Ta ANSVAR nu Miljöpartiet!

Vad är det för fel på Miljöpartiet? OTROLIGT vad de sjönk i mina ögon nu!

De höll på redan under valrörelsen och ljög om att Reinfeldt sagt att han skulle samarbeta med och göra sig beroende av SD, något han definitivt inte sagt. Tvärt om har han mycket tydligt, vid flertalet tillfällen sagt att han INTE kommer det utan han kommer ta ansvar och vända sig till Mp för ett samarbete. Mp har alltså hela tiden valt att låtsas som om det inte skett.

Den rödgröna sidan har gått på väldigt kraftigt om ansvaret och att man måste samarbeta över gränserna för det viktigaste är att stänga ute SD. Mycket snack och lite verkstad skulle det visa sig...

Igår började Miljöpartiet med att ställa sig och hålla tal. Där står Peter Eriksson och BLÅLJUGER och påstår att Reinfeldt kommer samarbeta med SD, häver ur sig en massa skit! Fan vad arg jag blev!

Sen håller Reinfeldt tal och säger återigen precis det han sagt hela tiden; han kommer absolut inte samarbeta med SD utan kommer vända sig till Mp. På frågan om det kommer röra sig om ett stödsamarbete eller plats i regeringen så svarar Reinfeldt att ett samarbete ska gynna båda utan att han säger rakt ut att han menar regeringsplats.

VAD GÖR MP?!

De säger NEJ! Aldrig i livet, otänkbart osv. What?! Vad hände med det viktiga ansvaret? Jävla självgoda Slyna, jag blev vansinnig på Maria Wetterstrand. Visa nu för fan att det var värt något, allt det ni sa om ansvar!


Jag hoppas verkligen Mp tar sitt förnuft till fånga. De har INGET att förlora på ett samarbete!


*******

Uppdatering:

Men vilken vansinnigt överdriven reaktion från vissa håll på ordet "slyna".
Ta reda på vad det betyder innan ni låter er uppröras så :-) ett tips i all välmening. För er som är oförmögna att ta reda på sådan fakta kan jag avslöja att det betyder "ouppfostrad flicka" ungefär. Motsvarande ord för killar är "slyngel".

Kommentarer
Postat av: matilda

ja o lever hon som hon lär. näää skulle inte tro det. hon åker till finland i privata ärenden väldigt ofta och då väljer hon flyget istället för det miljövänligare alternativet tåg o buss. miljökämpe jo visst

2010-09-20 @ 09:09:59
Postat av: så här tänker jag....

okej förstår ditt resonemang... men hur ska de kunna sitta i en regering som lovar bygga ut kärnkraften, utförsäkrar sjuka mm saker som de absolut inte står för! hade jag röstat på mp och de sedan gett vika för att få makt så hade jag blivit besviken.SD kom in i riksdagen för att många tror på dem, sådan är demokratin (en baksida kan man tycka)....politiskt ligger de nog ändå närmare alliansen än mp...

2010-09-20 @ 09:50:38
Postat av: qat

Nog för att jag inte är nöjd med något av resultaten i årets val, men ändå... Nu ser det ju ut som det gör och då får man göra det bästa av det. Jag tycker precis som du att det är jävligt lågt av MP att vara så kategoriska. De behöver knappast "välja" röd eller blå sida utan det handlar ju om att göra ett jobb för sverige. Vi kan INTE ha rasister och nazister (eller nåja, fd då...) i vår riksdag!!!!! Nä, det är lågt av dem. Och det är ändå snällt uttryckt.

2010-09-20 @ 09:54:14
URL: http://ienannandelavlivet.bloggplatsen.se
Postat av: Helen

Det är alldeles självklart att hon är lessen, besviken och förtvivlad. Hon hade velat vinna valet. Inte tusan tänker hon att nu ska jag gå över till alliansen och regera med dom. Att se sina väljare i ögonen och säga att hon nu ska börja samarbeta med motståndarna. Det fungerar inte. Alliansen har "tagit" regeringsmakten. Dom rödgröna är givetvis oerhört besvikna. Kan inte du förstå att andra människor kan känna, tycka och tänka på ett annat sätt än vad du gör? Dina åsikter är inte dom rätta. Visst du får skriva vad du vill i din blogg men det är väldigt ofta så att du utgår enbart från vad du tänker och tycker och kan inte ta in att andra kan tänka och resonera annorlunda än du själv.



Det är inte speciellt vanligt att man som förlorare vill gå ihop med det vinnande laget. Dessutom har dom inte samma politiska åsikter. Alliansen för en annan politik.



Att kalla någon för slyna för att hon är lessen och besviken över en stor förlust är inte snällt alls. Hon ändrar sig kanske när det får gå lite tid och den första chocken och besvikelsen har lagt sig.



2010-09-20 @ 10:14:46
Postat av: Enligt Ellen

För det första: slyna? Hur jävla omogen är du?

För det andra: att ta sitt ansvar är precis det hon gör, mp skulle svika sina väljare något oerhört om de skulle stötta moderaterna. Mps väljare är INTE moderater, mps väljare är solidariska, omtänksamma och bryr sig om den lilla människan samt MILJÖN. Att då stötta moderaterna och alliansen skulle verkligen vara att spotta sina väljare i ansiktet eftersom alliansen inte står för något av det mp står för.

2010-09-20 @ 10:17:10
URL: http://enligtellen.blogspot.com
Postat av: Maria

Kunde inte ha sagt det bättre själv!

2010-09-20 @ 10:20:18
URL: http://maskeradekamelen.blogspot.com
Postat av: Adele

Jag röstade faktiskt på MP och jag kan faktiskt förstå deras resonemang. Jag tycker att Reinfeldt och kompani skjuter över hela ansvaret på MP: "Välj oss annars...". Och det där med inget att förlora...njaa...de skulle få kompromissa på väldigt mycket i sin politik och riskera att förlora en massa väljare på kuppen. Så nog har de en hel del att förlora.

2010-09-20 @ 10:22:00
Postat av: Karin

Ett samarbete med partier som bla är för kärnkraft? ja men det känns som lämpliga kandidater för MP att samarbeta med... och du, det är inte MP´s ansvar - mig veterligen är det Reinfeldts ansvar att se till att få ett fungerande samarbete och det uppvinner man knappast genom att uppträda som M gör ;-)

Men det är klart, vem hade förväntat sig något annat från Reinfeldt än att lägga över ansvaret på andra?

2010-09-20 @ 10:44:16
Postat av: Thessan

Antar att du har sett den, men hittade iaf en tråd om dig på fl.

2010-09-20 @ 10:52:28
URL: http://morriislajf.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se

1. Ja, jag har sett tråden på FL. Inte speciellt imponerande :-) hahaha



2. Det är inte det att Mp inte vill samarbeta med M utan just falskheten att först påstå att ALLA måste ta Ansvar blablabla jätteviktigt, självklart osv men sen slutar det gälla när det råkar vara just de som ska ta ansvar ;-)



JÄVLAR vilket liv det hade blivit om det var tvärt om att rödgrönt var störst5 och både C och Fp vägrade gå över. Då hade alla klagat och buat och beskyllt dem för att inte ta ansvar men Mp får minsann skita i ansvaret trots att de (till skillnad från C och Fp) gapat väldigt högt innan valet om hur SJÄLVKLART det är med blocköverskridande samarbeten.



Dessutom ska väl Mp vara blockpolitiskt obundna? Det har de sagt i alla tider förr.

2010-09-20 @ 11:04:15
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Linda

Hur kan du vara så omogen och kalla ngn av det kvinnliga könet för slyna. Inte förvånad för detta är du i ett nötskal.

2010-09-20 @ 11:19:07
Postat av: Thessan

Nej, nog för att man kan ha olika åsikter, men att skapa en tråd, där man inte ens kommer med en konkret anledning med än "därför", känns som noll mening =p

2010-09-20 @ 12:41:15
URL: http://morriislajf.blogg.se/
Postat av: Daniela

Oavsett vad slyna betyder i grund och botten så används det som ett ganska fult skällsord, oftast gentemot kvinnor. I mina ögon är det enormt nedvärderande och riktigt fult.



2010-09-20 @ 12:57:37
Postat av: S

MP är inte blockpolitiskt obundna i den här valrörelsen. Det kan du knappast ha missat.

2010-09-20 @ 13:14:25
Postat av: Linda S

Jag tycker att dom kan sparka ner Maud och sätta Maria W på hennes post om dom menar allvar.

Gör dom inte då så tycker jag som någon annan skrev ovan, att dom bara lägger över ansvaret på MP utan att ge nåt tillbaka.

Vi får väl se vad som händer.

2010-09-20 @ 13:59:15
Postat av: BeckaHBitcH.se

Nä de är såklart inte obundna NU men deras avsikt från början var att vara neutralt i mitten så det borde inte ligga så långt bort att gå över mittgränsen.



Vaddå lämpa över ansvaret? Ni som säger detta, vad menar ni att Reinfeldt skulle göra då? Jag tycker han är oerhört ansvarsfull. Dessutom gör han inga utspel eller snackar skit om de andra medan Miljöpartiet gapar, gastar och skäller på/om Reinfeldt. Vad har han gjort dem?



Eller menar ni att han skulle säga att han lämnar över åt de rödgröna? Varsågoda, ni får makten och här får ni centern och Folkpartiet också så ni får majoritet.



Eh???

2010-09-20 @ 14:32:59
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Karin

Ok, den ordbok du har kollat i ger enbart den definitionen. En annan definition är

"(nedsättande, vulgärt) promiskuös kvinna"



Och hur används ordet idag? De tio första träffarna på Google säger en del. Ordboksdefinitioner säger inte allt.

2010-09-20 @ 14:46:11
Postat av: Anonym

Vad använder Du öfr ord? Sly_a. Du kan bli polisanmäld genom att använda sådana ord.

Det är uppenbart att DU är lågutbildad!

2010-09-20 @ 15:30:14
Postat av: S

De har varit väldigt tydliga hela den här valrörelsen med att de i detta val hör till det regeringsalternativ som också S och V ingår i. D.v.s. i denna valrörelse har de inte varit neutrala/blocklösa.



Ja, saker förändras i politiken.

2010-09-20 @ 15:47:18
Postat av: Jenny

det klagas över att sd fick så mkt röster,men det är tydligen helt ok att Reinfeldt och co ska få fortsätta behandla oss sjuka på detta vis? kan berätta att det inte är trevligt att bli utförsäkrad med 3 barn att försörja:(

2010-09-20 @ 16:55:30
Postat av: BeckaHBitcH.se

Varför har du utförsäkrats då?



Du kanske inte är sjuk längre eller så har du förmåga att arbeta och då får du väl skaffa ett jobb eller gå på A-kassa eller soc. Är du inte sjuk ska du såklart inte ha sjukpenning.



Säger inte att det ÄR så, det är en fråga alltså. Är du fortsatt oförmögen att jobba så är det en annan femma.

2010-09-20 @ 17:00:53
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Lixy

Vad tycker du om att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen?

2010-09-20 @ 18:31:57
URL: http://valjrattparti.blogg.se/
Postat av: Marie

Jag kan på sätt och vis förstå MP. Alla deras väljare, som i år dessutom var fler än nånsin har ju röstat på dem och de rödgröna - ingen Aliiansregering...

Många hade nog valt ett helt annat parti att lägga sin röst på om man visste att de kommer "konvertera"....



Fast jag tror inte att sista ordet är sagt här.



Sverige har röstat och såhär röstade Sverige... För jävligt, men sant!

2010-09-20 @ 18:44:03
Postat av: jag

Jag tror att det är bra om MP går över till Alliansen, bra för miljön. Däremot röstade jag rödgrönt å vill ju såklart hellre att den sidan skulle vinna. Men vad som helst mot att Sd får makt. Sen kan jag förstå att MP kanske inte vill gå över, de har ju fått väldigt många röster jämfört med de andra partierna och har alltså klarat sig grymt bra i valet enskilt sätt.



De som röstat ser antagligen ganska stor skillnad på om de samarbetar med röda eller blå.



Sen måste Alliansen göra nått åt försäkringskassan under sin nya ledning för det har uppenbarligen varit ett stort problem.

2010-09-20 @ 18:58:14
Postat av: mian

det är väll klart att Miljöpartiet inte kan samarbeta med alliansen. det fattar väll vem som hellst. Varför skulle de vilja samarbeta med några som är emot det mesta de de står för?

varför ska de svika sina principer för att SD nu har fått några mandat i riksdagen?

Miljöpartiet gjorde ett kanonval. Bästa siffrorna någonsin. varför? för att de är principfasta och har visat sig starka.

ska de nu svika alla de som röstat på dom och samarbeta med högern?

det är lika befängt som att Vänsterpartiet skulle gå ihop med högern.

2010-09-20 @ 20:03:20
Postat av: Ulrika

Men beckah! Du kan ju inte kalla Maria Wetterstrand för slyna förstår du väl! Det är otroligt nedsättande och passar inte alls i de här sammanhangen. En liten fråga, skulle du ha kallat Reinfeldt för slyna om rollerna var ombytta, eller kallar du Maria så bara för att hon är kvinna?

2010-09-20 @ 20:15:58
Postat av: Marielle

Slyna? Klart folk reagerar negativt på det ordet eftersom det är ett nedsättande ord, ett grovt sådant också. Ingen har rätt att kalla en medmänniska något sådant.

2010-09-20 @ 20:20:57
URL: http://mariellelundh.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Vilken fin blogg du har :)

2010-09-20 @ 20:42:33
URL: http://piinkbarbiie.blogg.se/
Postat av: Läser och förundras

Jag tycker att Reinfeldt ska ta på sig ansvaret för hela sin politik som fört oss dit vi är idag. Så ja- M ska ta ansvaret. Tillsammans med "ansvarstagande" alliansen. Genom nedmontering av välfärd skapas marginaliserade grupper som visar sitt missnöje på det sätt vi ser resultatet av idag. Att skjuta över ansvaret så som du, liksom delar av alliansen, gör på ett helt annat parti (som dessutom varit i opposition de senaste fyra åren) tycker jag är ruskigt lågt.

2010-09-20 @ 21:01:06
Postat av: Kackerlacksmamman

Hoppas verkligen MP tar sitt förnuft till fånga, annars är det ju de som tillåter SD att hamna i vågmästrerollen! Och ja, jag skulle bli extremt besviken på MariaW om hon inte går med...! Bra Beckah!

2010-09-20 @ 22:20:30
URL: http://kackerlacksmamman.blogg.se/
Postat av: Linda S

Det är ju knappast nån hemlighet att personer som ÄR sjuka, som t o m. är dödssjuka blir tvingade till att ta jobb eller svälta under alliansens regi... Med tanke på vad Jenny här ovan skrivit.

Alliansen var alldeles för snabba med att genomföra sina förändringar, bl a. den med förhöjda avgifter i a-kassan. Det har ju t o m. Borg sagt och slingra sig undan nu.



Sen till MP och att dom inte vill samarbeta med Alliansen... Alliansen står för väldigt mycket som MP INTE gör. Det är ganska fundamentala grejer som MP ska tumma på i ett samarbete. Jag skulle som väljare känna mig rätt sviken om jag röstat på något jag tycker är viktigt och sen skiter dom i det. ÄVEN om det är för att motarbeta SD.

2010-09-20 @ 23:45:24
Postat av: Petra

Tyckte nog att det kändes oerhört forcerat och stressat av MP att kalla till presskonferens om ett förslag som de inte ens fått än... och utan att ha något egentligt att säga...

2010-09-21 @ 06:55:49
URL: http://blog.willvin.se/
Postat av: Emmelie

Socialdemokraterna ÄR det största partiet. MP det tredje största. Varför skulle MP svika dem som röstat för att samarbeta med ett block som på intet sätt delar deras åsikter?



Snarare borde exempelvis KD och FP, två partier med lägre andel röster "ta sitt ansvar".

2010-09-21 @ 07:28:10
Postat av: Petra

Såg att någon föreslog att Maria W skulle ta Mauds plats - men Maria W kanske inte passar som näringsminister - utan kanske i så fall att hon skulle ta Carlgrens plats som miljöminister istället.

2010-09-21 @ 12:06:31
URL: http://blog.willvin.se/
Postat av: Anonym

Vad jag tog illa vid mig att du använder ordet slyna. Tänkte direkt på polischefen som kallade de kvinnor han förgrep sig på för just slynor. Tycker du det är ok att använda ordet hora fritt oxå..same egentligen.

2010-09-21 @ 13:22:32
Postat av: Jenny

om jag hade blivit frisk hade jag inte ansett mig utförsäkrad;) jag har en kronisk sjukdom,söker såklart jobb men vi utförsäkrade är väl inte arbetsgivarnas förstahandsval,när fullt friska människor söker samma tjänst!

2010-09-21 @ 23:32:48
Postat av: Linda W

ska bli intressant att se hur det blir efter ikväll. hoppas på att högern får sina 1003 röster eller vad de nu behöver. Annars hoppas jag med på att MP ska "gå över". hade varit mycket trevligt att ha dem i regeringen.

och jo, slyna är inget snällt ord. men jag tycker inte att det kan jämföras med hora.

2010-09-22 @ 09:10:40
URL: http://blogg.volatile.se
Postat av: Anna - Ensamstående mamma, hunduppfödare & stolt vegetarian.

Tyvärr så är det såhär.. MP och Alliansen står så otroligt långt ifrån varandra politiskt, för att kunna sammarbeta på ett bra sätt. Allt det MP drev fram under denna valrörelse är tvärtemot vad Alliansen och Reinfeltd drev fram.

MP värnar om det gröna samhället, solidaritet, lika värde för alla, djurens rättigheter & en hållbart grön utveckling av samhället. De säger även att de inte fått mandat av sina väljare att ingå ett sammarbete med Alliansen.

Vad jag istället tycker är mycket fult är Fredriks sätt att "skyffla" över det här problemet på MP!

Alliansen vann valet, och nu är et upp till bevis. Vad tänker de, med egen styrka göra åt det här?

Och tänkre de sluta att slänga över problemen på andra partier?



Jag kan som väldigt stark Miljöpartist säga att jag inte gett dem min röst för att de ska sammarbeta med Alliansen. Jag röstade grönt, och inte blå/grönt..

2010-09-22 @ 10:35:20
URL: http://egopix.blogg.se/firsttimeuser/
Postat av: Amanda

Ehh!? Miljöpartiet har inför årets val "kampanjat" om att de bildat en ny "rödgrön" regering tillsammans med de övriga röda partierna vänsterpartiet och socialdemokraterna. Varför i hela friden skulle de lägga energi på något sådant för att sedan gå över till alliansen och sammarbeta? Vad säger man då till alla de som röstat på miljöpariet eftersom att de har röda influenser? Om du hade lagt din röst på moderaterna och dem sedan gick och sammarbetade med vänsterpartiet så hade du säkerligen blivit riktigt pissed off.. samma sak gäller här lilla du!

2010-09-22 @ 11:32:23
Postat av: Susanne

Jag håller med dig - blev oxå besviken på MP - det är allas ansvar att dels hålla SD ifrån beslut noch dels att föra en öppen politisk argumentation med dem.

2010-09-25 @ 22:31:58


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback