Detaljbilder, prickar och hår

Fräsch rubrik ;-)

Men det gäller alltså Elmer.
Han är ju då förkyld och har fått lite konstiga prickar i ljumsken/på höften (typ däromkring). Jag HATAR när han får prickar. Alla bebisar och barn får prickar lite då och då vilket är oundvikligt men jag är så jäkla trött på prickar på den ungen och så kan jag aldrig slappna av heller.

Nu inser väl jag också att det bör vara helt vanliga "virusprickar" som kommit av förkylningen men ändå så bara måste jag fundera över hans sjukdom varenda gång det dyker upp en prick. Undrar om det någonsin kommer att gå över?



Nu medan han varit sjuk har även hans navel blivit lite lätt irriterad och bråcket där under, som varit problemfritt i flera månader är nu väldigt utbuktande, som om hålet i bukväggen blivit större :-/ Ser inte så najs ut...

Så här ser det ut när han ligger ner:



Nu över till något trevligare :-) håret!

Exakt som med Alvin och Victor har det riktiga håret (inte babydunet alltså) börjat ta fart och växa vid 6-7 månaders ålder från att ha stått stilla i princip innan dess. Nu har det riktiga håret växt ut ganska mycket i bakhuvudet och jag kan fastställa 2 saker:

1. Elmer är inte alls på väg att bli blond :-) Han är i allra högsta grad ljust kopparfärgad och inget annat. Om sommarsolen ändrar detta vet jag inte men han äkta hårfärg nu är ljus koppar!

2. Elmer kommer att bli LOCKIG! :-D Det har jag misstänkt länge men nu är jag helt säker. Av två anledningar. dels det uppenbara alltså att håret lockar sig ju mer det växer och dels att hans riktiga hår är av väldigt grov kvalité och lockigt hår brukar vara grövre.

Hoppas hoppas hoppas detta håller i sig. Det skulle vara underbart med en lockig son (till) för det är ju så himla sött! Inom ett par månader så kommer allt detta synas MYCKET bättre för nu växer det snabbt.

Jag försökte fota det här men det är ju dööösvårt att få till...


Kommentarer
Postat av: Hannele - Mamma till Kevin & Gravid igen ♥

Grattis till specialpriset ^^, Såg på bloglovin att du var vinnaren :D 'lite smått avis är jag på dig må jag erkänna :D haha..men grattis iaf :D

2010-04-09 @ 01:08:49
URL: http://mammah.bloggplatsen.se
Postat av: gotteochvi♥ GRAVID IGEN!

grattis till priset från apoteket!!

2010-04-09 @ 07:47:24
URL: http://gotteochvi.blogg.se/
Postat av: Himmelohelvete-käringa från Värmland

Grattis till bloggpriset=)



Usch då ja det såg ju inte så trevligt ut vid naveln på han=( Du kanske skrivit om det tidigare men är det nåt som kommer växa bort det, eller gör dom nåt vid det??



Ha en bra dag



kram

2010-04-09 @ 08:00:15
URL: http://himmelohelvete.se
Postat av: Johanna

Precis såna prickar har Alex också haft, förkylningsvirus. Du behöver nog inte oroa dig för dom :).

Välkommen i hår klubben ;)

2010-04-09 @ 08:21:51
URL: http://johannasalex.blogg.se/
Postat av: carro

Opererar man inte navelbråck?



Gud vad bra att han inte blir blond! Kopparfärgat hår är vackert!

2010-04-09 @ 09:21:03
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar



navelbråck brukar rätta till sig själv. I något enstaka fall krävs operation men det är sällsynt. Dock kan det ta tid innan det rättar till sig.

2010-04-09 @ 09:52:16
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Egomamma-en vanlig mamma med en ovanlig bakgrund

Den där kopparfärgen har Lucas haft i hela sitt liv, men den har ljusnat lite för varje år, så jag gissar att han i slutänden är mörkblond-mellanblond, som sin pappa. Jag hade rödblondt hår som liten, alla älskade det, jag hatade det. Nu är jag tack o lov brunett. Samma var det med min mamma.. röd som ung, nu brunett.

Lustigt egentligen hur hårfärg (och även ögonfärg) ändras med tiden..



För att tillägga något helt irrelevant så vill jag ha hjälp att inviga min nya bloggsvarsfunktion, så kom och ställ en fråga du med! (Eller många) Jag svarar på det mesta.



Ha en bra dag, och oroa dig inte, prickarna är nog som du säger, virusprickar bara.

2010-04-09 @ 11:11:38
URL: http://egomamma.se
Postat av: Ajdins mamma

Hej, hej!

Vill bara tipsa dig om en tävling på min blogg. Jag lottar ut en personlig body/t-shirt till din plutt :) Du kan välja om du vill designa den med text eller bild :) Det vill du inte missa, va? Kika in vettja!



Ha en bra dag!

2010-04-09 @ 13:49:22
URL: http://chicmommy.blogg.se/
Postat av: L

sötaste hårfärgen! jag hade också navelbråck när jag var liten. dock inte riktigt lika mycket som elmer. det försvann mer och mer med tiden och helt borta var det när jag var kanske 13-14. då hade jag äntligen inåtnavel som "alla andra"...

2010-04-09 @ 15:14:46
Postat av: Yasmine El-Habiti

Eftersom du inte besvarat mig så får du en ny chans att göra det du var ju så fruktansvärt "tuff" i ditt svar om att vi får väl se vem som har rätt ang datainspektionen,



Jag har kontaktat Datainspektionen och undrar om det är tillåtet att publicera ett IP-nummer på en blogg. Ip-nummer faller nu mera under PuL. Personuppgiftslagen reglerar behandling av personuppgifter som helt eller delvis är automatiserade. En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras från en levande person. Att publicera ett IP-nummer på en blogg kan vara en behandling av personuppgift.



Publiceringar av personuppgifter på en blogg i löpande text är INTE tillåtet så länge det anses vara kränkande. För att avgöra om en behandling av personuppgifter är kränkande måste man göra en samlad bedömning av hur känsliga uppgifterna är, i vilket sammanhang de förekommer, för vilket syfte de behandlas, vilken spridning de har fått eller riskerar att få samt vad behandlingen kan leda till. Man får således göra en avvägning i det enskilda fallet där den registrerades intresse av en fredad, privat sfär vägs mot intresset av att publicera uppgifterna.



I dina fall där du hänger ut IP-nummer är för att häckla,kränka,håna och förlöjliga personen samt att få ihop en "gruppmobbning".



Jag tänker därför pröva göra en anmälan mot dina blogginlägg.



Observera att jag inte är "Barbro" "Märta" eller nu vilka dina ovänner är. Utan jag helt sonika tröttnat på att du verkar tro att du har så pass mycket yttrandefrihet att du står över lagen att få kränka andra människor.



Jag vill också tilläga att det är DU som är juridiskt ansvarig för det du publicerar i din blogg.



Väntar på svar, Hälsningar Yasmine El-Habiti

2010-04-09 @ 15:17:43
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

"yasmine"



Jag har inte sagt något om lagen. jag vet mycket väl hur lagen ser ut. det jag skrev var att datainspektionen skulle vara väldigt ointresserade av att jag lagt ut print screen på elaka kommentarer jag fått av personer som själva valt att skriva till mig, även fast jag då avslöjar deras IP.



Vem BRYR sig? det finns betydligt viktigare och intressantare saker för datainspektionen att lägga sitt krut på. Du är varmt välkommen att försöka "sätta dit" mig för att jag återpublicerar kommentarer som folk valt att skriva öppet till mig.



LOL :-)

2010-04-09 @ 15:39:48
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Malin

Tack Yasmine för ett vettigt och välformulerat inlägg! Äntligen någon som på ett sakligt och tydligt sätt lägger fram det jag många gånger tänkt skriva.

2010-04-09 @ 16:39:48
Postat av: Denise Ännu en mammablogg!

himla fin hårfärg han kommer att få!

Wilgot har ständigt pricakr han med, lite små jobbigt. Men förstår ifall du är trött på prickar!

2010-04-09 @ 19:17:30
URL: http://knoddenojag.blogg.se/
Postat av: Liah

Hej Beckahbitch!

Angående publicering av IP-nummer. Jag har samma uppfattning som yasmine. Inte heller jag är "Märta"; "Barbro" eller ngn annan av dem som kommenterar på det sättet.



Yasmine har satt ord på något jag tänkt. Jag har i tysthet kontaktat blogg.se - inte fått svar.

Inte alla bloggadministratörer tillåter publicering av IP-nummer. Om nu blogg.se gör det av någon anledning bör de svara på frågan varför.



Du har en öppen blogg. Alla svar behagar kanske inte. Men det är helt enkelt priset för blogglivet.

2010-04-09 @ 19:44:18
Postat av: Ida

Åh va härlig hårfärg, samma som min lillskit har ungefär! Skimmrar som koppar i solen! Underbart!

2010-04-09 @ 20:05:42
URL: http://1vuxen2barn.wordpress.com
Postat av: Camilla

Hej! Jag undrar om du inte kan uppdatera lite om hur det går för dig att "jobba bort degen", alltså tappa gravidkilona? Jag är så nyfiken, då man själv förhoppningsvis en dag sitter där och ska träna bort min egen deg :)

2010-04-09 @ 20:58:39


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback