4, då blir det svårt att hitta hjärtat men jag hoppas min BM denna gång menade att jag då får göra UL direkt där och då hos dem. Sist fick jag ju inte det för att anledningen till besöket var ont i magen och då fick de inte kolla med UL utan läkare.

Nåja, får se hur det blir på onsdag. Ska försöka ta med mig vår lilla videokamera och filma TV-skärmen OM jag nu får göra ett UL *hoppas* hade varit roligt att ha det på film. Om det går att filma mot skärmen utan fladder.

Men mest troligt så blir det nog bara att lyssna på hjärtat och inget UL. Vi får väl se.

Jämförelse :-D

Stämmer nog att magen blir stor tidigare för varje barn ;-)
Samma tröja, samma mamma, olika barn och väldigt olika veckor :-) men inte allt för stor storleksskillnad :-D


Bilddagboken uppdaterad

Nu ligger dagsfärska magbilder i bilddagboken :-)

Fotona från pulkåkning tidigare idag får jag fixa sen.

Fotat

Har fotat en del idag :-) dels lite magbilder som jag skulle och dels massa bilder på Alvin ute i snön. Vi har typ mer snö än jag någonsin sett sen jag flyttade hit ;-) inte så mycket men mycket för att vara här alltså. Ser pluttigt ut för en annan som kommer ifrån Östersund men skoj för barnen iallafall :-)

Magbilderna blev sådääär. Victor fick fota. Alvin kom ivägen flera gånger för han är helt kär i magen och ska klämma och krama och pussa hela tiden hehe, sött. han kommer nog bli förvånad när magen börjar sparkas och hicka och sånt ;-)

Var är bilderna nu då?

Ska fixa in dem på bilddagboken och lägger länk sen :-) antingen nu eller senare ikväll, får se vad som passar för Alvin.

11+0

-Vad är klockan?
-LÖÖÖÖRDAG!

(sorry, internt skämt)

Jahapps :-) vecka 12 har anlänt :-) 11+0 idag, redan, kanske jag ska tillägga. PÅ onsdag hoppas jag få lugnande besked, då borde jag ju vara på den säkra sidan sen för bara ett par dagar senare har jag fullgjort de läskiga 12 ju.

Undrar om det blir lyssna hjärtljud eller UL :-) om hon håller med mig om att livmodern är rätt stor kanske hon gör UL även om hon hör hjärtljuden med dopplern? Hoppas. jag har en väldigt väldigt bra BM iallafall som brukar lyssna på en och ha en på allvar. Aldrig håna eller tycka att man är löjlig eller överdriver och sånt.

Kanske tar en magbild idag om jag orkar, men rätt ospännande för den är som förra veckan eller mindre, inbillar jag mig iallafall.

Slapp dag

Först fick jag sovmorgon till 10:30 :-) gött. Efter det, nu på eftermiddagen har jag varit i Kinna flera timmar ensam! Riktigt skönt faktiskt.

Först till arbetsförmedlingen och kopierade papper och sedan iväg med de trasiga glasögonen och shit vilken tur jag hade! Det blev bara 400 kr för båda och eftersom de inte hade någon av bågarna kvar så blev det två par helt nya glasögon. Fick välja ut nya bågar å allt :-)

Sen gick jag och fixade min klocka (behöver den nu när jag inte har mobil) det var lite kul att ha klocka igen för den har varit död i typ 2 år hahaha.

Köpte en liten bebisfilt också på rea på Lindex. Har redan köpt 3 st där alla kostade 129 ordinarie pris men nedsatta till 19:50. bra pris :-D

Sen gick jag och färgade och noppade ögonbrynen, inte en dag för tidigt kan man säga men det ser inte klokt ut när det är nygjort och illrött och färgen är stark osv, men men det lägger sig ju :-)

Nu tänkte jag sparka ut M med Alvin och pulkan ;-) han har plockat i ordning leksaker och diskat medan jag var borta också så det är en riktigt skön dag för mig. Blir väl middagslagning för mig istället :-) sen måste vi handla idag med.

Bjuder man in till det så :-)

För er som missat det så står jag omnämnd i K's senaste blogginlägg, det om rättegången. Skriver hon om mig är det inte konstigt att jag svarar.

Jag kommer inte publicera en enda kommentar på mitt förra inlägg. Det var inte skrivet för att starta en diskussion, det var skrivet för att jag ville skriva av mig. Jag är genomsnäll och godhjärtad mot en person och hon besvarar det genom att kalla mig idiot och en massa annat.

Istället för att sjukna till samma nivå och kalla henne elakheter tillbaka bloggade jag för att skriva av mig. MYCKET bra gjort av mig :-)

Tack för alla fina kommentarer, de uppskattas även om jag inte kommer publicera dem i förra inlägget.

Ha det gott, nu ska jag se på TV.

Humor

K har varit på sin rättegång idag och har lagt upp ett låååångt brev i sin blogg. Ett brev som var med på rättegången.

Jag skrev en kommentar till inlägget:

"Synd att det är så uppenbart att du inte skrivit brevet själv. MEN om du verkligen står för innehållet i det här brevet så har du ju kommit enormt långt. På förra rättegången sa du att du inte behövde hjälp i ditt föräldraskap till exempel.

Det här brevet visar en helt ny sida där du är mogen och ansvarsfull och beredd att jobba med dina brister.

OM det inte är tomt snack bara för att få tillbaka T - OM du verkligen känner så här och står för de här orden så är det kanonbra K! Då ser jag inget hinder för dig att få hem T så fort stödinsatser är ordnade."

Otroligt nog publicerande hon kommentaren men tyvärr visade det sig att den nya mogna och sansade K bara var en bluff för här är svaret hon gav mig på min kommentar:

"Please gå och nolla dig själv din loser! Du har inget att komma med i min blogg, du är inget annat en än simpel idiot som inte känner mig. Har alltid haft samma åsikter du visste bara inte om det helt enkelt. Kanske skulle göra om det där mensa testet IAF?"

Nåja, det var ju roligt att åtminstone för en sekund få tro att T's mamma äntligen fattat hela skiten, synd bara att det inte stämde. Skrev denna nya kommentar:

"och nu visar du din rätta sida, där det är DINA ord skrivna av DIG och inte någon annan. jag skrev en väldigt snäll, trevlig och välmenad kommentar här. Du ser inte ens detta utan svarar att jag är en idiot.

Där har du ditt rätta jag. Brevet är med andra ord inte vatten värt för det är inte dina ord och det är inte vad du egentligen känner och tycker. Det är bara fina ord skrivna av någon annan.

Som du skrev till karma så nä, du har rätt, jag vill inte ha elaka kommentarer i min blogg men skrev ändå till dig, ja? Men läs min kommentar jag skrev till dig igen då. den är genomsnäll, det är bara du som är för blind för att se det."

Antagligen blir den inte publicerad, eller så publicerar hon väl den med att återigen skriva otrevliga elakheter.


Mys

Låg i soffan med Alvin på magen (eller ja, han täcker ju halva mig nu för tiden). Så börjar han hosta och hostar så han spyr igen! TREVLIGT rakt över mig, halsen håret. Hur jag hade en huvdkudde under mig för den är smidig att tvätta iaf :-)

Så no förskola imorgon iaf.

Idag är det den 19 februari, bara så alla vet ;-) snart är det över med andra ord.

Jävla idiot

En jävla idiot är man också...

Alvin vaknade tidigt, bytte blöja och gav välling och försökte sova med honom en sväng igen. Plötsligt vaknar jag av att han spyr ner sängen. Trevligt. Vet inte om det är magsjuka eller om han spydde för att han har hosta av förkylningen, gissar det senare.

Jahapp. Duscha av pojken och samla ihop sängkläderna. jag drog ur kudden ur örngottet och hivade in hela paketet med sängkläder i maskinen och körde igång.

En stund senare blir jag fundersam var min mobiltelefon tagit vägen?  FUCK! Den hade jag ju lagt i kudden, alltså i örngottet! brukar ha den där när jag sover men i förvirringen och stressen över spyan så glömde jag att den låg där.

Ringde mobilen. Död. Får väl se hur den ser ut när maskinen tvättat klart. KUL - inte!

Någon som har en mobil till övers till en fattig mamma som nu är utan?

Ringde

Ringde BM men det gav inte så mycket. Det var inte min BM utan en annan ...den jag hade först när jag väntade Alvin men som jag bytte bort för att hon var elak. Najs.

Nåja hon var inte elak idag bara lite småsnobbig. jag hade nog fått en tid men min BM hade fullt både idag och imrogon så därför blev det inget. Antagligen nojar jag i onödan tyckte hon eftersom symptomen brukar försvinna runt den här tiden.

Ja hon har antagligen rätt i det. Jag nojar nog bara i onödan. På onsdag får jag veta hur det ligger till. Trist bara att först svälta och törsta ihjäl inför glukosbelastningen och så plågas med den i 2 timmar för att direkt efteråt få veta att bebisen ändå inte lever.

Nej tänka positivt kanske vore något, hon rådde mig till det iallafall.

Inte gravid

Kunde man känna sig mer ogravid? nej.

Inget illamående, magen har krympt och livmodern står stilla i växt. Brösten ömmar iofs lite men KÄNSLAN av att vara gravid är som bortblåst.

Edit: dessutom kan jag utan problem dricka kaffe igen.

Jag tror det hänt något ...ärligt alltså. Jag har aldrig känt så här när jag varit gravid förrut. Egentligen vill jag ringa och få det kollat men jag vill inte få det bekräftat! Men jag tror den är död.

Om en vecka har jag tid för glukosbelastningen, meningsfullt ...inte. Sen efter det ska jag "lyssna på hjärtljudet" som hon inte kommer hitta och så får jag göra UL och så kommer hon hitta ingenting eller ett för litet och numera dött embryo som bara ligger där och skräpar och vägrar komma ut av sig självt.

När jag fick missfall -01 så misstänkte jag inte så mycket. jag hade i princip inga symptom men det hade jag knappt med Victor heller. Embryot dog i vecka 5 och två veckor senare fick jag rosa på papperet och sen var det kört.

Det sjuka är att jag inte alls klättrar på väggarna av oro, jag oroar mig knappt alls, det känns mer som ett konstaterande att jahapp, jag är nog inte gravid längre.

Vid den här tiden med Alvin hade jag redan känt första fisksprattlet och detta trots att jag hade moderkakan i framvägg.

Fridfullt

Jösses så lugnt och skönt det blev i bloggen efter jag blockerat ett antal IP-nummer :-D varför har jag inte gjort det tidigare?! :-D

GÖTTANS!!!

Lilla gumman

Sorgen i dina ögon är smärtsam så smärtsam att se.

För bara ett par månader sedan förlorade hon sin pappa. Den 6 februari fyllde den här lilla tjejen 2 år och står nu inför ett helt liv utan pappa, bara skärvor av minnen kommer att finnas kvar och det gör så ont att tänka på.

Den här låten får mig att tänka på henne och hennes pappa. Det gör ont att se din sorg lillan. Det gör ont att tänka på din pappa också, alla bra minnen jag har av honom, alla hans bra sidor. Hur fantastisk han var med barn och du lilla gumman fick bara två år med honom.

Fanny denna är till dig:


Kalas och feber och amning

Vi har varit på kalas idag. Alvin blev bjuden på sitt allra första barnkalas till Fanny som nyss fyllt 2 år.

Mitt i kalaset fick min skrutt feber så det blev ingen höjdare även om det gick hyfsat smärtfritt ändå. Sen i kväll har vi myst med god mat och Melodifestivalen i soffan. Lille lorten är jättemammig när han är sjuk och ja, över huvudtaget senaste tiden.

Börjat amma igen? tror jag? Vi slutade ju i slutet av december för jag kände och trodde att vi var färdiga men nu sista tiden har Alvin visat väldigt starkt att han absolut inte är färdig. Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det heller. Försöker avleda men det är svårt ibland eftersom han så gärna vill, särskilt nu när han är sjuk :-(

Men det gör in i helvete ont dock! gravid-ömma bröstvårtor plus torramma är INTE behagligt kan jag meddela. Får se hur jag gör, jag ville ju inte sluta amma innan han var färdig, det var ju mitt mål men det verkar som jag slutat för tidigt iallafall.

Nåja vi får väl se vad det blir av detta.

Min lilla stora bebis

Lille plutten!

Gjorde i ordning Alvin med tandborstning och pyjamas och allt och lät honom vara uppe lite sen. Jag satte mig för att kolla vad som finns på TV ikväll på http://www.tv.nu/ och Alvin började bli gnällig. Supertrött. Så han kom och satt i knät och myste någon minut.

Sen började han gnälla och ville ner så jag släppte ner honom och han försvann. Ett par minuter senare skulle jag gå efter och kolla var han tog vägen eftersom det blev så tyst.

Lilleskrutt hade gått in i sovrummet, stängt dörren, släckt lampan, lagt sig i sängen och dragit på sig täcket och hade nästan redan somnat :-o mammas älskling. Så jag bara pussade på honom och gick ut igen, kanske han ville vara ifred, vara stor kille.

<3 <3 <3

Optimistiskt schema :-)

Skrev ett schema åt mig själv i förmiddags över saker som ska göras idag och vilken tid. HAHA väldigt opitistiskt för jag är redan 1,5 timme efter på schemat. men men nu har Alvin somnat iallafall och nu ska jag hänga en tvätt.

Måste iväg sedan och köpa en tvååringspresent för Alvin är bjuden på sitt första kalas. En tjej som heter Fanny har nyss fyllt 2 år så vi ska dit imorgon.

Ge mig ditt bajs

Alvin är sjuukt fäst vid den här videon, sitter helt förstenad och glor och pratar om bajs och blir lika förskräckt varje gång han tittar - men titta vill han! Han blir vansinnig när jag stänger av. hahaha Fullt normal.Du MÅSTE se den! Men håll småbarnen borta - beroendeframkallande ;-)

Bära - en jämförelse

Skulle ju visa en jämförelse i bärandet :-)


med sjal:


åsså med tortyrredskapet:
Bild

Hoppsan-magen 9+5

Bilder på hoppsanmagen i vecka 9+5 och jämförelse med Alvinmagen :-)

Finns här i bilddagboken, orkar inte lägga i bloggen också:

http://beckah82.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1234393201&id=330814525

Post

Lika roligt varje gång posten kommer med traderapaket :-) spännande :-)

Idag kom lite gravidkläder. En tröja som är lite stor än och ett par byxor som var helt fantastiskt sköna! Härligt med tanke på att jag fått dem billigt. Nya är de med :-) både tröjan och byxan.

Jag har listat ut att en stor del av mitt illamående förresten beror på Niferexen ju.

Magen växer så det knakar. Det är inte länge sen ajg inte kände livmodern alls utan vara var nygravidsvullen men nu är den ju flera cm ovanför blygdbenet och magen är en stor kula ju. tror ingen skulle gissa att jag är i 9+5 om de träffade mig. fast på bild ser man ju mindre ut. Bilderna på Alvinmagen ser inte så himla stora ut fast jag var gigantisk i verkligheten i slutet.

...eller ja ....slutet å slutet ;-) redan innan påsk fick jag ju frågan om det var en påskbebis på gång? Lite pinsamt för personen i fråga när jag svarade att jag var beräknad i juli HAH! :-D

Jag tror inte magen blir mindre den här gången, tvärt om. Eftersom den växt så fort redan men jag har nu läst på nätet att det faktiskt är många som känner livmodern i vecka 10, även om barnmorskan igår sa att det inte går!

Ringde BM

Jag har haft lite sammandragningar senaste dagarna. Kändes lite väl tidigt att börja med redan så jag ville kolla med Barnmorskan. De turas om att ha telefontiden så det var inte min BM utan en annan.

Jag: Jag tänkte höra lite angående sammandragningar, vad som är okej i vecka 10?
BM: Ja det är ju normalt att ha lite ont i magen då och då.
Jag: Nej, alltså, jag har inte ont, jag har bara sammandragningar.
BM: lite som mensvärk då.
Jag: ...nä, som sammandragningar, helt utan ont.
BM: Ja det är vad man kallar för mensvärk för i vecka 10 kan man ju inte känna sammandragningar för då har ju livmodern inte växt upp så man kan känna den utanpå magen.
Jag: Fast jo ...jag kan känna ett par centimeter ovanför blygdbenet och speciellt om jag känner under en sammandragning så är det ju extra tydligt att det faktiskt är livmodern.
BM: men är du verkligen i vecka 10?
Jag: Ja ...eller vecka 9+4 för att vara exakt.
BM: *Mumlar något förvirrat*
Jag: Fast jag har ju en tid om 14 dagar, jag kanske kan lämna urin till en odling då?
BM: Jaa du tänker att det kunde vara uvi ja, det kan det ju vara ja.
Jag: Ja alltså jag hade gbs under min förra graviditet men den var ofarlig den gången så jag är väl inte direkt orolig egentligen, ville mest höra eftersom det börjat med sammandragningar redan då det började i vecka 21 förra gången
BM: Ja du kan ju lämna ett urinprov så kan vi göra en sticka, det kan du ju komma in vilken dag som helst.
Jag: njae, jag gör hellre en odling om 2 veckor om det nu är okej med sammandragningar i vecka 10
BM: Ja som du beskriver det är det nog ingen fara.
Jag: Okej då väntar jag, tack för hjälpen.

Ropa inte hej...

...förrän du kommit över bäcken.

Sen jag skrev mitt förra inlägg har jag i princip mått illa konstant i ett streck :-D så kan det gå när man skryter.  Happs, då är det här den graviditet jag haft längst illamående jag jag nu konstatera då. Hoppas det inte blir jättelänge till.

Tröttheten har fått ett uppsving också sista dagarna och brösten ömmar lite mer. Känns nästan som jag fått en extra dos graviditetshormoner.

Nu är Alvin på förskolan och busar av sig. Han vaknade halv sju i morse *gäsp*. Ganska märkligt eftersom han somnade extra sent igår. Sooova är jag sugen på att göra nu förresten men man kanske skulle lägga sig typ kl 21 ikväll istället?

Hehehe tog en kul bild i helgen som jag orkade lägga in i datorn igår:

Bild

Babybjörn påstår ju att deras sele funkar till barn upp till 90 cm :-D HAHAHAHA
Skräpsele! Näää tacka vet jag bärsjal.

Selar av babybjörn-typen är rena skiten faktiskt. Totalt oergonomiska. Det stackars barnet hänger i skrevet med benen rakt ner och det blir tungt och påfrestande för bäraren. Till skillnad från en sjal eller ergonomisk sele där barnet sitter i grodposition, bäraren får barnet rätt på kroppen så att det inte är det minsta obekvämt att bära.

fattar inte hur babybjörn kan sälja så bra fortfarande när den är så idiotiskt konstruerad?

Lite om graviditeten

Alleballe är lämnad på förskolan och jag har ätit frukost och är nu uttråkad redan :-D

Mår lite illa efter frukost men det är lugnt faktiskt, den värsta biten verkar vara över. har mått jätteilla från vecka 5 till vecka 9, precis som med Alvin och sedan gick det snabbt över :-) hoppas det går över nu med.

Inskrivning har jag varit på redan för några veckor sedan, det kändes konstigt att vara där igen hehe. Vägde mer än jag hade önskat *morr* hade lägre Hb än jag hade önskat men blodsockret var okej. Lågt och bra blodtryck också. Minns inte trycket men annars såg det ut så här:

Vikt: 65
Blodvärde: 123
Blodsocker: 5,7 (trooor jag, inte helt hundra men det var 5-någonting)

Jag startade på 127 i blodvärde förra gången och då hade jag en senare inskrivning. Jag trillade ju snabbt ner under 100 med Alvin så därför har jag fått börja med Niferex redan nu i förebyggande syfte.

Blodsockret hade jag alldeles för högt vid några tillfällen förra gången, tex 9,8 och så plus att Alvin vägde 4680 gram när han föddes på BF. Därför så ska jag göra två glukosbelastningar den här graviditeten för att hålla koll på graviditetsdiabetes.

Den första glukosbelasningen är om 2 veckor. Då ska BM också testa att hitta hjärtljuden med dopplern :-) ska bli mysigt att höra hjärtat! Vid detta laget förra graviditeten hade jag gjort två ultraljud redan, den här gången har jag ju ingen aning om hur det står till där inne :-) BM har lovat att vi ska gå in i ultraljudsrummet och göra UL om hon inte hittar hjärtat med dopplern så jag ska slippa oroa mig, det händer ju ibland att hjärtat inte hörs så tidigt.

Nu har det börjat också; fick gå upp och kissa inatt hahaha :-D så nu dröjer det väl 1,5 år innan man får en hel natts sömn utan avbrott av kissande och amning och sånt igen :-) Mysigt.


Hoppsan

Ibland blir det inte som man tänkt...

Då får man gilla läget och försöka tänka om och tänkt har vi gjort och försökt smälta det och nu är det som det är.

Vi ska få en septemberbebis :-)

Jag gick in i vecka 10 igår. Lilla "hoppsan" fick vi med oss hem från Gran Canaria.

 


Men fuck!

För några dagar sedan kom Alvin och väckte mig med mina glasögon i handen ...i två delar alltså. Det var dessutom andra gången det hände.

Idag gör han det IGEN! Med mina reservglasögon. Nu har jag inga alls! Det kostar 300 kronor paret att laga och det sura är att de glasögon jag tycker om har de inga fler bågar till så jag måste göra helt nya glasögon :-( medan reservglasögonen som är asfula säkert garanterat kommer finnas.

Fan!

Spjälsäng kanske hade varit något trots allt!!! Då går det inte att smyga upp och klättra upp och ta glasögon iallafall!


BLINGO

Är du sugen på att komma hit på Blingoparty i slutet av februari? Kontakta mig då så får du en inbjudan
[email protected]

:-)

Hello världen!

Har hållt mig borta från bloggandet ett tag nu, kändes skönt och behövligt, men nu är man tillbaka. Just för tillfället känns det dock lite segt för nu är jag sjuk. Vrölförkyld :-(

Vad händer då? Inte mycket faktiskt, sega dagar kommer och går. Nästa vecka har Victor sportlov

Vi hörs!