Myndighetssverige har lyckats igen!

Ni vet lille Victor som jag skrivit om ett par gånger i bloggen, den lille söte 1,5-åringen som fick änglavingar i våras, blott 1,5 år gammal...

Inte nog med att hans föräldrar fick uppleva det värsta tänkbara, att de fick se sitt älskade barn ta ett sista andetag, de blev också samtidigt sparkade i ansiktet av myndighetssverige.

Det är nämligen så att Victors mamma förväntades masa sig i väg till arbetsförmedlingen och anmäla sig som arbetslös den där dagen, den dagen då hon fått sitt hjärta utryckt ur kroppen. Hon uteblev och därför uteblev också hennes ersättning från försäkringskassan!

Victors föräldrar stred om detta i rätten och vann. Försäkringskassan ÖVERKLAGAR?! :-o :-o what?! Säg att det är ett fruktansvärt smaklöst skämt hela grejen?! Okej (nej inte OKEJ men ändå) om beslutet var tvunget att tas i första skedet pga regler som är åt skogen, men sedan, när föräldrarna vunnit i rätten - VARFÖR I HELVETE överklagades detta från försäkringskassans sida?! Herregud!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/nyatuffasverige/article6357468.ab

http://www.expressen.tv/nyheter/1.1828961/sofie-nekas-pengar-det-ar-som-de-skrattar-at-en


Jag blir helt yr, matt, förbannad och ledsen! Det får bara inte vara så här sjukt! Typ:

"Så din son dog? Jaha, inget värre än så, det var väl inget att hänga upp sig på...skulle DET vara en giltig orsak? hahaha"



Läs boken om Victor:


Kommentarer
Postat av: Jessica-tre killar och en tjej

Gud så vidrigt. De gör verkligen som de vill. De borde skriva i sina platsannonser att sökanden ej bör ha egen hjärna och om ett hjärta finns så ska det vara av hårdaste sten. Det är ju så de anställda är på de flesta myndigheter i det här landet. Mot andra åtminstone, själv har jag turen att ha skyddade personuppgifter och då har man uppenbarligen mer mänskliga handläggare av någon anledning. Mina har varit toppen särskilt på försäkringskassan.

2009-12-30 @ 00:17:10
URL: http://tremoten.blogg.se/
Postat av: LENA

såg oxå det på nyheterna fy så jäkla hemskt att dem inte skäms, fan hade jag jobbat där så hade jag sagt upp mig för inte hade jag kunnat jobba under sånna sjuka regler det skulle ha gått emot mitt hjärta!

2009-12-30 @ 00:41:16
Postat av: En tjock katt i en smal värld

Jag hörde om det där. Jag är helt förbluffad. Känner mig som en fågelholk. Ser säkert likadan ut också. :O

2009-12-30 @ 00:53:33
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
Postat av: Berlinmamma

Fruktansvärt. Det är så att man vill spy... Det måste ju för f-n finnas lite utrymme att använda hjärnan, trots idiotiska regler. Hoppas verkligen att föräldrarna vinner igen.

2009-12-30 @ 01:07:56
URL: http://svenskiberlin.wordpress.com
Postat av: Ewa

Helt sjukt. Man undrar om dom saknar medkänsla och hjärta

2009-12-30 @ 09:07:47
URL: http://stormorsan.blogg.se/
Postat av: Kaiza

Jag hade ett liknande problem.. studerade när jag var gravid med lillen. Hade gbs som orsakade kraftiga sammandragningar och i v 28 hade jag börjat öppna mig och blev inlagd på sjukhus. Under sjukhusperioden tog terminen slut och för att aktivera sjukpenningen var jag tvungen att anmäla mig till af. Något jag inte kunde eftersom jag var inlagd på sjukhuset. Alltså fick jag ingen sjukpenning. Överklagade, fick rätt-f-kassan överklagade och så vann de. I lagen står det uttryckligen att man för att ha rätt till sjp MÅSTE anmäla sig till af. Sen om AF i sig inte tar emot anmälan är liksom inte deras problem. I hennes fall är det ju så mycket värre och borde tolkas annorlunda, men enligt en specialist på sjukpenningfrågor hos f-kassan fick jag veta att INGA undantags görs. Man tolkar lagen bokstavligt talat. Om jag som försäkrad inte håller med är det alltså upp till mig att överklaga och hoppas på att rätten gör en annan tolkning av lagtexten. Det gör de ytterst sällan. Inom juridiken tänker man aldrig på vad som borde vara rätt. Man tolkar lagtext utan värderingar.



Jättebra att detta tas upp!

2009-12-30 @ 09:24:57
Postat av: Fröken glas

Jag såg det där på nyheterna.

Jag ville gråta. Så fruktansvärt.

2009-12-30 @ 09:34:45
URL: http://frokenglastankar.blogg.se/
Postat av: thile

Det er GRUSOMT!!! Myndighetene er noen iskaldte vesener,mange av de - URK :////

2009-12-30 @ 09:40:22
Postat av: Sigrid

Vad som hänt är riktigt jävla vidrigt, men jag har för mig att det är så att försäkringskassan MÅSTE överklaga upp till översta instans i alla ärenden de förlorar för att det ska kunna ske en ändring, eller något sådant. Vet att det var/är likadant i fallen med de gravida kvinnorna som inte fick havandeskapspenning.

2009-12-30 @ 09:54:15
URL: http://sigrida.blogg.se/
Postat av: Pauline

finns bara två ord att säga...Fy Fyan....inget mer...sen bör vi svenska fega as göra något åt sånt här..det ska inte få hända..ta inte åt dig...jag menar alla..även mig...fy säger jag bara...då hade jag tagit mitt liv om jag var den mamman...så fruktansvärt...

2009-12-30 @ 09:55:22
Postat av: klara

gud va ledsen jag blir när jag läser sånt här! vad hände med mänskligheten egentligen?

2009-12-30 @ 10:08:53
Postat av: Yozefin

Såg också detta. Det är helt sjukt. Jag kan inte förstå, inte på något sätt. Hur ska man orka ta sig till arbetsförmdelingen (eller något annat ställe överhuvudtaget) när ens älskade barn har ryckts ifrån en? Kan inte på något vis förstå vad det är för människor som fattar dessa beslut. Det är sjukt.

2009-12-30 @ 10:28:13
Postat av: Mudhoney

Det är hemskt, verkligen fruktansvärt. Tyvärr är det ju så att om det finns någon som helst grund till en överklagan så ska den ju göras. I vissa fall är det jättebra att det går för ibland behvös den. I det här fallet så ser FK bara en chans till ett vunnet mål så därför kör de på. De tänker inte med hjärtat - och de ska inte tänka med hjärtat för vart drar man då gränsen? De kan ju omöjligt bevilja allt. Just detta tycker jag är ett solklart fall när man borde ta hänsyn till omständigheterna men som sagt, var är gränsen? Därför måste de följa regler. Ska man vara efterklok i det här fallet skulle Victors föräldrar skaffat sig en God man med fullmakt som kunde ta han om allt sånt här. Just i detta fallet hade det gått eftersom de visste att han skulle dö. Men det är ju lätt att vara efterklok... Jag håller tummarna för att de får rätt tillslut.

2009-12-30 @ 11:06:58
URL: http://mudhoneys.blogg.se/
Postat av: Åsa

ARRRRG är bara förnamnet,Försäkringskassan är verkligen riktigt oempatiska paragrafryttare.

Hoppas att föräldrarna vinner igen.

2009-12-30 @ 11:08:45
Postat av: Helena med Eskil

Så. Jävla. Upprörande!

2009-12-30 @ 12:21:59
Postat av: Lillan

I grund och botten är det väl de där pantade och empatibefriade Moderaterna som bestämt reglerna som Försäkringskassan måste följa, dom kan ju inte säga, henne är det synd om, vi struntar i reglerna nu.

Snaart är det val så man kan få vettiga personer i regeringen tack gode gud.

2009-12-30 @ 17:34:34
Postat av: Anonym

Jag läste om det i tidningen innan idag, kan inte fatta att det verkligen får gå till så..Stackars familj.

2009-12-30 @ 18:28:03
URL: http://metrobloggen.se/Dedes
Postat av: Trollis

Jah, det är så fruktansvärt, så det känns helt overkligt.



2010-01-02 @ 09:47:49
URL: http://www.thinki.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback