Något att tänka på...!

För er som missade partiledardebatten på 4:an igår kan jag varmt rekommendera partiledardebatten på SVT1 nu ikväll klockan 20:00!




Gårdagens debatt var mycket intressant och bra. Det som oroar mig mest är skolan. Jag är VÄLDIGT orolig över hur det kommer gå med skolan om de rödgröna vinner. Vilken mardröm det kommer bli :-(

Skolan med röd regering: antingen ser du till att vara akademiskt lagd och pluggar som fan för att få en hög utbildning och därmed jobb eller så skiter vi i dig, du får ingenting, ingen utbildning, inget jobb. MEN! Det gör inget, du får en massa bidrag så kan du går där och lalla och brytas ner i depression för att du känner att du inte är till någon nytta.

Skolan med blå regering: om du är praktiskt lagd får du utbildas praktiskt, yrkesutbildning, lära dig det jobb du passar för och kunna få ett arbete och en egen försörjning eller så är du akademiskt lagd och då väljer du att läsa akademiska ämnen och får en sån utbildning och ett sådant jobb. ELLER så väljer du en praktisk utbildning och väljer även till de akademiska ämnena. ALLA dörrar och möjligheter öppna. ALLA för en chans, oavsett begåvning! Alla har inte sin begåvning i matte och språk, vissa har sin begåvning i tex praktiskt arbete - låt dem få finnas och få sin utbildning!


Vidare måste jag ta upp detta:

Det har varit mycket gnäll om enskilda fall som drabbats av utförsäkring. Jag vill klargöra att jag såklart också tycker att det är hemskt och förjävligt osv MEN!

Med en röd regering trampar man på dem som arbetar (försämrar deras villkor på arbetsmarknaden, tar alla deras pengar i form av olika skatter osv) och ger ickearbetare så mycket bidrag att det inte lönar sig att börja jobba istället, vem fan vill börja jobba om man får MINDRE pengar att leva för om man börjar jobba?

Sen finns det de som inte KAN jobba men långt ifrån alla på bidrag hör dit. Självklart ska man inte gå på SJUKpengar om man inte är sjuk! Är man inte sjuk så får man jobba, gå på a-kassa eller i varsta fall försörjningsstöd från soc men SJÄLVKLART ska man INTE ha sjukpenning om man inte är sjuk!

DOCK är det uppenbarligen så att det blir fel ibland i vissa enskilda fall och det är såklart oerhört hemskt och det här måste minimaliseras ner till noll och felaktiga beslut ska snabbt ändras osv som tex de fall som uppmärksammats i media med uppenbart sjuka människor som SKA ha rätt till sjukpenning! Men att kräva att det inte uppstår fel så är i början när man gjort en så pass stor förändring är ju bara löjligt.

Man har på en kort tid vänt hela skiten till något bra, man ser det positiva (arbetsförmåga) istället för att skicka ut folk i bidragsträsket och lämna dem där utan att räkna med att de ska kunna komma tillbaka. Nu har man vänt detta, man vill stötta människor, man samlar kontakterna så att bidragstagaren ska slippa hatta runt lika mycket, man ger rehabilitering, stöttar, ger hjälp till att komma tillbaka till arbete.

Det är ett helt NYTT system och som med ALLT nytt så tar det TID innan det fungerar så som man strävar efter. Under tiden hamnar människor ikläm och det här är inte okej men snälla NÅGON! Det fattar väl vilken idiot som helst att INGEN tycker det är rimligt att en döende cancerpatient eller på annat sätt svårt sjuk människa ska tvingas till JOBB! Tror man att NÅGON i alliansen tycker det är rätt och bra så är man rätt korkad måste jag säga.

Tur att allt var så perfekt förr, innan vi hade denna regering ;-) hahaha Alla tycks ha glömt det EVINNERLIGA eviga vansinnigt tröttande gnället som malde heeeela tiden. Folk klagade på ALLT! Inget var bra! Nu är det glömt och förlåtet ;-)

Men tänk på! Förrut så var det sossarna som styrde, nu kommer de inte styra själva om den sidan vinner. Nej nu måste de lyssna till och ta hänsyn till och kompromissa med kommunisten Lars Ohly. Det blir INTE sossestyre, Mona kan INTE göra vad hon vill för hon måste hålla sig väl med de andra två partierna. Allt måste diskuteras och det ska komma till kompromisser och lösningar som kommunisterna går med på. TÄNK på detta säger jag bara.

Gnäll inte sen på höjda bensinpriser och påtvingat delad föräldrapenning och annat sånt som det kommer snackas om och klagas på i 4 år ;-)


Kommentarer
Postat av: Anna

Mycket är ju en tolkningsfråga också.. kan ju inte direkt på stå att sittande har gjort något bra för dom arbetslösa sjukskrivna och småföretagen.. många löften spolas bort eller vrids på när dom sitter där och får börja bestämma.. jag vet inte alls hur jag ska rösta än.. för hur jag än röstar så får jag inte allt jag vill ha..

Småbarnsförälder, studerande och snart 30.

Maken tjänar för bra så han får skatta bort allt och måste därför jobba mer för att få ut så det räcker.. alltså för mig är skatten viktig, föräldrarpeningen ska få delas som man vill, mindre fsk grupper lägre maxtaxa, lättaret få utbildning och jobb.. samt mycket mer men det är högst upp iaf =)



bara 2 dagar kvar.... känner pressen kommer krypande =S



ha en bra kväll!!

2010-09-17 @ 20:04:13
URL: http://www.familjenbrolin.se
Postat av: Thessan

Som om det inte har varit mycket gnäll de här 4 åren bara det att det varit om andra saker det har gnällts? Jag förstår inte riktigt grejen med att påpeka eller uppmana till extra tänk för att det har gnällts, det kommer alltid att gnällas för alla kommer inte att vara nöjda samtidigt.

2010-09-17 @ 21:17:59
URL: http://morriislajf.blogg.se/
Postat av: Anonym

Underbart sagt/skrivet beckah... =)

2010-09-17 @ 21:40:42
Postat av: Erika

Bra inlägg

2010-09-17 @ 21:48:06
Postat av: Emelie

Go Beckah!

Postat av: Elin i Malmö

Folk klagar alltid, finns inget partiprogram som passar alla - då hade vi ju inte behövt gå till val eller hur? Men jag har aldrig hört så mkt klagande som de sista fyra åren. Men man väljer klart vad man vill lyssna på och inte.



"Skolan med röd regering: antingen ser du till att vara akademiskt lagd och pluggar som fan för att få en hög utbildning och därmed jobb eller så skiter vi i dig, du får ingenting, ingen utbildning, inget jobb."

Så alla dessa snickare, undersköterskor, frisörer, florister mm mm dom har inte fått någon utbildning på fleeeera år? Dom har ingen "examen"? Utan dom är bidragstagare som "kallar" sig snickare fast de inte är det? Jag tycker detta är så skitsnack så det luktar riktigt illa. En KLAR överdrift!



Och att man tycker synd om cancerpatienter som utförsäkras samtidigt som man röstar för att det ska få fortsätta ske: Det är rent hyckleri!! Det är som att spotta dessa i ansiktet. Personligen skulle jag hellre betala för 10 fuskare per cancerpatient som ska tvingas ut i arbetet mellan cellgiftsbehandlingarna. Och då är jag en lågavlönad sjuksköterska, men kanske med en människosyn som värnar mer om de svaga än de starka. Man kan inte låta så svaga hamna mellan stolarna som det har gjort i denna reformen, hur ska man kunna ge döende människor den tiden tillbaka? All denna ångest. Och maktlösheten från nära anhöriga, där man vill ge allt men måste jobba heltid för att huvudtaget gå runt hemma... När man skulle kunnat umgås den lilla tid man har kvar i vissa fall. Detta är misstag som är heeelt oförsvarbara, hur jävligt det än är med bidragsfuskare. Lite högre krav än så måste man kunna ställa på sina politiker.

2010-09-17 @ 22:14:09
Postat av: mathilda

minns inte vem i alliansen som sa det men jag gillade kommentaren... "vi stänger inte dörrarna helt, vi ser bara till att folk inte ramlar ut ur dom!..."

2010-09-17 @ 22:57:25
Postat av: Jenny

Borde dom inte tänkt igenom alla detaljer innan dom ändrade i sjukförsäkringen? Jag har en kronisk sjukdom,och får inte vara sjukskriven mer eftersom dem anser att jag kan jobba,men jag får inget jobb=ingen inkomst... vilket såklart inte bara drabbar mig utan även mina barn:( Självklart vill jag jobba,men det är inte lätt att få ett jobb när man konkurerat med fullt friska människor,så man borde åtminstone få sjukpenning tills man får jobb kan man tycka!

2010-09-17 @ 23:03:33
Postat av: Anonym

För det är ju verkligen toppehärligt med en regering där det ingår ett gäng sekt-kristna homofientliga bakåtsträvare... Kd... Mmmm...

Du har fortfarande inte svarat på min kommentar om vilka som står bakom filmerna om Mona Sahlin som du publicerat på din blogg.

Som jag redan skrivit så vore det väl tråkigt ifall en främlingsfientlig grupp stod bakom dem...? Om du inte har lust att ge utrymme till dem såklart.

2010-09-18 @ 07:35:34
Postat av: sofia G

Jag hopppas verkligen blått vinner. Hoppas då ALLA bidrag försvinner. JAg jobbar o tjäna pengar,inte vill jag ge mina skattepengar till sådana som inte har något jobb. Nej, avskaffa socbidrag, bostadsbidrag, barnbidrag osv. Varför ska de leva på oss. Vinner de blåa kommer vi ett steg närmare detta.

2010-09-18 @ 09:23:36
Postat av: Åsa

Jag tycker inte folk har klagat direkt mkt de senaste åren, jag ser gärna ett fortsatt blått styre! :)

2010-09-18 @ 09:44:33
URL: http://ladygasp.wordpress.com
Postat av: lina

Jag tyckte det var roligt att alliansen sa att komvux byggs ut mer än någonsin. Var har då alla praktiska kurser tagit vägen som fanns för ett par år sedan då?

2010-09-18 @ 10:15:00
Postat av: L

så jävla bra skrivet beckah!

2010-09-18 @ 10:47:52
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Anonym: Jag kunde inte bry mig mindre om vilka som gjort Mona-filmerna. Innan du skrev hade jag inte ens reflekterat över att någon organisation eller what ever skulle ha gjort dem.



Sofia G: lamt försök att provocera. Nej med blått kommer vi verkligen inte ett steg närmre det!



Lina: vad är det för kul med det? Det är ju sant! Vilka praktiska kurser har försvunnit menar du?

2010-09-18 @ 11:07:55
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: JJ

Så du tycker att det är helt OK att sprida främlingsfientlig propaganda på din blogg?

2010-09-18 @ 11:26:18
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag tycker det är okej att sprida humoristiska videoklipp som är Monafientliga.



Något annat än det har jag inte gjort hur mycket du än vill få det till det ;-)

2010-09-18 @ 11:29:47
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: AnnaPanna

Vilken magnifik orddiarré du körde där, som vanligt. De blå vill få bort bidragstagarna och de röda tänker på de sjuka och svaga som behöver bidrag och sjukförskringar. De som arbetar far inte illa av en röd regering, däremot far de som inte jobbar illa av en blå regering.



kräks



2010-09-18 @ 11:36:51
Postat av: lina

Beckah: Ah, glömde att ironi inte funkar på internet.

Teater och idrott har t.ex. försvunnit från komvux.



Jag har ett helvete med att läsa upp gymnasiet på komvux just för att jag inte är särskilt teoretiskt lagd. Istället för att läsa filmkunskap, teater, idrott, teckenspråk och andra flumämnen som plockats bort måste jag nu kämpa med kurser som kemi och fysik bara för att få behörighet till högskola. Ämnen jag inte är intresserad av eller kommer få det minsta användning för senare.

2010-09-18 @ 11:38:46
Postat av: AnnaPanna

Du är väl feg som vanligt och raderar de inlägg som kritiserar din tragiska blogg så att mitt inlägg bemötes har jag inga större förhoppningar om.

2010-09-18 @ 11:38:56
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Feg, AnnaPanna?



Det är extremt sällsynt att jag inte godkänner en kommentar och om jag inte gör det så beror det ALLTID på att det är ett elakt personangrepp ELLER alldeles för privat/saker som folk inte har med att göra ELLER att det handlar om/drabbar någon annan tex någon ur min familj.



Jag tycker det är rätt SJÄLVKLART att jag inte ska behöva godkänna sån skit och om det gör mig till feg så får jag väl vara feg då :-)

2010-09-18 @ 11:42:48
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Life

Fy fan vad du är färgad....Du ser ju inte objektivt på detta överhuvudtaget! Jag funderar inför varje val vad jag ska rösta på och jag vill veta vem som är bäst för mig, min familj och vårt samhälle.

Som du skriver om den röd-gröna regeringen att de skiter i dig om du inte får jobb..är väl inte riktigt sant. Och VET du hur det är i skolans värd med den sittande regeringen?? NEJ, det vet du inte eftersom du inte jobbar där. Besparingarna knäcker skolan speciellt för barn med särskilda behov. Finns inga pengar att anställa specialpedagoger eller att ha assistenter i skolan/frita. Vart tror du detta slutar....sen vet jag inte om det blir bättre med en röd-grön regering men du är för mycket! Jag har gillat att läsa din blogg men nu vet jag inte...Jag röstade blått förra gången men nu vet jag inte pga att jobba i skolan är inte lika roligt längre när man sliter hund för att alla barnen ska få det bra i skolan.

2010-09-18 @ 12:41:07
Postat av: Fia

Du är feg!

Som inte kan stå för dina åsikter!

2010-09-18 @ 13:49:14
Postat av: Helena med Eskil och Simon

Word, Beckah!

2010-09-18 @ 14:51:20
Postat av: Thessan

Lina; att det skulle vara fler komvuxplatser, har det varit på tal? För här har det inte blivit några fler, det varit neddragningar på platserna. Med kommentarer om att "man ska uppskatta gymnasiet" och ta sin chans där.

2010-09-18 @ 18:20:18
URL: http://morriislajf.blogg.se/
Postat av: lina

Thessan: Det var någon från alliansen (minns inte vem nu) som sa det igår på tv4; att komvux byggs ut mer än någonsin just nu. Men allt jag har upplevt är FÄRRE kurser att välja mellan. Och ja, här har det också varit neddragningar på platser. Så exakt hur det byggs ut förstår jag inte.

2010-09-18 @ 22:24:33
Postat av: Thessan

Lina: Okej, ja det är det ju ingenting som har synts här iaf. Däremot så har det, precis som du säger, minskat i utbud av kurser. Och ca 1/3 del av lärarna fick gå. Jag är glad att jag stått kvar på "min plats" för de måste neka folk platser. De som redan var i systemet hade förtur.

2010-09-18 @ 23:48:05
URL: http://morriislajf.blogg.se/
Postat av: Emilia

Håller inte alls med dom ang skolan... rödgröna vill att man ska få chans att läsa upp betyg på komvux, läsa upp och läsa till. DET gör att de som är mer praktiskt lagda o vill läsa en praktisk linje på gymnasiet (kanske på grund av skoltrötthet eller för att de helt enkelt är intresserade av detta) senare kan läsa upp sina betyg på konvux o ha samma chans som alla andra att komma in på gymnasiet.



För att alla utbildningar ska ge högskolebehörighet krävs att nivån höjs... och hur går de då för de, som av en eller annan anledning, inte vill läsa så mycket redan på gymnasiet.



Sen tycker jag inte de blåas synpukter är fel de heller (förutom betyg i så låga åldrar). Ville bara skriva o säga vad jag tycker om de rödgröna!



//Emilia

2010-09-22 @ 19:15:31
URL: http://eemiliaas.blogspot.com
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Emilia; jag förstod inte det du skrev eftersom du blandat ihop röd och blå politik hejvilt.

2010-09-22 @ 19:27:28
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Jenny

Rebeckah, det verkar som om du precis som mig är intresserad av skolfrågor. Har några frågor som jag skulle vilja ställa till dig, hoppas du har tid att svara.



1. Tycker du inte att alla oavsett förmågor och möjligheter ska få samma möjligheter att utbilda sig efter gymnasiet oavsett hur studiemotiverade de var då?

2. Tycker inte du att alla barn ska få samma möjlighet till god utbildning oavsett om de klarar intagning till elitklass i 7: an eller inte?

3. Tycker inte du att alla barn, oavsett föräldrars möjligheter och förmågor, ska få känna att de duger utan betygsliknande omdömen i 1: an?



Det här är 3 exempel på vad Folkpartiet vill genomföra och redan har genomfört i svensk skola.



Som jag ser det har FP (tillsammans med övriga partier i Alliansen) försvårat för människor som vill studera på Komvux genom att minska platserna. Det gäller att göra riktiga val när man är 16-19 år för sen minskar chanserna drastiskt.



FP (tillsammans med övriga partier i Alliansen) vill att skolor ska få starta elitklasser from 7: an. Vad detta förslag kommer att innebära vet vi inte ännu. Frågor jag ställer mig är vilka elever som kommer att hamna där? Vilka elever kommer det att satsas mest på? Vilka kommer få bäst förutsättningar genom t.ex. de bästa lärarna? Kommera alla få samma utbildning? Jag är rädd att segregeringen i samhället kommer öka i och med detta förslag.



Varför måste omdömen var betygsliknande? Varför vill FP att barn, vars föräldrar kanske inte har förmågan att stötta dem trots ett "underkänt" omdöme, ska få veta att de inte räcker till så tidigt som 7-åringar? Omdömen med vad barnet kan och behöver utveckla är bra, men enligt mig behöver de definitivt inte utformas som ett betyg!



Jag arbetar som lärare idag och som du förstår känner jag oro inför framtiden med Folkpartiet som ledare i skolfrågor. Att gymnasiet ses över är bra men det är ju inte det enda Folkpartiet vill med svensk skola...

2010-09-27 @ 16:31:54
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

1. Jag tycker att alla ungdomar ska kunna få utbilda sig på gymnasiet, oavsett de är akademiskt lagda eller praktiskt lagda.



2. Jo, självklart. Men det ena utesluter ju inte det andra. jag tycker absolut man ska kunna ha tex idrottsklasser och liknande men jag tycker det är självklart att man ska kunna ha specialklasser för barn med andra begåvningar än musik och idrott. jag tycker akademiskt begåvade barn också ska kunna få gå i en skola som passar dem. Jag hoppas du är medveten om att du ställer frågan till en som har ett akademiskt begåvat barn som hoppat upp en klass och ändå inte får den stimulans han behöver. Han har en IQ på 139 och är medlem i Mensa precis som jag. Varför ska inte han få komma till sin rätt? Väldigt resursslöseri att inte ta tillvara barns begåvningar. Oavsett var begåvningen ligger.



3. jag tycker att alla barn ska få känna att de duger MED betygsliknande omdömen. omdömena är inte tänkta som något negativt mot eleven utan som något positivt. En kvalitetssäkring att SKOLAN gör SITT jobb snarare.

2010-09-27 @ 16:41:31
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Jenny

Jag tror att de allra flesta lär sig bäst tillsammans med andra och då gärna med andra som inte är likadana vad gäller begåvning, kön, ålder sätt att vara osv. Kan bara se till mig själv, jag lär mig bäst tillsammans med män och kvinnor i olika åldrar och med olika kompetenser. Självklart ska din son få den stimulans han behöver och det är skolans ansvar att se till att han får det. Elitklasser tror jag främjar god utbildning för en del, inte för alla, och det bär mig emot att några ska få det bättre på bekostnad av andra. Men vi tycker uppenbarligen helt olika när det gäller hur man bäst ser till att alla barn får den bästa utbildningen.



Jag har arbetat med skriftliga omdömen sedan 2004, dvs några år innan regeringen bestämde att det skulle bli obligatoriskt, av just den anledningen att jag ville kvalitetssäkra mitt jobb. Så jag vet att det är positivt. Tror inte heller att tanken är att det ska vara något negativt men varför då tillåta att de skrivs betygsliknande när risken är att det blir det. Det går ju hur bra som helst att skriva omdömen utan betygsliknelse och få fram det man menar!



Sen har du inte svarat på min första fråga. Jag vet hur du ser på gymnasiet men jag undrade alltså hur du ser på möjligheterna regeringen ger att studera på Komvux efter gymnasiet?

2010-09-28 @ 12:47:12


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback