Läkaren på Sahlgrenska

Hudspecialisten från Sahlgrenska som kom och tog cellproverna på Elmer första kvällen ringde mig igår kväll. Det kändes faktiskt himla bra och trevligt. Inte alls så som man är van att det är i vården precis.

Hon hade egentligen inget speciellt ärende utan ville mest höra hur det går med Elmer, hur han mår och sådär. Hon sa att barnonkologen på Östra sjukhuset som ska göra vidare kontroller av Elmer nog kommer att höra av sig mycket snart med en kallelse. Eventuellt så kommer hon att vara med när vi träffar onkologen också.

Det kan även hända att hon kallar in Elmer för något test.

Hon är ingen expert på sjukdomen och kunde inte svara på om det här med Vattkoppor är farligt för alla som haft LCH eller om det bara gäller under en aktiv sjukdomsperiod. Jag hoppas på att Onkologen har lite mer svar på våra frågor.

Som vi fick veta i fredags har han hand om 3 andra med uppföljningar (de har en snäll variant av sjukdomen alla tre) men det lät på henne igår som att det egentligen bara är två tidigare barn? Ett par tvillingar som föddes för några år sedan.

Hon frågade också om det är okej att hon tar upp Elmers fall för kolleger osv eftersom det är så få personer som får diagnosen är ju varje fall intressant. Jag sa att det självklart är okej så kunskapen sprids. Jag hoppas ju att alla ska kunna få diagnosen lika snabbt som Elmer fick.

Kommentarer
Postat av: Lulu

Hoppas det är ok att jag frågar om Elmers sjukdom. Är LCH ett tillstånd som dyker upp då och då och försvåras med tiden eller är det på samma nivå hela tiden?

Pojken är jättesöt och ett jättegrattis till dig, nyblivna mamma! :)

2009-09-14 @ 12:03:04
Postat av: Beckah

Det kan bli så att det aldrig kommer tillbaka nu när hans prickar läkt. det skulle också kunna komma tillbaka när som helst och drabba antingen huden så som nu eller sätta sig någon annanstans. Det kan sätta sig vart som helst i princip. Omgången han haft nu verkar iaf vara självläkande (förutsatt att han nu bara har i huden, det vet vi inte ännu) men man kan få en variant som inte är självläkande också och då behövs behandling. Tex kortison, cellgifter eller strålning.

2009-09-14 @ 12:07:42
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: mia

härligt med engagerad vårdpersonal! och jätte bra att hon vill ta upp fallet så inga nyblivna föräldrar ska behöva vänta på en diagnos alltför länge!

2009-09-14 @ 16:34:08


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback