Alvin mår ännu sämre :-(

Alvin är ännu sämre :-(

Han har skrikit till i sömnen flera gånger i natt och i morse vaknade han och hade diarré som vanligt. Han har feber idag och väldiga magsmärtor. Han hade så ont i magen att jag inte vågade ge Alvedon för säkerhets skull. Pratade med VC och fick en tid 10:15 men att jag gärna fick komma tidigare om han fick allt för ont.

Alvin bara låg och gnällde, skrek till ibland över ont i magen. Ja det var lite halvläskigt, nästan så jag började fundera på något akut, typ blindtarmsinflammation, det var därför jag inte ville ge Alvedon. Det här med Alvedonet har jag fått en massa kommentarer om förrut när jag skrivit att man inte ska skynda och ge Alvedon när man inte vet orsaken till smärtan. Fick då en massa skit från puckon som tror sig veta...! Idag fick jag medhåll av sköterskan på VC, hon tyckte det var helt rätt att avvakta med smärtstillande innan vi visste vad det var (sen sa läkaren exakt samma sak också!).

Hur som haver... jag ringde min syster Angelica som var snäll och körde hit och satt här med Elmer medan jag gick ner med Alvin. Visst hade jag kunnat ta med Ellebellen men det kändes som att Alvin behövde få vara själv med mamma. Han var RIKTIGT riktigt dålig. Aningens piggare på vägen i vagnen dock och så fick vi lite SOOOL.

Vi kom dit ca 09:50 eftersom jag tänkte att de skulle ta honom tidigare som lovat. Alvin grät, hade frossa, ont i magen och ville bara sitta i knät och sen ligga i vagnen och då somnade han. Tiden gick och gick och GICK. Vi hade ju inbokad tid 10:15 men icke!

Klockan 10:40-10:45 någon gång fick vi äntligen komma in. Jag fick förklara hela historien om att hans mage varit helt paj i flera månader med smärta och lös avföring osv. Berättade om fallet på dagis, hjärnskakningen, sjukhusnatten och sen tiden där efter, att han kräkts ungefär en gång varannan dag, varit trött, slö, gnällig, irriterad osv.

Berättade om att Crohns finns väldigt nära och även Langerhans cellhistiocytos. Diabetes typ 1 finns också, men ett par generationer bakåt. Glutenintolerans och komjölksallergi finns, såvitt jag vet, inte. Däremot finns laktosintolerans.

När läkaren skulle undersöka Alvin skrek han som en stucken gris (Alvin alltså, inte läkaren). Det gick knappt nudda magen så naturligtvis blev ju läkaren orolig och tänkte akut buk... jag sa att han ju har feber så all smärta blir ju lite förstärkt också + att jag inte gett Alvedon för säkerhets skull (bra tyckte läkaren).

Han ville skicka oss till akuten i Borås. Han sa att visst skulle det gå att ta ett stick i fingret och kolla snabbsänka och blodsocker men det är ju onödigt att sticka både i Skene och i Borås. Jag höll inte med utan tyckte att det är bättre att kolla först hur pass akut det är eller om man kan ta det lugnt så jag fick som jag ville och ett stick i fingret gjordes.

Vilken tur! Snabbsänkan var bara 8 och hb och blodsocker låg jättebra. Läkaren erkände att "så här i efterhand kan jag väl också säga att det var bra att provet togs"  (men jag är glad att det var åt det hållet att han var mer bekymrad än nödvändigt och inte tvärt om som det brukar vara) så det blev inget Borås och ingen akuten idag :-) men han ska såklart skicka remiss till Barnmottagningen i Skene som får kalla Alvin för att utreda det här med magen som han gått med sålänge.

Sen fick vi gå hem. Alvin hann med att vara liiiite pigg och glad i några minuter hemma och skrattade till och med tillsammans med kusin Tiger och så fick han såklart Alvedon.

Det har hjälpt föga kan jag säga. Han är jätteslö, har en tom blick, orkar inte prata, orkar inte vara uppe och nu sover han, vaknar till då och då och gnyr över magen. Han har fortfarande feber.

Det känns inget vidare det här och fortsätter det så får jag väl ringa in och höra om han inte måste kollas akut ändå, han ska ju inte ha så här ont i magen! Något är ju galet och blindtarmen MÅSTE inte ge en hög snabbsänka alltid så lite koll får man ju ha.

Well well, nu är det allafall taget ett första steg för att få utrett vad som står på med Alvin.

Just ja, kan ju berätta att dagis ringde sen också för att höra hur det var med Alvin. Egentligen ville hon inte prata i telefon men det har ju dröjt så länge så hon tyckte det var läge att ringa nu innan ledigheten. Jag fick en klarare bild av hur förra torsdagen såg ut och hur allt var, så det känns betydligt bättre. Rapporten är också skriven och ligger och väntar på att jag ska hämta den när Alvin kan återkomma till dagis.

Kommentarer
Postat av: Barbro.

Börjar tro att du lider av



Münchhausen by proxy



En undergrupp till detta syndrom är Münchhausen by proxy (på svenska även kallat Münchhausensyndrom genom ombud). Vilket innebär att personen i fråga inte själv utger sig vara sjuk, utan i stället framträder som ombud för någon annan som utan grund uppges vara sjuk. Då den sjuke, vanligen en förälder, använder företrädesvis sina barn som ställföreträdande sjukdomsbärare. Münchhausen by proxy, även kallat MBP, anses vara den mest dödsbringande formen av barnmisshandel som är känd idag.

2010-04-01 @ 15:20:01
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar



"Barbro" då ska vi inte gå in på vad jag tror att DU lider av.



Münchhausen by proxy är en ganska vidrig och allvarlig anklagelse. Jag borde inte ens godkänna din sjuka kommentar!



Det var förstås så att jag var på DAGIS förra veckan och skapade hans skada på huvudet och framkallade hans kräkningar också va?



Jag kanske rent av även skapat Elmers sjukdom?



Fan så jävla sjuk i huvudet du är! Men tack för den ingående förklaringen av vad MBP är :-D - något som ALLA vet. Typ som att förklara vad en förkylning är för något.

2010-04-01 @ 15:27:16
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Angelica

Usch och fy, inget roligt...:-( Hoppas att han snart blir bättre eller i allafall att ni kan hitta den "felande länken" så att det blir "ordning" på honom igen. Kram på er alla! och hoppas att ni får en fantastisk påsk!!!

2010-04-01 @ 15:29:25
Postat av: Lejonkvinnan

Vilka anklagelser som du får stå ut med! Du har ju faktiskt varit hos läkaren som konstaterat att grabben är sjuk suck



Jag hoppas verkligen att han kryar på sig snart, annars får du ju åka in akut, bättre en gång för mycket än en gång för lite!



Glad Påsk till er!

2010-04-01 @ 15:50:16
URL: http://lejonkvinnan.blogg.se/
Postat av: Angelica

...På riktigt "Barbro"...vad är det för fel på dig!!!Kanske inte är riktigt rätt ställe för dig att vara och få ur dig sådanna saker!!! HEMSKA människa! Kram på er igen Beckah!

2010-04-01 @ 15:53:48
Postat av: Geshiia - mamma till två pojkar

Ojojojoj vad är det Barbro sitter och säger..? visst att du är hypokondriker men detta var rent ut sagt elakt att skriva. :(



Jag hoppas de hittar Alvins fel, tyvärr verkar läkare visst lite sega på att hitta magfel, ja jag tänker på min Liam.. han har fortfarande problem men inget fel har hittats. :(

2010-04-01 @ 15:59:53
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: Annette

Men HERREGUD! Vad i h*lvete är det du skriver "Barbro"?

Många elakheter har jag läst här, men det här tar priset. Vilken anklagelse.



Rebeckah: Hur lång tid kommer det ta att få tid på barnmottagningen? Låter som att han skulle behöva kollas rätt fort.

Håller tummarna för er, och skickar en KRAM!

2010-04-01 @ 16:13:11
URL: http://www.annetteskriver.blogspot.com
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Nej vissa verkar inte ha någon som helst känsla för vad som är okej att skriva och inte. Det finns lixom gränser. För det är väl för smaklöst för att vara ett aprilskämt hoppas jag.



Annette; han sa inget om hur lång tid det kommer att ta att få en kallelse efter att han skickat remissen men om Alvin fortsätter som han gjort idag kommer jag att söka akut med honom i Påsk, eventuellt idag. Han mår inte alls bra.

2010-04-01 @ 16:19:30
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anneli

Men usch!!



Jag blir helt chockad av "Barbros" kommentar! Hur kan man komma upp med ett sådan grovt påstående?

Fy för sådana människor!

Upprörande är vad det är att skriva på det viset!!



Hoppas verkligen ni hittar en förklaring till Alvins magont. Lilla vännen! Det är bra Beckah att du är så observant. Lyssna inte på sådana som Barbro och de som utger sig för att vara "sjuksköterskor". Du känner förstås din barn bäst av alla.

2010-04-01 @ 16:21:18
Postat av: thile

Kramar om deg, en av de fineste mamma'r jeg vet om <3.

Først vil jeg si, godt du fikk info fra dagis.

Jeg mener du kan ikke gå og bekymre deg hele påsken om Alvin's helse, usch vennen. Det er fryktelig belastning på deg, godt du har en søster i nærheten<3.

Du er sterk, men nå bør du få hjelp, tycker jeg.

Barbro, hva er det?? Et monster???!!!!!

2010-04-01 @ 17:07:01
Postat av: Annette

Okej. Man vet ju bara att den kan ta en evighet med remisser när det gäller en annan, men man tycker det borde gå snabbare när det är barn och något mer akut.



Men ja, det verkar klokt att söka akut om han är så hängig.



Uppdatera hur det går, när du kan. Tänker på er!

2010-04-01 @ 17:09:24
URL: http://www.annetteskriver.blogspot.com
Postat av: Filura

Herre jisses, stackars stackars lille Alvin! Jag minns när Albin hade dessa symptom (dock inte lika allvarliga som din Alvin har), det tog 3 år innan dom upptäckte att han var glutenintolerant. Stå på dig, ge dig inte förrän du hittat orsaken till Alvins dåliga mage!



BARBRO!: SKÄMS, fy fan vilken tarvlig och töntig människa!

2010-04-01 @ 17:09:58
URL: http://www.mysfias.se
Postat av: me

Du lilla Barbro borde själv läsa på vad MBP innebär, för när du anklagar Beckah så här så gör du bara bort dig.



Elmer har e diagnoserad sjukdom, Alvin skadade sig på dagis. Hur förklarar du det med din lilla MBP-teori? Väntar spänt på patetisk förklaring.

2010-04-01 @ 17:16:43
Postat av: Himmelohelvete

Lille Kraken då=(



Jag har ju själv chrons/ulcerös colit och ofta eller nästa alltid är det ju blod i avföringen med då, och även slem. Har du sett något sånt? Kräkningarna isf borde ju vara pga smärtan i magen då. Men jag hoppas inte det är nåt allvarligt utan en jävligt envis magsjuka bara...vi får tro det bästa och hoppas på att lille fisen blir frisk snart!



Kram Beckah o ge fan i alla dumma kommentarer!



<3

2010-04-01 @ 17:38:53
URL: http://himmelohelvete.se
Postat av: Helena

Inte tror jag du lider av vare sig mbp eller hypokondri, du har nog bara en släng av vanlig mamma oro, för de allra flesta skenar fantasin iväg lite om man får symptom man inte känner igen, och speciellt om det finns sjukdomar som du nämner i närmsta kretsen. Hoppas ni får ordning på alvins mage, så ska han ju inte behöva ha det. Har du försten provat att ge honom proviva, det är ju bra för magen, och så finns ju även ett preparat som jag inte minns namnet på, men det marknadsförs av biogaia och finns på apoteket, probiotika av något slag är det iaf. Hälsofil kan ju bli fel om han nu inte skulle tåla mejeriprodukter. Blåbärssoppan från proviva fick jag rådet av 1177 att ge när vi fick vinterkräk.

2010-04-01 @ 17:40:36
Postat av: linjes

Barbro WTF?? dra nått gammalt över dig

2010-04-01 @ 17:41:43
Postat av: Anonym

Åk till akuten med Alvin. Du känner ju i ditt mammahjärta att något inte är bra - han är för trött och slut.

Till slut är det mammahjärtat som vet när det är illa.

Hypokondriker kan du vara nästa vecka när Alvins tillstånd klarlagts och adekvat behanling satts in.

2010-04-01 @ 18:34:55
Postat av: Karro

Det är väl allmänt känt att man INTE ska ge alvedon till någon som har magsmärtor!! Tur att du inte gett efter för alla människors dumma kommentarer. Magsmärtor är alltid något man ska ta allvarligt på och om man då ger alvedon försvinner dessa smärtor och det kan ju vara livsfarligt om det skulle vara något allvarligt. = Personen går mycket längre än vad som behövs innan man kan åtgärda problemet.

2010-04-01 @ 20:01:28


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback