ROSA DAGEN *viktigt*

Det började som ett fint initiativ Facebook för att visa stöd för den lille rosaälskande 6-årige pojken Isak som blev knivskuren i skolan av en jämngammal pojke*

Den 7 mars sattes som datum för ROSA dagen då alla skulle bära något rosa.

Idag bär vi något ROSA alla 4 i familjen för att visa att vi tycker att ROSA är en FÄRG inte ett kön! Det har ju jag alltid tyckt och mina pojkar har ofta rosa men just idag känns det extra viktigt att visa världen.

Det måste få ett slut på tramset med könsuppdelade barnkläder och färger som antingen tillhör flickor eller pojkar. ALLA färger är ALLAS! 

Aftonbladet
har också skrivit om detta, läsvärt.






* senare uppgifter säger att pojken ska ha blivit attackerad av andra skäl än just att han gillar rosa (och balett och nagellack) men det spelar ingen roll! Pojken mobbades av dessa anledningar och han är INTE ensam! Idag kan pojkar inte ha rosa hur de vill, så jävla tramsigt år 2011. Pinsamt rent av!

Vad fan lär ni era barn egentligen? (ni som är föräldrar till de här barnen som mobbar pga anledningar som dessa ovan nämnda). Jag lär mina tre söner att man får se ut hur man vill, ha på sig vad man vill, bli kär i vem man vill och bli vad man vill! Jag lär mina barn att det inte finns något som heter killkläder och tjejkläder, att det inte finns något som heter killgrejer och tjejgrejer. Så kanske fler borde göra?!!


Mer kärlek och respekt!


 




UPPDATERING:

Blev tipsad om Isaks mammas blogg där hon berättat hela historien och jag bara gråter :'-(

Underbara fina Isak och vilken FANTASTISK mamma! <3 <3 <3


Kommentarer
Postat av: Lotta

http://sannibus.blogspot.com/2011/02/berattelsen-om-isak.html



Här är en länk till den 6-årige pojkens mammas blogg, där hon skriver hur lille Isak har haft det.

Vet inte om du redan läst kanske?



2011-03-07 @ 10:16:16
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Tack för tipset. nej har inte läst innan men ska göra det nu <3

2011-03-07 @ 10:19:20
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Sara, mamma till pseudotvillingar

Uach det är riktigt hemskt att läsa, vi håller på att skola in barnen nu och vi bor ju med på Öxnehaga och jag har redan reagerat över små saker fröknarna gör där och när man nu läser hela historien och tänker att om några år börjar mina barn på den skolan med så vill man ju bara flytta.



På dagis som jag säger verkar fröknarna tycka det är helt okej att slåss om man är pojke för så gör ju pojkar, åtminstone är det den uppfattningen jag fått under inskolningen med barnen. Tösen stod på en matta med bilbana på och en pojke skulle köra där, när hon stod ivägen så slog han henne och fröken säger då till min dotter att flytta på sig istället för att säga att pojken inte ska slåss. Min dotter var inte den ända på mattan och därför inte den enda som fick sig en smäll eller två med leksaksbilen men ändå var det de andra barnen som skulle flytta sig. Suck va jag inte vill bo här längre...

2011-03-07 @ 11:49:31
URL: http://neccin.blogg.se/
Postat av: Lotta Rhodin

Man blir mörkrädd.. MILT uttryckt...

2011-03-07 @ 13:11:56
Postat av: Linda

Den här genusdebatten går att diskuteras. Tycker den gått för långt. Har tre barn. 2 pojkar 12 o 9 år. Tjej på 7 år. De har skapat sin egna klädstil. 9 åringen gillar rosa vilket är poppis i deras skola. Han älskar Mikael Jacksson o klär sig därefter. Min dotter gillar prinsesslocken. Likaså är killkläder accepterat med. Jag själv tycker mer om utbudet till tjejer än till killar. Men det är hemskt det du skrivit om. Barn ska få ha det de vill. Min dotter hade en period under ett år då bara kalsonger gällde o det fick hon ha. Men jag tror inte kläder påverkar hur vi bemöter våra barn. Iallafall inte så mkt som genusdebatten hävdar. För det har ju uppenbarligen hänt för denna pojke du skrev om.

2011-03-07 @ 14:44:31
Postat av: Marie

Jag uppfostrar mina barn precis som du, Beckah! Klart att alla kan ha rosa och man kan inte styra någons känslor om vem man blir kär i. Jag kommer alltid att stötta mina barn, oavsett vad dem vill bli när dem blir stora eller vem dem vill dela sitt liv med.

2011-03-07 @ 16:16:27
Postat av: Jenny

Detta är ju så sjukt. Om någon tror att hur man klär sig har att göra med vem man blir kär i så borde den personen allvarligt låsas in!

Ska stackars barn inte få vara dom de är??! utan bli insyltade i massor av saker som VUXNA fått för sig??



Vad fasen har färger, kläder, smycken och smink att göra med vem man blir kär i?? För det andra så är det underbart med barn som fått den styrkan från sina föräldrar så de kan vara dom de är i tidig ålder. Inte vara rädd för att vara just sig själv!



Sara: allvarligt?? är det sant att de beter sig sådär?? Då hade jag tagit mina barn från det "dagiset". JAg hade aldrig accepterat att de beter sig så.

jag har 2 grabbar, men inte fan tycker jag det är ok att de slåss för att de är grabbar??!! det är aldrig ok att slåss!

2011-03-07 @ 17:14:41
Postat av: Sara, mamma till pseudotvillingar

Jenny: Nej precis man slåss inte vare sig man är tjej eller kille, nu är barnen sjuka så vi har ett avbrott i inskolningen men märker jag det en gång till sen när vi börjar skola in igen så byter jag. Vi letar faktiskt lägenhet för att slippa bo här alls nu.

2011-03-07 @ 20:31:31
URL: http://neccin.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag skulle inte klä min son i något "tjejigt". Är väldigt allergiskt mot detta. Men aldrig i mitt liv att jag skulle acceptera att han mobbade någon för att den valde sig att klä sig på det viset.

2011-03-07 @ 21:48:11


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback