Årets julkort

Idag kom årets julkort hem med posten från Fujifilm :-) Jag är nöjd! Det var jag väl iofs redan i photoshop men det är ju kul att se en utskriven version också :-)

55 stycken beställde jag :-o hahaha blir att skicka många julkort i år! Ska ta och kolla igenom listan från förra året, kolla av adresser på eniro.se och lite sånt.

Så här ser iallafall årets julkort ut från oss:Gulligt va :-)

Grunden från photoshop ser ut så här:


Veckans blogg

Veckans blogg den här veckan är Emelies blogg.

UNGMAMMA15


Japp, precis som jag var Emelie alltså bara 15 år när hon blev mamma. Hon har inte hunnit vara mamma lika många år som mig än och är fortfarande mamma och tonåring samtidigt. Läs om hennes vardag här inne:

http://www.alltforforaldrar.se/ungmamma15/Bilder på Alvins rum

Som utlovat kommer här lite bilder. Som sagt, inget märkvärdigt men en STOR skillnad om man vet hur förjävligt det såg ut innan ;-)


I det översta stängda skåper är alla VHS intryckta, i de två andra skåpen finns lådor med leksaker + böcker.Inte alla lådor har leksaker, dxet finns några lådor med annat också, tex kontorssaker och några till vuxenlådor, annars är det mest leksaker som är sorterade i kategorier. Lådorna ska få lappar med bilder så att man håller reda på vad som ska vara i varje låda.Mysigt ljus från månen på väggenPå samma vägg som månen sitter ska det upp en del stora tavlor (inramade målningar av Alvin).Mys!Ni har ju bara sett tre väggar på bilderna. Den fjärde väggen, den som är mitt emot balkongdörren, är bara en radda med garderober, hela väggen.


Så, det var det :-)

Hur mycket på julklappar?

Hur mycket pengar ska man lägga på julklappar? Till vilka ska man handla?

Svar: det finns lika många svar som det finns familjer typ ;-)

Men så här gör vi:

Vi handlar till våra barn, våra syskonbarn, Mathias brorsa som inte har några barn, Mathias föräldrar och så får hans farmor och farfar inramade bilder på Alvin och Elmer i år. I år ska jag även skicka ett paket med foton och sånt till mamma, men annars brukar hon inte få mer än ett julkort och ett par bilder utan ram.

Förra året så gav jag mina systrar en liten grej var också eftersom jag kom hem från Gran Canaria den 20 december och hade med mig presenter. Annars gillar egentligen inte syrrorna att man ger dem något för de tror att de måste ge något tillbaka. Löjligt enligt mig, jag ger för att jag vill ge - intte för att få något tillbaka. det är mitt fel att vi köper till varandras barn. Hade de fått bestämma skulle vi sluta köpa julklappar till syskonbarnen.

Jag har sagt att de kan sluta köpa till mina barn om de vill men jag vägrar sluta köpa julklappar till mina syskonbarn, och då fortsätter de också :-) jag är GLAD över detta. Jag tycker man kan prioritera bort annat än julklappar till syskonbarnen. De ska få vara kvar.

Hur mycket pengar då? Ja... till syskonbarnen blir det mellan 50-200 kr/barn, beroende på vad man hittar för bra grejer. Som exempel så kommer tex min systerdotter få en normalt sett dyr grej som bara kostade 50 kr i en utförsäljningsbutik medan tex yngsta systersonen får en grej som är värd typ samma men som jag får betala typ 180 kr för. Skit samma, inte så noga tycker jag :-) vissa år när det varit riktigt ont om pengar har de kunnat få för 30-50 kr allihopa också.

Våra barn ligger på en dryg tusenlapp var. Jag gick igenom och snabbräknade ihop allt i lördags och Alvin ligger på 1300 nu, Victor på 1200 och Elmer på 900. På väg hem från ett par webshopar är kläder till Victor och Elmer. mest Elmer. Så det tillkommer lite på deras. Detta är vad jag köpt till barnen. Sen har Mathias också köpt, jag har ingen koll på hans grejer. Men i slutänden landar det väl på 1200-1600 kanske per barn.

Det är egentligen för mycket. Jag tycker så men ändå gör jag det ändå. Varje år, även om det är mindre i år än det brukar vara. För förrutom det här så blir det ju julklappar från Alvins och Elmers farmor och farfar också och de lägger ÄNNU mer! :-o


Hur gör ni hos er?
Förra årets julklappsskörd

Alvins rum

Många vill se bilder på Alvins rum men jag lovar, det är INTE något märkvärdigt :-) bara ett helt vanligt rum som numera kan användas till skillnad mot för ett par dagar sedan då det användes som förråd i princip.

Men visst ska jag väl kunna kasta upp ett par bilder här i bloggen under dagen :-)

Det har varit mitt sovrum förrut så tapeten är typ beige-ljusbrun och skär sig mot Alvins grejer som är i glada färger och hyllorna i vitt hehe men det får vi fixa nån gång också och hiva upp en ny tapet kanske.

Resten av hemmet vill jag inte visa :-P av samma anledning som jag inte vill visa före-bilder på Alvins rum ;-) men kollar man bilddagboken ser man rätt mycket av hemmet på bilderna med barnen. Men så fort det är fixat såkommer bilder av resten av hemmet. Fixande är på G.

Nog om det.

Det regnar ute och inne finns drivor av gtvätt och disk som fått stå helt åt sidan i flera dagar. Massa trist med andra ord så disk och tvätt står på schemat idag.

Mera fix

Fixandet och grejandet fortsätter :-)

Nu är Alvins rum helt klart så när som på tre krokar som ska upp på väggen ;-) Han är på väg hem nu från farmor. Ska bli skitkul att se hans min :-D hahaha hoppas han vill sova där inne också.

Ellebelle tycker att jag varit världens tråkigaste de senaste två dagarna :-/ stackan. Men så blir det ibland.

Guuud vad jag är trött. Alldeles för sena nätter flera nätter i rad. Inatt SKA jag sova tidigt. Det är så jäkla taskigt för jag får för lite mjölk när jag sover för lite, bara precis så Ellebellan slipper vara hungrig men samtidigt blir han inte så där äckliugt proppmätt som jag vill att han ska få bli. Nåja han är nöjd och kissar bra iaf så det är väl ingen fara på taket, bara trist.

Nu ska jag dammsuga innan Alvin kommer. Sen ska vi gå på julskyltning tror jag :-)

Här händer grejer

Heeeeej bloggläsare!

Inte varit ute på nätet på hela dagen. Vi håller på att greja hemma. Alvins rum som länge bara stått som ett "projekt som borde tas itu med" är nu väääldigt nära att faktiskt bli klart!

Igår efter jobbet kom Mathias hit med ett jättestort hyllsystem med plastbackar från IKEA som han satte ihop i Alvins rum under kvällen. Jag blev nästan lite nykär <3 detta behövde jag verkligen - nyckeln till allt fixande hemma: FÖRVARING! :-)

Guuud vilken lättnad detta är för själen, jag är så himla lycklig! Trots att det ser ut som FAN här hemma just nu när grejer flyttas hit och dit och det ligger skräp och prylar i en enda röra men snart snart blir det fint! Kanske så fint och bra att Alvin vill börja sova i sitt rum :-)

GÖTTANS!

Alvin sover förresten hos sin farmor och farfar inatt så vi har haft värsta lyxiga lugnet här hemma och imorgon kanske man lyckas få en sovmorgon :-o

Nu ska jag kika vidare på Robinson och sen fortsätta greja.

En Tiger på besök :-)

Min systerson Tiger sover över :-)
Fler bilder i bilddagboken.
Äntligen ;-)


MASSA bilder!

En REJÄLT uppdaterad bilddagbok 16-27 november finner ni här: http://beckah82.bilddagboken.se

Kika in! :-)

Bland annat dessa hittar du där:
4-barnsmamma på prov

Nu har jag fyra barn, eller om man så vill: 4 husdjur: en apa, en tiger, en gris och en elefant!  :-)

Apan (Victor) flänger omkring och kan inte sitta stilla, tigern (Tiger) tuggar i sig kyckling, grisen (Alvin) är nergeggad med mat från topp till tå och elefanten (Elmer) sover.


Myspys :-) snart ska tigern och grisen få sova ;-)


Elmer snackar

Min sötprutt babblar lite med mamma :-)


Bli RIKTIGA föräldrar!

"Ska man ta upp en bebis som ligger och skriker i spjälsängen"

Den här frågan dyker upp femitoelva gånger om dagen på familjeliv.se och jag blir lika mörkrädd varje gång av att se hur vissa resonerar. De verkar anse att bebisar inte är fullvärdiga människor eftersom de tydligen inte ska behandlas med samma respekt som man visar tex vuxna.

Idag blir vi småbarnsföräldrar fullproppade av en massa olika råd hit och dit. Mormor tycker och farmor tycker och grannens tycker och BVC tycker och en massa folk på nätet tycker och olika föräldraboksförfattare tycker...

...och föräldrarna försöker desperat ta till sig allt och inget och står där helt förvirrade. Noll tillit till sin egen förmåga att veta vad som är bäst för sin egen lilla unge.

STÄNG ÖRONEN, SKIT I VAD ALLA SÄGER, blunda och KÄNN EFTER, lyssna på DITT BARN! Hen kan inte prata med ord men hen kan förmedla vad hen vill om du bara lyssnar. Rätt eller fel får du veta om du känner efter.

Hur känns det i magen? i hjärtat? Känns det bra, känns det rätt när du låter din bebis ligga och skrika ensam i sin säng? Nej, det känns inte bra och rätt. Det känns förjävligt. Man blir ledsen och stressad, det gör ont i magen och i hjärtat när ens lilla bebis skriker. Gissa varför? Dra till med en vild gissning...

Kan det kanske vara så att naturen planterat den här känslan i oss just för att se till att vi INTE ska lämna våra barn att ligga och skrika i sin ensamhet? Kan det vara så att vi fått den här föräldrainstikten för att se till att vi skyddar våra barn, håller dem nära, har dem i famnen, sover tillsammans med dem, plockar upp dem när de är ledsna, svarar på deras ENDA sätt att förmedla jobbiga känslor - skriket?

Varför har folk slutat lyssna på den inre rösten som säger "STOPP! Vad håller du på med?! Plocka upp bebisen!"? Är vi för stressade? Har vi inte tid? Vågar vi inte? Lyssnar vi på andra för mycket?

VARFÖR är det både vanligt och "okej" att behandla bebisar på ett sätt som vi aldrig skulle behandla någon annan?

Om ens partner är ledsen och gråter, ska man ignorera hen eller trösta?
Om bästa kompisen ringer och gråter, ska man prata eller lägga på luren?

Svaret är självklart och då är det ändå vuxna människor som kan finna tröst på annat håll, tänka själva, ringa någon annan osv osv. medan ditt barn bara har sitt skrik, inte kan berätta om sina känslor, inte kan vända sig till någon annan. Hen har bara DIG som förälder och om DU sviker och inte svarar på barnets signaler ..vad lär du då ditt barn? Att hens åsikter och känslor inte är värda ett skit.

"Men femminutersmetoden funkar ju"
Javisst! Efter några dagar så slutar barnet skrika sig till sömns för självklart ger ju barnet till slut upp! Ingen mening att ropa på någon som ändå inte kommer, ingen mening att gråta efter tröst när den trygga famnen inte vill ta emot en. Då ger man upp, tystnar, slutar berätta vad man känner och stänger inne sin sorg.

"Men man kan ju inte hålla på och plocka upp barnet hela tiden då lär hen ju sig att den får som hen vill bara hen skriker"
Javisst! det är ju så barn lär sig kommunicera! Barnet skriker - föräldrarna svarar. Det allra första steget för att lära sig kommunicera. En bebis går inte uppfostra eller skämma bort med kärlek. En bebis kan inte skrika för att jävlas. När en bebis skriker så är det för att hen BEHÖVER något.

Törstig?
Hungrig?
Tvättrådet i tröjan skaver?
Blöjan sitter snett?
Blöjan är smutsig?
Fryser?
Är varm?
Är övertrött och behöver få hjälp att komma till ro?
Vill få närhet?

Osv. Listan kan göras lång men jag lovar att "vill jävlas med mamma så mamma inte ska få sova" INTE finns med som en punkt på listan över anledningar till att en bebis skriker.


Sluta plåga era barn! Börja lyssna på dem istället! KÄNN EFTER! Känns det fel så är det antagligen fel. Känns det bra och rätt så är det antagligen rätt! Även fast mormor säger att barn blir bortskämda av att sova i föräldrasängen. Hon har fel - din magkänsla har rätt!


Alleballe...

Trånga stövlar och barnpassning

Här sitter jag med en kopp kaffe. Bebisen har somnat just. Idag är det städning som står på schemat. Vill ju få lite fint så man kan ta fram ljusstakarna i helgen.

Skulle vilja ha en sån där klassisk orange julstjärna i papper för det blir så himla fint ljus av dem. Undrar om man ska försöka leta rätt på en sån. Annars blir det bara några vanliga stakar i fönstren. Inget gardinbyte heller. Har inte ens några julgardiner tror jag. Hahahaha bra koll.

Julgran skulle jag vilja ha men det får inte ens plats här! Inte för att den ska sättas upp ännu i vilket fall men ändå. Julpyntat är mysigt och fint men nackdelen är att det ska plockas bort sen = döjobbigt. Jag brukar vara sist med det typ slutet av januari eller så...

I kväll ska jag passa systersonen Tiger, han är rolig han :-) 4-åringar brukar vara det hehe. Eller, han fyller 4 nästa söndag :-) Han såg mig när jag skulle lämna Alvin på dagis och blev så glad för han trodde han skulle bli hämtad redan haha :-D

Smarta dagisfröknar... "Alvins fodrade gummistövlar är för små" stod det på en lapp som låg i hans väska igår efter dagis. Hittade den i morse när vi skulle gå till dagis. "va? märkligt" tänkte jag. När vi kom fram stod det ett par miniatyrstövlar på Alvins plats. typ strl 20 eller MAX 21. Inte konstigt att de tyckte stövlarna var små med tanke på att Alvin har 25/26 :-D hahaha SMAAAART! Tanken slog dem aldrig att det kanske inte var hans?

Förklarade läget och de skrattade lite generat. Jisses, alla Alvins ytterkläder är alltid namnmärkta, det borde de veta vid detta laget.

Nepp om man skulle ta och börja städa?

Ljuvlighet

Titta lilla ljuvligheten som satt här bredvid mig innan han la sig för natten <3


Sötare än en chokladbit :-)

Det kom ett paket...

Nu ska jag berätta vad som kom med posten igår!

En helt OTROLIG gåva från en bloggläsare! Tack såååå himla mycket Ann-Sofie! Helt otroligt generöst och vänligt! Jag blev skitglad! <3 <3 <3

En hel hög med smink från Mary Kay!!! Jag har provat mascaran och lip glossen idag och älskar dem!

Läs mer om may kay på hemsidan: http://www.marykay.se


Månadens rumpa!

KOLLA vem som är månadens rumpa inne hos Sean Banan! :-D

HAHAHAHA :-)

Kissie = lättlurad

Haft 2 systrar här på kaffe :-) de blev lite avis på den fina presenten som kom med posten igår. Ska snart visa upp måste bara fixa bilden fört. Seeegt jag vet men det blir bättre bara jag får tillgång till internet i min egen dator så kommer allt gå mycket smidigare.

Idag har inte mycket hänt här hemma! Inte ens lagat mat så vi får äta upp resterna från igår (köttfärsen igår blev pannbiffar + gräddsås).

Urk, jag är fortfarande lika trött!

Hahaha läste inne hos Kisse att hon absolut inte tänker ta vaccinet mot svininfluensan eftersom en person DÖTT av vaccinet. Eh ...ja! För visst är Kissie en nyligen hjärttransplanterad gubbe på 50 år så hon behöver oroa sig? ;-) nej.

Dessutom länkar hon till Aftonblaskan. Den mest seriösa nyhetskällan vi har i vårt land. Not.

Varsågoda att låta bli att vaccinera er gott folk men för FASEN gör det av rätt anledning och inte på grund av misstolkningar, felaktiga rykten och skrämselpropaganda.

Barn är uppriktiga

Har min systerson, snart 8 år, här för passning.

Oliver: Nu har du tre barn.
Jag: Japp, nu har jag tre.
Oliver: Kommer du orka med det?
Jag: Haha ja jag hoppas det.
Oliver: Ja har man skaffat tre får man tåla det.

HAHAHAHA :-D

Våga vägra vara bebis ...del 2

Jag berättade ju igår om att Elmer försöker åla fast han inte ens är 3 månader gammal. Tänkte visa hur det ser ut. Kvalitén på filmen suger röv eftersom jag fick filma med min gamla kamera för min nya var full och jag orkade inte tömma.


Här kommer 2 minuters kämpande:
TOKFRANS :-)


På samma tema finns filmen där Victor ålar, 3 dagar innan han blir 4 månader:
...och filmen där Alvin börjar åla, 1 vecka innan han blir 5 månader:


Godmorgon

Gissa om jag är trött? :-P satt och svarade frågor halva natten. Visserligen sov jag några timmar innan också eftersom jag somnade framför TVn när jag och Mathias försökte titta på Harry Potter :-) får bli ett nytt försök ikväll.

Jag hoppar över Öppna förskolan idag men har svårt att bestämma mig för om jag ska gå och lägga mig igen nu när Ballen är på dagis eller om jag ska typ diska och städa...

Om ett par timmar kommer systersonen Oliver hit så jag ska passa honom och sen kommer hans syster hit också när hon slutar skolan.

Det hade varit kul om fler hittar tävlingen jag håller här. På lördag är det sista chansen. Jag ska nog ut och ragga i lite bloggar hos sådana som brukar tävla :-P

Men asså ...jag känner mig extremt kreativ och vill GÖRA något! Fixa, greja, shoppa eller så där :-) Fattar inte var detta kom ifrån men jag känner mig helt sprallig och måste göra mig av med det någonstans.

Just ja, skrev ju igår att det kom en överraskning med posten igår hihi. Blev jätteglad. Jag ska fota och visa senare idag.

Frågor och svar

Men herregud människor! hahaha :-)

Jag satte en hel dag som frågetid för jag tänkte att det då skulle hinna komma in 30-40 frågor ungefär. Sist jag hade frågestund så var det öppet för frågor i flera dagar och blev ändå bara 30. Detta blev ju helt extremt.

Jag hade för avsikt att svara på alla men insåg att vissa frågor inte är sådant jag vill ta upp så dem har jag helt enkelt bara hoppat över. Så hittar ni inte er fråga så är det inte så att jag missat den, jag har med flit hoppat över den.

Ni som började babbla om "värsta kändisen" undrar jag vad ni menar? Måste man vara känd för att folk ska undra grejer? Röcker det inte att man läser en blogg för att kunna undra saker om den personen? Skit samma om det är en känd eller okänd person. Anledningen till att jag satte en stopptid för att ställa frågor var för att kunna sammanställa dem i ett inlägg tillsammans med svaren och då måste man ju sätta en sluttid.

Varför jag hade frågestund alls är för att det hela tiden dyker upp frågor, ofta samma frågor och jag orkar inte svara alltid och hinner inte alltid osv. Nu tänkte jag att jag skulle ta mig tiden. Jag förstår inte det konstiga.


****
Min uppväxt och min familj

F: Kan du passa Celine och Oliver efter skolan på torsdag?
S: ja :-D

F: Hur kan du vara så säker på att ni systrars skador beror på er mammas rökning under graviditeten och inte under uppväxten i passiv rök?
S: det är jag inte, det är en kombination men jag räknar det som något som hände under graviditeten eftersom det började där.

F: Hur många av er systrar röker idag? Någon som rökt under graviditeten eller röker inomhus?
S: Av mammas 5 döttrar började 3 röka. Nu idag är det 2 som röker, min lillasyster är bara 15 så det finns ju inget facit men jag tror verkligen hon låter bli skiten. Ja, en av systrarna rökte som gravid. Ingen röker inne.

F: har du förlåtit dina föräldrar för att de inte gav dig den barndom du förtjänade?
S: ja, men jag mår fortfarande dåligt av de konsekvenser som blev av en sådan uppväxt.

F: Eftersom din uppväxt är kantad av problem så undrar jag om det gav utryck i att du har haft anorexia, självskadebeteende, druckit för mycket eller liknande, när du var yngre? Eller HUR hanterade du din ångest?
S: När jag var 13-14 år tog jag ut allt det där du nämner i princip, utom ätstörningar. Sen fick jag flytta till ett ungdomshem.

F: Varför fick bara DU bo hos dina pappa när dina föräldrar skilde sig, hade du det bra där?
S: Han krävde att få ett av barnen när de skiljde sig för annars skulle han ta ihjäl oss allihop och jag var yngst och kunde inte protestera.

F: Hade din pappa nya kvinnor och hade dina mamma nya män?
S: Pappa hade inte det förrän jag var 8 år gammal, då blev han ihop med en tant i Åkersberga. Mamma bytte karlar hit och dit hela tiden.

F: Fick du träffa din mamma/systrar ibland?
S: Mina systrar med samma pappa kom till oss var tredje helg, var tredje åkte jag till mamma och var tredje var jag själv med pappa medan syrrorna var hos stödfamilj. Stödfamiljen var ett tag vår faster och ett tag en HEMSK, barnmisshandlande familj ute på landet.

F: Hur gjorde ni vid födelsedagar/jul osv
Jag tror att jag var hemma med pappa själv varannan jul (som vi då firade hos farmor och farfar) och varannan jul var jag hos mamma och syrrorna. Jag tror inte syrrorna var hos pappa alls på julen. men jag minns inte exakt. Måste fråga syrrorna i så fall.

F: Hur har uppväxten präglat och format dig och dina systrar? Tänker ni olika eller är ni ense om att det har varit tufft och jävligt? Är det någon av er som försvarar era föräldrar?
S: Ingen försvarar våra föräldrar eftersom det är oförsvarbart, däremot försöker alla acceptera hur det varit, lägga det bakom sig och leva ett bra liv idag, även om alla mer eller mindre fortfarande har "men" av uppväxten. Vi har inte lika bra minne allihopa och det finns en viss grad av förnekelse hos en syster.

F: Vilket yrke har dina systrar?
S: En syster är utbildad undersköterska och jobbar även som detta sen typ 10-15 år tillbaka. En är utbildad barnskötare men jobbar som lagerarbetare, en har bara gått grundskolan och jobbar som vårdbiträde. En går i högstadiet och så den älsta som jag har på pappas sida som jag inte har en aning om vad hon jobbar med. Intressant fråga, det ska jag fråga henne. Vi talas vid typ en gång vart tredje år så svaret kan dröja.

F: Vilket yrke hade dina föräldrar?
S: pappa var slaktare och jobbade på slakteri under min uppväxt. Sista åren, efter han flyttat till Stockholm jobbade han med flera olika grejer - jobbade på en stenkross, körde ut mat till skolorna bland annat. Mamma har de sista 15 åren nästan bara jobbat som undersköterska som hon är utbildad till (utbildad som vuxen) innan dess har hon testat olika. Bland annat så jobbade hon väldigt många år på vad som på den tiden hette LM Ericsson ocvh satt och pillade ihop telefongrejsimoj med lödning blablabla (ja jag är väldigt oinsatt) typ kretskort eller något sånt.

F: vem av dina systrar är du närmast med?
S: det varierar. samma sak för syrrorna. Vi fyra vuxna syrror som bor här nära varandra umgås alla fyra. Jag har varit med lite mindre nu sista åren pga att jag haft bebis hela tiden dock men alla tre de andra skiftar med att stå mig närmst.

F: Eftersom jag är uppvuxen på godis, välling och färdig ärtsoppa, så är jag helt fixerad av nu att äta så nyttigt som möjligt och leva så sunt som det går. Har du oxå såna men från din uppväxt? Att du blir helt tvärtom av det som du har upplevt?
S: Mja, eller jo, vissa grejer har väl blivit det. Jag är extremt noga med bälte och har varit sen jag var typ 10 år eller så. När vi var små fick vi hoppa omkring som vi ville i bilen och hade aldrig bälte. Pappa tvingade oss med våld att äta upp maten så jag lämnar väldigt ofta en protestbit på tallriken än idag osv.

F: Hur är kontakten med din mamma idag? (Ni sågs ju för ett tag sedan...) Tänker på jul, födelsedagar osv. Pratar ni i telefon?
S: Vi pratar några gånger per år. jag skickade SMS när hon fyllde år den 20 november annars har vi inte hörts vid sen jag var där.

F:  Hur många fosterhem har du bott i?
S: Jag har bott i 3 familjehem + att jag och Victor var familjehemsplacerade hos hans farmor och farfar en tid.

F: Är det någon familj av dessa som du kan kalla "familj" och som är "mormor/morfar" till dina barn?
S: Nej

F: Har din särbo oxå brokig barndom och uppväxt?
S: nej, tvärt om.

F: Känner du hat eller kärlek till dina biologiska föräldrar?
S: Kärlek.

F: Har du kunnat prata med din mamma om din barndom och fått svar på alla frågor du har? Passa på annars, hon kanske inte lever så länge till...
S: I den mån hon kan svara; ja, jag tror det men månmga av hennes minnen är bortsupna.

F: Är det annat missbruk än alkohol som du har vuxit upp med?
S: Nej

F: Bodde ni i missär när du var liten?
S: vad innebär det?

F: Vilken slog larm till socialen?
S: Flera amnälningar kom från olika håll. dagis skola, kompisars föräldrar.

F: Har du och dina systrar fått koncentrationssvårigheter eller andra diagnoser pga din mammas osunda leverne under graviditeten?
S: Ja.

F: Är ni födda på sjukhus eller hemma?
S: sjukhus

F: Slog dem er när ni var små?
S: "Bara" pappa.

F: Vill fråga om alla dina systrar och även din mamma vet att du vill skriva en bok om ditt liv? Dem blir ju på ett sätt blottade och jag undrar om dem vill det?
S: Alla systrar vet och står bakom det. mamma minns jag inte om jag nämnt det för. Hon skulle absolut inte sätta sig emot. Pappa hade väl inte blivit överlycklig för han har gjort en hel del både dumt och brottsligt men han är ju död nu.

F: Har dina systrar barn och bor ni i närheten av varandra? Gillar du dem?
S: Ja, ja och ja :-)

F: Har din mamma ammat dig och dina syskon?
S: Mig ammade hon i drygt 2 år, syrrorna som längst 6-8 månader och som minst några veckor.

F: Fick ni bra och näringsriktig mat under uppväxten?
S: Ja, i skolan och på dagis ;-) jag hade det väl okej hos pappa för vi åt bra mat hos farmor och farfar varje söndag och fick matlåda till måndagen. resten av veckan fick jag typ pölsa, korv med potatis, korv med mos, korv med potatis, korv... :-) syrrorna hade det antagligen något sämre med middagsmat. Till frukost hos pappa fick jag alltid Hägges muffins på morgonen innan dagis och åt sen frukost på dagis. På helgerna fick man en stor tallrik full av filmjölk och ett berg strösocker i mitten. Det var allt. Hos mamma blev det ofta en limpskiva med random pålägg saft att dricka till.

F: Fick ni tidigt oxå smaka på alkohol?
S: Ja. När jag var 13 fick jag dricka alkohol hemma och även röka.

F: Har dina föräldrar någon diagnos eller lindrig utvecklingsstörning?
S: Nej. Min pappa var högst normabegåvad och mamma är (var?) tvärt om väldigt intelligent men alkohol kan förstöra vem som helst. Min uppväxt är dessutom en vacker dröm i jämförelse med min mammas uppväxt. hennes liv är ett av de mest tragiska jag vet om. Jag fattar inte att hon orkar vara nykter en enda minut med sitt bagage. Helt fantastiskt att hon nu varit nykter i flera månader.


Mitt föräldraskap och mina barn

F: Varför skaffa tre barn om du ändå inte orkar, Varför inte istället satsa på att få en gymnasieexamen?
S: Gissa varför Elmer hette "Hoppsan" i magen? varför inte både skaffa barn och utbildning? Spela roll vilken ordning.

F: Vill du ha fler barn nu? Om inte, varför?
S: Nej, inte nu, eftersom det är precis så att det knappt funkar med 3 barn.

F: vad var din första tanke när du fick reda på att Elmer var en pojke och inte en flicka?
S: jag blev helt tom, hade inga känslor alls. jag var väldigt inställd på en flicka och efter några timmar blev jag nedstämd och besviken och det tog flera dagar innan jag lanade i känslorna. Det hela blev jättekonstigt för jag ville verkligen ha en pojke innan. Jag har sagt ända sen Alvin kom att jag vill ha en hel hög med pojkar och att jag absolut ville ha en lillebror till Victor och Alvin men eftersom rutinultraljudet såg ut som en flicka och alla på nätet gissade på flicka, mina systrar hoppades på en flicka (finna så gott som bara pojkar sen innan) osv så blev det bara så himla dumt. Men som sagt, efter några dagar landade jag i känslorna och var väldigt lycklig över att få en grabb till och jag önskar mig fortfarande gärna fler pojkar i framtiden OM det blir fler barn.

Några frågor om Victor och ADHD:
F: Läkaren säger att det är en personlighetsstörning och en viss ärftlighet. Har DU eller Victors pappa ADHD eller någon i hans släkt?
S: Inte diagnosticerad men absolut skulle jag personligen sätta diagnosen både på mig själv och hans pappa utan tvekan. OBSERVERA också att Victor INTE har en diagnos utan är under utredning.

F: Får han medicin?
S: nej, han har ingen diagnos.

F: Vad tror du om framtiden för Victor?
S: Tror det kommer att gå bra för honom. Med en IQ på 139 och en mamma som kämpar för hans rättigheter i skolan har han bra förutsättningar att gå långt.

F: Är du orolig för att han ska bli en brottsling/kriminell eller liknande? Risken ökar ju tyvärr om man har denna diagnosen och inte får rätt hjälp
S: Tanken finns där. Det hände ju tyvärr med hans pappa trots en bra uppväxt.

F: Och vad är det bästa/tråkigaste med att vara mammaledig?
S: Bästa är att man får följa en bebis utveckling, det händer något hela tiden och det är spännande, mysigt och roligt. Sämsta är att man blir inlåst, instängd och extra deprimerad om man redan sen tidigare lider av depression som jag.

F: Dina bästa spartips som arbetslös/mammaledig?
S: tradera.se

F: Vilken är den ultimata ålderskillnaden syskon emellan tycker DU?
S: Det är 9 år mellan Victor och Alvin. De har kanske inte så stor glädje av varandra lekmässigt men det är väldigt praktiskt med ett stort bara som sköter sig själv när man har en bebis. Det är 8 år mellan mig och min syster Kicki och idag tycker jag inte att åldersskillnaden är några problem. Vi umgås på samma nivå som vänner.

Det är 2 år mellan Elmer och Alvin och det är helt klart mycket tuffare i början men jag känner redan nu efter 3 månader att det lättat och att de mer kommer ha glädje av varandra under hela uppväxten, även om det är mer jobb med två småbarn samtidigt. Det är 2 år mellan mig ocvh min syster Susanne och vi har alltid varit väldigt tighta upp till vuxen ålder. idag är vi inte lika tighta men det är för att vi lever väldigt olika liv då jag lämnat det livet bakom mig (ut och festa och sånt) till stor del sen jag fick småbarn igen.

F: Var Victor planerad?
S: Vi skyddade oss inte.

F: Varför ville dem omhändeta Victor? Var isåfafall
skulle han bo och skulle du få tillbaka honom?
S: se kategorin - mitt liv då :-)

F: När kommer bebis nr 4???
S: Antagligen aldrig men om hen kommer så blir det om många år.

F: Vad skulle Elmer hetat om han var en tjej?
S: Ada. Alvin skulle hetat Alva och Victor skulle hetat Frida.

F: Gosar/kramar du dina barn mycket?
S: VÄLDIGT mycket med de små och samma med Victor när han var liten. det är mycket närhet utöver kramar också. Jag bar Alvin i sjal massor när han var bebis och samma sak nu med Elmer. Jag badar med mina barn (inte Victor längre men upp tills han var 7-8 år) och jag samsover med dem de första åren.

F: Vad definierar en bra förälder?
S: En förälder som kan läsa av sitt barn, använda sin föräldrainstinkt och sunt förnuft istället för att lyssa så mycket på vad andra tycker, vänner, släkt, BVC. Är det naturligt att låta ett barn ligga och skrika sig till sömns? nej. Känns det bra i magen att höra barnet skrika? nej - ALLTSÅ är det FEL! känns det fel så är det antagligen fel! sen är det skit samma att mormor anser att barn ska sova själva eller att grannens unge sov hela nätter från födseln eller att BVC säger att femminutersmetodern är bra. Om man svarar ja på frågan om det känns bra i magen att höra sitt barn gråta sig till sömns så ska man söka hjälp.

Förrutom att använda hjärnan och hjärtat på det här viset så är det viktigt att tillåta sig göra fel, ingen är perfekt. Det är också viktigt hur man ser på barnen, att de är fullvärdiga människor, som ska behandlas med samma respekt som vuxna. barn är kloka, duktiga och förstår och klarar av mycket mer än många förutsätter.

Det här är en liten beskrivning.

F: Hur ofta träffa Victor sin pappa?
S: Typ 3-4 gånger de senaste 9 åren. Men i somras var han hos sin pappa i flera veckor.

F: Hur länge var du ihop med Victors pappa och varför tog det slut?
S: ett halvår ungefär. Jag gjorde slut och bröt förlovningen när jag insåg att han var otrogen. Då var jag redan gravid och plussade en vecka senare. För ganska EXAKT 12 år sedan. Tror jag plussade den 25 november 1997.

F: Var Victors pappa oxå 15 år när han fick barn?
S: jag fyllde 16 när victor var en månad och hans pappa fyllde 20 när victor var 2 månader.

F: Hur mycket pengar lägger ni på julklappar? Köper ni till era barn, barnens kusiner (hur många kusiner har dem?)Och även till dem vuxna?
S: 1-2 tusen per barn (våra egna) blir det oftast och typ 50-200 kr var till syskonbarnen. Sen köper vi till barnens kusiner. Vi köper inte till våra syskon längre eftersom det hela tiden blir fler och fler barn istället. Victor har än sålänge bara kusiner på min sida. Alvin och Elmer har en kusin på pappas sida också, mathias systerson Jonathan. Till våren kommer ett syskon till Tantan och alltså ännu en kusin till Alvin och Elmer. På min sida finns Mina systersöner Jens, samuel, Oliver och Tiger och systerdottern Celine. Förrutom dessa har jag 3 syskonbarn till som jag aldrig träffat; Amanda, Alexandra och Martina som bor i jämtland. Deras mamma är min syster på pappas sida och jag har aldrig träffat henne heller. Mina barn har alltså 8-10 kusiner än sålänge. Men det blir fler i framtiden garanterat.

F: Vad tycker du är rimligt att köpa för om barnen ska på barnkalas?
S: 50-100 kr


Åsikter

F: Är du för eller emot dödsstraff?
S: Starkt emot!

F: vad tycker du om homosexuella som vill adoptera?
S: Förstår inte riktigt frågan men om du undrar vad jag tycker om själva frågan att homosexuella får adoptera så tycker jag det är helt självklart. barn behöver kärleksfulla föräldrar. Kön på föräldrarna har ingen som helst betydelse. Barn med två mammor kan få andra manliga förebilder och barn med två pappor kan få andra kvinnliga förebilder. jag har över huvudtaget svårt att fatta vad föräldrarnas sexuella preferenser har att göra med huruvida de är bra föräldrar eller inte. För mig är det SJÄLVKLART att homosexuella ska få prövas som adpotivföräldrar precis som alla heterosexuella som vill adoptera.

F: vad tycker du om invandrare som bara kommer hit och lever på bidrag och våldtar/misshandlar svenskar?
S: Jag tycker varken mer eller mindre om dem än om infödda svenskar som gör samma sak.

F: vad tror du händer om man drar av en muslimsk kvinna slöjan? Knäpp fråga, men jag vill testa och se vad som händer...Älskar att provocera, precis som du!
S: Nu blandar du ihop att provocera med att attackera, förnedra och kränka tror jag. vad som händer? Inte mycket mer än att hon skulle bli otroligt arg, ledsen, förnedrad, kränkt och kanske dessutom utsatt för negativa konsikvenser.

F: Tror du på Gud? Eller vad?
S: Nej men jag är inte ateist, jag är agnostiker.

F: Vad anser du om att omskära små bebisar?
S: Det är vidrigt och hemskt. Om det inte finns en medicinsk anledning så ska man ge FAN i sina barns kroppar! jag har drivit den här frågan i ganska heta diskussioner på familjeliv.se

Ekonomi

Jag är fattig. Punkt. :-)

Sex

F: Använder du något p-medel och vad isåfall?
S: Ja, kondom och funderar fram och tillbaka på om jag ska ha stav i armen eller spiral och i så fall koppar eller hormon. Ska välja något så snart som möjligt.

F: Har du haft sex med en tjej?
S: Ja

F: Har du haft gruppsex?
S: Nej

F: Hur ofta har du sex (antingen med dig själv
eller med Mattias).
S: normalt sett eller nu sen Elmer föddes? Nu sen Elmer föddes har jag haft sex sammanlagt 3 gånger varav alla gånger med Mathias. Så här brukar det dock inte se ut.

F: Vad är det galnaste stället du har haft sex på?
S: När jag var tillsammans med Victors pappa och vi bodde på ungdomshem var det totalförbjudet med förhållanden mellan undomarna på hemmet så på den tiden fick vi vara rätt kreativa. Det blev lite vart som helst. Har hänt på en del udda ställen efter det också men har svårt att välja vad som skulle vara mest galet.

F: När förlorade du oskulden? Ålder?
S: 3 november för 14 år sedan, jag fyllde 27 år i september. Räkna själv ;-)

Mitt och Mathias förhållande

F: Varför är du och herr Ris särbos?
S: För att vi bråkade för mycket när vi bodde ihop.

F: Hur går det med Mathias hus, när är det klart och ska ni flytta dit allihop sen?
S: Vet inte, vet inte och nej, det är för litet.

F: hur kommer det sig att era gemensama barn bor hos dig och inte hos Mattias, och att det då e du som "kommer o går som du vill"?
S: för att knappt en vuxen klarar av att bo i hans hus som är ett renoveringsobjekt.

F: Vad jobbar Mattias med?
S: Han jobbar som murare.

F: Hur länge har du och Mattias varit ihop och hur/var/när träffades ni?
S: För 4 år sedan gick Victor i brottning och mathias var tränare i klubben. Jag blev intresserad i början av december och vi började prata på MSN först och sen blev vi ihop den 14 januari 2006 när klubben hade en fest. Vi har haft trassliga perioder och det har också varit slut under en tid men ingen av oss har träffat någon annan ens tillfälligt under den här tiden så vi har väl i princip varit ett par hela tiden.

F: Vill du gifta nångång?
S: Jo det vill jag nog men det är inte direkt något jag går och drömmer och fantiserar om.

F: Vill du ha fler barn med Mathias?
S: Jag vill nog ha fler barn men inte på länge och om jag ska ha fler så är det med Mathias såklart, ja. han vill inte ha fler barn dock :-) vi får väl se vad vi vill i framtiden.


Internet

F: Hur har du gjort för att folk ska hitta till just din blogg?
S: jag vet knappt men en hel del följde bloggen redan på min hemsida busig.sida.nu (finns inte längre) och sen har jag dragit hit många från FL. Bland annat efter ett internetbråk som hölls i januari med en viss K

F: Vilka är dina favvobloggar som DU läser varje dag?
S: Jag är ingen bloggläsare direkt. jag brukar följa familj och släkt och ett par vänner lite sporadisk läsning. Men för ett par vecvkor sedan la jag till en del bloggar på Bloglovin bara-för-att. några av mina vänner samt några av de stora bloggarna som Kenza tex.


Rökning

F: Som föredetta rökare, känner du fortfarande röksug varje dag?
S: Inte varje dag men ofta, ja.

F: Röker Mathias?
S: Han feströker ibland - men festar i princip aldrig :-)

F: Berätta något om ditt tidigare liv som du inte är stolt över?
S: Att jag rökte först 14 veckorna när jag väntade Victor och att jag började röka igen när han var 6 veckor gammal. Jag var en sån som rökte medan jag drog barnvagnen och sånt sjukt. jag fattade aldrig då hur farligt det var.

F: när rökte du senast?
S: Vi rökte och drack en hel massa under vår vuxensemester i december förra året. Jag kan inte feströka för jag är alldeles för beroende hahaha så jag höll nästan på att fastna igen men så plussade jag typ den 3 januari och sedan slutade jag. Men det var ett par dagar efteråt så senast var där precis i början av januari. Jag kommer aldrig våga feströka igen.


Skola och jobb

F: Vilken utbildning har du? Har du haft något seriöst arbete och vad isåfall?
S: Jag fick Victor ett par dagar före alla jämnåriga började gymnasiet och sen blev det inte av. Började komvux 2005 och läste in en del poäng men har en del kvar till gymnasiekompetens. Seriöst jobb... visst det beror väl på vad man anser är seriöst. Det har mest varit vikariat och så. Ekonomiassistent, säljare, städerska, dagisfröken, inom äldreomsorgen bland annat.

F:Hur går det med framtida studieplaner? Står du fast vid dina barnmorskedrömmar?
S: Jag skulle läst lite hemma på distens både nu och till våren men den tanken har jag släppt. Jag börjar komvux nästa höst och slutmålet är i allra högsta grad fortfarande att bli barnmorska, ja.

F: Vad för slags barnmorska tror du att du blir
eller ÖNSKAR att bli?
S: Jag tror, önskar, vill och kommer att bli en extremt påläst, kunnig och öppensinnad barnmorska.

F: Vad har du läst på komvux? och vad har du kvar?
S: Det fattas några poäng (minns inte hur många) och för att läsa till SSK fattas Naturkunskap A samt Matte B också.


Övrigt

F: Vad gör du om 5 år? (Önsketänkande)
S: pluggar, bor i hus, har börjat våga köra bil, har blivit rik hahaha

F: Vad gör du om 10 år? (Mer seriöst tänkande)
S: är utbildad barnmorska och jobbar som det. Om jag ska ha fler barn i livet har det barnet ganska nyligen kommit då.

F: Vad är det mest förnedrande du har varit med om?
S: MEST förnedrande. Vet inte men utfrågningen av soc som jag beskriver i första kapitlet av boken jag vill skriva (det jag publicerat i bloggen) ligger väldigt högt.

F: Vad är det bästa du har gjort?
S: Egentligen skulle jag kunna svara mer seriöst på den här frågan men jag orkar inte så jag svarar: Victor, Alvin och Elmer

F: Vad hos dig skulle du vilja ändra på?
S: Vissa egenskaper. jag skulle vilja bli mer stresstålig, få längre stubin bland annat. Utseendemässigt finns det väl massor jag tycker är mindre tjusigt men jag skulle inte vilja ändra något direkt för det är ju jag. Tappa några kilon vill jag dock :-)

F: Undrar om du skulle kunna tänka dig att ställa upp i t.ex ett TV- program eller en tidning och berätta öppet vad du har varit med om?
S: Det har jag redan gjort. Se kategorin - Mitt liv då.

F: Vad pratar du för dialekt?
S: Någon blandning av fuldialekten de pratar här i Marks kommun där jag bor sen 9 år tillbaka och lätt norrländska som man pratar i Östersund. Alltså inte jämska utan Östersundska - två väldigt olika saker ;-)

F: Hur stor lägenhet har ni?
S: En trea på typ 75 kvadrat.

F: Hur gick det till när du gjorde PS-filmerna? Tog du kontakt själv med ett filmbolag eller tog någon kontakt med dig?
S: Jag gjorde som de andra ungdomarna som gjorde PS-filmer och skickade ett brev till SVT :-)

F: Skulle du kunna tänka dig att visa hur du lever idag?
S: Ja, visst, det gör jag ju ändå i bloggen, så det är ju lite samma sak.

F: Blir du igenkänd "på stan?"
S: Det har hänt hahaha fast det är sällsynt (iaf sällsynt att folk visar/säger att de känner igen mig.

F: Om man ser dig på t.ex Ge-Kås, får man gå fram och ge dig en kram då?
S: Jag har lite problem med kroppkontakt som inte är någon jag känner nära men man får gärna komma fram och säga hej :-)

F: Vad tycker du om folk som kommer fram och klappa på magen när man är gravid?
S: Generellt; att det är väldigt oförskämt eftersom många gravida har ont av det. Personligen har jag inte haft så stora problem med det. jag tycker de flesta brukar fråga först.

F: Vad har du för framtidsdrömmar?
S: Att bli utbildad barnmorska, att bo i hus, att få ett eller kanske till och med två barn till om tid, plats, möjlighet osv någonsin kommer komma om ett antal år.

F: Du verkar vara en ensam tjej (full av obearbetade problem!)Har du inga tjejkompisar eller andra mammalediga mammor att umgås med på dagarna?
S: Jo? Jag umgås med tjejkompisar och andra mammor precis i den utsträckning jag vill och behöver :-)

F: Man läser aldrig om att ni bjuder hem vänner till er eller bli bortbjudna till några? Är ni lite av enstöringar i er familj?
S: Du kanske inte läser rätt inlägg då :-) Vi umgås med andra men nej, vi är inte sådana som springer iväg dagligen eller har en massa spring hemma, dessutom går det upp och ner i perioder.

F: Vad får man INTE fråga dig?
S: Man får fråga vad man vill men jag kanske inte svarar ;-) :-)

F: Vad ska jag döpa min bebis till? ;-) (syskonen heter Lova o Hedvig).
S: Ada, Alva, Tilde, Elsie, Irmelin, Iselin, Isa, Thea, Edith, Oline, Signe, Björn, Elias, Svante, Elmer, Alvin, Victor, Valter, Hjalmar, Gustaf, Sixten, Elis, Alfred, Samuel är några av mina favoriter :-)

F: Bor du i ett samhället eller på landet?
S: I ett litet samhälle som dock är nära till en hel massa städer.

F: Hur ser ditt drömboende ut?
S: ett fräscht hus som inte ligger för öde, gärna mycket grannar, en söt och välskött trädgård. Gott om utrymme i huset och ett stort kök. Allra helst ett vitt hus. Men en stor våning mitt inne i en storstad hade jag inte tackat nej till heller om jag ska vara ärlig.

F: Husdjur?
S: Ett gäng fiskar (malawiciklider + en mal)

F: när har du gjort abort och varför?
S: jag träffade en kille när jag var 19 år och då hade jag inga p-piller eller något så vi använde kondom i väntan på mens då jag skulle börja med cerazette. Tyvärr gick kondomen sönder vid ett tillfälle och då tog jag ett dagen-efterpiller. Senare samma månad hände det igen! Kondomen sprack men något Akut P-piller kunde jag inte ta för man får bara ta en gång under en och samma månad. Då blev jag gravid. Redan när kondomen sprack bestämde vi att en abort skulle göras OM det skulle bli så att jag blev gravid. Så graviditeten var aldrig en graviditet utan var redan från jag plussade en kommande abort. Jag plussade i vecka 5, begärde absort direkt. Fick en tid för VUL i vecka 7 men läkaren tyckte embryot motsvarade vecka 5 så jag fick vänta med aborten flera veckor och sedan blev jag sövd och skrapad i vecka 8-9 någonting. medan jag var sövd satte de också in P-stav i armen.

F: har du fått missfall någon gång?
S: ett år före aborten var jag i ett annat förhållande där vi ville ha barn. Jag gick till vecka 7 och började sedan blöda. På akuten blev jag undersökt med VUL där man konstaterade att embryot slutat utvecklas i vecka 5.

F: vad har du för intressen?
S: Skriva, teckna, photoshop, fotografera är några grejer.

F: Hade önskat att jag vore lite mer som du men är alldeles för mesig och vågar inte riktigt säga vad jag tycker inför många människor. Har en massa åsikter men blir knallröd i fejjan när jag måste förklara och stå för det jag tycker. Vad har du för råd att ge till mig som vill vara lite mer som DU?
S: börja med att vara glad över att du är du och var stolt över hur du är, även om du är en blyger. Sen kan du börja med att skriva dina åsikter, jag ställer mig visserligen gärna upp och framför mina åsikter även muntligen men absolut inte på samma sätt som jag kan vräka ur mig i text. Text är mycket lättare så börja där. Sen får du väl börja disuktera spännande ämnen med nära vänner och familj där du känner dig trygg och lära dig argumentera för dina åsikter :-) lycka till.

F: Har du snattat?
S: ja, i mellanstadiet - en hel del faktiskt. Idag skulle jag för det första inte vilja men framförallt skulle jag inte VÅGA :-P

F: Använt narkotika?
S: nej, jag har aldrig någonsin provat någonting ocxh är stolt över det också :-)

F: Varit otrogen?
S: Nej. Absolut inte. Jag kan inte ens ha sex med någon förrän det gått lång tid efter senaste förhållandet tagit slut. Det känns totalt fel.

F: Kört rattfull?
S: VERKLIGEN inte. det skulle aldrig hända! Visserligen törs jag knappt köra nykter men ändå hahaha.

F: Är du nöjd med ditt namn? Vad heter du mer?
S: Jag hetter camilla Marianne Larsson tills jag var 12 år då jag på eget initiativ, med mina föräldrars underskrifter, la till Rebecka som tilltalsnamn. När jag var 13 år la jag till h på slutet men det heter jag inte på papperet. Nöjd och nöjd. jag tycker det är fint men när jag valde namnet visste jag inte att Rebecka betyder "Kviga, Den feta och fastbunden".

F: Är du piercad/tatuerad? Var isåfall och vilket motiv?
S: jag har en hemmagjord och hemmadesignad  typ på ena axeln men lite mer in mot mitten av ryggen. Jag gillar designen  (min)m men den är fult gjord. Hoppas kunna fixa till den nån gång. Dessutom har jag tre tatueringar som jag gjorde helt själv på fyllan när jag var 14 år. Jag tatuerade in luffarprickar på högerhanden, ett hjärta på vänster handled och en liiiten snopp på fotknölen. Detta med en hemgjord tatueringsmaskin + tatueringstusch.

F: Är du naturligt blond eller färgar/bleker du håret?
S: naturligt. Sist jag färgade håret var nog när jag var 13 år.

F: Favoritaffär (när det gäller mat?)
S: Jag handlar på alla mataffärer, bara det är billigt. Okej, vissa grejer går jag inte på priset. kaffe köper jag ekologiskt, ketchup köper jag vad som är godast osv osv. Finns alltså undantag från billig-regeln.

F: Favoritaffär (när det gäller kläder till dig själv?)
S: Gina har fina kläder men jag har egentligen ingen favorit.

F: Vad gillar du för TV program?
S: jag är allätare. Gillar allt från dokumentärer och debattprogram till underhållningsprogram, såpor, dokusåpor och så där. men för att nämna några; NCIS, CSI, cityakuten, House, Idol, Robinson, Grannfejden, Efterlyst, Bonde söker fru, Criminal Minds, Cold case, oskyldigt dömd, Vad blir det för mat?, Förlossningsakuten, Barnmorskorna, Norska Barnmorskorna, Arga snickaren, Äntligen hemma, Halv åtta hos mig osv osv skulle kunna hålla på så här hur länge som helst :-) kan nämna några jag INTe tittar på; Greys anatomy, Desperate Housewifes, Paradise Hotel, Mammas pojkar

F: Vad använder du för schampo/hudvårdsprodukter?
S: Head & Shoulders

F: Favoritparfym?
S: Escadas sommarparfymer. TYVÄRR fick jag inte tag i årets som var den godaste doften hittills. Tror den hette Ocean Lounge?

F: Senast sedda film på bio?
S: Sommaren med Göran såg jag i augusti med Victor och Mathias.

F: Favoritmat?
S: svårt att välja en favorit men ... kåldolmar (som Mathias mamma gjort) eller lunchkorv med potatis och stuvad spenat kanske. Har en del favoriter från förr också. Tex mammas köttgryta med ris och farfars köttbullar med potatis och gräddsås. Något annat jag ÄLSKAR är pannkakorna vi fick i skolan när jag var liten! SJUKT goda! fabrikstillverkade. faaasen vad jag är sugen på det! Sånna färdigpannkakor man kan köpa på tex Ica är INTE samma sak. Men visst är det såklart gott med Älgfilé och hasselbackspotatis också men det äter jag ju "aldrig" så sånt räknar jag inte som favoritmat.

När det gäller snabbmat gillar jag Burger King bäst av hamburgerkedjorna. När jag äter pizza är det oftast Capricciosa och fram tills för ett par år sedan var det ALLTID Capricciosa men nu för tiden är det svårt att hitta med burkchampinjoner och jag gillar inte färska.

F: Favoritglass ur GB:s sortiment?
S: har nog ingen för jag gillar nästan alla lika mycket beroende på vad jag är sugen på. Det finns ingen jag "alltid" köper.

F: Hur ofta duschar/badar du?
S: Varje/varannan dag. Oftast badar jag med Alvin och Elmer.

F: Vad äter du till frukost?
S: Kaffe. Om jag äter något mer kan det vara vad som helst. men jag gillar filmjölk med hemgjord müsli.

F: BH-storlek?
S: Ingen aning. Jag använder 75 C men de sitter riktigt illa och är för små i kupan, speciellt på ena sidan. Men jag bryr mig inte, de är rätt bekväma och framknäppta så jag kan använda dem som Amnings-BH. Hittade dem på GeKås för 40 spänn styck så jag köpte flera.

F: Skostorlek?
S: 39 oftast. Foten är 24,5 cm.

F: Har ni diskmaskin?
S: nej

F: Sminkar du dig varje dag?
S: Jag sminkar mig typ aldrig. Jag är nöjd om jag plockar ögonbrynen.

F: Hur länge ska du vara mammaledig?
S: jag börjar på komvux i augusti. Det blir lite före Elmer fyller 1 år så då ska Mathias vara hemma med honom. Hur länge vet jag inte.

F: Har du någon dold talang?
S: Nej men ett par ickedolda; jag är bra på att teckna, måla och skriva.

F: Har du komplex för någon kroppsdel?
S: Mja, asså det finns kroppsdelar som inte är så snygga men inget jag sitter och mår dåligt över. Jag skiter totalt i sånt men när jag var yngre så mådde jag rätt dåligt över att jag hade så toksmå bröst och var så himla spinkig.

F: Undrar om du har tänkt ge ut en bok om ditt liv?och isf när?
S: ja jag har tänkt det. När den blir klar nångång, när vet jag inte :-)

F: Jag undrar vart eller hur du finner den enorma inre styrka som du besitter? Och vad som gör dig riktigt jävla lycklig, sådär så det bubblar i kroppen?
S: styrkan är något som bara finns där för att jag är tvingad att ha den. jag tror alla männsikor har förmågan men tack och lov tvingas inte alla plocka fram den inre styrkan. Riktigt lycklig? Hm... det händer ju då och då och det brukar handla om barnen oftast. att se dem så där bubblande jättelyckliga smittar av sig.

F: Din favoritfärg är ROSA! Har du mycket rosa kläder eller i hemmet då?
S: En hel del kläder, inget i hemmet men min ena syster är rosa-galning på riktigt och hennes hem är ROSA :-) så skulle jag aldrig ha, nej.

F: Vad skulle du aldrig ta på dig?
S: Av respekt för mina medmänniskor skulle jag aldrig ta på mig en magtröja ;-) hahaha

F: Vad skulle du aldrig sätta på dina barn?
S: De får i princip ha på sig vad de vill. Princessklänning eller spidermantröja - fritt val. Men JAG skulle aldrig välja att sätta på dem rysch-pyschiga kläder, bleka fisiga pastellfärger eller tryck med äckliga våldsamma actionfigurer.

F: Vilken klädstil är DU?
S: Kärring! Iaf om man frågar syrran som har klagat ända sen jag fick Alvin och slutade bry mig ;-)

F: Kan du tänka dig att själv vara en stödfamilj och ta hand om barn med olika bakgrunder?
S: absolut, men inte med egna småbarn hemma. När mina yngsta är äldre så skulle jag gärna vara stödfamilj eller till och med familjehem.

F: Betala du TV licensen?
S: Japp! det har jag gjort sen jag skaffade första TVn i första lägenheten för 9 år sen.

F: Är du helnykterist?
S: nej

F: Om du inte blir barnmorska, vad vill du jobba med då?
S: något där jag får vara kreativ.

F: Har du sysslat med någon sport? Intresse/hobby?
S: I högstadiet höll jag på med mycket, bland annat truppgymnastik som jag tyckte var skitkul.

F: Har du kort stubin?
S: alldeles för kort

F: Är du långsint?
S: tvärt om. vertkligen inte och har svårt för människor som är det.

F: Har du lagat många hål i tänderna?
S: ja

F: Tycker du det är bekvämt med stringtrosor?
S: nej men jag tyckte det när jag var yngre.

F: Åker du ofta till Ullared?
S: typ 5 gånger per år kanske

F: Känner du någon som har/har haft svininfluensan?
S: ja, flera.

F: Gillar du att läsa böcker?
S: det är inget jag prioriterar men har läst mycket förr.

F: Jag undrar lite om det där mor-barnhemmet du bodde på. Skulle gärna vilja jobba på ett sådant men det känns som många som hamnar där (av egen vilja eller ovilja) kommer i konflikt med personalen. Jag vill stötta och verkligen hjälpa och inte stjälpa, om du förstår. Var det något som var bra med att bo där tyckte du? Vilken utbildning måste man ha för att kunna jobba så?
S: De flesta som jobbar på sådana ställen är socionomer eller Behandlingsassistenter. Det finns inget, verkligen INGENTING från det mor-barnhemmet som var positivt när det gäller personalens sätt att vara. Däremot på ungdomshemmet jag bodde på innan. De var fantastiska. Det som var mest positivt där var personalens sätt att få en att känna som att de jobbade där för att de verkligen ärligt brydde sig om oss, tyckte om oss. De bjöd på sig själva, var personliga. Berättade om sina liv, vad de gjorde på fritiden, vem de var ihop med, sina barn osv. De tog hem undomarna i sina hem, tog dit familjemedlemmar, umgicks med ungdomarna ibland på sin fritid också. De var helt otroliga. Typ tvärt emot peronalen på mor/barn-hemmet dä'r det var typ extremt viktigt för dem att påpeka att de var personal. mazn kunde inte fråga något privat för då fick man det svaret "Du, det där är privat och det vill jag inte prata om" osv. Otroligt snäva, sura och trista personer.

Min barndom tog slut när jag fick Victor. På mina 15 år av "barndom" så var året jag bodde på ungdomshemmet utan tvekan heeelt utan konkurrans det bästa året jag upplevt och på många sätt är det fortfarande det bästa året i mitt liv. Jag tänker tillbaka på den tiden med värme.

F: Använder du alltid menskopp nu för tiden?
S: Nej, nu fär tiden använder jag ingenting ;-) men ja, när jag får tillbaka mensen ska jag använda menskopp.

F: Är du en sån där naturlig människa som inte äter tillsatser i maten, använder tygblöjor/bindor och hatar mikrovågsugnar?
S: Tygbindor har jag som komplement till menskopp men resten stämde inte. Finns nog en del annat som jag skulle klassa som "naturligt2 som jag gör, även om jag inte gör just de där sakerna.

F: Skulle du kunna tänka dig att ha någon slags hemhjälp? (Typ hushållsnära tjänster).
S: Ja tack! :-)

F: Läser din mamma denna bloggen?
S: nej hon använder inte internet alls.

F: Har du många foton på dig när du var liten? (Bebisalbum) Få man se isåfall? Är du lik dina egna barn eller är dem mest lik sin far?
S: jag har typ inga bilder. Victor är väldigt lik sin pappa men har helt klart en hel del från mig med. Alvin är otroligt lik mathias, ser inte så mycket likheter med mig men han har likheter med mina syskonbarn. Elmer är väldigt lik Mathias som vuxen men väldigt olik mathias som liten. Elmer är ändå det av barnen som är mest lik mig :-)

F: Är ni lika till sättet, du och din mamma? Kan du prata om allt med henne?
S: Jag är väldigt väldigt lik mamma. Utan tvekan den av systrarna som är mest lik mamma. Jag har fått väldigt mycket från mamma. Intelligens, kreativitet, att kunna rita, skriva, argumentera. Jag är precis som mamma också ganska förtjust i sånt som inte är så klassiskt tjejigt. Precis som mamma är jag väldigt kunnig och påläst när det gäller vård och omsorg men hon har ju utbildning och lång erfarenhet så jag ligger verkligen i lä ;-) men när jag undrar något medicinskt eller något som rör bebisar och småbarn så frågar jag mer än gärna min mamma. Det låter säkert helt knasigt :-) men hon ÄR väldigt duktig på sådana saker och det har jag fått från henne; intresset för sådana frågor. Jag har alltid kunnat prata med henne om PRECIS vad som helst och kan fortfarande. Nu pratar vi ju otroligt sällan men när det uppstår svåra frågor i livet är det fortfarande mamma jag ringer, även med sådant jag inte kan prata med någon annan om.

F: Hur ser ert hem ut? Mycket ikea eller loppisfynd? retro eller rosa?
S: slitet, loppis-IKEA ;-)

F: Är du alltid ärlig?
S: Ja men jag kan sociala koder för att fungera med andra människor så visst, ärlig är väl en sanning med modikikation. Om jag tycker att kompisenbs unge är ful så säger jag inte det och liknande. Vita lögner och så använder jag helt klart.

F: Om man undrar något, kan man maila dig då och förvänta sig ett svar?
S: Man kan maila och hoppas :-)

F: Berätta hur en vanlig dag kan se ut hemma hos er? (Mörka inte nu utan berätta hur det verkligen är och vad ni gör/inte gör).
S: Mathias går till jobbet 05:30, Alvin vaknar runt 7 och Victor också och med lite tur gör även jag det. Victor och Alvin äter frukost, jag ammar, efter Victor gått till skolan fixar jag i ordning Alvin för dagis, byter blöja på Elmer (oftast fortsätter han dock ha pyjamas) går och lämnar Alvin klockan 9. Sedan fyller jag dagen med en blandning av amning, datortid, städ, disk, mys med Elmer, underhåll av Elmer, blöjbyten osv. Han brukar få kläder när vi kommit hem från att ha lämnat Alvin på dagis och jag själv brukar få kaffe och ibland frukost.

Victor kommer hem runt 14-15-tiden och Alvin blir hämtad kl 15 på dagis. Efter han hämtats försöker jag umgås med honom OM det går. Ibland är han så sur och trött att han bara orkar sitta i fred i soffan. jag fixar middag någon gång mellan 16-17 och Mathias kommer hit typ 16:45. Vi äter framför TV:n för köksbordet får vi inte ens plats vid.

Någon gång mellan 19-20 duschar jag Alvin, ger honom välling, sen tandborstning, på med en blöja och pyjamas, sen tvättar jag av Elmer, byter blöja tar på pyjamas och så lägger jag mig i sängen med både Alvin och Elmer och tittar på TV. Gärna "Halv åtta hos mig" om jag hinner.

JA, Mathias fixar Alvin ibland också, så det är inte alltid jag. Men Elmer har jag hand om till 99%.

Efter de små barnen somnat är det dags för Vicgtor att lägga sig kl 20:00 (han hade 21 fram till nyligen men vi fick sänka pga vissa grejer). och 20-22 Tittar jag oftast på TV annars sitter jag vid datorn eller både och :-D

Mathias brukar somna typ 22 oftast och DÅ börjar bästa tiden på dagen ;-) alla utom jag sover och då sitter jag oftast vid datorn. Elmer vaknar och vill bli ammad vid midnatt ungefär och ibland lägger jag mig i samband med det, ibland sitter jag uppe lite till.

Jag brukar sova 5-7 timmar per natt oftast.

Det här var en helt vanlig vardag. Sen händer det ju att jag går iväg på dagarna eller att vi åker iväg på kvällen men om vi bara är hemma ser det nästan alltid ut så här.


Våga vägra vara bebis ...eller nå't!

Jahapp då har man varit iväg hela dagen så inget blivit gjort hemma. Ska ta tag i disk och matlagning nu. Håller på att tina upp en köttfärs :-) Frågan är om man ska orka sig på biffar/köttbullar eller om jag bara slänger ihop en köttfärssås.

Nu är modemet inlämnat och det kommer ta 2 veckor :-( urk, Mathias som redan är DÖLESS på att dela sin dator med mig (dvs jag har övertagit hans dator hahaha).

Ellebellen är en filur, han blir ju 3 månader om en dryg vecka. Nu sitter han snällt i babysittern och pillar på leksakerna som hänger ovanför men lägger man ner honom på golvet försöker han sticka iväg :-o Rullar över på mage och försöker dra sig fram med armarna på golvet. Nu kommer han visserligen bara ett par centimeter men det lär väl lossna snart :-/ han kämpar med varje millimeter av kroppen för att komma framåt och sträcker nacken upp i skyn. Konstigt det där. Man tänker sig ju att han skulle smälla ansiktet rakt ner i golvet men det gör han inte. Han verkar kunna skilja på hårt och mjukt underlag för när han ligger på mage på filten eller i sängen så trycker han ner ansiktet och gnuggar näsan för att gosa :-) men inte på golvet, där sträcker han upp huvudet allt han kan.

Nåja, jag hoppas han väntar lite till med att ta sig framåt även om jag inser att mina drömmar om att han ska ligga stilla i ett halvår till nog bara är att ge upp. Victor drog sig fram på golven och jagade leksaker en vecka före 4-månadersdagen. Alvin gjorde det en vecka före 5-månadersdagen, men en vecka före 3-månadersdagen tycker jag är lite överdrivet, haha! Skitunge.

Nej nu ska jag ge mig på maten men måste först skvallra att det kom en väldigt fin överraskning med posten idag! :-o berättar mer om det sen :-)

Godmorgon

SHIT så många frågor!!! :-o

Jag inser att jag tog mig vatten över huvudet. En hel dag var tydligen för lång tid att ha öppet för frågor hahaha men jag kunde ju inte föreställa mig att det skulle ramla in så många. Jaja nu vet jag det till en annan gång. Grejen är att jag haft frågestund innan och då kunde folk fråga i flera dagar och det blev inte i närheten så många.

Nu ska jag sätta på kaffe och sen fixa i ordning Alvin för dagis. Jag SKA fixa modemet idag! Eller rättare sagt; lämna in det iaf efter många turer hit och dit och tester med drivrutiner och skit.

Någon gång under dagen sammanställer jag frågorna med svar i ett inlägg.


Jo ...en liten grej bara ...vet ni hur micropopcorn ser ut innan de är poppade? Klipp upp en påse och kolla vettja :-) annars kan jag avslöja att en uppklippt micropop ser ut så här (scrolla):


*varning för känsliga*
BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
Inuti de hemliga paketen...

...fanns detta:Fleecefiltar, magnet-fotoramar till kylskåpet och godis fanns i båda paketen. CD-skivan i syrrans paket är helt enkelt en skiva med foton på hennes som jag photoshoppat. De är tagna av en fotograf för några månader sedan.


Detta är min favorit:


Vinnarna var som ni redan vet:


http://ettermyreblaj.bloggplatsen.se  (min syster)

och

http://litenfamilj.bloggplatsen.se/

Vad ska man ha på fötterna?


Hjälp mig hitta något som passar med dessa kriterier:

Passa en fot som är 24,5 cm lång (strl 39?)
Inte helt jäkla grisfula
Varma
BEKVÄMA
Lätta att ta på (vill kunna ta på mig skorna EFTER jag sjalat på mig Elmer om det behövs)
Neutrala i färgen, typ svart eller något
Inte blir pissevåta direkt bara för att det råkar finnas lite regndroppar på asfalten
Får INTE kosta skjortan! Jag är fattig


Finns det något?

Kan funka med begagnat om det inte är ingått så Tradera klan vara ett alternativ.
Ge mig tips eller ge mig DINA skor om de passar in! hahaha :-P adressen finns på Eniro.


För ärligt talat... jag går i foppatofflor! *skäms*

FRÅGA BECKAH

Under hela tisdagen går det bra att ställa frågor till mig här. Fråga vad du vill så svarar jag i ett inlägg sedan. OM någon har några frågor alltså.


:-)


Veckans blogg


Glömde lägga in veckans blogg under dagen.

Veckans blogg blir:

http://geshiia.blogg.se

Vem? Jo min son Victors lillebror Robins mamma :-D
Varför; jag har fått många ideer till min blogg från hennes, den är trevlig att läsa, bra innehåll och förtjänar att få lite reklam dessutom.


Nattababbel

Hej hej mitt i natten!

Somnade framför TVn men är nu uppe och har borstat tänderna och tvättat mig och så där. Ska hoppa ner under det varma täcket igen snart.

Blev ingen fixning av modemet idag men hoppas på att få det gjort imorgon. Vi får se. Var en hel del som inte blev gjort idag så imorgon är det skärpning! Får tvinga mig själv att få lite gjort hemma. Tvätt tex innan tvättberget vräker oss människor övertar lägenheten.

Vi var iväg och handlade på kvällen och jag köpte INGET godis! Otroligt stolt. Jag är ju egentligen sockerberoende men tänkte mig ha en lite finare vecka här för att se om det kanske kunde påverka vikten positivt. Jag har stått still på 71-72 kg sedan jättelänge tillbaka men jag vägrar ju vara så här fet för alltid.

Jag äter massvis av socker och onyttigheter, dricker en massa läsk och äter en hel del sent på kvällen och hoppar över frukost. Ska försöka styra upp det att bli mer normalt och vuxet. Vi får väl se. Just nu är jag jättehungrig och ser fram emot frukost imorgon.


Imorgon:
Disk
Hänga tvätt
Tvätta 2 maskiner
Plocka i ordning
Dammsuga
Skura
Fixa i ordning kaffeskåpet
Gå med sopor
Gå med papper till återvinningen


Imorgon BÖR det hemliga paketet ÄNTLIGEN vara hemma hos vinnaren! :-) syrran fick ju sitt innan helgen. Sen ska jag lägga upp foton på det hela.

Nepp nu har jag babblat färdigt och ska gå och lägga mig :-)

Sluta dra bebisen i benen!

hahaha ja det var faktiskt på allvar några stycken som kom in och skrev sura kommentarer till Elmers förra vändningsfilm och menade att jag drog honom i benen, att han inte kunde vända sig själv ;-)

Folk är bra söta ibland. Det är inte direkt något konstigt med en 2-månadersbebis som vänder sig från rygg till mage om ni trodde det. Olika grejer utvecklas olika snabbt hos olika barn. Elmer är nu 11 veckor och kan fortfarande inte helt styra sina händer. Han har börjat greppa liite lite men får kämpa ordentligt och ligger långt efter sina bröder med att styra sina händer i den här åldern.

Elmer jollrar inte heller speciellt mycket och har bara skrattat till på riktigt några få gånger och då bara ett par sekunder. Också detta långt efter bröderna.

Däremot lärde han sig vända sig för en vecka sedan vilket är en vecka tidigare än Alvin och några veckor tidigare än Victor. Helt i sin ordning - barn är OLIKA!

Här kommer iallafall en kort liten filmsnutt där man ser hela Elmer när han vänder sig och TÄNKA SIG - ingen drar honom i benen här heller ;-)Besöksräknare

Fick tipset om denna besöksräknare:

http://www.webbverktygen.se

Så nu testar jag den :-) verkar bra, den ger iallafall mycket information! Tack för tipset!

Modemtrassel

Tänkte bege mig till Kinna idag men det är såå trist väder! Om jag ska dit så är det för att fixa min dator, eller rättare sagt mitt modem. Jag har ju använt Mathias dator i flera veckor nu och det är därför det kommer så lite bilder för det är så krångligt att fixa bilder i min dator, föra över till hans dator för att ha tillgång till internet.

Men jag vill inte gärna ge mig ut i regn med min dator av förklarliga skäl.

Det som verkar vara felet är att USB-modemet behöver nya drivrutiner. lagomt jobbigt att LADDA NER drivrutiner när det som behöver drivrutiner råkar vara just modemet! :-)

Lösningen är att få bredband från någon annan källa, samtidigt som modemet är inkopplat i datorn men Mathias vägrar låna ut sitt modem till min dator och jag får inte sätta mitt modem i hans dator. Han tror att han kommer få virus då. Lagomt irriterande.

Så jag måste alltså ta med mig datorn och modemet till butiken där jag köpte grejerna i augusti men att gå ut med en dator i regnet är en ganska dålig idé så vad gör man? Jag är så trött på detta!

Tävlingssida

Gjorde en egen tävlingsblogg:
http://beckahbitch.blogg.se/tavlar/

Lite smartare än att skräpa ner i vanliga bloggen :-)

Finns länk dit i menyn här till vänster också.

Nattmacka

Nej om man skulle knastra i sig ett par knäckebröd och dricka en kopp te? Eller HÅRDBRÖ´ heter det faktiskt där jag kommer ifrån :-)

Jag gillar den här tiden på dygnet. Alla barn sover sen länge, Mathias sover också och jag får vara helt ifred med TV, dator och göra vad jag vill och äta vad jag vill :-)

Hihi

Jag tävlar

Tja, varför inte? Gratis är gott och vinsterna var himla söta så jag passar på :-)"Jag är med och tävlar hos Geshiia om fina julesaker från O-Råsa, var med du med!"

Besöksräknare

Vilken besöksräknare är egentligen mest tillförlitlig?

Jag har i runda slängar så här många UNIKA besökare/dag enligt olika räknare:Susnet: drygt 600
Blogg.se: drygt 800 (ca 1700+ sidvisningar)
Bubbleroom.se: runt 1500 (och ca 2000+ sidvisningar)
Bloggtoppen.se: runt 1500 (och ca 2000+ sidvisningar)


Bubblerooms och Bloggtoppens räknare verkar stämma väldigt bra överens vad jag kunnat se.


Men hur kan det vara så stor skillnad?

Jag är för övrigt inte med på Bloggtoppens lista ännu eftersom de inte registretat min blogg som godkänd än! (la till den i onsdags). TRÅKIGT! Men har halkat in på plats 26 på Bubbleroom däremot. La till bloggen där i måndags eftermiddag så det fattas några hundra besök för att vara rättvist men från imorgon är jag ju med från början.

VÅRA ÖNSKELISTOR

Eftersom det var så jäkla känsligt när jag la ut önskelistor i slutet av sommaren så är det en självklarhet att jag nu lägger upp önskelistor inför julen också :-)


Elmer önskar sig
(enligt mamma)

Kläder strl 74 eller 74/80 , gärna glada färger, gärna po.p
Hoppgunga
Nån bebisleksak
Sängkläder storlek vagga (för det är vad hans täcke är)


Alvin önskar sig
(enligt mamma)

Filmer - tex Laban, Disney, Astrid Lindgren
Matstol (hög vanlig stol - ej bebisstol)
Kläder strl 98 och 98/104 - gärna Po.p
Bilar
Förvaring till rummet, typ plastbackar och sånt
Sängkläder storlek spjälsäng (för det är vad hans täcke är)Victor önskar sig (hans egna önskningar)

Pengar
En Wii-konsol + spel
En dator
Internet
X-Box 360 + spel
Kläder strl 146
Strumpor och kalsonger
PS2-spel
PSP + spel
DVD-spelare
En ny TV
En TV-möbel
En ny bokhylla
Ett duntäcke
En stor kudde
En ipod
SpikmattaBeckah önskar sig
(en kanske inte helt seriös lista)

En bil! Vilken som helst egentligen men gärna en Citroën C3 (sååå söt och perfekt)
En systemkamera. Gärna en Nikon D90 eller liknande men Nikon D60 går finfint ;-)
En ny TV. STOR och platt såklart!
Ny soffa. Gärna svart skinnsoffa.
Massor av krukväxter med svarta eller vita krukor
Färg till min  skrivare! HP Photosmart 6160
En ny tvättmaskin
Noppning och färgning av ögonbryn + sällskap dit och passning av Elmer den stund det tar (typ 20 min).
En gjutjärnsgryta
Presentkort överallt :-P
Städhjälp hemma 2 gånger i veckan i ett år
En tatuering med mina barns namn
Diskmaskin
Vattenkokare
En ryggsäck
Solariepengar + sällskap dit och passning av Elmer den kvarten
Varmt fluffigt duntäcke
Tjock mjuk bäddmadrass 105 cm

Ja ...listan är typ samma som när jag fyllde år ;-)


Mathias önskar sig (kanske inte heller 100% seriöst)

En spikmatta
PS3-konsol
1 vecka skidsemester
En teckning och en puss
Ett par fina skor strl 45
Fina kläder strl fetto
Mer tid
Godis
Fin och fröjdefull jul
En minisemester till Danmark - badhus + hotell
En platt-TV
En Bluerayspelare + filmer


Vackert gravid

Bloggkommentatorerna tror att anledningen till att vissa känner sig fina som gravida beror på att det som ligger i magen är fint men att det "förändrar inte det faktumet att man ser ut som en stor fet kossa".

Jag såg INTE ut som någon stor fet kossa! Jag var supervacker! Jag tycker gravida kroppar är enormt fina och jag var skitsnygg med min mage! Alla håller inte med, kanske inte ens många men det spelar ingen roll för jag tycker så ändå. Det finns ingen vackrare kvinnokropp än en gravid kvinnokropp.

I vilket fall såg jag INTE ut som en stor fet kossa!


Hemmastudio vecka 20: http://beckahbitch.blogg.se/2009/april/hemmastudio.html

Studio vecka 30: http://beckahbitch.blogg.se/2009/june/fotografbilder-i-vecka-30.html

Hemmastudio vecka 39: http://beckahbitch.blogg.se/2009/august/hemmastudio-vecka-382.html


Jag ÄLSKAR mina gravidbilder. Jag har en av mina magbilder som canvastavla i vardagsrummet (samma bild som jag hade i headern förrut).

Sega söndagar

Ja, tänka sig, den här söndagen är lika tråkig som alla andra söndagar i raden av tråkiga söndagar. Nu är vi nyätna iallafall. Mathias gjorde piroger med fyllning av köttfärs, grönsaker och feta-ost. Gott.

Armen är mycket bättre idag, känner inte av något ont alls utom när  man tar där. Jag har lyckats ligga på den sidan iallafall så det är inte så farligt.

Ni glömmer väl inte att tävla förresten? Här finns tävlingen.

Klockan är bara 15 men känns som 20 bläää. Fler som  inte gillar söndagar?

Kapitel 1

Nu gör jag det. Jag släpper lös kapitel 1 helt öppet att läsa för vem som helst. Det är nu 5 år sedan jag skrev detta och körde fast. Jag hoppas på att kunna fortsätta skriva nu under vintern. Det finns ett halvt kapitel till men det sparar jag på.

Titeln jag tänkt mig på boken är; VÄRD ATT ÄLSKA?


Varsågoda:1. När livet tar en vändning

Hon tittade bort mot fönstret. Grått...trist…. Det borde ha varit snö vid detta laget så som det brukade vara så här nära jul. Det var luciadagen idag. Bredvid henne på skolbänken satt dockan hon hade haft med sig. Dockan var klädd i lucialinne och hade glitter i håret dagen till ära. Fröken läste högt ur Astrid Lindgrens ”Mio min Mio”.  Det hade hon gjort varje dag sedan några veckor tillbaka. I Klassrummet var lamporna släckta och på varje bänk stod ett litet ljus i en ljusstake. Barnen hade själva fått tillverka sina ljusstakar i lera och sedan målat dem. Små gyllene äpplen stod där på var bänk med ett varsitt litet brinnande ljus i. Det kändes så mysigt.


Hon blundade och kände värmen ifrån ljuset stiga upp över ansiktet. Det doftade jul av det smältande stearinet. Men julfriden hade inte riktigt infunnit sig. Hon tänkte på morgondagen. Flytten. Visst var det spännande på ett vis. Hon längtade efter att få bo tillsammans med Berit, trots att hon avskytt henne så i början, men hellre det än bara med pappa. Men Berit var ju ändå inte som mamma. Mamma! Det högg till lite inombords när hon tänkte på mamma. Skulle hon aldrig få träffa sin älskade mamma mera nu? Och syrrorna? Hon var ju van att få träffa sina storasystrar varje helg. Hur skulle det bli nu när hon skulle flytta till Stockholm? Hon visste inte riktigt hur långt det var mellan Östersund och Stockholm men det var nog tusen mil minst. Man var tvungen att flyga för att komma dit. Hon hade flugit dit med pappa massor av gånger det senaste året och nu skulle de alltså flytta.


Mamma hade sagt att hon såklart fick bo hos henne istället så kunde de flytta till Afrika. Mamma hade varit i Afrika många gånger, hos sina fadderbarn i Gambia. Det lät så underbart i Afrika. Det fanns apor där som sprang fritt. Mamma hade lovat att hon skulle få ha en alldeles egen apa. En sån som Pippi Långstump har. Tanken på att flytta till Afrika och att få ha en egen apa hade fått det att bubbla i magen av glädje på henne trots att hon egentligen visste att mamma ljög om att de skulle kunna flytta dit. Så var det alltid. Mamma ljög jämt och lovade saker, men ändå så trodde hon på något sätt på det mamma sa. Kanske var det för att hon alltid så gärna VILLE att det skulle vara sant. Även om det nu hade varit så att mamma denna gång faktiskt menat vad hon sa så hade pappa aldrig tillåtit det i alla fall.


Hon slog bort tanken en stund och försökte lyssna på frökens ord istället. Mio min Mio. Han var en prins från ett främmande land och hade blivit hämtad av sin riktiga pappa. Räddad. ”Tänk om JAG skulle bli hämtad en dag, tänk om mina föräldrar inte är mina riktiga föräldrar” tänkte hon. Hon log lite. Det lät spännande, fast samtidigt så ville hon ju såklart inte alls byta föräldrar. Hon ville inte mista någon av dem trots att hon nu satt där, dagen innan flytten och visste det att hon följande dag skulle mista sin mamma.


Plötsligt slutade fröken att läsa. Hon sa att alla kunde plocka fram färgpennor och papper och rita en stund. Alla mysiga små ljus blåstes ut och lampan i taket tändes. Tillbaka till verkligheten igen. Fröken sa att de fick klara sig själva en liten stund för hon skulle gå iväg ett litet ärende.


Det blir en så spännande och fnissig stämning när fröken lämnar rummet. Tjugo små åttaåringar med ansvaret att hålla ordning i klassen utan fröken. Oj vad det tisslades och tasslades och fnissades. Men det blev inte långvarit för strax var fröken tillbaka igen.


”Camilla” sa fröken. Camilla som fortfarande satt djupt försjunken i tankarna om morgondagens flytt tittade förvånat upp.


”Camilla, kan du följa med mig? det är några som vill träffa dig” sa fröken ödmjukt och log mot henne. Camilla såg om möjligt ännu mer förvånad ut och tankarna snurrade runt. Vem kunde det vara? Var det pappa som kommit eller mamma? Nej, inte mamma hon skulle inte komma till skolan...eller? kanske? Hon lyfte upp dockan från bänken och gick bort mot fröken som stod i dörren och väntade. ”hoppas det är mamma” tänkte hon och kände hur hon blev alldeles glad och hoppfull inuti. Hon följde med fröken ut från klassrummet. ”Vi ska gå ner till skolsyster” berättade fröken. ”Till skolsyster?” nu blev hon fundersam. Vad stod nu på? Vad ville skolsyster? Men hon hann inte fundera mer på det förrän fröken fortsatte. ”Det är en man och en kvinna där som vill prata med dig lite. Det är väldigt viktigt”.


De gick ner för rampen och svängde av till vänster i den långa korridoren. Sen var de framme. Camilla hade ju varit där flera gånger innan och dessutom gick man förbi skolsysters dörr varje dag på väg till matsalen. Fröken knackade på skolsysters dörr. Man kunde höra gnisslet från en stol när någon reste sig för att öppna. En man stack ut sitt huvud genom dörren. Han tittade på Camilla och log ett brett leende. ”Hej” sa han. ”Jag heter Tom” Camilla svarade inte. Hon tyckte att han verkade lite läskig. Visst log han men det var ändå något med honom som fick Camilla att bli orolig. Tom öppnade upp dörren ordentligt och vek åt sidan så Camilla kunde passera honom. Rummet var ganska litet. På vänster sida inne i rummet fanns dock en dörr till. Där inne var själva undersökningsrummet och skolsysters kontor. Rummet de nu befann sig i bestod mest av ett runt bord och några stolar. Camilla stod alldeles stilla precis innanför dörren eftersom hon inte riktigt visste vad de förväntade sig att hon skulle göra. Hon tittade mot fröken och försökte få ögonkontakt men misslyckades. Fröken tittade bara på Tom och småpratade vänligt. Camilla hörde inte så noga på.


Sen vände sig fröken om och sa till Camilla att hon lämnar henne nu så får hon prata med personerna själv. Camilla tittade ängsligt på fröken men sa inget. Hon tänkte att det säkert inte var något allvarligt. Hur som helst kunde hon i alla fall inte komma ihåg något hon gjort den senaste tiden som skulle kunna resultera i ett möte. Eller VAR det hon som gjort något fel trots allt? Nu blev hon ännu mer orolig och fick ont i magen. Fröken vände sig om och lämnade rummet. Camilla följde henne med blicken och såg dörren stängas bakom fröken. Nu stod hon där alldeles ensam med främmande människor. Kanske för att få skäll. Eller vad skulle det annars vara? Eller? Eller TÄNK om någon i min familj har DÖTT? tankarna vimlade runt ett par sekunder men sen kunde hon känna hur Tom stirrade mot henne bakom hennes rygg. Hon vände sig om och väntade på att få någon slags instruktion på vad hon skulle göra.


Tom tittade på henne med samma breda, fåniga leende. Camilla tittade mot högra sidan av bordet. Där satt en kvinna. Även hon med ett liknande brett, fånigt leende.  Kvinnan mötte hennes blick. ”Hejsan. Jag heter Marina. Varsågod och sätt dig ner Camilla”  Tom gick och satte sig bredvid Marina. Han hade suttit där innan det syntes för han hade papper utlagt vid sin plats. Camilla satte sig försiktigt på den stol som stod närmst. Det var även den stol som råkade vara allra längst bort ifrån de båda två på andra sidan bordet.


Hon ville inte riktigt titta upp på Tom och Marina. Deras fåniga leenden gjorde bara att allt kändes mer obehagligt. Det sved i magen. Om de skulle skälla så kunde de väl ta och sätta igång så det var över någon gång! Hon stirrade ner i bordet. På bordet låg en liten nätt duk, en vit med röda hjärtan runt kanterna. På den lilla duken stod en blomma. Men den var inte riktig utan plast. Eller var det tyg? Hon funderade ett ögonblick på saken men blev avbruten av Tom.


”Du undrar ju säkert varför vi kommit för att prata med dig.” sa han och gjorde ett uppehåll. ”Vi är här på grund av att du ska flytta till Stockholm imorgon. Egentligen kom det här lite hastigt på. Men det blev nödvändigt att det kom så plötsligt. Vi kan nämligen inte tillåta att du flyttar med din pappa”


"...Camilla tappade andan och tittade upp på Tom med stora ögon. Vad menade han? Vaddå tillåta? Vad ÄR detta för människor egentligen?


Tom stirrade rakt in i hennes ögon och hon fick svårt att slita blicken. Hon väntade på ett svar, en förklaring. ”Vi har förstått att du inte har det så bra hemma hos pappa eller hur?” sa Tom och fortsatte att stirra. Det fåniga leendet var som bortblåst. ”Har pappa slagit dig?” fyllde Marina plötsligt i. Camilla trodde inte sina öron. Vem hade skvallrat? Vilka var de här människorna? Varför ställde de sådana obehagliga frågor. Camilla kände sig svimfärdig. Hon ville inte vara med mera. Hon ville gå tillbaka till klassrummet och rita som alla de andra. Varför hände det här henne?


”Har pappa slagit dig?” frågade Marina igen. ”Du vet att föräldrar FÅR inte slå sina barn. Det är inte tillåtet och vi har fått veta att din pappa slår dig. Så vi var tvungna att komma och prata med dig nu idag eftersom du annars skulle ha hunnit flytta.” Tom och Marina pratade nästan i munnen på varandra nu. Camilla kände sig så ensam och utelämnad. ”NU skulle jag ha blivit räddad av mina riktiga föräldrar om jag varit Mio i boken” tänkte hon. Hjärtat bultade snabbt. Hon ville svara men visste inte vad. Vem hade skickat dem och vad skulle hända om hon svarade? Hon kunde ju inte säga att pappa hade slagit henne för då skulle han bli jättearg när han fick veta det. Tårarna brände bakom ögonlocken och ville tränga sig fram. Vad skulle hon ta sig till? Pappa skulle bli arg om hon förstörde flytten. Hon MÅSTE flytta förstod de inte det? Hur kunde de komma dit och säga så?


Hon sänkte huvudet och stirrade in i blomman på bordet. En röd julstjärna. Hon studerade noga vart blad och visste inte riktigt vart annars hon skulle vända blicken.


”Camilla, det är mycket viktigt att du svarar på våra frågor. Du behöver inte vara rädd för att din pappa ska bli arg. Vi ska prata med honom och du ska inte hem idag.”


Hon blev tvungen att titta upp på Tom igen. ”Inte hem? va? Vad menade han med det? Vart skulle hon då? Hon darrade i hela kroppen och hjärtat slog ännu hårdare. ”Men…jag MÅSTE gå hem” sa hon försiktigt och hörde själv hur ynklig hennes röst var.


”nej, Camilla, du behöver inte gå hem idag. Du ska följa med oss. Men först måste du berätta för oss” svarade Tom. ”HAR pappa slagit dig?”


Camilla tittade ner i blomman igen. ”ja” viskade hon försiktigt och kände en liten gnista av hopp. Kanske skulle hon få åka hem till mamma? De sa ju att hon inte skulle hem till pappa så då MÅSTE hon ju få åka till mamma! Kanske om hon berättade så skulle hon få bo med mamma nu när pappa flyttade till Stockholm. Sedan fick hon lite dåligt samvete. Stackars pappa, han satt hemma i godan ro medan hon satt här och skvallrade. Hon funderade ett slag. Nä det kunde inte hjälpas. Om det fanns en chans att få bo med mamma så måste hon ta den.


Tom och Marina väntade på att hon skulle fortsätta så det var tyst ett ögonblick men sedan fortsatte de. ”varför slår han dig?” frågade Marina. ”för då när jag gjort dumheter” mumlade Camilla fram utan att lyfta blicken ifrån blomman. ”Har pappa gjort andra dumma saker med dig?” fortsatte Marina då. Camilla förstod inte vad hon menade så hon visste inte vad hon skulle svara. Det var tyst ett slag igen. Tom harklade sig ”Har du sugit på pappas snopp?”


Hon ville bara försvinna. Orden ekade i huvudet. Vad hade han frågat egentligen? Hade hon hört fel? Vad menade han? Hon trodde inte att det var sant. Hon måste ha hört fel. Hur KUNDE han säga så? Vad äckligt! Hon mådde illa. Varför sa han så? Hela kroppen kändes som om den skulle explodera och hennes ansikte blev högrött. Oj vad hon skämdes. Hon stirrade in i blomman och önskade att hon kunde bli liten som en lus och försvinna in i den. Tom väntade ivrigt på ett svar och det kändes som om tiden stod stilla fast det knappt gått ett par sekunder. ”nä” fräste hon tillslut fram. Nu var hon arg. Vem var den här Tom och varför kom han hit och ställde sådana äckliga frågor?!


Tom och Marina fortsatte att prata på ett tag men nu lyssnade inte Camilla mer. Hon befann sig någon annanstans och var helt avskärmad ifrån omvärlden. Hon bara följde med utan att ens själv märka det. Hon befann sig i en bil. Allt i huvudet kändes rörigt och upp och nervänt. Bilen stannade och De klev ur. Camilla tyckte det kändes som om de åkt i en evighet och skulle inte förrän många dagar senare inse att det i själva verket hade handlat om knappt 300 meter.


De stod vid en portingång till ett höghus. Camilla tittade uppåt. Det var många våningar. Väggarna var gjorda av tegel, rött tegel. ”Kom med in” uppmanade Marina och öppnade dörren för Camilla som fogligt gick in. De ringde på en brun ytterdörr och någon öppnade med ett glatt och varmt välkomnande. Ännu ett fånigt leende. Camilla steg in och klädde av sig ytterkläderna med darriga händer. Det luktade konstigt. En speciell lukt som hon långt senare skulle inse att den etsat sig fast för livet. ”Välkommen till Livbojen” sa den leende tanten som öppnat dörren. ”Livbojen?  vaddå Livbojen? Vad betyder det?” tänkte Camilla men sa inget. Hon såg sig omkring. Rakt fram när man kom in fanns en lång vägg där det hängde massor av ytterkläder. Tittade man åt vänster så fanns det liksom en lite mer fyrkantig hall längre in. Åt höger fortsatte en slags korridor. Det såg ut som en vanlig lägenhet men det var så stort på något sätt. Längst in till höger så såg man att där fanns ett stort vardagsrum.


På den långa väggen med ytterkläder fanns ännu en öppning. Camilla gick några steg närmre för att kunna snegla in. Hon hörde barnskratt där inne ifrån. När man tittade in såg det nästan ut som rummet till höger i korridoren. Ett vardagsrum med trägolv. ”Jag heter Gärd. Vad heter du?” sa tanten som öppnat dörren. Camilla svarade snabbt utan att titta på henne. Nu var hon mer intresserad av vad det var för barn som fanns där inne. Vad var det här för ett ställe? Var det ett fritids kanske? ”Vi har tre andra barn som bor här just nu. De är syskon. Sara och Malin som är tvillingar är sju år och deras storebror Johan. Han är nio.” Fortsatte Gärd med att berätta. Gärd tog med sig Tom, Marina och Camilla in till rummet med barnskratten. Direkt när man gick in så fanns det en dörr till vänster. Det syntes att det var en toalett på handtaget och låset. Allt var nu ganska spännande och lite roligt så tankarna på pappa och flytten tycktes ha försvunnit ett slag. De kom in i det stora vardagsrummet med trägolvet. På väggen rakt fram fanns dörrar till två lite mindre rum. Säkert var det barnens rum för Camilla skulle se att det stack ut nyfikna små flickansikten genom dörrspringan.


På vänster sida om det stora öppna vardagsrummet fanns ett kök och ett matsalsbord med stolar. Själva köket var avskilt från bordet och stolarna med en tunn liten vägg. Sen fanns där inte fler rum. Camilla tittade runt överallt. Det pirrade i magen av nyfikenhet. Hon ville så gärna gå och prata med de där barnen men vågade inte riktigt. ”Hej Camilla” hörde hon en röst bakom sig. Hon vände sig om och mötte ännu ett nytt ansikte. En tunnhårig man som även han hade blivit smittad av det fåniga leendet. Varför måste alla le så tänkte hon. ”Jag heter Lasse” sa mannen och böjde sig för att hamna på samma nivå som Camilla. ”hej” svarade Camilla ointresserat och vände sig om igen för att om möjligt försöka få kontakt med barnen i rummet. De vuxna satte sig vid bordet och bad Camilla att komma och sätta sig hon med. Det var fika framdukat så det gick ju såklart inte att motstå. Sockerkaka är ju så gott.


Nu började bitarna falla på plats och de vuxna försökte förklara vart hon hamnat och varför. Hon förstod nu att hon skulle bli kvar här. Inte hur länge men det var inget som bekymrade henne för tillfället. Just då var hon bara glad över att slippa flytta dagen efter. Nu skulle allt äntligen bli bra. Allt kändes spännande och roligt och nu svarade hon glatt och gärna på alla frågor de vuxna ställde. Orden bubblade fram. Hon fick göra en lista över vilka leksaker hemifrån som hon absolut helst ville få hämtat direkt.


Tom sa att han och några andra människor skulle åka och prata med pappa lite om en stund och då skulle de passa på att ta med sig leksakerna och lämna dem till Camilla dagen efter.


Senare så fick hon kontakt med Sara och Malin och de lekte hela kvällen. Camilla tyckte att det nu inte fanns några som helst bekymmer. Allt var bara toppen och skoj. Men säg den lycka som varar.


Middagsdags

Mathias lagar hemgjord Sushi :-)

Kan bli gott!

TÄVLING - Babykungen

Nu drar jag igång tävlingen som jag håller i samarbete med Babykungen.se Priset i denna tävling består av en valfri body eller barntröja från Babykungen! Jag är väldigt glad över att kunna erbjuda det här fina priset!

För att få vara med och tävla gör följande:


1. Om du har blogg eller bilddagbok:

Ta med dig tävlingsbannern och lägg upp i din blogg/bdb tillsammans med en länk till mig och en länk till babykungen. Efter att du gjort detta så skriver du en kommentar till det här inlägget med en länk till tävlingen i din blogg samt ett svar på denna fråga:

*Vad skulle du välja för pris om du vann?
(förklara utseende, storlek, färg osv)

Skriv namn/alias, mail samt webadress i kommentaren

Här är tävlingsbannern:2. Om du saknar blogg eller bilddagbok:

Svara på följande frågor i ett inlägg här

*Vad skulle du välja för pris om du vann?
(förklara utseende, storlek, färg osv)

*Vilket plagg tycker du är tuffast respektive sötast hos Babykungen.se?

*Vilken kategori gillar du bäst i min blogg?


Skriv namn och mailadress i kommentarenKOMMENTAREN vill jag ha här senast klockan 20:00 nästa lördag - den 28 november
Vinnaren kommer sedan att dras genom någon form av slumpmässig lottning i början av veckan efter.

En bok i bloggen?

Jag funderar på om jag skulle börja skriva på min bok i bloggen kanske. Det skulle eventuellt kunna bli ett för mig fungerande sätt att äntligen få ner berättelsen i text.

Ett kapitel finns det bara i dagsläget och det är skrivet för många år sedan. Jag kanske skulle ta och lägga upp det och sedan fortsätta att skriva direkt i bloggen under vintern, då och då, ett stycke i taget. Till slut borde det ju bli en bok av det hela?

Jag VILL ju sä gärna få till bokhelvetet nån gång! Men det låser sig alltid!

Alvin banan :-)

hehehehe


Victor börjar brottning

Victor vill börja brottning igen har han kommit på. Där ser man. För ett år sen när han slutade var det så tråkigt att han klagade varje gång han skulle träna och misskötte sig på varje träning OM han ens gick dit.

Men det är ju viktigt att han gör något så han får mer än gärna börja igen redan på måndag. Med kravet att han sköter sig. Jag har tjatat hela hösten att han måste göra något. Han började boxning i våras när han inte ville gå brottning så årsavgiften där är redan betald men nu i höst när boxningen drog igång igen var han inte intresserad.

Kan inte låta bli att bli lite glad och tycka att det är kul att han nu vill börja med brottning igen eftersom M och båda hans syskon brottats på elitnivå förrut så det redan finns väldigt nära. Det hade ju varit hemskt roligt om även Alvin och Elmer hoppar på brottningen om några år så det blir en ny generation Ris-brottare :-) Vi får väl se. Jag tror annars att Alvin skulle passa bra i dans för han är väldigt rytmisk.

Problemet Victor får nu om han börjar brottning är att han inte längre går i knatte utan pojk och lägsta viktklass är 32 kg vilket betyder i praktiken att han minst måste väga 28 kilo, eller om det till och med är 29 kilo, minns inte. Victor väger på sin höjd 27 kg och det är om han skulle äta frukost före vägning och dricka så mycket vatten han orkar innan han ställer sig på vågen. Så ja, det skulle ju bli till att träna upp ett par kilo muskler först innan en licens ens skulle komma på tal och det är ju ut och tävla igen han vill.

Vi får se hur det går. Jag har sagt att han ska gå redan nu på måndag, är ju snart juluppehåll men jag ser ingen anledning att vänta, han är ju ingen ny nybörjare, han kan ju detta sen flera år nu.

LITEN Victorbrottare:Victor i rött. Han är 7 år här :-) Domare är förövrigt Mathias :-) Det var så här vi träffades, för den som inte visste det ;-)
Fler filmer på Youtube - Beckah82

Gonatt govänner

Usch jag är SVIN(-vaccin)TRÖTT! :-)

Tar och kastar mig i säng och kikar på Gösta Berlings saga med Mathias. Alla ungar sover sen länge. Ny dag imorgon och då tänkte jag lägga upp TÄVLINGEN med priset från http://babykungen.se :-)

God natt


Va? Jonas Gardell? vem är det?

Amy Diamond sitter med sin mamma i postkodmiljonären:

Fråga: Vem är Jonas Gardell tillsammans med? *rabblar 4 förslag*

Amy + moder: Oj, det vet jag inte, vi får fråga publiken.

:-o Say WHAT?! Är inte det typ något som varje svensk över 5 år kan utantill? Hur lyckas man missa att Jonas Gardell och Mark Levengood är ett par? Jag är mållös.

Förresten; hade varit spännande att höra namndiskussionen hemma hos Amys mormor och morfar när de väntade Amys mamma. Hur lyckas man komma fram till namnet CHRISBETH?! var namnförslagen Christer och Elisabeth (eller heter mormor och morfar så)? Eller lyckade de inte bestämma sig för om tösen skulle heta Christina eller Elisabeth? Eller betyder det helt enkelt "krispet" det där frasiga lilla flickebarnet de fått.

Bara undrar.

Släpp lös argumenten

Svara enbart utifrån DIG själv (och dina barn osv) inte allmänt eller vad du tycker att andra ska göra och inte göra. Jag vill veta om DIG nu och ingen annan.


VARFÖR har du/ska du vaccinera dig mot den nya influensan?

VARFÖR ska du INTE vaccinera dig mot nya influensan?Dvs, vilka argument har gjort att du vill/inte vill? Vad var avgörande för dig?


***

Jag var skeptisk från början och det var inte förränm Victor fick erbjudande från skolan som jag ens orkade börja sätta mig in i frågan. jag hade undvikit hela karusellen ända fram tills dess.

Sen började jag fundera och började läsa på det viktigaste är ju att vara källkritisk och kalla var informationen kommer ifrån. Tex så finns det filmer på youtube med läkare och allt möjligt som sitter och säger att det är farligt att vaccinera sig osv. Kollar man upp vilka dessa personer är hittar man allt möjligt spännande. Tex kan det handla om riktiga original som till vardags spenderar tiden med att observera flygande tefat och dylikt. Inte speciellt tillförlitliga källor alltid med andra ord.

Det var viktigt för mig var informationen kom ifrån med andra ord.

Jag bestämde mig för att Victor skulle få vaccineras eftersom han är så liten och klen så han skulle inte klara en kraftig influensa speciellt bra. I samma veva bestämde jag mig för att jag själv också skulle vaccineras eventuellt - om tillfälle gas men jag var inte så himla noga.

Men jag fortsatte läsa på och fundera och med tiden blev det mer och mer självklart. Speciellt med tanke på Elmer. När som helst kan hans LCH blossa upp i en agressiv form och då vill jag gärna att vi andra i familjen är vaccinerade för på så vis bör vi kunna skydda Elmer om vi bara håller bra handhygien osv.

Så kom beslutet om att låta barn under 3 år få vaccineras även utanför riskgrupperna och då var det ju redan självklart för mig att Alvin skulle vaccineras så han blev först ut i familjen i måndags. Victor kom efter i onsdags och idag har både jag och Mathias vaccinerat oss.

För mig har alltså det allra mest avgörande handlat om Elmer, vidare har jag absolut inte kunnat hitta något argument MOT vaccinering men många FÖR (för och emot för MIG och mina barn alltså - som sagt). Jag tror absolut inte att det är farligt. Samtliga seriösa källor visar gång på gång att det inte är farligt medan samtliga som påstår motsatsen är diverse kvacksalvare, knasbollar och folk som tror på konspirationsteorier.

TYVÄRR sprids ju dessa låtsas-sanningar värre än influensan. Det finns ju asmånga som faktiskt tror på alla dessa historier om att folk dör av vaccinet, man börjar gå baklänges och att tillverkarna fått igenom att de kunde avsäga sig ansvaret för biverkningar osv.

Så här är det för MIG. Hur är det för DIG?

Sprutad och klar!

Syrran ringde och undrade om jag kunde kolla upp ifall det fanns vaccin idag på VC. Det visste jag ju redan att det fanns så jag sa att jag skulle ner dit nu i eftermiddag. Hon var osäker om hon skulle hinna efter jobbet och bad mig hämta hennes son och se till att han blev vaccinerad också.

Det gjorde jag såklart så jag gick och hämtade Tiger på dagis och traskade dit. Direkt när man kommer in är det ett stort väntrum där man sköter all vaccinering av vuxna. Det var smockfullt! Kom knappt igenom för att ta mig till BVC med Tiger.

In på BVC och ...TOMT! Ingen kö ALLS! Jag och Tiger kunde gå raka vägen in i ett rum och få våra sprutor. Jag tog först för att visa Tiger och det var nog bra för ugen sa inte ett pip sen och tyckte det hela var helt ofarligt.

Sen traskade vi förnöjt igenom den stora kön ute bland alla andra vuxna igen HAHAHAHA :-)

Har lämnat tillbaka Tiger på dagis och ska snart dit igen för att hämta Alleballen. Har bett Mathias åka efter jobbet och försöka hinna få en spruta också. Hoppas han hinner dit, hoppas kön är kort och hoppas vaccinet inte tar slut. Syrran ska ju också dit då samtidigt hihi men hon får stå i vanliga kön eftersom jag snodde frikortet Tiger ifrån henne ;-)

En märklig grej; BVC-sköterskan (inte min ordinarie) ifrågasatte inte ens att jag kom med någon annans barn! Tänk om syrran INTE ville ha honom vaccinerad! Fast det är klart... jag kunde ju lika väl gå dit med Alvin och då hade de ju inte frågat om pappan gick med på det heller så (vi har gemensam vårdnad såklart).

Gravida blir inte våldtagna

När jag är gravid blir jag otroligt svag och känner mig sårbar och utelämnad. Jag kan inte röra mig, inte försvara mig och känner mig som ett lätt offer. Jag hatar den känslan!

Så känner jag absolut inte annars. Då har jag lixom inga hämningar eller spärrar. Känner mig orädd och säker. Känner att jag kan försvara mig själv och bara tanken på att någon skulle ge sig på mig får mig att vilja skratta samtidigt som jag blir arg bara av att tänka på det. "Mig RÖR ingen". Naturligtvis hjälper det säkert inte speciellt långt om man blir överfallen en mörk natt när man är ute och går men att KÄNNA så är iallafall rätt skönt.

Men som sagt, undantaget är när jag är gravid och blir den mest sårbara varelsen man kan tänka sig. Helt försvarslös som ett litet barn. Jag vågar inte käfta emot och sådant som jag absolut inte har några hämningar för annars. Men under graviditeten törs jag inte för jag kan inte försvara mig om det skulle bli några konsekvenser.

Min tröst har varit att det ändå är lugnt - HALLÅ! Med en stor gravidmage som putar ut är det ju ingen som ger sig på en. Det är medfött i människan att ömt och aktsamt skydda den gravida kvinnan och inte ens galningar ger sig på en gravid. Den gravida kvinnan är fredad.

När jag var ute i mörkret tänkte jag alltid det när jag blev rädd att OM en våldtäktsman skulle komma och kasta sig över mig så är det bara att skrika "jag är gravid, snälla akta min bebis" eller något så skulle han sluta och springa därifrån för självklart är inte ens galna våldtäktsmän SÅ galna att de våldtar gravida kvinnor.

WRONG!

Tyvärr är det inte så. Tyvärr knackade en våldtäktsman på hos en höggravid ung tjej som var ensam hemma, trängde sig in i lägenheten när hon öppnade dörren, brottade ner henne på hallgolvet och våldtog henne.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6154294.ab


Vad säger man? Förrutom fy fan och jävla gris? Så fruktansvärt! Jag hoppas verkligen barnet mår bra, att mamman fysiskt sätt klarade sig bra, att hon vågar föda barn (om hon har samma inställning till vaginal förlossning vs snitt som jag och faktiskt ville föda barn) och att hon får enormt mycket stöd och hjälp nu.
*

Innan du skriver att jag är blåst; JA jag visste sen innan att detta förekommer och ja, mina tankar om att jag var fredad under graviditeten var bara något jag intalade mig själv för att känna mig mindre rädd. Jag vet att såväl barn som gravida kvinnor och bebisar våldtas i vår sjuka värld men att läsa om det så här blir ändå obehagligt. När man får sin trygghetsfantasi sönderslagen.

OLWs pepparchips

Minns du OLWs pepparchips?

de där lövtunna underbart peppriga chipsen i blå påse! Fanns redan på den tiden det var en varg på framsidan av chipspåsen och hängde med till någon gånbg på nittiotalet då det var en skål chips i bilden på påsen. Påsen i övrigt var mörkblå med stjärnor.

OBS! INTE att förväxlas med andra töntiga kopior eller Estrellas räfflade pepparchips!

Jag är lite galen när det gäller de här chipsen måste jag erkänna. Jag har skrivit om dem ett antal gånger inne på familjeliv under senaste åren och jag har dessutom mailat OLW typ 5 gånger och TJATAT om att få tillbaka mina chips men icke att de lyssnat.

VARFÖR kan de inte bara testa en stund?! ett halvår eller så för att se om folk vill ha dem igen?! Eller hade de någon hemlig, numera förbjuden, ingrediens som omöjliggör en nylansering eftersom det ändå inte skulle gå att få till rätta smaken?

GE MIG MINA CHIPS!!! :-D

OLW på den gamla goda tiden


***


Här kommer några andra saker jag saknar:

NICKEL - De där små rullarna med fyrkantiga hårda karameller. Förpackningen var vit och godisarna i glada färger. Fanns även gammeldags Nickel men det var inte alls lika gott.

FANTA CITRON - men inte nu längre WIIIIIIIE! Vissa företag fattar iaf att de ska ta tillbaka gamla älskade produkter!

HALSTABLETTER - vet inte vad de hette men det var små runda gröna Eukalyptushalstabletter med en massa socker på typ :-) Min farfar hade ALLTID sådana i ett skåp i köket när jag var liten :-)

SALMIAK - tablettask med små platta romber av saltlakrits.

ROSA PANTERN - rooosa läsk

PANDA - krusbärsläskVad saknar du?

Inlagd med svininfluensan

Har haft kaffebesök här hemma av syrran, Kicki :-) Hon fick sitt hemliga paket och jag tror hon blev nöjd :-)

Jag tog bilder på paketen igår men jag lägger inte upp dem förrän båda fått sina paket ;-)

Nu är det dags att gå till dagis och hämta - REDAN! Dagen har flygit iväg. Kan iofs bero på att jag och Elmer legat och sovit 2 timmar ;-)

Usch har inte fått NÅGOT gjort hemma heller. Ingen tvätt, ingen disk, ingenting. Är så trött trött trött. Får fixa disk och mat iallafall efter dagishämtningen.

En person i min närhet ligger inlagd på sjukhus nu med Svininfluensan. Han har tre barn, jag känner mamman till två av barnen. De bor inte ihop men gissa om hon tänker låta vaccinera barnen och sig själv? NEJ! Eeeeh.... vad säger man?!

Smart värre...dessutom har hon sånna där infektionskänsliga ungar som typ var sjuka varje dag året om de första 5 åren. Men men folk får göra som de vill. Om de vill tro att de kommer börja gå baklänges och sån skit av vaccinet så kan jag bara beklaga att de inte läst på bättre.

Hoppas barnen klarar sig och att deras pappa snart blir frisk.

Knasfläcken - Mastocytom

Fick tipset om Mastocytom (som diagnos på Elmers knasfläck). Låter väldigt troligt för det rör sig alltså om ett överskott av mastceller, precis vad Elmers läkare försökte förklara igår, alltså att det var ett överskott av en typ av celler kopplat till immunsystemet. Fläcken ska gå att "aktivera" genom gnuggning. Först när jag testade verkade det inte funka men om man gnuggar med en frottéhandduk så aktiveras Elmers fläck med både rodnad och knuta.

Så nu vet jag ganska säkert vad det är iallafall. Hos barn är denna variant helt enkelt en hudfläck som växer bort. Hos hundar är det en tumör som man opererar bort (om någon som läser detta har hund och tror att det är samma - så, nej)

Sjukdomen heter Mastocytos och är uppdelad i flera olika varienter varav de två stora vanliga är kutan (sitter i huden) och systemisk. Barn får nästan alltid Kutan medan vuxna brukar få systemisk.

Den kutana varianten är i sin tur också uppdelad i flera undergrupper. De tre vanligaste är urticaria pigmentosa, diffus kutan mastocytos och solitärt hudmastocytom. Den Elmer tycka ha är alltså solitär mastocytom. Andra namn för den varianten är mast cell birthmark och Solitary Mastocytoma of Skin.

Nu verkar detta ju vara den absolut mildaste formen av Mastocytos och egentligen inget man ens behöver bry sig om men för sjukdomen i sig gäller att man är lite observant med saker som kan ge allergiska reaktioner, sådant som normalt sett även kan ge Nässelutslag bör man vara försiktig med och det finns en förhöjd risk för Anafylaktisk chock.

Så, det var det :-) Går att läsa mer här; http://www.mastocytos.se


FLs bästa bloggare

Bättre sent än aldrig - IDAG kom priset från familjeliv.se med mailen :-)

Jag kom ju tvåa i bloggtävlingen. Grattis till Lady Dahmer som vann samt Ketchupmamman som kom trea :-)

Men framförallt: STORT TACK för alla röster jag fick!!!


Den skumma fläcken

Måste ju bara visa upp Elmer knasfläck :-)

Som sagt, den uppstod plötsligt en dag när han var runt 4 veckor gammal. Den skiftar hit och dit hejvilt utan att jag kunnat koppla ihop något slags samband.

Ibland är fläcken nästan hudfärgad, ibland illröd, ibland finns en kritvit hård knuta i mitten i varierande form.

Om man känner på fläcken känns huden hård och läderaktig.


Ljus, nästan hudfärgad


Rödlätt


Röd med hård ljus knuta


Samma fototillfälle i annat ljus


På avstånd


Babbel

Mår illa (ätit för många After Eight) ;-)

Bonde söker fru - HAHAHA men vad ÄR det för folk de rotat fram i år? Nåja. Nog talat om det.  Underhållning är det iaf och aldrig förr har så många med bäver-gula tänder trängts i samma TV-program :-D SMILE!

Anyway...

Har plockat ihop mina hemliga paket ikväll :-) ska bli sååå kul att se om  de uppskattas hihi. Ska försöka skicka det ena imorgon och överlämna det andra också.

Sen drar jag väl igång den nya tävlingen, den kommer pågå lite längre än den förra.

Alvin har varit en liten gnällis idag lille plutten. Pga vaccinet. Victor har tagit sitt idag och blev dålig nu ikväll. Inget allvarligt, han bara känner sig lite krasslig, eller TUSSIG som det heter där jag kommer ifrån - gulligt ord <3Nepp nu ska jag ut å surfa lite, in på bloglovin och se vad alla jag följer har skrivit :-)

Läkarkontroll i Borås

Har varit i Borås med Ellebelle till läkaren. Fick skjuts av M's mamma. Vi tog med Alvin också för han fick feber och huvudvärk igårkväll av vaccinet och även idag så han fått vara hemma från dagis.

Läkarbesöket gick bra, ett stick i fingret, vägning (7020 gram) och så kikade läkaren på hur han såg ut. Han hittade den röda konstiga fläck som Elmer har på låret. SKITKONSTIG! När han var typ 4 veckor uppstod denna fläck plötsligt. Den var illröd med en vit hård knuta i mitten. Efter någon minut försvann knutan men den röda fläcken var kvar.

Den här fläcken har han haft sen dess men den varierar i färg. Ibland nästan hudfärgad och ibland illröd. Då och då kommer den hårda knölen i mitten tillbaka.

Läkaren förklarade att det antagligen är ännu en slags celler som är kopplade till immunsystemet som är aktiva och bråkar lite. Alltså inte Langerhans celler utan något annat och då blir det ungefär på samma sätt som med Nässelutslag. Skitskumt tyckte jag men det är väl för att jag inte fattar :-P han kikade iallafall, mätte fläcken och noterade i hans journal.

Förrutom dessa två olika förändringar, fläcken + LCH så har Elmer en kaffefläck på magen. Asså en sån där svag ljusbrun fläck som vissa får. Så han har egentligen tre olika slags hudförändringar vilket kan vara kopplat till immunsystemet - som jag fattade det.

Inget konstigt eller farligt alltså, bara värt att notera i journalen med tanke på hans sjukdom.

Nästa läkarbesök blir den 16 december och då är det dags för stor provtagning igen, asså en massa blodprover för då har det gått 3 månader sedan första stora provtagningen. Fick med Emla som jag ska sätta innan.

Än sålänge ser allt bra och hoppfullt ut :-)


God natt!

Nu är jag TRÖTT! Ska kasta mig i säng och snarka lite. I morgon blir det läkarbesök med Elmer på morgonen. Får se om Alvin följer med eller om han går till dagis. Han hade feber ikväll efter vaccinationen. Dessutom måste jag lämna honom tidigare om han ska till dagis och det har jag inte hunnit fråga om det går bra.

Har suttit nu i många timmar och pillat med bloggen. Det var hyfsat lätt att fatta beskrivningarna hehe tack Becca för länken :-)

Blev en massa photoshoppande ikväll också. Trixade med foton till en speciell grej :-) Hihi och så fixade jag några av de nyaste tagna fotona med. Tex dessa på Elmer från igår:


beckahbitch.se

Välkommen till beckahbitch.se

Nu blir det nästan en liten nystart för bloggen. Mycket har hänt senaste dagarna:

* Passerade 100 prenumeranter
* Fyllde 1 år
* Gick från vinstfri till sponsrad
* Bytte namn från beckahbitch.blogg.se till bara beckahbitch.se
* Omgjord sida! Två menyer, ny header + nytt i menyerna

Hoppas alla trivs här inne även efter ändringarna :-)

BABYKUNGEN.SE

Jag är stolt och glad över att ha fått denna sponsor! En favorit-webshop sedan länge för mig. Jag hittade den här sidan för 2 år sedan när jag letade på nätet efter någonstans att beställa en body med personligt tryck.

Jag blev mycket nöjd med bodyn! Sen dess har jag skickat efter en hel drös plagg härifrån och jag älskar alla plaggen! Den senaste skapelsen har nog de flesta sett. Elmers allra första body han hade på sig. Den blev faktiskt lite poppis och jag vet att minst en till liten kille där ute, Anakin, har fått en precis likadan :-) Jättekul att min design fick tryckas fler än en gång! <3

Men det är inte bara egendesignat hos babykungen såklart. Det finns massvis av andra plagg! Med eget foto, med namn, olika roliga figurer osv.

IN med er och kika! http://babykungen.se
Suveränt julklappstips, dopgåva, födelsedag, present till nyfödd bebis osv osv.

På startsidan finns en bild på några av mina plagg jag beställt därifrån :-) Väldigt personliga!Denna känner ni igen va?
GLÖM INTE hålla utkik efter tävlingen som drar igång här i bloggen snart med en vinst sponsrad av babykungen.se . En väldigt bra vinst!

Godmorgon

Jahapp, då har man sovit bort dagen då. Strax dags att hämta Alvin på dagis och sen försöka pilla ihop någon middag. Hm, finns typ inget.

Imorgon ska Elmer till läkaren i Borås. Jag har inte ens fixat skjuts. BRA! Fint med lite god planering och så där...

Hann inte presentera min nya sponsor igår men i dag kommer det, looovar :-) jag är väldigt glad över det här samarbetet. Hoppas på många deltagare i tävlingen som kommer sen också.


Nepp en liten skvätt kaffe hinner jag kasta i mig innan jag får ila till dagis :-) Elmer vill ha en Patte Latte också.

Hej på en stund


Trött som...

Usch så trött jag är! Lagt mig helt fel tid flera dagar i rad och igår höll det inte så jag somnade vid 22-tiden när jag tittade på TV. Vaknade på natten och var då tvungen att fixa lite i Photoshop som det fanns deadline på så ja...det blev lika illa med sömnen i natt igen.

Nu ska jag och Elmer faktiskt lägga oss i sängen. Jag måååste bara sova lite!

VINNAREN av ett hemligt paket!!!

Här kommer resultatet i denna tävling:  http://beckahbitch.blogg.se/2009/november/tavling.html

Poängen med sådana här tävlingar är ju att man vill få lite reklam. Det är därför deltagarna ska ta med en bild och/eller göra en länk till tävlingen. Det känns som självklarheter :-)

Så jag hoppas det är förståeligt att jag bara tog med dem som faktiskt gjorde detta i utlottningen ;-) speciellt i den här tävlingen känns det extra noga då den är sponsorfri och alltså något jag betalar själv.

Hur somhelst. Nästan alla hade ju förstått detta iallafall och dem skrev jag upp alla bloggadresser för, klippte isär i lika stora remsor, la i en skål och blandade och blandade.
Sedan räckte jag fram skålen till Alvin som fick dra en vinnarlapp....


....trumvirvel...
Men VA FAN??! SYRRAN! Hahahaha inte en jävel kommer ju tro på detta! Hur fan gör jag nu då??!


-VIIIICTOOOOR! Kom hit och dra en lapp!


Så Victor fick komma och dra en lapp:


Så det fick helt enkelt bli TVÅ vinnare denna gång :-)

Maila mig adress ([email protected]) så kommer paketet inom den närmsta framtiden :-) ja, inte syrran ;-) du får paketet personligen när vi ses ;-)

GRATTIS alltså till

http://ettermyreblaj.bloggplatsen.se

och

http://litenfamilj.bloggplatsen.se/


Hm... bloggplatsen.se verkar vara ett hett tips :-)


Inget vaccin

IRRITERAD!

Nu är vi hemma igen och jag är ovaccinerad!


BVC-sköterskan lovade ju förra veckan pga Elmers LCH. Mathias tog ledigt sista timmen på jobbet för att vi skulle gå dit tillsammans och vaccinera oss två och Alvin (har inte skrivit innan att M också skulle med eftersom jag inte tyckte att någon behövde veta det innan) men när vi väl kom dit så fick vi nej.

Jag förklarade att våran sköterska lovat förra veckan (vi fick träffa en annan idag) och då fick vi gå till henne och fråga vad som händer. Hon blev rätt skamsen och nervös. Jag blev rätt irriterad, Mathias blev SKITSUR! Han tog ju ledigt och så...

FAN SÅ DÅLIGT! Varför var det slut? Jooo för att de hållt på och vaccinerat en massa andra föräldrar hela dan!!! UNDRAR hur många av de föräldrarna som har en tvåmånadersbebis med LCH? Exakt NOLL stycken eftersom Elmer är den enda bebisen i Sverige för tillfället! Visst, några av föräldrarna idag hade säkert minst lika goda skäl men de flesta var nog helt vanliga friska föräldrar med alla barnen vaccinerade! SUCK!

Men man ska väl inte klaga, på vissa ställen i Sverige finns inte ens vaccin till barnen bara för att en massa FRISKA vuxna utan anledning springer före i kön.

Vi hade det iallafall inte SÅ illa för det blev åtminstone vaccinering av Alleballen.

Jag tog fram en frestande god blå godisklubba och höll framför ansiktet på honom :-D "aje" sa han irriterat när han fick sticket och försökte dra bort armen. Sen var det inget mer med det. Enda han brydde sig om var klubban. Han verkade knappt fatta vad som hände hahaha.

Han är hur glad och go som helst och springer omkring och busar här efter middagen. Tryckte i sig ovanligt mycket mat :-)

Men iofs fuskade jag och gav honom Alvedon innan vi gick hemifrån. Efter 3-månadersvaccinet fick han feber och skrek i flera timmar och sen dess har jag gett alvedon redan innan när han vaccinerats och så även denna gång. Återstår att se om det blir någon reaktion senare ikväll/imorgon.

Happ... verkar inte komma något vuxenvaccin förrän på fredag igen hit och jag tror inte det är min grupp som vaccineras. Har inte ens kollat upp det eftersom jag ju skulle få idag.

Mathias blev så lack att han åkte hem till sig efteråt :-) jag känner ingen med så hög arbetsmoral så att han tagit en timme ledigt är typ helt ossanolikt och att det nu blev i onödan svider nog.

Elmer vänder sig!

Elmer vänder sig nu från rygg till mage (tvärt om har han gjort sen 3-veckorsdagen och han är 10 veckor nu). Fick med det på film också :-) han kämpar rätt mycket hehe. Först två gånger där han nääästan lyckas och sen tredje gången gillt :-) pratar och är glad hela tiden :-)


Måndag

Ingen effektiv måndag detta. Hur slö som helst (mitt eget fel som är upp för länge på natten). Får se hur det bli ikväll, jag kanske hamnar i säng samtidigt som Alvin och Elmer om jag blir dålig av vaccinationen.

Gah, snart dags! bara hämta Alleballen på dagis, laga mat (eller bad man kallar att steka blodpudding) och sen ska vi traska ner till BVC.

Har grejat en hel del med bloggen nu det senaste dygnet. Testa tex att besöka: www.beckahbitch.se så hamnar du också här :-)

Kommer gå ut med det mera snart genom lite reklam överallt där jag brukar vara :-) måste ju göra om headern och så också men tänkte vänta tills jag lyckas skapa en högerspalt först.

Nepp dags att gå till dagis nu då strax.

Ny tävling på gång!!!

Idag har jag fått ett samarbete med en av mina favorit-webshop:ar!

En sponsrad tävling med ett MYCKET fint pris kommer inom kort!

Sponsorn kommer att presenteras under dagen!


Domännamn

Funderar på att skaffa ett domännamn till bloggen.

Bra eller dålig idé? Var vänder man sig? Hur går det till?

Jag skulle vilja skaffa en högerspalt också, menyn till vänster börjar bli överfull så det hade varit bra att dela upp i två kolumner. Vill att sidan ska se likadan ut i övrigt. Visst, jag får ju göra om headern bredare men inga andra ändringar tänkte jag.

Någon som känner sig manad att hjälpa till?

[email protected]


Veckans blogg

Ny kategori: veckans blogg

Först ut kommer burriburr.se för att gratta och fira vinsten. Burriburrbloggens ägare Sonja utsågs i dagarna till årets Mama-bloggare! Stort GRATTIS Sonja!

http://burriburr.se
Kaffesugen och babbel

Veckans tristaste dag (avskyr söndagar) börjar närma sig sitt slut. Men jag sitter och är kaffesugen och funderar allvarligt på att sätta på en kopp :-)


Igår vad jag iväg till syrran på kalas för systersonen Samuel som blir 8 år. Jag gillar kalas och det blir måånga sådana i vår familj :-) 4 systrar och 5 syskonbarn (som bor här, annars har jag ännu fler) och sen mina egna 3 barn, jag och Mathias, Mathias föräldrar, syskon, systerson och snart ett syskonbarn till.

Kalas jämt ;-)

Träffade en till liten bebis på kalaset igår. Min syster Kickis sambos dotter har fått en liten Timmy som är 3,5 vecka yngre än Elmer. Kicki är alltså plast-mormor ;-)

Efter kalaset tänkte vi vara bekväma och äta på restaurang. Puerto Rico i Skene. snacka om B hahaha. Nästan kul. jag och M tog en varsin rätt från helgmenyn. Det hette "Lövstek" och visade sig vara EXAKT som en snabburgare (sånna frysburgare som inte får kallas hamburgafre pga innehållet) till detta kokta, kalla frysgrönsaker (broccoli, blomkål, morötter) och stekt potatis.

I menyn stod det att det ingick salladsbuffé. Gick bort tillsalladsvagnen där det brukar finnas sallad på vardagar under lunchen och kikade ner. Eh? mitt i den tomma vagnen stod en liten skål PIZZASALLAD! Buffé??! :-o Efter maten ingick kaffe (som stått på plattan så länge att det typ dunstat och förvandlats till kaffepulver igen ;-)

Nej det var ingen höjdare så vi bara kastade i oss lite snabbt och åkte vidare hem till M's föräldrar för att titta på nya valpen och ta lite kort på den :-)

Idag fick min syster Angi, hem sin son Tiger som varit hos sin pappa en vecka. Hon har jobbat hårt på att få till den långhåriga frisyr som Tiger hade innan han åkte. han kommer hem KLIPPT! pappans sambo har tagit sig friheten och klippt av luggen med kökssaxen så Tiger snarare liknade bröderna lejonhjärta än en liten 2009-modekille. Gissa om syrran var glad eller galen?

Ringde helt förstörd så jag fick gå dit och klippa Tiger. jag är absolut inte någon frisör eller ens bra men har iaf klippt Victor hela hans liv och har hunnit klippa Alvin några gånger också och ALLT var bättre än så som Tiger såg ut nu.

Resultatet blev att han nu ser ut som Alvin. Dock är det väldigt ledsamt för han hade så lååångt hår och så häftig frisyr och nu har han världens tråkigaste kortklippta frisyr :-(

FAAN vad FÖRBANNAD jag hade varit om jag skickade iväg min son till pappan och pappans tjej gjorde en sån grej. Det värsta är att exakt detta hände för ett år sedan också men tydligen fattade bruden inte att hon ska låta bli pojkens hår.

Imorgon kommer en tredje syster, Susanne, hit. Ska hjälpa henne med CV och sånt. Uppdatera den och så där.

På eftermiddagen bär det av ner till BVC för att vaccinera Alvin och antagligen mig själv, om inte BVC-sköterskan ändrat sig.

På onsdag ska vi till Borås, jag och Elmer för att träffa hans läkare, ta nya blodprover och så. Han verkar dock pigg och frisk. Väldigt sällsynt att det kommer prickar nu och de som kommer brukar inte vara så stora. Hoppas blodproverna ser bra ut också men det tror jag nog. Känns så.

Något mer är inte bestämt i veckan vad jag kommer på förrutom att jag måste till Expert i Kinna någon dag.

Kaffe var det ja :-) ska fixa det nu. tur att jag inte påverkas av kaffe så jag inte kan sova och sånt.

Några bilder från helgen kommer här.
Många fler finns i bilddagboken: http://beckah82.bilddagboken.se


Tååårrrta :-)


Elmer träffar timmy


WIMSA! Elmers och Alvins farmors nyaste vovve.

ETT ÅR IDAG


Idag fyller bloggen 1 år!
HURRA HURRA HURRA HURRA! :-)

Lördags-svammel

Upptäckte att jag inte tvättat några byxor till M så han är inte så glad nu hahaha :-D vi skulle ju på kalas idag. Nåja vi får väl se hur det blir. har en maskin igång nu iaf. M's mamma vill att vi ska dit idag också, ta kort på hundarna så jag kan göra ett julkort åt henne.

Har knåpat ihop ett eget julkort också för ett tag sen men tänkte att jag skulle göra några olika innan jag bestämmer mig men det har inte blivit av, det blir alltid så. Inget blir av när det gäller mina kreativa projekt. Tecknandet tex. Har inte ritat ett enda porträtt på ett år nu och har lovat en kompis för evigheter sen :-/

Men hur ska man kunna hinna med sånna grejer när man inte ens orkar ta tag i viktiga saker som städ och tvätt...

FAN vad jag är sugen på pizza! :-) alternativet är annars blodpudding för det finns i kylen och är enkelt ;-) rätt mycket nyttigare än pizza faktiskt.

Happ, jag fick rätt igår om Idol :-) gött det! Äntligen!

Nu sitter jag här med en kopp kaffe och två slovande småglin. Lugnt och skönt en stund. Victor är på sitt rum och är sur, vilket händer rätt ofta nu för tiden. Mathias tittar på film. Jag funderar på om jag skulle äta någon frukost? Eller om jag ska skita i det och istället äta blodpudding/pizza senare eller tårta på kalaset, vilket som nu kommer först.

Snacka om att ha fina rutiner och välplanerat :-D

Men vem bryr sig egentligen...

Äntligen uppdaterat!

Äntligen är bilddagboken uppdaterad! Från 1-10 november så de senaste dagarna saknas ännu men det kommer :-)

http://beckah82.bilddagboken.se

Smakprov:
Terapi

Seg dag idag. Det går verkligen upp och ner här känner jag. Har en färdig tvätt i maskinen som jag tvättat 2 gånger nu bara för att jag är sååå slö att hänga upp! Nu måste det bli av innan jag lägger mig. Riktigt kasst att vara så lat. Fler som gör så? nåja, superrena kläder iaf ;-)

Igår kom två personer hit på hembesök. Som jag skrivit tidigare så fixade ju BVC-sköterskan så att jag skulle få samtalskontakt hemma. Nu visade det sig vara för bra för att vara sant, det var bara första besöket och det besöket gick bara ut på att prata om vad jag vill ha hjälp med så de kan ta med sig det till teamet, sedan diskutera vem jag ska träffa och när det kan bli av osv - och det kommer att ske där på plats.

Blev väldigt besviken, tror jag kommer skita i det faktiskt. Visst behöver jag absolut gå och prata med någon men jag behöver INTE ha tider uppbokade nere i byn så jag måste springa dit ner varje vecka. Då har jag viktigare saker för mig i så fall. TRIST!

Jag kanske ger mig på att skriva boken under vintern istället. Vet inte om jag nämnde det i bloggen i våras men jag har så gott som fått klartecken från ett förlag redan men problemet är ju just att skriva också. Det har ju inte funkat speciellt bra förr psykiskt. Har mått skit varje gång jag gett mig på den där självbiografin.

Nåja det visar sig hur jag gör. Jag kommer nog ta det lugnt i så fall så jag inte kraschar.

Nej nu ska jag hoppa tillbaka till TVn. Har kikat på Idol slom vanligt på fredagkvällarna. Jag tror Reza och Eddie sitter löst och hoppas VERKLIGEN eddie åker! vad FAN gör han där? Han kan INTE sjunga! En alldaglig halvdålig röst. Det enda han har är utseendet, men va fan då kunde hellre Rabih stannat för han var minst lika mycket ögongodis och hade en väldigt speciell och originell röst om än väldigt otränad.

Glöm inte TÄVLINGEN jag har! Funkar med bilddagbok också så du måste inte ha blogg!


Svininfluensans spridning

Fick en länk på FL till denna sajt: http://www.nejtillsvininfluensan.se/ så jag satt och klickade mig vidare och hamnade på smittskyddsinstitutets hemsida och fann denna:
SHIT vad smittspridningen ökar, och framförallt: Kolla VILKA som smittas! Jag själv känner 3 små barn som behövt sjukhusvård. Min systers gamla klasskompis barn ligger i respirator. Vi har haft flera stycken dödsfall i Sverige redan. Ingen har dött av vaccinet - någonstans i världen. Det är svårt att låta bli att bli nojig med en liten bebis och en tvåårig och en liten och klen 11-åring.

Jag har läst på rätt mycket nu. Då menar jag inte alla dessa skrattretande och pinsamma nätartiklar med konspirationsteorier och lustiga skrämselrapporter från diverse tyckare, kvacksalvare och psykiskt labila.
Nej, jag menar fakta från sansade källor. Krisinformation, smittskyddsinstitutet osv.

Det finns en hel del osanningar som sprids hej vilt bland alla skeptiska. Tex att man får fylla i ett papper om eget ansvar när man tar sprutan, att tillverkaren av vaccinet fått beviljat att de slipper svara för biverkningarna, att börjar gå baklänges (ett youtubeklipp om en tjej som fått ett helt annat vaccin) och mycket annat spännande :-)

Om man är frisk och stark och brukar ta en influensa bra ser jag ingen anledning till att vaccinera sig iofs men om man är klen, sjuk eller för all del; har bebisar eller riskpersoner i familjen så kanske man ska börja fundera på om man inte ska vaccinera sig.

Att vaccinera sig av solidaritet är inget jag köper, det har jag sagt förrut, men inom den egna familjen får man ju tänka på varandra iallafall :-)

Sen är det ju bra om personer som vistas omkring gravida kvinnor (barnafadern, äldre syskon osv) vaccinerar sig så den gravida kvinnan slipper vaccinera sig. Jag har tagit upp förrut vad jag tycker om vaccinet i kombination med graviditet, om någon undrar varför jag skriver så.

Jag blir mer och mer FÖR vaccinering ju mer jag läser på. Kunskap is tha shit ;-)

Jag funderade MYCKET fram och tillbaka när Victor fick erbjudandet genom skolan och beslöt mig för att tacka JA. Med tiden har jag skaffat mig mer kunskap och är nu mycket nöjd med det beslutet och har även beslutat mig för att vaccinera mig själv och Alvin (Ja, givetvis vill även Mathias det) nästa vecka. Vi ska gå dit på måndag så Alvin blir med i den första klungan tvååringar som vaccineras efter att vaccinet "släppts" för barn under 3 år utanför riskgrupperna.

Jag hoppas att Mathias vaccinerar sig också så att vi alla skyddar Elmer som ju, exakt när som helst, kan bli mycket allvarligt sjuk av sin Langerhans cell Histiocytos. OM det (Gud förbjude) skulle ske och hans lungor blir påverkade och/eller han behöver cellgifter och får nedsatt immunförsvar så kommer vi alla ha hunnit vaccinera oss och fått verkan och Victor och Alvin som ska ha 2 doser har hunnit få det så att vi skyddar lille palten.

Sen är jag väl inte jättesugen på att få influensan själv heller då jag gärna vill orka vara mamma, orka amma och överhuvudtaget orka producera mjölk (jag blir DÅLIG som fan när jag är sjuk).

Så ser det ut för vår familj iallafall.

TÄVLING!

Min blogg fyller 1 år och för att fira detta tänkte jag ha en utlottning av ett hemligt paket!


Paketet kommer att skickas hem till vinnaren per post inom en snar framtid efter vinnaren är dragen. Innehållet kommer att avslöjas först efter att mottagaren fått sitt paket. Jag hoppas hen kommer att tycka det är en trevlig gåva :-)Men lite ansträngning kräver jag i gengäld ;-)

1. Ta med dig bilden här nedan och lägg upp i din blogg (bilddagbok går också bra). Lite orättvist mot alla utan blogg kanske men jag ser ingen annan lösning. Visst, vissa kör med varianten att man då istället kan maila sina vänner men jag är inte så sugen på att orsaka att folk sitter och skickar spam till sina stackars vänner så den varianten hoppar jag över.

Tillsammans med bilden skall det såklart även finnas en länk till mig. Antingen till bloggens startsida eller till detta inlägg. Du kan antingen skriva en länk bredvid bilden eller länka själva bilden.

2. Kommentera i detta inlägget tillsammans med en länk till din blogg och det inlägg där du lagt bilden.

I kommentaren vill jag att du svarar på dessa frågor:

1. Är du tjej eller kille?
2. Hur gammal är du?
3. Har du barn och i så fall, hur gamla?
4. Vilken är din favoritfärg?
5. Följer du min blogg (i så fall; sen hur länge?) eller råkade du trilla in nu?
6. Är du prenumerant?
7. Bästa och sämsta med min blogg?
8. Övrigt. Tex en kommentar eller tips till bloggen, ris och ros. (Denna är dock helt valfri och kan hoppas över)

Naturligtvis har dina svar absolut inget att göra med din vinstchans. Jag kommer att dra en vinnare helt slumpvis!


Du måste lägga upp bilden i din blogg och kommentera här FÖRE LÖRDAG KL 24:00. Vinnaren kommer sedan att dras i början av nästa vecka, när jag hinner.

Så KUL detta kommer bli :-) hoppas det blir så där runt 20 stycken iallafall. Absolut gärna ännu fler såklart men minst 20 skulle vara himla skoj :-)


Här kommer bilden du ska ta med dig:


Snart 1 år...


Bloggen närmar sig ettårsdagen!

Den 14 november fyller den här bloggen 1 år

Jag siktar på att hinna få 100 prenumeranter innan dess. Tror ni det går? (91 st i skrivandes stund) :-)bloglovin Senare idag kommer jag även dra igång en tävling om ett hemligt paket som ni läsare kan vinna! Jag brukar ju inte ha sånt i bloggen så det ska bli jättekul :-)

Vad göra?

Om en halvtimme ska jag lämna Alleballen på dagis. Ska jag gå ner till Öppna förskolan då till bebisgruppen, eller ska jag ta och åka till Kinna på förmiddagen? Eller ska jag bara vara hemma?

Gå till ÖF är alltid trevligt + att jag får motion. Åka till Kinna skulle vara bra. Jag behöver gå till Expert med mitt USB-modem och så skulle jag behöva köpa födelsedagspresent till systersonen som har kalas i helgen och fyller 8 år nästa vecka.

Vara hemma är inte heller helt dumt för jag skulle behöva greja med tvätt och diska.

Hm...vad väljer man? Om jag bara ska vara hemma slipper jag göra mig i ordning :-p

I efdtermiddag kommer min samtalskontakt hit för ett första möte. Ja! Jag fick faktiskt igenom det. BVC-sköterskan ringde och fixade detta åt mig så nu ska jag börja prata med någon äntligen, utan att ens behöva lämna hemmet. Perfekt. Ultrasnabbt gick det att få en tid måste jag säga.

Ja, ja vi får väl se vad jag hittar på nu här på förmiddagen.

Jag har slutat amma

Ja, så är det, jag har slutat amma. Har inte skrivit om det förrän nu eller ens pratat om det men det är ett par veckor sedan ungefär. Det känns bra faktiskt. Känns helt rätt även om det är tungt samtidigt, eftersom det bara var jag som ville sluta. Jag hade ju helst velat ha ett barnstyrt amningsavslut men nu blev det inte så.

Det har varit och är en sorgeprocess för Alvin. Han vill gärna krama och hålla handen på brösten men han har accepterat att han inte får amma. Han har även accepterat att Elmer får amma och verkar inte vara speciellt avundsjuk.

Faktum är att avundsjukan verkade starkare medan Alvin också ammade. Eftersom han då ideligen tjatade om amning och jag oftare och oftare nekade eftersom jag tyckte det blev så jobbigt. Nu slipper han tjata och få nej medan Elmer får.

På dessa två veckor har han helt slutat kissa ner sig, han har slutat vakna på nätterna och jag slipper tycka att han är jobbig med amningstjat. Bara positiva effekter alltså.

Jag ångrar dock absolut inte att jag valt att amma honom ända tills nu. Jag tycker det blev en jättefin övergång för Alvin att bli storebror på det här viset och i början tror jag att det var väldigt positivt, just när Elmer nyss kommit hem.

2 år och 4 månader ammade jag och Alvin. Ett vackert och mysigt minne jag kommer att bära med mig hela livet och jag hoppas att Alvin också kommer att göra det även om han kommer glömma själva amningen så hoppas jag att allt gott det gett honom kommer leva kvar inom honom. Myset, tryggheten, närheten och anknytningen som amningen hjälpt till med.
Dagens FL

En dam har skrivit en tråd på FL om att hon är så ledsen och besviken över sin 40-årspresent från sin mamma.

http://www.familjeliv.se/Forum-5-172/m48599315.html

Ibland blir man mörkrädd.

Lågutbildade väljer bort vaccinet

Jag har väl egentligen inga belägg för detta men jag tycker verkligen det verkar som att de som är mest anti Influensa A-vaccinet är lågutbildade, opålästa och de som väljer att att vaccinera sig är högutbildade och pålästa.

Väldigt generellt talat nu alltså.

Lite som att det statistiskt sett faktiskt ÄR så att den största gruppen rökare är lågutbildade kvinnor, medan högutbildade röker i väldigt mycket mindre utsträckning (detta är dock bevisat, till skillnad från min teori om vaccinet).

Jag hör själv till den lågutbildade white-trash-kategorin ;-) och SKA vaccinera mig, så självklart finns det undantag men jag får ändå känslan att det är så här uppdelningen ser ut.

Kan det vara så?


Elmer BVC 9,5 vecka

Elmer är 9 veckor och 4 dagar idag, eller om man så vill: 2 månader och 6 dagar. I vilket fall var det dags för läkarkontrollen :-)

I väntrummet fanns en annan liiiiten fis som också var 2 månader och där för läkarbesök. HERREGUD vilken liten godbit :-) hihi han hette något så gulligt som Hjalmar och så var han nästan uppe i Elmers födelsevikt :-D han vägde 4500 gram. Sött.

Sen fick Elmer komma in. Läkaren blev uppriktigt imponerad över styrkan och stabiliteten i pojken. Siffrorna såg också bra ut som vanligt och så fick jag hans BVC-kurva utskriven. Tyckte det kunde vara kul att ha.

BVC-sköterskan berättade även att Vaccinet mot nya influensan nu är släppt även för barn under 3 år (men över 6 månader) så hon föreslog att jag kommer med Alvin nästa vecka och då får jag även en spruta själv om jag vill. Det vill jag. Jag har ju redan tackat ja till Victor att få i skolan och har tänkt hela tiden att jag skulle vaccinera mig om jag får chansen (utan att anstränga mig något speciellt) så nu blir det av. Bestämde med syrran att vi går dit på måndag och tar vaccinet både hon och jag, Alvin och Tiger (min systerson på snart 4 år).

Jag HATAR stick! Fast spruta känns aningens bättre än när de tar blodprov eller ännu värre; sätter en nål som ska sitta kvar i handen/armvecket *rysa*. Får skärpa mig för Alvins skull dock och ta sprutan före honom och hålla masken :-)

Fick en flaska D-vitamin till Elmer idag också efter att jag frågat om man slutat med AD-droppar. Haha egentligen skulle sköterskan tagit upp detta med mig och gett en flaska när Elmer var 4 veckor men det hade hon glömt bort. Tur att jag frågade ;-)

Här kommer lite siffror:

091110, 2 månader + 6 dagar (9v+4d)
Vikt: 6850 (+250 , 31,2/dag)
Längd: 63 (+1) Jag tyckte dock att det snarare var 64 men men
Huvud: 41 (+ 0,3)

091102, 2 månader-2 dagar (8v+3d)
Vikt: 6600 (+630 , 35/dag)
Längd: 62 (+1,8) med krökt knä - vägrade sträcka ut
Huvud: 40,7 (+ 0,9)

091015, 6 veckor (5v+6d)
Vikt: 5970 (+230 , 32,8/dag)
Längd: 60,2 (+1,3)
Huvud: 39,8 (+ 0,3)


Liten jämförelse med en exakt lika gammal Alvin:

Alvin 2 månader + 6 dagar:
Vikt: 5980
Längd: 60
Huvud: 41


Här kommer Elmers BVC-kurva:Lite kul att han är högre på viktkurvan än längdkurvan på BVCs kurva men tvärt om på WHOs kurva.


Så här såg hans förlossningsjornal ut. Viktkrysset ligger utanför kurvan :-D


Bebis kvävd av katt? Eller?

Hörde det på Nyheterna nu ikväll och har även läst om den tragiska händelsen på Aftonbladet.se: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6094778.ab

En tremånadersbebis har dött i Sundsvall. Barnet sov ute i vagn och en katt ska ha hoppat upp och lagt sig på barnet så att hen kvävts till döds.

Jag får lite funderingar dock...

Är obduktionen är klar osv? för det kan väl likaväl ha varit så att barnet dött i plötslig spädbarnsdöd och att katten efter barnet dött gått dit och lagt sig för att skydda barnet då hen kände att något var fel med barnet? Djur brukar fungera så (speciellt om det var familjens egna katt).

Spånar lite bara, bebisen borde viftat och skrikit ju om hen inte låg för tätt inlindad förstås, men något ljud borde ju bebisen lyckats få fram? Hade föräldrarna ingen koll på ljud?

Varför kollade de först "efter ett par timmar" :-o Victor sov alltid ute i vagn när han var bebis och jag hade ständig koll. En katt skulle på sin höjd hinna hoppa upp i vagnen innan jag var där och jagade ner den (detta hände dock aldrig). Jag har mycket svårt att förstå varför en tremånadersbebis inte kollas förrän efter flera timmar. OM nu detta stämmer, det vet man ju aldrig med media heller.

I vilket fall oerhört tragiskt. Så fruktansvärt hemskt och onödigt.


Bilder från träffen

Här kommer lite bilder från i lördags


På väg
Min mamma har blivit GAMMAL


Mormor och yngsta barnbarnet av 8 st :-) hon har 5 döttrar och av de 8 barnbarnen är 7 pojkar :-)


Glad Ellebelle


Mina vildar...


Jag och mamma. Fet jag ser ut. Värre än i verkligheten.


Åkte igenom en biltvätt på hemvägen. Kolla Elmers blick! :-D


Alvin i biltvätten :-D
På hemvägen plockade vi "lagar ni så äter vi" eftersom vi åkte Svenljungavägen och fick med Ätran också :-) så Lagan, Nissan, Ätran och Viskan :-)

Min gamla mamma

I lördags tog vi oss iväg mot Småland.

Resan tog 5 timmar enkel väg (fast då med ett par avbrott för amning och att Alvin skulle kissa och sen lite snabb lunch).

Till slut kom vi äntligen fram vid 12:30-tiden ungefär. Mamma har blivit GAMMAL! Hon har iofs alltid sett rätt gammal ut för sin ålder pga sina levnadsvanor men nu ser hon verkligen ut som en gammal alkoholist.

Dock går hon under bevakning för tillfället och har varit nykter hela hösten. Det var fint och städat hemma och det kändes kul att få träffa mamma när hon var spiknykter.

Alvin var vild och galen och yrde omkring haha och Victor var inte sen på att haka på. Blir ju gärna så när man haft dem instängda i en bil så länge. Resan var jobbig för Alvin. Elmer gick det bättre med och han tog faktiskt NAPP! Har försökt länge att få honom att ta napp när vi åker bil eftersom man inte kan släga till honom bröstet hur som helst i bilen.

Mamma har massor av fysiska besvär som utreds. Vansinnigt ont i lederna och något fel i magen så magen är svullen och fast. Hon såg ut att vara gravid - höggravid alltså. Känns läskigt. Min tanke är ju att hon har en stor tumör i buken. De har inte kollat trots att det varit så här i flera år och blivit värre och värre. Nu väntar hon iallafall på en kallelse till ultraljud.

På något sätt känns det som att det inte skulle komma så många chanser att träffa mamma igen varför det kändes så viktigt att komma iväg nu. Jag tror inte mamma blir så mycket äldre än pappa som blev 57 år. Mamma fyller 53 år nu i november. Å andra sidan så lever mormor ännu och hon blir 94 år i februari. Vi får väl se. Jag vill gärna träffa mamma fler gånger. Ska verkligen försöka få hit henne till våren när Elmer döps för då är förhoppningsvis alla systrar här också om Jelina kommer hit.

Vi pratade inget om gammal skit, det kändes onödigt. Vi pratade lite förlossningar, mamma undrade hur det gick att föda så stora barn som Alvin och Elmer :-) hon var ju med när Victor föddes och då var jag liten (15 år) rädd och väldigt smärtpåverkad. Fast första barnet är ju läskigt att föda eftersom man inte vet hur förbannat ont det kommer göra. De andra två har ju varit plättlätta att föda.

Sen fikade vi, tog ett par bilder (blev inte många) och efter 2,5 timme kändes det som att det kunde vara dags att bege sig hemmåt eftersom det tar lite tid att åka. Mathias fick köra både dit och hem så det var ju lite jobbigt för honom.

Det känns jättebra! Mina barn har fått träffa mormor, jag har fått träffa mamma och inte minst så har mamma fått träffa sina barnbarn, jag tror det är värefullt, speciellt nu när hon tänker leva nykter. Det har hon iofs försökt sig på förr så det är ingen garanti men jag hoppas ju. Iaf så är det kanske roligt för henne också att veta att jag fortfarande vill ha min mamma i mitt liv och mina barn vill ha en mormor.

Tiden får utvisa, om hon ens lever någon längre tid. Om hon dör imorgon kommer jag verkligen tacka mig själv för det här besöket resten av livet.

Jag TÄVLAR!

Mitt foto är bild nr 308 i den här tävlingen: http://www.fototurneringen.com/

Man röstar genom att skicka ett SMS som kostar 10 kr <---OBS!

Så här står det på sidan:

För att rösta på ett bidrag:

Skicka enkelt ett SMS med texten yesbox foto BIDRAGSNUMMER
(exempel: yesbox foto 308) till 72500.

Det är ett SMS som kostar 10 kr + ev smstaxa. Du får skicka hur många SMS du vill och var tjugofemte SMS får en Spotifyinvite utlottat till sig.

När tretusen SMS inkommit så avslutas semifinalen och finalen mellan de med flest röster börjar.

Mitt bidrag har alltså nr 308

Så här ser mitt bidrag ut:
För att se övriga bidrag klicka på länken högst upp!

Alvin är en riktig filur

Alvin har en massa mostrar. För att göra det enkelt för sig så valde han att bara lära sig ett av namnen, "KICKI". Enkelt och bra. Sen fick alla mostrar heta Kicki. Kanonbra tyckte Alvin. Oprakiskt men gulligt, tyckte alla vi andra.

I evigheter har vi försökt traggla namnen och tjatat och tränat Alvin att säga Susanne och Angelica också men nej o nej, KICKI! Tyckte Alvin och fortsatte lugnt att klumpa ihop mostrarna till en och samma person. Han har aldrig ens varit intresserad av att försöka säga något annat än Kicki. "Alvin, kan du säga ANGELICA? Moster ANGELICA?" men Alvin svarade lugnt "KICKI!". Suck "Nej, där är Kicki, men det där är ANGELICA". "KICKI!!!"

Idag när vi var på väg till dagis kom jag på en smart idé eftersom Alvin kallar kompisen Kajsa för Bajsa. Om han kan säga Kicki borde han ju rimligtvis kunna lära sig säga Kajsa också.


-Alvin kan du säga Kajsa?
-Bajsa!
-Kan du säga Kicki?
-Moster Angelica!

Jag -->  :-oMin MAMMA!

I juli 2002 när min systerdotter Celine fyllde 2 år och min systerson Oliver döptes så träffade jag min mamma senast. Det är alltså över 7 år sen. 7 år är länge! Speciellt när hon bor i Småland och jag i Västra Götaland. Det är lixom inga extrema avstånd precis.

Över åren har jag så gärna velat träffa mamma och gjort en del för att tjata hit henne. När Alvin skulle döpas så erbjöd vi systrar oss till och med att åka och hämta henne och skjutsa hem henne men inte ens det dög "Ni är vuxna nu, ni har ert liv och jag har mitt" hette det.

För de läsare som inte känner till bakgrunden så är alltså min mamma alkoholist och har inte haft hand om sina barn hela deras uppväxter. Den som fortfarande är barn, min 15-åriga lillasyster, har bott i en ny familj de senaste 10 åren tex.

Jag växte inte upp med mamma alls i princip. Mina föräldrar skilde sig när jag var 1 år gammal då pappa försökt mörda mamma. Hon flydde med de fyra döttrarna men pappa krävde att få ett av barnen. Jag kunde inte säga emot så det var enklast att låta mig bo hos pappa. Mamma krävde dock att få amma färdigt först och fortsatte därför att amma mig tills jag var 2 år och sedan flyttade jag till pappa och bodde där tills jag blev omhändertagen av soc vid 8 års ålder och fick familjehem. Men det är en annan historia (pekar mot "mitt liv då" bland kategorierna i kanten).

Jag har därför alltid haft en längtan och en saknad av min mamma, eller en mamma över huvudtaget kanske...

Mina systrar har ingen vidare förståelse för hur jag kan vilja träffa mamma alls då de absolut inte känner något som helst behov av det eller att ens ha kontakt med henne men jag kommer aldrig växa ifrån min mamma.

För 2 år sedan dog min pappa plötsligt, utan att jag fick träffa honom, prata, reda ut frågetecken. Jag berättade inte ens att Alvin fanns och det var tungt som fan att inte få ett avslut. Samtidigt kom då tankarna om mamma upp. När som helst kan hon ju också dö, precis som pappa. Båda två är/var alkoholister, storrökare och lever/levde osunt.

Jag har tänkt på att träffa mamma i 2 år men det har inte blivit av som sagt eftersom hon inte ens ville komma hit om hon blev hämtad.

Men häromdagen när jag var nere på botten så sa jag till Mathias att jag så gärna vill träffa min mamma och idag ringde jag honom på jobbet och frågade om vi inte kan åka dit i helgen och det kunde vi :-) så jag ringde mamma för att fråga. Till min stora förvåning var hon nykter, på bra humör och blev jätteglad och uppspelt över att vi ska hälsa på! Hon blev GLAD!!! Ja, jag har extremt låga krav jag vet men det värmde faktiskt jättemycket att hon blev glad.

Jag ska träffa MIN MAMMA! :-D Mina barn ska träffa mormor!

Vi åker bara över dagen och är inte där så jättelänge. Mamma röker inne så jag bad henne vädra och att röka ute den dan vi ska dit och det skulle hon såklart göra. Bättre än inget men det är ju inte optimalt för barnen ändå precis. Men fördelar mot nackdelar så är det värdefullt för barnen att träffa mormor tillräckligt mycket att jag väljer att ta dit dem ändå en stund.


Alvin och hans Kajsa

På Alvins avdelning på dagis finns det en liten Kajsa. Tror hon är några dagar äldre än Alvin bara om jag inte minns fel :-) Alvin och kajsa gillar varandra massor och varje dag när vi kommer dit så kommer en jätteglad Kajsa och välkomnar Alvin :-)

I morse:

Alvin: -Bajsa!
Jag: -Ja, där är Kajsa :-)

Alvin: -Heeeej Bajsa!
Kajsa: -Heeej Avvlin!

Alvin: -Kom Bajsa!

:-) tur att Kajsa bara är 2 år haha hon hör antagligen inte ens att Alvin säger fel :-)

Elmer 2 månader

Idag har det gått 2 månader. REDAN! Han är ju så ny och liten! Samtidigt som det känns som om han alltid funnits och den där hemska första veckan med oro och ovetskap känns helt overklig och mycket, mycket längre bort än 2 månader.

Lille plutten! Han har blivit så fin så fin, kommer nästan inga nya prickar längre heller. Bara stå ut några månader till så kan man slappna av sen.

Har tagit en hel del bilder idag, får se när jag lägger upp dem. Kanske idag om jag orkar. Här är ett par iaf :-)


-Jag har störst fötter! (första gången i Bumbo - den var uppskattad!)


Skapligt stabil ;-)


-Hej heeej mamma!

The botten is nådd - igen

Igår var jag på botten. Typ längst ner på botten. När Mathias kom hem från jobbet låg jag på sängen och längtade bort. "-Vad skulle du göra om jag inte fanns?" "-Gråta. Eller vaddå? Varför säger du sådär". "-Jag orkar inte mer. ALLT är skit, hemmet förfaller och mina barn har världens sämsta mamma".

Osv. Ja nu blev det utelämnande och privat - jag vet. Men det är det jag har min blogg till. Usch. Årets depression är verkligen BAJS! Hela tiden frågar folk -Men, hur mår DU?. Svaret blir hela tiden det samma: "Jag vet inte. Det vågar jag inte känna efter".

Jag skjuter ju undan alla jobbiga tankar och känslor och gör minsta möjliga, bara precis vad som krävs för att hålla allt något så när rullande. Barnen får mat och rena kläder. Punkt. Eller näst intill. Jag är så JÄVLA SÄMST som inte förmår mer. VARFÖR kan inte jag det alla andra kan? Jag VILL ju och jag VET hur alla bra mammor beter sig men varför klarar jag inte av att vara sån? Jag orkar inte. Jag bara sitter och väntar på att klockan ska gå. Tiden ska gå. Inget är kul. Jag orkar inte ta disken trots att det är superenkelt, jag mår bra efter den är gjord och jag mår skit om jag INTE gör den.

Uselt klent. Lat. Jag blir alltid världens lataste när jag är i en depressionsperiod men ja, alla som kan något om psykologi vet ju att det egentligen inte handlar om lathet det bara ser ut som att man är lat eftersom resultatet blir det samma; inget händer. Jag vet också att jag inte är lat på riktigt men det hjälper föga. Jag känner mig ändå otroligt jävla kass och lat ändå.

Måndag lunchtid: Pratade med BVC-sköterskan som undrade om hon inte skulle kolla upp möjligheterna att få tag i en samtalskontakt som kan komma HEM och prata (jag har inte tid, ortk, lust, kraft att ta mkig iväg själv). Visst, det blir väl bra sa jag och tackade ja till att hon skulle kolla upp.

Måndag eftermiddag: Efterkontroll på barnmorskemottagningen. Prata om förlossning, första tiden med Elmer, allt som hänt, hur allt känns, hur det går med barnen och framförallt hur det går med förhållandet med Mathias.

Tisdag förmiddag: Telefonsamtal med min kontakt på BUP ang Victor. Jag orkade inte ens gå dit så hon fick ringa hem istället. Jag öppnade kranen och allt bara rann ur; hur jag mår, hur lite jag klarar av, osv. Vi skulle ha ett möte med skola, soc och BUP idag men efter vad jag berättade igår bestämde BUP att ett sådant möte inte är aktuellt. Vi behöver något annat. Vi är verkligen på krisnivå och behöver hjälp här och nu på allra lägsta basnivå. Skolan ska inte blandas in det får komma senare. Stöd behöver komma in NU innan jag går under. No shit...

Vi bestämde att mötet blir av men bara med BUP och soc. Ska dit om ett par timmar.

Efter allt detta var jag som sagt helt tom, slut, rakt nere på botten. Botten är kall, hård och smärtsam. Botten är verkligen fruktansvärd att hamna på.

...men botten har EN fördel. Det finns bara en riktning att gå när man är på botten och det är uppåt.

Idag vaknade jag och fick ett skitmärkligt ryck. Känner mig mycket bättre än igår utan att det beror på att jag gömmer mig i en låtsasvärld på internet så jag slipper känna efter (som jag gjort hela hösten). Nej jag känner i allra högsta grad, att det här kommer bli bra till en dag. Jag behöver tid att läka, återhämta mig och jobba framåt men framåt kommer jag att gå. Det känns så. Idag. Jag allt kan kännas svart igen imorgon ignoreras för stunden för idag kan jag andas.

Jag letade efter något att laga till middag. Kollade frysen i morse och hittade falukorv att förvandra till korvstroganoff. Perfekt. Räknas ju till och med som riktig mat :-)

Sen fick jag något tokligt infall och ställde mig och rensade ur frysen och FROSTADE AV DEN :-o det har jag aldrig gjort (jo, när jag flyttat såklart) hahaha fan vad jag känner mig DUKTIG!

Min frys är ren och fin och frostfri *wiiiie* drog igenom kylskåpet också när jag ändå var igång. Tänk så glad man kan bli av så små vardagssaker :-) (det säger en del om hur illa det står till). Men nu är både kyl och frys hungriga.

Jag blev extremt SHOPPINGSUGEN ...ja på att shoppa mat alltså ;-) *tråk*

Frosta av frysen +10 vuxenpoäng
Äta godis till frukost -10 vuxenpoäng

Nåja... en vacker dag blir även jag vuxen ...eller inte ;-)

SISTA CHANSEN

Måste bara klämma ut några extra röster så här på sluttampen ;-)Pinsamt blogghoreri? Well, det bjuder jag på i så fall hahaha...

Omröstningen i tävlingen om FLs bästa bloggare avslutas ikväll klockan 20:00

Så in med er före dess och lägg eran röst: http://www.familjeliv.se/Forum-5-155/m48349075.html
Efterkontroll

Nu är sista kapitlet i Hoppsan-graviditeten avslutat. Jag har varit på efterkontroll :-)

Jag babblade en MASSA, fick kolla blodtryck (120/75) och Hb (132) och diskutera preventivmedel (jag gick dit stensäker på att ha P-stav och gick därifrån förvirrad och osäker haha, lutar kanske åt kopparspiral).

BM: -Kan du knipa?
Jag: -Nej. Eller KAN kan jag väl men det känns inte så mycket hahaha...

BM: -Behövs någon gyn undersökning?
Jag: -Eh...jag slipper mer än gärna om jag får!

Yey! :-)

Elmer var lugn och glad hela tiden vi var där och pratade också. Bra det.

BVC - 2 månader - 2 dagar

BVC- besök idag igen då :-) 2,5 vecka sen sist ungefär. Elmer är 8 veckor + 3 dagar idag, eller om man så vill; 2 månader - 2 dagar ;-)

Jag är KUNG på att gissa ;-) skrev exakt rätt gissning i bloggen innan jag gick.


Senaste siffrorna:

091102, 2 månader-2 dagar (8v+3d)
Vikt: 6600 (+630 , 35/dag)
Längd: 62 (+1,8) med krökt knä - vägrade sträcka ut
Huvud: 40,7 (+ 0,9)

091015, 6 veckor (5v+6d)
Vikt: 5970 (+230 , 32,8/dag)
Längd: 60,2 (+1,3)
Huvud: 39,8 (+ 0,3)

091008, 1 månad+4 dagar (4v+6d)
Vikt: 5740 (+570 , 57/dag)
Längd: 58,9 (+1,6)
Huvud: 39,5 (+ 1,1)


Elmers kurva enligt WHO:
Jag avliiider!

Något fruktansvärt har inträffat!

...mitt internet är borta *gråta*Igår eftermiddag gav USB-modemet upp och jag fick ha en internetfri kväll. Rätt trevligt (who am I kidding? det var hemskt) ;-)

Men nu på morgonen har jag pratat med Telia och testat en massa olika grejer osv och inget funkar - den är traaasig. Går man till en teliabutik får man ett lånemodem under tiden ens egna är på lagning men bor man i Skene och inte orkar/kan/har tid att åka till Borås så får man helt enkelt vara utan.

Fast nu har jag ju det så bra att Mathias har sin dator här med sitt mobila bredband hihi så nu har jag snott hans internet till min dator :-)

Jaja vi får väl se hur lång tid detta tar men jag lär nog bli lite mindre aktiv på nätet, vilket kan vara bra :-) Bloggen prioriteras dock så den tid jag är på nätet kommer nog gå mycket till att blogga.

***

Vad händer idag då?

Först ut på schemat är BVC *spännande* jag gissar att lilleman väger 6600 gram och är 62 cm lång. Vi får väl se.

Sen blir det efterkontroll på Barnmorskemottagningen sent i eftermiddag. Kommer säkert bli uppmanad att komma ihåg att göra knipövningar. Det är jag vähähärdelös på att komma ihåg. Hittills har det funkat hyfsat ändå men va fan ...tre barn. Kanske dags att skärpa sig med den biten?

Mer idag då? Lite städ, disk och tvätt men det mesta sånt är redan gjort nu eftersom jag inte satt vid datorn och ugglade på morgonen ;-) *s*

Återkommer efter BVC om inte förr.

Nya bilder

Dags för nya bilder igen i bilddagboken 24-31 oktober :-) kika in!

Här är ett smakprov: