Får man dra nya vinnare?

En fråga om tävlingsvinnare;

Är det för mycket begärt att en vinnare i en bloggtävling själv håller koll på om hen vunnit eller inte?

Jag tycker personligen det är ganska rimligt. Jag tycker att det ska räcka att jag annonserar vinnaren i ett inlägg här i bloggen och skriver att hen ska maila mig. Sen kan jag vänta en vecka MAX.

Jag har aldrig behövt fundera för mina vinnare brukar då höra av sig (utom i ett fall men jag kollade såklart upp var hon tagit vägen genom att besöka hennes blogg och hon var iväg och födde barn :-P).

Men som nu... vinnaren i min senaste tävling. Jag kollade hennes blogg och hon har bloggat aktivt senaste dagarna (läs: deltagit i en massa nya tävlingar) men hon har inte orkat bemöda sig med att besöka min blogg för att se om hon vunnit.

Jag är inte speciellt sugen att maila henne faktiskt. Jag tycker att hon ska hålla reda. Det är det MINSTA man kan begära tycker jag. Är jag hård? Är jag dum om jag väntar en vecka och sen drar en ny vinnare om hon inte hört av sig?

Jag kollar alltid om jag vunnit, ibland tar det några dagar men skulle det gå en vecka så skulle jag tycka själv att jag får skylla mig själv om jag går miste om priset.


Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Geshiia - mamma till två pojkar

Jag håller helt klart med dig!Jag brukar skriva i vinnarinlägget (missade det dock i mösstävlingen där ännu inte vinnaren hört av sig) att vinnaren har tills ett visst datum att höra av sig efter det dras en ny vinnare.

2010-05-03 @ 12:09:27
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: Förvirrade Morsan

jag tycker absolut att man kan dra en ny vinnare om den som vann inte hör av sig!

2010-05-03 @ 12:15:29
URL: http://forvirrademorsan.blogg.se/
Postat av: Familjen Korb ♡ Blivande tvåbarnsmamma

Jag kollar alltid om jag vunnit i de tävlingar jag deltar i.

Dock meddelar jag alltid vinnarna med en kommentar direkt efter att jag publicerar tävlingsdragningsinlägget.Kram

2010-05-03 @ 12:16:22
URL: http://salkert.se
Postat av: Egomamma-en vanlig mamma med en ovanlig bakgrund

Jag förväntar mig att den som håller i tävlingen kollar in på min blogg och skriver en kommentar om jag vinner ALTERNATIVT mailar.. Är man med i många tävlingar så glömmer man ibland bort att slutdatumet är en viss dag, så det känns som lite lagom mycket "service" från den som har tävlingen att den ser till att den som vinner verkligen får veta det.. Jag tycker det ingår i konceptet när man håller i en tävling, att se till att informera sin vinnare.. Så gör i alla fall jag, jag både mailar och går in på ev blogg och kommenterar, bara för att vara säker på att vinnaren vet om det. Sen ok om den inte kollar sina mail eller sin blogg, fine.. Men då har jag gjort vad jag kan.

Allt annat än att informera känns taskigt tycker jag..

2010-05-03 @ 12:22:46
URL: http://egomamma.se
Postat av: Bodil

Ja, jag tycker att du är hård. Jag tycker att det är en självklarhet att man kontaktar sina vinnare, antingen via blogg eller mail. Om man däremot inte fått svar på ett vinnarmail på en vecka eller två, då tycker jag att det är okej att dra en ny vinnare.

2010-05-03 @ 12:27:33
URL: http://enmynta.se
Postat av: Malin

Jag tycker faktiskt att du som tävlingsgivare borde kontakta personen. Men skulle den inte svara inom en vecka (eller annan given tidsrymd) så kan du dra en ny vinnare.Visst är det bra att man själv håller koll på vem som vinner om man deltagit, men man kan också göra misstag. Att som den som håller i tävlingen kontaktar vinnaren ser jag som en självklarhet.

2010-05-03 @ 12:27:47
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

egomamma; jag tycker att man ska vara med i färre tävlingar om man inte ens orkar hålla ett så pass stort intresse att man kollar om man vunnit.

2010-05-03 @ 12:29:12
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Helena

Det var bra att du skickade en kommentar till mig när jag vunnit i din tävling annars hade jag aldrig vetat om det! Men det kan ju bero på att jag var och födde barn också =P Annars hade jag ju troligtvis sett det iallafall. Fick priset igår, tack för vinsten!

2010-05-03 @ 12:30:32
URL: http://minbloggpa.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Whut? Skicka mail OCH vänta 2 veckor? Tjena :-D hahaha jag har roligare saker för mig.Nu just den här gången så har jag ju inte sagt innan att jag förväntar mig att vinnaren håller koll så den här gången kommer jag ju få kontakta henne men i foertsättningen kommer jag att skriva ut det redan i tävlingsinlägget.2 veckor för att svara på ett mail? Nänä jag kan sträcka mig till 3 dagar. Först vänta 3 dagar, sen maila och vänta 3 dagar och sen efter 7 dagar dra en ny vinnare. Det tycker jag är fullt rimligt.

2010-05-03 @ 12:32:19
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Helena, va kul att du såg detta :-D det var ju dig jag menade. ja självklart så kollar man ju om det kan finnas en förklaring och i ditt fall gjorde det ju absolut det! Så i det fallet var det ju inga konstigheter :-)

2010-05-03 @ 12:34:22
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Linda

dom tävlingar som ja vart med i och vunnit har jag alltid fått ett mail om att ja vunnit, å så tycker ja det ska va!

2010-05-03 @ 12:34:35
URL: http://prinsessfrugan.blogg.se/
Postat av: Helena

Jag tycker att man bör hålla koll, det är ju vad man får göra om man spelat på travet eller köpt lott eller liknande, förutsatt att man inte har spelkort eller dyl hos spelbolaget. Men sen kan det ju ses som god service att den som håller i tävlingen meddelar i ett mail eller kommentar såsom på tradera med sina vinnarmail.

2010-05-03 @ 12:41:18
Postat av: Linda

Det är väl självklart att man mailar vinnaren och sen kanske ger den 3 dagar eller något att svara.

2010-05-03 @ 12:46:12
URL: http://miss-misschief.blogspot.com
Postat av: Jossan

De låter logiskt :-)

2010-05-03 @ 12:47:50
URL: http://lillafamiljenimovattnet.blogg.se/
Postat av: M i z c a

Känner mig klyven i frågan faktiskt.

Jag tycker det är god service och lite tävlingsanordnarens sak att meddela vinnaren, men om då denna person inte hört av sig inom en tidsradie så drar man en ny vinnare..Men, som du själv skriver kan det vara upp till den som tävlar att hålla koll själv och missar man det får man skylla sig själv. Men jag själv blir glad om jag får en kommentar/mail om att jag vunnit för ibland missar man helt enkelt det.På senare tid när jag haft tävlingar och dragit en vinnare så skickar jag en kommentar till vinnaren att jag avslutat tävlingen o att vinnaren skall gå in på min blogg för att se om det blev hen.

2010-05-03 @ 13:03:52
URL: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: Linda S

En enkel kommentar i bloggen är ju lite reklam för dig själv också. Folk ser att nån vinner och besöker kanske själva din blogg.Sen är jag lite objektiv för jag tror bara jag varit med i en tävling någonsin i en blogg ( i din willwin-tävling) och jag tycker nog att man ska maila/lägga en kommentar.

Tycker inte man behöver "Tävla mindre" för att man kanske inte hinner kolla alla tävlingar...Man har ju lite ansvar som tävlingshållare och för den produkten man fått som sponsring att tävla om.

Men det är bara min åsikt, smaken är som baken och åsikterna är säkert lika många som dina läsare.

Du får väl göra det som känns bäst för dig, det är ju din blogg.

2010-05-03 @ 13:04:12
URL: http://littledevils.se
Postat av: carro

Alltså dessa förbannade tävlingar... dem är urtrista!

Ställer man upp på skiten så får man hålla koll på om man vinner.

Dra ny vinnare eller varför inte ta vinsten själv.

2010-05-03 @ 13:09:26
Postat av: Erica S

Nä håller man en tävling ingår det att kontakta vinnaren anser jag. Visst försöker jag hålla koll men alla drar inte vinnare på en gång utan ett tag efteråt av olika skäl och är det mycket med ett mail? Finns väl anledning till att man ska lämna mail och bloggadress? Om man inte bloggat om tävlingen är det lätt att missa att man tävlat. Tävlingarna kanske INTE är det som är mest centralt i ens liv?Nä skicka ett mail/kommentar tycker jag.2010-05-03 @ 13:29:28
URL: http://flatcoated.bloggagratis.se
Postat av: Veronica - mamma till Theo

Självklart måste man själv hålla koll!

2010-05-03 @ 13:30:30
URL: http://www.virresblogg.blogspot.com/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Väldigt blandade åsikter :-D

2010-05-03 @ 13:31:59
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Carolina

Jag tycker att man ska hålla koll - jag själv kollar alltid om jag vunnit. När jag själv dragit vinnare brukar jag dock lämna en liten glimt om det i vinnarens blogg om hon/han har någon. :-)

2010-05-03 @ 13:43:07
URL: http://carolina1979.se
Postat av: Sara 20år & tvåbarns mamma

Eftersom du glömde skriva att man skulle hålla koll tycker jag nog att du borde kommentera på bloggen eller skicka ett mejl men annars är det ju helt upp till den tävlande att hålla kolla själv.

2010-05-03 @ 15:12:43
URL: http://neccin.blogg.se/
Postat av: MansonDust

Hm.. jag vet inte. Jag är också med i lite tävlingar men kan glömma av att titta på ca en vecka, för att jag fått för mig fel datum eller så. Jag tycker att man kan maila ett vinnarmail, sen är det vinnarns grej att svara.. Jag mailar i alla fall alltid ett mail till den som har vunnit. :)

2010-05-03 @ 15:45:08
URL: http://mansondusts.blogg.se/
Postat av: Tant Ulrika

Jag som håller i en hel del tävlingar ser det som självklart att jag kontaktar vinnaren genom mail eller i bloggen om de har en. Tycker att det är en så pass enkel o allt annat än tidskrävande/ besvärlig grej att göra. Om vinnaren då inte skulle höra av sig (har aldrig hänt) då skulle jag naturligtvis överväga att dra en ny lott.

2010-05-03 @ 16:44:27
URL: http://uj76.blogspot.com
Postat av: Egomamma-en vanlig mamma med en ovanlig bakgrund

Jag kan ju tillägga att jag inte deltar i så många tävlingar att jag inte har koll, det är inte så jag menade, men det känns som att det är en del i ansvaret för den som ordnar tävlingen?Jag tycker att om jag håller i en tävling och skriver ett slutdatum så är det mitt ansvar att dels avsluta tävlingen rätt dag och dels skriva ut vinnaren i min blogg, sen hoppa in till vinnaren och berätta att den vunnit och sen väntar jag på svaret, jag skrev i mitt vinnarinlägg att om personen som vann inte hört av sig inom en viss tid (tre dagar har jag för mig) så skulle jag dra en ny vinnare. Men då hade jag ju alltså kommenterat o mailat för att det skulle gå rätt till och ge vinnaren en rättvis chans.Men som någon sa, det är din blogg, dina tävlingar, du gör så klart som du känner är bra för dig :o)

2010-05-03 @ 17:07:36
URL: http://egomamma.se
Postat av: Linda

jag tycker nog att som anordnare för en tävling ingår det att kontakta vinnaren. Om man inte har lust att göra det bör man skriva i tävlingsreglerna att det är den tävlandes ansvar att kolla av om du vunnit och skriva när du drar vinnaren... Som någon skrev, en del drar sina vinnare flera dagar efter en tävling är slut. Jag är med i en del tävlingar men har inte tid att gå in överallt och se om jag vunnit när typ hälften av tävlingarna inte har en vinnare förrän nån/några dagar efter tävlingen... Men skriver du i reglerna at tdet är upp till tävlande att se efter så är det en helt annan sak. Väldigt många olika åsikter här såg jag=)

2010-05-03 @ 17:37:20
URL: http://www.lindisen81.blogspot.com
Postat av: jojo

Visst borde man hålla reda på sina tävlingar men man kan ju faktiskt glömma man är ju trots allt mänsklig. Maila säg att personen ska höra av sig senast ett X antal dagar annars dras en ny vinnare.

2010-05-03 @ 19:53:19
Postat av: Lindet

är så lätt att lämna en kommentar eller skicka ett mail till personen som vunnit så jag gör då det till mina vinnare och det är väll trevligt att få lämna ett glatt besked så det gör jag så gärna så=)

2010-05-03 @ 19:54:58
URL: http://lindet.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag tycker du ska låta bli att anordna tävlingar om du tycker det är så jobbigt....

2010-05-03 @ 20:11:43
Postat av: Sophie

Jag brukar skriva ett grattisinlägg i min blogg och samtidigt skicka ett vinnarmail till den som vinner. :) Men skulle inte personen höra av sig alls då kan man ju inte göra så mkt... då tycker jag man kan dra en ny vinnare.... hur länge man bör vänta vet jag dock ikke. ;)

2010-05-03 @ 21:40:53
URL: http://flerbarnsmamma.se
Postat av: Sara - Ensamstående mamma

Jag tycker faktiskt att den som anordnar en tävling ska meddela vinnaren via mail. Och får man inget svar från vinnare på ca 1 vecka, då kan man dra en ny vinnare.

2010-05-03 @ 23:00:49
URL: http://dolphin.blogg.se/
Postat av: alexandra

jag tycker absolut att man kan dra en ny vinnare.. jag går alltid in några dagar i rad och kollar om jag har vunnit i de tävlingar som jag deltagit i.. nån måtta på det hela får det ju alltid vara..

2010-05-04 @ 07:48:19
URL: http://www.axdal.se
Postat av: Lina

Jag tycker självklart att man som arrangör av tävlingen hör av sig till vinnaren och säger 'Grattis, du har vunnit tävlingen i min blogg'....

Jag är nästan aldrig med och tävlar i bloggar, men den gången jag faktiskt vann så fick jag till och med ett sms om att jag hade vunnit =)

2010-05-04 @ 08:18:50
URL: http://pupplina.blogg.se/
Postat av: Nikita

JA det är mycket begärt av dig att mena att alla de som deltar i dina tävlingar ska hålla koll. du kan ju inte räkna med att alla som tävlar hos dig är återkommande läsare i din blogg.

jag tycker det är den som ordnar tävlingens skyldighet att kontakta vinnaren via mejl eller en kommentar på dennes blogg och om sen denne inte hör av sig efter en viss tid DÅ är det ok att dra en ny vinnare.

2010-05-07 @ 12:34:42
URL: http://nikital.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Jag tycker att man kan skicka iväg ett mail eller kommentar till vinnaren. Jag brukar kolla om jag har vunnit men ibland kan det gå några dagar av olika orsaker och det är ju inte i alla tävlingar som vinnaren dras med en gång. Hör inte vinnaren av sig därefter tycker jag absolut att man ska dra en ny - men då blir det ju ännu viktigare att du kontaktar den nya vinnaren, jag har tex markerat denna tävlingen som avslutad nu när jag kollat att jag inte vunnit och skulle därför inte ha någon anledning att kolla igen...

2010-05-07 @ 22:31:23
URL: http://pernillastavlingsblogg.blogspot.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback