Sjukligt, skola och kalas

Jag är så vansinnigt trött idag. Satt uppe och diskuterade med en person på facebook halva natten (ja, det var viktigt) så jag la mig på tok för sent. Upp och hoppa i kläderna och gå direkt typ. Tur jag alltid fixar i ordning allt på kvällen så det är klart.

Alvin och Elmer var hos M igår och han sa att de skulle till skogen. På kvällen när barnen kom hem så hade Elmer en till sån där prick på huvudet så jag tog det som självklart att de då alltså måste varit myggbett trots allt. Men så när jag hämtade barnen på dagis idag kollade jag noga och hittade fortfarande bara 2 prickar men nu någon timma senare har han fått ytterligare 3 så i såfall har vi osynliga mygg inomhus här...

Feber har han också. Han hade 38,3 direkt efter dagis och så är han lös i magen :-( två bajsblöjor sen kan kom från dagis. Jag är dock inte så orolig över dessa grejer för han är lite snuvig också och jag har vääääntat på den här förkylningen länge. jag själv har varit jobbigt förkyld i över 3 veckor och trodde barnen skulle blivit smittade för länge sen men nu verkar iofs Elmer fått förkylningen.

Jag hoppas bara han är feberfri imorgon för jag har bara två lektioner och den första, direkt på morgonen MÅSTE jag gå på! Jag har biologi och jag missade båda biologilektionerna förra veckan pga Elmers båda sjukhusbesök. kan inte missa en till så han måste vara okej på morgonen iallafall. Visserligen blev det ju lite biologilektion då på hemmaplan istället ;-)

Hur blir det nu med kalaset? Well, jag kommer antagligen ändra tid så kan alla mina systrar komma och så tror jag att minst en vän+barn kommer iallafall :-)

Någon mer som vill komma??


Kommentarer
Postat av: Ella

men om han har feber nu så får han väl inte gå imorgon ? Här där jag bor är det iallafall så att de måste va feberfria i monst en dag innan de kan gå på skola, dagis.

hoppas han kryar på sej och får en toppen födelsedag =)

2010-09-01 @ 19:24:36
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Så är det säkert här också men han smittar inte mer imorgon än han gjorde idag så det skiter jag i. Mår bara han tillräckligt bra så får han gå, det är det som det hänger på för min del.

2010-09-01 @ 19:28:47
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: anna-ett barn på jorden, en ängel i himlen

om jag varit nära hade jag skickat min AlleBalle ^^ skulle nog varit kul med 2 som lyssnar på samma namn. :-D

2010-09-01 @ 19:37:56
URL: http://bambinidolce.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

ja det hade varit ballt A-M ;-)

2010-09-01 @ 19:39:55
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Emma

"kan inte missa en till så han måste vara okej på morgonen iallafall."



Ursäkta men jag brukar alltid gilla din blogg och det du skriver men du kan väl inte tycka att det är okej att skicka ett barn på dagis och hoppas att det går bra? Så är livet med barn, att man måste vabba och missa viktiga jobb/skola-saker..

2010-09-01 @ 19:41:22
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Vem har sagt att han måste vara sjuk imorgon? Har han inte feber och är pigg och glad så är han inte sjuk. På sin höjd snorig.



Jag har haft den här förkylningen själv i 3 veckor med snor och hosta, ingen feber. Menar du att jag ska hålla Elmer hemma io tre veckor om han har förkylningen lika länge som jag? :-)



Har han feber eller allmäntillståndet säger att han är sjuk imorgon får han vara hemma men jag kan inte hålla honom hemma imorgon bara för att han idag hade 38,3 :-) aldrig i livet.

2010-09-01 @ 19:46:20
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Carola m 8

Jag vill komma på kalas:) Ni kan få komma på Jordans med:) Hm..vänta...det var nåt jag tänkte på bara....vad var det nu`?? Jo skit åxå, det är ju typ skitlångt till dig!! Jaha, jaja, men okey då...:D

2010-09-01 @ 20:12:16
URL: http://wetterholm.bloggplatsen.se/
Postat av: Amakoie

Äh, vilka töntar som kommenterar här, jag tycker du ska lämna honom till dagis om han mår tillräckligt bra själv för det, varför ska man vara såååå himla knusslig, hihih. Förresten, det hade vart väldigt kul att komma på Elmers kalas om jag får, hihi. Beror sig naturligtvis på när det är oxå.



Kram

2010-09-01 @ 20:12:43
URL: http://www.amakoie.wordpress.com
Postat av: Linda

Håller med Beckah här, dessutom är ju 38,3 knappt feber. läkarn har hela tiden sagt till oss att det är svårt att få rättvisande temp på småttingar under dagen och på kvällen, eftersom det beror på hur aktiva de är som barn.. om de kryper, springer, hoppar mkt eller bara sitter still. Och aktiv lär han ju ha varit om han varit på dagis?!

2010-09-01 @ 20:48:05
URL: http://www.livetiluckan.blogspot.com
Postat av: Linn

Men du kan ju inte lämna honom på förskolan IMORGON om han har feber IDAG!!!

Det är MINST en feberfri dag hemma- helst två!

Och nej, ingen har väl sagt att du ska hålla honom hemma i tre veckor? I ca 5 dygn av förkylningen så smittar man.

Sen tycker jag det är fruktansvärt att du skiter i om han smittas för att han smittade lika mycket idag.

Det är stor skillnad på att medvetet eller omedvetet smitta ner andra barn.

Mitt barn har en ovanlig allvarlig, sjukdom som gör att han är känslig för infektioner i luftvägana. (Dvs förkylning!) Jag är i samma sits som dig ang sjukt barn, all oro man ha, alla funderingar och tankar om olika symptom är tecken på försämring osv.

Du som verkar så mån om att tänka på många barn i andra fall, jag hoppas du håller lille gossen hemma!

Lycka till oavsett vad du är gör och hoppas han kryar på sig!!

2010-09-01 @ 21:01:25
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

jag tempade enbart för att han är LCH-barn. hade det varit Alvin hade jag inte ens tempat ;-) då hade jag möjligtvis konstaterat att ja, han känns lite varm och sen hade jag kollat på morgonen hur han mådde och om han kändes varm. Annars skickat till dagis ;-)



De flesta brukar inte ens notera att barnet är varmet om det mår bra allmänt och har så låg feber som 38 grader :-) skillnaden är att jag är hökmamma pga LCH, det är enda anledningen till att hans lilla feber ens blev upptäckt ;-)

2010-09-01 @ 21:26:33
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Mia

Hej hade gärna kommit på kalas med barnen=) synd de är så långt bort=(

Ska ni inte komma hit någonting? Skulle gärna träffat er =)

Hoppas Elmer mår bra i morgon.

Kram

2010-09-01 @ 23:49:02
Postat av: Anonym

Man skickar inte ett barn till dagis som man vet är sjukt!



Du kan ju faktiskt försöka ta lite hänsyn till andra.

Min mellersta dotter får alltid hosta och problem med andningen när hon är förkyld (sen håller detta i sig flera månader) så jag hade verkligen inte uppskattat om andra föräldrar skickade sina barn till dagis trots att dom vet att deras barn inte är friska!

Du får ju också lära dej ta lite hänsyn, det finns faktiskt andra sjukdomar än den Elmer har!

2010-09-02 @ 07:20:40
Postat av: Elenor

Hade varit kul men vi bor ju så långt bort :(

2010-09-02 @ 10:28:42
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Vaddå sjuk?



Jag vet inte alls att han är sjuk. Jag vet att han är snuvig och att han igår sen eftermiddag efter dagis hade en temp på 38,3 vilket knappt är feber på en ettåring.

2010-09-02 @ 10:32:14
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Elin

Beror ju lite på vad det är för dagis också och vad de har för regler.

Mina barn går på en allergiavdelning med infektionskänsliga barn, så är någon av oss snoriga så måste vi meddela dagis INNAN vi lämnar, så de kan meddela föräldrarna till de känsliga barnen, så får de ta ställning om de ska vara hemma eller ej.

Samt att vid alla sjukdomar ska de ha en extra frisk dag hemma, just för att inte smitta de känsliga barnen.

Men det är ett aktivt val vi gjort att ha dem på allergiavdelningen, så det är bara att följa reglerna, annars är det bara att söka nytt dagis i så fall.

Annars skulle du väl kunna ha han med till skolan om det bara är några lektioner du inte vill missa, om han skulle vara sjuk nån gång alltså :-)

2010-09-02 @ 12:05:31
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Fia

Men hur tänker du människa???? Är det bara Elmer med sin sjukdom som är intressant INTE andra barn som kan bli smittade? Mina barn får förkylningsastma som håller i sig i minst två veckor om dem blir förkylda, många många sjukhusbesök blir det för mediciner, sömnlösa nätter och lidande för barnen som har svårt för att andas, om folk ändå kunde visa hänsyn oftare så skulle inte mina barn vara sjuka så ofta, för det finns en del föräldrar som alltid skicka iväg sina barn även om dem är sjuka, dvs förkylda med feber på 38,3.....är man inte sjuk om man beskriver de symptom som du gör? Vad dåligt av dig, jag är ganska upprörd på föräldrar som dig som är så nonchalanta :( Tänker bara på sina egna barn och inte andras! :( Om dem ens tänker på sina egna!

2010-09-02 @ 13:59:51
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag skulle aldrig och har aldrig skickat honom till dagis med feber. han hade lite lätt feber igår, inte idag.



Hade jag inte varit en nojig person som tempar i onödan så hade hans 38,3 aldrig ens blivit upptäckt.

2010-09-02 @ 14:17:26
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Petra

hihi - håller med Carola - jag vill också komma på kalas ;-) vi får väl fixa en buss och åka ner hela gänget! Kram

2010-09-02 @ 15:57:58
URL: http://www.willvindesign.se/blog/
Postat av: Myrkryp

Haha, folk har för mycket fritid! Allt under 38 grader räknas i skolboken som feberfritt, den där 0,3-graden kan lika gärna komma av att han gått ett varv runt lägenheten och blivit yttepytte varm.



OM han skulle vara sjuk när du har ovanligt viktiga lektioner att gå på så kanske M kan vabba?

2010-09-02 @ 20:37:24
URL: http://myrkryp.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback