Jämförelse 21+0

Bild från igår som utlovat. I jämförelse med bild på Alvinmagen i samma vecka :-)


Hoppsanmagen 21+0:Alvinmagen 21+0:


Är sommaren här nu?

Är sommaren här nu? På riktigt?

Min vinbärsbuske tycks tro det iallafall :-)


21+0 - vecka 22

Vecka 22 nu då :-) jösses lixom... var jag inte i vecka 15 nyss? *kliar mig i huvudet*

Om jag orkar så kommer en magbild senare fast jag tycker jag ser likadan ut hela tiden så :-)

Men SF var iallafall 22 så det var inte enbart fläsk som gör magen stor, livmodern låg ju i överkant också (trots en BM som mätet litet) det var ju en lättnad ;-)

Här kommer lite fakta runt vecka 22:

Vecka 21
Bebisen: Nu är barnet ca 25 cm långt och cirka 380 gram tungt. Det har fortfarande gott om plats att röra sig fritt i din livmoder och kan sparka högt upp pch långt ner. Ibland kanske du inte känner något alls och då sparkar bebisen säkerligen in mot ryggen på dig. Födelsedatum kan fastslås med en veckas felmarginal åt vart håll mot bakgrund av huvudets storlek, som är cirka 5 cm i diameter. På flickor formas vagina, och äggstockarna innehåller redan över sex miljoner ägg. Innan hon blir fruktbar kommer antalet att vara reducerat till 3-400 ägg. På pojkar är pungen fortfarande tom.


Vecka 22

Bebisen: Barnet är nu cirka 26 cm och väger cirka 450 gram och lägger nu på mer än 70 g i veckan. Bebisen har fått sitt eget möster av sömn och vakenhet och det är drömsömnen (REM) som dominerar. Jämför inte din bebis rörelser eller aktivitet med andras bebisar. Redan nu är ditt barn unikt och har en egen personlighet.


Vecka 23

Du: Kanske börjar du känna av sammandragningar, även kallade förvärkar, då livmodern drar sig samman och blir hård? Det är din livmoder som arbetar och förbereder sig inför förlossningen. Normalt varar sammandragningarna bara i en eller ett par minuter och kan kännas obehagliga. Om dom gör ont eller smärtar så ska du prata med din barnmorska. Om du inte har upplevt sammandragningar ännu så ska du inte oroa dig. För de flesta kommer dom inte förrän senare i graviditeten, runt vecka 30 och för en del kommer dom aldrig. Igen, inget är rätt eller fel.
Bebisen: Barnet mäter cirka 27 cm och väger upp emot 500 gram. Barnet kan nu få hicka i livmodern och med lite tur kan mamman känna igen detta som ett rytmiskt dunk, som kan hålla på en god stund. Ett nyfött barn hickar också ofta.

från: http://www.niomanader.se


BM-besök vecka 20+6

Då har jag varit och träffat BM :-) vi pratade massa om förlossning och sådant. Jag längtar verkligen efter att få föda barn igen, det häftigaste som finns. Hon frågade om jag ville gå i föräldragruppen också och det vill jag jättegärna göra, trodde bara förstföderskor fick det.

Måste bara kolla om mina systrar har lust att passa Alvin de stunderna för annars går det inte.

BM mätte SF-måttet och vi lyssnade på hjärtljuden och så fick jag moderskapsintyget till försäkrningskassan. Tog lite prover också.

Min BM är lite kul för hon kallar Hoppsan för HON eller HENNE heeeela tiden och ursäktar sig för att hon säger fel :-) hon har bestämt sig för att Hoppsan är en flicka.


Så här ser det ut i vecka 21 (20+6, så 21+0=vecka 22 imorgon):

Blodtryck: 120/68
Hb: 129
Blodsocker: 5,4
Vikt: 71 (!!!) + 9 kg hittills.
SF-mått: 22
Hjärtljud: 156

71 kg vägde jag förresten i vecka 42+ när Victor föddes ;-)

Jämförelse SF-kurvor med alla barnen :-)


BM idag :-)

Idag är det äntligen dags för första riktiga BM-besöket :-D

Lyssna hjärtljud och prata, tror man får moderskapsintyget till FK också?

Jag ska fråga om hon inte kan mäta SF med även om det egentligen är på nästa besök. Jag tror jag har medelmått nu, hade det med Alvin också, det var först i slutet som det sprang iväg rakt upp på kurvan.

Fast det är lite missvisande för den här BM som jag har mätet väldigt litet, hon trycker ihop massor och pressar ner måttbandet. Men kul att se ändå om jag får.

När jag väntade Victor hade jag jättestort mått i den här veckan, men sedan planade det ut och hände ingenting på några veckor och då blev det tillväxt-UL istället som visade att han var -13% och det fortsatte han att vara. På överburenhetskontrollen ett par dagar innan han föddes var han -12%

Lite kontrast mot Alvin som mättes upp till  +39,5% bara 9 dagar före han föddes, så ni kanske fattar varför jag blev så rädd att föda ut klumpen. Nu var han ju inte riktigt 39,5% för då hade han vägt en bit över 5 kili på BF när han föddes men han var ju ett antal procent + iaf. Gick som smort med så jag är inte det minsta rädd att föda en stor bebis till hösten.

Victor vägde 3685
Alvin vägde 4680

Alltså borde hoppsan väga ...5675 :-D


Usch vilket babbel nu ska jag avsluta, men återkommer med info efter besöket. vikten har stigit som faen iaf, det vet jag redan.

Otacksam traderare!

Läste mina omdömen på Tradera igår och såg att jag fått en syrlig kommentar om att jag packat slarvigt :-o

Jag skickar i mailingbag! Alltså speciella skickpåsar som jag KÖPT och som jag BJUDER köparen på GRATIS! Jävla otacksamt att gnälla på det!

Vad tror folk? Att man ska skicka i äkta guldpapper? mailingbags är suveräna kan jag meddela!

Skrev mail och förklarade detta och frågade vad hon menar och då kröp det fram var skon klämde! Det var portoavgiften hon var sur över!

"De jag har köpt kläder av hittills har packat in i bubbelplast, lite hårdare papper eller vadderad postpåse. Därför blev jag så snopen när skorna kom i din påse, den såg så tunn ut. Har aldrig sett nåt sånt förut, ber så mycket om ursäkt ifall jag gjorde dig upprörd. 48 kr i frakt tycker jag var rätt dyrt, såg andra skosäljare som tog mellan 25-36 kr. Inte så mycket att gör något åt nu, men så tycker jag ialla fall."  skrev hon.

Vad hon köpte? Jo de röda kavatkängorna med högt skaft!!! Är det mitt fel att rejäla och riktiga skor väger mycket? Är det mitt fel att posten tar 36 kronor för saker som väger så mycket? är det mitt fel att man inte kan klämma ihop kängor så de blir plattare än 3 cm utan man blir tvungen att betala 12 kr extra i skrymmande = allt som allt 48 kronor!

POSTEN tog 48 kronor! Inte jag! Jag fick inte ett skit för frakten, inte ens för mailingbagen som jag KÖPT för mina pengar.

Otacksamma människa!

Positivt omdöme med negativt innehåll är nästan värre än negativa omdömen. De negativa kan man åtminstone kommentera men det går inte med de positiva.

Personen i fråga hade 6 i omdöme sedan innan så hon är ju verkligen helt grön på tradera på alla sätt och vis men jag tvivlar jävligt starkt på att alla hon köpt av skickat i bubbelplast!

Själv blir jag jätteglad när säljare packat i mailingbag, allra helst om jag inte ens behöver betala för påsen! Men det är sällsynt. vanligast är att man får paket av en vanlig plastpåse från affären! Ibland får man till och med betala från den där påsen från affären!

Tyst här

Ja det har varit änna tyst i bloggen nu det sista :-) jag har inte haft ork att skriva en massa.

idag ser det ut att bli sommar ute - gött! Imorgon ska jag iväg och träffa en massa andra som hänger på sjalbarn.se och sen på tisdag är det dags för första "riktiga" barnmorskebesöket :-)

Det är planeringen nu det närmasta iallafall :-)

Hoppas alla har det bra och att ni har lika somrigt och fint som vi (haha ja jag vet att inte alla ens har bar mark;-))

Kan berätta också att det blir av att åka till lillasyster i maj för det gick som smort på tradera ;-)

Ha det gott!

Nationella proven

Femmorna har haft nationella prov i matte, svenska och engelska och nu har vi föräldrar fått hem en sammanställning av hur det gått för våra barn. ja Victor går i femman fast det står att han är född 1998. Han fick hoppa upp en klass och började trean direkt efter ettan.

Anyway...

Så här gick det för Victor :-)

ENGELSKA

Hörförståelse
Maxpoäng: 19
Minimipoäng för att nå målen: 9
Ditt resultat: 18

Läsförståelse 1
Maxpoäng: 10
Ditt resultat: 10

Läsförståelse 2
Maxpoäng: 21
Ditt resultat: 21

Läsförståelse 1+2 sammanlagt
Maxpoäng: 31
Minimipoäng för att nå målen: 11
Ditt resultat: 31


SVENSKA

Läsförståelse 1
Maxpoäng: 11
Minimipoäng för att nå målen: 9
Ditt resultat: 10

Läsförståelse 2
Maxpoäng: 9
Minimipoäng för att nå målen: 6
Ditt resultat: 9

Sen en massa skrivuppgifter och dylikt där det fanns "når målen" eller "når inte målen" och där nådde han målen på alla.


MATEMATIK

Del A
Maxpoäng: 10
Minimipoäng för att nå målen: 5-6
Ditt resultat: 10

Del B
Maxpoäng: 11
Minimipoäng för att nå målen: 6
Ditt resultat: 9

Del C
Maxpoäng: 15
Minimipoäng för att nå målen: 8
Ditt resultat: 11

Del D
Maxpoäng: 24
Minimipoäng för att nå målen: 14
Ditt resultat: 23

+ en "når målen" i gruppuppgift.Vi är väldigt nöjda här :-)
....och om någon tänkt gnälla (det är det ju alltid) så har jag frågat Victor först om jag fick skriva detta ;-)

Halvtid! 20+0

NU är det halvtid på riktigt :-) Går in i vecka 21 och är alltå v 20+0 idag :-)

Fort går det :-)

Hemmastudio


Var hem till syster Angi idag som fick sminka mig och fota :-) jag har länge tänkt ta en bildserie med mig och Alvin och nu fick det bli kombinerat med halvtidsfotografering av hoppsanmagen :-)

Ska ta en ny bildserie precis i slutet med jättemagen och Alvin :-)

Det blev mängder av bilder och 22 av dem ligger nu i bilddagboken men här kommer ett smakprov på 3 favoriter:


Magbilder vecka 20

En hel hög magbilder finns i bilddagboken och här kommer två av dem:
Idiot!

Sicken jävla idiot! http://www.aftonbladet.se/wendela/article4916112.ab


Fan vad arg jag blir! Så jävbla blåst så jävla korkad så jävla insnöad och så jävla äckligt ...mediakåt!

För det måwste vara så va? han har INGET vettigt att göra och kommer då med den här idiotin vbara för att få synas en sväng i Afttonbladet bland alla andra apor.


USCH!


För inte kan han på fullaste allvar tycka att man ska straffa barnmorskorna? och inte kan han på fullaste allvar TRO att unga tjejer tänker sluta knulla för att de inte har P-piller? HAHAHAHAHAHA Har inte första april redan varit?!

Det enda som kommer hända är att det kommer knullas EXAKT lika mycket fast helt oskyddat!

...och hur går det för de stackars tjejer som käkar p-piller för att hålla menscykeln i ordning? För att kunna leva ett normalt liv? Skit i dem? Eller vaddå?


Fan så jävla blåst!


Medhjälp till våldtäkt?! Herregud! snarare medhjälp till att förhindra tusentals aborter varje år och en jävla massa barn till småtjejer som inte ska ha barn och som egentligen till och med var så mogna att de ville skydda sig men inte fick...

hammarstrand 

Måste förresten fråga; vad fasen gör han med händerna på bilden? :-/


Tradera

Min lillasyster har bott i sin familj i Västerås i 10 år men jag har aldrig hälsat på henne. Hon har tjatat och hoppats och önskat men ingen av syrrorna har kunnat.

Nu i maj ska hon konfirmera sig och nu har vi lovat att det äntligen ska bli av, vi ska hälsa på älskade lillasyster :-)

Men det är ju inte gratis direkt så nu blir denna traderaförsäljningen av bara för att jag ska ta mig iväg dit. Hoppas att det hjälper till en bit på resepengarna eller helt hela resan.

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=734899&listtype=0

Det som ligger ute är några par skor i storlek 20 och 21 samt en po p Windstopperfleece i 92. passar Alvin men han har en annan som är blå och det passar honom bättre.

Vecka 20 + UL - filmen!

Idag går jag in i vecka 20 minsann :-) alltså 19+0

Jag har nu äntligen knåpat ihop en film med hjälp av det jag filmade på UL:et förra veckan. min allra första film jag skapat hihi så den är kanske inte lysande ;-) och kvalitén på filmklippen är usel vilket jag redan tidigare sagt.

Det roliga är att efter att ha jobbat med den här filmen om Hoppsans kön är jag tillbaka på NOLL igen hahahaha jag hade börjat tro att det kanske var en tjej men nu vet jag verkligen inte alls och jag tror att alla kommer att hålla med om det när de sett.

Hoppsan är ett litet busfrö som inte tänker avslöja sig i första taget ;-)

Anledningen till att jag tog tag i filmprojektet är för att det pågår en omröstning om hoppsans kön inne på FL. Rösta GÄRNA där (men se filmen först).

Här hittar du den tråden: http://www.familjeliv.se/Forum-5-154/m42915114.html

Här kommer filmen:Filmlänk om det inte funkar:  http://www.youtube.com/watch?v=85WiwTJnOZo

Skriv gärna en kommentar om vad du tror att det är efter att ha kikat och glöm inte rösta på FL :-)

Hoppsans saker

Här är hoppsans saker :-)

Eller ja ...kläder :-)

Hens egna alltså, sen finns en del kvar från Alvin och till och med Victor :-) Alla bebisprylar från Alvin finns också.

Förrutom det på bilderna har hoppsan även fått en vit trikåsjal samt en randig vävd långsjal (katjan jag köpte för ett tag sen).


4 bebisfiltar från Lindex rea. Två av dem är lika.


Lindex rea + GeKås


Lindex rea


Tradera och liknande


Tradera och liknande


Tradera


Köp o sälj på sjalbarn.se


Tradera. En besvikelse. När den kom hem visade det sig att de vita ränderna är rosaaktiga!

Om någon har något tips på hur man visar rosafärgat så skriv! jag har inte testat att göra något än.

Somrig påskdag

Alla bilder i bilddagboken, några kommer här:Glass och shorts
Trött sötis
mmmm grillat :-D

Nu äre klippt!

Massa bilder i bilddagboken. Båda killarna klippta idag :-)


Urgulligt

Här kommer två bilder från igår som jag älskar!

Massa andra finns nu upplagda i bilddagboken också. Men mer kommer senare.
Härlig dag igår

Oj vilket väder vi hade igår då! Nära på sommarvärme. Många gick i shorts och T-shirts men i vår familj höll vi oss till långbyxor åtminstone :-)

Vi var iväg till Borås och Burger King och sedan Rångedala plantskola utanför Borås.

På tidiga kvällen var vi iväg och grillade korv ute.

Blev en del bilder igår men mest med mobilen men de lär väl komma upp i bilddagboken :-)

Soool

Vaknade till solsken och ljumma (nåja, ganska kalla) vindpustar i sovrummet. Alvin hade öppnat balkongdörren inne i sovrummet. Härligt. Det verkar bli sanninge det som de lovat på väderprogrammen att vi ska få nästintill sommarväder här idag :-) *hoppas*

Mina påskliljor har tyvärr inte hunnit kika fram, det är lite trist men det finns ju annat färgglatt i trädgården iallafall.

Vad  hittar man på idag då?

Påsk-Ris

Idag har Alvin Ris blivit Påsk Ris istället :-)
Sjukhusbesök

Tog med Alvin att träffa sin pappa på sjukhuset en sväng på eftermiddagen.

Mathias mår bättre och har inte haft någon feber idag. De röda strimmorna är kvar men är svaga i färgen. De är utmärta med en streckad linje på var sida och de når upp till ovanfår armbåden.

Såret på fingret som orsakat allt detta fick behandling först idag, när vi var där men det blir nog bra snart också.

Förhoppningsvis blir han utskriven imorgon men vi vet inte säkert än.
Hoppsans saker :-)

Bebisen har hunnit skrapa ihop en massa saker redan, eller rättare sagt kläder hehe ;-)

Ska jag fota och visa kanske?

V 19 - igen :-)

Idag går jag in i vecka 19 igen (18+0) :-) får börja vänja mig vid att byta på onsdagar nu då :-) måste ändra alla räknare jag har med hehe :-)

Mathias mår lite bättre idag, skönt! Strimmorna på armen är kvar men lymfkörteln i armhålan har lagt sig och är inte så svullen men lite öm än. Armen värker inte.

Han hade inte antibiotikadropp utan vanligt dropp och det har de kopplat bort. Antibiotika har han fått med spruta några gånger om dagen så det fortsätter de med.

Han kanske kan få gå hem idag eller imorgon.

Stillbilder från filmen

Jag filmade hela UL:et men tyvärr blev det vansinnigt dålig kvalité. Jag lyckades dock klämma ut några stillbilder på hoppsans kön :-)

De flesta var ganska överens innan om vad hoppsan är för något men nu borde väl även de segaste tvivlarna kunna se? :-)

Fast jag vågar inte tro varken bu eller bä, trots att jag har ögon att se med ;-)


Könsanalys ;-)

Gjorde ett pojkkollage och ett flickkollage. Kolla själv vilket hoppsan mest ser ut att vara ;-)
inlagd

Mathias är inlagd och kommer vara kanske ett par dar. Han sitter uppkopplad på antibiotikadropp iaf nu. Tråkigt men bra att han åkte in i rättan tid.

Lite ledsamt idag också :-(

Visste inte om jag skulle skriva något, han kanske inte vill det men nu skiter jag i det för jag sitter ensam och oroar mig.

Så här var det; Mathias har ett sår på fingret. Det har kommit in murbruk och sånt och blivit infekteret (han är alltså murare). I går svullnade fingret upp och såret såg jättehemskt ut. Jag beordrade honom att gå till VC idag och kolla.

Inatt vaknade M med feber vid 4-tiden. hela den armen värkte och en lymfkörtel i armhålan var svullen och väldigt ond. Vi ringde sjukvårdsrådgivningen som sa att OM han klarade det kunde han vänta till VC öppnade kl 08:00 eftersom kl redan var 04:00. Men om han blev värre skulle vi åka in.

På morgonen mådde han sämre och kunde knappt använda armen. Röda strimmor hade börjat vandra från såret upp över armen så jag fattade ju att det var blodförgiftning på G.

Sa att jag kunde ta med mig syrran på UL ist så kunde M åka till vårdcentralen direkt men han ville såklart åka med på UL.

Jag frågade barnmorskan hur akut hon trodde det var och hur snabbt han behövde åka till vårdcentralen. Hon tyckte det var ganska allvarligt.

Vi började UL men efter 3 minuter fick jag skicka iväg Mathias som var riktigt dålig och slapp och hade frossa och mådde skit verkligen. Så han fick ta sig till VC omedelbart medan jag var kvar.

När jag kom hem ringde han och berättade att han var inlagd och att de tagit prover men att han inte fått träffa läkaren än :-(


Så jag vet ingenting ...mer än att jag vet att blodförgiftning är allt annat än en struntsak. Hoppas på att höra något SNART! <3

Rutinultraljud

åååh nu har jag kikat på hoppsan en låååång stund :-D

Barnmorskan som utförde mitt UL är chefs-BM och håller på att träna sig på organscreening eftersom de ska göra mer sånt i framtiden så därför fick jag ett jättelångt UL.

Efter mätningar blev mitt BF-datum 8 september så jag är alltså i vecka 17+6.

Precis som jag misstänkt ligger moderkakan i framvägg.

Här kommer mina 4 bilder jag köpte :-) jag är SÅÅÅÅ jävla nöjd med bilderna!!!!

Jag har fått dåliga bilder på Alvin och ännu sämre med Victor så det här var riktigt kul.

Hehehehe kan du gissa könet? ;-)<3 <3 <3

Uppdaterat:

För att lättare se har jag lånat 4 andra könsbilder från nätet. 1 pojk och 4 flickor:


Kollage

Ett litet magkollage :-) imorgon får jag veta vilken vecka jag är i. Undrar om det är vecka 17+ eller vecka 18+ :-)

Spännande. Klickbar bild om allt funkar som det ska.Lägger en vanlig länk till stora bilden också:
https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/841033/images/2009/kollage_34522905.jpg

Äntligen vår


Imorgon


Imorgon är det rutinultraljudet :-D jag längtar inte ALLS eller så ;-)

Vecka 18+0

Om det förra UL:et stämmer så går jag in i vecka 18+0 idag, alltså vecka 19 men förmodligen är jag snarare i början av vecka 18. Vi får väl se på tisdag på riktiga UL:et.

Här kommer några bilder från idag:


Bebisen har napp igen

Idag är det kalas :-) syster Kicki fyller 35 år på tisdag asså född 7/4 -74 :-)

Får se om jag går själv eller med Alvin. Han har ju varit sjuk hela helgen. Uscha. Riktigt dålig men jag vet inte vad det är. Typ som tredagasfeber fast nu uppe i 4 dagar och han var snorig dagen innan det började och han hostade liiite lite igår.

När han får febertoppar blir han supertörstig och vill ligga och suga på en vattenflaska hela tiden. Det funkar tyvärr inte så bra för när han häller i sig vatten så spyr han. Upptäckte detta redan första dagen då han spydde över köksgolvet.

Hittade en fungerande lösning :-D

Alvin hade napp tills han var 4,5 månad och sedan kokade jag alla nappar och la dem i en plastburk som tejpades igen. Häromdagen klipptes tejpen upp och ut kom napparna som var som i nyskick? Märkligt men tur för oss. Det har funkat istället för att suga på vattenflaskor. När han blir frisk åker napparna bort igen.

Men i natt gjorde jag en miss. Så jävla trött efter 3 nätters sjuklingspärs så när han skrek efter vatten gav jag igen och igen och igen. halvt sovande och så kom det förstås: spydde ner hela sängen med vatten. Kl 04 i morse. Upp och bade unge och byta sängkläder och ge Ipren (han har såklart en febertopp) sen fick han en skvätt välling istället för vatten och kunde somna.

Nu sen han vaknade på morgonen har det inte varit någon feber iallafall. Men jag vågar inte lita på att den är borta än.

Lite skoj :-)

 :-D lite humor mitt i jämställdhetskämpandets tider  ;-)

"Kvinnor klagar ofta högljutt över att de bara får 85% av männens lön. Men herregud! De har ju sin egen lön också"

/Hans Höjer

Helg nu igen

Jahapp då var det helg IGEN. Det var ju nyss helg och alldeles precis innan dess var det ...helg?
jag tycker det är fredag var och varannan dag ungefär. Hinner knappt med som tiden springer iväg.

Bara en helg och en måndag och sen är det rutinultraljudet på tisdag :-o iiiii *längtar*

Hoppas ni får en trevlig fredag. Kram.

Sjukling

Sjuk liten Alvin här hemma. 39-40 grader feber men inget annat (än så länge). Började igår. Så det blir en mysdag för oss eftersom ingen av oss fått sova som man ska i natt. han har vaknat minst 10 gånger (kändes som en miljard) och behövt grejer.

Yey! sönderhackad sömn! Ser fram emot att få en nyfödding igen ;-)

Nejdå det är inte så farligt, inte med en bebis om man ammar, iaf inte för mig. Jag sov ingen hel natt i sträck förrän Alvin var 10 månader (från någon gång i mitten av graviditeten då jag fick börja springa upp på toa) men det gick jättebra medn jag ammade, då klarade jag sönderhackade nätter utmärkt. Nu däremot är det värre. Nu känns bara en natt plågsam.

Nej nu ska jag hoppa ner till Alvin på madrassen framför TVn tror jag.

Linda Rosing

Blä!

När man ska logga in på blogg.se möts man av en bild av Linda Rosing med hennes nya karl ...ehm...pojk!

Usch han är 19 år! Herregud, är inte Lindas dotter typ 19 år snart? Hur gammal är Linda? Hon ser iaf ut som 45.

Googlade lite nu och fick svaret: 35 år. Hm ...när jag är 35 år är min son Victor hur gammal? Ja just ja ...NITTON fyller han strax före jag fyller 35.

Så med andra ord ....när Linda var lika gammal som jag är nu så var hennes nya pojkvän 11 år?