Pampers skickar förmaningar...

Alvin fyller två år på söndag och är helt dagtorr sedan en tid tillbaka som mina trogna läsare vet. Idag fick jag nyhetsbrev från Pampers i mailen. De skrev mycket om potträning och vikten av att inte stressa bort blöjorna.

"INVÄNTA RÄTT TIDPUNKT Bara för att ditt barn fyllt två år, betyder inte det automatiskt att hon eller han är tillräckligt stor för att saga adjö till blöjorna. Många barn visar inget intresse för pottan eller toaletten förrän de blir tre år, medan andra tar varje tillfälle i akt att få ta av sig blöjan redan innan den andra födelsedagen. Varje barn är en individ med ett eget utvecklingsschema. Om du känner press från släktingar, dagis eller andra föräldrar att börja potträna tidigt, ska du veta att om man forcerar potträningen för ett barn som inte är moget, kan det i bästa fall vara slöseri med tid men i värsta fall motverka sitt eget syfte. Det kan nämligen få ditt barn att undvika pottan i månader! Var uppmärksam på tecken från ditt barn att hon eller han är redo, och introducera pottan gradvis genom att prata om den, läsa böcker om att gå på pottan och leka att barnet sitter på pottan. När du tror att det är dags, engagera och förbered dig. Du behöver minst en potta hemma, någon sorts potta att ta med när ni är borta och mycket ombyteskläder. Du måste också komma ihåg att påminna barnet ofta den första tiden utan blöja. Även om barnet är tillräckligt gammalt för att tala om när hon eller han behöver kissa eller bajsa, kommer hon eller han kanske inte alltid hinna iväg till pottan och dra ned byxorna innan det är för sent!"

De verkar tro att Alvin föddes med blöja på sig?  *förvirrad*  med tanke på att de menar att det är ett steg i ett människobarns utveckling att kunna klara av att vara utan den?

De menar att man ska börja med potta TIDIGAST vid 2 års ålder. Personligen tycker jag det är oerhört sent. Även om man inte tänkt sluta med blöjan så är det väl ändå väldigt sent att ta fram pottan först nu? Jag tycker det normala är runt 1 år snarare (det som verkar vanligast och mest vettigt för icke-EC:ade barn).

Alvin började med potta när han var 8 månader. Pampers måste ju tycka att jag är helknasig antagligen. Ännu värre att han redan är torr nu när de skickat ett så fint mail till mig om hur jag ska vänta och lalala.

De lyckas dessutom kalla potträning vid 2 års ålder för TIDIGT och hotar i princip med ett nästan garanterat misslyckande om man börjar vid två års ålder REDAN, om inte barnet typ själv ber om att få köpa en potta och sluta med blöjor  :-/ 

Det blir lite löjligt när en blöjtillverkare ska försöka få folk att vänta så länge som möjligt med att ta bort blöjan känner jag *suck*




För den som är intresserad av sanningen så finns det en kanonbra artikel här:
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/barn-blir-torra-allt-senare-1.647096

Atrikeln tar upp problemet med att barnen i Sverige blir torra senare och senare och att bebisar egentligen är "mogna" redan runt 5 månaders ålder. åtminstone är de helt klart redan då medvetna och kan signalera att de är nödiga.


Läs gärna :-)

Kommentarer
Postat av: Jessica

Det är väl inte så konstigt,då säljer dom ju bara mer blöjor ju mer 2 3 4 åringar som har blöja

2009-07-01 @ 12:12:18
Postat av: Madeléne

När jag läste den texten så tolkade jag det mera som att det faktiskt är så att det är vanligt att börja vid två år och inte att man som tidigast får börja då, och sedan när man börjar att man ska ta det i en lugn takt..



Det är väll bara att vara glad övver att din lillkille redan är färdig med den biten=)??

2009-07-01 @ 14:31:23
URL: http://whoismadelene.blogg.se/
Postat av: Ariella

Hej!

Så klar de vill att barnen ska ha blöja på sig så länge som möjligt, då säljer de ju mer :)



Å andra sidan är alla barn olika som du vet. Känner barn som var torra tidigt, andra sent. Jag tror på att lyssna på barnet. Erbjuda potta och leka fram det, oavsett ålder. Är de redo så är de, oavsett ålder.



Kram



2009-07-01 @ 18:06:23
URL: http://www.busfamiljen.com/wp
Postat av: Mia

Alla barn är olika om ett barn gör det senare än din son betyder det INTE att det barnet är sen i utvecklingen.

4år är för gammalt absolut men en 2-åring-3åring, bara föratt din son är mogen så är han kanske sen med ngt annat, brukar vara så. När spädbarnet är 5mån känner dem av att dem behöver kissa står det MEN dem kan iaf inte uttrycka det eller gå dit alltså INTE mogen att gå på pottan. Hur ett spädbarn upplever det när dem är kissignödig vet dem inte då dem INTE kan formulera sig, men bra att din son kan det! ALLT man läser på nätet ska man kritisera visst hittade du ngn nu som gav stöd åt det du tycker men det finns säkerligen psykologer som är av andra erfarenheter!

2009-07-01 @ 19:58:14
Postat av: Frida

Hej!

sonen är nu ett och ett halt år och jag känner att det är dags att börjar introducera pottan. Ska ha barn snart igen så det vore skönt om han iaf sett en potta då nästa bebis tittar ut ;)



Tänkte om du kunde komma med lite tips då jag är helt grön på det här området. Har försökt via pottan och göra det till en lek att han ska sitta där men han verkar inte så intresserad. Så några tips på hur jag sak gå tillväga för att få sonen blöjfri mottages tacksamt :)

2009-07-01 @ 21:44:33
Postat av: Karin

Ja håller med Ariella. Såklart Pampers inte kan förespråka att barn ska pott-tränas från 1 år. De skulle väl må bäst om barn slutade med blöja lagom tills de börjar skolan. Då hade de tjänat ännu mer än vad de gör idag... :-P Tycker det är bra att barnet pott-tränas tidigt. Att slippa blöjan är ju skönt både för barnet och föräldrarna.

2009-07-01 @ 22:51:16
Postat av: Beckah



Frida; om du klickar på kategorin "Alvin slutar med blöja" så står där hela våran "resa" om du läser nerifrån och upp. Kanske finns något tips där :-)

2009-07-01 @ 22:52:59
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Lina

Haha. Var min spontana reaktion över det där mailet. Ja, vad säger man. Pengar, pengar, pengar...

2009-07-01 @ 23:19:55
Postat av: Hippiemamman

Ja, det är illa, illa! Att just Pampers gör det är väl ingen överraskning, men det är dumt att många andra "experter" i tidningar osv. är av samma åsikt.



Själva har vi kört med rutinpottning sedan 3 månaders ålder och vid 18 månader satte vi igång med blöjfritt hemma. Nu har det gått 2,5 månader och hon har bara blöja när vi ska vara hemifrån länge eller när vi är hemma hos andra. Det sker 1-2 "olyckor" per dag, men i övrigt säger hon till när hon vill gå och allt fungerar jättebra.



Jag menar inte att man ska "tvinga" sina barn, men ärligt talat så är många föräldrar alldeles för mesiga tycker jag. Av med blöjan, på med underkläder och byxor och se hur lång tid det tar innan barnet börjar föredra pottan/toan framför att kissa på sig. Många stressar ju ihjäl sig med att vänja till mat, men att föreslå pottan innan 2-3-årsdagen...det är tydligen konstigt. :-/

2009-07-02 @ 13:00:07
URL: http://www.hippiemamman.wordpress.com
Postat av: Johanna M

Klart pampers vill sälja blöjor. Självklart ska man inte tvinga barn att gå på potta, men de bör ju få bekanta sig med en. Det är en helt annan sak.



Signe är nu 2 år och 2 månader och var inte så intresserad av att gå på pottan ett tag. Men hon blev torr på fyra dagar när jag satte på henne trosor istället för blöjor...



Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback