GISSA om på Hoppsan :-)

Det är såklart helt okej att fortsätta att gissa om Hoppsan. Även ni som redan gissat får lägga nya gissningar om ni vill. Ända fram tills Hoppsan är ute :-)

Här är gissningsinlägget: http://beckahbitch.blogg.se/2009/august/gissa-pa-hoppsan.html

Den nya infon jag kan lägga till är att sedan viktskattnings-UL och BM-besöket för 11 dagar sedan så har jag gått upp 4 kilo och ökat 3 cm på SF-kurvan. Jag tror inte Hoppsan kommer att följa sina 32,4 % för stor om jag ska vara ärlig ;-)

OBS! Våra valda namn är ADA och ELMER inte Helmer ;-) såg att några skrivit det.

BM-besök vecka 38+5

Jahapps. Då har jag varit på sista besöket hos min BM då :-) frågade inte om någon hinnsvepning för det kändes jobbigt. Pratade massor om helgen och kommande veckan - hur jag ska orka med.

Jag har gått upp FYRA KILO och SF-måttet har ökat TRE CM på 11 dagar... well well Hoppsan blir nog stor om hen ligger kvar och jäser en vecka till men det var ju väntat så det är lugnt. Bara tungt att släpa omkring på.

Busungen hade vridit sig och lagt sig med ryggen åt andra hållet nu efter att i evigheter så snällt legat stilla i samma position. Undrar varför? Hen låg ju åt det bästa hållet redan.

Här kommer lite siffror som vanligt:

Vecka 38+5

Blodtryck: 136/77
Hb: -
Blodsocker:  -
Vikt:
 88 + 26 kg hittills
SF-mått: 39
Hjärtljud:  ca 130
Läge: huvudet ner och rörlig

Ett mått jag kollar hemma:

Magens omkrets:
124 cm
...och där kom tårarna!

Nu kom posten och...

TACK SNÄLLA LINDA! (...och lilla Emilia med såklart ;-) )


En nätkompis (med julibebis -07) har skickat en födelsedagspresent!!! (jag fyller ju på söndag) och jag blev så himla glad och rörd! precis just idag också så kom den här otroligt värmande gesten.

jag fick ett presentkort och ett grattiskort om Jungfrun. jag är nog en ganska klockren jungfru :-) Hoppsan blir ju också en jungfru :-)

Så här står det på & i kortet:

"Du är flitig, ambitiös och noggrann - allt ska vara perfekt. Om det inte är det kan du bli kritisk och petig. Du är ingen drömmare, utan praktisk och realistisk. Tips; Ta en städfri dag och släpp loss!

Vid första anblicken kan du ofta tas för blyg och du har en torr humor somn kanske inte alla förstår! Du är plikttrogen, ödmjuk, noggrann, praktisk och ambitiös, men tenderar även att bli kritisk, pedantisk och ängslig."

TACK igen Linda, du anar inte hur mycket det här betydde för mig idag <3


Ingen bebis idag :-(


Kom  in på min bedömning vid 09-tiden. Fick göra en CTG-kurva först och främst. Hoppsan spelade pajas och flyttade sig heeela tiden så hjärtljuden försvann och jag fick jaga med dopplern :-D kurvan såg lite rolig ut.

Hen har vridit på sig också så jag vette sjutton hur hen låg. Fötter överallt och hjärtljud på "fel" sida av magen. men huvudet neråt iaf som tur är.

Magen ville inte bjuda på några sammandragningar på min del av kurvan idag dock :-(

Efter kurvan kom BM in igen och skulle kontrollera tappen. Men va FAN?! Den har gått tillbaka och är bara öppen "drygt 2 cm" nu fast den i helgen var 3-4 cm. Två dar sen lixom?! Vilken besvikelse. Förstod då vad beskedet skulle bli och BM gick iväg för att prata med läkaren.

Sen kom läkaren in och började prata om risker med igångsättning och blablabla som om det var några nyheter. Jag VET allt det där. Jag har blivit igångsatt en gång tidigare. Hon tyckte man skulle vänta. Men om jag absolut inte ville vänta så kunde hon iaf prata med överläkaren. Jag sa att jag ville att hon skulle ta ett snack.

Sen kom hon tillbaka. Överläkaren hade gett två alternativ: Antingen så kommer jag tillbaka för en ny BEDÖMNING i slutet av veckan med risk att bli hemskickad en gång till ELLER så får jag en inbokad, garanterad IGÅNGSÄTTNING klockan 08:00 på måndag morgon. Jag funderade ett slag, bestämde mig för att jag inte pallar fler besvkikelser och valde måndagsalternativet. Såp får Hoppsan en chans att hitta ut själv och bli helt fullgången.

Så jag kommer bli igångsatt på BF-1 precis som med Alleballe. Eftersom det är en säker igångsättning så följer ju Mathias med då också direkt och det känns mycket bättre det med.

Så nu har jag 7 dagar att fylla med vad som helst som får tiden att gå och så jag står ut.

Jag hade blivit igångsatt idag om jag verkligen krävt det. Om jag lagt mig ner och gråtit och vägrat åka hem. Läkaren sa till och med det men det kändes svårt att motivera. Jag KAN gå, jag KAN sova lite grann, jag KAN stå ut en vecka, en dag i taget, så det känns som det finns andra som kanske behöver sättas igång lite mer akut än mig.

Om jag slår näven i bordet och ställer krav på min omgivning så skulle jag kunna gå 7 dagar och göra absolut ingenting om jag vill. Jag är inte ensam, jag har en blivande pappa till barnet och jag har 3 systrar som bor i samma område, farmor & farfar till Hoppsan och Alvin och en faster med i närheten. Jag kan få hjälp och stöd bara jag kräver det.

7 dagar ska det funka. Det finns de som har det värre så jag vägrade inte åka hem. Jag kunde bara inte med...

Nu ska jag strax åka till min vanliga BM för min vanliga kontroll som jag redan hade inbokad idag. Tänkte fråga om en hinnsvepning.

Tack för alla gissningar. Jätteroligt att så många vill lägga tid och energi, det värmer jättemycket att ni orkar läsa och fökja mig den sista tiden till Hoppsan kommer <3 <3 <3

GISSA på Hoppsan!

Jag vet ju inte om det kanske blir igångsättning eller så imorgon så jag skriver min gissning nu då det antagligen är sista chansen. Haka mer än gärna på med era gissningar om ni vill och lämna som kommentar :-) Ni som redan VET könet ska alltså hoppa över den delen :-) Jag vet vilka som vet så försök inte ;-)

Kön: Jag vet - så jag hoppar över
Vikt: 4350 gram
Längd: 53 cm
Huvud: 36 cm
Datum: 31/8
Tid: 22:29


Som synes är min gissning en blandning mellan gissning och önskedröm hehe ;-)

Viktskattning med Hoppsan i vecka 37+1 visade på 4003 gram då. Imorgon är jag i vecka 38+5. Alvin vägde 4680 gram/ var 54 cm i 39+6 (BF-dagen), Victor var 3685 gram/52 cm i v. 42+3 (annan pappa än Hoppsan).

Hoppsans och Alvins pappa Mathias var 4,8 kg / 55 cm och är född på beräknat. Jag tror jag är född kring beräknat och vägde 3140 gram och var 47 cm kort men min mamma rökte.

***

KAN hända att den som gissar mest rätt på flest grejer får en överaskning ;-)


***************************************************************


OBS!
Våra valda namn är ADA och ELMER inte Helmer ;-) såg att några skrivit det.


***************************************************************

På begäran kommer lite länkar för att friska upp minnet...

Bilder och film från rutinultraljudet:

Filmen: http://beckahbitch.blogg.se/2009/april/vecka-20-ul-filmen.html

Jämförelse med andra könsbilder: http://beckahbitch.blogg.se/2009/april/konsanalys-.html

RUL-bilderna: http://beckahbitch.blogg.se/2009/april/rutinultraljud.html


*************************************************************************

Det är såklart fritt fram att gissa (flera gånger) ända fram till Hoppsan är född :-) ju längre innan man gissar desto större stilpoäng såklart hehe men alla gissningar räknas ända fram till ploppet :-)

Nu i skrivandes stund är klockan 11:54 den 2 september och jag tänkte lägga en ny gissning själv:

Kön: Jag vet - så jag hoppar över
Vikt: 4860 gram
Längd: 54 cm
Huvud: 36,5 cm
Datum: 3/9
Tid: 22:29


Plågsamt värre


Dagen har varit riktigt pestig!

Alvin vaknade vansinnigt tidigt och var vansinnigt sprallig redan från början. Sen fick jag sopa upp chips och grejer som han smulat ner på golvet (NÅGON glömt på vardagsrumsbordet).

Jag vaknade med världens huvudvärk, illamående och sjukdomskänsla. Fick springa och spy till slut och försökte sen piggna till med ett bad men det var föga avslappnade eftersom Alvin krävde att få vara med och bada.

Sen stack Mathias och Victor till Liseberg som bestämt och Alvin Ris (som ska byta namn till Plågo Ris) började göra alla hyss han kunde komma på. Riva ut ALLT från sitt rum in till vardagsrummet, kissade på golvet. Slet ut en kruka full av blomjord över min säng och hela golvet och sen drog han sin leksaksgräsklippare i det också så det verkligen spred ut sig. Egentligen skulle han varit hos sin faster men hon fick 40 grader feber. Visst, hade kunnat ringa mina systrar men jag orkade inte ens be om hjälp.

Bara att dammsuga, riva ut sängarna och skaka lakan och dammsuga mellan och överallt och sen skura golv.

Fiskpinnar och pulvermos till lunch åt ungen och sen somnade han äntligen och jag med. Vi vaknade vid 17-tiden och jag mådde ännu värre och hade dessutom plågsamma sammandragningar uppå allt tidigare nämnt.

Sen kom M och V hem och under kvällen har jag bara blivit sämre. Känner mig dödssjuk och med världens huvudvärk och för varje sammandragning så pressas något ihop så huvudvärken blir värre. Halsbränna till max som inte går att mota bort.

ALLA känns i vägen och jag vill bara kasta ut dem. Vi försökt få A att sova i 2 timmar snart men inte så lätt när han sov middag så länge. Victor sover nu iallafall och jag bara läääääängtar tills Alvin och Mathias gör det med för jag vill vara I FREEED!!!!!!

Senaste toalettbesöket bjöd på röda strimmor i slemmet så nu börjar det närma sig i vilket fall, med eller utan hjälp från förlossningspersonalen imorgon.

Jag åker imorgon bitti med min syster Kicki efter jag lämnat på dagis. Mathias måste till jobbet och lämna nycklar kl 05:30 så vi bestämde att det är lika bra att han åker till jobbet som vanligt och jobbar och så ringer jag om det blir en igångsättning (de KAN ju skicka hem mig).

Nu ska jag ta en dusch och två nya Alvedon och sen försöka sova om det ens går. Hänger ju lite på om Mathias lyckas söva Alvin också.

Godnatt <3

Hemmastudio vecka 38+2

Kommer ju antagligen inte hinna göra några vecka 40-bilder i studio så i fredags innan jag åkte in och sov var jag bort till min syster Angi och tog vecka 39-bilder istället :-) Skönt att ha det gjort.

Magen är hängig och kroppen svullen hehe men sminket blev bra som vanligt när A sminkat mig inför fotografering.

Alla bilder här i bilddagboken men som vanligt kommer smakprov:
Bebis i sikte :-)

Kom till förlossningen igår strax före 21 på kvällen.

Barnmorskan jag fick träffa satte en CTG-kurva som visade fina hjärtljud och massor av sammandragningar. Tyvärr smärtfria men det syns ju inte på kurvan så hon ville kolla tappen innan hon vågade ge mig några mediciner.

Tappen var bara öppen 2 cm och var 2 cm lång, ganska bakåtriktad "så det är lugnt". Fick ett rum inne på avdelningen och mina tabletter. Två Citodon, en Bricanyl och någon till, antagligen något morfinaktigt.

Sov som en STOCK - mellan uppvaken alltså. Fick springa på toaletten 6-7 gånger under natten men sov jättebra däremellan. Ingen störande tvååring och dessutom riktigt mörkt och tyst.

Vid 07:30 ungefär bestämde jag mig för att jag inte behövde sova mer. Efter ett tag kom en BM-student in och satte en kurva som återigen visade samma sammandragningar. Hon sa att jag antagligen skulle få gå hem men jag bad om att få träffa läkaren.

Ett tag senare kom läkaren och han förstod mig och var rak, enkel och trevlig "jag märker att du är kunnig" sa han (=jag inser att jag inte skulle kunna svamla bort det här och är ärlig istället). Han ville känna på tappen och sa sedan att "Ja alltså, det ser ju väldigt bra ut". Han skulle kolla med bakjouren och återkomma om jag kunde få en tidigare tid "eller kanske idag, om du vill".

Wiiiiiiiiiiiiiiiie!!!

Efter en stund kom eleven tillbaka med en barnmorska, samma som kvällen innan. De berättade att de skulle försöka misshandla tappen lite (hinnsvepning) och om det började hända grejer så skulle de ta hål på hinnorna senare under dagen. Jag ställde upp som försökskanin för eleven såklart eftersom jag själv ämnar gå samma utbildning sen :-) det kändes nada. Barnmorskan däremot visste var hon gjorde! ONT men jag är rätt tålig när det gäller hinnsvapning. Annat var det när jag skulle få Victor och var förstföderska. Då JÄVLAR gjorde det ooooont.

Hon kände först efter och då var det 2-3 cm öppet precis som läkaren sagt. När hon slitit och dragit färdig så var jag öppen 3 ...nä 4 sa hon "jag skriver 4".

Sen fick jag vara uppe och traska. Samma töntiga sammandragningar utan något vidare ont. kollades igen på eftermiddagen av en ny BM som bedömde att det snarare bara var 3,5 cm. Fasen också. Tappen 1,5 cm lång, 3,5 cm öppen mjuk och medianriktad. de hade möjligtvis kunnat ta hinnorna men vågade inte eftersom Hoppsan stod för högt (risk för klämd navelsträng). En kul grej var att nya BM var min gamla :-) alltså hon som var med när jag födde Alvin!

Jag fick stanna några timmar till men inget mer hände. Dags att åka hem. Det var omöjligt att få en tidigare tid hos specialistmödravården än den jag har den 8/9 men däremot fick jag en tid direkt till förlossningen :-D

NU PÅ MÅNDAG MORGON klockan 09:00 skall jag vara på förlossningen för ett ställningstagande. Det ser ju rätt bra ut och de kommer få mycket svårt att motivera varför de inte skulle hjälpa till med lite prostaglandin med tanke på att jag fick det med Alvin med omogen, bakåtriktad tapp ;-)

Så på måndag blir det nog av :-) åtminstone tar jag med mig alla saker och säger att jag inte tänker åka hem.

Men visst... det kan ju för all del komma igång av sig själv också innan dess. Jag är ju ändå öppen en bra bit, har ganska regelbundna sammandragningar och har fått tappen misshandlad flera gånger idag.

...och så rann allt bara av...

Vilken otrolig lättnadskänsla, jag vet knappt var jag ska ta vägen!

Jag ska in och soooova inatt!

Ringde nu och fick prata med en jättetrevlig Bm som hette Lena. Jag har pratat med henne innan för jag kände igen rösten. Möjligtvis kan det till och med vara samma Lena som var med när jag födde Alvin.

Hon var så rak, enkel, och okomplicerad och skrev upp att jag kommer till natten för att sova över. Inga krångligheter, inget gnäll eller ifrågasättande. <3 <3 <3

Idag är jag verkligen DÖD! Natten har varit lika underbar som alltid (helvetisk) och nu om en liten stund ska jag ha möte här hemma angående Victor så här på förmiddagen/morgonen har jag plockat i ordning, sopat, dammsugit. Disken pallade jag bara inte för ryggen kändes som den gick av utan städningen.

Men nu skiiter jag i det för jag ska få SOVA! I FRED inatt! faaan så jävla gött! Bara vara ifred och sova på smärtstillande.

Hade svårt att hålla tårarna tillbaka när jag la på luren kan jag säga.

Godmorgon eller nå't...

*Gäääsp*

Jodå tabletterna funkade ganska bra mot smärtan. Förvärkarna höll i sig ända till tidigt på morgonen så det var nog himla tur att jag hade tabletterna för de blev näst intill helt smärtfria.

Fogarna däremot blev inte helt smärtfria men det blev iaf lättare att vända sig och inte alls lika många små onödiga uppvak.

Däremot blev det några stora uppvak istället, orsakade av Alvin. Han vaknade och skrek och bråkade en massa. Krävde amning som han inte fick osv. I 1,5 timme var jag vaken mitt i natten och höll på med Alvins krånglande. Fick ta honom till sin säng, göra välling, byta blöja osv.

Om Mathias försökte göra något blev Alvin bara ännu mer förbannad och bråkig.  Förrutom den där långa stunden vaknade han ett par gånger till och bråkade men bara småstunder då.

Så jag förstår verkligen varför de på förlossningen föreslår att man ska läggas in och sova i första hand istället för att ta med sovdosen hem. Den möjligheten fanns även för mig men det hade blivit jättekrångligt för då hade Alvin fått sova hos min syster A så hon kunde lämna på dagis och hon lämnar 06:30 - dagis hade blivit sura eftersom jag inte kunde säga till innan osv osv.

Känns ju som att man är till nog besvär ändå.

Jag kanske kan åka in och sova fredag-lördag. Får se hur jag känner mig och mår om det är nödvändigt.

Jag är så himla besviken på förvärkarna igår :-( visserligen känner jag en stor skillnad på tappen men jag trodde verkligen att det kanske kanske kunde vara dags på riktigt :-( speciellt när de var kvar och kraftfulla när jag var vaken där på natten! Men så försvann de igen innan morgonen :-(

Nu på morgonen har jag bara haft lite vanliga SD!

12 dagar kvar - 38+1 - Nedräkning pågår!

Min sista tid som TVÅ-barnsmamma:

Tor - 27/8 - Dammsuga om Victor hjälper mig plocka i ordning. Fixa Victors dator.
Fre - 28/8 - Möte angående Victor, här hemma - tvätta & hänga en tvätt
Lör - 29/8 - Victor ska iväg på kalas - Vilodag
Sön - 30/8 - Victor och Mathias ska ha heldag på Liseberg & Alvin ska till sin faster - fixa lite hemma

Mån - 31/8 - Tid hos BM för kontroll kl 13:30
Tis - 1/9 - Tvätta & hänga en tvätt
Ons - 2/9 - 39+0 - Dammsuga
Tor - 3/9 - Städa badrummet
Fre - 4/9 - Victor tandläkaren - Tvätta och hänga en tvätt
Lör - 5/9 - Städa i ordning för kalas
Sön - 6/9 - Min födelsedag. Fyller 27 år - Hålla kalas!

Mån - 7/9 - Möte ang Victor med skola osv
Tis - 8/9 - BF-DAGEN. Bedömning i Borås kl 09:00 - igångsättning

Precis i rättan tid

Ringde tillbaka till förlossningen sent på eftermiddagen och fick prata med en äckligt käck BM.

 "har du provat Alvedon? *fniss*"
"eh...ja självklart"
"kan du inte vila på dagarna *fniss*"
"Ja, alltså det gör lika ont att ligga ner oavsett om det är dag eller natt"
"Har du ingen baden-baden-stol? de är ju jättebra så kan du halvligga och sova"
"Va?...nä, det har jag inte..."
"Du kanske kan låna av någon, annars finns det nog på rea nu på Jysk och så. Hihihi nämen oj, det var ju inte därför du ringde *fniss* varför ringde du?"
"eh...ja...sovdos...."
"Ja just det. Ja det går ju att komma hit och få sova eller få med sig tabletter hem"

För att göra en lång historia kort så blev det sedan bestämt att jag skulle komma in och hämta mina tabletter...

Någon timme senare fick jag skjuts av syster K och på vägen dit satte magen igång med en massa SD. Från början helt smärtfritt men när vi väl var framme började de kännas.

Till min stora besvikelse gjorde de ingenting där. Tog inte ens en CTG-kurva så jag fick se mina sammandragningar. Ingenting. Jag bara fick tabletterna och så hejdå. Jaja lika så bra att komma hem i tid för att sova.

På hemvägen fick jag verkligen ta användning av avslappning under sammandragningarna och samma sak nu när jag sitter här. Det trycker på som fasen och börjar göra ONT nu. Naturligtvis bara förvärkar och inget på G på riktigt men de gör nytta! Kände på tappen när jag kom hem och hittade nästan  inga kanter längre :-O den är nästan helt utplånad och öppen för ca 2-2,5 fingrar men det är svårt att nå.

Nåja vi får väl se vad som sker. Tror inte förlossningen sätter igång men gött att det händer grejer där nere. Nu ska jag lägga mig och sen ta mina tabletter och SOVA! :-D Så skönt!


Godnatt! <3

Dansa ut bebisen

En av de senaste "trenderna" ;-) på familjeliv.se bland de ploppfärdiga blivande mammorna är att dansa ut bebisen :-) Tydligen har det fungerat för några, så det är bara att skaka loss! Vicka på rumpan & höfterna och lura ut bebisen.

Jag testade. Det såg ut så här:
Nejdå ;-)


Men här kommer en länk till hur det ungefär såg ut. fast det här är en annan mamma på FL som är mycket snyggare, smalare och bättre på att dansa ;-) men underbar film:
http://www.familjeliv.se/hem/litenblomma/video.php?v=rwzqu0jg

samma härliga mamma ett par veckor senare: http://www.familjeliv.se/hem/litenblomma/video.php?v=j8ctxfz5  :-)

Nere och grinig

Är så nere och grinig och gnällig idag. Allt känns pest och jag orkar verkligen inte längre. Natten from hell och sen bara krångel hit och dit. Är ju inte världsbäst på att hantera allt jobbigt heller efter nätter som denna.

Vaknar en gång i halvtimmen/en gång i timmen för att vända mig från sida till sida för annars får jag blodstopp och känner mig förlamad på den klämda sidan plus att fogarna skriker av ont.

Alvedon? ja självklart tar jag det innan jag lägger mig!

Typ 4 gånger av alla dessa vändningar så räcker det inte heller med att bara vända mig utan då måste jag upp på toaletten också. Vilket i sig låter som en rutingrej man kan göra i sömnen typ men så är det verkligen inte. Bara att sätta sig upp är ett projekt och det gör extra ont när man är kissnödig och då kommer det alltid en kraftig sammandragning som gör att man tappar andan.

När man suttit några sekunder för att hämta andan så ska man ta sig ur sängen, få benen på utsidan. KRÅNGEL. sätta ner benen och lyckas resa sig till stående är ett nytt, smärtsamt projekt (min säng saknar sängben så jag sover alltså på golvet).

Sen iväg till toa och så tillbaka och ner i sängen under värk i kroppen och sammandragningar.

Detta är minst 3-4 gånger per natt och därtill de vanliga vändningarna som "bara" gör förbannat ont och framkallar sammandragningar och svettningar men man slipper iaf ta sig ur sängen.

Jag skriver ner det här detaljerat för jag ska fan inte glömma bort det här efteråt som jag gjorde sist. I 2 år har jag undrat över varför jag var så gnällig i slutet med Alvin, nu minns jag varför och jag ska aldrig glömma igen!

Jahapp och så lägger vi till en tvååring på detta som haft vaknatt i natt! Han vaknade och skrek och grejade och kom till slut ut till oss. Kunde inte bestämma sig om han skulle sova med mig eller pappa och hattade hit och dit och gnällde och fnös och RASSLADE med sina nycklar (egentligen mina nycklar som han kommit på att han älskar mest av allt på jorden och ska släpa på dygnet runt när han är hemma).

Ungen går inte att få lugn för han ska ha tutte har han bestämt. För att få tyst ger jag med mig till slut och ammar.  Sen ska Alvin på toaletten och ha hjälp med det och så ny nattblöja efteråt.

Äntligen sova! Nä då vill han inte sova alls och går omkring i lägenheten och surar i mörkret. Till slut gick han in till sitt eget rum och slocknade i sin egen säng. Fast det märkte jag knappt för jag var död vid det laget. Mathias med som försökt prata honom lugn några gånger och varit upp och hämtat nycklarna som han låg och skrek efter för att han glömt dem i sin säng.

Då är man såklart rätt mör på morgonen både i kroppen och humöret. Försökte stå ut bäst jag kunde med hjälp av Pettson och Findus på film till Alle och sedan äntligen lämna på dagis. Jag skulle kunna gå och lägga mig nu och sova hela dagen men det hjälper inte. Jag sover ju ändå inte, det är bara en massa extra smärta. Minst ont har jag om jag sitter här på min stol i köket med min kilkudde. Det är bästa stället. Men inte blir jag piggare av det direkt.

Jahapp och så krånglet med att utöka dagistiderna på det. Har verkligen försökt allt nu. Barnmorskemottagningen kan inget göra innan tisdag tidigast och Vårdcentralen kan inget göra innan onsdag tidigast. Min BM har iaf skickat lite journalantecknbingar som jag ska testa med om de hjälper för att "bevisa" för rektorn.

Ringde förlossningen och hörde hur det funkar med sovdos, om man kan få med sig hem så man kan få sova om nätterna. Först var hon rätt stel och otrevlig men efter att ha öppnat min journal lät hon jättegullig och uppmanade mig att ringa och komma in ikväll så hjälper de mig att sova (...så gör vi ju en bedömning också) la hon till.

Ja visst. Jättegärna. HUR DÅ?! Om jag ska åka dit och sova en natt finns det ingen hemma att lämna Alvin på dagis imorgon och det finns ingen som kan åka in med mig heller. Jo möjligtvis min ena syster som slutar jobbet kl 14 idag och sen är ledig från jobbet imorgon. Hon kanske kan följa med mig in ikväll medan Mathias är hemma med barnen men det hjälper ju inte imorgon när M måste sticka klockan 05:30.

Okej om jag skulle åka in för att föda barn då hade ju alla bara fått så lov att ställa upp men bara för att åka in och få sova? Vem bryr sig lixom? Sova kan man ju göra hemma ...eller? nej inte jag men skitsamma, lite sömn blir det ju sammanlagt.

Fan vad gnällig jag är idag. Tänk vad lite (utebliven) sömn kan göra...

En klassiker

Bästa Hoppsan!

Härmed varslar jag, i egenskap av hyresvärd, Dig om vräkning.

Vräkningen kommer att äga rum snarast, dock senast inom 13 dagar. Till grund för vräkningen föreligger totalt ointresse från Din sida att följa överenskommelserna kring denna hyresperiod med slutdatum 090908 (se bilaga 1, UL-rapport)

Som en sista åtgärd kommer jag tvingas lämna ärendet vidare till induktionsbedömning då ingen hyra för perioden kommit mig tillhanda. För att underlätta för alla berörda parter ber jag Dig därför att flytta ut självmant, snarast möjliga.

Mvh/
Din hyresvärd och mamma.

Men KRÅNGEL!

Det är så underbart med krångel alltså.

13 dagar kvar idag. Tänkte göra tillvaron lite lättare för mig och Alvin genom att utöka hans dagistider nu de sista dagarna. Sen ska han ju vara hemma första två veckorna när Mathias också är hemma.

Men nu sista tiden som alltså är MAX 13 dagar (helgdagar medräknade) så ville jag ändra från 09:00-15:00 till 08:30-16:00. Javisst det går utmärkt OM jag inkommer med ett läkarintyg på det. Försökte förklara att jag då antagligen måste träffa en läkare, dvs få en läkartid, vilket var just vad jag försökte med igår och jag fick första tillgängliga tiden som alltsäå är om 13 dagar.

Om jag får en läkartid innan så kan jag ju lika gärna använda DEN som bedömningstid!

Fast det kanske går att få en läkartid här på vår barnmorskemottagning men jag tvivlar på att det går. Inte före tisdag eller torsdag nästa vecka i vilket fall (de jobbar bara tis+tors) och då är det ju skitsamma!

Enda hoppet är att det går att få ett läkarintyg blixtsnabbt utan att faktiskt träffa läkaren i fråga. Men då går det ändå inte att få till ändrade tider den här veckan utan först tidigast någon gång nästa vecka, när jag har ett intyg + att rektorn på Alvins dagis ska jobba också, hon är ju inte alltid där om man säger så.

Men jag måste ändra tiderna!

Som det är nu så är jag ett vrak klockan 09:00 då jag äntligen får lämna Alvin på dagis. jag är så slut att jag knappt orkar prata med honom fast jag så gärna vill vara glad och trevlig vid lämningarna.

Sen tar det flera timmar att vila upp sig och då är det dags att hämta igen!

Hoppsan kom uuuuuuuuuuut nu!

Jag får avlastning på söndag iallafall när Victor och Mathias ska vara på Liseberg. Alvins faster hörde av sig igår och frågade om de skulle låna hem Alvin några timmar under dagen så han kan leka med sin jämngamla kusin <3

***

Jag har ringt min barnmorskemottagning och berättat om problemet med intyget och hoppas att de kan hitta en lösning. Det finns inget värre i hela världen än att verkligen på riktigt inte orka med sina egna barn - alls!


BF-dagen blev dagen D

Nu har jag fått besked från Borås!

Det blev inte vad jag hade hoppats men det blev något iallafall. Något att räkna ner till och se fram emot. På BF-dagen den 8 september skall jag in på bedömning om igångsättning klockan 09:00 i Borås.

Naturligtvis kommer jag vägra åka hem (lägga mig ner på golvet och skrika typ) så det kommer bli igångsättning, punkt slut. precis som det blev med Alvin fast de var tänkt att skicka hem mig.

Fram tills dess har Hoppsan 14 dagar på sig att hitta vägen ut frivilligt om hen vill slippa påtvingad vräkning.

14 dagar är tungt och jobbigt men jag tror jag kan fixa det. En dag i taget ska det gå. Jag får helt enkelt ta mer hjälp hemma. Inte av Mathias för han gör faktiskt allt han kan nu mera, men jag har ju fler familjemedlemmar häromkring som jag dels kan gå iväg till för att få andrum och dels kan dra hit för att få hjälp.

14 dagar kvar! Nedräkningen har börjat!

Min sista tid som TVÅ-barnsmamma:

Tis - 25/8 - IDAG
- tvätta en tvätt & hänga den
Ons - 26/8 - 38+0 - fixa Victors dator
Tor - 27/8 - Dammsuga om Victor hjälper mig plocka i ordning
Fre - 28/8 - Möte angående Victor, här hemma - tvätta & hänga en tvätt
Lör - 29/8 - Victor ska iväg på kalas - Vilodag
Sön - 30/8 - Victor och Mathias ska ha heldag på Liseberg - ta hand om Alvin själv hela dagen


Mån - 31/8 - Tid hos BM för kontroll kl 13:30
Tis - 1/9 - Tvätta & hänga en tvätt
Ons - 2/9 - 39+0 - Dammsuga
Tor - 3/9 - Städa badrummet
Fre - 4/9 - Victor tandläkaren - Tvätta och hänga en tvätt
Lör - 5/9 - Städa i ordning för kalas
Sön - 6/9 - Min födelsedag. Fyller 27 år - Hålla kalas!


Mån - 7/9 - Möte ang Victor med skola osv
Tis - 8/9 - BF-DAGEN. Bedömning i Borås kl 09:00 - igångsättning


Har försökt fylla alla dagar med NÅGOT nu, för att dagarna ska få någon mening och för att det ska hända lite här hemma. jag kanske försöker laga mat ibland också. Sen tillkommer ju Alvin och Victor-omhändertagande och sånt.

Bubblan sprack

Nu skriver jag ner det här för att jag ska komma ihåg sedan, efteråt hur jag kände och varför jag gjorde det här valet.

Det är verkligen SKIT nu. Både fysiskt och psykiskt. Jag orkar inte ens vara trevlig mot mina barn och då är min gräns passerad. Okej att disken inte blir gjord, och tvätten och att jag inte ens lagar mat men när dagens höjdpunkt är klockan 9 när jag får lämna bort Alvin så blir jag rädd för mig själv.

Igår fick jag till och med ringa och be om att få lämna redan 08:30.

Sen det fysiska som bara går rätt ner i avgrunden. Från att ha mått relativt bra en hel graviditet till att förvandlas till en orörlig klump av smärta. Det gör ONT att stå, sitta och ligga ner. Jag får äta Alvedon för att kunna lägga mig på kvällen och vaknar av att jag har ont i höften bland annat, pga vikten och måste vältra mig över på andra sidan men då bara måste jag ju upp på toa först, vilket är ett helt projekt i sig.

Igårkväll när jag vägde mig stannade vågen på 86,6. Då ville jag gråta. Jag vägde 84,4 för 5 dagar sen. Jag och en simbassäng håller ungefär samma mängd vatten nu :-( igår fastnade jag i Foppatofflorna :-( för att mina vattensvullna fötter blivit så stora.

Prinskorvsfingrarna värker och Karpaltunnelsyndromet börjar ge sig till känna (fick det i vecka 39 när jag väntade Alvin).

Ville så gärna gå hela vägen och starta spontant. Hatade att jag blev igångsatt med Alvin - i efterhand. Det har tagit jättelång tid att acceptera att jag valde att bli igångsatt men näe, nu står jag där igen. Jag ger upp, jag orkar inte. Nu räcker det. För allas bästa, kanske framförallt för Alvin och Victors bästa.

Ringde min BM idag och bad om en tid i Borås för bedömning så fort som möjligt. Bubblan sprack, jag klarade inte hela vägen fram :-(

Förvärkar

Vaknade med förvärkar tidigt i morse. Molvärk som inte försvann med Alvedon. Hann börja fundera på om det skulle bli något av det faktiskt. Hade ont och var explosionsfärdig mot allt och alla. Stod inte ut med Alvin heller i smärtan så jag fick lämna honom tidigare på dagis. hatade alla jag såg på vägen dit och hem och ville bara försvinna i min ensamhet med mitt ont.

Kände Hoppsans huvud genom tappen, inre öppningen fick plats med två fingrar och lite till. Fostersäcken innanför kändes som en vattenballong och så huvudet direkt på. Skum känsla.

Förvärkarna fortsatte och jag kände bara att -näe! Inte en till sån dag som förra måndagen! Ringde förlossningen och berättade läget. BM som svarade var inte alls imponerad. Hon tyckte jag skulle duscha varmt, använda vetekuddar och återkomma om jag fick riktiga värkar eller möjligtvis komma till kvällen för att få en sovdos :-/

Så jag gick och la mig och lyckades somna och sova 1,5-2 timmar någonting och har nu ätit lunch. Förvärkarna är inte alls lika intensviva. Tappen är likadan och INGET mer händer. Falskt alarm IGEN. Min nya måndagsrutin kanske?

Nej nu ska försöka få något gjort hemma innan det är dags att få hem Alvin igen.

Vecka 37+5

30 dagar till absoluta slutdatumet då jag blir igångsatt
20 dagar till BF enligt senaste mens
15 dagar till BF enligt rutinultraljudet
13 dagar till jag fyller 27 år
7 dagar till nästa BM-besök

Utsövd! :-)

Vi gick på bio igår, jag Victor och Mathias. Vi åkte in till Gbg och såg "Sommaren med Göran". Rätt kul men ingen toppfilm. Lite slöseri att se den på bio, den hade gjort sig lika bra på TV om några år ;-)

Men kul att komma iväg lite. Alvin dumpade vi hos Mathias föräldrar, första gången sen 3 juli som Alvin sov borta och det BEHÖVDE jag verkligen nu. Har varit världens tröttaste suraste mamma senaste dagarna. Det går verkligen utför nu för mig. Min kraft, ork, tålarmod, fysik. Allt bara försämras hur mycket som helst för varje dag som går.

Nu känns det helt sjukt att jag haft att-göra-listor. Nu klarar jag knappt att finnas till och än mindre att GÖRA saker. idag känner jag mig lite lite piggare. Ska göra i ordning bokhyllan som Mathias äntligen tog hit igår. Den har varit den felande länken för att kunna fixa i ordning i Alvins rum också.

Idag ska jag även tvätta och hänga en tvätt! :-) det omtalade berget med rentvätt finns också kvar men det skiter jag i. Huvudsaken är att tvätten blir ren, sen att den inte viks må vara hänt, kläderna går ju använda iaf, värre när de ligger i tvättkorgen.

Sen får nog M laga mat idag det orkar jag inte. Vi får se när Alleballe kommer hem också. Jag tänker inte ringa och fråga. visst saknar jag honom men jag ORKAR inte vara en jättebra tvååringsmamma för tillfället :-(

I magen är det lugnt. Hoppsan visar inga tecken på att vilja komma ut. Helt vanliga SD osv, inget spännande tyvärr. Men men. Max någon vecka kvar i vilket fall så.

Vecka 37+4

31 dagar till absoluta slutdatumet då jag blir igångsatt
21 dagar till BF enligt senaste mens
16 dagar till BF enligt rutinultraljudet
14 dagar till jag fyller 27 år
8 dagar till nästa BM-besök

Hoppsans vagn

Ja faktiskt så blev det så iallafall :-) jag skulle ju inte ha någon vagn till hoppsan utan bara bära i sjal på heltid MEN så sprang jag på den här pärlan på "Erikshjälpen" i onsdags. Av någon anledning köpte jag den inte men dset grämde mig något hemskt efteråt!

Kunde inte låta bli att tänka på den här söta retrovagnen! Bestämde mig för att gå dit idag och köpa den (bara öppet onsdagar och lördagar) och så blev det :-)

Jag tänkte att även om det inte är något jag kommer köra omkring med ute något vidare så är det ju nästan ett måste att ha en avlastningsplats! Det har jag inte ens tänkt på. Finns ju ingenstans hemma att lägga ner Hoppsan så hen är skyddad från en vild Alvin. Man kan ju inte sjala jämt. man måste ju kunna duscha också och steka bacon och dricka kaffe osv ;-) så nu har vi en plats för Hoppsan att ligga inomhus när vi inte sjalar :-)

Märket är Knokin och den är väl kanske runt 20 år gammal. Finns inte mycket info att
Googla till sig för det verkar ovanligt med retrovagnar av det här märket i Sverige. jag har tänkt maila Knokin i Tyskland och fråga efter lite information om vagnen.

Här hemma i skåpen hittade jag även lite gammalt bäddmaterial som matchade vagnen utmärkt! Filten hittade jag på en loppis åt Victor för 100 år sen och spetslakanen är arvegods från Mathias sida.

Visst blev det helt ljuuuvligt?!

Jag tror Hoppsan kommer älska det kontrastrika mönstret i innertyget :-) perfekt till småbebisar ju :-)

Klippning - FOTON

Massa foton på nya frisyren här i bilddagboken :-)

Var lite kul för de bölev helt förskräckta när jag sa att jag ville klippa KORT. Först typ vägrade hon för det var slöseri med så långt fint hår. Sen började hon klippa och det blev en frisyr som slutade vid skulderbladen typ. "Eller vill du verkligen att jag ska ta lite mer" JA sa jag :-) och hon klippte...liiite till.

Jag insisterade på att få RIKTIGT kort och då gav hon äntligen med sig. Tiden hade sprungit iväg också hehe men till slut så blev det så här kort :-o och jag är jättenöjd! Precis som jag hade tänkt. Dock är det inte så snyggt nu med 23 extrakilon men bara ansiktet inte är klotrunt längre så kommer det bli bra tror jag.

Hon frågade om hon skulle klippa upp lite bak "jaa det vill jag ha, så jag får lite volym" svarade jag. "VOLYM?!" Du behöver ingen mer volym du har JÄTTETJOCKT hår sa hon chockad. fast det vet jag ju men det syns ju inte när man har aslångt hår som man bara trycker in i en tofs varje dag. Då ser det ju snarare tunt ut ;-)

Smakprov:
Dagen idag...

Var då iväg och klippte mig. Medan jag sitter där känner jag hur jag blir helt matt, yr och svimfärdig. kallsvettig och skakig. klarar knappt att bli klar men lyckades hålla masken tills jag var färdigklippt. Tänkte att det var blodsockret för det kändes exakt så.

Tog mig bort till ett fik och tryckte i mig en stor räk-baguette och en Fanta. Inget hände. Mådde lika dåligt. Fy fasen. Knallade bort till Mödravården och bad om att få låna vilrummet. De kollade blodtryck medan jag låg där och blodsocker. jag hade jättehög puls men bra tryck i jämförelse med igår till och med och blodsockret var så högt man kunde vänta sig precis efter man ätit.

Låg och vilade och fick prata med min BM. Vi kom fram till att det antagligen var så att Hoppsan trycker på något blodkärl eller så. För det var samma känsla som ibland när man får SD som gör att man inte kan andas och ansiktet sprängs typ. Samma sak när man ligger ner platt på rygg och är höggravid.

Jag bestämde mig för att åka hem men var välkommen att stanna kvar sålänge jag ville såklart. Ringer syster Angi som kom och hämtade mig <3

Men HUR sjutton tar man det MER lugnt än jag redan gör? Det finns ju lixom saker som MÅSTE göras. Nu idag tex måste tvätten hängas som jag tvättade i morse och så måste barnen ha mat och sånt.

Fan va FEEEEEEEEEEET jag är!!!! Vatten vatten överallt. Klotrunt ansikte osv.

Måste hinna gå på bio med Victor också. Gärna denna helgen!

Blaj blaj. MAT! Hur lösa? och nu har Alvin somnat också :-( fuck!

BECKAHS ÖNSKELISTA

Jag fyller snart år :-P och bara för att någon gnällde om att jag TIGGDE för att jag la jut Victors önskelista så bjuder jag på min egen önskelista också :-D hahaha önskelistor är väl inget man växer ifrån? ;-)

 • En bil! Vilken som helst egentligen men gärna en Citroën C3 (sååå söt och perfekt)
 • En systemkamera. Gärna en Nikon D90 eller liknande men Nikon D60 går finfint ;-)
 • En ny TV. STOR och platt såklart!
 • Ny soffa. Gärna svart skinnsoffa.
 • Massor av krukväxter med svarta eller vita krukor
 • En DVD-spelare så vi slipper titta på film i Victors PS2.
 • Färg till min  skrivare! HP Photosmart 6160
 • Parfymen Escada Ocean Lounge (Den lilla flaskan, jag använder väldigt sällan parfym).
 • En ny tvättmaskin
 • En torkställning till tvätten! två pinnar har trillat lös från den gamla.
 • Noppning och färgning av ögonbryn + sällskap dit och passning av bebis den stund det tar (typ 20 min).
 • En ergonomisk sele! Angelpack LX i vilken färg som helst. http://www.edenbaby.se
 • En gjutjärnsgryta
 • Presentkort överallt :-P men typ Visko & Lindex som finns här
 •  Städhjälp hemma 2 gånger i veckan i ett år
 • En tatuering med mina barns namn
 • Diskmaskin
 • Vattenkokare
 • En ryggsäck
 • Solariepengar + sällskap dit och passning av bebis den kvarten
 • En sån där 100-kronors från affären bredvid GeKås (berörda personer förstår vad jag menar hahaha)
   

En tur till Kinna

Snart dags för en tur till Kinna då :-) och KLIPPNING! :-) spännande. Jag är fortfarande inte heeelt säker på hur jag ska göra fast syrran blir ju suuur om jag klipper för lite ;-) hon har tjajat.

Men jag gillar ju samtidigt långt hår, även om det är ivägen och ganska risigt...

Risigt förresten - det är hur jag mår. Inte ett dugg bättre idag än igår. Innan jag la mig hade jag gått upp till 85 kilo av samlat vatten. Nu på morgonen väger jag bara 84,5 igen eftyer en natt av massa kissbesök på toa.

Men huvudvärken sitter kvar och känns som när man gråtit en hel dag. pulserande bakom skinnet i ansiktet. Främst vid ögon och näsa.

Mådde vansinnig mycket sämre av att bara gå och lämna Alvin på dagis så minsta ansträngning påverkar ju tydligt. När jag ändå är i Kinna kanske jag borde gå och kolla trycket på barnmorskemottagningen också? Får se hur jag gör.

Ska låna en blodtrycksapparat av en person nu i helgen så jag kan kolla själv. Känns tryggt att ha. Sen är det väl vila som gäller men det är ju omöjligt med allt som måste göras och nej det är inte BARA att säga till M att han ska göra allt istället för det funkar inte.

Tur jag har den lille mannen i huset som hjälper mug en massa :-) Victor har plockat i ordning två gånger den här veckan och dessutom dammsugit en gång <3 Underbara unge! jag ska fixa i ordning hans dator idag också, det har jag lovat.

Återkommer kanske senare med frisyrfoton ;-) :-P

KLIPPNING imorgon

Bara så alla vet ...så gick jag och köpte batterier, bindor, present från bäbis till Alvin idag Sen gick jag och skaffade mig en klipptid IMORGON ;-) jag SKA hinna klippa mig hahaha :-D

Så nu börjar det verkligen bli riktigt riktigt färdigt för att ta emot Hoppsan hemma och BB-väskan saknar inte mycket. Bara sånt som man får lägga till i sista minuten som inte går att packa innan typ.

Lite fundersam över klippningen nu bara. Ska jag vara tråkig och bara toppa och sånt eller klippa på riktigt?! Typ till axlarna eller så? kanske skönt nu när man får bebis...

åååå snaaart snart bebis <3


Förresten... mitt blodtryck var ju knappast alarmerande men det var ju inte lågt direkt och det har ju ökat "stadigt" nu. Är det något att tänka på? Måste man ta det lugnt? Jag mår inte toppen och huvudet håller på att sprängas men å andra sidan har det ju varit en händelserik dag och väldigt VARMT.

Viktskattnings-UL v 37+1

BM-besökt idag bjöd på en glad överraskning :-) Läkaren som skulle göra min viktskattning på tisdag har fått förhinder (måste ta andra ärenden) så chefs-barnmorskan skulle göra mitt UL istället och då föll det sig så jäkla bra att jag var där för tidigt till min tid och hon hade en stund över :-D

Så jag fick göra min extremt efterlängtade viktskattning redan idag! :-D

Hoppsan betedde sig precis så som man kan vänta sig av Hoppsan :-D det är minsann en filur jag har i magen. Hen har alltid försök smita från dopplers och UL-maskiner, vägrade visa ansiktet i profil på köns-UL:et osv. En redig bråkstake :-)

Idag var alltså inget undantag och hen vred och skruvade på sig och rörde sig så mycket det över huvudtaget gick så UL:et tog ganska lång tid och var väldans svårmätt. Huvudet är stort! Motsvarande ca vecka 41+ lårbenet gick bara få ETT mått på och det var väldigt osäkert så hon tog inte med det måttet i beräkningen för man såg inte om det verkligen var hela benbiten i bild.

Sen var det buken ja...hahaha SOKKIS! dataprogrammet visade inte ens måttet i veckor eftersom det motsvarar större än till vecka 42. Buken var dock svårmätt men till slut efter en massa mätningar av huvudet och buken fick vi fram följande:

Hoppsan är 32,4% större än normalt, väger idag i vecka 37+1 ganska precis 4 kilo (4003 gram). På beräknat datum beräknas Hoppsan väga ganska precis som Alvin gjorde alltså typ 4,6-4,7 men nu råkar det ju vara så att tjockisbebisar gärna ökar i både vikt och procent så det kan mycket väl tänkas vara så att Hoppsan klättrar upp något snäpp på kurvan.

Som det är nu ligger hen iallafall över översta kurvan.

Efter viktskattningen fick jag träffa min BM också och prata om förlossning och förlossningsbrev osv. till min stora förvåning har alla rätt: min mage HAR sjunkit  SF-måttet var bara 36:-) Hoppsan har tryckt ner sig i bäckenet och är nu bara ruckbar och inte alls rörlig längre :-) mitt blodtryck har dessutom stigit till 127/86 så allt talar för att det närmar sig dagen D snart :-)

Min BM trodde inte att jag går mer än max till BF :-)  vi får väl se :-)


Välkommen ut nu lilla sokkisen <3 <3 <3


****

Angående viktskattningar...

Med Alvin gjordes två viktskattningar. I vecka 38+4 beräknades han väga 4618 gram (+39,5%) och två dagar senare i vecka 38+6 beräknades han väga 3940 enligt ett nytt UL. Det motsvarar +16%. Så det kan skilja en hel del ;-)

Han föddes på BF och vägde 4680 gram vilket bör vara ungefär som Hoppsan beräknas till nu, alltså typ +32%

****

Lite siffror 37+1:

Blodtryck:
127/86
Hb: -
Blodsocker:  -
Vikt:
 84 + 22 kg hittills
SF-mått: 36
Hjärtljud:  146
Läge: huvudet djupt ner och ruckbar

Ett mått  jag kollar hemma:

Magens omkrets:
122 cm

Pga blodtrycket kollades även urinprov men jag har ingen äggvita i urinet :-)

Mjölkproduktion!

Tack för alla fina kommentarer :-) jag lyckades göra disken faktiskt men inte laga mat ;-) vi åkte och köpte färdigrätter eftersom vi ändå behövde handla frukost och sånt.

Idag står BM-besök på schemat. Jag skulle ju på upprop i skolan också men jag mitt nöt insåg inte förrän i gårkväll att det krockar med BM-tiden så jag ska ringa och säga till att jag inte kan komma till skolan.

Igår trillade poletten ner! Jag har undrat varför jag blivit ÄNNU hungrigare sista tiden/dagarna och varför Alvin vill amma heeela tiden, han vill helst ha tutte på natten också. men jag har inte lust att nattamma en tvååring. Någon måtta får det vara. Han slutade nattamma när han var 10 månader lixom. Men det blir ett jävla liv när jag vägrar. Natten till igår blev han så förbannad på mig att han gick och la sig hos sin pappa iställetvilket medförde att Mathias låg så dumt att han fick skitont i ryggen igår och gick lika snyggt som mig ungefär när han kom hem från jobbet :-P (han har dålig rygg sen innan alltså och går hos en kiropraktor för det).

Iallafall... så har jag märkt nu att när jag inte ammat på många timmar så sväller brösten och blir spända och ömma och så går det tillbaka efter amning = jag har börjat producera mjölk igen! Antagligen någon blandning av råmjölk och riktig mjölk. Praktiskt för Hoppsan som slipper kämpa efter förlossningen då :-)

Men jag är dyr i drift som nu äter som 4 vuxna karlar fast jag egentligen i princip bara sitter stilla hela dagarna. Snacka om att det går åt energi till att göda en bebis och producera mjölk.

37+1:

34 dagar till absoluta slutdatumet då jag blir igångsatt
24 dagar till BF enligt senaste mens
19 dagar till BF enligt rutinultraljudet
17 dagar till jag fyller 27 år
5 dagar till viktskattnings-UL *längta*
0 dagar till nästa BM-besök - IDAG!

Slöast i byn...

Hjälp mig ...rädda mig ...säg att du är min farfar!

Eller kom och snygga till mitt hem iaf :-P

Asså jag har inte gjort NÅGOT idag. INGET alls! Nada! Jag MÅSTe bara göra klart disken iallafall och laga mat...herregud hur kan man bli så slööö :-( och så blir jag stressad och mår dåligt och får ångest över att inget blir gjort samtidigt som jag mår skiiit så fort jag försöker göra något.

Minsta lilla gör ont och ger sammandragningar och gör det svårt att andas. Att hämta Alvin på dagis känns som ett helt projekt. Bara att gå dit och hem (typ 50 meter) och så hjälpa honom på med skorna, lyfta honom i och ur vagnen, av med skorna... jisses...

Varför kan jag inte vara lika smidig och hurtig som "alla" andra höggravida? Sådana som städar och donar, går promenader, bakar med barnen och håller på? Jag är stolt över att jag lyckas ta mig i och ur sängen fortfarande utan lyftkran lixom...

:-(

En rosa val? Barbapappa? Beckah?

Hahahaha det börjar se rätt roligt ut faktiskt :-D borde inte den där struten som står rakt ut typ gå av snart? eller trilla ner till knäna? ;-)

Vecka 37+0

35 dagar till absoluta slutdatumet då jag blir igångsatt
25 dagar till BF enligt senaste mens
20 dagar till BF enligt rutinultraljudet
18 dagar till jag fyller 27 år
6 dagar till viktskattnings-UL *längta*
1 dagar till nästa BM-besökDet ser ut som att det är "bara mage" men jag som vet att jag gått upp ca 22-23 kilo vet att det absolut inte bara är mage ;-)  det kommer även alla andra att se efter Hoppsan är född hahaha.

Stor grabb...

Jag har en stor grabb nu... han började sexan idag. ETT ynka år kvar till HÖGSTADIET! :-) känns helt overkligt!


Ansiktet är flammigt på första bilden för jag hade ett Alvin-fingeravtryck på linsen som jag inte visste om :-) lite kul att Victor posar exakt som sin pappa :-D han är dock en aning mindre biffig ;-)

Mer skit om brevet...

Ja-a *suck* Jag trodde det var färdigt med kommentarer om förlossningsbrevet med all skit som skrevs sist jag la upp det men tydligen inte.  Var ju trvunget så att någon skulle kommentera även denna gång. Fick denna kommentar på mitt förlossningsbrev:

"Du ska väl för fan bara föda barn! det låter i ditt brev som du skriva nått sorts prov el hålla en rättegång! föd och va glad att du ens får komma in där! dom kan nog det där bättre än vad du kan!"

Inte bara trist och jobbigt utan också otroligt idiotiskt och skrattretande. Vilken blåst mupp!

Mitt svar:


" Vad är det de kan bättre än mig? Föda fram mitt barn? *LOL* :-D Den var bra hahaha.


Det är ingen operation, jag är inget paket av passiv patient som de kan göra vad de vill med. det är JAG som är den aktiva, det är JAG som ska föda. ALLA andra är bifigurer.


Jämför med en operation där det är kirurgen som GÖR, här är det JAG som GÖR.

Vad trodde du? Att barnmorskan ska föda mitt barn eller? :-D "


För ett år sen...

Så här såg jag ut för ganska exakt ett år sen (28 augusti):
Hahaha känns helt sjuuukt nu när jag är feeetare än någonsin :-D

Äntligen - Förlossningsbrevet.

Nu är förlossningsbrevet äntligen helt klart. tog inte bort något men la till en liiiten punktlista längst upp med det viktigaste och sedan gjorde jag röd text på de viktiga bitarna i brevet.

Långt? Mja, det ser bara så ut här i den smala bloggen. Utskrivet på vanligt A4 är det bara 2 sidor precis och det är ju väldigt luftigt skrivet. Det finns en stor risk att det kommer gå mycket snabbt på förlossningen så det var bra med en sammanfattning och rödtextat. Dessutom har ju Mathias satt sig in i brevet ordentligt så han kan detta precis lika bra som jag, det är ju allra viktigast.

Så här ser det ut men observera att jag inte lyckats göra röd text i bloggen så jag har gjort kursiv & understruken istället så det som är kursiv/understruken stil här är egentligen rött i det riktiga brevet.

Har också fixat så det blir utskrivet och har mailat det till min BM för att få höra hennes synpunkter när jag ska dit.

*******

Förlossningsbrev

Rebecka Larsson, 820906-****


Viktigaste punkterna (sammanfattning av texten nedan)


 • Naturligt - EJ epidural, värkstimulerande, skalpelektrod och liknande. Gärna bad, värme/kyla, eventuellt lustgas.  Mycket stöd i avslappning och andning.
 • SEN avnavling! I alla lägen.
 • EJ tidig hemgång från BB, EJ tillmatning utan vårt godkännande.


Allmänt/bakgrund

Jag har två förlossningar bakom mig. Första startade spontant, hade ett naturligt förlopp och slutade med en liten son på 3685 gram/52 cm i vecka 42+3 (Östersund). Andra startades med prostaglandingel, 2 doser. När värkarna väl satte igång tog det 2 timmar innan det lilla gossebarnet föddes fram på 4 minuters krystvärkar. 4680 gram/54 cm i vecka 39+6 (Borås).

Jag skriker när jag föder barn. Jag är fullt kapabel till att göra det jag ska ändå och krystar alldeles utmärkt skrikandet till trots, så låt mig hållas. Peppa mig dock gärna och guida mig rätt med andningen och avslappningen.

Jag vill ha information om allt som händer runt omkring (även negativa saker) och jag vill vara delaktig i de beslut som tas om mig, vårt barn och min förlossning. Om jag av någon anledning inte kan vara delaktig skall pappan tillfrågas om allt som rör mig och vårt barn.

Jag vill inte bli talad till, eller behandlad som, ett barn. Jag vill bli tagen på allvar när jag är allvarlig. Det är min tredje förlossning och jag har en klar bild om hur jag vill ha den.

Jag trivs bäst med vårdpersonal som är mjuka, positiva och professionella och blir lätt negativt påverkad av hårda och burdusa personer. Jag är väldigt känslig med sådana bitar och lägger stor vikt på första intrycket.

Föda barn är något stort och viktigt för mig. Det tar år för mig att bearbeta en förlossning i efterhand (även en lyckad och bra förlossning), varför det är viktigt att det blir så likt mina önskemål som möjligt. Allt går inte att styra men det som går att styra skall vara utifrån mina önskemål och utifrån min bild av hur jag vill ha min förlossning.

Smärtlindring och värkstimuli

Jag vill i första hand bli guidad i min andning. Jag behöver peppning och pushning och påminnelser om de önskemål och beslut jag tagit före förlossningen. Jag vill helt slippa epidural och liknande medicinska smärtlindringsmetoder. Inga sprutor, kanyler, nålar eller dropp av något slag alls om det inte är nödvändigt. Om det över huvudtaget går att undvika så skall det undvikas. Absolut inget värkstimulerande dropp i onödan.

Om det finns möjlighet och tid vill jag gärna bada och om smärtan blir för stark och intensiv vill jag ha lustgas. Om jag av någon anledning behöver sys efter förlossningen vill jag ha bedövning.

Om jag under förlossningen säger att jag vill ha epidural och liknande skall detta betraktas som uttryck för smärta, inte som ett önskemål. Detta skall inte tas på allvar, precis som det är mycket möjligt att jag t.ex. ber om att bli skjuten så är inte det heller ett allvarligt önskemål utan bara ett sätt att uttrycka att det gör ont.Utdrivningsskede

Jag har legat på sidan under krystvärkarna med båda mina barn. Jag trivs bra med det och önskar föda så även den här gången. Om krystskedet skulle ta längre tid än väntat vill jag försöka föda i en upprätt ställning i första hand, före yttre hjälp. Tång, sugklocka och liknande skall undvikas i det allra längsta. Barnet kommer antagligen att vara stort. Om det skulle vara för stort vill jag att man i första hand försöker vrida ut en axel eller en arm för hand, före några andra akuta åtgärder.

Skalpelektrod får EJ sättas på barnet annat än då det är absolut nödvändigt.

OBS! Sen avnavling

Jag vill att barnet avnavlas först när navelstängen helt pulserat klart och är vit och slapp. Före detta får den EJ klampas med peang. Om det är nödvändigt att ta ett pH-prov så får detta göras med kanyl ur den ännu pulserande navelsträngen. Strängen får då högst tillfälligt "klampas" med fingrarna.

I ett krisläge där barnet behöver akut hjälp efter förlossningen skall barnet hållas lägre än moderkakan i 30 sekunder medan navelsträngen "mjölkas" på blod innan den får klampas och klippas.


Barnets pappa skall klippa navelsträngen såvida det inte blir ett för akut läge.

Efter barnet är framfött

Jag vill genast få upp barnet på bröstet. Vi vill bli lämnade ifred med vårt barn om inget akut behöver göras. Första amningen är viktig att den sker i lugn och ro. Jag vill inte ha något livmodersammandragande medel om det inte är nödvändigt och detta får ske absolut tidigast efter att barnet blivit sent avnavlat. När barnet senare skall vägas och mätas skall pappan vara med och göra detta.

BB-tiden

Båda tidigare gångerna jag fått barn har jag åkt hem tidigare än jag önskat för att sedan ångra mig och önska att jag kunde åka tillbaka. Jag vill därför absolut INTE bli pressad att åka hem innan jag själv ber om det. För två år sedan då jag födde i Borås hade jag samma önskan men blev ändå pressad och åkte hem innan amningen var igång och innan jag kände mig redo.

Första gången jag födde barn låg jag i en 4-sal på BB och andra gången i en 2-sal. Om det finns möjlighet så vill jag gärna slippa att dela rum. Jag blir oerhört stressad av detta. Senast var vi två mammor med en misslyckad amning i bagaget som båda satt och stressade upp sig över både sin egna och den andras amning som var segstartad.

Tillmatning

Barnet får absolut inte tillmatas utan vårt tillstånd! Om det skall ske ska vi föräldrar tillfrågas och det skall finnas starka skäl till en tillmatning.

*

Tack på förhand, jag litar på er och är mycket tacksam för ert stöd och uppskattar att ni finns där med er kunskap och erfarenhet.


Med Vänlig Hälsning
Rebeckah Larsson


Väntan fortsätter...

Precis som jag trodde så försvann förvärkarna under natten. Eller ja, försvann är väl att ta i men de kommer absolut inte lika ofta och inte regelbundet. Har fått sova hela natten men med rätt många avbrott. Precis som vanligt med andra ord.

Alvin var så otroligt trött efter dagis igår att han slocknade som en sten klockan 16. Vi försökte gång på gång att väcka honom. Särskilt till middagen men det var rent omöjligt så jag lät honom vara till slut. Gav honom en flaska välling i sömnen strax före 20 och satte honom på pottan och sen på med en nattblöja.

Sen sov han hela natten (i min säng) men vaknade när Mathias skulle till jobbet 05:30 och har varit pigg som en mört sen dess - det har INTE jag varit ;-)

Ingenting blev gjort här hemma igår pga alla förvärkar. Lyckades inte ens laga mat så det fick Mathias komma hem och göra efter jobbet och sen somnade han typ vid 19-tiden :-D dööötrött. Men förmodligen desto piggare idag :-)

Jag ska försöka få en del hjort här idag och tar Victor till hjälp. Taskigt va :-P sista dagen på sommarlovet ;-)

Listan idag 36+6:

36 dagar till absoluta slutdatumet då jag blir igångsatt
26 dagar till BF enligt senaste mens
21 dagar till BF enligt rutinultraljudet
19 dagar till jag fyller 27 år
7 dagar till viktskattnings-UL *längta*
2 dagar till nästa BM-besök

Spännande förvärkar

Det hela började i morse med täta SD och sedan kom det rosa slem när jag gick på toaletten. mMgen har varit "körig" hela dagen och mina SD har fortsatt.

Har känt på tappen då och då men den känns omogen och bakåtriktad. Fast för 1-2 timmar sen när jag kände gick det att få in 2 fingrar i tappen och känna på huvudet genom fosterhinnorna. Tappen är dock fortfarande ganska lång och sitter långt bak.

Sammandragningarna är nu snarare förvärkar eftersom de "känns". Inte så det gör väldigt ont men litye mer som mensvärk är det.

EXAKT så här hade jag det efter jag blivit igångsatt med gel med Alvin. Jag blev ju undersökt då och då och inget hade ju hänt "på riktigt" fast det var precis så här. Men däremot vaknade jag ju sen på natten med riktiga värkar och så föddes skrutten.

Vågrar dock inte hoppas FÖR mycket eftersom det är 3 veckor kvar till BF.

Men jag har klockat förvärkarna nu i trekvart och jag skulle nog säga att de är regelbundna. Tyvärr är det nog ändå bara förvärkar och inget som verkligen gör nytta :-(


Måndag igen - med lista

Då var det måndag morgon igen. Gött! Jobbig helg tycker jag nog och den innehöll massvis av städning. Konstigt nog kan man inte se ett spår av detta nu...

Det närmar sig allting nu...

37 dagar till absoluta slutdatumet då jag blir igångsatt
27 dagar till BF enligt senaste mens
22 dagar till BF enligt rutinultraljudet
20 dagar till jag fyller 27 år
8 dagar till viktskattnings-UL *längta*
3 dagar till nästa BM-besök

**
Det var fjärde natten för Alvin i egen säng i eget rum. Läggningen gick bra som alltid - bara satt en stund på en stol bredvid sängen. Eventuellt skulle jag kunna gå därifrån också men det känns onödigt att testa innan han är helt van vid att sova där.

Sen vaknade Ballen vid 1-2-tiden på natten och kom och kramades. Efter en stund bar jag tillbaka honom till hans säng och han la sig villigt där och somnade om utan att ha mig där. En timme senare ungefär var det dags igen. Testade att gå tillbaka med honom och sen la jag mig igen men då ville han inte stanna utan kom tyst smygande igen efter ett par minuter. Då fick han stanna hos mig.

Sen sov han bra till strax före 7 i morse. Han verkar ha fastnat på kvart i 7 som sin kliva-upp-tid. Har varit så länge nu. En rätt okej tid faktiskt.

**

En lista även denna vecka blir det :-) Här kommer den:

Måndag

Diska berget som byggts upp lördag-söndag

Plocka i ordning

Tvätta en tvätt

Hänga en tvätt


Tisdag
Diska

Sopa

Dammsuga

Skura
Städa badrummet

Onsdag
Diska
Greja i Alvins rum - försöka bli klar

Torsdag
Diska
BM-besök
Upprop i skolan - Komvux
Börja vika tvättberget

Fredag
Diska
Fortsätta vika tvättberget
Göra mer i Alvins rum om det inte är klart

Övrigt i veckan:
Gå med sopor
Handla
Skriva rent förlossningsbrevet och se till att få det utskrivet
Skriva ut en lista på det som ännu inte är packat i BB-väskan


Övrigt som måste göras hemma DEN HÄR veckan:
Klippa gräs
Fixa gardinstång
Ta hit en bokhylla
Sätta upp Alvins digitala fotoram
Sätta upp Alvins mån-lampa
Bära upp saker på vinden


Trött och hungrig

Hungrig som vanligt och tokigt trött. verkar som Hoppsan sovit lika dåligt som mig inatt för hen är också jätteslö idag. sträcker på sig och buffar lite ibland men inga riktiga gymnastikkonster som hen brukar.

Det var riktigt slitsamt att ha kalas igår och det gav en massa förvärkar på kvällen men allt gick bra och det är skönt att ha det gjort.

På kvällen stack Mathias och hyrde film så det blev en hel del vila. Det gick kanonbra att söva Alvin även tredje kvällen (sitta på en stol bredvid sängen) och han sov kvar i sin säng ända till 02:30 innan han kom till mig. lite längre varje natt hittills alltså.

Fast sen har jag knappt sovit något sen 02.30 istället  :-/ väldigt sönderhackad sömn, mycket ont och många toalettbesök. Det är därför jag är som död idag.

Nej nu måste jag få i mig något matigt.

VICTOR 11 ÅR

GRATTIS till mammas stora älskling på födelsedagen :-)

Dagen började med frukost på sängen och alla presenter från oss :-) Ett litet kalas blir det också i eftermiddag men inget avancerat. Några gäster kommer iaf.

Detta fick han av oss:

En biokväll med mamma (biljetter å allt klart)
En heldag på Liseberg med Mathias 30 augusti. (Allt betalt å klart redan)
Alla Bertböcker
En Quicksilver t-shirt
En vanlig brun t-shirt
En randig långärmad
Jeans från Lindex
Jeans från JC
Kalsonger & Linne
Strumpor
Jongleringsbollar

Victor kommer även att få min förra laptop :-) har bara inte hunnit göra i ordning den än. Ska berätta det senare idag för honom iaf. Dock blir det inget internet. Han får låna mitt. Men datorn funkar till att skriva läxor, lägga in bilder, lagra musik osv.Fler bilder finns i bilddagboken: http://beckah82.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1250287201&id=401102162

Morgonhumor :-D

*LOL* dagens roligaste ögonblick månne? Nåja vi får se om det kommer något under dagen som slår detta. Fick skratta högt nu på morgonen iallafall när jag skulle läsa bloggkommentarer.


Till inlägget om Victors önskelista hade jag fått följande kommentar:

"Skaffa dig ett jobb så du kan köpa leksaker till dina barn så slipper du TIGGA av släkt och vänner.

Du har själv valt att skaffa barn, hur går det med tre om du inte kan försörja dom?"hahahahahahahahaha. Mitt svar:

hahahaha :-D detta är ett skämt va? :-D

Fick du aldrig göra önskelistor när du var barn? :-) Stackars dig i så fall. Det är ju en stor del av nöjet med att fylla år (eller julafton) när man är liten.

Victors önskelista

Har hänvisat alla inbjudna till Victors kalas hit till bloggen för att få se önskelistan.

Här kommer den:


Digitalkamera
Dator
Kläder
Pengar
X-box 360
Nintendo Wii
Rollerblades
Böcker
Spel till PS2
Filmer
TV
Skolväska
Minneskort till mobiltelefonen

Det är Victor själv som knåpat ihop den alltså.

Mouahahaha

Egentligen borde man inte göra reklam för den här lilla tjejen ;-) för det är ju precis det hon vill och just därför hon är som hon är hehe men jag kan inte låta bli för det är så skämmigt fjortis :-)

Lilla gumman, jaaa du blir nog sveriges största bloggerska snart ;-) har du några andra mål i livet eller är det lixom slutmålet? :-)

Vem pratar jag om? Jo http://amandavardet.blogg.se

...och så en piiiinsam film på det:...eller NEJ vänta, DENNA är pinsammare:


För elva år sen...

...var jag mitt i pågående förlossning :-)

Inatt klockan 01:26 fyller Victor 11 år. I år är det lite kul också eftersom veckodagarna stämmer. Den 15 augusti 1998 var nämligen också en lördag. Det känns som 100 år sedan och jag var så lite så liten. Inte ens 16 år. Ungefär lika gammal som min pyttelilla lillasyster är nu :-)

**

För några år sedan skrev jag en förlossningsberättelse som jag hade på Victors babyfriendssida. Den är alltsaå skriven i "jag-form" sett från Victors perspektiv. "Jag" i berättelsen är alltså Victor.

Victor kommer till världen

Jag var beräknad till den 28 Juli, men mamma trodde att jag skulle komma lite innan, eller rättare sagt hon hoppades att jag skulle det.

Tjii fick hon!
den 28 närmade sig, kom och passerade, utan att jag gjort minsta tecken på att jag tänkte komma! usch va mamma plågades.

Dagarna gick, men varje dag kändes som ett år för mamma. Till slut satt hon bara och grät och trodde att bebisen aldrig skulle komma!

Efter 2 veckor
gick mamma på ultraljud varannan dag för att kontrollera att det fanns tillräckligt med fostervatten eller om hon skulle sättas igång. Givetvis fanns det tillräckligt så hon fick fortsätta vänta.

Men efter 3 veckor
(21 dagar) skulle hon ändå sättas igång för längre än så får man inte gå. Det skulle vara på tisdagen den 18 augusti.

På onsdagen
innan började sammandragningarna. Var 10:onde minut dygnet runt. de gjorde dock inte det minsta ont.

På natten mot fredag
 03:30 började det att smärta, och så fortsatte det. Mamma som väntat så länge vågade ändå inte hoppas på något.

På fredagen
var mamma på kontroll på morgonen och då var jag fortfarande "ruckbar" som det heter. D.v.s jag hade ännu inte fixerat mig helt!! Under dagen blev dock smärtorna allt mer tilltagande, men mamma vågade fortfarande inte tro att det verkligen var sant. Hon hade ju trots allt gått 17 dagar över tiden. Vid 19-tiden på kvällen hade mamma jätteont och värkarna kom med 3-4 minuters mellanrum.

Mormor
(Som skulle följa med mamma) försökte övertala mamma att de skulle åka in till förlossningen, men mamma var rädd att de skulle åka i onödan. Mormor lyckades tillslut i allafall.

ca 19:30 kom
de till förlossningen och då fick de veta att det var fullt på alla rum så mamma skulle få avstannande dropp och bli igångsatt dagen efter istället. -VA?!!! skrek mamma argt. -JAG HAR GÅTT ÖVER TIDEN 17 DAGAR OCH TÄNKER MINSANN INTE VÄNTA EN MINUT TILL!!!

Barnmorskan
blev lite sur. Sen skulle hon kolla hur öppen mamma var för man kan bara ge avstannande dropp om det är mindre än 2 cm öppet.

Mamma var öppen 4. Hi hi, vilken tur att hon väntade med att åka in!

Istället för dropp fick hon genast ett förlossningsrum.

Epiduralen hon bestämt att hon skulle ha kunde läggas nästan direkt. Vid det laget hade mamma hunnit få enormt ont. Bedövningen hjälpte jättebra. Efter några timmar skulle mamma gå på toaletten, men när hon reste sig ur sängen så försvann mina hjärtljud och hon fick skynda sig att ligga ner igen, så kom en massa folk inrusande! Jag fick ha elektrod på huvudet och läkare utanför dörren.

Vid 01:00 fick mamma krystvärkar och sa det till barnmorskan. "-håll emot, du är inte helt öppen" sa barnmorskan. "-men jag kan inte" sa mamma och då kände barnmorskan efter. "-oj" sa hon "-du är visst öppen helt". Då fick mamma krysta.

Mot slutet fick
jag klena hjärtljud så mamma klipptes upp 2 cm och efter en knapp halvtimmes krystvärkar ( 26 min) kl 01:26 den 15 augusti 1998, 18 dagar över tiden, var jag ute! Vilken lycka! Jag vägde 3685 gram, var 52 cm lång och hade ett hattmått på 36 cm.

Mamma grät glädjetårar och mormor med. Jag passade på att bajsa på mammas mage!
Någon dag gammal

Tjuvtitt :-)

Låter er ta en tjuvtitt i Alvins rum då :-)

Absolut inget märkvärdigt eller fint, bara en massa ihop-plockade grejer i alla möjliga färger och sånt men men.

Tapeten är ju hemskas trist som barntapet också men det har ju varit mitt rum fram till nu :-)

Det är INTE färdigt! massa ska ut ur rummet och en hel del in också, men det börjar arta sig. lagom till nästa helg är jag nog klar. Det tar tid för jag är så förbannat trött och osmidig.

Sängen tillhör hans kusin Jonathan som fått en ny säng nu nyss :-) Vi lånar den lite. I framtiden blir det antagligen våningssäng tillsammans med Hoppsan.


Första gången NÅGONSIN i egen säng i eget rum. Min lille bebis <3 Vi får se hur det går :-)

Jämförelse

En liten jämförelse nu igen :-)

VÄLDIGT svårt att få samma vinkel men jag försökte ta liknande bilder iaf.


Jobbigt nu

Näe nu är det inte roligt längre. Nu är det faktiskt fysiskt riktigt riktigt jobbigt. Senaste dagarn har det bara gått rätt ner i botten. Det har blivit astungt, asjobbigt och jag mår skitdåligt.

Ska försöka sova lite mer - dvs börja lägga mig tidigare och se om det hjälper. Bara att gå till dagis och hämta/lämna känns som ett helt projekt och det gör jätteont och trycker på massor så det känns som hen ska trilla ut!

Hur ska jag orka detta i en massa veckor? Tänk om det blir värre?

Fan också! Det har ju gått så bra hela vägen :-( måste det bli så här nu?!

SEEEEEEEEEGT!

Asså... okej knappt 4 veckor till BF, det är lugnt. Det känns till och med kort och nära men nästan 2 veckor till UL känns ofantligt segt och extreeeeemt jävla jobbigt.

Jag vill göra UL nuuuuuuuuuuuuu IDAG fan vad jag har VÄNTAT! Det är det enda jag kan tänka på, hela dagarna finns det med och varje dag känns som 100 år när jag tänker på UL-tiden.

Vette fan hur jag ska stå ut! Det är NÄSTAN så jag skulle kunna köpa ett UL privat för 500 (plus resa till gbg) bara för att få göra min viktskattning nu på en gång.

Blir så avundsjuk på alla andra som får göra UL hela tiden! fan också! Varför får de och inte jag? Varför ska jag vänta TOLV dar till?

Jag är inte det minsta orolig över att det är en stor bebis. Jag vill bara VETA. Det är mitt kontrollbehov som får mig att känna så här. Jag vill VETA om hen väger 3 kilo eller 4 kilo eller till och med 5 kilo nu. Vilket av det som stämmer är skitsamma, jag vill bara VETA! Innan du gnäller; jaaaaaa jag vet mycket väl att viktskattning kan visa åt helvete fel.

Nu ska jag äta frukost, höja blodsockret och bli lite mindre arg...

Provocera mera - idiot!

Bland kommentarerna till inlägg med bilderna på Victor och Alvins återförenande fann jag följande idiotiska ord:

"Vaddå...visst kan dom saknat varandra. Men sann syskonkärlek..dom är väl ändå bara halvbrorsor??"

Jag hoppas VERKLIGEN att det bara var ett klent försök till att provocera! För om det är menat på allvar så måste det vara hemskt synd om den personen som är så efterbliven.

Det är två hela barn - vem som helst med ögon kan se detta. Två armar och två ben var osv. Inte halva någonstans. Dessutom är de bröder - syskon. Både i blodet och i vardagen.

Precis på samma sätt som jag har mina SYSTRAR: Annelie, Kicki, Angelica, Susanne och Jelina.

Att göra innan...

Jag skrev ju en lista över saker som ska göras innan trean kommer. Skrev den för ett tag sen, den 31 juli :-)

Så här såg listan ut:

* Tvätta bebiskläder och lägga i garderob
* Fixa i ordning sovrummet
* Tvätta sjalar
* Städa skötbordet
* Köpa blöjor
* Hämta Babyskydd
* Skriva förlossningsbrev
* Packa BB-väskan

Nu kan jag glatt meddela att: LISTAN ÄR KLAR :-D :-D :-D

Fast det är ju inte riktigt riktigt sant ;-) Det fattas lite grejer i BB-väskan och förlossningsbrevet ska renskrivas och framförallt; skrivas ut (i datorn gör det ju ingen nytta) och så ska jag fixa lite mer i Alvins nya rum men det mesta där blev klart idag.

Dessutom har jag fortfarande inte klippt mig vilket jag vill hinna med först :-) men det är ju mer än önskan än ett måste.


Så här ser BB-väsk-listan ut nu:

 

Prylar och förlossningsgrejer:

Journal
Förlossningsbrev
Legitimation
Patientbricka
Plånbok
Parkeringspengar
Mobiltelefon
Mobilladdare
Kamera + batterier
Videokamera + laddare
Laptop med laddare
Godis, tuggummi
Något att läsa
Mp3-spelare/Cd-skiva
Pennor
Kollegieblock


Mammagrejer:


1 par mysbyxor
2 amningströjor
Några par trosor
3 par strumpor
Amnings-BH

Inneskor
Tandborste
Tandkräm
Schampo
Balsam

Duschtvål
Parfymfri deo
Hårborste
Hårsnodd
Mascara

Pappagrejer:


Plånbok
Pengar
Kalsonger
Tandborste
T-shirt
Mat & dryck


Bebisgrejer:


Bärsjal
Babyskydd
Bebisfilt
Några uppsättningar bebiskläder
Bebisytterkläder till hemgång om det är kallt
Papperstvättlappar (fanns bara vårservetter på BB sist)
Olja (raps)
10 st Amningsinlägg

Några blöjor
Present från bebisen till Alvin


Som en potta skit

Usch mår inte ALLS bra idag!

Vill krypa ur kroppen och ta en paus. Frukosten står upp i halsen, jag mår illa, känner mig svettig, varm, svullen, tjock och obekväm. Lite influensakänsla (fast inte riktigt och ingen feber).

Huvudet känns mosigt och spränger av ont.

Har sovit en halvtimme på förmiddagen men det hjälpte ingenting. Dessutom är det så jobbigt att ta sig ur och i sängen och gör ont att ligga hur jag än ligger så det ger inte så mycket.

Skulle helst inte vilja må så här i 4 veckor till så jag hoppas det blir bättre.

Väger nu nätta 83,3 kilo också :-( jag har redan gått upp nästan precis lika mycket  jag gjorde totalt med både Victor och Alvin (22 kilo varje gång). Fortsätter jag gå upp 2 kilo i veckan de sista veckorna också som nu sista veckan så kommer jag väga mer än Mathias innan detta är klart. Jisses!

Jag bryr mig inte om vikten som sådan för jag är inte alls orolig för att inte gå ner efteråt men det är TUNGT att bära på en massa extravikt som man inte är van vid.

Måste försöka fixa sovrummet lite idag. MÅSTE! Det går inte vänta längre. Alvin behöver det rummet och vi har ju tänkt kolla på säng till honom idag eventuellt. Vi får se.

Nåja ...skrivandet får inte rummet färdigt precis så det är bäst jag lyfter på den numera extremt feta röven och sätter fart hemma.

Känns bra att ha Victor hemma nu <3 Nu känner jag mig hel och har en hel familj igen.

Återförenade bröder...

Äntligen återförenades bröderna efter att Victor varit borta i nästan 8 veckor. Alvin blev helt vild och sprallig och jätteglad :-)
Alvin dansar
JAAAAA kameran!

Nu funkar min kamera igen MED minneskortet!

Lyckades till slut formatera kortet i kameran istället för i datorn och DÅ gick det :-) Fan så GÖTT!

En ännu större och gladare nyhet är att min älskade son nu sitter i en bil och är på väg hem! ÄNTLIGEN! Han kommer hem IDAG! På riktigt!!! :-D

Efter ett helt sommarlov hos pappa och farmor nästan. Han hade blivit lite bortskämd igår med och fått en massa nya kläder poch fyllt på mobilen och så. Skoj för honom :-) ja alltså det var födelsedagspresent ;-) han fyller ju år på lördag lille pajken.

Nepp nu ska jag ta min nyfunna glädjeenergi och använda den till att beta av lite från veckolistan ;-)

<3 <3 <3Finepix S5800 har jag.
En billig och klumpig kamera men med superzoom. Helt otrolig zoom faktiskt till det priset.

Fler badbilder

Har fått fotona som min syster tog i lördags :-)

Jag har lagt upp dem här i bilddagboken men här kommer ett litet urval:


ÅL :-)

I lördags kom Mathias hem med en ål :-)

Så här såg det ut här hemma då:


OJ! äre dags snart?

Den här gången är jag mycket bättre förberedd på alla kommentarer så jag tar inte alls illa upp. Tycker snarare det är rätt skoj att gång på gång att få folk att se ut så här  :-o heheEn rar farbor för ett tag sen: Är det tvillingar eller trillingar?
Jag: Nä EN bebis :-)

Dam på Lindex: Oj vilken mage, den är alldeles färdig va?
Jag: Njae, det är 5 veckor kvar
Damen: Men OJ, ja då är det tvillingar!

Frisören: OJ när ska du ha?
Jag: om 5 veckor
Frisören: Men herregud!

Fröken på Alvins dagis: Men nu är det väl dags snart?
Jag ler och håller upp 5 fingrar
Fröken: 5 dar?
Jag skakar på huvudet och ler fortfarande
Fröken: 5 VECKOR?!!

Granne: När kommer bebisen?
Jag: en månad kvar exakt idag
Granne: En MÅNAD?!

BM på förlossningen: Hehe oj banden räcker knappt runt (till CTG-maskinen)
Jag: nä den börjar bli stor
BM: ja det var ingen LITEN mage!!!

Pappa i dagrummet på förlossningen: Oj hur går det för dig då?
Jag: nä jag har det helt okej, jag är bara och kollar blodtryck och lite sånt. Ska inte vara här riktigt än egentligen för jag har drygt 4 veckor kvar.
Pappan: ...och är så stor redan?! Tvillingar?

Min skjuts hem från Borås: Hej magen! Har du Rebeckah med dig?


osv osv :-) *fniss*

Ny vecka ny lista + babbel

Listan från förra veckan gick ju sådär ;-) hehe men jag gjorde mitt bästa iaf. Ska försöka dra ner lite på listan den här veckan så jag har en bättre chans att klara av det. Det är ju en hel del utanför listan också att göra som inte syns. Hämta/lämna på dagis, Laga mat, natta Alvin osv.

I helgen har jag inte gjort många grejer precis. Mest tagit det lugnt och stressat över att jag tagit det lugnt istället för att fortsätta hemma. Ha inte mått helt 100 heller och igår kände jag mig jättedålig med illamående, huvudvärk och mensvärk.

Fick åka till förlossningen på kontroll. Som vanligt visste jag att det var lugnt för jag har aldrig haft högt blodtryck men det är väl bra att kolla.

Bra blodtryck 120/70, ingen äggvita i urinen, fina blodprover, perfekt CTG-kurva som visade en pigg och sprallig bebis. Sen fick jag göra vul när läkaren ÄNTLIGEN kom (massa för henne att göra igår, akut så jag blev kvar 5 timmar). Först hittade hon inte ens tappen och fick leta för den sitter så långt in och är bakåtriktad. 4,5 cm lång, sluten osv. Långt kvar till bebis med andra ord ;-) och Hoppsan står ju högt och rörligt som vanligt.

Blev väldigt väl omhändertagen på förlossningen. Blev flyttad till dagrummet istället med TV och lite sånt. När tiden började springa iväg fiock jag matbricka och saftsoppa med isbitar i glas och sånt :-) Läkaren kom också en sväng och pratade med mig innan vul och berättade att jag skulle ta blodproverna och sa då att hon skulle göra en viktskattning på bebisen om hon hann.

Nu hann hon tyvärr inte eftersom det fanns en hel del viktigt att göra en söndagkväll men¨snällt ändå att hon tänkte göra det. Fast det var ju en besvikelse förstås, hade varit skönt att veta.

Men men om 15 dagar är det dags för min riktiga viktskattning :-)

När jag kom hem hade Mathias gett Alvin middag, gjort i ordning och nattat honom, diskat den största delen av disken, fixat antennkabeln och rökt ålen han fick upp häromdagen :-) Trevligt. Ja alltså jag fick skjuts hem av någon annan  för det blev så sent att Alvin lagt sig ;-) M skjutsade däremot in mig till Borås.


Veckans lista

Måndag
Diska
Städa bänkar/dammtorka
Plocka i ordning golven
Sopa
Dammsuga
skura
Tvätta en tvätt

Hänga en tvätt

Tisdag
Diska
Städa badrummet
Vika tvättberget - har börjat lite
Börja göra i ordning sovrummet
Byta sängkläder
Tvätta en tvätt
Hänga en tvätt


Onsdag
Diska
Dammsuga
Dammtorka
Tvätta en tvätt
Hänga en tvätt
Vika en tvätt
Gå på möte om Victor
Ev. hämta babyskydd (ska ju ändå till samma ställe)

Fortsätta med sovrummet
Ev. Köpa säng till Alvin??? - vi åkte å tittade

Torsdag
Diska
Göra färdigt sådant jag inte hunnit med

Fredag
Diska
Göra färdigt sådant jag inte hunnit med

Någon gång under veckan:
Fota till Tradera
Göra traderaannonser
Fixa datorn - har börjat
Gå med sopor

Gå upp med grejer på vinden (eventuellt får M göra det istället)
Handla
Skicka sista traderapaketet (bara betalningen kommer in så)
Slå in paket

Victor kommer inte hem :-(

Jahapp!

Ringde Victors farmor och farfar för att få veta lite om idag då ingen hört av sig. Senaste budet var när Victor berättade för mig att han skulle komma söndag vid 18-tiden men att han redan pratat med Håkan om att få skjuts hem från Göteborg.

Därför har jag inte varit så noga med att veta exakt tid då han ju skulle ta sig hela vägen hem utan min inblandning. Men iallafall så ringde jag idag för att  kolla av så allt är okej och sånt osv.

Nä då är Victor hos sin pappa igen och någon biljett är inte beställd. Victors farfar ska istället skjutsa hem honom till veckan som kommer för han är ledig då!

Hm...

Jag förklarade att Victor har tid hos sin psykolog på onsdag så det måste bli måndag eller tisdag. Så vi får väl se...

Så himla besviken :-( trodde ju jag skulle få hem pojken idag inte vänta ännu mer :-(

En dag på stranden

Äntligen fick Beckah bada :-)

Skönt att komma iväg en sväng och få lite känsla av sommar igen. Var så många veckor sen sist nu. M fick skjutsa iväg mig och Alvin till stranden så var vi där några timmar tillsammans med mina systrar och syskonbarn. Gött!

Jag smörjde in Alvin lite på axlarna och i ansiktet så på honom syns inget bränt alls - bara att han fått färg. Men han har ju bra pigment också. Jag smörje mig inte förrän efter en stund - magen och axlarna typ men jag blev röööd hehe :-) då hade jag ändå handduk på magen en del. Men huden där är ju så tunn nu så det är la känsligt.

Mewn guuud så trött man blir då! Helt slut var jag och ville typ sova för natten vid 18-19-tiden. Så jazg somnade sen när jag nattade Alvin och vaknade nu mitt i natten :-)

Fast nu kommer nog Mathias hem snart från sitt fiske.

Åh imorgon kommer VICTOR hem!!!!!! Eller ja, idag då - ikväll :-D *Längtar*

Ska försöka få gjort lite här hemma innan dess för idag har jag ju inte lyft ett finger iallafall. Går segt detta hemfixandet tyvärr...

**

Tog lite bilder idag men Angi tog fler så dem kommer väl senare :-)

De lite smålika kusinerna Tiger och Alvin kommer här:

Lägger upp lite mer i bilddagboken :-)

Hoppsans kläder...

Hoppsan ja :-)

Nu har jag vikt och lagt ner alla Hoppsans kläder i byrån. Ujujuj. Allt kommer inte hinna användas. Alvin var 54 cm när han föddes och Victor var 52 cm. Vid 1 månads ålder var de båda ungefär lika stora och kunde absolut inte ha minsta storlekarna. jag är ett PUCKO som ännu en gång samlar på mig en massa i 50 och 56! Gah! Har aldrig fått en kräkbvebis heller. Kanske får det den här gången då så man har nytta av kläderna? :-)

Hoppsan har:

Bodies 50-56: 28 st
Byxor 50-56: 32 par
Tröjor & T-shirts 50-56: 19 st
Strumpor 0-4 mån ca: 56 par (!!!)
Pyjamas/heldressar 50-56: 10 st
Strumpbyxor 0-4 mån ca: 6 par
Mössor 0-4 mån ca: 12 st

Gammal bild, men några av bodiesarna:*LOL* ska man skratta eller...

Hahaha tokigt tokigt...

Tänk så mycket som kan hända på en månad ...tänk också på att det är just en månad kvar till BF ;-)

TÄNK om jag hade fått så där mycket färg på riktigt ;-) men tyvärr är det bara kameran och ljuset som ljuger ;-)


Här kommer en film på Hoppsan med :-) Håll koll på högersidan!


Packar BB-väska :-)

Idag har det inte varit många långa pauser *pust*

Just nu håller jag på att packa BB-väska. Börjat göra det iaf men ska snart ta ett bad med Alleballe i badkaret istället. Hoppas han är lika sugen som jag på att ha SVALT vatten ;-)

När Ballen sover sedan ska jag fortsätta. Vika tvätt blir det och göra i ordning Victors rum. Inte mycket att göra där för han storstädade själv innan han åkte men jag tänkte dammtorka och dammsuga iaf.

Jag har tvättat ett BERG i tvägttstugan idag + 1 maskin hemma. Har inte hunnit vika något alls tyvärr så det blir slitigt att ta tag i. Har även rensat ur lite och grejar runt i garderober och byrån i sovrummet för att få plats med Hoppsan så nu har Hoppsan plats :-) Men JÄVLAR (rent ut sagt) vad mycket kläder till ungen! Vågar knappt skriva hur mycket för det är pinsamt men jag ska räkna sen när jag viker.

Sen har jag diskat och grejat men slapp matlagningen för M fick komma hit med en pizza efter jobbet innan han åkte till huset för att måla.

Mathias mamma har varit här idag också en stund och hjälpt mig med golven <3 gött det! Under tiden fick jag göra stamtavlor i Photoshop till hennes vovvar :-) bra deal.

Nepp ...ta dett bad var det ja.

Så här ser BB-väsk-listan ut nu:

 

Prylar och förlossningsgrejer:


Journal
Förlossningsbrev
Legitimation
Patientbricka
Plånbok
Parkeringspengar
Mobiltelefon
Mobilladdare
Kamera + batterier + datorsladd
Videokamera + laddare
Laptop med laddare
Godis, tuggummi
Något att läsa
Mp3-spelare/Cd-skiva
Pennor
Kollegieblock


Mammagrejer:


1 par mysbyxor
2 amningströjor
Några par trosor
3 par strumpor
Amnings-BH

Inneskor
Tandborste
Tandkräm
Schampo
Balsam

Duschtvål
Parfymfri deo
Hårborste
Hårsnodd
Mascara

Pappagrejer:


Plånbok
Pengar
Kalsonger
Tandborste
T-shirt
Mat & dryck


Bebisgrejer:


Bärsjal
Babyskydd
Bebisfilt
Några uppsättningar bebiskläder
Bebisytterkläder till hemgång om det är kallt
Papperstvättlappar (fanns bara vårservetter på BB sist)
Olja (raps)
10 st Amningsinlägg

Några blöjor
Present från bebisen till Alvin


Men vilket GNÄLL!

JÖSSES! Vilket jävla gnäll det blev bland kommentarerna till mitt förlossningsbrev! Jag sitter sån här :-o och :-D jösses! Hade ingen aning om att MINA önskemål om MIN förlossning och den upplevelse som JAG ska gå igenom med MIN kropp kunde väcka så mycket starka känslor hos andra?!

HUR kan man över huvudtaget ha NÅGOT att invända mot hur någon ANNAN vill föda barn? Spela roll! Om någon annan skriver att de vill ha varenda bedövning som finns så går ju inte jag tgill den och säger att det är FEL eller gnäller bara för att JAG inte vill ha det så?!

Om jag skriver att jag inte gillar skinkmackor utan bara vill ha ostmackor så är det för fan inte FEL, det är ju JAG som ska äta mackan! Det är bara MIN åsikt och vilja som räknas. Att DU gillar skinkmackor är väl verkligen SKITSAMMA! Sen alla de som kommer och skrattar åt att jag ens ber om en ostmacka borde ju verkligen hålla käft. Javisst, tanten i caféet vet alldeles säkert hur man gör en macka men hon skrattar inte åt att jag berättar om jag vill ha ost eller skinka på mackan! Tvärt om så underlättar det för henne att veta vad jag vill ha och föredrar.

HERREGUD! Ge er för fan!

*LYCKA* Fanta Citron kommer tillbaka!

Det är heeelt sant!

Fanta citron kommer tillbaka till Sverige! jag var överlycklig i december när vi var på gran canaria och jag fick tag i några burkar. har saknat den sååå.

Underbara nyheter: http://resume.se/nyheter/2009/08/03/fanta-citron-gor-comeback/index.xml


Vaaarmt :-)

Så jäkla ONÖDIGT! :-) Nu kommer sommaren äntligen tillbaka - när M börjat jobba så jag inte kan åka och bada, då är det inte så härligt med värmen ärligt talat. Jag blir helt slö, trött och svullen.

man skulle kunna tro att det är smärtfritt med vatten i kroppen - det är det inte. Äckligt känns det också. Om jag tafsar på smalbenet tex så känns det helt äckligt svampigt *rysa*

Fötterna är svullna ordentligt. okej ...inte som precis före Alvin föddes då men iaf jobbigt ;-)

Men det är iaf lite gjort här idag även om jag är slööö och varm. Har fått väck säckarna till Rumänieninsamlingen! Gött! Mathias mamma kom hit och hjälpte mig köra ner dem. Körde till affären också.

Disk och två omgångar tvätt med eftersom det går fort att torka i solen. Ska hänga andra tvätten strax.

Enkel middag - Baconsås och pasta. Igår gjorde jag köttfärssås och spaghetti och dan innan fiskpinnar med pulvermos :-D haha snacka om latmat men jag orkar fan inget annat.

Jag hoppas få gjort massor imorgon men det är ju frena önsketänkandet. Inser det. Ska packa mina traderapaket ikväll och posta dem imoregon. Jag är senare än någonsin! Iaf två av dem hade betalat redan igår :-( men det kan inte hjälpas. Hoppas det är lugnt.

Skamligt Borås!

Appropå sen avnavling som jag skrev om här för ett tag sedan ...har nu hittat en artikel som handlar just om Borås, där jag ska föda.

Skamligt är vad det är! Läs både artikeln och de många kommentarerna som artikeln fått. Pinsamt Borås!

http://www.bt.se/nyheter/boras/sas-gar-emot-experternas-ron-om-avnavling(1069931).gm


Mitt förlossningsbrev

Skrev förlossningsbrevet sent i natt :-) det kan komma att finslipas lite. jag har använt 2 andra förlossningsbrev från nätet som inspiration och skall läsa fler för att kunna finjustera mitt förlossningsbrev. Men så här dser det ut nu:

*

Förlossningsbrev

Namn Efternamn
Personnummer

Allmänt/bakgrund

Jag har två förlossningar bakom mig. Första startade spontant, hade ett naturligt förlopp och slutade med en liten son på 3685 gram/52 cm i vecka 42+3 (Östersund). Andra startades med prostaglandingel, 2 doser. När värkarna väl satte igång tog det 2 timmar innan det lilla gossebarnet föddes fram på 4 minuters krystvärkar. 4680 gram/54 cm i vecka 39+6 (Borås).

Jag skriker när jag föder barn. Jag är fullt kapabel till att göra det jag ska ändå och krystar alldeles utmärkt skrikandet till trots, så låt mig hållas. Peppa mig dock gärna och guida mig rätt med andningen och avslappningen.

Jag vill ha information om allt som händer runt omkring (även negativa saker) och jag vill vara delaktig i de beslut som tas om mig, vårt barn och min förlossning. Om jag av någon anledning inte kan vara delaktig skall pappan tillfrågas om allt som rör mig och vårt barn.

Jag vill inte bli talad till, eller behandlad som, ett barn. Jag vill bli tagen på allvar när jag är allvarlig. Det är min tredje förlossning och jag har en klar bild om hur jag vill ha den.

Jag trivs bäst med vårdpersonal som är mjuka, positiva och professionella och blir lätt negativt påverkad av hårda och burdusa personer. Jag är väldigt känslig med sådana bitar och lägger stor vikt på första intrycket.

Föda barn är något stort och viktigt för mig. Det tar år för mig att bearbeta en förlossning i efterhand (även en lyckad och bra förlossning), varför det är viktigt att det blir så likt mina önskemål som möjligt. Allt går inte att styra men det som går att styra skall vara utifrån mina önskemål och utifrån min bild av hur jag vill ha min förlossning.

Smärtlindring och värkstimuli

Jag vill i första hand bli guidad i min andning. Jag behöver peppning och pushning och påminnelser om de önskemål och beslut jag tagit före förlossningen. Jag vill helt slippa epidural och liknande medicinska smärtlindringsmetoder. Inga sprutor, kanyler, nålar eller dropp av något slag alls om det inte är nödvändigt. Om det över huvudtaget går att undvika så skall det undvikas. Absolut inget värkstimulerande dropp i onödan.

Om det finns möjlighet och tid vill jag gärna bada och om smärtan blir för stark och intensiv vill jag ha lustgas. Om jag av någon anledning behöver sys efter förlossningen vill jag ha bedövning.

Om jag under förlossningen säger att jag vill ha epidural och liknande skall detta betraktas som uttryck för smärta, inte som ett önskemål. Detta skall inte tas på allvar, precis som det är mycket möjligt att jag t.ex. ber om att bli skjuten så är inte det heller ett allvarligt önskemål utan bara ett sätt att uttrycka att det gör ont.

Utdrivningsskede

Jag har legat på sidan under krystvärkarna med båda mina barn. Jag trivs bra med det och önskar föda så även den här gången. Om krystskedet skulle ta längre tid än väntat vill jag försöka föda i en upprätt ställning i första hand, före yttre hjälp. Tång, sugklocka och liknande skall undvikas i det allra längsta. Barnet kommer antagligen att vara stort. Om det skulle vara för stort vill jag att man i första hand försöker vrida ut en axel eller en arm för hand, före några andra akuta åtgärder.

Skalpelektrod får EJ sättas på barnet annat än då det är absolut nödvändigt.

OBS! Sen avnavling

Jag vill att barnet avnavlas först när navelstängen helt pulserat klart och är vit och slapp. Före detta får den EJ klampas med peang. Om det är nödvändigt att ta ett pH-prov så får detta göras med kanyl ur den ännu pulserande navelsträngen. Strängen får då högst tillfälligt "klampas" med fingrarna.

I ett krisläge där barnet behöver akut hjälp efter förlossningen skall barnet hållas lägre än moderkakan i 30 sekunder medan navelsträngen "mjölkas" på blod innan den får klampas och klippas.

Barnets pappa skall klippa navelsträngen såvida det inte blir ett för akut läge.

Efter barnet är framfött

Jag vill genast få upp barnet på bröstet. Vi vill bli lämnade ifred med vårt barn om inget akut behöver göras. Första amningen är viktig att den sker i lugn och ro. Jag vill inte ha något livmodersammandragande medel om det inte är nödvändigt och detta får ske absolut tidigast efter att barnet blivit sent avnavlat. När barnet senare skall vägas och mätas skall pappan vara med och göra detta.

BB-tiden

Båda tidigare gångerna jag fått barn har jag åkt hem tidigare än jag önskat för att sedan ångra mig och önska att jag kunde åka tillbaka. Jag vill därför absolut INTE bli pressad att åka hem innan jag själv ber om det. För två år sedan då jag födde i Borås hade jag samma önskan men blev ändå pressad och åkte hem innan amningen var igång och innan jag kände mig redo.

Första gången jag födde barn låg jag i en 4-sal på BB och andra gången i en 2-sal. Om det finns möjlighet så vill jag gärna slippa att dela rum. Jag blir oerhört stressad av detta. Senast var vi två mammor med en misslyckad amning i bagaget som båda satt och stressade upp sig över både sin egna och den andras amning som var segstartad.

Tillmatning

Barnet får absolut inte tillmatas utan vårt tillstånd! Om det skall ske ska vi föräldrar tillfrågas och det skall finnas starka skäl till en tillmatning.

*

Tack på förhand
Namn

Hinner inte med...

Listan över saker som jag INTE hunnit med växer ;-) en hög grejer igår och lite till idag. Blir nog omöjligt att hinna ikapp den här veckan iaf men jag får göra mitt bästa och sen jobba vidare nästa vecka.

Ville så gärna få färdigt innan jag blir FÖR stor och tjock och så. Sen är det ju mest underhåll. Ser man till att städa varje dag hinner det inte samla ihop sig så det blir så där jobbigt. Sen på helgerna får ju Mathias hjälpa till också så veckorna funkar sen.

Hann med det mesta idag iaf förrutom fota och lägga upp traderaannonser. jag somnade när jag skulle natta Alvin och det var egentligen då jag skulle gjort det.

Var iväg och noppade ögonbrynen idag med hehe jisses vad ONT det gjorde. Vette sjutton varför - 1000 gånger värre än det bruikar och ändå är det samma ställe och person. Jag valde bort färgningen. Hon har höjt med 20 spänn på allt så noppning + färg kostar 160 numera istället för 120 och det kändes för mycket.

Var in på Lindex och tjuvhandlade lite också fast jag inte har råd, men det var till Victor i present mest och det måste ju ändå göras. Hittade även strumpor för halva reapriset till alla tre barnen dvs typ 5-10 spänn paret :-) lagoma priser tycker jag :-) Samma priser som på GeKås men i en kvalité som håller för mer än bara att titta på ;-)

Vägde massor när jag var hos BM men nu på kvällen tror jag att jag väger ett kilo mer pga allt vatten jag samlat under dagen. Jösses! Bara för att solen råkade titta fram idag :-) men det är det värt för lite sommarkänsla.

Jag har 5 säckar med kläder som ska skänkas bort till något som heter Rumänieninsamlingen här i Skene. Det är lixom en förutsättning för att jag ska kunna börja fixa sovrummet ens! Ringde dit idag men deras chaufför är på semester denna vecka också. Skittrist för jag ville ju bli av med dem idag. Vi får se om jag hittar någon annan lösning. Annars måste jag skjuta upp hela rumfixet tills nästa vecka.

Jag vill ju klippa mig också :-) tror jag kommer få göra det med hihi i födelsedagspresent. Funderar på att slå till och klippa mig ordentligt! Typ till axlarna och uppklippt? Mitt hår växer ju ändå så fort och jag gör ju inget med det - det bara sitter i en tofs dag ut och dag in. Nu når håret ner till övre delen av höften ungefär. Kanske gött med kort när man får en bebis?

BM-besök vecka 35+0

Idag går jag in i vecka 36 och har varit till BM. Samma som jag träffade en snabbis för en vecka sedan, alltså inte min ordinarie. Vi pratade lite om förlossning och så, sånt som jag ville ha i journalen angående smärtlindring, amning, avnavling och sånt.

För 6 dagar sedan mätte hon SF till 34-35 och idag var det 35. Alla andra värden var också bra. Utom blodtrycket som var högt för att vara jag (men jättebra om man ser generellt).

Blodtryck: 117/78
Hb: 121
Blodsocker:  6,3
Vikt: 81 + 19 kg hittills (81 är också den vikt jag stannade på när jag väntade Alvin. Jag har alltså aldrig i mitt liv vägt mer än så här. Kul med 5 veckor kvar).
SF-mått: 35
Hjärtljud:  130
Läge: huvudet neråt och rörlig

Lägger till en ny punkt som jag kollar hemma:

Magens omkrets: 117 cm

Borås Djurpark

NU KOMMER DE!

*trumvirvel*

Bilderna från Borås djurpark finns nu att beskåda i bilddagboken. Jag är SÅ LYCKLIG över att det funkade med recoveryprogramet.

Nu till nästa trassel... efter jag räddat bilderna så formaterade jag om kortet. datorn tycker nu att kortet är utmärkt och redo att användas. Problemet är att kameran inte alls håller med! Den vill inte alls samarbeta med kortet :-( tänk om jag måste köpa ett nytt! Jäkligt trist i så fall. Ska ta med kameran och kortet till Kinna idag och kolla om man kan få hjälp på Expert. XD-kort är inte direkt billiga.


Smakprov från fotona:


Åsså den här av Alvin, Mathias och en dinosaurie ...älskar den:


Eeew fräscht!

Igår när jag hämtade Alvin på dagis fanns där två påsar smutsiga ombyten. Fick veta att han kissat i brallorna två gånger ( han kissade en gång även första dagen, hoppas den här svackan vänder snart).

Jag tog hem påsarna och la dem på tvättkorgen. Brukar låta dem vara tills jag tvättar, vilket oftast blir morgonen efter.

Nu på morgonen när jag skulle packa maskinen så öppnar jag påsarna. I den ena var det mycket riktigt kissbyxor och i den andra var det BAJS! Inte kletigt som satt fast i kalsongerna eller så, då förstår jag att de inte orkar tvätta< utan bara lägger hela alltet i en påse men va fan en hård bajskorv?! VARFÖR skickar man hem det?! *rysa*

Det var lixom en sån som man bara häller ut i toan genom att vända kalsongerna ut och in. Inte ens ett spår på tyget. Fan va sjukt att de stoppat ner det i en påse och skickat med hem! ...och dessutom kalla det kisskläder? Hur blind får man vara på en skala om man missar det innehållet?

Jäkligt mysigt att det legat nu sen i går eftermiddag också...

Men vad har hänt med grabben? :-( det har ju funkat bra hela semestern och bajsat i byxorna har han lixom inte gjort sen i maj... nåja, ett bakslag får väl rätt många. Han har ju varit ledig från dagis i 4 veckor också. Det är länge.

Sen kväll...

Åh fy. Klockan är på tok för mycket men jag fastnade vid datorerna. Har fixat klart den nya datorn och flyttat över allt å så från gamla. Nu kan jag formatera om gamla datorns hårddisk och göra i ordning den till det jag tänkt ha den till ;-)

Har även skickat tradera-vinstmail under kvällen. Auktionerna gick sjuuukt bra den här gången :-o gött det eftersom jag la upp dem pga brist på pengar.

Har INTE hunnit allt jag ville idag. Golven (det största och jobbigaste) har jag inte tagit tag i. Det är såå himla jobbigt asså! Men resten fick jag gjort iaf.

Får se vad som blir gjort imorgon. BM-besöket är väl det roligaste och ganska viktigt :-)

Nu ska jag äntligen hoppa i säng! Alvin vaknade till lite för en stund sen och var upp och fick vatten och såg nya vagnen. "MIN" sa han glatt. "aa, ska du åka i den till dagis imorgon?" frågade jag "jaaa" tyckte Alvin :-) och ville snabbt lägga sig igen "Fåva nu" (sova alltså) så det skulle bli morgon.

Gonatt <3

Alvins vagn

Jättefint skick var den, Alvins nya Emmaljunga sulky  :-) Jag är supernöjd och tror att Alvin kommer bli glad när han vaknar imorgon och får se den.

Fick med fotsack, regnskydd, ratt, ståbräda och både originalhjulen samt lufthjul.

Ljusblå/svart


Dagens FL

Som höggravid själv blir man kanske lite extra irriterad när man läser sånt här men ja, jag tyckte det var riktigt svinigt.

En ordentligt höggravid tjej med mindre än 60 dagar kvar (som alltså kan ta ut föräldrapenning och vara hemma från nu) jobbar fortfarande och sliter allt vad hon kan för att familjen ska få in några extra kronor.

Det börjar bli vansinnigt tungt nu sista veckorna på jobbet så hon säger uppgivet till sin sambo för att få stöd:

"Jag orkar verkligen inte jobba mer nu" och hans svar blir "nä, vem fan orkar jobba?! Men det måste ju göras".

*Rysa* som om det skulle vara samma sak att en vuxen frisk karl går till jobbet! FNYS! Tänk om alla oförstående karlar kunde skickas på en obligatorisk utbildning "Så tar du hand om din gravida älskling" eller något...

Att göra i veckan

Igår fick Alvin testa att vara utan sovstunden på dagis för första gången (han har varit utan hemma nu sista tiden). Det gick jättebra. Fullt ös och sen medvetslös redan 17:30 igår ;-) efter middagen slocknade lilleman som en sten. Fick lura i honom välling och städa rent  honom och borsta tänder. Sen somnade han om lätt som en plätt i sängen kl 18:00.

Jädrar vilken skillnad det blir när man har hela kvällen barnfri :-) luuugnt hemma minst sagt.

Men sen vaknade han ju iofs 05:30 idag iställert hehehe. Lite väl tidigt så vi får se hur han klarar dagen utan att sova på dagis. Borde funka om man inte låter honom sitta stilla i soffan och sånt. Äta middag tidigt och sedan underhålla honom, helst ute.

**

Jag har äntligen fått lust att boa nu :-) listan över saker som ska göras innan Hoppsan kommer blev startskottet tror jag. Nu vill jag greja och dona, fixa! Få ordning hemma, göra allt på listan.

Tyvärr har jag inte en kropp som riktigt hänger med på noterna. Osmidig är en underdrift och smärta är något jag numera upplever varje sekund dygnet runt. Ibland mer, ibland mindre. Sen har vi sammandragningarna som gärna vill komma hela tiden sen ett par veckor tillbaka. Typ oftare SD än avslappnad mage... får allt mer förvärkar också, så jag måste koncentrera mig för att slappna av. Bra träning.

Det jobbigaste för tillfället är att det måste "saneras" efter semestern innan jag ens kan sätta igång med extragrejerna. Alltså det är så förbannat stökigt och smutsigt efter semestern och det kommer ta flera dagar att få till med min fysik innan jag ens kan börja med resten. Fixa sovrummet tex, det får hela tiden vänta för det är så mycket vardagsgrejer som måste göras. En lortig lägenhet, ett tvättberg osv plus att det kommer nytt varje dag - disk/tvätt/laga mat osv.

Därför är det jobbigt att hinna ikapp - iaf när man är väldigt höggravid.

Anyway...

Veckans andra tvätt är igång nu (hoppas på att få bort mycket innan tvättstugetiden på fredag) och här på morgonen har jag även diskat och städat bänkarna i köket + städat badrummet ordentligt och lagat de lösa delarna på tvättmaskinen.

Idag kan jag iaf ägna hela dagen åt hemmet, tyvärr krävs det så mycket pauser för att orka men ändå. Imorgon försvinner tid till att åka till Kinna. Barnmorskebesök och så har jag tid för att noppa ögonbryn och så :-) med lite tur får jag även posta första Traderapakleten för auktionerna går ut ikväll.  ikväll kommer även Alvins nya vagn :-) spännande!

Tisdag
Diska
Städa badrummet
Tvätta en tvätt
Hänga en tvätt
Vika all gammal tvätt som ligger ovikt + lägga in

Dammtorka
Plocka i ordning på golven
Sopa
Dammsuga
Skura

Skicka vinstmail (Tradera)

Onsdag
Diska
Fota till nya traderaannonser
BM-besök
Fixa ögonbrynen
Tvätta en tvätt
Vika en tvätt
Hänga en tvätt
Fixa säckarna med skänkeskläder till Rumänieninsamlingen (ringa dem)
Lägga upp traderaannonser

Torsdag
Diska
Tvätta två tvättar
Hänga två tvättar
Vika en tvätt
Dammsuga
Börja greja i ordning sovrummet

Fredag
Diska
Tvättstugan!
Fixa Victors rum
Fortsätta greja i sovrummet

Helgen
Hämta Victor i Göteborg

Någon/några gång denna vecka
Fixa nya datorn (program och skit)
Fixa gamla datorn (formatera om hårddisken och städa utsidan)
Ställa upp gamla vagnen på vinden
Gå med sopor
handla mat
Byta sängkläder
Packa BB-väskan
Skriva förlossningsbrev


Det är min önskan att veckan ska bli så här och att jag ska orka med allt men sen får vi se hur det blir i verkligheten. Det ÄR tygnre än vad man kan tro om man bara läser. Alvin är bara borta några timmar om dagarna och när han kommer hem är det svårt att få saker gjort, han är i vägen och/eller kräver uppmärksamhet och omhändertagande. När M kommer hem är det omöjligt att få något gjort för han stökar ner snabbare än en annan hinner städa. Plus att jag som sagt måste pausa hela tiden under de få timmnarna jag har varje dag.

Bara en sån sak som att diska. Det verkar väldigt enkelt men nää jag är precis så lång att magen hamnar ovanför diskbänken. Om jag står rak i ryggen har jag hela magen över disken, liiite svårt att jobba då. Så jag får luta mig lite framåt så magen försvinnder ur mitt arbetsfält, men att stå framåtlutad när man har en säck tung bebis hängandes där framme är typ det oskönaste man kan göra för ryggen. Så jag får stå och skifta fram å tillbaka hela tiden - tills det gör för ont, då får jag pausa.

Ja nu gnäller jag en massa, jag vet men det ÄR faktiskt sjukt jobbigt att göra saker med den här kroppen.

Anledningen till alla knasbokstäver och stavfel (värre än vanligt) är för att jag är ovan med nya datorn ;-)

Magen 34+5

Har ju fotat måndagar 2 veckor i rad nu så jag kunde lika gärna fortsätta med en +5-bild även denna vecka :-)
TITTA vad jag fått!

Åh vilken underbar present som kom med posten idag!

Söta nätkompisen Lindisen, som också fick en julibebis -07 har skickat en underbar gåva! Så himla fint halsband!Vad som står på tredje brickan? :-D det visar jag i september när jag sätter på mig halsbandet. Tills dess får halsbandet bo i BB-väskan (när jag packar den). Nej, det står inte "Hoppsan" på brickan ;-)


Bye bye Comhem

Nej nu får det vara nog med skiten!

Bredbandet har gått ut och telefonen har jag nog aldrig haft bindningstid på eftersom jag haft combo. TVn däremot har jag tyvärr bindningstid på fram till mars nästa år. Jäkla skit!

Nu har det krånglat färdigt tycker jag. I sex år har jag haft Comhem. Alldeles för länge har jag stått ut med deras jäkla skräp. Dyrt, ickefungerande och med värdelös support!

Det sista i raden med krångeltillfällen är NU när hälften av mina TV-kanaler inte funkar. Jävligt roligt. Tyckte att detta borde utgöra anledning nog att få bryta bindningstiden och säga upp TVn men näää icke sa nicke. Det gick inte för sig. Efter en felsökning tyckte de att jag skulle köpa en ny antennkabel! Idioti!

Visst har jag bindningstid men det är ju inte så att jag fått någon digitalbox eller så. de förlorar inget på det mer än själva månadsavgiften som är kopplat till utskicket av TV-kanaler. Boxen fick jag nämligen under förra bindningstiden.

Hata hata Comhem.

Men nu är skiten uppsagd. Allt sammans. Internet och telefon har jag fram till månadsskiftet eftersom man förskottsbetelar så har jag ju nyligen betalt sista fakturan.

Så nu ska jag skaffa mig mobilt bredband. Tar och slår till med Telia och tar ett erbjudande inklusive dator. De har en kampanj nu med nedsatt månadsavgift fram till årsskiftet vilket passar mig perfekt eftersom jag får sitta och betala 159 kr i månaden till Comhem för TV som INTE funkar. Då blir det bara några månader efter årsskiftet som blir lite extra dyrt.

Men det är det ju värt. Ny dator på köpet å allt :-) en dator som Alvin inte hunnit plocka bort alla tangenter på ;-)

Men ännu är inte sista ordet sagt när det kommer till TVn bindningstid. Jag ska ta ett snack med kundrelationer först också. jag ger mig inte så lätt. NÅGOT kan man väl få för att ha varit combo-kund i så många år!

**

Uppdatering:
har nu pratat med kundrelationer som kunde tänka sig att gå halva vägen var. Dra bort halva den återstående tiden så att det bara blir någon månad att betala men att den kostnaden då kommer i en klumpsumma på en faktura i nästa månadsskifte och då stängs även TVn av. Så nu blir jag av med hela skiten från 1 september och det kommer kosta mig typ 550 spänn eller något sådant. GÖTT, det är det värt!


Herregud! Irriterande människor!

Skrev i inlägget om listan över saker till BB-listan att jag ska ta med en present till Alvin som han ska få från bebisen. genast blev det ett j*vla liv om att jag inte tänker ta med något till Victor. Det är orättvist och bla bla bla. JÖSSES!

En tvååring och en elvaåring har knappast samma behov! Mina barn får saker hela tiden. Sällan samtidigt men alltid så det jämnar ut sig i slutänden.

Alvin kommer få något på BB för att han behöver det. Precis som Victor kommer få saker inför skolstarten för att han BEHÖVER det. jag kommer INTE springa och köpa skolgrejer till Alvin för att skapa nån jävla "rättvisa". Seriöst?! Det är både orimligt och löjligt att likställa rättvisa med det! Rättvisa är något helt annat!

Rättvisa är att tillgodose sina barns behov, fylla i där det behövs och när det behövs. Inte fylla på bara för att. Har man små barn i liknande åldrar kan barnen ha ett behov av att få saker samtidigt men har man en elvaåring och en tvååring så funkar det inte så.

Jiiiises!

Victor kommer hem!

Nästa helg, om bara en vecka, kommer Victor äntligen hem :-)

En vecka går jättefort och senaste budet var att han skulle vara borta ännu längre så det var en mycket glad överaskning :-D Vet inte exakt dag ännu dock.

Härliga nyheter! <3

Lista till BB-väskan

Första steget i att packa BB-väskan är ju att skriva ner VAD som ska packas. Det har jag gjort nu, men listan är ju färsk så den behöver säkert ändras och fixas lite när jag hunnit  tänka efter och gå igenom den.

Prylar och förlossningsgrejer:


Journal
Förlossningsbrev
Legitimation
Patintbricka
Plånbok
Parkeringspengar
Mobiltelefon
Mobilladdare
Kamera + batterier + datorsladd
Videokamera + laddare
Laptop med laddare
Godis, tuggummi
Något att läsa
Mp3-spelare/Cd-skiva
Pennor
Kollegieblock


Mammagrejer:


2 par mysbyxor
2 amningströjor
Några par trosor
3 par strumpor
Amnings-BH
Inneskor
Tandborste
Tandkräm
Schampo
Balsam
Parfymfri deo
Hårborste
Hårsnodd
Mascara


Pappagrejer:


Plånbok
Pengar
Kalsonger
Tandborste
T-shirt
Mat & dryck


Bebisgrejer:


Bärsjal
Babyskydd
Bebisfilt
Några uppsättningar bebiskläder
Bebisytterkläder till hemgång om det är kallt
Papperstvättlappar (fanns bara vårservetter på BB sist)
Olja (raps)
10 st Amningsinlägg
Några blöjor
Present från bebisen till Alvin


Menskopp
Vad är en menskopp?
En menskopp är en liten uppsamlare för mensblod som man för in i slidan. I princip alla flickor, tjejer, kvinnor och damer med mens kan använda menskoppen under sin menstruation.

Första gången jag hörde talas om menskoppen var för flera år sedan och jag skaffade min egen för 3 år sen. Sen dess har jag ju varit gravid 2 gånger, men jag har hunnit med att använda menskoppen en hel del ändå där emellan.

I början tyckte jag det var lite knepigt att få till det men efter 2-3 mensperioder blir man säkrare så det gäller att inte ge upp. Det viktigaste att lära sig är riktningen på slidan (den går inte rakt uppåt) samt att lyckas få koppen helt utvecklad så den inte är korvad eller ihoptryckt. Efter man lärt sig är koppen suverän.

Det finns få argument till varför man inte skulle använda den här smarta uppfinningen men väldigt många argument till varför man ska det.

Menskoppen och miljön
Den viktigaste anledningen till att använda menskoppen är miljön tycker jag. Det belastar miljön något enormt att använda engångsartiklar så som bindor och tamponger och det är inte hållbart. Vi måste alla hjälpas åt att tänka på, och arbeta för, miljön. Att välja menskoppen är ett enkelt och smart sätt att göra något för miljön. Man köper EN kopp som håller i kanske 10 år. Räkna ut hur stort berget av tamponger och bindor istället skulle bli på 10 år för en kvinna.

Menskoppen och ekonomin
Ekonomin är också en viktig punkt. I alla fall för många av oss. För några hundralappar har man mensskydd för 10 år framåt i tiden. Det är annars vad man får lägga i månaden kanske om man har riklig mens som jag och många med mig har.

Menskoppen, hygienen och kroppen
En ren fräsch kopp jämfört med äckliga blodfyllda bindor som klistrar fast i könshåret eller luddiga tamponger som suger sig fast i slidan och irriterar slemhinnorna och ökar risken för svamp. Töm koppen så ofta du vill. Ta ut den och sätt in den var tionde minut utan att det stör slemhinnorna, till skillnad från tampongen som nästan kräver att den är fylld för att det inte ska göra ont att dra ut den.

Menskoppen går dessutom att använda nattetid så om du vill kan du tömma den så lite som 2 gånger per dygn. Snacka om smidigt! Vill du så kan du sterilisera den med kokande vatten. Kan det bli fräschare?

Naturligtvis går den även att använda när du badar. Helt osynligt eftersom koppen inte syns på utsidan till skillnad från tampongen som avslöjar sig med ett snöre.

Menskoppens bredd
Mensblod är ju inte det enda som rinner. Rikliga flytningar, sperma dagen efter, innestängt badvatten är exempel på annat som man kan använda menskoppen till. Till skillnad från tampongen så mår inte slemhinnorna dåligt av att du använder koppen även när du inte har mens.

Storlekar och former
På det här området är jag lite grön. När jag köpte min kopp fanns det tre märken, en färg och två storlekar ungefär. Idag finns det många märken, storlekar och färger. Jag är jättesugen på att skaffa mig en färgglad och tror att jag kommer att göra det också när jag får mensen tillbaka efter den här graviditeten. Det bästa för att få rätt märke, storlek, form och färg är helt enkelt att besöka något av alla ställen på nätet som säljer menskoppen och läsa sig till vad som skulle passa en själv.

Länkar
http://www.menskoppen.se/
http://mkopp.se
http://www.amandasintima.se/
http://sv.wikipedia.org/wiki/Menskopp
http://www.menskopp.nu/

______


Läs gärna övriga inlägg i kategorin "Råd, hjälp & information" också.