Låtar som är ♥ DU ♥




Ikväll är det Melodifestivalen - andra chansen och jag är otroligt laddad!
Lite löjligt. Jodå, jag hör dem som sitter som klistrad ;-) även vanligtvis, vill diskutera låtar, förfasas över vilken skit som presenteras osv. Men just ikväll känns det viktigare än vanligt.

Åh det här är så supertöntigt! But here it goes... sen en vecka tillbaka är det två låtar som gått på repeat runt runt runt runt. Jag är lite galen (no shit...) och brukar göra så här när jag hittar en låt jag gillar. Normala människor orkar kanske lyssna på en låt 5 gånger - jag kan lyssna på repeat dygnet runt i 5 dagar utan att tröttna. Det här gör att jag alltid kopplar alla favoritlåtar väldigt starkt till det som händer och hur jag känner just då under dessa dagar/veckor (behöver inte vara EN låt, kan vara en hel liten spellista också hehe). Sen är det ihopkopplat för all framtid.

Ja till saken då... Linda Pritchard - Alive och Loreen - My Heart Is Refusing Me är de två låtar jag snöat in på för tillfället och ja, ni vet ju vad den här veckan innehållit till stor del - jupp, skriva novellen och sen kan jag ju erkänna att jag läst den om och om igen bara för att önska att det var sant. I Novellen beskriver jag min verkliga fantasi men där är det ingen fantasi - rörigt, hoppas det gick att förstå.

Dessa låtar är alltså HON för mig. Båda låtarna spelas ikväll i andra chansen...

Fler låtar som är HON för mig då ...som jag lyssnat på senaste tiden väääldigt mycket:
Bruno Mars' två låtar - Grenade och Just The Way You Are


Inte för att du läser det här tråkigt nog ...eller just för att du inte läser, tack och lov? Vet inte riktigt vilket av dem, svårt att bestämma mig. Men de här 4 låtarna är DU. Antagligen har du aldrig hört dem. Du är väl för fin för att titta på Melodifestivalen, eller hur? *s*  ;-)





På tal om låtar kopplade till personer :-) jag har två ex som jag har låtar med. Victors pappa och jag har Red Red Wine med UB40, så extremt viktig låt. Den är så avgörande att Victor inte hade funnits utan den här låten.

Den andra är med mitt ex för 9 år sen haha skratta inte, det är lite tokigt men ja det är iallafall Without Me med Eminem :-) vi har iofs fler låtar som är kopplade till året vi var tillsammans men det var den som var VÅR låt ♥

Övriga ex har jag ingen låt med men jag har många många låtar som är kopplade till perioder i mitt liv. I'll be missing you - Puff Daddy, Faith Evans är den underbara sommaren 1997 och sen har vi tex Usher - Yeah som är partyliv och säljarjobb i Borås våren ...eh vad var det? 2003? 2004?


Nepp nu har jag inte ork att räkna upp fler, men NI får gärna berätta om era om ni vill? :-)


Kommentarer
Postat av: Sarah

Åh, det här med låtar är kul. Och lustigt att man kopplar samman händelser så starkt med vissa låtar.

Jag har flera på lager men minns inte alla men en är I´m yours med Jason Mraz, den påminner starkt om lite galna nattliga äventyr med en kille i ett lokalt band. Hero med Enrique är speciell för en kille jag var väldigt förtjust i brukade spela och sjunga den för mig.

Lars Winnerbäcks låtar kopplar jag samman till 2 av mitt livs bästa somrar på Gotland. Där kunde allt hända och alltid med Lasse som bakgrundsmusik.

Musik kan verkligen få en att hamna i gamla minnen och det är underbart. Man vet att man har levt då. :-)

2011-03-05 @ 21:12:15
URL: http://strimmoravmig.wordpress.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback