Min gamla mamma

I lördags tog vi oss iväg mot Småland.

Resan tog 5 timmar enkel väg (fast då med ett par avbrott för amning och att Alvin skulle kissa och sen lite snabb lunch).

Till slut kom vi äntligen fram vid 12:30-tiden ungefär. Mamma har blivit GAMMAL! Hon har iofs alltid sett rätt gammal ut för sin ålder pga sina levnadsvanor men nu ser hon verkligen ut som en gammal alkoholist.

Dock går hon under bevakning för tillfället och har varit nykter hela hösten. Det var fint och städat hemma och det kändes kul att få träffa mamma när hon var spiknykter.

Alvin var vild och galen och yrde omkring haha och Victor var inte sen på att haka på. Blir ju gärna så när man haft dem instängda i en bil så länge. Resan var jobbig för Alvin. Elmer gick det bättre med och han tog faktiskt NAPP! Har försökt länge att få honom att ta napp när vi åker bil eftersom man inte kan släga till honom bröstet hur som helst i bilen.

Mamma har massor av fysiska besvär som utreds. Vansinnigt ont i lederna och något fel i magen så magen är svullen och fast. Hon såg ut att vara gravid - höggravid alltså. Känns läskigt. Min tanke är ju att hon har en stor tumör i buken. De har inte kollat trots att det varit så här i flera år och blivit värre och värre. Nu väntar hon iallafall på en kallelse till ultraljud.

På något sätt känns det som att det inte skulle komma så många chanser att träffa mamma igen varför det kändes så viktigt att komma iväg nu. Jag tror inte mamma blir så mycket äldre än pappa som blev 57 år. Mamma fyller 53 år nu i november. Å andra sidan så lever mormor ännu och hon blir 94 år i februari. Vi får väl se. Jag vill gärna träffa mamma fler gånger. Ska verkligen försöka få hit henne till våren när Elmer döps för då är förhoppningsvis alla systrar här också om Jelina kommer hit.

Vi pratade inget om gammal skit, det kändes onödigt. Vi pratade lite förlossningar, mamma undrade hur det gick att föda så stora barn som Alvin och Elmer :-) hon var ju med när Victor föddes och då var jag liten (15 år) rädd och väldigt smärtpåverkad. Fast första barnet är ju läskigt att föda eftersom man inte vet hur förbannat ont det kommer göra. De andra två har ju varit plättlätta att föda.

Sen fikade vi, tog ett par bilder (blev inte många) och efter 2,5 timme kändes det som att det kunde vara dags att bege sig hemmåt eftersom det tar lite tid att åka. Mathias fick köra både dit och hem så det var ju lite jobbigt för honom.

Det känns jättebra! Mina barn har fått träffa mormor, jag har fått träffa mamma och inte minst så har mamma fått träffa sina barnbarn, jag tror det är värefullt, speciellt nu när hon tänker leva nykter. Det har hon iofs försökt sig på förr så det är ingen garanti men jag hoppas ju. Iaf så är det kanske roligt för henne också att veta att jag fortfarande vill ha min mamma i mitt liv och mina barn vill ha en mormor.

Tiden får utvisa, om hon ens lever någon längre tid. Om hon dör imorgon kommer jag verkligen tacka mig själv för det här besöket resten av livet.

Kommentarer
Postat av: mitha

Läser inlägget med tårar i ögonen. Skönt att få träffa mamma igen!



KRAMAR

2009-11-09 @ 10:49:59
URL: http://www.himmelohelvete.se
Postat av: elin

underbart!

2009-11-09 @ 11:03:12
URL: http://tuffochelegant.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag vet hur det känns. Var till farsan som är narkoman nu i somras med ungarna. Blev många fina bilder, inget snack om det som varit, och skönt att det är gjort, men guuuud så psykiskt påfrestande det var! Sov i 3 dygn sen :-)



Farsan fyller för övrigt 60 i år, men ser ut som närmare 90....



KRAM

2009-11-09 @ 11:13:34
URL: http://zandrisens.blogg.se/
Postat av: Linda L2K

Vad glad jag blir när jag läser det du har skrivit!!!

2009-11-09 @ 11:22:38
Postat av: thile

Jeg har en stor klump i halsen!

Så bra, Beckah <3. Det er veldig verdifullt. Jeg er mormor selv, så jeg vet. Avstanden er litt for lang mellom oss og barnabarna.

Så underbart å få treffe mamma og mormor! Håper din mamma kommer i Elmers dåp.

Håper mamma snart kommer til ulltralyd.

Klem

2009-11-09 @ 11:28:08
Postat av: ida

Sitter också här med tårar i ögonen, hormonstinn o gravid du vet ;-)

Verkligen kul att läsa att allt gick bra, och att ni finns i varandras liv på ett roligare sätt from nu!

2009-11-09 @ 11:46:03
URL: http://1vuxen2barn.wordpress.com
Postat av: Anonym

Men vad läskigt, min mamma har samma problem med sin mage. Ser verkligen ut som att hon är gravid, & det har vart så jättelänge, & magen har bara blivit större. Men det värsta är att hon ej gör nåt åt det :( Hon törs ej!



Har en blogg, men väljer att vara anonym då jag ej vill att alla ska veta..

Din blogg är jättebra btw :)

2009-11-09 @ 12:15:53
Postat av: Angela

Jag tror att din mamma har problem med sin lever med tanke på att du skriver att hon är alkoholist. Om man har leverproblem så kan man få nått som heter ascites som är vätska i buken, tycker att det låter som det är det hon har utifrån din beskrivning.

2009-11-09 @ 13:35:43
Postat av: Beckah

Vätska har de kollat och det är det iallafall inte har de konstaterat.

2009-11-09 @ 13:41:32
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Elin

Härligt:-)

Det är säkert inte lätt att bryta ett så långt missbruk,men att du visar att du vill ha henne i ditt liv kanske får henne att kämpa lite extra. Du har inte gett upp och det är härligt att läsa! Mamma är ju alltid mamma.:-) lycka till i fortsättningen och hoppas hon vill komma på dopet.

2009-11-09 @ 13:44:03
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Victoria

Blev alldeles rörd av ditt inlägg. Har själv ett struligt förflutet med missbrukande föräldrar men båda är idag rena och jag är så tacksam över att ha en bra relation till båda mina föräldrar och sen jag fick mina barn så är mamma guldvärd. Mamma är ju ändå mamma hur stor man än blir!

2009-11-09 @ 15:22:12
Postat av: Kaiza

Skönt att ni fick detta tillfället tillsammans. Hänt är hänt, stort av dig att ta detta steg och bekänna henne som din mamma, det är nog viktigt för er båda. Vad underbart att det blev ett givande möte. Kram

2009-11-09 @ 21:17:23
Postat av: sonjaponja

vad glad jag blir för din skull när jag läser det du skrivit. jag vet hur en sån här sorg känns att bära. Det är som att en del av hjärtat alltid gråter. Alltid. Min mamma är också alkoholist och i våras blev hon dement över en natt i princip (hon är 50 år). Helt plötsligt visste hon inte var hon bodde och trodde att hon nyss fött barn och såna saker. Ingen hjälp fick hon heller. Eftersom hon är 50 och alkoholist tog ingen oss på allvar. Men sen fick hon förmyndare och då blev det lite bättre. Mådde otroligt dåligt under den tiden. Jag klarade inte av att vara själv eftersom jag kände mig HELT värdelös. Jag trodde jag tog hennes situation coolt men i efterhand fattar jag vad min ångest berodde på.



tack för en både irriterande och läsvärd blogg beckah!(bitch) :)

2009-11-10 @ 10:22:02
URL: http://burriburr.se
Postat av: Johanna M

Vad glad och rörd jag blir när jag läser att du och din mamma återupptagit kontakten. Hoppas att det blir en början på något nytt, och det är ju så värdefullt för er allihop!

Postat av: Zandra

Vad härligt att killarna har fått träffa sin mormor och att du har fått träffa sin mamma igen...

När jag sitter här och läser och tittar på bilderna så inser jag faktiskt att du verkar vara en väldigt ödmjuk och fin människa. Min första tanke om dig var nog att du var rätt så hård och lite kall förutom mot dina barn, egentligen dumt att tro så om någon man aldrig mött men tog lite förgivet att din förflutna hade satt de spåren hos dig.

Min pappa var alkoliserad under hela min barndom, dock har han aldrig varit elak och jag har aldrig fått ha det så som du haft det men ändå har det varit mycket svek som påverkat en psykiskt...

jag skulle faktiskt önska att jag kunnde ha ditt synsätt att jag skulle våga ta mig mod och låta mina barn få träffa sin biologoska morfar....abslout något att tänka på, man kanske ångrar sig om de aldrig får träffas? Vem vet?

2009-11-10 @ 20:15:47
URL: http://tokiga2barnsmamman.blogspot.com
Postat av: Beckah

Tack zandra, det värmde :-) fundera en vända till om du inte ska ta modet, tror att du skulle finna det positivt faktiskt och jag tror att du skulle ångra dig i framtiden om du inte gör det. Dock känner jag inte till er historia och så där så jag ska inte säga att jag är rätt person att råda.

2009-11-10 @ 20:20:40
URL: http://beckahbitch.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback