Min MAMMA!

I juli 2002 när min systerdotter Celine fyllde 2 år och min systerson Oliver döptes så träffade jag min mamma senast. Det är alltså över 7 år sen. 7 år är länge! Speciellt när hon bor i Småland och jag i Västra Götaland. Det är lixom inga extrema avstånd precis.

Över åren har jag så gärna velat träffa mamma och gjort en del för att tjata hit henne. När Alvin skulle döpas så erbjöd vi systrar oss till och med att åka och hämta henne och skjutsa hem henne men inte ens det dög "Ni är vuxna nu, ni har ert liv och jag har mitt" hette det.

För de läsare som inte känner till bakgrunden så är alltså min mamma alkoholist och har inte haft hand om sina barn hela deras uppväxter. Den som fortfarande är barn, min 15-åriga lillasyster, har bott i en ny familj de senaste 10 åren tex.

Jag växte inte upp med mamma alls i princip. Mina föräldrar skilde sig när jag var 1 år gammal då pappa försökt mörda mamma. Hon flydde med de fyra döttrarna men pappa krävde att få ett av barnen. Jag kunde inte säga emot så det var enklast att låta mig bo hos pappa. Mamma krävde dock att få amma färdigt först och fortsatte därför att amma mig tills jag var 2 år och sedan flyttade jag till pappa och bodde där tills jag blev omhändertagen av soc vid 8 års ålder och fick familjehem. Men det är en annan historia (pekar mot "mitt liv då" bland kategorierna i kanten).

Jag har därför alltid haft en längtan och en saknad av min mamma, eller en mamma över huvudtaget kanske...

Mina systrar har ingen vidare förståelse för hur jag kan vilja träffa mamma alls då de absolut inte känner något som helst behov av det eller att ens ha kontakt med henne men jag kommer aldrig växa ifrån min mamma.

För 2 år sedan dog min pappa plötsligt, utan att jag fick träffa honom, prata, reda ut frågetecken. Jag berättade inte ens att Alvin fanns och det var tungt som fan att inte få ett avslut. Samtidigt kom då tankarna om mamma upp. När som helst kan hon ju också dö, precis som pappa. Båda två är/var alkoholister, storrökare och lever/levde osunt.

Jag har tänkt på att träffa mamma i 2 år men det har inte blivit av som sagt eftersom hon inte ens ville komma hit om hon blev hämtad.

Men häromdagen när jag var nere på botten så sa jag till Mathias att jag så gärna vill träffa min mamma och idag ringde jag honom på jobbet och frågade om vi inte kan åka dit i helgen och det kunde vi :-) så jag ringde mamma för att fråga. Till min stora förvåning var hon nykter, på bra humör och blev jätteglad och uppspelt över att vi ska hälsa på! Hon blev GLAD!!! Ja, jag har extremt låga krav jag vet men det värmde faktiskt jättemycket att hon blev glad.

Jag ska träffa MIN MAMMA! :-D Mina barn ska träffa mormor!

Vi åker bara över dagen och är inte där så jättelänge. Mamma röker inne så jag bad henne vädra och att röka ute den dan vi ska dit och det skulle hon såklart göra. Bättre än inget men det är ju inte optimalt för barnen ändå precis. Men fördelar mot nackdelar så är det värdefullt för barnen att träffa mormor tillräckligt mycket att jag väljer att ta dit dem ändå en stund.


Kommentarer
Postat av: Filura

Nu fick jag tårar i ögonen och gåshud. Vad gott för dig att få träffa din mamma. Jag har ju hängt med i resan du haft och hört din historia förut angående din mamma och pappa!



Stor lycka till och ha det så jätte-kul när du träffar henne!

2009-11-06 @ 11:48:21
URL: http://www.mysfias.se
Postat av: Heidi

Skriver här med. Va roligt att ni äntligen ska få ses!! En dag i cigarettrör dör ingen av. klart att det inte är bra. Men det är mer fördelar tycker jag med än nackdelar. Minnen som man aldrig kan ta ifrån en. Hoppas ni får en superbra dag tillsammans och ni kan umgås och prata på ett positivt sätt!

Lycka till! <3

2009-11-06 @ 12:03:17
URL: http://vittsomsocker.blogspot.com
Postat av: thile

Jeg sier som Filura, jeg får tårer i øynene.... Så herlig, du tok opp telefonen og ringte din mamma! Du er så modig og åpen om din bakgrunn, som jeg jo ikke vet om før nu. Heia, heia <3 Alle gode, varme tanker innfor møtet med din mamma, barnen's mormor <3



Styrkeklemmer.

2009-11-06 @ 12:07:00
Postat av: Anne

Nu gråter jag... Så fantastiskt roligt Beckah, verkligen.



Hoppas att mötet blir fint, och att en del frågetecken rätas ut.



Satan så roligt!



Kram

2009-11-06 @ 12:07:33
URL: http://annemoije.blogspot.com/
Postat av: Bodil

Så strongt av dig att berätta och vara öppen med hur det ligger till!! Och vad roligt att ni ska ses snart, jag hoppas att det blir ett givande möte för er allihop. Kram

2009-11-06 @ 12:19:07
URL: http://enmynta.se
Postat av: Amanda & Oscar

Va härligt!! Kram :)

2009-11-06 @ 12:38:57
URL: http://glantan.blogg.se/
Postat av: iidaa

vad kul att du ska få träffa din mamma!!

2009-11-06 @ 13:04:16
URL: http://iidaallansson.blogg.se/
Postat av: carro

Det måste vara fruktansvärt att din pappa dött och din mamma inte vill vara närvarande, tycker din uppväxt verkar vara så himla tragisk..

Tur du har många systrar, att du har någon familj alls nära dig.

Hoppas det går bra hos din mamma, att hon är nykter, trevlig och snäll. Ska bli kul att läsa om hur det gått sen :-)



Ps du borde skriva en bok, men det kanske inte intresserar dig alls. Du verkar ha mycket att dela med dig av bara.

2009-11-06 @ 13:08:00
Postat av: klara

jag är jätteglad för din och barnens skull att ni skall få träffa mormor. tänk så värdefullt för barnen! angående rökningen så tycker jag att du är lite överspänd, några timmar med passiv rökning, vad tror du ska hända egentligen? ;)

2009-11-06 @ 14:19:05
Postat av: Ewe

Ååh va roligt! :D Kram

2009-11-06 @ 14:27:23
URL: http://www.frokendalarna.se/
Postat av: Lena

Kanon kul! Klart det är värt det, det du ångrar är nog bara om du aldrig hade åkt dit. Klart man sakna sin mamma oavsett! Ens mamma älska alltid en trots att dem inte kan ta hand om sina barn. Lycka till och berätta gärna om hur det har gått sen!

2009-11-06 @ 14:37:38
Postat av: ida

Va kul! =)

2009-11-06 @ 14:44:24
URL: http://1vuxen2barn.wordpress.com
Postat av: Annette

Nu har jag tittat på PS-filmerna, och sitter här med tårar i ögonen. Usch vad du ser ut att må dåligt.

Kan förstås inte sätta mig in i hur det var, men jag kan förstå att det var förjävligt!

Kärleken till Victor tar man inte miste på i alla fall, fint att se :)



På BF-tiden när vi pratade mycket på MSN så fick jag läsa en bit av ett utkast till en bok, hur långt kom du på den? Läste nu att du inte klarar av att skriva om det själv, och det kan jag förstå. Kommer dock ihåg att det jag läste var väldigt bra skrivet.



KRam



2009-11-06 @ 14:54:48
URL: http://www.annetteskriver.blogspot.com
Postat av: Beckah

Klara; ja jag vet att jag är lite överspänd ang rökningen. Jag växte ju upp med rök inne varje dag under mina första 8 år så EN dag är såklart ofarligt men det känns ändå läskigt med Elmer eftersom just rökning kan trigga igång LCH i lungorna. Fjantigt kanske men det känns dumt ändå.

2009-11-06 @ 16:12:19
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Hanna

så kul för dig å din familj:=) har själv levt med missbruk i familjen så vet hur man känner sig..hoppas det blir en riktigt trevlig dag kram

2009-11-06 @ 16:58:11
URL: http://knasgravid.blogspot.com
Postat av: Anna.E

Fantastiskt skrivet.

Det är så häftigt med människor som vågar/orkar berätta sina livshistorier, de som vågar visa sig sårbara tycker jag oftast är de som är starkast.

Lycka till!

2009-11-06 @ 17:20:45
Postat av: carro

Varför har du ingen kontakt med dina fosterföräldrar, alltså familjehemmet? Var dem också hemska?

2009-11-06 @ 18:18:08
Postat av: Beckah

jag har haft flera stycken och flyttat runt hela uppväxten

2009-11-06 @ 18:19:10
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Helena med Eskil

Åh, hoppas det blir en mysig dag för er!!!

2009-11-06 @ 20:02:01
Postat av: carro

Men finns där ingen som bryr sig om dig, som du bott hos?

2009-11-06 @ 21:35:44
Postat av: Lovisa

Gillar dig skarpt! Läser din blogg och begrundar ditt liv... Har en massa frågor till dig, ställer några här och blir glad om du svarar:

Drack/missbrukade din mamma när hon var gravid med dig + dina syskon? Isåfall; kan man idag märka sviterna efter det på dig eller dina syskon? Kanske någon som har "tagit efter" moderns beteende, fått koncentrationsstörningar, diagnoser m.m. Hur var födelsevikten på er barn? Tycker det är fruktansvärt oansvarigt att inte ta hand om sig + bebisen i magen... Förstår din jobbiga livssituation. Var din pappa snäll mot dig när du bodde där? Hoppas ditt liv blir bra och att du kommer ur deppigheten och ser framåt igen med dina fina barn. JÄTTEKRAM!

2009-11-07 @ 00:13:37
Postat av: Tinna

Hur mycket har du förträngd av din barndom och hur mycket kommer du ihåg? Har du fått ta del av alla dina journaler som skrivits genom åren? Berätta gärna mer om din barndom och varför du slussades runt bland många fosterhem. Fick ni systrar bo tillsammans eller blev ni delade på? Känner du idag tillit till NÅGON vuxen? Har massor med frågor... Skriv en bok om ditt liv, det skulle säkert hjälpa många här ute. Lycka till med mötet hos din mor.

2009-11-07 @ 00:18:39
Postat av: S.L

Läser din mamma denna bloggen? Om inte; vad vet hon om ditt liv idag? Misstänker att du inte berätta mer än nödvändigt för henne...

Kommer man få se bilder från träffen på dig och din mamma? Lycka till!

2009-11-07 @ 00:20:57
Postat av: JennyB73

Åh, jag blir alldeles tårögd. Tycker inte alls det är konstigt att du blir glad över "så lite"...



Kram JennyB73 (från Sjalbarn)

2009-11-07 @ 13:03:45
URL: http://arvidnov08.wordpress.com
Postat av: Sofi

Åh vad härligt! Jag hoppas ni får en jättefin dag med din mamma och dina barns mormor!



Själv har jag ingen kontakt med min pappa, som fick veta om min dotter på omvägar när hon var 3mån. Han har ingen aning om att jag är i 7mån igen. Ibland önska man att saker och ting såg annorlunda ut.



Jag växte upp på 80'talet är uppvuxen med en mamma som amma och rökte sammtidigt, och jag är rätt frisk ändå :) (Även om jag aldrig skulle utsätta mitt egna barn för det).



Ha en finfin lördags kväll!

2009-11-07 @ 18:34:05
URL: http://hemmahossofi.blogspot.com/
Postat av: Trollis

Oh shit, jag ryser! Hoppas mötet blev en upplevelse och att du kan ta med dig ett gott minne in i framtiden! Tankar till dig!

2009-11-07 @ 19:37:11
URL: http://www.thinki.se
Postat av: Relativt ständig läsare hos dig-Emma

Oj oj sicken berättelse! Rörande.

Skulle jag få gissa så skulle jag gissa på att jag läst denna boken o skulle tro att den handlade om er isf!

Det finns stor kämparglöd i dig!

2009-11-08 @ 09:22:35
URL: http://mammatillklara.blogg.se/
Postat av: Martina

Åh men Beckah! Hoppas innerligen att er dag med din mamma blivit fin! Det gör ont att läsa om din uppväxt och ändå är du så stark (jo det är du, det märks när du skriver, behöver inte känna dig personligen). Lyckliga dina barn som fått dig till mamma! Än en gång, hoppas allt blivit bra!

2009-11-08 @ 16:06:25
Postat av: Kaiza

Spännande!! Hoppas att det blir ett givande möte.

2009-11-08 @ 22:49:51
Postat av: Helene

Det låter bra, om det är det du vill!

Jag vill bara säga att du inte ska ha för stora förhoppningar på mötet. Hon verkar väldigt labil och att hon var på bra humör och lät glad över ert besök kan ju tyvärr ändras på en vecka.

Jag hoppas verkligen att det går jättebra och att hon förstår vad hon gått miste om.

Kram!

(min man har liknande problem med sin mamma, hon har inte träffat våra barn och verkar inte ett dugg intresserad, hon kunde inte ens ta sig 6 mil för att träffa dem när vi var nere i gbg, hon bor i borås, trots att hon har bil.)

2009-11-08 @ 23:00:50
Postat av: Kicki (storasyster)

Hoppas det gick bra och att du inte blev besviken...

Kram <3<3<3

2009-11-09 @ 07:00:14
URL: http://ettermyreblaj.bloggagratis.se
Postat av: Beckah

Svar på ett par frågor.



Mamma vet det mesta om våra liv. Jag håller inget hemligt när vi väl pratar med varandra men vi pratar istället inte så ofta. Förrutom jag så har även Angelica kontakt med mamma och de pratar lite oftare. tror hon berättar om oss alla också.



Jag minns min barndom i detalj, inga luckor alls.



Mamma drack nog under graviditeterna emellanåt. Vet med säkerhet att hon gjorde det med yngsta systern iallafall. Hon rökte under alla graviditeter. Andra droger har hon aldrig sysslat med.



Hon har fått flera missfall, ett så sent som i vecka 24. Hon har även fött ett dött barn i fullgången tid före äldsta systern. av 5 döttrar så har 4 st astma och/eller allergier. En syster föddes med blåsljud på hjärtat. Vi har alla haft låg födelsevikt. Alla har synfel. Flera har haft inlärningssvårigheter och/eller koncentrationssvårigheter i skolan.



Minst 3 har börjat röka (barnet i magen blir beroende av nikotin och det beroendet sitter hela livet).



Detta är ungefär vad rökningen och alkoholen kan ha orsakat.

2009-11-09 @ 09:57:10
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Beckah

Nej, min mamma läser inte min blogg. Hon har ingen dator och kan inget sånt. Hon gick en kurs för 10 år sedan och har inte varit på nätet sen dess. Det har hänt EN DEL ;-) om man säger så ;-)

2009-11-09 @ 09:58:28
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Lena

Nej nej inte sitter beroendet efter nikotin i hela livet haha. Anledningen till att många sedan börja röka i tonåren är ju för att de har lärt in det beteendet av sina föräldrar INTE att dem fortfarande är röksugna. Mamma rökte med oss barn i magen jag var den enda ev oss tre som fick astma, jag började röka när jag var 14år men slutade efter 10år och nu 1½ år efter känner jag INGET sug, min ena syster har aldrig rökt och aldrig haft ett sug. Du vet barn som tom varit i magen på dem som hållit på med kokain dem bebisarna behöver inte ens bli beroende och blir dem det ändå ja då försvinner det på ca 1 vecka. Så nej allt kan man inte skylla sina föräldrar för när man är gammal gör man sina egna val :)

2009-11-09 @ 12:37:57
Postat av: Beckah

Klart man gör sina egna val! Men JO barnet blir visst beroende i magen och precis som att en alkoholist alltid är alkoholist även när hen är nykter så blir det samma för barnet som en gång var nikotinbrukare i 9 månader (och eventuellt även efteråt i form av passiv rökning). Det barnet kommer ALLTID ha en större benägenhet att trilla dit och börja röka.



Skratta du om du vill ...eller så kan du ta reda på fakta först så kanske skrattet sätter sig på tvären.

2009-11-09 @ 12:44:18
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Beckah

En av många källor som bekräftar detta påstående.



http://tobaksfakta.org/default.aspx?id=8147

2009-11-09 @ 12:50:48
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: klara

så roligt för er att mötet gick så bra!

angående era men efter rökningen, du tror inte att uppväxten i passiv rök är det som har skadat er mest? hittar inte mycket fakta om det men tror personligen att den ofiltrerade röken man andas in passivt är det som sätter spår och ger störst skador. vad tror du om detta? era föräldrar rökte väll inomhus? angående din lillasyster, har hon fått några men av alkoholen din mamma intog under graviditeten? även om dina förutsättningar inte varit dom bästa så är du ändå en stark, intelligent kvinna med 3 vackra barn. kram på dig.

2009-11-10 @ 10:19:25


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback