Mer fläckar...

Vad än det är han har så gillar "det" inte varmvatten iallafall, det känns som att jag kan säga det rätt säkert nu. Idag i badet kunde jag se bleka röda fläckar över hela ryggen (helt släta). Jag har sett dem många gånger innan i badet men då har de varit så svaga att jag trott att jag inbillat mig typ. Nu kunde jag tydligt se dem (syntes bättre i verkligheten än här på bild). Ropade på Victor som fick komma med kameran.

Så nu fick jag äntligen bild på dessa fläckar! ...och varför var det så viktigt? Jo jag ville jämföra med gamla bilder på hans prickiga rygg från i höstas. Ryggen var den del som läkte sämst när det gäller hans medfödda LCH-prickar så jag ville jämföra och kolla så det inte var ärr från de prickarna som på något vis syns tydligare när han är varm i badet.

Det var inga ärr, prickarna sitter inte på samma ställen.

Värt att nämna är att medan han var fläckig på ryggen så var hans prick på axeln aktiverad och knallröd medan fläcken på benet var vilande. Detta trots varmvatten som den normalt sett inte brukar gilla. Jag vet inte om det beror på att det är gjort ett hål i fläcken nu eller vad det kan vara.

På bilden syns också en liten rund, ljusbrun ring - det är ärret från hans prov som togs när han föddes. Så kommer hans två provtagningshål i benet bli sen, om någon undrade.

Här kommer bilder på de bleka röda fläckarna:


Som sagt, man ser inte jättebra på bilderna eftersom blixten förstörde men jag tror att de flesta kan ana de röda fläckarna jag pratar om även om några kanske inte ser något alls?

Kommentarer
Postat av: Anna

Min son har torr-eksem som blir värre vid bad. Det syns i princip inget innan bad men efter (och i) badet blir fläckarna snabbt röda och lite upphöjda. Ser ut som det gör på Elmer. Tänkte att det kanske kan vara något sådant och inte något som är kopplat till sjukdomen? Bara en tanke som jag ville dela med mig av :-) Varmt vatten är ju en välkänd "trigger" för eksemhud och känslig hud, kanske är det så även för Lch?

2010-05-09 @ 22:32:23
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Tack Anna :-)Nej det är inget sådant. De är helt släta och icke-torra. Men jag förstår precis vad du menar för Alvin har problemhud med torrexem på vintern och sådär.Tack för svar och förslag iallafall.

2010-05-09 @ 22:34:55
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Fia

Lille Elmer kan vara lyckligt lottad som har en sån uppmärksam mamma som gör allt för att han ska få den bästa vården.Du kanske ska bli barnläkare istället för barnmorska???

2010-05-09 @ 22:48:29
Postat av: Matilda

Usch vad jobbigt det måste vara. När man bli mamma så oroar man sig för sitt barn det är normalt. äter h*n tillräckligt, får h*n lagom med sömn, rädslan man har för olyckor och psd. Och så har du en extra sak att oroa dig över. Minsta lilla prick måste ju vara jätte jobbig. Hur blir det sen i sommar med alla ev myggbett. Skriver inte så bra men jag hoppas du förstår vad jag menar. :)

2010-05-09 @ 22:52:27
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag är mer intresserad och påläst än vanligt folk brukar vara när det gäller alla möjliga tillstånd och diagnoser men inget är så itressant och roligt som graviditet, fosterutveckling, förlossning och kvinnohälsa så jag har inget sug efter att välja en annan inriktning :-)Men däremot blir det ju så att det mina barn har fångar mitt intresse så ja... jag är väl hobby-expert på en HEL DEL efter att ha varit mamma i 12 år och varit lika intresserad att söka information så fort det varit NÅGOT med barnen.Dessutom är jag ju hypokondriker så jag läser inte bara på om det mina barn (eller jag) HAR utan även ALLT de kanske eventuellt i värsta fall skulle kunna ha :-PDå hinner man samla en del genom åren... ;-)

2010-05-09 @ 22:54:34
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Matilda; sommaren går nog bra. Jag kan se skillnad på ett myggbet och "något okänt" :-) Men däremot är jag väl lite nojig att Elmer ska vara överkänslig mot insektsbett om han nu har Mastocytos. Men det är nog lugnt. Mygg har jag bara läst om något udda fall som haft besvär med. mest handlar det om getingstick och sådant.

2010-05-09 @ 22:57:30
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Emma

Nej jag var så inne på att hitta Eddie då eftersom min lillasyster tror jag gått iväg med honom och sen allt folk det blev bara kaos i mitt huvud... Bäst och hoppa i säng nu innan man ska upp igen ...

2010-05-10 @ 00:21:28
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se/index.html
Postat av: Emma

såg att vi köpt samma sol mössa till våra söner bara olika färg, och ja köpte i storlek 22 i skor eller vad Elmer har !! Dom mätte Eddies fötter tror dom var 11 cm så dom skorna vi köpte var 1.6 cm för stora och det behövdes till små barn då deras fötter växer så fort ...// Emma

2010-05-10 @ 00:28:19
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se/index.html
Postat av: Anonym

Lilla hjärtat.På ena bilden lyckligt busungeleende över påhittet att klättra upp till fönsterbänken - på andra prickig. Ja, prickarna syns. Som mamma ser du nog skillnad på prickar och prickar.

Så en sak: hann du ta upp hans blå-gråa hudnyanser som kommer och går vid läkarbesöket? Jag minns att du skrev om det - visade på bild också.

Bortsett prickarna verkar Elmer vara en mycket frisk liten pojke. Äter bra gör han också.

Du ammar - han har gott skydd i övrigt.

Jag skulle vilja säga något trösterikt, men du är nog så realistisk att inga flåshurtiga fraser hjälper. Alltså hoppas jag och kanske tusentals andra bloggläsare att Elmers variant är och förblir godartad.

2010-05-10 @ 05:55:03
Postat av: Petra

Blir han besvärad av fläckarna? Kliar det? eller dyker de bara upp - och sen försvinner/lugnar ner sig? Tycker du är smart som samlar så mycket kunskap du kan ;-)

2010-05-10 @ 06:19:36
URL: http://www.willvin.se/blog
Postat av: M i z c a

På mellersta bilden tycker jag man ser dom tydligt.. så du har rätt.

2010-05-10 @ 08:48:32
URL: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: sara - tävlingar, rabatter och en massa straffskatt.

Jag tror på torrexem, det har min son med.

Köp miniderm på apoteket och smörj vid varje blöjbyte i 3-4 dagar och sen morgon och kväll.

2010-05-10 @ 09:10:58
URL: http://kidzmode.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Tack för era svar <3Nej, han verkar inte ha besvär av detta utan tycks vara helt obekymrad när det händer så jag har svårt att tänka mig att det skulle klia.Hans problem med blodcirkulationen har jag pratat i telefon med hans läkare om men hon har inte träffat honom sen dess. Jag tog inte upp det med hudspecialisten vi träffade förra veckan för då var det fokus på Mastocytomet mest.Han har inte någon ny tid för rutinkontroll inbokad för vi skulle avvakta vad som sas nu när vi träffade hud. Han har ju gått en gång i månaden men vi väntar på att se om han kan börja glesa ut det nu eller inte.

2010-05-10 @ 09:14:56
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Sara; nope. Alvin har torrexem så dem kan jag mycket väl :-) men dessa är absolut inte som torrexem.Dessa är röda fläckar inuti huden, de går inte att känna på ytan, huden är lika slät och mjuk som alltid. Han har inga problem med torr hud utom på kinderna, där är han torr och röd.Dessa fläckar försvann när han steg ur badet och så har det även varit alla andra gånger jag skymtat dem.

2010-05-10 @ 09:26:08
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Tessan

Vad fiffigt att fotografera utslagen. Så gjorde en kompis till mig när hon tyckte att läkarna inte tog hennes sons utslag på allvar. Hon dokumenterade allteftersom de dök upp.

2010-05-10 @ 10:40:13
URL: http://www.krokkofin.blogspot.com
Postat av: L

vad är egentligen LCH? på vilket sätt blir man sjuk av det, vad är det som händer med/i kroppen?jag vet att du har länkat till mycket info men jag tycke det är svårt att grepp och det som står på engelska tycker jag är lite svårt att förstår.

2010-05-10 @ 12:21:54


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback