Klarhet, frustration och ilska!

Nu har jag översatt Elmers ALP 87 µkat/L till U/L och om jag gjort rätt blir det en bra bit över 5000 (!). Googlar man på det så är det ganska lugnande faktiskt. Grejen är att det är så sjukt högt att det inte finns. Äkta förhöjningar är inte SÅ höga, det går inte hitta knappt. Eller jo, det går att hitta någon enstaka (jag har hittat EN) luddig källa som menar att barn ibland utan anledning kan få så här EXTREMT höga värden på ända uppåt 7000 U/L (typ 115-120 µkat) utan att man kan förklara det, men efter ett halvår brukar värdet se bra ut igen. Man kan bestämma detta genom att titta på isoenzymerna för det var något speciellt mönster blabla (fattar halv sju) och ja, det är ju det provet man tog på Elmer nu igår så det är ju det man nu ska kolla i hans blod.

Det låter väl ganska troligt att det är detta som hänt med Elmer.

Men jag bara måste gnälla för vet ni vad? Jag tycker det är helt JÄVLA SJUKT att detta skulle hända precis just Elmer som faktiskt har en stor risk att utveckla sjukdom i just lever, skelett och tarmar (som är de tre grejerna man tänker på när det gäller ALP).

Dessutom att det händer precis just nu när utglesningen av läkarbesöken till var tredje månad äntligen skulle bli av. DÅ händer detta. Så orättvist och så ONÖDIGT och så ...OSANNOLIKT, faktiskt! Vad är ODDSEN lixom?! Av alla barn så skulle detta hända Elmer?! Han som redan har en, mest troligt TVÅ väldigt väldigt ovanliga sjukdomar.

Okej för att det är trevligt att vara speciell och unik men för fan ...inte på det här sättet!

VARFÖR just Elmer? Det är så sjukt osannolikt så man tror ju inte det är möjligt! Men å andra sidan så var det ju redan sjukt osannolikt att ett och samma barn skulle ha både Langerhans cellhistiocytos och Mastocytos men ändå verkar han ha det. Det är så osannolikt så han inte kan ha det - ändå har han det. Han föddes med en MINST sagt märkvärdig hudkostym!

Ett värde på tex 20-60 hade egentligen känts läskigare för då hade det talat för någon malignitet men ett så här jättehögt värde som 87 är lite FÖR högt. Så där så att det nästan måste handla om det där ofarliga, märkliga som ibland inträffar utan förklaring hos en del barn.

Jag hoppas och tror på det nu, men är samtidigt väldigt förbannad över att detta händer. Det är ju trots allt så osannolikt att det inte ens kan hända - och ändå händer det ...min Elmer!Väääärldens sötaste Elmer!

Kommentarer
Postat av: Egomamma.se

Visst ska vi hoppas att det är sådär som du skriver, att det kan vara en förhöjning "utan bakgrund" men man ska väl inte vara för optimistisk (och riskera att känna sig backstabbad när resultatet väl kommer) utan ha kvar insikten om att han faktiskt KAN ha en tredje sjukdom.. Gud förbjude!För din egen skull, utgå från det värsta. Då kan det bara bli bättre..

2010-05-27 @ 18:20:13
URL: http://egomamma.se
Postat av: Malin

Hoppas verkligen att allt är som det ska med gulliga Elmer.Tänkte lite så här, att det är ju inte så ofta man tar blodprov på barn som man tror är friska så det kanske är fler än man tror som får såna här höga värden, utan att man någonsin får reda på det... Men eftersom Elmer är så noga kollad så märker man allt. Han kanske hade haft så här om han hade varit fullt frisk också med då hade det aldrig upptäckts... Oj vilket svammel det blev, men jag hoppas du förstår hur jag menar..:-)Hoppas verkligen att du får släppa det här snart och få lite lugn och ro!!Kram

2010-05-27 @ 18:23:22
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Egomamma; ja jag vet :-) ingen risk att jag slappnar av här inte :-P men jag kan ju se själv vad som verkar mest troligt och i vilket fall så är det ju så osannolikt och orättvist oavsett om värdet är högt pga sjukdom eller bara en tillfällighet (om det inte beror på LCH då för det är ju inte så osannolikt).

2010-05-27 @ 18:26:03
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Petra

Elmer får ju bra vård och det är huvudsaken ;-) man undrar ju nu hur många barn som kan ha/ha haft för höga värden utan egentlig anledning men som man aldrig märkt för de har inte "varit i vården"?Intressant... ska du få besked på måndag?Kram

2010-05-27 @ 18:37:28
URL: http://www.willvindesign.se/blog/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Nä det är nog inte klart på måndag men jag skulle ringa på måndag för då kan de nog ge besked om hur långid det kommer ta :-)

2010-05-27 @ 18:39:32
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Trulsa

Vad många fina tänder han har nu :)Det är ju iallafall tur att de kollar upp allting så bra... Men man tycker kanske att de inte skulle stressa upp dig så mycket över det som de har gjort och faktiskt kunnat informera om att det är för högt för att kännas realistiskt...

2010-05-27 @ 19:35:54
URL: http://trulsa.blogspace.se
Postat av: Linda W

ja men det måste ju vara så här. Osannolikt höga värden. Jag håller tummar och tår. och visst fasen är det orättvist att det ska hända just Elmer! det räcker nu

2010-05-27 @ 19:37:00
URL: http://lindalake-wallberg.blogspot.com/
Postat av: C

Det kan ju vara så att fler barn har så höga värden utan att ett prov tas? Det kanske inte är så våldsamt ovanligt med höga värden hos barn? Bara att de med i övrigt friska barn inte får reda på det.

2010-05-27 @ 20:36:01
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Vad har gett dig uppfattningen att jag tror att det är ovanligt att barn har ett så högt ALP?Det har jag väl aldrig påstått. Men det är ovanligt att man ser dessa höga värden och det är DET jag skriver om.

2010-05-27 @ 21:03:10
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Johanna

Vilken soppa allt detta. Lider med dig. håller alla tummar och tår för super Elmer <3

2010-05-27 @ 22:35:29
URL: http://johannasalex.blogg.se/
Postat av: Petra

Då hoppas vi på mer, bättre besked på måndag... (jäkla helger...) Kram

2010-05-28 @ 07:22:17
URL: http://www.willvindesign.se/blog/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback