Barn dör av LCH...

Urk! Trötter idag! Fastnade vid datorn inatt och grävde ner mig i sorgligheter. Lätt hänt. Satt och tittade på allt jag kunde hitta om Langerhans cellhistiocytos (LCH) och Mastocytos. Barn som faktiskt har väldigt ont av sina sjukdomar eller till och med dör. Det gör mig så jävla ledsen! Men även tacksam såklart, tacksam för att Elmer fått ha turen att ha så milda former av sina sjukdomar.

LCH är ju bara en form av Histiocytos. Det finns flera men LCH är den vanligaste (1 på 200.000 ca). Den näst vanligaste är HLH (1 på miljonen typ) och den är oftast mycket farligare och mer svårbotad. sen finns några till men de är så ovanliga att det inte finns några direkta siffror.

Här är en film om Histiocytos, se den:En bit in i filmen visar man upp några av alla de barn som inte finns med oss längre, de som förlorade kampen mot LCH och HLH.


<3 Vila i frid små hjältar <3


Ett av barnen, Aamari, fick sina vingar i början av det här året.
Jag följde hans kamp medan han ännu levde, genom föräldraforumet som finns på Histio.org. Aamari föddes precis som Elmer med LCH-prickar i huden som först läkte så fint och allt såg jättebra ut men till skillnad från Elmer så fick Aamari inte fortsätta att vara frisk. När han var några månader gammal kom sjukdomen tillbaka i full kraft och hotade hans liv. Sen levde han i en enda lång kamp i ungefär 1,5 år tills han slutligen somnade in. Tänker på dig Aamari! <3 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Åh, vad ledsen jag blir när man ser deras söta ögon och vet att dom inte finns mer...<3 <3 <32010-05-09 @ 12:26:44
URL: http://johannasalex.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback