Trevlig traderare

Fick detta mail från en traderasäljare (som jag vunnit en flytväst av)  i lördags kväll den 20 juni:
" Hej IGEN!
Väntar fortfarande på din betalning, Får jag inte den innan måndag eller mail om att den är på väg så blir det förstås NEGATIVT omdömme.
Tråkigt, men man vill ju inte någon annan ska råka ut för detta.
Ha de bra  Hälsn ***"


Jag svarade förvånat och irriterat morgonen efter, när jag läst mailet:
"Jag satt och funderade på att ge negativt omdöme jag också EFTERSOM JAG BETALADE DEN 10 JUNI!
Kolla bättre innan du skickar sådana här mail och ta och skicka MIN flytväst istället!!!"


På kvällen när jag inte fått svar så skrev jag igen:
"Svara gärna..."


Idag på eftermiddagen måndag den 22 juni fick jag svar:
"Självklart ska jag svara (hade även varit bra om du skickat mail om att pengarna är överförda , Vilket jag skriver i traderas vinnar mail).
Men nu har jag letat reda på insättningen och jag skickar DIN flytväst idag..."

Jag svarade på direkten:
"Allvarligt talat?
På vilket sätt tycker du att DU har anledning att vara otrevlig? vad fasen har JAG gjort för fel?
 
Jag betalade auktionen som jag vann. Visserligen något sent. Den gick ut på kvällen den 4:e och jag betalade den 10:onde. Inom en vecka kan jag tycka är rätt rimligt. Du ställer krav på mig att jag ska maila dig och berätta om det tydligen? Varför kan du inte bara öppna din internetbank och läsa 254 kr - Beckah82?
 
Jag väntar och väntar och väntar. Säger inget utan bara väntar snällt. Sen, 10 dagar efter jag gjort min betalning så skickar du ett hot om negativt omdöme?! Smart att kolla sitt konto FÖRST om det möjligtvis inte fanns en inbetalning märkt Beckah82?
 
Jag svarar tillbaka syrligt (SJÄLVKLART!) och får inget svar på  nästan 2 dagar. Sedan äntligen får jag ett svar, som inte alls innehåller de 1000 ursäkterna man hade kunnat vänta sig utan bara ytterligare otrevligheter?! Där du skyller det hela på mig?! Du skriver att du ska skicka idag, så tidigast kommer jag få flytvästen imorgon, den 23 juni. En flytväst jag betalade den 10 juni...
 
TREVLIGT! GLAD sommar på sig"


Jisses lixom ...vad är det med folk?!


Kommentarer
Postat av: mitha

shit vilket pucko...man slutar aldrig att förvånas!

2009-06-22 @ 20:52:01
URL: http://www.himmelohelvete.se
Postat av: Iris

Men varför skickade du inte ett mail då om att betalningen var gjord, så som hon ville?



Jag vill också att man skickar mail om att betalning är gjord när jag haft auktioner ute, jag har ingen anledning att kolla mitt konto annars och sitter inte och gör det i tid och otid.



Men nog fan borde hon kollat ändå innan hon skickade ett surt mail till dig, det håller jag med om.

2009-06-23 @ 07:42:41
Postat av: Beckah

Säljare som inte kan bemöda sig att skricka ett riktigt vinnarmail till mig utan använder sig av traderas automatiska vinstmail ska inte förvänta sig att jag orkar bemöda mig med att skicka dem ett mail heller.



Javisst är det så att det då kan ta längre tid, eftersom hon kanske inte kollar kontot lika ofta men med tanke på att hon hade fler auktioner som gick ut samtidigt så känns det rätt märkligt att det aldrig kollades och även om jag hade skickat ett mail så hade hon ju ändå varit tvungen att kolla kontot.



Hur som haver. Om man nu sitter 16 dagar och väntar på en inbetalning kanske man kunde ha så pass med hjärnceller att man tar och kollar kontot efter 16 dagar istället för att UTAN att kolla kontot bara ta och skicka iväg ett hot om negativt omdöme. Vad som helst kan hända med ett mail. det kan komma bort. man har skyldighet att kolla sitt konto.



Jag skriver alltid till mina köpare att de gärna får skicka ett mail men inte fasen ställer man det som krav, då är man ju knäpp.



Sen den andra delen. Hon hotar med att sätta negativt på måndagen om hon inte under helgen får betalning eller mail om betalning. jag mailar men får inget svar förrän måndag eftermiddag. inte speciellt trevligt det heller att jag inte fick veta om hon sett min inbetalning utan väntade på att få det där negativa omdömet istället.



Hade jag varit i hennes skor hade jag skämts ihjäl och bett tusen gånger om ursäkt. Att försöka skylla allt på min köpare är det sista jag skulle göra lixom.

2009-06-23 @ 07:55:51
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Mia

knappast att du hade bett om ursäkt om du skulle ha varit i hennes sits! Du hade antagligen tyckt att det var hennes fel precis som hon gör, nä så ödmjuk är du inte men visst är det ngt du bör strävar efter!

2009-06-23 @ 08:56:50
Postat av: Kristin

Det är just på grund av sånt här som jag inte orkar med tradera. Vissa är helt galna, en gång syndes en inbetalning på onsdag morgon på mitt konto och på onsdag kväll hade jag fått ett mail om att köparen verkligen hoppades att det fanns en förklaring till att hon inte fått sin vara... Hm.

2009-06-23 @ 10:20:57
URL: http://winnertaco.blogg,se
Postat av: Madde

Hej. Förstår att du förmodligen har fullt upp 3 barnsmamma och så. Men hade för mig att du hängde på tradera. Brukar sälja där ibland, lite i omgångar har nu råkat ut för en köpare som jag redan från börja fick lite ont i magen av så att säga. Hetsig som fan och krävde få varan skickad samma dag h*n vann den osv. Skickade en dag senare. Har nu fått 2 veckor sen betalning och skickande och h*n hör av sig och påstår att den inte funkar. Symaskin, den funkade jätte bra här hemma. Tänker om DHL varit ovarsamma. H*n ska kolla den på service och de är ju bra, men om den inte funkar vill h*n skicka tillbaka den, jag skrev i produktbeskrivningen att jag inte vill ansvara för DHL's slarv. Om det nu ändå är dom som skadat maskinen, ska jag ta tillbaka den trots detta? Har du varit med om liknade? Vet inte riktigt vart man ska vända sig förstår om du inte har tid att svara men skriver ändå i fall att. Tänkte att jag förlorar mer på att ta tillbaka varan då frakten kunde fick betala var 149:- min kommer dock bli mer iom att tradera har avtal med DHL. Så tänkte om jag ska låta köparen få maskinen men betala tillbaka säljarens pengar om det nu inte funkar. Känns som jag behöver råd av någon kunnig. Har du inte tid att svara har jag full förståelse för detta. MVH Madde

2010-07-27 @ 00:02:19
URL: http://www.saramadeleine.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback