Inlagd med svininfluensan

Har haft kaffebesök här hemma av syrran, Kicki :-) Hon fick sitt hemliga paket och jag tror hon blev nöjd :-)

Jag tog bilder på paketen igår men jag lägger inte upp dem förrän båda fått sina paket ;-)

Nu är det dags att gå till dagis och hämta - REDAN! Dagen har flygit iväg. Kan iofs bero på att jag och Elmer legat och sovit 2 timmar ;-)

Usch har inte fått NÅGOT gjort hemma heller. Ingen tvätt, ingen disk, ingenting. Är så trött trött trött. Får fixa disk och mat iallafall efter dagishämtningen.

En person i min närhet ligger inlagd på sjukhus nu med Svininfluensan. Han har tre barn, jag känner mamman till två av barnen. De bor inte ihop men gissa om hon tänker låta vaccinera barnen och sig själv? NEJ! Eeeeh.... vad säger man?!

Smart värre...dessutom har hon sånna där infektionskänsliga ungar som typ var sjuka varje dag året om de första 5 åren. Men men folk får göra som de vill. Om de vill tro att de kommer börja gå baklänges och sån skit av vaccinet så kan jag bara beklaga att de inte läst på bättre.

Hoppas barnen klarar sig och att deras pappa snart blir frisk.

Kommentarer
Postat av: Leonard

Jo jag med:D Gör du då?



Hemskt med svininfluensan, hoppas hon blir bra snart!

2009-11-19 @ 15:09:44
URL: http://trierer.blogg.se/
Postat av: Kicki (storasyster)

Jupp, jag gillade presenten!! =D



Ja, vi får verkligen hoppas han blir bra snart, han har svår astma så det är därför han hamnade på sjukhus, det tråkiga är väl att han tagit vaccinet och att det inte hunnit börja verka ordentligt än...

2009-11-19 @ 16:55:20
URL: http://ettermyreblaj.bloggplatsen.se/
Postat av: Ullis

förstår inte varför du verkar bli så upprörd att en del inte vill ta vaccinet...det är väl upp till var och en att välja....

2009-11-19 @ 18:15:04
Postat av: Linnea

Oj hoppas han blir bra snart!

2009-11-19 @ 18:36:57
Postat av: Marlene



Klok kvinna du känner.



Gå baklänges lär inte vaccinet bidra till men att squalene kanske kan påverka nervsystemet och hjärnan negativt gör nog att folk tänker till en gång extra och verkligen väger riskerna mot varandra. På vilket sätt skulle de som inte valt att ta vaccin vara mindre pålästa?



Var har du läst att vaccinet är riskfritt och utan långsiktiga biverkningar?



Ge mig en enda långtidsstudie som garanterar att squalene och tiomersal inte är skadligt att injiceras tack!

2009-11-19 @ 18:47:32
URL: http://www.cloudberry1st.devote.se
Postat av: Emmie

Marlene:



Man kan aldrig bevisa eller garantera att någonting är 100% ofarligt. Däremot har det gjorts studier på vaccinet (9000 pers) och i Sverige har det nu vaccinerats ca 2 miljoner senast jag kollade. Ingen frisk människa har dött eller fått allvarligare biverkningar än influensasymptom.



Skvalen är kroppseget. Vår kropp behöver skvalen för att bygga kolesterol. Plocka fram en studie som visar att det är farligt.



Kvicksilver är giftigt. Dock är det så låg dos i vaccinet att det inte är riskfyllt att ta vaccinet. Toxicitet hör ihop med dos. För att sätta lite perspektiv är det tillåtet med 4 gånger med kvivksilver i en burk barnmat än vad som finns i en dos pandemrix.

2009-11-19 @ 20:29:36
Postat av: Marlene

Emmie: Squalene är kroppseget och bra när det intas oralt ja dvs när kroppen själv får avgöra på vilket sätt det ska tas upp och hur mycket. Att låta kroppen själv ta upp det och att injicera det direkt i blodet är dock en enorm skillnad.



Det är dessutom skillnad på ethyl- och methylkvicksilver och hur det omvandlas och tas upp i kroppen. Det vi äter är inte lika lättupptagligt som tiomersal är.



Och jag är inte alls förvånad över att det inte syns några biverkningar ännu, syns det så syns det om något eller några år och inte nu. Det har inte gjorts några långtidsstudier alls på vaccinet och det är bla det och att GSK(läkemedelsföretaget som framställt vaccinet) avsagt sig allt anvar gällande ev biverkningar som gör att jag blir skeptisk.



Studier om just squaleneinjektioner finns det dock massor av och jag ska se om jag kan hitta en samlad länk.



Dock måste jag tillägga att jag förstår Rebeckas val att vaccinera både sig själv och sina barn just för att hon har en bebis som hon inte vill ska få svininfluensan. Jag skulle aldrig råda någon som är i riskgrupp att inte vaccinera sig.

2009-11-20 @ 11:26:21
URL: http://www.cloudberry1st.devote.se
Postat av: Anonym

Marlene:



"Squalene är kroppseget och bra när det intas oralt ja dvs när kroppen själv får avgöra på vilket sätt det ska tas upp och hur mycket. Att låta kroppen själv ta upp det och att injicera det direkt i blodet är dock en enorm skillnad. "



Jag är ganska säker att att kroppen själv syntetiserar skvalen. Kroppen gör inte skillnad på injicerad skvalen och egengjord skvalen. Behövs det så behövs det, annars gör kroppen sig av med det. S



"Det är dessutom skillnad på ethyl- och methylkvicksilver och hur det omvandlas och tas upp i kroppen. Det vi äter är inte lika lättupptagligt som tiomersal är."



Tiomersal har använts i vaccin sen 1950-talet. Vart är långtidseffekten?

2009-11-20 @ 14:04:45
Postat av: Emmie

Skvalen har använts i vaccin sedan 1981 (Källa: C. B. Cox, Molecules 2009, 14, 3286-3312;).



Att skvalen anväts sedan 1981 och tiomersal sedan 1950-talet är i sig en långtidsstudie. Alla läkemedel som kommer ut på marknaden har testets, men testandet forsätter även efter att det lanserats.

2009-11-20 @ 15:39:37
Postat av: Marlene

Anonym:



Hur kan du vara säker på det? Näringsämnen genomgår en lång process innan de tas upp av blodet, att tillsätta något oprocesserat direkt i blodomloppet är inte samma som att själv låta kroppen ta upp det. Hur ska kroppen göra sig av med det om det redan finns i blodomloppet?



Kvicksilver blev förbjudet i Sverige 1/6-2009 pga av dess skadliga effekter men helt plötsligt så går det utmärkt att använda det som tidigare ansågs skadligt, folk bara gillar läget och accepterar det undantaget som gjordes för vaccinet och det visar hur lätta vi är att påverka.



http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2316491.svd

2009-11-20 @ 16:23:06
URL: http://www.cloudberry1st.devote.se
Postat av: Marlene

Här kan ni läsa om biverkningar.



http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/pandemrix/emea-combined-h832sv.pdf



De som klassas som mindre vanliga(sidan 6) är väldigt vanliga idagsläget om man tittar på de som fått vaccinet. Och då kan man fundera på hur vanligt "De mycket sällsynta" som ligger två steg över kommer att bli. De biverkningarna syns inte på en gång nämligen. Rebecka skrev att man var obildad om man trodde att man skulle börja gå baklänges men nej man har bara drabbats av Gullian Barrés om man gör det, den biverkning som finns nedskriven i läkemedelsförteckningen mao.



Läkemedelsverket vet om biverkningarna såklart och media likaså med de nämns aldrig.



Jag vill f.ö veta hur många som dött strax efter vaccinationen men hittar inte mycket info alls när jag googlar så hittar någon annan aktuell status så blir jag glad.

2009-11-20 @ 16:47:17
URL: http://www.cloudberry1st.devote.se
Postat av: Anonym

Till coh börja med: Jag ursäktar att inlägget blev långt.

Marlene:



För att allt måste gå genom blodet för att utsödras ur kroppen. Vill kroppen inte ha det processas det av levern och ex. kissas ut. Vill kroppen ha det trasporteras det till lämplig cell. Skvalen är kroppseget och kroppen vet vad den ska göra med det.



Nej, kvicksilver är inte totalförbjudet i Sverige. Bland annat läkemedel är undantagna den lagen. (Källa: Förordning om ändring i förordningen (1998:944) om förbud m.m. i vissa fall i samband med hantering, införsel och utförsel av kemiska produkter. SFS 2009:14). Kemiska företag får fortfarande använda kvicksilver med tillstånd från KI.



"De som klassas som mindre vanliga(sidan 6) är väldigt vanliga idagsläget om man tittar på de som fått vaccinet."



Vilket också var väntat. Det är fortfarande ingen större skillnad på pandemrix och vanligt säsongsinfluensavaccin. Vilket du lättast läser om på Läkemedelsverket.se.



"Och då kan man fundera på hur vanligt "De mycket sällsynta" som ligger två steg över kommer att bli. De biverkningarna syns inte på en gång nämligen."



Detta är rena spekulationer från dina sida. Gör inte åsikter till fakta. "Mycket sällsynta" brukar betyda <1 på 10 000, dvs MINDRE än 1 på 10 000. Kan innebära 1 på 10 000 000. Om du syfter på det som hände i USA 1976 så var det 30 (trettio) på 48 miljoner vaccinerade som dog. GBS kan man dessutom bota.



Rebecka skrev att man var obildad om man trodde att man skulle börja gå baklänges men nej man har bara drabbats av Gullian Barrés om man gör det, den biverkning som finns nedskriven i läkemedelsförteckningen mao."



Vänta nu här. Man börjar inte gå baklänges av GBS. GBS kan man få av infektioner, ex. influensa, och då såklart även av ett influensavaccin. Dock är det STÖRRE risk att få GBS av influensan än av vaccinet. (Källor: New Scientist, Swine flu myth: The vaccine isn't safe - it has been rushed through tests and the last time there was a swine flu scare the vaccine hurt people. Why take the risk to prevent mild flu? Oct 2009 and ref within)



"Jag vill f.ö veta hur många som dött strax efter vaccinationen men hittar inte mycket info alls när jag googlar så hittar någon annan aktuell status så blir jag glad."



I Sverige dör väldigt många varje dag. Utan att det har något med influensa eller vaccin att göra. Det är bundet att ett visst antal människor kommer dö 1-2 dagar efter att de får vaccin utan att det har ett smack med vaccinet att göra. 3 miljoner svenskar har fått vaccinet, borde det inte märkas om friska männskor helt plötsligt dör?



Dessutom ska du inte lita på Google...

2009-11-20 @ 19:12:28


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback