Dagens FL

Som höggravid själv blir man kanske lite extra irriterad när man läser sånt här men ja, jag tyckte det var riktigt svinigt.

En ordentligt höggravid tjej med mindre än 60 dagar kvar (som alltså kan ta ut föräldrapenning och vara hemma från nu) jobbar fortfarande och sliter allt vad hon kan för att familjen ska få in några extra kronor.

Det börjar bli vansinnigt tungt nu sista veckorna på jobbet så hon säger uppgivet till sin sambo för att få stöd:

"Jag orkar verkligen inte jobba mer nu" och hans svar blir "nä, vem fan orkar jobba?! Men det måste ju göras".

*Rysa* som om det skulle vara samma sak att en vuxen frisk karl går till jobbet! FNYS! Tänk om alla oförstående karlar kunde skickas på en obligatorisk utbildning "Så tar du hand om din gravida älskling" eller något...

Kommentarer
Postat av: Emma

Jag kanske är dum, men jag ska jobba in i det sista har jag planerat. Man kan väl jobba några få timmar om dan iaf? Inte bara sitta hemma och ha tråkigt.

2009-08-04 @ 18:20:44
URL: http://www.metrobloggen.se/emma198
Postat av: Beckah

Lätt att säga NU Emma :-) vi får väl se om du blir bortskämd med en superlätt graviditet eller om du får ont och plågas som många av oss andra ;-) du lär ju slippa en bautastor mage iaf så det är ju positivt :-)Sen beror det ju på vad man jobbar med också, förrutom allt det där hur man mår. Men det är ju bra att du vill försöka jobba länge, det är ju det bästa om det går.

2009-08-04 @ 18:23:38
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Emma

Det va ett önske tänkande =)Men jag ska ändå försöka

2009-08-04 @ 18:30:43
URL: http://www.metrobloggen.se/emma198
Postat av: Elin

Ja va säger man. Han har lite svårt att uttrycka sig korrekt.

Hur han än gör blir det fel,även om det är tänkt att det ska bli rätt.

Det är tjejens val att jobba och kämpa och gör det för att hon är envis som synden ;-) hon försöker och försöker i hopp om att få höra av sin sambo att hon är duktig. Hon har ett behov att få bekräftelse.

Hon inser nu dock att pengar inte är allt och har tagit ledigt sin sista vecka och kommer jobba som personlig assistent fram till grav.v.34. Heja mig :-* på dig Beckah

2009-08-04 @ 18:51:24
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Lisa

Det borde finnas en utbildning i "valj ratt partner" ocksa:).

Jag fattar inte hur man star ut med att inte ha det basta? Varfor noja sig? Jag tror faktiskt detta aven ar en klassfraga. Ingen i mina kretsar har partners som beter sig pa detta vis, eller som inte delar lika hemma.

2009-08-04 @ 20:58:12
Postat av: Anonym

kanske ngt för din sambo denna kurs...

2009-08-04 @ 21:35:04
Postat av: Camilla

Måste ställa frågan om varför ni inte bor ihop?

Vill man inte som pappa vara med sin familj ,bo med sin familj(sambo,barn)jag fattar inte riktigt ...

Om det beror på hans hus som renoveras så är det väl bara att sälja ,det hade väl vilken blivande tvåbarnspappa som helst gjort??Du verkar ju göra i princip allt hemma själv o det kommer ju knappast bli mindre stressigt med ett barn som ska ammas några sammanlagda timmar om dagen.Den första tiden är väl M hemma men ska ska ju han jobba igen.

Hoppas att du får all den hjälp du behöver o förtjänar från M nu när bebisen snart kommer....

2009-08-04 @ 21:35:20
Postat av: Anonym

att vara särbos idag är inget ovanligt många väljer att göra det, bra på många sätt :)

Hm detta visste väll beckah när hon skaffade barn nr2 med M att hon bodde själv och då tyvärr får man ju klarar mkt själv med? Det är väll inte Ms fel?

2009-08-04 @ 23:31:30
Postat av: Anonym

Lisa det finns nog i alla klasser, i dem finare kretsarna döljs det bara bättre under ytan ;)

Ser perfekt ut utifrån men inte när man kommer därunder....nej jag tror inte det handlar om ngn klass fråga utan personligheten.

2009-08-04 @ 23:33:44
Postat av: Lisa

Men det ar ju faktiskt bara att konstatera att man i arbetarklassen ar samre pa att ta ut pappaledighet, sen ar konsrollerna tydligare.

2009-08-05 @ 03:17:37
Postat av: klara

Men varför är arbetarklassen då sämre på att ta ut pappaledighet? Jag tror att det är för att dessa familjer inte har råd med att mista den extra inkomsten som mannen drar in då dom redan lever en månad från gatan i princip. Dom har helt enkelt inte råd att vara lika jämställda. Därav är könsrollerna tydligare.

2009-08-05 @ 12:14:59
Postat av: Elin

Att pappan inte tar ut dagar tror jag är lika vanligt i vilken klass det än är.

Sen kan det faktiskt vara så att de mammor som är hemma all tid,faktiskt vill vara det också. Pappan har ju faktiskt 8 år på sig att ta ut dessa dagar.

Men en överklass mamma kan väl inte outa att hon mår dåligt och får dålig stöttning av sin man som en i medelklassen Kan, för hos en vanlig arbetsfamilj behöver inte allt vara på Tipp topp hela tiden.

Money makes u happy,så våga inte klaga B-)

2009-08-05 @ 16:39:15
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Lisa.

Klara: Yepp

2009-08-05 @ 16:46:46
Postat av: Lisa

Elin: Psykisk ohalsa ar mer accepterad i overklassen. I arbetarklassen anses det vara "svagt", och tex tramsigt att ga till psykolog.

Jag tror det sitte mycket i uppfostran.Ett "overklasspar" har ofta var sin karriar och KRAVER darfor mycket mer av varandra. Det funkar helt enkelt inte att nagon sitter pa soffan.

En arbetartjej ar kanske inte lika sugen pa att ga tillbaka till sitt arbete, till exempel inom varden, och roffar sakerligen at sig av foraldrarledigheten. Har du en karriar, som i mitt fall pa en advokatbyra, sa ar det inte accepterat att man skulle vara borta i 18 manader...

2009-08-06 @ 04:12:12


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback