Släpp lös argumenten

Svara enbart utifrån DIG själv (och dina barn osv) inte allmänt eller vad du tycker att andra ska göra och inte göra. Jag vill veta om DIG nu och ingen annan.


VARFÖR har du/ska du vaccinera dig mot den nya influensan?

VARFÖR ska du INTE vaccinera dig mot nya influensan?



Dvs, vilka argument har gjort att du vill/inte vill? Vad var avgörande för dig?


***

Jag var skeptisk från början och det var inte förränm Victor fick erbjudande från skolan som jag ens orkade börja sätta mig in i frågan. jag hade undvikit hela karusellen ända fram tills dess.

Sen började jag fundera och började läsa på det viktigaste är ju att vara källkritisk och kalla var informationen kommer ifrån. Tex så finns det filmer på youtube med läkare och allt möjligt som sitter och säger att det är farligt att vaccinera sig osv. Kollar man upp vilka dessa personer är hittar man allt möjligt spännande. Tex kan det handla om riktiga original som till vardags spenderar tiden med att observera flygande tefat och dylikt. Inte speciellt tillförlitliga källor alltid med andra ord.

Det var viktigt för mig var informationen kom ifrån med andra ord.

Jag bestämde mig för att Victor skulle få vaccineras eftersom han är så liten och klen så han skulle inte klara en kraftig influensa speciellt bra. I samma veva bestämde jag mig för att jag själv också skulle vaccineras eventuellt - om tillfälle gas men jag var inte så himla noga.

Men jag fortsatte läsa på och fundera och med tiden blev det mer och mer självklart. Speciellt med tanke på Elmer. När som helst kan hans LCH blossa upp i en agressiv form och då vill jag gärna att vi andra i familjen är vaccinerade för på så vis bör vi kunna skydda Elmer om vi bara håller bra handhygien osv.

Så kom beslutet om att låta barn under 3 år få vaccineras även utanför riskgrupperna och då var det ju redan självklart för mig att Alvin skulle vaccineras så han blev först ut i familjen i måndags. Victor kom efter i onsdags och idag har både jag och Mathias vaccinerat oss.

För mig har alltså det allra mest avgörande handlat om Elmer, vidare har jag absolut inte kunnat hitta något argument MOT vaccinering men många FÖR (för och emot för MIG och mina barn alltså - som sagt). Jag tror absolut inte att det är farligt. Samtliga seriösa källor visar gång på gång att det inte är farligt medan samtliga som påstår motsatsen är diverse kvacksalvare, knasbollar och folk som tror på konspirationsteorier.

TYVÄRR sprids ju dessa låtsas-sanningar värre än influensan. Det finns ju asmånga som faktiskt tror på alla dessa historier om att folk dör av vaccinet, man börjar gå baklänges och att tillverkarna fått igenom att de kunde avsäga sig ansvaret för biverkningar osv.

Så här är det för MIG. Hur är det för DIG?

Kommentarer
Postat av: Filura

JÄtte-bra att du tar upp detta tycker jag! Det är ju ett hett ämne!



Jag var som dig, skeptisk och tänkte först att det var bättre att få skiten och bli livslång immun. Men sen så började dödsfallen droppa in och man hörde hur små barn lätt hamnade på sjukhus och blev väldigt sjuka. Och så precis som för dig, så kom lappen hem, angående om barnen skulle ta sprutan eller inte. Argumenterade med barnens andra föräldrar och alla stod på samma nivå, att barnen skulle vaccineras.



Det enda jag då sörjde var att Elvira inte fick lov att vaccineras, men sen kom ju den nya regeln och Elvira blev ju en av de första som fick vaccinet (precis som din Alvin). Så, helt klart så vaccinerar vi för att vi inte vill bli sjuka, verkar vara en jätte-hemsk sjukdom! Känner en som precis legat i svininfluensan, och hon säger att hon kommer inte bli människa på flera veckor, hon var sååååå dålig, hon trodde att hon skulle dö, inte bara vid ett tillfälle, utan flera ggr per dag var hon övertygad om att hon skulle dö.

2009-11-20 @ 19:15:34
URL: http://www.mysfias.se
Postat av: thile

Jeg har vaksinert meg i slutten av oktober, er i risikogruppen, astma. Så jeg hadde en klar mening, jeg ville vaksineres.

2009-11-20 @ 19:24:04
Postat av: Annette

Vi har valt att vaccinera hela familjen (Än så länge är det bara A som gjort det, genom skolan, men resten ska så fort vi får)



Vi har valt detta för att vi inte vill riskera att barnen blir jättesjuka, eller t.o.m dör. Risken är liten, men vi vill inte ta den.

J blir lätt sjuk under vinterhalvåret och har besvärlig förkylningsastma, A är liten och tunn o blir lätt uttorkad.



Litar på smittskyddsinstitutets rekommendationer!

Anser mig vara för intelligent (;-)) för att gå på all påhittad skrämselpropaganda som antivaccin-gänget kör med.

2009-11-20 @ 19:25:46
URL: http://www.annetteskriver.blogspot.com
Postat av: Madde

VARFÖR har du/ska du vaccinera dig mot den nya influensan?



Svar: Jag är i riskgrupp då jag har astma. Jag tänkte först vänta på kallesen för sonen från BVC eftersom jag fick kallelse först iom min astma. Dock ringde jag BVC samma dag för att fråga lite om vaccinet, fick då akut tid för sonen också eftersom man ansåg att han som vaccinerad skyddar mig bättre. Så jag och sonen tog första sprutan samtidigt för 3 veckor sen. Jag började läsa på i sommras och kände ganska snabbt att jag inte ville bli sjuk i detta, rådfrågade min astma läkare som skarpt rekomenderade mig att ta den för att skydda mig. Så nu när friska barn dött känns det som jag gjort helt rädd att vaccinera sonen. Tror mer på läkare än på hobby experter på nätet.

2009-11-20 @ 19:45:02
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Lena

Fin blogg du har, fant deg inne hos Trollisen :)



Vi er 2 voksne og 3 barn, vår ene datter er alvorlig syk og dermed hadde vi ikke noe valg§§



Flotte gutter du har :)



Lena

2009-11-20 @ 19:46:55
URL: http://www.maelca.com/blogg
Postat av: Sussie

Jag tackade till en början nej till att vaccinera mina barn. Felix som är i riskgrupp pga sin förkyldningsastma och blev tidigt erbjuden därför och så Oliver som bor i Gävle där dom var tidiga med att vaccinera i skolan tog inte heller då.



Men så kom det mer och mer fakta och bevis på hur sjuka barn blir av influensan så då läste jag på mer och mer tills jag nästan blev kokko i huvudet av allt, men jag kom då fram till att jag ångrat mig och ville ge mina barn vaccinet ändå.

Min sambo blev väldigt glad då eftersom han hela tiden ville att doms kulle få det.

Så i Lördags förra veckan fick Oliver sin första spruta och i tisdags fick Felix sin, det var min svärmor som är sjuksköterska som tog srutan på dom.

Jag aär jätteglad att jag tog det beslutet och jag och Stefan kommer också vaccinera oss så snart vi är helt friska från denna jävla förlylning.



Men jag tycker inte att något val är rätt eller fel, för hur som helst så är valet man gör ett beslut som är av välmening och omtanke för sin familj. Och jag är fortfarande lite rädd för att det ska komma fram fakta om att vaccinet inte var så bra för kroppen ändå...men nu har vi gjort det och det går inte att ändra.

2009-11-20 @ 19:47:04
URL: http://dejagalskar.blogg.se/
Postat av: Linda L2K

Jag har varit väldigt tveksam till sprutan hela tiden utan egentlig orsak. Vi har valt att Sebastian fick den i skolan idag och tänkte se till att Oskar, Emilia och Tony får den nästa vecka... Jag själv är dock fortfarande tveksam men nu är det för graviditetens skull... Känner att jag behöver veta mer innan jag tar den själv i det läget.

2009-11-20 @ 19:53:16
Postat av: Jannike

Jag ligger i riskgruppen, så därför först och främst. Annars skulle jag göra det för mina medmänniskor ändå. Jag skulle inte vilja dö för att någon som vägrat ta sprutan har smittat mig. Så tänker jag ungefär. Vi måste ju stoppa denna influensa så den inte blir värre.

2009-11-20 @ 20:20:56
URL: http://jannikeahlm.blogg.se/
Postat av: Misan

Jag och Hampe har vaccinerat oss o jag valde detta för att jag är rädd att få influensan o hur den ska ta på mig o hampe. Då hampe haft lunginflammation o blivit väldigt dålig innan så vill vi absolut inte ta någon risk. o nu känns det kanon:) kram

2009-11-20 @ 20:41:10
Postat av: Linda

Jag själv är gravid och har valt att inte vaccinera mig, då dom inte kan bevisa att det inte påverkar fostret.



Var till en början bestämd att inte vaccinera min son på 3 år, då jag blev orolig av alla falska rykten ang autism och dylikt som barnet kunde få. Men till slut bestämde jag mig för att inte tro på massa rykten och istället vaccinera sonen. För jag skulle ALDRIG i hela mitt liv förlåta mig själv om han fick svininfluensan och dog.



Sambon skall också vaccinera sig via jobbet. Och hade jag inte varit gravid, så hade jag också vaccinerat mig.

2009-11-20 @ 20:44:21
Postat av: Johanna

Jag har valt att vacciner mej och min son eftersom han är ett hjärtbarn. Jag vill inte att han ska bli sjuk, jag vill inte bli sjuk heller.

Och jag tror inte att "dom" skulle spruta i hela världen nånting som skulle vara sååå farligt som många vill få vaccinet att framstå som.

2009-11-20 @ 21:03:12
URL: http://theomylove.blogg.se/
Postat av: rebecca

Vi har valt att INTE vaccinera oss. Jag är gravid och vill inte ta den risken. Resten av familjen är oxå fullt friska. Tillhör ingen riskgrupp. Jag bestämde mig tidigt. Arbetar i vården så vi blev erbjudna det i okt nån gång. Om det funnits astma eller liknande i familjen hade det varit en annan sak.

2009-11-20 @ 21:11:49
URL: http://rebeccapettersson81.blogg.se/
Postat av: Jessica

Vi ska inte vaccinera oss,sonen är äggallergisk

Ingen av oss är i riskgrupp

2009-11-20 @ 21:50:26
URL: http://jeslan.blogg.se/
Postat av: Nanna

Vi har vaccinerat oss, dottern på tre år var först ut och har hunnit få båda sina sprutor. Hon tar årligen vaccinet mot den vanliga influensan, har följt bvc:s vaccinationsprogram och även fått RS-vaccin som bebis, så varför inte? Hon är kroniskt lungsjuk och infektionskänslig, pga extremt tidig födsel och lång vårdtid i respirator.

Jag och sonen på 1½ (inga riskgrupper) har fått första sprutan, jag är mer rädd för influensan än vaccinet och efter att ha läst på smittskyddsinstitutets och socialstyrelsens hemsidor var det inte mycket att fundera över.

Jag blir dock uppriktigt rädd över pajkastningen som sker, oavsett hur man valt att göra.

2009-11-20 @ 22:30:23
URL: http://lyckanollsexnollatta.blogg.se/
Postat av: Bea

Vi ska inte vaccinera oss. Är inte i en risk grupp, samt så e jag överkänslig mot många läkemedel så de vågar jag inte.

2009-11-20 @ 22:53:56
Postat av: Johanna

Vi har valt att vaccinera oss.



Jag är egentligen inte så "rädd" för vår egen skull. Vi är friska och så. Jag är visserligen gravid, men är som sagt frisk i övrigt och tror inte att influensan slår så hårt. Det enda är kanske att vår dotter på 3,5 är ganska liten och mager. Skulle hon bli sjuk och t.ex. inte äta ordentligt på några dagar skulle det förmodligen inte vara så bra. Dock inget livsfarligt som jag ser det.



Så varför har vi då valt det?

Jo, för att i vår omgivning finns just nu flera styckna som inte skulle klara influensan så bra. Jag jobbar t.ex. på förskola med barn under 3 år (som ju från början inte skulle få vaccineras) där jag kan tänka att, även om de inte är i riskgrupp, så skulle de kunna bli väldigt sjuka av influensan. Min pappa har precis varit inne och vänt på sjukan med en ny hjärtinfarkt. Min mans mamma och mormor är svaga, har dåliga hjärtan och får ofta svåra infektioner i luftvägarna.



Vissa säger; "Ja, men då får väl de vaccinera sig då". Men jag tycker inte det är så enkelt. Att man vaccinerar sig betyder INTE att man är helt immun mot sjukdomen. Man kan faktiskt fortfarande få influensan även om man blivit vaccinerad. Om så många som möjligt i de här personernas närhet också vaccinerar sig så minskar risken hela tiden att de ska råka ut för en smitta från någon av oss.

Därför har vi valt att vaccinera oss!



Jag dömer absolut ingen som gör på annat sätt, men jag kan ibland tycka att folk i min omgivning resonerar konstigt. En bekant gav t.ex. vaccinet till sin 3 åring, men vågade inte ta det själv för hon var gravid. Det har jag väldigt svårt att förstå. Om man är bekväm nog med att ge vaccinet till sitt barn, så borde man väl vara minst lika bekväm med att ta det själv? Lite konsekvens om jag får be :-)

2009-11-20 @ 22:55:40
Postat av: Carro

Jag tvekade inte det minsta. Jag är så rädd för att mina barn ska bli allvarligt sjuka och genom att vaccinera mig själv så kan jag känna mig lite lugnare eftersom det ger ett visst skydd att inte jag blir sjuk och för smittan vidare till dem.

2009-11-20 @ 22:56:41
URL: http://carolinehofer.blogg.se/
Postat av: MANDRAGORA | kattägd narcissistisk vegetarian och blivande prettomorsa

Jag skall inte vaccinera mig.



Jag är himla noga med vad som hamnar i kroppen. Jag praktiserar no poo, läser innehållsförteckningar på livsmedel, tar knappt en alvedon. Jag har misshandlat min kropp under herrans massa år med bland annat alkohol, rökning, skräpmat och liknande. Numera vill jag sålunda hålla kroppen ren och i den tanken får inte kemikalier plats. Det skall verkligen finnas anledning så att säga för jag är inte motståndare till vaccinet bara för att.



Jag är gravid med mitt första barn och vill inte riskera någonting. Jag är arbetssökande och därmed himla asocial. Jag träffar alltså inte en massa folk om dagarna eller befinner mig i några folksamlingar.



Men framför allt är jag inte rädd för influensan - vaccinet känns helt enkelt onödigt att ta.

2009-11-21 @ 00:02:38
URL: http://shakti.blogg.se/
Postat av: Tessen

Jag och sambon har vaccinera oss för att först och främt skydda våra barn. Vår son har förkylningsastma, och jag själv är i riskgruppen. Nu väntar vi på att barn från 6 mån ska få ta sprutan, men det verkar inte bli förräns v 48 i vår kommun.

2009-11-21 @ 00:22:46
Postat av: sofia

Vi är vaccinerade hela familjen. Minstingen är kroniskt lungsjuk och mycket infektionskänslig.

Hade vaccinerat oss oavsett dock. Varför? Jag anser mig vara tillräckligt påläst och litar på de experter jag har talat med.

2009-11-21 @ 00:29:53
URL: http://kaffebomben.wordpress.com
Postat av: Ida

Jag ska inte vaccinera mig, inte mina barn heller (2 o 5 år). Största anledningen till att jag itne vill ta sprutan är för att jag är gravid, och vågar inte spruta in något i min kropp då. Tar inte andra mediciner eller sådan heller när jag är gravid, inte annars heller. Är inte rädd för biverkningar så som ont i armen, feber och det, tror inte heller att man dör av vacciet, det jag tänker på är vad som kan komma att visa sig framöver, om flera år, vad som kan komma att hända med foster som fått vaccin. Tycker på det stora hela att det är bra att det finns! =) Men JAG vill inte ta det.



2009-11-21 @ 09:05:40
URL: http://1vuxen2barn.wordpress.com
Postat av: Camilla

Vi har vaccinerat hos, hela familjen. Dels för att inte själva riskera att bli sjuka, dels för att inte utsätta andra för risker (tänker speciellt på personer som redan är infektionskänsliga). En annan anledning till att vi gjorde det är att vi har också flera personer i vår omgivning som inte kan vaccinera sig (spädbarn, äggallergiker) så det var självklart.

2009-11-21 @ 09:07:05
URL: http://thegirlwiththestars.blogg.se/
Postat av: jannike

Jag vet till 99,99% att jag skulle överleva svin influensan, men jag vet intew hur illa min 4-veckors lilla tjej skulle drabbas. Därför vaccvinerar vi övriga oss, sen vet jag inte heller hur min 2 åring skulle klara de därför är han vaccinerad:)

2009-11-21 @ 09:29:09
URL: http://jannikejarlbrink.blogg.se/
Postat av: mian

här har vi vaccinerat oss.

2 vuxna och en dotter på snart 2 år.

vi vaccinerade oss för att inte smitta lillan som då inte fick vaccineras. och henne vaccinerade vi för att hon förmodligen inte skulle klara sjukdommen särskillt bra. hon blir jätte dålig av vanlig förkylning och ligger efter i tillväxten efter mycket sjukdom förra influensasäsongen.



en av de främsta orsakerna för oss var just smittorisken. även om vi skulle klara oss igenom svininfluensan, så skulle vi kunnat ha smittat andras barn innan sjukdommen brutit ut helt.

svärmor är läkare och vi har diskuterat mycke om möjliga biverkningar och vi har valt att lita på det hon har hört och upplevt..

2009-11-21 @ 09:31:31
Postat av: Amanda & Oscar

Jag och sambon vaccinerade oss för att inte bli sjuka och smitta Oscar. Sen fick ju Oscar också vaccinera sig så han har nu fått sin första dos. Eftersom det rekommenderas att alla vaccinerar sig så gjorde vi det och främst då för Oscars skull.

2009-11-21 @ 10:09:13
URL: http://glantan.blogg.se/
Postat av: Jema

Hej!

Jag har hela tiden velat vaccinera oss. Jag har inte brytt mig så mycket om för- och nackdelar.

Det avgörande för mig är att min dotter är sjuk (i LCH) och står på cellgifter sen tre år tillbaka. Först sa de att hon inte skulle vaccineras men att vi skulle. Sen ändrade dem så att även hon vaccinerades. Men jag har ändå vaccinerat allihop, lillebror som är under tre fick även vaccin innan det var klart för så små barn.

Jag har blivit räddare för sjukdomar sen S blev sjuk. I början var hon gräsligt infektionskänslig och vi träffade knappt folk på över ett år. Det sätter sina spår :)

Så jag är för vaccinet för att skydda de som inte kan skydda sig (vet inte om dotterns vaccin gör någon nytta).

Kram!

2009-11-21 @ 12:08:25
URL: http://jemaochlivet.blogg.se/
Postat av: Helena

Jag och dottern kommer inte vaccinera oss för vi har redan haft baconfebern. Och ingen av oss dog eller behövde sjukhusvård.

2009-11-21 @ 15:52:00
Postat av: Brutala Bloggen

Jag ska göra det, för att det är gratis

2009-11-21 @ 17:09:59
URL: http://metrobloggen.se/ruv
Postat av: Madde

Jag är gravid och här i USA är det ett 'måste' för att gravida att ta det. Finns långt ifrån vaccin till alla som behöver, just nu är det endast gravida och andra riskgrupper som får. Även fast jag blev 'åtsagd' av min dr att ta det innan min inskrivning så va ja osäker. Ringde till sjukhuset där de ger vaccinet och frågade om ja kunde boka tid om nåra veckor och får till svar att IMORRN är sista dagen, sen är vaccinet slut för denna omgång! Så de va lite nu lr aldrig, så ja åkte dit och fick de överstökat. Väntar på att det ska komma mer vaccin så min dotter kan få det också. När ja fråga hennes dr så sa hon dock att det nog kommer bli svårt att ge de till henne då dom kommer ta barn i riskgrupper först + att hon ej går på dagis och risken är då 'mindre' att hon skulle utsättas för smitta.

2009-11-21 @ 17:13:57
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Postat av: Marlene

Jadu hur ska jag sammafatta det...det är naturligt att vara sjuk och onatuligt att ta vaccin. That´s it!

2009-11-21 @ 17:59:08
URL: http://www.cloudberry1st.devote.se
Postat av: BeckaHBitcH.se

Nu ska jag inte ifrågasätta egentligen, eller, jag hade inte tänkt det men jag måste fråga utifrån "onaturligt och naturligt" för det kändes så märkligt som argument. Det finns mycket vi gör som är onaturligt men ändå självklart, tex räddar förtideigt födda barn till livet eller låter folk bli gravida genom IVF osv. Det finns också mycket naturligt som vi försöker undvika - döden tex. Det är naturligt att det stryker med en massa folk när sjukdomar härjar, betyder det att vi ska låta detta ske?



2009-11-21 @ 18:04:37
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Pia

Kommer inte vaccinera oss (mig, sambon + 3 barn). Tillhör ingen riskgrupp och är tveksam till vaccinets innehåll. Det ha tagits fram så fort så man undrra ju var dem har hunnit få allt från. Inte testat heller... Och vad händer om svinisen börjar muterar, då hjälper ju inte vaccinet ändå och då tar dem fram något nytt otestat och tillslut så bli kroppen resistent mot vaccin.

2009-11-21 @ 18:30:50
Postat av: Egoemma

Nej, tack! Tänker lite ego vad gäller vaccinet. Min och barnens hälsa är så viktig att jag inte tillåter några otestade sprutor på oss. Kvicksilver får vi i oss tillräckligt genom maten, så det behövs inte mer. Och vi är inte speciellt rädda för influensan heller. Risken att dö är ju minimal...

2009-11-21 @ 18:34:04
Postat av: Sanja

Vi är fullt friska i vår familj och brukar inte få varken säsongsinfluensa eller kräksjuka. Därav avböjer vi vaccination för det känns inte bra att spruta in nåt som inte är tillräckligt testat. Är inte rädd för själva sprutan men för vad som händer om 10 år... Ingen som vet hur många som dör då eller få inre skador av detta vaccin.

2009-11-21 @ 18:37:37
Postat av: Marie

Har ännu inte vaccinerat oss. Är rädd för följderna av vaccinet som ingen människa kan föutse idag. Tänker på om min dotter skaffar barn i framtiden, då kanske biverkningarna visar sig genom fosterskador på hennes barn. Ingen som vet, men jag tänker långt framåt... Vill inte skrämma upp er som tagit sprutan men här kunde man ju vädra sina tankar och åsikter! BRA BLOGG!

2009-11-21 @ 18:43:03
Postat av: Marlene

Beckah:



Det är naturligt att bli gravid, får man hjälp är det ff naturligt. Att få leva(bli räddad) är också naturligt.



Jag har givetvis fler argument än så men förkortade det lite...



* Vaccinet är inte långtidtestat

* Squalene tros kunna vara orskaen till Gulf war syndrome och kan bidra till att man fåt autoimmuna sjukdomar.

*Tiomersal är mer skadligt än det skadliga kvicksilver vi äter.



* Jag är rädd om hjärnan.



Bl a...

2009-11-21 @ 19:57:55
URL: http://www.cloudberry1st.devote.se
Postat av: Marlene

Pia: Svininfluensan har redan muterat...nu i Norge...

2009-11-21 @ 20:23:59
URL: http://www.cloudberry1st.devote.se
Postat av: Marlene

En sak till..



Var har du läst att GSK inte är friade från ansvar av biverkningar?

2009-11-21 @ 20:27:28
URL: http://www.cloudberry1st.devote.se
Postat av: Trulsa

Tänkte först och främst dela med mig av läkemedelsverkets råd och rekommendationer till gravida:

Pandemrixgravida_2009-09-03.pdf" rel="nofollow">http://www.lakemedelsverket.se/upload/nyheter/2009/Risk-nyttaPandemrixgravida_2009-09-03.pdf



Jag är gravid, sambon jobbar inom vården och vi har ett barn på 15 månader. Jag och sambon har vaccinerat oss för vår och dotterns skull, tyckte det var viktigt för att skydda dottern mot influensan plus att jag är så trött och sliten att jag känner att jag inte orkar vara sjuk. Strax efter att vi vaccinerat oss blev det aktuellt att barn under 3 skulle få vaccinera sig också och vi har inte bestämt hurvida vi ska vaccinera dottern, jag tycker det är läskigt och jag känner att jag inte har läst på tillräckligt om vaccination av så små barn.

2009-11-21 @ 23:16:26
URL: http://trulsa.bloggspace.se/
Postat av: Emmie

Jag har Vaccinerat mig för att jag har dåliga lungor och tog inte förra vinters influensa så väl. Samt inför julen, min pappa är mycket sjuk, jag kommer också att spendera julen med en nyfödding, en 2-åring och en höggravid.



Marlene: Angående skvalen och Gulf War syndrome finns en mycket bra studie, Phillips et al. (2009) Vaccine 27:3921, som TYDLIGT visar att det inte finns nån som helt korrelation. Antalet fall med Gulf War syndrome var lika stort i en grupp som fått vaccin UTAN skvalen.



GSK är inte ansvarsbefriat. Är det fel på vaccinet är det fortfarande GSK´s fel eftersom de har framställt och sålt det.



Har du fler internetrykten du vill ha bemmötta så skriv dem gärna i kommentarerna till "Inlagd med svininfluensan", så att Beckahs initiativ i detta blogginlägg inte bli spammat.



Du har ju missat att bemöta mina inlägg där.

2009-11-21 @ 23:20:03
Postat av: Marlene

Ett argument till.



Svininfluensan är inte farligare än den vanliga influensan och det är till och med färre som dött av denna än av den årliga varianten.



Om alla hade haft fötterna på jorden, en dos kritisk tänkande och använt sitt sunda förnuft så hade betydligt färre valt att vaccinera sig.



Det är ju inte direkt en slump att en stor del av sjukvårdspersonalen i landet väljer att inte vaccinera sig eller att alla frågeställningar som ställs till läkare ang svin-infl är vinklade för att få folk att vaccinera sig. Schweiz använder sitt egna vaccin som inte innehåller squalene eller tiomersal för de vet att de inte kan garantera att Pandermix inte ger allvarliga biverkningar.



Läkare säger ju i intervjuer att denna influensa inte är värre än den årliga men iom att den räknas som pandemi så måste man rekommendera vaccination. Staten har f ö inte råd att ha halva Sverige sjukskrivna så därför vaccineras folkmassan och det är inte en särskillt vettig anledning för att få mig att välja ett vaccin som innehåller squalene.



2009-11-22 @ 12:52:23
URL: http://www.cloudberry1st.devote.se
Postat av: Emmie

Marlene skrev:



"Svininfluensan är inte farligare än den vanliga influensan och det är till och med färre som dött av denna än av den årliga varianten."



Svinisen behöver inte vara farligare, men mycket få har immunitet och svinisen är mer benägen att spridas. Fler smittade, fler allvarligt sjuka. De flesta får milda vanliga symptom men UNGA människor dör inte av säsongsinfluensa!



"Om alla hade haft fötterna på jorden, en dos kritisk tänkande och använt sitt sunda förnuft så hade betydligt färre valt att vaccinera sig."



Fötterna på jorden har man om man läser på. Du har gått på vart endaste lilla internetrykte. Ingen ska tacka ja eller nej till vaccin utan att ha tagit del av relevant information. Börja läs direkt på Läkemedelsverket.se.



"Det är ju inte direkt en slump att en stor del av sjukvårdspersonalen i landet väljer att inte vaccinera sig"



Den siffran jag hört är 75% sjukvårdpersonal vaccinerade och det var minst en månad sedan. Vad vet du som andra inte vet? Fakta eller endast spekulationer och internetrykten från din sida?



"Schweiz använder sitt egna vaccin som inte innehåller squalene eller tiomersal för de vet att de inte kan garantera att Pandermix inte ger allvarliga biverkningar."



Vilket är logiskt för Schweiz har egna vaccinfabriker (dessa får ej inkräkta på GSK´s patent). Billigt och bra för Schweiz, kan jag tänka mig, men Sverige fick köpa från utlandet.



Om du hade läst på istället för att bara läsa massa nonsens på bloggar hade du vetat att Schweiz vaccin OCKSÅ innehåller skvalen OCH tiomersal... läs bipacksedeln!! God damn it!

2009-11-22 @ 21:51:43
Postat av: Pelikan

Tack för mycket intressanta inlägg och (o)vaccinationsanledningar. Vi har precis fått kallelsen till vaccination, men har inte bestämt oss. Nu måste vi göra det! (Jag ogillar mediciner i allmänhet, men jag veeet ju hur vaccin fungerar - ATT vaccin fungerar. Usch, dilemma.)

2009-11-24 @ 22:35:18


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback