HAHAHA det HÄR är en Nalle Puh-hjärna!!!

HAHAHAHAHA LOVELY! Naturligtvis dök det genast upp en Nalle Puh-hjärna som skulle kommentera :-D underbart klockrent och roligt. EXAKT vad jag menar när jag skriver Nalle Puh-hjärnor! Då menar jag personer som är så här intelligenta som den sorgliga varelsen som skrev den här kommentaren:

"Klippkort på psyk istället för våran vanliga vårdcentral?!?!
Snälla gör oss äran att sluta skriva all skit!"

Ungefär lika intelligent som en person som tycker om H&Ms kläder men ändå envisas med att varje dag gå in i Polarn o Pyrets butik, se sig omkring och spy i tanken över de fula kläderna. Gå fram till kassan och säga:

"Usch! Sicka kläder! Sluta tillverka dem - för allas skull!" Svaret skulle antagligen bli "Eh ...ja, alltså om du ser dig omkring så finns det väldigt många andra här som tycker om dessa kläder".

Nästa dag är den intelligenta personen ute på jakt efter kläder igen. Går hon till H&M som hon gillar? Hahaha näää hon evisas återigen med att gå in hos Polarn o Pyret och förfasas över deras vidriga kläder. Sen går hon vidare till Lindex, KappAhl och en hel rad andra butiker och gör samma sak - spyr ur sig hur mycket hon INTE gillar deras kläder.

För SÅ funkar den här typen av intelligenta människor! De är så patetiska att det faktiskt på allvar ger dem något att springa runt och klaga på allt de INTE gillar istället för att hålla sig till det de gillar och låta bli att besöka Polarn o Pyret och låta dem som GILLAR Polarn o pyret få vara ifred där inne och sluta trakassera den stackars människan i kassan.

Älskade lilla Nalle Puh; krysset uppe i högra hörnet på skärmen: klicka på det nästa gång du råkar hamna i min blogg ;-)

P.S. upplysningsvis är det samma "klippkort" på Vårdcentralen och psyket ;-)

Mina små hjärtan

UNGE!

Natuuuurligtvis nya konstigheter med Elmer. Nej, orkar inte ens ta upp det. Blir så trött på den här skiten. Lägg av nu Elmer! Det räcker och BLIR ÖVER! Pratat med Barndagvården i Borås som fixat en tid på Barnmottagningen i Skene imorgon 08:15. Yey! Tur att jag älskar dig mer än livet självt för livet med dig det senaste 1,5 året har varit en enda kedja av oroligheter älskade Ellebelle <3
***

Fick en KRAM av Alvin när jag hämtade på dagis idag :-o låter kanske inte så konstigt men det har inte hänt på ett halvår minst. Det har varit "Jag vill inte ha dig mamma" när jag hämtat. VARJE dag. Bara pappa har dugit åt Alvin hela tiden och jag har väntat och stått ut. Jag vet hur barn fungerar, att det är i perioder och fast hjärtat värkt har jag stått ut, låtit honom få följa sina känslor. Nu har det vänt! <3 <3 <3

Han har inte velat följa med pappa utan velat stanna här och sova hos mig i torsdags, måndags och igår. Istället var Elmer hos pappa i tisdags och igår. Ensamtid med Alvin och vi har fått prata ordentligt om många saker. Bland annat det här med hans kommentar nyligen om att Elmer kan dö om han har prickar. Det ÄR tyvärr något han har gått och tänkt på men inte delat med sig av. Lilla gubben <3

Tack alla amatörpsykologer...

Stort tack till alla amatörpsykologer som så generöst skrivit och rekommenderat hur jag ska göra för att må bättre och "bli bättre". Ni kan ju börja med att läsa min header här i bloggen. Det är mitt svar.

Om ALLA teurapeuter jag gått hos de senaste 12 åren, psykologen jag gick hos i våras och ÖVERLÄKAREN på psyk håller med mig om vad som är bäst för mig (medicin) så kanske kanske de skulle kunna ha rätt i det? Eller vad tror ni? De som vet min bakgrund, de som vet hur jag fungerar, de som kan mina diagnoser och kombinationen av mina diagnoser (som förövrigt inte är en speciellt trevlig, enkel eller fördelaktig kombination).

Att avgöra vad som är bäst för någon annan baserat på vad som funkat för en själv är ganska vanligt men inte speciellt ...vad ska jag säga för att uttrycka mig trevligt? Nej jag hoppar över det och låter er förstå själva vad jag vill ha sagt om den saken.

På vilket sätt har min medicinering INTE funkat? Jag har lyckats att INTE falla ner i depression i hela TRE månader. Jag är inte ens där nu. Jag är ledsen så in i helvete. Känslor som är helt naturligt när det händer något riktigt tungt och jobbigt i ens liv. Jag är fortfarande uppe vid ytan och LEVER. Jag lever med smärtan och genomgår den här NATURLIGA processen, jag har INTE stängt av mig själv. Hade jag fallit ner i en depression hade jag blivit apatisk, inte velat leva, inte brytt mig om något. Så är det INTE den här gången. Jag är lycklig över mitt liv, jag älskar den delen av min personlighet som har fått blomstra de senaste månaderna. Jag är JAG igen. Jag är JAAAG, det är är mitt verkliga JAG. Det enda som hänt är att jag hamnat i en situation där jag sörjer.

Medicinen har uppenbarligen också tagit sönder och öppnat ett stort hål i min mur och tillåter mig VISA känslor ÖPPET. Fatta hur STOOORT det är?! Det har ALDRIG någonsin funkat med terapi. De som läste bloggen under min mörka depression förra året vet hur mycket jag KÄMPADE för att lyckas med det men det GICK inte.

Men stort tack för visat intresse för mina sjukdomar och min behandling.
Hehehehe

:-)


Obs! Jag kopierade, har inte skrivit brevid istället för bredvid *viktigt*  ;-)

Mörkt

Stjärnorna har övergivit mig
Beckah mars 2011

Ser upp mot den sammetssvarta himlen men den reflekterar bara sorgen i mitt hjärta. Mörker. Stjärnorna har slocknat där uppe. De har övergivit mig.
Ensam i ett mörker av sorg och saknad. Insikten om verkligheten kramar åt mina lungor och får mig att tappa andan. Panik. Desperat. Svart. Smärta. Blodiga tårar lättar trycket, öppnar upp för ett andetag som nuddat vid döden och vänt hem igen.
Stjärnorna har övergivit mig. Jag kan inte se dem, de leder inte in mig på rätt väg. Jag söker men finner bara mörker och smärta. Led mig hem igen.
Stjärnorna har övergivit mig och jag kan inte andas. Famlar i mörkret. Ropar ut ditt namn men du är inte där. Du var en strålande stjärna på min nattsvarta himmel. Jag behövde dig, jag behövde ditt ljus för att se allt det andra. Nu är allt svart, jag ser inget längre.
Stjärnorna har slocknat nu. Du har övergivit mig.
Jag höll på att missa! :-o

"Alla" la upp den här länken på Facebook men jag tänkte "nää, orkar inte, det är väl bara en vanlig söt bebisfilm, inget speciellt". Tillslut orkade jag :-D hahaha det gjorde jag rätt i! Det VAR värt det!!!

Därför kommer du orka också! Klicka på PLAY!
Hahahahaha :-D

Öronbarnet på öronmottagningen.

mms_img38297 (MMS)

Öronbarnet på öronmottagningen.


SOMMARTID MY ASS!

mms_img55062 (MMS)

SOMMARTID MY ASS! Moder natur den lilla f*ttan har fått vinterkräksjukan och SPYR ut en massa jävla vinter och snö här!!! Die bitch die!


Bygga med kritor är roligare än att rita :-)

mms_img55061 (MMS)

Bygga med kritor är roligare än att rita :-)


En söndag

Alla mina pojkar hemma :-) Ellebelle sitter och äter mat och chips och vindruvor och leker med mjölk. Allt i en salig blandning. Victor och Alleballe är ute och leker på gården.

Fick hem på Balle och Belle idag. Balle ville hem till mamma och det ville han ju i torsdags också. Så det har blivit mycket Alvintid nu <3

Jag mår bra idag, inget av det jag hade igår kväll. Skönt. SOVIT har jag gjort med! Massor! 10 timmar trodde jag när jag vaknade och kollade mobilen men det var bara 9 timmar vilket ju ändå är typ dubbelt så länge som jag brukar. Tur det för inatt blir det att vara vaken heeela natten och plugga. Ska försöka snika åt mig en powernap när jag nattar barnen så jag orkar hela natten. Undrar om det går att lägga dem vanlig tid nu :-/ Hoppas det.

Städat och diskat idag. Hade tänkt tvätta också men den FUCKING tvättmaskinen är trasig! Eller rättare sagt luckan. Alvin har klättrat på luckan så fästet gått av. Det har gått att stänga den ändå lite försiktigt men idag ramlade den loss helt (metallen är avbruten så det går inte fixa). KUUUUUUUUL, yey!

Jag är lite rolig med det där :-) när jag har skolarbete som ska göras har jag plötsligt en massa annat viktigt som går före som städning tex ;-) sånt som jag hatar och aldrig vill ta itu med annars men då får jag fart. Allt för att slippa plugga ;-)

Nej nu får jag sanera Belle, stolen och golvet här ;-) hej hej.

Meeer utslag

Uppdatering i The Never Ending Story "Elmers märkliga hud".

Prickar som ser ut precis som de han hade flera månader i höstas. Yey *suck*


Kass mobilbild för jag orkade inget annat.

Han har lite bleka knottror på andra höften också.

HAHAHAHA :-D

GOMORRON!


*garvar ihjäl mig* Beckah-humor i ett nötskal. Det roligaste är nästan att det är före de öppnar.

Tillhör underbara sidan Tjuvtittat


Säg hej till publiken!

Då har jag, sist av alla (?), äntligen sett Facebook-filmen :-) Alltså The Social Network. Inte vad jag trodde att den skulle vara men helt klart sevärd. Känns dock som att jag uppskattade den mest för att jag är gravt Facebookberoende ;-) har svårt att se att man skulle uppskatta filmen om man inte använder Facebook.

Nu är jag toktrött men kan ju inte gå och lägga mig redan 22, det vore lite tidigt ;-) men jag har huvudvärk, yrsel, illamående och en temp på 38,0 så jag håller väl på bli sjuk igen. Har precis slutat hosta från senaste förkylningen.

Magen då? Nope, det var bara den timmen igår morse och sen har jag inte haft ont. Jo, när man trycker på "bråcket" gör det ont och samma sak på ett visst ställe långt ner på högersidan, är väldigt ömt och när man trycker känns det som knivar. Meeen det är ganska lätt att låta bli att trycka så det är inget som stör ;-)

Vi hade vääärsta fina vårvädret här idag och jag hoppas det kommer tillbaka imorgon så ska jag GÅ ner till byn en sväng ;-) blivit lite ...ehm ...lat sen jag började köra bil ;-)

MÅÅÅÅSTE plugga en jäääkla massa imorgon också :-( *stressad* kommer inte hinna göra någonting i tid. Paniken kommer krypandes...

Sen kommer Belle hem imorgon också <3

Nej nu sitter jag bara och gäspar och gäspar så nu blir det en dusch och sängen och lite TV istället.

Gonatt på er <3
Lite humor bland all idioti

Jösses vilken diskussion det blev bland kommentarerna till mina inlägg. Det märks att de lite mer intelligenta och/eller välutbildade människorna och de som har egen erfarenhet reagerar på ett sätt och WT-folk + begåvningshandikappade reagerar på ett annat sätt :-) de senare skriver så totalt ointelligenta kommentarer så man blir mörkrädd över hur dålig läsförmågan och/eller läsförståelsen är! Läs ordentligt och innan du svarar; läs en gång till, tänk efter, vänta en stund, läs en gång till (använd tiden däremellan till något du aldrig gjort förr: analysera, tänk ett steg längre) och SEN kan du skriva en kommentar, och då gärna något som faktiskt har med mitt inlägg att göra.

Ett exempel; flera har skrivit liknande detta: "Jaaa men asså ba hallå eller? Då får du väl ta med dig matsäck eller??! Eller så är det väl bara att gå och äta?!"

IDIOT! ...rent ut sagt!

Bristen på mat var INTE problemet. Jag hade kunnat gå och äta när jag ville, finns massor av ställen att köpa mat på och i värsta fall går det säkert att rota fram en macka på akuten, det är trots allt ett sjukhus. PROBLEMET var att man inte FÅR äta om man ska göra UL och är på akuten och har magsmärtor av okänd anledning eftersom det kan bli akut operation. Man ska vara fastande.

"Eller så är det bara att gå och äta"

Öööh ...ja? Jag har för mig att det var det jag gjorde?!


Sen alla muppar som gnäller om att skylla på diagnoser. Himla roligt. Jag skulle vilja veta vilka sjukdomar/handikapp/funktionshinder man FÅR skylla på och vilka sjukdomar/handikapp/funktionshinder man INTE får skylla på? Finns det någon lista? Skulle vilja se en sådan lista så man vet vilka handikapp som är godtagbara.


-Nej tack, ingen fisk för mig, jag är fiskallergiker.
-aaaa VISST skyll på det! Bara för att du är fiskallergiker ska du inte tro att du ska specialbehandlas!

-Tyvärr men jag hoppar nog över det här momentet med bergsklättring eftersom jag är förlamad från midjan och neråt.
-Jahaaa ja, så du ska sitta här och lata dig bara? Du gör alltid så här så fort det är något fysiskt jobbigt! Kommer och skyller på att du är rullstolsburen!

-Alltså, ni får ursäkta men jag MÅSTE verkligen gå på toaletten, NU, annars händer en olycka.
-aaa VISST! Ställ dig i kön och vänta en timme som oss andra för fan! Bara för att du har en kronisk tarmsjukdom med akut diarré ska du inte slippa stå i kö!

-Om jag ska kunna följa med måste vi ta tåget. Jag är fruktansvärt flygrädd och får djup ångest av bara tanken. Jag var med i en flygplanskrasch när jag var 5 år och jag var den enda i hela planet som överlevde, jag förlorade mina föräldrar.
-Men sök hjälp då! Ska vi andra drabbas av att du har issues? Nope! Flyg blir det.

-Jag måste tyvärr gå nu för jag måste äta något då jag har diabetes.
-Hahaha troligt. Du försöker bara slippa det här tråkiga mötet som gått över tiden i 2 timmar. Vi andra skulle också vilja gå, tror du att du ska slippa och inte vi? GLÖM!

-Hade gärna hjälpt till med att rensa ogräs men eftersom jag saknar händer blir det lite svårt.
-Men din lata jävel. Då får du väl se till att skaffa proteser! Eller ska alla andra bara serva dig hela livet har du tänkt?

-Skulle jag kunna få göra det här provet muntligt eller iallafall få längre tid på mig? Jag har svår dyslexi.
-mmmm visst, den kan du ju försöka med :-D du försöker bara fuska. Glöm det hörre du.

-Hej, jo jag undrar om det går att höja ljudet eller om det finns hörselslinga? Jag har en grav hörselnedsättning.
-Haha nej här har vi ingen hörselslinga. Sitt ner och håll tyst som alla andra så hör du nog ska du se.

-Tack, det var snällt men tyvärr så får jag tacka nej för jag är nykter alkoholist.
-Sååå otroligt otacksamt. Jag köper en öl åt dig och du tar inte ens emot den!


Vilka av dessa är okej och vilka är det inte? Berätta gärna för mig för i min värld är alla dessa självklart godtagbara men tydligen inte i vissa andras värld.


MEN det absolut svåraste handikappet av dem alla måste verkligen vara: DUMHET

Det måste vara oerhört handikappande att inte förstå att olika människor har olika förutsättningar. Att inte förstå att det finns sjukdomar som inte syns. Det måste vara otroligt handikappande att inte ha förmåga att sätta sig in i andras situation, inte kunna känna förståelse, empati, medkänsla.

Jag tycker oerhört synd om alla dessa stackars dumskallar. Vilket fruktansvärt jobbigt liv ni måste leva.

Det är ganska pinsamt och korkat att alltid tänka "Kan jag så kan du" om sina medmänniskor...


Men förlåååt då för fan!

Nu ska jag förtydliga en del grejer så alla ärthjärnor och andra fattar.

1. Jag är Bipolär och Borderline och har utöver det ytterligare 3 personlighetsstörningar. Jag jobbar på dem. Jag äter medicin men går fortfarande på upptrappning för att hitta rätt dos. Ha liiite förståelse för hur jag fungerar (och inte fungerar).

2. När jag blir arghungrig så fungerar inte jag. Varken fysiskt eller i tankarna. Jag blir farlig, arg, skulle eventuellt kunna döda någon, jag vet inte, för jag brukar ta mitt ansvar och ÄTA! Oftast INNAN jag blir arghungrig och hjärnan lägger av, men det händer att jag väntar för länge ibland och det är INTE ROLIGT för någon och så får jag skynda mig att äta. Snabbt socker funkar inte utan gör saken värre. Jag måste ha MAT. Det går inte prata med mig alls förrän jag ätit och maten hunnit landa lite (blodsockret höjts). Så även om dropp hade hjälpt mig med det här så spelar det ju ingen roll när jag redan ÄR arghungrig, inte kan tänka och bara vill ha MAT och skiter i ALLT annat och vill döda allt i min väg. Det här är inget jag väljer eller kan rå för. Jo i vanliga vardagen kan jag det eftersom det är mitt ansvar att äta regelbundet men vid tillfällen som idag kan jag inte äta innan det går så här långt. DE SOM INTE VET HUR DET HÄR KÄNNS ELLER HAR NÅGON I SIN NÄRHET SOM FUNKAR SÅ HÄR HAR INTE EN JÄVLA ANING! INTE EN ANING! Så kom inte med era pekpinnar.

3. Jag klagar absolut INTE på den vård jag fått och blivit erbjuden idag. All vårdpersonal har skött sig exemplariskt och gjort allt man kan förvänta sig, varit ansvarsfulla och inte tagit några risker alls. AT-läkaren på Vårdcentralen tog sig massor av tid att prata och kollade upp alla möjliga grejer med prover för att kunna utesluta saker exempelvis till och med grav-test fast det är 110% omöjligt. Ambulanspersonalen var urgulliga och sköterskan som åkte bak med mig gjorde alla rutinkontroller ordentligt flera gånger trots att jag mådde förhållandevis bra och alla tester var utan anmärkning. På Akuten var både sköterskor och kirurgen vänliga, professionella och tillmötesgående. Läkaren var flexibel och noggrann och tog inga risker. "Min" sköterska erbjöd dropp vilket var det hon kunde erbjuda. Allt var helt rätt och riktigt. Jag tycker inte NÅGON gjort NÅGOT fel ALLS.

4. Det är ingen fara. Min smärta gick över i förmiddags, sen hade jag yrsel illamående och huvudvärk. När även detta gick över kändes det inte speciellt motiverat att vara kvar men för säkerhets skull ville jag ju göra UL osv. När jag sen blev arghungrig och hjärnan slutade funka så blev allt utom mat helt ointressant. Jag ringde på sköterskan för att få veta ungefärlig väntetid på UL för jag behövde äta. Jag förväntade mig INGET annat än att få veta VÄNTETID. Jag förväntade mig inga åtgärder, mat eller påskyndat UL. Jag ville ha en ungefärlig tid så jag kunde se om jag kunde stå ut med hungern. Hon sa att det kommer ta lååång tid (fast sagt på ett bättre sätt).

5. Jag ville inte det här från början ens! Jag blev "beordrad" redan halv 8 i morse att åka ambulans till akuten av 1177-sköterskan. Jag ville inte. Jag ville avvakta och gjorde rätt i det för det gick över och hon gjorde rätt i att beordra det för det är hennes jobb. Men jag skulle inte ens gått till Vårdcentralen idag om det inte varit för att jag redan hade en planerad tid! Jag hade en tid för att få veta om jag har ett bråck eller inte, DET var det jag ville, men vårdpersonalen måste vara noggranna för om de lämnar något åt slumpen och det händer något så har de ANSVAR, därför görs det en jävla massa grejer som man redan innan vet är onödiga till 99% men måste göras "för-att-OM-det-kanske...". Jag hade inte ont längre, mådde inte dåligt längre. Det är inte akut och akuten är till för akuta fall. Bland annat kom det in en trafikolycka medan jag låg där. Om jag går hem mot deras rekommendation är det MITT ansvar och det tar jag på mig fullt ut.

6. Jag hatar att söka vård för saker som inte syns (när det gäller mig själv, inte barnen). Syns det inte så finns det inte. Min förbannade jävla kropp luras så här många gånger per år och jag lyssnar inte längre. Jag har haft symptom på allt möjligt, varit inlagd en massa gånger och haft fucking INGENTING, VI HITTAR INGET FEL! Man framstår som en mytomanisk idiotjävel och jag hatar det. Det är så förbannat förnedrande och pinsamt. Jag ville inte! Jag vill inte åka in halv 8 på morgonen med ambulans och så går smärtan över och allt var i onödan. Därför åkte jag inte. Jag åkte sen för att läkaren ansåg att det var ett måste. För att hon har ansvar.

Jag har för några år sen haft en halvsidig "förlamning" alltså inget på halva kroppen fungerade ordentligt. Inte ens musklerna i ansiktet, när jag försökte le blev det bara med halva munnen, hade knappt känsel i armen och benet. Var inlagd i flera dagar och genomgick ALLA tester man kan tänka sig, blev sövd och grejer. "Vi hittar inget fel".

Jag har haft svullna lymfkörtlar, förstorad mjälte och mått som att jag var på väg att dö. Var inskriven och utreddes ett par månader och var inlagd i omgångar. Åkte mellan Östersund och Umeå och gjorde ALLA ALLA ALLA undersökningar. Alla blodprover, datortomografi, magnetröntgen, benmärgsprov, två biopsier på lymfkörteln på halsen. "Vi hittar inget fel".

Det här är bara två av säkert 20 exmpel. INGEN i hela världen förstår hur jobbigt det är. Jag har slutat tro på min kropp. Jag är odödlig. Jag kommer aldrig få något på riktigt, bara fortsätta få symptom på all jävla skit som finns och framstå som en idiot varje gång. NEJ TACK, DET RÄCKER! Min magsmärta idag var INGENTING, ett UL hade visat INGENTING och naturligtvis kommer det visa sig att "bråcket" på magen i själva verket är INGENTING. Ni fattar inte. Ni fattar verkligen inte. Ingen fattar! Ingen förstår hur det känns att behöva sitta och HOPPAS på att prover ska VISA något, vad som helst (gärna något snällt och lättfixat), men bara NÅGOT bevis på att man inte inbillat sig alltihop. Sen när inget syns återigen få skämmas ihjäl och känna att alla tror att man hittat på, börja fundera själv om man bara inbillat sig. Då blir det till slut så att man inte VILL HA NÅGON VÅRD förrän det är något som klart och tydligt syns! Därför kunde jag be om tiden idag för att kolla upp "bråcket" på magen då det ju bevisligen faktiskt finns där. Även om det självklart kommer visa sig vara INGENTING så sitter det där, fullt synligt och går att känna.


SÅ FÖR FAN SLUTA SPY UR ER EN JÄVLA MASSA ELAKA KOMMENTARER! Jag ber så HEMSKT mycket om ursäkt för att ni hela dagen suttit och tyckt det varit jättespännande och sedan blev bestulna på en smaskig final med död eller operation eller något annat läsvärt och inte bara bli serverade detta antiklimax att jag bara gick hem, helt utan smärta. Buuuhuuu lixom, FÖRLÅT!


För er information så bloggar jag om sådana här saker främst för mina ANHÖRIGA
och inte för ert NÖJE! Jag skriver i bloggen så att min familj och mina vänner ska veta vad som händer. På Facebook kan man inte skriva långa statusar och jag orkar inte sitta och ringa runt. Bloggen är ett utmärkt sätt. Sen får ni andra också ta del av det men visa respekt!

Hahaha :-D mina vänner är underbara! Härom...

mms_img19991 (MMS)

Hahaha :-D mina vänner är underbara! Häromdagen skrev jag på min status på facebook: ."bajsblöjor i soporna luktar bajs." och idag låg det här roliga paketet i brevlådan. Underbart :-D tack söta <3


Vad har hänt?

Jahapp ...får väl dra det hela då.

Vid 7-tiden vaknade jag med så fruktansvärda smärtor att jag inte kunde röra mig. Hela högersidan och mitten av magen. När jag väl lyckades kravla mig ur sängen så gick det sakta över. Ca en timme senare kom illamåendet och jag var tvungen att spy. Sen åkte jag till Vårdcentralen. Var så yr, matt och illamående att jag fick be om att lägga mig ner.

Efter ett tag kom en oerhört bra AT-läkare (ung tjej) och undersökte och pratade blabla. Hade en del ideer om vad det kunde vara. Oavsett kommer hon skicka remiss till kirurgen angående mellanrummet i magmusklerna och utbuktningen som hon kallade "bråcket" men aldrig sa rakt ut att det var ett bråck.

Fick ta lite prover. Allt normalt urin, CRP, blodtryck, ingen feber (37,5) men fruktansvärd huvudvärk, illamående, yrsel, sjukdomskänsla. Smärtan i magen borta. Men gjorde sviiinont när hon tryckte på ett ställe långt ner på höger sida på magen och även på "bråcket".

Läkaren ville skicka mig till Borås och gjorde så. Skrev som frågeställning i remissen "Cysta? Inklämt bråck? Njursten? Blindtarmsinflammation?" (ja fast hon använde inte sådana svenssonord). Fick åka ambulans antagligen för att jag inte klarade att sitta.

Kom till Borås och fick efter ett tag träffa en läkare (kirurg) som klämde på magen, tyckte att det kanske kunde vara en cysta eller så och tyckte att jag skulle träffa gyn för en gynundersökning. "hahaha, nej tack". Blev inte tvingad utan fick ett UL istället. Bråcket sa han inte mycket om. Sa inte ens om det var ett bråck eller inte, det enda han sa var att epigastricabråck "oftast är ganska beskedliga". In på ett rum för att vänta på UL.

När jag väntat i 2 timmar var jag arghungrig (när jag blir riktigt hungrig ser jag rött och vill MÖRDA första bästa som stör mig på minsta lilla sätt. Mina närmaste vet vad jag menar och ler lite för sig själva när de läser detta). Ringde på sköterskan och meddelade att jag MÅSTE äta. Nu. Nej men det gick inte pga UL:et. Blev erbjuden dropp. "Jag vill _inte_ ha dropp, jag hatar nålar, jag vill ha MAT". Sen gick hon.

Jag väntade i en kvart sen klädde jag på mig och stövlade ut. "Ska bara meddela att jag går nu. Jag måste äta. Tror det är lugnt, kommer den akuta smärtan tillbaka kan jag söka vård då." "Ja du bestämmer ju själv". "Ja jag måste äta NU, annars kommer någon dö ...och då menar jag inte mig" (hoppas hon inte tog det som ett personligt riktat mordhot) "Ja, som sagt, du får gärna dropp". "JAG VILL INTE HA DROPP; JAG VILL HA MAT. MAT!" Sen gick jag innan det blev riktigt otrevligt.

Gick och åt alltså och ja, nu är jag färdig med det och sitter här vid datorn och funderar på om jag ska åka hem eller stanna i Borås inatt hos min söta gumma. Lutar åt det senare.

Ja så ligger det till, stooort tack till alla som brytt sig idag <3 <3 <3

Är på vårdcentralen ännu. Väntar på ambula...

Är på vårdcentralen ännu. Väntar på ambulans till borås så kirurgen får bedöma. Blir nog inlagd iallafall. Mår ganska okej men behöver ligga ner. Tack alla <3


Nu är det inte roligt längre...

Nä det är inte bra här...

Akut illamående och var tvungen att spy. Kan det vara blindtarmen iaf fast smärtan gått över? Ska åka ner till Vårdcentralen nu. Håll tummarna för typ magsjuka :-(

Ha en bra dag allesammans <3

FY FAN vilken start på morgonen :-(

Vaknar av att jag har så ont att jag inte kan röra mig. Alvin är vaken men Elmer sover. Själv ligger jag på högersidan i typ fosterställning och hela högersidan av magen är ett enda stort ont. Knivskarpt ont. Vad i helv***?! Försökte röra mig men hahaha nej, inte en millimeter, gjorde för ont. Kunde inte vrida mig åt varken höger eller vänster heller. Bara ligga där som ett fån och så vaknade Elmer också. Jippi.

Alvin fick hämta min mobiltelefon och så ringde jag den syster som bor nära och kanske kunde vara hemma. Inget svar. Det gjorde ont hela tiden men sen kom det attacker med ÄNNU ondare, som värkar fast skarp smärta istället för mer molande-aktigt som värkar.

Insåg att jag ju måste ringa 1177 och gjorde så. Sköterskan frågade lite standardfrågor och jag meddelade på egen hand att jag inte har feber osv även om jag blev orolig både för blindtarmsinflammation och inklämt bråck. Vågade knappt nämna det här med det eventuella bråcket för då visste jag ju vad svaret skulle bli. Men fick ju såklart göra det iallafall och då var det som väntat: Du måste åka till akutmottagningen! Har du någon som kör? frågade hon och jag sa att det ordnar sig säkert. Sen kom en ny smärtattack och antagligen hördes det ganska tydligt :-P för hon ba: Men har du SÅ ont??! Då måste du ringa ambulans - 112" *mmm* svarade jag och låtsades som om jag faktiskt tänkt göra det.

Fuck no! Min kropp har lurat mig så förbannat många gånger och jag tänker inte bli lurad en gång till. Min kropp har lekt "Peter och vargen" tillräckligt och nu köper jag det inte längre. Så vi la på och så bara låg jag där. Tänkte "ambulans? haha troligt att jag tänker låta någon komma in i mitt stök och absolut inte när jag ligger i sängen i bara trosor". Sen fick jag en ny smärtattack och tankarna byttes till "GE MIG EN AMBULANS ELLER SKJUT MIG".

Ringde M och lipade lite, hans bil är trasig så han kunde inte komma. Men min hjälte Victor fick hjälpa mig. Ville ha mina kläder och en väska packad. Viktig sak nummer 1 ner i väskan: min lilla laptop :-D SÅKLART och sen lite annat krafs.

Kollade klockan, barnen MÅSTE till dagis - Victor klädde på och jag kämpade mig till sittande och då blev det en aning mer uthärdligt så jag kunde krypa ur sängen ner på golvet. Sen dess känns det mycket mycket bättre. Nu har jag bara ont men fungerar iallafall! Så jag tänker inte åka till akuten och anledningen är naturligtvis att jag ändå har en tid på vårdcentralen om ett par timmar och håller det sig som nu är det helt lugnt känner jag.

Victor lämnade sina bröder på dagis (ja ni ser ju vilken hjälte jag har här hemma som räddade mig totalt).

Nu är han i skolan och här sitter jag och väntar på min tid på Vårdcentralen. Måste ju fått någon sträckning eller något? Men kommer det i smärtattacker? Kan ju inte vara något akut eller farligt iallafall eftersom det nästan gått över. SKITKONSTIGT är det iallafall.

Ja ...GODMORGON eller något ;-)

Underbar gåva med posten! ♥

Julafton hela veckan...

Idag fick jag en så himla söt present med posten! Så söt att jag fick ont i hjärtat och var tvungen att släppa en tår. Så otroligt fint, någon tänker på min hjärtesorg, bryr sig på riktigt! Blev jätterörd! ♥

Känner många gulliga Lindor som skulle kunna göra en sån fin grej men var ganska säker på vilken Linda detta var och fick det bekräftat när jag kollade poststämpeln ;-) Inte Linda Bengtzing men lite koppling där ändå :-D

TACK GULLIGA UNDERBARA LINDA! Väldigt genomtänkt, kärleksfullt och rörande ♥♥♥


Plåster till mitt blödande hjärta! ♥Familjebild - BWAHAHAHA :-D

Hur svårt kan det vá?! Ja, tydligen jävligt svårt :-D *LOL* Ibland är 3 barn för många. Iallafall när man vill få till en familjebild. Syster A var här ikväll och skulle ta en bild åt mig. Det gick väl sådääär. Sen hade jag ställt in kameran helt tokigt så alla bilder blev i usel kvalité, gryniga. Bättre lycka nästa gång men bilderna blev iallafall roligt ROLIGA om inte annat :-)

Det här - det är mina pojkar det <3

...och ja, jag tycker det är lite ballt att ha en brunhårig, en blond och en rödhårig :-)-Men vad är det för fel på första bilden?
-JAAAG ser ut som en mupp! Tyvärr, annars var den bra :-)Alvins tröja och Elmers body:

 Love life

Morrn morrn :-)

Satt liiite länge inatt och la mig vid eh ...5-tiden. Men eftersom Alvin inte skulle hem idag så fick jag och Elmer sova rätt länge så han lämnades på dagis typ 2 timmar sent.

Här kommer något som kommer få er chockade: Elmer har Elmer-prickar på höften! :-o  hahaha vilken ögonbrynshöjare jag kommer med så här på förmiddagen. Nä men seriöst alltså, hur konstig är ungen på en skala och när ska det ta slut? Aldrig? SKÖNT att jag blivit härdad och inte oroar mig på samma sätt längre. Bara när det blir som i helgen så det rasslar iväg som sjutton på bara en timme, hua. Då blev jag lite rädd där ett tag.

Idag har vi så fantastiskt fint väder att vi borde skämmas nästan, rena lyxen!

Har blivit inbjuden på partaj på lördag och tackat JA, fan kan inte missa för det är värsta grejen kan jag lova *mouahahaha* en fest man sent lär glömma (eh ja, om man låter bli tequila alltså för annars glömmer man), alla detaljer hemliga, but I KNOW I know and I LIKE!

Hoppsan Kerstin ...skulle inte jag plugga heeela helgen? Well, jag får väl klämma in både och helt enkelt. Sova kan man göra när man är död!

Måste lägga in en humorklassiker här nedan! Jag har sett den hur många gånger som helst, säkert du också, men jag såg den igår och den är lika kul fortfarande, höll på garva ihjäl mig!


Bilder - bråcket (eller vad det är)

Här kommer 3 bilder på magen. De som vet var ett Epigrastricabråck ska sitta kommer genast se vad jag menar på de två nedersta bilderna (med indragen mage) men jag tror att även övriga borde kunna lista ut det genom att jämföra skillnaden mot översta bilden. Men det återstår att se om det verkligen ÄR ett bråck, jag bara tror det än sålänge. Ibland syns det inte men om jag rör mig, hostar osv så kommer det fram så här som på bilden.

...och JA skinnet och naveln är totalförstörda efter graviditeterna SOM SAGT :-) ;-)
Wohoo kärringgrillen funkar bra för övrigt ;-)
Naturligt är jag ungefär lika solbränd som en isbjörn :-))

Om jag inte svarar på ditt mail

Det här borde jag egentligen nog skrivit ut för länge sen känner jag. Det ganska viktigt för mig att få detta sagt så jag hoppas att berörda personer ser detta och läser det. Jag tänker jättemycket på det här och det känns väldigt angeläget för det har blivit mycket på slutet.

Jag får flera mail i veckan (både till min mail och som privatmeddelanden på Facebook) från fina tjejer där ute i landet som väljer att vända sig till MIG av alla människor. Ni ska veta att jag är djupt hedrad av detta <3 Det handlar om minst 5 i veckan och ofta ganska långa och privata mail om allt från sjuka barn, barn som far illa, amningsångest, graviditetsfrågor, dåliga hemförhållanden, tonårsgraviditeter och mycket mer.

Jag läser ALLA och  jag bryr mig om er alla och era frågor och problem är viktiga för mig men ibland hinner jag helt enkelt inte. Det handlar enbart om TID, jag vill att ni ska veta det. Jag prioriterar inte bort er, ni är inte obetydliga, jag tar era mail på stort allvar och känner ett stort ansvar och en skyldighet att svara och vill absolut inte uppmana er att sluta maila! Ni som känner att jag är rätt person att vända sig till har antagligen rätt känsla isåfall.

På sista tiden har det varit väldigt väldigt mycket annat så det har ofta blivit så att jag läst mailen och tänkt svara senare och sen ändå inte hunnit med. Dagarna går och jag vill så gärna! Därför skriver jag det här öppet så att ni alla vet - JAG BRYR MIG, ni FÅR maila! Det är JÄTTEBRA att ni vågar be någon om hjälp och råd och som sagt, det är en ära att få vara denna "någon". Skulle aldrig drömma om att be er sluta maila när jag vet att ni behöver få göra det! När jag vet att just jag har möjligheten att hjälpa någon. Göra skillnad.


Ni som vet med er att ni mailat sista tiden och inte fått svar - jag kommer att svara er, jag lovar!

VARM KRAM till alla där ute som behöver det <3


****

Förrutom dessa viktiga mail
får jag dessutom en hel del andra förfrågningar som att hjälpa till med hemsidor, grafik, fixa bilder i photoshop, eller svara på diverse frågor som Google och 118100 lika väl kan svara på och annat sådant: Ja, er prioriterar jag bort. Sorry, jag hoppas ni har förståelse för att ovan nämnda mail går före av den tid jag har över att ge till andra utöver skola, barn, mina vänner och min övriga familj/släkt som naturligtvis också har diverse problem och "behöver mig".

Ni har ingen aaaning vad det finns och som pågår i mina vänners och min familjs liv, det är en hel del och sådant skriver jag inte om här. Förrutom detta så lägger jag en hel del tid och engagemang på Histiofrågor och vår fina Histiofamilj på Facebook och kommer så fortsätta att göra. Det går före. Så är du inte typ min familj eller väldigt nära vän; be inte ens om sånt här som hemsidegrejer och annat oviktigt för svaret är nej. Nej, jag hinner inte och orkar inte och vill inte. Det är inte elakt menat och inget personligt mot DIG.

Koll på läget

Nu blé d kväller. Vaffö då da?

Tog en powernap när jag nattade Elmer för ovanlighetens skull ;-) Nu är jag laddad för nattens skolarbete och sitter och hinkar kaffe. Gott det.

Idag har jag varit på Engelska C och Litterär Gestaltning. Börjar dra ihop sig ;-) Om en vecka ska vi läsa upp våra noveller bwahahahaha :-) kul kul :-)

Imorgon är det Organisation & Ledarskap på schemat och en jäääkla massa filosofi-plugg. Vi ska tydligen ha gjort något arbete som ska lämnas in på fredag. Måste ta reda på vad det är vi ska göra egentligen ...ja och GÖRA det också hahaha bra planering och framförhållning här som vanligt. På måndag ska jag vara klar med ett ordentligt eget arbete i Biologi B. Jag har inte fattat uppgiften riktigt, absolut inte satt igång och tycker det kommer bli svårt och krångligt. Men ja, jag vet ju vad jag har att göra i helgen då iallafall ;-) BARNLEDIG! Vilken jävla tur rent ut sagt.

Nej, det här inlägget är redan tråkigt så det räcker så jag avslutar här. Finns ju ingen mening att göra det både tråkigt och LÅNGT! ;-)

Ha det gött!
Lägger upp något fint och färgglatt för att ljusa upp inlägget ;-)

Virrig sköterska

Nu har jag pratat med vårdcentralen, med en ANINGS virrig sköterska (lovar att aldrig bli en sån sköterska själv när jag är färdigutbildad).

Berättade att jag har flera cm diastasis recti, gjort situps och nu antagligen fått ett epigastricabråck och beskrev det. Hon ba; jaa det låter ju som det.

-Kan du säga ungefär vart på halsen det sitter?
-Eh nej, alltså på magen...
-Jaaa, just det

Sen skulle hon kolla tider och meddelar:

-Oj den första tiden jag har är 8 februari
*jag är tyst* och säger sen:
-Ja det var ju liiite långt fram. Jag tar ju gärna en tid innan det blir ett inklämt bråck för det låter inte så trevligt.

Hon fattade fortfarande inte att hon sagt fel och skulle rådgöra med en kollega och gjorde detta och återkom till telefonen:

-Nej, tyvärr är 8 april den tid som finns :-/
-Kan man inte få en "akuttid"?
-Nej tyvärr räknas det inte som akut...
-Jag har hosta också ;-) haft i 2 veckor...

-Jaha ...men du, vi har en tid på fredag kl 10:45, vill du ha den?
-Ja, tack :-)

Så på fredag får jag komma dit ;-)

Morgonsnack

Godmorgon :-)

Jamen det här var väl festligt :-) för visst var det absolut inte tillräckligt med vårdkontaktskrävande grejer i den här familjen sen innan? Visst? Visst??? *suck* vi kan lika gärna packa ihop och flytta in på sjukhuset. Lika bra. Nästan så det blir komiskt, så man måste skratta ...ja om man inte råkar vara just jag då.

Men men, jag ska inte ta ut ngt i förskott. Kan ju ha en sån tur att det inte alls är ett bråck utan ett/en ...ja inte vet jag. Eller så kan man vända på det; vara glad om det är ett bråck och inte en (elak) tumör. Öööh? Vad fasen var det där? Var det optimism? Från BECKAH? nej, det kan inte vara möjligt! ;-)

Men nu vet ni tjejer; ni som har mellanrum mellan magmusklerna efter graviditeten: när folk säger att ni inte ska göra situps så är det INTE ett skämt eller en överdrift. Lyssna!

Massa skolarbete att fixa idag och ett par lektioner med. Gaaah känner hur jag halkar efter mer och mer i de flesta ämnen. Fick iallafall godkänt på biologiprovet om cellerna *pust*.

Åh! Något helt annat. Fick hem mina trådlösa hörlurar med posten igår och alltså HALLÅ ELLER?! Hur har jag kunnat överleva utan dem hittills?! Det är en gåta. I LOVE them! Hett tips till alla lixom jag fastnar vid datorn bland annat för att musiken sitter fast där ;-)

Våren är här på riktigt nu också efter ett tillfälligt återfall av vinterkräksjukan (himlen spyr ur sig en massa vinter och snö). Sol, värme och små små gröna knoppar som berättar att krokusarna är på väg snart. Men själv var jag och fuskade igår och la mig i solariet. Måste ju bättra på rynkorna lite ;-)

Nä nu har jag inte tid att skriva mer. Ha en bra dag! <3

Se hit alla hobbyläkare!

Ja visst är det roligt :-) ...och jag är värst av dem alla. Men strunt samma, nu är det en grej jag inte vet vad det är och inte förstår mig på.

En knöl/böld/whatevah ca 10 cm ovanför naveln, precis i mitten (i linje med naveln alltså) stor som en... ja jag vet inte? En liten vindruva kanske? som funnits i flera veckor och växer sakta. Gör inte det minsta ont, inte när man trycker på den heller. Vad är det för något? Det här passar inte riktigt med någon av mina egna ideer tycker jag: lymfkörtel, muskel, bråck.

Eftersom det är så precis i mitten känns det som något som kanske ska vara där? Något normalt? Men varför har det då inte funnits förut? Känns som en lymfkörtel men ska de verkligen sitta där och kännas så väl och ligga så ytligt att de syns genom huden om man står upp? Ja inte vet jag. Vet du?


Tacksam för ideer :-) inget är för dumt, SÄG NU! :-)

**

Uppdatering:

Hm... hittade själv nu något som heter epigastricabråck? Låter rimligt. Stämmer exakt utifrån var den här knölen sitter. Får Googla vidare ;-)


Upd:

Asså ...det måste ju vara det :-/ tror det är mitt eget fel också dessutom ...som jag skrivit förut så har jag flera cm mellanrum mellan muskelraderna på magen* (efter graviditeterna) och jag vet ju att man ska ta det lugnt med situps då men det har jag inte gjort, tvärt om har jag kört på rätt hårt med situps ...sen ungefär ett litet tag innan den här knölen uppstod. FAN VA SMAAART! Jävla dumt alltså! Får skaffa en tid på Vårdcentralen helt enkelt och kolla om det är det eller något annat. Men för faaaan då! det är alltid operation på ett sånt :-(


åsså igen:

Nu har jag ställt diagnos ;-) nä men vi har haft en del bråck här, inte minst Elmers stora navelbråck som han förövrigt har kvar, precis lika stort som när han föddes. Nu har jag provat att trycka emot och hosta och jag skulle säga att det är ganska solklart ett bråck. Det puttar ut när jag hostar och bubblar lite när jag trycker tillbaka. Nåja, vårdcentralen får det bli.


_____________

* = Diastasis recti. Mitt mellanrum är några cm, får in flera fingrar i rad. Det här är delvis anledningen till varför gravidmagen med Elmer blev så extremstor. Elmer har förövrigt också 2 cm diastasis recti mätt med ultraljud.
Sommar! Jag har redan fått vinbär ;-)

mms_img54634 (MMS)

Sommar! Jag har redan fått vinbär ;-)


Det gick åt helvete

Go förmiddag! (Önskar jag er, själv har jag haft en förjävlig).

Har varit och gjort mitt matteprov ...HAHAHA skoja bara. Jag har varit och tittat på provet, kliat mig i huvudet, kladdat dit några gissningar, i de flesta fall bara ett patetiskt försök till uträkning, utan slutgiltigt svar. Sen vek jag ett flygplan av papperet och lämnade in det. Nej, det gjorde jag inte, men hade god lust att göra det och skicka ut genom fönstret. Del 2 tyckte jag inte ens det var någon idé att prova. OM jag över huvudtaget har något rätt på del 1 så är det 2 poäng YEY!

Fick total blackout. Satt med ett gammalt prov igår och testade och jodå då klarade jag det. Idag hade jag helt glömt allt allt allt. Skiiiit samma, kan ju göra om det men nu får jag fortsätta ha ångest över skiten ett tag till!

Bra att det finns choklad ;-) hahaha ska även åka och sola och hämta ut ett paket så kanske livet känns lite bättre sen ;-)

Men först lunch: en påse chips.

Hej så länge

Jag DÖÖÖR så jävla fantastiskt!

Skulle hämta posten och fann helt oväntat ett spännande kuvert och öppnade nyfiket. I det låg en heeelt jävla fantastisk present!!! ÖVERLYCKLIG!

I love it! Love it! Love it!

TACK, tusen tusen tack Annette!!!!För dem med dålig syn så står det Beckah - Bisexuell Bipolär Bitchig Bitterfitta precis som i min header här i bloggen :-D :-D

TAAAAAAAAAAAACK! :-D

Sen till dagis nu men var TVUNGEN att visa det här nu med en gång ;-)

HUUUUUMOR på en måndag

Måndag måndag :-)

Alvin hemma sjuk med Mathias idag, han behöver en extra dag efter förkylning och öi och allt sånt. Sååå ingen Alleballe som kom tidigt i morse och slet upp alla ur skönhetssömnen ;-) vilket innebar att jag och Elmer sov lääänge :-) TUR det för jag la mig 3 i natt ;-) *s*

Lämnade Belle på dagis strax efter 10 idag så jag förlorade ju en del tid och har mycket att göra idag men det ska nog gå bra. Imorgon gäller det, helvetesprovet. Skulle vilja förflytta mig framåt i tiden till onsdag istället, helt hoppa över morgondagen.

Får sätta fart här nu strax, måste bara dricka alldeles för mycket kaffe först och kolla igenom sidorna på nätet som "måste" kollas innan jag kan slappna av ;-) hahaha


MÅSTE dela med mig av den här fantastiskt roliga filmsnutten hahahaha *jag dööör*
1,5-åringar ser verkligen ut som fyllon! *LOL* klockrent ju! Den här lilla tjejen beter sig ungefär som min morsa utomlands :-P och är ganska lik min mamma på 80-talet :-D

Det var inte en man - det var en kvinna ;-)

Ni visste väl att Linda Bengtzing sjöng om nyupptäckt bisexualitet alt. homosexualitet i Melodifestivalen va? Den där andra personen i hennes text är inte en annan man utan en kvinna ;-)

Källa:
Linda Bengtzing ( http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/schlager/article8704440.ab )

Linda Bengtzing - E det fel på mej

Har hittat mannen med rätt kemi
Har hittat mannen med bra fysik
Han är en riktig karl, en sån man vill ha
En trygg familjefar
Som kan plocka ur en diskmaskin
Och kan byta olja på min bil
Han är en riktig karl, en sån man vill ha
En trygg familjefar
Men ändå i min fantasi
Finns en annan i mitt liv

Varje gång jag ser dig exploderar det nånting inom mig
Det räcker att du ler mot mig så kapitulerar jag
Varje gång jag attraheras då vill jag bara va' med dig
Ingenting jag kan hantera, jag vill ha mera
Undrar, e det fel på mig?

Känns som om allting är opp-och-ner
Jag känner att jag inte orkar mer
Jag har en riktig karl, en sån man vill ha
Precis som det ska va'
Som kan det där med bygg och snickeri
Han kan kombinera mat med vin
Jag borde vara glad, jag vet vad jag har
En trygg familjefar
Men ändå i min fantasi
Finns en annan i mitt liv

Varje gång jag ser dig exploderar det nånting inom mig
Det räcker att du ler mot mig så kapitulerar jag
Varje gång jag attraheras då vill jag bara va' med dig
Ingenting jag kan hantera, jag vill ha mera
Undrar, e det fel på mig?
E det fel på mig?
För någonstans i fantasin
Finns en annan i mitt liv
(Varje gång jag ser dig exploderar det)
Varje gång jag ser dig exploderar det nånting inom mig
Det räcker att du ler mot mig så kapitulerar jag
Varje gång jag attraheras då vill jag bara va' med dig
Ingenting jag kan hantera, jag vill ha mera
Undrar, e det fel på mig?
E det fel på mig?

Visste ni detta då? Jo, alla vet vad regnbågsfärgerna står för i det här sammanhanget, men det översta lagret då? Blått möter rosa och blir lila? Jupp, det är färgmönstret som symboliserar bisexualitet :-)


Vardagslängtan!

MÅÅÅÅNDAG imorgon haleluja! Längtar längtar längtar! Andas, vara ifred, tystnad, lugn och en jävla möjlighet att plugga inför provet på tisdag. Jag har en jävla ångest inför det provet kan jag lova! Förrutom det provet har jag tre egna arbeten att göra, en massa engelska att plugga. Det är MYCKET nu!

Tack och lov har Elmers störda grejer lugnat ner sig helt. Igår fortsatte det precis som i förrgår men nu kan jag slappna av med den biten *pust* men hans hud är fanimej förjävla jobbig att leva med. Ska det vara så här för alltid? Fattar verkligen inte, det måste vara något annat han har också. Kanske något helt egen sjukdom? Vem fan vet lixom. Vem vet om det är något farligt, vem vet om det är något som kommer stanna i huden eller inte.

Jag är iallafall 100% säker på att det var Elmerkonstigheter för prickarna höll sig enbart på de röda stora områdena han har på lår, vader och armbågar. Skumma unge.

***

Tog en timme paus i skrivandet :-) M kom hit och passade sina ungar så jag fick åka och handla IFRED och sola (=ljusterapi) och nu känner jag mig mycket piggare och gladare. Mat på G också :-) lite kaffe först bara. Undrar när nästa attack av sorg slår till, tryckt undan tankarna och försökt fokusera på annat så gott det gått i helgen men det kommer väl snart. INTE idag för jag orkar inte. Upp med mungiporna och bit ihop.

Hoppas ni alla har en fin söndag <3

***

Uppdatering:

För alla nyfikna små fisar ska jag dela med mig av min kväll och uppdatera med kryss allt eftersom ;-) (så kanske jag faktiskt får något gjort!) *Intresseklubben antecknar*


[X] Äta mat
[X] Dricka kaffe
[X] Hänga tvätt
[ ] Diska (någon som vill komma hit och ta den?)
[X] Städa badrum
[X] Sätta igång en tvätt
[X] Natta Elmer
[X] Se på Solsidan
[X] Plugga
[X] Träna
[X] Hänga andra tvätten
[X] Duscha
[X] Sova

Food

mms_img11666 (MMS)

Food


Frukost nummer 2 för dagen.

mms_img11665 (MMS)

Frukost nummer 2 för dagen.


Hittade Alvin så här och önskar det hade v...

mms_img11664 (MMS)

Hittade Alvin så här och önskar det hade varit lagligt att sätta på ett lås... ;-)


Världens konstigaste Belle

Ja alltså, jag är inte och kommer väl förmodligen aldrig bli, klok på den pojkens hud! Va fan? Ska man behöva bli forskare själv för att det ska hända något?!

För ett år sen sa jag att det måste finnas en koppling mellan Elmers två sjukdomar och hans ärftliga risk för autoimmuna sjukdomar. Det tog sedan ett år men nu har forskarna "kommit på" samma sak och ska kolla utifrån det ;-) Elmers läkare sa att det är bra att det äntligen händer något på den här fronten (jag har tjatat och plågat henne länge med mina idéer om en koppling) och att det var bra att Elmer kom till den där Mastocytosexperten för oftast så krävs det en specialist för att klura ut sådana här saker. Hm ....jasså? Eller så behöver man ingen utbildning alls, det räcker att vara MAMMA! ...och intresserad av att få svar, hata att inte ha kontroll.

Här är en annan grej jag sagt länge: Elmers konstiga hudutslag orsakas visst av hans sjukdom(ar). Även om man tar en biopsi som inte visar något så är jag stensäker på att det ändå i grunden ORSAKAS av hans sjukdom(ar). Att hans sjuka celler påverkar andra celler som i sin tur får ett spel och gör märkliga saker.

Vi får väl se när forskarna kommer på samma sak...

Har hört om såååå många LCH-föräldrar som upplever samma sak. Massor av diverse konstigheter i huden. Även en av de svenska LCH-mammorna mailade mig om precis detta igår. Hennes barn har precis samma sak som Elmer. Detta barn har haft cellgiftsbehandling och under behandlingen uppkom inga hudkonstigheter utan det började efter behandlingen var över så uppenbarligen hjälper cellgifter och samma sak säger de andra LCH-föräldrarna.

Jag VET att prickarna han hade under hösten och alla andra konstiga utslag han har som inte beter sig som något normalt orsakas av hans sjukdom(ar). Jag VET det.

Sjukdom(ar) skriver jag för jag vet inte om det är båda eller vilken av dem. För den delen tror jag ju att de båda orsakats av samma sak från början (kanske en genmutation vilket vi nu ska kolla) så det har inte så stor betydelse vilken av sjukdomarna man skyller på.


Hur som haver ...gårdagen då:

Ja som ni såg på bilderna så skenade det ju iväg där helt plötsligt men så fick han Tavegyl och ja, då stoppade det. Dels så slutade det bli värre och värre i rask takt som innan och dels så lugnade det ner sig lite det röda.

Elmer sov i 3 timmar och från han vaknade började huden bete sig helt galet. För det första vaknade han med det lilla mastocytomet (a.k.a. lilla fläcken) på axeln illrött och med en röd cirkel runt. JÄTTEVAKET Mastocytom med andra ord. Massa histamin.

Här har vi grejen - precis som jag skrev i första inlägget; ser ut som Nässelutslag och ja, jag tror vi kommer rätt nära sanningen där. Flera kommenterade nu på slutet och föreslog allergisk reaktion och jag tror ni är de som kommer närmst i gissningar.

utslagen på fötterna hade lugnat ner sig, eller vänta nu? 5 minuter senare ilsket rött igen och sen tillbaka?! Whut?! Sen satte hans fläckar på lår och armar igång. Blossade upp, lugnade ner sig, blossade upp. Fram med röda prickar mitt på allt sammans och sen bort igen WTF händer?! Provade smörja in hela ungen med Hydrokortison bara för att inse att han då tillfälligt blev ännu värre (för att en stund senare bli bättre).

Mastocytomet på axeln somnade ganska snart efter Elmer vaknat och höll sig lugnt sedan. Mastocytomet på benet (a.k.a. Knasfläcken) höll sig ganska snällt hela tiden och blossade inte upp i ilsket rött.

Fläckarna på låren och armarna (ni vet vilka jag pratar om va? de som började för några månader sedan och från början bara kom när han badade?) skiftade som sagt fritt från rött till hudfärgat flera gånger om.

Nej alltsammans var så himla konstigt. Vågade inte ha mer än blöja på honom för jag litar inte på hans hud för FEM ÖRE kan jag ju säga. Gud vet vad som kan hända plötsligt.

På kvällen fick pojkarna bada och det gick faktiskt helt okej. Ja fläckarna på armar och lår blev tillfälligt värre men det känns inte som något konstigt.

Idag då? ja, lite knottror här och var men inga direkta prickar och på fötterna är det röda streck, alltså om ni kollar fotbilderna från igår så ser ni att det är som rödast i hudvecken på fötterna och dessa röda streck är kvar men annars nästan inget alls.

...JUST NU i skrivande stund alltså, hur det ser ut om en timme eller i eftermiddag finns det inte en människa som kan svara på.

Vårdkontakt då?

Jodå medan Elmer sov så ringde jag 1177 eftersom utslagen skenat iväg så snabbt där innan han la sig. Deras standardsvar när jag nämner hans sjukdomar: "men oj, jaha, nej det där vågar jag inte säga något om - ring Barndagvården" och så säger de alltid, oavsett anledning till att jag ringer. Om han har diarré, ont någonstans, besvär i huden, brutit foten (haha nej) så hänvisar de till de som "kan Elmer".

Ja, så jag ringde Barndagvården och pratade med Elmers andra gulliga sköterska (han har två alltså som träffat honom sen Elmer var 4 veckor gammal och sen finns en tredje som träffat honom lite eftersom det oftast behövs ett helt gäng för att lyckas ta blodprover på honom). Precis som med sköterskan dagen innan så blev både jag, min oro och Elmers knepiga utslag tagna på allvar. Fanns dock ingen läkare på plats att prata med men hon ringde till barnakuten och tyckte jag skulle åka in med Elmer för hon vågade inte annat eftersom det är just Elmer det handlar om. Hon tyckte jag skulle åka med en gång så att vi kom in medan det fortfarande var öppet på Barncancercentrum i Göteborg om Borås skulle behöva ringa dit och rådfråga.

Elmer låg och sov och tavegylen hade satt stopp för vidare utveckling av det röda så jag kände att det kunde gå bra att avvakta. Sköterskan ville nog gärna att jag skulle ha åkt in ändå men jag sa att jag vet om hennes rekommendation så jag avvaktar på eget ansvar :-) Jag lovade att hålla koll och åka in om det behövdes i helgen eller höra av mig på måndag när läkare finns på plats på BDV. Då är det J som finns på plats som är mycket väl insatt i Elmers fall och hade hand om honom lite i början när vi åkte till BDV.

...men antagligen och förhoppningsvis finns inget av knasigheterna kvar på måndag skulle jag tro. Som vanligt med Belle!Jättevaket Mastocytom. Så här har det aldrig gjort innan men det stora mastocytomet har det någon gång.


Sent på eftermiddagen fick jag ett knytnävsslag i magen. Blev helt iskall. Alvin upptäckte först då att Elmer var prickig och sa:

-KOLLA mamma, Elmer är prickig!! Han får inte vara prickig. Stackars Elmer, han kan dö.

Tack för påminnelsen Alvin :-/


Var kom DET ifrån? Aldrig hört honom nämna ordet död ens och absolut inte så där i rätt sammanhang att man kan dö om man är sjuk osv. Jag hoppas verkligen det bara var något han kläckte ur sig och inte något han går och tänker på och oroar sig över.

Godmorgon mitt i natten

Nej inte mitt i natten men klockan är 5 och jag vaknade för typ en dryg timme sen efter att ha somnat igår när jag nattade barn typ vid 20-tiden eller alldeles efter för jag såg att Så ska det låta precis började.

ONT i ögat!!! Svider och rinner! Är väl för att jag sov med linser fast det har jag ju gjort en massa gånger förut också. Nåja, jag hoppas det går över.

Hur gick det med Elmer? Ja jag återkommer till det i ett eget inlägg. Måste byta Bellens morgonblöja, sätta på kaffe och lite sånt först bara. Kan ju bara konstatera att Elmer ha en konstig hud (åh fan?! näe?) *s* :-) Kan även konstatera att Elmer har världens bästa sköterskor på Barndagvården ...men inte heller det var några nyheter :-)

Hej sålänge!

Snabb försämring. WTF?! :-o

Alltså, det är inte ens lustigt längre ...han ser ju inte klok ut!

Okej, jag ser ju själv att det antagligen bara är virusprickar, men ändå! Det är ju märkligt med det där röda bandet över fötterna? Känns som att det skulle vara någon specifik sjukdom som har detta karaktäristiska utslag? Men är säkert inte så iallafall.

Han har fått mer på benen fast fortfarande glest, absolut inte som på fötterna. Lite på armbågarna också. Ingen annanstans. Ingen feber (37,4).

Gissningsvis så kliar det för han var extremt gnällig, fick Tavegyl, lugnade sig och somnade.
VAD ÄR DET NU?!

För fan då!

Har Elmer hemma prickig. Igår när vi var på BVC såg jag någon enstaka prick på ena foten. Frågade sköterskan om det var virusprickar (såg ut så och "försvann" när man tryckte på dem). Hon visste inte. Så inget mer med det då. På kvällen så hade han så på båda fötterna fast även ett lite större område (som ett band rakt över)  som var blekrött.

Idag är det likadant fast starkare i färgerna och så har han en del prickar på insidan av låren, även sina "vanliga" prickar på halsen. De röda "banden" över foten sitter som typ en sandal eller vad man ska säga. Det är ett band över där precis där tårna börjar + prickar.

Inga prickar i mun, händer, fotsulor, inga blåsor någonstans.

Passar inte med hand-mun-fot-sjukan, passar inte med femte sjukan, passar inte med vattkoppor och fan inget annat heller!

Varför ens bry sig? Varför ens försöka få veta vad det är? Det är väl bara "Elmers-störda-hud-som-man-aldrig-kommer-kunna-förstå-sig-på"-prickar som vanligt.

Men om någon vet vad detta är får ni gärna berätta!!!


Syns inte så bra på bild. Ser ut ungefär som nässelutslag.Just ja, prickar ...hans utslag i blöjområdet som han hade. Jag ringde barndagvården igår och bad dem "jaga" rätt på ett ett provsvar. Elmers sköterska ringde upp och berättade att de nu fått ett preliminärt besked att det inte är LCH men att man inte kan ta det preliminära svaret för sanning för det kan ändras. Men jag tar det som slutgiltigt för jag räknar inte på att få veta vad det var han hade för utslag och när han var nyfödd visade det preliminära på LCH. Så gott folk, nej, utslaget var inte LCH det var ...who knows? Who tha fuck knows?!!

Nu har han varit sjuk i över en vecka, jag droppade i öronen med hans örondroppar i en vecka. Snorig, hosta, feber av och till. Världens sämsta humör den här veckan, vägrat äta mat (välling och onyttigheter som chips går bra haha). skrikit, gnällt och helt enkelt inte varit sig själv. Berättade om det här + det om öronen för Elmers gulliga sköterska. Hon är så braaa! Trots 1,5 år av Elmers mammas nojigheter som ofta visar sig vara "ingenting" eller normala saker som alla barn får ;-) så blir jag och min oro fortfarande tagen på allvar (när jag hör av mig till BDV, men inte på VC, akuten och andra ställen tyvärr). Hon sa att jag kunde ringa idag eller måndag om han är likadan eller söka akut om jag tycker det behövs. Eventuellt skulle man ju kunna tidigarelägga Elmers rutinbesök som är om 2,5 vecka. Men ja, jag hoppas ju att Elmers förkylning ska gå över och ta med sig allt konstigt så han blir sitt vanliga jag igen - NU, eller helst igår! Sköterskan skulle skriva en anteckning till Elmers läkare om det här iallafall.

Sen var det ÖRONEN ja. Han var ju då till Öronmottagningen igår. Båda rören sitter där de ska!!! HALELUJA! På den dåliga sidan hade han dock en klump av snusk som hon fick suga bort och så hade han en massa klet bakom trumhinnan men röret skulle funka sa hon och hon sa att han omöjligen hade ont i öronen (så skriken är något annat). Utan rör skulle han haft en saftig ÖI nu så han fick utskrivet lite starkare örondroppar + nässpray och fick en ny tid om 2 veckor för hon vill se hur det blivit.

Undersökningen var barnplågeri på högsta nivå. Han har nog aldrig panikskrikit så. Eller jo, när han skulle röntgas och vi försökte utan lugnande. Han börjar bli stor och minns och börjar ogilla sjukhusmiljö :-( ville ju inte att det skulle behöva hända! Men när det gäller barndagvården så kommer han iallafall få lugnande nu nästa gång för att ta blodproverna.

Jahapp ...var det något mer? Jo just ja, han är kass i magen som vanligt. Men det var ju ingen ögonbrynshöjare direkt...

Nåja, livet med bebisen-med-den-lustiga-hudkostymen går vidare...

SÅ HÄR började det.
Läs det inlägget. Det är skrivet när Elmer var 3,5 timme gammal. Allt var en enda röra i huvudet. Jag hade fått en bebis, en prickig och ingen visste något över huvudtaget. Jag satt ensam ute på balkongen (fick inte ha datorn igång inne på förlossningen), M hade åkt hem till de andra barnen och en våning upp på Neo låg min lilla pojk med en sjukdom som ingen i huset sett förr. Spännande fall, det märktes ju rätt tydligt att det livade upp lite bland personalen att få en nöt att knäcka och inte bara de vanliga barnen med vanliga sjukdomar som alla vet vad det är.

Jag tyckte inte det var lika spännande :-( jag var i chock. Vi har fått en bebis, världens finaste ...men något är fel.

Tänk om jag vetat då vilket liv och vilken resa fylld av oro och vårdkontakter vi hade påbörjat...

Busunge på öronmottagningen ;-)

mms_img29013 (MMS)

Busunge på öronmottagningen ;-)


Godmorgon eller vad man ska säga?

I had one of those nights again ...vakennatt med andra ord. Sov mellan ca 19:00 och 22:30 igår kväll och har varit vaken sen dess. Kanske jag behövde det? Ensamhet och tystnad, inte ens vänner på nätet som "stör". Bara jag och mina tankar. Min sorg och bearbetning av alla känslor. Känns dock inte det minsta bättre. BEHÖVER DIG, bara dig, höra din röst, veta vad du tänker och känner nu. Hur känns det?

Nu har Alleballe kommit hem och Elmer är också vaken. Själv väntar jag på kaffet, nattens balja är slut. Mycket kaffe blire minsann, säkert inte jättenyttigt, speciellt inte när man har kronisk magkatarr ;-) men skit samma.

Mycket att göra idag då, skönt att börja dagen tidigt *LOL* dvs börja dagen redan igårkväll då med andra ord ;-) har förrutom att sörja även hunnit läsa på lite inför provet jag ska ha i eftermiddag i Biologi B. Celler och dess uppbyggnad. Borde kanske vara högaktuellt och intressant för mig med en pojk med muppiga Langerhans celler och Mastceller men nää det är bara en jäkla massa nya konstiga ord. Sjuttioelva ologiska termer man ska lära sig utantill på en och samma gång. Veta vad varje liten pluttig grej i cellen heter och vad den gör :-/

Ser däremot fram emot senare del i kursen om blodet och om immunförsvaret! Där börjar vi komma in på intressanta grejer och Elmers sjukdomar och mina intresseområden.

Men PUST så många egna arbeten jag måste göra! Har inte ens kolla på alla och har inte börjat med NÅGOT över huvudtaget. Börjar få lite panik. Dessutom ska jag ha det där JÄVLA FÖRBANNADE HELVETESPROVET i Matte B nästa vecka. Nationella provet som är så viktigt och avgörande, som jag inte gjorde förra terminen. Klarar jag provet så är jag äntligen klar med kursen och får betyg och har alla ämnen som krävs för att söka till SSK programmet. Får iofs lov att göra om provet om jag misslyckas men jag ska hinna också :-/ Äckliga jävla Matte! DÖD åt det ämnet!

Men hallå? Det är matte i SSK utbildningen också. Javisst, det är hårda krav på den också, men det finns en viktig skillnad - räknandet sätts i ett sammanhang, man räknar med ett SYFTE och det är det som jag har så svårt för i matte annars. Jag klarar "textuppgifter" hur bra som helst - när räknandet får ett syfte. Jag är lixom inte dum i huvudet men jag har extreeemt svårt för att bara sitta och räkna med siffror utan att det ska "vara till något". Känner bara "Varför?" och att det är onödigt. Bara en massa regler hit och dit och jag är inget stort fan av regler (Nähä? Åh fan!) ;-) hahaha matte är enbart "Så här är det, så här gör man, punkt slut" och Beckah är enbart "Varför då? Vem har sagt det? Vem har bestämt det? Om jag vill göra på ett annat sätt då?" precis som jag är när det gäller allt annat också, ifall någon missat det.

Nog om det, nu är kaffet klart!

Neeeej! Det får inte vara så!

Inte så positiv uppdatering om Elmer:

Elmer har skrikit och gnällt som sjutton idag på dagis. De var på väg att ringa flera gånger men stod ut eftersom han inte hade feber. Idag har han dock INTE varit glad och sprallig sen han kom hem :-(

Nu tog jag och tittade i öronen med min öronlampa. Man ser ju inte jättebra men bättre än bara ficklampa iallafall. Men FYYY FAN! För det första skrek han som en stucken gris så det måste ha gjort ont och USCH på ena sidan är det ett enda virrvarr av blod, klet, snusk och vad som ser ut som en helt trasig trumhinna? Såg inget rör heller? :-o och då har han ändå rätt rejäla rör som dessutom är blåa så de syns. HOPPAS VERKLIGEN att det är kvar för det var på hans problemöra = garanterat fortsatta besvär = garanterat ny operation :-( :-(

Nu är det Alvedon som gäller och Öronmottagningen imorgon bitti.

HÅLL TUMMARNA som fan nu att det inte alls ser så farligt ut när de kollar med ordentliga grejer (mikroskop) och att röret är kvar!!!

Vill inte vill inte vill inte!

Alvin däremot har mått utmärkt idag... tur att jag haft fel unge hemma två dagar i rad nu och att de bytt plats lixom...?!

Alvin hittade sin dagisfröken Nena på skol...

mms_img14908 (MMS)

Alvin hittade sin dagisfröken Nena på skolan :-) gött tyckte mamman.


Hela mitt hjärta ...och lite vardagssnack ;-)
Till dig. Du vet vem du är, det är jag övertygad om.


***********


Till resten av bloggläsarna då:

Halloj och godmorgon :-P

Hemma med sjukt barn idag då. Ja barnet med ÖI men han mår rätt bra.  Är varm men klagar inte över örat alls och får ingen alvedon eftersom kroppen använder feber för att bekämpa infektioner så den tar jag bara bort om ungen har ont eller är påverkad allmänt eller har väldigt hög feber. Eftersom han mår så bra så slipper vi nog Penicillin också. Gött det så slipper man bidra till att skapa resistenta bakterier i onödan ;-)

Elmer lämnade jag på dagis och idag sa jag till dem att bara ringa om han får hög feber eller halvt slår ihjäl sig, INTE om han bara är gnällig som igår!

Har en en lektion idag som jag både vill och måste gå på så snart tar jag med mig Alleballe och åker till skolan. Det går säkert bra.

Har pratat med Öronmottagningen i Borås som tyckte jag skulle komma med Elmer men jag bad om att få gå till Skene istället så hon fixade en tid imorgon 09:30. Bellen har en tid på BVC kl 09:00 också så det passar ju bra (samma hus).

VÅÅÅÅREN är här hos oss :-D

Igår var det så varmt att barnen kunde ha fodrade vanliga tröjor och tunn mössa när vi gick till VC :-) Alvin hade gympadojor. Jag var ute på vår uteplats i bara skjortan och det var helt lagom. Samma fina väder idag I'm LOVIN' it! Hoppas det håller i sig! Vill verkligen ha vååår på riktigt nu! *trycker upp i ansiktet på er som har kallt och snö ännu mouahahaha*

Usch usch usch ligger efter med sååå jäkla mycket i skolan och den här veckan har ju inte direkt hjälpt mig! Barn hemma hela veckan *hjääälp* tänk om jag sumpar den här terminen :-( vilken KATASTROF!!!! Mår skitdåligt när jag tänker på det :-( :-(

Nepp nu ska jag dricka lite mer kaffe och njuta av våren ;-)


Hur var det med öronen nu då?

Jahopps det var väl ROLIGT då...

Det hela började med att dagis ringde och sa att Elmer varit helt utom sig och bara skrikit och gråtit hela förmiddagen. Vägrat äta, vägrat dricka och bara varit helt förstörd. Så jag fick gå och hämta honom och tog med mig Alvin också som då var pigg och kry och hade inte sagt något om ont i örat.

Kommer hem med världens piggaste, gladaste, spralligaste Elmer och han hade inte tillstymmelse till feber heller (37,4 grader). Alvin däremot var vanlig bara en stund (var ute och lekte lite) och sen tvärvände det! Han gick och la sig och somnade på högen med rentvätt kramandes en fotboll hahaha skitsött.

Jag hade redan fixat en tid på Vårdcentralen då eftersom jag ville ha bådas öron kollade. Så strax före 15 traskade vi iväg. Då var Alvin riktigt riktigt dålig. Hög feber och bara grät så han och Elmer fick trängas i vagnen. Väl där blev det en del väntan och Alvin låg och sov i vagnen medan Elmer RÖJDE och sprang hit och dit genom korridorerna.

In och träffa läkaren som kollade Elmers öron först. Hon kunde inte se se bra eftersom han har rör och så. Ena sidan såg kladdig ut och så var hon osäker på hur rören satt osv. Hon försökte få tag i Öronmottagningen här i Skene men inget svar. Det behöver kollas med mikroskop eftersom otoskop inte räcker.

Sen kollade hon Alvins öron och visst har han Öroninflammation (som jag redan sett själv med min öronlampa i morse så det var ingen överraskning).

Läkaren sa att vi skulle testa med alvedon och nässpray ett dygn men skrev ut ett recept så vi kan hämta ut penicillin till honom om vi vill om det behövs.

Vad gäller Elmer så ska jag ringa Öron i Borås imorgon och fråga om vi måste åka in eller om vi ska gå till öron i Skene. Någon behöver iallafall kolla ordentligt i öronen på pajken. Jag har ju hållt på med dropparna en vecka nu också så det borde vara bra fast det ser inte riktigt ut så (med otoskop iallafall).

JIPPIE GUUUUD VAD JAG ÄLSKAR NÄR BARNEN ÄR SJUKA, DET ÄR SÅ UNDERBART! EN REN NJUTNING! MEEER SÅNT! Tar inte alls någon tid i anspråk och det är väldigt gratis när man måste åka till Borås också och medicinerna är rena glädjen att kasta pengar på!!!

(tillägnat idioten som föreslog münchausen by proxy för ett tag sen)

Den jag skulle hämta på dagis för att han ...

mms_img10656 (MMS)

Den jag skulle hämta på dagis för att han var sjuk är sprallig och glad. Den jag tog med hem på köpet mår skit och har feber.


Vi hade iallafall tur med vädret. På väg t...

mms_img21078 (MMS)

Vi hade iallafall tur med vädret. På väg till vårdcentralen med fyra onda öron


GeKås mars 2011

Orkar bara visa en del av grejerna för det blev så jobbigt att fota och så är det jobbigt att fixa bilder och ännu jobbigare att ladda upp :-D hahahaDiverse småkrafs. Exempelpris: Solbrillor 50 spänn. Smågrejerna kostade typ 5-15 kr/st, Nivea Ideal Finish 80 kr.


Kofta 150 kr


Jeansleggins strl S 130 kr. Idiotisk modell! Jag brukar ha problemet att jag får ta byxor som passar mina breda höfter och då blir de för sladdriga i benen, men näää inte på dessa. De sitter jättebra upptill och så är vaderna så extreeeemt smala att de knappt går på? öööh? Hur ska man se ut för att de ska sitta bra egentligen?


Figursydd skjorta strl 34 140 kr. Syns inte men den är randig och lite flammig i färgen.


Tröja typ 70-80 kr strl S tror jag finns nästan inte XS på något. Skitsmart design ...not! Den sitter tight på höfterna och blir pösig över magen och viker sig. Ansiktet ser helt stört ut hahaha :-D

'
Väska 150 kr


Figursydd tunn regnkappa strl S 230 kr.


Korta leggings, från barnavdelningen 35 kr :-) likadana på damavdelningen kostar 60 kr hehe. Tyvärr tog jag strl 170, skulle tagit storleken mindre (orkade inte ta av och jag hade dem på när jag skulle fota). Man ser här även ett par av de nya skorna :-)


Från skokanonen. Mellan 200-300 kr/paret.


Victors från Skokanonen 200 kr


+ en hel del till som jag verkligen inte orkar visa. Underkläder, haremsbyxa i piratlängd från barnavdelningen, någon till kort leggings, enkel klänning, nån tröja osv. Kanske några till grejer.


Nope. Blev ingen regnoverall för Elmer vägrade båda. Puttade undan och skakade på huvudet och ja, han behöver ju egentligen ingen så jag hoppade det.

Underbart underbart underbart

Today is a good good daaay :-)

Hej världen! *vinkar*

Oj så tyst det blev i bloggen :-) jag har haft lite annat för mig. Dels var mina småkillar hemma igår pga stängt dagis men så har jag också hittat en ny favoritsida att hänga på ;-) http://www.qruiser.com mmm I LIKE! Men nu är jag här i bloggen och uppdaterar lite :-)

Lite bilder från GeKås-shoppingen kommer, jag lovar. Vet att en del var sugna på att se, har tagit bilder, bara inte orkat/hunnit fixa.

Apropå bilder ...så har jag två grejer att berätta :-) ena grejen är att jag fått se bilden till VeckoRevyn och den är helt okej faktiskt :-) ni kommer få se där hur magen egentligen ser ut när det inte är suddiga mobilbilder. Men ja, det får ni se när tidningen kommer ut ;-)

Den andra (roliga) grejen är att det blir fotografering igen snart :-) fast inte för en tidning då utan för en fotograf som gärna ville låna mig som modell efter att han hittat mina bilder från senaste tiden på nätet (och ja, det är en seriös person som kommer härifrån Skene och vi har gemensamma vänner och blabla. Viktigt att skriva ut det här tycker jag, dels så ingen tror jag är dum i huvudet och dels (framförallt) för att understryka att man inte inte INTE ska nappa på sådana förslag på nätet från okända som kallar sig fotografer och vill ha dig som modell. Det är livsfarligt. DON'T DO THAT GIRLS!).

Nog om det :-)

Hur mår barnen då?
Ja, Victor mår utmärkt vad jag vet :-) Elmer är snorig och har halsen full av sina röda prickar. Ser ut som han snart kommer att få så där som när det var som värst i höstas. Vi får väl se. Inget biopsisvar ännu, 4 veckor sen provtagning igår.

Alvin har Öroninflammation på ena sidan. Eller ja, jag tror det. Men man behandlar ju inte det längre och han är på dagis. Jag sa till dem att ringa om han får ont på riktigt eller feber. Hans provsvar från Borås har jag inte hört något om alls så de bör ju sett kalasbra ut alltsammans. Han är dock som vanligt så jag vet inte. Men det kanske är sån här han ska vara nu? Var tog min glada sprallige kille vägen? :-(


Nej, nu hinner jag inte skriva mer för stunden, vi hörs!

Visa vad jag handlat? Visst, här ;-)

mms_img71441 (MMS)

Visa vad jag handlat? Visst, här ;-)


Martin shop. Alvins kommentar; HÄR FINNS D...

mms_img63677 (MMS)

Martin shop. Alvins kommentar; HÄR FINNS DET EN MASSA LEKSAKER! :-D lol jajemän sa mamman lika högt medan pappan skämdes ihjäl haha man får inte vara pryd. Då blir livet tråkigt :-)


Äta lite buffé :-)

mms_img63676 (MMS)

Äta lite buffé :-)


Elmer väljer regnoverall :-)

mms_img63675 (MMS)

Elmer väljer regnoverall :-)


20 minuter kvar. *plågas*

mms_img64515 (MMS)

20 minuter kvar. *plågas*


Must have done something right <3

That's my boy! *stolt* :-)
Magen efter 3 barn!


Ja ...här kommer den då ...magen utan tröja ;-)

Totalförstörd navel, jag har flera cm mellanrum i mitten (mellan muskelraderna på magen), en påse av jätterynkig uttöjd hud längst ner (efter-bebis-påse) :-).

Ser ÄNNU värre ut i verkligheten för detta är suddiga mobilbilder ...och ja, jag har till och med ÄNNU mindre bröst än så efter 3 barn och de ser ut typ som magen i skinnet *LOL*, den här Bh:n är vadderad (Bombshell från Lindex *hett tips*) ;-)

Så där ja, det här är sanningen.

Bryr jag mig? Nääää Den här kroppen har burit, fött och ammat tre underbara pojkar och det är jag stolt över så det gör inget att det finns en en massa synliga spår :-)


********************

UPPDATERING

Pinsamt, men jag måste ju påminna med före-bilden:

Berätta om sexuell läggning

En läsarfråga...

Fråga:
Har du berättat om din sexuella läggning för dina barn (läs: Victor, de andra förstår väl inte riktigt). Hur gick du då tillväga?

Svar:
Hm ...pratat om min sexuella läggning? Ser inte riktigt varför jag skulle göra det? Det gör man ju inte när man är hetero? Eller brukar man sätta sig ner och förklara för barnen att "jo ni förstår att mamma och pappa är heterosexuella och det innebär att..." :-) så nej jag ser absolut inget behov av att meddela mina barn, det märker de väl om de tycker det är intressant.

Jag lär mina barn att man får bli kär i VEM MAN VILL. Mina barn tillåts inte tycka att det är konstigt alls med hbt-personer, det får de inpräntat från födseln och så har jag alltid gjort, så min förhoppning är väl att det är ganska ointressant för dem vem mamma blir kär i, det intressanta är om mamma blir tillsammans med någon och att hen är trevlig och bra med barnen - oavsett kön.Men KOLLA DÅ!!!! Kolla!

Hahaha inte för att skryta men...

(eller jo förresten, det är det visst!) Hahahahahaha :-PFrån Borås Tidning i söndags :-))


Tack Sandra som skrev en kommentar hos mig idag och berättade om detta (annars hade jag för fasen missat denna stora händelse *LOL*) och tack till Linda som fotade av sin tidning och mailade ;-)


*skratt* :-)

Några av de bästa Facebook-skämten i veckan :-)

Ja, jag har trist humor, jag veeet :-P Men det får ni stå ut med om ni ska hänga i min blogg (apropå alla gnällfisar som inte uppskattade GeKås-skämtet).


Nåväl, varsågoda:


Fas 3 kille är på arbetsförmedlingen:
- Har ni jobb åt mig?
Arbetsförmedlaren:
-Ja, vi fick just in ett ledigt VD-jobb på ett stort företag.
-Du inte får skoja med mig så!!
-Men det var ju du som började?!


****


Vanligaste sexställningen inom äktenskapet är såkallad doggystyle:
Mannen dregglar, tigger och ber. Kvinnan rullar runt och spelar död..


****


Den gamle mannen vaknade upp mitt i natten av att han hade världens ståfräs. Den var som ett härdat stålrör. Han väckte upp sin fru och visade stolt upp sin ballefjong, så frågade han: vad ska vi göra med den här rackar'n? -Eftersom det är evigheter sen den såg ut så där, sa frun, så tycker jag att du ska passa på att tvätta den nu när alla rynkor är utslätade...Upphetsande *mmmm*Yam yam :-)

Poker

Vill bara säga något om Poker...

Poker blir bara mer och mer populärt att spela och framförallt på internet. Men det inte alla vet om man spelar poker online är att det finns något som kallas för rakeback som är en slags återbäring. Spelar du online poker utan rakeback så kommer du att förlora pengar hela tiden så länge du spelar och det kan handla om hur mycket som helst beroende på hur mycket poker du spelar. Men för en genomsnittlig pokerspelare brukar det handla om ett par hundra dollar i månaden och det blir ju en hel del om man slår ut det på ett helt år. Världens just nu största pokersida online heter Pokerstars som har oerhört många spelare online varje dag och de har även helt sjukt stora promotions för att locka spelare. Men som sagt så ska du skaffa Pokerstars rakeback om du ska spela på Pokerstars. Och det ska du såklart göra på vilken sida du än spelar på om det går att få.
 
Men poker är inte det enda casinospel som har blivit så populärt på internet. Det finns som säkert de flesta vet massor med andra casinospel som blackjack, roulette, slots och så vidare. Och på många online slots spel kan man vinna extremt mycket pengar. Just nu ligger den största jackpotten på strax under €5 miljoner, inte illa.

McChicken dressad som en McFeast blev dage...

mms_img55879 (MMS)

McChicken dressad som en McFeast blev dagens lunch :-)


Polis, Öronmottagning och Barndagvård ;-)

Ja då har jag pluggat lite då och mer lär det bli under natten. Jobbigt när man är en natt-kreativ människa samtidigt som man har barn som kräver att man ska kliva upp i ottan. Tur man är ung ännu ;-)

Kan väl berätta lite om mina runt-ringningar idag också.

För det första så ringde jag polisen för att höra hur låg till med det där omhändertagandet förra lördagen. Jag kunde inte få några detaljer av uppenbara skäl så mysteriet är fortfarande helt olöst och vi har fortfarande inte en susning vad som hände och varför. Men det viktiga då; "alla" påstod att det här får konsekvenser vad gäller soc och körkortet. Helt fel! Så är det inte alls när det är en engångsföreteelse och man är vuxen (dvs över 18 år) sa polisen. Det var ju skönt det iallafall.

Sen ringde jag Öronmottagningen angående Elmers öron som jag berättade om innan idag. Fick prata med en sköterska som hade en trött och tråkig attityd. Jag förklarade att det är tjockt med torkat blod på ena sidan och att röret är på väg ut på andra sidan. Jag sa att det tycks blivit ett större hål i tumhinnan där röret halvt om halvt tagit sig ut. Hon ba "eh, ja det är klart det är ett hål, vi har ju gjort hål för att sätta in röret" Jag suckade inombords (näe? åh fan! har ni gjort hål?!) och svarade att ja, naturligtvis, men jag menar att hålet alltså verkar ha blivit större.

Hon blev föga imponerad och föreslog att jag skulle droppa med Terracortril-droppar och se vad som händer, om det löser upp blodet på ena sidan och om röret glider ut på andra sidan. Annars får jag väl höra av mig igen, la hon till med oengagerad röst.

Jag frågade när han kommer få en kallelse. När det gått ett halvår svarade hon. Nej, läkaren sa efter 3 månader, menade jag men hon envisades surt med sina 6 månader men kunde för all del kolla journalen då, vilket hon gjorde och fick erkänna att det ju var i april, när det gått 3 månader... "så det kommer väl en kallelse någongång".

Ja, så med andra ord ska jag börja droppa, eller har redan börjat rättare sagt. Jag har en lite bättre ficklampa att kolla öronen med nu :-) en otoskop-liknande bra pryl som jag köpte på e-bay för 43 kronor inklusive frakt hahaha e-bay is the shit!!! Har redan vid 2 tillfällen kunnat kontatera att Alvin inte haft öi när han haft feber och sagt att han haft ont i öronen och på så sätt har vi sparat in på två besök på Vårdcentralen :-)

Jag har även ringt Barndagvården idag - om Alvin skulle ska lämna ett avföringsprov (Calprotectin) men jag har inte lyckats få till något än så jag ville veta om det var nödvändigt. Pratade med "Elmers sköterska" (som också var den som träffade Alvin då) och hon tyckte nog att det var lika bra men ska fråga Elmers läkare också men gissade att hon kommer säga samma sak - bäst att ta provet.

Sen pratade vi om en massa andra saker, avdelningens flytt och om proverna som ska tas på mig och Elmer och skickas till Karolinska Institutet och så där (Alvin, M och barnens farmor tar sina prov på Vårdcentralen sen). Tanken har egentligen varit att Elmer ska slippa venösa prover framöver eftersom han är så extremt svårstucken men provet till Ki går inte ta kapillärt så vi pratade lite om hur vi ska göra och kom fram till att det får bli lite lugnande, Emla och hoppas på det bästa. Det värsta som kan hända nu vad gäller stick det är ju att Elmers rör trillar ut ordentligt och att han behöver sätta in ett nytt under narkos - hur sjutton ska de få till en PVK? Det gick ju inte lysande sist precis! Jag håller fortfarande fast vid att jag tycker att han skulle ha en Port-a-Cath men det tycker då inte hans läkare tyvärr.

Det är trivsamt att ringa Barndagvården, det känns så hemma nu efter 1,5 års regelbundna besök där. I snitt har det nog faktiskt varit en gång i månaden om inte mer? Ibland har ju Elmer fått gå flera gånger i månaden och nu har det ju varit operation också och Alvins besök där så jag känner mig väldigt hemma. Samma personer som funnits med sen Elmer var 4 veckor gammal och kom dit första gången. Jag trivs och tycker jättebra om dem alla som tar hand om Elmer.

Jahapps och sen har det varit några viktiga telefonsamtal till som jag inte behöver gå in på, så ja, det gick en jäkla massa tid till att ringa runt idag men många av samtalen var sådana där "skönt-att-äntligen-ha-det-gjort" ;-)


Onsdag imorgon vilket innebär heldag i skolan :-)

Fuck semlor. Här kör vi sockerkaka :-)

mms_img23985 (MMS)

Fuck semlor. Här kör vi sockerkaka :-)


Visst har mitt armband blivit fint? :-) <3...

mms_img64961 (MMS)

Visst har mitt armband blivit fint? :-) <3 making a statement <3


Mest om Elmer ...lite annat

Nu var det tyst i bloggen igen :-) bäst att uppdatera lite...

Jag har varit på utvecklingssamtal med Victor och sen uträttat lite ärenden (läs: varit och solat). Nu sitter jag och ringer runt lite viktiga samtal innan jag ska plugga som sjutton innan barnen hämtas. Ikväll blir det spanska.

Ja det var väl min extremt intressanta dag det hahaha

"Ringer runt"? ja, bland annat till Öronmottagningen i Borås (lunch nu) för jag har tittat i Elmers öron och det ser ju inte toppen ut. Redan direkt efter operationen började ena röret smyga ut men jag tänkte att det finns en hake på baksidan så det borde inte göra något. Jo ...nu ligger hela röret i hörselgången, trumhinnan ser trasig ut och endast en liten bit av röret sitter kvar där inne bakom. Naturligtvis väldigt svårt för mig att se utan riktiga grejer att titta med men ja, så ser det ut när jag tittar.

På andra sidan (där han blödde så himla mycket efter operationen) så är det TJOCKT med torkat blod som täcker hela trumhinnan och så har det varit ända sen operationen. Röret ser dock ut att sitta bra så det borde ju bli luftat som det ska ...ja dvs om inte röret är igentäppt av torkat blod det också :-/

Hm... ja vi får väl se vad de säger men jag tycker nog att de borde titta på det iallafall.

Är det inte det ena så är det fanimej det andra med Elmer! Väntar för övrigt fortfarande på biopsisvar men det har ju bara gått 3 veckor så det bör vara ca 2 veckor kvar att vänta. Han ser fin ut i blöjområdet :-)) en del prickar på halsen precis som han hade i höstas och så har han oftast kass mage igen och lite lätt feber då och då (kollar inte så ofta men i lördags hade han 38,2).

Ja det var väl vad jag hade att berätta för stunden. Nu blir det dagens femte kopp kaffe innan jag kan fortsätta ringa igen kl 13.

ROSA DAGEN *viktigt*

Det började som ett fint initiativ Facebook för att visa stöd för den lille rosaälskande 6-årige pojken Isak som blev knivskuren i skolan av en jämngammal pojke*

Den 7 mars sattes som datum för ROSA dagen då alla skulle bära något rosa.

Idag bär vi något ROSA alla 4 i familjen för att visa att vi tycker att ROSA är en FÄRG inte ett kön! Det har ju jag alltid tyckt och mina pojkar har ofta rosa men just idag känns det extra viktigt att visa världen.

Det måste få ett slut på tramset med könsuppdelade barnkläder och färger som antingen tillhör flickor eller pojkar. ALLA färger är ALLAS! 

Aftonbladet
har också skrivit om detta, läsvärt.


* senare uppgifter säger att pojken ska ha blivit attackerad av andra skäl än just att han gillar rosa (och balett och nagellack) men det spelar ingen roll! Pojken mobbades av dessa anledningar och han är INTE ensam! Idag kan pojkar inte ha rosa hur de vill, så jävla tramsigt år 2011. Pinsamt rent av!

Vad fan lär ni era barn egentligen? (ni som är föräldrar till de här barnen som mobbar pga anledningar som dessa ovan nämnda). Jag lär mina tre söner att man får se ut hur man vill, ha på sig vad man vill, bli kär i vem man vill och bli vad man vill! Jag lär mina barn att det inte finns något som heter killkläder och tjejkläder, att det inte finns något som heter killgrejer och tjejgrejer. Så kanske fler borde göra?!!


Mer kärlek och respekt!


 
UPPDATERING:

Blev tipsad om Isaks mammas blogg där hon berättat hela historien och jag bara gråter :'-(

Underbara fina Isak och vilken FANTASTISK mamma! <3 <3 <3


Sanningen bakom Facebook-fasaden

Det är så otroligt störande med alla dessa perfekta och lyckliga statusuppdateringar man får upptryckt i ansiktet hela dagarna på Facebook (eh ...inte för att jag sitter där hela dagarna då *host*).

Visst får man vara lycklig och ha det gott men för fan - kom inte och påstå att det finns riktiga människor som ALLTID har det sådär perfekt!

Folk verkar inte ha några bekymmer alls? Själv är jag tvärt om - skriver precis sanningen, hur jobbiga barnen kan vara, hur mycket jag längtar till dagis öppnar på morgonen, hur pest det är för att jag måste diska och har hela veckans berg att ta tag i osv. Livet är inte rosenskimrande och ljuvligt lättsamt! Herregud!

Folk är väldigt noga med att skriva ut de dagar de lagat fina dyra 3-rättersmiddagar men "glömmer" att berätta de dagar det blev typ mackor, korv med bröd eller fryspizza. Berättar när maken kom med rosor en torsdag bara-så-där för att han är så underbar men "glömmer" att berätta att han dagen efter satt i lortiga kalsonger och fes i soffan, gnällde, gapade och vägrade ta disken. Berättar när sjumånadersbebisen är så underbar, sover hela natten, kan sitta själv, äter så duktigt, ler och säger mamma men "glömmer" att berätta två månader senare när ungjäveln börjat vakna och skrika hela nätterna igen och kryper omkring på dagarna och petar i kontakter, drar ner bordsdukar, äter hundmat och river ut allt ur köksskåpen och bara är en allmän plåga.


Skrev om det här på facebook idag, en lite bitter kommentar:

"Vissa skriver ju inget om familjelivets baksidor utan allt är guld och gröna skogar hela tiden. En fasad utåt. Åh vi har städat och bakat och jag har lagt 3 timmar på att laga söndagsstek och sen ska vi gå på skogspromenad hela familjen blablabla"


Men då kom Anna och berättade för mig hur det EGENTLIGEN ligger till ;-) Underbart!

"Du har bara inte rätt kodnyckel...
* Städa= eftersom frukosten kastades i golvet städades detta snabbt med trasan.
* Baka=jag slängde in ett par frysta frallor i ugnen.
* 3 tim. söndagsstek=jag glömde visst köttfärslimpan inne för länge, hoppas innersta
kärnan är ätlig. 
* Skogspromenad=om jag ser det kaos barnen lyckades åstakomma under tiden jag släckte branden i ugnen en sekund till blir jag TOKIG, måste ut!"


Köttfärslimpan :-D hahahaha att jag inte dog! Det var iofs rätt nära eftersom jag drack vatten när jag läste och satte vattnet i halsen, fick en kallsup, men kunde ändå inte sluta skratta.


Uppdatering:


Ett stycke ur Theresas underbara kommentar hahaha:

"Städar gör jag bara när barnen vill ta hit kompisar för då passar det inte ...TYVÄÄÄÄRR BARN INTE IDAG EFTERSOM JAG STOOOOOOORSTÄÄÄÄÄÄDAR (läs sitter vid facebook med en disktrasa i handen)."

HAHAHAHA Klockrent :-D


Wiii :-D

mms_img24720 (MMS)

Wiii :-D


Ute och rastar odjur ;-)

mms_img52185 (MMS)

Ute och rastar odjur ;-)


Bjuder på ett stycke ur min novell ;-)

*Det kliar i fingrarna* Hahaha :-D Skulle vilja bara typ flänga upp min novell i bloggen :-P men det går ju såklart inte för sig. Inte nu, inte än iallafall. Den måste ju bli typ klar först och främst :-/ asså vi ska ju ge varandra kritik i Litterär Gestaltning-klassen och sen kunna göra ändringar efter varandras råd.


Men ...kan väl ge typ ...några pyttesmå bitar från ur texten...? :-)

Enjoy :-)


"Känslorna styr och våra kroppars rörelser följer med, känner dina varma händer vandra över mig medan våra munnar förenas och bådas ögon sluts."

"Låter min mun försiktigt och sakta svepa ner längs med din hals med lätta varma kyssar på vägen och lyssnar på responsen i dina tunga andetag. Allt sker på samma gång nu, ingen av oss tänker något utan följer bara med i upphetsningen när kläder dras av och faller mot golvet och hud når hud med en magisk varm känsla som plockad ur min fantasivärld."

"Jag vill känna, ta på dig, känna dina bröst i mina mjukt rundade händer. Låter mina försiktiga kyssar möta dem och båda måste dra efter andan. Du av beröringen och jag av de enorma känslorna inom mig som får mig att känna mig berusad av lycka över ögonblicket."

"Hettan mellan oss tycks värma rummet. Världen utanför finns överhuvudtaget inte längre. Det är bara du och jag och magin som förenar våra kroppar likt pusselbitar menade att sitta tillsammans."**


I brist på passande bilder ;-) ...här får ni Britney Spears och Madonna. Den här bilden har nog alla sett förr? En av de mest kända kyss-bilderna (med två tjejer) skulle jag tro?HAHAHAHA Vilken komedi!!!!

Satt och plågades, mådde illa, skämdes, var beredd att fly landet och flytta någonstans där invånarna har hjärnor och en IQ högre än ett snitt på 50.

Började nästan skratta när det i omgång efter omgång bara kändes: VAAA?!! det MÅSTE ju ska vara TVÄRT OM?! skrev det på facebook också när Shirleys Änglar åkte ut:

"Haha nu fick jag det bevisat! De har vänt siffrorna och ropar upp de med minst röster. Pinsamt när de upptäcker felet och ska berätta för alla deltagare :-D"


Sen kommer det...

HAHAHA AND I LOVE THIS:

Tittarstorm (Aftonblaskan)

Röstningsmiss (Expressen)


"ska inte ha påverkat resultatet" Hahaha nä visst...

Detta förklarar de så här:
"- Under sändningens första tre dueller korslades Radiohjälpsnumren under snabbreprisen. Det hela är högst beklagligt, men har inte påverkat utgången av tävlingen. Om man räknar bort samtliga Radiohjälpsröster i de tre första duellerna så kvarstår ändå resultatet. Rätt bidrag har skickats till finalen i Globen, säger Thomas Hall projektledare Melodifestivalen 2011."

Eh...va? Så om man endast räknar de röster som kommit till de billiga numren så blir resultatet det samma. Jaha? So? Om det skulle vara så att tondöva mupplon som röstar på Sara Varga är snåla och bara röstar på det billiga numret då? Medan musikbegåvade intelligenta varelser som röstat på de bra låtarna valt att ringa de dyra numren mest? Hur funkar logiken här...?


Detta är från SVT:s egen sida - vad folk tyckte före tävlingen ikväll:
Är det sådana här skandaler mina TV-licenspengar går till? bara undrar ...för det är ju inte direkt gratis med Tv-avgiften om man säger så (och JA jag tillhör dem som betalar).


VAR fan tog mina låtar vägen??? VAR är Loreen och Pritchard??!


SKIT samma om reslutatet är "riktigt" det går inte garantera! Ingen kan säga detta säkert! Låt ALLA vara med i finalen eller kör om andra chansen! Allt annat är orimligt orättvist för dem som åkte ut ikväll!


JAG kan garantera att det MÅSTE vara något ALLVARLIGT fel när Kvinnojourens informationsfolder går vidare!!! (dvs. Sara Vargas pinsamt dåliga låt).

Min kommentar på facebook när Vargas gick till final:

"Vad är det för jävla idiotkärringar som sitter hemma och fiser ont och ringer och röstar som om det vore heta linjen???!!!"

Det beskriver ganska väl mina känslor ;-)SVT: "Vi skäms"

Näe? Åh fan!

Låtar som är ♥ DU ♥
Ikväll är det Melodifestivalen - andra chansen och jag är otroligt laddad!
Lite löjligt. Jodå, jag hör dem som sitter som klistrad ;-) även vanligtvis, vill diskutera låtar, förfasas över vilken skit som presenteras osv. Men just ikväll känns det viktigare än vanligt.

Åh det här är så supertöntigt! But here it goes... sen en vecka tillbaka är det två låtar som gått på repeat runt runt runt runt. Jag är lite galen (no shit...) och brukar göra så här när jag hittar en låt jag gillar. Normala människor orkar kanske lyssna på en låt 5 gånger - jag kan lyssna på repeat dygnet runt i 5 dagar utan att tröttna. Det här gör att jag alltid kopplar alla favoritlåtar väldigt starkt till det som händer och hur jag känner just då under dessa dagar/veckor (behöver inte vara EN låt, kan vara en hel liten spellista också hehe). Sen är det ihopkopplat för all framtid.

Ja till saken då... Linda Pritchard - Alive och Loreen - My Heart Is Refusing Me är de två låtar jag snöat in på för tillfället och ja, ni vet ju vad den här veckan innehållit till stor del - jupp, skriva novellen och sen kan jag ju erkänna att jag läst den om och om igen bara för att önska att det var sant. I Novellen beskriver jag min verkliga fantasi men där är det ingen fantasi - rörigt, hoppas det gick att förstå.

Dessa låtar är alltså HON för mig. Båda låtarna spelas ikväll i andra chansen...

Fler låtar som är HON för mig då ...som jag lyssnat på senaste tiden väääldigt mycket:
Bruno Mars' två låtar - Grenade och Just The Way You Are


Inte för att du läser det här tråkigt nog ...eller just för att du inte läser, tack och lov? Vet inte riktigt vilket av dem, svårt att bestämma mig. Men de här 4 låtarna är DU. Antagligen har du aldrig hört dem. Du är väl för fin för att titta på Melodifestivalen, eller hur? *s*  ;-)

På tal om låtar kopplade till personer :-) jag har två ex som jag har låtar med. Victors pappa och jag har Red Red Wine med UB40, så extremt viktig låt. Den är så avgörande att Victor inte hade funnits utan den här låten.

Den andra är med mitt ex för 9 år sen haha skratta inte, det är lite tokigt men ja det är iallafall Without Me med Eminem :-) vi har iofs fler låtar som är kopplade till året vi var tillsammans men det var den som var VÅR låt ♥

Övriga ex har jag ingen låt med men jag har många många låtar som är kopplade till perioder i mitt liv. I'll be missing you - Puff Daddy, Faith Evans är den underbara sommaren 1997 och sen har vi tex Usher - Yeah som är partyliv och säljarjobb i Borås våren ...eh vad var det? 2003? 2004?


Nepp nu har jag inte ork att räkna upp fler, men NI får gärna berätta om era om ni vill? :-)


Blodpudding skulle vara förbjudet...

mms_img65015 (MMS)

Blodpudding skulle vara förbjudet...


Det här MÅSTE ni se

I måndags var det Rare Disease Day i USA. Liam's Lighthouse Foundation arrangerade en träff i New York utanför Today Shows studio. Histio-anhöriga från hela landet kom för att vara med och vi som inte kunde närvara fick våra barn "adopterade" för att kunna visa världen The Faces of Histio.

Kan knappt titta på bilderna utan att gråta för jag blir så rörd över hela arrangemanget.

Det är så otroligt vackert. Så många engagerade människor!

KOLLA så fint! Där står de ute i regnet och kräver tid i rutan för att få berätta om Histio (HLH/FHL och LCH) och visar upp några av barnen som kämpar och har kämpat mot dessa vidriga sjukdomar.


En stor del av barnen på bilderna har redan förlorat kampen mot histio och fått vingar...


Det blev inte mycket TV-tid, några sekunder i sändning fick de. Men ändå, Today Show är STORT!♥ ♥ ♥  THIS IS OUR HISTIO FAMILY! ♥ ♥ ♥
Känns denna lilla LCH-prins igen? ;-) *s* förresten - Oj vad hon är lik Elmer som "adopterat" honom :-D haha ballt!


Utanför studion


Änglar och krigare...
MIN bebis i new York!


Två änglar. Karleigh (FHL/HLH) och Ellisyn (LCH). Ellisyn kallades Elle Belle, precis som min Ellebelle :'-( 


Ängel Abby. Snabbaste sjukdomsförloppet jag hört talas om. Hon blev akut sjuk, bara så där helt plötsligt från att ha varit frisk hela livet. Fördes till sjukhuset och var mycket illa däran. Dagen efter fick hon diagnosen - HLH och följande dag orkade inte kroppen mer och Abby somnade in  :'-(


Liam som förlorade kampen mot FHL/HLH och hans mamma som startat Liam's Lighthouse Foundation.


Änglabröder Matthew och Andrew. Så fruktansvärt tragisk historia. Lillebror var den som var sjuk i FHL. För säkerhets skull testade man storebror - om han hade på samma genmutation (trots att han då var frisk). Det hade han tyvärr och läkarna sa att det bara var en tidsfråga innan den skulle bryta ut. Lillebror Andrew hade nyligen gjort sin tredje benmärgstransplantation och kämpade med komplikationer men man beslutade sig för att ge även storebror en transplantation för att han skulle slippa hinna bli sjuk först. Storebror Matthew genomgick sin transplantation sensommaren 2009 och inte ens 2 veckor efter detta så fick lillebror ^^Andrew^^ sina änglavingar. Ett halvår senare, våren 2010 förlorade familjen även storebror ^^Matthew^^ på grund av komplikationer efter transplantationen.


Histiohjältar på TVSamma dag arrangerades på många håll i landet "balloon releases" för att hedra Histiobarnen:

Elmer <3
Minst sagt


Elmer, blå längst upp

TV-inslaget:


Klippet är 2 minuter - du HAR tid och du ORKAR se det ;-) kom igen nu! Elmer syns en halv sekund på 0:10

Som sagt, några sekunder fick Liams mamma prata (för sen skulle det sändas världens längsta intervju med fucking Charlie Sheen).

Hur som helst ...ett fantastiskt bra initiativ av LLF och jag önskar jag hade kunnat vara med <3Vill DU också göra något för alla Histiobarn i världen?
Klart du vill :-)

BRA! Då kan du stödja forskningen kring dessa sjukdomar. ♥ DU KAN RÄDDA LIV! ♥

Klicka nedan:

Histiohjältars insamling hos Barncancerfonden ♥ 


Vill du dela med dig av det här inlägget?

Det får du GÄRNA! Här är länken:

http://beckahbitch.blogg.se/2011/march/det-har-maste-ni-se.html

Lek, utslag och bröd? I brist på bättre rubrik.

Känner mig ignorerad och lätt irriterad apropå ingenting. Någon leker och jävlas lite eller har svårt att välja fot att stå på. Vilket det är lär väl avslöja sig snart. Stop playing with me. You're playing with fire and I promise you; you don't wanna go there...

Med det sagt så kan jag bli glada Beckah igen :-) känner mig fredagssprallig och uppåt. Lite avtrubbad och likgiltig inför tråkigheter känner jag. Orkar inte, vill vara glad och uppåt. Känns som inget negativt riktigt biter.

Vad syftar jag på? Well just nu (förrutom det jag inledde inlägget med) så handlar det väl om Elmers utslag. För ca en vecka sen såg det jättefint ut och ett par dagar senare totalt borta. Nu ikväll kan man se skuggorna av det i blekt rött. Exakt samma ställen. Kan mycket väl vara på väg att blossa upp igen. Helt sjukt, vad ÄR det lixom? Om det inte är LCH. Biopsisvaret lyser med sin frånvaro också. Men men skitsamma, kanske det inte kommer tillbaka, bara är så här blekrött och försvinner igen?

Men som sagt... känner typ mest bara "Jaha? So?". Vet inte om det är medicinen eller att jag blivit härdad av 1,5 år av sån här skit med Elmer. Jupp prick idag med. Elmer blev 18 månader gammal idag <3

Nepp nu ska jag dricka kaffe och fortsätta spotify:a, Facebook:a och bara mysa av att hänga på nätet :-D *något beroende*

Sugen på lite bröd, men inte vilket bröd som helst, måste vara ett visst speciellt bröd mmmm give it to me...


Happy happy happy <3

Så f*cking happy idag! *wiiie*

Dessutom är det FREDAG :-D min barnhelg ...inte för att jag hade stuckit ut och roat mig ändå förstås med tanke på förra helgens "bravader" hahaha.

I'm lovin it! Mitt liv alltså och precis just den här fantastiskt trevliga dagen :-))

Hoppas ALLA mina läsare känner samma lycka :-)

KRAM på er ;-)


Uppdatering:
YEEEEY! sim-kort med posten nu - JAG HAR TELEFON IGEN!!!!Ät brödet, vad fan ska man med korven till?

Installerar våren...
████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
20,11% complete


*gilla* - snodd från facebook, så ja, du kan kopiera den och sätta på din status om du vill ;-)


Oh lite värme nu hade ju inte varit helt fel! Vill ni ha lite värme?? Själv läser jag några rader ur min novell om jag fryser. Funkar fint ;-)

Nej nu är det snart dags att hämta odjuren på dagis och sen ska jag leka supermorsan och "laga" KORV MÉ BRÖ' till middag. Tjohej :-)

Ja, koppla ihop de två styckena här ovan så får du svaret på din fråga "ööh vad menar hon med rubriken?" dvs om du är listig nog ;-)

:-) :-)


Tips: glöm inte sova

KAFFE! Herregud så trött jag är!

Sov två timmar igår natt, mellan 03:30 och 5:30 och "natten" till idag sov jag mellan 18:30 och 20:30. Somnade alltså när jag nattade Elmer. Inte så förvånande med tanke på den fina och långa sömnen natten innan med andra ord.

Inatt har jag jobbat en hel del med min novell, fanns ju en del att fixa med den upptäckte jag. KANSKE på grund av att jag satte mig och skrev den en timme innan lektionen började igår ;-) Så typiskt mig. Alltid sista minuten ...eller ännu senare ;-)

Men men, nu är novellen mycket bättre, lite hetare, lite mer känslor, lite längre (5 sidor är den nu). Kanske till och med lägger upp den i bloggen i slutänden men först ska den fixas lite till när vi bytt och gett varandra lite tips i två omgångar. Jag ska iallafall läsa upp den på lektion när vi är klara med det här projektet. Hinner ju ladda några veckor innan dess, men skämmigt blir det definitivt. Lärarens första förslag var att vi skulle läsa upp våra verk i cafeterian med åskådare ...ba ...eh ...nej tack :-)

Häller i mig en massa starkt kaffe här nu och hoppas jag tar mig igenom dagen. Elmer ska till BVC på 18-månaderskontroll. Gött att MPR-sprutan redan är avklarad dock. Sen blire skola och sen plugga hemma eller om jag sitter kvar på skolan, får se.


Nä nu orkar jag inte skriva mer :-) Ha en bra dag allesammans!


Hett hett

Oh hett :-)

Vi skulle skriva en novell till Litterär Gestaltning och skulle ta med den idag till lektionen och byta med någon annan och så ska vi då ge konstruktiv kritik och sen byta med ytterligare någon annan och kunna fila lite på våra texter. Tydligen ska vi sedan även läsa upp dem högt när de är helt klara :-P mouahahaha det kommer jag INTE göra kan jag ju säga.

Ämne att skriva om: HELT fritt. Beckah valde att skriva en sensuell ...eller erotisk novell of course :-) *svettigt*

Visa upp här i bloggen? NO!

Trallala :-) :-)


Beckah är för övrigt glad igen idag :-)

Pinsamt värre *bjuder på mig själv*

Det här är så sjukt och pinsamt men jag får väl bjuda på mig själv lite :-)

Elmer är alltså 2 dagar gammal på ena bilden och det är min FÖDELSEDAG *snyft*Om man tar nya bilden här och lockar upp håret en massa och drar upp byxorna typ till revbenen. Vad tänker du på då? Samma som jag? *LOL*JO tyvärr... det ÄR sant... det ÄR jag på båda bilderna...

Resten av ego-bilderna ;-)

Ja, alltså det är ju rätt mycket ego-bilder här numera hahaha men jag skrev ju i fredags att jag tagit ett helt gäng och att jag skulle visa upp resten på lördagen och så gjorde jag inte det men ja... här kommer de :-)