Polis, Öronmottagning och Barndagvård ;-)

Ja då har jag pluggat lite då och mer lär det bli under natten. Jobbigt när man är en natt-kreativ människa samtidigt som man har barn som kräver att man ska kliva upp i ottan. Tur man är ung ännu ;-)

Kan väl berätta lite om mina runt-ringningar idag också.

För det första så ringde jag polisen för att höra hur låg till med det där omhändertagandet förra lördagen. Jag kunde inte få några detaljer av uppenbara skäl så mysteriet är fortfarande helt olöst och vi har fortfarande inte en susning vad som hände och varför. Men det viktiga då; "alla" påstod att det här får konsekvenser vad gäller soc och körkortet. Helt fel! Så är det inte alls när det är en engångsföreteelse och man är vuxen (dvs över 18 år) sa polisen. Det var ju skönt det iallafall.

Sen ringde jag Öronmottagningen angående Elmers öron som jag berättade om innan idag. Fick prata med en sköterska som hade en trött och tråkig attityd. Jag förklarade att det är tjockt med torkat blod på ena sidan och att röret är på väg ut på andra sidan. Jag sa att det tycks blivit ett större hål i tumhinnan där röret halvt om halvt tagit sig ut. Hon ba "eh, ja det är klart det är ett hål, vi har ju gjort hål för att sätta in röret" Jag suckade inombords (näe? åh fan! har ni gjort hål?!) och svarade att ja, naturligtvis, men jag menar att hålet alltså verkar ha blivit större.

Hon blev föga imponerad och föreslog att jag skulle droppa med Terracortril-droppar och se vad som händer, om det löser upp blodet på ena sidan och om röret glider ut på andra sidan. Annars får jag väl höra av mig igen, la hon till med oengagerad röst.

Jag frågade när han kommer få en kallelse. När det gått ett halvår svarade hon. Nej, läkaren sa efter 3 månader, menade jag men hon envisades surt med sina 6 månader men kunde för all del kolla journalen då, vilket hon gjorde och fick erkänna att det ju var i april, när det gått 3 månader... "så det kommer väl en kallelse någongång".

Ja, så med andra ord ska jag börja droppa, eller har redan börjat rättare sagt. Jag har en lite bättre ficklampa att kolla öronen med nu :-) en otoskop-liknande bra pryl som jag köpte på e-bay för 43 kronor inklusive frakt hahaha e-bay is the shit!!! Har redan vid 2 tillfällen kunnat kontatera att Alvin inte haft öi när han haft feber och sagt att han haft ont i öronen och på så sätt har vi sparat in på två besök på Vårdcentralen :-)

Jag har även ringt Barndagvården idag - om Alvin skulle ska lämna ett avföringsprov (Calprotectin) men jag har inte lyckats få till något än så jag ville veta om det var nödvändigt. Pratade med "Elmers sköterska" (som också var den som träffade Alvin då) och hon tyckte nog att det var lika bra men ska fråga Elmers läkare också men gissade att hon kommer säga samma sak - bäst att ta provet.

Sen pratade vi om en massa andra saker, avdelningens flytt och om proverna som ska tas på mig och Elmer och skickas till Karolinska Institutet och så där (Alvin, M och barnens farmor tar sina prov på Vårdcentralen sen). Tanken har egentligen varit att Elmer ska slippa venösa prover framöver eftersom han är så extremt svårstucken men provet till Ki går inte ta kapillärt så vi pratade lite om hur vi ska göra och kom fram till att det får bli lite lugnande, Emla och hoppas på det bästa. Det värsta som kan hända nu vad gäller stick det är ju att Elmers rör trillar ut ordentligt och att han behöver sätta in ett nytt under narkos - hur sjutton ska de få till en PVK? Det gick ju inte lysande sist precis! Jag håller fortfarande fast vid att jag tycker att han skulle ha en Port-a-Cath men det tycker då inte hans läkare tyvärr.

Det är trivsamt att ringa Barndagvården, det känns så hemma nu efter 1,5 års regelbundna besök där. I snitt har det nog faktiskt varit en gång i månaden om inte mer? Ibland har ju Elmer fått gå flera gånger i månaden och nu har det ju varit operation också och Alvins besök där så jag känner mig väldigt hemma. Samma personer som funnits med sen Elmer var 4 veckor gammal och kom dit första gången. Jag trivs och tycker jättebra om dem alla som tar hand om Elmer.

Jahapps och sen har det varit några viktiga telefonsamtal till som jag inte behöver gå in på, så ja, det gick en jäkla massa tid till att ringa runt idag men många av samtalen var sådana där "skönt-att-äntligen-ha-det-gjort" ;-)


Onsdag imorgon vilket innebär heldag i skolan :-)

Kommentarer
Postat av: Annette

Haha, Angelica kan inte sova och skulle få ligga på soffan ett tag, hon tjatar om att få kolla lite på film tills hon somnar, jag surfade in hit...



"Snälla snälla mamma, kan jag inte få titta på film om jag ligger alldeles lugnt och tyst... Åh wow, har hon ny bild där?... Jag lovar att jag ska sova snart... Hon var mycket snyggare på den här å..."



Till och med min 8-åring har koll på din blogg :P

2011-03-08 @ 23:01:41
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

'LOL' :-D gullunge! Men så konstigt det känns att hon redan är 8 år :-) <3

2011-03-08 @ 23:03:07
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Mia

Är det en sån här du har köpt?

http://cgi.ebay.com/Pen-Style-Professional-Otoscope-Ophthalmoscope-Ear-Care-/300534447015?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45f93fbba7#ht_2398wt_1139



2011-03-09 @ 08:18:56
Postat av: MansonDust

Nej konsekvenser blir det när det händer flera gånger under en kort period, t.ex. Då blir det en liten utredning.

2011-03-09 @ 09:02:04
URL: http://mansondusts.blogg.se/
Postat av: Emma

Omhändertagande? Har jag missat nåt? :P

2011-03-09 @ 09:05:30
Postat av: Sandra

HEj Beckah!



Jag läste om bloggar i Borås Tidning och såg där att din blogg är störst i Sjuhärad. Läste även om din och Elmers historia i Markbladet för ett tag sen. Jag blev lite nyfiken och gick in här för att läsa lite. Har läst allt om Elmers sjukdomar och de länkar om Histio-sjukdomar som du har här på sidan, och har verkligen blivit berörd av alla dessa underbara barn som kämpar. Ville bara säga att jag verkligen tycker om att läsa din blogg, blir glad av den, och blir faktiskt lite inspirerad av ditt sätt att se på livet. :)

Tack/Sandra

2011-03-09 @ 10:01:35
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

OJ! Så läckert :-) när stod detta i BT?? :-)

2011-03-09 @ 10:07:37
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Mia; ajemän :-) en sån lampa är det. MYCKET prisvärd får jag säga :-)

2011-03-09 @ 10:14:18
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Sandra

Det stod i BT nån gång i förra veckan, typ fredag eller lördag.

2011-03-09 @ 11:32:27
Postat av: Sandra

Kollade BT, det stod i söndags-tidningen sid.9

2011-03-09 @ 11:40:07
Postat av: thile

Oh da, hvilken ringe rundt dag du har hatt:)

Så bra du trives med Barnadagvården, mye bedre enn en med tråkig attityd :/



Klem og ha en fin dag!

2011-03-09 @ 12:15:48
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Okej :-) tack :-) ska få tag i den och kolla då :-)

2011-03-09 @ 12:25:40
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Annette

Skoja inte! Det känns helmysko att ha ett barn som går i skolan, det var ju alldeles nyss som jag hängde på Babyfriends och hon var en liten skit :D

Kan inte tänka mig hur det känns för dig att ha en son som snart är tonåring, trots att vi är så unga ;P

2011-03-10 @ 16:31:32


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback